Digidexo.com

creatinine urine hvordan lese resultater

Hvordan Les resultater fra Bloodwork

Hvordan Les resultater fra Bloodwork


En lege kan bestille blod arbeid for å bidra til å evaluere pasientens generelle helse. Resultatene er nyttig i diagnostisering sykdom, identifisere årsaken til symptomene og sporing progresjon av en underliggende tilstand. Din lege eller laboratoriet kan gi deg en utskrift av dine blodprøveresultater. Forstå resultatene av blod arbeid kan hjelpe deg å ta informerte beslutninger om din helsevesenet behandling.

Hvordan Les resultater fra Bloodwork

blikk over rapporten og finne nøkkelen, hvis den har en. Gjør deg kjent med symbolene i nøkkelen og deres betydning.

Les området på lab rapport som viser blodprøver som ble utført på deg.

Les gjennom den delen av lab rapport som viser resultatet verdier av blodprøven. Hvis det er noen notater eller symboler ved siden av dine verdier, fremheve dem.

Se etter referanse delen av rapporten som viser en numerisk rekke standardverdier for hver test som ble utført.

Sammenlign testresultatene til verdiene i standardklasser. Sjekk for å se om resultatene falle under, i eller over standardverdier.

Marker eventuelle testresultater som faller utenfor standardsortimentet.

Skriv ned spørsmål eller bekymringer om resultatene av blodprøvene. Planlegg en oppfølging avtale med legen din for å diskutere resultatene av ditt blod arbeid på lengden.

Hint

 • Medisiner og enkelte matvarer kan endre testresultater og la dem falle utenfor normale verdier.
 • Rådfør deg med din lege med spørsmål du har angående testresultater.
 • Ikke prøv å diagnostisere forholdene selv basert på web forskning.
 • Ikke alle lab resultater vil inneholde en nøkkel.
 • Referanseområder av visse tester kan variere fra laboratorium til laboratorium.

Hvordan Les Thyroid blodprøveresultater

Den skjoldbrusk er en svært komplisert kjertel. Det er ansvarlig for å produsere hormoner som styrer stoffskiftet vårt. Som et resultat, symptomer på lavt skjoldbrusk-funksjon er en vedvarende følelse av kulde, apati og vektøkning. Personer med en overaktiv skjoldbruskkjertel vil føle varme, litt nervøs og vil gå ned i vekt. Thyroid blodprøver kan bidra til å diagnostisere skjoldbrusk ubalanser samt årsaken til skjoldbrusk dysfunksjon.

Bruksanvisning

Hvordan lese skjoldbrusk blodprøveresultater.

•  Se på din TSH nivåer. TSH står for thyroid-stimulerende hormon, og ligger normalt mellom 0,5 og 5,5. TSH er ansvarlig for generering av hormoner som er i trinn 2.

Undersøk nivåer av T3 og T4. Dette er hormoner som faktisk er ansvarlig for skjoldbrusk effekter. De er vanligvis målt som "Free T3" og "Free T4," fordi de andre testene kan lett kastet ut av medisiner. T4 er vanligvis på 0,8 til 1,8. T3 er fire ganger så potent som T3 og er normalt mellom 230 og 420.

Se på de relative nivåer av TSH og T3 og T4. Hvis TSH nivåene er lave og T3 og T4 nivåene er høye, betyr det at du er unormalt å produsere T3 og T4, som forårsaker dine TSH-nivåer for å bli undertrykt. Hvis T3 og T4 nivåene er lave sammen med lave TSH-nivåer, er du ikke produsere nok TSH. Til slutt, hvis T3 og T4 nivåene er lave og dine TSH nivåene er høye, du bare har problemer med å gjøre T3 og T4.

Se på din forhold på T3 til T4. T3 er laget av T4, og hvis din gratis T3 nivåene er lave, men din gratis T4 nivåene er høye, du har problemer med konverteringen. Siden T3 er mer potent enn T4, vil et problem med konverteringen gi deg generell lav skjoldbruskkjertelen.

Se etter andre tester som har blitt kjørt. I noen tilfeller vil andre tester også bli drevet for forbindelser slik som antistoffer, fri tyroksin indeks, tyroglobulin, og andre blodprøver. De kan bestilles for visse mistenkt tilstander, slik som kreft i skjoldbruskkjertelen, Hashimotos tyreoiditt og andre sykdommer.

Hvordan Les Elektrotestresultater

Hvordan Les Elektrotestresultater


Elektrolytter er avgjørende for fluid absorpsjon i kroppen og hjernen, så vel som nerve-og muskelfunksjon. Hvis du opplever symptomer som munntørrhet, tretthet, konsentrasjonsvansker og besvimelse, kan du oppleve en mangel eller overflod av elementer som kalium, kalsium eller natrium i blodet. Hvis disse symptomene vedvarer, er det en god ide å få elektrolyttnivåer testet i et laboratorium.

Bruksanvisning

•  Identifiser hvilken type elektrolytter testet og hvordan de påvirker kroppen. Når du leser en typisk elektrolytt panel, er du på utkikk etter et mål på kalsium, natrium, fosfor, klorid, bikarbonat, kalium og magnesium i blodet.

Lær målingene og terminologi som brukes til å identifisere elektrolyttnivået i de fleste urin- og blodprøver. De fleste elektrolytter er målt i mg per desiliter (mg / dl) eller milliekvivalenter per liter (mmol / L). Så lenge du kjenner igjen disse vilkårene på testen, vil du vite hvordan du skal sammenligne testresultatene til området for friske mennesker,

Få en liste over vanlige elektrolyttnivåer og sammenligne dem til testresultatene. Kalsium bør falle mellom 8,5 og 10,5 mg / dl, fosfor skulle falle være mellom 2,4 til 4,1 mg / dl, bør være mellom natrium 136-144 mEq / L, kloridnivåer bør være mellom 101 til 111 mmol / l, bør falle mellom kalium 3,7 til 5,2 mekv / L, magnesium bør være mellom 1,5 til 2,5 mEq / L og bikarbonat Nivåer bør ligge mellom 1,5 til 2,5 mmol / L.

Ta kontakt med legen din for å lære mer om hvordan å lese dine testresultater. Høye eller lave nivåer av visse elektrolytter er tegn på spesifikke sykdommer eller tilstander som diabetes, spiseforstyrrelser, dehydrering, lever- og nyresykdommer, hjertesykdommer og gastrointestinale problemer.

