Digidexo.com

etter hallux valgus operasjon

Hvordan Wear sko etter Hallux valgus kirurgi

En Hallux valgus er en misdannelse av stortåen som er hovedsakelig forårsaket av seg sko som er for stramt eller ikke riktig montert. Selv bunions er ekstremt smertefullt, kan du noen ganger løse problemet ved å endre måten du velger dine sko. Hvis du ikke klarer å løse problemet på egen hånd, og kan ikke tolerere smerten, kan en ortopedisk kirurg utfører poliklinisk kirurgi på Hallux valgus. Etter operasjonen, er det viktig at du bruker de riktige sko for å fremskynde helbredelsesprosessen og forebygge Hallux valgus fra å komme tilbake.

Bruksanvisning

•  Avstå fra seg alle typer sko til dressing eller kirurgisk sko har blitt fjernet. Du vil sannsynligvis ha på dressing eller kirurgisk sko i to til tre uker etter Hallux valgus kirurgi. Legen din vil fortelle deg nøyaktig hvor lenge.

Når du begynner på seg sko igjen, bør de ha en lang tå boksen (den delen av skoen som dekker tærne). Sko med en smal tå boksen kan forårsake klemme og irritasjon til tå som har blitt operert.

Velg en sko med et mykt skinn øvre for å bære frem din tå har blitt fullstendig helbredet. Dette kan være en atletisk sko eller en oxford-type sko.

Avstå fra iført sandaler og andre typer tynne såler. Velge en sko med en såle laget av et sterkt støttende materiale, så som gummi, for å hindre refracturing av benet. Den støttende såle kan også hjelpe til å redusere hevelse.

Unngå iført høye hæler og andre mote typer sko før du har fullt restituert fra operasjonen. Disse typer sko kan plassere ekstra belastning på foten som kan resultere i økt hevelse og stivhet.

Når du har helbredet, bruke sko som er riktig montert på føttene. Dette vil bidra til å forhindre en Hallux valgus fra å komme tilbake. En av føttene kan være større enn den andre, så har begge føttene målt. Hvis føttene er to forskjellige størrelser, må du kjøpe to par sko.

Hvordan kan jeg svømme etter Hallux valgus kirurgi?

Hvordan kan jeg svømme etter Hallux valgus kirurgi?


En Hallux valgus er en misdannelse i den første metatarsal som fører til at stortåen å peke innover. Dette fører til at vekten på foten for å skifte unaturlig og kan resultere i alvorlig smerte når du blir eldre. Noen mennesker velger å frata Hallux valgus kirurgi fordi de må holde av sin fot i en lengre periode av tid til å la det gro. Til tross for det, kan du være i stand til å engasjere seg i lav-effekt øvelser, som svømming, raskere enn du kanskje tror.

Bruksanvisning

Svømming Etter Hallux valgus kirurgi

•  Snakk med legen din før du begynner å svømme. Alles utvinning tid er forskjellig, så det er ikke noen bestemt periode, bør du vente før du begynner svømming. Du lege kan se på foten din og se om du er fysisk klar til å ta en svømmetur.

Plasser en Hallux valgus ermet på foten før du bade. Dette vil bidra til å immobilisere foten.

sakte ned i vannet og se hvordan det føles på foten. Du bør gå ut hvis du føler smerte i det hele tatt.

Begynn svømming lett å se hvordan foten reagerer på aktiviteten. Du må slutte hvis du føler smerte mens du svømmer. Du kan redusere din utvinning tid eller føre deg mye smerte hvis du fortsetter å svømme.

Ta av Hallux valgus ermet når du er ferdig med svømming og tillate foten å tørke av.

Hvordan Drive Etter Hallux valgus kirurgi

Ifølge informasjon fra Mayo Clinic, er en Hallux valgus en tilstand karakterisert ved dannelsen av et stort brak på felles av stortåen. Dette resulterer i forskyvning av stortåen, og tvang den til å peke innover mot resten av foten, utløser symptomer som hevelse, rødhet, smerte og nedsatt bevegelse. Mens bunions kan kompenseres for gjennom ikke-kirurgisk hjelp, er kirurgi den eneste måten å virkelig korrigere en Hallux valgus. Det er flere tiltak du kan ta for å komme tilbake til kjøring etter Hallux valgus kirurgi.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din behandlende lege å avgjøre en tidsplan for å returnere til vanlig aktivitet. Vanligvis vil du bli bedt om å holde seg på føttene helt for en periode på tre til fem dager, etterfulgt av en lengre periode med begrenset aktivitet. Forholde seg strengt til legens ordre, for at du øker din utvinning tid og redusere potensialet effekten av behandlingen.

Bruk komfortable sko med polstret sokker. Vurdere muligheten for innstikk i tillegg til å gjøre kjøreopplevelsen så behagelig som mulig etter Hallux valgus kirurgi. Ekstra polstring kan bidra til å beskytte deg mot eventuelle smerter eller ubehag som kan svekke din kjøring evne eller reaksjonstid.

Begynn å kjøre bare korte avstander til du er i stand til å vurdere din toleranse for langvarig kjøring. Fra og med korte turer til hjørnet og tilbake vil hindre deg fra å bli "strandet" hvis du opplever smerte etter operasjonen og finne deg selv klarte ikke å komme trygt hjem. Jobbe gradvis deg opp til å kjøre lengre avstander i løpet av et par uker for å sikre en trygg retur til motorkjøretøy funksjon etter Hallux valgus kirurgi.

Fysioterapi Etter Hallux valgus kirurgi

Hvis du har en stor benete bump på felles av stortåen, har du en Hallux valgus. Bunions, ifølge Mayo Clinic, er ofte forårsaket av seg sko som er for stramme. Mesteparten av tiden, kan en Hallux valgus bli tatt vare på ved å endre sko, iført innstikk eller padding området rundt Hallux valgus. I alvorlige tilfeller kan imidlertid bunions krever kirurgi, og det er en periode med rehabilitering. Terapi kan deles inn i sju uker.

Uker One og Two

Denne perioden umiddelbart etter kirurgi skal brukes til å hvile foten og holder den hevet. Du ønsker å tillate kirurgisk reparert tå og felles å helbrede før du prøver noen strekking og omfanget av bevegelse øvelser.

Uker tre og fire

Tåa har nå hatt litt tid til å gro, og du kan nå begynne å jobbe med å få ut noen av stivhet som er bygget opp i ledd over de siste to ukene. Det er en primær terapeutisk øvelse som du kan gjøre i løpet av denne tidsperioden, en tå flex. Grip stortåen på basen med deg hånden, tommelen på toppen, fingrene på undersiden av foten. Nå, sakte bøye tå oppover til du føler en liten ubehag. Hold den i 10 sekunder og deretter gå ned igjen. Gjør dette 10 ganger, tre ganger om dagen. Når du er ferdig med å bøye tå opp, kan du også bøye tå ned på samme måte. Nok en gang, gjør tre sett med 10 tre ganger daglig.

Uker fem og seks

For de neste to ukene, vil du ikke ratchet opp mengden av øvelser, men i stedet fortsette med uke tre og fire øvelser. Du kan imidlertid gjøre øvelsene oftere (seks ganger per dag), og du kan også presse grensene for din tå litt ved å utvide omfanget av bevegelse opp og ned.

