Digidexo.com

hva betyr forstørret livmor

Hva betyr det å ha en forstørret livmor?

En forstørret livmor kan være en bekymringsfull tilstand og kan ha mer enn én årsak. Forstå mulige årsaker kan hjelpe kvinner nærme seg dette problemet med sine leger.

Adenomyosis

Adenomyosis er en vanlig årsak til forstørrede livmoren. Vev som normalt linjer livmoren vokser innenfor de muskulære veggene i livmoren. Denne tilstanden er ikke å forveksles med endometriose. Kvinner som kan inkludere de som har hatt en vaginal fødsel, en C-delen eller livmor-fibroid fjerning. De to operasjonene kan overføre celler fra innsiden av livmoren til den muskulære veggen, muligens tilrettelegge adenomyosis. Tilstanden kan føre til ubehag, nødvendig smerte medisiner som ibuprofen eller reseptbelagte legemidler. Diskutere behandling med legen din. Alvorlighetsgrad av symptomer og hevelse varierer på den enkelte. Ifølge Mayo Clinic, adenomyosis forsvinner vanligvis etter overgangsalderen, eliminere symptomer. I de fleste tilfeller, returnerer livmoren til sin tidligere størrelse. I sjeldne tilfeller, forblir i livmoren litt forstørret. Det er ingen komplikasjoner med de resterende liten utvidelse, skjønt.

Endometriose

En forstørret livmor kan indikere endometriose. Mange kvinner opplever denne lidelsen under fødselen år. Tilstanden oppstår når cellene i den indre veggen av uterus begynner å vokse utenfor livmoren, forårsaker en utvidelse. Årsaken til endometriose er ikke kjent. Symptomene kan variere fra smerter i livmorområdet og økt blødning under menstruasjon. Infertilitet eller økt vanskeligheter med å bli gravid er en annen bivirkning. Det finnes ingen kur for denne lidelsen, men det finnes behandlingstilbud. Se legen din for å diskutere de beste alternativene for deg.

Livmor Fibroids

En forstørret livmor kan tyde på livmor fibroids. Uterine fibroider er noncancerous tumorer som vokser inne i eller på overflaten av livmoren. Symptomene er smerter under sex, økt blødning under menstruasjon og nedre ryggsmerter. Behandlingen innebærer kirurgisk fjerning.

Livmorkreft

Det mest alarmerende årsaken til en forstørret livmor er livmorkreft. Livmorkreft begynner i den indre veggen av livmoren og kan spre seg over hele det nedre mageområdet. Symptomer inkluderer bekkensmerter, økt blødning under menstruasjon, problemer med vannlating og smerter under samleie. Behandlingstilbud omfatter stråling og, i ekstreme tilfeller, hysterektomi. Hvis du har noen av symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Hva er årsakene til en forstørret livmor?

Hva er årsakene til en forstørret livmor?


Forstørrede livmoren er et problem som er felles for noen kvinner, særlig eldre kvinner som nærmer seg overgangsalderen. Mange forhold kan føre til utvidelse av livmor, inkludert mange sykdommer og tilstander. Noen er godartet i naturen, mens andre trenger øyeblikkelig legehjelp.

Identifikasjon

Vanligvis er en kvinnes livmor om størrelsen på hennes knyttneve eller en appelsin. En forstørret livmor betyr nettopp det - det er større enn normalt. De fleste kvinner vil ikke vite sin livmor er forstørret så det er vanskelig å føle livmoren mindre du er gravid. Din helsepersonell vil være i stand til å skille en forstørret livmor via en intern eksamen. Symptomene på en forstørret uterus er avhengig av årsaken.

Adenomyosis

Adenomyosis er en tilstand av livmoren hvor endometrium foring vokser inn i det muskulære veggen av uterus. Denne tilstanden kan føre til småblødninger mellom perioder, tung menstruasjonsblødninger og kramper og smerter.

Livmorkreft

Den primære symptom på livmorkreft er vaginal blødning etter menopause. Endometrial cancer er den vanligste form for livmorkreft. Livmorkreft kan også forårsake livmor utvidelse.

Fibroids

Livmor fibroids er ikke-kreft klumper eller vekster som finnes i livmoren. Livmor fibroids nesten aldri utvikle seg til livmorkreft og er ikke forbundet med en større risiko for å utvikle livmorkreft. Livmor fibroids forårsake kraftig blødning under menstruasjon, langvarig menstruasjon, problemer med vannlating, forstoppelse, trykk bekken eller smerter og en forstørret livmor.

Menopause

Noen ganger overgangsalder kan også føre til utvidelse av livmor. Dette kan vanligvis skyldes endringer i hormonnivået i kroppen. Utvidelsen av livmor kan skyldes den varierende hormon nivået, noe som kan etterligne graviditet. Det er til tider forstørrelser av livmoren som følge av seksuell aktivitet, men denne tilstanden kan ikke vare i lengre perioder.

Hva er en forstørret livmor?

Hva er en forstørret livmor?


Ikke mange av oss tilbringer mye tid på å tenke på størrelse med vår livmor. Imidlertid er en livmor som er unormalt stor, eller en forstørret uterus, er mer enn bare en misdannet organ.

Forskjellen mellom en vanlig og forstørret livmor

En vanlig livmor er omtrent på størrelse med et eple eller knyttet neve. En forstørret livmor er oppblåst, og ofte sammenlignet tothe størrelse en livmor kan være på senere stadier av svangerskapet.

Symptomer

En forstørret livmor er mest merkbar når det fører til milde, stikkende smerter. Men som det blir mer oppblåst, kan du merke en hevelse i magen, ligner på en graviditet bump.

Årsaker

En forstørret livmor kanskje forårsaket av en rekke problemer. De vanligste årsakene til en forstørret livmor er livmor fibroids, livmorkreft og, sjelden, overgangsalder.

Påvirker

En forstørret livmor har vanligvis svært liten effekt utenfor sine symptomer. Men det kan ha negativ innvirkning på fruktbarheten.

Behandling

Behandling for en forstørret uterus er avhengig av den årsak. Vanlige behandlinger, spesielt i tilfelle av livmor fibroids, er medisinering, myomektomi og hysterektomi.

