Digidexo.com

hva styrer høyre frontallapp

Hva Styrer Valuta forbrenningen?

Hva Styrer Valuta forbrenningen?


Menneskekroppen anvender oksygen i forbindelse med en kilde for brennstoff for å produsere energi. En av disse brensler er fett. Når fett tap oppstår kroppen er oksydasjon av fettet, og å konvertere den til energi. Visse faktorer styrer frekvensen av fettoksidasjon og kan enten øke eller redusere kroppens evne til å bruke fett som drivstoff. Disse faktorene omfatter livsstil, miljø og genetikk.

Aktivitet

Aktivitetsnivået påvirker frekvensen av fettforbrenning. Fett og oksygen brukes sammen for å produsere energi, slik at en hvilken som helst type trening øker frekvensen av fettoksidasjon. En inaktiv livsstil, på den annen side vil redusere den. Studier av "Medicine & Science in Sports & Exercise" viser at lavere intensitet trening, som jogging eller jevn sykling, brenner hovedsakelig fett til energi under trening. Intens trening, på den annen side, slik som krets trening, brenner hovedsakelig karbohydrater som brensel. Intens trening, men er blitt vist å øke metabolske rate samlet, og dermed øker hastigheten av forbrenningen selv under perioder med hvile.

Foods

Kosthold og ernæring er medvirkende faktorer til frekvensen av fettforbrenning. Noen matvarer naturligvis øke metabolic rate og dermed frekvensen av fettforbrenning. Disse matvarer inneholder grapefrukt, brokkoli, mager kalkun, havregryn, chilipepper, epler og pærer. Mat lave i sukker eller karbohydrater generelt øke frekvensen av fettforbrenning. De fleste proteinkilder som kjøtt, myse kosttilskudd og egg også øke forbrenningen.

Fat Oksidasjon hemmere

Matvarer som hemmer fettforbrenning inkluderer sukker, stekt mat, hvitt brød, de fleste bearbeidet mat og alkohol. Denne reduksjonen i fettoksidasjon er forårsaket av en plutselig økning i insulinnivåene. Høye insulinnivåer stimulere kroppen til å utnytte det overskytende karbohydrater som drivstoff, og dermed redusere fettoksidasjon. Mat høy i mettet fett, som for eksempel stekt mat, økt kolesterol og redusere frekvensen av fettforbrenning. En diett med høyt innhold av karbohydrater forsinker forbrenningen så høye nivåer av glykogen lagret i musklene drivstoff kroppen.

Metabolic Rate og Thyroid

Skjoldbruskkjertelen bestemmer kroppens resting metabolic rate. En under-aktiv skjoldbruskkjertelen vil resultere i en langsom hastighet på forbrenningen, og en overaktiv skjoldbruskkjertel vil resultere i en fast hastighet på forbrenningen. Effektiviteten av skjoldbruskkjertelen kan bestemmes av genetikk eller miljøfaktorer som for eksempel mangel på mat. "American Journal of Clinical Nutrition" konkluderte med at mangel på riktig ernæring svekket kroppens evne til å oksidere fett skikkelig.

Koffein

Koffein produkter har vist seg å øke frekvensen av fettforbrenning og resting metabolic rate. Kaffe, koffein piller, sort te, oolong te og grønn te har vist seg å øke metabolic rate med opp til 12 prosent.

Hva Styrer trinnene i respirasjon av glukose

Hva Styrer trinnene i respirasjon av glukose

Cell Metabolism

Hver celle i kroppen går gjennom en metabolsk prosess for å omdanne mat og næringsstoffer til brukbare former. Celler omdanne karbohydrater, aminosyrer, fettsyrer og sukker til brensel at cellen kan brukes til å utføre normale funksjoner. Glykolyse er den prosessen som brukes til å forbrenne sukker eller glukose. Hvert trinn i glykolysen prosessen styres av metabolske veier som regulerer hvor materialene skal brukes i cellen. Metabolske veier er regulert av enzym materialer laget av aminosyre-kombinasjoner.

Aerobic respirasjon

Aerob respirasjon er den prosess ved hvilken cellene fullstendig forbrenne næringsstoffer til energi. Det endelige produktet av denne prosessen er adenosin trifosfat, eller ATP, som er ansett cellens primærbrennstoffkilde. Den glykolyse prosessen er ansvarlig for omdannelse av glukose til pyrodruesyre, som så blir brukt til å lage ATP. En annen metabolic pathway, kalt Krebs syklus, så bryter ned karbohydrater, fett og aminosyrer ved hjelp av cellens tilgjengelig oksygen forsyninger. Når Krebs syklus er fullført, begynner ATP syntese.

Glykolyse

Glykolyse finner sted inne i cytoplasma til cellen. Cytoplasma er fyllmaterialet, plassert mellom den ytre membran og kjernen. En serie av metabolske baner som består av enzymprosesser regulere hvert trinn i prosessen glykolyse. Enzymer fungerer som katalysatorer som utløser kjemiske hendelser inne i cellen. Hvert enzym er utformet for å svare til en viss type av kjemikalium. Tilstedeværelsen av bestemte kjemikalier er det som trigger enzymer for å sette i gang hvert trinn i prosessen glykolyse. Kjemiske reaksjoner i hvert trinn blir nøye overvåket av enzymer for å sikre at energiforbruk og energiproduksjonsprosesser ikke overgå behovene til cellen.

Krebs Cycle

Hvert molekyl glukose består av seks-karbonmolekyler. Disse seks molekyler blir først delt i to halvdeler for å danne to molekyler av pyruvat. De pyruvat molekyler blir deretter omdannet til acetyl-CoA. Når acetyl-CoA er tilstede i cellen, begynner Krebs syklus. Oksygen leverer innen cellen anvendes for fullstendig å oksidere acetyl-CoA. Denne prosessen, eller sti kalles oksidativ fosforylering. Karbohydrater, fett og aminosyrer er også brytes ned i løpet av Krebs syklus trinn. Etter fullført, kan ATP syntese begynne.

ATP Breakdown

Nærværet av ATP i cellen betyr energi er tilgjengelig for bruk. Når dette skjer, er en annen metabolismevei utløst som forårsaker ATPase enzymet skal vises. ATPase enzymet er ansvarlig for å bryte ned de nydannede ATP molekyler til brukbar celle drivstoff. Når cellen gjør bruk av disse materialer, eventuelle tiloversblevne fragmenter rekombinere til å danne nye ATP-molekyler. I kraft, slik metabolske veier styre hvert trinn sikrer at det ikke er bortkastet materiale i cellen metabolisme prosessen.

Hva styrer PH i kroppen?

