Digidexo.com

test pastiller sår hals

Kronisk Strep hals på voksne

Strep hals er en bakteriell infeksjon som kan gjøre en persons hals føler skrapete og sår. Denne sykdommen kan påvirke folk i alle aldre. Pasienter bør oppsøke lege dersom de opplever symptomer på strep hals.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan strep hals pasienter har problemer med å svelge, mandlene som er hovne og / eller små røde flekker på taket av munnen. Enkeltpersoner kan oppleve hovne lymfeknuter i nakke, hodepine og / eller feber.

Årsaker

Strep hals er forårsaket av svært smittsom streptokokker bakterier og er ofte spres gjennom luften etter at en pasient nyser eller hoster. Bakteriene kan også spres ved å berøre objekter som en smittet person har berørt som et dørhåndtak, bad objekt eller kjøkken redskap.

Komplikasjoner

Ubehandlede tilfeller av strep hals kan føre til bihulebetennelse, ørebetennelse eller betennelse i mandlene. Revmatisk feber, betente nyrer og skarlagensfeber kan også utvikle seg i mennesker som har halsbetennelse.

Diagnose

En lege kan diagnostisere strep hals etter å ha gjennom en pasientens symptomer og gjennomføre en fysisk undersøkelse. Tester for eksempel en hals kultur, hvor en steril vattpinne er gnidd på baksiden av halsen og mandlene for å oppnå en prøve av pasientens hals sekreter som vil bli analysert i et laboratorium for å identifisere bakterier, kan også bli utført

Behandlinger

Strep hals er behandlet med antibiotika som dreper bakteriene som forårsaker sykdommen. Acetaminofen eller ibuprofen kan også brukes til å redusere feber og / eller lindre smerte i halsen.

Hvordan gjenkjenne symptomer på hjernehinnebetennelse

Hvordan gjenkjenne symptomer på hjernehinnebetennelse


Meningitis er betennelse av den beskyttende membran rundt det sentrale nervesystemet, inkludert hjernen og ryggraden. Det kan være forårsaket av mange ting, men som oftest er det et resultat av en viral eller bakteriell infeksjon.

Hvordan gjenkjenne symptomer på hjernehinnebetennelse

Gjenkjenne symptomene på en viral eller bakteriell infeksjon

•  Ta pasientens temperatur. Som alle virale eller bakterielle infeksjoner, er en feber som regel involvert. Feberen vil være mild, og sykdommen kan i utgangspunktet ser ut til å se ut som vanlig influensa.

Forvent andre influensa og kalde symptomer som rennende nese, sår hals og frysninger. Disse symptomene kan være mild, men de kan også være svært intense.

Se etter tegn på en voldelig forkjølelse eller influensa. Hvis pasienten begynner oppkast eller opplever en alvorlig diaré på nivå, en lege kontaktes.

Sjekk opp på pasienten regelmessig, spesielt hvis hun er sløv og urolig. En alvorlig viral eller bakteriell infeksjon kan føre til lavere nivåer av bevissthet og ekstrem irritabilitet.

Gjenkjenne symptomer på hjernehinnebetennelse

Be pasienten om han lider av en hodepine. En hodepine, spesielt et alvorlig hodepine, er karakteristisk for hjernehinnebetennelse pasienter.

utsetter pasienten for forskjellige nivåer av lys. Hjernehinnebetennelse pasienter ofte har lysskyhet og er svært følsomme for sterkt lys.

Test mobilitet av pasientens hals. Spør pasienten om de kan ta på brystet med haken lett. At bestemt handling er meget vanskelig for en pasient som lider av meningitt, og en stiv nakke er en av de mest vanlige symptomer.

Kontroller pasientens årvåkenhet. Prøv å ha en samtale. Meningitt pasienter kan lide tretthet, forvirring og til og med delirium. Dersom pasienten ikke kan holde en samtale, kan sykdommen være svært alvorlig.

Vær forberedt for pasienten å oppleve anfall. En tredjedel av alle hjernehinnebetennelse pasienter vil oppleve anfall under sykdom. På denne tiden, bør pasienten allerede være i et sykehus eller underveis.

Hint

 • Hvis du gjenkjenner hjernehinnebetennelse symptomer bør pasienten være på vei til sykehuset. Visse typer hjernehinnebetennelse er mer dødelig enn andre. Dødeligheten er høy, spesielt dersom det er en bakteriell infeksjon.
 • Kjenne forskjellen mellom symptomer på influensa og en mer alvorlig infeksjon. Meningitt kan begynne å se ut som en grunnleggende sykdom før utvikle seg til en medisinsk krise.
 • Hvis et barn opplever feber ledsaget av en stiv nakke, bør han bli tatt til legevakten umiddelbart.

Felles hals problemer

Felles hals problemer


Faryngitt, eller sår hals, er en av de hyppigste årsakene til besøk til familien leger, ifølge University of Maryland Medical Center. De fleste sår hals er forårsaket av virus, og vil gå bort på egenhånd i en uke eller mindre. Andre vanlige tilstander forbundet med sår hals krever medisinsk behandling.

Forkjølelse eller influensa

I tillegg til sår hals, symptomer på forkjølelse innbefatte hoste, nysing og feber opp til 102 grader Fahrenheit, mens symptomer på influensa inkluderer hoste, kvalme, muskelsmerter og feber over 102 grader. Virus forårsaker både forkjølelse og influensa. I de fleste tilfeller vil leger anbefaler å behandle symptomene til du får bedre ved å gjøre ting som å få nok hvile, drikke mye væske og gurgle med varmt saltvann eller bruke pastiller for å lindre vond hals. I alvorlige tilfeller av influensa, kan en lege foreskrive en antiviral medisiner, ifølge Family Doctor.org.

Mononukleose

I tillegg til sår hals, symptomene på kyssesyke inkluderer feber, trøtthet, hovne kjertler i nakken og armhulen, tap av matlyst og nattesvette, ifølge Family Doctor.org. Mononukleose er forårsaket av Epstein-Barr-viruset, som finnes i spytt og slim, og kan spres ved å kysse, noe som er grunnen til at det er noen ganger kalt "kyssesyken", så vel som ved eksponering til å hoste eller nyse eller dele mat kjøkkenutstyr. En lege kan utføre en blodprøve for å bekrefte diagnosen. Den mono-viruset går unna på egen hånd, med symptomer vanligvis varer i fire uker. Behandling av symptomer inkluderer hvile, væsker og gargling eller pastiller for svelg.

