Digidexo.com

sopp i hjernen

Sykdommer Produsert av sopp

Sykdommer Produsert av sopp


Mange forskjellige humane sykdommer er forårsaket av sopp. Disse sykdommene noen ganger oppstå når immunsystemet er allerede svekket (opportunistiske infeksjoner), men de kan også forekomme hos mennesker med regelmessig fungerende immunsystem. Menneskelig infeksjon med sopp kan føre til få eller ingen symptomer, men noen soppsykdommer kan føre til alvorlige negative effekter, inkludert død.

Vanlige soppsykdommer

Tre av de mest kjente former for sopp sykdom er tinea, gjær infeksjon og spiker sopp. Tinea er en smittsom gruppe av sopp som kan føre til infeksjoner på kroppen og hodebunnen som kalles ringorm samt rundt lysken (skrittsopp) og føtter (fotsopp), ifølge Medline Plus. Gjær infeksjoner forårsaket av soppen Candida kan påvirke skjeden, men de kan også påvirke munn, spiserør, hud og selv blodet, ifølge Medline Plus. Gjær infeksjoner kan også påvirke negler, mens infeksjon med dermatofytter sopp påvirker tåneglene, ifølge American Academy of Dermatology.

Jord sopp

Tre soppsykdommer, valley fever (coccidioidomykose), blastomycosis og histoplasmose, er forårsaket av hisse opp sopp i jord og deretter puste dem inn.

The Mayo Clinic rapporterer at dalen feber kan føre til feber, brystsmerter og hoste. Gravide kvinner, immunsupprimerte personer (de med svekket immunforsvar) og folk i Asiatisk, Spansk og afrikansk opprinnelse står i fare for å dø av infeksjonen.

Personer som har symptomer på grunn av blastomycosis kan utvikle feber og frysninger, hoste, og smerter i muskler, ledd og bryst. The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterer at noen tilfeller føre til kronisk lungeinfeksjon eller en utbredt infeksjon som påvirker huden, bein, urinveiene og kjønnsorganene, og kan noen ganger også føre til meningitt (betennelse av membraner som beskytter hjernen ).

Histoplasmose noen ganger fører forkjølelsesliknende symptomer, men i noen tilfeller kan også føre til synstap, ifølge National Eye Institute.

Opportunistisk Fungi

Noen soppinfeksjoner primært påvirke personer som allerede har en annen sykdom eller som immunsystemet er svekket. Aspergillose påvirker først og fremst personer med astma og cystisk fibrose og kan forårsake symptomer som hoste, piping i brystet og feber i disse gruppene, ifølge CDC.

Cryptococcus infeksjon ofte påvirker HIV-positive mennesker, og kan føre til lungebetennelse-lignende symptomer (kortpustethet, hoste og feber), hudlesjoner, og betennelse i hjernen og dens membraner, ifølge CDC.

Pneumocystis lungebetennelse er også en vanlig soppinfeksjon som rammer personer med hiv.

Mucormykose

Infeksjon med Mucorales sopp oppstår på grunn av puste i visse former og kan føre til en alvorlig tilstand som kalles rhinocerebral mucormykose. Symptomer omfatter smerter, feber og infeksjon av øyehulen og øye svulmende, puss fra nesen og mulig ødeleggelse av vevet i taket av munnen, beina rundt øyne og bihuler, og septum av nesen.

Når disse sopp infisere hjernen, melder Merck Håndbøker som anfall, lammelser og koma kan forekomme. Mucormykose av lungene kan føre til feber, hoste og problemer med å puste. Noen ganger sopp også invadere blodet og forårsake vev død og blødninger, ifølge Merck Manuals.

Sporotrichosis

Sporotrichosis er en sopp infecton at resultatene fra håndtering av vanskelige planter, sphagum mose og kjørte høyet, ifølge CDC. Denne infeksjonen fører til en rød, rosa eller lilla kul på huden som CDC rapporterer er smertefri og ser ut som en bug bite. Andre humper utvikle seg og bli boil- eller sår-aktig, healing sakte.

CDC rapporterer at lungebetennelse kan utvikle som følge av sporotrichosis, og sopp kan også infisere bein, ledd og sentralnervesystem.

Hva er årsakene til betennelse i frontallappen i hjernen?

Hva er årsakene til betennelse i frontallappen i hjernen?


Betennelse, eller hevelse, av hjernen kan være forårsaket av sykdom eller skade. Effektene kan være milde og forbigående eller alvorlig og permanent. Skade på front fliker av hjernen kan være spesielt alvorlig siden denne delen av hjernen styrer alt fra minne til å lære å dømmekraft og planlegging. Behandling kan være et kurs av bredspektret antibiotika, eller i alvorlige tilfeller, kirurgi.

Frontal Lobe

Venstre og høyre frontallappene, som ligger på forsiden av hjernen din, er kommandosentralen for mange av dine høyere funksjoner, som for eksempel planlegging, dømmekraft, hukommelse, emosjonell prosessering og læring. Frontallappene også administrere din evne til å initiere eller hemme tale og oppførsel, samt plukke opp på sosiale signaler og tolke ansiktsuttrykk. Hvis skadet av hevelse på grunn av sykdom eller skade, kan frontallappene slutter å fungere skikkelig og negativt påvirke atferd, tale og personlighet permanent.

Sykdom

Encefalitt er den medisinske betegnelsen for betennelse i hjernen, selv om det er oftere brukt for å beskrive hjernen hevelse på grunn av virusinfeksjoner enn til bakterielle infeksjoner. Encefalitt kan være mild, moderat eller dødelig og er forårsaket av en rekke virus, men hovedsakelig Herpes Simplex og Epstein-Barr (mononukleose). Lyme sykdom, West Nile virus og rabies kan også føre til at hjernen til å hovne opp.

En hjerne abscess kan også forårsake betennelse. En masse oppstår når blod-hjerne barrieren er brutt av bakterier eller sopp og hjernen forsøk på å beskytte ikke-infiserte områder ved seksjonering av patogener og døde eller døende celler. Denne massen fører da de tilstøtende områder av hjernen til å hovne opp og øker trykket inne i kraniet.

Injury

Traumatiske hjerneskader er mer sannsynlig å påvirke frontallappen enn noen annen del av hjernen. Dette er delvis på grunn av plasseringen av frontallappen og dels fordi de fleste skader i hjernen skyldes videre-motion aktiviteter som bilulykker, motorsykkelulykker, ski ulykker og lignende. Når skallen treffer noe som ikke vike (som et tre), hjernens bevegelse fremover driver den mot innsiden av skallen. Denne virkningen fører til hjernen til å svelle i respons til skade, brusende blod til det skadede området. Denne betennelsen kan kutte av blodtilførselen til uerstattelige nevroner hvis trykket ikke er lettet umiddelbart.