Uke Syv Øvelser

Du kan nå begynne å gjøre øvelser som er avhengige av stående og bevegelse for å fysisk rehabilitere tå. Du kan begynne å bruke bakken for å bøye tåa ved å løfte opp hælen. Vandre opp bakken og opp trappene er noen andre gode måter å begynne å returnere tå fleksibilitet. Vanligvis, etter uke syv, kan du også begynne hånd manipulasjon av ledd. For å gjøre dette, bare putte en hånd rundt buen og bruke tommelen og fingrene på den andre hånden til å løfte tå mens du holder den rett. Hold denne posisjonen i 10 sekunder og slipp. Du kan også trekke ned på utrettet tå og hold den inne i 10 sekunder. Begge øvelsene bør gjøres i sett på tre, seks ganger om dagen.

Tå Øvelser Etter Hallux valgus kirurgi

Kirurgi er aldri en hyggelig opplevelse og Hallux valgus kirurgi er ikke noe unntak. Denne fremgangsmåten har en tendens til å være meget invasiv, og resulterer i en langsom helbredelse og utvinningsprosessen. Øvelser er avgjørende etter denne type kirurgi, som stortåen joint vil bli veldig stiv; uten regelmessig stretching, kan du miste utvalg av bevegelse og erfaring omfattende arrvev buildup.

Første og andre uke etter operasjonen

De første dagene etter operasjonen din fot vil være veldig hoven. I løpet av denne tiden, sørg for å holde det løftet. Ta medisiner foreskrevet av legen din og også isen din fot per instruksjonene mottatt fra legen din; gjøre dette vil hjelpe i helbredelsesprosessen. Uansett hva du gjør, ikke sette noen vekt på foten, som foten din prøver å helbrede både internt og eksternt.

Tredje til femte uke etter operasjonen

I begynnelsen av den tredje uken av utvinning din, bør du være i stand til å gjøre noen assistert spekter av bevegelsesøvelser. Denne øvelsen gjøres ved å gripe tak i stortåen felles og bøye tåa opp til det du føler noe ubehag. Hold tå i denne posisjonen i ti sekunder, sakte slipper tå og deretter gjenta to ganger til. Den andre øvelsen krever at du bøye tåa nedover, fortsatt fatte stortåen felles. Hold tå i denne nedadgående posisjon i ti sekunder, sakte slipper tå og deretter gjenta to ganger til. Disse øvelsene bør gjøres tre ganger om dagen gjennom den fjerde uken av utvinning. Begynner i femte uke, øke frekvensen av hver øvelse til seks ganger om dagen, og også begynne å trekke tåa lenger opp og nedover som tolereres. Dette bidrar til å øke omfanget av bevegelse i stortåen felles.

Seventh Week og Beyond

På den syvende uken, vil du være i stand til å være vektbærende øvelser, bruker tyngdekraften som din "vekt". Begynn med å stå på begge føttene. Hold på en vegg eller dørkarm mens sakte lener seg fremover på kirurgi fots. Løft hælene opp fra bakken og la dine store tær på gulvet som du prøver å nå noe over hodet. Hold denne posisjonen i ti sekunder eller så lenge du tåler det. Andre øvelser for å hjelpe få tilbake hele spekteret av bevegelse er klatring trapper eller gå opp bakker. Pass på å stoppe når kroppen din forteller deg til, som din fot vil fortsatt ikke være klar for anstrengende aktiviteter (rask gange, jogging, spille sport, etc.) for en lengre periode.

Hva er Foot Hallux valgus kirurgi?

En Hallux valgus er en bump som vises på siden av et individs stortåen. Det oppstår når stortåen begynner å helle mot de andre tærne. Bunions kan være forårsaket av iført tettsittende sko, leddgikt og polio, eller det kan være arvelig. Det finnes ulike typer av foten Hallux valgus operasjoner som kan utføres for å lindre smerte og justere felles.

Når Will Noen trenger kirurgi?

Et individ kan være lurt å vurdere foten Hallux valgus kirurgi hvis smertene begynner å forstyrre daglige aktiviteter. Også, hvis de individuelle erfaringer hevelse eller betennelse i stortåen, tå misdannelse, eller tå stivhet, kanskje han vil vurdere kirurgi.

Arthrodesis

Arthrodesis er kirurgi for personer som har alvorlig leddgikt og / eller sever bunions. Under denne operasjonen, er de skadede felles flater fjernes. Etterpå vil kirurgen enten sette plater, skruer eller ledninger å holde beina sammen inntil området er leget.

Exostectomy

Exostectomy gjøres ved å fjerne brak fra tåen felles. Det er sjelden gjort fordi det sjelden korrigerer årsaken til bunion seg selv.

Reparasjon av leddbånd og sener

I noen tilfeller kan vevet rundt stortåen være for løst på den ene side og for stram på den andre. Dette kan føre til at stortåen å lene seg mot de andre. En prosedyre er gjort for å forlenge stramme vev og forkorte de løse seg.

Recovery

Den normale restitusjonsperiode etter å ha foten Hallux valgus kirurgi er minst seks uker, men det kan ta opptil seks måneder, avhengig av hvor mye bein og vev som ble berørt. Den enkelte kan gjenoppta normale aktiviteter mellom seks og åtte uker.

Nye Hallux valgus kirurgi teknikker

Bunions er harde, nesten ufølsom-lignende buildups på føttene. Det finnes mange kirurgiske prosedyrer for bunion behandling. For ortopediske kirurger, er målet å lindre sin smerte, justere leddene og korrigere eventuelle misdannelser. Dersom bunions bli alvorlig og avbryte din evne til å gå eller funksjon, kirurgi kan være nødvendig.

Arthrodesis, sener og ligament reparasjon, og Exostectomy

Surgeries er utført for å reparere leddbånd og sener som omgir stortåen. Noen ganger kan disse omgivende vev være for løst på den ene side og for stram på den andre, og dermed forårsaker en ubalanse som forårsaker at tåen til å bevege seg unormalt. Kombinert med andre prosedyrer, reparasjon av sener og leddbånd som mål å forkorte de løse vev og forlenge de som er for stramt.

Arthrodesis er utført for å fjerne de felles flater som har blitt skadet. Det omfatter innsetting av tråder, skruer og til og med platene for å holde leddene sammen mens foten leges. Denne kirurgiske teknikken brukes for de med alvorlige tilfeller av bunions eller de med leddgikt, og er også brukt som et alternativ når andre teknikker har vært mislykket. Arthrodesis kan også henvise til fusjon av stortåen felles. Fusjon av denne felles er utført for de med alvorlige tilfeller av slitasjegikt.

Exostectomy, på den annen side fjerner brak plassert i tå felles. Dette er bare utføres når benet er forstørret og når stortåen viser ingen tegn til drifting. Dette er ganske uvanlig, men siden det sjelden oppnår en vellykket behandling for bunion underliggende årsak.

Reseksjon for leddproteser og Osteotomi

Reseksjon protesekirurgi innebærer fjerning av det skadede området i leddet. Det er vanligvis utført på eldre pasienter, de med leddgikt og de som allerede har gjennomgått Hallux valgus operasjoner i det siste. Denne operasjonen gjør at en økt fleksibilitet i leddet.

Osteotomi er en kirurgisk teknikk der skjøten er kuttet og realigned. Den ortopediske kirurgen avgjør hvilken passende prosedyre vil bli utført for å behandle din tilstand.

Austin bunionectomy Lapidus Fusion

Den vanligste typen bunionectomy er Austin bunionectomy. I denne fremgangsmåten blir den første metatarsal bein skåret og fiksert ved hjelp av en skrue. Denne fremgangsmåten er også referert til som chevron og tricorrectional. Vanligvis kan de som har gjennomgått denne fremgangsmåten allerede sted noen vekt på det opererte fotens hæl etter operasjonen.

