Digidexo.com

Jern i drikkevann hemokromotose

Tillatte nivåer av jern i drikkevann

Tillatte nivåer av jern i drikkevann


Takket være handlingene til US Environmental Protection Agency, har dette landet en av de sikreste vannforsyning i verden. Etaten, sammen med statlige organisasjoner, sikrer renslighet av drikkevann ved bruk av Safe Drinking Water Act som sin guide. Loven setter primære og sekundære standarder for kjemiske, mikrobiologiske, radiologiske og fysiske forurensninger for erstatning i vann. En sekundær standard, som er retningsgivende og ikke påkrevd ved lov, er for jern, som kan være tilstede ved et nivå på 0,3 mg per liter vann.

Time Frame

Safe Drinking Water Act ble undertegnet i loven i 1974. Det har blitt endret to ganger --- i 1986 og 1996 --- å beskytte drikkevann ved kilden.

Misforståelse

Jern er ansett som en forurensning i vann, fordi det kan endre smak og utseende, og ikke for uheldige helseeffekter. Faktisk er nødvendig for god helse jern fordi den bærer oksygen i blodet.

Typer

Det er to typer av jern som kan være tilstede i vann: løselig er den mest vanlige form, og fremstår som rødbrune partikler i et glass med klart vann; uløselige jern synes å endre fargen av vann til rødt eller gul, og kan påvirke smak og utseende.

Forebygging / løsning

Vann kan testes for å fastslå hvilke typer jern stede og bli behandlet for å få jern nivåer i tråd med føderale retningslinjer. Behandlingen inkluderer lufting, filtrering og klorering.

Betraktninger

Safe Drinking Water Act og dens forskrifter gjelder ikke for flaskevann eller vann fra privateide brønner som tjener mindre enn 25 personer.

Slik fjerner jern fra drikkevann

Slik fjerner jern fra drikkevann


Jern finnes i drikkevann er vanligvis ikke farlig for helsen din, men det kan påvirke fargen og smaken. Det kan også flekker på retter og avgir en ubehagelig lukt. Dette kan være grunn nok til å fjerne jern fra ditt drikkevann. Det finnes ulike typer jern forurensning og har hver og en et annet behandlingsalternativ.

Bruksanvisning

•  Få en drikkevann testet for å finne jerninnhold. De fleste lokale helse avdelinger vil teste vannet for en liten avgift. Noen forsyne butikkene basseng eller vannbehandling kan tilby testing tjenester for drikkevann samt.

•  Velg et filtreringssystem med klorering og et mekanisk filter hvis rustpartikler er tilstede eller vannet inneholder mer enn 10 ppm jern.

Installer et vannfilter system hvis vannet har en pH på 6,8 eller mindre og 0,3 til 10 ppm av jern. Vannmyknere fjerne jern samt kalsium og mangan. De også forbedre natrium innhold ved hjelp av ionebytting.

Velg en oksiderende filter hvis vann fra springen har en pH høyere enn 6,8 og 0,3 til 10 ppm av jern. Disse filtrene oksidere jern og absorbere jern partikler.

Jernnivåer i drikkevann

Jernnivåer i drikkevann


Jern er et naturlig forekommende element i drikkevann som, i henhold til US Environmental Protection Agency, ikke utgjør en helserisiko. Jern finnes i hele miljøet og er ikke regulert under Safe Drinking Water Act.

Kilder

Iron entrer drikke vann fra jorda i naturlige reservoarer og akviferer. Konsentrasjoner kan komme opp i 10 mg / L; imidlertid, i henhold til Illinois Department of Public Health, kan konsentrasjoner over 0,3 mg / L føre til at vannet vises rusten.

Skjemaer

Jern kan være tilstede enten i den oksyderte form, kjent som treverdig jern, eller i redusert form, toverdig jern. Toverdig jern vil oppløses i vann, og det vil ikke ha noen lukt eller farge. Treverdig jern gir vannet en rusten farge og smaker ubehagelig.

Regulering

Jern i drikkevann er ikke regulert av US EPA, men organisasjonen antyder at nivåene holder seg under 0,3 mg / L for å unngå ubehagelige smak, lukt eller farger i drikkevann.

Helserisiko

Ifølge EPA, jern i drikkevann er en plage, og utgjør ingen umiddelbare helserisiko.

Jern i vann

Jern kan korrodere og beis husholdning inventar og jern som ikke oppløses i vann kan bygge opp i rør som begrenser flyten av vann.

Helse Bekymringer for Iron i godt vann

Helse Bekymringer for Iron i godt vann


Jern går inn i drikkevann som et resultat av naturlige jord prosesser og / eller korrodert rør. Siden vi er omgitt av det, er jern umulig å unngå. Ifølge Minnesota Department of Health, "Iron er den fjerde viktigste mineralet i jordskorpen." Indikasjoner på jern i vann inkluderer farget våtromsinnredning og klær og en ubehagelig smak eller lukt. Mens tilstede i de fleste drikkevann, jern-nivået overstiger sjelden konsentrasjoner større enn 10 deler per million.

Estetiske problemstillinger vs helsemessige problemer

Inntar jern i drikkevann er ikke direkte forbundet med negative helseeffekter. Nivået av jern i de fleste amerikanske drikkevann er ikke betraktet som en helseproblem.

The Environmental Protection Agency (EPA) anser jern i drikkevann et estetisk problem snarere enn et helseproblem. EPA standarder faller inn under to kategorier: primære og sekundære. Primære standarder beskytte folk fra patogener, radioaktive stoffer og giftige kjemikalier.

Sekundære standarder løse estetiske problemstillinger som for eksempel smak, lukt, farge, korrosjon og flekker. Jern i drikkevann faller inn i denne kategorien. Skadede klær, dårlig smaker maten, og korroderte rør og inventar er de viktigste problemene knyttet til jern i vann.