Hvordan bli kvitt en forstørret livmor

En forstørret livmor oppstår fra en rekke grunner, inkludert varierende hormoner i overgangsalderen, livmor fibroids (ikke-kreftsvulster) innenfor eller langs livmor vegger, arrdannelse fra kirurgi i bekkenområdet som fører til endometriose, og kreftsvulster eller polypper inne i livmoren. Finne årsaken til forstørrede livmoren er første skritt mot å redusere størrelsen.

Hvordan bli kvitt en forstørret livmor

•  Kontakt legen din hvis du har bekkensmerter, smerter under samleie eller ikke-menstruasjonsblødning. Han eller hun vil lytte nøye til din forklaring på symptomene.

Få blodprøver og røntgen eller CT skanner legen bestillinger. Blodprøver bestemme hormonelle svingninger og skanner avsløre arrdannelse, muskelknuter eller andre svulster i livmoren.

Ta hormontilskudd dersom legen diagnostiserer en mangel på hormoner som årsak for en forstørret livmor. Hormoner er foreskrevet bare hvis du ikke har en historie med brystkreft.

Hør med legen din om kirurgi for en forstørret livmor. Kirurgi for å fjerne cancerøse eller ikke-cancerøse tumorer, eller for å fjerne arrvev fra en tidligere operasjon vil bidra til å redusere størrelsen av livmor og lindre symptomene. En myomektomi er en operasjon som utføres for å fjerne fibroidene, men det bevarer fruktbarhet. Blir en hysterektomi utført dersom kreftsvulster er åpenbare, og fruktbarheten kan berges med denne operasjonen.

Hint

  • Kjemoterapi og stråling kan anbefales for kreftsvulster. Jerntilskudd er anbefalt for de med tunge menstruasjon forårsaket av en forstørret livmor.

Hva er årsakene til en forstørret hjerte?

Hva er årsakene til en forstørret hjerte?


Kardiomegali, eller forstørret hjerte, er et symptom på en annen tilstand. Ifølge Mayo Clinic, refererer begrepet kardiomegali til hva legen kan se på en x-ray før en fullstendig diagnose er gjort på den eksakte årsaken til forstørret hjerte. Det er ulike årsaker som kan henføres til utvikling av en forstørret hjerte.

Blood Pressure / sykdom

Hjertet ditt kan bli forstørret på grunn av høyt blodtrykk. Når du har høyt blodtrykk, har hjertet ditt til å jobbe overtid for å få blodet sirkulerer til dine organer. Dersom du utvikler sykdommer i hjerteklaffene, kan ditt hjerte forstørre. Sykdommer forårsaket av medfødte hjertefeil, infeksjoner, behandlinger for kreft og bindevevssykdommer kan også føre til et forstørret hjerte.

Anemi

Når du har anemi, de røde blodcellene ikke klarer å bære oksygen til vevene. Hvis du ikke behandler anemi, kan du utvikle en uregelmessig hjerterytme. Som et resultat, har hjertet til å overkompensere for mangel på oksygen. Ifølge Mayo Clinic, i sjeldne tilfeller kan hjertet bli forstørret på grunn av mangel på behandling over en lengre tid.

Kardiomyopati og Arytmi

Kardiomyopati oppstår når hjertet blir fortykket og hard. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, fungerer ditt hjerte vanskeligere å flytte blod, noe som vil føre til at det å forstørre. Arytmi oppstår når ditt hjerte er ikke i stand til å pumpe blod effektivt. Som et resultat, kan hjertet blir forstørret.

Andre årsaker

Pulmonal hypertensjon er en tilstand der hjertet må jobbe overtid for å pumpe blod mellom hjertet og lungene. Tilstanden kan føre til at høyre side av hjertet ditt til å bli større. Skjoldbrusk forhold, slik som hypotyreose og hypertyreose kan gjøre hjertet større. Hemokromatose fører til overdreven jern for å bygge opp i hjertemuskelen, som fører til at venstre hjertekammer til å bli stor. Amyloidose forårsaker unormale proteiner til å flyte i blodet ditt. Som et resultat, kan proteinene seg fast i ditt hjerte, noe som fører til at hjertet til å fungere unormalt og bli store.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, en av de mest alvorlige komplikasjoner som følge av et forstørret hjerte er når den venstre ventrikkel blir forstørret. En forstørret venstre ventrikkel kan føre til hjertesvikt, hvorved hjerte mister sin evne til å pumpe blod effektivt. Andre komplikasjoner kan føre til blodpropp, bilyder og hjertestans eller plutselig død.

Hva er årsaken til en forstørret lever?

Leveren har mange funksjoner, inkludert avgifte kroppen, slik galle, lagring og bearbeiding av fettsyrer, slik som kolesterol, og å fremstille proteiner. Det er kroppens største solid organ. En frisk voksen leveren er på størrelse med en fotball. Forskjellige medisinske tilstander kan forårsake leveren til å bli forstørret, men forstørret lever i seg selv ikke er en medisinsk tilstand.

Leverkreft

Personer som lider av leverkreft ofte oppleve en forstørret lever. Leverkreft ofte utvikler seg etter kreften har spredt seg fra andre områder av kroppen.

Alcohol Abuse

Kronisk alkoholmisbruk fører til at leveren til å bli forstørret og kan til slutt føre til leversvikt.

Fatty Liver Disease

Når fettet akkumuleres i leveren, kan det føre til at organet for å bli forstørret. Dette er i likhet med hva som skjer med kronisk alkoholmisbruk, men i sjeldne tilfeller tilstanden utvikler seg i mennesker som drikker lite alkohol.

Hjertesvikt

Personer med hjertesvikt utvikle en forstørret lever fordi hjertet ikke pumper blodet raskt nok.

Hepatitt

Alle tre typer hepatitt - hepatitt A, B og C - er leverbaserte sykdommer som kan forårsake orgelet til å bli forstørret.

Høy Iron Count

Hvis kroppen din absorberer for mye jern, som kalles en tilstand hemokromatose, ekstra lagres i leveren, forårsaker det å bli forstørret.

