Digidexo.com

nattesvette søt smørlukt

Hva er nattesvette et symptom på?

Hva er nattesvette et symptom på?


Å våkne opp i en pool av din egen svette er ubehagelig og urovekkende. Det er flere grunner som måtte forekomme nattesvette. En samtale eller besøk med legen din kan hjelpe deg med å finne ut nøyaktig hva som forårsaker du å svette overdrevet om natten.

Menopause

Mange kvinner som opplever overgangsalderen lider av hetetokter og nattesvette. Menopause oppstår når en kvinner når slutten av hennes reproduktive år og permanent stopper mensen. Denne prosessen kan føre til hormonbalanser å svinge vilt, og skaper fysiske symptomer som nattesvette.

Hyperhidrose

Hyperhidrose er en tilstand som fører til en person til å svette uforutsigbart, for eksempel mens du sover i et rom som er ansett som kult eller behagelig. Ifølge National Institutes of Health, ca 2 til 4 prosent av voksne lider av denne tilstanden. Det er ingen kjent årsak, men tilstanden synes å være arvelige.

Svulster

Visse typer svulster kan føre en person til å oppleve nattesvette. Disse tumorene omfatter de som er forbundet med Hodgkins sykdom (lymfeknute tumorer), karsinoid syndrom (tarmsvulster) eller feokromocytom (binyrene tumorer), hvor hver av disse er en form for kreft. Godartede svulster på deler av endokrine eller nervesystemet kan også produsere nattesvette.

Infeksjon

Noen infeksjoner kan forårsake nattesvette. Disse inkluderer infeksjoner i hjertet (endokarditt) og infeksjoner i bein (osteomyelitt). En infisert byll i leveren, som kalles en pyogenic abscess, også kan føre en person til å svette overdrevet om natten.

Fever

Svette om natten er ofte et symptom på kroppen bekjempelse av feber. En feber kan være forårsaket av flere forskjellige typer av sykdommer, slik som vanlig forkjølelse, en urinveisinfeksjon eller matforgiftning. Denne typen nattesvette vil ende når feberen har gått bort.

Medisiner bivirkninger

Det finnes flere medisiner som kan føre til at du svetter om natten. Legemidler som brukes til kjemoterapi (kreftbehandling) ofte vil produsere denne bivirkningen. Andre typer medikamenter som kan forårsake nattesvette inkluderer antidepressiva, diabetiker medisiner, steroider og noen smertestillende medikamenter.

Nattesvette hos barn

Voksne og barn kan lide av nattesvette, selv om de forekommer oftest i overgangsalderen kvinner. Et barn med nattesvette ikke forstår hva som skjer. Han vil trenge hans foreldre å gjenkjenne symptomene og vite når og hvis han skulle se sin lege.

Innledning

Nattesvette er definert som overflødig svetting forekommer i løpet av natten, ifølge WebMD. Du må kanskje endre ditt barns pyjamas og ark i løpet av natten. Alvorlige nattesvette kan kalle for et par pyjamas endringer. De skjer ikke hver natt. Noen barn vil gå dager, uker eller måneder mellom forekomster.

Årsaker

De vanligste årsakene til nattesvette hos barn er fedme og søvnapné. Andre triggere er autoimmun sykdom, cerebral parese, HIV, diabetes, leukemi og tuberkulose. Leger henviser til disse nattesvette som hetetokter, fordi det er en medisinsk grunn for deres forekomst. Nattesvette kan utløses av en ikke-medisinsk tilstand. Et varmt rom, spise krydret mat før sengetid, eller iført altfor mange lag med klær kan forårsake nattesvette.

Symptomer

Et barn vil lide tretthet fordi nattesvette vil vekke ham i natt. Han og hans ark vil bli gjennomvåt av svette. En feber kan også følge med nattesvette. Han kan oppleve noe vekttap og diaré. Symptomer kan presentere som influensalignende, men disse vil bare vare et par dager.

Behandling

Hvis barnet ditt er å ha nattesvette uten underliggende medisinsk tilstand, er det et par ting du kan gjøre for å hjelpe. Senke romtemperaturen før sengetid. Har barnet ditt drikke mer vann. Vannet vil hjelpe fylle hva svette utgivelser. Ikke la barnet ditt til å løpe rundt før sengetid. Kjører rundt kan øke sin kjernekroppstemperatur. Kle dem i lette klær og bare bruke ett teppe. Hvis barnets nattesvette er forårsaket av en medisinsk tilstand, vil legen foreskrive medisiner.

Advarsel

Selv om nattesvette kan virke godartet, kan de være et tegn på en alvorlig medisinsk tilstand. Hvis han fremdeles har nattesvette selv om romtemperaturen er lav, hvis de svette kommer og går, eller hvis de er alltid ledsaget av feber, smerter, eller ubehag, ta barnet å se sin lege.

Hva er nattesvette et tegn på?

Svette er kroppens normale reaksjon på en økning i kroppstemperatur. Men nattlige hyperhidrose, vanligvis kjent som nattesvette, er definert som gjennomvåt av svette som oppstår om natten, soaking pyjamas eller sengetøy. Typisk er romtemperatur ikke er en faktor. Ifølge Mayo Clinic, årsakene ofte stammer fra medisiner eller hormonelle endringer, men kan også være forårsaket av infeksjoner, nervøs-systemproblemer og hormonsystemet.

Hyperhidrose

Hyperhidrose fører til overdreven svette for å bli produsert av svettekjertlene, som er mest utbredt i armhulene, genital regionen, hender og føtter. Ifølge Columbia University Medical Center, lider omtrent 1 prosent av befolkningen fra hyperhidrose, og symptomer kan være mild til sosialt invalidiserende, inkludert svette håndflater og overdreven svette rundt hodet og ansiktet. Nattsvette som forårsaker fuktig eller vått sengetøy og klær kan også være et symptom.

Menopause

Fysiske symptomer opplevde under overgangsalderen, for eksempel nattesvette, er forårsaket av hormonelle endringer. Menopause er en normal biologisk prosess; Som en kvinne aldre, eggstokkene, som produserer østrogen og progesteron, har en nedsatt funksjon, senke produksjonen av disse hormoner. Et lavere nivå av disse hormoner i kroppen, kommer fruktbarheten til en ende og legemet går gjennom fysiske endringer. I tillegg til nattesvette, kan symptomer inkluderer humørsvingninger, nedsatt libido og hetetokter.

Autonom nevropati

Autonom nerveskader påvirker nervene som regulerer ufrivillig funksjoner i kroppen. Signalene fra hjernen til det autonome nervesystemet blir avbrutt, og kroppens rolle i hjerte-rate regulering, blærekontroll, fordøyelse og svette-kjertel produksjonsrater påvirkes. I tillegg til hypotensjon (lavt blodtrykk), inkontinens og andre symptomer, kan du oppleve nattesvette.

