Digidexo.com

sko for mortons

Hvordan velge sko for Mortons neuroma

Mortons neuroma er en fortykkelse rundt en nerve som oppstår som oftest mellom tredje og fjerde tå. Tilstanden er også kjent som plantar digital neuroma. Det vanligste symptomet er smerte. Smerten kan være "skyting" eller "brennende" smerte som stråler opp eller ned foten. Du kan også oppleve nummenhet eller en merkelig følelse i en av tærne, vanligvis den fjerde tå (ved siden av den lille) .Den tilstanden kan faktisk være forårsaket av dårlig fottøy og symptomene har en tendens til å skje mer så med feil sko. Det er derfor avgjørende å velge riktig type sko til både redusere sjansen for å få denne tilstanden, og for å forebygge symptomene som oppstår hvis du har Mortons neuroma.

Bruksanvisning

•  Ha begge føttene målt. Du kan oppleve at den ene foten er bredere enn den andre. Du bør alltid kjøpe sko som passer til større og bredere fot. Mortons neuroma oppstår ofte i brede føtter. De fleste sko har en B bredde og hvis foten din er en C bredde eller høyere, kan du ha blitt squashing fronten av foten som kan føre til en Morton neuroma å danne. En smal skoen vil også bringe på smerte eller nummenhet i forbindelse med en neuroma.

Unngå spisse tå sko, eller høye hæler. Begge disse stiler vil plassere et stort press på forsiden av foten og kan bidra til utviklingen av en neuroma. Hvis du allerede har en neuroma, vil de sikkert bringe på dine symptomer.

Finn sko som har en fast, men polstret og godt polstret såle. Dette er avgjørende i front av skoen rundt der ballen av foten din sitter. Hvis en sko er svært tynn eller mangler demping i sålen, kan nervene bli irritert og en neuroma kan danne.

Velg en sko med en justerbar stropp eller blonder. Disse bør være godt sikret på toppen for å hindre at foten sklir fremover i skoen. Hvis du har en bred fot, kan du løsne lissene lenger ned for å gi mer plass i skoen. Tærne vil være i stand til å slappe av og foran på foten din vil ikke bli klemt så du vil være mindre sannsynlighet for å være i ubehag.

Unngå slip-on sko når det er mulig. Foten vil skli fremover i skoen og den bredeste delen av foten (tå ballen området) vil ikke lenger bli sittende i den bredeste delen av skoen. Dette vil presse foten og nerver som går mellom tærne og kan bringe på dine symptomer eller faktisk gjøre deg mer utsatt for en neuroma.

Besøk en spesialitet skobutikk som de fleste vanlige skobutikkene bare lager B bredde sko som ikke vil være behagelig for deg. En spesialitet skobutikk vil lager sko som er dypere i tå-området, og kan romme tå problemer som klo tær som ofte ser med Mortons neuroma. Podiatrist kan være i stand til å justere dine sko og stretch problemområder.

Besøk du Fotterapeut hvis du ikke kan finne noen sko som ikke bringe på dine symptomer. Du kan være en kandidat for kirurgi for å fjerne neuroma.

Hint

 • Aldri kjøpe en sko som er ukomfortabel i butikken. Materialet skal ikke behøve å strekke for at skoen skal være komfortable.
 • Ta alltid dine orthotics med deg når du kjøper nye sko. Orthotics er skreddersydde innsatser foreskrevet av din podiatrist. De er svært gunstig for å redusere symptomer på Mortons neuroma.
 • Ikke handle for nye sko først i morgen. Den beste tiden er på slutten av dagen når føttene er på sitt største. Føttene sveller som dagen skrider frem, og vil trolig være på sitt største på slutten av dagen eller kvelden.

Hvordan Løft sko for en Short Leg

Hvordan Løft sko for en Short Leg


Hvis du målt benene på 100 personer, om 50 vil ha en kortere enn den andre. Spørsmålet er enten anatomiske, funksjonelle eller en kombinasjon av begge. En anatomisk utgave betyr bein vokste med varierende lengder eller du hadde en sykdom eller tilstand som forbudt vekst. En funksjonell problemet er forskyvning av ryggraden, bekkenet eller en muskel ubalanse. Løfte sko kan løse problemer med beinlengde eller sacrum høyde.

Hvordan Løft sko for en Short Leg

Prosess for Løfting Sko

•  Få en fullstendig og grundig undersøkelse for å fastslå om du har anatomiske eller funksjonelle leg-lengde problemer eller en kombinasjon av begge. Du trenger også å vite hvilken etappe er kortere og med hvor mye, helst i millimeter. Hvis din benlengde avvik er større enn 12 millimeter, kan du ikke bruke hæl heiser å løfte sko.

Velg om du vil bruke hæl heiser, orthotics (innleggssåler for å justere biomekanikk), løftet sko eller få tilpassede sko laget. Heel heiser er bedre for en sann anatomisk leg-lengde problemet, ifølge Dr. Arthur B. Gross, en privat praksis kiropraktor og ekspert på ben-lengde mangler. Orthotics kan arbeide i kombinasjon med hæler løfter hvis du har en kombinert problem. Hvis du bruker et bestemt par sko hele tiden, og legger hælhøyde til disse skoene er et alternativ. Du kan få tilpassede sko med økt hælhøyde hvis de andre alternativene ikke passer deg. Tenk leg-lengde-avvik årsak, budsjett og bekvemmelighet når du bestemmer hvilket alternativ som er best for deg.

Prøv den nylig løftet sko rundt huset først. Sørg for at du kan gå komfortabelt uten å snuble eller vesentlig endre din tur. Kontroller at løftet skoene ikke forårsake trykkpunkter på foten. Hvis du har valgt å bruke hæl heiser eller orthotics, prøv dem i forskjellige par sko for passform og komfort. Ha på sko for flere timer hjemme før teste dem utenfor huset. For orthotics, må du kanskje bære dem for en begrenset tid hver dag for å bli vant til dem.

Ha en profesjonell re-sjekk benlengde mens du er iført løftet sko. Den profesjonelle kan gjøre eller foreslå justeringer for å bedre passform.

Hint

 • Heel heiser mellom tre og ni millimeter kan gå i de fleste noen sko ifølge Dr. Gross.
 • Heel løfter høyere enn ni millimeter fungerer best i en støvel eller sko med en høyere rygg som en high-top sneaker.
 • Alt over 12 millimeter er for stor for noen sko, og vil kreve at du vurdere en skreddersydd sko.
 • Sett hæl heiser i skoen under skoen liner.
 • Noen forsikringer vil dekke kostnadene for tilpassede orthotics eller sko.
 • Noen medisinske fagfolk mener at orthotics ikke omskolere muskler og ikke fikse problemer leg-lengde, spesielt hvis det er en funksjonell-leg-lengde problem.
 • Korte hæl heiser kan forårsake trykkpunktproblemer eller lysbilde i dine sko.
 • Ikke forsøk å lage din egen hæl heiser eller skoen setter inn. Feil montert inserts eller heiser kan føre til andre problemer.

