Digidexo.com

underarmsbrudd fatle

Hvordan kan et fatle hjelpe en skadet arm?

Immobilizes Arm å fremme helbredelse

En slynge hjelper en skadet arm ved å holde armen immobile, noe som bidrar til å fremme helbredelse ved å begrense aktiviteten av skadet arm. En arm skade, uansett plassering på armen, kan forverres eller gjort verre ved bevegelse. En arm slynge hindrer de fleste, om ikke alle, arm bevegelse, som påskynde helingsprosessen. Skadet vev og muskler i armen kan leges mye raskere uten unødvendig bevegelse.

Shields Arm Fra Utenfor risikofaktorer

I additon å immobilisere en skadet arm, hjelper en arm fatle en skadet arm ved å holde armen inntil kroppen, som igjen beskytter armen fra en rekke utenfor fornærmelser - inkludert å bli fanget i en dør, overstrukket, eller vridd. I dette henseende opptrer en slynge som en beskyttende barriere.

Reduserer Hevelse

En skadet arm som holdes i fatle en tendens til å ha mindre betennelse enn en skadet arm uten støtte fra en slynge. Ved å holde armen i en fast stilling, mens også i en høy stilling, har en tendens blodet til å strømme i en mye jevnere og normalmønster. Dette kan redusere mengden av inflammasjon i en skadet arm, som kan ytterligere øke hastigheten den naturlige helbredelsesprosessen.

Hvordan lage en Cuff & Collar skulder Sling

Hvordan lage en Cuff & Collar skulder Sling


Det er tre typer stropper, som støtter og immobilize en skadet del av kroppen for å lindre smerte og fremme helbredelse. Store lene stropper brukes til ribbe frakturer og underarmsbrudd. Trekantede stropper brukes med brukket kragebein og andre skulderskader. Krage og cuff stropper støtte en håndleddet, og brukes til å avlaste presset på en skadet albue. Mange kommersielle versjoner av krage og mansjett stropper er solgt, men du kan lage din egen. Denne slyngen kalles ofte en dobbelt halvstikk fatle på grunn av den knuten tradisjonelt brukt til å binde den.

Bruksanvisning

Trekk ut den skadde hånd mot skulderen på uskadde side.

Rull aa 60-tommers lang, kraftig bomull bandasje. Brett bandasje i to på langs.

•  Bind en løs dobbelt halvstikk i midten av lengden av bandasje. Et dobbelt halvstikk er en knute som består av to sløyfer, eller halvstikk. Lag en løkke rundt havariet håndleddet på den skadde siden og brette den enden av bandasjen gjennom løkken med klokken, som barn knytte enkle knuter eller cowboyer binde hester på innlegg. Gjøre den andre løkken rundt håndleddet og putt den enden av bandasjen gjennom løkken mot klokken.

Trekk endene av bandasje for å stramme dobbelt halvstikk over havari håndledd.

Trekk den ene enden av bandasje rundt havari hals. Knyt de to endene av bandasjen i hule like over kragebeinet, ved hjelp av noen knute som ikke vil gli. Knyt endene på et punkt hvor havariet håndledd vil bli støttet i midten av torso. Avstanden mellom knute nær kragebeinet og havariet håndleddet vil være forskjellig for høye og korte mennesker.

Hvordan legge ved en Hoyer body Sling på en Hoyer Lift

Hvordan legge ved en Hoyer body Sling på en Hoyer Lift


Den Hoyer heisen er en mekanisk enhet som brukes til å løfte og overføre en person med begrenset mobilitet. Brukes i helseinstitusjoner og hjemmesykepleie innstillinger, kan Hoyer lift kutte ned på skader på både pasienter og deres omsorgspersoner. Den Hoyer heisen er en hjul metallramme med en arm-lignende lift vedlegg. Et lerret eller mesh slynge, kalt en Hoyer slynge, er plassert under den personen som blir overført. Den Hoyer slyngen blir deretter festet til armen-lignende heis, før overføring. Forstå hvordan å feste Hoyer slynge er en viktig sikkerhetsfaktor ved bruk av Hoyer heis.

Hvordan legge ved en Hoyer body Sling på en Hoyer Lift

Hvordan legge ved en Hoyer body Sling på en Hoyer Lift

•  Forklar prosedyren til pasienten.

Kontroller at ett stykke Hoyer slynge er riktig plassert under brukeren. Bunnen av seilet bør være rett under brukerens knær, mens toppen av seilet skal være like over pasientens skuldre. Denne fatle stilling gir jevn fordeling av pasientens vekt og fremmer optimal sikkerhet.

•  Plasser Hoyer lift under sengen så holderen er sentrert over pasienten. (Se referanser 1)

Widen bunnen av Hoyer løfte og låse hjulene.

senkes holderen inntil det er lavt nok til å feste Hoyer slynge stropper til krokene.

Fest de fire stropper i Hoyer slynge til de fire tilsvarende kroker på holderen. Noen Hoyer Heiser kan ha fire kjeder hengende fra vugge som krok gjennom metallplater på de fire kantene på seilet. For U-formet stropper, sørg for de nederste stroppene krysser mellom pasientens knær før du fester dem til holderen kroker. Sjekk alltid produsentens veiledning for å være sikker på at du bruker riktig fatle for modellen av Hoyer løfter du bruker.

Kontroller for å være sikker på at Hoyer slynge er godt festet til holderen kroker før du løfter pasienten. Hver side av Hoyer sling må festes til den tilsvarende side av holderen.

