Digidexo.com

feber og lyssensitivitet hos barn

Hvordan behandle feber og frysninger hos barn

Alle foreldre på et eller annet tidspunkt blir nødt til å ta vare på et barn med feber og frysninger. Det er viktig å vite at en feber er ikke nødvendigvis en grunn til alarm; det betyr at barnets kropp gjør jobben sin til å bekjempe infeksjonen. Men du vil ønske å overvåke barnets temperatur og behandle symptomene hans for å gjøre ham mer komfortabel.

Hvordan behandle feber og frysninger hos barn

Behandlinger

•  Ta barnets temperatur. En øre termometer fungerer godt for småbarn eller yngre barn som kanskje ikke sitte stille for nødvendig minutt for en muntlig termometer for å gi en lesning. Hvis hennes temperaturen er 105 grader, få medisinsk hjelp umiddelbart.

For en lavere feber gi barnet ditt en over-the-counter feber redusering og smertestillende, for eksempel paracetamol eller ibuprofen. Hvis barnet er under 2 år gammel, ta kontakt med barnelege.

Gi ham rikelig med væske som vann, suppe eller popsicles å holde ham hydrert. Feberen vil føre ham til å miste væske raskt.

Ikke pakke henne opp. Du ønsker å holde henne varm, men la kroppen hennes til å puste og la av varme. Lette klær og en lys teppe er tilstrekkelig.

bade ham i varmt vann, noe som vil ha en beroligende effekt og kan også bidra til å bringe feberen ned.

Sørg for at hun får nok hvile. Hun bør være hjemme fra skole eller barnehage inntil hennes temperaturen har vært tilbake til det normale i 24 timer.

Feber og utslett symptomer hos barn

Feber og utslett er vanlige symptomer hos barn, og kan være en indikasjon på et utviklings infeksjon eller sykdom. Heldigvis kan disse symptomene vanligvis håndteres hjemme, selv om symptomer som forverres eller vedvarer kan kreve medisinsk behandling for å unngå potensielt livstruende komplikasjoner.

Typer

Feber hos barn kan variere fra lav karakter (mindre enn 100 F) til alvorlig (i løpet av 103 F), og utslett kan utvikle seg i et lite område av legemet eller over det meste av kroppen, avhengig av årsaken, per Mayo Clinic.

Identifikasjon

En feber hos barn kan identifiseres ved hjelp av et digitalt termometer i munnen, armhuler eller rektum, eller i øret ved hjelp av en spesiell termometer. Utslett kan identifiseres ved visuell undersøkelse av huden og hodebunn. Feber kan gi irritabilitet, slapphet og tretthet; Whiles utslett kan føre til hevelse og kløe.

Time Frame

Barn kan utvikle en feber og utslett enten plutselig eller gradvis, og symptomene kan vare i noen timer til noen dager eller lenger.

Betydning

Feber og utslett hos barn er ofte tidlige symptomer på en bakterie-eller virusinfeksjoner, som kan være smittsom og spres til husstandsmedlemmer og andre nærkontakter, per American Academy of Family Physicians.

Betraktninger

En feber mer enn 100,4 F i en baby som ikke er ennå tre måneder gammel bør vurderes av en lege, selv om ingen utslett er til stede, ifølge Mayo Clinic.

Behandlinger

Barn med feber som er minst seks måneder gamle kan gis paracetamol eller ibuprofen som anbefalt av en lege, sammen med fuktighet og hvile; utslett kan ofte behandles med vaselin, milde kremer eller varme bad.

Feber hos barn

En feber er en kroppstemperatur som er høyere enn vanlig. En feber i seg selv ikke nødvendigvis indikerer en alvorlig medisinsk tilstand. Feber er faktisk en vanlig reaksjon på en kropp som kjemper en infeksjon.

Temperaturområder

Normal temperatur varierer mellom 97 til 99 grader Fahrenheit; lavgradig feber varierer mellom 99,1 til 100,9 grader Fahrenheit; felles feber varierer mellom 101 til 103,5 grader Fahrenheit; høy feber er 103,6 grader Fahrenheit og høyere.

Virus og bakterieinfeksjoner

Virusinfeksjoner er vanlige årsaker til feber hos barn; vanligvis ikke farlig, vil dette feber ende i løpet av dager uten medisinering. Bakterielle infeksjoner kan også føre til feber, og er mulig å behandle med antibiotika.

Termometre

Bruk en rektal termometer for spedbarn under ett år gammel, et øre termometer for små barn eldre enn ett år gamle, og en muntlig termometer for eldre barn og tenåringer.

Behandling

Paracetamol lindrer smerte og senker feber. Sjekk med en lege for nøyaktig dosering. Hydrate med kule væsker å drikke. Aldri gi barn under 19 år aspirin eller aspirin-holdige produkter.

LEGEHJELP

Ring lege hvis barnet ditt er 3 måneder eller yngre med en temperatur på over 100,4 grader Fahrenheit, eller hvis et barn har feber og andre symptomer, inkludert oppkast, diaré og tap av bevissthet.

Tegn og symptomer på revmatisk feber hos barn

Tegn og symptomer på revmatisk feber hos barn


Giktfeber generelt frem mellom to og fire uker etter en strep hals infeksjon og forårsakes av en forsinket reaksjon av autoimmune system. Det utvikler seg hos barn som en komplikasjon av strep hals som ikke er tilstrekkelig behandlet og er mest utbredt i barn i alderen fem til 15. Revmatisk feber påvirker hjernen, hud, ledd og hjerte-karsystemet. Symptomer på revmatisk feber inkluderer leddbetennelse, betennelse i hjertet, støt under huden, utvikling av utslett og endret bevegelse.

Leddsmerter

Ifølge Lucille Packard Children Hospital ved Stanford, en av de viktigste kriterier som brukes for å diagnostisere revmatisk feber er polyartritt, eller inflammasjon av flere ledd. De vanligste leddene berørt er håndledd, ankler, albuer og knær, selv om det er mulig å ha smerter eller ømhet i hofter, hender, føtter og skuldre. Leddsmerter kan flytte fra ett ledd til et annet i løpet av flere dager.

Carditis

Betennelse i hjertet, eller hjertebetennelse, er et annet symptom på revmatisk feber. Symptomer inkluderer hjerte knurrer, kortpustethet, rask hjerterytme, flagrende hjerterytme og brystsmerter. Hvis venstre ubehandlet, kan revmatisk feber føre til permanent skade på hjertet.

Subkutane knuter

Barn med revmatisk feber ofte utvikle subkutane knuter nærheten benete områder nær store ledd. Disse små humper befinner seg under barnets hud og ikke forårsake smerte. Ifølge Merck Online Manual, om lag to prosent av barn med revmatisk feber utvikle knuter, vanligvis sammen med andre symptomer.

Utslett

Ifølge Mayo Clinic, erytem marginatum, et rosa eller rødt utslett med uregelmessig utforming eller merkelige kanter, er et annet symptom på revmatisk feber. Utslettet kan bli noe hevet og ofte utvikler på barnets ben eller armer eller på stammen av barnets kropp.