Lapidus fusjon blir utført for de mer alvorlige tilfeller av bunions og ofte involverer fusjon av den mediale kile benet til den første metatarsal bein. Recovery etter denne prosedyren er lengre og vil kreve at du bære en støpt i seks til åtte uker etter inngrepet.

Hallux valgus kirurgi Infeksjoner

En Hallux valgus er en vanlig fot problem som ser ut som en benete bump stikker ut på undersiden av den store toe.This misdannelse kan kaste de andre tærne ut av stilling. Når bunions blir for smertefullt og andre mindre invasive behandlinger mislykkes, blir kirurgi ofte nødvendig. Selv om enkeltpersoner sjelden opplever komplikasjoner fra Hallux valgus kirurgi, kan såret bli infisert etter operasjonen. Mens infeksjon er mulig å behandle, kan det forsinke lengden av en pasients utvinning.

Årsaker

Ifølge American College of foten og ankelen kirurger, selv om visse foten typer gjøre en person mer utsatt for å utvikle sykdommen, iført trange sko med spiss tå er oftest årsaken til problemene. Fotskader, leddgikt og medfødte misdannelser er andre mindre vanlige årsaker til bunions. Hver av disse faktorer kan gjøre en allerede eksisterende bunion verre.

Kvinner og bunions

En studie utført av American Orthopaedic Foot and Ankle Society fant at nesten 90 prosent av kvinnene i USA bruke sko som passer for tett. Mer enn halvparten av kvinnene oppgir å ha bunions, ofte et resultat av iført trange sko som presser tærne. Akkurat som for andre operasjoner, de kvinnene som etter hvert kan trenge Hallux valgus kirurgi er i risiko for postoperative infeksjoner.

Forebygging

Siden selv enkle kirurgiske prosedyrer bære risikoen for infeksjon under eller etter operasjonen, bør en pasient la legen hennes vet om hun har nylig hatt en blære eller annen type infeksjon. Kirurgiske pasienter blir ofte bedt om å dusje med antibakteriell såpe om morgenen før operasjonen for å redusere antallet bakterier på huden. Huden rundt innsnitt området er også rengjøres med en desinfiserende som jod før operasjonen starter. Dressinger gir en barriere mot smitte, derfor, inntil såret leges, bør bandasjer holdes tørre og rene. Antibiotika kan tas i opp til 72 timer etter operasjonen som et forebyggende tiltak.

Når Kirurgi er nødvendig

Hallux valgus kirurgi blir vanligvis nødvendig når en person opplever alvorlig foten smerte som gjør det vanskelig å gå. Ofte en person kommer til et punkt der hun ikke lenger får lindring fra ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler. Stortåen kan hovne opp og bli stiv og deformert. Dette kan gjøre det vanskelig å bruke sko. Hvis venstre ubehandlet, kan bunions få større og mer smertefull.

Advarsel

Minimal kirurgiske prosedyrer er ikke alltid nok til å behandle bunions. Det finnes flere forskjellige kirurgiske fremgangsmåter, og hver har fordeler og ulemper. Den enkleste prosedyren innebærer å lage et lite snitt for å barbere knotten av benet. Men problemet oppstår på nytt vanligvis i tid og smertene kommer tilbake. Mens noen prosedyrer er mer komplekse, er målet for kirurgi for å lindre smerte, omstille felles og riktig tå misdannelse så mye som mulig. Selv om risikoen for å utvikle en infeksjon etter operasjonen er liten, bør individer være godt informert om riktig postoperativ behandling før de bestemmer seg for å ha Hallux valgus kirurgi.

Post-Surgical Care

For å forebygge smitte og andre komplikasjoner etter Hallux valgus kirurgi, er det viktig å følge kirurgens instruksjoner nøye. Mange ortopediske kirurger foreskrive antibiotika for flere dager etter operasjonen for å hindre smitte. I noen tilfeller, kirurger bestille en IV antibiotikum før kirurgi for å redusere risikoen for infeksjon, fordi hvis infeksjon forekommer, kan det være nødvendig med innleggelse og noen ganger ytterligere kirurgi.

Dressinger er brukt for å holde tå i den korrigerte stilling etter operasjonen. En pasient kan også være nødvendig å bære en spesiell postoperative kirurgiske sko for å beskytte foten mens healing. Selv om sting fjernes vanligvis to uker etter operasjonen, kan en pasient må fortsette å bruke dressinger eller en spenne for en annen seks til åtte uker.

Tegn på infeksjon

Vanlige tegn på infeksjon er feber, frysninger og forverring smerte. Rødhet rundt dressing og hevelse i leggen er andre tegn på at infeksjonen kan være til stede. Området rundt dressing kan føles varm. Kontakt legen din hvis du oppdager blod eller drenering på dressing, opplever konstant smerte, eller i avløps fortsetter i mer enn fem dager etter operasjonen, spesielt hvis såret er drenering gult puss som er foul smelling.

Informasjon om Hallux valgus kirurgi

En Hallux valgus er en fot misdannelse som oppstår når bein som tiltrer den første metatarsal og stortåen blir for fremtredende. En brak, kalt en liktorn, laget av bein og myke vev former langs den innvendige kant av foten som følge av benet stikker ut. Dette problemet kan utvikle seg som et resultat av en hallux valgus (som betyr stortåen på latin).

Hallux valgus kirurgi

De aller fleste av bunions kan behandles uten å ty til kirurgi, så Hallux valgus kirurgi er ofte en siste utvei når andre behandlinger mislykkes. En ortopedisk kirurg kan bidra til å avgjøre når Hallux valgus kirurgi er hensiktsmessig, og operasjonen selv kan lindre smerte og bidra til å gjenopprette den normale formen på foten, slik at du kan gå tilbake til normale aktiviteter. Majoriteten av mennesker som gjennomgår Hallux valgus kirurgi (mellom 85 og 90 prosent) finner operasjonen er vellykket.

Er Hallux valgus kirurgi for deg?

Hallux valgus kirurgi er anbefalt for pasienter som viser en rekke ulike egenskaper. Kirurgi kan nytte dem som opplever foten smerte som er alvorlig nok til å begrense normale aktiviteter (som å gå eller iført sko uten smerter). Det kan også anbefales for de som har hevelse og betennelse som ikke responderer på medisiner, eller de som opplever smerte som ikke kan behandles med medisiner. De med stivhet og en manglende evne til å bøye eller rette stortåen kan også være kandidater.

Typer av Hallux valgus kirurgi

Det finnes flere forskjellige typer av bunion kirurgi. Den første innebærer reparasjon av vev på den tå som er for stram på den ene side og for løst på den andre, ved å forkorte de løse vev og gjøre de trange vev lengre. Den andre, anthrodesis, innebærer å fjerne skadede ledd og sette inn skruer, ledninger eller plater. Den tredje gangen, exostectomy, innebærer å fjerne bump på tå joint å behandle en forstørret bein. Denne prosedyren brukes ikke ofte, fordi det ikke løser drifting av stortåen. Den fjerde, en reseksjon anthroplasty, fjerner det skadede parti av skjøten, og det realigns.

Forbereder For Surgery

Vanligvis er en fullstendig fysisk anbefales før kirurgi, inkludert en grundig sykehistorie med oversikt over alle medisiner du tar. Pre-kirurgiske tester anbefales, inkludert blodprøver, en kardiogrammet, og foten røntgenbilder for å bestemme riktig type Hallux valgus kirurgi.