Strep Throat

Bakterier av slekten Streptococcus forårsake streptokokker. Symptomer i tillegg til sår hals inkluderer feber, hodepine, hvite flekker i halsen eller på mandlene, røde og hovne mandler, smerter ved svelging og hovne og ømme kjertler i kjeven og halsen. Magesmerter og oppkast er flere symptomer som er mer vanlig hos barn. Hvis strep hals ikke behandles, kan det føre til nyre betennelse eller revmatisk feber. Å fastslå årsaken til sår hals, kan legen gjøre en rask strep test, som tar ca 15 minutter, og / eller en hals kultur. En hals kultur, som tar mellom 24 og 48 timer, kan avgjøre om sår hals er forårsaket av en annen enn Streptococcus eller av et virus bakterien. Sår hals med en bakteriell årsak behandles med antibiotika.

Tonsillitt

Symptomene på betennelse i mandlene, en infeksjon i mandlene, likne de av strep hals, ifølge Family Doctor.org. Tonsillitt, derimot, er et resultat av enten bakterier eller virus. Hensiktsmessig behandling avhenger av årsaken, så rask og nøyaktig diagnose er viktig, ifølge Mayo Clinic. Betennelse i mandlene er mest vanlig fra førskolen årene til midten av tenårene. Tonsillectomies, eller kirurgisk fjerning av mandlene, kan være nødvendig for ofte tilbakevendende betennelse i mandlene, kronisk betennelse i mandlene eller bakteriell betennelse i mandlene som ikke responderer på antibiotikabehandling.

Hvordan avlaste sår hals

Hvordan avlaste sår hals


En sår hals er indikasjon på at halsen er enten betent eller irritert. Det er et symptom i stedet for en medisinsk tilstand, noe som betyr at den kan komme fra mange årsaker, som strekker seg fra de vanlige kaldt til bakterielle infeksjoner. De fleste tilfeller bør forsvinne med hvile og tid, men du bør konsultere legen din dersom din sår hals vedvarer. I mellomtiden, her er en liste over metoder for å hjelpe deg å lindre smerte og ubehag av en sår hals.

Rest

Å få mer hvile er en av de enkleste og mest effektive metodene for å lindre sår hals. Ikke bare vil det hjelpe deg å glemme smerten og ubehaget for en tid, vil det også hjelpe kroppen helbrede så mye raskere fra kilden til problemet. Du bør ta vare mens du hviler at luften er verken for tørr eller forurenset med miljøgifter. Tørrhet kan forverre sårhet i halsen mens forurensninger som luftforurensning eller sigarettrøyk kan irritere den ytterligere.

Diet

Endre spisevaner vil hjelpe deg å komme over noen av de verste hindrene i å ha en sår hals. Fremfor alt, drikke mye vann og andre væsker for å holde halsen fuktig å avverge tørrhet. Cool væsker er best fordi det kalde vil hjelpe nummen din sår hals, men du kan også godta varmt, men ikke varmt kjøttkraft, som en erstatning. Hvis redusere faste stoffer til myke, lette å svelge biter under forberedelse, vil det også bidra til å avlaste din sår hals.

Analgetika

Analgetika kan lindre sår hals ved lammende smerte og ubehag. Vanlige smertestillende som ibuprofen, paracetamol og aspirin er tilgjengelig på apoteket, og du kan bruke andre mild smertestillende midler som pastiller og hals spray. Harde sukkertøy kan også anvendes, da de inneholder analgetiske ingredienser såsom mentol. Hvis sår hals er forårsaket av infeksjon, kan det også være lurt å snakke med legen din om antibiotika eller andre resepter tilgjengelig. Legen din vil utføre en strep test for å se om sår hals er forårsaket av en bakterie i streptokokker familien. Hvis sår hals er forårsaket av strep, hun vil foreskrive en antibiotika. Hvis sår hals er forårsaket av et virus, så smertestillende, væske, hvile og tid er det beste alternativet.

Hjem Rettsmidler

En av de enkleste hjem rettsmidler for å lindre sår hals er å blande en spiseskje salt i vann og deretter bruker den til å gurgle. Spytte ut saltvann når du har gurglet, siden det vil trolig inneholde Virus-eller bakteriell-Laden spytt. Kontroller at saltvann er varm i stedet for varmt. Du kan også bruke te å lindre halsen. Urteprodukter er allment tilgjengelig og ofte inneholde nyttige ingredienser som salvie og lakris rot. Du kan legge honning og sitronsaft, hvis du ønsker å hjelpe disse te å gå ned mer jevnt.

Hint

 • Føler ikke at du må følge alt på listen. Prøv noen ut og se hva som fungerer best for deg.
 • Ikke undervurder kraften av resten. Hvis du føler deg litt bedre og bli aktiv, kan du føle deg sykere senere.
 • Når du gurgle noe, ikke svelge det. Det er dårlig for helsen din.

Tester for livmorhals radikulopati

Tester for livmorhals radikulopati


Nakkesmerter er forårsaket av forhold som degenerative disk sykdom (når diskene mellom ryggvirvlene mister vann og kollaps), bein spurs og klemte nerver. Cervical radikulopati er et begrep som beskriver klemte nerver som forårsaker smerte å stråle inn i nakke, skuldre og armer.

Funksjoner

Utartet disker føre mellomrommene mellom ryggvirvlene å begrense, som irriterer spinal leddene, forårsaker dem til å forstørre og trykk mot nervene som går til armer og skuldre. Disk kollaps fører også bein spurs (benete utvekster fra ryggvirvlene) som setter press på nerver og gir smerter.

Symptomer

Disk degenerasjon kan begynne rundt 50 år. Avhengig av hvilken cervicalcolumna nerver er i klem, kan en pasient ha øvre lem og skuldersmerter, nummenhet og prikking i armer og hender eller svakhet i øvre ekstremiteter.

Nerverøtter

De vanligste stedene for cervical radikulopati smerte er C5, C6, C7 og C8 nerverøtter (slutten av nerver der de kommer ut av ryggmargen). Smerten kan presentere i en kombinasjon av steder i nakke, armer, skuldre og fingre.