Hva gjør du for en Forstørret Nyre

Nyrene er organer som fungerer som et filter for å fjerne avfall i blodet og slå den inn i urin. Bortsett fra urinveisinfeksjoner, det er mer komplekse lidelser som kan føre til at nyrene for å forstørre. Slike lidelser omfatter nyre dysplasi, polycystisk nyresykdom, og ervervet cystisk nyresykdom. Disse lidelser kan være alvorlige og kreve medisinsk behandling.

Nyre dysplasi

Nyre dysplasi oppstår når en nyre - eller i sjeldne tilfeller, begge deler - utvikle unormalt, på grunn av cyster som vokser på dem i stedet for vanlig nyrevevet. Dette fører til det berørte området for å bli forstørret. Nyre dysplasi er eksklusivt for babyer og utvikler seg mens barnet er i mors liv. Det kan påvises gjennom en ultralyd. Lidelsen vanligvis ikke utgjøre et problem; faktisk, kan en baby vanligvis fungere med bare én arbeider nyre. I mer alvorlige tilfeller kan sykdommen påvirke begge nyrer. Det er sjelden at en baby vil overleve i livmoren hvis dette skjer. Men babyer som overlever hele svangerskapet med denne tilstanden er underlagt motta en transplantasjon nesten umiddelbart etter fødselen.

De fleste barn med nyre dysplasi av én nyre trenger ikke å gjennomgå noen behandling, spesielt hvis de ikke viser noen symptomer, som magesmerter og høyt blodtrykk. Imidlertid, hvis symptomer utvikler og vedvarer, så nyrene kan trenge å bli fjernet.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk nyresykdom forårsaker utvidelsen av nyrene som følge av flere cyster utviklings på dem. Lidelsen er genetisk; et barn har en i to sjanse for å utvikle sykdommen hvis genet er tilstede i en av foreldrene.

Polycystisk nyresykdom er forskjellig fra nyre dysplasi i at det ikke utelukkende skje i løpet av en barnets utvikling. Faktisk, selv om polycystisk nyresykdom kan utvikle seg i barn, er de fleste av tilfellene funnet hos middelaldrende voksne. Ett av 1000 personer i USA er berørt av denne nyresykdom.
Symptomer kan ikke utvikle i flere år, og kan omfatte høyt blodtrykk, tretthet, overdreven vannlating, leddsmerter og magesmerter. I milde tilfeller, kan blodtrykket medisiner bli brukt til å behandle symptomer på polycystisk nyresykdom. I mer alvorlige tilfeller der cyster bli smertefullt og kanskje infisert, er cystene drenert, eller nyrene fjernes helt.

Ervervet Cystisk Nyresyke

Hos personer som har ervervet cystisk nyresykdom, masser av cyster føre til at nyrene til å vises forstørret. Imidlertid avviker det fra polycystisk nyresykdom ved at det er resultatet av en allerede eksisterende nyresykdom. Ervervet cystisk nyresykdom rammer både voksne og barn, og vanligvis utvikler seg når nyrene svikter.

Ingen symptomer er erfarne med ervervet cystisk nyresykdom. Faktisk, cyster er tilnærmet ufarlig og er plukket opp gjennom MRI, ultralyder og katt skanninger. Hvis cystene blir infisert, blir de behandlet med antibiotika. Spesielt store cyster er drenert gjennom en nåler settes i magen. Kirurgi er sjelden brukes til å fjerne cyster. Lidelsen forsvinner når den enkelte har en nyretransplantasjon.

Hva er årsakene til forstørret binyrene?

Binyrene er plassert på toppen av hver av nyrene, som mottar sin tilførsel av blod fra adrenal arterier. Binyrene hver har to strukturer som er forbundet med sentralnervesystemet. Disse kjertlene produserer hormoner som er viktig for kroppens funksjoner, som for eksempel sex og stresshormoner. Binyre insufficiencies ofte føre til at utvidelsen av binyrene og kan ha en rekke kilder.

Addisons sykdom og Forstørret binyrene

Addisons sykdom, også kalt primær adrenal insuffisiens, er en av sykdommer i det endokrine systemet. Det skjer fordi binyrene ikke kan produsere nok cortisole eller aldosteron på grunn av manglende enzymer. Dette endrer hastigheten av kjemiske reaksjoner. Kortisol hjelper binyrene fortsatt balansert, men hvis kortisol ikke er produsert på riktig måte, kan utvidelse eller hevelse i kjertler oppstå.

Amyloidose og Forstørret binyrene

Amyloidose oppstår når benmargceller som produserer antistoffer som er i stand til å bryte dem ned. Amyloidose er en sykdom som ofte involverer nyrene og påvirker helsen til binyrene. I amyloidose, er proteiner avsatt i organer og vev. Som de bygger opp, de hindrer normal funksjon av ulike deler av kroppen, forårsaker binyrene til å svelle eller bli forstørret.

Kronisk infeksjon og Forstørret binyrene

Kroniske infeksjoner, som bronkitt og lungebetennelse eller andre infeksjoner som kompromittere luftveiene, kan føre til at binyrene til å bli overarbeidet og trøtt, noe som kan gjøre dem forstørret eller hovne. Det er sjansen for langsiktige skader hvis en infeksjon går ubehandlet.

Cushings sykdom og Forstørret binyrene

Cushings sykdom er en sykdom som er forårsaket på grunn av høye nivåer av kortisol i kroppen. Dette er en hormonforstyrrelse som ofte relatert til de med type 2 diabetes. I noen tilfeller, Cushings kan forårsake noncancerous tumorer å utvikle seg på vevet i binyrene.

Feokromocytom

Feokromocytom er en type binyrene kreft hvor en svulst utvikler i binyrene fordi unormale celler overprodusere adrenalin og andre kjemikalier. Svulsten normalt begynner å vokse inne i binyrene i medulla, forårsaker binyrene å ekspandere i størrelse.

Polyendocrine Deficiency Syndrome

Det finnes to typer av syndromer, en forekommende hos barn og den andre hos unge voksne, preget av underactive kjertler og treg seksuell utvikling. Men i type 1, pasienter har også anemi, Candida, aktiv hepatitt og noen ganger håravfall. I den andre typen, også kalt Schmidt syndrom, diabetes og mangel på huden pigmentering eksisterer. Disse endokrine mangler ofte innebære en mangel på helsen binyrene.

