Digidexo.com

hvordan tolke blodgass

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater


Ditt blod kjemi test, også kjent som chem skjermen eller chem panel, måler noen av de viktigste kjemikalier som produseres og trengs av kroppen din til å fungere skikkelig. Dersom resultatene ikke er innenfor det normale området, kan det noen ganger at en sykdom er til stede i legemet, eller at et medikament kan forårsake bivirkninger.

Blod kjemi tester kan involvere dusinvis av forskjellige tester, men på din vanlige sjekke opp, i tillegg til en fullstendig blodtelling panel (CBC), vil din chem panel vanligvis måle funksjon av viktige organer som lever og nyrer.

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

Hvordan tolke Blood kjemi Testresultater

•  Se på din Basic Metabolic Panel (BMP). Les resultatene i den rekkefølgen de vises. Sammenligne glukose nivå til det akseptable området oppført på resultatene. Den akseptable glukoseområde er 70-99 mg / dl (3,9 til 5,5 mmol / L). Noe høyere enn det som er mulig tegn på pre-diabetes eller diabetes.

Sammenlign din kalsium (Ca) nivå til det normale utvalget av 9,0 til 10,5 milligram per desiliter (mg / dl) eller 2,25 til 2,75 millimol per liter (mmol / L). Økt og redusert nivå av kalsium kan være et tegn på mangel av enten kalsium i seg selv, eller av hormonet i kroppen som regulerer kalsium.

Fortsett å vise resultatene dine, og bemerker noe som ikke er innenfor det akseptable området, eller synes border, det vil si innenfor normalområdet, men nær den øvre eller nedre grense. Basic Metabolic Panel vil også vise elektrolytter, w

Se på nyreTestResultater, inkludert BUN (Blood Urea Nitrogen) og kreatinin nivåer, som når forhøyede kan vise en midlertidig eller kronisk nedgang som er å endre nyrefunksjonen din.

se på resten av resultatene. Hvis du ser forkortelsen CMP, har legen beordret en fullstendig metabolsk Panel, som omfatter alle testene i BMP, pluss et protein sammensatt.

Les resultatene av CMP. Albumin, et lite protein som produseres i leveren, er hovedproteinet i blodserum. Total protein tiltak albumin samt alle andre proteiner i blodet ditt. Økninger og reduksjoner i disse testresultatene kan tyde på en helse bekymring.

titt på dine leverfunksjonsverdier, inkludert ALP (alkalisk fosfatase), ALAT (alaninaminotransferase, også kalt SGPT), ASAT (aspartataminotransferase, også kalt ASAT) og bilirubin.

ALP, ALT og AST er enzymer som finnes i leveren og andre vev. Bilirubin er et avfallsprodukt som produseres av leveren som den bryter ned og resirkulerer gamle røde blodceller. Enhver økning i disse nivåer kan vise leversykdom eller bivirkninger av visse medisiner.

Les kolesterolnivået, inkludert HDL, (High Density Lipoprotein), LDL, (Low Density Lipoprotein) og triglyserid HDL nivåer bør være høy, og LDL og triglyserider bør være lav.

Hint

 • Mange ulike faktorer kan påvirke utfallet av blodprøve, for eksempel hvis du tok etter å ha spist, hva lab ble brukt, hvordan prøven ble behandlet før de blir testet.

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

Nummenhet eller en kriblende følelse i fingertuppene (eller andre ekstremiteter) kan være forårsaket av en rekke medisinske plager. Sensorisk tap oppstår oftest når kroppen holder seg i en posisjon i en lengre tidsperiode. Men i et slikt tilfelle, bør sensasjon tilbake innen fem minutter. Hvis følelsen ikke returnerer innen 30 minutter-eller sansetap oppstår på grunn av en uforklarlig grunn-oppsøke lege umiddelbart.

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

Hvordan tolke Nummenhet i tuppen av fingrene

•  Forstå at mangel på jevn blodstrøm til noe område kan føre til tap av følelse. Dessverre er en mangel på blodige uttaket ikke alltid forårsaket ved ganske enkelt igjen i en posisjon i en lengre tidsperiode, men snarere på grunn av overskytende plakk i arteriene. Denne tilstanden kalles aterosklerose og må behandles øyeblikkelig på grunn av risiko for hjertesvikt og andre, eventuelt liv-endelse, betingelser.

Oppsøk lege hvis du opplever konsekvent nakkesmerter kombinert med nummenhet i fingertuppene. I mange tilfeller vil en herniated disk legge press på nervene i ryggraden, som er direkte knyttet-og tjene en stor feed av informasjon til dine ekstremiteter. Kirurgi vil, ofte, korrigere en herniated disk, men vær forberedt på opp til ni måneder med bedring etter inngrepet.

Undersøk håndleddene for eventuelle symptomer nært beslektet med carpal tunnel syndrom. Ifølge medisinsk hjelp rens nettsted, oppstår carpal tunnel syndrom når trykket er plassert på "median nerve på det punktet der den passerer gjennom håndleddet." Overskudd press på median nerve kan føre til prikking eller tap av følelse i fingertuppene. Hvis du opplever noen håndleddet smerte kombinert med tap av følelse i fingertuppene, ta kontakt med en lege som har spesialisert seg på carpal tunnel syndrom.

Konsulter lege hvis et utslett, kortpustethet, svimmelhet, eller tretthet følge tap av følelse i fingertuppene. Ifølge medisinsk hjelp rens nettsted, disse symptomene indikerer en mer alvorlig problem og bør behandles umiddelbart.

Oppsøk lege hvis du opplever tap av følelse eller kribling i fingertuppene eller annen grunn som ikke er nevnt ovenfor. Andre årsaker som for eksempel migrene og hjerneslag kan forårsake nummenhet i fingertuppene, og bør ikke tas lett på, som,, er rett og slett mange ganger tap av følelse i en ekstremitet et forvarsel for noe mye mer alvorlig.

Hint

 • Instruere en venn eller familiemedlem til å presse fingertuppene hvis du begynner å mistenke tap av følelse. Noen ganger, taper kroppen momentant evnen til å føle visse materialer, men en fast klemme er bestandig målt av menneskekroppen.
 • Svelges to aspirin om tap av følelse i fingertuppene skjer, så problemet kan være relatert til ditt hjerte.
 • Oppsøk lege umiddelbart hvis noen av de ovennevnte forekomme. Forebyggende medisin er den sikreste praksis når du arbeider med tap av følelse i ekstremiteter.