Tuberkulose

Tuberkulose er en bakterieinfeksjon forårsaket av bakterien Mycobacterium tuberculosis. Det er den bakterielle infeksjon som oftest forbundet med nattsvette. Symptomer kan også omfatte feber, brystsmerter, svakhet, hoste og kortpustethet.

Lymfom

Natt svette er ofte en tidlig indikator på kreft --- særlig lymfom. Lymfom begynner i lymfesystemet, som transporterer hvite blodceller som hjelper til å bekjempe infeksjoner. De hvite blodcellene er lagret i lymfeknuter som er plassert i lysken, nakken, magen, brystet og under armene. Lymfom begynner med en unormal celle replikere seg selv og gjengivelse før det blir en masse. Massen griper med produksjon og distribusjon av friske hvite blodceller i kroppen.

Medisiner

Nattesvette er ofte forbundet med slike medisiner som antidepressiva og psykofarmaka, antipyrectics som lavere kroppstemperatur, hypoglykemiske midler, aspirin, paracetamol og medisiner som endrer nivåene av blodsukker og hormoner i kroppen. Hvis du opplever nattesvette, konsultere legen din for å finne ut om medisiner er årsaken.

Hvordan redusere nattesvette Bruke livsstil endringer

Hvordan redusere nattesvette Bruke livsstil endringer


Nattesvette kan være forårsaket av en rekke ulike forhold, spesielt perimenopause og overgangsalder hos kvinner. På bestemte måter, er nattesvette anses ligner hetetokter. (De er liksom en nighttime versjon av dem.) Nattesvette er periodiske episoder av overdreven svette som streik i hele natt. De kan være veldig forstyrrende for søvnen din fordi de kan føre til at du våkner opp gjennomvåt. Heldigvis finnes det noen måter å redusere nattesvette. Les videre for å lære spesifikke endringer i livsstil som kan bidra til å redusere nattesvette.

Hvordan redusere nattesvette Bruke livsstil endringer

•  En måte å redusere nattesvette er å senke temperaturen på soverommet om natten. (Sjekk med partneren din om dette først, selvfølgelig.) Et kjøligere soverom vil ikke nødvendigvis fjerne nattesvette, men det kan hjelpe.

Hold en kald drink ved siden av sengen. Hvis du våkner opp midt på natten opplever nattesvette, en måte å kjøle seg ned minst en liten bit er å drikke et par slurker med en kald drikke, gjerne vann.

Suge en vaske tøy i kaldt vann, vri den godt ut, og bruke det på pannen når du våkner opp svette. Alternativt kan du holde en ispose eller et kaldt omslag ved sengen din.

Prøv å roe ned så mye som mulig før du går i dvale. Feeling stressa kan øke hyppigheten og alvorlighetsgraden av episodisk nattesvette. Så sørg for å gjøre hva det er du liker å gjøre for å slappe av rett før sengetid. Noen effektive avspenningsteknikker inkluderer dyp pusting, meditere, gjøre yoga og / eller lytter til myke, beroligende instrumental musikk.

Ikke bruk sokker til sengs. Noen mennesker føler seg mer komfortabel sove med sokker på beina, men dette vil bare hjelpe kroppen din beholde mer kroppsvarme, noe du absolutt ikke ønsker hvis du er regelmessig opplever nattesvette. (Det samme gjelder for natt hatter eller caps. Unngå å bruke dem.)

Tenk å sove under bare et ark stedet for under tepper og / eller under en dyne eller dyne. Dette kan ta litt tid å bli vant til først, spesielt hvis du har alltid brukt flere tepper eller en dyne, men sover under kule ark (og ikke noe mer) kan bidra til å redusere nattesvette.

Bruk noe ganske spinkel til sengs. Jo tynnere materiale av din pyjamas eller nattkjole, jo bedre vil du bli når du håper å redusere nattesvette.

Hint

  • Hvis du har gjort alle disse endringer i livsstil, men du fortsatt sliter med å redusere nattesvette, kan det være lurt å snakke med legen din om problemet. Sammen kan du bestemme om du ønsker å prøve noen urte rettsmidler og / eller medisinsk behandling for å løse problemet.

Slik Cure overgangsalder nattesvette

Slik Cure overgangsalder nattesvette


Overgangsalder nattesvette kan være en elendig måte å våkne. Det går noe sånt som dette. Du er gjennomvåt av svette, hår våt og klær gjennomvåt, så du må vaske opp. For ikke å nevne, er sengen gjennomvåt også! Verre ennå, er det alltid i midten av natten, og det er svært vanskelig å få sove igjen. Så du gruer neste dag, fordi aner ikke hvordan du skal klare å ta deg sammen.

Slik Cure overgangsalder nattesvette

overgangsalder nattesvette var den vanskeligste delen av overgangsalder for meg før jeg fant ut at jeg var delvis på feil for å gjøre ting som utløste dem. Først må du finne triggere så du må jobbe med å bli kvitt dem. Det er noen ting som gjør symptomene verre generelt så er det de som bare påvirker deg. Målet er å tørke dem ut og være fri for alle symptomer!

I mellomtiden har jeg lært hvordan man skal håndtere dem best jeg kunne. Det er ting du kan gjøre for å forberede seg til nattesvette som bringer lindring. For eksempel alltid ha en vifte blåser enten det er sommer eller vinter. Bruk bomull og sove i løs pustende klær. Forbruker ikke varme drikker, krydret mat, alkohol eller koffein etter 17:00 og holde rommet kjølig med en ispose i nærheten.

Dette er vanlige triggere som jeg ikke visste om, men lærte. En annen var ikke å bli opprørt før sengetid. Med andre ord, vil stresset gjøre det, så du må være avslappet og ikke engstelig eller bekymret.

Det tar tid å gjøre livsstilsendringer og for dem å ta påvirke. Men hvis du starter tidlig i pre-menopause scenen så det gjør overgangsalder mye enklere. Hvis jeg ville ha visst i min 30 er det jeg vet nå, så jeg kunne ha unngått overgangsalder nattesvette helt.

•  Jo mer man veie mer sannsynlig kroppen er å over varme, så blir ved en sunn vekt er viktig. For at dette skal skje må det være en sunn livsstil i stedet inkludert et balansert kosthold og mosjon, er dette viktig hvis du ønsker å bli kvitt overgangsalder symptomer for godt.