PH-balansen av det humane blodbanen er en av de viktigste biokjemiske balanserer i menneskekroppen. For å opprettholde en riktig pH-balanse, vil kroppen sette inn og ta mineraler fra bein, væsker eller myke vev. Matvarer, medisiner, stress og vann påvirke og kontrollere pH-balanse.

Beskrivelse

De pH-verdier styre hastigheten av kroppens biokjemiske reaksjoner. Betegnelsen "pH" står for "hydrogen potensial", som er den grad av konsentrasjonen av hydrogenioner i noe. De mer ubalansert pH-verdier er, jo mer sannsynlig at du vil bli utsatt for sykdom. Trøtt, sløv eller generelt uvel er vanlige symptomer på ubalansert pH-nivåer. I tillegg, hvis pH-verdier blir til syrlig, kan du være i faresonen for acidose, økt surhetsgrad i blodet.

pH Scale

PH-skalaen går fra 0 til 14 med 7,0 representerer nøytral. Verdier 0 til 6,9 representerer varierende grad av surhet, mens verdier 7,1-14 representerer varierende grader av alkalitet. For eksempel er 0,3 meget surt og 13.8 er sterkt alkalisk. Omvendt er svakt surt 6,7 og 7,8 er svakt alkalisk. Den menneskelige kroppen prøver å opprettholde en alkalisering pH balanse på 7,4.

Dietary Årsaker

Alle matvarer påvirker kroppens pH-balanse. Foods er klassifisert som enten alkaliske eller sure avhengig av hvordan de påvirker urin pH-nivåer. Hvis en mat øker surheten i urinen, er det klassifisert som syrlig. Hvis en mat øker alkalitet av urin, er det klassifisert som alkalisk. Sure matvarer inneholder kjøtt, egg og meieriprodukter. Alkaliske mat inkluderer frukt og grønnsaker.

Andre årsaker

Probiotika, sunn bakterier som vanligvis finnes i meieriprodukter som yoghurt og rømme, skaper et surt miljø i fordøyelseskanalen. I tillegg kan antibiotika, mineraltilskudd, vitaminer og antacids også påvirke pH i urinen.

Vann

Bløtt vann og destillert vann er sure, forårsaker pH-nivåer for å slippe. Hardt vann og mineralvann, på den annen side, er alkalisering på grunn av deres mineralinnhold. Derfor hardt vann og mineralvann årsaken pH-nivåer å stige.

Alkaline Foods

Sitrusfrukter unntatt appelsiner, vannmelon, mango, papaya, asparges, løk, grønnsaksjuice, persille, spinat, brokkoli, hvitløk, bygg, meloner, druer, epler, pærer, kiwi, okra, squash, grønne bønner, rødbeter, selleri, salat , squash, søtpoteter, quinoa, hirse, linser, vill ris, mais, bananer, kirsebær, ananas, fersken, avokado, gulrøtter, tomater, sopp, kål, erter, blomkål, neper, oliven, oljer, kokosnøtter, kastanjer, hasselnøtter og geitost er basisk mat.

Surt Foods

Kidneybønner, plommer, prepackaged juice, spelt mel og brød, brun ris, innmat som lever, kaldt vann fisk som torsk, egg, sesamfrø, solsikkefrø, maisolje, full fete meieriprodukter, margarin, poteter , pinto bønner, marineblå bønner, hermetisert frukt, havre, pekannøtter, cashewnøtter, kaffe, vin, fjærfe, lam, rå meieriprodukter, de fleste krydder, blåbær, tyttebær, svisker, hvete produkter, oksekjøtt, svinekjøtt, skalldyr, iskrem, peanøtter , øl og alkohol er matvarer som forårsaker pH balanserer å bli surere.

Hva styrer hårvekst?

Hva styrer hårvekst?


Kroppen har et system av regulatorer, enzymer og proteiner som fører til generering av hår og kontrollere sin vekst. Hver person har et hår vekst syklus forskjellig fra andre, og dette er grunnen til at noen menneskers hår kan vokse mye lenger enn andre. Kroppens egen syklus er den eneste klar faktor i å kontrollere hårvekst.

Cell Growth

Hårsekkene i hodebunnen inneholder stamceller - en av de få stedene i kroppen hvor dette er sant. Disse stamceller migrere til håret matrise og blir matriseceller. Det er her at matrisen celler deler og blir forskjellige fra hverandre; de blir enten hårceller eller indre epitelceller kappe celler. I tillegg er det her hår utvikler sin farge. Aminosyrer produsere pigmenter som melanin for mørk farge eller pheomelanin for lysere farge.

Faser

Hår går gjennom tre hovedfaser med vekst. Anagenfasen er den første, og 85 til 90 prosent av alle hårene er for tiden i denne fasen. Anagenfasen varer i to til seks år, og er den tidsperioden at håret faktisk vokser; nøyaktig tidsperiode varierer med hver person og bestemmer hvor lenge den kan vokse. Neste fase er Katagen, som er en to-til fire-ukers periode, hvor den enkelte hår hviler og ikke vokser, mens follicle begynner å skyve ut av huden. Det fører til telogen fase, hvor håret faller ut og hårsekken tilbringer tre til fire måneder å produsere nye hår. Dette er grunnen til at det er naturlig å se håret falle ut når som helst.

Viktigste faktorene

Hårsekken stamceller samles i den ytre roten base lag og danne matriseceller som kan deretter bli hårcellene. Dermal papilla celler produsere stoffer som avgjør om matrisecellene blir hårceller eller kappe celler. De stoffer som produseres av den dermale papilla bestemmes av to faktorer. En er hormoner. Den andre er spinous lagsceller langs den ytre kappe roten. Proteiner for basic fibroblast eller blodplateavledet vekstfaktor kan påvirke produksjonen av enzymer som fremskynder hårvekst.

Human Factor

Mange teoretisere at en rekke faktorer som involverer menneskelig atferd og vane kan påvirke hårveksten, men disse har ikke vist seg å være i samsvar med alle. Dette inkluderer stress, men studier på steder som Humboldt-universitetet har antydet at stress kan øke hårvekst i noen tilfeller. Andre faktorer ofte vurderes omfatter ernæring og vanninntaket.

Hva er en Mini Stroke?

Hva er en Mini Stroke?


En mini slag eller forbigående iskemisk anfall (TIA), er en faktisk slag som noen ganger kan ta bare noen minutter, så ingen er klar over at det enda skjedde. I motsetning til et stort slag, et mini-slag vanligvis løser seg selv i løpet av 24 timer. Det område av kroppen som ble påvirket, for eksempel, høyre ben, går tilbake til sin opprinnelige funksjon, eller i noen tilfeller, har forbedret funksjon.