Forventninger

Pasienter bør ikke forvente en rask løsning eller en perfekt mat etter Hallux valgus kirurgi. Målet er å forbedre smerter og justering; det er ikke kosmetisk kirurgi, og vil ikke å kurere misdannelse. Hallux valgus kirurgi vil ikke endre din fot størrelse, og du fortsatt kan være nødvendig å bruke spesielle sko for å unngå gjentakelse av Hallux valgus.

Hvordan løse Hallux valgus kirurgi

Det finnes flere typer Hallux valgus kirurgi, alle designet for å lindre smerter og skjemmende du har hatt. Hallux valgus kirurgi kan fjerne Knobby vekst som hindrer dine bevegelse, reparere skadet tå leddene med skruer, og fest unormalt i vev rundt stortåen. The American Academy of Orthopaedic Surgeons sier Hallux valgus kirurgi er en poliklinisk prosedyre som varer cirka en time som lar deg gå hjem etter et par timers overvåket recovery (se Ressurser). At hjemmet oppgangen begynner umiddelbart ved å forlate sykehuset.

Bruksanvisning

•  Diskuter med legen hvilken type mobilitet enheten du vil bruke som du gjenopprette fra Hallux valgus kirurgi. Avhengig av din generelle tilstand og stødighet på føttene, kan han anbefale en rullator, krykker eller en stokk for å hjelpe deg å komme seg rundt i et par dager.

is foten (gjennom bandasjene) flere ganger om dagen, eller som anvist av legen din. Vanligvis er ising i 20 minutter om gangen anbefales for å redusere hevelse.

Hev foten så mye som mulig, spesielt i den første uken etter Hallux valgus kirurgi. Bruk en stabel med puter eller en ekstra stol. Prøv ikke å gå veldig langt i løpet av denne tiden, og å hvile så mye du kan.

Hold bandasjer tørke for å unngå en omstendelig enn normalt utvinning tid. Dekk foten med en plastpose når du tar en dusj eller et bad.

Ta noen foreskrevet medisiner som anvist. Du kan ha smertestillende, så vel som et antibiotikum som bidrar til å hindre smitte fra å sette inn etter din Hallux valgus kirurgi.

Forvent foten til å forbli hoven til en viss grad i flere måneder etter operasjonen. Det er viktig å bruke bare sko som er laget av et mykt skinn, for eksempel joggesko, i løpet av denne tiden. Høye hæler, flip-flops og andre sko som ikke gir støtte er forbudt.

Lag avtaler med en fysioterapeut, hvis henvist av legen. Fysioterapi og foreskrevet øvelser kan hjelpe deg å få din mobilitet og styrke musklene i foten.

Hint

  • Hvis du får feber eller merke drenering eller blod på dine bandasjer, kontakt legen din umiddelbart. Disse symptomene kan tyde på at du har en infeksjon.

Hvordan bruke en Hallux valgus Splint til Rett Hallux Valgus (bunions)

Hvordan bruke en Hallux valgus Splint til Rett Hallux Valgus (bunions)


En vanlig konservativ behandling for mild til moderat bunions (Hallux valgus) og Hallux valgus smerte er å bære en Hallux valgus splint. Den grunnleggende utforming av en splint bunion innbefatter en "holder" for stortåen, utvidet i en langsgående retning og koblet til en annen "binding" rundt midten av foten, noe som resulterer i en korrigerende kraft på stortåen. For å lykkes med omstille en Hallux valgus, sørg Hallux valgus splint støtter foten, retter stortåen og beskytter irritert vev.

Bruksanvisning

behandler den underliggende foten funksjon som bidrar til tå avvik. Initial avvik forårsakes ved å flate av foten, også kjent som pronasjon, som plasserer overdreven spenning på senen i den øvre midten av foten. Denne senen kontrakter, trekke stortåen sidelengs mot den andre tå og tvinger foten leddet i stortåen (metatarsophalangeal joint) utover. Press på dette området fører til fortykkelse av ben, hvilket resulterer i dannelsen av en liktorn misdannelse.

Velg en skinne som støtter midten av foten, retter stortåen og beskytter hoven Hallux valgus området. En godt designet Hallux valgus splint gir støtte til midten av fotens to buer (langsgående og tverrgående) og stabiliserer midten av foten, mens du trekker stortåen vekk fra den andre tå og forsiktig strekke senen mellom første og andre metatarsal bein. En effektiv splint beskytter også irritert område av Hallux valgus med myk polstring.

Bruk en Hallux valgus splint i løpet av dagen mens du går eller om natten mens du hviler. Vandre i Hallux valgus splinter (dag splinter) gir mulighet for å bøye av stortåen mens splint trekker stortåen vekk fra den andre tå, gi korreksjon gjennom utvalg av bevegelse. Stive natt splinter kan kun brukes mens du hviler, fordi de ikke er vektbærende; dermed omstilling av stortåen oppstår sideveis i en statisk stilling, og kan ikke være like effektivt som en dynamisk dag splint.

Bruk en Hallux valgus splint daglig eller ofte for best resultat. Compliance bidrar til suksess for enhver Hallux valgus splint i korrigere Hallux valgus misdannelse. Avhengig av alvorligheten av bunion, blir daglig eller hyppig bruk av en liktorn splint som kreves for å over noen vesentlig forbedring. Fordi en Hallux valgus ikke kan "kureres", pågående forebyggende behandling (for eksempel på seg en Hallux valgus splint ofte) hjelper deg å unngå ytterligere progresjon av en Hallux valgus eller tilbakekomst av en Hallux valgus etter Hallux valgus kirurgi.

Hint

  • For best resultat, bruk en splint daglig i 30 minutter og opp til tre eller fire timer, avhengig av alvorlighetsgraden av Hallux valgus.
  • Bruk en Hallux valgus splint etter en dag eller en hendelse av iført høyhælte og spisse-toe sko for å hjelpe strekke senen og justere stortåen.
  • Personer med diabetes bør unngå iført Hallux valgus splinter grunn av sirkulasjonsproblemer.

Hva slags lege for å få for Hallux valgus kirurgi?

En liktorn er en misdannelse i bunnen av stortåen forårsaket av en progressiv forskyvning av benet. Det oftest resulterer fra arvet strukturelle problemer i foten. De fleste bunions ikke krever kirurgisk behandling, men i noen tilfeller vedvarende smerte gjør kirurgi et egnet alternativ. Hallux valgus kirurgi er vanligvis utført av en musculoskeletal (ortopedisk) kirurg med spesiell opplæring i problemer med foten og ankelen.

Før kirurgi

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons og American College of foten og ankelen kirurger, kan legen din anbefale deg for Hallux valgus kirurgi hvis mer konservative behandlingstilbud er ineffektiv. Vanligvis er dette anbefaling basert på uadressert smerte som gjør alvorlige forstyrrelser i din daglige rutine. Før planlegging noen prosedyre, vil din ortopedisk kirurg vurdere din medisinske historie og gjøre en grundig fysisk undersøkelse av Hallux valgus. Basert på disse funnene, samt lang erfaring i oppførselen til bein og muskler i foten, vil han arbeide for å avdekke den spesielle strukturelle feil ansvarlig for din Hallux valgus formasjon. Denne informasjonen er viktig i planleggingen av et kirurgisk inngrep som passer din situasjon. Unnlatelse av å bruke en passende kirurgisk teknikk kan resultere i en gjentakelse av din Hallux valgus på et tidspunkt i fremtiden.