8. Fortsett med Hoyer lift overføring.

Hint

 • Følg institusjonens prosedyre manual for riktig bruk av Hoyer lift.
 • Hoyer løfteseil kommer i ulike typer og størrelser. (Se referanser 2)
 • Bruk en U-formet slynge for pasienter som er i stand til å sitte oppreist. (Se referanser 1)
 • Bruk en full-body slynge for mer svekkede pasienter. (Se referanser 1)
 • Hvis legen foreskriver en Hoyer lift for deg hjemme, vil noen forsikring planer dekke kostnadene.
 • En Hoyer lift overføring er en to-person prosedyre. Forsøk aldri å overføre en pasient alene.
 • Skader kan oppstå hvis feil type Hoyer slynge brukes.
 • Falls eller skader kan oppstå hvis Hoyer heisen ikke brukes som anvist av produsenten.
 • Ikke la Hoyer slynge under en pasient i lengre perioder av gangen. Dette kan føre til ubehag eller hudskader.

Hvordan lage en skulder Sling Fra et laken

Hvordan lage en skulder Sling Fra et laken


Skulder stropper brukes når en arm eller skulder har lidd en pause, brudd eller forvridning. Ark gjøre gode stropper, siden de er lett å klippe og den myke, fleksible stoff kan holde en skadet lem uten å forårsake mer skade. Behandle sår som kutt før du legger armen i fatle. Om nødvendig, bruk en skinne for å stabilisere den skadde lem eller skulderen også.

Bruksanvisning

•  Start med et rektangulært stykke ark som er fem meter med 3 meter. Arbeide på langs og diagonalt, kuttet en trekant for å skape grunnlaget for din fatle. Denne størrelsen vil passe de fleste voksne. Du kan bruke mindre dimensjoner for barn. Hvis du ikke har saks hendig, kan du opprette trekanten ved å brette.

Sett pasientens albuen i det ene hjørnet i trekanten. Hvis du bruker et brettet ark, plassere albuen på brettet, øverste hjørnet. Legge henne håndleddet midtveis langs den nederste kanten av trekanten.

Løft de to andre trekanten ender - de to ikke støtter albuen - oppover, rundt og tilbake, bak den skadde skulderen. Juster høyde av armen ved å trekke arket ender forsiktig inntil armen er bøyd i en rett vinkel. Bind det fast i en knute på toppen av skulderen, holder albuen sin bøy på plass.

Fest seilet videre, om nødvendig, ved å pakke ekstra lange strimler av arket rundt seilet og pasientens bryst, så seilet holdes nær kroppen.

Sjekk armen innimellom for komfort og passform. Løsne knuten hvis blåmerker eller rødhet vises eller hvis pasienten klager over at seilet føles for tettsittende.

Skulder Fracture Therapy

En skulder brudd er en svært smertefull skade gjør mange dag-til-dag-aktiviteter umulige å oppnå. Frakturer er vanligvis diagnostisert ved hjelp av røntgenteknologi. Behandle en brukket skulder med fysioterapi er et must for å sikre en sterk bedring av muskel tone og utvalg av bevegelse i skulderen.

RICE

Hvis skulderen din ikke krever kirurgi holder seg til RICE metode for å hjelpe det gro. RICE står for hvile, is, komprimere og heve. Hvil skulderen så mye som mulig ising skulderen med en kald komprimere flere ganger om dagen for å hjelpe til med smerte og hovent vev. Heve armen når du ligger nede for å holde vekten av skulderen. Hold armen i fatle for å holde unødvendige vekten av skulderen inntil armen helbreder nok til å utøve. Øvelser og fysioterapi ikke bør forsøkes før skulderen har blitt undersøkt av en lege og skulderen har blitt klarert for trening.

Fysioterapi

Etter røntgenstråler er tatt for å bestemme tilstanden av skulderen, vil legen sannsynlig anbefale en fysisk terapeut. Fysisk behandling er nødvendig for å forbedre bevegelsesområdet og styrken av skulderen. Å utføre øvelser holder skulderen fra å bli stiv i leddene.

Øvelser vil trolig inkludere foran høyninger, lateral høyninger og diagonale høyninger bruker motstand band. Motstand band gir en liten mengde vekt mot muskler, styrke dem uten behov for frie vekter. Øvelser bør skje langsomt for å forhindre ytterligere skade.

At Home

Det er viktig som en del av terapien og utvinning perioden at hjemmet er satt opp for å minimere behovet for å bruke brukket skulder. For å holde innsatsen til et minimum alle materialer i huset skal flyttes til en høyde hvor pasienten ikke behøver å løfte armen over hodet. Hvis kirurgi er nødvendig, kan de første dagene for å bli kledd være vanskelig og hjelp kan være nødvendig.

Hvordan Heal a Broken Clavicle Bone

Hvordan Heal a Broken Clavicle Bone


En ødelagt kragebenet, eller kragebeinet, er en smertefull opplevelse, men oppgangen er ganske grei hvis du har en enkel fraktur. Et enkelt brudd er en eneste pause i stedet for pauser i flere flekker eller knust bein. Krageben er oftest brutt under fossen når du bruker hendene til å fange deg selv eller når du opprettholde et hardt slag på utsiden av skulderen din som komprimerer kragebeinet. Babyer kan også bryte en krageben under fødselen prosessen.

Bruksanvisning

•  Gå til legevakten for en X-ray eller ta kontakt med helsepersonell, hvis du tror du har brutt et bein.