I tillegg kan du bruke alternative metoder som lindrer symptomer som kan inkludere bruk av en kombinasjon av urte kosttilskudd, vitaminer, aromaterapi, massasje og akupunktur. Selvfølgelig, om sin diett, trening eller alternative metoder det må gjøres på en konsistent grunnlag for at den skal være effektiv.

Som nevnt ovenfor, tar det tid å vurdere triggere og gjør endringene, men når du gjør så kan du styre overgangsalder nattesvette og andre symptomer. Det er opp til deg å ta affære og gjøre det skje.

Hvis du ønsker mer informasjon om overgangsalder kosthold og mosjon sjekke ut ressursene nedenfor for å finne ut hva det er du skal gjøre for å gjøre de endringer i livsstil som trengs.

Hva er botemidler mot hetetokter og nattesvette?

Hetetokter, også kalt hetetokter eller nattesvette (hvis de oppstår om natten) er et symptom på overgangsalder. Varierende hormonnivåer føre kvinner til å føle seg varm og svett, og føre til en rask hjerterytme som kan vare i to til 30 minutter i løpet av hver episode. Hetetokter kan skje flere ganger om dagen et par ganger i uken. Heldigvis botemidler for hetetokter og nattesvette er tilgjengelig.

Hormonbehandling

Hetetokter og nattesvette kan kureres med hormonbehandling, enten syntetisk eller naturlig. Syntetiske hormoner kan være foreskrevet for å øke østrogennivået siden høyere østrogennivå korresponderer med færre hetetokter. Naturlige hormoner kommer i form av bioidentical hormon erstatninger. Disse naturlige hormoner kommer fra planter, og er de samme som humane hormoner. De er tilgjengelig som en krem ​​uten resept. Både syntetisk og naturlig hormonbehandling er ofte brukt av kvinner som opplever menopause plutselig på grunn av en hysterektomi.

Soyaprodukter

Hetetokter og nattesvette kan lindres med en soya diett. Soya produkter bidra til å skape en østrogenlignende effekt som hindrer hetetokter oppstår. Ifølge Barry Goldin, Ph.D., førsteamanuensis og biokjemiker ved Tufts University School of Medicine i Boston, bare ni til 10 prosent av japanske kvinner lider av hetetokter, sammenlignet med 50 prosent av amerikanske og europeiske kvinner. Goldin sier dette er fordi japanske kvinner spise mer soya i kosten, og soya inneholder naturlig østrogen som lindrer hetetokter. Ulempen til soya er at det er forbundet med brystkreft hos kvinner som har høye østrogennivåer og lavt progesteron nivå. Kvinner bør snakke med en lege før du legger soya til kostholdet til å behandle hetetokter.

Nedre Heart Disease Risks

Hetetokter og nattesvette kan lindres hos kvinner når risikoen for hjertesykdom er senket også. Noen risiko for hjertesykdom er røyking, fedme, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og diabetes. Kvinner som slutter å røyke, spise en lav-fett diett, gå ned i vekt, mosjon og holde kolesterolet og blodtrykket under kontroll er vanligvis ikke plaget av hetetokter. Kvinner som eliminerer alkohol og koffein fra sine dietter også oppleve færre hetetokter. Begge disse kjemiske sentralstimulerende øke hjertefrekvensen og blodtrykket, som er tilbøyelig til å produsere hetetokter.

Østrogen Kremer

Hetetokter og nattesvette kan kureres med østrogen kremer som økt østrogennivå alltid hjelpe. Imidlertid, på samme måte som soyaprodukter, når østrogennivåer er økt uten å øke progesteron, er det en høyere forekomst av brystkreft samt hjerneslag, blodpropp og hjertesykdom. Søke lege råd før du bruker østrogen kremer å behandle symptomer på overgangsalder.

Andre tips

Kvinner som praktiserer pusteøvelser --- lære å ta langsomme, dype åndedrag --- kutte sine hetetokter og nattesvette i halvparten. Noen yoga instruktører vil gi teknikker for dyp-pusteøvelser. Også prøve seg bomull klær, som ikke vil klamre seg til huden som mange andre stoffer, og lag klær slik at det er lett å fjerne under en varm flash.

Cures for overgangsalderen hetetokter og nattesvette

Når østrogennivået reduseres på grunn av overgangsalder, reduserer kroppens evne til å hele tiden regulere temperaturen også. Dette kan resultere i intense perioder hvor kvinner føler spylt med varme, også kjent som en hetetokter eller nighttime hetetokter (nattesvette). Både medisinske og naturlige behandlinger kan redusere slike menopausale symptomer.

Medisinske alternativer

Hvis hetetokter forstyrre ditt liv og arbeid eller vare i lengre perioder, bør du oppsøke lege. Den vanligste behandlingen er hormonbehandling, noe som innebærer å ta østrogen for å kompensere for hva kroppen ikke gjør. Imidlertid er østrogenbehandling ikke er egnet for noen kvinner, som for eksempel de med hjertesykdom eller en historie av brystkreft; progesteron kan være foreskrevet i stedet. Også potensielt effektiv mot hetetokter er antidepressiva som virker på nervesystemet, slik som Prozac og Paxil; Imidlertid, kan de forårsake slike bivirkninger som svimmelhet, kvalme og vektøkning. Andre legemidler kan legen forskrive inkluderer gabapentin (et anfall medisiner) og klonidin (høyt blodtrykk medisinering).

At-Home rettsmidler

Kjøl deg ned med isposer, kjølig dusj og kald drikke. Du kan finne noen lettelse ved å ta en vitamin E supplement av 800 hormonspiral en dag i fire uker. Urter som rødkløver og klaseormedrue kan gi lindring, men bruker bare som anvist.

Forebyggende behandlinger

Ledende en sunnere livsstil kan bidra til å forhindre eller redusere symptomene. Øvelse 30 til 60 minutter om dagen minst fire ganger i uken. Spis en diett fylt med frukt, grønnsaker og helkorn. Slutte å røyke. Unngå krydret mat og alkohol.

Behandlinger for overgangsalder nattesvette

Nattesvette oppstår under perimenopause og overgangsalder er en av de vanskeligste bivirkninger å håndtere. WomentoWomen.com sier nattesvette er et resultat av hormonelle endringer som følger med opphør av menstruasjonssyklusen. Disse endringene fører til kjemiske ubalanser som forårsaker blodårene til å bli utvidet, pulsen til å øke, og svettekjertlene til å bli aktivert. WomentoWomen.com bemerker også at nattesvette og hetetokter stammer fra samme sak, og er lettet med de samme behandlingstilbud.