Kirurgiske teknikker

Ifølge US National Library of Medicine, er det mer enn 100 kirurgiske metoder for å reparere en Hallux valgus. Faktorer som påvirker valg av metode omfatter resultatene av din fysiske eksamen, og din alder og aktivitetsnivå. Uavhengig av spesiell tilnærming brukt, vil kirurgen har flere overordnede behandlingsmål, inkludert fjerning av den karakteristiske Hallux valgus bump og korrigering av eventuelle skadelige endringer i din benbygning eller bløtvev. Sammen vil disse trinnene vanligvis gi tilstrekkelig smertelindring til å tillate en tilbakevending til normal aktivitet. Vanligvis er Hallux valgus operasjoner utføres på poliklinisk basis. I de fleste tilfeller vil du motta en lokal bedøvelse som vil tillate deg å være våken under inngrepet.

De fleste Hallux valgus operasjoner innebærer en teknikk som kalles en bunionectomy. I denne prosedyren, vil kirurgen fjerne hovent vev fra bunnen av stortåen, deretter rette tåen ved å barbere bort deler av sin underliggende bein. Deretter vil han omstille din tå i forhold til sine naboland tær og permanent fikse stortåen felles i realigned posisjon.

Resultater

Avhengig av type prosedyre din ortopediske kirurg utfører, kan du forvente å gjenopprette fra kirurgi i så lite som noen få dager eller så lenge som åtte uker. De fleste Hallux valgus kirurgi er ganske vellykket i å redusere smerte og korrigere strukturelle problemer. Men vil du trenger for å følge livslang restriksjoner på valg av fottøy og ta andre advarende tiltak. Rådfør deg med ortopedisk kirurg for mer informasjon om noen prosedyre han kan bestemme seg for å utføre.

Hvor lenge har du å bo på krykker etter en Hallux valgus & Hammertoe kirurgi?

Etter at du gjennomgår kirurgi for å ha en hammertoe eller Hallux valgus korrigert eller fjernet du bør forvente å holde av foten din i flere dager. Selv om du vil være iført en åpen toed sko eller en kirurgisk sko, må du gi foten tid til å komme, slik som å ikke føre til ytterligere misdannelse til felles som ble operert.

Hallux valgus Post-kirurgi Instruksjoner

Umiddelbart etter operasjonen, er foten innpakket i sterilt gasbind, selvklebende wrap, og en kirurgisk sko eller støvel. Ordre fra legen din inkludere bor på føttene, heve foten din, legger is på det og bruke krykker for de første dagene - dette bestemt retning kan variere fra kirurg til kirurg. Forvente å være på krykker for den første uken og en halv til to uker før hevelsen og smertene i foten har gått ned.

Gå til legen din tre til fem dager etter operasjonen for en bandasje endring og for å sikre at du ikke utvikler en infeksjon. Omtrent 10 til 12 dager etter operasjonen, vil legen fjerne stingene med mindre de er løse opp masker. Du kan fortsette å bruke vanlige sko - med en lang tå boksen og ingen hæl - omtrent fire til seks uker etter operasjonen.

Hammertoe Post-Kirurgiske Instruksjoner

Etter din hammertoe operasjonen er fullført, er foten innpakket i steril kompress, som forblir på inntil legen fjerner bandasjene for en bandasje endring. Regner med å holde på krykker i flere dager - igjen, dette kan variere, avhengig av den enkelte kirurg praksis.

Hold av foten din og holde det løftet til hevelsen har gått ned, og smertene har gått bort. Legg is på foten for å redusere hevelse og for å hjelpe med smerte. Planlegger å ta paracetamol eller ibuprofen å bidra til å redusere smerte i løpet av de første dagene etter operasjonen. Etter operasjonen, bære en åpen toed sko å imøtekomme dine bandasjer og hevelse. Ikke tving foten inn i en lukket-toe sko.

Recovery Periode

Utvinning kan ta opp til seks måneder, selv om du har returnert til iført vanlige sko. Fordi bein ble kuttet, ødelagt eller manipulert kirurgisk for å korrigere sin posisjon, vil foten din bli hoven og øm i flere måneder.

Forvente å ha din aktivitetsnivået begrenset for en periode inntil legen din har bestemt at foten er på bedringens som det skal.

Hallux valgus kirurgi og Komplikasjoner

En liktorn er en smertefull misdannelse av foten som oppstår når stortåen beveger seg mot den andre tå, og skaper en brak av ben og mykt vev i bunnen av stortåen. Iført altfor små sko med spiss tå er en vanlig årsak til bunions. Selv bunions kan behandles uten kirurgi, noen ganger ikke-kirurgiske behandlinger er ikke nok til å løse problemet. Hallux valgus kirurgi, kalt bunionectomy, kan bidra til å lette smerter og løse problemet, men er ikke uten risiko.

Prosedyrer

Det er flere tilnærminger for å bunion kirurgi. En kirurg kan fjerne de skadede delene av stortåen bein, reparere senene rundt stortåen og justere felles. De fleste Hallux valgus kirurgi er utført på poliklinisk basis. Pasienten tilføres en ankel blokkanestesi, som bedøver foten, men gjør det mulig for pasienten å være bevisst. Operasjonen tar vanligvis omtrent en time, og pasienten er klar til å dra hjem en til to timer senere.

Typer kirurgi

Det finnes mange typer av bunion kirurgi. Anthrodesis operasjon er fjerning av den skadede felles flater og innsetting av skruer, ledninger og / eller plater. Reseksjon protesekirurgi er fjerning av den skadede delen av skjøten i seg selv. Exostectomy kirurgi fjerner bump på tå joint, og osteotomi kirurgi realigns leddet. En annen kirurgisk prosedyre innebærer reparere sener og leddbånd rundt stortåen, som ofte brukes i forbindelse med osteotomi kirurgi. Din ortopedisk kirurg vil velge kirurgi som er best for deg.

Komplikasjoner

Selv om færre enn 10 prosent av mennesker opplever komplikasjoner med Hallux valgus kirurgi, det er en viss risiko involvert. Infeksjon kan oppstå og krever ekstra behandling. Det er også mulighet for at Hallux valgus kan dukke opp igjen etter operasjonen. Andre Hallux valgus kirurgi risiko inkluderer nerveskader, arr, langvarig hevelse, langvarig smerte, blodpropp, stivhet, en forkortet tå, undercorrection, overcorrection og sjansen for at såret ikke kan gro skikkelig.

Forventninger

Ha realistiske forventninger - Hallux valgus kirurgi har begrensninger og det er ingen garanti for at det vil helt lindre smerte. Etter operasjonen er det ofte en lang restitusjonsperiode, og du må kanskje bruke tid på fysioterapi. Du kan også ha å bruke krykker og trening vil være begrenset til korte turer i de første ukene. Masker vil bli fjernet ca to uker etter operasjonen, men foten vil forbli i dressinger eller en spenne i opptil åtte uker.

Hallux valgus (e) kan gjenta seg hvis du går tilbake til seg små eller smale sko etter operasjonen.

Kandidatur

Er Hallux valgus kirurgi for deg? Du bør kanskje vurdere Hallux valgus kirurgi hvis du opplever tå stivhet, toe betennelse, tå misdannelse eller alvorlig foten smerte som forstyrrer hverdagen. En annen grunn til å vurdere Hallux valgus kirurgi er hvis ikke-kirurgiske løsninger som for eksempel medisiner, orthotic innleggssåler og sko endringene har liten eller ingen effekt på smerter eller andre symptomer. Konsultere en ortopedisk kirurg for å se om Hallux valgus kirurgi er det beste alternativet.