Tuberkulose

Tuberkulose, også kalt TB, er en infeksjon som ødelegger en hel kjertel, inkludert cortex og medulla. TB er en bakterie som normalt påvirker lungene, men det kan også påvirke andre deler av kroppen. Ødeleggelsen av binyrene fra tuberkulose er ikke reversibel.

Hva skjer med forstørret skjoldbrusk?

The Thyroid

Skjoldbruskkjertelen regulerer, gjør og lagrer hormoner som bidrar til å opprettholde hjertefrekvens, blodtrykk, temperatur og metabolisme. Hormonene produseres er avgjørende for menneskers helse som de hjelper cellefunksjon. Skjoldbruskkjertelen er i nedre del av halsen under adamseplet. En lege kan ha du svelger vann for å avgjøre om skjoldbruskkjertelen er forstørret. Hvis legen mener skjoldbruskkjertelen er forstørret, vil en ultralyd og laboratoriearbeid trolig bli pålagt å bestemme dens størrelse og den mulige årsaken til utvidelsen.

Årsaker til en forstørret skjoldbrusk

Flertallet av thyroids som er forstørret er godartet, men det er viktig for legen din for å finne årsaken. Det finnes en rekke mulige årsaker, inkludert godartet skjoldbrusk sykdom, jod mangel eller en overaktiv skjoldbruskkjertel.
En forstørret skjoldbruskkjertelen kan oppstå fordi kjertelen prøver å opprettholde hormonproduksjonen på normale nivåer. Noen ganger kan dette føre til betennelse eller Hashimotos tyreoiditt. Knuter eller skjoldbruskkjertelkreft kan noen ganger føre til en forstørret skjoldbruskkjertel. Imidlertid er en forstørret thyroid ikke alltid er knyttet til slike symptomer, og kan være forårsaket av en viral sykdom.

Symptomer og diagnostiske tester for en forstørret skjoldbrusk

Hvis du har en forstørret skjoldbruskkjertel, kanskje du har slike symptomer som pustevansker, smerter i nakke, stemmeforandringer eller svelgeproblemer. Hvis skjoldbruskkjertelen blir synlig større, er det viktig å kontakte legen din for videre testing og behandling. En svært stor skjoldbruskkjertelen, også kalt en struma, noen ganger komprimerer luftveiene. Diagnostiske tester som røntgen, MR eller CT scan og ultralydundersøkelser kan gjennomføres for å finne det beste løpet av behandlingen. For et stort struma, kan det bli foreslått at du gjennomgår radioaktivt jod behandling for å redusere størrelsen på struma. Behandlingen som vil bli anbefalt er relatert til hvorfor skjoldbruskkjertelen er forstørret.

Hva er en forstørret hjerte?

En forstørret hjerte er en unormal økning i størrelse eller tykkelse i hjertemuskelen, ofte forårsaker hjertet å pumpe blod ineffektivt. Selv om et forstørret hjerte er ikke en faktisk sykdom, er det et symptom på mange hjer eller blodrelaterte sykdommer. Ifølge American Heart Association, er en forstørret hjerte oppdaget av en lege gjennom fysisk undersøkelse og røntgenstråler eller andre imaging tester.

Typer

Ifølge American Heart Association, en forstørret hjerte oppstår når hjertemuskelen tykkere og forstørrer å imøtekomme den ekstra stress, kalt hypertrofi. Den organ øker cellestørrelsen fordi det er vanskelig for den å pumpe blod i normal størrelse.

Utvidelse av hjertet øker også størrelsen på hjertet, slik at den til å ekspandere. Det utvider seg som et svar på hjertemuskelen skade.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, høyt blodtrykk, hjerteklaffsykdom, unormal hjerterytme og pulmonal hypertensjon fører til at hjertet for å forstørre. Medfødte hjertefeil også føre til hjerte utvidelse.

Andre problemer som fører til hjerte utvidelse som anemi, hypotyreose, hypertyreose, graviditet, fedme, overdreven trening, overflødig jern i kroppen og protein buildup i hjertet.

Skade på hjertemuskelen, forårsaket av et hjerteinfarkt, hjertesvikt eller dilatert kardiomyopati fører også til hjertemuskelen utvider seg, forstørre det.

Symptomer

En forstørret hjerte kan forårsake kortpustethet, svimmelhet eller unormale hjerteslag. Det kan også føre til ødem, hvor væske sveller vev i kroppen. Ifølge din totale helse på iVillage.com er det mange som ikke opplever noen symptomer.

Komplikasjoner

Komplikasjoner forbundet med en forstørret hjerte inkluderer hjertesvikt, blodpropp, bilyder, hjertestans, besvimelse og plutselig død. En forstørret hjerte kan svekke hjertemuskelen eller forårsake hjerteklaffene til feil nære, øke risikoen for å utvikle mer alvorlige hjerteproblemer.

Behandlinger

Leger behandler de underliggende årsakene til en forstørret hjerte gjennom medisiner og kirurgi. Hvis det er fordi hjertemuskelen er svak, vanligvis på grunn av kardiomyopati eller annen hjertesykdom, kan leger behandle det med angiotensin-converting enzyme (ACE) hemmere, angiotensin reseptorblokkere (ARB) eller betablokkere for å senke blodtrykket og forbedre hjertets pumping evne. Digoksin forbedrer også hjertets pumpeevne. Diuretika også redusere ytterligere skade ved å redusere mengden av natrium og vann i kroppen, noe som reduserer trykket i blodårene og hjertet.

Hvis medisiner ikke fungerer, kan en lege implantere en spesiell pacemaker som regulerer sammentrekningene mellom venstre og høyre ventrikkel kamre. Dette brukes for personer med forstørret hjerte forårsaket av strekkingen. Dersom utvidelsen skyldes hjerteklaffene, kan kirurgi begrense ventilene og erstatte den med en kunstig ventil eller en ventil ekstrahert fra en gris. Hjerteventiler utvunnet fra mennesker blir også brukt. Dette retter eventuelle hjerteklaff unormalt.

Hvis ingen av de ovennevnte løsninger fungerer, kan en hjertetransplantasjon anbefales. Denne er reservert for en kritisk syk person hvis liv er som risiko hvis hun ikke får et nytt hjerte.