Hjernefunksjon

Hjernen styrer alle funksjonene i kroppen som involverer bevegelse og følelse. Den høyre side av hjernen styrer venstre side av kroppen, og den venstre side av hjernen styrer høyre side av kroppen. Den Brocas område av hjernen kontrollerer tale og ligger på venstre frontal cortex av hjernen. Occipital fliker på baksiden av hjernen styre visjon. En persons balanse og koordinasjon er kontrollert på basis av hjernen eller cerebellum. Hvis ett av disse områder ikke lenger mottar blodtilførsel fra karotidarterien i forsiden av halsen (hvor blodet strømmer fra hjertet til hjernen), så vil det slutte å virke og forårsake en iskemisk anfall eller slag.

Årsaker

Under en TIA, blir blodtilførsel til hjernen blokkert, men bare midlertidig. Innsnevring av blodårene i hjertet, blodpropper i hjernen, og komplikasjoner på grunn av høyt blodtrykk kan alle blokk blodtilførsel. Du kan trenge en grundig fysisk undersøkelse slik at legen kan vurdere om du er i faresonen for et TIA eller hjerneslag. Legen din vil kontrollere blodtrykket og kolesterol, og sjekke om du har diabetes eller en familiehistorie med slag eller de ovennevnte forhold.

Symptomer

Symptomer på et TIA er de samme som de opplevde med et slag. Hjernen er plutselig rammet, produserer problemer med tale, visjon og bevegelse. En person kan føle seg forvirret og begynner å snakke utydelig hans ord eller være ute av stand til å følge kommandoer. Dersom nevrologiske forstyrrelser kommer fra lillehjernen, så symptomene er forskjellige, og personen kan oppleve problemer med balanse, gange og svimmelhet. Personen kan plutselig falle.

Major Stroke Risk

Sjansen for å ha et stort slag er høyere etter å ha en TIA fordi TIA er ofte tjene som en advarsel tegn på en kommende hjerneslag. En tredjedel av dem som opplever en TIA går på å ha en faktisk hjerneslag. Å gjøre bruk av denne kunnskapen gir deg muligheten til å finne ut årsaken til TIA og hindre et stort slag skjer, og dermed muligens forhindre nevrologisk skade.

Kunnskap er makt

Opprettholde ens helse er en livslang oppgave. For å minimere risikoen for et TIA eller slag, sørg for å aldri røyke eller å slutte å røyke hvis du nå gjøre det. Mosjon og spise sunt. Sørg for å se din lege regelmessig for å holde diabetes, høyt kolesterol eller høyt blodtrykk under kontroll for å unngå innsnevring av arteriene, noe som kan føre til hjerneslag.

Hvis du eller noen du kjenner viser noen av de ovennevnte symptomene eller atferd, ringe 911 umiddelbart for medisinsk hjelp. Nevrologiske tilstander er tidssensitiv. Jo før du får medisinsk behandling, jo bedre er sjansen for utvinning og overlevelse.

Bells parese Differential Diagnosis

Bells lammelse er kjennetegnet ved kortvarig ansiktslammelse forårsaket av en eller annen form av traumer til en av ansiktsnerver. Det er to av disse nervene; hver enkelt er ansvarlig for å kontrollere musklene i ansiktet (ene styrer høyre halvdel, de andre kontrollene til venstre). Dette omfatter funksjoner som blinker, smilende og frowning. Vanligvis er bare en av de nerver er berørt; Derfor er kun den ene siden av ansiktet generelt nedsatt.

Hva annet kan det være?

I å lage en differensialdiagnose, må legen utelukke andre tilstander som kan etterligne det av Bells parese. For eksempel kan lesjoner på parotidkjertelen eller i øret komprimere ansikts nerve og forårsake lammelser. Det finnes flere andre palsies av de perifere nerver som Lyme sykdom, Guillain-Barré syndrom, Ramsay Hunt syndrom (herpes zoster påvirker ansiktsnerven), mellomørebetennelse, sarkoidose og enda noen influensavaksiner.

Symptomer på Bells parese

Symptomer på Bells parese inkluderer lammelse på den ene siden av ansiktet, til lammelse på begge sider av ansiktet (sjelden), lammelse av øyelokk, smerte i ansiktet, endret smak, stiv nakke, lavgradig feber, overfølsomhet for lyd inn det ene øret, smerte bak det ene øret og svakhet og / eller stivhet av ansiktet. Andre symptomer inkluderer problemer med å lukke munnen, spise og snakke. Siklende og økt rive av øyet kan oppstå som kan tørrhet i øyet eller nedsatt spyttsekresjon.

Hvordan å skille fra andre forhold

For å gjøre en differensialdiagnose, må du undersøke hvordan de andre mulige forhold som kan føre til ansikts lammelse avvike fra symptomene på Bells parese. Disse forholdene som regel innebære flere egenskaper. Eksempelvis
tumorer og lesjoner som vanligvis er tilstede med ekstra farlige symptomer i løpet av en tidsperiode. Lyme sykdom er preget av eksponering for flått, leddsmerter og utslett. Mellomørebetennelse generelt er preget av en gradvis innsettende symptomer med feber og øreverk være dominerende symptomer. Ramsay Hunt syndrom er ofte innledes med smerte og ofte involverer vesikler i svelget og øregangen. Guillain-Barré syndrom innebærer både nerver og ofte påvirker andre områder av kroppen. Og sarkoidose innebærer vanligvis lymfeknuter, hud og bein og har en tendens til å involvere både av ansikts nerver.

Ytterligere tester

En EMG (elektromyografi) kan bidra til å bekrefte eventuelle nerveskader. X-stråler i skallen vil avgjøre om en tumor eller infeksjon er årsaken til lammelse. Endelig kan en MR (magnetisk resonans imaging) eller CT (computertomografi) scan være nyttig utelukke andre tilstander som kan skape press på nerve.

Behandling

Bells parese har ingen kur. Behandle den fokuserer på å utrydde årsaken til nerveskader. Ifølge Journal of American Academy of Family Physicians, kliniske behandlingsanbefalinger er å behandle pasienter med bekreftede tilfeller av Bells parese innen tre dager etter å bli symptomatisk med en ukes løpet av acyclovir eller valacyclovir (tas oralt) pluss et kort kurs av prednison (også tas oralt). Legen din kan i tillegg anbefale over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen, paracetamol eller aspirin for å gjenoppleve ubehag. Fordi tilstanden ofte påvirker øyets evne til å produsere tårer og å blunke, beskytte øyet med dråper (som kunstige tårer) eller patcher kan i tillegg anbefales.

Noen pasienter kan trenge fysioterapi for å bevare ansikts muskel tone og bidra til å stimulere nerve. Spesifikk massasje teknikk og trening av ansiktet kan bidra til å hindre permanent skade ansiktsmusklene.