Recovery Time After Hallux valgus kirurgi

Recovery Time After Hallux valgus kirurgi


En Hallux valgus er en fot misdannelse som påvirker stortåen. En Hallux valgus former når benet kobler metatarsal og stortåen begynner å slå utover. Benet stikker ut, og stortåen kan begynne å drive mot de andre tærne. Som et resultat av en hump laget av ben og mykt vev kalt et Hallux valgus dannes på den indre kant av foten. En liktorn kan behandles kirurgisk, ofte med stor suksess, men det er en lang restitusjonsperiode etter operasjonen.

The Surgery

Det finnes fire forskjellige typer Hallux valgus kirurgi. Den sjeldneste typen, exostectomy, fjerner rett og slett kul eller Hallux valgus som har dannet på tå joint. Dette er ikke utført regelmessig fordi det ikke løser drifting av tåa. Arthrodesis er en annen prosedyre, som innebærer fjerning av det skadede ledd av tåen og innsetting av skruer, planter eller ledninger på sin plass. Arthroplasy innebærer å fjerne skadede deler av tå og omstilling det. Endelig kan en enkel operasjon utføres for å reparere vev, som har strukket stramt og blir på den ene siden og taper på den andre for å gi plass til bunion.

Forventninger

Ifølge Din Ortopedisk Connection, er mellom 85 og 90 prosent av personer som gjennomgår Hallux valgus kirurgi fornøyd med reduksjon av smerte som følge av operasjonen. Men advarer Din Ortopedisk Connection pasienter til å holde forventningene rimelig. Prosedyren er ikke kosmetisk, og vil ikke tillate deg å bære visse sko eller endre utseendet på foten din. Den eneste hensikten er å lindre smerte.

Recovery Time

Utvinningen perioden for Hallux valgus kirurgi kan vare mellom seks uker og seks måneder, og i noen tilfeller ta opp til ett år for en fullstendig gjenoppretting, avhengig av omfanget av bein og bløtvev påvirket av operasjonen. Vanligvis er sting i foten fjernet mellom syv og 21 dager etter operasjonen. Hvis pins ble installert for å holde tå på plass, er de som regel fjernet mellom tre og seks uker etter operasjonen. Spesielle kirurgiske sko er vanligvis bæres i minst fire uker etter operasjonen, og ofte i opptil 12 uker etter operasjonen. De fleste normale aktiviteter kan gjenopptas seks til åtte uker etter operasjonen, men vanligvis foten kan ikke bære noe vekt for minst seks til åtte uker, og kan bare være i stand til å bære delvis vekt for flere ekstra uker. En rullestol, rullator, stokk, og / eller spesielle sko kan anbefales i løpet av denne tiden.

Recovery Process

Foten vil bli bandasjert i minst den første syv til 21 dager mens stingene er tilstede. Det er viktig å holde bandasjen tørr i løpet av denne tiden. Det er også viktig å bruke spesielle sko som anbefalt av legen din, i løpet av den tiden og i hele gjenopprettingsprosessen. Turgåere, stokk eller krykker bør brukes til legen informerer deg om det er hensiktsmessig å legge vekt på foten, og skal du gradvis bygge opp til å gå lengre avstander. I løpet av de første dagene etter operasjonen, er det best å holde foten hevet og bruke is til å håndtere smerte og hevelse. Hevelse kan somle i inntil seks måneder. Fysioterapi, mosjon og bruk av et kirurgisk bånd kan være anbefalt for å styrke tå etter operasjonen.

Langsiktige Risks

Langsiktige risikoen ved kirurgi inkluderer redusert fleksibilitet i sene, og i noen sjeldne tilfeller nerveskader som fører til vedvarende, dvelende smerte i tåen. Stortåen kanskje aldri gjenopprette full bevegelse, og du kan aldri være i stand til å bære visse typer smale eller høyhælte sko.

Post Kirurgi Hallux valgus smerte

En liktorn refererer til en fotdeformitet karakterisert ved en kul på den innvendige kanten av foten. Bump, eller Hallux valgus, består av bein og bløtvev. Den danner da ben av foten som tiltrer den første metatarsal og stortåen blir mer fremtredende enn den burde, og benet begynner å stikke fram ut. En liktorn kan være ganske smertefullt, og kirurgi kan korrigere denne smerten, men det er viktig å ha rimelige forventninger om Hallux valgus kirurgi.

Hva kan man forvente

Ifølge Din Ortopedisk Connection, mellom 85 og 90 prosent av pasienter som gjennomgår Hallux valgus kirurgi er fornøyd med det reduserte nivået av smerte oppnås ved kirurgi. Imidlertid har bunion kirurgi visse begrensninger. Det er ikke kosmetisk, og vil ikke rette utseendet av foten, den vil heller ikke tillate deg å bære en mindre skostørrelse eller visse sko (som høye hæler). Faktisk, iført utilbørlige sko etter kirurgi er en viktig kilde til post-kirurgisk Hallux valgus smerte, og kan føre til Hallux valgus å gå tilbake.

The Surgery

Bunion operasjonen selv blir generelt utført under anestesi, og er ikke spesielt smertefull. Det finnes flere forskjellige typer av bunion kirurgi. Den første type omfatter reparere vev i tå som har blitt for stram på den ene siden og også tape på den andre som et resultat av bunion. Den andre typen er kalt, og fremgangsmåten innebærer fjerning av den skadede ledd av tåen, etterfulgt av innsetting av skruer, plater eller tråder. Exostectomy, den tredje typen, fjerner bare bump på tå joint. Denne fremgangsmåten er uvanlig fordi det ikke løser noen drifting av stortåen som er oppstått og så smerter kan vedvare etter operasjonen som et resultat av stortåen drivende og strekke bein. Den fjerde typen, som kalles en reseksjon protesekirurgi, fjerner de skadede delene av tå og realigns tå.

Etter Surgery

For å unngå problemer etter operasjonen, for eksempel infeksjon eller andre skader på foten som kan forårsake smerte, er det viktig å følge legens instruksjoner for postoperativ omsorg. Det vil være bandasjer på foten for å holde tå på plass, og du må bruke spesielle sko for å beskytte tå mens den krenget. Hvis du ikke klarer å holde bandasjer tørr, kan smitte skje, og føre til en rekke smertefulle symptomer. Hvis du ikke klarer å bære de riktige sko for å holde tå på plass mens helbredelse, kunne Hallux valgus oppstår på nytt. Du kan bli bedt om å bruke en rullator, stokk eller annen støtte enhet i flere uker etter operasjonen, for å unngå smerter fra vandre på bandasjert fot og for å hindre konflikt med helbredelsesprosessen. Du bør også holde foten hevet og bruke is til foten for å avlaste noen hevelse, betennelse eller smerte forårsaket av kirurgi. Postoperativ hevelse kan vare opptil seks måneder etter operasjonen, og det er viktig å ha myke, løse sko å imøtekomme hevelse og unngå smerte. Fysioterapi kan også være anbefalt å styrke foten.

Smerter etter operasjonen

Etter operasjonen, kan fleksibiliteten i stortåen joint bli permanent påvirket. Videre foreslår Din Ortopedisk Connection nettsted som i sjeldne tilfeller nerve skade på tå kan oppstå under en operasjon, noe som fører til langvarig prikking eller brennende smerter i tåa. Kirurgiske komplikasjoner, for eksempel infeksjon eller bivirkninger av smertestillende medikamenter, kan også forårsake smerte.

Pain Fra Regelmessighet

Freds Health tyder på at 33 prosent av folk er ikke fornøyd med resultatene av Hallux valgus kirurgi. Mens pasienter rapporterer redusert smerte, grunnene disse pasientene er misfornøyde er ikke klart. Freds Helse spekulerer at det er mulig at den reduserte bevegelse på leddet og / eller levetid restriksjoner på sko stiler kan være en faktor som er ansvarlig for ulykkelighet.

