Digidexo.com

hyppig vannlating. kalsium

Grunner for hyppig vannlating hos kvinner

Irritanter

Du kan oppleve hyppig vannlating hvis du blæren er irritert av koffein, alkohol, krydret mat, tomat-baserte matvarer eller brus. Kutte disse ut av kostholdet ditt kan hjelpe. Boblebad og andre produkter også kan føre til hyppige vannlating ved irriterer urinrøret utenfra.

Infeksjoner

Urinveisinfeksjoner (UVI) er svært vanlig hos kvinner. Symptomer inkluderer hyppig vannlating av små volumer og smerte eller brennende følelse mens urinering. UVI er forårsaket av bakterier i blæren eller nyrer og kan behandles med antibiotika. Legen din kan sjekke for bakterier i urinen din for å avgjøre om du har en UTI.

Diabetes

Symptomer på diabetes kan inkludere hyppig vannlating, våkner opp om natten for å late vannet, og store mengder urin. En lege kan sjekke mengden av sukker i urinen for å teste for diabetes.

Hormoner og graviditet

Endringer som for eksempel graviditet, fødsel og overgangsalder kan forstyrre normal blærefunksjon. Hormonelle endringer kan redusere blæren evne til å strekke seg, fører til en mer hyppig behov for å urinere. Livmoren kan trykke på blæren under graviditet og forårsake en konstant sterk trang til å urinere.

Nevrologiske problemer

Problemer som Parkinsons sykdom, multippel sklerose og hjerneslag kan avbryte nervøs kontroll over blæren, forårsaker hyppig vannlating eller inkontinens.

Blære Unormalt

Blærestein, blæresvulster og kalsium krystall forming i blæren også kan føre til hyppig vannlating.

Medisiner

Hyppig vannlating er en bivirkning av enkelte medisiner. Den vanligste er reseptbelagte medisiner for høyt blodtrykk.

Årsaker til hyppig vannlating hos barn

Det kan være frustrerende når din tidligere toalett-trent barnet begynner å ha hyppig vannlating og urin ulykker. Hyppig vannlating hos barn kan føre til inkontinens i løpet av dagen eller over natten, og kan forårsake forlegenhet og sosial tilbaketrekning i barnet ditt. Ifølge Mayo Clinic og National Center for Diabetes, Digestive og nyre sykdommer, årsaker til hyppig vannlating hos barn inkluderer livsstilsfaktorer og blære lidelser.

Slow Development

Utvikling av et barns evne til å holde urin i kan oppstå langsomt og kan føre til hyppig vannlating, særlig om natten mens hun sover.

Kapasitet

Barn har mindre blærekapasitet enn voksne gjør, og er ikke i stand til å holde så mye urin så lenge som en voksen kan.

Følelser

Hvis barnet opplever følelsesmessig stress eller angst, hyppig vannlating og urin ulykker kan forekomme, noe som og kan resultere i enda mer angst.

Vaner

Drikke en stor mengde vann, juice eller koffeinholdige brus kan føre til at barnet å produsere en overdreven mengde urin, spesielt på natta.

Infeksjoner

Hyppig vannlating kan være forårsaket av blære eller urinveisinfeksjoner. Disse typer infeksjoner er mer vanlig hos jenter som følge av spredning av vaginal bakterier til urinveiene.

Blæreforstyrrelser

Strukturelle problemer av blæren, nyrene eller urinveiene, samt blæreirritasjon på grunn av allergiske reaksjoner på matvarer eller medisiner, kan føre til hyppig vannlating hos barn.

Hva er årsakene til hyppig vannlating?

Hva er årsakene til hyppig vannlating?


Den plutselige trang til å urinere normalt oppstår fra irritasjon til blæren. Dette irritasjon kommer fra ulike kilder som medisinske tilstander eller medisiner blir tatt. Når blæren føles trykk eller irritasjon, spasmer utvikle seg, øker behovet for og hyppigheten av urinering. Innsnevring ned årsakene til hyppig vannlating vil hjelpe finne din sak og gjør det mulig å jobbe mot en løsning.

Medisinske tilstander

En forstørret prostata - eller en infeksjon i prostata - kan føre til hyppig vannlating hos menn. Som prostata utvides, skyver den mot blæren, noe som resulterer i et behov for å urinere. Blære infeksjoner hos menn og kvinner resultere i smertefulle oppfordrer til å urinere, noen ganger med bare dråper urin kommer ut av blæren. Aktiv blærer forårsake spasmer som lidende føler behov for å urinere ofte. Sjekk med legen din hvis hyppig vannlating forstyrrer ditt daglige liv.

Stress

Psykiske tilstander som stress og angst kan utløse behovet for å urinere ofte. Kroppen reagerer på stress ved å stramme musklene i nakke, skuldre og selv blæren. Når blæren føles disse påkjenninger, blir behovet for å urinere krevende og ubønnhørlig.

Caffiene

Koffein er en naturlig vanndrivende som fjerner vann fra kroppen. Drikker store mengder kaffe og te som inneholder koffein kan bidra til hyppigheten av urinering.

Medisiner

Visse medisiner kan bidra til presserende vannlating. Kontroller beholderen eller litteratur ledsagende medisin for å bestemme om hyppig vannlating er en bivirkning. Diuretika forårsake presserende vannlating hos folk som medisin røyter unødvendig vann fra kroppen. Spør legen din hvis du tror visse medisiner forårsaker hyppig vannlating. Legen din kan endre eller justere dosen av medisinen.

Hyppig vannlating hos barn

Hyppig vannlating er et problem som kan være vanskelig å diagnostisere hos barn og kan ha mange forskjellige årsaker. Noen av årsakene er normal eller atferdsmessige og vil gå bort på egenhånd. Imidlertid kan hyppig vannlating også være en tidlig indikasjon på en alvorlig sykdom. Hvis du mistenker at barnet ditt er urinering for mye eller for ofte, kan du se en lege for å finne årsaken til problemet.