Hvordan du skal tolke blodgass Resultater

En arteriell blodgass (ABG) er en blodprøve som involverer tegning blod fra en arterie. Den bruker vanligvis den radielle arterie nær håndleddet, men det kan også bruke lårarterien i nærheten av lysken. En ABG måler konsentrasjonen av forskjellige gasser som er oppløst i blodet slik som oksygen, karbondioksyd, hydrogen og bikarbonat.

Bruksanvisning

•  Undersøk partialtrykket av oksygen (PaO2) i blodet. Normal PaO2 området er mellom 80 og 100 mm kvikksølv (mmHg). En PaO2 nedenfor dette området indikerer at pasienten ikke puster riktig og vil kreve ekstra oksygen på et nivå under 60 mmHg. En pasient med et nivå under 26 mmHg er i fare for å dø, og krever umiddelbar oksygen.

se på partialtrykket til karbondioksid (PaCO2) i blodet. Det normale området for PaCO2 nivået er 35-45 mmHg og angir pasientens grad av ventilasjon. En høy PaCO2 verdi, kalles respiratorisk acidose og indikerer underventilation. En lav PaCO2 kalles respiratorisk alkalose og indikerer overventilation.

tolke konsentrasjonen av hydrogenioner (H +). Denne verdien varierer mellom 35 og 45 nanomol per liter (nmol / L), og tilsvarer et pH-område på 7,35 til 7,45. En pH under dette området er definert som acidose og en pH over dette området er definert som alkalemic.

Inspiser bikarbonat (HCO3-) verdi. Den HC03- Nivået skal være mellom 22 og 26 millimol per liter (mmol / l). En høy verdi angir metabolsk alkalose og en lav verdi indikerer metabolsk acidose. Disse forholdene er vanligvis forårsaket av en metabolsk problem. En unormal pH-nivået kan også indikere en luftveis problem hvor nyrene forsøker å normalisere pH.

Hvordan tolke T-Cell Testresultater

Hvordan tolke T-Cell Testresultater


AIDS er en sykdom som angriper og ødelegger mange av cellene, kjent som T-celler eller CD4-celler som utgjør kroppens immunsystem. Legen vil vanligvis bestille en T-celle test med noen måneder for å se hvordan immunforsvaret holder seg under angrep av viruset. Det er viktig å vite hvordan man skal tolke resultatene slik at du ikke blir altfor optimistisk eller unødvendig opprørt av hva tallene viser. Les videre for å lære hvordan du skal tolke T-celle resultater.

Hvordan tolke T-Cell Testresultater

•  Lær om T-celler. The Body nettstedet har en god side som forklarer verdien av T-celler og hva som skjer når de blir smittet med HIV. Se Resources nedenfor for en link.

Gjør deg kjent med stadier av HIV-sykdom og lære å tolke T-celleprøver. For eksempel, er enhver HIV positiv person som har en T-celletall på over 500 og er sunt anses asymptomatisk. Alle med en T-celletall mellom 200 til 499, eller som har T-celletallet er under 200, men har hatt noen opportunistiske infeksjoner sies å ha ARC (AIDS-relatert kompleks) og noen T-celler som er lavere enn 200, og som har hadde minst en opportunistisk infeksjon sies å ha full slag AIDS.

unngå følelsen altfor motet hvis T-celletall er lav. T-celle testresultatene ofte sprette fra høy til lav og tilbake igjen på grunn av faktorer som ernæring, grad av utmattelse, bruk av alkohol eller narkotiske stoffer og senere sykdommer. Selv om HIV-sykdom er iscenesatt basert på det verste T-celle test teller du mottar, er det viktig å huske at det å starte behandling eller bare å få noen ekstra timer med hvile kan gi T-cellene et stort løft.

Få en kopi av alle lab resultater slik at du kan studere dem i ro og mak.

Be legen om å forklare noen medisinsk språk du ikke forstår. Når du tror du begynner å få det, gjenta meldingen tilbake og spør om du har forstått riktig. Hvis ikke, må lege for å forklare det igjen. Ikke vær flau for å stille flere spørsmål. Tross alt, det er legens jobb å kommunisere effektivt med deg, ikke din jobb å slite med å forstå en haug av medisinsk sjargong.

Få en ny mening hvis du har ubesvarte spørsmål om T-celletall eller andre aspekter av din helsetilstand.

Hint

 • T-celleprøver er bare én måte å måle helsen til en person med HIV-sykdom. Andre måter inkluderer utfører virusmengde tester for å sjekke om mengden av virus i systemet og overvåking symptomer som opportunistiske infeksjoner, nattesvette og forvirring.
 • Mens det er viktig å vite din T-celletall og kunne tolke det nøyaktig, er en lav T-celletall ikke en automatisk dødsdom. Personer med AIDS har overlevd år med T-celletall på ti eller under. Noen få mennesker selv gjøre en spøk ut av navngi sine gjenværende T-celler.
 • Hvis du tester HIV positiv, kan du fortsatt passere viruset til andre mennesker uansett hva din nåværende T-celletall. Øv avholdenhet eller sikker sex og sørge for at alle som kommer i kontakt med dine kroppsvæsker bærer beskyttelsesutstyr som hansker.

Hvordan tolker jeg en Briller resept?

Hvordan tolker jeg en Briller resept?


Etter et besøk hos øyelegen, hendene resepsjonisten deg en utskrift av ditt brille resept for å bruke når du bestiller et par nye briller. Du ser et diagram med en haug av positive og negative tegn, tall og desimaler. Det kan se ut som latin til deg, og du lurer på hva det hele kan muligens bety, eller hvordan noen kan tolke disse tallene for å lage briller som hjelper deg se perfekt.

Hvordan tolker jeg en Briller resept?

•  Identifiser hvilke øye resepten viser til. Noen ganger leger bruker "R" til å bety høyre og "L" til å bety venstre. Andre ganger, "OS" står for oculus skummel, eller det venstre øyet, og "OD" står for oculus dextrus, eller det høyre øyet. "OU" indikerer en måling for begge øynene.

