Digidexo.com

hvordan måle serotonin

Hvordan måle Serotonin nivå

Serotonin - et kjemikalie i hjernen som regulerer humør, søvn, appetitt og aggresjon - er vanskelig å måle. Det er ikke mulig å direkte måle nivået av serotonin i hjernen hos en levende person. Fordi cellene som produserer serotonin enten reabsorb det eller slippe den inn i blodbanen, hvor det brytes ned til forskjellige forbindelser, har forskere utviklet en test som kan måle mengden av disse forbindelsene i blodet til å estimere serotonin. Bare en lege kan utføre disse testene. Interessant, leger teste for disse forbindelsene fordi de er ledende indikatorer på en bestemt type kreft i fordøyelsessystemet - ikke for depresjon eller mental helse.

Bruksanvisning

•  Spør legen din hvis du trenger en serum serotonin test. Snakk med ham om dine bekymringer og hvorfor du ønsker å ha denne testen. Hvis han bestemmer seg for testen er nødvendig, vil han trenge å trekke blod.

Rull opp ermet og la din lege eller sykepleier for å plassere et elastisk bånd rundt overarmen for å gjøre dine årer hovne opp og skiller seg ut. Personen tegning blod til testen, vil sette inn en kanyle i venen og samle blod gjennom en slange inn i en lufttett beholder. Når beholderen er full, vil hun fjerne nålen og plassere en bandasje på innstikkstedet.

Ring legen din i løpet av få dager å få resultatene av testen fra laboratoriet. Snakk med legen din om hva resultatet av testen bety for deg, og stille spørsmål om eventuelle oppfølgingstester som du kan trenge.

Hvordan behandle lav Serotonin

Hvordan behandle lav Serotonin


Serotonin er et kjemisk stoff som kalles en nevrotransmitter som er viktig for normal hjernefunksjon hos pattedyr. Mennesker metabolisere serotonin fra en aminosyre, eller ufullstendige protein, kalt tryptofan. Forskning tyder på at serotonin har en betydelig effekt på humør, så en siste klasse av antidepressive medisiner som kalles "serotonin reopptakshemmere" har dukket opp. Disse medikamentene er de vanlige reseptbelagte medisiner Zoloft, Prozac og Paxil. En effekt av å ta disse stoffene er en økning i serumserotoninnivået eller mengden av serotonin som sirkulerer i blodet. Det kan eller kan ikke være sant at lykkelige mennesker har høyere konsentrasjoner av serum serotonin enn triste mennesker.

Bruksanvisning

•  Spis et karbohydratrikt kosthold for å øke serotoninnivået. Karbohydrater er komplekse sukker og matvarer rike på karbohydrater, som inkluderer brød, pasta og ris. Noen myndigheter hevder at insulinet kroppen produserer når du spiser karbohydrater øker tryptofan nivåer i hjernen din, og denne konsentrasjonen resulterer i høyere nivåer av serotonin.

Spis matvarer som inneholder komplette proteiner. Ikke alle matvarer som har en eller annen form for protein har aminosyren tryptofan. Kjøtt, fisk, melk, ost og soya alle inneholder tryptofan.

meditere. Noen undersøkelser gjort på buddhistiske munker og fransiskanske nonner indikerer at meditasjon og bønn kan øke serotoninnivået.

Gå ut i dagslys. Ytterligere forskning konkluderer med at et kjemikalie som kalles melatonin presser serotoninnivået, og at sterkt sollys reduserer mengden av melatonin i blodet ditt.

Hvordan du heve Serotonin Naturligvis

Hvordan du heve Serotonin Naturligvis


Hvis du lider av depresjon, søvnløshet eller angst, kan det hende du har lave nivåer av serotonin - et signalstoff i hjernen som påvirker humøret, søvnmønster og matlyst. En normal til høy balanse av serotonin fremmer godt humør, sunn appetitt, avslapning og en god natts søvn; mens lave nivåer resultere i den motsatte. Mens visse medisiner, for eksempel Prozac, kan øke serotoninnivået, og kan anbefales for alvorlige tilfeller av depresjon, kan du selvsagt heve serotoninnivået og gi humøret et løft med noen endringer og tilføyelser til din livsstil og kosthold.

Bruksanvisning

•  Tren regelmessig, utføre en god balanse av moderat kardiovaskulær aktivitet og styrketrening - i 30 til 60 minutter - 3-5 dager i uken. En naturlig anti-beroligende, mosjon øker nivåene av serotonin og andre signalstoffer, som for eksempel endorfiner og dopamin, som påvirker humøret.

Få minst syv timer søvn hver natt, så lite eller ingen søvn reduserer serotonin produksjon som oppstår under søvn. For å sikre at du får kvalitet søvn, unngå trening og sentralstimulerende midler, som for eksempel koffein, et par timer før sengetid og slå av TV-en og datamaskinen og dempe lysene en time før sengetid.

Spis mat som er høy i tryptofan, en aminosyre som hjelper kroppen produsere serotonin. Du kan bare få tryptofan fra kosten, som kroppen ikke produserer det naturlig. Matvarer som inneholder tryptofan inkluderer rødt kjøtt, kylling, kalkun, tofu, egg, tunfisk og annen fisk - nøtter, frø, peanøttsmør, soyabønner og soyaprodukter - samt bananer og ost, melk og andre meieriprodukter.

Ta vitamin B kosttilskudd og spise mat rik på vitamin B, som hele korn, grønne grønnsaker og meieriprodukter. B-vitaminer ikke bare gi energi, men heve serotoninnivået. Vitamin B6 i særdeleshet, er avgjørende for tryptofan evne til å øke serotonin.

Ta kalsium og magnesium kosttilskudd eller inkludere mer kalsium- og magnesiumrike matvarer i kostholdet ditt, for eksempel meieriprodukter og nøtter. Både kalsium og magnesium hjelper kroppen produsere serotonin; mens magnesium øker energinivået.