Effekter

Siden frontallappene i hjernen er ansvarlig for en rekke fysiologiske og psykologiske funksjoner, kan skade på dette området ha dyptgripende og diverse effekter. Hevelse i denne regionen kan skade hukommelsen, som igjen påvirker læring. Det kan også endre personlighet, noen ganger forårsaker et fravær av følelser (flat påvirke) eller produsere aggresjon, hensynsløs atferd eller avhengighet. Seksuell atferd kan bli tvangsmessig eller ikke-eksisterende. Hvis betennelse i frontallappen ikke er utryddet, vil koma og deretter døden inntreffer. En fersk artikkel i "American Journal of Clinical Nutrition" antyder at pågående betennelse i hjernen forårsaker død av nerveceller som til slutt kan føre til symptomer på Alzheimers.

Behandling

Selv hevelse på grunn av en hjerne abscess kan noen ganger behandles med antibiotika, langvarig eller traumatisk betennelse i hjernen må løses med akutt kirurgi. Hull er boret inn i skallen for å avlaste trykket og tillate hjernen for å ekspandere utover sin skallen barriere. Dette kan ha vært årsaken bak den gamle praksisen med trepanasjon, der et hull ble boret inn i skallen for medisinske eller mystiske formål. I denne 7000 år gamle praksis huden vokste over hullet, men i dagens kirurgi, benet erstattes hvis det er mulig å beskytte hjernen mot infeksjon.

Hva som forårsaker sopp i kroppen?

Sopp er overalt i miljøet. De er viktige i økosystemer, hvor de utfører verdifull funksjon av rotne dødt organisk materiale. Selv om mange plantesykdommer er forårsaket av sopp, med noen unntak, er alvorlig soppinfeksjon hos mennesker relativt sjeldne. Bare noen få arter er tilpasset til å overleve i en human vert.

Sopp og immunsystemet

Selv om vi er utsatt for potensielt farlige sopp nesten hver dag, de er vanligvis holdt i sjakk av immunsystemet. Noen sopp er også en del av normale mikrobielle flora som finnes i og på mennesker. Milde infeksjoner i huden er vanlige og sjelden livstruende. Flere alvorlige soppinfeksjoner (mykoser) kan forekomme i mennesker når normale flora komme ut av kontroll, eller sopp finne en vei inn i kroppen enten via lungene eller gjennom en pause i huden. Sjansen for en alvorlig infeksjon øker kraftig når normal immun funksjon er svekket.

Normal Fungal Flora

Den soppen Candida albicans er en normal innbygger i den menneskelige vagina. Den kan vokse ut av kontroll under visse omstendigheter. Soppen deler sitt miljø med bakterier, og det bør være en god balanse mellom de to. Hvis "økosystemet" er gjennomtrengt på en slik måte som for å favorisere gjærvekst, kan føre til infeksjoner. Dette kan skje når pH blir for lav (økt surhet), eller når antibiotika redusere bestanden av gunstige bakterier. Candida gjær infeksjoner kan også skyldes feil hygiene, indre skader, seksuell overføring eller når immunsystemet er svekket av narkotika, HIV eller andre sykdommer. Candida-infeksjon i munnhulen eller i huden er vanlig hos spedbarn og voksne immunsvikt.
Mallassezia er en annen gjær normalt funnet voksende harmløst på huden. Det kan føre til infeksjoner som vises som et kløende utslett.

Dermatofytter

Dermatofytter er sopp som har spesielle tilpasninger som tillater dem å kolonisere hud, hår og negler av mennesker (og andre dyr). Disse soppene gjøre det bra i varm, fuktig miljø ofte finnes i umiddelbar nærhet av legemet, og har enzymer er i stand til å fordøye spesifikke proteiner funnet i hud, hår og negler.
Overfladiske (ikke dyp, inntrengende) infeksjoner av dermatofytter kalles tineas og er oppkalt etter den delen av kroppen påvirkes.
• Tinea corporis (generell hudinfeksjon, også kalt ringorm)
• Tinea versicolor (overkroppen hud)
• tinea cruris (huden i lysken og innsiden av lårene)
• Tinea capitis (hodebunn og hår på hodet)
• Tinea pedis (fot, kjent som fotsopp))
• Tinea unguium (negler)
• Tinea barbae (skjegg)
Med mindre immunforsvaret er svekket, disse soppinfeksjoner er ikke livstruende.

Lungeinfeksjoner

Lungeinfeksjoner skyldes puster inn soppsporer fra luften. Sporer er pustet inn hver dag uten skade, men hvis det er en underliggende sykdom eller svakt immunrespons, kan spores spire, slik at soppen til å kolonisere lungene. Infeksjonen kan bli permanent lokalisert i lungene og forårsake subkliniske symptomer, eller ingen symptomer i det hele tatt. I normal vert, sopplungeinfeksjoner er ofte selv clearing.
I tilfelle av immunsvikt, kan infeksjonen spres fra lungene til andre deler av kroppen til å bli disseminert sykdom. Disse dype mykoser kan være vanskelig å helbrede, og ofte krever en lang periode for behandling. Transplanterte pasienter er spesielt utsatt for smitte av Aspergillus begynner i lungene og senere spre. Dette mottakelighet er en konsekvens av de immunosuppressivt legemidler administrert før og under operasjonen og utvinning.

Traumatisk Implantasjon

Soppceller som kan implanteres i kroppen når sopper er tilstede på et objekt som punkterer huden. Dette kan skje mens du arbeider eller gjenskape utendørs, eller i løpet av enhver hendelse der huden er ødelagt eller lacerated og kommer i kontakt med organisk materiale (som kan skje i en motorsykkelulykke). Infeksjon kan forbli lokalisert til området for infeksjon og reagerer på behandlingen, eller den kan spre infeksjonen. Som tilfellet er i alle tilfelle av disseminert soppsykdommer, hvis indre organer, bein eller hjernen blitt infisert, er prognosen ikke er god.

Hva er en intern sopp infeksjon?

Mennesker dele verden med et bredt utvalg av sopp, som er levende organismer som kan finnes i luft, jord, vann og planter, samt på og i menneskekroppen. MedlinePlus sier at bare om lag halvparten av alle kjente sopp, som er verken plante eller dyr i naturen, er skadelig. Når de bosetter seg i menneskekroppen, spesielt hos de med svekket immunforsvar, kan skadelig sopp forårsake alvorlige infeksjoner.