Bruk testresultatene for å lage en behandlingsplan med legen din. Hvis du er dehydrert eller du lider av underernæring, kan du utvikle en plan for å innføre elektrolytter tilbake inn i systemet ditt. Hvis du opplever en bivirkning av en sykdom, kan legen din utvikle en vanlig elektrolytt erstatning program for deg. Hvis du er allergisk mot en bestemt medisin, må du kanskje prøve et par alternativer for å finne en sunnere versjon for deg.

Komme testes etter noen måneder. Spør legen din til å lese og vurdere resultatene dine for å se om du gjør fremskritt og balansere ut din elektrolyttnivåer. Hvis du ikke, må du komme opp med en ny behandlingsplan.

Hint

 • Ikke vær redd for å stille spørsmål - Legen din er der for å hjelpe.
 • Mindre elektrolyttforstyrrelser kan behandles ved å drikke kalium og natrium rike sportsdrikker, eller ved å spise visse matvarer som bananer, grønne grønnsaker, selleri og grønnkål.

Hvordan Les en tuberkulose hudtest

Den tuberkulose hudtest er en metode som brukes for å sjekke om en person er smittet med Mycobacterium tuberculosis, som er bakterier som forårsaker tuberkulose, eller TB. Testen innebærer å injisere en væske inn i en persons arm, og deretter ber ham om å komme tilbake for videre evaluering av injeksjonsstedet i 48 til 72 timer.

Bruksanvisning

Hvordan Les en tuberkulose hudtest

En skjerm for to til tre dager injeksjonsstedet. Du kan legge merke til noen rødhet og hardhet eller hevelse i dette området. Man må måle mengden av svelling på den tredje dagen ca. 72 timer etter at testen ble administrert TB. Hvis testen ikke er vurdert på dette tidspunktet, er det anses ugyldig og må gis på nytt.

•  Mål mengden av hevelse på testområdet med en fleksibel linjal kalibrert i millimeter. Måle diameteren av bare det området av hevelse på tvers av armen og ikke langs den lange lengde av armen. Ikke ta med områder av rødhet i målingen.

Kjenn dine risikofaktorer for tuberkulose. Tolke TB resultatet avhenger av hva dine TB risikofaktorer er. Risikofaktorer inkluderer å være HIV-positiv, som bor i overfylte kvartalene, blir utsatt til personer som har TB sykdom eller å ha et yrke som eksponerer deg til bakterien som forårsaker tuberkulose, som arbeider i et laboratorium.

Vær oppmerksom på de kriteriene som kreves for en test for å bli tolket som positive. Et område av hevelse større enn 5 mm anses positivt hos personer som nylig har hatt kontakt med en person som har tuberkulose, personer som har HIV, personer med røntgenundersøkelse som viser helbredet TB eller med svekket immunforsvar har blitt undertrykt på grunn av medisiner eller sykdom. En 10 mm eller større hevelse regnes som positive i folk som flyttet fra et land med høy forekomst av tuberkulose i løpet av de siste fem årene. Denne målingen er også ansett som positivt i mennesker som misbruker rusmidler gjennom injeksjoner og mennesker i fare for eksponering for tuberkulose på grunnlag av hvor de bor eller arbeider. En indurasjon på 15 mm eller mer er positivt i alle, uavhengig av risikofaktorer.

Tips og advarsler

 • En negativ TB test kan oppstå på grunn av et svekket immunforsvar, en fersk TB infeksjon som er 8 til 10 uker gammel eller en veldig gammel en som er mange år gammel. Dette kan også skje hvis personen er mindre enn 6 måneder gammel, har noen virale sykdommer som vannkopper, har en overveldende tilfelle av tuberkulose eller bare fikk en fersk levende virus vaksinasjon. Feil administrasjon eller tolkning av testen kan også forårsake dette problemet. Disse resultatene er ugyldig, og er også kjent som falske negative resultater.
 • En falsk positivt resultat er mulig i mennesker som er smittet med ikke-tuberkuløse mykobakterier eller som har blitt vaksinert mot tuberkulose. Unøyaktigheter i målingen av administrering eller i testen kan også føre til positive resultater.

Hvordan Les en QuickVue One Step HCG Combo Test

Hvordan Les en QuickVue One Step HCG Combo Test


De fleste kvinner ønsker å vite om de er gravid så fort og så nøyaktig som mulig. For mange betyr dette et besøk til legekontoret. QuickVue One-Step hCG Combo Test er en graviditetstest beregnet for profesjonelt bruk. Testen kan brukes med enten urin eller serum, som betyr blodplasma, derav "combo" i navnet. Nøyaktig avlesning av testen er en viktig kundetjeneste for pasienter som er avhengig av lab for å gi et pålitelig svar.

Bruksanvisning

•  Skaff en prøve av urin og serum. Mens et eksemplar av den første morgenurin vil ha høyere konsentrasjoner av hCG, er enhver urinprøve hensiktsmessig. Prøver av enten slag bør ikke være eldre enn 72 timer hvis de oppbevares i kjøleskap eller åtte timer hvis unrefrigerated. Testen kan utføres på en prøve tatt opp til tre dager før kvinnen forventer hennes periode å starte.

Plasser tre dråper av prøven på kortet ved hjelp av en av disponibel pipetter følger med settet. Plasser de tre dråper enten urin eller serum i runden prøveområdet på testkassetten.

Vent i tre til fem minutter. Ikke flytt på testen mens du venter på en lesning. Mens positive resultater kan sees så raskt som ett minutt, blir testen utformet til å bli lest i nøyaktig tre minutter for urin eller fem minutter for serum. Ikke les resultater etter denne fristen.

Kontroller at det er en blå, horisontal, kontroll linjen synlig. Denne blå linje skal være ved siden av "C" i resultatvinduet. Hvis det er ingen kontroll linje, er testen ikke gyldig. Hvis det skjer, kast testen riktig og prøv igjen med en ny test.

Les resultatene vinduet. En blå horisontal kontrollinje på egen hånd er et negativt resultat, noe som betyr at kvinnen ikke er gravid eller ennå ikke har tilstrekkelige nivåer av hCG i hennes prøve å generere et positivt resultat. En blå kontrollinje og en horisontal rosa linjen ved siden av "T" i resultatvinduet er et positivt resultat, noe som betyr at kvinnen er gravid eller har nivåer av hCG forenlig med graviditet. Enhver rosa linje i det hele tatt, uavhengig av mørket av linjen, regnes som et positivt resultat.

