Digidexo.com

trigger tommel medfødt

Tilstand og symptomer på Trigger Thumb

Trigger tommelen er en tilstand, mens tommelen (eller annen finger) smertelig låser i en bøyd stilling og kan noen ganger bli returnert til normal tilstand under press med en "snap". Det kan være svært smertefullt, og kan ha mange årsaker.

Årsaker

Trigger tommelen oppstår når skjede omfatter flexor pollicis longus senen i hånden constricts og tykner, og skaper en øm nodule. Når sene passerer gjennom hylsen, har det å tvinge seg forbi nodul, og skaper en stor mengde av lokaliserte motstand. I ekstreme tilfeller er nodul stor nok til å bevirke at fingeren for å "låse" på plass når den sene har passert gjennom hylsen (slik den er bøyd finger), og kan bare bli returnert til en utvidet form hvis trukket hardt nok til å smekke tilbake på plass, og tvinger senen forbi nodul inn i en utvidet posisjon.

Årsaken til svelling kan variere avhengig av pasienten. Det er fire ganger mer sannsynlig hos kvinner enn menn, og vanligvis påvirker dem i deres 50s og 60s. Personer med inflammatoriske sykdommer som gikt og leddgikt, eller de rammet av en kronisk infeksjon er mer sannsynlig enn andre til å oppleve trigger tommel / finger. Den svelling som forårsaker at avtrekkeren tommel / finger er vanligvis i seg selv forårsaket av noen måte av repeterende stress-skade, vanligvis en som involverer gripende, slik som å holde kraftverktøy eller gripe et ratt for forlengede perioder. I noen tilfeller, en medfødt defekt årsaker utløse finger for å forekomme hos spedbarn i alderen 1 til 4, selv om det er vanligvis ikke ledsaget av smerter, og ikke generelt skje før spedbarn aktivt bruker sine hender.

Symptomer

Pasienter med trigger finger vanligvis utviser en smertefull klikke i påvirket finger, eller en "spratt" følelse i de berørte felles. Smerte er vanligvis oppleves når fingeren er enten utvidet eller bøyd. Dette er vanligvis ledsaget av et ømt punkt ved foten av de berørte sifrene på stedet av nodule. I mer alvorlige tilfeller, er de ovennevnte symptomene ledsaget av en finger som "låser" på plass, som ofte kan rettet med en skarp blunk.

Behandling

Trigger tommel / finger er en tilstand med få behandlingstilbud korte kirurgi. Injeksjoner kan brukes til å redusere svellingen til å stoppe den utløsende, men som med de fleste kortison behandlinger, har resultatene ikke vare lenge nok for konsekvent lindring. Vanligvis er kirurgi det eneste alternativet for langsiktig behandling av trigger tommel / finger, og kan vanligvis utføres på en poliklinisk basis. Det innebærer som regel ganske enkelt å dele sene hjulet og sy hånden opp, og er ofte gjort med en lokal i stedet for narkose.

Prognose

Med nonsurgical behandlinger, for eksempel en kortison skudd, vil effekten av behandlingen vare i svært begrenset tid og nesten helt sikkert må gjentas. For de som gjennomgår kirurgisk behandling, er alt som er nødvendig er bandasjering av snittet til stingene er fjernet, og grunnleggende omsorg. Noen ganger er terapi foreskrevet i opptil seks uker å forbedre fingerferdighet og motorisk funksjon i det berørte området.

Komplikasjoner

Hvis sifferet er blitt låst i stilling i en lengre periode, kan ytterligere behandling være nødvendig å strekke sene tilbake til sin opprinnelige lengde for å tillate at tommelen eller en finger til å strekke seg helt uten smerte eller problem.

Slik reparerer Trigger Thumb

Slik reparerer Trigger Thumb


Trigger tommelen utvikles når de sener i tommelen, som holdes til skjelettet av leddbånd kjent som trinser, utvikle fortykkede knuter. Dine leddbånd kan bli tykkere også. Som et resultat, vil tommelen bøye og lås. Tommel vil da plutselig rette, som om å trekke avtrekkeren på en pistol. Avhengig av alvorlighetsgraden av din trigger tommel, vil reparasjonen av tommelen variere.

Bruksanvisning

•  Få en kortison injeksjon av din ortopedisk lege. Injeksjonen bør rettes inn din tommelen seneskjede, som er den beskyttende dekke av sener, for å lindre betennelser i forbindelse med din trigger tommelen samt å bidra til å krympe noen fortykket knuter.

Ha tommelen utstyrt for en splint etter å ha mottatt en kortison injeksjon. Dette vil bidra til å begrense bevegelse av tommelen. Ifølge Mayo Clinic, kan det hende du må ha på deg skinne i seks uker.

gjennomgå kirurgi som en siste utvei for å reparere tommelen. Operasjonen er gjort på poliklinisk basis. Hold bandasje på tommelen etter operasjonen for tiden anbefalt av legen. Bandasjen vil holde hevelse ned og redusere blødning fra operasjonsstedet.

gjennomgå rehabilitering etter at du helbrede fra operasjonen, hvis det er nødvendig. Ifølge eOrthopod, vil rehabilitering ikke være nødvendig med mindre tommelen var i en låst posisjon før kirurgisk inngrep.

Ha tommelen utstyrt med en spenne hvis tommelen ikke rette umiddelbart etter tommelen kirurgi.

Mottaks behandlinger fra en fysioterapeut for å hjelpe strekke tommelen. Lær øvelser fra din terapeut for å hjelpe bedre utvalg av bevegelse i tommelen, og for å bidra til å styrke leddbånd og ledd i tommelen. Ifølge eOrthopod, bør øvelser for tommelen gjøres i ca seks uker etter under operasjonen.

Tips og advarsler

  • Hvil fingeren så mye som mulig.
  • Suge tommelen i varmt vann for å redusere betennelse.
  • Masser tommelen til å lindre symptomer på smerte.
  • Unngå overusing tommelen.
  • Unngå å bruke repeterende bevegelser av tommelen.
  • Ikke bruk tommelen for gripende ved åpning glass eller flasker.

Trigger Thumb Pain

En "trigger tommel" er en tilstand der tommelen er låst inn i en bøyd stilling. Alvorlighetsgraden varierer med hver person, og dermed er det flere moduser av behandling for å vurdere. Tilstanden er ofte smertefullt og funnet hos pasienter som bruker sine hender for repetitive gripe handlinger i arbeid, hobbyer eller vanlige daglige aktiviteter. Rådfør deg med legen din om eventuelle problemer du har med et tap av mobilitet og smerter i tommelen.

Årsaker

I hånden er en serie av muskler, bein, sener og leddbånd, samt nerver som gjør at hånden de mange typer av motoriske ferdigheter som brukes daglig. Konstant stamme med friksjon kan føre til for å danne knuter på senen som hindrer den naturlige gliding av senen ved å trekkes langs sin bane. Irritasjon kan øke svellingen, noe som igjen kan føre til en låsing av fingeren. Dette kan skje som følge av revmatoid artritt, hyppig bruk av elektroverktøy eller selv holder et ratt i lengre perioder av gangen.