Identifikasjon

Hvor ofte gjør vannlating må være før det er diagnostisert som en betingelse? Det er vanskelig å bedømme bare fra å observere om et barn er å eliminere for ofte. Før å ha et barn vurdert av en lege, bør du begrense sitt inntak av væske i 24 timer for å se om det har en innvirkning på hans vannlating. Samle barnets urin i løpet av en 24-timers periode, og måle hvor mye det er. De fleste små barn skal produsere ca 1-1,5 gram av urin per kilo kroppsvekt per dag.

Sykdom

Det er flere sykdommer som kan forårsake hyppig vannlating. En av de vanligste er en urinveisinfeksjon. Hvis problemet er en UTI, vil barnet ha også ha haster, en brennende følelse ved vannlating og noen ganger feber. En annen årsak kan være diabetes. Andre symptomer på diabetes inkluderer tørste, økt appetitt og sengevæting. En lege kan teste for diabetes ved å teste blodsukkeret i barnets urin. Andre mulige sykdommer inkluderer diabetes insipidus, eller mangel på en pituary kjertel hormon, og nyresykdom.

Behavior

Hyppig vannlating kan være en enkel atferdsmønster som skjer ved valg og forsvinner naturlig. Noen småbarn, spesielt gutter, utvikle en fascinasjon med vannlating kort tid etter pottetrening, og for et par måneder de ønsker å urinere ved enhver anledning. Unge skolebarn vil noen ganger prøve å drikke nok vann umiddelbart etter å gå på toalettet for å sikre at de blir nødt til å gå igjen snart, slik at de kan ha en unnskyldning til å komme seg ut av klassen i noen minutter. Og, selvfølgelig, vil et barn som er i stadig drikker juice eller melk trenger å urinere ofte.

Mat / drikke

I tillegg til høy væskeinntak som tilsvarer mer hyppig vannlating, er det noen matvarer som er mer sannsynlig å forårsake vannlating. Mange sure matvarer er naturlige diuretika som kan forårsake hyppig vannlating hos barn for et par timer etter at maten har blitt spist. Hyppig vannlating kan også være et tegn på en reaksjon på en bestemt mat, som indikerer en allergi eller intoleranse.

Forebygging / løsning

Behandling av hyppig vannlating avhenger av årsaken til problemet. Diabetiske barn trenger å følge en sukkerfri diett og ta insulin. Urinveisinfeksjoner er vanligvis behandles med antibiotika. Hvis årsaken er atferdsmessige, kan du behandle det ved å begrense væskeinntaket, ved å oppmuntre barnet til å fullt tømme blæren mens urinering, og ved å vente på atferden til å gå bort av seg selv.

Grunner til hyppig vannlating hos barn

Grunner til hyppig vannlating hos barn


Barn som arbeider med pottetrening kan urinere så ofte som en gang i timen, men for de fleste barn bruker badet mer enn en gang annenhver time kan indikere et problem. Det finnes flere vanlige og behandles problemer som fører et barn å må tisse oftere enn normalt. Rådfør deg med barnelege hvis du er bekymret for barnet ditt opplever kanskje en av disse problemene.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner, eller UVI, er vanlig hos barn. Om lag 8 prosent av jentene og 1 til 2 prosent av guttene vil ha en i en alder av 5. En UTI er forårsaket av bakterier i urinveiene, som inkluderer blæren. Hos spedbarn og småbarn, kan symptomene være feber eller oppkast. Et barn som er førskole-alder eller eldre og har en UTI kan føle at hun trenger å urinere ofte. Hun kan bruke badet ofte, men vil trolig bare produsere en liten mengde. Hun kan også klage over brenning når hun går på do, sengevætere om natten eller har feber. Du kan bidra til å forhindre en UTI ved å lære barn hvordan du skal rense seg selv etter bruk av badet. En lege kan forskrive antibiotika som vanligvis vil rydde opp infeksjonen i to til tre dager.

Type 1 Diabetes

Ca 13.000 barn er diagnostisert med type 1 diabetes hvert år. Denne sykdommen forekommer når bukspyttkjertelen slutter å gjøre insulin, som er et hormon som hjelper legemet bryte ned glukose i blodet. Barn som utvikler type 1 diabetes kan urinere ofte, gå ned i vekt, begynne å tisse i sengen eller være unormalt trøtt eller tørst. Det finnes ingen kur for diabetes, men det kan kontrolleres med et sunt kosthold som ikke er for høy i sukker. Barn må også sjekke blodsukkeret et par ganger om dagen ved å kjøre en dråpe blod gjennom en liten maskin, og må få insulin injeksjoner ofte. I tett samarbeid med barnets lege er også svært viktig å håndtere sykdommen.

Blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse oppstår når vedlegget blir betent. Det forekommer oftest hos barn i alderen 11 og 20, og er ikke veldig vanlig hos små barn. Symptomer inkluderer alvorlig mage smerter, kvalme, feber, diaré og hyppig vannlating. De mest sannsynlige symptomene for barn under to år har oppkast og en hoven mage. Blindtarmbetennelse er svært alvorlig. Hvis vedlegget ikke er kirurgisk fjernet innen 24 til 72 timer med symptomer starter, kan det sprekke og spre smitte i hele kroppen, men barnet skal komme seg helt etter at tillegget er fjernet.

Overaktiv blære

Overaktiv blære er en slags paraplybegrep for en rekke problemer som forårsaker hyppig vannlating. Et barn kan ha blæren muskler som ikke har fullt utviklet og har spasmer, forårsaker behovet for å urinere ofte. Hun kan også bli stresset eller engstelig om noe; for eksempel starten av et nytt skoleår eller slåss mellom hennes foreldre. Hun kan også være allergisk mot noe i hennes diett, eller være forbruker koffein. Mange barn med en overaktiv blære vil vokse problemet etter alder 5. Hvis ikke, kan en lege foreskrive medisiner eller øvelser barnet kan gjøre for å styrke blæren muskler.

Hva er årsakene til Infant hyppig vannlating?