Sydenham Chorea

Ifølge Merck Online Manual, Sydenham Chorea forekommer i om lag ti prosent av barn smittet med revmatisk feber. Tilstanden er preget av jerky, ukontrollert bevegelse av kroppen, følelsesmessige utbrudd, tunge darting, grimaser, redusert finmotorikk og en uregelmessig grep. Den er forårsaket av revmatisk feber største virkning på det nevromuskulære system, som resulterer i endret bevegelighet og ofte en endring i håndskrift ferdigheter. Dette påvirker ofte ansikt, føtter og hender, selv om det kan også påvirke ben og armer. Chorea kan være ledsaget av atferds utbrudd som gråter eller ler på upassende tider.

Andre symptomer

Andre symptomer inkluderer feber, ubehag i magen, redusert matlyst, tretthet og vekttap.

Hva er årsakene til høy feber hos barn?

Hva er årsakene til høy feber hos barn?

Barn som blir syke får ofte feber. Det er ikke uvanlig. Men bare fordi feber er et vanlig symptom betyr ikke at det bør tas lett på. Høy feber, for eksempel, kan sette et barn i faresonen for en febril anfall. Ifølge boken med tittelen "Ta vare på barnet ditt" av Pantell, Fries og Vickery, kan det være flere årsaker til høy feber hos barn.

Meningitt

En av årsakene til høy feber hos barn er hjernehinnebetennelse. Dette er en alvorlig infeksjon som involverer ryggmargen og hjernen. Takknemlig, er det ikke en vanlig infeksjon. I tillegg til en høy feber, andre symptomer inkluderer irritabilitet og en stiv nakke. En god test for å prøve er å ha barnet prøve og berøre haken til brystet. Kvalme og oppkast er også noen ganger til stede.

Hepatitt

En annen årsak til høy feber hos barn er hepatitt. Dette resulterer når leveren blir betent. Kvalme og oppkast er de første indikatorene. Mens gulsott er ikke alltid åpenbar, er mørk urin. En ting som er universelle med denne infeksjonen er ømhet i magen der leveren ligger - i øvre høyre del av bukhulen.

Roseola

Denne sykdommen er vanligvis finner hos unge barn i alderen tre og yngre. Feberen som følger med Roseola vanligvis varer i tre dager. Det visuelle aspektet av dette er et utslett. Når utslett vises, betyr at feberen går bort. Utslettet varer ca 24 timer eller mindre. Andre symptomer som barnet kan oppleve er rødhet i hals, rennende nese og hovne kjertler i nakken eller bak ørene.

Når skal man oppsøke lege

Ikke alle feber bør involvere å gå til legen. Det er visse retningslinjer å gå etter. Ifølge KidsHealth.org (se Ressurser) bør du ta tre måneder gamle eller yngre spedbarn til legen hvis han har en temperatur på 100,4 grader F (38 grader C) eller høyere. Ta en ungdom til legen om hun har en høyere temperatur enn 102,2 grader F (39 grader C). Når du er i tvil, alltid ringe ditt barns barnelege.

Medisin og Dosering

Vanligvis paracetamol er feber redusering at barneleger anbefaler. Aspirin unngås på grunn av muligheten for en sjelden, men alvorlig problem kalt Reyes syndrom. Hvis feberen ikke reagerer på paracetamol, kan ibuprofen gis. Faktisk, venter fire timer etter paracetamol er gitt er ikke nødvendig før administrering av ibuprofen. I høy feber, barneleger si at vekslende de to legemidlene er nyttig. Dette er tillatt fordi de er to forskjellige typer av medisin. Såvidt dosering, er en utmerket dosering diagram tilgjengelig av Warren P. Silberstein, MD (se Ressurser).

Gjentakende Feber hos barn

Barn får feber, og alle med barn vet dette. Men barn er også robust og er ment å sprette tilbake raskt fra forkjølelse, infeksjoner og influensa. Hvis barnet ditt har en tilbakevendende feber over en periode på flere uker eller måneder, og et mønster av disse feber har utviklet seg, kan barnet ditt ha en større underliggende helseproblem skjer. Feber kan ikke være sammen med noen andre symptomer, eller noen ganger de ledsagende symptomer gjøre seg kjent senere. Og kanskje feberen er ledsaget av symptomer, men du vet ikke hva du skal se etter. Uansett hva tilfellet kan være, er det viktig å kontakte din familie helsepersonell umiddelbart.

Dental Abscess

Barn som har en hvilken som helst form for tann abscess, som er en infeksjon under tannen og i kjevebenet, kan ha en tilbakevendende feber. Den abscess kan starte ut som noe mindre, for eksempel i et hulrom, og hvis det ikke oppdages kan vokse inn i et større problem som tannråte. Andre årsaker til dental abscess omfatter skade på en tann som går ubehandlet, noe som kan føre til alvorlig infeksjon rundt tannkjøttet og kjeven av tannen og kan også spre seg i hele kroppen. Denne infeksjonen kan føre til høy feber inntil behandles riktig.

Immune Deficiency

Immunsystemet er der for å bekjempe bakterier, bakterier og andre skadelige ting som kommer inn i kroppen som ikke skal være der. Hvis et barns immunsystem ikke fungerer som den skal, så barnet vil plukke opp sykdommer og infeksjoner enklere. Ofte feber vil pigg hvis kroppen sliter med å kvitte seg med disse bakteriene. Dette vil være særlig merkbart i løpet av forkjølelse og influensa sesongen. Behandlinger er tilgjengelig for barn med et immunsvikt.

Urinveisinfeksjoner

Urinveisinfeksjoner oppstår når bakterier kommer inn i urinveiene og det blir infisert. Urinveisinfeksjoner er vanligere hos små jenter enn små gutter, men det kan skje til begge. Dette kan ofte gå ubemerket fordi mange små barn er i stand til å gi uttrykk for hvor smerten kommer fra. Men noen ting å se opp for når en urinveisinfeksjon er en mistenkt er hvis barnet holder seg og gråter når han urinerer, hvis urinen virker uklar eller melkeaktig utseende og hvis hun blir alvorlig lethargic ledsaget av høy feber.

Revmatisk feber

Revmatisk feber er forårsaket av en ubehandlet bakteriell smitte fra sykdommer som halsbetennelse eller skarlagensfeber. Revmatisk feber som starter som en mild feber og deretter forverres over tid, sammen med andre symptomer som tap av appetitt, influensalignende symptomer og utslett på huden. Hvis du mistenker at barnet ditt har revmatisk feber, ta kontakt med helsepersonell umiddelbart fordi revmatisk feber kan ha flere langsiktige virkninger på hjernen, øynene, hjerte og hud.

Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt påvirker mave-tarmkanalen, som er den nedre fordøyelsessystemet. Når magetarmkanalen blir betent, vil det utvikle seg sår i tykktarmen og i tykktarmen. Ulcerøs kolitt vil forårsake mild feber i begynnelsen og etter hvert bli ledsaget av kramper og diaré, og det kan også være spor av blod som finnes i avføring. Behandling er tilgjengelig for ulcerøs kolitt.

Familiær Kulde Autoinflamatory syndrom

Familiær kaldt autoinflamatory syndrom fører feber ledsaget av et utslett og leddsmerter etter at et barn har vært ute i kalde temperaturer. Mange foreldre misdiagnose det som noe mer enn influensa, men over tid et mønster vil danne og det blir klart at det er noe annet som skjer. Det er viktig å vite at symptomene fordi dette syndromet varer vanligvis mindre enn tjuefire timer, og kan komme på innen en time for å bli utsatt for kulde. Familiær kaldt autoinflamatory syndrom er en genetisk lidelse som går i arv fra en av foreldrene. Det finnes behandlinger tilgjengelig, så hvis du mistenker at barnet ditt har det, ta kontakt med helsepersonell.