Gode ​​sko for barn

Gode ​​sko for barn


Et barns fot helse er i stor grad knyttet til den type sko han har på seg. Barns føtter er fortsatt vekst og utvikling. Sko som binder føttene, la lite rom for fleksibilitet eller gi for mye støtte tillater ikke for riktig utvikling av foten bein og muskler. De beste barnesko tett etterligne den nakne foten.

Myk og fleksibel

Sko som er utstyrt med myke og fleksible såler gi beskyttelse uten å risikere utvikling av sterke foten muskler og balanse. En myk og fleksibel såle kan barna føle seg som om de går barbeint. Soft Star Sko har pjokk og ungdoms størrelser tilgjengelig i sandaler, sko, støvler og mokasiner. Robeez bærer myke såler tilgjengelig i spedbarn og småbarn størrelser. Lapsaky, en organisk og naturlig linje, bærer pjokk og ungdoms størrelser i myk såle snø støvler. Velge en myk såle sko er viktig for stabiliteten, muskelstyrke og beinutvikling.

Sklisikker

Sikkerhet er en nummer-en bekymring for mange foreldre å kjøpe sko for barnet sitt. Sko som har sklisikre såler er viktig, spesielt når et barn deltar i en innendørs idrett. Suede, ku skinn og tynn gummi er alle gode materialer for sklisikre sko. Saucony og Asics er to joggesko som tilbyr sklisikre gummisåler som fremdeles er fleksibel. Pedipeds er laget av høy kvalitet ku skinn, noe som gir skoen trekkraft uten stivhet. New Balance 630 er en podiatrist-godkjent sneaker med en gummisåle for løping og daglig slitasje. Pedipeds er egnet for seg ute så vel som inne, men de har ikke nok støtte for å delta i idrett.

Pustende materialer

Barns føtter svette, spesielt når barn er aktive. Pustende og naturlige materialer er best for komfort av barnets fot. Keen lager sko av alle slag for spedbarn, småbarn og ungdom. Alle Keen sko, sandaler og støvler er laget av pustende materialer som mesh, naturlig lerret og naturgummi.

Bred og romslig

Barns føtter er ikke fullt utviklet, og småbarn og små barn har ofte brede føtter. Av denne grunn, og slik at barnas tær har plass til å vrikke og strekke seg, bør gode barnesko være dypt og bredt i tå-området. Dette sikrer at barnas føtter vil utvikle riktig og være fri for bunions og hard hud. Sko som Acorn mokasiner, Pedipeds og Keen Maybell sko er bredere i tåen for mer slingringsmonn. Barn som kan bevege tærne pleier også å ha bedre balanse og mobilitet.

Hvordan velge sko for diabetikere Feet

Det er mange fotproblemer forbundet med langvarig eller dårlig kontrollert diabetes, så dårlig perifer sirkulasjon, dårlig fot sensasjon og strukturelle endringer som for eksempel klo tær. Det er viktig å ta vare på føttene for å hindre ytterligere komplikasjoner. Det er mange funksjoner for å se etter i en sko som vil hindre skoen fra forårsaker flere problemer og å faktisk hjelpe helsen til en diabetiker foten. Hvordan velge en sko for en diabetiker foten er forklart nedenfor.

Hvordan velge sko for diabetikere Feet

•  Ha begge føttene målt. Alltid kjøpe sko som passer den større eller bredere fot. En fot kan være større enn den andre ved slutten av dagen på grunn av dårlig sirkulasjon, slik at alltid handle for sko på slutten av dagen når føttene vil være på sitt største.

Finn en sko med et snøre eller en stropp. En blonder eller en stropp holder også foten på plass slik at den ikke glir fremover i skoen, og er godt støttet. Bind dem tett eller feste stroppen fast. Du kan finne det lettere å bruke borrelås hvis du har problemer med å nå dine føtter.

Unngå sko med søm eller sømmer i skoen. Dette vil bare legge press på dine mottakelige føtter og kan føre til liktorn, hard hud eller blemmer. Du bør bruke hånden til å føle innsiden av skoen, eller har noen gjøre dette for deg hvis du har dårlig følelse i fingrene.

Se etter elastiske overdel for fremre del av skoen. Elastisk kan strekke og vil imøtekomme noen tå misdannelser som ofte er forbundet med langsiktige diabetes.

Velg en sko som er fast og støttende. Du bør presse hælen på skoen og sørge for at det ikke komprimere for lett og bøy skoen på ballen området for å sørge for at det ikke er for fleksibel. Podiatrist vil være i stand til å gi deg detaljert fottøy råd.

Besøk en spesialist skobutikk som lagerfører bredere og dypere passende sko spesielt for diabetikere føtter. Ta deg god orthotic med deg for å sørge for at du oppnå perfekt passform mens iført orthotic. Ellers når du senere plassere orthotic i skoen, vil skoen være for stram.

Ta alltid nye sko til din podiatrist å være sikker på at de går. De kan være i stand til å justere dem litt ved å plassere padding i skoen eller tilrettelegging for skoene å bli justert av en protetikk eller ortopediske hjelpemidler. De kan henvise deg til en sko maker å ha et par sko som er laget spesielt til dine mål.

Hint

 • Bruk skoene rundt hjemme før iført dem utenfor, slik at du kan returnere dem til butikken hvis de ikke er komfortable, eller hvis du ser noen tegn til irritasjon i foten som rødhet. Har noen andre kontrollere føttene hvis du ikke klarer å se dem.
 • Aldri presse foten inn en sko, og håper at det vil strekke og til slutt passer godt.
 • Ta alltid dine orthotics med deg når du kjøper nye sko. Podiatrist ville ha foreskrevet dem for deg hvis de følte det var nødvendig i deg spesielle tilfellet. Du bør være under omsorg av en podiatrist hvis du har diabetes.

Sko for Behandling av plantar fasciitis

Sko for Behandling av plantar fasciitis


Plantar fasciitis er en smertefull fot skade som krever behandlinger som iført vernesko. Denne skaden er mest vanlig blant løpere. Velg hvilken type sko som vil beskytte hælen mot ytterligere skade.

Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er en skade som involverer betennelse og irritasjon av plantarfascien, bindevevet som går langs bunnen av foten. Dårlig tilpasset sko kan føre til ekstra stress til konseptet slik som de som mangler demping i hælen og forfoten.

Sko

Når det gjelder å velge sko for behandling av plantar fasciitt, ​​se etter et par som passer deg godt og de som gir tilstrekkelig mengde strukturell støtte rundt buen og midten av foten. Det er mange sko tilgjengelig laget spesielt laget for plantar fasciitt. Disse skoene har en metode utviklet i eget å helbrede og bekjempe utbruddet av plantar fasciitt.

Shoe Push-up Test

Ifølge Dr. Stephen Pribut, en podiatric medisinsk behandling spesialist, kan du gjøre skoen push up test for å finne ut om dine sko svinger der det skal være - på ballen av foten.