Legg essensielle fettsyrer, eller sunt fett i kostholdet ditt. Friske fett er viktig for effektiv hjernefunksjonen, i tillegg til hormonproduksjon og neurotransmitter. Gode ​​kilder til sunt fett inkluderer smør, avokado, nøtter og frø og linfrø, oliven og kokos oljer.

unngå eller begrense inntaket av sentralstimulerende midler og andre kjemikalier, for eksempel sukker, koffein, alkohol og kunstige søtningsmidler - og unngå røyking. Sentralstimulerende midler kan gi en rask humør boost, men midlertidig effekt kan resultere i ubalanserte serotonin med hyppige stimulerende forbruk.

Leder utenfor for å slikke sol, i minst 30 minutter om dagen. Sollys stimulerer serotonin produksjon og øker energinivået, ved å redusere kroppens produksjon av søvndyssende melatonin, en nighttime versjon av serotonin.

Hvordan Test Dopamin & Serotonin Levels

Hvordan Test Dopamin & Serotonin Levels


Nevrotransmittere er brukt til å passere meldinger langs gjennom legemet og hjernen. To av disse nevrotransmittere er kalt serotonin og dopamin. Begge er lagret i hjerneceller. Mens serotonin hjelper oss til å føle bra, glad, og stabil, er dopamin forbundet med din mentale årvåkenhet, konsentrasjon, energi, sexlyst og motivasjon. Når et av disse nivåene er for lavt, kan det hende du trenger medisinering.

Bruksanvisning

•  Bestem deg for hvorfor du føler at du trenger å ha nivåene sjekket. Er du for tiden på medisiner og ønsker å se om dopamin og serotonin reagerer? Er du bare nysgjerrig? Legen din har et ansvar for å bestille tester som faktureres forsikringen bare hvis han føler testene er medisinsk nødvendig.

Planlegge en avtale med legen din.

Diskuter dine bekymringer med legen. Hvis legekontoret tilbyr laboratorietjenester, kan blodet bli trukket på kontoret. Ellers må du gå til en lab for å ha blod trekkes.

Laboratoriet vil sende resultatene av testene til legens kontor. Enten lege eller hans stab vil kontakte deg med resultatene. Hvis nivåene er unormale, kan det hende du trenger for å planlegge et tilbakevendende besøk for å diskutere resultatene i detalj.

Hint

 • Dopamin kan måles med en urinprøve eller blodprøve. Legen din vil velge hvilken han mener er hensiktsmessig.

Hvordan få mer Serotonin

Hvordan få mer Serotonin


Serotonin er en neurotransmitter i hjernen som skaper signaler i hele kroppen. Flertallet av kroppens serotonin er produsert av hjernen, men noen kan produseres i kroppen fordøyelseskanalen. Serotonin er antatt å påvirke fysiologiske og psykologiske sider av kroppen, inkludert depresjon, kroppstemperatur, hukommelse, seksuell lyst, appetitt og søvn. Regulere dette kjemisk i hjernen kan gjøre en forskjell i en persons generelle helse.

Bruksanvisning

•  Økning vitamin B6 i dietten. Ikke stole utelukkende på kosttilskudd for å gi deg hvor mye vitamin B6 du trenger. Begynne å spise mat rik på B6 som spinat, nepe greener, laks, fjærfe, magert kjøtt eller selleri.

Øke proteininntaket i kosten. Husk at proteinet øker kroppens evne til å produsere tryptofan, som er den aminosyren som produserer serotonin. Begynne å spise proteinrik mat som kylling, meieriprodukter, nøtter, kalkun og egg. Pair proteinrik mat med karbohydrater for å øke insulin og hjelpe tryptofan forbli i blodet lengre tid å produsere mer serotonin.

Start en regelmessig mosjon rutine å ikke bare øke stemningen, men din serotonin produksjon. Ifølge WebMD, har daglig mosjon vist seg effektiv i å forsterke en persons humør. Begynn å ta en tur hver dag eller går for en joggetur for å øke energinivået.

Få mer soleksponering for å hjelpe konvertere serotonin til melatonin og øke søvn om natten. Morgensol anses best i henhold til Body Ecology, fordi det er da det er den mest intense. Hver morgen ta en tur i morgensolen eller bruke noen minutter utenfor gjør hagearbeid.

dempe sukker cravings, fordi lave nivåer av serotonin kan øke ditt ønske om sukkerholdige matvarer. Husk at sukker øker insulin, noe som bidrar til å fremme serotonin produksjon, men det er en midlertidig løsning som kan føre til sukker avhengighet eller insulinproblemer. Bruk lav kalori søtstoffer og begynne å redusere sukkerholdige godbiter i kostholdet ditt og se etter mer naturlige måter å fremme serotonin produksjon.

Alvorlige bivirkninger av Effexor

Effexor, også kjent ved dets generiske navn av venlafaksin, er en reseptbelagte medikamenter som ofte brukes i behandling av depresjon og forstyrrelser relatert til angst eller panikk. Dette bestemte medisiner balanserer visse kjemikalier eller hormoner i hjernen, i likhet med hvordan noradrenalin og serotonin gjør, for effektivt å endre en persons humør, mink perioder med angst, panikk eller tristhet ofte følte med disse forholdene. Som med de fleste reseptbelagte medisiner, er det potensiale for noen mennesker å oppleve uønskede bivirkninger fra bruk av Effexor.

Kognitive Forstyrrelser

En mer vanlig bivirkning av Effexor er periodiske forstyrrelser i kognitiv helse, slik som forbigående hodepine eller anfall. Mangel på fokus og konsentrasjon er også vanlige bivirkninger, sammen med forvirring eller hukommelsestap.

Digestive Problemer

Effexor kan også forårsake problemer med fordøyelsessystemet, slik som kvalme eller oppkast. Det kan komme som en endring i frekvens og konsekvens av avføring, som diaré eller forstoppelse. Effexor kan også føre til en økning eller reduksjon i appetitten.

Hjerte- Issues

Effexor kan også påvirke kardiovaskulær helse og kan føre til en uregelmessig eller ujevn hjerterytme. Det kan også føre til en person til å lide av en bankende eller rask hjerterytme.