Tips og advarsler

 • QuickVue One-Step Combo Test kan påvise nivå så lavt som 25 mIU / ML når du bruker en urinprøve og 10 mIU / ML ved bruk av serum.
 • QuickVue One-Step Combo Test er en kvalitativ, ikke kvantitativ test. Dette betyr at den bare kan oppdage om det er til stede hCG, ikke det nivå hvor hCG er til stede. For nærmere sporing av hCG-nivåer for bestemmelse av levedyktigheten til en graviditet, må en kvantitativ blodprøve brukes.
 • Ved avhending, behandle brukt test som biohazard avfall

Hvordan å lese en Brille Resept

Hvordan å lese en Brille Resept


Å vite hvordan du skal lese en brille resept kan spare deg for penger og tid når du prøver å kjøpe nye objektiver, spesielt hvis du kommer til en ny lege eller bestiller online. Hvis du vil vite hva din resept betyr og hvordan å lese den, følge noen enkle trinn.

Hvordan å lese en Brille Resept

•  Legg merke til tallene legen din er å skrive ned under øyet eksamen. Still spørsmål og spørre hva hver måling refererer til. Dette vil gi deg en bedre forståelse av tallene på resept.

Spør legen din om en kopi av resept og be om å igjen gå over hva hver av de tallene betyr. De fleste reseptbelagte linse nettsteder vil tilby en guide for å hjelpe deg å forstå tallene også.

•  Se på resept. OS betyr venstre øye og OD betyr høyre øye. Det vil være et pluss eller minustegn foran tallene. Et plusstegn betyr at du er langsynt og et minustegn betyr at du er nærsynt. Jo høyere tall, trenger mer din synskorreksjon.

Sjekk om du har en astigmatisme. Hvis du gjør det, vil din resept se slik ut: S x C x Axis, der S er sfæren (den negative eller positive nummeret som brukes for å fastslå graden av nærsynt eller langsynthet), er C sylinderen (den negative eller positive tall brukes til å måle den fokuserte strøm av linsen) og Akse refererer til mengden kurvatur i linsen 0-180 grader. Din resept bør se omtrent slik ut: -2,75 1,00 x 45.

Bestill dine briller ved å lese de ulike elementene i resepten. Lag en oppfølging avtale etter at du mottar linser for å sikre at de fungerer for deg.

Hint

 • De fleste leger kan ha en resept sendes til en Internett-forhandler hvis du fortsatt føler deg ukomfortabel med å lese resepten.
 • De fleste nettbutikker vil sjekke nøyaktigheten av resept med legen før du sender ut linsen.
 • Få en synsundersøkelse hvert år for å holde tritt med endringene i din resept.
 • Be om resept før du forlater legekontoret; deretter gå over den med legen. Resepter kan være forskjellig for hvert øye.

Hvordan Les Contact Lens Resepter

En kontaktlinse resept varierer litt fra en brille resept. Normalt er resepten gyldig i ett år. På grunn av måten de er slitt, kraften av kontaktlinser skiller seg fra briller. Den tekniske betegnelsen linseoptikk å være nærmere øynene er "effektivitet". Kontaktlinse resepter også inneholde tilleggsinformasjon relatert til linse målinger. Resepten viser informasjon i en høyre øye til venstre øye format. Basiskurve målinger vil variere fra kontakt merkevare. En ny resept vil være nødvendig hvis du endrer produsenter. Resepten kan inneholde instruks om hvor lenge du kan bære linsene for en gitt tid. Resepten layout kan variere, men alle ordene, begrepene og målinger er universelle.

Hvordan Les Contact Lens Resepter

Hvordan lese Contact Lens Resepter

OS (Oculus Sinister) refererer til resept for det venstre øyet. OD (Oculus Dexter) refererer til resept for høyre øye. OU (Oculus Uterque) betyr resepten kan fylles for enten øyet.

PWR (Strøm) er mengden av korreksjon som trengs målt i dioptrier. Rekkevidden er fra -20,00 til 20,00. Et negativt tall betyr nærsynt eller nærsynt; det positivt tall indikerer langsynt eller hyperopic.

3-BC (basiskurve) måler størrelsen på det gjennomsiktige dekselet er nødvendig for øye. Rekkevidden er 8,0 til 10,0 millimeter.

DIA (diameter) refererer til bredden av linsen. Rekkevidden er 13,0 til 15,0 mm.

BRAND er produsentens navn på en bestemt linse

COLOR (valgfritt) refererer til en bestemt type linse. Synlighet fargetoner er reseptbelagte linser som ikke endrer øyenfargen. De fargede linser er lett identifiserbare lagres i tilfeller. Enhancers lett endre den naturlige øyenfargen. Ugjennomsiktig kontakter vil lysere, mørkere, eller helt endre naturlige øyenfarge.

ADD (Legg makt) er en ekstra korreksjon for lesing eller lukke opp visning spesifikke for bifokale kontaktlinser. Kraften er alltid antatt som positive, selv om de ikke vises på resept

CYL (Cylinder) er et mål som brukes for Toric linser, som er slitt av folk med en astigmatisme. Områdene er -0,75 til -10,00 og måles i dioptrier.

AXIS er en annen måling som brukes for Toric linser. Rekkevidden er fra 0 til 180. Den måler hvor mange grader kontaktlinse må rotere for å kompensere for oval i stedet for runde-formet (astigmatisme) øyne.

Hvordan Les Swallow Studies

Hvordan Les Swallow Studies


En barium svelge studien er en diagnostisk test som brukes til å identifisere årsakene til symptomer som smertefull svelging problemer, mageproblemer, halsbrann, smerter i spiserøret, moderate til alvorlige magesmerter, blodig oppkast, blodig avføring eller uforklarlig vekttap. Studien er utført av en radiolog.

Hvordan Les Swallow Studies

Hvordan Les Swallow Studies

•  Sett opp en avtale med din primære omsorg lege for å diskutere din sykdom og symptomer. En henvisning er skrevet til en bestemt radiolog med ordrer for barium svelge test for å være preformed. Radiologer kan påvise nærvær av tumorer, polypper, magesår, erosjoner, eller andre fordøyelseskanalen lidelse som har å gjøre med å bevege maten gjennom systemet ved hjelp av røntgenteknologi og bariumsulfat.