Hyppig vannlating hos et spedbarn, eller frekvens, kan føre til at du går gjennom flere bleier i timen. Frekvens resultater fra en rekke forhold, hvorav de fleste barnelege kan enkelt behandle hvis fanget tidlig nok.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner ofte føre til hyppig vannlating hos barn i alle aldre, inkludert spedbarn. Imidlertid kan urinveisinfeksjoner eksistere uten dette symptomet og kreve behandling av antibiotika.

Nedsatt tubulær acidose

Renal tubulær acidose oppstår når ditt barns nyrer kan ikke riktig kast syre. I sin tur, disse feilfungerende nyrer forårsake frekvens. Du bør behandle denne tilstanden alvorlig.

Vulvovaginitis

Irritasjon i vaginalområdet, og ved åpningen av uretra kan føre til hyppig vannlating. Sjampo og såper ofte ha denne effekten på spedbarn.

Misforståelse

Ikke forveksle hyppighet med polyuri. Frekvens betyr vannlatning oftere enn vanlig, samtidig som polyuri refererer til et større volum av urin på en gang.

Advarsel

En profesjonell kan enkelt behandle de fleste årsakene til spedbarn frekvens, så det er viktig ikke å ignorere symptomene. La barnet ditt gå ubehandlet i en tilstand som urinveisinfeksjon kan føre til permanent skade nyrene hennes.

Hyppig vannlating & Leg Pain

Hyppig vannlating & Leg Pain


Hyppig vannlating og smerter kan være symptomer på en alvorlig medisinsk tilstand. Hvis du opplever disse symptomene, bør du kontakte lege for riktig diagnose og behandling.

Akutt bakteriell prostatitt

Akutt bakteriell prostatitt er en tilstand som kan være forårsaket av en seksuelt overført sykdom, skade på prostata under operasjonen, eller fra et kateter plassert i blæren (som kan innføre bakterier inn i prostata). Denne tilstanden kan føre til smerter i beinet og genital området, smertefull og hyppig vannlating, feber og ryggsmerter. Antibiotika og smertestillende medikamenter er vanligvis brukes til å behandle denne tilstanden.

HIV Myelopati

HIV myelopati er en tilstand som ikke er ofte diagnostisert blant de som har HIV. Symptomene på HIV myelopati er hyppig vannlating, prikking, muskelkramper og smerter i bena. Denne tilstanden oppstår i de senere stadier av HIV-infeksjon, og det er ingen kjent behandling for den.

Type 2 Diabetes

Type 2 diabetes er en tilstand som utvikler seg over tid. Symptomene på type 2 diabetes er hyppig vannlating, smerter, tåkesyn, blir treg til å helbrede, økt tørste og tørr munn. Det er viktig å oppsøke lege for å utvikle en plan for å kontrollere blodsukkeret og symptomene på type 2 diabetes.

Nyre infeksjon

En nyre infeksjon kan føre til smerter i rygg og sider, smerter som stråler til beinet, hyppig vannlating, smertefull vannlating, kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand som krever et antibiotikum for å kvitte kroppen av infeksjonen.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon, eller UTI, er en tilstand som kan føre til at du føler deg syk. Andre symptomer på en UTI er smerter ved vannlating, hyppig vannlating, muskelsmerter, og skyet urin. En UTI er vanligvis behandles med antibiotika og det er best å unngå alkohol, koffein og krydret mat under behandlingen.

Vitaminer som forårsaker hyppig vannlating

Et sunt, balansert kosthold rikt på essensielle næringsstoffer gir mange fordeler, blant annet urin helse. Spise sunn mat og drikker mye vann vil gå langt i å fremme normal frekvens og kvalitet av urin. Noen vitamintilskudd, da tatt i overkant, kan føre til hyppig vannlating.

Vitamin C

Som med alle vitaminer, er det mulig å få for mye vitamin C. Dette gjelder spesielt for folk som laster opp på dette vitaminet under kalde og influensasesongen. Men den gode nyheten er at det ikke er alvorlige rapporterte bivirkninger av overdoser på vitamin C, per Mayo Clinic. Men å ta et overskudd av 1000 milligram vitamin C kan føre til hyppig vannlating, så vel som mild diaré og magekramper. Andre symptomer inkluderer en blussende ansiktet, hodepine, kvalme og oppkast.

Vitamin C og urin Helse

Men vitamin C spiller en rolle i urin helse. Ved warding av bakterier i urin, har denne vitamin har vist seg å bidra til å forhindre blære infeksjoner og skylle ut giftstoffer. En annen positiv urin helse aspekt av dette næringsstoffet er at vitamin C kan redusere blære kreftrisiko blant røykere og de som drikker alkohol.

Interessant, er et symptom på vitamin B6-mangel økt vitamin C i urinen. Dette betyr en mangel på vitamin B6 kan bety dårlig absorpsjon og utnyttelse av vitamin C. Siden C er så viktig i urin helse og beskytte mot infeksjoner, får for lite B6 er dobbelt skadelig.

Vitamin B

Vitamin B har også en innvirkning på urinering. Kroppen fjerner overflødig vitamin B gjennom urin. Mens skytende vitamin B, vil ikke nødvendigvis føre til hyppige eller økt urinmengde, vil det føre til en endring i urin selv. Snart etter å ha tatt vitamin B, eller et multivitamin høy i denne vitamin, vil urinen være en lys gul eller grønn i fargen. Urinen kan også være sterkere i lukt. Verken fargeendring eller lukt endring, hvis forårsaket av sunne doser av vitamin B, garanterer bekymring.

Vitamin D-toksisitet

Når for mye vitamin D er i kroppen, er dette kjent som vitamin D-toksisitet eller hypervitaminosis D, per Google Health. Det er mange symptomer på vitamin D-toksisitet, og blant dem er hyppig vannlating, særlig om natten. Overdreven tørste er et annet symptom på denne tilstanden.

Vitamin B12 Injeksjon

Tar for mye vitamin B12 i supplement form har ikke vært assosiert med hyppig vannlating. Men dette kan være en av de mange bivirkninger av å få en B12 shot. Hvis du er lege foreslår å få en B12 shot, sørg for at du diskutere alle mulige bivirkninger med ham slik at du vet hva du kan forvente, per Mayo Clinic.

