Digidexo.com

havsalt mot dårlig ånde

Naturlig rettsmidler for Sinus dårlig ånde

Dårlig ånde kan være et resultat av mange faktorer, men for dem som lider av sinus problemer, kan postnasal drypp føre til konstant dårlig ånde. Når sinus hulrom avløp inn i baksiden av halsen, kan det føre slim bygge opp og etter hvert vokse uønskede bakterier. Bakteriene sakte utvikle forårsaker dårlig ånde. Ved hjelp av mints og tannkjøtt vil bare dekke opp dårlig ånde. Hvis du ønsker å bli kvitt dårlig ånde fra kroppen din, må du målrette kilden. Mange naturmidler eksisterer for å behandle og forebygge dårlig ånde fra sinus drenering.

Bruk en Neti Pot

Du kan bruke en neti potten til riktig renne, hydrat og skylle sinus hulrom. Kjøp en neti pott fra et apotek og bruke den to til tre ganger om dagen for å sette en stopper for postnasal drypp. Bland en kopp varmt vann med en 1/2 ts. havsalt og rør til alt salt er skikkelig oppløst. Hell blandingen i neti potten. Sett potten på et nesebor over en vask. Vippe hodet slik at innholdet i neti potten renner ut i neseboret. Tillat den saltblanding til å gå helt gjennom hele hulrommet og tømme ut av det andre neseboret. Blås nesen forsiktig og gjenta prosessen på den andre siden.

Unngå Snørr Forming Mat

Ifølge badbreathsinus.com, meieriprodukter er blant av de verste mat og drikke å konsumere når du kjemper mot dårlig ånde forårsaket av sinus drenering. Meieriprodukter vil oppmuntre slimproduksjon i hele kroppen. Hold deg unna svært bearbeidet sukker som høy fruktose mais sirup, og mat med høyt sukker. Sukker kan irritere sinus hulrom og føre til at kroppen til å produsere mer slim. Noen korn som hvete og soya er også smart å unngå fordi de forårsake slimproduksjon.

Gurgle

Gargling er en av de mest effektive måter å drepe bakterier vekst i baksiden av halsen, ifølge health911.com. Bruk grapefruktkjerneekstrakt, blandet med varmt vann og havsalt til å drepe bakterier og smitte mens beroligende noen irritasjon på baksiden av halsen. Bland en kopp varmt vann med en 1/2 ts. av sjø satt og fem dråper grapefruktkjerneekstrakt. Rør godt slik at alle ingrediensene er oppløst. Nipp i halvparten av væsken og gurgle i 1 minutt. Spytter ut løsningen ved slutten av den minutt. Vent fem minutter og deretter gjenta igjen.

Hjem rettsmidler for dårlig ånde hos barn

Årsakene til halitosis (dårlig ånde) hos barn varierer. Noen barn våkner opp med dårlig ånde fordi bakterier trives i munnen som de sover. Andre kan puste mye gjennom nesen på grunn av forkjølelse, infeksjoner, allergi eller forstørret adenoids. Atter andre kan ha dårlig ånde på grunn av tannproblemer. Noen hjemme rettsmidler kan målrette de underliggende årsakene til halitosis.

Børsting

Børsting tennene umiddelbart etter spising minimerer bakteriene i en munn, og dermed reduseres dannelsen av plaque, som er en av årsakene til dårlig ånde. Oppmuntre barnet til å også børste eller skrape tungen ren etter å ha spist. Bruk av tanntråd vil fjerne eventuelle rester mellom tennene som ellers kan fremme bakterievekst i munnen. Eldre barn kan tygge sukkerfri tyggegummi etter måltider for å rengjøre tennene raskt, som tyggegummi fremmer dannelsen av spytt, som i sin tur hindrer dannelse av tørr munn. Gi barnet ditt med en tannkrem som inneholder fluor og natron; fluor vil styrke tannemaljen, og natron vil endre munnen pH-verdier for å skape et mindre gjestfritt miljø for dårlig ånde-bakterier.

Kosttilskudd endringer

Enkle karbohydrater, sukker, hvitt brød og mat som inneholder bearbeidet mel bidrar til plakk dannelse, og dermed hjelpe til utbruddet av dårlig ånde. Et barn bør spise rikelig med grønnsaker, hele korn og frukt for å redusere bakterie formasjoner i munnen. Visse matvarer er gode forsvar mot dårlig ånde. Du kan tilby barnet vanlig sukkerfri yoghurt å minske hydrogensulfid nivåer i munnen. Du kan også tjene bær, som minimerer bakterier i munnen. Mynte og kanel kan spises for å lindre dårlig ånde, og crunchy snacks som pærer, epler og gulrøtter øke spyttproduksjon og redusere munntørrhet komplikasjoner.

Hvis et barn våkner med dårlig ånde, bør det være eliminert etter at han spiser frokost og spytt er opprettet for å fukte munnen. Dårlig ånde skyldes munntørrhet problemer kan avhjelpes ved å forbruke mer vann og ved å spise sitrusfrukter som sitroner, appelsiner og grapefrukt, som stimulerer spyttproduksjon.

Echinacea

Echinacea kan inntas som te. Denne urten har antivirale og antibakterielle midler, og dermed barnet kan drikke en eller to kopper per dag for å bli kvitt dårlig ånde. Du kan også la barnet skylle munnen med en solhatt blanding, som kan tjene som en kraftig munnvann og oppfrisker.

Persille

Har barnet ditt til å tygge på noen persille sprigs å kjapt friske pusten. Høy i vitamin C og jern, har dette anlegget en søt smak som barn vil like. Det kan også bli tilbudt som en te, som kan anvendes som et munnvann for å friske et barns ånde.

Når å se en medisinsk faglig

Dårlig ånde hos barn kan være en indikasjon på en alvorlig underliggende tilstand som garanterer medisinsk behandling. Kontakt lege dersom barnet ditt har en uavklart infeksjon i bihulene; hvis hans mandlene er smittet; hvis han har hull i tennene, munnsår, eller symptomer på tannkjøttsykdom; eller hvis pusten er alvorlig foul uten lindring. Dårlig ånde hos barn kan noen ganger tyde på forhold som luftveisinfeksjoner, tuberkulose, leversykdom, nyresykdom, fordøyelses problemer, sinkmangel, kreft eller alvorlig dehydrering.