Viktig for helsen

Jern i drikkevann er faktisk avgjørende for god helse. Menneskekroppen krever jern for å transportere oksygen i blodet og mangel på jern kan føre til jernmangel. Jern i drikkevann bidrar til å oppfylle daglige ernæringsmessige behov. Flertallet av vannforsyninger i USA gir om lag fem prosent av det daglige jernbehovet.

Iron Testing

Hvis du er bekymret for nivået av jern i vannet ditt kan du få det testet. Laboratorieanalyse av vannet koster rundt $ 25 og kan bekrefte omfanget av problemet og bidra til å bestemme den beste behandlingen. Disse testene er tilgjengelig på et sertifisert laboratorium eller lokale jernvarehandelen og er enkle å bruke.

Hvordan Filter Gul høy Iron Water

Hvordan Filter Gul høy Iron Water


Jern, en mineralet i jordskorpen, blir rød og ruster når de utsettes for oksygen. Tilsvarende, hvis jernkonsentrasjonen i drikkevannet er for høy, vil det flekker inventar, klær, servise og VVS. Rød, gul eller brune flekker er kjennetegnet av høy jernkonsentrasjonen, men dette kan også indikere tilstedeværelse av tanniner. Vanligvis høy oksygen vannforsyning har lave konsentrasjoner av jern, og dårlig oksygenrikt vann har høyere konsentrasjoner av jern. Oksygen er knappere dypere ned i bakken, så dype brønner har større sjanse for å utvikle en jern problem.

Bruksanvisning

•  Bestill en test fra et sertifisert laboratorium. En test bestemmer den eksakte mengder jern i vannet, og filtreringsmetode varierer tilsvarende. Alternativt, ta kontakt med EPA kontoret til bakken og drikkevann eller besøke nettstedet for den årlige vannkvalitet rapport. Denne rapporten detaljer drikkevann innhold av staten og viser også din vann leverandør.

Kjøp en kalkfilter. Vannmyknere er konstruert for å filtrere lave nivåer av harde mineraler, fra 1 til 10 ppm. Sjekk produsentens anbefalinger for spesifikke evner av enkelte modeller. Dette filtrering metoden fungerer best med "klart vann jern" eller vann som ikke har noen farge.

Vurder en green eller "jern filter." Hvis jern er clogging opp kalkfilter eller hvis din laboratorietest viser jerninnhold på 10 til 15 ppm, bruk en green filter for å fange løselig jern fra drikkevann. Fjerne jern sediment ved tilbakevasking av filteret to ganger i uken.

Kontroller laboratorietest for pH-verdier, da det har betydning hvor godt green filteret fungerer. Filer fungerer best hvis pH i vannet er høyere enn 6,8, ifølge vann spesialister på North Dakota State University. Hvis pH-verdien er lavere, heve den ved å filtrere vannet først gjennom en kalsitt vann nøytraliserer.

Velg kjemisk oksidasjon pluss filtrering for vann med en løselig jern konsentrasjon større enn 15 ppm. Vann spesialister anbefaler klor for systemer for husholdning. Klorerte vann behandlinger fjerner også bakterier, parasitter, mangan og hydrogensulfid fra vannforsyninger.

Tips og advarsler

 • Klorerte vann behandlinger kan legge en ubehagelig lukt eller smak til vannet ditt.
 • Vann kontinuerlig behandlet med klor er en potensiell helsefare og bør ikke permanent erstatte en sikker vannforsyning. Bruk en aktivt kullfilter etter klor behandlinger trygt redusere klorinnhold.

Hva som forårsaker en rød farge på en drikkefontene?

Hva som forårsaker en rød farge på en drikkefontene?


Jern er årsaken til rød farge på drikking fontener og andre overflater som vann innslag. Jern er svært rik på miljøet, og som regn vann eller snøsmelting passerer gjennom jordsmonnet, kan jern siver sammen med det inn i akviferer som gir drikkevann, ifølge Illinois Department of Public Health og Minnesota Department of Health. I noen tilfeller, MDH forklarer, jern trer drikkevann gjennom korrosjon eller stålrør.

Former av jern og Iron Bakterier

Mest jern i vann er jern, eller klart vann, jern. Det er oppløst i vannet og blir rød etter å ha blitt eksponert for luft. Rød-vann jern er treverdig jern; denne jern ISNA € ™ t oppløst og vannet kommer ut av kranen eller rør med en rød farge. Visse bakterier trives på jern og etterlate en slim av rød, rødbrun eller gul farge. Det finnes mange arter av disse bakteriene, men de vanligste er Gallionella, Sphaerotilus, Leptothrix og Crenothrix.

Effekter av jern og Iron Bakterier

Jern og jern bakterier på drikking fontener ikke utgjør noen helserisiko. Jernet i vannforsyninger 5 prosent av vår daglige behovet for jern. Imidlertid kan jern i vann flekker retter, vaskeri og VVS. Overflødig jern og slim jern bakterier etterlate kan tette avløp og oppvaskmaskin. Jern bakterier slime kan også lukte støtende, og jern kan gi en metallisk smak til vann. Jern kan også sverte grønnsaker når de er kokt i jernrike vann.

Behandling

Jernholdige eller klart vann jern fjernes fra vannet med vann myknere. Rød-vann jern er vanskeligere å fjerne fordi det tetter behandlingssystemer. Ved hjelp av et vannrensesystem som sprøyter luft eller klor i vannet kan fjerne begge former av jern, som kan en mangan greenfilter. Jernbakterier kan fjernes fra vann fysisk, eller med varme eller klor. Hvis du oppdager en ubehagelig lukt eller smak sammen med den røde fargen på en drikkefontene, varsle avdeling for folkehelsen, slik at myndighetene kan løse problemet.