Planlegg din avtale på radiolog og deretter prosedyren kan preformed. En sykepleier vil gi en 1/2 kopper en bariumsulfat væske, en tykk, kalkholdig, metallisk drikk som vil fungere som en kontrastvæske. Som det passerer gjennom fordøyelseskanalen, kan barium ses på en røntgen. Fremgangsmåten er enkel og vanligvis tar omtrent en time. En sykepleier vil sikkert feste pasienten til et bord ligger på ryggen. Prosedyren starter som tabellen vil sakte begynne å vippe fremover mens x-stråler er tatt igjen og igjen som barium løsningen beveger seg gjennom fordøyelsessystemet.

Tabellen vil vippe i forskjellige retninger for å flytte barium rundt i kroppen og stopper etter at pasienten er kommet tilbake til en horisontal posisjon, bedt om å ta flere flere slurker av barium løsning, og en endelig x-ray er tatt. Du kan bli spurt om å drikke mer av væsken under testen, og trykket kan påføres på forskjellige deler av kroppen.

Når x-stråler er utviklet, vil radiologen da kunne tydelig se eventuelle svulster eller områder av interesse som en mørk flekk blant hvit kontrast løsning. De skygget områder kan være kreft eller andre svulster, polypper, sår, erosjoner, eller andre fordøyelseskanal lidelse som har å gjøre med å flytte mat gjennom systemet og er synlige på en skanning ved hjelp av x-ray-teknologien og bariumsulfat.

Den radiologisk sender diagnose og søker tilbake til pasienten primære lege når resultatene beregnes. Du kan se dine skanninger med legen din hvor en beslutning vil bli gjort på kurs av behandling, som kan omfatte en kirurgisk prosedyre, en endring i kosthold eller innføring av medisinering. Skanningene kan oppdage akalasi, kreft i spiserøret og magesekken, gastroøsofageal reflukssykdom, polypper, sår, rifter i mageslimhinnen og esophageal stenose.

Hint

 • Barium studier er ofte preformet på pasienter som lider av genetisk sykdom Sandhoff sykdom, også kjent som Jatzkewitz-Pilz syndrom. Sandoff sykdommen fører til en lipidlagringsforstyrrelse hos personer som er mangelfull i beta-hexosaminidase A og beta-hexosaminidase B enzymer som forårsaker dette lipider å bygge opp spesielt i lungene. Denne sykdommen kan manifestere seg gjennom et bredt spekter av problemer som vanskelig eller manglende evne til å svelge og aspirasjon, der mat og flytende partikler trekkes inn i stemmebåndene inn i luftrøret. Hvis venstre ubehandlet, kan denne sykdommen utvikle lungebetennelse, som kan være dødelig.
 • Etter en barium svelge test, kan du forvente å oppleve forstoppelse, så det er et must at du drikker et tonn med vann for å skylle ut løsningen.

Hvordan Les en MR Rapport fra Neck

En MR (magnetresonanstomografi) er et diagnoseverktøy som hjelper leger til å se mykt vev og organer i kroppen i svært intrikate detaljer. Når du ser på en MR av nakken din, vil du kunne se hvor ryggvirvlene, plater og ryggmarg sit og noe unormalt som kan eksistere i nakken. Du kan lære å gjennomgå MR-resultatene for å forstå hva legen din er å forklare til deg, men ikke prøv å self-diagnose. Søke en ny mening hvis du er bekymret for hva legen din forteller deg.

Bruksanvisning

Hvordan Les en MR Rapport fra Neck

Bekreft pasientinformasjon notert på MR-bilder. Dette bør omfatte pasientens navn og alder og dato for MR-undersøkelse. Dette er viktig for å sikre riktig diagnose.

Gjennomgå normale anatomiske strukturer du skal se på på MR. Bruk den medisinske læreboken for å finne det normale anatomiske strukturer er. Vær spesielt oppmerksom på kurven av ryggraden og hvor skivene og nerver er plassert. MR vil ha flere seksjoner som gir en detaljert diagnose av halsen. Mens det vil mest sannsynlig være et tverrsnitt (horisontalplanet) og koronale delen (vertikal visning), den som ofte gir mest informasjon er sagittal delen (profilvisningen). Din MR vil også ha flere dybder vist av disse synspunktene å gi detaljer om hver del så legen kan måle størrelsen på noe unormalt.

Gå gjennom ryggmargen langs halsen. Dette bør være glatt uten humper. En bump representerer press på ryggmargen som kan være forårsaket av en herniated plate eller annen anatomisk utstikket.

Gjennomgå plater som ligger mellom ryggvirvlene. De bør være ovale former uten noen odde fremspring eller kanter.

Bestem flytende områder på MR, som vil dukke opp som hvit. Disse inkluderer vannfylte områder og blod. Plater og ryggmargen skal være hvite. Hvis et område er mørk, representerer dette en dehydrert området. Hvis en plate er degenerert, det kan ha mistet mye av sin væske og vise seg som en mørk flekk mellom ryggvirvlene.

Hint

 • Forstå MR erstatter ikke forsvarlig medisinsk vurdering og diagnose. Snakk med legen din om hva disse bildene representerer. Søke en ny mening hvis du har flere spørsmål.

Hvordan Les en Clinical Test for hCG

Hvordan Les en Clinical Test for hCG


Humant choriongonadotropin, eller hCG, er et hormon som produseres i løpet av svangerskapet. Ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer, er de fleste graviditetstester basert på deteksjon av hCG. Moderne hCG test kits, kjøpt over-the-counter, er enkelt, billig og diskret. Legen din vil bekrefte graviditeten gjennom en andre, mer nøyaktig hCG test gjort gjennom en medisinsk laboratorium. Din fødselslege vil bruke hCG tester for å overvåke svangerskapet.

Bruksanvisning

•  Bestem testkilden. Medisinske laboratorier er i stand til å måle hCG i blod og urinprøver. Hver detektere nærværet av dette hormonet, men det medisinske laboratoriet vil rapportere resultatene på forskjellige måter. hCG blodprøver oppdage graviditet tidligere - 6-8 dager etter eggløsning - enn gjør urinprøver - som er nøyaktig om to uker etter eggløsning.