Hva er risiko for forstørret hjerte ventriklene?

Hva er risiko for forstørret hjerte ventriklene?


Hjertet fungerer som en av de viktigste organer i kroppen til å opprettholde livet. Derfor noe unormalt i hjertet utgjøre stor risiko til noen. En forstørret ventrikkel er en abnormitet som kan være alvorlige og livstruende.

Identifikasjon

Når ventriklene av hjertet blir forstørret, er blodstrømmen hindres. En tilstand hvor den venstre ventrikkel forstørrer kalles hypertrofisk kardiomyopati.

Typer

Hypertrofisk kardiomyopati forekommer i to former: hypertrofisk obstruktiv kardiomyopati og ikke-obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. I den første, i veggen mellom ventriklene, kalt septum, blir forstørret og blokkerer blodstrømmen. Den andre formen ikke hindrer blodstrømmen.

Ytterligere skade

En forstørret ventrikkel kan også skjemmer andre deler av hjertet, som for eksempel mitral ventil, og føre til lekkasje.

Risikofaktorer

Én av 500 personer er i faresonen for å utvikle hypertrofisk kardiomyopati, spesielt de med nære slektninger med sykdommen. Ifølge American Heart Association, er det oftest arvelig hjertefeil.

Effekter

Personer med hypertrofisk kardiomyopati ofte opplever kortpustethet, svimmelhet, besvimelse og brystsmerter. Noen kan også ha unormal hjerterytme som kan føre til plutselig død hvis den ikke behandles.

Hva skjer når Aorta of the Heart er forstørret?

Hva skjer når Aorta of the Heart er forstørret?


Aorta er den største arterien i kroppen --- slik at oksygenrikt blod å gå inn i hjertet. Enhver utvidelse av aorta kan alvorlig true hele kroppen.

Utvidelse

Ifølge Dr. William Cohn av Texas Heart Institute, er en forstørret aorta ikke normalt. Økningen i størrelse kan indikere degenerering av cellene i arterien. Selv genetikk kan spille en rolle, og størrelsen av aorta, kan variere fra en person til en annen, kan en forstørrelse være en indikasjon på en aortisk uorden.

Utvidelsesprosessen

Ifølge Gloucestershire aneurisme Screening Committee, er aortic utvidelse gradvis med bare noen få millimeter økning per år.

Risiko

Under utvidelse, strømmer blodet langsomt på grunn av et stort gap i arterien som skal fylles. Dette fører til en direkte negativ virkning på oksygentilførsel. Som blodårene svekkes, høyt blodtrykk at aorta bærer kan sprekke og føre til massive mengder blødning-potensielt forårsake død.

Forholdsregler

Når en aorta utvidelse blir påvist, er det viktig at det blir holdt under konstant observasjon. Overvåking kolesterol er også en god forholdsregel.

Aneurisme

Som aorta vevet blir mer syke, fortsetter utvidelse. Når aortic diameter måler 4 cm eller større, regnes det som en aneurisme. Hvis udiagnostisert, kan aneurismer slutt sprekke, som kan føre til døden.

Aneurisme Typer

Hevelse eller utvidelse av aorta kan deles inn i to typer: fusiforme og saccular. Den første er den lik utvidelse av hele aorta, mens den andre er utvidelsen av kun den ene halvdelen.

Hva er årsakene til forstørret hjerte ventiler?

Hva er årsakene til forstørret hjerte ventiler?


Ventilene i hjerte åpne og lukke for å styre strømmen av blod. Bakterielle infeksjoner, medfødte sykdommer og enkelte medisiner kan forstyrre blodstrømmen forårsaker forstørret hjerte ventiler.

Endokarditt

Endokarditt er en inflammasjon som er forårsaket av en bakteriell infeksjon vokser på hjerteklaffer. Infeksjonen kan komme inn i blodet gjennom tannarbeid, et dypt kutt i huden eller etter et kirurgisk inngrep.

Revmatisk feber

Revmatisk feber er en barnesykdom som utvikler seg når strep hals har ikke blitt ordentlig behandlet. Vanlige symptomer på denne bakterielle infeksjonen er forstørret hjerte ventiler, kortpustethet og brystsmerter.

Ebstein anomali

Ebstein anomali er en medfødt defekt der ventilene holde seg til veggene i hjertet hindrer blodstrømmen. Siden blodet ikke kan bevege seg, fører det til en utvidelse eller hevelse av ventilene.

Trikuspidal Atresia

Trikuspidal atresi er en sjelden medfødt sykdom der Trikuspidalklaff mangler en åpning for blodet å passere gjennom. Normalt trer deoksygenert blod høyre side av hjertet, og strømmer ut til lungene. Mens i lungene, plukker opp blodet oksygen. Den oksygenrikt blod og deretter returnerer tilbake til venstre side av hjertet. Med tricuspid atresia, blir blodet blokkert fra å komme inn i lungene forårsaker en tilstand som kalles cyanose. Cyanose er en blå farge på huden og leppene på grunn av utilstrekkelig mengde oksygen i blodet.

Medisiner

Narkotika fen-phen (fenfluramin) og Redux (dexfenfluramine), som ble brukt til å behandle fedme, ble funnet å forårsake regurgitasjon. Regurgitasjon oppstår når hjerteklaffene bli forstørret forårsaker blodet å strømme bakover inne i hjertet. Medikamentene har siden blitt fjernet fra markedet.

Hva skal jeg gjøre med en forstørret skjoldbrusk

En forstørret skjoldbruskkjertel er også kjent som en struma. En struma er ikke ondartet, og er ikke en reaksjon på en økt produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen (endocrineweb.com), som andre manglene er. Struma er en synlig forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, og hvis den ikke behandles, vil fortsette å vokse, uavhengig av om man lider av noen symptomer eller ikke. De er ubehagelig, men er mulig å behandle når oppdages tidlig.