"Sphere" målinger representerer objektivet som trengs for å korrigere synet ditt til 20/20. Linse målingene endres i trinn på 0,25 kalt dioptrier. Et positivt tall betyr at du har langsynthet og et negativt tall indikerer nærsynthet. Jo større den absolutte verdi av antallet er, jo dårligere syn du har.

Sylinder, eller "Cyl," indikerer målinger som trengs i objektivet for å korrigere skjeve hornhinner eller de-fokus i øyet på grunn av unormal optiske overflaten form. Den "aksen" måling tjener som et referansepunkt for den sylindriske måling, målt i grader opp til 180.

"Prism" målinger bidrar til å korrigere problemer som dobbelt syn eller en lat øye. Et prisme målingen er i dioptrier og flytter et bilde til venstre, høyre, opp eller ned. Den "Base" gir en referanse som til hvilken retning bildet må flyttes for å korrigere visjon problem. Base målingene er opp, ned, inn eller ut.

"Legg til" målinger betegne forskjellen mellom en avstand resept og en lesebriller resept. For eksempel, hvis en avstand resept var en dioptrier, ville det være å ha lest resept 2 diopters hvis det tok en hel ytterligere diopter til å lage lese resept.

Hvordan tolke en positiv ANA Titer

Hvordan tolke en positiv ANA Titer


En lege vil bestille en antinukleære antistoff (ANA) titer for å sjekke for autoimmune sykdommer. Disse er sykdommer i hvilke immunsystemet i kroppen begynner å angripe friske celler i verten. Den vanligste autoimmun sykdom som ANA-titere test for er systemisk lupus erythematosus (SLE). Denne sykdom er karakterisert ved artritt, utslett og en nedgang i antall blodplater i blodet. ANA titer kan tyde på andre sykdommer i tillegg, avhengig av hvordan antistoffer vises under mikroskopet.

Hvordan tolke en positiv ANA Titer

Kontroller for å se om de titre er økt, for eksempel 1: 320. Dette indikerer at det er antistoffer er til stede og at testen er positiv. Hvis tallet er lavt, så testen er negativ, og det er mindre sannsynlig at en autoimmun sykdom er til stede.

Kontroller for å se om mønsteret forbundet med titer er homogen (diffust). Dette mønsteret kan indikere en diagnose av systemisk lupus erythematosus eller blandet bindevevssykdom.

Kontroller for å se om mønsteret rapportert er flekkete. Dette mønsteret er forbundet med SLE, Sjøgrens syndrom, sklerodermi, polymyositt, revmatoid artritt, og blandet bindevevssykdom.

Sjekk om det rapporterte mønsteret er nukleolært. Dette er forbundet med sclerodema og polymysitis.

Sjekk om den tilknyttede mønsteret er cent (perifert). Dette mønsteret kan tyde sklerodermi eller CREST som står for calcinosis, Raynauds syndrom, esophogeal dysmotility, sklerodaktyli, og telangiectasia.

Hvordan tolke Antistreptolysin Latex Resultater

Hvordan tolke Antistreptolysin Latex Resultater


Den antistreptolysin O (ASO) latex test indikerer tilstedeværelse av antistoffer rettet mot toksinet streptolysin O produsert av streptokokker bakterier. Leger be om en ASO latex test når en pasient har nylig hatt en strep infeksjon og presenterer med symptomer på revmatisk feber eller glomerulonefritt, nyre infeksjon. ASO latex testen vil identifisere nivåer på eller over 200 IE / ml, som regnes som den øvre grense for normalt nivå. Tolke antistreptolysin O latex test vil avdekke forekomster av et eventuelt høyt nivå av antistreptolysin O men angir ikke nøyaktig blod titer. Ytterligere tester som er nødvendige for en spesifikk diagnose.

Hvordan tolke Antistreptolysin Latex Resultater

Sammenlign ukjent prøve med den positive kontrollen. Den positive kontrollen inneholder minst 200 IU / ml, minimalt nivå av ASO er nødvendig for å utløse en positiv reaksjon. Den ASO tilstede i den positive kontrollen vil føre til at latekspartikler til å klumpe seg eller agglutinate, danner en enkelt hvit prikk i sentrum av testområdet. Hvis både den positive kontroll og den ukjente prøven har en hvit prikk, inneholder den ukjente prøve minst 200 IU / ml, noe som indikerer behovet for ytterligere testing.

Sammenlign ukjent prøve med negativ kontroll. Den negative kontrollen inneholder mindre enn 200 IU / ml av ASO. Den nøyaktige mengde varierer avhengig av fremstillingen av ASO-kit. Lateks-partiklene i den negative kontrollen vil forbli atskilt, og prøven vil ha et melkeaktig utseende. Hvis både den negative kontroll, og den ukjente prøven er melkeaktig, inneholder den ukjente prøve mindre enn på 200 IU / ml.

Vurdere faktorer for falsk negativ eller positiv. Barn mellom seks måneder og to år kan gi falske negative reaksjoner fordi deres immunforsvar ikke er modne nok til å produsere nivået av antistoff er nødvendig for å utløse et positivt resultat. I tillegg trenger tidlige stadier av en streptokokkinfeksjon ikke produserer høye nivåer av ASO nok til å utløse en positiv. Falske positiver kan forekomme hos personer som ved normal nivåer er høyere enn 200 IE / ml og for eventuelle gruppe A-streptokokker infeksjoner, ikke bare revmatisk feber og glomerulonefritt.

Hint

 • Gjenta antistreptolysin O latex test i 10 til 14 dager for alle negative resultater å avgjøre om ASO Nivået har vært under 200 IE / ml. Antistoff reaksjoner på streptolysin O toksin kan bli forsinket inntil 3 måneder etter første streptokokkinfeksjoner.

Hvordan tolke BMI

Hvordan tolke BMI


Forstå din Body Mass Index (BMI) kan hjelpe deg med å finne ut om kroppen fedme er en indikator for potensielle helseproblemer. For voksne over 20 år gamle, beregning og fastsettelse av BMI er en relativt grei prosess. Bruk følgende trinn for å tolke din BMI.