Symptomer

De med en trigger tommelen tilstanden vil ha smerter og kanskje merke et klikk når du bøyer tommelen. Hvis du har trigger tommel, er din smerte sannsynlig å være verste når tommelen er utvidet og finne lettelse når tommelen er bøyd. Hvis nodule blir betent, så fingeren kan sette seg fast i en bøyd stilling, ute av stand til å frigjøre seg forbi nodule å gli tilbake i rett stilling. Prøver å rette tommelen vil øke smerte.

Pain Centers

Smerten som utvikler seg fra trigger finger er ofte forårsaket av innsnevring av kappen rundt senen. I de fleste tilfeller trenger nodulene ikke påvirke median nerve som går gjennom hånden som det gjør i carpal tunnelsyndrom. Smerte er oftest på basis av hånden, hvor tommelen er gedigent seksjonsskjøtene hånd og håndledd. Du vil føle ømhet i dette området, og muligens også den nodule. Du kan oppleve mindre kroniske smerter som øker når fingeren kommer i låst posisjon.

Behandling

Hvis saken utløser tommelen ikke er alvorlig, så du bør være i stand til pop fingeren tilbake på plass. Over tid, hvis du ikke justerer dine aktiviteter, vil nodule øke i størrelse og skape flere anfall med låsing. Med en større nodule (s), kan spratt den tilbake på plass blir mer vanskelig og smertefull. De som lider av trigger finger anbefales å hvile hånden og bruke en skinne for å holde fingeren utvidet. En massasje kan hjelpe smerten, men vil ikke redusere betennelse. Ibuprofen er anbefalt av leger for å hjelpe med hevelse og et steroid injeksjon kan forskrives også. Disse vil også redusere smerte. Hvis saken blir alvorlig, kan kirurgi være nødvendig å fjerne nodule.

Rehabilitering og forebygging

Når man har utviklet trigger tommelen, vil det være vanskelig å stoppe progresjonen til en mer alvorlig tilstand. Reduser gripende og repeterende bevegelser så mye som mulig. Spør legen din om finger øvelser som hjelper tommelen til å beholde sin mobilitet. Når du gjør en masse gripende, hvile hånden og suge den i is og senere varmt vann. Dette vil først redusere hevelse og deretter fremme sirkulasjon. Varmt vann bad i morgen vil bidra til å forberede tommelen for dagens aktiviteter. Diskutere alle alternativene med legen din for å redusere smerte.

Trigger Finger kirurgi komplikasjoner

Trigger Finger kirurgi komplikasjoner


Generelt trygt og effektivt, trigger-finger kirurgi-som med enhver medisinsk prosedyre-bærer noen risiko, herunder muligheten for nerveskader.

Trigger Finger

Trigger finger eller trigger tommel, kjent medisinsk som stenosing tenosynovitt, oppstår når en finger eller tommel "haker" når bøyd. Noen ganger, finger låser i en bøyd stilling og unnlater å rette. Årsaken til trigger finger ofte forblir et mysterium, ifølge American Society for kirurgi av hånd.

Kirurgi

Når ikke-kirurgiske behandlinger som kortikosteroid injeksjoner, splinter og smertestillende medikamenter mislykkes, leger anbefaler kirurgi. Ifølge Mayo Clinic, trigger-finger kirurgi-en poliklinisk prosedyre utført under lokalbedøvelse-utgjør liten risiko.

Aftermath

Etter operasjonen, forventer ømhet, ubehag og hevelse i noen dager, melder det amerikanske samfunnet for kirurgi av hånd.

Komplikasjoner

Alvorlige, men sjeldne komplikasjoner fra trigger-finger kirurgi inkludere infeksjon, nerveskade og ytterligere skader på finger eller hånd, ifølge Medscape eMedicine.

Risikofaktorer

Diabetikere eller immunsupprimerte pasienter-som organtransplanterte pasienter eller de som gjennomgår kjemoterapi-ha en høyere risiko for smitte, melder Medscape eMedicine.

Virkninger av Trigger Finger

Virkninger av Trigger Finger


Navnet "trigger finger," nå også kalt Blackberry Thumb, kommer fra symptom på smertefulle popping og klikke kalt "utløser". Det kan også hindre en person fra fullt rette ut den berørte finger eller tommelen; Dette kalles "låsing".

Hvem får Trigger Finger?

Stole på fingrene eller tommelen for flere repetitive bevegelser forårsaker ofte trigger finger. Det er vanlig blant bønder, industriarbeidere og musikere. Med så mye tid brukt på datamaskiner og smarttelefoner, kan folk som skriver eller tekst i lange perioder også bli påvirket. Medisinske tilstander, så som reumatoid artritt, gikt eller diabetes, er også vanlige årsaker. Iherdig å gripe gjenstander, som elektroverktøy, for lengre perioder kan forverre tilstanden. Selv om det oppstår som oftest i alderen 40 til 60, meninger om hvorvidt det er mer vanlig hos menn eller kvinner ser ut til å være blandet.

Symptomer på Trigger Finger

Opplever smerte ved foten av finger eller tommel kan være en av de første symptomer. Men smertefull klikke eller snapping, når du prøver å bøye eller strekke fingeren eller tommelen, er det vanligste symptomet. Ofte ser det ut til å bli verre når hånden er inaktiv så løsner opp litt med bevegelse. I de verste tilfellene fingeren eller tommelen blir hoven og faktisk låser inn i en bøyd stilling. Du må deretter forsiktig rette det med den andre hånden. Jo mer avansert tilstand, jo verre smerte. I ekstreme tilfeller kan fingeren ikke bli rettet ut i det hele tatt.

Diagnostisering av Trigger Finger

Diagnostisering trigger finger vanligvis innebærer en fysisk eksamen av hånden og fingrene av en orthopedist eller hånd kirurg. Siden det er en tilstand av sener, kan ingen røntgen eller laboratorietester viser finger. Det kan være en synlig nodule eller bump over skjøten i håndflaten på den berørte hånden. Den finger eller tommelen kan være hovne eller låst inn i en bøyd stilling, eller kanskje det er stivt. I de fleste tilfeller er det smertefulle.

Behandling av Trigger Finger

Begrense aktiviteter som forverre trigger finger er første skritt hvis tilstanden er forårsaket av repeterende handlinger. Legen din kan velge å sette den berørte hånden i en skinne for å begrense felles bevegelse. Hvis tilstanden vedvarer, anti-inflammatoriske medisiner, for eksempel ibuprofen eller naproxen, kan hjelpe. Det er best å forsøke ikke-steroide behandlinger først. Hvis de ikke hjelper, kan det være nødvendig for legen din å injisere en steroid medisiner, slik som kortison, i seneskjede. Hvis ikke noe av dette hjelper, kan kirurgi være anbefalt for å slippe seneskjede og gjenopprette bevegelse. Hvis kirurgi er nødvendig, vil tilstanden ikke gjentas i samme finger eller tommel etter seneskjede slippes.