Tilbakevendende Feber hos barn

Tilbakevendende Feber hos barn

Feber hos barn er et resultat av en økning i kroppstemperatur, som vanligvis er et symptom på en infeksjon. Tilbakevendende feber hos barn, også kalt kronisk feber, er feber som oppstår hos barn gjentatte ganger over tid. Feber er en sunn symptom av legemet som reaksjon på en infeksjon som stimulerer immunsystemet til å bekjempe infeksjoner og drepe bakterier. Tilbakevendende feber kan utvikle seg i barn på ulike hastigheter og varierer fra så lite som 100,4 grader F til så høyt som 104 grader F.

Årsaker

Tilbakevendende feber kan være et resultat av barn kontrahering og opplever en gjentatt serie av forkjølelse eller virusinfeksjoner. Tilbakevendende feber hos barn kan også være et resultat av relapsing infeksjoner, blant annet malaria, tyfus og tuberkulose. Andre medisinske årsaker som utløser tilbakevendende feber er hypertyreose eller andre endokrine kjertel lidelser, arvelige lidelser, kreft som nyrekreft og autoimmune sykdommer som lupus eller juvenil revmatoid artritt.

Behandlingstilbud

Milde infeksjoner som utløser tilbakevendende feber hos barn kan behandles med ikke-aspirin feber reduksjonsgir å lette muskelsmerter, frysninger og andre feber symptomer. Barn med tilbakevendende feber bør hvile og drikke rikelig med væske for å hindre alvorlig dehydrering. Foreldre kan bruke pediatriske elektrolytt re-hydration løsninger for å opprettholde mineral nivåer og hindre dehydrering. Barn som lider av tilbakevendende feber kan ha nytte av å ta en lunken bad og deretter kle seg i lette klær.

Alvorlige underliggende forhold som autoimmune sykdommer, inkludert lupus eller hypertyreose, som utløser tilbakevendende feber hos barn vil kreve varierende behandlinger, i henhold til din barnelege anbefalinger og hvilken type infeksjon involvert.

Betraktninger

I sjeldne tilfeller av tilbakevendende feber, kan barnelege ikke være i stand til å diagnostisere årsaken, som kan kreve at barnet ditt gjennomgå en positronemisjonstomografi scan, også kjent som en PET scan. Disse typer skanner er ideell for barn, fordi de er minimal invasiv og gi tre-dimensjonale bilder av hvilket som helst organ i kroppen, slik som hjerne, hjerte eller leveren. PET skanner gir vanligvis tidlig diagnostiske resultater som vil forhindre invasiv diagnostisk testing for å fastslå årsaken til tilbakevendende feber.

Forebygging / løsning

Forebygging av tilbakevendende feber hos barn kan være en utfordring for foreldre. Barn er stadig utsatt for bakterier, virus og bakterier som kan forårsake infeksjoner og resultere i tilbakevendende feber. Det beste forebyggende metode for tilbakevendende feber er å lære barnet å vaske hendene regelmessig gjennom hele dagen. Barn bør trene regelmessig håndvask, spesielt før måltider, etter bruk av toalettet og etter å ha spilt med og klappe dyr.

Advarsel

Barn med en tilbakevendende feber som opplever stivheten av halsen, eller den manglende evne til å bøye halsen, samt en markert sensitivitet overfor lys, bør ha lege umiddelbart. Disse symptomene kan være et tegn på en underliggende hjernehinnebetennelse, som hvis ikke oppdages og behandles tidlig kan ha potensielt livstruende utfall.

Hoste og feber hos barn

Hoste og feber hos barn


Hoste og feber hos barn er vanlige symptomer på forkjølelse, men også kan være en symptomer på en annen viral eller bakteriell infeksjon. Foreldre føler ofte at hoste og feber er alvorlige, skadelige forhold, men de er faktisk nødvendig å tømme kroppen for infeksjon. De fleste hoste og feber symptomer kan behandles med at-home rettsmidler og over-the-counter medisiner.

Årsaker

Hoste og feber hos barn kan være et resultat av en rekke infeksjoner som vanligvis viral eller bakteriell. Virale infeksjoner omfatter forkjølelse og influensa. De kan ikke behandles med antibiotika og må kjøre sine kurs som vanligvis varer i flere dager. Bakterielle infeksjoner kan inkludere ørebetennelse, halsbetennelse, bronkitt, bihulebetennelse og lungebetennelse. Bakterielle infeksjoner svare på antibiotikabehandling og er vanligvis ryddet opp innen sju til ti dager.

Typer av Fever

En normal temperatur hos barn varierer 97-99 grader Fahrenheit. En lavgradig feber hos barn kan være 99 til 100,9 grader Fahrenheit, mens en vanlig feber varierer vanligvis 101 til 103,5 grader Fahrenheit. Alvorlige, høy feber hos barn er noen temperaturer som måler 103,6 grader Fahrenheit eller høyere.

Typer Hoster

Sykdommer kan føre til en forskjellig typer hoste, avhengig av alvorlighetsgraden av slimproduksjon som følge av infeksjonen. Virale infeksjoner som en kald og influensa samt bakterielle infeksjoner som bronkitt og pnemonia kan forårsake elendige og / eller barky klingende hoste hos barn. Disse typer hoste høres tøffe og alvorlige, men faktisk er effektive funksjoner i kroppen å kvitte systemet av overflødig slim. Strep hals, bihulebetennelse og ørebetennelse kan føre til en tørr hoste eller ikke-produktiv hoste som ikke "skrangle" som en elendige eller barky type hoste.

Hjem Behandling

Hoste kan avhjelpes hjemme ved å lage en "badstu-type" miljø på badet ved å slå varmt vann på i dusjen, lukker døren og la vannet renne i minst 20 minutter. Sitt med barnet på badet mens dampen utvikler som vil tillate fuktighet å trenge barnets lunger, løsne slim og beroligende øvre luftveiene. Prøv å lese en bok til barnet ditt mens du venter på badet damp for å fordrive tiden og redusere rastløshet. Sett opp en fordamper i barnerommet om natten for å øke fuktigheten i luften og gi hoste lettelse. Bruk noen få dråper av essensielle oljer slik som eukalyptus, rosmarin og peppermynte i fordamper for å gi ytterligere, hoste-reduserende damper. Feber kan behandles med over-the-counter feber reduserende medisiner som paracetamol eller ibuprofen. Aspirin bør aldri brukes til å behandle feber hos barn på grunn av mulig utvikling av Reyes syndrom.

Profesjonell behandling

Hvis barnet ditt lider av alvorlig hoste og feber, kan barnelege anbefaler bruk av reseptbelagte medisiner for å behandle symptomene. Ikke bruk over-the-counter hoste suppressants eller expectorants uten å rådføre deg med barnelege. Alvorlige infeksjoner som kan forårsake hoste og feber som lungebetennelse trenger øyeblikkelig legehjelp for å hindre alvorlige og mulige fatale komplikasjoner.

Betraktninger

Feber er vanligvis kontaktet av foreldre som en skadelig tilstand, men feber er faktisk en sunn reaksjon av et barns kropp til en sykdom, og er en vanlig infeksjon-kampene prosessen. Lavgradig feber garanterer ikke behandling med mindre barnet ditt er ubehagelig og bør aldri bli behandlet for å hjelpe barnets kropp bekjempe en infeksjon.