Hvordan tolke BMI

•  Beregn din BMI ved å ta høyde ved inches og vekt ved pounds og få tilgang til en Body Mass Index tabell, diagram eller online BMI kalkulator.

Gjennomgå BMI vektklasser for å tolke resultatene. Hvis din BMI-tall er under 18,5 du blir betraktet som undervektig; 18,5 til 24,9 du er normal; 25,0 til 29,9 du er overvektig; 30,0 til 39,9 du er overvektig; og en BMI over 40,0 regnes som sykelig overvektige.

Husk at vekten din er bare en av mange faktorer som påvirker din generelle helse. Snakk med legen din om din BMI. Legen din kan hjelpe til å utvikle en plan for å forbedre eller opprettholde en passende vekt og god generell helse.

Tenk et eksempel:. Hvis du er 5'7 "høy og veide £ 198 Sammenligning av din høyde og vekt til en BMI Figuren viser en BMI på 31,0 basert på kategoriene i trinn 2.

tolke resultatene av BMI og oppdage at din generelle helse kan peke på behovet for ytterligere diagnostiske tester. Snakk med legen din om stillingen og risikoen for kroniske helseproblemer som diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

Hint

 • Muskel er tyngre enn fett, så hvis du er veldig muskuløs, kanskje din BMI vises høyt selv om du er sunt for din høyde og kroppstype.
 • Hvis du er en gjør-det-selv-typen, kan du regne ut din BMI manuelt ved hjelp av høyde og vekt målinger som følger: vekt (lb) / [høyde (i)] ² x 703.
 • BMI innenfor normalområdet gjør ikke utelukke en person fra kroniske helseproblemer. Generell helse bestemmes av miljømessige, genetikk og atferdsmessige faktorer.
 • Du bør ikke bruke BMI for å bestemme en sunn vekt for et barn eller ungdom under 20 år.
 • BMI er ikke en direkte beregning av helsen, kun en generell indikasjon. Faktorer et kjønn, muskel tone og alder kan bety din idealvekt varierer fra din ideelle BMI.

Hvordan tolke Hepatitt C lab resultater

Hvis legen mistenker at du har vært utsatt for hepatitt C-virus (HCV), kan han bestille spesifikke laboratorietester. Fordi HCV har ofte ingen synlige symptomer, er det mulig å ha sykdommen i årevis uten å være klar over det. Tolkning av hepatitt C lab resultater er kritisk i behandling planlegging og forhindring av alvorlig leverskade. Legen din vil vurdere testresultatene dine med deg, men det er mulig å tolke hepatitt C lab resultater på egen hånd ved å følge disse trinnene.

Hvordan tolke Hepatitt C lab resultater

Hvordan tolke Hepatitt C lab resultater

En titt på resultatene av din EIA (enzym knyttet immunosorbensmåling) antistoff test og finne ut om resultatet er positivt eller negativt. Et positivt resultat indikerer at du har antistoffer tilstede i systemet som følge av eksponering for hepatitt C-viruset. Et negativt resultat indikerer at du har ingen eksponering mot HCV, og ingen ytterligere testing er indikert. Selv om denne testen er nyttig for å bestemme eksponering for viruset, gir et positivt resultat indikerer ikke hvorvidt viruset er aktivert eller hvilende tilstand, og derfor ytterligere testing er nødvendig for et positivt resultat.

Finn resultatene av HCV RIBA test (rekombinant immunoblot assay) og finne ut om resultatet er positivt eller negativt. Denne testen sjekker også for HCV antistoffer, men kan ikke skille mellom fortid eller aktiv sykdom. Et positivt resultat indikerer at du har vært utsatt for hepatitt C-viruset og har en aktiv eller kronisk form av sykdommen. Ytterligere testing vil være nødvendig med et positivt testresultat. Hvis resultatet er negativt, er du fri fra hepatitt C sykdom og er det ikke nødvendig med ytterligere HCV testing.

3-studien resultatene for din HCV RNA (ribonukleinsyre) test og finne ut om resultatet er positivt eller negativt. Noen ganger kalles en kvalitativ HCV RNA-test, disse resultatene vil fortelle deg om du har en gjeldende aktiv infeksjon av hepatitt C i kroppen din. Hvis resultatet er positivt, er HCV virus aktiv i kroppen din og ytterligere testing og behandling er nødvendig. Denne testen brukes for diagnostiske formål i motsetning til behandlingen. Et negativt resultat indikerer at du ikke har en aktiv eller akutt form av HCV sykdommen, selv om antistoffer kan fremdeles være tilstede.

Gjennomgå resultater for ditt HCV kvantitativ, eller virusmengde, test og finne ut om resultatet er positivt eller negativt. Et positivt resultat vil også ha et tall som angir den mengde av viruspartikler målt i internasjonale enheter per milliliter blod (IU / ml). Dette resultatet er vanligvis angitt i tusenvis eller millioner av internasjonale enheter. Antallet viruspartikler brukes som en guide for å vurdere og planlegge behandling av sykdommen, og indikerer ikke prognose. Hvis resultatet er negativt, betyr det ingen aktive viruspartikler ble funnet.

Diskuter alle disse resultatene med legen din, og spille en aktiv rolle i behandling planlegging, opptrer bare under veiledning av legen din. Forstå at behandling av hepatitt C er ofte en lang prosess som krever utholdenhet, tid og gjentatt testing.

Hint

 • Be om at legen din utføre en leverbiopsi hvis du fortsetter å ha positive testresultater for hepatitt C. Dette vil gi deg et mest mulig nøyaktig resultat av sykdomsutvikling og prognose.

Hvordan tolke Pacemaker Readouts

Hvordan tolke Pacemaker Readouts


Pacemakere stimulere hjertemuskelen for å forsøke å normalisere hjerterytmen og den hastigheten som det slår. Pacemakere er ofte brukt til å behandle alvorlig bremse av hjertefrekvens eller bradykardi. Permanente pacemakere består av en implantert batteri og svært fleksibel leder, som ligger i høyre forkammer og hjertekammer. Det er flere diagnostiske tolkninger fra pacemakeren avlesning at noen lege kan bruke til å diagnostisere et problem. Noen av de vanligste grunnleggende programmerings tolkninger av en pacemaker avlesning kan leses i disse trinnene.