Forstå Hvorfor Kirurgi kan være nødvendig

Injisering nettstedet igjen og igjen, hvis tilstanden oppstår på nytt, vil til slutt resultere i at steroider miste sin effektivitet. I tillegg bør bruk av steroider være begrenset på grunn av mulige bivirkninger. Trigger finger er forårsaket av innsnevring av kappen som omgir senen i de berørte finger. Hvis kappe er utvidet kirurgisk, vil senen bevege seg lett som skjede helbreder.

Råd Når får behandling

Behandling som er best fra en hånd kirurg som førstevalg eller en orthopedist hvis en hånd kirurg er ikke tilgjengelig. Hånden kirurg vet nøyaktig hvor du skal sette inn steroid for de mest effektive og minst smerte. Som for kirurgi, har disse spesialistene trolig gjort mange flere prosedyrer enn generelle orthopedists. Hånden er svært komplekse og bør behandles av noen med mest kunnskap og erfaring.

Trigger Finger Cures

Trigger Finger Cures


Hvis du har trigger finger, vet du irritasjonen det forårsaker. Tilstanden, hvor fingeren eller tommelen fangster når i en bøyd stilling, kan være smertefullt. Ifølge MayoClinic.com begynner trigger finger med milde symptomer som inkluderer stivhet og klikke når du beveger fingrene. Når det forverres, kan utløse finger føre fingeren fange og popping. I alvorlige tilfeller kan tilstanden føre til en finger eller tommel kan låses i en bøyd stilling. Finne en kur for finger er ønskelig for dem som lider av det.

Årsaker

Ifølge MayoClinic.com, en innsnevring av kappen rundt finger eller tommel sener fører trigger finger. Det har en tendens til å forekomme oftere i din dominerende hånd, og tilstanden ofte påvirker tommelen og de midtre og ringfinger, som oftere brukes for gripende og andre manøvre. Finger er vanlig hos personer som bruker sine fingre og tommelen for gripende på en konstant basis. Finger forekommer også hos kvinner mer enn menn. MayoClinic.com rapporterer også at personer med diabetes har større risiko for å utvikle trigger finger.

Herding trigger finger innebærer reparere smøre løsning mellom sene og sliren, en beskyttende ermet som dekker senen. Skjeden er foret med et belegg kalt tenosynovium. Dette stoffet smører senen, slik at det å bevege seg uten hindringer inne i skjeden. Betennelse i skjeden er smørende væske ofte oppstår på grunn av overforbruk, slik som man kunne forvente fra repeterende bevegelser. Betennelse venstre ubehandlet kan føre til arrdannelse og fortykkelse av senen.

Rest and Drug Treatment

En måte å løse milde tilfeller av finger er rett og slett å la de berørte finger eller tommelen til å helbrede. I milde tilfeller, ifølge MayoClinic.com, kan resten av fire til seks uker resultere i betydelig forbedring. Langsiktig forebygging innebærer ofte gjør endringer i rutinen. Vurdere nye måter å gjøre jobber som krever mindre repeterende bevegelser av fingre og tommel. Sammen med resten, noen leger anbefaler en splint som holder fingeren forlenget for så lenge som seks uker. Dette hjelpemidler i hvilende skjøten og forhindrer ufrivillig bøyning av fingeren under slike aktiviteter som søvn. Leger ofte foreskrive fingerøvelser, massasje og varmebehandlinger som soaking fingeren i varmt vann. Alle hjelpe deg å holde fingeren mobil.

Hvis mild behandling ikke virker, leger noen ganger anbefaler anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen som lindrer betennelse og hevelse i seneskjede av affisert finger. Steroider slik som kortison også kan anvendes for å redusere inflammasjon av kappen og den smørende væske.

Korrigerende kirurgi

En mindre vanlig alternativ er kirurgi rettet mot berørte senen. Ifølge Dr. David L. Nelson, som behandler trigger finger, om lag 50 prosent av utløse finger tilfeller resultere i kirurgi. Sjansen for at operasjonen vil være nødvendig øker når du venter til symptomene blir alvorlig før de oppsøker lege hjelp. Operasjonen er ofte utført som et poliklinisk prosedyre som tar ikke mer enn 15 minutter å utføre. En lokal anestesi blokkerer smerte. Kirurgen så kutter åpne fingerleddet og trekker huden fra hverandre for å avsløre senen, som har to trinser. Legen bare klipper skivene som påvirker senen. Da legen gjelder sting og lar såret til å gro. De fleste pasienter er i stand til å bruke sin finger innen en dag eller to av prosedyren. Ifølge Dr. Nelson, infeksjon og gjentakelse av utløsende er potensielle komplikasjoner. Han plasserer disse risikoene på omtrent 1 prosent.

Hånd øvelser for Trigger Finger

Hånd øvelser for Trigger Finger


Avtrekkerfinger, eller stenosing Tenosynovitt, er forårsaket av en innsnevring av kappen som omgir sene som styrer den berørte finger eller tommel. Denne innsnevring fører sene til å sette seg fast når fingeren er i en bøyd stilling, så plutselig slippe i en klikkelyd eller dukker bevegelse. Personer som lider av revmatoid artritt er i faresonen for å utvikle trigger finger samt folk som gjentatte ganger bruker en gripende film som forfattere eller utbyggere.

Strekninger

Strekke hånden bidrar til å fremstille de muskler for styrketrening, lindrer svelling og nøytraliserer posisjonen av fingrene. Prøv å spre fingrene så bredt som du kan godt, hold i 15 sekunder, deretter bringe dem sammen igjen. Følg finger strekningen ved å vedta en tommel opp posisjon, deretter forsiktig skyve basen av tommelen tilbake å strekke leddet og hold i 15 sekunder.

Sene Gliding

Sene gliding øvelser bidra til å forbedre finger ved forårsaker senene å forsiktig kjøre gjennom sine omliggende hylser og øke smøring. Start med å spre fingrene så bredt som du kan godt, deretter sakte bøye fingrene til å berøre toppen av håndflaten. Åpne dem ut igjen og deretter på fingrene til midten av håndflaten din, og deretter åpne dem igjen og ta på dem til bunnen av håndflaten. Når du har jobbet fingrene, prøver sakte å bevege tommelen på tvers av håndflaten til å berøre bunnen av lillefingeren og tilbake igjen. Gjenta øvelsene 5 ganger og utføre hvert trinn sakte, stopper hvis du opplever noen smerter. Nedsenking av hånden i varmt vann kan bidra til å lette stivhet som du gjentar øvelsene.