Stadige Feber hos barn

Stadige Feber hos barn


En feber er en økning i kroppstemperatur som er muligens et symptom på en underliggende tilstand som en forkjølelse eller virus. Konstant feber hos barn - også kalt kronisk feber - er de som forekommer gjentatte ganger over tid. Feber funksjoner i et barns kropp som en reaksjon på sykdom og stimulerer immunsystemet til å bekjempe virus eller bakterier og drepe bakterier. En feber kan utvikle seg på et utvalg av hastigheter, og kan være så lavt som 100,4 grader opp til 104 grader Fahrenheit.

Årsaker

Konstant feber hos barn kan være forårsaket fra å oppleve en rekke virusinfeksjoner eller forkjølelse. Gjentakende feber kan også være forårsaket av relapserende infeksjoner som tuberkulose, tyfus og malaria. Andre medisinske tilstander som kan forårsake konstant feber inkluderer autoimmune sykdommer som lupus eller juvenil revmatoid artritt.

Behandlingstilbud

For milde infeksjoner forårsaker kronisk feber, on-aspirin feber reduksjonsgir kan brukes til å redusere feber og lindre symptomer som smerter og frysninger. Barn med konstant feber bør også få nok hvile og øke væskeinntaket for å hindre dehydrering. Din barnelege kan også anbefale bruk av pediatriske elektrolytt re-hydration løsninger for å opprettholde ditt barns mineral nivåer. Prøv å gi barnet ditt en lunken bad og kle henne i lyse klær for å gjøre henne mer komfortabel mens du opplever feber symptomer. Behandling for alvorlige underliggende forhold - for eksempel autoimmune sykdommer som lupus eller hypertyreose - som forårsaker barnet ditt å oppleve konstant feber vil avhenge av hvilken type infeksjon og på hvilken måte barnelege velger å behandle tilstanden.

Betraktninger

I sjeldne tilfeller kan din barnelege være ute av stand til å finne årsaken til en konstant feber. Disse typer av feber tendens til å være bakterieinfeksjoner hos yngre barn og inflammasjon av bindevev hos eldre barn. Hvis barnelege fastslår at barnets konstant feber er av ukjent opprinnelse, kan han kreve at barnet skal gjennomgå en positronemisjonstomografi scan, også kjent som en PET scan. En PET-skanning er minimal invasiv og radionukleid-avbilding test som gir tredimensjonale bilder av hvilket som helst organ i kroppen slik som hjerte, lever eller hjerne. En PET scan gir vanligvis en tidlig diagnose av årsaker til konstant feber og kan eliminere behovet for invasiv diagnostisk testing.

Forebygging

Hindre feber hos barn kan ikke alltid være mulig, men foreldre kan sørge for at deres barn utfører hyppig håndvask som en forebyggende metode for å redusere sannsynligheten for at han vil kontrakten feber forårsaker infeksjoner som forkjølelse og virus. Barn bør oppmuntres til å vaske hendene regelmessig gjennom hele dagen, spesielt etter bruk av toalettet, før måltider og etter å ha spilt med og klappe dyr.

Advarsel

Hvis barnet ditt lider av en konstant feber - og opplever også stivhet i nakken eller manglende evne til å bøye nakken og følsomhet for lys - det er mulig hun kan være viser tegn på hjernehinnebetennelse. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig og potensielt dødelig infeksjon som trenger umiddelbar medisinsk behandling.

Hva er årsakene til Hyppige Feber hos barn?

Hva er årsakene til Hyppige Feber hos barn?

En feber stiger vanligvis fra en underliggende virus eller infeksjoner. Feber hos barn er en naturlig reaksjon i kroppen som bekjemper bakterier og stimulerer barnets immunsystem til å avverge smittsomme bakterier og virus. Selv om feber hos barn kan være en positiv, naturlig reaksjon å avverge sykdommer, kan hyppige feber betegne et problem som krever legehjelp.

Årsaker

Hyppig feber kan være forårsaket av en rekke årsaker, men er vanligvis forårsaket fra gjentatte virus og bakterieinfeksjoner. Barn som lider av gjentatte forkjølelser at framdriften i øret og bihulebetennelse er mer sannsynlig å oppleve hyppige feber symptomer. Ulike typer relapsing infeksjoner som tuberkulose, malaria og tyfus kan også føre til hyppige feber hos barn. Arvelige lidelser som middelhavsfeber, kan autoimmune sykdommer som lupus og juvenil revmatoid artritt og endokrin kjertel lidelser som hypertyreose også føre til hyppige feber hos barn. Barn som lider av hyppige feber kan også ha alvorlige underliggende forhold, for eksempel nyrekreft, noe som fører til vedvarende feber hos barn.

Diagnostisering Ukjente årsaker til hyppig Fever

I visse tilfeller barneleger ikke klarer å finne årsaken til hyppig feber hos barn og ytterligere testing må utføres for diagnose. Å diagnostisere en mystisk, hyppig feber hos barn, barneleger stole på positronemisjonstomografi scan, også kjent som PET scan, som bruker radionuklide bildebehandling til å produsere tredimensjonale bilder av et barns organer som hjerte, hjerne eller lever. PET skanner er ideelle for å arbeide med barn, gi tidlig diagnostikk med minimalt invasive prosedyrer.

Behandlingstilbud

Barn som opplever feber som følge av virus eller kalde infeksjoner kan føle smerter, frysninger og generelle ubehag fra feber symptomer. Ikke-aspirin feber medikamenter kan bli brukt til å redusere og behandle alle feber symptomer hos barn. Barn som lider av hyppige feber bør få så mye hvile som mulig for å få styrke til å helbrede fra infeksjoner som forårsaker feber symptomer. Disse barna er svært utsatt for å bli dehydrert og bør oppmuntres til å drikke så mange medier som mulig. Unngå å tilby barnet ditt kullsyre brus eller fruktjuice og i stedet oppmuntre dem til å suge på is chips eller drikke pediatrisk elektro re-hydration løsninger eller vann.

Hjem Rettsmidler

Prøv å gi barnet ditt en lunken bad for å gi lindring fra feber symptomer. Også, kle ham i klær som ikke er for tung eller varm.

Advarsel

Feber hos barn har en tendens til å vare maksimalt to dager og kan nå temperaturer så høye som 101 grader Fahrenheit til 103 grader Fahrenheit. Feber som varer lenger enn noen få dager eller når temperaturer høyere enn 103 grader Fahrenheit bør tas opp av barnelege umiddelbart for å utelukke alvorlige underliggende forhold og forhindre mulige komplikasjoner.

Langvarig feber hos barn

Selv om foreldre har en tendens til å bli bekymret når deres barn utvikler feber, å ha et barn med en langvarig feber kan være spesielt bekymringsfull. Langvarig feber hos barn kan ta lang tid å diagnostisere, siden denne tilstanden har så mange mulige årsaker.

Fakta

Ifølge Barnesykehuset i Denver, Colorado, en langvarig feber, også kalt en feber av ukjent opprinnelse (FUO), oppstår når barnet ditt utvikler feber som varer i mer enn 14 dager.

Årsaker

Barnet kan utvikle en langvarig feber som et resultat av en rekke forskjellige sykdommer eller lidelser, inkludert urinveisinfeksjoner, autoimmune sykdommer (slik som inflammatorisk tarmsykdom og juvenil revmatoid artritt) eller kreftformer (slik som lymfom eller leukemi).