Naturlige behandlinger for dårlig ånde

Naturlige behandlinger for dårlig ånde


Dårlig ånde, også kjent som halitosis, er et begrep som brukes for å beskrive en ubehagelig lukt ved å snakke eller exhaling. Lukt bakterier i munnen trives i lav-oksygen områder som for eksempel på baksiden av tungen eller lommer mellom tannkjøttet og lepper. Dårlig ånde i seg selv er ikke skadelig, men det kan sette en belastning på relasjoner og komfort i offentligheten. Ifølge Fred Siemon, forfatter av "The Bad Breath Book", er det naturlige behandlinger som vil hjelpe kvitte deg med denne sykdom.

Drikk te

Å drikke te hele dagen vil hjelpe behandle dårlig ånde. Ifølge Lynn Beck, forfatter av "60 botemidler for dårlig ånde," forbindelser i te bidra til å stoppe veksten av bakterier som forårsaker dårlig ånde. I tillegg drikker te hjelper kroppen din opphold hydrert, videre kjempe dårlig ånde, skriver Siemon. Vurdere å legge en eller to dråper av essensielle oljer til din kopp te. Dette gjennomsyrer te med en behagelig duft som frisker pusten. Eteriske oljer for å vurdere å inkludere lavendel, tea tree, sitron og peppermynte.

Persille og estragon

Tygg på en kvist av persille eller estragon i tre til fem minutter. Begge persille og estragon oljer bidra til å drepe bakterier som forårsaker dårlig ånde, sier Beck. Disse friske urter er tilgjengelig fra de fleste naturlige kjøpmenn for en relativt lav kostnad. Tygg på en kvist av persille eller estragon før du forlater huset for utvidet beskyttelse mot dårlig ånde. Alternativt kan du lage en te fra enten urt ved å plassere en unse av en eller begge i kokende vann og la det bratt i fem minutter.

Drikk Fruit Juice

Ifølge Michael P. Bonner og Earl Mindell, forfatterne av "The Oral Health Bibelen," drikking fruktjuice på en daglig basis vil bidra til å avhjelpe dårlig ånde. Enzymene i fruktjuice hjelp drepe bakterier som forårsaker dårlig ånde mens smakene stimulere spyttproduksjon. De luktende bakterier trives i tørre omgivelser; øke spyttproduksjon vil kjempe dårlig ånde. Mens du drikker fruktjuice er gunstig, velger fersk, naturlig juice uten tilsatt sukker. Tilsatt sukker er mot sin hensikt ved behandling av dårlig ånde fordi de hjelper bakteriene i munnen dyrke, sier Siemon.

Hvordan Beat dårlig ånde med husholdning ingredienser

Hvordan Beat dårlig ånde med husholdning ingredienser


Dårlig ånde er et hygienisk problem som kan bli tatt vare på naturlig måte. Det er mange produkter som er tilgjengelige i ditt hjem som kan drepe og forebygge dårlig ånde. I stedet for å dekke opp dårlig ånde med en stokk med tyggegummi, kan du prøve å slå til noen sunne ingredienser som vil gagne din helse og munn.

Bruksanvisning

drikke seks til åtte glass vann om dagen. Vann er en naturlig måte å forsvare seg mot tørr munn, noe som bidrar til dårlig ånde.

Klem frisk sitron i vannet ditt. Sitron er et naturlig forsvar mot dårlig ånde.

Bland 1 ss. eple cider eddik med 1 ss. vann.

Svelg eple cider blanding før hvert måltid. Dette hjelpemidler i riktig fordøyelse, som kutter ned muligheten for dårlig ånde.

Tygg på mynteblader etter å ha spist for å drepe dårlig ånde.

Hvordan å kurere dårlig ånde Med Alternatives

Hvordan å kurere dårlig ånde Med Alternatives


Halitosis, eller dårlig ånde, kan være forårsaket av en rekke ting som inkluderer dårlig munnhygiene, tannkjøttbetennelse og fordøyelsesproblemer. Dårlig ånde kan være pinlig, men å vite de riktige måter å bli kvitt det ved hjelp av naturlig rettsmidler kan bidra til å gjøre den lidende mer trygg og kan bidra til å bli kvitt dårlig ånde problemer helt, i henhold til "Encyclopedia of Healing Therapies." Hvis dårlig ånde vedvarer, er det lurt å snakke med en lege eller tannlege om det.

Bruksanvisning

•  Puss tennene minst to ganger om dagen og fortrinnsvis etter noen måltider, som tannleger foreslår. Dette vil fjerne eventuelle gjenværende matrester fra tennene som kan muligens føre til dårlig ånde. Munnvann er også anbefalt for de som lider av dårlig ånde som en ekstra måte å holde munnen skylles og ren.

Chew friske urter hver dag som kan bidra til å kurere dårlig ånde, antyder "The Illustrated Encyclopedia of Healing rettsmidler." Urter som kan hjelpe med dette problemet er frisk koriander og kardemomme frø, som kan hjelpe fordøyelsen etter å ha spist et måltid. Andre urter som kan tygges for å kjempe dårlig ånde er rosmarin blader.

Drikk peppermynte-te, som også vil lette fordøyelsen. Siden fordøyelse problemer kan føre til dårlig ånde, drikke en varm te som er beroligende kan bidra til å forhindre dårlig ånde før den starter.

Drikk juice høy i beta-karoten, som vil gjenopprette sunt tannkjøtt. Bekjempelse av gingivitt er et viktig skritt mot å bli kvitt dårlig ånde. God juice å velge ville være de som inneholder honningmelon eller gulrot juice. Rå grønnsaker selv kan også bidra til å rense avfallsstoffer fra kroppen, som i henhold til "Encyclopedia of Healing Therapies" er hva naturopaths tror forårsaker dårlig ånde.

Antibiotika behandling for dårlig ånde

Antibiotika behandling for dårlig ånde


Dårlig ånde (halitosis) kan være et resultat av lett utbedret livsstil problemer, som for eksempel kosthold og dårlig munnhygiene. Men i noen tilfeller kan medisinske tilstander som tannråte, sinus og luftveisinfeksjoner eller mage lidelser være årsaken til halitosis. For å løse dårlig ånde, kan disse underliggende forholdene krever behandling med antibiotika.