Infeksjonstyper

Sopp kan føre til fire hovedtyper av infeksjoner, også kjent som mykoser, ifølge nettsiden til MicrobiologyBytes. Dette er overfladisk, som i hudsykdommer som skrittsopp og fotsopp; subkutan, begrenset til huden og fettvev umiddelbart under huden; systemisk, som involverer dype infeksjoner av de indre organer; og opportunistiske, infeksjoner som påvirker bare de med nedsatt immunforsvar, som HIV / AIDS.

Hvordan de sprer

Sopp er bokstavelig talt overalt, og mange arter av disse organismer formere seg gjennom luftbårne sporer, som kan lande på kroppen eller bli inhalert direkte inn i lungene. Dersom slike sporer kommer fra skadelige typer sopp, kan de føre til at de forskjellige typer av infeksjoner som er beskrevet tidligere.

Infeksjonen forårsaker sopp

Aspergillus, en slekt av sopp eller mugg, er ansvarlig for det store flertallet av interne soppinfeksjoner, ifølge Janssen-Cilag er soppinfeksjoner hjemmeside. Innvendige infeksjoner kan begynne med inhalasjon av sporer av en art av Aspergillus-sopper. Infeksjonen kan begynne i lungene, men kan gå systemisk, spesielt hos personer med svekket immunforsvar svekkes, enten på grunn av en eksisterende sykdom eller behandling med kjemoterapi. Andre sopp som kan forårsake indre infeksjoner omfatter Candida albicans, Histoplasma capsulatum og Cryptococcus neoformans, ifølge MicrobiologyBytes.

Sopp-relaterte sykdommer

De mest allment sett interne soppinfeksjoner er oppkalt etter sopparter som forårsaker dem. Enkelt pulmonal aspergillose er en allergisk reaksjon på denne type sopp, og er vanligvis begrenset til lungene, mens invasiv denne type infeksjon er mye mer farlig og kan spre seg til andre deler av kroppen. Cryptococcosis begynner i lungene med inhalasjon av soppsporer, men kan spre seg til hjernen til pasienter som immunsystemet er svekket. Candidiasis kan spre seg fra huden til spiserøret eller i blodet, der sistnevnte kan være en livstruende utvikling. Histoplasmose i sjeldne tilfeller kan spre seg over store deler av systemet av folk med nedsatt immunforsvar.

Behandling

Oral anti-soppmidler er foreskrevet for behandling av innvendige soppinfeksjoner. Antibiotika er ikke bare ubrukelig i behandling av disse infeksjonene, men de kan gjøre pasientene mer sårbare for soppinfeksjon. Behandling av soppinfeksjoner indre er gjort mer problematisk ved at de målet mennesker hvis immunsystemer er minst i stand til å bekjempe dem.

Sopp infeksjon i lungene

Sopp infeksjon i lungene


En sopp er en primitiv form for grønnsak som kan leve i jord, planter, vann og luft. Sopp kan ta mange former, inkludert mold og mugg.

Innånding

Visse former for sopp bevege seg gjennom luften som sporer, som reproduserer. Et menneske inn i en miljø med luftbårne sporer kan inhalere dem inn i lungene og forårsake infeksjon i lungene.

Typer

Soppinfeksjoner kan deles inn i to former. Den første er opportunistisk, noe som fører til sykdom i usunne individer. Den andre er sykdomsfremkallende, og det fører til infeksjoner hos mennesker med sunne eller usunne immunforsvar.

Geografi

Det finnes mange former for sopp som kan finnes i de fleste miljøer, mens andre er funnet i bare enkelte regioner.

Lunger og blod

Infeksjoner som begynner i lungene kan spre seg gjennom kroppen til blod-systemet. Dette kalles septicemia, og det forårsaker infeksjonen å spre seg til andre deler av kroppen, herunder ryggmargen og hjernen.

Effekter

I en frisk person, kan en soppinfeksjon vises som tegn som ligner på en kald, med symptomer som hoste, feber, hodepine og utslett.

Mat som er bra for hjernen

Hjernen er kroppens kommandosentral. Med mindre hjernen din er riktig matet, vil kroppen ikke fungere på sitt beste. Spis et sunt kosthold med matvarer som beriker hjernen din. Du vil føle deg bedre, har en bedre hukommelse og være i stand til å tenke klarere.

Fisk

Fisk er en god hjerne mat fordi den er fullpakket med protein og essensielle omega-3 fettsyrer. Vær forsiktig om hvilken type fisk du spiser. Ta hensyn til potensialet for kvikksølvforurensning og velger lav-risiko fisk. Mercury kan skade kroppen og som fornekter positive påvirker av Omega-fettsyrer. Noen lavrisiko fisk alternativer er: laks, steinbit, flyndre, sik og ørret. Sjekk linken nedenfor for en mer komplett liste over fisk og deres kvikksølv forurensning risiko.

Grønnsaker

Grønne grønnsaker er spesielt bra for hjernen. Brokkoli, kålen, rosenkål, grønnkål, reddiker og spinat er alle gode valg. Rød paprika, gulrøtter, asparges, okra, sopp og salat er også utmerket hjernen mat.

Frukt

Velg fargerike frukter. Avokado er høy i enumettet fett, noe som gjør dem utmerket hjernen mat. Meloner og sitrusfrukter hjelpe minne og tilbakekalling. Velg en rekke farger blant frukt og grønnsaker for å sikre at du får et bredt spekter av næringsstoffer.

Bær kan øke hjernens makt. Jordbær, hyllebær, bjørnebær og blåbær har alle noen stor næring å tilby. Jordbær kan øke læreevne fordi de inneholder fisetin, et flavonoid som forbedrer hukommelsen tilbakekalling. De tre andre bær er høy i antioksidanter, som kan forbedre hukommelsen.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er bra for hjernen. Den er rik på flavonoider. Flavonoider bedre blodtilførselen til hjernen og dermed bidra til å øke kognitive evner. Jo mørkere sjokolade er bedre fordi den inneholder mer ren kakao. Unngå høyt sukker matvarer og ikke bruke den unnskyldningen at mørk sjokolade er bra for deg. Begrens deg til ca 1 eller 2 gram om dagen.

Soy

Spis mat som inneholder hele organisk soya. Chow ned på vanlig soyabønner eller velge produkter med soya. Soya inneholder kolin, lecitin og isoflavoner. Kolin hjelper hjernens utvikling og bremser hukommelsestap. Lecithin bidrar til å hindre avsetninger av plakk i hjernen. Isoflavoner hjelpe kognitiv funksjon, kategori flyt, ulike aspekter av minnet og romlig kognisjon.

Nøtter

Nøtter og frø er utmerket mat for hjernen. Spis nøtter og frø i moderate mengder, fordi de inneholder mye fett (riktignok sunt fett), som betyr at de har mye kalorier. Spis om en håndfull hver dag for å få de helsemessige fordelene.