Standard behandlingstilbud

The American College of Fødselsleger og Gynekologer sier hormonet østrogen gir den mest effektiv lindring av nattesvette og hetetokter om tatt av munnen, i nesespray, eller med bruk av depotplastre. WomensHealth.gov foreslår diskutere menopausal hormonterapi (MHT), tidligere kalt hormonbehandling (HRT), med legen din. Imidlertid er MHT ikke anbefales for alle kvinner på grunn av økt risiko for blodpropp, hjerteinfarkt, hjerneslag og brystkreft. I tillegg, kan bivirkningene være like irriterende som symptomene MHT er lindre; de inkluderer vaginal blødning, oppblåsthet, ømme bryster, hodepine, humørsvingninger og kvalme.

Bioidentical hormonbehandling (BHRT) innebærer bruk av menneskeskapte hormoner som etterligner naturlige hormoner som produseres av kroppen din. Det har ikke blitt bevist at disse produktene er overlegen eller tryggere å bruke enn MHT, de er dyre og kan ikke dekkes av forsikringen din.

Andre alternativer medisinering er også tilgjengelig. Forskning utført med anti-depressiva og krampestillende medisiner gabapentin har vist at de er effektive i å lindre vasomotoriske symptomer (hetetokter og nattesvette), som angitt av The American College of Fødselsleger og Gynekologer.

Behandlingsalternativ

The American College of Fødselsleger og Gynekologer rider effektiviteten av urte behandlingsalternativer. Ifølge rapporten lagt ut på deres hjemmeside, alternative behandlingstilbud utnytte wild yam, rødkløver, og klaseormedrue, viser liten eller ingen bevis for å lindre vasomotoriske symptomer (hetetokter og nattesvette). Noen studier viste kortsiktig lindring av symptomer hos deltakerne tar soya isoflavoner, mens andre studier viste ingen forskjell mellom deltakerne tar soya og de som tar en placebo.

17. september 2008 National Institute on Aging kunngjorde det skulle føre en 5 årig forskningsprosjekt, "Menopause Strategier: Finne varige Svar for symptomer og helse (MsFLASH)," i samarbeid med Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin ( NCCAM) og andre grupper for å finne trygge og effektive behandlinger for menopausale symptomer, inkludert hetetokter en nattesvette. Bekymringer over sikkerheten til overgangsalderen hormonbehandling bedt om dette prosjektet. Blant de mulige behandlingsalternativer for å bli studert er avspenningsteknikker, yoga, trening, og lav-dose østradiol (en type østrogen) i patcher eller gel form.

På deres hjemmeside, WomentoWomen.com heter det medisinske samfunnet anerkjenner nå sammenhengen mellom stress, hetetokter og nattesvette. Å redusere stress, de anbefaler meditasjon, biofeedback, dyp pusting, og mosjon. Meditasjon induserer en tilstand av ro som du tømme sinnet for alle distraksjoner ved å feste dine tanker på et objekt eller lyd.

Biofeedback lærer deg å kontrollere kroppens reaksjon på stimuli med bruk av en elektronisk skjerm. En slik innretning detekterer hudtemperatur via et band som er festet ved hjelp av en ledning til en batteridrevet skjerm. Avhengig av modellen som er valgt, endringer i kroppstemperatur mens du slapper vises på en skjerm, eller blir oppdaget av en rekke lyder som endres mens du slapper av. Biofeedback skjermer kan kjøpes på Amazon eller eBay til priser som spenner fra $ 14,95 til $ 349 (per august 2009).

Dyp pusting er enkelt å gjøre, er gratis, og kan gjøres når som helst og hvor som helst. Denne form for pust innebærer å bruke mellomgulvet samt lungene. Føl deg komfortabel å legge en hånd på magen og pust inn slik at magen til å forlenge utover som du bruker mellomgulvet til å trekke luften dypt ned i bunnen av lungene. Nå tillate brystet å stige etter hvert som du fortsetter å fylle lungene dine. Slapp av et øyeblikk, og deretter sakte og forsiktig puster. Fortsett å puste på denne måten før kroppen er helt avslappet. På deres hjemmeside, beskriver Georgia Mason University en metode du kan bruke for dyp pust og total muskelavslapning.

Trening er en annen metode vist seg å lindre stress ved å forårsake hjernen til å frigjøre endorfiner i blodet. Endorfiner er signalstoffene kjent som "feel good hormon." Øvelse bort stress med enhver aktivitet som holder kroppen din kontinuerlig flytte i 20 til 30 minutter minst tre dager per uke.

Triggere

Miljø varme bidrar til nattesvette. The National Institute on Aging foreslår å opprettholde en kjølig temperatur på soverommet og bruke ark og klær laget av naturlige materialer som bomull. Dette vil gjøre huden din å puste og bidra til å lindre dine nattesvette.

WomensHealth.gov stater unngå koffein, alkohol, varme eller krydret mat og drikke kan bidra til å minimalisere både hetetokter og nattesvette. WomentoWomen.com lister sukker og karbohydrater, stress, angst, og aktiviteter som fører til at kroppen til å generere varme som mulige triggere av nattesvette og hetetokter.

Prøv å ta opp din neste opplevelse med nattesvette og noterer maten du spiste og noen stressende situasjon du kan ha oppstått den dagen. Sammenligne notater med din neste episode av nattesvette og du kan være i stand til å oppdage flere triggere inkludert måter å eliminere dem og for å lindre dine nattesvette.

Hva kan jeg gjøre med hetetokter og nattesvette?

Hva kan jeg gjøre med hetetokter og nattesvette?


Hetetokter og nattesvette er vanlig blant kvinner som nærmer seg overgangsalderen. Mange kvinner vil oppleve dette fenomenet et tiår før utbruddet av overgangsalder. Andre enn menopause forhold, for eksempel medisiner eller et hormon ubalanse, kan også føre til hetetokter og nattesvette. Uansett hva årsaken er, de er mer irriterende enn alvorlig, men det er alltid en god idé å søke råd fra din lege hvis tilstanden vedvarer.

Årsaker til hetetokter

Ingen vet hva som definitivt forårsaker hetetokter eller nattesvette. Hetetokter er den plutselige utbruddet av varme, vanligvis rundt ansiktet og halsen, som produserer en rød flush. Nattesvette er rikelig svette, vanligvis på kveld.Stedet skyldige kan være hypothalamus, som ligger ved foten av hjernen og regulerer kroppstemperaturen, ifølge Mayo Clinic.

Hetetokter er vanlig i overgangsalderen og generelt er forårsaket av lavt østrogennivå. Lavt østrogennivå, kan imidlertid ikke forklare alle hetetokter, fordi barn med lavt østrogennivå ikke synes å oppleve hetetokter.