Medisin for hyppig vannlating

Hyppig vannlating er en type inkontinens kalles urgeinkontinens. Millioner av amerikanere lider av denne tilstanden. Det finnes medisiner som behandler tilstanden og bidra til å lindre den.

Symptomer

Symptomer på en overaktiv blære er plutselig behov for å urinere på en jevnlig basis. Det er en type inkontinens. Hvis tilstanden kommer plutselig, bør du oppsøke lege for å utelukke en urinveisinfeksjon.

Hvem er i faresonen for denne tilstanden

Det er visse befolkningsgrupper som er mer en risiko for problemer knyttet til hyppig vannlating. Populasjoner er mest utsatt inkludere eldre, kvinner som nettopp har født, kvinner opplever menopause, personer med skader på sine nerver av diabetes og personer med en aktiv urinveisinfeksjon.

Medisiner - Detrol LA

Detrol LA virker ved å redusere sammentrekninger i blæren, og dermed redusere antall turer på do. Det er et en gang om dagen medisiner som varer i 24 timer.

Ditropan Xl

Ditropan Xl var den første medisiner for overaktiv blære som er tatt bare en gang om dagen. Det bidrar til å redusere symptomer assosiert med en overaktiv blære. Det er tre doser av medisinen tilgjengelig for å sikre at du får fullt utbytte.

Østrogen

Østrogen, enten tatt av munnen eller satt inn vaginalt, er også en behandling for en overaktiv blære.

Hva er behandlingen for Polyp i blæren og hyppig vannlating?

Blære polypper er utvekster på veggene i blæren. De kan være kreft, men er ofte godartet. I mange tilfeller, er det ingen symptomer fordi polypper er små. Til tider kan de forårsake blod i urinen og smertefull eller hyppig vannlating. Behandlingen avhenger av typen av polypper, og de problemer som er forbundet med dem.

Risikofaktorer og symptomer

Årsakene er ukjent, men noen risikofaktorer kan omfatte røyking, eksponering for industrielle kjemikalier og slektshistorie. De har vært knyttet til en parasittinfeksjon (schistosomiasis) vanlig i utviklingsland.

Blære omskolering

Blære omskolering er prosessen med å øke intervallene mellom bad bruk over 12 uker, og starter med et overkommelig tid, for eksempel hvert 30. minutt. Det er viktig, når du bruker denne metoden, for å være metodisk om de gangene du urinere. For eksempel, gjør det et poeng å gå på toppen av timen, om du føler behov eller ikke, så oppgradere til hver og en halv time, gradvis legge tid. Dette vil tillate deg å administrere tømmingsrefleksen og øke volumet du kan tåle.

Diet Modification

Unngå visse matvarer kan hjelpe til med å behandle hyppig vannlating. Koffein, kullsyreholdige drikker, tomatbaserte produkter, sjokolade og krydret mat kan irritere blæren fôr.

Væskeinntak

Overvåking væskeinntaket er viktig i behandlingen. Drikk nok til å hindre forstoppelse, men unngå væske før sengetid for å hindre nighttime urinering.

Kirurgiske alternativer

I tilfeller hvor polypper er fast bestemt på å være kreft eller smerte og blødning må stoppes, kirurgiske alternativer er tilgjengelige. En type kirurgi for å fjerne polypper kalles transurethral reseksjon. Bruken av en cystoscope tillater kirurgen å gå inn i blæren og biopsi eller fjerne polypper. Hvis ondartede, stråling og kjemoterapi kan være nødvendig.

Grunner for hyppig vannlating

Hyppig vannlating eller følelsen av hyppige urin haster er en tilstand som kan bety flere underliggende årsaker. Avhengig av årsaken, kan hyppig vannlating være et midlertidig problem, eller det kan være en konstant problem som kan være vanskelig å overvinne. Hyppig vannlating kan være en begrensende og frustrerende tilstand, siden det hindrer deg fra å ta del i langvarig aktiviteter vekk fra et bad, med mindre du er villig til å risikere ekstremt ubehag.

Urininkontinens

Urininkontinens er manglende evne til å kontrollere blæren, noe som fører til utilsiktet urinlekkasje. Inkontinens er mest vanlig hos eldre, men det kan også forekomme hos yngre voksne. Det finnes flere forskjellige typer inkontinens: stressinkontinens er lekkasje som oppstår når en plutselig belastning er plassert på kroppen, så som nysing, hosting, eller å løfte en stor mengde vekt; urgeinkontinens er når en plutselig presserende behov for å urinere årsaker lekkasje; og funksjonell inkontinens er lekkasje som skjer fordi du er fysisk ute av stand til å gjøre det til badet i tide til å urinere.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon (UVI) er når blæren og urinveiene bli infisert med bakterier, oftest fra avføring få innsyn i urinveiene gjennom urinrøret. Infeksjonen fører til at blæren til å bli opphisset, forårsaker blæren for å innsnevre, noe som fører til hyppig vannlating. Ofte å gå på do i løpet av natten eller opplever smertefull vannlating er også sannsynlig med en UTI. UVI forekommer oftere hos kvinner enn menn.

Forstørret eller infisert prostata

I menn, forhold som kan føre til hyppig vannlating er forstørret prostata og prostata infeksjoner. Når prostata blir forstørret eller infisert med bakterier, det setter press på blæren som er i nærheten, noe som reduserer volumet som blæren kan holde, og skape en følelse av urin haster. Kirurgi for forstørret prostata kan noen ganger lindre problemet, og prostata infeksjoner kan bli ryddet opp med medisinering.

Atrofi

Når musklene rundt blæren, urinrøret bekkenbunn og svekkes, eller sphincter av blæren svekkes, vil behovet for å urinere sannsynligvis øke. Muskler har en tendens til å bli svakere over tid når de ikke brukes, og i alderdommen, begynner kroppen å kaste bort, eller atrofi, naturligvis. Gjøre øvelser for å styrke musklene i bekkenbunnen kan redusere behovet for å urinere.