Hvordan tolke Pacemaker Readouts

•  Lær at A betyr "atrium" på en avlesning og V betyr "ventrikkel." Bokstaven D betyr en dual-bly pacemaker. Men dual-fører blir ofte sett på som AV på pacemakeravlesninger.

Erkjenne T som indikerer "utløser tenning" og bokstaven jeg betyr "hemmer avfyring." TI indikerer dual responsen "utløser skyte" og "hemmer skyte." Bokstaven P betyr "pacing", og S betyr "sjokkerende". Derfor PS indikerer dual respons pacing og sjokkerende.

Merk at DDD er en dual-bly pacemaker som registrerer og pacer ventrikkel og atrium. DDDR betyr en dual-bly pacemakeren som ikke bare sanser og pacer ventrikkel og atrium, men også tilpasser seg sakte og øke hastigheten opp i henhold til personens sensoriske respons, slik som en trener, eller en persons temperatur, samt respirasjonsfrekvens.

Tolk VV som single-bly pacemaker; VVI betyr at eneste spor ble hemmet av en oppdaget ventrikkel beat.

Hint

 • Å lære seg koder og tolkninger for pacemakeravlesninger er ekstremt utfordrende, men hvis du ønsker å prøve det de poster er tilgjengelige for deg. Du har rett se dine medisinske journaler, kopier av disse er lett å få tak ved å signere en medisinsk utgivelse. Telemetri avlesninger, diagnostisering og fortolkninger er trykket på medisinske poster.
 • Ikke prøv å diagnostisere deg selv med en telemetri lesing. Hvis du har noen bekymringer, ring din lege. Hjerterytme ofte svinge med hver bevegelse, inkludert hoste, fysisk anstrengelse eller rett og slett snu fra den ene siden til den andre.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene og morkaken av en menneskelig kvinne. Dette hormonet er ansvarlig for utarbeidelsen av livmor lining å forankre et egg når den er befruktet av sperm. Når befruktning ikke skjer, progesteron nivåer slipp og menstruasjonsblødning begynner. Progesteron er også en god indikator av svangerskapet, siden den øker over 10 ganger i løpet av graviditet. Er det også en indikator for blødning i livmoren. Det er viktig å lære å tolke din progesteron blodprøve.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Skaff laboratoriet rapporten. Søk etter ordet "progesteron." Hvis det er inne i normalområdet, så det betyr at du har eggløsning og er klar til å forsøke å bli gravid. Det normale området for før eggløsningen er mindre enn 1 ng / ml (nanogram per milliliter) og 5 til 20 ng / ml for mid-cycle fase.

Se etter uregelmessigheter i de andre laboratorieprøver bortsett fra progesteron. Disse er alle tilkoblet, og vil bestemme den normale eller unormale av progesteron verdier. Hvis alle testene er utenfor normalområdet, så er det en feil. Dette betyr at blodprøven må gjentas. Ta med resultatene tilbake til legen din.

Se på resultatene og finne ut om dine progesteron nivåene er unormalt høy. Høye nivåer indikerer en falsk graviditet eller binyrene dysfunksjon. Overforbruk av kosttilskudd som vitamin C kan føre til et unormalt høyt antall. Hvis du mistenker at du har tatt et overskudd av vitamin C, må du kanskje gå tilbake til legen din for å gjenerobre progesteron test.

Finn ut om din progesteron nivåene er svært lave. Unormalt lave nivåer av progesteron indikere eggløsningsproblemer eller en mulig spontanabort. Det kan også føre til søvnløshet og ekstreme humørsvingninger. Må ta kontakt med lege hvis du oppdager at progesteron nivåene er for lave.

Søk etter hormonet "østrogen" i laboratorierapport. Normalt verdiene av østrogen og progesteron er alltid balansert. Det vil være vanskelig å tenke om en er høyere enn den andre. Varierende resultater kan også bety at du har hormonell ubalanse som kan føre til konstant besvimelse. Ta kontakt med din lege hvis du finner en ubalanse mellom østrogen og progesteron.

Hint

 • Du kan lett finne noen unormale testverdi i laboratoriet rapporten, siden de alltid vil bli markert eller fet skrift.

Hvordan tolke ASO Lab testresultater

Hvordan tolke ASO Lab testresultater


Bakterier som forårsaker "strep hals", en vanlig årsak til en sår hals, er klassifisert av laboratorieanalyser som "gruppe A beta-hemolytiske streptokokker," eller GABHS. En liten andel av pasienter med ubehandlet strep hals gjenopprette fra sår hals symptomer, men så utvikler alvorlig tilleggs GABHS infeksjon, forårsaker revmatisk feber eller nyre betennelse. Tegn på revmatisk feber er feber, hevelse, hudutslett og hjertesykdommer. Tegn på nyre betennelse inkluderer blodig urin i tillegg til de av revmatisk feber.

Diagnostiske tester for GABHS relaterte revmatisk feber eller nyre betennelse inkluderer testing for blod antistoffer - sykdomsbekjempende proteiner som produseres av kroppens immunsystem - mot GABHS. Nivået av et spesifikt antistoff til stede i blod, rapportert som en "titer" reflekterer immunrespons til en spesiell infeksjon. En av de antistofftester som benyttes for diagnostisering av GABHS infeksjon er den antistreptolysin O-test, eller "ASO" test.

Hvordan tolke ASO Lab testresultater

•  Ta kontakt med en lege hvis tegn på revmatisk feber eller nyre betennelse oppstår. Rapportere eventuelle historie sår hals. Hvis legen beordrer en ASO-testen, vil en blodprøve tas ut og sendes til et laboratorium. Ofte er en andre blodprøve blir tatt to uker eller mer etter den første prøven.

Acquire ASO testresultater fra din lege eller laboratoriet. Sammenlign ASO titer med laboratoriet rapportert klassifisering av ASO titers. Sammenligne den første titer til den andre, eller rekonvalesent, titer. Variasjon i testresultatene kan oppstå mellom ulike laboratorier, så bruk test retningslinjer fra den spesifikke laboratoriet brukes.

tolke testresultater med lege veiledning. Laboratories kan rapportere titer nivåer som et antall internasjonale enheter per milliliter blod (IU / ml), eller som et forhold (for eksempel 1: 2 eller 1: 4). Enten et økt antall IU / ml, eller en økning av det andre antall av forholdet indikerer en økt ASO titer.