Fullkorn, te og egg

Velg hele korn. Matvarer som brun ris, havregryn og hele korn brød og frokostblandinger er gunstig. Hele korn inneholder ulike gunstige vitaminer, inkludert folat, tiamin og vitamin B6. Egg er også god mat for hjernen. De er høy i vitamin B, lecithin, essensielle fettsyrer og kolin. Kolin er en byggesten i hjerneceller. Derfor kan egg forbedre hukommelsen.

10 farligste sopper

10 farligste sopper


Dødelige sopper kan ikke være fargesprakende eller skiller seg ut på noen måte. De fleste av dem ser ganske like alle andre spiselige eller godartet sopp. Tilstrekkelig behandlinger for noen sopp forgiftninger ikke eksisterer, slik at en feil kan være dødelig selv om du søker behandling. Det tar en god del trening for å identifisere subtile forskjeller i sopp arter, og det lønner seg ikke å ta sjanser. Det er bedre å kjøpe soppen du spiser i en butikk, og liker å se på de ville de samtidig la dem alene. Disse sopp er også farlig for kjæledyr og andre dyr.

Gyromitra esculenta - "Falske Morels"

Falske morkler er potensielt dødelig hvis spist rå. Folk i Skandinavia, Øst-Europa og den øvre Great Lakes-regionen i Nord-Amerika spise dem som en delikatesse. De påvirker leveren, sentralnervesystem og nyrer. Et par timer etter å ha spist falske morkler, de forårsake oppkast og diaré. Symptomer deretter videre til svimmelhet, slapphet og hodepine. I løpet av fem til syv dager kan komme delirium, koma og død. De er spesielt farlig for små barn og gravide kvinner. Falske morkler har utseendet av hjernen saken.

Amanita ocreata - "Western North American Destroying Angel"

Denne soppen vokser i den nordvestlige Nord-Amerika og deler av California. Den vokser ofte i nærheten eiketrær. Det er hvit med brune klatter. Så lite som 1/2 kopp av disse sopp kan være dødelig. Om lag 40 prosent av alle tilfeller av inntak er dødelig. Behandling hjelper noen ganger opprettholde livet etter inntak Ødelegging Angels, men det er ikke en kur, og fungerer ikke alltid. Soppen forårsake mage smerter, oppkast og diaré. Symptomer bare vare to til tre dager, men intern organskade er permanent. Tegn på permanent organskade er gulsott, delirium, diaré, kramper og koma. Død av leversvikt oppstår vanligvis i løpet av seks til 16 dager.

Amanita smithiana - (Nei Common Name)

Denne soppen er også hvit med brune klatter. Den vokser i Pacific Northwest og nordlige kyst California. Det fører til nyresvikt svært raskt. I to til 12 timer denne soppen fører til kvalme og oppkast. Død av nyresvikt skjer innen 2-6 dager. Det er spesielt vanskelig å skille denne soppen fra sine godartede fettere etter en regn når det er vått.

Grønn fluesopp - "Death Cap"

Død cap vokser over hele Europa, og er den mest inge giftige sopp fordi det ser så mye som spiselige varianter. Det skader lever og nyrer og det er ingen motgift. Det er en ujevn gullfarge. Det er innfødt til Europa og sjelden i Nord-Amerika, men er vanlig i San Francisco Bay-området i California. Disse sopp er også vanlig i Asia. Kun 2 til 3 g kan være dødelig. Innen fem til 12 timer føre de magesmerter, kvalme, diaré og oppkast. Symptomer ser ut til å gå bort i to til tre dager, men en koma og død av nyre- eller leversvikt er vanlig.

Amanita bisporigera - "Destroying Angel"

Denne soppen forårsaker diaré, oppkast, kramper, delirium og kramper innen fem til 12 timer. Så lite som halvparten av sopp kan være dødelig. Rask behandling er avgjørende for å overleve. Soppen er hvit og glatt. Det er mest vanlig i Nord-Amerika.

Amanita virus - "European Destroying Angel"

Disse europeiske sopp, som mange dødelige sopper, ser mye ut som noen spiselige varianter. De faktisk smaker godt. Symptomene begynner fra seks til 24 timer etter inntak. De inkluderer magesmerter, oppkast og diaré. Symptomer vare seks til ni timer og forsvinner i ca 24 timer. Innen sju dager døden inntreffer vanligvis fra alvorlig leverskade. Gastrointestinal blødning og koma på grunn av nyresvikt Precede død. Det er en veldig gjennomsnittlig ser hvit sopp.

Amanita verna - "Fool Mushroom"

Fool sopp er en vakker, hvit utvalg som vokser i Europa. Symptomer og utseendet på narre sopp er nesten identiske med de av døds Cap.

Cortinaruis rubellus - "Deadly Webcap"

The Deadly Webcap vokser i Europa. Det er gullfarget og ser ut som mange godartede arter. Det er dødelig i doser på 100 til 150 g. Mange mennesker spiser det fordi de tror det er et hallusinogen sopp. Symptomer to dager til tre uker etter inntak. Symptomene er kvalme, oppkast, magesmerter og hodepine. Da symptomene på nyresvikt begynner, inkludert ekstrem tørste, hyppig vannlating og nyre smerte. Det er ingen motgift, men tidlig behandling kan vanligvis forhindre død.

Cortinarius orellanus - "Fool Webcap"

Fool Webcap ser ut som Deadly Webcap, og er også vanlig i Europa. Symptomene er tilnærmet identiske.

Chitocybe dealbata - "Ivory trakt"

Elfenbens trakt kalles også Svette Mushroom grunn av symptomene på forgiftning. Det fører rikelig svette, spytt og tårer i løpet av 15 til 30 minutter etter inntak. Magesmerter, kvalme, diaré, oppkast, tåkesyn og anstrengt pust oppfølging. Det er en motgift, så rask behandling kan hindre varig skade eller død. Det er et attraktivt hvit sjampinjong med bølgete kanter.

Hvorfor negl sopp Itch?

Hvorfor negl sopp Itch?


En infeksjon i negl sopp oppstår når en sopporganisme koloniserer negl. Denne form for infeksjon begynner vanligvis som en hvit eller gul flekk under spissen på spikeren. Som soppen vokser, kan neglen bli fortykket og misfarget med smuldrer kanter, ifølge Mayo Clinic. Nail soppinfeksjoner kan forårsake moderat til alvorlig smerte og vanligvis vil ikke løse uten behandling. Kløe eller kløe er en vanlig hud reaksjon på soppinfeksjon.