Finn ut om hCG blodprøveresultater er kvalitative eller kvantitative. Laboratorier og over-the-counter graviditetstester rapporterer kvalitative resultater bare som positive eller negative. Bare gravide kvinner har humant choriongonadotropin stede i deres blod eller urin, derfor kvalitative resultater fastslå om en kvinne er gravid eller ikke. Kvalitative tester er følsomme for meget små mengder av hCG. Pregnancy.org rapporterer nye, mer nøyaktige urin hCG tester som rapporterer graviditet så tidlig som seks dager etter at du gravid, eller en dag etter en savnet perioden.

Finn din hCG nivå på laboratorieresultater. Ikke-gravide kvinner har ikke målbare mengder av hCG i sine systemer. Blod hCG nivåer nesten dobbelt hver dag tidlig i svangerskapet. Medisinske eksperter kaller dette "dobling tid." Dobling tid er mye tregere for en kvinne opplever en graviditet utenfor livmoren, eller et egg som implantater utenfor livmoren hennes. Kvinner med sviktende svangerskap vil også demonstrere en langsommere dobling tid, eller kanskje til og rapportere fallende hCG-nivåer.

Monitor faller hCG-nivåer for kvinner med sviktende svangerskap, inntil hCG når null. hCG-nivåer som faller, men fortsatt påviselig indikerer tilstedeværelse av gjenværende vev som kirurger må fjerne. Din gynekolog vil teste hCG, inntil nivåene nå null.

Monitor hCG nivåer for pasienter kjemper trofoblastisk sykdom, en gruppe av svulster som vokser i en kvinnes livmor. Effektiv behandling fører hCG å slippe, mens en stigende hCG indikerer behandling er sviktende. hCG er også effektiv i å detektere en gjentakelse av denne sykdom; økte nivåer av hCG indikerer svulstene har returnert.

Bestem eventuelle årsaker til falske positive eller falske negative avlesninger. For eksempel vil drikke store mengder vann fortynne urinen, kan muligens føre til falske negative resultater. Blodprøver gis for tidlig i svangerskapet vil også gi falske negative resultater. Visse antistoffer kan føre til falske positive resultater i noen kvinner.

Hvordan Les senkning blodprøveresultater

Hvordan Les senkning blodprøveresultater


Senkning (SR) blodprøver brukes til å bestemme mengden av betennelse som er til stede i kroppen. De kan bli anvendt for å detektere eller overvåke tilstander så som tuberkulose, autoimmune sykdommer, inflammatoriske sykdommer, artritt og vevsdød. Mens disse tester er brukt til å screene for noen sykdommer, de er ikke ment å diagnostisere en spesiell lidelse.

Bruksanvisning

Skaff Blood Sample

•  Rengjør stikkstedet (vanligvis inne i albuen) med antiseptisk.

Påfør et bånd rundt overarmen for å forårsake venene på stikkstedet for å fylles med blod.

Sett inn en nål festet til en lufttett sprøyte inn i venen og samle den riktige mengden av blod.

Ta bandet.

Trekk nålen.

6. Dekk til stikkstedet for å stoppe blødninger.

Ta blodprøven til laboratoriet umiddelbart for behandling.

Les Resultater av senkning

Utfør en ESR (senkning) blodprøve ved å plassere antikoagulert blod i oppreist Westergren tube.

Observer og rapportere den hastighet med hvilken de røde blodcellene faller til bunnen av røret i mm per time. Det normale for menn over 50 år gammel er en hastighet mindre enn 20 mm i timen. Den normale prisen for menn under 50 er under 15 mm i timen.

forvente kvinner over 50 år for å bli vurdert å ha normale ESR avlesninger på mindre enn 30 mm pr time. For kvinner under 50 år, normal er under 20. Barn varierer fra nyfødte opplesninger ved 0 til 2 mm per time og neonatal til puberteten på målinger av mellom 3 til 13 mm per time.

Se etter eventuelle underliggende faktorer som kan øke resultatene av en senkning blodprøve. Forhold som høy alder, graviditet, anemi eller forhøyede fibrinogennivåer knyttet til infeksjon, betennelse eller malignitet kan føre til at ESR resultatet for å lese høyt.

Se på faktorer som kan redusere ESR leser slik som ekstrem leukocytose, polycytemi og protein misdannelser knyttet til hypofibrinogenemia eller hypogammaglobulinemi.

Forvent å lese resultatene av en senkning blodprøve i omtrent en time.

Tips og advarsler

 • De fleste ESR blodprøver lest i legekontoret. For en nøyaktig avlesning, må røret plasseres nøyaktig oppreist. Dersom røret er skjev i en hvilken som helst måte, vil den gå på akkord med nøyaktigheten av dråpen.
 • En normal senkning er ikke til å bli brukt for å utelukke sykdom. Hvis en celle er forvrengt, slik som i tilfellet med sigdcelleanemi, det kan ikke stables fullstendig.

Hvordan Les Din Resept

Hvordan Les Din Resept


Hvorfor stå i mørket når det kommer til din helse? Spesielt når det er potensielt dødelige medisiner. På legens besøk foreskriver han deg en medisin, forteller han selv hva han gir deg til å ta for hva som skrantende deg. Men du er en lekmann når det kommer til medisinsk terminologi, så hva du holder i hånden er et stykke papir med ord --- i - en annen - språk? Jeg har listet opp under betydningen av noen vanlige medisinske forkortelser vise deg hvordan å lese din resept.

Bruksanvisning

•  Prøv å tyde følgende resept:

[Medikamentnavn] 500 mg to fanen po bud x5d

(Svar) - Les det som:
[Medikamentnavn] 500 milligram, 2 tabletter, gjennom munnen, to ganger daglig i 5 dager

Nå kan du prøve å dechiffrere denne resepten:

[Medikamentnavn] 50mg po q6h prn n / v

(Svar) - Les det som:
[Medikamentnavn] 50 milligram, gjennom munnen, hver 6. time etter behov, kvalme / oppkast

Studere disse vanlige forkortelser og huske å hjelpe deg når du leser din resept:
po = av munnen
mg = milligram
sublingual = henhold tungen
q = hver
qd = hver dag
h = time (r)
prn = etter behov
bud = to ganger daglig
tre ganger daglig = tre ganger daglig
QID = fire ganger daglig
x = for
d = dager
cap = kapsel
tab = tabletter
n / v = kvalme / oppkast

Gjør deg kjent med disse forkortelsene:

Dose: ml = milliliter, g = gram, gtts = dråper

Veibeskrivelse: QAM = hver morgen, qHS = ved sengetid, AC = før måltider, PC = etter måltider

Rute: au = hvert øre, ou = hvert øye, IM = intramuskulært, IV = intravenøst, PR = av rektum, SC eller SQ = subkutant

Praksis ofte ved hjelp av et familiemedlem resepter for å prøve å tyde hva det står. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det kan være, alt som trengs er praksis.