Hvordan overvåke drikkevann

Hvordan overvåke drikkevann


Når du bor borte fra et offentlig vannforsyning og få drikkevann fra en brønn, holde en drikkevann test kit hendig å sjekke vannet ditt med jevne mellomrom. Med mindre du bor i fjellene der jordiske godt vann filtre gjennom jordens naturlige sedimenter og rock sprekker, kommer vannet trukket fra brønner fra et vannbord. Plantevernmidler, kjemikalier eller andre forurensende stoffer lov til å renne ned på bakken kan sive ned i bakken vannbordet og forurense drikkevannet.

Bruksanvisning

•  Kjøp en vanntestsett tilgjengelig på nettet eller i maskinvare eller hjemme forbedring butikkene.

Åpne kit og gjennomgå de ulike testing materialer. Noen kits kommer med teststrimler som slår farge etter å ha testet vannet. Andre kits gi ampuller som du tilsette noen dråper av væske fra korrekt merket flaske til vann fra springen. Disse pakkene vil inneholde en fargekart for å definere testresultatene.

Vri kranen på og la den gå i noen få minutter for å sikre god flyt og vannet som brukes til testing er frisk og ikke vann bare lagret i rørene.

Fyll de enkelte ampuller forutsatt (hvis du har denne type kit) med vann til linjen merket på flasken som per spesifikke instruksjoner i settet. For en test-stripe type test, bare plassere vann i glass, ett glass for hver strimmel.

Ta en ampulle å gjennomføre den første testen. Tilsett passende mengde av prøveløsning, vanligvis 2-3 dråper i vann. Plasser fingeren over toppen av flasken og rist flasken for å blande løsningen. Sammenligne hetteglasset farge med fargekartet i settet for å avgjøre utfallet av testen. For test-strip kit, bare dyppe strimmelen kort i vannet og deretter sammenligne de fargede ender med fargekart for å få resultatene.

Lag en dagbok i en liten notisbok holdt i kjøkkenskuffen eller med test kit for å registrere dine funn. Sørg for at du date testresultater og holde denne posten. Legg merke endringer over tid med årstider og stormer.

Gjennomføre tester på en jevnlig basis og registrere dine funn. Hvis du finner betydelige nivåer av et materiale til stede i vannet ditt, for eksempel sterk jern, mangan eller et pH-nivå som er for lavt, kan du vurdere å kjøpe en vannanlegget å behandle vann fra godt å gjøre det sunt og trygt for drikking.

Tips og advarsler

 • Hold testresultater å vise til en vann condition entreprenør hvis du velger å installere et vannanlegget på brønnen pumpe. For de som får byen vann, noen test kits er tilgjengelig som inneholder tester for klor nivåer. Gjennomgå test kit innholdet før du kjøper for å sikre testene i settet er de du foretrekker. Kits test for klor, pH-nivå, bakterier, jern, mangan, sulfurs og mer.
 • Testresultater som avslører høye nivåer av miljøgifter krever umiddelbar handling. Slutte å drikke vannet fra brønnen og kjøpe flaskevann til drikke inntil en vannbehandling system er installert som løser brønnens forurensninger. Mange systemer er tilgjengelige som kan fjerne de fleste, om ikke alle av en brønn s forurensninger. I tilfelle av "fracked" brønner, der kjemikalier har sivet inn fra naturgass eller andre boreoperasjoner, kan du ikke har andre valg enn å stenge brønnen ned.

Hvordan virker PH påvirke drikkevann?

Hvordan virker PH påvirke drikkevann?

Måling

Balansen av surhet og alkalitet i stoffer som blir målt en pH-verdi, som står for hydrogen eller potensiell aktiviteten av hydrogenioner i substansen. PH-skalaen går fra 0 (mest syre) til 14 (mest base eller alkalisk), med en pH på 7 betraktes som nøytral. Skalaen er logaritmisk (som er Richter skala for jordskjelv), noe som betyr at hver hele tall er 10 ganger den foregående nummer - slik at en pH-verdi på 5 er 10 ganger mer surt enn en pH på 6.

Vann fritt for forurensninger har en nøytral pH 7. Det meste drikkevann har en pH-området 6,5 til 8,5, selv om det nylig, har enkelte kommuner (for eksempel Boston) begynte å behandle deres vann skal være så alkalisk pH-verdi som 9,3. Ubehandlet grunnvann er sannsynlig å være noe sure (pH 6,5 til 6,8) på grunn av mineraler i vann og industrielle og landbruks forurensninger. PH-verdien i vannet er også påvirket av temperatur; for eksempel når temperaturen går opp med 45ºF (25 ºC), pH synker med 0,45 (blir mer syre).

Sammenligning

PH i drikkevann har liten direkte effekt på kroppen din. Syren i magen har en gjennomsnittlig pH rundt 2. Mange ting vi inntar er surere enn de fleste ubehandlet grunnvann, inkludert melk (6,2), kaffe (5-6), øl (4,5) og sitronsaft (2,5). Noen forfattere forsiktig at surheten i noen drikkevann bidrar til acidose i kroppen, noe som kan føre til irreversibel celleskade inkludert lavere bentetthet og immunrespons, men graden av acidose i de fleste mennesker er for mild til å bli betraktet som en helserisiko.

Vann som er for syre kan indirekte påvirke vår helse - det tærer på rørene slik at mer jern og kobber inn vårt vann før det blir til vår springen. Jern vil forlate en oransje flekk; kobber vil forlate en grønn flekk i badekar, toalett eller vask. Selv om vi trenger disse mineralene for vår helse, kan for mye av dem føre til helserisiko. Surhet kan også smaker annerledes og la flekker på klær.