Penicilliner

Penicillin antibiotika, for eksempel amoxicillin og Augmentin (amoxicillin / clavulanate), er de mest brukte antibiotika for å behandle dental forhold. De brukes også til behandling av luftveis og bihulebetennelse. Amoxicillin er også brukt for å behandle sår i kombinasjon med anti-ulcer-midler.

Tetracykliner

Achromycin (tetracyklin) er vanligvis brukes i behandling av magesår. Achromycin og Vibramycin (doksycyklin) blir noen ganger brukt i behandling av sinus og luftveisinfeksjoner og ved behandling av resistente dental infeksjoner. Tetracykliner er ansett som et alternativ antibiotika for penicillin allergi, men disse stoffene bør ikke tas av gravide kvinner eller barn under en alder av syv, på grunn av misfarging i å utvikle tenner.

Erythromycins

Zithromax (azithromycin) er vanligvis brukes til å behandle bihulebetennelse og luftveisinfeksjoner. Biaxin (klaritromycin) anvendes i behandlingen av magesår, og formuleringer av erytromycin kan anvendes for å behandle dental infeksjoner i tilfeller av penicillinresistens eller allergi.

Metronidazol

Flagyl (metronidazol) kan anvendes for å behandle sår og tann infeksjoner, som er resistente mot andre antibiotika. Flagyl kan ikke tas innen 48 timer etter inntak av alkoholholdige drikkevarer.

Sulfa antibiotika

Septra (trimethoprim / sulfametoksazol), også kjent som TMP / SMZ, kan bli brukt i tanninfeksjoner og luftveisinfeksjoner av alle typer som et alternativ til penicilliner for tilfeller av resistens eller penicillinallergi.

Matvarer for å stoppe dårlig ånde

Matvarer for å stoppe dårlig ånde


Før mints og munnvann var tilgjengelig, folk brukte andre metoder for å kontrollere dårlig ånde. I "Napoleons Knapper," Penny Le Couteur og Jay Burreson skrive at hoffmenn i det gamle Kina tygget på nellik for å skjule lukt. Tradisjonelle løsninger som dette ble brukt fordi de jobbet. Ofte kan de forklares av de kjemiske egenskapene til stoffet som brukes.

Krydder

Krydder, som nellik tygget av kinesiske hoffmenn, ikke bare maskere lukt med sin sterke lukten. Plantene som produserer nellik, muskat, ingefær og andre krydder utvikle pesticidal kjemikalier for å beskytte seg mot rovdyr og sykdom. Når folk spiser krydder, kjemikalier handle på den muntlige bakterier som forårsaker dårlig ånde.

Tranebær

Indianere brukte tyttebær å bevare mat og til å behandle sår, og begge disse bruker stole på antibakterielle egenskaper. Tyttebær inneholde en nondialyzable materiale som ikke bare forsinker veksten av bakterier i munnen, men ødelegger dem også. Bærene også hindre bakterier fra å binde seg til veggene i urinveiene, forebygge infeksjoner. De er også høy i vitamin C og antioksidanter.

Epler

En skarp eple er fulle av fiber som skrubber tennene som du snack. Tygging stimulerer også spyttproduksjon som kan hjelpe vaske bakterier unna. Denne fordelen er ikke spesifikke for epler --- noen crunchy frukt vil ha en lignende effekt.

Te

Grønn og svart te inneholder polyfenoler, kjemikalier som langsom oral bakterier vekst. Caffeinated te også fungere som antivirale midler, ødelegge virus som forårsaker forhold som tannkjøttsykdom og halsinfeksjoner. Dårlig tannhelse skaper et miljø som fremmer forfall og havner bakterier som forårsaker halitosis, så de antivirale effekten av te er også viktige for å bekjempe dårlig ånde. Koffeinholdige grønn te har de mest potente antibakterielle og antivirale egenskaper.

Ost

Sterke oster, som for eksempel bleu ost, skape dårlig ånde. Som hvitløk, kan deres lukt somle for dager. Men oster heve pH i munnen, noe som skaper et ugjestmildt miljø for oral bakterier. Ved å velge milde oster, kan du unngå lukt og høste fordelene av bedre oral helse.

Urter som CURE dårlig ånde

Halitosis, eller dårlig ånde kan skape en ubehagelig følelse i munnen og for andre rundt deg. År før munnvann var tilgjengelig, folk brukte naturlige urter for tannpleie og utrydde tann lukt. Mange urter har samme antiseptiske egenskaper som tannkrem for å kjempe mot bakterier, den skyldige av dårlig ånde.

Neem

Neem er et eviggrønt tre del av mahogny arter som finnes i India, Bangladesh, Sri Lanka og Pakistan. Neem er kjent for sine ayurvediske egenskaper på grunn av sin naturlige antibakterielle og anti-sopp egenskaper. Tygge på Neem blader eller tar Neem kosttilskudd vil kjempe mot bakterier i munnen, og gir lukt lettelse.

Klorofyll

Klorofyll er det grønne pigmentet som hjelper plantene absorberer sollys til energi. Klorofyll også absorberer lukt, så tidkrevende klorofyll tabletter eller urter som inneholder høye nivåer av klorofyll er gode kilder for bekjempelse av dårlig ånde. Høy klorofyll inneholder urter omfatter persille, basilikum, rosmarin, timian og selleri. Tygge på persille sprigs for frisk pust og svelge bladene for fortsatt pusten friskhet på fordøyelsen.

Mint

Mint er den vanligste ingrediensen som finnes i tannkrem, som popularizes tanken om å ha "minty friskt pust." Tygging mynteblader er en stor kilde for umiddelbare resultater, og er spesielt effektiv når kampene hvitløk og løk lukt.

Nellik

Nellik er et vanlig krydder innfødt til India og Indonesia. Nellik er de tørkede blomsterknopper av en viss type eviggrønt tre. Nellik kan tygges direkte eller kokt i vann for å bruke som munnvann. For å gjøre en munnvann, plasserer tre hele fedd i to kopper vann, og la koke. Sil vannet og bruke som en munnvann.

Salvie

Salvie blader kan tygges sakte for å bekjempe dårlig ånde. Et annet alternativ er å koke vann med en spiseskje hakket salvie. La det bratt i 15 minutter. Drikk te sakte for best resultat.