Hudproblemer

Effexor kan også føre til utslett. Et utslett kan manifestere seg som en hevet rødme i huden eller en blemmer eller avskalling til tilfeldige flekker langs kroppen. Det kan også føre til at noen mennesker til å lide en økt blåmerker på grunn av en påvirkning eller press som normalt ikke ville be et blåmerke.

Seksuell Forstyrrelse

Forstyrrelser i seksuell lyst eller evne er også vanlige bivirkninger. Det kan skape en reduksjon i en persons libido, impotens eller manglende evne til å oppnå orgasme.

High Blood Pressure

Effexor kan også føre til en økning i en persons systolisk samt diastolisk blodtrykk, spørre utseendet prehypertension eller hypertensjon, noe som ofte fører til hodepine, svimmelhet, tåkesyn og neseblod.

Fever

Når noen bruker Effexor som behandling for psykisk helse, kan han begynne å lide av periodiske feber. Disse feber vil være mild i naturen, rundt 99-100 grader F, men kan be noen svette og smerte eller stivhet i musklene.

Antidepressiv behandling

Antidepressiva er en medisinsk behandling er utformet for å øke nivåer av visse depresjon-relaterte kjemikalier i hjernen. Fordi disse medikamentene fungere ved å justere nevrotransmittere i hjernen, må en rekke hensyn må holdes i bakhodet, herunder formålet med antidepressiva, deres bivirkninger, tilbaketrekking og selvmordsrisiko forbundet med bruk.

Hvordan Antidepressiva Work

I henhold til vanlig akseptert medisinsk praksis, depresjon er et resultat av en kjemisk ubalanse - nærmere bestemt, en mangel av det kjemiske serotonin - i hjernen. Fordi serotonin bærer meldinger i hjernen som regulerer humør, følelser, søvn og grunnleggende selv tanke, en mangel av dette kjemikaliet resultater i mange av symptomene vanligvis forbindes med klinisk depresjon. Antidepressiv terapi fungerer ved å justere hvordan hjernen reabsorbs serotonin-baserte nevrotransmittere, en prosess som kalles reuptake, etter at de har fullført sin funksjon. Antidepressiva øker mengden av serotonin som er tilgjengelig i hjernen og dempe de mest utbredte symptomer på depresjon.

Bivirkninger

Som med de fleste medisiner, bruk av antidepressiva kommer med noen bivirkninger. Mange av disse bivirkningene er et resultat av de kjemiske justeringer som foregår i hjernen mens antidepressiva brukes, selv om noen er fysiske symptomer som kan skyldes hjernens redusert evne til å reabsorb serotonin. Vanlige bivirkninger av antidepressiv behandling inkluderer søvnløshet, angst, rastløshet, senket sexlyst (inkludert midlertidig impotens for menn), svingninger i vekt, svetting, tretthet, munntørrhet, hodepine og svimmelhet. Noen fysiske symptomer kan også være kvalme, diaré, forstoppelse og selv tåkesyn.

Tilbaketrekking

Fordi antidepressiv behandling justerer hjernen kjemikalier, bør en pasient aldri bare slutte å ta medisiner uten en reduksjon plan godkjent av en lege. Personer som rett og slett slutte å ta antidepressiva kan ha tegn på angst eller aggresjon, alvorlige anfall av depresjon, søvnløshet, ekstrem svimmelhet, og selv sensasjonen av elektrisk støt. Mer uttalte fysiske symptomer assosiert med antidepressiva tilbaketrekning kan også omfatte influensalignende symptomer, kvalme ledsaget av oppkast, magekramper og muskelspasmer. For å unngå tilbaketrekning fra antidepressiva bør personer som tar disse stoffene oppsøke lege eller kvalifisert psykiater for å være riktig (og gradvis) lettet ut av dem.

Suicide Risk

På midten av 2000-tallet, et utslett av selvmord i personer som mottar antidepressiv behandling bedt det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) til å utstede advarsler om økt risiko for selvmord relatert til antidepressiva. Ifølge FDA, kan justering av serotoninnivået i en liten prosentandel av folk har en effekt som forårsaker symptomene på depresjon å bli mer alvorlige. Det er ingen lett identifiserbare mønster som bestemmer hvilke individer kan være mer utsatt når du mottar antidepressiv behandling, selv om ungdom, tenåringer og personer som nylig har begynt å ta narkotika eller hadde sin dosen justeres synes å være mest sannsynlig å oppleve problemet. Av denne grunn bør alle som er under antidepressiv behandling og merknader en økt grad av aggresjon, håpløshet, agitasjon eller angst straks oppsøke lege, kvalifisert terapeut, eller i ekstreme tilfeller en lokal akutt tjenestemann.

Beskrivelse av Generalisert angstlidelse

Generalisert angstlidelse (GAD) er en tilstand som rammer mange mennesker. Det resulterer i problemer forbundet med nevrotransmittere i hjernen. Det er preget av bekymring som er både uberettiget og overdreven. Symptomene forbundet med denne lidelsen kan betydelig svekke daglig fungering og vanligvis krever behandling enten med terapi eller medisiner.

Årsaker til GAD

Årsaken til GAD er ikke sikkert. Noen leger mistenker at GAD oppstår på grunn av problemer med hvordan hjernen bruker serotonin og noradrenalin signalstoffer. GAD kan også oppstå som følge av håndteringen av alvorlige traumer, stress eller sykdom.

Symptomer

Symptomer på GAD inkluderer overdreven bekymring, irritabilitet og rastløshet. Også personer med GAD kan finne det vanskelig å konsentrere seg. Fysiske symptomer på GAD inkluderer hodepine, muskelspenninger, svetting, søvnløshet og tretthet. Noen ganger GAD lider kan føle som om de er ute av stand til å puste, eller at de har en klump av noe slag fast i halsen. Mange personer med GAD også oppleve magesmerter og diaré.

Diagnose

GAD er vanligvis diagnostisert basert på en psykologisk undersøkelse; Men familie utøvere ofte diagnose GAD basert på pasientens beskrivelse av symptomene.

Behandling

GAD svarer best til behandling som inkluderer en kombinasjon av anti-angst medisiner og psykoterapi.