Hold armen i fatle for den første uken etter at du har brutt din krageben. En slynge holder skulderkomplekset immobilisert og hjelper bein å begynne helbredelse. Bruk is for å redusere hevelse og hvile så mye som mulig. Husk at dette er en generell tidslinje; helsepersonell vil gi deg informasjon om spesielle skader, og du bør følge dette rådet.

Etter den første uken, erstatte slyngen med en figur-åtte sele. Denne enheten brytes rundt skuldrene og kan strammes mellom skulderbladene. Hensikten er å forbedre holdningen din slik at krageben vil gro riktig.

Ta kontakt med legen din om hvor lenge du trenger å bære en støtteenhet, for eksempel en figur-åtte sele. Tiden kan variere avhengig av omfanget av skaden, men to til tre uker er omtrent gjennomsnittlig.

Hvil krageben ved å unngå løfting eller overdreven bevegelse så lenge smertene vedvarer. Hele spekteret av bevegelse vil typisk komme tilbake om seks uker etter skaden oppstår. Bone healing og mending vil fortsette i et år eller mer, men det er ikke merkbar etter to til tre måneder.

Hint

 • Mens ibuprofen er bra for muskelsmerter og sårhet, er paracetamol bedre for bein skader.
 • Ikke presse grensene dine ved å løfte tunge gjenstander eller ved å prøve å øke omfanget av bevegelse; Disse evnene vil komme tilbake naturlig med tiden.
 • Hvis du er foreskrevet narkotika for smertelindring, ikke kjøre bil eller bruke maskiner før du vet hvordan du blir påvirket av medisiner.
 • Følg helsepersonell råd om hvordan man skal behandle og helbrede ødelagte krageben bein.

Hvordan søke Wrist splinter

Hvordan søke Wrist splinter


Wrist splinter, eller bukseseler, blir brukt til å immobilisere håndleddet i tilfeller av carpal tunnel syndrom, gikt eller mindre hårfine sprekker eller andre skader der en cast er unødvendig. Påføring av skinne eller bånd feil måte, kan føre til mer skade på håndleddet og armen som du prøver å helbrede. Immobilisering av en skade før de kommer til medisinsk hjelp kan bare være nøkkelen til å påskynde utvinning tid. Du vet aldri når å vite hvordan du skal bruke en håndleddet skinne vil komme godt med.

Bruksanvisning

•  Påfør et lag med gasbind polstring rundt armen fra hånden til pasienten til albuen. Dette vil holde immobiliseringsinnretningen ermet fra å gni mot huden.

Plasser immobiliseringsinnretningen ermet rundt gasbind, og pass på at det dekker fra midten av hånden til minst 4 inches under håndleddet.

Pakk fleksibel bandasje rundt ermet som er immobilisering av håndleddet. Begynn innpakning bandasje på håndflaten av hånden.

Hold bandasjen på plass med fingrene og pakk bandasje rundt hånden to ganger. Flytt opp underarmen ved å overlappe kanten av den siste svingen ca ¼ av en tomme med hver omdreining av bandasje.

Fest bandasjen på plass med metallklips. Plasser et klipp på bandasje slutten på hånden. Bury slutten av klippet på den ene siden av den første svingen du laget av bandasjen. Trekk klippet over så langt som det går, og trykk forsiktig for å feste på plass. Gjør det samme i midten av bandasjen, og på slutten. Bandasjen skal være sikkert holde spenne på plass.

Legg den brede delen av seilet på et flatt underlag i nærheten av der pasienten er. Har pasienten plassere armen i midten av seilet.

Ta de to endene av seilet opp til halsen. Ta den enden som er under armen og ta det rett opp og bak nakken uten å krysse over kroppen. Gjør det samme med den andre enden.

Tie begge endene sammen bak nakken. Gjør knuten solid, men ikke for stramt. Sjekk at den bredeste delen av seilet holder bunnen av armen som vil støtte armen vekt.

Be pasienten om å vrikke fingrene. Sjekk splint hvert 15. minutt for de første par timer for å sikre at fingrene ikke er blå eller føler deg kald. Dersom pasienten ikke kan vrikke fingrene eller de slår kaldt eller blå betyr bandasjen er for stram og bør tas på nytt umiddelbart.

Tips og advarsler

 • Har ekstra bandasje og fatle på hånden for å bruke når du vasker den ene pasienten har på seg.
 • Aldri immobilisere håndleddet med mindre beskjed om å av en medisinsk faglig.

Slik Care for en brukket håndledd hjemme

Som alltid er det lurt å oppsøke lege umiddelbart, og bryr seg om du mener at du har brutt noen bein i kroppen din. Men hvis en eller annen grunn ikke kan gjøre det til et sykehus så snart som mulig, ta disse få enkle skritt for å beskytte din bein (e) fra ytterligere skade.

Bruksanvisning

Etter at det oppstår skade, legg så lite stress og spenninger på håndleddet som mulig. Dette bør være ganske enkelt, siden du kan bruke den andre hånden og føttene til å flytte rundt eller ta andre ting. Hvis noen andre er til stede med deg, sitte eller ligge og tillate dem å ta vare på deg.

Pakk håndleddet med et fint lin klut eller annen type lys, men støttende materiale som kan hindre drastiske bevegelse av håndleddet. I utgangspunktet er du prøver å hindre håndleddet fra krampetrekninger rundt, og dette provisorisk splint vil holde den inntil du får profesjonell legehjelp.