Evaluering

Når diagnostisering årsaken til barnets langvarig feber, legens viktigste evalueringsverktøy er den lille sykehistorie og symptomer, inkludert ditt barns feber mønster, noen nylige vekttap og siste eksponering til sykdom (for eksempel gjennom reiser).

Testing

Avhengig av resultatene av ditt barns evaluering, kan legen henvise barnet til spesialister eller foreslå en rekke tester for å gi en definitiv diagnose; noen mulige testalternativer er blodprøver, urinanalyse og en kiste røntgenbilde.

Behandling

Behandling for ditt barns langvarig feber varierer, avhengig av testresultatene. Barnesykehuset i Denver sier at mange barn langvarig feber løse uavhengig før legen kan finne årsaken.

Viral Feber hos barn

En feber, i henhold til American Academy of Pediatrics (AAP), er et signal om at legemet kjemper invasjon av bakterier, eller i tilfelle av en viral feber, virus. Mens de fleste virussykdommer gå bort på egenhånd, kan noen signalisere en farlig tilstand som trenger umiddelbar medisinsk evaluering.

Diagnostisere en Fever

The AAP klassifiserer en temperatur på over 100 grader F som en feber. En rektal termometer gir det mest nøyaktige resultatet hos barn under 3; muntlige termometre er effektive for ungdommer.

Vanlige årsaker

Viral feber følge luftveissykdommer, alvorlige forkjølelse, influensa og andre virussykdommer. Noen ganger foreldre lærer aldri årsaken til feber fordi det viser seg effektiv på å bekjempe invaderende virus før den fullt ut kan manifestere seg.

Feberkramper

En feber hos små barn kan utløse feberkramper. Mens oftest ufarlig, råder AAP foreldre til å ta kontakt med en barnelege så snart som mulig etter at barnet sine første erfaringer en.

Behandling

Paracetamol og ibuprofen kan bidra til å senke feber og lindre tilhørende ubehag. Fordi antibiotika behandling av bakterieinfeksjoner, er de ikke foreskrevet for virussykdommer.

Når skal ringe en lege

The AAP råder foreldre til å ringe en barnelege for følgende: feber på minst 100,2 grader F hos spedbarn yngre enn tre måneder gamle; feber på minst 101 i spedbarn 3 til 6 måneder gamle; og en feber på minst 103 hos eldre spebarn og barn.

Feber Spike hos barn

Feber er definert som en kroppstemperatur høyere enn en normal kroppstemperatur. Gjennomsnittlig kroppstemperatur er 98,6 grader. Temperaturer som spike plutselig kan føre til feberkramper hos barn. Feberkramper kan være skremmende for foreldrene, men i de fleste tilfeller barn gjenopprette fra feberkramper raskt uten noen varige effekter.

Betydning

Feber er en indikasjon på at noe er galt i barnets kropp. Feber kan være forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon. Barn kan også utvikle en feber som følge av en allergi eller etter langvarig eksponering for solen.

Typer

Foreldre kan være bekymret for alle temperaturer; Men det er forskjellige typer av feber. Temperaturer mellom 99,8 til 100,8 grader anses lavgradig feber og vanligvis være omsorg for hjemme. Temperaturer mellom 101-102 grader er regnet som en mild feber og kan trenge medisinsk behandling hvis feberen vedvarer i flere dager. Temperaturer mellom 102-103 grader anses moderat feber og krever vanligvis en legetime. Temperaturer 104 grader og over regnes som høy feber, og bør behandles av medisinsk nødhjelp.

Effekter

Symptomer som kan følge feber inkluderer flushing, hud som er varmt å ta på, oppkast, forstoppelse, diaré, dårlig matlyst og redusert vannlating. Hvis du tror barnet ditt virker veldig syk eller sløv, er en lege besøk garantert selv om den faktiske temperaturen er bare mild eller moderat.

Betraktninger

Temperaturer som stiger eller pigge plutselig kan føre til feberkramper. Symptomer på en febril anfall inkluderer kramper, pustevansker og bevisstløshet. Dessuten kan barnets øyne rulle tilbake i hodet under en febril anfall. Feberkramper kan vare bare noen få sekunder eller så lenge som 15 minutter. Feberkramper bør rapporteres til en lege.

Behandling

Feber kan behandles med over-the-counter smertestillende / feber reduksjonsgir. Følg pakken instruksjoner når gi barn medisin. Doser er vanligvis basert på barnets alder og / eller vekt. Høy feber bør vurderes av en lege.

Hodepine og feber hos barn

Hodepine og feber hos barn


Hodepine og feber er svært vanlig hos barn i alle aldre. Til tross for at de forårsaker stort ubehag hos barn, er ofte den underliggende årsaken ikke alvorlig. Imidlertid, når et barn klager over å ha en hodepine og feber, er det viktig å fastslå den underliggende årsak. (Se referanse 1)

Effekter

Barn med hodepine og feber kan også oppleve kvalme, oppkast, sår hals og lunger. (Se referanse 1)

Årsaker

Årsak til hodepine og feber hos barn omfatter influensa, forkjølelse og øvre luftveisinfeksjoner. (Se referanse 1)

Identifikasjon

Å identifisere hva som forårsaker hodepine og feber i et barn, vil en lege utføre en fysisk undersøkelse og ta en medisinsk historie. De vil også bestille blod arbeid, en urinalysis og i noen tilfeller, en kiste x-ray. (Se Referanse 2)

Behandlinger

Behandlinger av hodepine og feber hos barn er medisinering, rikelig med væske og hvile. (Se referanse 3)

Advarsel

Hvis et barn klager over å ha en stiv nakke sammen med hodepine og feber, må du kontakte lege umiddelbart, siden det kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand som hjernehinnebetennelse. (Se referanse 3)

Årsaker til Syklisk Feber hos barn

Årsaker til Syklisk Feber hos barn

Hva er Cyclic Fever?

En feber er definert som en temperatur på 100,4 grader eller høyere. Det er vanligvis ansett som et tegn på at kroppen kjemper en infeksjon. Barn som har tilbakevendende feber generelt er de som fanger virusinfeksjoner ofte. Fordi et barns immunsystem ennå ikke er fullt utviklet, han er utsatt for infeksjoner som kroppen bygger opp sitt forsvar.

Syklisk feber er når barn har jevnlige episoder med feber av uidentifisert opprinnelse. Nøkkelen er at de febrile episoder forekommer på en syklisk eller periodisk basis. Når infeksjoner er utelukket, er ytterligere testing nødvendig for å avgjøre om et barn kan ha en sjelden genetisk lidelse som de som er nevnt i avsnittet nedenfor.

Årsaker

Det er flere sykdommer kjent for å forårsake sykliske feber hos barn. Syklisk nøytropeni, familiær middelhavsfeber, hyperimmunoglobulinemi D periodisk feber syndrom og TNF-reseptor assosiert periodisk feber syndrom er sjeldne genetiske sykdommer som forårsaker barn til å få periodiske feber.

Syndromet av periodisk feber, aftøs magesår, faryngitt og adenitis (PFAPA) er en annen tilstand som fører til barn for å få periodiske feber og aftøs magesår - munnsår sammenlign til forkjølelsessår - sammen med sår hals og hovne lymfeknuter. Små barn utvikler vanligvis PFAPA og få feber av 102 to103 grader ganske regelmessig hver 3 til 6 uker. Den feber varer normalt 2 til 4 dager, har ingen andre symptomer i tillegg til de som tidligere er nevnt, og barnet går tilbake til normal relativt raskt.