Hold hælen på skoen oppreist i den ene hånden og trykk opp under sin forfoten. Skoen skal bøyes på ballen av skoen. Hvis skoen bøyer for langt tilbake på foten, er det feil, og bør byttes ut. Se Resources en for bilde.

Orthotic Innleggsåler

I tillegg til plantar fasciitis sko, orthotic innleggssåler tilbyr også en effektiv behandling av plantar fasciitis hæl smerter og ubehag. Sett disse inn i noen par sko for lindring fra hæl smerter.

Betraktninger

Mange Fotpleie enten lage eller gi informasjon om kjøp sko spesielt laget for plantar fasciitis pasienter. Disse skoene bekjempe virkningene av plantar fasciitt grunn av design som har en stabiliserende orthotic fots seng som tjener til å omstille føttene til en nøytral posisjon.

Sko for Heel Pain

Heel smerte er ofte forårsaket av en tilstand som kalles plantar fasciitt. Det er et resultat av en inflammasjon av band av vevet som strekker seg fra hælen til tærne. Det er en smertefull, men treatable tilstand.

Betraktninger

Orthotic enheter kan tilby mye lettelse for hæl smerter. Disse er tilpasset utstyrt eller butikken kjøpte innsatser som passer i en sko for å hjelpe korrigere årsaken og lindre smerte. Sko pads kan også gi lindring.

Betydning

Det er svært viktig å bruke sko som passer riktig og ikke har blitt slitt ned. Opprettholde sko og erstatte dem etter behov er avgjørende. Snu skoen over og se etter nedslitt hæler, hull eller tårer.

Anbefalt

Sunn skobutikk, et nettsted som anbefales av leger for ortopediske, terapeutiske og diabetiske sko anbefaler flere sko til hæl smerter. Disse inkluderer Acor, Bite, Brooks, Comfortrite, Darco, GentleStep, Drew, Finn Comfort, PG Lite, Mephisto, Naot, Orthofeet, Orthaheel, PW Minor, Sanita og Standing Comfort.

New Balance

Kjent for sin vandring og joggesko, har New Balance også en linje med kjole og årsaks slitasje sko, gode til hæl smerter. De sko faller under deres Aravon Line. New Balance bærer mange stiler som bidrar med bevegelseskontroll, stabilitet og gir pute all nyttig i behandling av hæl smerter.

Opplæring Sko

Joggesko er utmerket for hæl smerter. De gir pute, padding, komfort og er løstsittende. Treningssko er tilgjengelig uansett hvor du kjører, turgåing og joggesko selges.

Unngå

De med hæl smerter bør unngå flate sko, høyhælte sko, og ta på sko. Det anbefales at hælen heves ca 1/2 tommers for komfort, for å forebygge smerter og minimere skade.

Hvordan velge sko for en High Arch

En høy buet fot kan se veldig elegant, men kan være et reelt problem å leve med. Du kan ha blitt født med en høy buet fot eller utviklet en i ung alder, etter en skade eller på grunn av diabetes eller en nevrologisk tilstand. Her vil jeg hjelpe deg å velge en sko som passer din høye buede foten godt og gir den støtten du trenger.

Bruksanvisning

•  Inspiser skoene i skapet og lage et notat av de mest komfortable par og de ​​som gir deg noen problemer. Dette vil gi deg en generell idé om den beste type sko for deg.

Ikke viker unna sko med blonder eller stropp fordi de tidligere har vært et problem for deg. I stedet løsne lissene over broen av foten din, og stram lissene på toppen holmer. Velg en stropp som ikke irritere toppen av foten din, noe som kan ganske enkelt bety å velge en sko hvor stroppen er høyere eller lavere på broen av foten.

Velg en bred hæl og holde seg borte fra stiletthæler. Dette vil minske sjansen for at du rulle ankelen din som du er mer utsatt for å gjøre med en høy buet fot.

Se på sålen av skoen. En sko med en buet siste, dvs. smalere i buen området, kan være mer komfortabel.

Kontroller at sålen på skoen er svært polstrede, spesielt rundt ballen av foten.

Plasser orthotic (hvis du bruker en) i skoen før du prøver skoen på å sørge for at det er nok plass i skoen for din fot og orthotic.

Prøv skoen på mens iført den type strømper du forventer å bære med skoene på lang sikt. Ikke ha en tykk sokk når du kjøper skoen hvis du forventer å ha en strømpe når iført skoen.

Kontroller at det er nok plass i tå-området (tå boksen) for deg å vifte med tærne. Tærne er mer sannsynlig å krølle opp med en høy buet fot og du kanskje allerede har klo eller hammer tær.

Besøk din podiatrist hvis du ikke er sikker på hvilke sko er riktige for deg. Hvis du ikke kan finne en passende par sko, kan de henvise deg til en ortopedisk fottøy spesialist.

Hint

 • Hvis en sko ikke føler deg komfortabel i skobutikk, ikke kjøpe det. Sørg for at du går rundt i butikken for å få en idé om hvordan skoene føler.
 • Det er best å gå skoen handle på slutten av dagen. Føttene sveller som dagen går, og dette vil sikre at skoen vil passe deg når foten er på sitt største.

Sko for Foot Pain

Sko for Foot Pain


Våre føtter håndtere den enorme oppgaven med å balansere vekten av kroppen vår. Ifølge American Podiatric Medical Association (APMA), føttene er utsatt for skade mer enn noen annen kroppsdel. Kvalitet sko kan forhindre, eller rette, de fleste foten smerte.

Problemer

Føttene kan lide av strukturelle abnormiteter, smertefulle bunions, blemmer, soppinfeksjoner og mer. Utslitt, dårlig montering sko kan foredle fotproblemer.

Gode ​​Shoe Kjennetegn

Din sko bør passe godt (umiddelbart komfortable), gi stabilitet, gir demping, har en uttakbar innersåle, og bør ha en fast hælkappe (plastinnsats som øker støtte).

Athletic Footwear

Det er viktig å velge en passende sko for aktiviteten (sport) at du er involvert med. Den atletisk sko bør passe godt, gi støtte, og skal monteres på en slik måte at foten er i best posisjon for den aktiviteten som du er engasjert i. Sko bør ikke være slitt forbi sin levetid.

Damesko / High Heels

Som en generell regel, høye hæler er ikke bra for føttene; Men mange kvinner fortsatt velger å bruke dem. Når du kjøper en høyhælte sko, velg et bredere tå boks, polstrede innleggssåler, og en stabil, forsterket hæl som disse trekkene vil bidra til å støtte foten og redusere smerte.

Betraktninger

Det er viktig å måle (mens stående) føttene hver gang du kjøper et par nye sko, og kjøpe sko på slutten av dagen for å tillate hevelse. Skoene du kjøper bør føle seg bra med en gang, uten klemming. En fotterapeut kan hjelpe vurdere din fot for den beste skoen for dine spesielle biomekanikk.