Symptomer

Symptomer på negl soppinfeksjon inkluderer tørrhet, skjørhet, smuldrer i kantene av neglen, misfarging og smerter. Misfarging kan vises som hvite, gule eller sorte flekker på eller under neglen. Kløe er felles for de fleste av soppinfeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Soppinfeksjoner kan også forårsake en stygg lukt.

Årsaker

Soppinfeksjoner vanligvis er forårsaket av en gruppe av sopp kalles dermatofytter, gjær og muggsopp skjønt også kan forårsake soppinfeksjon. Sopp trives i varme, fuktige omgivelser, og kan fylle området mellom spiker og spiker bed. Når sopp irriterer huden, en innebygd forsvarsmekanisme, kløe, varsler organismen på problemet.

Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic, risikofaktorer for å anskaffe en soppinfeksjon inkluderer kraftig svette, iført dårlig ventilert klær, har en mindre skade på huden eller spiker og å ha diabetes, sirkulasjonsproblemer eller immunsykdommer. De fleste som kjøper en soppinfeksjon vil oppleve kløe, kroppens forsøk på å kvitte seg med de irriterende. Ifølge American Academy of Dermatology, Fungal spiker infeksjoner påvirke om lag 12 prosent av den amerikanske befolkningen.

Behandling

Behandling mot soppinfeksjoner inkluderer muntlig og aktuell anti-fungal medisiner. Neglesopp kan være vanskelig å behandle og kan ta flere uker å rydde opp, ifølge American Academy of Dermatology. I løpet av helbredelsesprosessen, kan anti-klø kremer og anti-histaminer hjelpe lindre kløe.

Betraktninger

Mens pruritis er en av de mest vanlige symptomer på flere sykdommer, er kløe mekanismen ikke er fullt ut forstått. I en europeisk studie publisert i Journal of Clinical Investigation i 2006, fant forskerne at hjernen utløser ulike typer klør i respons til ulike typer irritanter. Selv om dette er felles kunnskap til alle som har følt rekke klør hjernen har å tilby, for forskere har det vist seg å være en vanskelig gåte. Forskning for å bestemme molekyl, strukturelle og nevrofysiologiske trasé for det mangfoldet av menneskelige klør pågår.

Silver Biotics for behandling av sopp i Sinus

Millioner av amerikanere lider med bihulebetennelse hvert år. Mange av disse menneskene er kronisk syke og vind opp med å ta flere kurs av antibiotika kort tid etter hverandre. I tillegg til problemer med å puste og trykket og smerter forbundet med denne tilstanden, noen mennesker har opplevd en reduksjon eller tap av luktesansen og smak. Ubehandlet bihulebetennelse kan spre seg til ørene, halsen og hjernen, slik behandling er nødvendig.

Årsaker til bihulebetennelse

Unngå å utsette deg selv for kaldt og influensa virus så mye som mulig hvis du er utsatt for bihulebetennelse. Bihulebetennelse, eller bihulebetennelse, er vanligvis resultatet av en kald som har innført bakterier i sinus hulrom. Allergier som er igjen ubehandlet kan ofte føre til infeksjoner i tillegg. Hvis du er i et miljø som alltid er fuktig og har en tendens til å ha mugg og sopp vokser der du kan inhalere det, kan du finne deg selv kjemper en soppinfeksjon i stedet for en bakteriell infeksjon. Hvis antibiotika ikke synes å være å gjøre jobben, kan dette være ditt problem.

Tradisjonell behandling

Se helsepersonell for en diagnose, spesielt hvis dette er første gang du har hatt en bihulebetennelse. For de som har kjempet denne tilstanden av og på i mange år, kan det være lurt å vurdere kirurgi. Én fremgangsmåte innebærer å stikke hull i en membran i sinus for å tillate drenering, og en trykk saltvann skyll å vaske alt ut. Kjøp en sinus skyll på apoteket for å vaske bihulene hjemme. Dette er mye mindre kostbart og smertefull enn kirurgi, og kan hjelpe deg å unngå det.

Kolloidalt sølv Treatment

Prøv kolloidalt sølv om infeksjonen er forårsaket av bakterier eller sopp. Denne gamle rettsmiddel, som hadde falt i unåde med bruk av antibiotika, men gjør et comeback, er en suspensjon av nanopartikler av rent sølv i destillert vann. Kolloidalt sølv er gjort ved å føre en elektrisk strøm gjennom 99,9 prosent ren sølvtråder, forårsaker de små partikler i utgangspunktet å løse seg opp i vannet. Når barn blir født, er denne salven falt i deres øyne å beskytte mot eventuelle kjønnssykdom som kan ha vært til stede i fødselskanalen. Noen merker av bandasjer legge kolloidalt sølv til noen av sine produkter for å øke hastigheten helbredelse på grunn av sin antibakterielle og antiseptiske egenskaper. En studie gjort ved University of North Texas av Mark A Farinha, Ph.D., viser at kolloidalt sølv dreper stafylokokker, E. coli og andre virus og bakterier. Noen selskaper som produserer og markedsfører kolloidalt sølv tilby spesielle forberedelser til nasal bruk. Bare spray løsningen i hvert nesebor daglig.

Hva skjer med hjernen under en migrene?

Hva skjer med hjernen under en migrene?

Hva er en migrene

Hundrevis av millioner av mennesker verden over lider av migrene (se Ressurser), som er uutholdelig hodepine på den ene siden av hodet. Foruten å føle kvalm, de fleste migrene lider er følsomme for lys, høye lyder og sterke lukter. I ekstreme tilfeller kan folk som lider av migrene selv midlertidig mister sin visjon. Selv om de er ansett som hodepine, de skiller seg fra andre hodepine i at de er en nevrologisk lidelse. Det er flere teorier om hva som skjer i hjernen under en migrene. Medisinske forskere pleide å tenke det var på grunn av blodårene i hjernen begrensende som forårsaket smertene. Men nå er det sett mer som en forstyrrelse i hjernens funksjon i stedet for bare en lidelse i cerebrale blodkar.

Vaskulær Theory

Den vaskulære teorien er basert på blodårene i hjernen sammentrekkende. Når blodårene trekker seg sammen, blir strømmen av oksygen reduseres, produsere auraen oppleves av noen migrene ofre. Som de trange blodkar utvides, prøver å få mer oksygen, er smerte resultater som kjemikalier kjent som prostaglandiner (som øker smerte) utgitt. Men noen forskere tviler på om dråpene i cerebral blodstrøm under aurafasen er nok til å forårsake andre aura symptomer som synsproblemer knyttet til migrene. Hva mer, ikke denne teorien ikke hensyn til ømhet og hodet hevelse tilhørende migrene.