Fysisk Eksamen

En pasient har en fullstendig fysisk undersøkelse og beskrive symptomene til legen. Legen vil observere hvordan pasienten beveger seg og bærer nakken, skuldrene og armene. Legen vil utføre en kombinasjon av rekke-av-bevegelse, sensoriske, refleks, styrke, provoserende (for å reprodusere symptomer) og ustabilitet testing (for å se om nakken ledd er i stand til å bære vekten).

Ortopedisk Testing

Det er mange ortopediske tester at en lege kan utføre for å sjekke for cervical radikulopati. Spurling tegn er ett av de mest vanlige tester, er positiv hvis smerte er tilstede når pasienten utvider halsen og det er smerte ved å dreie hodet. Den aksiale komprimering testen er positiv hvis smerte er tilstede når legen presser ned på pasientens hode med hals i en utrettet stilling.

Imaging studier

Røntgenbilder brukes for å diagnostisere innsnevring av disk mellomrom og bein spurs. CT-skanning (X-ray teknologi kombinert med datamaskin imaging) brukes til å visualisere bein i ryggraden å diagnostisere uregelmessigheter. MRI (tredimensjonalt bilde produsert av elektroner) skanner brukes til å diagnostisere bløtvev uregelmessigheter som ligament og disk unormalt.

Hvordan å gjøre en Rapid Antigen Test

Hvordan å gjøre en Rapid Antigen Test


En rask antigen testen brukes for å diagnostisere streptokokker som er en infeksjon i svelget eller hals forårsaket av streptokokker, et sykdomsfremkallende bakterier, også referert til som gass. En hals kultur tar vanligvis 24 til -48 timer, men den raske testen viser resultater innen fem minutter, og hvis positive, eliminerer behovet for et hals-kultur. I tillegg kan antibiotikabehandling begynne umiddelbart hvis resultatene er positive; streptococci er sensitiv for antibiotika. Den raske antigen test er lett å administrere, men bør gjøres av en godkjent helse utøveren for nøyaktige resultater og minimal smitte.

Hvordan å gjøre en Rapid Antigen Test

Bruk vernehansker og munnbind. Streptokokker bakterier er svært smittsom.

Gni en bomull eller Dacron pinne over begge mandlene og baksiden av munnen. Unngå kontakt med andre deler av munnen slik som tunge og kinn.

•  Plasser vattpinne i beholderen spesielt utviklet for rask antigen test.

Gjennomføre testen i henhold til produsentens anvisninger. Den raske antigen test vil komme med et pakningsvedlegget som gir spesifikke instruksjoner om hvordan å gjennomføre testen og lese resultatene. Den raske antigen-testen er en DNA-probe kjemiluminescens assay som er rettet mot GAS (Streptokokker bakterier), slik at resultatet vil være enten positiv eller negativ.

Hint

 • Sørg for at testen administreres av helsepersonell, som GAS er en svært smittsom bakterie.

Hvordan Test Infant motoriske ferdigheter til å oppdage Cerebral Parese

Hvordan Test Infant motoriske ferdigheter til å oppdage Cerebral Parese


Som forelder, vil du observere mange ting om spedbarn i normal løpet av barnets utvikling. Normale spille og fôring aktiviteter, samt andre daglige funksjoner, alle gir muligheter til å overvåke motoriske ferdigheter utvikling. Unnlatelse av å komme opp i normal utviklingsmessige milepæler, eller forsinket oppnåelse av milepæler, kan hjelpe deg å oppdage en alvorlig nevrologisk lidelse som cerebral parese. Les videre for å lære hvordan du kan teste spedbarn motoriske ferdigheter til å oppdage cerebral parese.

Hvordan Test Infant motoriske ferdigheter til å oppdage Cerebral Parese

•  Spør barnelege for et diagram eller en rutetabell av normale utviklingsmessige milepæler og bruke det som en veiledning for å hjelpe deg å teste spedbarn motoriske ferdigheter. Dette kan hjelpe deg å oppdage eller utelukke cerebral parese.

Se etter tegn på at barnet ditt bruker bare én hånd eller én side av kroppen i løpet av de første 18 månedene. Dette kan hjelpe legen oppdage en form for cerebral parese kjent som hemiplegi.

Kontakt legen din umiddelbart hvis baby utstillinger siklende eller problemer med å svelge at ikke forklares med mindre infeksjoner, for eksempel en sår hals.

Monitor indikasjoner på hypotoni eller floppy baby syndrome, der barnet ditt viser dramatisk forsinkede motoriske ferdigheter og virker som en filledukke. Et spedbarn som viser dette syndromet bør testes ved hans barnelege for å påvise eller utelukke cerebral parese.

Test ditt barns evne til å bruke en knipetangs grep å ta og holde gjenstander som begynner på ca 10 måneder, og rapportere forsinkelser i oppnåelse av denne milepælen med barnelege.

Legg merke noen tegn på at barnet ditt er i konstant bevegelse i formåls og ukontrollerbare måter, og rapportere din observasjon til barnelege for en oppfølgingstest.

Begynn å overvåke ditt barns fremgang mot normal gange på ca 18 måneder, for noen indikasjon på at du har noe annet enn en sen Bloomer.

Note konsekvent tå gang hvis det viser seg å være mer enn en leken form for uttrykk når barnet ditt blir en dyktig rullator. Tå på tur hele tiden kan tyde på at barnet ditt har en mild form for cerebral parese.

Rapport til barnelege noen klar indikasjon på at ditt barns motoriske ferdigheter er tilbakegang.

Hint

 • En forelder test er ikke en diagnose, og bør ikke engang være en årsak til alvorlig bekymring med mindre det fører til en lege test av barnets motoriske ferdigheter og en formell diagnose av cerebral parese eller en annen lidelse.
 • Mindre forsinkelser i oppnåelse av spedbarn motoriske milepæler bør ikke være en årsak til unødig bekymring. Late bloomers ofte fange opp dramatisk, men bear ser før de gjør.

Hvordan bli kvitt en sår hals raskt

En sår hals kan være forårsaket av en bakteriell infeksjon som streptokokker, en viral infeksjon som influensa, eller skade på stemmebåndene forårsaket av roping, skriking eller for mye sang. Bakteriell infeksjon må tas opp av lege, men smerte og irritasjon kan også bli kurert av urter og andre naturlige produkter, som hvitløk. Disse rettsmidler kan lindre og helbrede en sår hals innen 1 eller 2 dager hvis infeksjonen eller skaden er relativt mild.