Hvordan skrive med din nondominant Hånd

Hvordan skrive med din nondominant Hånd

Dominerende hånd er hånden du vanligvis bruker for å spise, skriving og generelle formål. Fordi du bruker denne hånden mest, som regel blir det sterkere og mer fingernem enn den andre hånden. Årsakene til å utvikle ferdigheter i din nondominant hånd variere, inkludert nødvendighet på grunn av sykdom eller skade og nysgjerrighet eller ønske for eksperimentering. Skriv din nondominant hånd til å utforske dine ferdigheter med denne hånden.

Hvordan skrive med din nondominant Hånd

•  Sitt komfortabelt på en stol med et bord foran deg. Legg papiret på bordet, fiske det til rette for enkel skriving. Hvis du skriver med venstre hånd, vinkel papiret til høyre ca 25 grader. Hvis du skriver med høyre hånd, vinkel papiret til venstre ca 25 grader.

Hold pennen i nondominant hånd bruker samme grep du bruker når du holder en penn i din dominerende hånd. Hold hendene dine komfortabel.

Skriv en enkel setning som: "Mitt navn er [ditt navn], og dette er min håndskrift med min nondominant hånd." Skriv sakte og forsiktig for å danne bokstavene så pent som mulig. Bruk enten utskrift eller håndskrift å danne bokstavene.

Øv skriftlig med din nondominant hånd daglig hvis du ønsker å utvikle denne ferdigheten. Skriv noe til praksis - kopiere sangtekster, skrive et brev, ta notater, skrive en liste eller kopiere artikler i magasiner. Skrivingen din vil bli tregere og mindre raffinert med din nondominant hånd; men du kan lære å bruke denne hånden med innsats.

Hint

  • Den venstre halvdel av hjernen styrer høyre side av kroppen, og den høyre hemisfære styrer venstre side. Uansett hvilken side av kroppen din er dominant, er motsatt side av hjernen din også dominerende. Paul David Nussbaum, i boken "Save Your Brain", anbefaler utvikle ferdigheter med nondominant hånd for å forbedre nevrale kretser i nondominant halvkule av hjernen. Disse aktivitetene kan forbedre hjernen trivsel.

Mini Stroke Informasjon

En mini-slag, også kalt en transient iskemisk attakk (TIA), oppstår når blodtilførselen til deler av hjernen blir blokkert. Det er en midlertidig tilstand, og symptomene vanligvis passere i noen timer. En mini hjerneslag er en advarsel. Det er kroppens melding om at du er sannsynlig å ha et slag i fremtiden.

Fakta

Hvis blodtilførselen til deler av hjernen er redusert eller blokkert, slutter den del av kroppen styrt av den del av hjernen som arbeider. Den venstre side av hjernen styrer høyre side av kroppen, og høyre side av hjernen styrer venstre side av kroppen. I en mini slag, kan du oppleve slag-lignende symptomer som varer 24 timer eller mindre. De fleste mini slag løse i løpet av få minutter, og etterlater ingen varige skader.

Symptomer

Symptomer på en mini hjerneslag kommer plutselig. Du kan oppleve nummenhet eller prikking på den ene siden av kroppen din. Du kan være ute av stand til å bevege benet, armen og ansiktsmusklene på den ene siden. Du kan oppleve tåkesyn, svimmelhet eller klossethet. Du kan ha problemer med å snakke eller forstå ord.

Årsaker

En TIA er vanligvis forårsaket av en blodpropp blokkerer blodtilførselen til en del av hjernen. Dette er det samme som skjer i et slag. I motsetning til et slag, symptomene på et TIA er kort og forårsaker ingen permanent skade. En TIA også kan være forårsaket av et plutselig fall i blodtrykket som reduserer blodstrømmen til hjernen. Mindre vanlige årsaker inkluderer visse blodsykdommer, som for eksempel sigdcelleanemi, betennelse i blodårene og blodkarproblemer.

Undersøkelse

Hvis du mistenker at du kan ha hatt en mini-slag, kan du se en medisinsk faglig umiddelbart. En TIA kan diagnostiseres basert på den medisinske historien til hendelsen. En nevrologisk eksamen vil bli gjort, men vil trolig være normal når hendelsen har gått. Enkelte tester kan gjøres for å utelukke et slag, inkludert et hode CT eller MRI av hjernen.

Behandling

Behandling av en mini-slag er fokusert på å forebygge hjerneslag. Det er viktig å bringe under kontroll risikofaktorer, slik som diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterolnivå. Legen kan anbefale aspirin terapi for å hindre fremtidige mini slag eller slag. Aspirin er brukt for å forhindre klumpdannelse. Legen din kan også foreskrive platehemmende medikamenter eller antikoagulantia å redusere sannsynligheten for et slag.

Livsstil endringer

En mini hjerneslag er en vekker for å gjøre sunne endringer i livsstil. Hvis du røyker, er det på tide å slutte. Spis rikelig med frukt og grønnsaker og begrense kolesterol, fett og natrium i kostholdet ditt. Tren regelmessig og strever for å opprettholde en sunn vekt. Ved å gjøre sunnere valg, kan du være i stand til å eliminere risikofaktorer som kan føre til hjerneslag.

Hvordan Test Hvilke Cerebral halvkule er dominant

Hvordan Test Hvilke Cerebral halvkule er dominant


Hjernen er delt i to halvkuler sammenkoplet av en bunt av nervefibre; gjennom disse fibrene halvkuler kommunisere. Den venstre hemisfære styrer høyre side av kroppen; den høyre hjernehalvdelen styrer venstre. Den forrige setningen er et faktum. En populær, men ikke bevist, teori foreslår at personer med visse egenskaper kan klassifiseres som å ha høyre- eller venstre-hjerne dominans. Sammenligne dine egne personlighetstrekk til hjerne-dominans varelager kan være underholdende og til og med innsiktsfulle; bare husk at resultatene ikke vil være "vitenskapelig".

Bruksanvisning

•  Besøk den lokale bibliotek eller bokhandel for bøker om hjernen dominans. De vil hjelpe deg å finne din cerebral-halvkule dominans ved hjelp av inkluderte tester eller lister over egenskaper for sammenligning.

Finn elektroniske hjerne-dominans tester. Søk etter "cerebral halvkule dominans tester" eller "hjernen dominans tester" eller "er du høyre-hjerner eller venstre-hjerner" (se også Resources). Av disse testene vises i magasiner.

Velg en nettbasert test. Mange online tester er interaktive, slik at du kan svare med et museklikk. Andre online tester er laget for å skrives ut, inneholder mellomrom på å skrive svarene dine.

Ta flere tester. Når du svarer på spørsmålene, stokk med det første svaret som kommer til hjernen; ikke overthink.

Survey testresultatene til å bestemme din cerebral-halvkule dominans. Er du en detalj-orientert, logisk og analytisk venstre-brainer eller en intuitiv, fleksibel, multitasking høyre-brainer?