Tips og advarsler

 • Husk dette er bare noen av de vanligste reseptbelagte forkortelser, det er mange flere som ikke er dekket i denne artikkelen.

Hvordan Maksimer resultater med Atkins

Hvordan Maksimer resultater med Atkins


Enten det er å gå ned i vekt eller for å endre matvaner til det bedre, kan slanking være en vanskelig og stressende oppgave, spesielt når du starter for første gang. Atkins dietten, som fremmer en lav-karbohydratinntak og høyt inntak av protein, kan hjelpe mange kaste de siste par pounds. Redusere stress og ha en mer positiv opplevelse mens endre spisevaner på Atkins dietten.

Bruksanvisning

opplyse deg om hvordan å lese og tolke de ernæringsmessige etiketter og ingredienslister finnes på mat pakker. Alle matvarer bære en FDA-godkjent etikett som inneholder mye kalorier, fett, protein og andre næringsstoffer produktet inneholder. Velg produkter lav på karbohydrater i henhold til den fasen av Atkins dietten du er nå. Lære å dechiffrere ernæringsmessige etiketter kan også hjelpe deg å velge alternativer lavere i karbohydrater. Legg merke til servering størrelse som enkelte produkter kan bare vise de ernæringsmessige verdier for en del av maten i stedet for hele produktet.

Opprett en diett plan med ukentlige eller månedlige mål som for eksempel å redusere karbohydratinntaket sakte, erstatte høyt sukker matvarer med alternativer eller starter en ny treningsøkt regime. Dette kan bidra til å holde deg fra følelsen overveldet av alle de plutselige endringer. Bryte opp et større mål ved å etablere små gode vaner over tid kan bidra til å holde deg på sporet.

Sørg for at du spiser nok kalorier per dag. Bruk en kaloriinntak kalkulator for å finne et passende mål for daglige kalorigrenser, og oppdatere dem når aktivitetsnivået endres. Disse beregne mengden kalorier som kreves for å opprettholde en sunn vekt mens du trener og kan finnes gratis på nettet. Spis regelmessige måltider og supplere planen med vitamin- og mineraltabletter som vitamin D piller for å forebygge underernæring og mangler. Mens Atkins bare begrenser karbohydrater, kan undereating forårsake alvorlige helseproblemer eller forsinke vekttap.

Nyt maten du spiser. En sikker måte å fjerne seg fra Atkins dietten er å begrense eller helt eliminere junk mat. Slik at søtsaker og snacks i moderering eller i sett porsjonsstørrelser kan hjelpe mette cravings samtidig daglige inntak av karbohydrater lavt. Kjøpe snack mat i mindre mengder eller alternativer som inneholder lavere karbohydrater.

presenterer en fysisk aktivitet egnet til Atkins dietten inn i timeplanen din kan bidra til å øke vekttap og har flere helsemessige fordeler som å senke risikoen for hjertesykdom. Høyintensive programmer som vektløfting avhenge høyt inntak av protein, og bør vurderes som et førstevalg. Utholdenhetsidretter som løping bør unngås da de fremmer økt appetitt og krever dietter med store mengder karbohydrater.

Tips og advarsler

 • Ta kontakt med en lege for en sjekk før du starter en diett program. Udiagnostiserte helseproblemer kan påvirke vekttap eller gevinst.
 • Utilbørlig form eller teknikker mens du trener kan forårsake skade. Alltid lære hvordan du utfører øvelsene riktig og på en trygg intensitetsnivå før du starter en treningsøkt plan.

Hvordan lese mat etiketter for diabetikere

Hvordan lese mat etiketter for diabetikere


Diabetikere står overfor en rekke spørsmål hver dag. De må kontrollere blodsukkeret, slik at de ikke har oppturer og nedturer. De må kontrollere fettinntaket slik at de ikke utvikler hjerte-og karsykdommer. Vekt er et problem, så vel. Jo mer overvektig en diabetiker, jo flere sjanser for komplikasjoner med insulin kontroll, mulighetene for nevropati (nerveskade), nyresvikt og blindhet. Reading mat etiketter er en viktig ferdighet diabetikere må lære å opprettholde sukker kontroll og en sunn vekt.

Hvordan lese mat etiketter for diabetikere

Hvordan lese mat etiketter for diabetikere

•  Lær serverer størrelser viktige for en diabetiker. En servering størrelse for karbohydrater er 15 gram, som diabetiker bør begrense til 30 til 50 gram per måltid, avhengig av vekt, alder og kjønn. En servering størrelse av proteinet er 1 gram, som diabetikere må begrense til ikke mer enn 6 gram per dag. En frisk porsjon størrelsen av fett er ikke mer enn 3 totalt fett eller ikke mer enn en mettet fett, som diabetikere må grensen for sunn ernæring.

Sjekk servering størrelse på etiketten. De fleste matvarer har mer enn én visning. Dette er viktig for diabetikere fordi hva et selskap vurderer en porsjon, kan være to porsjoner for en diabetiker. For eksempel, enkel servering poser med mikrobølgeovn popcorn er to porsjoner for en diabetiker. En granola bar med to barer i pakken er to porsjoner for en diabetiker.

Kontroller gram karbohydrater og fiber. Hvis fiberen er større enn 5 gram, trekke halvparten av fiber fra den totale karbohydrater. For eksempel, hvis de totale karbohydrater er 18 gram, og fiberen er 6 gram, trekke 3 fra karbohydrater. Dette bringer karbohydrater til 15 gram, en porsjon karbohydrater.

Sjekk fett gram. Den diabetiker trenger å se fettinntaket. Unngå mat som er mer enn 1 gram mettet fett per servering og mer enn 3 gram totalt fett per servering. Selv om en matvare kan inneholde ordene, "lite fett", det betyr ikke at det er lite fett for en diabetiker.