Hvordan bli kvitt en sår hals raskt

Gurgle med saltvann for å bli kvitt en sår hals raskt. Bland 1 ts. vanlig salt i en halvliter litt varmt vann. Svelge en munnfull og gurgle fintfolk i 15 til 30 sekunder. Dette vil berolige smerte og irritasjon i halsen.

nippe varm urtete med et kyss av honning i den. Varmen av te, beroligende urter og tykk honning vil alle arbeide sammen for å redusere sårhet. Prøv kamille eller peppermynte te.

Suge på en pastill som inneholder benzocaine å hjelpe nummen smerte. Også prøve sink gluconate tabletter. En studie ved University of Texas i Austin funnet at sink gluconate bidrar til å redusere en sår hals. La pastiller oppløses i halsen din og hold den flytende i noen sekunder før du svelger.

Spis hvitløk for å bli kvitt en sår hals raskt. Hvitløk har anti-viral egenskaper så hvis sår hals er forårsaket av et influensa virus eller lignende, kan du prøve å legge litt hvitløk til dine daglige måltider for å bidra til å bekjempe infeksjonen.

Hint

 • Bruk disse rettsmidler minst tre ganger om dagen for best resultat. Nippe varm hvitløksuppe å få den doble fordelene av hvitløk og varm væske.
 • Se en lege umiddelbart hvis sår hals ikke rydde opp i et par dager eller blir verre.

Tester for Candida

Candida er en sopp gjær som vokser i den menneskelige fordøyelseskanalen, kjønnsorganer, munn og hals, hjerteklaffer, blodet og vagina. Immunsystemet regulerer veksten av candida, men hvis kroppens immunsystem er svak, det vokser hemningsløst og forårsaker infeksjon. Symptomene på Candida overproduksjon, ofte referert til som Candida eller Candida-infeksjon, varierer mye, og kan påvirke flere systemer i kroppen. Er nødvendig medisinsk testing for candida å bestemme riktig behandling.

Symptomer

Vanlige symptomer på candida er gass, hodepine eller migrene, utmattelse, cravings for mat eller alkohol, angst, manglende evne til å tenke, hyperaktivitet, diaré, hyperaktivitet, forstoppelse, kløe, kviser, depresjon, betennelse i sinus passasjer, problemer med hukommelse, hoste og øreverk, problemer med libido, dårlig fordøyelse og refluks, og kroniske smerter. Symptomene kan variere mellom forskjellige systemer i kroppen.

Avføringsprøve

Testing for candida begynner vanligvis med en krakk-analyse, som undersøker innholdet av bakterier og mikroflora, gjær og patogener. En avføringsprøve vil bidra til å bestemme om gjær er kilden symptomer.

Blood Test

Candida kan også testes gjennom en blodprøve fra et rør eller en finger stikk, som blir sendt til et laboratorium for å bestemme hvilke antistoffer er tilstede. Blodprøven kan tas på et legekontor, lab eller hjemme.

Throat Kultur

En hals kultur kan bli tatt for å teste for Candida eller diagnostisere veksten av andre bakterier eller sopp i halsen. Under testen spinner en lege på baksiden av halsen. Prøven blir satt i en kopp som tillater den å vokse. Hvis infeksjonen vokser, vil kulturen være positiv og en lab tekniker vil bruke kjemiske tester og et mikroskop for å finne ut hva slags infeksjon er årsaken til symptomene.

Tissue Biopsi

Hvis infeksjonen er systemisk, kan en lege ta prøver fra ulike organer og en patolog vil vurdere vevet under et mikroskop. Dette vil bidra til å avgjøre i hvilken grad candida har spredd seg.

Behandling

Flertallet av candida-infeksjoner kan bli behandlet med reseptbelagte medikamenter eller over-the-counter soppmidler, men det ofte avhenger av plasseringen av infeksjonen. De fleste medisiner kan tas oralt eller som en aktuell krem. En alvorlig eller systemisk candida infeksjon kan kreve sykehusinnleggelse.

Komplikasjoner

Hvis candida forblir ubehandlet, kan det sprekke intestinal fôr og inn i blodbanen, noe som kan føre til utvikling av dødelige sykdommer. Som det sprer seg til andre deler av kroppen, det multipliserer og kan forårsake problemer i leddene, muskelsmerter, tretthet, urinveisinfeksjoner og problemer med andre organer. Hvis kroppens immunsystem er ikke i stand til bekjempelse av infeksjonen, kan det resultere i blodforgiftning (sepsis). I dette tilfellet har infeksjonen spredt over hele kroppens vev og lymfesystemet.

Test for kjertelfeber

Lymfekjertelbetennelse er en akutt infeksjon forårsaket av Epstein-Barr virus. Lymfekjertelbetennelse er mer kjent som mononukleose. En mono-infeksjon er ganske vanlig, så mange mennesker kan fange sykdommen gjennom deling av mat kjøkkenutstyr, ved å være nøs eller hostet på av noen som er smittet, eller ved overføring av viruset gjennom spytt. Ifølge US Centers for Disease Control, kan opptil 50 prosent av personer med Epstein-Barr virus bli infisert med mono som resultat. Testing for en infeksjon krever en fysisk undersøkelse og blodprøver før en diagnose er bekreftet.

Fysisk eksamen

Legen din vil sjekke deg for tegn på mono ved å se på din lymfekjertler, lever og milt for å se om de er hovne. Såre mandlene og utvikling av strep hals også er vanlige indikatorer for tilstedeværelsen av mono. Hvis du har hvite lesjoner i halsen din, vil din lege sveipe halsen med en bomullspinne. Pinnen kultur vil da bli undersøkt for å bekrefte strep. Hvis du har strep, vil antibiotika være foreskrevet for å tømme ut strep infeksjon. Alvorlig tretthet, muskelsmerter, hodepine og lett feber er også tegn på en mono infeksjon.

Monospot Test

En monospot test er en fremgangsmåte hvor en liten mengde blod blir trukket ut og undersøkt for å fastslå om noen heterofile antistoffer er tilstede. Når kroppen blir angrepet av Epstein-Barr virus, reagerer immunforsvaret ved å produsere heterofile antistoffer til å bekjempe infeksjoner. Den monospot testen er istand til å påvise slike antistoffer dersom en mono-infeksjon er til stede.