Etter operasjonen, er en pasient begrenset fra å noensinne iført trange sko og frarådes iført høyhælte sko. Hvis utilbørlige sko er slitt, er Hallux valgus sannsynlig oppstår på nytt, og dette tilbakefall har alle symptomene forbundet med den første Hallux valgus, inkludert smerte i foten.

Behandlinger for Hallux Valgus

Bunions utvikle seg fra en misdannelse av foten kalt hallux valgus. Bunions ofte danner fordi kvinner ofte bære dårlig tilpasset sko med smale, spisse tær for lange perioder av gangen. Kirurgi er en mulighet til å rette opp dette misdannelse.

Årsak til bunions

Årsaken til et utviklings Hallux valgus er generelt iført dårlig tilpasset sko for lenge, som i seg et par sko med en smal spiss tå hele dagen lang. Denne sko stil tvinger tærne å presse inn i en meget liten plass, noe som er en unaturlig stilling for dem. Andre årsaker til bunions er polio og leddgikt. Ifølge nettstedet til American Academy of Orthopaedic Surgeons, leddgikt og polio føre til en liten prosentandel av bunions. Videre, en studie utført av American Orthopaedic Foot and Ankle Society fast at 88 prosent av kvinnene i USA bruke sko som er for små for dem; 55 prosent av disse amerikanske kvinner har utviklet bunions fordi de bruke sko som er for små.

Kirurgi

Hallux valgus kirurgi er ment å lindre symptomene på kronisk betennelse i stortåen og tilhørende hevelse, alvorlig foten smerte som begrenser hver dag aktivitet selv når iført velsittende sko, toe stivhet, tå misdannelse med stortåen drivende mot dine små tær, manglende evne til å få fritak fra smertestillende, inkludert NSAIDS, og unnlatelse av å oppnå betydelig forbedring med andre ikke-kirurgiske behandlinger.

De ulike operasjoner for å reparere foten og fjerne bunions inkluderer arthrodesis (fjerning av skadet leddflater og sette inn ledninger, plater eller skruer for å holde de nye overflater sammen), reparasjon av sener og leddbånd rundt stortåen og rettet opp ubalansen av leddbånd som er for løse eller for stramme og exostectomy, fjerning av brak på leddet i stortåen. Denne operasjonen er utført når det ikke er drift av stortåen. Osteotomi er å kutte og omstillingen av leddet. Reseksjon protesekirurgi er fjerning av den skadede delen av tåledd. Denne operasjonen er utført på de som har hatt tidligere bunionectomies eller som har alvorlig leddgikt.

Recovery

Etter operasjonen må du ta vare på bandasjen og bandasje som dekker ditt snitt og holder din tå i sin nye, korrigerte posisjon. Din kirurg vil gi deg en spesiell sko til slitasje som vil beskytte foten. Han vil fjerne stingene ca 2 uker etter operasjonen. Du vil holde dressing og bandasje på foten til å fortsette å levere nødvendig støtte.
Du vil bli bedt om å bruke krykker eller stokk for å støtte noen av vekten din før du får lov til å bære mer vekt på foten.

Riktig fottøy

Før du utvikle en Hallux valgus, sørg for at du slitasje riktig tilpasset fottøy med en lang tå boksen, som gjør at tærne plass til å strekke seg og spre seg som du stå og gå. Hvis du allerede har en Hallux valgus, stopp iført sko med trange, smale tær og begynne å kjøpe og iført sko som rommer tærne. Etter operasjonen, ikke gå tilbake til iført sko som ikke passer den nye foten form fordi du vil utvikle en annen Hallux valgus.

Post-Kirurgiske Øvelser

Legen kan anbefale styrke øvelser etter operasjonen. Alltid starte denne typen treningsprogram sakte og sørg for at du adlyder legens instruksjoner. Disse øvelsene kan inkludere plukke klinkekuler opp med tærne for å gjenopprette utvalg av bevegelse eller ved hjelp av en kirurgisk bandet for å styrke ankelen.

Er Hallux valgus kirurgi nødvendig?

Bunions er en misdannelse av stortåen. Hallux valgus problemer utvikler seg som et resultat av hallux valgus, noe som betyr utad tå. En Hallux valgus, eller et brak laget av bein og bløtvev, utvikler seg når stortåen er slått utover og bein stikker ut på innsiden grensen av foten. Bunions kan behandles kirurgisk, men ofte er dette en siste utvei.

Er Surgery Nødvendig

De aller fleste av bunions kan behandles kirurgisk. De fleste ortopediske kirurger ikke vurdere kirurgi er nødvendig, unntatt som en siste utvei når andre behandlingsmetoder og forebygging har sviktet. Før planlegging Hallux valgus kirurgi, vil en ortopedisk kirurg generelt diskutere dine symptomer, og presentere deg med alternative behandlingsplaner eller andre alternativer for å løse Hallux valgus. Videre, før å få bunion kirurgi, er det viktig å forstå operasjoner formål og sannsynlige resultatene for å fastslå om det er en nødvendig fremgangsmåte for dere.

Bør du få Hallux valgus kirurgi

Hallux valgus kirurgi kan være nødvendig i visse spesielle tilfeller. "Your Ortopedisk Connection" anbefaler Hallux valgus kirurgi for dem som opplever smertene sterke nok til å begrense normal aktivitet, for eksempel på seg vanlige sko eller gå korte avstander. De med en tå misdannelse der stortåen driver mot de små tær, eller kronisk tå betennelse som ikke er mottakelig for medisiner og vedvarer når du hviler, kan også ha nytte av Hallux valgus kirurgi. Endelig kan de som har smerter som ikke kan håndteres eller behandles med NSAID-er (ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner) også være gode kandidater for Hallux valgus kirurgi.

Taksering Surgery

Før anbefale Hallux valgus kirurgi, vil en ortopedisk kirurg som regel ta en full medisinsk historie, inkludert en fysisk. Din lege kan diskutere andre mulige forhold du har som kan påvirke operasjonen, og vil ønske å diskutere andre alternativer som har feilet på å behandle liktorn. Kirurgen vil også ta røntgenbilder av foten for å fastslå omfanget av misdannelse og avgjøre om du er en god kandidat for Hallux valgus kirurgi.

Resultatene av kirurgi

Omtrent 85 til 90 prosent av de som gjennomgår Hallux valgus kirurgi er fornøyd med resultatene. Men for å avgjøre om kirurgi er nødvendig, er det viktig å forstå dine forventninger. Hallux valgus kirurgi er ikke en kosmetisk prosedyre, og det vil ikke gjøre foten ser normal. Det vil ikke tillate deg å bære mindre eller forskjellige sko, og faktisk spesielle sko kan være nødvendig etter operasjonen for å sikre Hallux valgus ikke tilbake. Formålet med kirurgi, er å lindre smerter forårsaket av bunion, og eventuelle andre forventninger vil sannsynligvis ikke være oppfylt.

Alternativer til kirurgi

Andre behandlingsmetoder er anbefalt før operasjonen, og kan bidra til å unngå kirurgi. Den viktigste metode for å behandle og forebygge bunions er å bære riktig sko som er dimensjonert på riktig måte. Sko som bør velges for å bekrefte formen på foten. Føttene skal jevnlig måles og sko bør ikke velges bare ved merke størrelse, men etter hvordan de faktisk passer. Begge føttene skal måles individuelt, fordi noen ganger føtter er forskjellige størrelser. Du bør også stå mens føttene blir målt og få dem målt på slutten av dagen når føttene er vanligvis større eller mer hovent. Ved iført riktig størrelse sko for å unngå bunions og hvile foten for å løse pre-eksisterende bunions, kan kirurgi ofte unngås.