Hard og Soft Water

PH-verdien i vannet er ofte relatert til, men ikke bundet til hvor hardt eller mykt vannet er. Hardt vann har oppløst mineraler i det, slik som magnesium og kalsium, som er bra for helsen din. Hardt vann, men tar sin toll på vannrør, tekjeler, hvitevarer, vasker, badekar og toaletter av mineraler som kommer ut av løsningen og innskudd som en skala. Hardt vann kan også ha en ubehagelig lukt eller smak.

Bløtt vann kan ha mineralene fjernes med natrium, noe som gir vannet en salt smak og kan føre til for mye natrium i blodet, og kan føre til høyt blodtrykk. De fleste kommunale vannforsyninger er myknet ved hjelp av en kombinasjon av metoder, inkludert filtrering, sedimentering, klorering, ionebyttesystemer og elektromagnetiske felt, som også kan redusere natrium i bløt vann.

Hvordan å teste hjemme drikkevann

Hvordan å teste hjemme drikkevann


Det er mye uenighet om hvorvidt drikkevann er trygt. Teste drikkevann vil gi deg verktøy for å bestemme hva som er tryggest for deg og din familie. Vann testing varierer i pris avhengig av hvilke kjemikalier du ønsker å teste og om du bruker et hjem kit eller en sertifisert testinstans. Kjemikalier som kan testes for er arsen, magnesium, kalsium, jern, fluor, nitrater, løsemidler, plantevernmidler, og petroleum. Teste vannet regelmessig og holde seg oppdatert på lokale brudd er viktige skritt til vann sikkerhet.

Bruksanvisning

Bruk en sertifisert og lisensiert testsenter for å teste ditt drikkevann. Denne informasjon kan fås fra din lokale helse- og miljøavdelinger eller andre offentlige etater. Statlige sertifisert etater vil teste i henhold til retningslinjene for Environmental Protection Agency, som sikrer trygg offentlig drikkevann.

Kjøp en vann testing kit fra en lokal hjem eller jernvarehandel. Disse pakkene kommer med fargeteststrimler som du passer til et diagram for å bestemme mengden av en viss kjemisk i vannet ditt. Disse pakkene er billig og enkelt å bruke.

Kontakt en lokal eller postordre lab for å ha vannet testet. Disse kan bli funnet på Internett eller i en telefonbok og krever at du sender eller slippe av en prøve av vannet ditt. Det vil bli testet, og du vil bli sendt en rapport om funnene. Disse testene kan være litt mer kostbar, men testing er mer detaljert.

Kom i kontakt med EPA for å finne ut hva som er involvert i vann testing og de ​​beste måtene for deg å teste din egen vann. En jobb med EPA er å håndheve Safe Drinking Water Act, som ble satt på plass for å beskytte offentlig drikkevann. Denne loven krever at vannverk varsle offentligheten innen 24 timer etter et brudd som har potensielt alvorlige bivirkninger på publikum.

Ta kontakt med Centers for Disease Control og Prevention eller et lokalt byrå for å diskutere måter testing godt vann, som ikke faller inn under Safe Drinking Water Act. Huseiere er ansvarlig for å teste sin egen brønn vann, noe som kan ha forurensninger fra innsig av deponier, plantevernmidler, gjødsel og generell avrenning i urbane områder. Denne type av vann som må testes ofte for sikkerhet.

Hvordan løse hydrogensulfidgass i drikkevann

Hvordan løse hydrogensulfidgass i drikkevann


En av de vanligste klagene blant de som har godt vann i sine hjem er av en ubehagelig lukt ikke altfor ulike råtne egg. Den "råtne egg lukt" problemet har forårsaket utallige enkeltpersoner å bekymre seg om sikkerheten til deres drikkevann. Dette problemet er forårsaket av en tilstedeværelse av hydrogensulfidgass, og i de fleste tilfeller er ikke skadelig; selv så kan det være svært ubehagelig for drikke og matlaging. Heldigvis finnes det noen måter å redusere problemene forårsaket av overdreven hydrogenperoksid i drikkevann.

Bruksanvisning

Mål nivåene av hydrogensulfidgass i vann med et hjem vann test kit. Som tester varierer fra produsent til produsent, må du følge instruksjonene som følger med settet.

Unn vann med en enkel karbon filtreringssystem hvis testen måler bare en liten mengde av hydrogensulfidgass; opp til 1 mg. Kullfiltre kan installeres enten på selve brønnen, eller et enkelt hjem filtreringssystem, slik som de som produseres av Brita, kan brukes til å rydde opp i svovellukt. Den enkleste og minst kostbare alternativet er å feste et filtreringssystem direkte til kranen din, som vil filtrere alt vannet du bruker til matlaging eller drikke. Sørg for at du endrer din kullfilter hver fjerde uke for optimal effekt.

Installer en jern fjerning filter på din godt hvis vannet tiltak mellom 1 og 10 mg av hydrogensulfidgass. Mangangreeninneholdes i et jernfjerningsfilteret oksyderer hydrogensulfid, som effektivt virker til å fjerne lukt problemet som er forbundet med gass. Som karbon filtrering, må mangan green filtre skiftes ut med jevne mellomrom for å sikre effektivitet.

Installer en klorering system i ditt godt hvis dine målinger viser seg å være mer enn 10 mg av hydrogensulfidgass. Dette er den vanligste behandlingen for gass sulfid, selv om klor kan låne en forkastelig smak til vann da lagt uforholdsmessig. For å sikre forsvarlig gjennomføring, arbeide med en vannbehandling spesialist som kan analysere og feilsøke installasjonen.