Lymfocytter

Lymfocytter er også kjent som hvite blodlegemer. Når en infeksjon er til stede i kroppen, vil hvite blodceller begynner å bli produsert i større mengder som et middel for å hjelpe avverge infeksjonen. En blodprøve kan avgjøre om hvite blodlegemer er forhøyet. Dersom det oppdages noe unormalt, vil nærvær av en mono-infeksjon vurderes.

Getting Better

Å ha en mono infeksjon kan være ødeleggende til tider på grunn av kronisk tretthet. Dessverre har ingen antivirale medikamenter eller vaksiner er tilgjengelige for å behandle eller forebygge mono. En av de beste former for behandling du kan gjere, er nok av sengeleie. Ifølge Mayo Clinic, kan det ta opptil tre måneder før du fullt ut krefter fra en infeksjon. Det er viktig å ikke hoppe tilbake i anstrengende aktiviteter for tidlig, noe som kan føre til tilbakefall av en infeksjon.

Forebygging / løsning

Det er viktig å sette i verk tiltak for å sikre at andre ikke bli infisert. Lær barna viktigheten av å dekke munnen når de hoster. Hvis de nyser, fortelle dem til å snu hodet vekk fra folk. Vaske hendene er også viktig. Ikke la andre til å dele dine spisebestikk og drikkeglass hvis du er infisert. Ikke kysse andre på munnen når du er infisert.

Strep hals symptomer i førskole

Strep hals er en tilstand forårsaket av Gruppe A Streptokokker bakterier. Det er en smertefull tilstand som kan føre til andre problemer hvis den ikke behandles på riktig måte. I alvorlige tilfeller kan en abscess utvikle seg i halsen. Dessuten kan bakteriene slipper giftstoffer som fører til et utslett; Denne tilstanden kalles skarlagensfeber. I sjeldne tilfeller kan revmatisk feber utvikle. Denne tilstanden oppstår når strep antistoffer som kjemper bakterier kan også skade leddene og hjerte. En lege kan lett diagnostisere strep hals ved swabbing preschooler hals og kjører en rask test på prøven ervervet. En førskolebarn som har strep hals må ta en foreskrevet antibiotika for å drepe strep bakterier.

Fever

Førskolebarn med strep hals vanligvis har feber over 101 grader Fahrenheit eller høyere. Frysninger kan følge med feber.

Gland Hevelse

Førskolebarn med strep hals kan ha hevelse stede i kjertler som ligger under kjeven.

Hovne mandler

Den preschooler mandlene vises veldig rød og hoven.

Hvite prikker på mandlene

Når strep bakterier er til stede, mandlene vanligvis har hvite flekker på dem.

Sore Throat

En førskolebarn med strep hals vil nok si at halsen gjør vondt. Barnet kan ha problemer med å svelge og ikke ønsker å spise på grunn av vond hals.

Urolig mage

Noen preschoolers med strep hals kan ha en urolig mage og kan også kaste opp.

Testing for Newborn Acid Reflux

Nyfødte er ofte plaget med sure oppstøt, som er syre sikkerhetskopiering ut av magen til halsen. Dette skjer fordi lukkemusklene i bunnen av spiserøret, som normalt er åpen for å tillate gass å unnslippe magen, er ikke modne nok til å holde melk i magen.

Symptomer

Babyer med dårlig vektøkning, pustevansker, hyppige sår hals og / eller hyppige øre eller bihuler infeksjoner er mer utsatt mot mer alvorlig form for syre refleks.

Fysisk eksamen

Legen vil utføre en fysisk eksamen, se etter hevelse i magen, unormal avføring eller sur ånde.

Laboratorietesting

Legen vil vanligvis ta blod, fecal og / eller urinprøver for evaluering av laboratoriet.

Øvre Endoskopi

Et tynt fleksibelt plastrør med en miniatyrkamera på enden føres gjennom munnen og inn i spiserøret for å tillate legen å kontrollere for abnormaliteter.

PH Monitoring

Et tynt fleksibelt plastrøret settes inn i spiserøret via halsen for å teste pH og surhetsgraden.

Test for Flu

Test for Flu


Laboratorieprøver kan deles inn i tre hovedkategorier: screening, diagnostiske og terapeutiske. Screening-tester er de som er utført for å screene en pasient, eller en gruppe av pasienter, for en bestemt sykdom. Lege kontor laboratorier og legevakt personalet vanligvis utføre disse testene, selv om noen er også utført på helsemesser og i andre poliklinisk. Diagnostiske tester er vanligvis mer komplekse enn screening-tester, og de er utført på flere avanserte laboratorier. Diagnostiske tester er vanligvis mer nøyaktig enn screening tester. Terapeutiske tester er utført for å hjelpe til levering av en behandling. De er også komplisert og mer involvert enn screening tester, men de er som regel av samme kompleksitet som diagnostiske tester.

Screening for influensasmitte

Når en pasient presenterer til en helsepersonell med influensalignende symptomer (feber og hoste og / eller sår hals), kan helsepersonell ønsker å teste for influensa for å utelukke det som en diagnose. En prøve av slimhinnen fra pasienten blir tatt med en bomullspinne. Når på laboratoriet, prøven er behandlet med kjemikalier for å trekke ut og eksponere influensa virus, hvis det er til stede. Løsningen som inneholdt virus blir deretter testet ved hjelp av antistoffer mot influensa. Avhengig av testen, dersom viruset er tilstede i prøven, vil antistoffene feste til den, og forårsake en endring i farge eller turbiditeten av løsningen (et positivt resultat). Hvis det ikke er noen virus tilstede, så vil det ikke være noen reaksjon (et negativt resultat). Screening tester som disse kan kun detektere tilstedeværelse av viruset og om det er type A eller type B. De er imidlertid gode tester for å gi leverandøren en anelse om hvorvidt en pasient har influensa eller andre åndedretts tilstand, og resultatene er vanligvis tilgjengelig i ca 15 minutter.