Urte oljer

Peppermynte og Winter oljer er like effektive og kan blandes i destillert vann for å bli brukt som et munnvann. En dråpe eller to av oljen kan også blandes i te, som når exhaling avgir en minty søte pusten. Tea tree olje er lenge kjent for sine antiseptiske, antibakterielle forbindelser som gjør det til et effektivt antiseptisk. Legge tea tree olje til tannkrem eller tannbørste vil gjøre børsting mer kraftig som den kjemper mot luktfremkallende bakterier. Tea tree olje i seg selv har en sterk aromatisk duft som vil skjule dårlig ånde.

Hvordan bruke naturlig rettsmidler for å behandle dårlig ånde

Dårlig ånde kan lett ødelegge mange intime øyeblikk, samt årsaken en pinlig situasjon med arbeidsrelaterte interaksjoner. Mens det er mange tannkrem og pust mints som lover å kjempe dårlig ånde, er den beste måten å slå dette dyret fra innsiden ut. Vurdere disse naturlige løsninger for å dempe stinky pust.

Bruksanvisning

•  På daglig basis, samle tre friske mynteblader og tygge på dem. Før du drar ut til en hendelse eller et sted at du skal snakke med andre mennesker, vil dette midlet fjerne negative stank emitting fra munnen.

•  Bland 3 ts. av natron med 4 oz. med varmt vann, og omrør inntil natron er fullstendig oppløst. Sett en munnfull av denne blandingen i munnen og gurgle i 15 sekunder. Ta blandingen fra munnen og gjenta tre ganger. Natron arbeider for å rense tungen, som er der bakteriene som forårsaker dårlig ånde tendens til å somle.

Klargjør 8 oz. varm te hver morgen og kveld. Pass på at du ikke legger noen søtningsmiddel, enten sukker eller sukker alternativ, til varm te. De naturlige enzymer i te vil hjelpe nøytralisere dårlig ånde.

Konsumere usøtet, helt naturlig, yoghurt en gang om dagen i seks uker for å kvitte deg fra dårlig ånde. Yoghurt inneholder næringsstoffer som er sunt for fordøyelsessystemet, som er der årsaken til dårlig ånde kan forekomme.

Juice en full størrelse sitron inn i 3 oz. med varmt vann. Gurgle denne blandingen to ganger om dagen for å fjerne dårlig ånde. Sitron vil ikke bare friske pusten naturlig, men vil også nøytralisere bakterier som forårsaker dårlig ånde.

Tips og advarsler

  • Å pusse tennene etter hvert måltid vil redusere bakterier i munnen, som forårsaker dårlig ånde. Skylle munnen med munnvann to ganger om dagen vil også bidra til å redusere effektene av dårlig ånde.
  • Pass på at du ikke har noen allergi mot sitroner og natron før du tar disse naturlige rettsmidler.

Hvordan virker dårlig ånde oppstår?

Hvordan virker dårlig ånde oppstår?

Definisjon

Dårlig ånde er en faktisk medisinsk tilstand som kalles halitosis. Det er definert som enhver lukt som i ikke hyggelig som kommer fra luften en person puster ut. Dårlig ånde er flaut og ikke svært tolerert av andre. Det bør tas opp.

Foods

Den mest åpenbare årsaken til dårlig ånde oppstår på grunn av visse matvarer en person spiser. Hvitløk, løk og kaffe topper listen. Hvis en person spiser en stor mengde hvitløk det kan også påvirke pusten i et par dager. Den eneste løsning på dette årsaken til dårlig ånde er å unngå de matvarer. Du kan også være lurt å velge å begrense de matvarer til de dagene du ikke har tenkt på å gå ut.

Plakk bygge opp

Når en person ikke praktisere god tannhygiene og ikke får rutinemessige cleanings, bygger plakk opp på sine tenner. Foods så holde seg til plakk og begynner å forfalle. Tenk deg forlate et stykke av mat i kjøleskapet i lang tid. Hva skjer med det? Det begynner å gå dårlig og avgir gasser som lukter fryktelig. Det samme skjer når maten sitter fast i munnen. Munnvann vil bare maskere lukt for en kort tid, og vil ikke herde på problemet. Du trenger å se en tannlege og få en grundig rengjøring. Etter at daglig hensyn til rengjøring av tennene og munnen bør være en prioritet.

Morning Breath

Det er vanlig for de fleste enkeltpersoner til å våkne opp med morgenånde. Dette er fordi spytt tørker opp om natten mens en person sover. For å redusere mengden av morgenånde du har, drikk rikelig med vann. Du kan også tygge litt tyggegummi før sengetid som får spytt kjertler jobbe ekstra hardt. Dette vil holde munnen fuktig lengre enn normalt i løpet av natten.

Andre medisinske tilstander

Dårlig ånde kan også være et resultat av en medisinsk tilstand. Sure oppstøt, leversykdommer og nyresykdommer har alle vært kjent for å forårsake dårlig ånde. Den eneste løsningen er å ta den underliggende sykdommen. Du må søke medisinsk behandling fra fastlegen din, samt noen spesialister til å få dette under kontroll.

Grunner for dårlig ånde

Grunner for dårlig ånde


Dårlig ånde, også kalt halitosis, er et betydelig problem for mange mennesker (og folk som må være rundt dem). Det er mange årsaker til dårlig ånde. Noen er ganske rett frem, mens andre krever betydelig innsats for å rette opp.

Munntørrhet

Visse medikamenter kan bidra til tørr munn. Når munningen mangler spytt, er det vanlig å ha dårlig ånde. Bakterier ansvarlig for dårlig ånde kan elimineres ved spytt. Medisiner som kan bidra til tørr munn inkludere noen antihistamin, blodtrykk medisiner, antidepressiva og forkjølelsesmidler.

Foods

Visse matvarer føre til dårlig ånde. Matvarer som har mye syre, som for eksempel løk, hvitløk, krydret mat og kaffe, er gjerningsmennene. Også, kan matvarer som meieribaserte eller har høyt sukkerinnhold også føre til dårlig ånde. Når matvarene ikke spyles skikkelig fra munnen, kan dårlig ånde være et resultat.

Hulrom & Plakk

Dårlig ånde kan være et resultat av plakk, hulrom eller tannkjøttsykdom. Dårlig ånde stammer ofte fra mat råtner i mellom tennene eller i hulrom, noe som etterlater seg en lukt. Urene munn fra folk som ikke pusser tennene eller kanskje ikke børste dem riktig vil også føre til dårlig ånde.