Hvordan velge sko for Tailors bunions

En skredder Hallux valgus er en tilstand som oppstår til den femte metatarso-phalangeal joint (skjøten under den lille tå). Misdannelse resulterer i en benete prominence på siden av foten, og den lille tå kan krysse over de andre tærne. Den fremre av foten blir bredere og kan være vanskelig å passe inn i skoene. Det kalles en skredder Hallux valgus som det ble tidligere ofte sett i skred som knelte med bena i kors på gulvet mens de jobbet og legger press på utsiden av føttene. Denne artikkelen vil hjelpe deg å velge en sko hvis du har en skredder Hallux valgus.

Bruksanvisning

•  Ha begge føttene målt. Du kan ha en skredder Hallux valgus på bare en fot, eller det kan være verre i en fot, noe som gjør dine føtter forskjellige størrelser fra hverandre. Alltid kjøpe sko som passer til større eller bredere fot.

Finn en sko med et snøre eller en stropp. Lissene kan justeres for å gi mer plass i front av skoen for å imøtekomme din brede foten. En blonder eller en stropp holder også foten på plass slik at den ikke glir fremover i skoen. Du vil ha det bredeste punktet på foten for å tilsvare den bredeste delen av skoen. Hvis foten din sklir framover, vil skredder Hallux valgus være irritert og misdannelse kan forverres.

Unngå sko med søm, stropper eller sømmer som går på tvers av skredder Hallux valgus. Dette vil bare legge trykk til et utsatt område, og kan føre til liktorn, hard hud eller blåmerker.

Tenk på iført en åpen toed sko i varmere vær. Velg en sandal med uvesentlig over skredder Hallux valgus, men med en god ankel stropp for støtte.

Se etter elastiske overdel for fremre del av skoen. Elastisk kan strekke og vil imøtekomme noen tå misdannelser.

Besøk en spesialist skobutikk at aksjer bredere passende sko. Ofte med en skredder Hallux valgus, har du en smal hæl og et bredt forfot, slik at en spesialist skobutikk vil være mer sannsynlig å finne en sko som passer deg godt.

Ta dine nye sko til en podiatrist hvis du er usikker på om den passer. De kan være i stand til å justere dem litt ved å plassere padding i skoen, eller la skoene til å bli justert av en protese eller orthotic enhet. I noen tilfeller, kan skoen bli strukket over det området som svarer til den misdannelse. Podiatrist kan henvise deg til en sko maker å ha et par sko som er laget spesielt til dine mål.

Hint

 • Ha på sko rundt hjemme før bruk dem utenfor slik at du kan returnere dem til butikken hvis de ikke er komfortable.
 • Aldri presse foten inn en sko, og håper at det vil strekke seg og til slutt bli komfortabel.
 • Handle for sko på slutten av dagen når føttene er på sitt største, mest hovne tilstand.
 • Alltid kjøpe sko for å passe den større foten, og puten ut skoen for den mindre eller smalere foten.
 • Hvis du bruker en orthotic enhet, ta den med deg å sikre at du oppnår prefekten i form mens du bruker det. Ellers når du senere plassere orthotic enhet i skoen, vil skoen være for stram.
 • Hvis en sko er ikke behagelig i butikken, ikke kjøpe det.

Hvordan velge sko for Leddgikt Feet

Godt utstyrt sko er avgjørende for ortopedisk helsen til alle mennesker, unge og gamle. Men skikkelige sko er spesielt viktig for dem som lider av leddgikt, noe som kan slå noen lange gå en smertefull prøvelse. Så når passer for et par nye sko, sørg for at du vet hvilke funksjoner som er viktigst for den fortsatte, komfortabel bruk av dine dyrebare føtter. Les videre for å lære hvordan du skal velge sko for leddgikt føtter.

Bruksanvisning

•  Få riktig størrelse. Sko bør passe akkurat tett nok til å hindre føttene sklir om. Skoene skal være myk og romslig nok, men å hindre skjerpende leddgikt. Du bør være i stand til å komfortabelt vifte med tærne. Hvis den ene foten er litt større enn den andre, kjøp sko med den større foten i tankene. Og skoene er faktisk beste størrelse i kveld, etter en hel dags bruk har forårsaket føttene til å hovne opp til deres største gjennomsnittlig størrelse.

Invester i godt materiale. Våren for sko laget av høykvalitets lær, som vil tillate føttene til å puste. Sko for leddgikt føtter bør ikke trenger å bli brutt i - de burde så behagelig som mulig, så snart som mulig. Og arkitektonisk detaljer som tåhette og dekorative sømmer bør holdes til et minimum, slik at skoen å bøye så mye som mulig.

Ta hensyn til sålen. Sålene skal ikke bare være lett og fleksibel, men kan vaskes, og lett å fjerne. I moderne sko, såler konstruert ut av støpte eller mikrocellulære gummi - i stedet for de tunge lær fra fjoråret - er ideelle. Sålene skal også være i stand til å bøye på alle de riktige stedene, som fra bunnen av stortåen til bunnen av de små tærne.

Opt for sko med lisser, borrelås eller spenner, slik at skoene kan ekspandere i tilfelle hevelse - og av samme token, elastiske blonder og borrelås er lett på leddgikt fingre. Hæler bør øke noe mer enn en tomme av bakken. Høye hæler og spisse sko bør unngås. Hælene bør også være bred nok til å dempe både foten og å tilveiebringe tilstrekkelig balanse. Hvis du ikke lenger kan peke tærne, bør lissene nå helt ned til tærne.

Øvelse forebyggende behandling. Holde huden på foten rent og tørt, ved hjelp av foten pulver er ønsket. Opprettholde riktig holdning, og ta fotbad et par ganger i uken for å hindre utmattelse. Rådfør deg alltid med podiatrist for hvordan du best kan velge fottøy med leddgikt i tankene.

De beste sko for Problem Feet

Hvis føttene er flatt, skadet, smertefull eller merkelig formet, kan finne komfortable sko være utfordrende. Og, selvfølgelig, selv normale føtter kan bli skadet av sko som ikke går med føttene menn naturlige flyten. Alle vil ha gode sko, men de med problem Føttene skal ikke risikere å betale prisen på deres helse.

Riktig Fit

Noen ganger er smerte og ubehag fra sko forårsaket av feil passform. Har føttene målt av en podiatrist eller sko selger å bestemme din sanne skostørrelse.

Du kan finne at føttene er to forskjellige størrelser. Hvis ja, gå med større størrelse. Plukk sko som passer godt; det bør være omtrent en halv tomme av plass mellom din lengste tå og tuppen av skoen. Skoene skal føle seg komfortable i butikken --- ikke la deg lure ved å tenke de vil "bryte i." Når jeg prøver på sko, slitasje sokker eller strømper du normalt ville ha med den type sko.

Flat Feet, Arch Pain, og Plantar fasciitt

Hvis føttene mangler buer, plukke sko som har en naturlig buet bue eller slitasje buede innleggssåler. Innleggssåler og hæl kopper kan også hjelpe behandle plantar fasciitt (hæl smerter). Se etter sko med tykke såler og god bue støtte.