Styrking

Styrking av musklene i underarmen og håndleddet som styrer håndbevegelser kan bidra til å balansere håndbevegelser og forbedre effektiviteten av dine handlinger. Styrkeøvelser også øke blodstrømmen til hånden, og skaper varme og påskynde utvinning fra trigger finger. Start med å knipe fingertuppene og tuppen av tommelen sammen og plassere en strikk rundt dem. Beveg fingrene vekk fra tommelen din til bandet er ganske stramt, og vil holde seg på plass på fingrene og tommelen. Bruk en repeterende pumping bevegelse for å forlenge fingrene og tommelen lenger bort fra hverandre mot motstanden av båndet og tettere sammen igjen, opprettholde strekk i det elastiske hele. Gjenta øvelsen 10 ganger, deretter fjerne bandet. Følg ved å bøye den berørte finger eller tommelen mot håndflaten litt og hekte strikken over midten av den. Bruker den andre hånden til å trekke enden av båndet inntil svakt strekk er opprettet, deretter rette den finger eller tommel mot spenningen 5 ganger.

Hvordan behandle Trigger Finger

Hvordan behandle Trigger Finger


Trigger finger, også kjent som stenosing tenosynovitt, er ofte et resultat av gjentatt gripende og klemme bevegelser relatert til arbeid eller hobbyer. Denne smertefull tilstand er forårsaket av innsnevring av kappen som omgir sene i det berørte fingeren, noe som fører til det berørte finger for å bli midlertidig fastlåst i en bøyd stilling. Trigger finger forekommer oftere hos kvinner enn hos menn og hos personer med diabetes, men det kan skje med hvem som helst. Hvis smertene er alvorlig eller tilstanden varer i mer enn noen få dager, gjøre en avtale med legen din.

Unngå Repetisjon

Hvis din jobb eller hobby krever repeterende gripebevegelser, kan det være vanskelig å unngå dem. Men leger anbefaler å unngå repetitive gripe bevegelser for minst tre til fire uker etter symptomer. Hvis jobben krever repetitive gripe bevegelser, snakke med arbeidsgiveren din om å bytte oppgaver mens du gjenopprette fra skade.

Basic Home Care

Soaking de berørte finger i et vekslende blanding av varmt og kaldt vann kan bidra til å redusere smerte knyttet til å utløse finger. Sug din hånd 03:57 tidtakere per dag, vekslende mellom varmt og kaldt vann hvert 30. sekund i fire minutter. Forsiktig masserer det berørte området kan bidra til å redusere smerte, men fordelene er midlertidige.

Over-the-counter medisiner

Over-the-counter steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen, kan noen ganger lindre hevelse som constricts den berørte sene og smerte knyttet til å utløse finger. Bruk alltid NSAIDs som instruert av produsenten. Snakk med legen din før du bruker over-the-counter narkotika hvis du tar reseptbelagte medisiner.

Bruk en Splint

Ved hjelp av en splint på den berørte finger for å holde den rett kan minimere smerte som oppstår når fingeren eller tommelen fangst og låser på plass. Holde fingeren rett i en skinne kan også bidra til å hindre deg fra å klemme eller bruke fingeren på en måte som kan føre til symptomer å somle eller påvirke healing.

Kortison Injection

En lokalisert kortisoninjeksjon er den mest raskt effektiv behandling av avtrekkeren, i henhold til Medicine Net. I de fleste tilfeller kan pasienter som svarer godt til kortisoninjeksjon etter bare en behandling. Det kan imidlertid alvorlige tilfeller som ikke er bedre etter to injeksjoner krever kirurgi. Snakk med legen din om å få en kortison injeksjon dersom symptomene er alvorlige.

Forebygging

Forebygging trigger finger før det skjer er viktig. Trigger finger er ofte forårsaket av repetitive gripe bevegelser. Hvis du må utføre repetitive gripe bevegelser, kan du prøve å bytte hender fra tid til annen hvis det er mulig, og ta pauser regelmessig. Legg grunnleggende hånd tøyningsøvelser til din daglige rutine. Visse tilstander som leddgikt og diabetes, samt medisiner som brukes til å behandle dem kan også gjøre deg mer utsatt for å utløse finger. Snakk med legen din om forebyggende øvelser og medisinering alternativer hvis trigger finger er en bekymring.

Hvordan administrere et hCG Trigger Shot

Hvordan administrere et hCG Trigger Shot


The Human choriongonadotropin (hCG) er en injeksjon gis til kvinner som gjennomgår fertilitetsbehandling som IVF. HCG-injeksjonen stimulerer eggstokkene til å slippe egg. Dette utløser skuddet blir blandet ved å ekstrahere væske fra en ampulle med en sprøyte og deretter injisere at væske inn i en annen ampulle pulver. Når blandet, er injeksjon administreres i øvre del av låret eller baken. De fleste kvinner vil administrere hCG trigger skutt hjemme med hjelp av hennes ektefelle eller kjære.

Hvordan administrere et hCG Trigger Shot

Alternative sider i baken mellom injeksjoner. Finn stedet der skuddet vil bli administrert og tørk området med en spritserviett.

Før administrering av injeksjonen, trykk på nålen et par ganger for å fjerne eventuelle luftbobler.

Bruk en glatt og dart-lignende bevegelse for å sette nålen i en 90-graders vinkel. Sett det før ingen av nålen er synlig.

Sakte trekke tilbake på stempelet for å være sikker på at det ikke er blod i sprøyten. Hvis du ikke ser noe blod, skyv stempelet sakte for å injisere medikamenter deretter fjerne nålen. Hvis det er blod når du tegner tilbake stempelet, fjern nålen og starte prosessen over.

dekke injeksjonsstedet med en ren vattpinne og utøve press, masserer området i 30 sekunder.

6. Kast nålen i en bio-fare container eller en plastbeholder som kan forsegles

Medfødt lungesykdom

Medfødt lungesykdom er en hvilken som helst sykdom som tofter driften av lungene, og er til stede på et barns fødsel. Noen barn vokser ut av alvorlige symptomer, som ofte er tilfelle med astma. Andre sykdommer kan være ødeleggende for de fleste av barnets liv eller føre til andre problemer som hjerneskade.

Klassifikasjoner

Lungesykdommer faller inn i tre klasser, ifølge MedlinePlus.com. Airway lungesykdommer spesifikt påvirke transporten av oksygen ved enten innsnevring eller blokkering av luftveiene. Oksygen kan ikke gå inn i og ut av lungene normalt. Sykdommer i lungevev ødelegge anatomi av vev ofte gjennom arrdannelse eller betennelse. Til slutt, pulmonal sirkulasjon sykdommer hemme funksjonen av lunge blodkar. Begge lungevev sykdommer og lungesirkulasjonssykdommer forstyrre absorpsjon av oksygen og frigjøring av karbondioksyd.