Behandling

Nøytropeni er en forstyrrelse av blodet kjennetegnet ved et unormalt lavt antall av en type hvite blodlegemer kalles en nøytrofil. Syklisk nøytropeni (eller syklisk nøytropeni) er en form som forårsaker episoder som har en tendens til å oppstå hver 3. uke eller så og siste 3 til 6 dager om gangen, på grunn av varierende priser av celleproduksjon av benmargen. Den behandling for denne forstyrrelse er å administrere granulocytt-kolonistimulerende faktor (G-CSF eller GCSF). GCSF er et hormon som produseres av flere ulike vev som forårsaker benmargen til å produsere granulocytter og stamceller. Det så også stimulerer benmargen til å slippe dem inn i blodet. Det fremmer utholdenhet, forplantning, differensiering og effekt av nøytrofile forløpere og modne nøytrofile. Denne tilstanden vanligvis bedres når puberteten treff.

Familiær middelhavsfeber er oftest oppdaget i løpet av barndommen. Episodene presenterer symptomer forekommer ofte uten forvarsel. Vanligvis er disse "angrepene" siste 2 til 3 dager og topp i intensitet i løpet av de første 12 til 24 timer. Typiske tegn og symptomer kan omfatte plutselig feber mellom 100 og 104 grader; magesmerter; brystsmerter; smertefulle, betente ledd; uregelmessighet etterfulgt av diaré; og et rødt utslett på beina, spesielt under knærne. Selv om det er ingen kjent kur for denne tilstanden, bør du være i stand til å lette sine symptomer eller i stor grad unngå dem ved å stikke til behandling. Familiær middelhavsfeber er ofte hensiktsmessig kontrollert med et stoff som heter kolkisin.

Hyperimmunoglobulinemi D periodisk feber syndrom kjennetegnes ved utbrudd av feber, leddsmerter, hudskader og diaré. Det er ekstremt sjelden, og de fleste tilfeller har blitt rapportert i Nederland og Frankrike (selv om det har vært en rekke tilfeller i andre land). Kun narkotika etanercept (Enbrel) og anakinra har vist seg å være noe nyttig i behandling av symptomer. Statin narkotika blir undersøkt som en mulig behandlingsalternativ.

PFAPA er ikke skadelig for barnet og svinner etter hvert av seg selv uten medisinering. Men betingelsen er til sjenanse for foreldre og barn. En behandling som har vist seg ved Children Hospital Boston for å være effektiv er en mandlene (se Ressurser). Det er fortsatt usikkert hvorfor det fungerer, men resultatene har vært overveldende positiv.

Brain Damage Fra høy feber hos barn

En feber er ikke en sykdom, sier American Academy of Pediatrics (AAP), men heller et tegn på at kroppen kjemper en infeksjon ved å stimulere forsvar for å angripe og ødelegge invaderende bakterier eller virus. Noen ganger, hvis et barns feber blir betydelig høy, kan foreldrene bekymret for at hun kunne lide hjerneskade. Denne komplikasjonen kan bare bli brakt videre ved å bidra eksterne faktorer og er helt forebygges.

En nøyaktig lesing

I henhold til AAP, Fahrenheit er en temperatur over 100 grader feber. Gruppen sier at den eneste måten å finne ut nøyaktig om et barn har feber-og få en presis lese på sin nøyaktige måling er å ta temperaturen internt med et termometer. For barn yngre enn 3 år, AAP råder ved hjelp av en rektal termometer; gruppen sier at muntlige termometre er akseptabelt for eldre barn.

Vanlige årsaker

De fleste feber følge luftveissykdommer, øre og hals-infeksjoner, alvorlig forkjølelse, influensa og mange viral sykdommer. I tillegg kan infeksjoner i mage, tarmer, eller nyrer forårsake feber. Noen ganger kan foreldrene aldri vite årsaken til deres barns feber fordi feberen viser seg effektive på å bekjempe de invaderende bakterier eller virus før den fullt ut kan manifestere seg.

Når skal ringe en lege

The AAP råder foreldre som en feber på 100,2 grader Fahrenheit eller høyere i et spedbarn yngre enn tre måneder kunne signalisere en alvorlig infeksjon eller sykdom, slik at foreldre bør alltid ringe deres barnelege for veiledning. Gruppen anbefaler også å ringe barnelege hvis et spedbarn mellom 3 og 6 måneder utvikler feber på 101 grader eller høyere, eller et barn som er eldre enn seks måneder har en temperatur på 103 eller høyere, da disse temperaturer kan tyde på en betydelig infeksjon eller dehydrering.

Feberkramper

Ifølge Dr. Alan Greene, en professor, barnelege og innehaver av DrGreene.com, omtrent 4 prosent av barna opplever feberkramper, eller anfall, med feber. Krampetrekningene er utløst av en rask økning i temperatur, ikke av hvor høyt at temperaturen blir. Vanligst hos barn mellom seks måneder og fem år, ifølge AAP, kan feberkramper vare bare noen få sekunder, og sjelden overstiger 4 minutter.

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) sier at mens skremmende å være vitne til, de fleste feberkramper er ufarlig. I tillegg (og betryggende), skriver ninds at det er "ingen bevis for at feberkramper forårsake hjerneskade." The AAP råder foreldre til å ta sine barn til barnelegen så snart som mulig etter at den første forekomsten av en febril krampe ikke på grunn av Risikoen for hjerneskader, men heller for å utelukke en mer alvorlig årsak til beslaget, som for eksempel hjernehinnebetennelse.

Hvor høyt for Brain Damage?

Medline Plus sier at feber har å stige over 107,6 grader Fahrenheit å forårsake hjerneskade; det medisinske området går på å forklare at naturlig forårsaket feber-de som følge av en infeksjon-vil sjelden stige over 105 dekreter, selv når venstre ubehandlet. Dr. Greene skriver at et barns nevrologiske systemet vil hindre en feber forårsaket av sykdom fra klatring over 106 grader.

The University of Michigan Health System skiltet med "Fever Myter og fakta" i 2009 som forklarte et barns temperatur kan bare stige høyt nok til å forårsake hjerneskade når han blir utsatt for ekstreme miljø temperaturer, som for eksempel å være innesperret i et lukket opp bilen i varmt vær. Hendelser som dette er helt forebygges.

Urter for Feber hos barn

Når barnet begynner å klage over å ha feber, en god tommelfingerregel er å ha en observasjonsperiode der du ikke gjør noe. Dette er fornuftig før du fortsetter med noen handlingsplan for et barns feber. For å finne ut om barnet er alvorlig syk, se på oppførselen hans og hvorvidt han er sløv, spise godt, eller feber, deretter fortsette å behandle symptomene. Fever følger ofte infeksjoner, som du kan behandle ved hjelp av naturmidler. Gjør urtemedisiner til beroligende te som er egnet for barn over en alder av to år.

Boneset

Boneset fortsetter å være en urt som er begunstiget for behandling av feber hos barn. Boneset er optimal for behandling av infeksjoner som er ledsaget av smerter, smerter og feber. Avhengig av barnets vekt, gjør boneset til en te og gi det tre ganger om dagen. Bratt ca 1 teskje av tørket urt i 2 kopper kokende vann i 10 minutter, deretter strain.Typically, ønsker du å begrense en 40-kilos barn til ikke mer enn 3/4 av en kopp om gangen, tre ganger om dagen . Gi denne te til barnet ditt i tre dager. Overforbruk av boneset kan forårsake oppkast.