Under overgangsalder eller perimenopause, østrogennivået bli ujevn, slippe og stigende på ulike intervaller. Lavt østrogennivå kan utløse hypothalamus til å overreagere ved å utvide blodårene, fordi det oppfatter kroppen som å motta for mye varme og reagerer å kjøle kroppen ned, ifølge wdxcyber.com.

Rettsmidler

Mange leger anbefaler hormonbehandling, som er effektive for kvinner som er ekstremt plaget av hetetokter eller nattesvette til det punktet det forstyrrer deres liv. Imidlertid kan naturlig rettsmidler, for eksempel vitaminer og soyaprodukter, bidra til å lindre symptomene, ifølge kraft surge.com.

Soyabønner produkter reaksjoner ligner på østrogen, og mange kvinner bruker soyabønner produkter for å hjelpe med hetetokter og nattesvette. Økende inntak av B-vitaminer, C, magnesium og kalium nyttig fordi hetetokter utarme disse vitaminene i kroppen vår.

Urter, for eksempel klaseormedrue, ginseng, og nattlysolje hjelper Lindrer hetetokter, samt hjelpe deg å sove. Eliminere varme matvarer i kostholdet ditt, så varmt krydder føre til at kroppen til å varme opp og drikke mer vann enn vanlig for å holde hydrert. Svette kan la deg dehydrert.

Alternativ Relief

Økende din trening, selv om det er bare gang også bidrar til å lindre hetetokter. Ta deg tid til å slappe av ved dyp pusting eller bare ta en time eller så bare for deg selv.

Hypnotic avslapningsterapi er effektiv i behandling og lindre hetetokter, ifølge en Baylor University studie ledet av Dr. Gary Elkins i Waco, Texas, og publisert i den elektroniske Journal of Clinical Oncology 22. september, lindrer 2008 Hypnotic avslapningsterapi alvorlighetsgraden og hyppigheten av hetetokter.

Hjelp for nattesvette og hodepine

Som en kvinne kommer inn overgangsalder, kan hun oppleve nattesvette og hodepine. Dette er forårsaket av en nedgang i produksjonen av østrogen. Østrogen er et viktig hormon som brukes av en kvinnes kropp for å opprettholde sin menstruasjonssyklus og fruktbarhet. Som en kvinne aldre, reduserer produksjonen av østrogen. Ved å behandle symptomer på overgangsalder, kan du finne hjelp for nattesvette og hodepine.

Ufrivillig barnløshet

Hormonterapi er et vanlig middel foreskrevet for lindring av menopause. Kan brukes Medikamenter inneholdende en eller begge av de hormoner østrogen og progestin. Hormonbehandling er tatt som en pille, en patch, en injeksjon eller som en vaginal krem. Legen din vil bestemme styrken og kombinasjon av hormoner du trenger gjennom en blodprøve.

I 2002, en studie av kvinner Health Initiative avslørte at hormonbehandling bærer risiko for noen kvinner. Disse omfatter økt risiko for hjertesykdom, brystkreft, slag og blodpropper.

Fytoøstrogener

Alternative valg som kan bidra til nattesvette inkluderer fytoøstrogener, som forekommer naturlig i soya produkter, kikerter, linfrøolje og kosttilskudd som inneholder isoflavoner. Fytoøstrogener etterligne virkningen av østrogen i kroppen. Legge til disse matvarene kan bidra til å avlaste menopausal symptomer. En liten risiko er forbundet med fytoøstrogener med kvinner som har en historie med reproduktiv kreft.

Herbal Choices

En av teoriene bak urtemedisiner er å velge kjøleanlegg som chickweed, eldre og fiolett. For å øke oksygenutnyttelse i leveren dong quai, løvetann, er HoShou Wu og gul dock anbefales. Svart cohash er en urt som er rik på fytosteroler, naturlig forekommende plantehormoner som etterligner virkningen av østrogen. Du kan finne hjelp med disse urte rettsmidler på en naturlig mat butikk eller gjennom en alternativ medisinsk faglig. Ingen vitenskapelige studier har bevist effektiviteten av disse urter, men noen kvinner har opplevd lindring ved hjelp av dem.

Livsstilsendringer

Livsstilsendringer kan bidra til å gi deg noen lettelse fra hodepine og nattesvette. Begrense inntak av koffein, iført lettere klær og holde soverommet kjølig om natten kan hjelpe deg å holde kjølig. Regelmessig mosjon, ikke røyke, meditasjon og yoga vil bidra til å holde deg sunn og kan gi lindring.

Hjelp for Hodepine

En stresshodepine er den vanligste typen hodepine som oppstår i overgangsalderen. Over-the-counter medisiner for å behandle stress hodepine inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som aspirin, ibuprofen og naproxyn natrium. Paracetamol er også brukt for å behandle stress-hodepine. Hvis din hodepine er alvorlig, kan det være lurt å konsultere legen din om reseptbelagte alternativer.

Anti-depressiva til å hjelpe med nattesvette

Nattesvette kan være en ubehagelig opplevelse for både kvinner og menn, uansett alder. Nattesvette kan være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer, inklusive medikamenter eller store medisinske tilstander. Nyere forskning viser at det i enkelte mennesker, nattesvette kan effektivt behandles med antidepressiva.

Symptomer

De viktigste symptomene på nattesvette er rikelig svette under søvn. Ifølge artikkelen "nattesvette" på MayoClinic.com, nattesvette føre til overdreven svette som soaks gjennom sengetøy og ark, noe som er irriterende og ubehagelig for personen opplever tilstanden så vel som for sine sovende partner.

Skjelving, kramper, og eventuelle andre forhold under nattesvette bør bli undersøkt av en medisinsk faglig. I de fleste tilfeller, nattesvette er bare en tilfeldig hendelse. Men hvis du opplever nattesvette over en lengre periode, bør du snakke med legen din.

Årsaker

Årsaker til nattesvette spenner fra medisiner til medisinske tilstander. Medisiner som kan forårsake nattesvette inkluderer antidepressiva, medisiner som senker blodsukkeret, medisiner som reduserer kroppstemperatur, og medisiner som påvirker mengden av hormoner i kroppen din. Av denne grunn, og kvinner opplever overgangsalder opplever ofte hetetokter samt nattsvette.

Antidepressiva og andre behandlinger

Selv om antidepressiva kan forårsake nattesvette hos noen mennesker, er forskning som viser at antidepressiva kan effektivt redusere nattesvette og hetetokter hos noen kvinner. Ifølge artikkelen "Antidepressiva fremstå som kjølevæske for hetetokter" av Tara Parker-Pope på NYTimes.com, "Menopause forskere sier antidepressant bruk blir stadig mer vanlig som både kvinner og leger søke alternativer til overgangsalder hormoner." Fordi hormoner som behandler overgangsalder øker en kvinnes risiko for brystkreft, kan antidepressiva som Zoloft, Paxil, eller Effexor muligens behandle nattesvette. Imidlertid kan bivirkningene av slike antidepressive midler være så alvorlig eller mer alvorlig enn nattesvette. I så fall kan det være verdifullt å utforske alternativer til antidepressiva for behandling av nattesvette.