Høye hæler

Iført høye hæler har blitt kalt en moderne form for kinesisk foten bindende. Det er ingen hemmelighet at de er dårlig for føttene, men de fleste kvinner vil insistere på å bruke dem uansett. Hvis du er en av dem, prøver å se etter sko med masse tå rom, forsterkede hæler og polstrede innleggssåler. Holde mengden av tiden du bruker på seg hæler til et minimum.

Andre problemer

Din lege eller podiatrist bør være i stand til å anbefale fottøy alternativer for andre saker. For eksempel bør noen med en hammer toe bruke sko med ekstra vertikal plass. Hvis du tilbringer mye tid på å gå eller løpe på hardt underlag, slitasje sko med mykere såler å kvele føttene. Prøv å ikke bruke samme par sko om og om igjen (med mindre annet er angitt av legen din).

Sko for personer med medisinske problemer

Sko for personer med medisinske problemer


De som handler for sko på kjøpesentre og vanlige skobutikkene ikke forstår hvor frustrerende sko shopping er for de med medisinske problemer. Hvis du lider av foten smerte, kroppen ubalanse eller andre helseproblemer som påvirker føttene, kan du skrekk sko shopping. Heldigvis finnes det en rekke alternativer for sko for folk med medisinske problemer.

Hva påvirker dine føtter?

Det er flere årsaker til at folk erfaring foten smerte eller trenger spesielle sko. Noen av disse grunnene er ikke engang direkte relatert til føtter. Hvis du har gjennomgått medisinske prosedyrer som resulterte i fjerning av lymfeknuter, kan du oppleve ubalansert hevelse i kroppen din. Hvis det oppstår hevelse i leggene, ankler og føtter, kan du ende opp som trenger sko i uovertruffen størrelser. Leddgikt og diabetes også kan lage mat smerte. Hvis du opplever alvorlige foten smerte på grunn av disse forholdene, trenger du sko som gjør stående og gang mulig. I tillegg til medisinske tilstander som forårsaker foten smerte, er det spesifikke problemer knyttet til føttene som kan føre til smerte og inngrodde tånegler, liktorner, bunions, hammertær og hard hud.

Diabetiker sko

Diabetikere noen ganger opplever tap av følelse i føttene. Hvis iført feil sko, kan dette skape en rekke andre problemer. Hvis skoene er for stramt eller for løst, forårsaker blemmer, brukeren kan ikke føle smerten av blemme. Hvis ikke rengjort og dekket, kan en blemme bli infisert. Det samme gjelder for andre fot betingelser. Nøkkelen til å håndtere skader er evnen til å føle smerte skaden forårsaker. Uten følelse, kan problemet forverres. Diabetiker sko er spesialtilpassede for en persons fot. Tilpassede sko vil hindre foten skader og kan hjelpe deg å opprettholde følelsen i føttene, på tross av diabetes.

Ulike størrelse Feet

Det er vanlig for folk å ha to størrelses føtter forskjellige, men forskjellen for noen mennesker er så alvorlig, de trenger to forskjellige størrelser sko. De som bruker to forskjellige størrelser sko har noen alternativer for å finne fottøy. I tillegg til å ha sko spesiallaget for å passe dine føtter, kan du delta i skoen børser. Spesialtilpassede sko er dyrt, så mens du kan være i stand til å ha råd til en eller to par, er det lite sannsynlig at du kan lage en sko garderobe med spesialtilpassede sko. Shoe børser aktivere folk til å handle sko med andre sko kjøpere. Disse skoen børser også brukes av amputerte som bare trenger en sko. Organisasjoner som gir uovertruffen sko alternativer inkluderer National Odd Shoe Exchange og Odd Shoe Finder.

Ujevnt Legs

En vanlig anbefaling fra leger og fysioterapeuter for mennesker med ujevne ben er å ha en komfortabel sko endret til å omfatte en sko eller hæl heis. Dette gjør det mulig å velge sko som passer ordentlig og ser stilig, men likevel avhjelpe medisinsk problem som plager deg. Noen mennesker bruker over-the-counter skoen setter inn for å lette lengde avvik i bena, men hvis det annerledes er mer enn 1/4 tommer, gjør skoen stramt og ubehagelig innsatsen. I stedet for å prøve å løse problemet på egen hånd, har skoene spesielt laget slik at skoene passer ordentlig og avlaste beinet-lengde avvik.

Plantar fasciitt sko for å unngå

Plantar fasciitt sko for å unngå


Har du verkende smerter, irritasjon og hevelse på undersiden av foten din? I så fall kan du bli lider av plantar fasciitt, ​​og du trenger for å unngå feil type sko.

Plantar fasciitis

Plantar fasciitis er beskrevet som betennelser i muskler og leddbånd på bunnen av foten, forårsaker smerte i hælen og fotbuen. Denne betennelsen er forårsaket av overdreven strekking av det fibrøse vev som ligger langs bunnflaten av foten, kalt plantar fascia.

Buen på foten og skoene du slitasje er viktige faktorer ved behandling av plantar fascitis. Hvis du er iført sko uten nok støtte og demping, kan du gjøre mer skade.

Foot Arch

Å vite buen av foten din er nødvendig for å finne ut hvilke typer sko for å unngå for plantar fasciitt.

Å bestemme din fot bue, gjør den våte test. Du trenger et stykke bygging papir eller papirpose. Dunk foten i vannet, og mens du sitter, legger du papiret på gulvet under føttene. Ikke stå eller gå mens føttene er våte. Plasser foten på papiret og trykk ned på kne med hendene for å simulere stående. Deretter løfter foten ut av papiret, må du tørke den av tørr og gjøre det samme med den andre foten. Nå ser på avtrykk av føttene på papir for å bestemme din bue type.

Du har en flat bue hvis papiret har en nesten komplett avtrykk - hele sålen eller nederst på foten show på papiret. Du har en nøytral bue foten hvis forlaget har en fakkel, men viser forfot og hæl fortsatt forbundet med et bredt bånd. Hvis det er aa mye plass mellom forfot og hæl, har du en høy bue foten. Det vil se ut som det er kun et smalt bånd som forbinder de to.

Sko for å unngå for din Arch

Hvis du har høye buer, unngå sko som har tynne, harde såler og flatt til bakken. Du trenger rikelig med polstring for å korrigere underpronation din høy bue forårsaker. Pronasjon er definert som rotasjons når hælen treffer bakken.

Hvis du har flate føtter eller lave buer, vil du pleier å overpronate som vekten av kroppen din vil ha en tendens til å rotere for mye mot ballen av foten din. For å rette opp dette, vil du trenger sko som er stive og godt støttet. Unngå sko uten tilstrekkelig bevegelseskontroll. Hold deg unna høye hæler og i stedet velger lavere seg med fast, holdbare hæler og polstret polstring.