Diagnostisk testing for Influensa

For å teste for en bestemt stamme av influensa, er en mer kompleks test benyttet. På de fleste store laboratorier, er dette real-time PCR (polymerase chain reaction) test. PCR-testen anvender kjemikalier for å åpne viruset og eksponere sitt RNA (genetisk materiale). Når eksponert, blir analysert for RNA sekvenser som fungerer som et "fingeravtrykk" av viruset, som forteller laboratoriepersonalet type virus, og belastningen ved at fingeravtrykket er i forhold til kjente fingeravtrykk. Noen ganger vil PCR-metoden gi positive resultater for influensa, men ingen belastning informasjon. Når dette skjer, er enda mer involvert tester gjort, som økende viruset i en vev kultur og ser på det under mikroskopet. Virus som ingen kjent fingeravtrykk er tilgjengelig er vanligvis kalles "roman" fordi de ikke har blitt oppdaget før. Dette var tilfellet i april 2009 med H1N1 ("svine") influensavirus.

Terapeutisk Testing for Influensa

Terapeutiske tester for influensa omfatte ytterligere PCR tester og vev kulturer å påvise influensavirus som er resistente mot antivirale medisiner. Motstand mot antivirale medisiner i influensa virus kommer fra genetiske mutasjoner. Disse mutasjoner er sett i fingeravtrykket av viruset, og blir sammenlignet med kjente mutasjoner. Disse resultatene hjelp helsepersonell gi passende antiviral behandling til pasienter.

Spesielle hensyn

I tilfelle av en screeningtest, betyr et negativt resultat ikke nødvendigvis utelukker sykdommen. Det er når disse testene er ute av stand til korrekt å påvise tilstedeværelsen av et virus, enten på grunn av arten av testen eller på grunn av en feil i test. Fordi de er utført på større laboratorier etter flere dyktige personell, diagnostiske og terapeutiske tester er mindre utsatt for feil. Men siste ord med hensyn til om noen har influensa hviler utelukkende på helsepersonell. Det er leverandørens ansvar å diagnostisere en pasient og tilby det beste løpet av behandlingen.

The Future of Testing

Medisinsk teknologi, som andre teknologier, er i stadig utvikling. Fremtiden for laboratorietesting for influensa omfatter mer nøyaktige screening tester som er mindre utsatt for feil. Også i horisonten er bærbare PCR og viral kultur tester som kan gjennomføres i en boks til åstedet for et masse infeksjon, redusere transport av potensielt farlige prøver over befolkede sentre. Technologies ennå ukjent for forskerne kan fortsatt bli oppdaget.

Tester for Streptococcus pyogenes

Strep hals er forårsaket av den svært smittsomme bakterier som kalles Streptococcus pyogenes (også referert til som gruppe A streptokokker). Flertallet av virus som forårsaker hals sårhet er ikke Streptococcus pyogenes, og symptomene forsvinner av seg selv uten behandling. Men strep hals som utløses av Streptococcus pyogenes krever antibiotikabehandling for å bli kurert.

Årsaker

Streptokokker bakterier ofte spres gjennom dråper som beveger seg gjennom luften når en person med infeksjon nyser eller hoster. Du kan også fange bakteriene ved å berøre elementer som kjøkkenutstyr og dørhåndtak som har vært utsatt for bakterier og deretter håndtering munnen eller nesen. Du kan hjelpe avverge Streptokokker bakterier ved å regelmessig vaske hendene med såpe og vann.

Ifølge Mayo Clinic, kan noen mennesker være bærere av Streptokokker bakterier og ikke bli syk. Imidlertid kan andre personer fange bakterier fra en bærer.

Symptomer

Flere typiske symptomer er forbundet med halsbetennelse. De omfatter hals smerter som inkluderer ubehag mens svelge. Mandlene kan bli rød og hoven. I noen tilfeller vil det være strimler av puss eller hvite flekker. Du kan ha hovne lymfeknuter i halsen sammen med en hodepine, feber eller utslett.

Diagnose

Legen din vil utføre en fysisk eksamen når diagnostisere årsaken til sår hals. Han eller hun vil se etter forstørrede lymfeknuter og feber. En grundig sjekk av halsen og mandlene med bruk av en tunge depressor kan vise tegn på en infeksjon. Men den eneste måten å helt finne ut om tegn og symptomer er forårsaket av streptokokkbakterier er å gjennomføre visse laboratorietester.

Throat Kultur

De streptokokker bakterier kan påvises gjennom en rask og smertefri test kjent som en strupe-kultur. Denne diagnostisk test innebærer å gni en steril vattpinne over baksiden av halsen og mandlene for å få en prøve av vev sekreter. Det kan ta opptil 48 timer å komme tilbake kultur resultatene fra laboratoriet, hvor det vil bli testet for eksistensen av bakterier.

Hurtigprøver

På grunn av ventetiden involvert i å lære resultatene av en konvensjonell hals kultur, er det mulig legen din kan bestille en rapid-antigen test på pinnen prøven. Mens denne testen kan identifisere strep bakterier i løpet av minutter, det har også potensial til å overse noen strep infeksjoner.

En annen relativt ny hurtigtest som gjør bruk av DNA-teknologi til identitets strep bakterier i 24 timer eller mindre fra en halsprøve. Denne testen er så nøyaktig som en hals kultur, men er mye raskere.

Behandling

Strep hals er vanligvis behandles med antibiotika medisiner. Dette kan omfatte penicillin, amoxicillin (Amoxil, Trimox), azitromycin (Zithromax), klaritromycin (Biaxin) eller klindamycin (Cleocin).

Effektene av disse medikamentene bør bli følt i en dag eller så. Det er viktig å fortsette med dine antibiotika selv når du begynner å føle deg bedre, ellers er det risiko for tilbakefall og komplikasjoner inkludert revmatisk feber.

Du lege kan også anbefale ibuprofen (Advil, Motrin) eller paracetamol (Paracet) for å senke feber og redusere svelg.

Slik tester for å se om du har Mold Poisoning

Mold er en mikroskopisk organisme som kan finnes der det er fuktighet. Mens de fleste mold er ufarlig, kan noen føre til medisinske tilstander som astma. Mold kan bli funnet inne i et hjem eller andre bygningen eller utenfor. Det kan finnes i jorden og i luften. Testing for mold symptomer må ofte utføres ved vedvarende symptomer.

Slik tester for å se om du har Mold Poisoning

Planlegge en avtale med legen din. Du må diskutere med legen din dine symptomer og har en fysisk eksamen for å utelukke andre tilstander. For å teste for mold allergi, til legen din vil bestille hudtester og / eller blodprøver se om allergi kan identifiseres. Huden testen vil diagnostisere hvis du er allergisk mot bestemte former, og blodprøve vil måle visse antistoffer i blodet for å måle immunsystemets respons på mold.