Kalium og overgangsalder nattesvette

Under overgangsalderen, mange kvinner opplever hyppige toppene i kroppstemperatur - kjent som "hetetokter" eller "nattesvette" - som kan tømme viktige mineraler i kroppen.

Funksjoner

Nattesvette er svettetokter som oppstår under søvn og ofte vekke postmenopausale kvinner i midten av natten.

Årsaker

Nattesvette, som andre menopausale symptomer, er forårsaket av en mangel på østrogen i kroppen eller en hormonell ubalanse.

Effekter

Overdreven svetting kan tømme noen av kroppens essensielle næringsstoffer, spesielt kalium. Kaliummangel kan forårsake skade på sentralnervesystemet og uregelmessig hjerterytme.

Expert Insight

Dr. James Balch, forfatter av "Resept for Nutritional Healing", anbefaler menopausale kvinner som lider av nattesvette ta et daglig tilskudd med 99 mg kalium.

Forebygging / løsning

Opprettholde balanserte hormonnivået ved å spise matvarer som inneholder phytoestrogen - for eksempel soya protein - eller supplere med urten klaseormedrue. Dette kan bidra til å forhindre eller redusere forekomsten av nattesvette.

Nattesvette Differential Diagnosis

Nattesvette Differential Diagnosis


En differensialdiagnose er gjort gjennom en prosess med eliminering. Avhengig av hvilke symptomer passform og som ikke gjør det, kan noen tilstander utelukkes, mens andre kommer nærmere årsaken til problemet. Nattesvette, eller nattlige diaphoresis, er et symptom som kan tyde på noen, eller mer enn én, mulige tilstander og lidelser. Huden er et organ for eliminering, og det er flere mulige årsaker til det kan forsøke å kompensere for andre prosesser i kroppen.

Fysiologiske Varianter

Nattesvette kan være forårsaket av for varmt et miljø, eller for mange dekker mens du sover. Feber kan forårsake nattesvette. Tung alkoholbruk er en mulig årsak til nattesvette. Graviditet eller overgangsalder er to forhold som oppstår nattesvette. Selvfølgelig, hvis pasienten ikke er kvinne, eller er for ung eller for gammel til å bli påvirket av disse forholdene, de kan utelukkes.

Metabolske / biokjemiske Disorders

Nattesvette er symptomer som vanligvis forbindes med sykdommer i sukker lagring og regulering, slik som hypoglykemi og diabetes. Pasienter som er sykelig overvektige kan også ha nattesvette. Medisiner som insulin kan forårsake nattesvette. Nyre og fordøyelsessykdommer bør også utelukkes. Hyperthyroid, en ubalanse i det endokrine systemet, kan også være ansvarlig for nattesvette.
Medisiner som brukes til å senke blodtrykket kan føre til overdreven svetting om natten.

Smittsomme sykdommer

Nattesvette er symptomatisk for Lyme sykdom, tuberkulose, malaria og HIV-infeksjon. Leger bør spørre om feber, hoste, sår hals og risikofaktorer som kan indikere eksponering. Infiserte organer, som lever, nyrer, endokarditt (fôr rundt hjertet) og lunge infeksjoner kan også forårsake nattesvette. Selvfølgelig kan folk med disse forholdene kan forventes å være i åpenbar smerte og nød.

Kreft / strukturelle anomalier

Nattesvette kan være en advarsel tegn på kreftformer som leukemi, Hodgkins sykdom, lymfom og nedsatt malignitet. Vekttap kan være en annen indikator.
Divertikulitt, tarmobstruksjon, Crohns sykdom og kolitt som blokkerer eller forvrenge tarmen kan utløse nattesvette. De med autoimmune lidelser som fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom erfaring nattesvette.

Gift

Medisinering toksisitet, spesielt noen antidepressiva, kan gjøre rede for nattesvette.

Alkoholforgiftning eller binging ofte bringer på nattesvette. Heroin avgiftning er en annen mulig årsak.

Nattesvette kan tyde på heavy metal (kvikksølv) toksisitet hos voksne eller barn.

En omhyggelig historie og fysisk, så vel som resultater av laboratorieprøver og avbildning, er mest sannsynlig å finne årsaken eller årsakene til nattesvette.

Hva er årsakene til Chills og nattesvette?

Hva er årsakene til Chills og nattesvette?


Nattesvette og frysninger avbryte søvn, ruin sengetøy og kan peke på sykdom som lett kan ignoreres under aktive, dagslys timer. Slik at symptomene å gå unexamined kan føre til en forverring av den potensielt alvorlig tilstand. Lege bør søkes tidlig å fastslå mulige årsaker til frysninger og nattesvette.

Infeksjon

Forkjølelse og influensa kan forårsake nattesvette og frysninger med feber. Imidlertid, en soppinfeksjon (mycosis) fører til de samme symptomene. Inhalert i lungene, soppsporer vokser langsomt. Venstre ubehandlet, kan soppinfeksjon spre seg til andre organer.

Kreft

Ifølge Mayo Clinic, Hodgkins lymfom (kreft i lymfesystemet) produserer nattesvette og frysninger med tretthet og vekttap. Hvis du opplever disse symptomene i mer enn to uker, og kan ikke peke til kilden, må du kontakte legen din.

Nerve lidelser

Det autonome nervesystemet styrer automatiske nervøse reaksjoner som påvirker blod fartøy diameter og hjertefrekvens. Nerveforstyrrelser (nevropatier) fra diabetes, forstyrrelser i blodets kalsiumtilførsel eller spinale lidelser årsak kaotisk blodkar dilatasjon (flushing), utløser nattesvette og frysninger.

Medisiner

Bivirkninger fra smertestillende medikamenter, muskel relaxers og injisert medisiner kan omfatter rødming etterfulgt av frysninger. Hvis tatt før sengetid, spyling og frysninger kan forstyrre søvnen.

Hormoner

Graviditet og menopause utløse hormonelle endringer, forstyrrer stabil blodåre diameter. Symptomene ende når hormonene stabiliserer seg på slutten av overgangsalderen eller etter fødsel.