Aldri, under noen omstendigheter forsøk på å bruke hånden eller grep noe hvis du tror håndleddet kan være brutt. Alltid ta de nødvendige forholdsregler. Det er bedre å være safe than sorry. Hvis smerten er uutholdelig, du definitivt ikke bør gjøre noe med håndleddet før en lege kan videre diagnostisere situasjonen.

•  Vurder innpakning armen i fatle for å holde det immobilisert til du kan få legehjelp. Bruk en lang skjerf eller stoffstykke å holde skadde armen i en avslappet stilling, bøyd ved albuen og holdt mot magen. Har noen andre tie seilet om nødvendig - ikke bruk hånden din skadet arm å gjøre noe.

Kragebeinet Klumper

Kragebeinet Klumper


Klumper på eller rundt kragebeinet kan være forårsaket av mange ting. Oftere enn ikke, det er noe mindre og midlertidige. Hvis, derimot, varer en klump lenger enn et par uker, vokser, er smertefullt eller ikke har noen forskjellige grenser, er legehjelp nødvendig.

Hovne Lymph Node

Et nettverk av noder i hele kroppen omfatter det lymfatiske system, en del av immunsystemet. Når utsatt for virus eller bakterier, vil disse nodene tidvis svelle. Hyppige områder av hovne lymfeknuter på grunn av infeksjon er i halsen og brystet, langs kragebeinet.

Kreft

I tillegg til enkel infeksjon, en type hvite blodcelle-kreft, kalt lymfom, kan også føre til noder i nærheten av kravebenet til å svelle. Andre typer kreft, som brystkreft eller bein kreft, kan resultere i klumper på eller i nærheten av kragebeinet.

Lipoma

En lipoma er en fettklump, vanligvis plassert mellom hud og muskel, som beveger seg litt under fingertrykk. Lipomas kan dyrkes hvor som helst på kroppen, inkludert kragebeinet området. De er harmløse og krever sjelden behandling.

Brukket kragebein

Hvis kragebeinet klump vises plutselig og er ledsaget av sterke smerter etter et fall eller støt av noe slag, kan det være et resultat av et brukket kragebein. Behandlingen inkluderer vanligvis plassere armen i fatle i opptil en uke for voksne og 3-4 uker for barn.

Hvordan å sove med en skulder Sling På

Hvordan å sove med en skulder Sling På


En skulder slynge er et stoff og elastisk støtte som går under og rundt armen din, med en stropp looping rundt halsen. Personer med arm- og skulderskader ofte bære disse stropper for å støtte deres arm eller skulder etter en skade. Å bli vant til følelsen av skulderen fatle når du får kledd, kan vasking og spising ta litt tid. For mange skader, leger insisterer på at du bærer seilet i løpet av de første 2-6 ukene av utvinning, avhengig av hvor alvorlig skaden. Mange wearers trenger tid til å tilpasse seg iført seilet mens de sover.

Bruksanvisning

Plasser en pute på stedet der du normalt hvile hodet og deretter legge ned.

Sett inn en annen pute under armen som er i seilet. Test din komfort nivå og legge til en annen pute under seilet om nødvendig. Armen som er i seilet bør føle seg helt støttes.

Lukk øynene og vurdere din komfort nivå. Hvis du fortsatt ikke er komfortabel med å sove i denne stillingen, legger 2:58 flere puter under ryggen din. Dette fører deg til å være i en halvveis sittende stilling, som kan være mer behagelig hvis du sover i en slynge.

Lukk øynene og vurdere hvor komfortabel du føler deg. Juster puter om nødvendig. Legg en hals pute å øke det samlede støtte.

Healing Tid for en skulder ute av ledd

Skulderen er en type kjent som en felles kuleledd. Det betyr at leder av humerus (bein i overarmen) passer inn i en liten væske kopp laget av brusk, kjent som labrum. Dette åpner for støtte av humerus og produserer et komplett spekter av bevegelse i skulderleddet. Imidlertid, i en skulder forvridning, humerus kommer ut av koppen labral, noe som resulterer i smerte og en relativ manglende evne til å bevege armen.

Typer forstuet Shoulders

Det finnes to hovedtyper av forstuet skuldrene. En fremre forvridning oppstår når hodet på overarms er slått ut av skulderleddet til det fremre (forsiden) av legemet, og kan være forårsaket av fallende på en utstrakt hånd eller ved traume til baksiden av skulderen. En bakre forvridning, noe som er mindre vanlig, oppstår vanligvis på grunn av et plutselig slag mot forsiden av skulderen. Generelt fremre dislocations leges raskere enn bakre dislocations.

Behandling og Tidslinje

Den innledende fasen av behandlingen er å presse hodet av humerus tilbake i skulderleddet. Dette gjøres enklest umiddelbart etter forvridning, som etter 30 minutter eller så skjøten blir hoven og stiv. Hvis dette skjer, kan IV smertestillende medikamenter eller muskelavslappende være nødvendig å presse leddet tilbake på plass. Etterpå vil legen plassere den skadde armen i fatle som vil immobilisere leddet. Dette seilet skal brukes i to eller tre uker. Etter det, vil fysioterapi være foreskrevet for å fortsette den helbredende prosessen.

Komplikasjoner

Det er to hoved komplikasjoner hvor en lege vil se ut. Den første og mest bekymringsfulle er enhver prikking, nummenhet eller tap av følelse i armen, noe som kan indikere en skadet eller kuttet nerve. Hvis dette er tilfelle, kan kirurgi være nødvendig å reparere nerver for å unngå permanent tap av følelse. Den annen komplikasjon er en fraktur av humerus, som kan være på grunn av traumer av med hode dratt ut av skulderleddet. Dette kan bli diagnostisert med en X-ray, og en brukket humerus vil øke den helbredende tid, og kan trenge ortopedisk kirurgi.