Generelt stiger ASO titer til den når sitt høyeste nivå, om lag fire uker etter halsinfeksjon, avtar deretter hvis infeksjonen er løse. En høy initial ASO titer eller en initial lav titer, etterfulgt av en betydelig høyere titer indikerer siste eller gjeldende GABHS infeksjon. En initiell lav eller negativ titer etterfulgt av en andre lav eller negativ titer indikerer ingen GABHS infeksjonen fant sted, mens en høy titer, etterfulgt av en lav titer indikerer en oppløsnings eller elimineres GABHS infeksjon.

Bruk ASO testing som et hjelpemiddel i testing for GABHS som en årsak tegn på revmatisk feber eller nyresvikt, når halsen testing ikke var gjort i løpet av en sår hals som gikk forut for disse skiltene. Klinikere kan bestille ytterligere testing for å avgjøre om GABHS er involvert i nyre betennelse, fordi ASO testing er ikke nøyaktig i å oppdage denne sykdommen i noen tilfeller.

Hint

 • Kunnskap om testparametre hjelper pasienter å forstå og kommunisere effektivt med sin lege.
 • Leger må konsulteres for tolkning av ASO testresultater. Feiltolkning kan føre til feil diagnose og behandling.

Hvordan tolke resultatene av en Angiotensin II Blood Test

En potensiell skjerpende faktor for en hektisk livsstil, Angiotensin II, kan vise seg å være av reell skade hvis ikke måles fra tid til annen med aide av etterforsknings prosedyrer som, blodprøver. Det er viktig å lære tolkningen av Angiotensin II blodprøve, heller enn å vente på en lege for å tolke den. Angiotensin II-blokkere er vellykket i behandlingen av kjente tilstander led av 90% av befolkningen over hele verden slik Hypertensjon og hjertesvikt.

Bruksanvisning

Få en venøs blodprøve med sprøyte midt på morgenen etter 12 timers faste og hvile.

•  Overfør blodprøven inn i de kjølte prøverør som allerede er inokulert med Etylendiamintetraeddiksyre også kjent som EDTA, som virker som en blod antikoagulant og holder blodet levrer seg.

Send prøven bort for å bli testet av et godkjent laboratorium. Tolke lab resultat basert på den optimale referansenivået av angiotensin II i et normalt individ å være 5 til 35 pmol / L. Noe over eller under dette området ville bli betraktet som unormal og ville kreve legehjelp.

Tips og advarsler

 • Økte nivåer av angiotensin-II er en indikasjon på hyperaldosteronisme, som er tilstanden oppstår på grunn av overproduksjon av aldesterone som fører til en tilstand av væskeretensjon og hypertensjon (høyt blodtrykk) grunnet økt natriumnivå i blodet.

Hvordan tolke resultatene av en kognitive evner Test

Hvordan tolke resultatene av en kognitive evner Test


Kognitive evner er måten hjernen får kunnskap gjennom persepsjon, resonnement, intuisjon og hukommelse. Selv sunn aldring kan endre hjernen og dens kognitive evner. Forskere har studert normal kognitiv aldring. Disse studiene viser at kognitive tester ikke kan være den beste måten å vurdere kognitiv status hos friske eldre voksne.

Kognitiv Testing

Neuropsychologists bruke flere standardiserte spørreskjemaer for å vurdere kognitiv svikt og teste kognitive evner. Disse spørre administreres til pasienter med sykdommer eller skader som påvirker hjernen eller til fagene kognitive forskningsstudier. De kan administreres av en tekniker under tilsyn av en nevropsykolog. Disse spørre screene for kognitiv svikt og vurdere kognitive evner gjennom verbal flyt, verbal evne, ikke-verbal resonnering, hukommelse og intelligens.

Bilder av hjernen

Magnetisk resonansavbildning frembringer et tredimensjonalt bilde av hjernen som viser dens størrelse og volum. Bildet blir analysert med dataprogramvare som måler regionene og de indre områder av hjernen. Denne bildeanalyse kan vise lave og høye grad av atrofi av hjernen.

Tolkning av resultater

Tolke en kognitiv evner test er ikke så enkelt som å lese resultatene av, for eksempel, en blod kolesterol test. Tolken gjør korrelasjoner mellom størrelse og volum av hjerneregioner og kognitive evnetester for å vurdere kognisjon. Andre faktorer som alder, kjønn og medisinsk og familiens historie er viktige faktorer. I eldre voksne, må før mental evne og tidligere hjernestørrelse også bli vurdert. Nøyaktig tolkning av disse resultatene krever ekspertisen til en klinisk nevropsykolog for å tolke hjernebilder, de kognitive testresultater og andre faktorer for å vurdere kognitiv status.

Hvordan tolker jeg subtest Poeng på IQ-tester?

Hvordan tolker jeg subtest Poeng på IQ-tester?


Når du ser på delte score på en IQ-test, må du først være kjent med den versjonen av IQ test du bruker. Den mest populære og mest brukte IQ test er den Wechsler Adult Intelligence Scale, tredje utgave. Denne testen gir en verbal IQ, Performance IQ og fullskala IQ. Hver IQ-indeksen består av mindre tester kalt deltestene.

Bruksanvisning

•  Gjør deg kjent de grunnleggende statistikk bak skala score på hver deltest. For hver deltest av IQ test, er den gjennomsnittlige poengsum 10 og standardavviket er tre. Dette betyr at enhver poengsum mellom åtte og 11 regnes som gjennomsnitt. Resultater av sju og under eller 12 og ovenfor representerer henholdsvis styrker og svakheter.

Organiser deltester av domene. Plassere alle de verbale deltester i én kolonne og ytelsesdeltestene i en annen kolonne. Deretter rangere dem i rekkefølge av sin skala score. Dette vil tillate deg å se naturlige styrker og svakheter basert på gjennomsnittet av 10 og standardavvik av tre.

•  Se etter skala score som er en og en halv eller flere standardavvik unna gjennomsnittet av 10. Resultater av fem og lavere, for eksempel viser områder av svakhet. Score til 12 og høyere indikerer områder av styrke.