Andre årsaker

Hyppig vannlating kan være forårsaket av mange andre årsaker. Diabetes kan føre til hyppig vannlating, ettersom ekstra blod sukkeret i urinen trekker mer væsken inn i blæren. Nyresykdommer og hjertesykdommer kan også føre til hyppig vannlating, da de kan føre til opphoping fluid i kroppen. Visse medisiner, for eksempel diuretika, kan også føre til hyppig vannlating.

Bed Wetting og hyppig vannlating

Sengevæting og hyppig vannlating er vanligvis symptomer på en underliggende helseproblem i stedet for problemer selv. En lege kan bidra til å diagnostisere årsaken til en person opplever dem og tilby behandling løsninger.

Bed Wetting

Sengevæting, eller enurese, oppstår når noen, som regel et barn, urinerer mens du sover fordi han ikke våkner når blæren hans signaler om at den er full.

Hyppig vannlating

Ifølge MedlinePlus, oppstår hyppig vannlating når en person trenger for å urinere oftere enn det som er vanlig. Det kan skje om natten, noe som fører henne til å komme ut av sengen for å tømme blæren.

Blære Størrelse

Et barn som er blæren ikke har vokst seg store nok til å holde følge med mengden av urin nyrene hans produsere kunne ha problemer med sengevæting. Det kan også føre ham til å urinere ofte i løpet av dagen. Når blæren hans vokser, vil problemene stoppe.

Urinveisinfeksjon

En urinveisinfeksjon kan føre en person til å føle seg som om hun trenger å urinere ofte. Hos barn kan det føre til sengevæting, sier American Urological Association. En urinveisinfeksjon kan behandles med antibiotika.

Too Many Fluids

Drikker for mange væske i løpet av dagen kan føre til hyppig vannlating. Hvis du fortsetter å drikke væske ved sengetid, særlig de med koffein eller sukker, risikerer du å tisse i sengen. Felle væsker vil redusere vannlating frekvens og sjansen for sengevæting.

Medisiner som forårsaker hyppig vannlating

Medisiner som forårsaker hyppig vannlating


Hyppig vannlating betyr tisser oftere enn normalt. Hvis en person legger merke til at deres urinmengde eller trang til å gå har økt etter behandlingsstart på en ny medisin, kan årsaken til hyppig vannlating være at stoffet. Informer legen om eventuelle endringer, og være klar over noen av de stoffene som forårsaker denne bivirkningen, samt formålet med disse stoffene. Det finnes flere typer medisiner som kan forårsake hyppig vannlating.

Lyrica

Lyrica er et stoff som kan føre til hyppig vannlating. Dette er en vanlig bivirkning av Lyrica, som brukes til behandling av fibromyalgi smerte, blant andre forhold.

Tiazider

Tiazider finnes også medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. De er diuretika, eller vanndrivende medisiner, som noen ganger brukes til å behandle høyt blodtrykk. Disse stoffene virker ved å stoppe vann, natrium og kalium fra reabsorbing inn i kroppen.

Kaliumsparende diuretika

Kaliumsparende diuretika også skape mer urin utgang. Noen ganger brukes sammen med tiazider, vil kaliumsparende diuretika ikke hemme kaliumnivået i kroppen. Kaliumsparende diuretika vil imidlertid fortsatt hindre vann og salt fra reabsorbing inn i legemet, og de er milde diuretika. Kaliumsparende diuretika kan også brukes sammen med loop-diuretika.

Loop Diuretika

Loop-diuretika er sterke medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. De arbeider raskt og således kan anvendes i en nødssituasjon for å frigjøre fluid, slik som væske som samler seg på lungene. Hvis en pasient ikke kan bruke tiazider og ikke har fungerende nyrer, kan loop-diuretika foreskrives i stedet. Loop-diuretika kan også føre til at kroppen til å være for lav i kalium.

Osmotiske Diuretika

Osmotiske diuretika er ikke ofte brukt. Når de er foreskrevet, men osmotiske diuretika bidra til å stoppe legemet fra reabsorbing salt og vann, og kan forårsake hyppige bad turer. Osmotiske diuretika også bidra til å kontrollere hvordan urin beveger seg gjennom nyrene etter en skade eller operasjon.

Karboanhydrasehemmere

Karboanhydrasehemmere, for eksempel acetazolamid, er medisiner som kan forårsake hyppig vannlating. Karboanhydrasehemmer bare fungere for en minimal tidsperiode. Disse medikamentene stoppe enzymet karbonsyreanhydrase fra å forandre bikarbonat-ion i blodet. De hjelper behandle væskeretensjon, hjertesvikt, epilepsi, premenstruelle spenninger, pre-eclamptic toxemia, og noen glaukom.

Andre medisiner og interaksjoner

Det finnes flere medisiner som forårsaker hyppig vannlating. Ulike medikamenter kan føre til ulike effekter i forskjellige mennesker, men hyppig vannlating er en potensiell bivirkning til enkelte legemidler. Noen andre medisiner som forårsaker hyppig vannlating inkluderer metoklopramid, estazolam og baklofen.

Noen legemiddelinteraksjoner kan føre til hyppig vannlating. En legemiddelinteraksjon oppstår når to stoffene, til sammen produsere en effekt som verken årsaker når det tas alene.

Svulster og hyppig vannlating

Hyppig urinering ikke er en sykdom i seg selv, men snarere et symptom på en rekke forskjellige mulige forhold. Hyppig vannlating kan beskrives som å måtte gå på do så mye at det begynner å forstyrre livet ditt.

Svulster

Svulster som ligger i blæren og prostata kan føre til at du opplever hyppig vannlating. Dette er vanligvis den tidligste symptom av en tumor i et av disse to organer.

Blærekreft

Blærekreft er noen ganger ansvarlig for hyppig vannlating. Tumorer forårsaket av kreftceller i blæren tar opp plass og forårsake blødning, noe som fører til hyppig vannlating.