Samlet Healing Tid

Generelt vil en forstuet skulder fullstendig leget innen fire til tolv uker. Hvor lang rekonvalesenstid er avhengig av en rekke faktorer, inkludert mengden av strukturell skade på musklene ved tidspunktet for den forvridning, en alder av pasienten (yngre pasienter gro raskere) og den fysiske terapiregime. Når helbredelsesprosessen er over, vil pasienten ha hele spekteret av bevegelse, selv om enkelte aktiviteter, for eksempel plutselig dreiemoment på skulderen, vil fortsatt føre til smerter i opptil et år.

Viktigheten av Therapy

Hovedmålet med fysioterapi er å styrke skuldermuskulaturen. Dette har to funksjoner. Primært, fungerer det å bidra til å styrke skuldermuskulaturen som ble skadet i skulderen forvridning samt bidrar til å gjenopprette skulder styrke. Den andre funksjonen til å styrke disse musklene er å bidra til å holde skulderleddet intakt i fremtiden. Unnlatelse av å overholde fysioterapi kan la støttemusklene svake, noe som vil redusere skulder stabilitet, som fører til en større risiko for forvridning og andre skader.

AC-Joint Separasjon Healing

En acromioclavicular (AC) felles separasjon er forårsaket når krageben skiller fra scapula, rive AC leddbånd og andre omkringliggende leddbånd. AC felles separasjon er klassifisert i karakterer - karakterer I og II omfatter delvis tårer, mens høyere karakterer indikerer komplett tårer av alle de omkringliggende leddbånd, noe som resulterer i en komplett forvridning av AC-leddet. Healing mindre grader av AC-leddet separasjon er begrenset til konservativ behandling, men mer alvorlige karakterer behandles ved kirurgi.

Grade I til II

Konservativ behandling er brukt for klasse I eller II AC felles separasjon, som helbreder det innen et par uker. Grade Jeg er en forstuing av leddbånd som holder AC-leddet sammen mens Grade II er en komplett tåre av AC leddbånd og delvis rive av coracoclavicular leddbånd.

Disse graderinger av AC-leddet separasjon behandles med hvile, isposer, medisinering og skulderøvelser. Stopp noen aktiviteter som forverre skuldersmerter, for eksempel trening eller bevege armen foran kroppen. The Mayo Clinic anbefaler også å immobilisere armen i fatle, som avlaster trykket og øker helbredende tid. Påfør en kald ispose til skulderen i 15 til 20 minutter hver noen timer for å redusere hevelse og smerte.

Medisiner også redusere smerte. Analgetika, eller over-the-counter (OTC) smertestillende, er anbefalt av MD retningslinjer. Vanlige typer reseptfrie smertestillende inkluderer aspirin og paracetamol. Når smerte eller hevelse er redusert, til terapi bedre bevegelse i AC-leddet begynner, som foreskrevet av lege.

Grade III

Grade III AC-leddet separasjon, eller en fullstendig rive av AC leddbånd eller coracoclavicular leddbånd, blir også behandlet ved hjelp av en arm slynge, isposer og smertestillende. Hvis senene klarer å helbrede eller personen trenger å bruke armen for tungt arbeid, vil legen bruke behandlinger for Grade IV gjennom Grade VI skader å fremskynde helbredelse tid.

Klasse IV til VI

Grad IV til VI AC-leddet separering behandles med kirurgi. Ifølge skuldersmerter Info, flytter kirurgi krageben. Det fjerner også skadet vev og reparerer avrevne leddbånd. Den vanligste operasjonen brukes er åpen reduksjon intern fiksering (ORIF), som realigns bein. Hvis skjøten ikke kan rekalibreres uten ekstra støtte, blir skruer eller ledninger som brukes til å holde skjøten på plass. Etter operasjonen, bevegelsesøvelser, som foreskrevet av lege, blir brukt til å forbedre bevegelse i leddet. ORIF helt helbreder skaden innen 10 uker.

Hvordan behandle en skulder ute av ledd

Hvordan behandle en skulder ute av ledd


Forstuet skuldrene er ekstremt smertefullt, og kan være vanskelig å behandle. Ofte kan det full løpet av behandling for en alvorlig forstuet skulder ta flere måneder, eller enda lenger. Det er imidlertid mulig å kunne behandle og helt rehabilitere en skulder ute av ledd, gitt riktig tid, oppmerksomhet og ressurser.

Bruksanvisning

Immobilize den berørte armen i fatle så raskt som mulig. Dette vil redusere smerte og bidra til å holde skaden fra å bli verre.

Finn ut om det er noen andre, mer alvorlige skader som går sammen med forstuet skulder. Mange ganger, er en skulder ute av ledd så smertefullt at det kan maskere andre, mer alvorlige skader som ble påført i samme traumer. Pass på at det ikke er noen ekstra, livstruende skader før du fortsetter i behandling av den skadde skulderen.

Få medisinsk hjelp for skadelidte. Det er ikke tilrådelig for noen andre enn en medisinsk faglig for å forsøke å sette skulderen tilbake i ledd.

Ha den profesjonelle sette skulderen tilbake i ledd. Dette kan være svært smertefullt, men er helt nødvendig. Noen ganger kan smertestillende midler skal gis til pasienten på forhånd. I sjeldne tilfeller der forvridning er virkelig alvorlig, kan narkose gis under prosedyren.