Tips og advarsler

  • Ta testresultater med en klype salt. Brain-dominans tester anses rekreasjons og ikke vitenskapelig. De tar ikke hensyn til ens alder, kjønn, livserfaringer, kultur eller medisinsk historie. Høyre- eller venstre-handedness og høyre eller venstre øye dominans har vist seg å være genetisk opprinnelse; høyre- eller venstre-hjerne dominans er fortsatt betraktet som en teori.

Hvordan lage en Flower Essence Assessment

Hvordan lage en Flower Essence Assessment


Å gjøre en forsiktig og nøyaktig blomst essensen vurdering vil tillate deg å finne det beste én eller flere blomsterkombinasjoner for den enkelte i nød. Mens vurdering teknikker vil variere når du gjør bestemmelser for dyr i stedet for mennesker, alle vurderinger krever nøye observasjon, oppmerksomhet på detaljer, nøyaktige notater og medfølelse for å avgjøre viktige saker.

Bruksanvisning

Be klienten å velge en uløst sak fra hans fortid og stiller viktige spørsmål rundt denne hendelsen:
Hvordan han føler om denne hendelsen?
Hva tror han om det?
Hvordan påvirker det ham i dag?
Hva man følelser er knyttet til dette minnet?

Fremover inn i nåtiden, spør viktige spørsmål om livet som klienten oppfatter det nå:
Hva er hennes favoritt og minst favoritt tid på dagen, og hvorfor?
Har hun føler seg komfortabel "i huden hennes?"
Hva styrer følelser gjør hun forbinder med hennes daglige liv?
Det som skaper mest stress?

Prosjektering inn i fremtiden, utgjør viktige spørsmål om livet som klienten ønsker den skal være, eller ser for seg det:
Hvor vil han være fem, ti, 15 år fra nå? Er det en lykkelig projeksjon?
Hva ville han gjerne oppnå både umiddelbart og i fremtiden?

Tilbring tid på å studere "Flower Essence Repertory" (se Ressurser). Sammenligne det mot notatene å identifisere hvilke essenser indikerer eller kontra for kundens behov. Lag fra denne informasjonen både enkel- og en tre-blomst kombinasjon som passer best for den enkelte.

Tips og advarsler

  • Hvis lage et dyr vurdering, følger den samme innledende prosessen. Eiere ofte uforvarende spre spent vibrasjonsenergi. Fortsett å bruke "Flower Essence Repertory," husk eventuelle observasjoner du har gjort av dyret førstehånds.

Tre hoveddeler av innvendig Brain

Tre hoveddeler av innvendig Brain


Den menneskelige hjerne veier omtrent tre pounds. Det er helt inneholdt og beskyttet av hodeskallen og er omgitt og dempet av cerebrospinalvæsken. Hjernen er kroppens kontrollsenter, dirigere driften av alle kroppens øvrige organer og slike aspekter som bevegelse, sult og søvn. Det er også sentrum av intelligens, hukommelse, syn og språk. Tre store deler av hjernekraft disse frivillige og ufrivillige aktiviteter i menneskekroppen.

Cerebrum

Cerebrum er den største delen av hjernen og fyller det meste av skallen. Dens ytre lag, hjernebarken, består av grå nerveceller, og dens overflate er riflet og korrugert, slik at for et større overflateareal. Den er delt inn i venstre og høyre hjernehalvdel av sagittle sprekken, en dyp fure i midten av storhjernen. De to halvkuler, i sin tur, hver er delt inn i fire lober: frontal, temporal, occipital og parietallappene.

Den høyre hemisfære styrer venstre side av legemet og mottar fornemmelser fra den side, mens den venstre hjernehalvdelen styrer høyre side av legemet og mottar fornemmelser fra den siden. Den venstre hjernehalvdelen inneholder sentre for språk og resonnement, og er vanligvis dominerende. Den venstre hjernehalvdelen inneholder også sentre for bevissthet og følelser. Rollene til de to halvkulene har blitt identifisert gjennom mange tester både på normale individer, og på de som lider av hjernesykdommer.

Cerebellum

Lillehjernen sitter under storhjernen og bak hjernestammen. Den har form som en sommerfugl, med sin høyre og venstre side, de lillehjernen halvkuler, danner vingene med koplingskonstruksjonen, de vermis, i sentrum. Det er mye mindre enn storhjernen (cerebellum er latin for "lille hjerne"), men den inneholder like mange nerveceller. Det fungerer først og fremst som en bevegelse kontrollsenter og kontroller balanse og koordinasjon. Den venstre lillehjernen halvkule styrer kroppens venstre side, og den høyre hjernehalvdelen høyre side.

Hjernestammen

Hjernestammen sitter også under storhjernen og foran lillehjernen. Den forbinder hjernen med ryggmargen, og dens primære funksjon er den automatiske kontroll av kroppsfunksjoner, slik som å puste, hjerterytme og fordøyelse. Det reléer også informasjon mellom storhjernen og ryggmargen. Selv om det er den mest primitive delen av hjernen, det er den mest avgjørende; skade på hjernestammen er vanligvis dødelig.

Hjernestammen har også tre deler. Det består av medulla oblongata, som videresender meldinger fra hjernen til ryggmargen og regulerer noen ufrivillige kroppsfunksjoner ,. Midthjernen inneholder sentre for visuelle og auditive reflekser og er nerveveien mellom hjernehemisfærene og ryggmargen. Pons, i mellomtiden, inneholder luftveiene sentrum og fungerer som et bindeledd mellom de ulike deler av hjernen.

Hjem Cures for en tannpine

Det er ikke å komme bort fra smerten av en tannpine. Den bankende følelse som reiser fra kjeven til øret vil ikke la deg glemme at det er der. Hvis du ikke kan få til en tannlege for noen dager fordi det er helg eller han er bestilt, kan du prøve disse hjem botemidler. De er sikker på å lette selv de skarpeste av tannsmerter.

Hjem Tannverk Cures

En av de mest vellykkede hjem botemidler er å gni litt whisky på tann. Du kan gjøre dette med fingeren eller en bomullspinne. Det kan ta et minutt eller to av å gni, men det vil avlaste pain.You kan også sette et par teskjeer i munnen og swish den rundt tannen som hadde det vondt.

Isen massasje på motsatt side hjelper. Det har å gjøre hvordan hjernen fungerer. Det er gjort på den motsatte side av legemet fra tannpine, fordi venstre side av hjernen styrer høyre side av legemet og vice versa. Ta en isbit og gni det inn i området mellom tommel og pekefinger. Gjør det for så lenge du kan stå kaldt. Dette løfter smerten ved å kanalisere hjernen din til å konsentrere seg om noe annet.