Relaterte lidelser

GAD er den vanligste typen av angstlidelse. Andre angstlidelser inkluderer panikklidelse, tvangslidelser og fobier. Ofte depresjon forekommer sammen med angstlidelser.

Hvordan redusere serotonin

Serotoninnivået i kroppen din kan variere og påvirkes av miljøfaktorer, kosthold og eventuelle medisiner du kan ta. Svært høye serotonin spiller en rolle i hvordan du føler deg mentalt og kan føre til problemer med søvnforstyrrelser, søvnløshet, irritabilitet og mental forvirring. Heldigvis er det noen metoder for å håndtere serotoninnivået og gjenopprette dem til normal for optimal helse.

Hvordan redusere serotonin

Prosessen

•  Få en medisinsk evaluering for å ha dine serotoninnivået vurderes og å få anbefalinger fra legen din om hvordan du kan redusere høyere nivåer av serotonin. Ha en oppfølging når beordret til å gjøre det for å kunne fortsette å overvåke dine serotoninnivået.

Begrens koffeininntaket og forbruker koffein-fri drikke og koffein-fri mat; når koffein forbruket senkes, serotonin naturlig lavere i kroppen.

Unngå matvarer, for eksempel bananer, datoer og papaya, som øker serotoninnivået i kroppen. Innlemme mer rug og hele hvete brød i kostholdet ditt. Senk kjøtt og karbohydratinntak.

Sett på deg sko eller fjellsko. Sykle, gå eller fottur én til to ganger i uken, og sørg for at du reiser opp kuperte områder slik at treningen er anstrengende.

Lytt til en mekling CD og meditere i minst 15 minutter daglig. Fokuser på å puste dypt for å redusere effektene av stress, som kan øke nivåene av serotonin.

Bruk litt tid hver dag utenfor hagearbeid, piknik, svømming eller gjør andre utendørsaktiviteter; eksponering for naturlig sollys bidrar til å holde serotonin på passende nivåer, og bidrar til å senke høye serotonin. Bruk solkrem når du er utendørs i lengre perioder.

Hint

 • Hvis du tar antidepressiva, mange foreskrevet medisiner stimulere serotonin produksjonen. Hvis du føler at dine serotoninnivået er for høyt, snakk med legen din om behandling av depresjon med alternative metoder som ikke stimulerer serotonin aktivitet og produksjon. Serotonin reopptakshemmere kan også stimulere serotonin produksjon; bruke forskjellige fremgangsmåter for behandling av panikk-relaterte lidelser og depresjoner å holde serotoninnivået lavt. Trisykliske antidepressiva stimulere også øke serotoninnivået.
 • Ekstremt lave nivåer av serotonin kan føre til ekstrem tretthet, utmattelse og depresjon. Lave nivåer av serotonin kan påvirke mental helse og appetitten og kan føre til spiseforstyrrelser, slik som bulimi, samt svimmelhet og kvalme. Hvis noen av disse symptomene oppstår, snakke med legen din umiddelbart.

Hvordan erstatte Serotonin

Serotonin er en nevrotransmitter, som er et kjemikalie som releer og forsterker neuroner til cellene, og dermed overføring av nerveimpulser over en synapse. Nerveimpulsene er bølger av høyt nivå fysisk og kjemisk energi som sender en elektrisk puls langs en nerve fiber. De fleste serotonin funnet i mennesker er funnet i tarmen og fordøyelseskanalen. En annen liten, men viktig mengden av serotonin i kroppen er funnet i det sentrale nervesystemet, hvor den hjelper til å kontrollere følelsesmessige funksjoner, for eksempel stemninger som tristhet eller sinne. Lave serotonin i kroppen kan være en årsak til depresjon, så selektive serotoningjenopptaksinhibitorer (SSRI), som øker nivået av nevrotransmitteren serotonin, blir brukt til å behandle pasienter som mangler i deres serotonin i sentralnervesystemet.

Bruksanvisning

•  Se en lege for å sjekke om du mangler serotonin basert på spesifikke symptomer som depresjon. For å avgjøre dette må du blodarbeidsprøver eller en urinprøve avhengig av hva legen din ordre.

Gå på en sunn diett som fokuserer primært på proteiner. Spiser en kombinasjon av proteinrike måltider som innlemmer oksekjøtt eller kylling, som inkluderer tryptofan, en kjemisk forbindelse som hjelpemidler i den kjemiske reaksjonen av serotonin med andre aminosyrer; og måltider med karbohydrater som produserer den nødvendige insulin til å absorbere aminosyrer. Lavere aminosyrer i blodet vil gi større tilgang for tryptofan inn i sentralnervesystemet.

Begynn å ta vitamin B-6 kosttilskudd, tilgjengelig hos din lokale vitamin butikk eller helse butikken. Dette tillegget vil øke mengden av tryptofan i kroppen din, noe som skaper høyere serotoninnivået i prosessen. Ta denne vitamin en gang om dagen når du våkner.

Tren regelmessig for å heve hjerteslag og øke nivået av endorfiner i sentralnervesystemet. Flere endorfiner reagerer med hjernens opiatreseptorer skaper mer serotonin. Dette er også stor for å hjelpe med depresjon.

utsette huden din for så mye naturlig dagslys så mye som mulig, spesielt hvis du bor i et område som opplever ekstreme vinterværet. Eksponering for sollys hjelper med syntese og regulering av serotonin, og er også sterkt anbefalt for de diagnostisert med Seasonal Affective Disorder (SAD).

Hint

 • Hvis du for øyeblikket foreskrevet noen antidepressive medisiner som øker serotonin, som for eksempel Paxil eller Prozac, sjekk med din lege eller apotek for å se hvordan det å ta B-6 kosttilskudd, trene og endre kosthold vil påvirke din medisinering.

Hvordan Serotonin påvirker hjernen?

Hva er Serotonin?