Echinacea

En av de mest vanlige urtene som brukes til å behandle infeksjoner og feber hos barn er Echinacea. Echinacea har kraftige immun styrke evner sammen med å være i stand til å bekjempe virus og drepe bakterier. Disse grunner gjør det nyttig for behandling av et barns feber. Echinacea er tilgjengelig i supplement form, samt i te form. Bestem hvilken form av Echinacea er best for barnet, avhengig av hennes alder. Gi barnet ditt Echinacea te å hjelpe henne holde seg hydrert under en forkjølelse eller influensa. Følg doseringsanvisningen nøye på pakken. Echinacea er generelt ansett som trygt for barn.

Kattemynte

Kattemynte er en nyttig urt når det gjelder å behandle feber hos babyer. Spedbarn under tre måneder gammel bør behandles av en lege hvis de opplever feber. Men hvis barnet er over tre måneder gammel, og har en lav feber, eller lider av teething smerte, er kattemynte te et godt middel. Kattemynte har en beroligende og beroligende effekt på mennesker. Se etter tørket kattemynte i helsekostbutikker. Følg doseringsanvisningen.

Oregon Graperoot

Urten heter Oregon graperoot har betydelige mengder av noe som kalles berberine, som er en kraftig fighter for infeksjon. Selv om mange naturmedisinere mener av ingrediensen berberin bare som et antibakterielt middel, kan det også fungere for å senke feber som en anti-inflammatorisk. Flavored varianter av dette tillegget er tilgjengelig i helsekostbutikker. Følg doseringsanvisningen nøye.

Herbal Vann spritzes

Sammen med å sørge for at barnet har rikelig med hvile og er behagelig, noen ganger et enkelt program for en avkjølende urte spritz kan kjøle deg ned i huden og lindre feber.

Gjør urte vann spritzes å senke feber og roe barnet ditt ved å kombinere to dråper kamille, lavendel, ylang-ylang eller rose essensielle oljer i fire gram vann i en sprayflaske. Sammen med å ha antibakterielle egenskaper, er disse essensielle oljer beroligende.

Spray urte vann på barnets armer, ben, bryst og rygg, unngå øynene.

Tonisk-kloniske anfall hos barn

Tonisk-kloniske anfall hos barn


Tonic-kloniske, eller grand mal, kramper forekommer hyppigst hos små barn. Beslagene vanligvis føre barna til å miste bevisstheten, jord seg selv og bevege seg ukontrollert i flere minutter. Foreldre og andre omsorgspersoner må forstå hvordan å holde barn trygt under en tonic-kloniske anfall og vite når du skal søke medisinsk hjelp utover førstehjelp for et barn som har hatt et anfall.

Årsaker

Alle tonisk-kloniske anfall oppstår når en stor del av nettverket av synapser som sender elektriske signaler over, og fra hjernen feil. Årsaken til dette utbredt feil varierer fra person til person, og den spesifikke årsaken til en enkelt tonic-kloniske kanskje aldri fant frem. Leger klassifisere anfall uten kjent årsak som "idiopatisk". Anerkjent årsaker til tonisk-kloniske anfall inkluderer høy og raskt stigende feber (dvs. feberkramper), epilepsi, hjerneskade, infeksjoner, hjerneslag, nyresvikt, hjernesvulster, elektrolyttforstyrrelser, underernæring og alkohol eller narkotika overdose, eller akutt tilbaketrekning.

Prevalens

Statistikk utarbeidet av Epilepsy Foundation viser at barn er mest utsatt for idiopatisk, epileptiske og feberkramper. Av de 300.000 amerikanere som lider av en første anfall hvert år, 120.000 er barn yngre enn 18 år, mens så mange som 100.000 er barn yngre enn 5 år som opplever en febril anfall. Noen 45.000 barn under 15 år får diagnosen epilepsi hvert år, men ikke en eneste av disse barna lider tonisk-kloniske anfall. The Epilepsy Foundation påpeker at tonisk-kloniske anfall forekommer hyppigst hos barn yngre enn 10 år gammel.

Aura

Før utbruddet av et anfall, kan et barn klager over matvarer smaker eller lukter morsomt, blir svimmel eller ha tåkesyn. Leger kategorisere disse sensoriske endringer, samt milde hallusinasjoner, som "aura". Når et barn utvikler en aura, foreldre og omsorgspersoner må begynne å gjøre forberedelser for forekomsten av et anfall. Beslaget kan ikke forebygges, men barnet skal, om mulig, bli flyttet til et privat sted fritt for gjenstander som kan forårsake skade.

Anfall Symptomer

En tonic-kloniske anfall har to distinkte faser. I løpet av kort --- vanligvis mindre enn et minutt - tonic fase, et barn vil pusten langsomt og kan til og med slutte å puste. Dersom barnet gjenopptar puste etter beslaget, ingen resuscitative tiltak er nødvendig. Barnet vil også bli stiv til poenget med stivhet og vil nesten alltid gå ut. Tapet av muskelkontroll kan føre til et barn tisser eller avføring på seg selv.

Den kloniske fasen av et anfall er preget av raske, skarpe sammentrekninger av forskjellige muskler. Et barn kan bite tungen eller innsiden av munnen hans. Dette kan fortsette i to eller tre minutter, med krampetrekninger bevegelser blir mindre hyppige og mindre alvorlig som tonic fase passerer. Barnet kan forbli bevisstløs i flere minutter etter at han har sluttet å gripe.

Post-Anfall Symptomer

Et barn vil vanligvis ikke husker hva som skjedde med ham under en tonic-kloniske anfall og vil nesten alltid være trøtt, svak og forvirret når han kommer til bevissthet. Generell svakhet kan vare i opptil to dager, og barnet kan klage over hodepine etter et anfall.

Førstehjelp

The Epilepsy Foundation advarer sterkt foreldre og omsorgspersoner unna å sette inn objekter i et barns munn under en tonic-kloniske anfall. Alt plassert i et gripe barnets munn med den hensikt å holde luftveiene åpne eller hindre biteskader er en kvelningsfare. Den beste metoden for å beskytte et barn under en tonic-kloniske anfall er å posisjonere ham på hans side, løsne noen tettsittende klær, kjempe mot trangen til å holde ham og sørge for munnen er uten hindringer --- ved å sette fingrene, hvis det er nødvendig. Utføre eneste redning puste hvis han ikke har gjenopptatt puste på egen hånd når den kloniske fasen har gått. Til slutt, som Epilepsy Foundation råder, "Vær betryggende og støttende når bevisstheten tilbake."

Søker Medical Care

Foreldre eller omsorgspersoner bør søke medisinsk behandling for alle barn som nettopp har opplevd sin første tonic-kloniske anfall. Et barn med en historie med anfall bør se en lege hvis hans anfall varer lenger, eller bli mer alvorlig enn vanlig, hvis han opplever nye symptomer som oppkast eller hårtap, eller om han har mer enn ett anfall i rask rekkefølge.