Årsaker til Alvorlig Nattesvette

Menopause

Sjekk om du er den rette alderen til å være opplever overgangsalder eller pre-menopause. I løpet av denne tiden hormonene begynner å endre, forårsaker nattesvette. Du vil også være lurt å lage en sjekkliste for å se om du har noen andre symptomer på overgangsalder å gå sammen med disse svette. Disse inkluderer hetetokter, redusert libido og uregelmessig eller tap av en periode. Hvis du har en av disse symptomene inkludert nattesvette du vil ønske å se legen din om å få noen tester for å bekrefte overgangsalderen.

Medisiner

Vurdere eventuelle nye medisiner du har fått foreskrevet. Sjansen for at du vil finne nattesvette som en mulig bivirkning. Noen kjente medisiner som har vært knyttet til natt svette inkluderer smertestillende medikamenter som paracetamol og acetylsalisylsyre, antidepressiva, hostemiksturer, anti-astmatiske medisiner og noen kreft medisiner. Det er viktig å diskutere mulige alternative medisiner med legen din om medisinen du tar er funnet å være årsaken til dine nattesvette.

Kreft

Tenk på om du også oppleve frysninger om natten i tillegg til nattesvette. Det er et symptom av kreft. Nærmere bestemt, kan kreft i lymfeknuter eller noen infeksjon i lymfeknutene forårsake alvorlige nattesvette. Ikke vent før du ser legen din dersom dette skjer. Du bør testes med en gang for å se om du har en infeksjon eller kreft. Hvis en av disse er fanget tidlig, er det en god sjanse for at du kan bli bedre og gjøre en full gjenoppretting. Jo lenger du venter, jo mindre sannsynlig at du vil være i stand til å bekjempe sykdommen.

Problemer med Sugar

Finn ut om blodsukkernivået er normalt. Når ditt nivå av blodsukker faller du kan oppleve alvorlige nattesvette. Personer med diabetes og hypoglykemi har både vært kjent for å ha nattesvette fra tid til annen. Det er viktig å sjekke blodsukkernivået når en episode av nattesvette oppstår slik at du kan få litt sukker i kroppen din så snart som mulig. Hvis du ikke allerede har en diagnose av diabetes eller hypoglykemi, bør du oppsøke lege for noen blodprøver for å bekrefte eller avkrefte at dette er årsaken til nattesvette.

Idiopatisk Hyperhidrosis

Se på din familiehistorie. Hvis noen i din familie har hatt et problem med overdreven svetting før, sjansene er det er genetisk. Den medisinske termen for dette er idiopatisk hyperhidrosis. Kroppen din bare produserer for mye svette. Dette kan skje selv når du sitter ned eller i en hvileposisjon. Det betyr at du kan våkne opp midt på natten dekket i svette uten noen åpenbar grunn.

Sykdommer og infeksjoner

Sjekk med legen din hvis du tror du kan ha en sykdom eller en infeksjon. Både aids og tuberkulose føre til overdreven nattesvette. En annen årsak til nattesvette er en hjertelidelse som kalles endokarditt. Faktisk, kan selv en betennelse i benvev resultere i nattesvette. Det er svært viktig at medisinsk behandling søkes hvis du tror en sykdom eller en infeksjon er årsaken til nattesvette. Dette er den eneste måten å bli bedre og kvitte seg med nattesvette.

Løsninger for overgangsalder nattesvette

Nattesvette føre til at du våkner om natten følelsen kald og klam, dine nattøy og sengetøy dekket i svette. De er ikke den eneste overgangsalder symptom, men som andre symptomer på overgangsalder, det finnes måter å håndtere dem.

Årsaken til Night svette

Forårsaket av hormonelle ubalanser, nattesvette føre kroppens termostat å tro at du er overopphetet, og at du trenger å bli kvitt det varme. Blodårene utvider seg, pulsen øker, og svettekjertlene åpne opp, slippe svette.

Endre ditt miljø

Som en løsning for nattesvette, holde temperaturen på soverommet kjøligere, bruke en vifte, og bruke pyjamas laget av "fukttransporterende" materiale å trekke svette vekk fra kroppen.

Herbal Hjelper

Urte rettsmidler som motherwort, kysk bær, og dong quai kan redusere virkningene av nattesvette.

Gjør endringer i kostholdet

Soya kan bidra til å redusere intensiteten av menopausale nattesvette. Det er best å få to porsjoner en dag med soyamelk, tofu, soya nøtter, soya mel, tempeh, miso, eller "kjøtt" og "oster" laget av soya.

Se legen din

Hvis du har problemer med å takle nattesvette, bør du oppsøke lege. Han eller hun kan anbefale hormonbehandling.

Hva regnes som nattesvette?

Hva regnes som nattesvette?


Nattesvette er utbrudd av svette så tungt at nightclothes og sengetøy er gjennomvåt. Nesten alle har nattesvette på et tidspunkt i livet sitt. Mens de vanligvis går bort, kan nattesvette signalisere en alvorlig sykdom.

Funksjoner

Å våkne opp med gjennomvåt nightclothes eller sengetøy er et tegn på nattesvette. Den sovende kan være nødvendig å skifte klær eller sengetøy før du går tilbake til å sove. Neste dag, kan han eller hun være søvnig eller irritabel.

Årsaker

Nattesvette er vanlig i overgangsalderen, graviditet, eller når en person har en overaktiv skjoldbruskkjertel. De er også vanlig med infeksjoner, slik som HIV-AIDS, tuberkulose, lungebetennelse. Kreftformer, som for eksempel lymfom, leukemi, eller binyrene svulster også forårsake nattesvette. Narkotika, for eksempel antidepressiva, erektil dysfunksjon narkotika, og niacin (kolesterolsenkende), kan forårsake nattesvette. Å sove i et varmt rom, eller med for mange tepper eller tunge nightclothes kan forårsake nattesvette.

Betydning

Ifølge en studie, 41% av alle mennesker har nattesvette.

Behandling

Fukttransporterende ark eller nightclothes kan hjelpe. Se en lege for å utelukke eller behandle infeksjoner, kreft eller andre medisinske tilstander.

Advarsel

Personer som har faste nattesvette --- spesielt med feber eller vekttap --- bør se en lege. Dette kan være tegn på en underliggende medisinsk tilstand.

Hva er årsakene til nattesvette hos unge kvinner?

Nattesvette, også referert til som alvorlige hetetokter, hos unge kvinner er en vanlig klage. Nattesvette er definert som svetting om natten når du sover at resultater i soaking av klær og sengetøy. Mange faktorer kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Noen av disse årsaker er enkel og lett å behandle, og noen er mer kompleks og alvorlige. I noen tilfeller, kvinner opplever nattesvette fordi de bruker for mange tepper eller fordi de holder sitt soverom for varm. Noen vanlige årsaker til nattesvette hos unge kvinner omfatter infeksjoner, kreft, medisiner, nevrologiske tilstander, hormon lidelser og hypoglykemi.