Serotonin er et molekyl laget av bare noen få forskjellige celler i hjernen. Selv om det er bare produseres i hjernen, er det meste av serotonin finnes i hele kroppen. Sekvensen for fremstilling av molekylet begynner med aminosyren tryptofan. Fordi kroppen ikke kan lage tryptofan på egen hånd, må kroppen spiser matvarer som inneholder det ellers serotoninnivåene vil avta over tid. Cellene som gjør serotonin kalles serotonerge nevroner. Mellom 60 og 75 prosent av serotonin i kroppen er funnet i en av ni hoved serotonerge kjerner rundt kroppen.

Hvordan Serotonin påvirker hjernen?

Serotonin er en neurotransmitter som bidrar til forskjellige deler av hjernen kommuniserer med hverandre. Serotonin, dopamin, noradrenalin og gamma aminosmørsyre er typer av signalstoffer som regulerer psykisk helse. Vanligvis serotonin synker ulike atferd som å spise, seksuell lyst og smerte nivåer. Serotonin påvirker også en persons søvnmønster og aggresjon.

Hvordan er Serotonin Brukes til behandling av mentale lidelser?

Serotonin er brukt i behandling av depresjon. Disse stoffene opptre på en rekke måter. De forstyrrer serotonin-gjenopptak ved å deaktivere før det slippes, interferere med prosessen for fremstilling av serotonin og hindre den fra å binde serotonin. En rekke selektive serotonin reopptakshemmere er opprettet og blir brukt. Prozac bruker fluoksetin, Paxil bruker paroksetin og Zoloft bruker sertralin. Disse stoffene er så effektive som tradisjonelle medisiner, men har mye mildere bivirkninger. På grunn av de begrensede bivirkninger, blir de ofte brukt til behandling av eldre pasienter eller folk ikke er i institusjon. Nefazodon er et annet medikament som brukes til å behandle depresjon basert på begrensende serotoninopptak. Nefazodon er enda mer effektive enn selektive serotonin reopptakshemmere på å begrense serotoninopptak uten å ha en negativ seksuell side påvirker.

Nylige Serotonin Studies

I 2008, den svenske medisinske universitetet Karolinska Institutet gjorde en studie forsøker å finne ut hvorfor kvinner lider av kronisk depresjon på mye høyere priser enn menn. Forskerne fant at hjernen til kvinner har betydelig flere serotoninreseptorer enn menn gjøre. Deres studie fant også at kvinner har en mindre mengde av proteinet som returnerer serotonin til de cellene som produserer den.

En annen studie av forskere ved Englands University of Cambridge og UCLA fant at serotoninnivåene har en effekt på hvordan mennesker oppfatter rettferdighet. Studien ga deltakerne en drikk som redusert serotoninnivåer og deretter presenterte dem med et mangfold av tilbud, noen rettferdig, noen urettferdig. De med de reduserte nivåer av serotonin var mye mer sannsynlig å avvise urettferdig tilbud.

Hvordan virker Serotonin arbeid?

Serotonin, som også kalles 5-hydroksytryptamin, er en kjemisk nevrotransmitter som sender signaler i hjernen. Serotonin er funnet i hjernen, fordøyelseskanalen og i blodplater, og spiller en rolle i mange psykologiske og kroppsfunksjoner.

Tryptofan

Serotonin er syntetisert i forskjellige deler av hjernen og kropp. Derfra kan den lagres eller frigjøres. Tryptofan er en aminosyre som utgjør serotonin.

Psykologiske funksjoner

Flertallet av en persons hjerneceller påvirkes av serotonin på en eller annen måte. Noen av de påvirket cellene inkluderer de som er relatert til humør, hukommelse / læring og sosial atferd.

Kroppsfunksjoner

Serotonin påvirker også funksjon av hjertet, muskler og andre deler av det endokrine systemet. Det hjelper regulerer blodstrømmen til hjernen, hjertet og mage-tarm.

Serotonin Ubalanse

Reduserte serotoninnivået har blitt funnet i deprimerte mennesker. Mulige årsaker er lav serotonin produksjon, mangel på serotonin receptor områder eller mangel på tryptofan.

Genetikk og miljø

En persons genetikk og miljø kan spille en rolle i hvordan en serotonin abnormitet vil manifestere. Serotonin problemer bidra til mange helserelaterte problemer som migrene, hjerte-problemer og hypertensjon.

Hvordan øke en ungdom serotonin

Serotonin er et kjemisk stoff i hjernen teoretisert å være en gjerningsmann i depresjon og selvmord hvis det ikke er til stede i tilstrekkelig mengde. Men ved å bruke medisiner for å forbedre serotoninnivået er kontroversielt fordi det "spiller en rolle ikke bare i behandling av depresjon, men også i mottakelighet for depresjon og selvmord," sier en studie publisert i 2007 av Simon Young, en forsker ved McGill University i Canada som undersøkte hvordan å øke serotonin i hjernen. Å vite hvordan å øke serotonin trygt, med narkotika eller uten, er svært viktig å opprettholde din tenåring mentale helse.

Bruksanvisning

Velge metoder som fungerer for Teen

Prøv medisinering. En åpenbar måte å øke serotoninnivået er gjennom medikamentell behandling. Det finnes en rekke av selektive serotonin reopptakshemmere, kjent som SSRI, på markedet som en psykiater kan foreskrive. Medikamentene er utformet for å stabilisere og reparere serotoninnivået i hjernen. Men du må være svært forsiktig når du bruker SSRI med en tenåring. Utgangspunktet den eneste SSRI som er godkjent av US Food and Drug Administration for tenåringer er Prozac. FDA råder sterkt mot bruk av i utgangspunktet alle andre SSRI med tenåringer på grunn av bekymringer de øker risikoen for selvmordsatferd, New York Times Guide Helse stater.

Bruk sterkt lys, enten kunstig eller naturlig, som en ikke-farmakologisk måte å øke serotonin. Dette er en vanlig behandling for sesongmessige depresjon, og noen studier tyder på det er en effektiv behandling for andre typer depresjon, Young sa i sin rapport fra 2007. Han siterte "en positiv sammenheng mellom serotonin syntese og timer med sollys på dagen målingene ble gjort." Så få din tenåring til å gå utenfor, selv om det er for å lufte hunden. Inne, har mange sterke lys tilgjengelig, og slå dem på når din tenåring er i rommet.