Fakta

Den skjoldbrusk er en kjertel som ligger i halsen og er en del av det endokrine systemet. Den skjoldbrusk fungerer som et hormon produsenten. Noen ganger skjoldbruskkjertelen kan produsere for mange hormoner (også kjent som hypertyreose) eller ikke nok (hypotyreose), forårsaker helseproblemer. Dessuten kan utvikle seg til en skjoldbrusk struma, hvis det er en mangel på jod i dietten, eller hvis det er økt tyroid-stimulerende hormoner (TSH) blir produsert i reaksjonen til defekte hormon-syntese. De som lider av hypotyreose kan oppdage under en ultralyd at deres skjoldbruskkjertelen er litt forstørret, på grunn av hevelse. Imidlertid er en faktisk synlig forstørrelse av skjoldbruskkjertelen kjent som en struma og er ikke relatert til hypotyreose. Struma er vanlig i land der fattige dietter eksisterer med lite jod. Men dette er ikke en vanlig årsak i USA, som amerikanerne forbruker høye doser av jod, primært i pakket mat (endocrineweb.com).

En struma tar flere år å utvikle, så en person kan ha en for en stund uten å vite det (endocrineweb.com). Færre enn 10 prosent av amerikanerne som gjennomgår en skjoldbrusk biopsi vil oppdage at de har kreft. Struma er mer en plage enn de er en livstruende problem (Thyroid-Info).

Reseptbelagte legemidler

Den måten å forhindre struma er å være sikker på at det er nok jod i kostholdet. En endokrinolog vil foreskrive thyroid hormon piller til de som har små struma. Denne metoden vil stoppe struma fra å få noen større, men vil ikke krympe det ned (Thyroid-Info).

Urter

Grønn te er en urt som fungerer som en antioksidant i kroppen og kan redusere betennelse, ja, en forstørret skjoldbruskkjertel (UMMC). Bladene kan inntas i en te, eller for dem som misliker smaken, kan urten tas i kapselform funnet på en vitamin butikken.

Bladderwrack, en type tang, er en annen urt som kan bidra til å bremse veksten av struma. Imidlertid bør denne urten bare tas under oppsyn av en lege, som feil dosering kan resultere i enten hypotyreose eller hypertyreose (UMMC).

Mat valg

Ifølge University of Maryland Medical Center, er det visse matvarer som ikke reagerer godt med personer som har en skjoldbrusk tilstand og kan gjøre skjoldbrusk blusse opp, eller forstørre. Slike matvarer inneholder soya, melkeprodukter, peanøtter, pinjekjerner, brokkoli, blomkål og de med konserveringsmidler. Foods å hamstre er tang, hele korn, paprika, blåbær, tomater og squash.

Kirurgi

Når en struma når en astronomisk størrelse, er den beste metoden for å kirurgisk fjerne den (Thyroid-Info). Dette er vanligvis en siste utvei, som forstørrede thyroids vokser så sakte at de kan bli fanget og behandles tidlig. Men hvis skjoldbruskkjertelen blir fjernet kirurgisk, vil pasienten bli plassert på resept hormon erstatning medisiner for resten av hennes liv.

Hva gjør en forstørret skjoldbrusk Indikerer?

En liten kjertel i halsen spiller en stor rolle i kroppen din. Skjoldbruskkjertelen regulerer stoffskiftet, produsere hormoner som hjelper kroppen brenne energi. For mye eller for lite av dette thyroid hormon kan føre til en rekke problemer og forhold. En forstørret skjoldbruskkjertelen, som kan ofte bli sett svulmende i nakken, er et symptom på mange av disse forholdene, som faller inn under fellesbetegnelsen "skjoldbrusk sykdom." Mangel på jod i kostholdet kan også føre til at skjoldbruskkjertelen blir forstørret.

Hypertyreose

Hypertyreose oppstår når skjoldbruskkjertelen er overaktiv, produserer for mye thyroid hormon. Kroppens stoffskifte blir endret slik at energien blir brent raskere, noe som resulterer i nervøsitet, irritabilitet og tretthet, blant andre forhold. Denne tilstanden kan også føre til at øynene til å synes å bule. Graves sykdom er en vanlig årsak til hypertyreose.

Hypotyreose

Hypotyreose er en underactive skjoldbruskkjertelen, noe som kan resultere i følelser av treghet eller depresjon. Hypotyreose kan også føre til vektøkning. Men mange mennesker med underactive thyroids opplever ingen symptomer i det hele tatt. En vanlig årsak til hypotyreose er Hashimotos sykdom, der kroppens immunforsvar angriper sitt eget skjoldbruskkjertelen, forårsaker den til å kutte produksjonen av thyroid hormon.

Struma og Knuter

Når skjoldbruskkjertelen blir stor nok til å se svulmende ut av halsen, det heter en struma. Personer med struma kan vanligvis føler det inni, så vel som om det er noe fast i halsen. Kirurgi kan korrigere dette klump. En knute er en klump i skjoldbrusk-området, og kan være smertefull eller øm. De fleste knuter er forårsaket av betennelse, cyster eller vev vekst og har en tendens til å være ufarlig. I mange tilfeller er disse knuter ikke være stor nok til å observere visuelt, og kan bare bli detektert av en lege.

Thyroid Cancer

Noen knuter kan være kreft. En biopsi kan bidra til å diagnostisere denne tilstanden. Ved hjelp av en nål, fjerner en lege et lite stykke vev fra nodul for testing. Hele skjoldbruskkjertelen kan fjernes kirurgisk hvis nodule er kreft. Imidlertid kan opptil 75 prosent av amerikanske voksne har skjoldbrusk nodules, og opptil 99 prosent av dem er godartet.

Advarsel

Det er mange mulige årsaker til skjoldbruskkjertelen utvidelse, hvorav noen er svært sjeldne. Mange forhold er godartet eller behandles. Kun legen kan diagnostisere og behandle tilstanden din, så hvis du opplever symptomer på en forstørret skjoldbruskkjertel, sørg for å gjøre en avtale med legen din.

Hva er behandlingen for en forstørret prostata?

Ifølge National Institutes of Health, vil over halvparten av alle menn viser symptomer på en forstørret prostata etter alder 60. Risikoen for å utvikle forstørret prostata øker med alderen. Vanlige symptomer på en forstørret prostata inkluderer inkontinens, manglende evne til å tømme blæren helt, et presserende behov for å urinere og smerte. Den type behandling anvendes for en forstørret prostata, avhenger av hvor stort prostata har vokst og risikoen for komplikasjoner.