Cigarettes & Alcohol

Folk som røyker sigaretter og de som drikker alkohol vil ofte ha dårlig ånde fordi begge handlinger føre til en reduksjon i spytt.

Medisinske problemer

Dårlig ånde kan være forårsaket av visse medisinske problemer. Infeksjoner i lunger, nese, bronkitt, bihulebetennelse og postnasal drypp alle føre til dårlig ånde. Det er andre helsemessige lidelser i lever, nyrer og diabetes som kan være årsaken til dårlig ånde.

Hva er årsakene til dårlig ånde eller munn lukt?

Dårlig ånde, også kjent som halitosis, er en tilstand som vil påvirke de fleste voksne på ett eller annet tidspunkt, og kan ha åpenbare årsaker som dårlig munnhygiene eller tørr munn. Andre personer kan ha kronisk dårlig ånde, som kan være forårsaket av en rekke sykdommer, inkludert ikke bare mer alvorlige problemer med tennene, men også sykdommer som organsvikt, fordøyelsessykdommer og infeksjoner.

Dental Årsaker

Den mest åpenbare årsaken til dårlig ånde er dårlig munnhygiene. Trapped matrester rundt og i mellom tennene forblir bak, samle bakterier og bidra til dårlig ånde. Plakk fra bakteriell mat sammenbrudd samler seg på tennene og på tungen. Daglig munnhygiene inkludert pusse tungen vil bidra til å eliminere denne åpenbare kilden til dårlig ånde. Dårlig munnhygiene kan bidra til utvikling av gingivitt, hulrom og periodontal sykdom og forverring av halitosis. Kronisk munn lukt fra hulrom eller periodontal sykdom garanterer oppmerksomhet fra en tannlege.

Luftveis Årsaker

Luftveislidelser som for eksempel allergi og luftveisinfeksjoner kan føre til dårlig ånde. Allergier og allergi medisiner kan få en til å sove med munnen åpen om natten, tørker ut de muntlige membraner. Munntørrhet er en hyppig årsak til halitosis. Bihulebetennelse produsere drenering som kan ha en stygg lukt ved tømming ned i halsen og ved utpust. Bronkial, kan lunge og halsinfeksjoner også forårsake en stygg lukt fra spytt. Enhver type infeksjon skal behandles av en lege.

Kroniske sykdommer

Enkelte typer av kreft og andre metabolske tilstander kan forårsake vond lukt som skal slippes ut fra lungene og munn. Nyresykdom kan føre til dårlig ånde som lukter av ammoniakk og urea, som ligner på lukten av urin. Lever svikt kan føre til en fishy lukt, og diabetikere er kjent for å ha fruktig luktende ånde, noe som kan være ubehagelig på grunn ketoacidose. Kronisk magesår eller gastroøsofageal refluks kan også føre til dårlig ånde. Noen av disse forholdene er grunn til å søke medisinsk hjelp.

Livsstilsproblemer

Atferd som røyking og inntak av alkohol, kaffe eller bitter mat kan være en årsak til halitosis. Røyking og alkohol har åpenbart karakteristiske lukt, men begge kan også tørke ut munnen og bidra til periodontal sykdom. Kaffe bidrar til et surt miljø i munnen som fører til bakterievekst. Kaffe er også et kjent diuretikum, som vil bidra til tørr munn. Bitter mat som løk eller hvitløk og andre matvarer som skaper gass inneholder fytokjemikalier som er absorbert i kroppen og utvist fra lungene for så mye som 72 timer.

Dårlig ånde tips

Dårlig ånde tips


Dårlig ånde, også kjent som halitosis, er en helsetilstand lett identifiseres ved kronisk illeluktende ånde. Dårlig ånde kan være forårsaket av mange forskjellige ting, blant annet dårlig fordøyelses helse, uriktig hygiene, munn dehydrering eller tannkjøttsykdom. Symptomene kan typisk bli behandlet hjemme, avhengig av årsaken til tilstanden. Men hvis problemet vedvarer, en kvalifisert lege bør konsulteres.

Mat og fordøyelse

Maten du spiser spiller en betydelig rolle i nærvær av dårlig ånde. Spise ulike kombinasjoner av mat kan redusere fordøyelsen priser. Når maten begynner å bygge opp i fordøyelseskanalen, putrefies det og produserer en offensiv lukt, som kan være tydelig i pusten. Spise mindre porsjoner av mat under måltider kan avhjelpe denne situasjonen.

Unngå å spise proteiner og karbohydrater i samme måltid sammen for å få fart på fordøyelsen. Foods høy i koffein, sukker og fett vil svekke fordøyelseskanalen og forårsake mat å bo i magen for lengre perioder av gangen. Melk og meieriprodukter er slim produserer og bør også unngås, som slim reduserer funksjonaliteten tarmer.

Koriander, fennikel frø og karve drepe bakterier som forårsaker dårlig ånde, og bør legges til mat når det er mulig. Legge til matvarer rike på klorofyll til kosthold kan også forhindre dårlig ånde. Klorofyll er en fordøyelseskanal hjelpemiddel som finnes naturlig i grønne, bladrike grønnsaker som kål og spinat.

Oral Hygiene

De fleste av de bakterier som forårsaker dårlig ånde er plassert i munnen, og kan elimineres ved riktig oral hygiene. Pusser tennene, tannkjøttet og tungen etter hvert måltid for å fjerne eventuelle matrester som gjenstår. Floss daglig for å komme til bakterier og matrester skjulte mellom tennene. Den ideelle tiden å bruke tanntråd er like før sengs hver kveld.

Bruk munnvann regelmessig for å kontrollere bakteriene som forårsaker dårlig ånde. De fleste mouthwashes inneholder syrer og alkohol som dreper bakterier ved kontakt. Drikk rikelig med vann for å holde munnen grundig hydrert til enhver tid. Når munnen blir tørr, er det ikke å rense seg med matrester og annet rusk som kan føre til dårlig ånde.