Oppmuntre tenåringer til å utøve. Young sa koblingen mellom trening og økt serotonin er godt demonstrert og at trening hjelper ofte symptomer på depresjon. Det forbedrer også humøret til folk som ikke lider av depresjon. Utendørs trening har den doble fordelen av å få tenår mer sollys.

•  Vurder å endre din ungdoms kosthold. Youngs rapport oppsummeres en studie som viste matvarer med tryptofan kan bidra til å øke serotoninnivået. Tryptofan er til stede i små mengder i melk og større beløp i kikerter, både ville og kultiverte. Prøv å integrere flere matvarer med trytophan inn din ungdoms kosthold og se hva som skjer.

Tips og advarsler

 • Eksperimentere med metoder for å øke serotonin. Se hvordan mosjon og sollys arbeid i kombinasjon eller med en SSRI hvis tenåringens legen godkjenner.
 • Foreldre og leger bør overvåke tenåringene nøye hvis de er på SSRI fordi stoffene kan gjøre depresjon verre i enkelte tilfeller. Du vet barnets atferd bedre enn noen andre, så se etter tegn på at noe er i endring eller barnet ditt blir suicidal. Ring lege hvis du er i tvil.

Hvordan Reduser Serotonin

Hvordan Reduser Serotonin


Serotonin er et signalstoff som er nært knyttet til humør kontroll. Selv om en altfor høy serotonin nivå kan føre til hjerteproblemer eller død, har de fleste individer ikke naturlig produsere nok serotonin til å skape disse bivirkningene. Giftige nivåer av serotonin kan bygge opp som en reaksjon på medisiner. Når selektive serotonin reopptakshemmere, eller SSRI, kombineres med MAO-hemmere eller visse migrene medisiner, kan serotoninnivået stiger for høyt, noe som resulterer i serotonergt syndrom. Hvis du mistenker at dine medisiner forårsaker serotonergt syndrom, snakke med helsepersonell umiddelbart.

Bruksanvisning

•  Se etter symptomer som kan tyde på dine serotoninnivået er for høyt. Disse inkluderer hjertebank, uro, diaré, overaktive reflekser, hallusinasjoner, muskelkramper, forvirring, feber og raskt skiftende blodtrykk. Se helsepersonell umiddelbart hvis du opplever noen av disse plagsomme symptomer.

La legen din for å fullføre en rekke tester for å fastslå om du virkelig har serotonergt syndrom.

Klargjør for en overnatting på sykehuset. Hvis du har serotonergt syndrom, må du være nøye og motta behandling. Mulige behandlinger inkluderer administrasjon av benzodiazepiner for å redusere rystelser, cyproheptadin å blokkere serotonin produksjon, til en IV drypp opprettholde hydrering og en seponering av medisiner som forårsaket syndromet.

Spør legen din hva slags anti-depressiva ville være passende for deg når du er frisk igjen. Etter å ha blitt foreskrevet et legemiddel, sørg for å lære så mye som mulig om det, inkludert hvordan det kunne reagere med andre medisiner.

Tips og advarsler

 • Alltid alltid gi helsepersonell full åpenhet om hvilke medisiner og / eller legemidler som du tar. Unnlatelse av å gjøre dette kan føre til en alvorlig medisinsk nødstilfelle, for eksempel serotonergt syndrom.
 • Gang behandlet, avtar serotonergt syndrom vanligvis innen 24 timer.
 • Hvis venstre ubehandlet, kan serotonergt syndrom føre til døden. Søke øyeblikkelig behandling hvis du mistenker et problem.
 • Aldri slutte å ta en anti-beroligende uten medisinsk tilsyn. Hvis du mistenker at dine serotoninnivået blir hevet eller at dosen din er for høy, ikke bare slutte å ta medisinen din. Snakk med legen din.

Hvordan bygge Serotonin

Serotonin er et kjemikalie som produseres i hjernen. Det reduserer stress, kjemper depresjon og genererer en samlet lykke. Serotonin kan bare produseres når visse typer matvarer er spist. Matvarer som er relativt høy i karbohydrater, men lite sukker er ideelle. Et par enkle endringer i kostholdet ditt kan ha en positiv innvirkning på livet ditt.

Hvordan bygge Serotonin

•  Start dagen med en banan, en kopp yoghurt og to skiver grovbrød. Denne frokosten er høy i karbohydrater som vil gi deg masse energi for om morgenen. Den inneholder også en stor mengde av et kjemisk kalt tryptofan, noe som er nødvendig for produksjonen av serotonin.

Spis en kalkun sandwich, en kopp lav-fett cottage cheese og en liten salat til lunsj. Tyrkia og cottage cheese inneholder også høye nivåer av tryptofan, som igjen vil produsere mer serotonin. En annen fordel med denne måltid er at det er lavt fettinnhold og høyt innhold av protein. Andre fugler, som kylling og and, er også godt å spise.

Ta en liten håndfull av godteri for en om ettermiddagen snack. Spise sukkertøy er en av de beste måter å produsere serotonin, men det skal bare utføres i små mengder på grunn av det høye sukkerinnhold. For eksempel kan du spise fire Tootsie Rolls eller to bite-size candy barer. Hvis godteri kan skjules inni lukket neve, så det er et akseptabelt beløp.

Spis laks eller andre kaldt vann fisk til middag. De er høy i omega-3 fettsyrer som også hjelp i serotonin produksjonen. Legg en side av fersk hvitløk potetmos og dampet asparges.

Hint

 • Unngå alkoholholdige og koffeinholdige drikker.
 • Noen ganger kan det ta en uke eller mer før kroppen begynner å produsere mer serotonin. Ikke mist motet hvis resultatene er ikke umiddelbar.

Hvordan få Serotonin i systemet

Hvordan få Serotonin i systemet


Serotonin er det hormonet som regulerer en persons vekst, reproduksjonsevne og humør. Høye nivåer av serotonin gjøre en person føler seg "bra", mens lavere nivåer kan føre til milde former for depresjon. Det er naturlige måter å øke serotonin; å spise mat med høyt serotonin er en.