Tips og advarsler

 • "Råtne egg lukt" som bare oppstår når vannet er varmt kan indikere et problem i varmtvannsberederen. Sørg for at dette problemet er utelukket før går mot vannbehandling.

Hvordan å rette Lav pH i drikkevann

Hvordan å rette Lav pH i drikkevann


Potensialet for hydrogen i ditt drikkevann er kjent som sin pH. pH-verdien er et mål på surhet eller alkalitet av en løsning. Det er målt på en skala fra 0 til 14 med tall i henhold til 7 som indikerer en sur oppløsning og i løpet av syv tall som angir en alkalisk oppløsning. Environmental Protection Agency hverken godkjenner eller regulere surhetsgraden av offentlig drikkevann, men byrået anbefaler pH-nivåer av 6.5 til 8.5 for drikkevann. Lave pH-verdier kan oppstå naturlig på grunn av geografi og kan bli surere på grunn av sur nedbør, melder University of Massachusetts. Lave pH-nivåer kan føre til blå-grønn farging i kobberrør, rød farging i rør laget av jern og trigger avløp lekkasjer og andre problemer med korrosjon, slik som utlutning av tungmetaller i en drikkevannsforsyning.

Bruksanvisning

Få din vann testet: Du må vite pH-nivået i vannet ditt for å finne ut hvordan man best kan behandle det. Pre-treat vann som er veldig surt før andre metoder for korreksjon vil fungere. Hvis drikkevann har en meget lav pH-verdi, bør magnesium oksyd være inkludert for å forbehandle vann. Ta kontakt med din lokale helsestasjon for å finne et sertifisert laboratorium for å teste pH. Be om testing for tungmetaller hvis vannet har en svært lav pH.

få en nøytraliserende filter som benytter kalk eller kalsiumkarbonat for å korrigere lave pH-nivåer. Vedlikeholde og erstatte slike filtre regelmessig for å holde dem fungerer bra.

Få en vann testet for hardhet, som er et mål på kalsium og / eller magnesium i drikkevann som kan legges til ved filteret. Behandle hardt vann for å gjøre dannelsen av skum eller skum for å vaske mindre vanskelig. Legg en patron filter for å fjerne disse mineralene dersom kalsiumnivået overstiger 120 milligram per liter, eller dersom magnesiumnivå er mer enn 180 milligram per liter. Bruk en ion-exchange behandling eller kalkfilter for å korrigere mineral nivåer i drikkevann.

Installer en kjemisk matepumpe for å legge soda til drikkevann hvis du har en stor mengde vann å behandle, og bruke den hvis du vil også gjerne desinfisere vannet eller behandle det for høye nivåer av jern med hypokloritt blekemiddel.

Tips og advarsler

 • Nivåene av karbondioksid og de totalt oppløste faste stoffer (TDS) vil påvirke hvor godt filtersystem fungerer.
 • The Water Systems Rådet rapporterer at potash kan brukes i stedet for soda slik at natrium nivåer ikke er oppvokst i drikkevannet.
 • Soda eller natriumkarbonat vil heve pH, men det kan også heve natrium nivåer av vannforsyning. Kalium kan bli substituert for natrium karbonat, men høye nivåer av kalium kan også ha negative helseeffekter.

Typer av drikkevann Bakterier

Typer av drikkevann Bakterier


Selv om vann fra springen er regulert, og er derfor vanligvis trygt å drikke, kan det fortsatt være noen bakterier og andre skadelige enheter i det. Å vite hva disse bakteriene kan være, og hva skade de potensielt kan føre til, kan være nyttig i å avgjøre om du bør se nærmere testing og rense vannet.

Koliforme bakterier

Koliforme bakterier er en av de vanligste typer bakterier som kan gjøre sin vei inn i drikkevannet. Koliforme bakterier er ikke en enkelt type bakterier, men snarere en gruppe, som omfatter det meste av bakterier du kan forvente å finne i vannet ditt. Noen Koliforme bakterier kan være ufarlig, men andre kan forårsake gastrointestinale problemer. Denne gruppen bakterier kan omfatte E. coli, noe som noen ganger kan forårsake alvorlige helseproblemer. Koliforme bakterier i drikkevann indikerer vanligvis at det er en forurensning eller lekkasje et sted, som for eksempel avrenning fra en gård inn vann, eller et tilbakestrømning eller annet sted i systemet. Disse forurensninger kan åpne døren for andre, mer skadelige bakterier og patogener, så hvis du tror du har Koliforme bakterier, se etter andre bakterier samtidig. Vann som har Koliforme bakterier i det kan filtreres, men som med alle bakteriell forurensning, er det også en god idé å ha en profesjonell desinfisere vannet ditt.

Legionella

Legionellabakterier utvikle seg i vannet, og da, som vannet fordamper, kan inhaleres. Legionella kan forårsake Pontiac feber, som har influensalignende symptomer, og kan også noen ganger utvikle seg til en mer alvorlig sykdom som heter legionellose.

Iron Bakterier

Jern bakterier finnes oftest i brønner. Selv om disse bakteriene ikke er kjent for å forårsake noen sykdommer i mennesker, kan de forårsake andre problemer. Jern bakterier kan endre lukt, farge og smak av dere vann - til et punkt der det er udrikkelig. Disse bakteriene kan også føre til problemer i avløp ved å blokkere vel skjermer og foringsrør, og belegg på innsiden av rør, redusere deres effektivitet.

Symptomer på jern-mangel anemi

Jern-mangel anemi oppstår når du ikke får nok jern, noe som betyr at kroppen din ikke har nok friske røde blodceller til å frakte oksygen til sin vev. Det kan være forårsaket av kraftige menstruasjonsperioder, indre blødninger eller rett og slett ikke å spise en diett høy i jern. Jern-Anemi kan behandles med en jern supplement eller ved å spise en jern-rik diett.