Lær navnene næringsverdi søtstoffer. Sukrose er tabellen sukker. Fruktose er fruktsukker. Sukkeralkoholer er sorbitol, mannitol, xylitol og Isomalt. Andre sukker er mais sirup, frukt juice konsentrat, druesukker og maltose. Hvis et næringsmiddel inneholder mer enn fem gram sukkeralkohol, kan trekke halvparten av sukkeralkohol fra karbohydrat gram. For eksempel, hvis de totale karbohydrater er 20 gram, og sukkeralkoholen er 10 gram, subtrahere 5 gram fra karbohydrater. Dette vil bringe karbohydrater til 15 gram eller en porsjon karbohydrater.

Hint

 • Sakkarin, aspartam, Equal, Splenda og Stevia (Truvia) har ingen kalorier.
 • Vokt dere for lite fett eller sukker gratis mat som er høy i salt. Vokt dere for fett-fri mat. De er ofte høyere i karbohydrater.

Hvordan Les en Pressure Points Diagram

Trykkpunkter kan håndtere smerte og andre plager. The Eastern kunsten akupressur manipulerer energikanaler i kroppen for å fjerne blokkeringer og fremme helbredelse. Det er hundrevis av punkter på kroppen som kobles til disse kanalene. Akupressur er beslektet med akupunktur og benytter de samme punktene, men uten bruk av nåler. Lær hvordan å lese en trykkpunkt diagram.

Bruksanvisning

Merk forskjellen i front og bakfra av kroppen. Energi-kanaler kjøre opp og ned kroppen på enten foran eller bak. Trykkpunkter som brukes for akupressur er langs disse kanalene. Kanalene som kjører opp og ned kroppen har alle navnene knyttet til bestemte organer i kroppen. Bli kjent med disse store kanalene.

Identifiser skjelettlandemerker for ethvert individ punktet du prøver å finne. Ting som vil være viktig i å finne et bestemt punkt vil være om poenget er over eller under en skjelett funksjon og om det er tett eller bort fra en hoveddelen av skjelettet. Gjør et overslag over hvor langt punktet er fra noe på kroppen at du lett kan finne.

Lær målingene som brukes av eksperter på området. Litteraturen i felt tilbudene nesten utelukkende i slike målinger. Sørg for at du kan bruke dem til å finne et punkt på kroppen. Typisk er smerte i en del av kroppen på grunn av en blokkering i en kanal i en annen del av kroppen. Du må lære å utnytte litteratur om emnet til å vite hvor du skal legge press. Dybden av punktene på kartet kan være forskjellig og krever ulike mengder press. Pass på at du forstår hvordan du skal bruke press for både flate og dype trykkpunkter.

Hvordan Les jeg Digital blodtrykk?

Hvordan Les jeg Digital blodtrykk?


En digital blodtrykksmåler lar brukeren enkelt måle en persons blodtrykk. Digitale blodtrykk skjermer typisk gi tre avlesninger. Den første er det systoliske trykk, som er trykket på hjertet under sammentrekning. Den andre er den diastoliske trykk som er trykket på hjertet i ro. Den endelige verdien er pulsen som angir antall hjerteslag per minutt. Systoliske og diastoliske målinger er vist sammen med systolisk opplesninger alltid høyere i verdi.

Bruksanvisning

Hvordan å lese digital blodtrykk

•  Vedlagt mansjetten rundt den nakne huden på det overarm. Plassere armen på nivået av hjertet for å få mest mulig nøyaktige lese og offset unøyaktigheter på grunn av forskjellen mellom atmosfærisk og blodtrykk.

Trykk på "Start" -knappen og vent på mansjetten å blåse og deflate. Blodtrykksmålinger vil bli vist. Gjenta på motsatt arm. Ta både målinger og beregne gjennomsnittet ved å legge dem sammen og dele på to.

Tolk målingene. Systolisk og diastolisk avlesninger vil bli presentert ved siden av hverandre hhv. Normale målinger er nær 120/80. Readings som er 20 enheter under dette nivået indikerer hypotensjon (unormalt lavt blodtrykk) og 20 enheter over dette indikere hypertensjon (høyt blodtrykk). Puls målinger vil ha et hjerte symbol ved siden av den.

Tips og advarsler

 • Digitale blodtrykksmålere som festes til fingeren eller håndleddet er unøyaktig med mindre det brukes riktig.

Hvordan å lese en MRI

MR står for Magnetic Resonance Imaging. MRI tilbyr utmerket titt på anatomi og vev inne i en persons kropp, med et detaljnivå som er langt bedre enn andre metoder som røntgen eller ultralyd. En fordel med en MR, er at den er i stand til å ta mange bilder fra forskjellige områder, så vel som å visualisere "myk" tissue (røntgen er best med hardere vev, slik som bein). Mens det er ikke lurt for en person som er utrente å prøve å diagnostisere seg selv på en MR, kan det være nyttig å få en idé om hva en lege ser til å forstå hans resonnement.

Bruksanvisning

Hvordan å lese en MR

•  Identifiser flyet av skanningen. MRI er vanligvis sett på i en av tre plan: tverrsnitt (horisontalplanet), sagittal (en profil visning) eller koronale (en vertikal visning forfra).

Identifiser plasseringen av bildet. Denne informasjonen vil vanligvis bli gitt i notene på toppen av MRI, og vil enten være i form av dybde, eller de delene av kroppen du kan se på bildet.

Identifisere og kontrast spesielle fargestoffer. For noen MRI, er spesielle fargestoffer som brukes til å merke bestemte strukturer, slik som hjertet eller leveren. Disse fargestoffer vil gjøre vevet fremstå som en spesielt sterk image, og vil også være oppført i notene på toppen av MR.

Sammenlign din MR med en normal MR. Mange medisinske lærebøker vil ha eksempler på "normale" MRI, men jeg har også tatt med noen i avsnittet. Se etter områder i MR som er merkbart forskjellige --- lyse buler kan indikere blødning eller betennelse, og områder som er merkbart mørkere enn den "normale" MR kan indikere et tap av væske i et område. Vær spesielt oppmerksom på grensene av organer og vev, som disse er vanligvis hvor du kan tydelig se et problem.

mest MRI ta flere bilder av forskjellige områder på litt forskjellige dybder, som vil tillate deg å få en bedre oversikt over et organ eller vev. Se etter områder som er konsekvent annerledes enn "normal" MR på flere skanninger, da dette er mer sannsynlig å indikere en faktisk problem.