Medisiner

For mild til moderat prostataproblemer, kan medisiner være foreskrevet. Alfablokkere er en gruppe legemidler som slappe prostata muskler. Alfablokkere ofte lindre symptomer i løpet av få dager etter behandlingsstart. Hormonhermere, som finasterid og dutasterid, hjelpe krympe prostata ved å senke hormonnivåer. Hvis en forstørret prostata har blitt betent, kan antibiotika også være foreskrevet.

Varmebehandlinger

Transurethral nål ablasjon og transurethral mikrobølgeterapi er behandlinger som bruker varme for å ødelegge en del av en forstørret prostata. Begge prosedyrer er mindre inngrep enn tradisjonell kirurgi og kan gjøres på poliklinisk basis. Transurethral nål ablasjon bruker radiobølger for å produsere varme, og transurethral mikrobølgeterapi bruker en mikrobølgeovn varmeprosess.

TURP Surgery

For svært store prostata, kirurgi kan anbefales. Den vanligste typen kirurgi gjøres for en forstørret prostata er transurethral reseksjon av prostata (TURP). En TURP prosedyren er gjort i et sykehus, og innebærer å fjerne deler av prostata med spesielle verktøy innsatt gjennom urinrøret. Pasienter bli på sykehuset i opptil tre dager etter TURP kirurgi, og noen menn kan oppleve redusert seksuell funksjon og inkontinensproblemer i inntil ett år etter operasjonen.

Åpen kirurgi

Åpen prostatektomi for prostatakreft er sjelden gjort i disse dager. Men hvis en prostata er svært stor eller skade omkringliggende organer, åpen kirurgi kan være nødvendig. En åpen prostatektomi kan innebære delvis eller full fjerning av prostatakjertelen. Åpen kirurgi og TURP prosedyrer har lignende bivirkninger, men bivirkningene kan være mer alvorlig eller mer langvarig med åpen kirurgi.

Laser Surgery

Laser kirurgi er mindre invasiv enn TURP eller åpen kirurgi og kan kreve en overnatting sykehusopphold. I noen tilfeller kan laser kirurgi gjøres på poliklinisk basis. I laserkirurgi, er en tynn omfang satt inn i urinrøret, og en laser er rettet mot seksjoner av prostata, effektivt fordampning av vevet. Oppgangen tid for laser behandling er vanligvis mye raskere enn andre operasjoner.

Livsstil Behandlinger

For forstørret prostata med mindre symptomer, kan en vaktsom venter anbefales. Denne tilnærmingen innebærer overvåking prostata endringer og gjøre livsstilsendringer som kan bedre symptomene. Personer med forstørret prostata symptomer bør unngå store mengder væske i løpet av kort tid, og begrense deres koffein og alkohol inntak. Enkeltpersoner bør bruke toalettet så snart de har trang til å urinere og innlemme fysisk aktivitet i deres rutine. En lege kan anbefale en person slutter å ta antihistaminer som medisiner kan gjøre symptomene verre.

Tester for en forstørret prostata

Tester for en forstørret prostata


Prostata er en svært viktig kjertel som finnes i den mannlige kroppen som produserer den viktigste komponenten i sæd. God prostata helse er svært viktig for den mannlige reproduksjonssystemet, og uten god prostata helse, menn kan ha problemer reprodusere. Mange vanlige prostataproblemer kan være infeksjon eller betennelse i prostata, som kalles prostatitt. Menn over 50 år er i faresonen for prostatakreft, som er den vanligste typen av kreft en mann kan få.

Direkte endetarms eksamen

En direkte endetarms eksamen er den vanligste eksamen en lege vil bruke til å undersøke prostata helse. Legen vil skyve en hansker, smurt finger inn i anus og opp til prostatakjertelen til å føle seg rundt etter noe unormalt. Legen kan fortelle om din prostata er forstørret, smittet, har eventuelle støt eller uregelmessigheter, eller om den er i god helse. Hvis legen mistenker at du kan ha en prostata infeksjon, vil han trolig massere prostata under eksamen for å få litt væske for videre mikroskopisk undersøkelse.

PSA Blood Test

For å finne ut om dine prostataproblemer kan være kreftrelatert, vil legen anbefale en PSA blodprøve. Et forhøyet nivå av PSA, som er proteiner produsert av prostataceller, betyr vanligvis at det kunne være kreftrelatert. Imidlertid har et høyt nivå av proteinet i prostata betyr ikke nødvendigvis prostatakreft, slik at denne testen vil bli brukt i forbindelse med andre prostata tester som et kompass for å hva problemet kan være.

Urinalysis

Ofte ganger, er en enkel urinalysis en stor barometer for å teste for prostata helse. Legen vil be om en urinprøve som vil bli undersøkt under et kraftig mikroskop. Ofte et kjemisk behandlet målestaven vil bli brukt for å se om den forandrer farge i prøven, noe som kan bety en slags bakterieinfeksjon. Spor av blod i urinen kan bety en indikasjon på nyrestein eller kan avsløre en infeksjon av noe slag.

Transrectal Ultralyd

Ved mistanke om at pasienten har prostatakreft, vil legen umiddelbart bestille en transrectal ultralyd. Denne prosedyren innebærer en lege setter inn et mellomstort sonde inn i endetarmen at direkte høyfrekvente lydbølger til prostata. Disse lydbølger danner en ekkomønster som gir et bilde av prostata på en fjernsynsmonitor. Legen kan se etter eventuelle uregelmessigheter og også eventuelle støt eller svulster. Ved mistanke om en svulst, til legen kan lede en nål-lignende instrument inn i endetarmen ta en biopsi av mistenkt svulst for videre testing.

Magnetic Resonance Imaging

Når en biopsi er bekreftet å være kreft, en lege du vil bruke magnetic resonance imaging, vanligvis kjent som en MR, for å finne ut hvor langt kreften har spredd seg. MR er en form for magnetisk resonans forestille som bruker datamaskiner til å skape et tredimensjonalt bilde av indre organer. Denne testen kan være svært kostbart, men også kan være svært effektive i å bestemme graden av kreft, og hvis den har spredt seg til eventuelle omkringliggende organer.