Svakhet

Personer med jern-mangel anemi vil ofte føle seg svak og utmattet.

Puste Trouble

Kortpustethet, spesielt under trening, er et vanlig symptom på jern-mangel anemi.

Mental State

Konsentrasjonsvansker og irritabilitet er tegn på jern-mangel anemi. Svimmelhet og hodepine er også ofte opplevd.

Pale Skin

Personer med jern-mangel anemi kan merke at huden blir mer blek enn vanlig.

Pica

Pica, eller suget av ikke-matvarer som is, skitt eller stivelse, er et tegn på jern-mangel anemi.

Andre vanlige symptomer

Personer med jern-mangel anemi også kan legge merke til kalde hender og føtter, en sår tunge, en rask hjerterytme og sprø toenails og negler.

Effekten av overflødig jern på hjertet

Noen mennesker har overflødig jern i kroppen. Dette kan være forårsaket av en overdose vitamin eller på grunn av hemokromatose, en lidelse som endrer kroppens evne til å bryte ned jern i kroppen. Overflødig jern kan ha en effekt på hjertet.

Symptomer

Når overflødig jern bygger seg opp i kroppen din, kan det føre til en rekke symptomer. Disse inkluderer leddgikt, leddsmerter, tretthet, impotens eller tap av libido, smerter i magen, høyt blodsukker, lav skjoldbrusk funksjon og leverproblemer. I tillegg kan overskuddsjern på hjertet fører til aterosklerose, hjertesvikt, arytmi og andre hjerte-problemer.

Funksjon

Jern har en viktig rolle i helse av kroppen og dens funksjoner som bloddannelse. Jern i kroppen er brukt eller redusert basert på kroppens behov. Når kroppen ikke kan bruke eller redusere jern nivåer, kan den lagres i vev og organer, som hjertet, lever eller bukspyttkjertel. I hemokromatose, absorberer kroppen store mengder jern, forårsaker den til å bygge opp i organer, som til slutt skader dem. Uten riktig behandling, flere organer, inkludert hjertet kan svikte.

Signfiicance

Når overflødig jern forstyrrer kroppens evne til å sirkulere blod i mengder som oppfyller kroppens behov, kan hjertet bli påvirket. Hjertesvikt og arrhytmhias kan være dødelig, hvis ikke de overflødige jernnivåer behandles og reduseres. Overskudd av jern kan bidra til aterosklerose, som når veggene i arterien tykkere og forårsake oppbygging av fettsubstanser, slik som kolesterol. Denne oppbygging i arteriene kan øke blodtrykket og redusere strømmen av blod, noe som øker risikoen for hjerte-problemer.

Behandling

Behandling for hemokromatose innebærer å fjerne blod som man ville når donere til en blod blank. En halvliter blod er normalt tatt et par ganger i uken. Etter et år med behandling, er en halvliter blod tatt med noen måneders mellomrom.

Hensynet

Hvis du har et overskudd av jern i kroppen din, er det viktig å snakke med legen din før du tar noen vitamintilskudd som inneholder jern. Forbruker jerntilskudd kan bidra ytterligere til å stryke bygge opp i hjertet og andre organer.

Hva er overflødig jern Innskudd i kroppen som kalles?

Overflødig jern innskudd dannes i kroppen når underliggende omstendigheter fremme unormal forekomst av jern absorpsjon i ulike organer og vev. Denne tilstanden --- kalt jernoverskudd --- kan være forårsaket av genetiske eller ervervede faktorer.

Betydning

Selv milde tilfeller av jernoverskudd kan utløse skade i vitale organer og øke risikoen for å utvikle en rekke plager, blant annet hjertesvikt, hjerteinfarkt, leverkreft, leddgikt og diabetes, ifølge Iron Disorders Institute.

Genetiske årsaker

Normalt styrer kroppens jern absorpsjon gjennom handlingene til en rekke gener, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. The Iron Disorders Institute siterer genetiske forhold som kan føre til jernoverskudd som inkluderer hemokromatose, talassemi, sigd anemi og visse enzymmangel.

Ikke-genetiske årsaker

Ikke-genetiske årsaker er høye nivåer av jerntilskudd og gjentatte blodoverføringer, bemerker Iron Disorders Institute.

Symptomer

CDC og jern Disorders Institute sitere potensielle symptomer på jernoverskudd som inkluderer felles eller magesmerter, tretthet, håravfall, impotens, infertilitet, forhøyet blodsukker, depresjon, vekttap, svakhet og tidlig debut av overgangsalder.

Behandlinger

Behandling av jernoverskudd krever en reduksjon av jerninnholdet i blodet, rapporterer Jern Disorders Institute. Metoder for reduksjon inkluderer blod drenering, blodgivning og chelation (kjemisk fjerning) av blod jern.

Hvordan bruke Pediatric flytende jern kosttilskudd

Hvordan bruke Pediatric flytende jern kosttilskudd


Jernmangel, også kjent som blodmangel, kan være en alvorlig medisinsk tilstand. Jern er viktig for kroppens produksjon av hemoglobin, forbindelsen ansvarlig for å utføre oksygen i hele kroppens vev. Riktig bruk av et strykejern supplement kan være fordelaktig for pediatrisk helse. Unnlatelse av å få nok jern kan føre til oksygenmangel, forårsaker redusert motorikk, mental kapasitet og atferds modenhet. En overdose av jern kan føre til læring og atferdsvansker, og økt risiko for blyforgiftning.

Hvordan bruke Pediatric flytende jern kosttilskudd

•  Ta kontakt med en lege. Blodprøver bør gjøres for å teste for anemi, og for å fastslå graden av jernmangel. Du bør aldri starte små barn på en vitamin diett uten å konsultere sin lege.