Prostata

Svulster lokalisert i prostata kan også føre til hyppig vannlating. Svulstene som ligger i prostata har samme virkning som tumorer som befinner seg i blæren. De begge tar opp plass og føre til hyppig vannlating.

Forebygging / løsning

Hvis du opplever hyppig vannlating, bør du umiddelbart søke legehjelp. Hyppig vannlating, som sagt før, er et symptom på en rekke forhold. Tidlig diagnose kan bidra til effektivt å behandle mer alvorlige tilstander som tumorer lokalisert i blære og prostata.

Fun Fact

Blæren kan holde opp til to og en halv kopper urin på en gang, men trang til å urinere er vanligvis følte når blæren inneholder bare litt over en halv kopp.

Behandlinger for hyppig vannlating

Ifølge MedicineNet.com, en i 11 voksne opplever hyppig vannlating, en pinlig tilstand forårsaket av ufrivillige sammentrekninger i blæren. Hyppig vannlating gjør det vanskelig for folk å gå til aktiviteter eller arrangementer i frykt et bad kanskje ikke tilgjengelige. Flere behandlinger og terapier kan redusere eller eliminere hyppig vannlating, inkludert bekken omskolering metoder, medisiner og i alvorlige tilfeller, kirurgi.

Bekken Muscle Rehabilitering

Hyppig vannlating er behandlet gjennom bekken muskel rehabilitering, noe som reduserer det haster å urinere ved å styrke bekkenmuskulaturen. Styrking bekken musklene minsker også utilsiktet lekkasje. Ifølge MedicineNet.com, kegel øvelser, biofeedback og bekkenbunnen elektrisk stimulering er metoder som brukes i bekken muskel rehabilitering. Disse metodene gjør det lettere å forlenge tiden mellom urinering ved å lære kvinner og menn hvordan å kontrollere bekkenmusklene. Kvinner kan også bruke en annen metode som kalles vaginal vekttrening, der små vekter blir holdt inne i skjeden for å øke vaginal styrke.

Diett

Endring av kosthold kan også redusere hyppig vannlating. Ifølge Mayo Clinic, spise et fiberrikt kosthold reduserer forstoppelse, som vanligvis er forbundet med blæreproblemer. Fiber regulerer fordøyelsessystemet, forebygge forstoppelse og underliggende blæreproblemer.

En lege kan også anbefale å unngå koffein drikke, som bidrar til hyppig vannlating. Overvektige personer bør prøve å opprettholde en sunn vekt, siden overvekt gjør hyppig vannlating verre.

Gjør Regelmessig Toalett Trips

Planlegge turer på do styrker også blæren. For å gjøre dette, urinere hver to til tre timer i stedet for når vannlating er presserende. Dette tillater at blæren til å tilpasse seg en normal arbeidsdag og dermed redusere hyppig vannlating episoder.

Bruk medisiner

Ifølge ConsumerReports.org, medisiner bidra til å behandle alvorlige episoder av hyppig vannlating. Oxybutynin hindrer hyppig vannlating ved å slappe av lukkemuskelen, mens tolterodin behandler hyppige vannlating, trang til å urinere og utilsiktet lekkasje. Darifenacin hjelper også hindre hyppig vannlating.

Medisinske prosedyrer

Medisinske prosedyrer, inkludert botox injeksjoner og noen operasjoner, kan korrigere alvorlig urinering frekvens. Botox-injeksjoner redusere hyppig vannlating ved lammende vevet rundt blæren. Sakral nervestimulering, en type impuls behandling, reduserer vannlating haster ved å stimulere de sakrale nerver mellom ryggmargen og blæren. Den siste typen medisinsk behandling, styrking cystoplasty, øker kirurgisk størrelsen på blæren, slik at det å få plass til mer avfall. Denne operasjonen er kun ment for personer med alvorlig vannlating haster som ikke responderer på annen behandling.

Slik unngår hyppig vannlating

Hyppig vannlating i ikke bare en plage, kan det signalisere en alvorlig medisinsk tilstand. Hyppig vannlating kan være forårsaket av en urinveisinfeksjon, overaktiv blære, forstørret prostata, forstoppelse, overdreven væskeinntak, koffein, nervøsitet, medisiner, diabetes, nyresykdom eller svulst. Du må gå til legen din slik at han kan finne årsaken til din hyppig vannlating. Behandling vil avhenge av hva legen finner. Det finnes tiltak du kan ta for å hindre eller redusere forekomsten av hyppig vannlating.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din. Du trenger en fullstendig fysisk undersøkelse for å fastslå årsaken til hyppig vannlating. Legen din vil sjekke urinen for å påvise tilstedeværelse av en infeksjon, og kan anbefale blodprøver for å utelukke diabetes.

Ta antibiotika. Avhengig av resultatene av din urinprøve, kan legen forskrive antibiotika hvis du har en infeksjon. Mange ganger, er hyppig vannlating knyttet til en urinveisinfeksjon, spesielt hvis det er ledsaget av svie, haster, magesmerter og av og til, blod i urinen. Sørg for at du er ferdig med alle dine medisiner eller annet infeksjonen kan ikke løse.

Spør om reseptbelagte medisiner. Hyppig vannlating kan være relatert til en overaktiv blære. Spør legen din om medisiner for å behandle denne tilstanden er passende for din tilstand. Disse medikamentene oppmuntre blæren til å slappe av og er effektive i å lindre episoder av overaktiv blære og påfølgende hyppig vannlating.

Utfør Kegel-øvelser. Kegel øvelser arbeid for å styrke musklene i bekkenbunnen og musklene som er ansvarlige for å holde urinen. Legen din kan gi deg råd hvordan du effektivt gjøre Kegel øvelser. Det kan ta opptil åtte uker før du merker en forbedring.

Spis en høy-fiber diett. Spise mat høy i fiber kan avlaste forstoppelse, noe som kan være forbundet med hyppig vannlating. Hvis du har problemer med å spise fiberrik mat, spør legen din for å anbefale en fiber supplement.