Immobilize skulderen i en slynge for et par uker. Under de verste, mest smertefulle utvinning stadier etter forvridning, er det best å bare holde armen i fatle og la det gro.

Etter den verste smerten er borte, begynner fysioterapi for å rehabilitere den skadde skulderen. De viktigste målene for denne rehab bør være å styrke rotator-cuff muskler og gjenvinne hele spekteret av bevegelse i det skadde skulder.

Hint

 • Smertestillende midler skal benyttes for å behandle smerte forbundet med et forskjøvet skulder på kort sikt. Unngå å bruke dem for lenge, men fordi mange reseptbelagte smertestillende er ekstremt vanedannende.
 • Hvis du forrykke skulderen din, må du ikke prøve å bare sette den tilbake i ledd på egen hånd. Gjør du det kan være svært smertefullt og kan forårsake ytterligere skade. I stedet, kontakt lege og har en medisinsk faglig sette skulderen tilbake i ledd.

Definisjon av en frossen skulder

Selvklebende capsulitis, eller frossen skulder, er en tilstand som kan forverres over tid. Tilstanden kan forekomme i tre stadier: frysing, frosset og tining. Din frossen skulder kan løse seg selv med eller uten behandling innen tre år.

Funksjon

Normalt, når du flytter skulderen din at du føler ingen smerter eller stivhet. Du bør være i stand til å bevege skulderen din med letthet.

Definisjon

Frossen skulder er en prosess som involverer fortykkelse og kontraktur i kapselen, som omgir skulderleddet, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS).

Risiko

Hvis skulderen har vært i fatle i flere uker og immobilisert i en lang periode av tid, er du i faresonen for å utvikle en frossen skulder. Andre risikofaktorer inkluderer diabetes, Parkinsons sykdom, hypotyreose, kirurgi eller hjertesykdom.

Symptomer

Symptomer omfatter smerter, stivhet og begrenset utvalg av bevegelse i skulderen din.

Betraktninger

Behandling for frossen skulder kan innebære kortikosteroid injeksjoner, tøyningsøvelser eller, i alvorlige tilfeller, kirurgi. Tøyningsøvelser kan også brukes til å hindre frossen skulder etter en skulderskade.

En korrekt anvendelse av en Arm Sling

En arm slynge blir brukt til å hjelpe immobilisere en skadet arm som et resultat av et brukket bein eller forstuing. En slynge bidrar til å forhindre ytterligere skade, så vel som forhindre betennelse og hevelse.

Søknad

Din skadet arm glir inn i fatle, med hånden vendt ut og albuen berører lommen på seilet, som indikert av Ohio State University. Seilet skal delvis dekke lillefingeren. Løftestroppene skal plasseres over uskadd skulder.

Justering

Din hånd på den skadde armen bør heves litt høyere enn albuen. Stropper på seilet kan brukes til å justere høyden på armen. Hvis slynge har en skulderpute, kan dette være fastspent på plass, for å hindre at seilet kutte i skulderen din.

Advarsel

Din sling bør justeres når du føler prikking eller nummenhet i fingrene. Sikre at seilet er glattet ut - i stedet for å bli krøllete - kan forhindre irritasjon og såre flekker på huden din.

Hvordan bære en Super Sling

Hvordan bære en Super Sling


The Bird og Cronin Super Sling immobilizes armen og skulderen for å fremme helbredelse etter en skade eller operasjon til skulderen. Den er lett og designet for pasientkomfort selv om den gir full og sikker immobilisering av arm og skulder som den er slitt. Super Sling består av en avdeling for å ta tak i armen til en pute tak i armen på en riktig posisjon for å beskytte skulderen, en skulderstropp, og en stropp som sirkler midjen. Du bærer seilet ved å plassere armen i kupeen, og deretter sikre den med stroppene.

Bruksanvisning

Løsne skulderstropp fra seilet og åpne frontpanelet. Plasser armen i fatle, slik at albuen er så langt tilbake som mulig. Fest frontpanelet troppen ved å tre den gjennom toppen D-ring som er plassert over frontpanelet.

Plasser skulderrem sikkert over uskadde skulder (skulder av armen som ikke er i seilet) og tre den gjennom midten D-ring. Feste den slik at enden av stroppen er på midchest nivå. Juster lengden på skulderstroppen ved hjelp av D-ring på baksiden slutten av seilet som nødvendig.

Plasser tommelen gjennom løkken på toppen fronten av seilet hvis det er mer behagelig for deg.

Plasser puten på midjen din. Fest seilet til den større enden av puten bruker klebestripene på puten.

Tre midjerem gjennom D-ringen på den fremre enden av puten for å feste den. Bruk D-ring på baksiden slutten av puten for å justere størrelsen på midjen stroppen slik at den passer ditt liv og er behagelig og sikker.

Tips og advarsler

 • Du kan trenge hjelp med å sette seilet på, særlig hvis din dominerende arm er den som er immobilisert.
 • Har legen din eller terapeut viser deg hvordan du kan bruke og bære denne slynge og foreta de første justeringer slik at du eller din omsorgsperson vil vite den nøyaktige plasseringen der å justere den.

Typer av Revet Rotator Cuffs

Rotator cuff tårer er en vanlig årsak til skuldersmerter og de øker i frekvens som du blir eldre. Det finnes to hovedtyper av revet rotator cuffs - delvis tykkelse tårer og komplette tykkelse tårer. Symptomene varierer fra ingen smerte i det hele tatt til akutte smerter og svakhet i armen.