Hvordan få Serotonin i systemet

•  Få nok søvn. Sleeping minst åtte timer per natt vil naturligvis øke serotoninnivået. Hvis din jobb eller hjemme planlegge tvinger deg til å stå opp tidlig og gå til sengs sent, prøver å få i minst en times lur midt på dagen. Kvalitet er viktigere enn kvantitet, så har en dyp søvn i én time per dag i betydelig grad kan øke serotoninnivået.

Spis nok protein. Protein inneholder tryptofan, en aminosyre som blir til serotonin i hjernen. Å spise protein vil derfor naturligvis øke serotoninnivået. Gode ​​kilder til protein er matvarer som kylling, kalkun, biff, fisk og egg. Du kan også konsumere protein shakes.

Spis komplekse karbohydrater. Tryptofan fungerer best når forbrukes med et lite antall av karbohydrater. Unngå karbohydrater som forårsaker en rask insulin pigg, som sukker, hvitt brød, hvit ris og pasta; heller, velger brun ris, grovt karbohydrater og bønner.

Spis sjokolade. Sjokolade er laget av kakao, som inneholder serotonin og kan i betydelig grad øke serotonin. Snarere enn å spise melkesjokolade, som er høy i sukker og vil føre til en insulin pigg, spiser mørk sjokolade, som er høyere i kakao og lite sukker. Mørk sjokolade med et kakaoinnhold på mer enn 60% er en god kilde for serotonin.

Hint

 • Hvis du er alvorlig deprimert, se en lege. Det er mange medisiner for å øke serotoninnivået; en kan være aktuelle for deg.

Hvordan å balansere serotonin i Gut

Hvordan å balansere serotonin i Gut


Ofte kalt kroppens andre hjernen, er tarmen sitert av folk som lider av emosjonell smerte, angst og frykt. Dette skyldes det faktum at tarmen inneholder 100 millioner nevroner og mer av nevrotransmitteren serotonin enn den menneskelige hjerne. Serotonin er ansvarlig for å holde oss i godt humør samt regulere søvn, appetitt og hodepine. Ikke overraskende, et lavt nivå av serotonin fører til irritasjon, depresjoner og en rekke andre problemer som gjør livet kjedelig. Heldigvis kan vi balansere og øke serotoninnivået i tarmen ved å spise riktig mat, ta de riktige kosttilskudd og gjør noen endringer i vår livsstil.

Hvordan å balansere serotonin i Gut

•  Spis mindre bearbeidet sukker. Sukkerholdige matvarer som kaker, godteri og brus forårsake raske blod pigger av insulin i blodet. Høye insulin nivåer føre til kroppen for å frigjøre adrenalin, som kan forstyrre produksjonen av serotonin. Dette er grunnen til at mange mennesker føler seg sliten, utbrent og lite energi, og de opplever ofte lav stemninger etter å ha spist for mye søtsaker.

Spis mer tryptofan-beriket mat. Tryptofan er en aminosyre som er en forløper for serotonin i den menneskelige fordøyelsessystemet. Tryptofan finnes i rødt og innmat, fisk, egg, bønner, melkeprodukter og hele korn som havregryn. Spise masse tryptofan-beriket mat betyr at kroppen din kan produsere mer serotonin, som er spesielt viktig hvis systemet blir ubalansert gjennom stress, søvnmangel eller overdreven sukker forbruk. Du kan kjøpe tryptofan i tillegg form i helsekostbutikker og gjennom nettbaserte forhandlere.

Få masse mosjon. At trening fungerer som en naturlig antidepressant, forsterke humør nivåer og energigivende kroppen har blitt godt dokumentert. En undersøkelse publisert i tidsskriftet "Physiology & Behavior" i februar 1994, fant at i det minste en del av denne virkning skyldes det faktum at trening øker serotonin-produksjon.

Få litt sol. Kroppen din trenger sol for å lage serotonin, og mangel på sol kan føre til lavt serotonin nivåer - funnet, for eksempel i værsyke, som er preget av lav energi og nedstemthet nivåer i løpet av vintersesongen. Prøv å få 15 minutter med sol daglig på hendene og ansiktet for å holde serotoninnivået på et optimalt.

Hvordan finne Foods høy i å øke serotonin

Det er nok av mat med høyt i å øke serotoninnivået. Serotonin-mangel kan føre til problemer som depresjon, søvnmangel og karbohydrat cravings. Den mat folk spiser påvirker serotoninnivåene. I tillegg kvinner har en tendens til å ha lavere serotonin enn menn. For å finne en diett med mat med høyt i å øke serotoninnivået, følg trinnene nedenfor.

Hvordan finne Foods høy i å øke serotonin

For mat høyt i å øke serotoninnivået spise kalkun, kylling og fisk. For at kroppen å forbrenne mat med høyt serotonin forsterke agenter, er det viktig å spise et par sunne høy-karbohydrat matvarer sammen med proteiner.

Unngå hvitt mel og sukker karbohydrater; disse matvarene vil øke kortsiktige høyt serotoninnivået så plutselig slippe forårsaker tretthet. Du ønsker å spise en kombinasjon av matvarer som ikke forårsaker serotoninnivået å pigge og slippe alle hele dagen.

Hvis du liker fisk, spise høy olje fisk som laks, sild, tunfisk, sardiner og makrell. Ta omega-3 kosttilskudd daglig for å bidra til å øke serotoninnivået.

Sørg for å spise karbohydrater sammen med protein for å øke serotoninnivået. Protein inneholder tryptofan, noe som bidrar til å konvertere serotoninnivået i hjernen. Forskere er ikke sikker på hvorfor, men tryptofan trenger karbohydrater for å bidra til å øke serotoninnivået i hjernen. Dette er grunnen til at det er viktig å ikke spise protein av seg selv. Å heve serotoninnivået spise protein sammen med grønnsaker, nøtter, melk, bønner, erter, avokado eller bananer.