Velg et supplement. Barn som ikke kan tygge piller eller svelge piller helhet bør ta en væske supplement. Se på den type av jern i supplement. Kroppen kan behandle og absorbere jern jern kilder mer fullstendig enn treverdig jern.

Gi en alderstilpasset dose. Barn mellom 6 måneder og 12 måneder trenger 11 milligram jern per dag. Barn mellom 1 og 12 år trenger sju til 10 milligram jern per dag. Tenåringsgutter trenger 11 milligram per dag, og tenåringsjenter krever 15 milligram per dag. Ekstremt aktive barn kan trenge ekstra jern. Legen bør råde en bestemt dose for å imøtekomme barnets individuelle behov.

Gi jernet supplement med en naturlig kilde til vitamin C. Matvarer som sitrusfrukter, paprika og jordbær vil hjelpe kroppen absorbere jern.

Oppbevar jerntilskudd mellom 59 og 86 grader for å forhindre svinn.

Har barnets blod jern nivåer testes på nytt etter tre måneder og seks måneder. Tilskudd er ofte ikke nødvendig lang sikt.

Hint

 • Ikke gi jernet supplement innen to timer etter en oral antibiotika. Jernet kan gjøre antibiotikumet mindre effektiv.
 • Hvis intestinal opprørt oppstår, gi supplement med et lite måltid.
 • Iron overdose er den ledende kilde til forgiftning fører til dødsfall hos barn under 6 år Kontakt Gift umiddelbart hvis du mistenker at barnet ditt har konsumert en overdreven dose av jern.

Jern-rik mat for Kids

Jern-rik mat for Kids


Iron hjelper folk til å holde seg frisk. De utvikler røde blodceller som bærer oksygen rundt alle celler i kroppen. Derfor er det ekstra viktig at barna får nok jern i sitt system som kroppen er i stadig utvikling. Det er nødvendig å vite hvilke matvarer bærer mest jern for å holde barnet ditt i god helse.

Melk for spedbarn

Små barn, i alderen seks måneder eller yngre, kan få jernet de trenger gjennom morsmelken. Barn som ikke blir ammet bør få melk formel som er jern-forsterkede. Fra en alder av seks måneder til ett år, kan du introdusere jern-forsterkede frokostblanding i en barnets kosthold.

Fresh Fruit

Frukt er en stor kilde til jern for menneskekroppen, slik at barn bør ha minst tre frukter om dagen for å sikre at de får jernet de trenger. Frukt med særlig høyt jerninnhold er jordbær, solbær, pasjonsfrukt, granateple og bringebær.

Kjøtt

Å spise kjøtt er den beste måten å få et høyt nivå av jern i kroppen din. For barn, ville sunnere valg være å gi dem magert rødt kjøtt. For å gjøre det noe de ønsker å spise, sette kjøttet i en bolle, kle den opp og kaller det en hamburger. Grønne blader inneholder også høye nivåer av jern, så legg de til burger. Mørk fjærfe er et annet sunt valg.

Beans

Bønner er gode kilder til jern i tillegg. Disse inkluderer kidneybønner, Lima bønner og tørkede erter og bønner. De er trygge for en pjokk å spise av seg selv slik at du kan gi det til dem direkte til et barn som en sunn snack. Alternativt kan du sette kidneybønner i en chili mais carne hvis barnet ikke liker smaken av bønner på egenhånd.

Små Sunn snacks

Datoer og egg er også en god kilde og kan gis til barnet som en liten godbit, avhengig av hva de foretrekker. Datoer er søt smak, så barn har en tendens til å like dem, og hardkokte egg har lenge vært en sunn snack foretrukket av mødre.

Vitaminer med jern for barn

Vitaminer med jern for barn


Små barn krever 10 mg jern per dag. Eldre barn trenger 12 mg (menn) eller 15 mg (kvinner). Jern er nødvendig for produksjonen av blod og utvikling av musklene. Uten det, vil barna føle seg konstant sliten og sløv. Det er en rekke matvarer med høyt jerninnhold, inkludert rødt kjøtt og spinat. Men hvis du føler at dine barn ikke får nok jern gjennom kosten, kan du prøve å innføre jerntilskudd i sin daglige rutine.

Poly-Vi-Sol Med Iron Drops

Dette er multivitamin dråper som er produsert av Mead Johnson Pharmaceuticals og selges over disk på de fleste stoff butikker. Hver dose inneholder 10 mg jern (i sulfat-heptahydrat formen), sammen med andre essensielle vitaminer og næringssalter, slik som vitaminene A og B, og riboflavin. Poly-Vi-Sol kommer i rulleform og blir typisk solgt i 50 ml flasker. Barn bør ta en ml daglig som et kosttilskudd til sine normale dietter. Dråpene er frukt flavored å forbedre sin smak.

Vitaminer Plus Iron

Vitaminer Plus Jern er et Vital Nutrition produkt som er designet for barn. Dosen er i tablettform, hvor hver tablett inneholdende 12 vitaminer, inkludert 60 mg vitamin C og 0,2 mg folsyre. Tablettene har også en høy (2,5 mg) jerninnhold. For å appellere til barn, er hver tablett referert til som en Dinotab og har en Herbasaur karakter inngravert. Tabletten inneholder også fruktose og naturlig sitron-lime smak å gjøre det smake søtere. Barn bør ta en tablett daglig sammen med et måltid. Hvis barnet ditt ikke liker å ta tabletter, kommer Vitamin Iron Plus også i flytende form. Dette har et høyere jerninnhold (4 mg) og er oransje farget for å gjøre det lettere å svelge. En 5 ml dose bør tas med et måltid en gang om dagen.