Infeksjoner

Infeksjoner som tuberkulose, osteomyelitt, AIDS og endokarditt forårsake nattesvette hos unge kvinner. Tuberkulose er en bakteriell infeksjon som påvirker lungene, og det kan være dødelig hvis den ikke diagnostiseres og behandles på en riktig måte. Osteomyelitt er en bakteriell infeksjon som forårsaker betennelse i bein. Endokarditt er en bakteriell infeksjon som hjerteklaffene bli betent. AIDS er et virus forårsaket av en HIV-infeksjon. AIDS er et dødelig virus som fører til at kroppens immunsystem til å svekke seg over tid, fører til infeksjoner som lungebetennelse.

Kreft

Visse kreftformer, som for eksempel lymfomer, kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Lymfekreft kreftformer, som Hodgkins og non-Hodgkins lymfom, er kreft som påvirker lymfeknuter i kroppen. Andre symptomer som ofte oppstår med nattesvette hos unge kvinner med lymfom inkluderer feber og uforklarlig vekttap.

Medisiner

Visse medisiner kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Antidepressiva og medisiner som inneholder paracetamol og acetylsalisylsyre er de vanligste medikamenter som kan forårsake nattesvette. Andre legemidler forbundet med nattesvette hos unge kvinner omfatter Niacin (når det tas i høye doser), Nitroglycerine, Tamoxifen, hydralazin, Prednisolone, Prednisolon og Kortison.

Hypoglykemi

Hypoglykemi kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Dette skjer ofte til unge kvinner tar oral anti-diabetiker medisiner eller insulin. Hypoglykemi er en tilstand der en persons blodsukkernivået synke og bli vanskelig å normaliseres.

Hormon Disorders

Visse hormon lidelser, for eksempel pheochromocytoma og hypertyreose, kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Feokromocytomer er definert som svulster som oppstår på binyrene. Binyrene er små kjertler som er plassert på toppen av nyrene. Hypertyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen produserer for mye thyreoideahormoner grunn av skjoldbruskkjertelen er overaktiv.

Nevrologiske betingelser

Selv om det er ikke veldig vanlig, enkelte nevrologiske tilstander, slik som autonom nevropati, kan forårsake nattesvette hos unge kvinner. Neurologisk refererer til hjernen, nerver og ryggmargen. Autonom nevropati er en sykdom som rammer nervene i kjønnsorganer, hjerte-karsystemet, blære muskler og fordøyelseskanalen. Denne tilstanden kan påvirke ett organ eller flere, og er oftest forårsaket av visse medisiner, diabetes, nerveskader eller alkoholmisbruk.

Hva gjør nattesvette Mean for en 50-år gammel mann?

Hva gjør nattesvette Mean for en 50-år gammel mann?


Mens nattesvette, assosieres ofte med kvinner og overgangsalder, kan menn i midten alder har dem også. Upraktisk og rotete, kan tilstanden være et tegn på en mer alvorlig problem.

Prevalens

En 2002 Oklahoma Leger Resource Network studie publisert i The Journal of Family Practice indikerte at så mange som 41 prosent av pasientene led av nattesvette i forrige måned, med utbredelsen høyest i menn og kvinner i alderen 41-55.

Forhold

Menn og kvinner kan lide av idiopatisk hyperhidrose, en medisinsk tilstand der en person konsekvent og overdrevet svette for en ukjent grunn, melder WebMD.

Medisiner

Antidepressiva, nitroglyserin, tamoxifen, niacin og Viagra kan føre til overdreven natt svett. Prednison og prednisolon har også vært forbundet med nattesvette, melder WebMD.

Faktorer

Hypoglykemi, nevrologiske tilstander og hormon lidelser kan også forårsake nattesvette. Tuberkulose, bakterielle infeksjoner og abscesser kan også føre til overdreven svetting i mennesker i alle aldre, ifølge WebMD.

Advarsler

Noen kreftformer som rammer menn kan forårsake nattesvette, spesielt i de tidlige stadier. Oftest sett på som et tidlig tegn på lymfom, pasienter med andre typer kreft har rapportert nattesvette - sammen med andre helsemessige endringer, for eksempel vekttap - sier WebMD.

Alkohol og nattesvette

Nattesvette er et vanlig problem som kan være forårsaket av en rekke ting. Alkoholmisbruk og avhengighet er vanlige årsaker til svette i søvne. Etter anfall av misbruk, kan du våkne opp og finner ut at klærne er gjennomvåte av svette, selv om du ikke føler deg varm. Denne typen natten svetting kan også forekomme hos personer som går gjennom symptomer på alkoholabstinens.

Hva er nattesvette?

Ifølge The Mayo Clinic, er en natt svette en episode av svette under søvn som skjer selv når rommet er ikke veldig varmt. Dette svetting kan suge din pyjamas eller ark, og er et vanlig problem som ikke nødvendigvis indikerer tilstedeværelse av en sykdom.

Vanlige årsaker til Night svette

Den Mayo Clinic fremgår det at en rekke faktorer, i tillegg til alkohol-relaterte seg, kan føre til nattesvette. Kvinner kan oppleve dem når du går gjennom overgangsalder. De som tar antidepressiva kan ha nattesvette som en bivirkning. Nattesvette kan også være forårsaket av en rekke lidelser, inkludert HIV, tuberkulose, hjerneslag, leukemi og non-Hodgkins lymfom.

Alkohol og nattesvette

Ifølge American Family Lege, kan overdreven alkoholforbruk bidra til nattesvette. En person som er avhengig av alkohol kan være mer utsatt for nattesvette enn en som bare misbruker det. Alkoholavhengighet er kronisk, og betyr den enkelte har et fysiologisk behov for alkohol. Alkoholmisbruk er den farlig inntak av alkohol, og kan være episodisk. Den spesifikke mekanismen som alkohol bidrar til nattesvette er ikke forstått.

Tilbaketrekking og nattesvette

For en kronisk alkoholmisbruker som forsøker å slutte, kan nattesvette fortsette selv etter at alkoholforbruket har opphørt. Ifølge SoberRecovery.com, kan kroppens justere seg til en mangel på alkohol forårsake nattesvette. Disse nattesvette kan også være ledsaget av andre symptomer på abstinens, inkludert natteskrekk, hørselshallusinasjoner og rystelser

Snakk med legen din

Hvis du er bekymret for episoder av natten svette eller om drikkingen din, snakk med legen din. Han kan videre forklare mulige årsaker til dine nattesvette, bidra til å finne ut om de er knyttet til noe større problem og hjelpe deg i å få behandling for alkohol misbruk.