Delvis Tear

På skulderen, er det muskler, sener og leddbånd som holder skulderleddet sammen. Rotator cuff består av sener rundt ballen av skulderleddet. Muskler, sener og leddbånd hjelpe din skulder rotere og gi stabilitet til skulderen. Når sener som holder disse musklene til beinet er skadet eller delvis revet, kalles det en delvis tykkelse rotator cuff tåre.

Komplett Tear

Når en eller flere av de sener som holder musklene til ballen av skulderleddet blir helt revet gjennom, kalles det en full tykkelse rotator cuff tåre. I full tykkelse tårer, kan senen forbli festet til benet og fortsette å fungere. Det kan også være av full tykkelse tårer i hvilken en sene er fullstendig løsrevet fra benet. Denne type av rive signifikant påvirker omfanget av skulderen bevegelse og funksjon.

Symptomer

Symptomer på en revet rotator cuff inkluderer svakhet eller tynning av musklene rundt skulderen; smerter når du roterer, løfte eller senke armen; eller en knitrende følelse når du flytter din skulder bestemte måter. De spesifikke symptomene vanligvis avhenge av om tåre resultat av en plutselig traume eller på grunn av langvarig slitasje. Når tåre oppstår på grunn av en plutselig skade, kan symptomer inkluderer akutte smerter, en snapping følelse og en plutselig svakhet i armen. Når tåre oppstår på grunn av langsiktig repeterende aktivitet, kan smertene være mild når du er nå eller strekke overhead. Over tid kan smertene forverres og du kan ha smerter selv når det ikke er aktivitet i det hele tatt. Men ikke alle med en revet rotator cuff har symptomer - American Academy of Orthopaedic Surgeons rapporterer at 5 til 40 prosent av personer uten skuldersmerter kan ha en revet rotator cuff.

Diagnose

Når symptomene er til stede, kan en fysisk eksamen, X-stråler og bildediagnostikk brukes for å bekrefte diagnosen. Under fysisk eksamen, legen vil sjekke din skulder-området for å se om det er mørt, eller om det er noen form for misdannelse. Legen vil også teste din arm styrke, måle skulder utvalg av bevegelse og teste for ustabilitet i skulderleddet. X-stråler alene vanligvis ikke oppdager en tåre. Andre avbildningsstudier, for eksempel en ultralyd eller MR, hjelpe legen bekrefte diagnosen og forstå størrelsen på rive.

Behandling

En rotator cuff tåre kan behandles med kirurgiske eller kirurgiske metoder. Kirurgiske alternativene inkluderer hvile og begrenset aktivitet, legge armen i fatle, anti-inflammatoriske medisiner, steroidinjeksjoner eller fysioterapi og øvelser for å forbedre styrke. Hvis du og legen din avgjøre om kirurgi, den type kirurgi avhenger av hvilken type tåre. En fullstendig rive er reparert ved å suturere sene sammen igjen. Dersom senen er revet vekk fra bein, kan legen gjøre kirurgi for å feste den til beinet. For en delvis rive, legen kan utføre en prosedyre som kalles "debridement" å trimme eller glatte tåre. The American Academy of Orthopaedic Surgeons rapporterer at 80 til 95 prosent av pasienter som har kirurgi for å reparere en revet rotator cuff oppnå et tilfredsstillende resultat.

Hvordan Heal et Full Rotator Cuff Tear

Hvordan Heal et Full Rotator Cuff Tear


Noen rotator cuff tårer kreve kirurgi for å hjelpe dem å fullstendig helbrede, mens andre tårer vil bli overkompensert av de omkringliggende musklene. Full rotator cuff tårer (hele tårer gjennom ligament) mest sannsynlig vil kreve kirurgi. I de fleste tilfeller, er det lettere å helbrede Rotator cuff hvis operasjonen finner sted innen tre måneder etter den opprinnelige skaden.

Bruksanvisning

Hvordan Heal et Full Rotator Cuff Tear

•  Finn en ortopedisk spesialist for å se på skulderen din og finne ut nøyaktig hva som er galt. En MR og en X-ray bør utføres for å avgjøre om du har en revet rotator cuff og alvorlighetsgraden av tåre.

Ha kirurgi for å reparere rotator cuff tåre, hvis legen din bestemmer du trenger det. Alvorlighetsgraden av tåre vil diktere hvor mye legen din vil være i stand til å fikse.

Bruk en startsperre eller en slynge for et par uker for å holde skulderen i en posisjon. Dette vil tillate kroppen til å helbrede den berørte skulderen uten risiko for ytterligere skade på operasjonsstedet fra bevegelsen. Legen din vil gi ytterligere informasjon om hvordan å bruke fatle og når du kan fjerne det.

Begynn fysioterapi så snart som mulig etter operasjonen. Dette vil holde skulderen i å fryse, noe som ville begrense bevegelsen. Fysioterapi vil begynne sakte, arbeider for å strekke skulderen din. Det vil se ut som skulderen din tillater det, før du gjenvinne hele spekteret av bevegelse og styrke.

Start en vekt-treningsprogram for å styrke skulderen kompleks. Gjør dette ved skjønn av din fysiske terapeut, som skulderen din skal være helt leget før du kan ekstra vekt trening til trening / rehab program.

Hint

 • Oppsøk lege så snart som mulig etter den opprinnelige skaden. Rotator cuff tåre skader er mye mer sannsynlig å gro skikkelig hvis du får operasjon så snart som mulig.
 • Ikke fortsett å bruke den skadde skulderen hvis det gjør vondt. Finn en ortopedisk spesialist som kan sjekke skulderen din og fastslå omfanget av skaden din.