Rettsmidler og kosttilskudd

Regelmessige doser av betain hydroklorid, en magesyre supplement, vil øke hastigheten på fordøyelsen. Fordøyelsesenzymer tas i form av flytende kosttilskudd eller kapsler kan også hjelpe. Acidophilus er et slikt supplement som vil øke nivået av sunne bakterier i fordøyelsessystemet. Tar en kapsel etter hvert måltid vil redusere tiden det tar for mat å bli fordøyd, og dermed redusere dårlig ånde. Legge linfrø eller solsikkefrø til mat vil også øke hastigheten som giftstoffer blir fjernet fra kroppen, noe som resulterer i mindre putrefied mat i systemet og friskere pust.

Grunner for dårlig ånde i Småbarn

Grunner for dårlig ånde i Småbarn

Småbarn kan utvikle dårlig ånde like enkelt som voksne. Dette er ikke et allment kjent faktum, men så plutselig utvikling av dårlig ånde kan forårsake alarm for noen omsorgspersoner. De fleste tilfeller av dårlig ånde i småbarn er lett å kurere. Når årsaken til dårlig ånde er bestemt, kan riktige tiltak iverksettes.

Dårlig tannhygiene

Dette er den ledende årsaken til dårlig ånde i småbarn, som barn kan være svært lite samarbeidsvillig når det kommer til tannhygiene. Småbarn bør ha en streng rutine for tannpuss og tanntråd, akkurat som voksne. Så snart den første tann vises, bør det vaskes minst to ganger om dagen for å forhindre luktfremkallende tannsten og mat oppbygging. Over tid, kan dårlig tannhygiene føre til enda mer alvorlige helseproblemer, for eksempel hulrom eller dental abscess.

Munn pusting

Puster gjennom munnen kan føre til dårlig ånde, som det tørker ut halsen og lar bakterier å vokse raskere. En smårolling vil noen ganger puste gjennom munnen hvis nesen blir overbelastet på grunn av en kulde. Imidlertid kan munn pusting også være et symptom på en mer alvorlig sak, som for eksempel søvnapné eller forstørret adenoids.

Dehydrering

Som puster gjennom munnen, kan dehydrering føre til en tørr munn og bakterievekst. Hvis en pjokk har dårlig ånde og er ikke tisse mange bleier i løpet av dagen, da dehydrering kan være årsaken. Det er viktig for en pjokk generelle helse å holde riktig hydrert, så dårlig ånde er en bivirkning av å ikke konsumere nok væske.

Smokk eller tommelen suge

Mange småbarn vil suge på en smokk eller tommelen for komfort. Denne felles vane kan faktisk føre til utvikling av dårlig ånde. Begge smokker og tommelen kan være en yngleplass for bakterier hvis ikke skikkelig rengjort. Smokker skal alltid steriliseres før gitt til en pjokk og hendene bør vaskes et par ganger om dagen.

Acid Reflux

Acid reflux, også kjent som halsbrann, er en smertefull tilstand som er ikke eksklusivt for voksne. Acid reflux er lov magesyre reiser opp i spiserøret og det kan noen ganger oppleves av småbarn, samt spedbarn. Dette magesyre kan inneholde svært illeluktende bakterier, som noen ganger fører til dårlig ånde. Hvis en pjokk synes ubehagelig etter å ha spist og også lider av dårlig ånde, så acid reflux kan være den skyldige.

Fremmedlegeme i Nose

Småbarn er stadig å utforske kroppen sin og elsker å sette fremmedlegemer i munnen eller nesen. Det er mulig for et fremmedlegeme å sette seg fast i nesen uten at noen merker. Barnet kan ikke tyde det er et problem, men dårlig ånde og selv bihulebetennelse kan utvikle seg. Hvis en pjokk lider av dårlig ånde og ingen av de vanligste årsakene er til stede, så kan det være klokt å ta en nærmere titt opp begge neseborene.

Hvordan får jeg kvitt dårlig ånde Etter Mandlene er fjernet?

Hvordan får jeg kvitt dårlig ånde Etter Mandlene er fjernet?


Reoccurring tonsillitt fører ofte til fjerning av ens mandlene. Dette er en kirurgisk prosedyre, referert til som en mandlene, som tar flere uker til fullstendig leget fra. I løpet av denne tiden, er det ikke uvanlig for deg å oppleve dårlig ånde. Dårlig ånde kan være pinlig så venter tre uker for halsen å helbrede kanskje ikke det svaret du er ute etter. Heldigvis finnes det noen pro-aktive ting du kan gjøre for å bli kvitt dårlig ånde mens halsen er healing.

Hvordan får jeg kvitt dårlig ånde Etter Mandlene er fjernet?

•  Drikk bare vann til halsen har grodd. Vann vil skylle bort eventuelle bakterier som kan være i munnen, mens sukkerholdige drikker vil gjøre problemet verre. Bakterier som er igjen å forbli i munnen vil begynne å lukte.

Bland en ss. av salt med et glass varmt vann og gurgle med det flere ganger per dag. Dette vil også bidra til å holde bakterienivået lavt mens halsen helbreder.

Puss tennene og tungen etter hvert måltid med en natron basert tannkrem. Baking soda er en sterk lukt remover, og vil bidra til å eliminere dårlig ånde mens du venter på din hals å helbrede.

Bruk en luftfukter i hele natt for å holde baksiden av halsen tørker ut. Fuktigheten vil bidra til å redusere lukt.

Gurgle med munnvann som inneholder ingredienser klordioksid og sink før du går ut for å kjøre ærender. The Mayo Clinic anbefaler disse ingrediensene fordi de er kjent for å nøytralisere lukt-bakterier.

Hint

  • Bruk en ny tannbørste så snart operasjonen er fullført. Når munnen helbreder, kaste den tannbørste bort og få en ny. Bytt tannbørste hver tredje måned etter at å holde bakterier fra å bygge opp på tannbørsten din.
  • Unngå melkeprodukter i løpet av de tre ukene halsen er healing fra mandlene. Meieriprodukter kan forårsake dårlig lukt når de kommer i magesekken og begynner å bryte ned i magen syre.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue


Halitosis, ellers kjent som dårlig ånde, er en vanlig pinlig klage. Årsaker til dårlig ånde spenner fra fordøyelseskanalen lidelser, inkludert esophageal diverticuli, til soppinfeksjoner i munn og bakterier på tungen og på baksiden av munnen. En hvit tungen kombinert med dårlig ånde er en tilstand som krever vurdering og behandling, men er ofte godartet i naturen.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue

•  Isoler årsaken til dårlig ånde. En medisinsk profesjonell kan hjelpe avgjøre om etiologi av dårlig ånde er sopp, bakterier, mat-relatert eller på grunn av en annen medisinsk tilstand.