Siden hver person er unik, er det viktig å finne en kombinasjon av mat med høyt i å øke serotoninnivået sammen med komplekse karbohydrater som fremmer de beste følelser for kroppen din. En idrettsutøver eller en aktiv person vil trenge en annen kombinasjon av protein og komplekse karbohydrater enn en stillesittende person for å fremme høye serotoninnivåer. Det er best å begynne å spise små mengder av komplekse karbohydrater med protein. Deretter gjennom prøving og feiling for å kombinere riktig mat, finne en diett med protein og karbohydrater som gir optimal helse og følelsesmessige velvære strømlinjeformet til din egen kropp.

Hint

 • Unngå koffein, alkohol og nikotin. Disse stoffene vil føre til ustabil serotonin.
 • Trening hjelper øker serotoninnivået.
 • Sjekk alltid med legen din før du starter en diett eller treningsprogram.

Hvordan Raise serotonin

Hvordan Raise serotonin


Serotonin er et kjemisk stoff i hjernen som har en rekke funksjoner. En av de mest kjente effekter er dens evne til å fremme avslapning og gode følelser. På grunn av denne positive effekten, mange mennesker søker å øke sin serotoninnivået gjennom naturlige eller farmasøytiske midler. Det er flere tiltak som kan iverksettes for å øke serotoninnivået, enten naturlig gjennom endringer og kosttilskudd livsstil eller ved bruk av en foreskrevet medisiner.

Bruksanvisning

•  Tren regelmessig. Ifølge Journal of Psychiatry og nevrovitenskap, forskning har vist en sammenheng mellom regelmessig fysisk trening og økt serotonin. Trening kan også være nyttig i behandling av mild depresjon på grunn av sin serotonin-boosting effekter.

•  Gå gjennom lysterapi. The Journal of Psychiatry og nevrovitenskap sier at lysterapi er en anerkjent behandling for værsyke. Forskning viser at det kan fungere, fordi det øker en persons serotonin-nivå, og dermed øke sitt positive humør.

Opprettholde en positiv holdning. Selv lavt serotonin nivåer kan bidra til depresjon, viser forskning også at ulykkelighet og nød kan faktisk endre hjernens metabolisme på en måte som senker serotonin-nivå.

Ta 5-hydroxy-L-tryptophan (5-HTP) som kosttilskudd. Dette tillegget, som er avledet fra frøene av en afrikansk plante som heter griffonia simplicifolia, antas å øke serotoninnivået i hjernen. Imidlertid er dette tillegget ikke er regulert av Food and Drug Administration har heller ikke vist seg effektiv ved objektiv forskning.

Ta en selektiv serotonin reuptake inhibitor (SSRI) antidepressiva. SSRI er kun tilgjengelig på resept. De omfatter slike medikamenter som Prozac, Paxil og Zoloft. Hvis du opplever depresjon eller har en annen tilstand som kan bli hjulpet av høyere serotoninnivået, kan legen forskrive en SSRI medisiner.

Tips og advarsler

 • Hvis du tar et kosttilskudd for å øke serotoninnivået, ikke kombinere det med reseptbelagte medisiner mot depresjon. Hvis du tar et supplement, og legen anbefaler et SSRI medikament, la ham vite om supplement og avslutte bruken når du starter medisinering.

Hvordan bruke Serotonin for Chronic Fatigue Syndrome

Kronisk utmattelsessyndrom (CFS), også kalt kronisk tretthet og immun dysfunksjon syndrom, er oppkalt etter sin mest åpenbare symptom. Det virker ofte som en mystisk sykdom. Ingen sak har blitt funnet for det, og mens det ofte synes å forsvinne av seg selv, har ingen kur er funnet heller. Behandling fokuserer på symptomene, og hvor serotonin metaboliseres er en av disse symptomene.

Bruksanvisning

Test for å bestemme pasientens serotoninnivå. Hvis det er under normalnivå, behandle CFS pasient med en av to klasser av legemidler som øker serotonin-nivå: selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI) og selektive serotonin / noradrenalin hemmere (SNRI). Begge klassene virker ved å hemme hjernens evne til å fjerne serotonin fra blodet.

Finn ut om pasienten har problemer med å sove. Noen SSRI, inkludert nefazadone (solgt som Serzone), kan hjelpe pasienten søvn. Andre SSRI, som sertralin (Zoloft) kan føre til at noen forstyrrelser med søvnmønster, men.

Be pasienten om hennes smerte nivå. Noen SSRI og SNRI, inkludert SNRI venlafaksin (Effexor) kan øke pasientens smerteterskel og bidrar til å kontrollere smerte.

Diskuter pasientens energinivå med ham. Mens sertralin kan forstyrre søvnen, kan det også øke pasientens energi på dagtid, så kan også andre SSRI som fluoksetin (Prozac).

Tenk hvilke problemer bry pasienten mest, og velg en SSRI eller SNRI basert på din konklusjon. Begynn med en meget lav dose, en-halv til en-tredjedel av doserings brukes med deprimerte pasienter. Bruk den i minst seks uker for å lære om medisinen vil hjelpe pasienten. Dersom pasienten ikke kan tolerere stoffets bivirkninger, prøv en annen.

Øk pasientens dose bare om medisinen har fungert, men har blitt mindre effektive over tid.

Hint

 • SSRI og SNRI ble utviklet som antidepressive medisiner. I lavere doser, har de bidratt til pasienter med CFS, som ikke lider av depresjon. Siden depresjon kan utvikle seg etter år med å håndtere en kronisk sykdom, bør antidepressiva vurderes nøye for bruk i CFS-pasienter.
 • Det amerikanske Food and Drug Administration har utstedt en offentlig helse rådgivende om kombinasjonen av SSRI og SNRI med triptaner, en klasse av narkotika mye brukt for behandling av migrene. Hvis brukes sammen, kan de forårsake en potensielt dødelig tilstand som kalles serotonergt syndrom. Hvis du tar begge typer narkotika, diskutere deres fortsatte bruk med legen din.
 • SSRI og SNRI har ikke tilstrekkelig undersøkt hos barn og unge voksne. De har forårsaket suicidale tanker og atferd hos barn og tenåringer, slik at deres bruk hos pasienter under 25 år anbefales ikke, selv ved lavere doser brukes for CFS.