Hvordan Les EIA Urin HIV testresultater

Hvordan Les EIA Urin HIV testresultater


Først godkjent for bruk i 1996, en urin-basert enzymimmunanalyse (EIA) HIV-testen anvender en urinprøve for å screene pasient for tilstedeværelse av antistoffene som er produsert av den menneskelige kropp for å bekjempe HIV-1-virus. Testen er vanligvis brukes i tilfeller der blod eller oral-væske testing, som er generelt ansett som litt mer nøyaktig, er ikke den mest praktiske løsningen.

Hvordan Les EIA Urin HIV testresultater

Tolke EIA Urin HIV Testresultater

Se legen din eller gå til din lokale seksuelle-helsestasjon eller klinikk. I de fleste steder, kan en EIA urin HIV-test kun bestilles og administreres av en lege. Imidlertid har noen hjemme-baserte testing kits, som sender urinprøver til laboratorier, dukket nylig.

Gi en urinprøve, som ledes av personer som tilfører testen. Prøven blir deretter sendt til et laboratorium for analyse.

Har legen din, eller den personen som gir testen, forklarer de fine punktene av hvordan resultatene av testen blir lest. Hva laboratoriet etter er en mengde av HIV-1-antigener i blodet som overstiger en reaktiv terskel (som kan variere fra sted til sted). Hvis nok antigener for å utgjøre en reaktiv prøven blir funnet, blir den samme prøven testet på nytt.

forventer at resultatene av testen ikke vil bli lest for deg over telefonen. De vil vanligvis bli sendt til legen som beordret testen. Han vil deretter rapportere dem til deg.

Rapport til et testanlegg som planlagt å ha resultatene av testen lese for deg eller vise dem selv. Rapporten genereres vil gi detaljer om testen inkludert: hvor mange ganger prøven ble analysert, hvor viktig en tilstedeværelse av HIV-1-antigener den inneholdt og hva dette laboratoriet reaktive-nivå terskelen er for tiden.

Bekreft et positivt eller negativt resultat med videre testing dersom foreslått av legen din.

Hint

 • Nyere kliniske studier har konkludert med at gapet i nøyaktigheten av urin-basert og blod, plasma eller muntlige væske-baserte HIV-tester avsluttes til det punktet hvor de to er, for alle praktiske formål, like.
 • Alle som viser en positiv eller usikker lesing vil bli bedt om å sende inn til ytterligere testing, ved hjelp av ulike metoder, for å bekrefte resultatet. Til tross for forbedringer, er EIA urin HIV test ikke den mest nøyaktige som er tilgjengelig.
 • Ikke legg all din tro på hjemmetesting. Hjemmebaserte testing kits anses dårligere enn urinbasert HIV-tester som administreres i et klinisk miljø.

Hvordan Les Medical Lab resultater

Hvordan Les Medical Lab resultater


Medisinsk laboratorieprøver er utført for å analysere prøver av kroppsvæsker eller vev for å teste for eller overvåke en sykdom, å overvåke behandling, eller å oppdage fysiologiske endringer som kanskje ikke være ledsaget av symptomer. Vanlige medisinske prøver for laboratorieanalyse er blod, urin, avføring, cerebrospinalvæske og synovial væske (som finnes i leddene). Med begrenset medisinsk kunnskap, kan det være vanskelig å lese og tolke dine lab resultater. Men ved hjelp av en systematisk metode for å vurdere resultatene kan bidra til å gjøre informasjonen i labrapport mer forståelig.

Bruksanvisning

•  Identifiser de ulike delene av din lab resultater rapporten, da dette vil hjelpe deg med å tyde rapporten. Vanligvis er resultatene som genereres i et tabellformat med navnet på testen i en kolonne, den resultat i en annen kolonne, og en referanseområdet i enda en kolonne.

Sammenlign dine lab resultater for hver test for å referanseområdet. En referanseområde er det som er betraktet som en normal verdi for den aktuelle testen.

Uthev alle lab verdier som er utenfor referanseområdet, slik at du kan fokusere på å undersøke disse labs nærmere. Ofte vil lab-rapporter inkluderer en notasjon for unormale resultater som en "A" for unormal eller "H" eller "L" for å indikere en verdi som er høyere eller lavere enn referanseområdet.

Forskning betydningen av unormale laboratorieverdier som ble fremhevet. Du kan finne informasjon på Internett. Du bør også spørre legen din for å forklare unormale resultater.

Hvordan Les Urin reagensstrimler

Hvordan Les Urin reagensstrimler


Helsearbeidere bruker tørre reagensstrimler, eller "målepinner," for å oppdage ekskreter i urinen som tyder på sykdom. Ulike strips kan teste for ulike ekskreter - og derfor forskjellige sykdommer, fra utilstrekkelig insulin til kreft. Teststrimler kommer i containere med fargekart som du ville sammenligne strimmelen. De kommer også med fargekart på flate kort for alternativ sammenligning. Mekaniske lesere er også tilgjengelig, og anses mer nøyaktig enn manuelt lese stripen.

Bruksanvisning

•  Samle frisk urin i en tørr, ren fartøy.

•  Ta ut en reagensbånd fra beholderen og umiddelbart lukke beholderen på nytt, for å hindre omgivende luft fra å påvirke de andre strimler 'farge.

Dypp reaksjonsområdet av strimmelen i urinen, samtidig som starter en tidtaker. Kontroller at stripen er godt mettet. Tørk kanten (ikke bredsiden) av båndet på kanten av urinbeholderen for å fjerne overskudd av urin.

Lay stripen langs fargekart og finne fargen i diagrammet at stripen matcher 60 sekunder etter den første dipping. Bruk godt lys, for eksempel fluorescerende lys, for å se godt. (Selv om fluorescerende lys kan påvirke hvordan fargene ser, både diagrammet og stripen vil bli berørt, og sammenligning av farger er det som teller.) Ikke legg stripe på diagrammet, som det vil jord diagrammet for fremtidig bruk .

Tips og advarsler

 • Det vil være unntak fra 60-sekunders regelen avhengig av merke og substans som testes for. Les alle Combur-7 strimler på 60 sekunder. For Multistix 8 leser for glukose på 30 sekunder, egenvekt på 45 sekunder, og leukocytter på to minutter; ellers, lese den på 60 sekunder. Diagrammet skal fortelle deg hvor lenge å vente før du leser.
 • Vær oppmerksom på at fargeblinde teknikere ikke bør utføre disse testene. For mange farger vil ligne. Se Canterbury District Health Board linken nedenfor for andre feilkilder oppført av substans som testes for.