Hvor farlig er en forstørret eller Fatty Liver?

Hvor farlig er en forstørret eller Fatty Liver?


En forstørret fettlever er et resultat av dårlig diett eller overdreven drikking. Alkohol- og fet mat kan ha samme virkning på leveren over tid. Disse livsstilsfaktorer kan føre til at leveren til å bli betent og forstørret i noen mennesker.

Fysiske effekter

Mange som har forstørret fatty leversykdom er asymptomatiske, betyr at de har ingen symptomer. Imidlertid vil noen mennesker med alvorlig fatty leversykdom utvikle problemer med gallestein. I tillegg noen mennesker kan også utvikle akne eller andre hudsykdommer fra for mange giftstoffer i blodet fordi leveren ikke fungerer normalt.

Betydning

Forstørret fettlever er ikke farlig i de tidlige stadier. Leveren er fantastisk fordi dette organet kan reparere seg selv når det gjøres endringer raskt.

Typer

Det er to forskjellige typer av forstørret fettleversykdom. Den vanligste typen er steatois, også kalt enkel fettlever. Denne type fettlever er et resultat av for mye fett i kosten. I de fleste tilfeller er denne type fettleversykdom ikke forårsaker skade på leveren.

En annen type fatty leversykdom er steatophepatitis. Denne typen fatty leversykdom er mer alvorlig, fordi leveren blir forstørret og betent. Over tid fibrøse vev former som kan føre til leverkreft eller cirrohosis.

Betraktninger

Fettlever tar tid å rette opp. Hva du trenger å gjøre er å opprettholde en sunn vekt. I tillegg kan det også være lurt å starte med anti-inflammatoriske matvarer i kostholdet ditt som laks, rå grønnsaker og sunt fett som omega tre fettsyrer.

Advarsel

Hvis du eller noen du kjenner er å ha smerter i leveren kan dette være et tegn på alvorlig lever- eller galleblæresykdom. Fettlever kan bringe på gallestein forårsaker sterke smerter i den regionen.

Hvordan vet jeg om prostata er forstørretProstatakjertelen er plassert under urinblæren og er vanligvis på størrelse med valnøtt. En smal "tube" passerer gjennom prostatakjertelen kalt urinrøret. Urin og sæd er begge gått ut av den mannlige kroppen gjennom urinrøret som er innebygd i prostata. Prostatakjertelen kan bli utvidet for en rekke årsaker som infeksjon, brystspreng (med sperm fra mangel på sex eller onani), normal aldring, eller ved tilstander som kreft. Det er viktig for alle mennesker å vite om deres prostata, hvordan den fungerer, og hva det betyr hvis det blir forstørret.

Bruksanvisning

Hvordan urinen flyte?

•  En av de første tegnene på at prostata kan forstørres er å måtte gå på do (urinere eller "tisse") mer enn vanlig. De fleste menn legger merke til at deres daglige turer til herretoalettet for å urinere har plutselig økt. Så enkelt sagt, hyppig vannlating er en viktig indikasjon på at prostata kan bli utvidet.

Du kan også legge merke til at du ikke føler at du har helt tømt blæren selv om du urinerer mer enn vanlig. Dette er sannsynligvis forårsaket av krymping forstørret prostata urethra (den anatomiske rør som urin og sæd strømme gjennom). Det kan være nyttig å tenke på det som en "kink i hageslangen."

Andre symptomer på en mulig forstørret prostata er "smertefullt" urinering. Du kan merke at når du tisser er det økt blæretrykk eller "brenne" når ugyldig. Aldri ignorere disse symptomene da de kan indikere et medisinsk problem med prostata eller blære.

En av de mest bekymringsfulle tegn på at noe kan være på gang i prostata er når det er blod i en manns urin. (Dette er forskjellig for kvinner. Kvinner, på grunn av innholdet av deres anatomi, ofte får blære infeksjoner som kan føre til litt blod i urinen, og det er vanligvis ikke alt som gjelder. Men hos menn, på grunn av deres anatomiske forskjeller, blod i urinen er ikke alt som vanlig, og bør alltid være medisinsk evaluering.)

Hint

  • Forstørret prostata er en vanlig mannlig helse problem og vanligvis mer irriterende enn om. Men det er viktig for alle mennesker å forstå at de ikke bør ignorere eventuelle tegn og symptomer på en forstørret prostata med "håp om at de vil gå bort." (Dette er gode råd for enhver medisinsk tilstand!)
  • Som med alle helse eller medisinsk problem er det viktig å rådføre seg med helsepersonell og ikke utelukkende stole på informasjon fra Internett eller andre kilder. Snakker en på en med din sykepleier utøveren eller lege (og får riktig eksamen og test) er uvurderlig for å opprettholde god heia.

Forstørret prostatakjertel problemer

Som menn blir eldre, en av de potensielle problemene de står overfor er en forstørret prostata. Som grånende hår, er det en naturlig prosess som mange menn har problemer med. Problemet er forårsaket av prostata urethra som presser mot. Hva betyr dette for deg?

Problemer med vannlating

En smalere urinrør betyr blæren må jobbe ekstra hardt for å tømme seg selv. Dette betyr problemer med å starte, følelse av behov for å urinere umiddelbart etter vannlating, hyppig behov for å urinere (selv om natten) og en svak strøm.

Blæreproblemer

En blære som aldri blir tømt kan føre til andre komplikasjoner slik som infeksjon, blæresten og nyreskader.

Forsiktig!

Urinveisproblemer hos menn kan være et resultat av mange ting. Pass på at det ikke er noe mer alvorlig enn en forstørret prostata, som for eksempel prostatakreft, blærekreft eller blærestein som bør behandles umiddelbart.

Behandling

Foruten bryet med konstant trang til å urinere, kan en langvarig vente resultere i alvorlige fremtidige komplikasjoner siden problemet ikke vil gå bort av seg selv. Dermed er det best å gå til legen din hvis symptomene vedvarer i mer enn en uke.

Fakta

En forstørret prostata er den vanligste problemet for menn over 50, og på 60, ​​over 60% av menn har en slags problemer med prostataen.