Hvitløksfedd og salt er et middel som har blitt populært. Du tar en bit av hvitløk og dryss litt salt på den. Neste du plasserer den rundt bunnen av tannen som er vondt. Dette tar bare noen minutter å tre i kraft.

Flere Hjem Tannverk Cures

Onion har noen antibakterielle egenskaper. Dette kan være grunnen til at det er svært nyttig i lettelser smerten av en tannpine. Du tar en liten bit av fersk løk og pakk det rundt tannen det beste du kan. Smerten skal avta i løpet av få minutter.

Lime er rik på vitamin C, og er også en god resept for å bli kvitt smerten av en tann verke. Det er veldig enkelt å gjøre. Skjær en liten kile av kalk og pakk det rundt tannen som skaper smerte. Etter noen minutter, er smertene borte.

Dette er et middel som alle som har hatt en tannpine har prøvd. Det fungerer. Det er også noe alle har i huset - bordsalt. Varmt vann blandet med et par teskjeer av vanlig bordsalt kan anvendes som et munnskyllemiddel. Sett det i munnen og swish den rundt den smertefulle tann. Det vil ta bort smerte etter noen få minutter.

Se tannlegen når du kan

Disse hjem botemidler arbeide for å lindre smerten av en tannpine for en kort tid. Det er en grunn til at du har en tannpine og det kan føre til en infeksjon. Så snart som mulig, bør du se en tannlege.

Innenriks deler av hjernen

Hos mennesker, hjernen, ryggmarg og perifere nervesystem utgjør det sentrale nervesystemet i kroppen. De jobber sammen for å koordinere alle aktivitetene som kroppen kan utføre, for eksempel å tenke, spise, sove, snakke og puste. De tre viktigste deler av hjernen er forhjernen, mellomhjernen og hindbrain. Disse består av andre deler, som hver spiller en viktig rolle i en rekke kroppsfunksjoner.

Cerebrum

Funnet i forhjernen, storhjernen, også referert til som cortex, er den største og mest velutviklede delen av hjernen. Storhjernen er ansvarlig for tanke og handling, og er delt inn i fire lapper, eller seksjoner. Frontallappen er den delen av hjernen som er ansvarlig for bevegelse, sensorisk prosessering, språk og kommunikasjon, læring og hukommelse.
Selv om forbundet av aksoner, eller nervefibre, er storhjernen delt inn i to hjernehalvkuler. Den venstre hemisfære er ansvarlig for logiske funksjoner og styrer høyre side av kroppen, og den høyre hemisfære er ansvarlig for kreativitet og styrer venstre side av kroppen.

Thalamus

Thalamus er en stor masse av grå substans, også referert til som substantia nigra, som er plassert dypt i forhjernen. Denne delen av hjernen er ansvarlig for å sende sensoriske og motoriske informasjon til cortex ved hjelp av nerveceller samt regulere bevissthet, søvn og våkenhet.

Hypothalamus

Hypothalamus, som også ligger i forhjernen, er ansvarlig for en rekke funksjoner som kroppstemperatur, tretthet, tørste og sult. Den styrer også hypofysen, som produserer mange forskjellige typer hormoner.

Tectum

Den dorsale, eller baksiden, av den øvre side av midthjernen danner Tectum, eller takplate. Det er ansvarlig for auditive og visuelle responser som øyebevegelser, linseformen og elev diameter.

Tegmentum

Også funnet i midthjernen er tegmentum, som er den del av hjernestammen som danner gulvet i midthjernen. Det spiller en rolle i motoriske funksjoner og regulerer bevissthet og oppmerksomhet.

Cerebellum

Lillehjernen, som finnes i hindbrain, har to halvkuler, som storhjernen. Denne delen av hjernen er ansvarlig for koordinering, holdning, balanse og muskel tone.

Hjernestammen

Sammen er de midthjernen, pons og medulla kollektivt referert til som hjernestammen og er en del av hindbrain.
Pons er den delen av hjernen som er ansvarlig for kardiovaskulære funksjoner og sensorisk analyse og at kontrollene opphisselse. Det spiller også en rolle i nivået av bevissthet og drømmer.
Den forlengede marg, eller rett og slett medulla, er den nedre halvdelen av hjernestammen og er ansvarlig for funksjoner som pust, hjerterytme, blodtrykk og svelge, samt videresending nervesignalene mellom hjernen og ryggmargen.

Hva er årsakene til alvorlig hodepine på høyre side?

En hodepine er en smerte (mild eller alvorlig) eller ubehag i enten i hodet, hodebunnen eller halsen. Alvorlige former for hodepine er for det meste sjeldne. Personer som lider av hyppig hodepine kan gjøre livsstilsendringer, lære å slappe av og ta medisiner. En alvorlig hodepine på høyre side av hodet er kalt en migrene.

Hva er en migrene hodepine?

Migrene hodepine er alvorlig i naturen og er vanligvis ledsaget med syn eller kvalme. Alvorlighetsgraden av smerte er vanligvis bankende, bankende eller pulserende. Det begynner vanligvis på høyre side av hodet, og er egnet til å spre seg til den venstre side. Dette kan være ledsaget av andre symptomer, og kan øke i intensitet mens vandre rundt.

Årsaker

De vanligste formene for hodepine kan være forårsaket av stramme, innleide muskler i skuldre, nakke, hodebunn og kjeve. Disse blir referert til som spenningshodepine, og de er vanligvis forårsaket av stress, depresjon eller angst. De forekommer også grunn til å være overarbeidet, mangel på søvn og sult. Hodepine kan også utløses av matvarer, slik som sjokolade, ost og koffein.

Andre typer hodepine

Det finnes to andre typer hodepine: Cluster hodepine og lomme hodepine. Klyngen hodepine oppstår med skarp, ekstreme smerter, fore flere ganger daglig i flere måneder, så smerten stopper for samme periode.

Forebygging / løsning

Det er flere ting som kan gjøres for å redusere hodepine. Noen av disse får nok søvn, spise sunt, trene regelmessig, holde riktig holdning, slutte å røyke og lære å slappe av.

Behandlinger

Hvis hodepine synes å være migrene, gå til legen din for videre evaluering. I mellomtiden, ta cover-the-counter medisiner for å lindre smerten.

Hva kan føre til at høyre ben å være større enn Venstre?

Hva kan føre til at høyre ben å være større enn Venstre?


Menneskekroppen er aldri perfekt symmetrisk. Legemet er formet og dannet i respons på miljø og genetikk. De fleste mennesker har forskjeller i alle dimensjoner Enten det er høyde, bredde eller diameter i de kroppsdeler som kommer i par. Dette inkluderer armer, hender, ben, føtter, øyne og ører. Mennesker er visuelt tiltrukket av symmetri, og når det er en stor forskjell i et lem den er merkbar. En av de mest vanlige avvik i kroppen er i bena. Det kan være noen grunner til at det ene beinet kan være mer eller mindre i størrelse enn den andre.