Uttrekkbar Beslag hos barn

Uttrekkbar Beslag hos barn


Et anfall er unormal elektrisk aktivitet i hjernen. Barn kan få anfall av mange grunner. Noen anfall er kortvarige eller utføres kun én gang. Dette kan være et resultat av en akutt sykdom eller traumer til hjernen. Noen forhold, som for eksempel epilepsi, manifest i repeterende eller langvarig seizures.The behandling for anfall avhenger av den underliggende årsaken, eller etiologi. Anfall som ikke er lett kontrollert med krampestillende medisiner er kalt "uttrekkbare" anfall.

Definisjon

Beslag, også kjent som kramper, oppstår når elektrisk aktivitet i hjernen går galt. Normalt styrer nervesystemet kroppens funksjoner som muskelbevegelser og tankeprosesser med elektriske impulser som reiser opp og ned nervefibre. Noen ganger er disse signaler feilfunksjon, forårsaker ufrivillige bevegelser eller en endring i nivået av bevissthet. Et anfall kan vare bare noen få sekunder, eller den kan bli forlenget. Hvis et anfall ikke stopper i løpet av få minutter, kan det utvikle seg til status epilepticus, en livstruende tilstand.

Symptomer

Det finnes mange typer anfall, avhengig av hvilke deler av hjernen er involvert i unormal elektrisk aktivitet. Partielle anfall omfatter bare én del av hjernen. Disse kramper kan være svært kort --- noen sekunder --- og barnet kan ikke miste bevisstheten. Generaliserte anfall involverer begge sider av hjernen og således manifest symptomer hos mange forskjellige kroppsdeler. Kramper kan være stirrer staver, krampetrekninger i armer og ben, smatting med leppene, øynene darting gjentatte ganger til den ene siden, og mer, avhengig av hvilke deler av hjernen som er involvert.

Årsaker

Det er mange årsaker til anfall, men hos barn, anfall oppstår ofte med feber ("feberkramper"). Andre årsaker kan være infeksjoner, hodeskade, hjerne misdannelse, hjernesvulster, medisiner og metabolske ubalanser i kroppen. Fordi det første året av livet er en tid med rask vekst hjernen, babyer har en høyere risiko for kramper enn eldre barn. Til tider kan årsaken til et anfall ikke være tydelig, selv med en grundig medisinsk arbeid-up ("idiopatisk anfall"). Barn som har to eller flere anfall uten feber i et år kan bli diagnostisert med "epilepsi."

Diagnose

Pediatriske nevrologer er leger spesialtrent til å diagnostisere anfall hos barn. En viktig del av denne diagnosen er observasjon av symptomer. Tester kan også bidra til å finne årsaken. En EEG (elektroencefalogram) registrerer hjernebølgemønstre for å finne ut om det er noen unormal elektrisk aktivitet i hjernen. En spinalpunksjon, eller Spinal Tap, bidrar til å bestemme om det er en infeksjon i sentralnervesystemet. MR eller CT skanner både produsere bilder av hjernen for å finne ut om det er noen misdannelser, svulster eller blødning i hjernen.

Behandling

Ikke alle beslag krever behandling. Feberkramper som oppstår under en sykdom er vanligvis ikke behandles. Behandlinger avhenge av årsaken og hyppighet av anfall. Antiepileptika er medisiner som styrer anfall. Det er mange medikamenter i denne klasse som har forskjellige handlinger i hjernen. Medisinen er vanligvis valgt basert på den typen anfall (fokal eller generalisert). Andre behandlinger kan omfatte kirurgi eller en ketogen diett.

Uttrekkbar beslag

Uttrekkbar anfall er en lekmann sikt lengre, gruppert eller hyppige anfall som er vanskelig å stoppe. Det er ikke en medisinsk diagnose. Det er muligens et teleskopord, eller blandet ord, som kombinerer de medisinske vilkårene "ildfast" (som betyr dårlig kontrollert anfall) og "vanskelige" (som betyr ukontrollerbare anfall). Den medisinske betegnelsen "vanskelige anfall" er definert av Mayo klinikken som "manglende besvarelse minst to aktuelle antiseizure medisiner." Enten vanskelige, ildfast eller trekkes tilbake, slike anfall, ifølge Mayo Clinic, "har en invalidiserende effekt på livskvalitet."

Prognose

Mens det er ingen direkte kur for anfall, mange barn med anfall har et godt utfall og vokse sine anfall som deres hjerner utvikle og modne. Ofte er resultatet avhengig av årsaken til anfallene. Noen barn er i stand til å bli opprettholdt anfallsfrie med antiepileptika og til slutt avvent medisiner. Noen krever mer frodig behandling og tettere oppfølging, flere forsøk og høyere doser av flere medisiner, men selv disse barna kan være i stand til å leve et normalt liv som deres hjerner vokse og utvikle seg.

Migrene hos barn

Migrene hos barn


Det pleide å være trodde at barn ikke får migrene, men nå vet vi at det ikke er tilfellet. Migrene kan plage en person gjennom hele livet, inkludert barndommen. Den vanligste typen av migrene hos barn kalles abdominal migrene eller kronisk oppkast syndrom. Barn kan få klassisk migrene, også.

Omfang av Problem

Ifølge Mayo Clinic, før et barn er 17, er 23 prosent av alle piker og 8 prosent av alle gutter hadde en klassisk migrene (svekkende smerte på den ene siden av hodet som kommer fra tilsynelatende ut av det blå). De er bare barn som har fått diagnosen. Når et barn ikke kan snakke eller har problemer med å snakke på grunn av smertene, kan det være vanskelig for en voksen å diagnostisere problemet.

Strekke Elever

Eye tester hos barn innebærer strekke elevene med øyedråper kalt fenylefrin og cyclopentolate. Dette gjør det mye lettere å se etter alvorlige øyesykdommer som grønn stær. Men kan disse dråpene ofte fremkalle en klassisk migrene, inkludert kvalme, oppkast, ekstrem følsomhet for lys og svimmelhet. Effektene gå bort i alt fra 2 til 24 timer.

Abdominal Migrene

Dette er da, med jevne mellomrom, barna får kramper, kvalme og magesmerter, og oppkast. Deres ansikt er ofte svært blek eller spylt som om de har feber (men de vanligvis ikke har feber). Dette forekommer oftest hos barn fra 5 til 9 år gammel, da ofte går unna. Men de fleste barn med mage migrene blir voksne med klassiske migrene.

Tegn i svært små barn

Siden svært små barn ikke kan snakke, er det vanskelig å finne ut hvorfor de gråter. Hvis de har en migrene, barn har en tendens til å skjule sine øyne fra noen lys, koble opp deres ører, kaster opp eller har en urolig mage, og ønsker å forbli liggende. De trenger et mørkt, stille rom til å komme seg. Isposer på pannen kan også hjelpe lindre smerten. Å sette på en hvit støy maskin kan hjelpe de barna som blir overfølsom for lyd. Hvis disse angrepene skje mer enn en gang i måneden, kan du ringe en lege.

Skade

Hodeskader kan også føre til migrene hos barn. Ethvert barn som har hatt en hjernerystelse bør tas til legevakten for å sjekke om kraniebrudd eller andre skader. Ofte med hjernerystelser eller hodeskader, ikke smerten ikke satt inn før timer eller dager etter slaget. Barnet kan også bli veldig forvirret eller langsom bevegelse.

Advarsel

Voksen hodepine eller migrene medisiner er generelt altfor sterk for barn under 16 år. Ingen medisiner, urtemedisin eller alternativ behandling bør gis med mindre det er foreskrevet av legen din.