Søk etter felles temaer på tvers av delte domener. For eksempel, hvis du merker svakere score i områder med verbal resonnering, og høyere score i områder av visuell problemløsning, begynner dette å gi deg en idé om din problemløsning stil.

Tips og advarsler

 • Undersøke subtest skala score til din IQ test er en interessant måte å lære mer om dine kognitive styrker og svakheter.
 • For resultatet av en IQ-test for å være gyldig, må de tolkes av en lisensiert klinisk psykolog eller lisensiert klinisk nevropsykolog.

Hvordan tolke en Testosteron Test

Testosteron er det steroid hormon som produseres av endokrine vev i de mannlige testiklene. Det stimulerer utvikling av sekundære kjønnskarakteristika hos menn, så som vekst av kroppshår, dypere i stemmen, forstørrelse av penis, og muskelutvikling. Hormonet er også produsert av binyrene (over nyrene) i både menn og kvinner og i eggstokkene hos kvinner. Kvinner produserer små mengder av testosteron som blir konvertert til østradiol - kvinner 'hovedkjønnshormonet. Leger vanligvis bestille testosteron testing hos gutter som viser tegn eller tidlig eller sent i puberteten, hos menn og kvinner til å vurdere fruktbarheten, og hos menn for å lete etter årsakene til erektil dysfunksjon.

Hvordan tolke en Testosteron Test

1 Ditt søk lab rapport for testosteron test. Navnet på testen vises med en verdi ved siden av.

•  Sjekk normalområdet for testosteron i rapporten. Normalområdet for testosteron hos menn varierer basert på alder og stadium av modenhet. Testosteronnivået synker som menn alder. Hos kvinner er lav testosteron normalområdet.

Sammenlign din testosteron resultatet til normalområdet for din kjønn og aldersgruppe er angitt i laboratoriet rapporten. Hos menn redusert testosteronnivåer kan være på grunn av hypofyse sykdom, genetiske forstyrrelser, alkoholisme, leversykdom, legemidler som inneholder steroider og androgener, fysisk skade på testikler, og virale sykdommer som kusma. Testiklene eller binyrene svulster, samt legemidler som barbiturater og antiepileptika kan øke testosteronnivået hos menn. Hos kvinner, kan en økt testosteron produksjonen være på grunn av noen hormonell ubalanse syndromer, binyrene eller ovarietumorer, og østrogenbehandling.

Consult helsen din bil leverandør for gyldig tolkning av testosteron testresultatet. Mange faktorer spiller i å avgjøre normalområdet spesifikke for deg, basert på kjønn, alder og modenhetsnivå.

Hint

 • Leger vanligvis bestille testosteron sammen med LH og FSH - hormonene som styrer testosteron produksjon og modenhet av sperms - hos menn for å vurdere pubertet hos gutter.
 • Testosteronnivå er dagaktive, de topp i de tidlige morgentimer, og er på sitt laveste nivå i kveld.
 • Testosteronnivå øker etter trening.

Hvordan tolke hormon nivåer

Hvordan tolke hormon nivåer


Forstå hormoner og virkningen de har på den generelle helse og velvære er spesielt viktig for kvinner. Når overgangsalderen setter inn, kan den resulterende hormonell ubalanse drastisk endre en kvinnes liv. Hormoner styre mange aspekter av fysisk og fysiologisk helse, inkludert depresjon, trøtthet og stress.

De tre viktigste hormoner en kvinne må være oppmerksom på er østrogen, testosteron og progesteron. Overvåking nivåene av disse hormonene er avgjørende for god helse.

Hvordan tolke hormon nivåer

Planlegge en avtale med din lege, helst vanlig gynekolog. La ham vite at du er interessert i å teste hormonnivået.

varsle legen din til eventuelle avvik kan forekomme som en uregelmessig periode, bekkensmerter eller vektøkning.

Forstå hva ubalanserte hormoner mener: Østrogen er hovedansvarlig for en kvinnes sekundære kjønnskarakteristika. Økt testosteron kan bety overdreven kroppshår og fedme. Progesteron har domene over en kvinnes reproduktive funksjoner.

Diskuter et kurs i behandling med legen din og overvåke dine medisiner regelmessig.

Hint

 • For optimal helse, trene regelmessig.
 • Praksis yoga for å eliminere stress.
 • Hvis vekt er et problem, konsumere frukt og grønnsaker regelmessig, og drikk rikelig med vann.

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm


Nummenhet følte i venstre arm kan bety en rekke helseproblemer. Selv om dette er den tradisjonelle tegn på et hjerteinfarkt, husk at dette er ikke alltid tilfelle. Mens du bør ikke ignorere noen smerte som oppstår i kroppen din, hoppe til konklusjoner er ikke klokt heller. Hvis du føler vedvarende nummenhet i venstre arm eller hvis armen begynner å skade, selv om du ikke har vært engasjert i fysisk aktivitet, kontakt lege for å fastslå problemet.

Hvordan tolke Nummenhet i venstre arm

Hvis du trakk musklene i venstre arm spille idrett eller bære tunge gjenstander, kan det hende du har forstuet eller anstrengt armen. Nummenhet er et vanlig symptom på en slik skade. Bruk en ispose umiddelbart etter skaden. Rådfør deg med helsepersonell hvis du har skadet armen forårsaker nummenhet og kribling.

Hvis din venstre arm begynner å skade uten noen åpenbar grunn, bør du oppsøke lege. Avhengig av din alder, hjerteinfarkt eller hjerneslag kan være årsaken. Du kan også oppleve smerter i kjeve, venstre skulder, kortpustethet og en tetthet i brystet. Ta en aspirin for å hjelpe tynne blodet, og deretter gå til legevakten umiddelbart for å redusere muligheten for permanent skade på hjerte eller hjerne.

Gjentatte bevegelser er en annen årsak til nummenhet i både venstre og høyre arm. Hvis jobben din krever at du tilbringe timer å utføre de samme aktivitetene, kan du bli anstreng visse muskler. Besøk din lege for å avgjøre om du har carpel tunnel symdrome. Varierende arbeidsoppgaver, bor hydrert og ta hyppige pauser er alle måter å unngå denne tilstanden.

ett av symptomene av arvelig amyloidose er nummenhet i både venstre og høyre armer. Denne sykdommen er forårsaket av amyloid buildup i vev i kroppen. Amyloid er en av de fire essensielle proteiner som trengs for at kroppen skal fungere normalt.