Overforbruk / Dominans

En av de viktigste grunnene til det høyre benet kan bli større enn det venstre benet eller vice-versa er på grunn av overforbruk. Mennesker har en dominerende lem som brukes for ulike funksjoner og aktiviteter. Hvis du bruker en bestemt lem, som ben, i overskudd i forhold til det andre benet, størrelse avvik kan forekomme. Du kan se dette i idrett med fotballspillere som sparker bruker sin dominerende ben og basketball spillere som hopper av på ett ben. I sport, når du utfører en bestemt bevegelse, mekanikerne en tendens til å være det samme om og om igjen. En basketball eller fotball spiller endrer ikke sin dominerende beinet de bruker til å sparke eller hoppe med noe som kan resultere i en etappe blir mye større.

Dårlige

Dette vil virke som ligner den foregående eksempel, men det kommer fra den andre enden av spekteret. Det er enkeltpersoner som har leg avvik som ikke spesielt har eller bruker en dominant ben. For eksempel, syklister og løpere bruke begge bena når du utfører. I en sak som dette, hvis det ene beinet er større enn den andre det kan være grunn til en kompensasjon mønster fra aktivitet. For ulike grunner, er enten svakere eller sterkere enn den andre benet, og selv om begge ben blir brukt til å utføre en viss aktivitet, og kan være en under-eller over-utfører nok til å forårsake en forskjell i størrelsen av benet.

Gamle skader

Dersom en strekning er større på grunn av en eller annen årsak utsiden av mekanikk, er en annen mulighet for en gammel eller ny skade. Når du blir skadet og vev helbrede, kollagen remodels, utvikler arrvev; selv små endringer i ben kan forekomme. Fluid er mediet som alle næringsstoffer og ressurser bidra til å helbrede vev, mange ganger skadde deler av kroppen kan beholde væske og har ødem. Dette kan skje selv om skaden var flere år siden. Du legger merke til dette når folk reagerer på endringer i vær og fuktighet når de føler det i sine sammenføyninger. Kronisk ødem fra en tidligere skade kan føre til et bein til å være større enn den andre.

Body Structure

Kroppen forsøker alltid å opprettholde balanse i struktur for å holde deg rett og plan med horisonten. Dette blir ofte forvekslet med å være symmetrisk hvor kroppen din faktisk prøver å skape symmetri med omverdenen ikke kroppsdeler. Vi ser dette i funksjonell skoliose; forskjellige grunner funksjonelle skoliose kan utvikle seg i mennesker for å kompensere for strukturelle endringer i resten av kroppen. En skoliose mønster kan føre til ett ben til å være større enn den andre på grunn av det er posisjonering og derfor er det bruk er mye annerledes enn det andre benet. Dette kan føre til en større ben.

Hva er årsakene til kronisk nedre høyre magesmerter?

Hva er årsakene til kronisk nedre høyre magesmerter?


Nedre høyre magesmerter kan være et tegn på noe enkelt som gass, menstruasjonssmerter, overspising eller forstoppelse. Imidlertid, hvis den er kronisk smerte, er det sannsynlig at noe mer alvorlig.

Om

Ordet "kronisk" betyr "langvarig" eller "tilbakevendende." Hvis en smerte oppstår på grunn av mat-følsomhet, og deretter forsvinner når maten er fordøyd, er det ikke en kronisk smerte.

Typer

Det finnes to typer av kronisk nedre høyre magesmerter: langvarig smerte og tilbakevendende smerter. Langvarige smerter er alltid til stede; det kan føles som en verke som forverres ved berøring. Tilbakevendende smerter kommer og går. Slike smerter kan ha en utløser som setter den av for eksempel angst eller depresjon.

Årsaker

En langvarig eller tilbakevendende smerter i dette området kunne vise til irritabel tarm syndrom. Dette er en lidelse hvor symptomene vil gjenta seg i respons til spisevaner. En brokk eller nyrestein kan også forårsake smerte til å vedvare eller gå tilbake.

Behandling

En diett kan være anbefalt for visse lidelser eller antibiotika kan være foreskrevet i tilfelle av infeksjon. Hvis diagnosen omfatter brokk, kan kirurgi være nødvendig. Muskel-og skjelettplager kan også være årsaken til smertene. I dette tilfellet kan en anti-inflammatoriske medisiner anbefales.

Fakta

Smerter i nedre høyre mageregionen er ikke nødvendigvis et problem med organer plassert i dette området. Svært ofte smerter vil utstråle fra andre områder av magen eller fra brystet.

Hva er Hydronefrose av høyre nyre?

Hydronephrosis av den høyre nyren er hevelse av nyre befinner seg på høyre side av kroppen på grunn av tilbake-up urin forårsaket av en sykdom. Dette gjør tilstanden et symptom i stedet for en sykdom i sin egen rett, i henhold til US National Library of Medicine.

Prevalens

Hydronefrose rammer én av hver 100 mennesker på et eller annet tidspunkt i livet, ifølge US National Library of Medicine. Hydronefrose er fire til fem ganger mer sannsynlig hos menn enn hos kvinner.

Årsaker

Mulige årsaker til hydronefrose inkluderer blokkering av urinlederne eller rør som fører fra nyre til blæren; eller vesicoureteric reflux, en tilstand der urin fra blæren lekkasjer inn i høyre ureter og deretter inn i nyre. I tillegg nyrestein noen ganger føre til hydronefrose av høyre nyre, og noen gravide kvinner utvikler tilstanden, selv om legene ikke forstår grunnen.

Symptomer

Symptomer på hydronefrose i din høyre nyre inkluderer smerter i høyre side av kroppen mellom øvre del av magen og ryggen, en klump i magen, kvalme, oppkast, urinveisinfeksjoner, feber, smertefull vannlating, og økende hyppig vannlating eller haster.

Risiko

Ubehandlet, hydronefrose av høyre nyre kan føre til at nyrene å få varige skader. Dette utgjør en risiko for nyresvikt, som kan kreve dialyse.

Behandling

I noen tilfeller, hydronefrose klarner opp på egen hånd. Når det er nødvendig, behandlinger inkluderer en stent eller rør for å hjelpe tømme urin fra høyre ureter, antibiotika for å lindre infeksjoner eller kirurgi for å fjerne blokkeringen forårsaker tilstanden.

Betraktninger

Hydronefrose kan også påvirke venstre nyre på grunn av problemer med venstre ureter, eller tilstanden kan utvikle seg i begge nyrene på grunn av problemer som påvirker begge urinlederne eller nyrestein.

Hva er funksjonene til høyre nyre arterien?