Seretonin Theory

En nyere teori foreslår at migrene er forårsaket av en kjemisk forandring hjernen på grunn av kroppens uregelmessig bruk av serotonin, som bidrar til å administrere blodkar sammentrekkende og strekke. Når serotonin blir misbrukt, kan en bankende følelse føre. Misbruk av serotonin resulterer også i andre migrenesymptomer. Foruten serotonin, endret nivåer av andre nevrotransmittere som stresshormoner og dopamin er også knyttet til migrene smerte.

Cortical spreading depression Theory

Det kortikale spreading depression teori er basert på ideen om at en midlertidig bølge av depolarisering sprer seg over hjernens overflate. De bølge beveger seg fra occipital området, som er baksiden av hjernebarken, og fortsetter mot fronten med en hastighet på omtrent 3 til 5 mm (0,12 til 0,2 inches) per minutt. Den elektriske erfaring kan gjøres i dyr ved hjelp av skadelige stimuli og er kjent i litteraturen som "spreading depression av Leao."

Trigeminusnerven Theory

Trigeminusnerven teorien mener betennelse i hjernens blodårer er et resultat av hjernens trigeminusnerven slippe et bestemt stoff, sto for smerter på den ene siden av hodet. Den trigeminus går fra skallen sentrum og over øynene og deretter til pannen. Selv om smertesensorer i nerve er utløst, er det usikker på hvordan det skjer. Stimulert fibre slipper et stoff som kalles nevropeptider som gjør at blodkar dilatasjon, forårsaker smerte for hvert hjerteslag.

Integrated Theory

Den integrerte hypotesen prøver å kombinere ulike teorier som det klargjør flere forklaringer knyttet til migrene smerte. Denne teorien hevder at triggere inkludert blending, støy, stress og andre faktorer kan sette av visse særlig hjernestammen sentre som locus cereleus, som fører til endringer i nivåer i adrenalin. Rygg raphe kjerne er et annet senter som påvirker serotonin hjernen nivåer.

Endringer i hjernen på grunn av Migrene

Migrene er en type av forstyrrelse i hjernen, som endringer i hjernen er både årsak, og resultatet av migrene. Noen forskere med vise migrene som et symptom på en potensiell hjernesykdom.

Oksygenmangel

Når en migrene treff, hjernens kjemiske balanse endringer og krever mer oksygen for å korrigere det. Skjønt arteriene åpne for mer blod, blir deler av hjernen fortsatt uunngåelig ute av oksygen.

Hjerneceller

Når fratatt oksygen, hjernecellene er ikke lenger i stand til å fungere, forårsaker en nedbryting av cellenes signal evner - det samme som skjer når en person lider av en liten slag.

Tykk Somatosensoriske Cortex

Migrenepasienter har tykkere somatosensoriske cortexes enn andre. Denne del av hjernen som er involvert i sensorisk informasjon, og det kan enten føre til migrene eller være en endring som forekommer for å kompensere for disse.

Cerebellum

En studie av Mark Kruit ved Leiden-universitetet i Nederland og Lenore Launer, Ph.D., ved US National Institute on Aging, avslører at lider av migrene ledsaget av auraer, som er sensoriske sensitiviteter, er 14 ganger mer sannsynlig å ha døde hjerneceller i lillehjernen - hjernen området ansvarlig for motorisk kontroll - enn andre.

Små hjerneskader

Ifølge Kruit og Launer, gehørmigrenepasienter har en tendens til å ha flere små hjerneskader enn andre.

Hvordan bli kvitt fot sopp

Hvordan bli kvitt fot sopp


Fotsopp er en soppinfeksjon av hud av foten. Flere forskjellige sopp, kalt dermatofytter, kan føre til denne tilstanden. Det oppstår vanligvis mellom tærne. Det kan spre seg til andre deler av kroppen. Fotsopp rammer flere menn enn kvinner. Dessverre er det svært vanlig. Her er hvordan du kan bli kvitt fot sopp!

Hvordan bli kvitt fot sopp

•  Spray bad og dusj med desinfeksjonsmiddel. Sprøyting din bad og dusj gulvet etter dusjing vil hjelpe drepe sopp. Det holder sikkert det sprer seg!

Endre din ark. Endre ark ukentlig, og vaske dem i varmt vann for å drepe soppen.

Vask og tørk føttene. Vask føttene med såpe og varmt vann. Tørke godt etter vask. Dekk med rene, tørre sokker.

Hold føttene kjølig og tørt. Prøv å unngå fotsvette ved iført åpen tå sko eller sokker uten sko når du er hjemme.

Bruk over disk medisiner. Spray og kremer er laget bare for fotsopp. Behandling kan ta lang tid og må fortsettes i mer enn en måned etter den første infeksjonen.

Prøv trollhassel. Mange hevder at det kan kurere fotsopp i så lite som tre dager.

Pee i dusjen. De sterile egenskaper av urin sies å hjelpe til herding fotsopp.

Hint

  • Slitasje dusj sko når du dusjer på et offentlig sted.
  • Ikke del sko, sokker eller håndklær med andre mennesker.

Hvordan skille mellom tånegl sopp

Tånegl sopp (onychomycosis) kan være skjemmende, smertefull og kan også føre til tap av spiker. En gruppe av sopp kalles dermatofytter forårsake de fleste av spiker soppinfeksjoner. En annen årsak til denne tilstanden er gjær eller Candida albicans. For å håndtere denne tilstanden, må du lære å skille mellom de ulike typene av tånegl sopp og sine symptomer.

Hvordan skille mellom tånegl sopp

•  Vit at det finnes fire typer soppinfeksjoner som kan påvirke tåneglene. Dette er distal subungal onychomycosis (den vanligste typen), proksimale subungal onychomycosis, hvit overfladisk onychomycosis og Candida spiker infeksjoner. Candida spiker infeksjon oftere påvirker negler men tåneglene er like utsatt. Du klassifisere de fire typer av infeksjoner med en del av spikeren påvirkes av infeksjonen.

Skille mellom tånegl sopp ved å gjenkjenne symptomene på hver type spiker infeksjon og organismen som forårsaker det.

Identifisere distal subungal onychomycosis ved å se etter disse symptomene. Soppen (den dermatophye-Trichophyton rubrum) infiserer mellomrommet mellom spissen av toe og tåen av de ytre og indre sider av spikeren. I de tidlige stadiene, kan infeksjonen føre til at noen av disse symptomene: neglene å skille fra huden, den berørte delen av neglen skifter farge fra hvit til gul eller grønn. Symptomene i de senere stadier av denne tilstanden er: neglene blir hard og tykk, smerte og neglene kan løsne fra neglesengen.