Unn trøske hvis det blir oppdaget. En tannlege eller lege kan gjøre denne diagnosen ved bare å børste det hvite området. Vanligvis det lett røyter og avslører en rød, blødende området under. Legen din kan foreskrive anti-fungal medisiner for å behandle trost og resulterende dårlig ånde.

Bruk en antiseptisk munnvann hvis bakteriell overvekst er oppdaget. Slike munnskyllevann drepe bakterier i munnen i stedet for bare å maskere lukt så mange munnskyllevann gjør.

Unngå lukt-forårsaker matvarer. Løk og hvitløk er beryktet for å forårsake dårlig ånde. Sukker og gjær holdige matvarer gir også rik plass for bakterier å formere seg.

Slutte å røyke, hvis det er aktuelt. Røyking kan føre til dårlig ånde og andre orale helseproblemer. Se din lege for å utelukke eventuelle langsiktige helsemessige konsekvenser.

planlegge et besøk med en medisinsk faglig hvis du ikke kan bli kvitt dårlig ånde. Visse sykdommer som tørr munn eller spiserør diverticuli kan føre til bakterie proliferasjon i munnen, en hvit tunge og dårlig ånde.

Hint

  • Tyggegummi og pust mints midlertidig masker dårlig ånde, men å løse det underliggende problemet, må du identifisere den.
  • For å hindre trost og andre forhold fra retur, øve sunne vaner. Puss tennene og tungen to ganger daglig, bruke tanntråd en gang per dag, og ha regelmessige tann helsen.
  • Ikke overse kronisk dårlig ånde som ikke går bort. Det kan være et tegn på et underliggende helseproblem.

Grunner for dårlig ånde hos barn

Grunner for dårlig ånde hos barn


Halitosis, fetor Oris, ozostomia, eller stomatodysodia er medisinske termer for dårlig eller sur luktende ånde. Halitosis påvirker både voksne og barn, og er vanligvis utløst av opphopning av bakterier i munnen. Praktisere god tannhygiene kan forbedre dårlig ånde hos barn, og barneleger og tannleger alike anser det beste forebyggende tiltaket. Hvis barnet ditt praktiserer god tannhygiene, men fortsetter å ha vedvarende dårlig ånde, bringe ham til tannlegen for å avgjøre om en underliggende tilstand er årsaken til dårlig ånde.

Dårlig tannhygiene

Den vanligste årsaken til dårlig ånde hos barn er dårlig tannhygiene, ifølge WebMD nettsiden. Barn som ikke ordentlig børste eller floss tennene og tunger er mer sannsynlig å oppleve dårlig ånde, som følge av bakterier fôring på stillestående spytt og matrester i munnen. Matrester kan bli fanget i sprekkene av mandlene av barn som ikke pusser tennene minst to ganger om dagen. Ellers kjent som tonsillsvulster steiner, er denne tilstanden en annen grunn til dårlig ånde hos barn.

Munn-Breathing

Ifølge barnelege Alan Greene, er appetitt puste en annen hyppig årsak til stinkende ånde hos barn. Munn-pusting er det lov å puste inn og ut gjennom munnen versus nesen. Barn som munn-puste kan oppleve munntørrhet - et miljø som bidrar til vekst og formering av bakterier som forårsaker dårlig ånde. Barn kan puste gjennom munnen som følge av forkjølelse, sår hals, bihulebetennelse, allergier, forstørrede mandler eller nasal passasje blokkeringer. Barn utsatt for tommelsuging kan også oppleve munntørrhet og dårlig ånde.

Tannråte og tannkjøttsykdom

Tannråte eller tannkjøttsykdom kan også være en årsak til dårlig ånde hos barn. Tannråte og tannkjøttsykdom kan føre til at bakterier som forårsaker dårlig ånde å akkumulere. Ifølge bli kvitt dårlig ånde nettsted, japansk forskning viser sukkerfri yoghurt er et effektivt middel for dårlig ånde, tannråte og tannkjøttsykdom. Yoghurt reduserer nivåene av hydrogen suphide i munnen; hydrogen suphide er en primær årsak til dårlig ånde. De viktigste bakterier i yoghurt som bidrar til å redusere dårlig ånde er Lactobacillus bulgaricus og Streptococcus thermophilus.

Sesonger Allergi

Dårlig ånde kan indikere utbruddet av sesongmessige allergier. Allergi kan forårsake slim utflod å samle på baksiden av ditt barns tungen (postnasal drypp). Dette laget av slim gir et beskyttende teppe under hvilke bakterier som forårsaker dårlig ånde kan skjule. Denne bakterien kan også bryte ned proteiner i slim for å produsere flyktige svovelpartikler. Andre symptomer assosiert med sesongmessige allergier inkluderer tørr hoste, som blir verre om natten, rennende nese eller kløende øyne.

Nasal Blokkering

Det er ikke uvanlig for barn å skyve noe - vanligvis en ert, mais kjerne, eller en lima bønne - opp i nesen. Et fremmedlegeme igjen i nasal passasje kan råtne eller forårsake et området infeksjon. I dette tilfellet vil råtten lukt hovedsakelig kommer fra barnets nese og ikke sin munn. Hvis du mistenker at din lille tyke dyttet et fremmedlegeme opp nesen, ta kontakt med ditt barns barnelege for videre råd. Den WebMD nettsted ikke argumentere ikke prøver å fiske ut objektet uten tilsyn av en medisinsk faglig, fordi foreldre vanligvis lykkes bare i de dytter objektet videre opp sine barns nesebor.

Måter å kurere dårlig ånde

Dårlig ånde, eller halitosis, er en vanlig kilde til sosial ubehag og forlegenhet. Det er ofte forårsaket av munnhygiene problemer, spising av enkelte matvarer eller vaner som røyking. Men munnskyllevann og pastiller som vanligvis brukes til å bekjempe disse årsakene er bare midlertidig nyttig i beste fall. Likevel er det noen relativt enkle grep du kan ta for å kontrollere eller eliminere dårlig ånde mest uvelkomne effekter.