Tips og advarsler

  • Begrense koffein. Koffein er et sentralstimulerende, og det fremmer hyppig vannlating.
  • Hyppig vannlating kan være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Se legen din med en gang hvis hyppig vannlating er vedvarende eller hvis det er ledsaget av overdreven tørst, sult, svette, skjelving eller svakhet. Disse symptomene kan tyde på diabetes og krever rask behandling.

Grunner for Hyppig vannlating om natten

Hyppig vannlating om natten, eller nocturnia, har en rekke sitert årsaker. Nocturnia er vanligvis et symptom på en annen underliggende helsetilstand, og det er en tilstand som kan forstyrre ens søvnkvalitet og ha en negativ effekt på en persons humør i løpet av dagen. Nocturnia er definert som behovet for å urinere to eller flere ganger i løpet av søvnperioder, men er ikke en tilstand som er forbundet med sengen fukting.

Urologisk Infeksjon

En urinveisinfeksjon (UVI) kan være en av årsakene til nocturnia. Når du har en urinveisinfeksjon, nyrer, blære, urinrøret og / eller dine urinlederne kan bli negativt påvirket. En UTI er forbundet med stort behov for å urinere, og når du endelig gjør urinere, vil du passere urin i små mengder og bestått urin kan bevise smertefullt. Behandling med et antibiotikum, vil være nødvendig for å lindre tilstanden, og for å eliminere problemer med nocturnia.

Overaktiv blære og inkontinens

En overaktiv blære vil få deg til å stå opp om natten for å urinere. Mengden urin du passerer kan være liten eller stor avhengig av hvor mye væske du har konsumert og den faktiske årsaken til inkontinens. Blæren kunne utvikle muskel problemer som fører det til kontrakt med mer frekvens, og det kan også være underliggende tilstander som for eksempel en svulst i blæren, Parkinsons sykdom, hjerneslag eller multippel sklerose som kan føre til at blæren til å bli overaktiv. For å avhjelpe situasjonen, prøv å endre mengden av væske du inntar. Du må kanskje omskolere blæren muskler, og gjøre noen bekken øvelser for å lindre nocturnia forhold. Reseptbelagte medisiner kan bidra til å redusere sammentrekninger i blæren for å redusere vannlating frekvens.

Svulster i blæren eller prostata

Blærekreft kan føre til smertefull og hyppig vannlating. Når prostata kreft oppstår, kan det føre til at prostata å presse mot blæren: Dette er også ansvarlig for å måtte ofte tisse om natten. Veksten av prostata kan også legge press på urinrøret, noe som gjør det vanskelig å urinere. Siden prostatakreft gjør det vanskeligere å urinere, har du kanskje behov for å urinere med mer frekvens. Vellykket behandling av nocturnia forårsaket av blærekreft eller prostata kreft kan oppstå når kreftsvulster elimineres via kirurgi og andre behandlingstiltak.

Blære Prolaps

Blære prolaps, også identifisert som cystocele, er en tilstand som oppstår hos kvinner etter overdreven belastning under fødsel, avføring eller løfte tunge gjenstander. Denne tilstand forekommer når veggen mellom skjeden og blæren er svekket, strukket og, i sin tur, gjør det mulig for blæren til å bule inn i kvinnens vagina. Nocturnia oppstår med denne tilstanden fordi kvinnen føler et press i bekkenet, fylde i magen som er konstant, og følelsen av at etter urinering er det fortsatt mer urin å passere. Når tilstanden er behandlet via non-invasiv og / eller inngripende tiltak, vil nocturnia avta.

Graviditet

Hyppig vannlating kan bevise plagsom gjennom mesteparten av svangerskapet. Kroppen øker mengder blod blir produsert i kroppen; dermed blir mer væske blir filtrert av nyrene, som i sin tur sendt til blæren. Press på blæren oppstår som fosteret fortsetter å vokse inni livmoren din, også. Etter fødsel, vil nocturnia vanligvis avta.

Diabetes

Diabetes er en tilstand der du har overdreven blodsukkeret i blodet. Behovet for å urinere med frekvens kan tilskrives sterk tørste og økt forbruk av væske når diabetes utvikler seg. Mulige komplikasjoner kan oppstå hvor kroppen begynner å produsere mer ketoner, som kan ha en skadelig effekt på nyrene. Regulering blodsukkeret via medisiner og endre kostholdet ditt kan bidra til å lindre nocturnia problemer.

Er hyppig vannlating Normal?

For folk som drikker mye vann eller annen drikke, ta diuretika for å kontrollere høyt blodtrykk eller ta i mye koffein eller alkohol, er hyppig vannlating sannsynlig normalt. Med andre mennesker, derimot, kan hyppig vannlating være et tegn på en alvorlig medisinsk problem.

Identifikasjon

Den faktiske mengden ganger at du tisser hver dag varierer fra person til person, noe som gjør definisjonen av hyppig vannlating subjektiv. Hvis du føler du plutselig urinering oftere eller trangen er mer plutselige eller sterke enn vanlig, så du opplever hyppig vannlating.

Funksjoner

For mange mennesker, innebærer hyppig vannlating nokturi, eller komme opp midt på natten for å urinere. Mens middelaldrende og eldre menn ofte får opp en gang for å urinere, det er uvanlig for folk flest til å våkne opp på grunn av behovet for å urinere, spesielt hvis det skjer mer enn en gang.

Årsaker

Diabetes, graviditet, en forstørret prostata er vanlige årsaker til hyppig vannlating, mens mindre vanlige årsaker inkluderer overaktiv blære, urininkontinens, slag og andre nevrologiske lidelser som multippel sklerose. Blærekreft er en sjeldnere årsak til hyppig vannlating.

Advarsel

Hvis du opplever feber, frysninger, oppkast, ryggen eller siden smerte, eller risting sammen med hyppig vannlating, søk straks legehjelp så dette kan være et tegn på infeksjon. Hyppig vannlating ledsaget av økt appetitt og sterk tørste er farlige tegn på diabetes, og også krever rask legehjelp.