Undersøk tåneglene for tegn på proksimale subungal onychomycosis ved å se etter hvit eller gul misfarging på neglen nær skjellaget. I de senere stadier av infeksjonen, kan den delen av neglen nærmeste skjellaget (proksimale delen) begynner å misfarges, tykkere, smuldre og deretter sprer seg til hele negleplaten. Den dermatofytter heter Trichophyton rubrum forårsaker denne infeksjonen.

Se etter symptomer på hvit overfladisk onychomycosis ved å observere den ytre overflaten av tånegl. Se etter et lag av hvitt materiale som holder seg til negleplaten. Symptomene i de senere stadier av infeksjonen er neglene kan slå hvit og smuldrete. Organismen Trichophyton mentagrophytes føre denne infeksjonen, og dette kan være den enkleste av alle infeksjoner til behandling med anti-fungal medisinering i sin tidlige stadier.

gjenkjenne Candida spiker infeksjon ved å vite at denne infeksjonen kan slå spiker plate grønn eller gul og neglen kan bli ugjennomsiktig. Huden rundt neglen kan få hovne og forårsake smerte. I de senere stadier av infeksjonen, kan neglen blir tykkere eller neglene kan løsne fra neglesengen.

Hint

  • Proksimale subungal onychomycosis er den mest uvanlige type spiker infeksjon og kan være et tegn på problemer med immunsystemet hos en ellers frisk person.

Hvordan virker en tånegl Få infisert med sopp?

Hvordan virker en tånegl Få infisert med sopp?

Forståelse Fungus

Fastsettelse og forstå hvordan en tånegl blir infisert med sopp natur sopp er brakt til forkant.
Sopp er, per definisjon, "en encellede eller flercellede organismen uten klorofyll som reproduserer ved sporer og lever ved å absorbere næringsstoffer fra organisk materiale." (Encarta verden English Dictionary).
Sopp også kalt gjær, mugg, sopp, mugg kjent som skitne bakterien alle har lignende egenskaper og ser ut til å være en del av den samme familien av organismer der de overlever i ulike arenaer i livet. Disse organismene er sykdomsfremkallende parasitter, som betyr at de er i stand til å forårsake symptomer som fører til sykdom som har behov for legehjelp hos mennesker, hvis igjen uten tilsyn. En tånegl blir infisert med sopp når forholdene ligger til rette for sopp å feste seg til en tånegl. Vilkårene er at sporer fra soppen må eksistere og er i stand til å være varm, spise og formere seg. Sporene eksisterende er en trussel i seg selv fordi de er i en sovende tilstand og begynner å trives og formere seg i en varm, mørk, skitten, fuktig atmosfære.

Sovende Fungus reaktivert

Sopp i en sovende tilstand vil bli reaktivert når vilkårene for det å trives er oppfylt. Når soppen er i sporedannende staten, sporene er sovende, og de utvikler et hardt dekke og er inaktive, også kalt vegetativ. Den dekker beskytter dem før de igjen kan trives som deres livsvilkår er laget og deretter de mutere til to forskjellige celler, en prosess som kalles mitose. Folk kan gå inn i en vegetativ haug av sopp og slip sine sko på foten sin og kontrakt en tånegl sopp, eller være i en un-renovert gym dusj, boblebad, salong spa, solarium. De infiserte tånegler vil bli misfarget og som soppen modnes og snart spikeren vil bli svart og falle av. Mold som fester seg til en tånegl, vises spiker gult og grønt i løpet av tidlig infeksjon av muggsoppsporer og de samme betingelser må være til stede, slik som innestengt fuktighet og sporer tilstede.

Forurensning og Contagious

Sopp er kjent for å være smittsom, i et spa sette forurenset spiker kan bli arkivert av en pedicurist eller manikyr og hvis redskapene er forurenset at de kan spre seg fra en person til en annen. Under ingen omstendigheter bør en manikyristen eller pedicurist gi en klient en manikyr eller pedikyr hvis tånegl sopp er tilstede. Utøvernes fots, som også er kjent som ringorm er en vanlig tilstand som mange spa og manicurists overse når serverer folk. En lege skal behandle tånegl som er infisert med sopp. Sopp kan overleve og trives i varme gym sko, et treningsstudio dusj, boblebad, en pedikyr stasjon, et solarium, et badekar og praktisk talt hvor som helst. Nøkkelen til å holde sopp under kontroll er sanitization. Vaske hender, føtter, og ved hjelp av sanitærmidler som er laget for å desinfisere for et slikt formål som sopp.

Hvordan kurere spiker sopp & Still bruke sandaler

Hvordan kurere spiker sopp & Still bruke sandaler


Iført fasjonable sandaler er ikke tiltalende hvis brukeren har spiker sopp. Spiker sopp vil slå tåneglene gul og kan gjøre dem curl og crumble. Det er ikke bare skjemmende, kan det være smertefull. Før slipping på sandaler, er det best å først kur spiker sopp. Ifølge Mayo Clinic, kan spiker sopp være vanskelig å behandle, men medisiner er tilgjengelige for å fjerne infeksjonen.

Hvordan kurere spiker sopp & Still bruke sandaler

•  Spør legen din om en muntlig soppdrepende medisiner ville være passende for din tilstand. Medisiner som itrakonazol, flukonazol eller Terbinafin er ofte foreskrevet. Dette vil bidra til en ny, frisk spiker til å vokse, og erstatte den infiserte del av spikeren. Dette kan ta ca tre måneder.

Betrakt en soppdrepende lakk, slik som ciclopirox. Dette er en resept neglelakk som brukes daglig og deretter fjernet etter en uke.

Undersøke aktuell over-the-counter medisiner som skal brukes i forbindelse med de muntlige medisiner. Ifølge Mayo Clinic, de vil kurere infeksjonen og hjelpe fremskynde helbredelsesprosessen.

Prøv et hjem rette, for eksempel soaking tærne i eddik eller bruke Vicks VapoRub til området. Ifølge Mayo Clinic, er det anekdotiske rapporter om at disse hjelper klart spiker sopp, men det har vært noen kliniske studier på Vicks behandling, og studier viser eddik vil hemme veksten av visse bakterier.

Tånegl sopp Årsaker

Tånegl sopp Årsaker


Sopp er en naturlig del av huden. Det er alltid til stede i visse mengder. Dette er grunnen til at det kan være vanskelig å vite hvordan eller hvorfor du har utviklet en tånegl sopp. Selv om det kan synes å oppstå uten noen åpenbar grunn, det er mange variabler som bidrar til denne infeksjonen.

Betydning

Tånegl sopp er et vanlig problem fordi det er ekstremt smittsomt. Det er ansett som skadelig på grunn av det faktum at det fører til misfarging og skjemmende på tå; de to tær mest berørt er de store og små tær.