Undersøk ditt hjem for tegn til mugg. Ser for muggvekst og lukt for en mistenkelig lukt. Når muggvekst er vanskelig å finne, teste luften inne og utenfor huset; materialprøver vil bli brukt for å teste for å bestemme graden av forurensning.

identifisere symptomene på betingelser som kan være et resultat av form forgiftning, slik som respiratorisk mold allergi. aspergillosepasienter, pneumoni og sinus hodepine. De fleste er preget av influensa-lignende symptomer.

Hint

 • For spørsmål om mugg og mold testing, ta kontakt med statens helseavdeling.
 • Mold symptomer ofte opplevd likne de av allergisymptomer. Andre symptomer er hoste, lunger, rennende eller stappet nese, sår hals, hvesende pust eller pustevansker, irritasjon i øynene og øvre luftveisinfeksjoner.
 • Hvis du opplever symptomer som ikke synes å fjerne eller oppstår på nytt, planlegge en avtale med legen din.

Hva er Serologi ASO kvantitative tester?

Hva er Serologi ASO kvantitative tester?


Streptococcus pyogenes, også kjent som gruppe A streptokokker, er en bakterie som forårsaker infeksjoner, for eksempel halsbetennelse, skarlagensfeber, impetigo og cellulitt. Alvorlige komplikasjoner, spesielt revmatisk feber og en type nyresykdom kalt glomerulonefritt, kan utvikle seg når streptokokkinfeksjoner gå ubehandlet eller er feildiagnostisert. Antistreptolysin O (ASO) blodprøver hjelpe helsearbeidere oppdage siste gruppe A-streptokokker infeksjoner.

Bakgrunn

Immunsystemet produserer stoffer som kalles antistoffer som beskytter kroppen mot infeksjoner. Antistoffer er proteiner som finnes i blodet som gjenkjenner fremmede stoffer, kalt antigener, på overflaten av bakterier, virus og andre celler. Ved å feste seg til antigener, antistoffer nøytralisere inntrengerne og merke dem for ødeleggelse av andre deler av immunsystemet. Et spesifikt antistoff blir produsert for hvert antigen kroppen møter. Tilstedeværelsen av antistoffer i blodet indikerer tidligere eksponering for spesifikke antigener. Kvalitative tester oppdage tilstedeværelsen av antistoffer mot et bestemt antigen. Kvantitative testene måler sine beløp.

Streptolysin O

Streptolysin O er en av mange antigener produsert av S. pyogenes. Det er inaktivert av atmosfærisk oksygen, derav bokstaven "O" i navnet. Den giftig protein ødelegger celler i kroppen ved oppbrytning av membraner som holder disse cellene intakt. Immunsystemet reagerer ved å produsere anti-streptolysin O antistoffer for å nøytralisere toksinet ødeleggende handling. Kvantitativ ASO tester måle anti-streptolysin O antistoffnivåer i blodet.

Metoder

Forskere måle ASO-antistoffer ved å blande kommersielt forberedt streptomycin O-belagte partikler med serumet. Hvis ASO antistoffer er til stede, binder de til partiklene og danner klumper som skal spre lys og Cloud prøven. Antistoff mengde blir bestemt ved å måle enten intensiteten av lysspredning, en teknikk kjent som nefelometri, eller graden av uklarhet, en metode kjent som turbidimetri. Begge metodene bestemme antistoff mengder ved å sammenligne pasientprøver til standarder med kjent antistoff konsentrasjon.

Klinisk betydning

S. pyogenes infeksjoner er problematisk, fordi de kan bli etterfulgt av alvorlige komplikasjoner eller følgetilstander. Latency, en periode etter infeksjonen hvor pasienten er symptomfri, forut komplikasjoner. Revmatisk feber er en mulig senfølger strep hals og kan resultere i permanent hjerte ventil skade. Den latenstid for revmatisk feber er ca 20 dager. Glomerulonefritt kan følge hals eller hudinfeksjoner etter en 10-dagers latenstid. Tilstanden fører til nyreskade når antigen-antistoffkomplekser akkumuleres i blodet-filtrering karene i nyrene, kalt glomeruli. Når en pasient viser symptomer på revmatisk feber eller glomerulonefritt etter en sår hals eller hudinfeksjon, Aso tester bekrefter tidligere streptokokkinfeksjon.

Hvordan bli kvitt en sår hals uten medisiner

Hvordan bli kvitt en sår hals uten medisiner


De fleste sår hals kommer fra enten viral eller bakteriell infeksjon, selv om andre mindre vanlige årsaker eksisterer, slik som inhalerte irritanter svevende i luften. Hvis du har en sår hals, sjansene er at det vil gro av seg selv i løpet av noen få dager uten behov for medisiner. De fleste hjem rettsmidler for sår hals arbeid ved enten å redusere forverring til halsen eller for å redusere smerte, slik at du kan komme videre med livet ditt.

Rest

Å få mer hvile hjelper deg å bli kvitt din sår hals ved å påskynde kroppens evne til å helbrede. Luftkvaliteten i rommet der du har tenkt å hvile er viktig slik at du ikke gjør ditt sår hals verre. Forurensende stoffer som sigarettrøyk og industriutslipp er dårlig for deg, men tørr luft kan også irritere dine sår hals og føre til ytterligere skade en allerede betent område. En luftfukter kan bidra til å forhindre et problem.

Anti-Inflammation

Ingefær og gurkemeie er urter som kan brukes for både deres smertestillende og anti-betennelse egenskaper, ifølge Mao Shing Ni, Santa Monica, California, en ekspert på ernæring og kinesisk medisin. Strø gurkemeie på maten. Enten innlemme ingefær i dine måltider eller brygge te ved hjelp av urten. Kjøpe pastiller og harde drops som inneholder naturlige smertestillende og anti-inflammatoriske ingredienser som mentol.

Nyttige matvarer og drikker

Endre mat og drikke i kosten for å redusere forverring til sår hals som kommer fra å spise. Kalde drikker sooth halsen din, som er mat og drikke som kan bidra til å belegge det. Disse inkluderer honning, melk og melkeprodukter som fløte. Andre matvarer som ikke vil irritere halsen inkluderer havregryn og varme supper. Overskuddsvarme kan meget lett føre til smerte og forverre tilstanden din.