Hvordan søke en Arm Sling

Hvordan søke en Arm Sling


Arm stropper brukes til å immobilisere en arm som har blitt skadet eller som krever støtte etter en ortopedisk eller kirurgisk prosedyre. Målet med å immobilisere armen er å redusere smerte, hindre ytterligere skade og tilrettelegge rask helbredelse.

Bruksanvisning

En vet at de fleste velassorterte førstehjelp kits inkludere minst en slynge, noe som vil være trekantet i form. Noen førstehjelp prosjektpakker inkluderer stropper i to størrelser: en for ungdom og en for voksne.

Forstå at selv om du ikke har en slynge i førstehjelp kit, kan du utforme en slynge til å gjelde for en skadet arm fra materialer du har på hånden, inkludert belter, skjerf, håndklær, sengetøy eller klesplagg. Uansett materiale du bruker, bør det ikke strekke.

Finn ut hvilken arm har blitt skadet, og inspisere det å være sikker på at det ikke er noen punkteringer eller rifter som krever behandling. Hvis armen er blødning, må du kontrollere blødningen før du bruker armen slynge.

Finn den lange siden av trekantformede slynge, og plassere det øverste punktet over skulderen på motsatt side av skadet arm. Seilet materiale bør ligge flatt over den skadde personens overkropp.

Bøy skadet arm ved albuen 90 grader, og trekke den nederste punktet på langsiden av seilet opp over den skadde armen og rundt på baksiden av personens nakke. Begge punkter bør møtes omtrent ved toppen av skulderen på motsatt side av skadet arm.

Kontroller at det tredje punktet i fatle trekant er plassert ved albuen til den skadde armen. Hvis det ikke er det, omplassere seilet til riktig posisjon, tar seg ikke å føre til at pasienten unødig smerte.

Bind seilet bak persons nakke mot uskadde side. For å forebygge gnagsår, plasserer et stykke myk klut mellom knuten og personens hud.

Hint

 • Hvis man har en annen slynge eller materialstykke, påføre et bindemiddel til armen når den har blitt plassert i en slynge. Pakk slynge eller materiale rundt personens overkropp slik at det dekker slengte armen. Fest den godt. Dette bindemiddelet vil ytterligere immobilisere den skadde armen.

Utøve tips for travle moms

Utøve tips for travle moms


Opptatt moms kan kutte tid for sin egen trivsel, slik at de kan jobbe og ta seg av barna og huset. Trening er en integrert del av din helse, imidlertid. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, voksne vanligvis trenger minst to og en halv time med moderat aerob aktivitet (eller en time og 15 minutter med høy aktivitet) per uke og styrke-trening trening minst to dager per uke. Med litt planlegging, kan du oppfylle dine familieforpliktelser og ta vare på deg selv.

Familieaktiviteter

Involver familien din i treningsplanene. Å være aktiv er mer moro som en familie, og det kan bidra til å undervise barna dine verdifulle helsevaner. Ta med barna til en familie gym som YMCA. Du kan nyte en aktivitet sammen, for eksempel svømming eller gå sporet, eller du kan hver velge din egen aktivitet. Mens barna tar kampsport leksjoner, kan du bestemme deg for å prøve en Pilates klasse. Selv om du ikke kan få til gym, kan du fortsatt jage barna utenfor for et spill av tag eller kickball.

Moms med spedbarn

Selv en veldig små barn kan gå med deg for en treningsøkt. Stroppen babyen din inn i en jogge vognen, og gå eller jogge ned gaten eller til parken. Hvis du føler deg overveldet med husarbeid, kose barnet ditt i en baby fatle mens du støvsuger. Den ekstra vekten kan hjelpe deg å forbrenne mer kalorier, og du er oppnå to mål samtidig: morsrollen og trener. I stedet for bare rocking babyen, spille litt musikk og dans med babyen i slynge.

Hurtig Økter

Snarere enn å presse deg selv til å fullføre en 30- til 45-minutters trening, prøv å trene i kortere perioder, flere ganger per dag. Hvis du har bare et par minutter, løpe opp og ned trappene et par ganger eller gjøre noen hopping knekt. Du kan også bygge et hjem gym med et par stykker av billig utstyr. Start med et hoppetau, et sett med motstand band eller manualer og en øvelse DVD. Ifølge Babyzone, hoppe tau for bare ca 15 minutter kan hjelpe tone fleste av dine muskelgrupper, få pulsen pumping og arbeide opp en svette. Hvis du bare har noen få minutter på å trene mens middag er matlaging, gjøre et par sett med toning øvelser med motstand band eller manualer. Hvis barna er napping og du har litt mer tid til deg selv, pop i øvelsen DVD for en kort treningsøkt.

Treningsøkter i arbeid

Ikke begrens dine treningsøkter til ditt hjem. Parkere bilen lenger fra din arbeidsplass og gå raskt til døren. Finne unnskyldninger for å bruke trappene et par ganger om dagen. (Bære tunge gjenstander opp trappen kan få pulsen opp enda mer.) Hvis du har litt privatliv ved skrivebordet, kan du gjøre en sittende versjon av beinløft. Løft bena opp parallelt med gulvet, hold i noen sekunder, senk sakte. Prøv å gjøre flere sett med 10 på rad. Du kan også presse magemusklene et par ganger på skrivebordet for å gi dem en mini-trening.