Feosol

Feosol er bare egnet for barn med anemi og bør være foreskrevet av legen din. Anemi oppstår når barnet ditt har en lav konsentrasjon av hemoglobin i de røde blodcellene. Fordi jern er en viktig del av hemoglobin, blir blodfattig betyr at kroppen din er naturlig jern mangelfull. Feosol kommer i to former, karbonyl jern caplets og jernholdige sulfat tabletter. Ferrosulfat tabletter er den sterkeste av de to, og inneholder 65 mg jern per tablett, sammenlignet med 45 mg jern i karbonyl caplet. Men begge er fortsatt over 250 prosent av anbefalt daglig inntak av jern, så de bør tas med forsiktighet. På grunn av sin styrke, er Feosol normalt foreskrevet bare eldre barn og er tatt i små doser.

Høye jern Foods at babyer bør ikke spise

Høye jern Foods at babyer bør ikke spise


Det første året av en baby liv er delt inn i en seks måneders fasen av eksklusive amming, etterfulgt av en avvenningsfase der faste stoffer er innført, fra måneder sju til 12. Jern er viktig for fosterets utvikling. Høy jern matvarer utgjøre noe problem, gitt at barnet er minst 6 måneder gammel og ikke er allergisk.

Amming

The American Academy of Pediatrics anbefaler at babyer får alle sine næringsstoffer fra amming for de første seks månedene, eller fra en morsmelkerstatning som et andrevalg. Sunne babyer får nok jern fra morsmelk til de når seks måneder, når deres jern nivåer deplete. Ingen faste stoffer, spesielt høy-jern faststoffer som for eksempel fisk eller lever, skal gis til et barn før avvenning fase.

Sjømat og Peanuts

Noen foreldre er pro-forsinkelse - det vil si, banning svært allergiske matvarer som sjømat og peanøtter fra et barnets kosthold før de er mer utviklet. Andre mener at innføring av high-allergi matvarer tidlig vil bygge opp en immunitet. The American Academy of Barneleger '"Effekter fra gamle ernæringsterapi" var mangelfulle for eller imot, men det ga bevis for at eksklusive amming reduserer risikoen for kumelkallergi og eksem tilstander som eksem, vanlig hos barn yngre enn 5. Det fremdeles ikke er tilrådelig å gi avvenning babyer store mengder høy allergen mat.

Jerntilskudd

Iron kosttilskudd kan gjøre mer skade enn godt, spesielt under graviditet og for sunne babyer alderen 1 til 6 måneder, når det er en risiko for jern forgiftning, det motsatte av anemi. Sunne babyer yngre enn 7 måneder har lav risiko for anemi. Fra 7 til 12 måneder, et balansert kosthold, med jern fra heme kilder som rødt kjøtt, lever, fjærkre og fisk, anbefales. Heme jern er i form lettest absorberes av kroppen.

Avvenning

Fra 6 til 12 måneder, er babyer gradvis avvent brystmelk. Deres første faste stoffer er mushed opp ris, korn og frukt, som de varsomt ta til den nye maten. Etter dette, kan babyer spise nesten hva som helst. Høy jern matvarer som kylling, kalkun, lever, fisk og linser vil supplere morsmelk for å gjøre opp den anbefalte daglige 11 mg jern for 7 til 12-måneders-åringer.

Hvordan virker Drikkevann påvirke vekttap?

Appetitt suppressant

Vann triks kroppen til å tro det er ikke sulten. Når Kosten konsumere større mengder vann, de spiser mindre. Vann reduserer midlertidig selv reell sult følelser, så Kosten trenger ikke å spise så ofte. Drikkevann med et måltid reduserer rommet i magen for mat, å redusere mengden av mat som spises.

Sanne Hunger

Fordi dehydrering er en så vanlig problem, mange mennesker forveksler tørst med sult. Den beste måten å bekjempe unødvendig å spise er å drikke et glass vann og vent i 30 minutter før gumlet. Hvis de sultfølelse feste rundt, ta en matbit. Men i mange tilfeller vil det glass vann eliminere trangen til å spise.

Avfall Fjerning

Vann er nødvendig for riktig fordøyelse. Ved å drikke rikelig med vann, magen og tarmene fordøye mat på en raskere hastighet enn hvis kroppen ikke har nok vann. Nyrer avhengige av vann for å skylle ut avfall i urinen. Når kroppen er fri for avfall, leveren er i stand til å spyle ut fettet på et optimalt nivå.

Vannretensjon

Drikke mye vann reduserer mengden vann kroppen beholder. Når kroppen er dehydrert, holder den på vann, prøver å lagre den i nødstilfeller. Imidlertid, når vannfylling er kontinuerlig, kroppen ikke holde på overskuddsvann, siden det er lett tilgjengelig.

Trening

Vann er en nødvendighet for de som jobber ute. Dehydrering reduserer styrke og utholdenhet under trening, så fitness krever mye vann forbruk. Når jeg prøver å gå ned i vekt, spiller trening en viktig rolle, og drikkevann vil gjøre eller ødelegge en øvelse rutine.

Mindless gumlet

Når en dieter gjør bevisst en innsats for å drikke mer vann, drastisk reduserer tankeløse gumlet. Hver gang det er en trang til å snack, en flaske vann kommer til unnsetning. Sipping på vann kontinuerlig gjør unngå snacks enklere. Når drikkevann blir en vane, er snack unngåelse mye enklere, fører til mer betydelig vekttap.

Samlet Helse

Når kroppen er på topp, er fettforbrenningen optimal. Menneskekroppen består av omtrent 60 prosent vann. Når dehydrert, lider alle systemene i kroppen, fra temperaturregulering til mental klarhet. Det er viktig at legemet har den riktige mengde vann for å sikre at alt, inkludert fettforbrenningen, fungerer som det skal.