Hvordan forbedre Hallux valgus kirurgi Recovery Time

Etter de riktige trinnene under bunionectomy utvinning kan utgjøre forskjellen mellom en rask, full gjenoppretting og en levetid på seg spesielle sko. Omfanget av bevegelse blir påvirket av operasjonen, og har gjenopprettes med konkrete, målrettede øvelser hele utvinning. De forholdsregler du tar ikke bare forbedre langsiktig oppgang, men kan sette fart i prosessen sammen ved å hindre infeksjon eller andre komplikasjoner. Mens en full gjenoppretting kan ta åtte uker eller lenger, kan du være i stand til å gå umiddelbart etter operasjonen, selv om du må ha riktig sko i løpet av denne tiden.

Spekter av bevegelse Øvelser

Omfanget av bevegelse øvelser er avgjørende i å forbedre den langsiktige utfallet av utvinning. Disse øvelsene kan redusere smertefulle arr, hastigheten din utvinning tid og tillater et bredere spekter av sko stiler post-utvinning. (CE: se referanse 3) Ta kontakt med legen din om de riktige tider og teknikker for å observere under spekter av bevegelsesøvelser, og informere legen din umiddelbart hvis du har noen problemer med å utføre dine oppgaver.

Øvelse Ruteplan

Ikke legg press på foten ved å trene eller gå for mye i løpet av de første to ukene av utvinning. Hvile og heve foten inntil den tredje uken. I løpet av tredje og fjerde uker, ta tak i stortåen og forsiktig bøy det oppover så langt det er behagelig, så hold den i 10 sekunder. Gjenta denne øvelsen tre ganger, deretter bøy det nedover tre ganger. Gjenta denne øvelsen tre ganger daglig. Øke denne øvelsen til seks ganger per dag i løpet av den femte og sjette uke. Etter uke syv, begynne å løfte helbrede, holde stortåen på bakken og ved hjelp av kroppsvekt for å tvinge flexing på tå. Stå på tærne i 10 sekunder, deretter slappe av. Fordi utvinning ganger kan variere, være i kontakt med din lege for observasjon og råd i denne perioden. (CE: se referanse 3)

Krykker

Mens noen pasienter kan være i stand til å gå umiddelbart etter operasjonen, (ref 1) du bør generelt stole på krykker for å holde vekten nede av den berørte foten. Legen din kan tillate deg å legge litt vekt på det for balanse, men dine krykker vil støtte det meste av vekten din, mesteparten av tiden. (CE: se referanse 2)

Bading

Unngå å få foten våt i hele utvinning perioden med mindre legen din tillater det. Bruk av en dusj pose eller annen tett tillukket vanntett pose vil tillate kort bading, men unngå lengre soaking eller eksponering for vann. Ikke bade eller suge i et bad, boblebad eller jacuzzi selv om du har din fot dekket, som langvarig eksponering for vann øker sjansen for kontakt med vann. (CE: se referanse 2)

Bivirkninger

Sjekk temperaturen hver dag og undersøke huden din for rødhet eller hevelse. En feber eller betent hud rundt operasjonen området ofte indikerer en infeksjon, og du bør varsle legen din med en gang hvis disse symptomene manifest. Kramper eller pustevansker under utvinning kan også indikere en blodpropp, som kan føre til andre farlige komplikasjoner for deg. Mens noen blod kan være synlig på dressing etter operasjonen, fortsatte eller kraftige blødninger er tegn på at du ikke er healing riktig. Hvis disse symptomene oppstår, må du informere legen din med en gang.

Tips og advarsler

  • Total Hallux valgus kirurgi utvinning tid avhenger av hvilken type operasjon utført. Mens noen pasienter kan føle seg bra i løpet av noen uker, kan de komme seg etter mer kompliserte prosedyrer krever opptil seks måneder healing tid.

Slik unngår Utvikling av en Hallux valgus

Slik unngår Utvikling av en Hallux valgus


Bunions er en av de vanligste klagene pasienter rapporterer til Fotpleie, ifølge Paul Langer, DPM. Hvis ikke riktig behandlet i de tidlige stadier av utviklingen, kan en Hallux valgus (Hallux valgus) utvikle seg til en svært smertefull og ødeleggende foten lidelse. Tidlig intervensjon bidrar til å hindre videre utvikling av bunions eller Hallux valgus smerte og behovet for Hallux valgus kirurgi eller en bunionectomy.

Bruksanvisning

Forebygging

bunions utvikle seg over tid, og noen ganger uten Hallux valgus smerte, så se etter fysiske tegn på en liktorn. Tidlige symptomer inkluderer stortåen beveger seg mot de mindre tær, rød betennelse og en kul på foten leddet i stortåen og andre foten misdannelser som hammertoe og klo tå.

Ubehag fra en Hallux valgus kan stivne i stortåen basen joint (artritt) eller smerte på toppen eller siden av stortåen fra skoen trykket. Men generelt, er Hallux valgus smerte en dyp, kjedelig "i joint" smerte og som kan forstyrre daglige aktiviteter.

Identifisere alvorlighetsgraden av en liktorn før behandling ved å henvise til Manchester skala, som måler den mediale avviket til metatarsophalangeal (MTP) felles med hensyn til den store tåen. Skalaen består av standardiserte fotografier av føtter med fire grader av Hallux valgus: none-mal-posisjonering er mindre enn 20 grader; mild - mal-posisjonering er mellom 20 og 30 grader; moderat-mal-posisjonering er mellom 30 og 50 grader; alvorlig - mal-posisjonering er mer enn 50 grader.

gripe tidlig hvis mal-posisjonering er mild (mindre enn 30 grader) med seg en fleksibel skinne og trener føttene daglig. Bruk en Hallux valgus skinne som stabiliserer metatarsal bue og trekker stortåen bort fra de mindre tærne, helst mens du går, slik at korreksjon av Hallux valgus skjer gjennom utvalg av bevegelse. Ifølge Dynamisk Kiropraktikk, en fot som utvikler en Hallux valgus må ha god støtte for den mediale lengdebuen og la bøye av den første metatarsal joint mens du går. The American Orthopaedic Foot and Ankle Society anbefaler hyppige, enkle fot øvelser for å unngå vanlige foten lidelser som bunions og hammertær.

Ta kontakt med en medisinsk faglig før iført en Hallux valgus splint hvis alvorlighetsgraden er moderat. For å bidra til å lindre Hallux valgus smerte, slitasje midten av foten bue støtte for å stabilisere metatarsal bein og et metatarsal pad å omfordele trykket unna formen smertefulle Hallux valgus mens iført sko.

Hvis Hallux valgus er alvorlig, bør du oppsøke lege om de ulike typer kirurgi og tilhørende risiko. Hvis en Hallux valgus kirurgi (bunionectomy) utføres, bære en Hallux valgus splint for post-kirurgisk rehabilitering, og på løpende basis, for å hindre tilbakefall av Hallux valgus.

Hint

  • The American Orthopaedic Foot & Ankle Society anbefaler mot iført sko med spiss tå og høye hæler fordi de presse tærne og øke presset på stortåen, betydelig bidra til videreutvikling av en Hallux valgus. Iført wide-toe eske sko med hæler mindre enn 1-1 / 2 inches høy er avgjørende for å forebygge videre utvikling av en Hallux valgus, uavhengig av alvorlighetsgrad.