Funksjon

Tåneglene kan lett sprekke og brudd på grunn av mengden av slitasjen de opprettholde. Fordi en sopp liker varme, våte områder å oppholde seg i, disse sprekker i neglen lage en perfekt grobunn for sopp.

Offentlige områder

Offentlige områder som offentlige treningssentre og svømmebassenger er områder der fuktighet og fuktighet er utbredt, slik at for sopp å spre seg til føttene.

Sko og sokker

Iført tettsittende sko og sokker etter trening feller i fuktighet, noe som åpner for soppen å legge seg under sprekker i neglen.

Medisinske tilstander

Medisinske tilstander som diabetes og dårlig sirkulasjon også bidra til tånegl sopp.

Symptomer

Noen symptomer å se etter inkludere en gul eller brun misfarging av neglen, en stinkende rusk under den berørte spiker, en spiker som har blitt tykk eller negler som begynner å falle av.

Hvordan bli kvitt Nail sopp

Hvordan bli kvitt Nail sopp


Nail sopp kan oppstå når neglene er kontinuerlig utsatt for fuktige og varme omgivelser. Infeksjonen kan vises som en gul eller hvit område under neglen. Når spikeren Soppen vokser, kan det bevege seg dypere inn i neglen, forårsaker misfarging og fortykning av spiker. Det kan også bli smertefullt, og kanten av neglen kan smuldre, forårsaker en fillete kant. The Mayo Clinic siterer følgende som måter å kvitte seg med spiker sopp.

Hvordan bli kvitt Nail sopp

•  Ta kontakt med din lege om forskrivning en muntlig soppdrepende medisiner, for eksempel yerbinafine, flukonazol eller itrakonazol. Det kan være bivirkninger, og de kan ikke anbefales for de med hjertesvikt eller leversykdom.

Snakk med din lege om forskrivning en soppdrepende lakk for milde infeksjoner. Dette er malt på området daglig.

Spør legen din om bruk av over-the-counter aktuell soppdrepende medisiner. Dette kan ikke kurere infeksjonen, men legen din kan bestemme seg for å bruke den i forbindelse med muntlige resepter.

Vurder å bruke et hjem rette for eddik. Suge føttene i ca 15 minutter i en løsning som er to deler varmt vann til en del hvit eddik. Ifølge Mayo Clinic, er det ingen bevis det vil kurere infeksjonen, men det er en indikasjon på om det kan hemme veksten av noen bakterier (se Resources nedenfor).

Symptomer på negl sopp

I en soppinfeksjon i neglen, infiserer en sopp området rett under spissen på spikeren. Derfra kan soppen spre seg under neglen og inn i neglesengen. Når dette skjer, vil du begynne å manifestere visse symptomer.

Fortykket Nail

Du kan legge merke til at de berørte negl har blitt tykkere enn de andre neglene på hånden.

Sprø Nail

En negl sopp kan også endre stivhet av neglen, spørre det å bli sprø eller mer skjøre.

Misdannelse

Som neglen vokser, kan det se ut misdannede eller misformet.

Dull

Neglene har en viss naturlig glans eller skinne. En negl sopp kan føre til at neglen til å bli kjedelig.

Misfarging

En annen ganske vanlig symptom på en negl sopp vil innebære noe misfarging av neglen, og neglen kan se mørkere enn de andre neglene på hånden.

Typer av Toe Nail sopp

Det finnes mange typer av tånegl sopp, og de alle varierer basert på hvilken type infeksjon til stede og hvor lenge det varer. Men de også har alle én ting til felles: De trives i varme, fuktige områder som sko, sokker og garderober. Alle typer kan bringe misfarget, herdede spiker som er flaut å vise andre.

Distal subungual onychomycosis (DSO eller DLSO)

Dette er den mest vanlige spiker sopp, ofte stammer av organismen Trichophyton rubrum. Det påvirker området rundt tåen, langs spissen på spikeren, og på begge sider av spikeren. Når soppen invaderer neglen, kan det bli misfarget, blir hvit, gul eller grønn, og bli hard og sprø.

Hvit Overfladisk onychomycosis (WSO)

WSO bare påvirker 10 prosent av tånegl sopp lider, og er forårsaket av Trichophyton mentagrophytes. Det påvirker bare den ytre seng av neglen, noe som gjør det lettere å helbrede med aktuelle produkter, som for eksempel Lamisil. Neglene blir hvitt, som i de tidlige stadiene, fortsatt kan skrapes av.

Proximal subungual onychomycosis (PSO)

Den minst vanlige type sopp er også forårsaket av Trichophyton rubrum, og i de tidlige stadier, kan negl være vises misfargede og ser gult. Hvis den forblir ubehandlet, vil soppen fremgang dypere inn spikeren, og spikeren vil bli hard og tykk, og kan forårsake smerte.

Candida Nail infeksjon

Mens soppinfeksjon i neglen tendens til å påvirke negler mer enn tåneglene, kan det påvirke begge deler. Neglene begynner å forårsake smerte og bli misfarget, og hvis den forverres, kan den løsne fra neglesengen.

Svart Nail sopp

Svart Nail sopp oppstår ganske ofte fordi dens viktigste årsaken er forekomsten av blod under neglen. Venstre ubehandlet, vil tånegl vokse i mørkere når det vokser ut igjen. I sjeldne tilfeller når en tånegl sopp er alvorlig, blir det misfarget, og i stedet for å snu gul, vil det slå brun eller svart.

Hva er årsaken til negl sopp?

Soppinfeksjoner i neglene, som også kalles onychomycosis, er mer vanlig på tærne, men kan forekomme på fingrene også. Veksten av sopp på neglene kan være skjemmende og føre neglene blir gule, tykke og flassende. Ifølge National Library of Medicine og American Academy of Dermatology, årsaker til negl sopp inkluderer immunsystem lidelser og skader på hendene.

Slektstreet

Hvis dine foreldre eller søsken har sopp på sine fingre eller tær, kan du utvikle dette også på grunn av en genetisk disposisjon.

Immune lidelser

Du kan få negl sopp hvis immunforsvaret er svekket av forhold som AIDS, diabetes, lupus eller graviditet.

Skader

Skader i området rundt neglene kan forårsake negl sopp som følge av neglen skille fra neglesengen.

Irritasjoner

Å bli utsatt for kjemikalier eller andre produkter som irriterer huden på hendene kan føre til små åpninger mellom din hud og negler der soppen kan vokse.

Fuktighet

Vaske hendene uten å tørke dem eller ofte iført latex eller vinyl hansker kan føre til fukt til å bygge opp og tillate vekst av spiker sopp.

Hudsykdommer

Forstyrrelser i huden din, som eksem eller psoriasis, kan skape åpninger for sopp å vokse på og rundt neglene.