Astma

MedlinePlus.com sier astma er en av de vanligste luftveissykdommer blant barn, og som sådan, er en topp grunn for barnets sykehusinnleggelser og fravær fra skolen. Ofte barn vil være å puste normalt, men en utløser for eksempel dyrehår eller sigarettrøyk fører til lungene 'innsnevring av luftveiene, noe som hindrer deres puste. Symptomer på dette er rask og vanskelig å puste, innstramming av brystet og hoste. Astma kan kontrolleres med daglig medisinering samt utryknings medisiner som brukes under et angrep.

Neonatal Respiratory Distress Syndrome

Neonatal respiratorisk distress syndrom (RDS) er underutvikling av lungene til en nyfødt, ifølge MedlinePlus.com. Fordi underutviklede lungene ikke har idet (en primær substans som kreves for å holde lungene oppblåst), har de ikke fungere skikkelig og kan føre til flere plager. Noen potensielle alvorlige problemer er en opphoping av luft i feil deler av kroppen, blødning i hjernen eller lungene, blodpropper og mental retardasjon.

RDS Årsaker

Neonatal respiratorisk distress syndrom (RDS) har et par årsaker, en å være en genetisk defekt. MedlinePlus.com sier den viktigste årsaken til RDS er for tidlig fødsel, og det er mest vanlig hos barn født minst 12 uker for tidlig. Premature babyer er ikke i mors liv lenge nok for lungene å fullt utvikle. Andre risikoer for RDS inkluderer et søsken med sykdommen, en diabetiker mor, et keisersnitt eller generelle leverings komplikasjoner.

Bronkopulmonal dysplasi

Bronkopulmonal dysplasi (BPD), i henhold til MedlinePlus.com, er en vedvarende lungesykdom som oppstår i nyfødte som var for tidlig eller som brukte pustemaskin umiddelbart etter fødselen. Barn med medfødte hjertesykdom eller lungeinfeksjoner er mer sannsynlig å utvikle BPD. Symptomer inkluderer blålig hud, en konstant hoste og pustebesvær. Vanligvis inkluderer behandling for BPD kontinuerlig bruk av en respirator inntil barnet ikke trenger det lenger.

Langsiktige bivirkninger Symptomer på Medfødt lymfødem

Langsiktige bivirkninger Symptomer på Medfødt lymfødem


Lymfødem er preget av væske bygge opp i ekstremiteter. Dårlig fungerende eller ikke-eksisterende lymfeknuter forhindre skikkelig drenering av lymfe væske. Medfødt lymfødem resultater fra en arvelig abnormitet, ifølge University of Pittsburgh. Denne tilstanden fører til en rekke symptomer som ofte krever livslang ledelse så vel som visse komplikasjoner.

Skin

Lymfødem fører til at huden tykkere rundt det berørte området og tar på utseendet på en appelsinskall. Dype sprekker kan også føre til lymfe væske lekker ut av huden, ifølge Dr. Don R. Revis av Emedicine.com

Hevelse

Hevelsen at resultatene fra lymfødem varierer fra mild til alvorlig og invalidiserende, ifølge Mayo Clinic. I verste fall kan du ikke bruke det berørte lem i det hele tatt.

Betennelse

Oppbygging av væske og protein i kroppen provosere en inflammatorisk respons som produserer en rekke endringer i kroppen. Dette kan føre til tilbakevendende infeksjoner og sjelden, lymphangiosarcoma-en kreftsvulst, ifølge Revis.

Bilateral Medfødt lymfødem

Bilateral medfødt lymfødem-in som nedre og øvre ekstremiteter er berørt noen ganger forbedrer over tid spontant, ifølge Revis.

Behandling

Selv om du ikke kan helt kurere lymfødem, kan flere behandlinger behandle symptomer. Dette inkluderer lymfedrenasje massasje, komprimering slitasje, øvelser og i de mest alvorlige tilfellene-kirurgi.

Om medfødt syfilis

Om medfødt syfilis


Medfødt syfilis oppstår når en kvinne som er smittet med syfilis passerer sykdommen til hennes ufødte barn. Hastigheten for overføring er ganske høy; 60 til 80 prosent av babyer født av mødre med syfilis er infisert. Overføring skjer vanligvis i løpet av svangerskapet, når spiroketen som forårsaker syfilis er gått gjennom morkaken, men i noen tilfeller smitte skjer under fødsel.

Time Frame

Medfødt syfilis utvikler seg på samme måte som syfilis infeksjon hos voksne, selv om de stadier av sykdommen er mindre veldefinert. Barn med medfødt syfilis som ikke får rask behandling vanligvis gå gjennom tidlig, latente og sent utslag av sykdommen. Den tidlige fasen opptrer mellom fødsel og de første måneder av livet, etterfulgt av en latent fase. Sen medfødt syfilis begynner vanligvis når barnet er minst to år gammel.

Effekter

Tidlig medfødt syfilis forårsaker et utslett lik som sekundær syfilis hos voksne. Utslettet kan bestå av blemmer eller kobberfargede humper og er vanligvis mest alvorlig på kjønnsorganer, nese og munn. Spedbarn med tidlig medfødt syfilis har ofte en blodig nese og i noen tilfeller kan utvikle nervesystemet problemer, inkludert anfall, lammelser, hydrocephalus og lærevansker. Den latente fasen av syfilis som følger har ingen symptomer, og spedbarnet vises vanligvis å ha gjenvunnet. Sen medfødt syfilis ligner tertiær syfilis hos voksne, selv om nevrologiske komplikasjoner er sjeldnere. Lesjoner i øyet og blindhet er vanlige komplikasjoner. Vekster og sår kan utvikle seg, forårsaker skade på bein, spesielt ansikts bein. Tennene blir ofte skadet av medfødt syfilis, og har en karakteristisk laftet utseende.

Identifikasjon

Diagnosen er vanligvis laget når rutine mors screening tester påvise syfilis hos moren. I noen tilfeller er medfødt syfilis ikke mistenkt inntil spedbarnet viser symptomer på tilstanden. Testene blir så utført på både mor og barn til å måle nivåer av antistoffer. Disse testene ofte gi falske positive resultater, så mer spesifikk testing kan være nødvendig for å bekrefte diagnosen.

Forebygging / løsning

Hvis det blir oppdaget syfilis tidlig i svangerskapet, kan smitte av fosteret nesten alltid unngås ved å behandle moren med antibiotika injeksjoner. Behandling av syfilis noen ganger fører til en Jarisch-Herxheimer reaksjon, som kan forårsake spontanabort tidlig i svangerskapet. Til tross for denne risikoen, gravide kvinner som har syfilis nesten alltid få behandling, siden sjansen for dødfødsel uten behandling er mye høyere. Spedbarn med medfødt syfilis er gitt antibiotika injeksjoner, vanligvis over en periode på 10 dager. Selv om dette er kurativ, kan permanent skade forårsaket av syfilis infeksjon ikke reverseres.