Selv om nyrene dine er omtrent på størrelse med knyttnevene, de utfører viktige funksjoner som å filtrere avfall, vann og mineraler fra blodet. Inne nyrene er arterier, glomeruli, nefroner og nyretubuli som hjelper nyrene til å utføre viktige oppgaver.

Betydning

Dine nyrearteriene koble nyrene og hjertet ditt sammen. Mer spesifikt, dine nyrearteriene dukke opp fra din aorta og gren av til venstre og høyre nyrer.

Funksjon

Din rett nyrearterien, som din venstre lunge, leverer oksygen og blod til nyrene, ifølge Nefrologi Channel.

Funksjoner

Dine nyrearteriene, ifølge medicinenet, transportere ca 1,5 liter blod til nyrene hvert minutt.

Job

En gang i nyrene, er blodet filtreres av overflødig vann og avfallsprodukter som narkotika og frie radikaler, ifølge Nefrologi Channel.

Betraktninger

Hvis du utvikler renovaskulær hypertensjon det betyr enten høyre eller venstre lunge har blitt smalere. Som et resultat er det nedsatt blodtilførsel til nyrene.

Hva du skal holde styr på hvis du har høyt blodtrykk?

Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, er det økte trykket av blodet inne i arteriene som det sirkulerer gjennom hele kroppen. En måling av 140/90 regnes som høyt blodtrykk. Sporing av blodtrykk og andre tiltak er viktig å kontrollere og redusere hypertensjon. Komplikasjoner kan inkludere hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresvikt.

Blodtrykk

Spore hypertensjon hjemme ved hjelp av en blodtrykksmåler. Sørg for å sjekke dine nivåer på samme tid hver dag. Unngå røyking, spise eller trene i 30 minutter før du sjekker.

Nøyaktig blodtrykk Machine

Sørg for at din hjemme blodtrykk maskinen bruker nøyaktige målinger. Ta maskinen med deg på din neste medisinsk avtale å sammenligne målinger. Kontroller maskinen på en årlig basis, anbefaler Mayo Clinic.

Aktivitetsnivået

Hold oversikt over aktiviteter du gjør i løpet av dagen og sammenligne når blodtrykket er unormalt. Registrere eventuelle andre uvanlige symptomer. Ta med aktivitet journal til legetimer.

Kosthold og trening

Spore din diett --- skrive ned hva slags mat du spiser. Begrense natrium nivåer til mindre enn 2400 mg per dag. Hold oversikt over fysisk aktivitet du er involvert i. Å miste vekt er gunstig for overordnede organ helse og redusere høyt blodtrykk.

Fysisk helse

Fortsett å spore din generelle fysiske helse ved å planlegge vanlige leger avtaler. Høyt blodtrykk kan påvirke kroppen inklusive nyrer, skjoldbruskkjertel og selv netthinnen. Sporing generelle helse sikrer blodtrykket ikke forårsaker ytterligere komplikasjoner.

Hva er Tegn og symptomer på høyre side Hjerte Blokkering?

Hjertet, et knyttnevestore muskler i brystet, pumper blod gjennom kroppen til å forsyne den med oksygen og andre næringsstoffer. Høyre side hjerte blokkering indikerer okklusjon av den høyre koronararterie, arterien som opprettholder en tilførsel av blod fra aorta til bunnen av den venstre ventrikkel, så vel som 90 prosent av den høyre ventrikkel. Når denne arterien er blokkert, blir blodstrøm til disse deler av hjertet reduseres og hjertemuskelen ikke mottar sin påkrevde blod eller oksygen.

Symptomer

De vanligste symptomene på høyre side hjerte blokkering inkluderer angina (brystsmerter, trykk eller tetthet), magesmerter, smerter i armen, kortpustethet eller ekstrem tretthet. Når den høyre koronararterie er fullstendig blokkert, kan et hjerteinfarkt oppstå. Indikasjoner på hjerteinfarkt er lik symptomene på en riktig koronar blokkering, men mer intense.

Risikofaktorer

En rekke risikofaktorer bidrar til høyre side hjerte blokkering, inkludert fedme, røyking, hypertensjon (høyt blodtrykk), høyt kolesterol, diabetes, fysisk inaktivitet og høy forekomst av stress. Normal aldring øker også risikoen for koronar blokkering. Menn med disse risikofaktorene er vanligvis mer disponert for å utvikle hjerte blokkeringer. Koronarsykdom forekomst hos kvinner stiger etter menopause. Skulle du oppleve noen av de nevnte risikofaktorene, diskutere forebyggende kurs av handlingen med din lege.

Når å se din lege

Hvis du mistenker at du har et hjerteinfarkt, ringe 911 eller din lokale nødhjelpstjenester leverandøren umiddelbart. Hvis krise tjenester er ikke tilgjengelig, har noen transportere deg til nærmeste sykehus umiddelbart.

Snakk med legen din hvis du har noen av de tidligere nevnte risikofaktorer for koronarsykdom. Legen din kan være lurt å bestille tester for denne tilstanden, spesielt hvis varselsymptomene på trange arterier er til stede. Aggressiv behandling av disse risikofaktorene vil bli anbefalt selv om du ennå ikke er symptomatisk. Tidlig diagnose og behandling vil bremse eller stoppe utviklingen av sykdommen, og kan forebygge forekomsten av hjerteinfarkt.

Forebygging

Binde seg til en sunn livsstil vil fremme arterie helse og forebygge utviklingen av høyre hjerte blokkering og generell kardiovaskulær helse. Øk mengden av fysisk trening, spise sunn mat, opprettholde en sunn vekt, redusere og håndtere stress og slutte å røyke. Søke behandling hvis du lider av diabetes, høyt kolesterol eller høyt blodtrykk. Begrense mengden alkohol du inntar til ikke mer enn én drink per dag for kvinner og ikke mer enn to drinker per dag for menn.

Behandling

Ulike medisiner brukes til å behandle høyre side hjerte blokkeringer inkludert aspirin eller en resept blod tynnere, kolesterol-modifisere medisiner, betablokkere for å bremse pulsen og redusere blodtrykket, og nitroglyserin å kontrollere brystsmerter. Skulle mer aggressiv behandling anses nødvendig, hjertekateterisering, ballong angioplastikk og atherektomi prosedyrer er vanlig. Under en hjertekateterisering prosedyre, er et lite kateter settes inn i en skjede og dirigert til ditt hjerte, slik at kirurgen kan bestemme hvordan vi skal gå videre. Ballong angioplastikk utføres deretter å utvide blodårene og øke blodgjennomstrømningen. En atherektomi består av å sette inn en sliping kateter for å bryte blokkeringer i små biter som er feid bort i blodet ditt. Koronar bypass er en mer invasiv prosedyre utført for å direkte blodstrømmen rundt den blokkerte eller innsnevrede koronararteriene.