Andre hjem rettsmidler

Gargling med en oppløsning av saltvann er en enkel, men ganske effektiv metode for fuktende en sår hals og redusere smerte. Gurgle med lakris sirup eller eple cider eddik. Alkoholholdige drikker som bourbon og whisky, fortynnet med varmt vann, har lammende egenskaper. Unngå å svelge dem, skjønt.

Hint

 • Ikke over gjøre det på eddik, bare en skje er alt du trenger. Du vil gjøre magen opprørt hvis du svelger for mye.
 • Hvis halsen fortsatt vondt, og alt du har prøvd ikke virker, må du søke en fagfolk mening.

Hvordan Test for influensa

Influensa tester kan brukes i forbindelse med en legeundersøkelse for å finne ut om du har influensa. De er mer sannsynlig å bli administrert hvis det er noen form for et utbrudd at legene prøver å få en hånd på. Virusinfeksjon angriper luftveiene, påvirker deg lunger, hals, nese og bronkier.

Hvordan Test for influensa

gjenkjenne influensasymptomer. Vanlige tegn er feber over 101 F hos voksne, lunger, hodepine, frysninger og svette, tretthet, hoste og tap av appetitt.

Se legen din hvis du har symptomer og står i fare for å få komplikasjoner. Dette inkluderer barn, eldre og mennesker med nedsatt immunforsvar.

Få en nasal eller halsprøve eller en nasal vask gjort som en del av influensatesting. Leger bruker ulike typer tester, så det kommer an på hva slags legen bruker.

Få resultater raskt. Noen tester vil gi leger resultater innen 30 minutter. Andre vil gå til en lab og bli undersøkt, med resultater som tar ca 24 timer.

Vit at, ifølge Centers for Disease Control, falske positiver er mer sannsynlig å oppstå når forekomst av influensa er lav, for eksempel ved begynnelsen og slutten av sesongen. Falske negativer er mer sannsynlig på toppen av influensasesongen.

Test for hjernehinnebetennelse

Meningitt, også referert til som spinal meningitt, er en betennelse i membraner og væsken som omgir hjernen. Avhengig av smittekilden, kan meningitt bare forsvinne etter et par uker eller utvikle seg til en livstruende tilstand. Det finnes en rekke tester diagnose hjernehinnebetennelse.

Årsaker

Eksponering for bakterier eller virus kan forårsake hjernehinnebetennelse. Du kan oppleve forurensning til disse smittsomme infeksjoner gjennom kyssing, hoste, nysing, kyssing, deling av en tannbørste eller sølvtøy eller ved å være i hyppig, nærhet til noen som har sykdommen.

Symptomer

Voksne som er smittet med hjernehinnebetennelse kan oppleve følsomhet for lys, hodepine, tretthet, oppkast og stivhet i nakke og rygg.

Barn kan vise en blank ansiktsuttrykk, problemer med å våkne opp, tap av matlyst, og blek, flekkete hud.

Fysisk eksamen

Hvis du opplever symptomer assosiert med hjernehinnebetennelse, vil legen utføre en fysisk undersøkelse som vil se etter tegn på infeksjon på huden langs ryggraden samt rundt hodet og på innsiden av ørene og halsen.

Throat Kultur

En hals kultur kan finne og klassifisere den typen bakterier som forårsaker hodepine og smerter i nakken og halsen. En hals kultur er ikke i stand til å angi den type bakterier som kan være tilstede i spinalvæsken.

Røntgenbilder

Løse hjernehinnebetennelse kan omfatte røntgenbilder og datastyrte tomografi (CT) skanner i brystet, skull eller bihulene. Disse testene kan avsløre tegn på hevelse eller betennelse.

Spinal Tap

En absolutt diagnose av meningitt er ofte gjort under en spiss rygg. Denne prosedyren innebærer innsamling og undersøkelse av en prøve av cerebrospinalvæsken (CSF). Når sykdommen er tilstede, CSF fluid viser typisk et lavt sukker (glukose) nivå, samt en forhøyet antall hvite blodlegemer og overflødig protein.

Polymerase Chain Reaction (PCR) Analyse

Hvis legen mener du kan ha hjernehinnebetennelse, kan du bli bedt om å gjennomgå en DNA-basert test kjent som en polymerase chain reaction (PCR) forsterkning. Denne testen vil søke etter forekomster av visse årsaker til hjernehinnebetennelse.

Hvordan håndtere en tørr hals

En tørr hals kan være forårsaket av mange ting. Utbruddet av en bihulebetennelse, dehydrering og selv acid reflux kan irritere vev i halsen og forårsake overdreven tørrhet i hals og munn. Hvis du opplever dette symptomet, sørg for å unngå områder tunge i tobakksrøyk og drikke mye vann. Hvis din tørr hals vedvarer, er det en god idé å konsultere en medisinsk faglig.

Hvordan håndtere en tørr hals

•  Drikk mye vann. En tørr munn og hals er vanligvis tegn på dehydrering og kan bli sterkt hjulpet av å drikke 8 til 10 glass vann hver dag.

Gurgle med saltvann. Hvis halsen er hoven eller rød fra irritasjon, prøv å blande varmt vann med noen teskjeer salt og gurgle i fem minutter. Gurgle flere ganger på rad opp til seks ganger daglig.

Prøv en luftfukter. Hvis halsen tørker mens du sover eller i ditt hjem, legge en luftfukter til hvert rom i huset. Dette vil holde luften du puster litt fuktig og lette irritert vev.

Suck på halspastiller. Over-the-counter pastiller inneholder ofte lokalbedøvelse til nummen irritert hals vev. Suge pastiller også utløser spytt kjertler, som kan hjelpe overdreven tørrhet.

Pust gjennom nesen mens du sover. Hvis du ofte våkner opp med en tørr hals, prøv å puste gjennom nesen. Hvis det blir fylt opp nesen, plasser hodet over en gryte med dampende vann (helst med peppermynte te) dekket av en fuktig håndkle. Dette vil bidra til å bryte opp slim og åpne luftveiene dine.

Hint

 • Hvis du ikke har en luftfukter, prøve å plassere et grunt kjele med vann på rommet ditt. Dette vil holde fuktigheten i luften gjennom fordampning.
 • Hvis symptomet vedvarer, gå til en lege.