Advarsel

40 prosent av graviditeter hos kvinner som er smittet med syfilis vil ende i dødfødsel. Mellom 60 og 80 prosent av de resterende spedbarn blir født med medfødt syfilis. Mange av disse barna vil ha permanente funksjonshemminger eller vil bli vansiret av sykdommen. Medfødt syfilis er nesten alltid forebygges. Fordi syfilis testing er rutinemessig utført under svangerskapet, er det svært sjelden når kvinner får svangerskapsomsorg starter tidlig i svangerskapet.

Babyer og medfødt hjertesykdom

Finne ut at barnet ditt har en medfødt hjertefeil (ellers kjent som medfødt hjertesykdom) kan være oppsiktsvekkende og skremmende, men babyen er i gode hender. Moderne medisinsk kunnskap og teknologi forbedrer din babyens sjansene for blomstrende inn i voksenlivet, som leger er nå i stand til å diagnostisere og behandle nesten alle typer medfødt hjertesykdom.

Medfødt hjertefeil

Medfødte hjertefeil er problemer i strukturen av en nyfødt baby hjerte. De kan innebære problemer med hjertets innvendige vegger, hjertets ventiler, og hjertets arterier og vener. Medfødte hjertefeil påvirke hjerteblodstrømmen. Noen medfødte hjertefeil er enkle og har ingen symptomer, mens andre er komplisert og er ledsaget av livstruende symptomer.

Forekomst

Mellom 650.000 og 1,3 millioner amerikanere har en medfødt hjertefeil, og ca 36 000 (nesten én av hver 100) babyer er født med en medfødt hjertefeil hvert år, sier American Heart Association. Men hvis du eller noen i din familie har allerede hatt en baby med en medfødt hjertefeil, kan risikoen for å ha en ny baby med en medfødt hjertefeil være høyere enn normalt.

Årsaker

Det er mange potensielle genetiske og miljømessige årsaker til medfødte hjertefeil. Ifølge American Heart Association, er de hovedsakelig antatt å være genetisk men bare noen få gener har blitt positivt forbundet med medfødt hjertefeil. Også ifølge Kidshealth nettet, hvis en kvinne i hennes første trimester av svangerskapet er utsatt for miljømessige stoffer som dermatologiske medisinering, litium salter og krampestillende medisiner, kan det øke hennes babyens sjansene for å bli født med en medfødt hjertefeil. I tillegg, hvis en kvinne misbruker narkotika og alkohol, har ukontrollert diabetes, eller blir utsatt for industrielle kjemikalier under svangerskapet, hennes babyens risiko for å ha en medfødt hjertefeil øker. Imidlertid er spesifikke årsaker til medfødt hjertesykdom vanligvis ikke kjent.

Symptomer

Alvorlig medfødt hjertefeil vanligvis bli klart i løpet av de første månedene etter at babyen er født. Ofte, en av de første tegn på medfødt hjertesykdom er et hjerte knurrer, vibrasjoner som kan høres gjennom et stetoskop. (Merk at de fleste bilyder ikke indikerer en hjertefeil.) I noen babyer, lavt blodtrykk og blå hud ved fødselen er indikatorer på at blodet ikke sirkulerer tilstrekkelig gjennom sine små kropper. Noen andre symptomer kan omfatte pustevansker, problemer med fôring, og utilstrekkelig vektøkning.

Behandling

Mange medfødte hjertefeil kan behandles med en operasjon i tidlig barndom, men noen feil kan kreve 02:58 operasjoner mellom barndom og førskolealder. Noen forhold kan også bli behandlet av invasive prosedyrer, utført i Hjartekateterisering laboratoriet i stedet for på et operasjonsbord. Et barn med en medfødt hjertefeil fortsetter vanligvis å se en pediatrisk kardiolog og sin faste barnelege for standard kontroller.

Outlook

Ifølge American Heart Association, har risikoen for å dø etter medfødt hjertekirurgi ble redusert fra 30 prosent til om lag fem prosent mellom 1960 og i dag. De fleste barn med enkle defekter leve inn i voksenlivet uten ytterligere problemer utover mulig trening begrensninger. Folk født med komplekse medfødte hjertefeil opplever flere begrensninger som utviklingsmessige forsinkelser og lærevansker.

Behandlinger for medfødt syfilis

Selv om fødselslege vil gå langt for å behandle syfilis før barnets fødsel, er det fortsatt en mulighet for at hun kan bli født med medfødt syfilis. Medfødt syfilis kan være invalidiserende og livstruende for barnet dersom sykdommen står ubehandlet. Ifølge The New York Times Health Guide, kan spedbarn smittet med sykdommen i sin mors liv dø i fosterlivet eller etter fødselen. Hvis du har blitt diagnostisert med syfilis, eller hvis spedbarn skjermer positivt for sykdommen, søke behandling.

Diagnose

Hvis det nyfødte begynner å vise tegn til utslett på kjønnsorganene eller munnen, blemmer på hendene eller føttene, feber, medfødt lungebetennelse og en vannaktig utflod fra nesen, vil legen din mistenker at han har medfødt syfilis og vil undersøke morkaken og barnet ditt til å konkludere med en diagnose. Din nyfødte barn vil ha henne milt og lever undersøkt for betennelse, en taletale tegn på syfilis. Det nyfødte kan også gjennomgå en bein X-ray, en synsundersøkelse og en spinalpunksjon for å trekke ut væske for testing under et mikroskop.

Standard behandling

Alle behandlinger for syfilis, enten for deg eller barnet ditt, vil være penicillin; gravide kvinner som er allergisk mot penicillin kan ufølsomme før behandling. Hvis du ble diagnostisert under de tidligere stadier av sykdommen, er det lettere å kurere. Ifølge Mayo Clinic, hvis du har vært smittet for mindre enn et år, trenger du bare trenger én dose. Spedbarn vil også trenge en dose av penicillin, selv om legen har behandlet deg for sykdommen.

Dosering

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, vil behandling for et spedbarn vare i opp til 10 dager. Under barnets behandling, er det viktig å fullføre hele løpet av medisinering. Hvis du glipp av enda en dag, må du gjenta kurset.

Penicillin bivirkninger

Noen bivirkninger fra penicillin er Jarisch-Herxhemier reaksjon. Spedbarn kan utvikle feber, frysninger, muskelsmerter, hodepine og kvalme. Denne reaksjonen varer i bare noen få dager på det meste.

Forebygging / løsning

Praktisere sikker sex kan hjelpe deg å unngå å fange syfilis og dermed har barnet til å utvikle medfødt syfilis. Hvis du har blitt diagnostisert med sykdommen, få medisinsk tilsyn snarest mulig. Svangerskapskontroll er viktig. Riktig behandling kan redusere ditt barns sjansene for å utvikle komplikasjoner som blindhet, nevrologiske problemer, skjemmende og døvhet.