Betraktninger

Hvis du er bekymret for hyppig vannlating eller hvis det vedvarer, snakk med legen din. Vær forberedt med informasjon om hvor ofte du tisser og når, samt en beskrivelse av hva urinen ser ut, da dette vil hjelpe legen diagnostisere tilstanden.

Graviditet og hyppig vannlating

Graviditet og hyppig vannlating


En av de første symptomene på at mange kvinner legger merke til før du oppdager en graviditet er den økte hyppigheten av turer på do. Hyppig vannlating er et vanlig symptom som vanligvis forekommer i hele svangerskapet, men det er visse skritt som kan tas for å holde dette symptomet under kontroll.

Livmor Vekst

Økt vannlating kan begynne så tidlig som en til to uker etter unnfangelsen. Dette er på grunn av posisjonen av blæren og mengden av trykk livmor steder på det som det utvider seg. Livmor ekspansjon under svangerskapet er rask og med hver vekstspurten, er mer press legges på blæren forårsaker en følelse av at det haster og frekvens.

Nyrer

Under graviditet, er nyrene jobber overtid for å holde kroppen klar av overskytende avfall. I tillegg beholder kropps flere fluider under svangerskapet. Dette kan føre til et økt behov for å urinere gjennom hele svangerskapet.

Behandling

Koffein bør unngås under graviditet, da det kan ha en vanndrivende effekt forårsaker mer hyppige turer på do. Andre nyttige tips er: Kegel øvelser; redusere væskeinntak senere på kvelden før sengetid; iført et bind og alltid tømme blæren ved vannlatning. Lent fremover etter urinering kan bidra til å tømme blæren helt.

Komplikasjoner

En endring i frekvens kan også indikere andre problemer som for eksempel en urinveisinfeksjon eller svangerskapsdiabetes senere i svangerskapet. Begge spørsmål krever utredning og behandling av medisinske fagfolk. Fordi det kan være vanskelig å fastslå forskjellen i endring i urin vaner forårsaket av graviditet eller annen sak, varsle lege til eventuelle endringer i urineringsvaner under svangerskapet.

Risiko

Økt frekvens i vannlating på grunn av graviditet er vanligvis ikke en grunn til bekymring, og er mer en plage for den vordende kvinne enn noe annet. Men hvis økt frekvens skyldes en urinveisinfeksjon (UVI), er rask behandling nødvendig. En ubehandlet UVI kan føre til en nyre infeksjon, noe som kan føre til for tidlig fødsel og lav fødselsvekt.

Betraktninger

Mens det kan være best å redusere væskeinntaket nær sengetid for å unngå midt på natten turer til badet, sørge for at væskeinntaket er likevel tilstrekkelig. Dehydrering i svangerskapet kan føre til tidlig fødsel eller abort.

Slik hindrer hyppig vannlating

Slik hindrer hyppig vannlating


Hyppig vannlating er et vanlig symptom på mer alvorlige helsemessige forhold, inkludert blære infeksjon, urinveisinfeksjon, bekken inflammatoriske sykdommer og veneriske sykdommer, som alle kan føre til komplikasjoner og bør diagnostiseres og behandles tidlig av profesjonelle medisinsk helsepersonell. Imidlertid kan hyppig vannlating påvirke friske individer også. Denne artikkelen gir informasjon om hvordan å stoppe hyppig vannlating for generelt friske mennesker ved å forbedre kvaliteten på væske forbruk, beroligende en overaktiv blære med urter og frukt, og å styrke bekkenmuskulaturen med trening.

Bruksanvisning

Stopp Hyppig vannlating Naturligvis

Fjern all koffein fra kostholdet ditt. Slutte å drikke grønn te, svart te, kaffe og brus som inneholder koffein. Koffein er en kraftig vanndrivende som suger væske ut av cellene og direkte stimulerer vannlating. Uten koffein, vil du ikke føle deg så dehydrert og det samlede væskeinntak vil avta.

Erstatt alle koffeinholdige drikker med alle naturlige frukt smoothies, fruktjuice, urtete eller hele frukter. Kroppen kan bruke fukt og væske fra frukt og naturlige kilder mer effektivt enn det kan trykke vann og produsert drikker, fordi naturlige kilder til fuktighet generelt har mer biotilgjengelige molekyl størrelser (mindre og lettere å absorbere) og inneholder bedre elektrolytt og nærings profiler. Prøv å spise en mandarin orange heller enn å gå for at brus når du er tørst.

Drikk tranebærjuice og ta tranebærekstrakt å tone og rense urinveiene og bidra til å rydde opp mindre betennelse. En overvekst av bakterier i urinveiene kan ikke forårsake sykdom, men kan stimulere blæren å overreagere. Tranebær er en kraftig naturlig rensemiddel for den menneskelige blære og bekkenorganer, inkludert reproduktive organer, som kan bli forbedret din hyppig vannlating.

Legg kjerringrokk ekstrakt til kosthold. Horsetail er en naturlig blære tonic, og å ta denne urten vil forbedre den generelle helsen til urinveiene.

Do Kegels. Kegel øvelser utføres ved å klemme baken og lavere bekkenmusklene sammen så stramt som mulig i minst 10 sekunder, frigjøre og deretter klemme igjen. Den enkleste måten å starte er å bevisst stoppe vannlating midtstrøms, telle til 10, deretter gjenoppta urin flyt. Du kan også praktisere denne øvelsen utenfor badet, eller hvor som helst og når som helst du vil, så lenge du vil, for å styrke bekkenmuskulaturen og øke kontroll over vannlating.

Hint

  • Hvis du er gravid, er hyppig vannlating vanskelig å stoppe på grunn av trykket i livmoren din er å øve på blæren. Viserne i denne artikkelen vil hjelpe, spesielt Kegel-øvelser.
  • Denne artikkelen er ikke ment å være medisinsk råd som diagnoser, hindrer eller behandler eventuelle medisinske tilstander og sykdommer. Se etter tegn på sykdom, og ta kontakt med lege og medisinsk omsorg leverandøren.