Oppsøk lege for å forhindre plutselige tragedier fordi det er mange grunner til venstre arm nummenhet. Dersom nummenhet fortsetter for en dag eller lengre, må du kanskje ha røntgen gjort for å finne ut hvorfor nummenhet skjer.

Hint

 • Aldri ignorere smerte som oppstår i kroppen din som det kunne bety helseproblemer.
 • Denne artikkelen er på ingen måte er en erstatning for medisinske råd. Hvis arm nummenhet oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Hvordan tolke tester for ulovlige legemidler

En urinprøve er de mest vanlige prøven som brukes til å teste for tilstedeværelse av stoffer. Amfetamin, barbiturater, benzodiazepiner, cannibinoids, kokain, opiater og Fensyklidin (PCP) er de syv narkotika klasser som er mest skjermet for. Leger bestille narkotika testing på pasienter som viser tegn på rusmisbruk, hovedsakelig for å bestemme riktig behandling. Arbeidsgivere og juridiske enheter bruker narkotika testing primært å fastslå tilstedeværelse av illegale rusmidler.

Hvordan tolke tester for ulovlige legemidler

Søk laboratoriet rapporten for begrepene "positiv" eller "ikke oppdages." Hver lab bestemmer på en cut-off verdi for hvert medikament klasse. Et resultat over den etablerte cut-off verdi betraktes som positiv, og en hvilken som helst verdi under det anses negativ. I laboratoriet rapporten, hver stoffet klasse testet har en "positiv" eller "ikke registrert" resultat ved siden av.

•  En positiv skjermen for en medikamentgruppe indikerer nærvær i kroppen av et stoff som hører til den klasse medikament ved en konsentrasjon høyere enn den etablerte cut-off.

•  Hver medikamentgruppe som tester positivt i medikament skjermen vanligvis er videre undersøkt for å bestemme den spesifikke narkotika eller medikamenter som brukes. Noen over-the-counter narkotika og lovlig foreskrevet medisiner kan føre til et positivt resultat. Erklære alltid eventuelle medisiner du har tatt og har resepter for når du har en dopingtest.

Vet at en "ikke-oppdaget" resultat for en narkotika klasse betyr ikke nødvendigvis at personen testet ikke brukte narkotika på enkelte punkt. Stoffet eller narkotika kan være til stede på et nivå under den etablerte cut-off verdi fordi de allerede har blitt metabolisert og utskilt fra kroppen. Amfetamin, kokain og opiater lese positive kun dersom det brukes i de to-tre dagene før prøvetaking.

Hint

 • Laboratoriet kan også bruke blod, spytt, svette og hårprøver for narkotika testing.
 • Drug testing utført av andre grunner enn medisinske formål følger en streng papirspor fra personen samle prøven til den personen teste den og slippe resultater.
 • De fleste narkotikatesting generelt skjermer for tilstedeværelsen av store narkotika. Bestemte legemidler kan testes hvis misbruk er mistenkt.
 • Spør legen din for å hjelpe deg videre forstå dopingtest rapporten.

Hvordan tolke resultatene av en Lipid Panel

En lipidpanel er en medisinsk test som brukes av leger for å måle mengden kolesterol og fett, også kalt triglyserider, i blodet og kroppen. Denne testen er nyttig ernæringsmessig planlegging, samt for å evaluere effektiviteten av foreskrevne medikamenter kolesterol. Kolesterol og triglyserider er avgjørende for ernæringsmessige helse når på normale nivåer, men de kan føre til problemer når de når unormale nivåer. Når et lipid panel er bestilt, vil du ha en blodprøve trukket på et medisinsk laboratorium. Test behandlingen kan ta noen dager, og resultatene vil bli sendt til din lege. Mengden av triglyserider og kolesterol blir målt i antall milligram (mg) per desiliter (dl) av blod. De fire vanlige komponenter som er testet i et panel lipid er totalt kolesterol, LDL-kolesterol, HDL-kolesterol og triglyserider.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Ser på dine lipidpanel resultatene, finne nummeret for totalkolesterol. Sammenligne nummeret ditt med følgende skala:
Under 200 mg / dL ---- Ønskelig nivå av totalkolesterol
200-239 mg / dL ---- Border høy total kolesterol
240 mg / dL og over ---- høy total kolesterol

Ser på dine lipidpanel resultatene, finne resultatet for LDL kolesterol. Sammenligne nummeret ditt til følgende skala:

Under 70 mg / dL ---- Ønskelig for de med svært høy risiko for hjertesykdom
Under 100 mg / dL ---- Ønskelig for de med risiko for hjertesykdom
100-129 mg / dL ---- Ønskelig nivå for vanlige folk
130-159 mg / dL ---- Border høy
160-189 mg / dL ---- Høy
190 mg / dL og over ---- Svært høy

3 Se på dine lipidpanel resultatene, finne resultatet for HDL kolesterol. Sammenligne nummeret ditt til følgende skala:
Under 40 mg / dL hos menn ---- Dårlig
Under 50 mg / dL hos kvinner ---- Dårlig
50-59 mg / dL ---- Moderat
60 mg / dL og over ---- Ønskelig

4 Se på dine lipidpanel resultatene, finne resultatet for triglyserider. Sammenligne nummeret ditt til følgende skala:
149 mg / dL og under ---- Ønskelig
150-199 mg / dL ---- Border høy
200-499 mg / dL ---- Høy
500 mg / dL ---- Svært høy

sammenligne dagens resultater til eventuelle tidligere lipid panel resultater å overvåke for forbedring. Hvis en negativ endring er kjent, kontakt lege fra legen din.

Ta vare på disse resultatene i postene for å sammenligne med fremtidige lipid paneler.

Hint

 • Disse laboratorieverdier og retningslinjer er spesielt for USA, og kanskje ikke representerer lipidprofil retningslinjer for andre land.
 • Livsstilsendringer kan bidra til å forbedre resultatene av lipid panel. Snakk med legen din.