Hvordan å teste ut en HCG Trigger Shot

Hvordan å teste ut en HCG Trigger Shot


HCG er hormonet som produseres i løpet av svangerskapet. HCG også bidrar i utgivelsen av egg fra follikler på eggstokkene. En HCG skudd kan bli tilbudt kvinner som har problemer med eggløsning og bli gravid; de kan også bli tilbudt eggløsning fremkallende medisiner som Clomid å indusere utvikling av follikler. For ca to uker etter skuddet, vil en graviditetstest vise så positiv, fordi det vil teste for HCG hormon. Noen kvinner liker å teste ut skudd, for å se testene får lettere, så negativ; eller for å se det bli mørkere hvis gravid.

Hvordan å teste ut en HCG Trigger Shot

kjøpe nok hjem graviditetstester for å teste ut hele trigger skutt; du trenger minst 14. Disse kan kjøpes på apotek eller på nettet. Ulike merker har varierende grad av følsomhet for HCG hormon.

Test med en graviditetstest hjemme om morgenen etter at avtrekkeren skutt. Les bruksanvisningen før bruk og vente den nødvendige tid for linjene for å utvikle. Dette kan ta opp til 10 minutter.

Ta et bilde av din test, slik at du kan huske mørket av testlinjen og har noe å sammenligne det til i løpet av de kommende dagene.

Test på nytt neste dag på samme tid som før, for å sikre et nøyaktig resultat. Første morgen urin generelt har de høyeste nivåene av HCG, men alle er forskjellige; noen mennesker kan få bedre resultater i kveld. Fotografere testen.

Test daglig. HCG kan forbli i systemet ditt i 14 dager, og testen skal bli lysere til det blir negativ, noe som betyr at HCG har forlatt systemet.

Hvis testene ikke viser negativ etter 14 dager, eller begynner å få mørkere i stedet for lettere, kan du være gravid. Sammenligne testresultater i fotografier for å lete etter en økning i mørket.

Hint

  • Bruk samme merke av tester for hele syklusen; forskjellige merker kan ha forskjellig test-linje mørket.
  • Teste ut din utløse skudd kan være unøyaktig; tester kan være mørkere hvis det er mer fargestoff i en test, eller urinen er mer konsentrert.
  • Hvis testene får mørkere, eller ikke får negative, gå til legen din for å få en blodprøve som kan vise din faktiske HCG nivå og forberede svangerskapsomsorgen hvis du er gravid.

Medfødte cytomegalovirusinfeksjoner

Medfødte cytomegalovirusinfeksjoner


Cytomegalovirus (CMV) infeksjon kan forårsake permanent handikap i et lite antall spedbarn som er født med sykdommen. CMV er i herpes familien, knyttet til forkjølelsessår og vannkopper. De fleste mennesker blir smittet med viruset som barn og ikke har noen symptomer. Hvis en gravid kvinne er utsatt for og smittet for første gang under svangerskapet, har hun en 33 prosent sjanse for å overføre smitte til barnet hennes. Hvis et barn blir født med viruset, er infeksjonen kalles medfødt.

Symptomer på medfødt CMV

Én av ti nyfødte smittet med CMV vil ha problemer som væske i lungene, liten for svangerskapslengde, lav fødselsvekt, lite hode størrelse, skjelvinger, gulsott, beslag og et utslett av små blåmerker. Leveren og milten kan bli utvidet. De fleste barna som fødes med disse alvorlige symptomer vil lide varig funksjonshemming.

Prenatal tester for CMV

Blod titers kan fortelle hvis mor har antistoffer mot CMV som tyder på at hun har blitt smittet, men de kan ikke bestemme når infeksjonen inntraff. Babyen er bare i faresonen hvis mor ble smittet for første gang mens hun var gravid. Det finnes tester som kan hjelpe fastslå tidspunktet for smitte, men de er upålitelige og ikke mye brukt. En kvinne som ikke viser antistoffer for CMV er i fare for å anskaffe infeksjon mens gravid, men slike tester er ikke rutinemessig gjort prenatalt. Fostervannsprøve kan oppdage virus, men kan ikke fortelle om barnet vil ha abnormiteter.

Narkotika Betraktninger

Anti-virus medisiner som ganciklovir, som blir eksperimentelt forsøkt å forhindre hørselstap i de mest alvorlige tilfellene av medfødt infeksjon, har alvorlige bivirkninger. De er mye farlig for bruk i svangerskapet.

Prognose for babyer med CMV

De fleste babyer med CMV utvikle seg normalt. Babyer som har symptomer på CMV ved fødselen kan utvikle leverproblemer, vekst problemer, syn og hørselsskader og psykiske funksjonshemminger senere i livet.

Future for CMV Forskning

En storstilt utbygging vil være oppdagelsen av en trygg vaksine for CMV. Forskere jobber med å avslutte funksjonshemminger forbundet med CMV, som er like vanlig som de fra Down syndrom, føtalt alkoholsyndrom og nevralrørsdefekter.

Hvordan behandle Medfødt binyrebarkhyperplasi

Medfødt adrenal hyperplasi er en genetisk tilstand som påvirker binyrene. Både menn og kvinner lider av tilstanden der normal vekst er berørt. I denne sykdommen, gjør kjertlene ikke produserer nok kortisol, et hormon som er nødvendig for normal vekst. Leger vil behandle medfødt adrenal hyperplasi, men noen tilfeller kan være dødelig for pasientene.

Hvordan behandle Medfødt binyrebarkhyperplasi

Finn en spesialist for å behandle medfødt adrenal hyperplasi slik at tilgang til de nyeste informasjon og behandling alternativer er tilgjengelige. De fleste store byene vil tilby flere leger som spesialiserer seg på binyrene problemer, inkludert denne. De vil administrere tester og arbeide for å finne den beste behandlingsalternativ for pasienten.

medisinere barn som har medfødt adrenal hyperplasi med hormon medisiner for å supplere hva kroppen deres er eller ikke er i produksjon. I de fleste barn, er den tilstand som skal behandles med spesifikke medikamenter som øker den manglende hormonet eller hormonet ikke blir produsert nok, men i noen tilfeller, er flere legemidler er nødvendig. Overvåke eventuelle bivirkninger.

Tenk rekonstruktiv kirurgi. Dette er et vanlig valg for pasienter som har tvetydige ytre kjønnsorganene, spesielt hos kvinner, noe som er et resultat av noen former av kongenital adrenal hyperplasi. Mens det er ikke alltid nødvendig, vil denne type rekonstruktiv kirurgi bedre komfort og selvfølelse hos barnet.

Arbeid på å opprettholde de riktige doser av medisiner som barnet vokser og utvikler seg. Noen pasienter som kommer inn i voksenlivet med den vanligste formen av medfødt adrenal hyperplasi er i stand til å slutte å ta medisiner helt. Andre vil trenge for å fortsette å ta medisiner etter behov.