Hvis du har en nøytral bue, valgene er ikke så begrenset. Bare unngå sko som er for tung, ikke gir nok stabilitet, og er smertefulle eller ubehagelig å ha på.

Ill sittende sko

For å lindre smerter forårsaket av plantar fasciitt, ​​strengt unngå sko som ikke passer deg godt. Tå boksen bør ha nok plass og komfortabel nok for bevegelse. Sko design og merkevarer har oftest variasjoner i størrelser, noe som gjør det noen ganger nødvendig å gå for en størrelse høyere eller lavere for en bedre passform. Ikke insistere på alltid å få din vanlige størrelse bare av gammel vane.

Hvis du har smale eller brede føtter, velger sko som er laget spesielt for det. Dårlig tilpasset sko kan ytterligere skade ledd og muskler som fører til mer plantar fasciitis smerte.

Utslitt Sko

Sko som er slitt ut, kan ikke lenger være å gi deg stabilitet, demping og kontroll. Normal slitasje reduserer funksjonaliteten til sko og kan føre til forårsaker du flere muskelsmerter og smerter. Erstatte dem umiddelbart for å bidra til å redusere plantar fasciitis symptomer.

Hvordan velge sko for Haglund sin Deformitet

Haglund s misdannelse er et knokkel forstørrelse på baksiden av hælen som også kalles "bump pumpe". Det er ofte forbundet med en bursa (en væske fylt sac mellom en sene og bein) som kan bli betent (bursitt). Akillessene kan også bli betent når benete utvidelse gnir mot sko. Det er oftest sett på kvinner som bærer høy heeled, slip-on sko. Symptomene kan innbefatte en synlig brak på baksiden av hælen, smerte, hevelse og rødhet på baksiden av hælen.

Bruksanvisning

•  Ta en titt på skoene som du eier i dag og se hvilke som er komfortable. Dette vil gi deg en idé om hvilken type sko som kan være best for deg.

Se etter sko med en polstret krage i hælen på skoen. Dette vil hindre den øverste kanten av hælen fra irriterende hælen.

•  Finn en sko med snøring eller en stropp. En blonder eller en stropp holder også foten på plass slik at den ikke glir opp og ned i skoen og irritere baksiden av hælen.

Unngå sko med prominente søm, stropper eller sømmer som går på tvers av fremtredende hælen området. Dette vil bare legge trykk til et utsatt område, og kan føre til liktorn, hard hud eller blemmer.

Tenk på seg ryggløse sko hvis du ikke klarer å finne sko som ikke irriterer foten. Du bør bare holde disse for anledninger når du ikke vil være på føttene for mye som de gir begrenset støtte.

Besøk en spesialist skobutikk. Spesialisten eller selgere kan være i stand til å justere skoen for å forhindre hælen blir irritert. For eksempel kan en liten i skohælen løfte være nok til å forhindre baksiden av skoen gnidning på du hælen.

Ta dine nye sko til din podiatrist hvis du er usikker på om den passer. De kan være i stand til å justere dem litt ved å plassere padding i skoen eller arrangere skoene som skal justeres av en spesialist. De kan henvise deg til en skomaker for å ha et par sko som er laget spesielt til dine mål.

Hint

 • Ha på sko rundt hjemme før bruk dem utenfor slik at du kan returnere dem til butikken hvis de ikke er komfortable.
 • Aldri presse foten inn en sko, og håper at det vil strekke seg og til slutt bli komfortabel.
 • Handle for sko på slutten av dagen når føttene er på sitt største, mest hovne tilstand.
 • Alltid kjøpe sko for å passe den større foten og puten ut skoen for den mindre eller smalere foten.
 • Hvis du bruker en orthotic, ta den med deg til å sørge for at du oppnå perfekt passform mens iført orthotic. Ellers når du senere plassere orthotic i skoen, vil skoen være for stram eller hælen kan ikke føle deg så komfortabel.
 • Hvis en sko er ikke behagelig i butikken, ikke kjøpe det.

Gode ​​sko for dårlige knær

Gode ​​sko for dårlige knær


Dårlige knær er et problem tilstand å leve med. For noen, presenterer kneet smerte selv i perioder med hvile og avslapning. De som lider av både kneet smerte og ubehag må velge fottøy beste designet for å bekjempe smerten påført mens du går. Å velge riktig sko gjøres best ved å prøve på flere stiler og alternativer, ta en test tur rundt i butikken og deretter gjør vedtak.

Athletic Shoes

Atletisk sko, de som brukes til trening, turgåing, arbeider ut eller bare rett og slett vandre rundt i huset eller en butikk, kan være en god sko valg når du har smerter i kneet. Den ekstra demping på innsiden av skoen bidrar til å gi komfort mens du går, og den komplette dekningen design holder foten i riktig posisjon for walking. I tillegg kan du bruke atletisk fottøy med innebygd støtte for buer, spring-action hæler eller vinklede såler. De ulike alternativene kan du motvirke årsakene til at du opplever smerter i kneet.

Sandaler

I løpet av sommermånedene, mange foretrekker å bruke sandaler for å holde føttene kjølig. For de med dårlige knær, iført riktig sandal er viktig, som at valget er feil kan føre til smerter i kneet til å blusse opp. De beste sandaler er de med en konform fot seng som holder ankler, føtter og tær i riktig justering. Du bør også velge et par med topp og tilbake stropper til å holde sandalen på plass og for å hindre at skoen glir rundt, noe som kan føre til at du går ned galt og dermed påføre knesmerter.

Innebygd Arch Support

Sko designet med innebygd bue støtter, som er plassert mellom innsiden sålen på skoen og bunnen av skoen, kan gi lindring for de med kneet ubehag og smerte. Denne type sko kommer i stiler som kjole sko, casual sko og til og med fitness eller atletisk stiler. Du må velge en sko som sier bue støtte er innebygd for å høste fordelene forbundet med bue støtte. Denne type støtte er stabil og vil redusere presset på knærne hver gang du tar et skritt.

Valgfritt Arch Support

Uavhengig av type av skoen bæres, så lenge skoen er en lukket tå-og høy-side-stil, kan kneet smerte være noe lindres ved å tilsette k støtter å sko. Buen støtter raset i å sålene på skoene, noe som gjør dem en rimelig og flerbruks alternativet. Du kan flytte bue støtte til forskjellige par sko, avhengig av situasjonen. For eksempel kan du skyve støtten inn kjole sko for arbeid og deretter sette inne joggesko for kvelden turer.

Spesialdesignet sko

Hvis du lider av alvorlig og konstant knesmerter, som er forverret mens du går, ha en tilpasset designet par ortopediske sko kan være den beste løsningen. Sko er laget ved å ta flere fot målinger og bestemme hvilke deler av foten må være stabil mens du går. I tillegg vil ha skreddersydde sko også ta hensyn til grunnlaget for knesmerter. For eksempel, hvis smertene skyldes en vridd kneet, ville de skreddersydde sko korrigere skritt å ta den tilstanden i o betraktning.