Mat Kilder

Vanlige kilder til problemer inkluderer løk, hvitløk, sterke krydder og litt grønnsaker, inkludert kål og brokkoli. Avhengig av din spesifikke kroppen, kan en rekke mat kombinasjoner føre til vanskeligheter. Hold oversikt over maten du spiser for å se hvilke som forårsake problemer. Hvis du oppdager en mat skyldige, eliminere den fra eller begrense det i kostholdet ditt.

Oral Hygiene

Undersøke din daglige munnhygiene. Hvis du ikke pusser eller tanntråd tennene regelmessig, er du skape gode forhold for oppsamling av matrester og dårlig ånde relaterte bakterier (plakk). Børste minst to ganger om dagen og tanntråd minst en gang daglig. Sørg for å børste tungen, siden bakterier buildup på tungen kan være en kilde til dårlig ånde.

Tannkjøttsykdom er en annen dårlig ånde årsaken. Plakk kan føre til tannråte og tannkjøttbetennelse. Venstre ubehandlet, kan en slik oppsamling også føre til periodontitt, preget av plakk lommer forming mellom tenner og tannkjøtt. Se din tannlege eller kjeve tannpleier regelmessig, og arbeidet med eventuelle munnhygiene anbefalinger de gir deg. Hvis du bruker gebiss, rengjøre dem regelmessig og sørge for at de passer ordentlig, uten hull som fanger matpartikler.

Munntørrhet

Spytt frisker munnen og bidrar til å vaske bort døde hudceller og rusk, og dens fravær fører til problemer. Vanlige årsaker til munntørrhet omfatter forbruk av alkohol (inkludert munnskyllevann som inneholder alkohol), lavt daglig væskeinntak, og bruk av antihistaminer, diuretika og noen antidepressiva. Gjør hva du kan for å eliminere disse årsakene, og ta kontakt med legen din om mulige alternativer til medisiner som kan bidra til dårlig ånde.

Tobakk

Tobakksprodukter av alle slag er kilder til dårlig ånde. Hvis du røyker, tygge tobakk eller bruk snus, arbeid på å eliminere din vane.

Dypere årsaker

Hvis ingen av disse trinnene eliminerer eller kontrollerer dårlig ånde, kan du bli lider av en dypere helse problem som produserer pusten problemer som en bivirkning. Rådfør deg med lege eller tannlege for videre diagnostisering og informasjon om mulige årsaker.

Behandling av dårlig ånde med aktivt kull

Dårlig ånde kan være forårsaket av flere faktorer, inkludert dårlig fordøyelse, overforbruk av aromatiske matvarer og urter som hvitløk, og utilstrekkelig fiber for å bevege avfallet gjennom mage-tarmkanalen, noe som resulterer i tarmgass og dårlig ånde. Aktivt kull kan inntas for å bidra til å redusere dårlig ånde.
Opptil 5g aktivt kull kan bli tatt av de fleste friske voksne å bidra til å demme dårlig ånde. Sjekk med legen din hvis du aldri har brukt det før.

Bad Breath

Dårlig ånde måtte skyldes dårlig fordøyelse som følge av overspising eller ikke har tilstrekkelig saltsyre (HCl) som er en magesyre som fordøyer mat. Forbruker fordøyelsesenzymer laget av ananas og papaya enzymer kan bidra til å forbedre fordøyelsen og redusere dårlig ånde.
Spise mindre mengder mat gjør det lettere å fordøye, og kan også bidra til å eliminere dårlig ånde.
Tygge på fennikelfrø, peppermynte blader eller swishing munnen med en sterk te laget av to eller tre hele nellik og 1 ts. pulverisert myrra kan også hjelpe.

Hva er aktivt kull?

Aktivt kull er laget av tre og er malt opp til et fint pulver og plassert i en dampkammeret for å aktivere egenskaper som tillater den å absorbere giftstoffer. I mainstream medisin, krisepersonell ofte bruker aktivt kull i tilfeller der noen har inntatt giftige stoffer. Det aktiverte trekull er i stand til å absorbere de giftstoffer, og de er eliminert gjennom kroppens normale avgiftningsprosessen.
Aktivt kull kan kjøpes som kapsler eller som pulver på nettet eller i helsekostbutikker.

Dosering

Ifølge Health911.com, kan forbruker om 5g aktivt kull bidra til å redusere dårlig ånde. Nettstedet anbefaler også å spise en diett som inneholder fiber fra frukt og grønnsaker, slik at fordøyelsen jobber aktivt ved å spise yoghurt med levende kulturer å mate gunstige bakterier i mage-tarmkanalen, og praktisere god tannhygiene ved bruk av tanntråd og fjerne bakterier fra munnen med regelmessig børsting.

Hjem rettsmidler for dårlig ånde

Dårlig ånde kan ødelegge enhver sosial erfaring og være svært pinlig. Derfor er det alltid en god idé å ta vare på tennene for å sørge for at pusten er så fersk som mulig. Følgende er noen hjemme rettsmidler som kan brukes når du bare ikke kan kontrollere dårlig ånde, noe som kan være forårsaket av bakterier eller bare forsømmelse.

Børsting tenner

Den beste måten å behandle dårlig ånde er å pusse tennene etter hvert måltid. Gjør du det vil drepe eventuelle bakterier som kan ha funnet veien inn i munnen din og hindre enhver fra forming på mat som kan sette seg fast i tennene.

Saltvann

Bland ca 2 ss salt i en 8-unse glass med varmt vann. Gurgle blandingen minst to ganger om dagen for å drepe bakterier i munnen som forårsaker dårlig ånde.

Lemon Water

Klem saften av en sitron i en 8-unse glass vann. Akkurat som saltvann, gurglevann denne blandingen i det minste to ganger om dagen. De antibakterielle forbindelser i sitron vil bli kvitt bakterier og la pusten lukter Lemony frisk.

Mynteblader

En av de enkleste måtene å friske pusten mens du er på farten, er å tygge på mynteblader. Etter bare noen få minutter, vil pusten bli midlertidig frisk, men husk å pusse tennene fortsatt når du har en sjanse.

Sink

Sørg for å spise mat som er høy i sink hvis du har dårlig ånde regelmessig. Dette vil holde anaerobe bakterier i munnen i sjakk og bli kvitt dårlig ånde. Noen eksempler på matvarer som inneholder mye sink inkluderer østers, magert kjøtt og sesamfrø.