Hint

  • Følg alltid de mest aktuelle behandlingstilbud i henhold til legens anbefaling.

Medfødt binyrebarkhyperplasi Symptomer

Medfødt adrenal hyperplasi påvirker binyrene som kanskje ikke produserer nok kortisol hormonet eller for mye av hormonene aldosteron og testosteron. Hos barn, griper medfødt adrenal hyperplasi med vekst og utvikling av genitalia.

Baby Symptomer

Symptomer på klassisk medfødt adrenal hyperplasi hos spedbarn er vekttap, dehydrering, oppkast, forstørret penis og for jenter, tvetydige kjønnsorganer.

Barn og voksen Symptomer

Symptomer på klassisk medfødt adrenal hyperplasi hos barn og voksne inkluderer tidlig pubertet, infertilitet hos begge kjønn, blir kortere enn gjennomsnittet og uregelmessig menstruasjon.

Nonclassic kvinnens symptomer

Symptomer på nonclassic medfødt adrenal hyperplasi hos kvinner inkluderer infertilitet, fraværende perioder og maskuline egenskaper som for eksempel en dyp stemme og ansiktshår.

Nonclassic Unisex Symptomer

Symptomer på nonclassic medfødte adrenal hyperplasi forekommende hos menn og kvinner er overvekt, tidlig pubertet, lavt blodtrykk, lav beintetthet og en langsom bedring fra forkjølelse og andre infeksjoner.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er potensialet for en binyrebarksvikt som forårsaker diaré, oppkast, sjokk og lavt blodsukker. En binyrebarksvikt er et resultat av lav kortisol produksjon i binyrene.

Cyanotisk medfødt hjertesykdom Symptomer

Cyanotisk medfødt hjertesykdom er i hovedsak en defekt finnes i hjertet som var til stede på tidspunktet for fødselen. Denne defekten påvirker den måten som hjertet til slutt fungerer, minske nivået av oksygen i blodet enn det som normalt ville bli sett i et barn med en fullt fungerende hjerte. Denne tilstanden kan føre med seg en rekke forskjellige symptomer som er avhengig av den type av hjertefeil som barnet er født.

Cyanose

Den vanligste symptom på cyanotisk medfødt hjertesykdom er cyanose, som er en bluing av huden på grunn av den reduserte oksygennivået i blodet.

Kortpustethet

Cyanotisk medfødt hjertesykdom kan også forårsake en person til å lide av en kortpustethet eller en følelse av å være omstendelig.

Fatigue

Mange mennesker som lever med cyanotisk medfødt hjertesykdom kan også oppleve noen grad av tretthet. Igjen vil dette være på grunn av den reduserte oksygennivået i blodet.

Appetitt og vekt

En rekke personer med cyanotisk medfødt hjertesykdom vil ofte ha en dårlig appetitt, så å si. Denne mangelen på appetitt vil uunngåelig påvirke hvordan en person gevinster vekt eller holder vekten.

Irritabilitet

Noen mennesker med cyanotisk medfødt hjertesykdom vil begynne å manifestere symptom på irritabilitet. Dette kan være en reaksjon på resultatet av symptomer eller en reaksjon på nivået av oksygen i blodet, men det er vanlig å over dette symptom da en hjertefeil er tilstede.

Svette

Spedbarn som har cyanotisk medfødt hjertesykdom kan faktisk vise symptom på svette uten noen åpenbar grunn. Dette vil for det meste skje mens de spiser og sykepleie.

Fakta om medfødt hjertesykdom

Fakta om medfødt hjertesykdom


Ifølge American Heart Association, er medfødt hjertesykdom en tilstand der strukturelle hjerteproblemer eksisterer ved fødselen. Medfødt hjertesykdom er et resultat av problemer som oppstår under utviklingen av hjertet. Oppstår disse problemene før kvinner blir klar over sin graviditet, kort tid etter unnfangelsen.

Folk med medfødt hjertesykdom

Ifølge American Heart Association, ut av 1000 babyer, vil ni ha noen form av en medfødt hjertelidelse. Det er om lag 650.000 til 1,3 millioner mennesker lever med en medfødt hjertesykdom i USA.

Pediatric medfødt hjertesykdom

Ifølge Cleveland Clinic, mange former av medfødt hjertesykdom krever åpen hjertekirurgi. Men mange foreldre til barn som har pediatrisk medfødt hjertesykdom er nølende til å ta den ruten. Mange former for medfødt hjertesykdom kan behandles ved hjelp av spesielle katetre.

Medfødt hjertesykdom og sport

Personer som har medfødt hjertefeil kan sette seg i fare når du spiller sport. Ifølge Cleveland Clinic, barn med medfødt hjertesykdom trenger å bli testet for å finne ut om de kan delta i sport. Testen som er brukt for å bestemme dette er en fitnesstest der barnets hjertefrekvens, blodtrykk, hjerterytme og generelle idrettslige prestasjoner måles.

Medfødt hjertesykdom Test

Ifølge LittleHearts.org, vil mødre ikke vet om deres barn kommer til å ha medfødt hjertesykdom med mindre de tar en ekkokardiogram test. Denne testen er ikke utført av en fødselslege, men av en spesialisert lege. Hjertefeil kan noen ganger bli oppdaget før fødselen gjennom ultralyd.

Kostnad

I løpet av 2004, den totale kostnaden av medfødt hjertesykdom for sykehusene var $ 2600000000 i USA.

Dødsfall

I løpet av 2005 ble 192 000 tapte leveår før fylte 55 på grunn av medfødt hjertesykdom. Ifølge American Heart Association, 3861 mennesker døde av medfødt hjertesykdom i 2004 Den vanligste årsaken til spedbarnsdødsfall er medfødt hjertesykdom. Ut av alle spedbarn som dør av fødselsskader, 30 prosent dør av hjertefeil.

Typer av medfødte hjertefeil

Ifølge Cleveland Clinic, som blod forlater kamrene i hjertet den passerer gjennom en ventil. Medfødte ventilfeil er når disse ventilene er misdannet eller feil størrelse. Ventilene som er mest assosiert med medfødte ventilfeil er de pulmonal og aorta ventiler.

Ifølge Mayo Clinic, er en ventrikulær septal defekt når det er et hull i sentrum, og forekommer når skilleveggen ikke fullt ut danner. Store hull krever ofte kirurgi.

Den atrieseptumdefekt er når en hullformer mellom de to øverste hjertekamrene. Dette hullet former når septum ikke lukkes skikkelig. Avhengig av størrelsen av hullet, kan behandling ikke være nødvendig.

Dette er de tre vanligste typer medfødte hjertefeil. Andre typer medfødte hjertefeil har å gjøre med underutviklede hjertekamrene; defekte, forstørret, trange eller tran arterier; eller en kombinasjon av defekter. En fullstendig beskrivelse av de mange typer congential hjertefeil kan bli funnet på MayoClinic.com.