Hvordan velge sko for å unngå bunions

Hvordan velge sko for å unngå bunions


Mens bunions er en abnormitet av bein og felles dannelse i føtter og tær, kan du unngå irriterende tilstanden av seg riktige sko. Selv bunions kan bare rettes eller fjernes gjennom kirurgi, kan du forsinke deres utvikling hvis du velger riktig fottøy. Les videre for å lære hvordan du velger sko for å unngå bunions.

Bruksanvisning

•  Unngå sko som passer for stramt eller tvinger foten din inn i form av skoen. Kvinner som jevnlig stappe føttene inn i trange høyhælte sko ofte utvikle bunions, men noen sko som er for smale, korte eller trange skal kastes. Menn står også overfor en betydelig risiko for å utvikle bunions på grunn av deres feil valg av sko.

Velg sko som tilbyr god plass i tå-området. Sko med koniske eller spisse tær krampe tærne sammen og kan potensielt føre til en Hallux valgus å danne eller forverres. Både menn og kvinner bør velge sko som lar sine tær for å være naturlig plassert på innsiden av skoen.

Opt for sko som tilbyr god høyde og bredde i tå-box-området. Dette vil gi føttene og, viktigst, tærne god plass på innsiden av skoen til å strekke ut. Du vil også nyte god plass hvis du velger å bruke noen orthotic kosttilskudd for å behandle eventuelle bunions som kan allerede være forming.

Spør sko selger vise deg produkter som kommer med rocker såler. Disse spesielle såler avlaste presset på tærne og er ideelle å kombinere med konservative orthotic Hallux valgus behandlinger.

Velg sko som ikke ellers constrict føttene i områder utenfor tærne. Sko som er for smale, for stramt eller for kort kan føre til at foten til å hvile i en unaturlig stilling, og dette kan føre bunions samt andre lidelser i forfoten.

Besøk din podiatrist hvis du allerede har eller synes å være å utvikle en Hallux valgus. Der vil du samle en profesjonell mening om hva slags fottøy ville lindre ditt spesielle tilfelle. Podiatrist kan også anbefale orthotics og annet fottøy kosttilskudd som kan hjelpe din Hallux valgus.

Hint

 • Supplere riktige sko med orthotics og andre hjelpemidler som er spesielt utviklet for å behandle bunions. Pads, toe avstandsstykker, skjold, spesielle bandasjer og splinter kan alle lindre smerter og ubehag forårsaket av bunions.
 • Iført feil fottøy kan forverre bunions, skaper en potensielt smertefull tilstand og gjør kirurgi uunngåelig.

Hvordan velge sko for en Flat Foot

Når buen på foten kollapser på vektbærende eller i alvorlige tilfeller når buen på foten er konstant lav, er du sies å ha en flat fot. Du kan bli født med en flat fot eller utvikle en i ung alder. Flate føtter kan også oppstå etter en skade i foten eller som muskler og leddbånd i foten blir svakere med alderen. Foten kan flate som et resultat av reumatoid artritt eller andre medisinske tilstander. Finne komfortable sko og sko som gir støtte er bare noen av de vanskelighetene forbundet med en flat fot. Her vil jeg hjelpe deg å velge en passende sko for en flat fot.

Bruksanvisning

•  Ta en titt på deg dagens samling av sko. Hva er problemene med hvert par? Noen kan irritere huden din, eller føttene kan verke mer når iført andre. Dette vil gi deg en generell idé om stilen på sko som er mer fordelaktig for deg.

Velg en sko som har en blonder eller en justerbar stropp for å gi støtte til foten din. Hvis du ikke klarer å bære denne type sko, velge en der foran på skoen (Vamp) kommer høyt opp på toppen av foten.

Klem hælkappe som brytes rundt hælen av foten for å være sikker på at den er fast. Dette bør gjøres før du prøver skoen på. Hvis hælkappe er firmaet vil det støtte foten mer enn en myk hælkappe som vil tillate foten å kollapse.

Vri skoen over og ta en titt på sålen av skoen. Du må sålen av skoen for å være rett langs buen området (rett sist) og ikke buet eller smal. Dette vil gi deg en bredere base å gå på og gi mer støtte. Noen joggesko og spasersko har også en oppbygging av fastere materiale i innsiden av hælen området som kan være fordelaktig.

Bend og vri skoen for å sørge for at det ikke er altfor fleksibel. Skoen bør bøye på området som tilsvarer ballen av foten. Hvis skoen er meget fleksibel og bøyer seg i halv meget lett dette er ikke skoen for deg. Igjen, bør dette gjøres før du prøver på skoen.

Ha foten målt, hvis mulig. Salg assistent kan ha en enhet for å gjøre dette.

Prøv skoen på og gå opp og ned i butikken et par ganger. Sørg for at du kan vifte med tærne og at skoen ikke glipper opp og ned og føles generelt behagelig.

Ta dine nye sko til podiatrist hvis du fremdeles er usikker. Ikke ha dem utenfor, slik at du kan returnere dem til butikken hvis det er nødvendig.

Hvis du ikke kan finne en komfortabel sko, eller foten din måling kan ikke monteres i alle butikkene du kan be om hjelp fra din podiatrist. De kan henvise deg til en ortopedisk fottøy spesialist eller spesialist skobutikk.

Hint

 • Husk at blonder og stroppene er der for en grunn. Pass på at du knytte lissene fast eller feste stroppen stramt.
 • Aldri slip dine snøresko på eller av uten untying lissene først.
 • Hvis en sko ikke føler deg komfortabel i skobutikk, ikke kjøpe det.
 • Bruk alltid den type strømper når du kjøper en sko som du har tenkt å bære med den skoen. Hvis iført en tynn strømpe når du kjøper sko, så en tykk sokk vil ikke bli innkvartert.
 • Alltid ta dine orthotics med deg når du kjøper nye sko og prøve de nye skoene på med orthotics inne.
 • Det er best å gå skoen handle på slutten av dagen. Føttene sveller som dagen går, og dette vil sikre at skoen vil passe deg når foten er på sitt største.

Hvordan velge sko for Hammer Toes

Hammer tær kan være en reell hindring når det gjelder å finne sko som passer, som de gjør tå-området av foten dypere og tærne er lett irritert på grunn av sin posisjon. Hammer tær er tær som er subluxed (delvis forstuet) på det første leddet. De hammer tær stikker over de andre tærne og kan bli smertefullt og vanskelig å passe inn i skoene. Tilstanden oppstår vanligvis til andre tå. Iført feil type sko for bare en kort periode kan føre til ekstrem smerte og få deg til å halte. Hammer tær blir ofte sett med en Hallux valgus, men de kan forekomme på egenhånd uten andre fotproblemer. I mange tilfeller begge føttene vil bli berørt. I andre bare en fot er berørt. Uansett din situasjon, vil denne artikkelen hjelpe deg å velge en sko for å imøtekomme dine hammer tær.

Bruksanvisning

•  Se på samlingen av sko som du har i skapet. Hvilke finner du komfortable og hvilke som forårsaker du smerte? Ved å svare på disse spørsmålene, vil du ha en god indikasjon på stilen sko du trenger.

Besøk din podiatrist før du går sko shopping hvis du har liktorn, hard hud, blemmer eller foten smerte. Ellers vil noen sko som du skal prøve å føle ubehag. Det er best å klare opp disse problemene først.

Bruk noen tå pads, enheter eller orthotics som du kan vanligvis bære for dine hammer tær når du kjøper nye sko. Du ønsker å være sikker på at din feett og disse enhetene passer godt inn i dine nye sko.

Se etter sko med justerbare stropper eller blonder. Hvis skoene er holdt på føttene etter faste blonder eller stropper, så tærne vil være avslappet og ikke klemt inn i fronten av skoene.

Velg åpen tå sko for varmere vær. Dette vil umiddelbart avlaste presset på hammer tær, men vær sikker på at de sko eller sandaler har gode ankel stropper for å støtte føttene. Dårlig støttet eller ustabile føtter er en av årsakene til hammer tær.

Hold deg unna løse eller slip-on sko, som tærne vil krølle opp for å gripe skoen og hold den på. Dette vil gjøre misdannelse verre eller forårsake andre misdannelser å oppstå som bunions og klo tær. Tærne vil også bli irritert av skoen sklir forover og bakover, og liktorn, kan hard hud eller blemmer dannes.

Unngå sko som er for smale, korte eller høy heeled. Disse stiler av sko vil føre til et stort press på tærne og gjøre misdannelse verre.

Pass på at det ikke er noen synes eller rygger i tå boksen av skoene. Du kan ikke legge merke til dette når den først prøver på skoene, men det vil snart bli tydelig når du går for en stund, og tærne blir irritert, rød og smertefull.

Søk etter sko med en flyttbar inserts. Dette vil gi mer dybde i skoene når du fjerner innleggene og så dine hammer tær ikke vil bli irritert av toppen av skoen.

Besøk en spesialist skobutikk i byen din hvis du har uten hell å finne komfortable sko. De kan lager sko som har en dyp tå boks som passer foten din godt. Du kan være i stand til å justere sko å tillate mer plass til tærne.

Hint

 • Som føttene hovne opp som dagen går, er det best å skobutikk mot slutten av dagen i stedet for i morgen. Dette vil sikre at dine nye sko passer føttene hele dagen lang.
 • Ta dine sko til din podiatrist for sin mening før du bruker skoene utendørs eller i lengre perioder. De kan justere skoene dine eller henvise deg til en spesialist for å få skoene justeres eller for å oppnå en mer passende par sko.

Hvordan velge sko for hallux Rigidus

Hallux rigidus er en tilstand av stortåen joint. Det resulterer i artrose i leddet gjennom slitasje eller som et resultat av en skade i leddet. Skjøten hadde redusert bevegelse og kan til slutt bli helt stiv. Det kan være svært smertefullt og stiv, lik noen leddgikt felles, noe som gjør walking vanskelig. Skjøten kan bli forstørret forårsaker skoen passer et problem. Skjøten kan også vises rødt og hovent som et resultat av sko press over dette fremtredende felles. Denne artikkelen vil hjelpe deg i å velge en sko hvis du har hallux rigidus.

Bruksanvisning

•  Ta en titt på din nåværende fottøy og se hvilke sko er mest komfortabel. Dette vil gi deg en idé om stilen sko du finner mest fordelaktig.

Ha begge føttene målt. Du har kanskje hallux ridigus på bare en fot eller det kan være verre i en fot, noe som gjør føttene forskjellige størrelser fra hverandre. Alltid kjøpe sko som passer til større eller bredere fot.

Velg sko med en god tå våren (tåen på skoen er av bakken når den plasseres på et flatt underlag). Dette vil kreve mindre bevegelse av leddet og ganghjelpemiddel. En løpesko er et godt eksempel på denne type av skoen.

•  Finn en sko med snøring eller en stropp. Lissene kan justeres for å tillate mer plass i fronten av skoen for å romme den forstørrede felles. En blonder eller en stropp holder også foten på plass slik at den ikke glir fremover i skoen. Du vil ha det bredeste punktet på foten for å tilsvare den bredeste delen av skoen. Hvis foten din sklir fremover, vil stortåen joint bli irritert og tilstanden kan forverres.

Unngå sko med søm, stropper eller sømmer som går på tvers av fremtredende felles. Dette vil bare legge trykk til et utsatt område, og kan føre til liktorn, hard hud eller blemmer

Velg en sko med en fast såle som vil bidra til å understøtte den smertefulle ledd og redusere bevegelsen til en viss grad.

Se etter elastiske overdel for fremre del av skoen. Elastisk kan strekke og vil imøtekomme noen tå misdannelser og det utvidede stortåen joint som oppstår med hallux rigidus.

Ta orthotic med deg for å sørge for at du oppnå perfekt passform mens iført orthotic. Ellers når du senere plassere orthotic i skoen, vil skoen være for stram. En orthotic kan redusere smerter forbundet med hallux rigidus.

Ta dine nye sko til din podiatrist hvis du er usikker på om den passer. De kan være i stand til å justere dem litt ved å plassere padding i skoen eller la skoene til justert av en spesialist. De kan legge til en rocker såle på skoen for å redusere belastningen på smertefulle ledd og for å hjelpe walking.

Hint

 • Aldri presse foten inn en sko, og håper at det vil strekke seg og til slutt bli comfotable.
 • Handle for sko på slutten av dagen når føttene er på sitt største, mest hovne tilstand.
 • Alltid kjøpe sko for å passe den større foten og puten ut skoen for den mindre eller smalere foten.
 • Hvis en sko er ikke behagelig i butikken, ikke kjøpe det.

Hvordan bruke riktig sko for å redusere knesmerter

Hvordan bruke riktig sko for å redusere knesmerter


Hvis du lider av smerter i kneet, kan problemet være knyttet til hva du har på deg på føttene. Studier viser hvilken type sko du slitasje kan påvirke dine kneledd. Neste gang du legger på et par sko, oppbevare følgende punkter i tankene å bidra til å redusere knesmerter.

Bruksanvisning

•  Sørg for at skoene har en god pute i dem. Dette vil redusere virkningen til knærne når du går.

Vokt dere for høye hæler! De kan være prikken over i'en til antrekket, men høye hæler kan føre til stress til knærne som resulterer i alvorlige knesmerter. Vurdere iført sko med en mindre, bredere hæl.

Når du trener og kjører, slitasje joggesko som er laget for dette formålet. De er spesielt utviklet for å støtte føttene og er polstret så det er mindre innvirkning på kneledd.

Vurdere å legge innstikk i dine gamle sko for å gi ekstra demping. Lagt pute i skoene bidrar også til å støtte føttene og bidrar til å redusere smerter i kneet.

Tips og advarsler

 • Iført riktig sko kan gjøre en stor forskjell i dine daglige aktiviteter.