Digidexo.com

nummen og prikking i leppa

Hvordan bli kvitt en sår på siden av Lip

Hvis du har et sår på siden av leppen, er det en god sjanse det er på grunn av den svært vanlig herpes simplex virus. Før behandling av eventuelle nye sår, være sikker på å få en diagnose fra legen din. Forkjølelsessår, også kalt munnherpes, vil ikke gå bort over natten, men det er ting du kan gjøre for å fremskynde helbredelsesperioden.

Hvordan bli kvitt en sår på siden av Lip

Trykk på isen mot stedet i flere minutter så snart du føler eller se begynnelsen på en kald sår. Ikke bare is nummen ubehagelig prikking i en kald sår, men det kan resultere i en mindre alvorlig utbrudd.

Påfør Abreva, en kald sår krem, direkte til din sår. Abreva er den eneste kremen FDA sier vil forkorte varigheten av en kald sår, men også andre aktuelle kremer og geleer kan brukes til smertelindring.

Ta 15 mg sink om dagen til sår er leget. Sink styrker immunforsvaret og blokkerer viruset fra replikere og gjør en større sår.

Ta 1,200 til 3,000 mg av lysin, en aminosyre som støtter sunt vev i munnen. Gjør dette daglig inntil såret er helt leget.

Klem frisk sitron i et fullt glass friskt vann. Drikke fem-åtte glass vann om dagen, og legger sitron når du kan. Sitron kan bidra til å begrense reproduksjonen av viruset.

Bruk en bomullspinne til DAB vaselin på sår når det begynner å bli tørr. Dette vil bidra til helbredelse og lindrer noen av ubehag av sprukne lepper.

Hint

  • Spise frisk frukt og grønnsaker vil hjelpe immunforsvaret og styrke forsvaret ditt. Den sunnere du er når du har en kald sår, jo raskere vil du sannsynligvis helbrede.
  • Når du kjøper lysin kosttilskudd, sjekk ingrediensene for gelatin. Gelatin inneholder arginin, som viruset strømmer på. Å ta kosttilskudd med både lysin og arginin er mot sin hensikt.
  • Unngå mat med høye nivåer av arginin. Kaffe, brus, nøtter, sjokolade, øl og hvete korn bør alle unngås inntil sår har grodd.
  • Forkjølelsessår er ekstremt smittsom. Vask hendene ofte, og unngå å berøre dine øyne og kjønnsorganer, som sår kan spre seg til andre deler av kroppen din. Ikke del drikkevarer eller kysse noen før sår har fullstendig helbredet.

Hypokalsemi og behandling

Når du har hypokalsemi, blir kalsiumnivå innenfor blodet for lavt. Normale kalsiumnivå er nødvendig for å danne bein, trene musklene, slipper hormoner og hjelpe dine nerver og hjerne riktig utføre. Hypokalsemi kan vise et utvalg fra ingen symptomer til svært alvorlig. Avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand, vil behandlinger varierer.

Årsaker til Hyperkalsemi

Ifølge Merck Manualer, er hypokalsemi et resultat av for mye kalsium som skilles ut i urinen, eller kalsium ikke flytte fra dine bein i blodet ditt. Andre årsaker er lave nivåer av parathyreoideahormon (på grunn av skade under skjoldbruskkirurgi), blir født uten parathyroid kjertler, og lave nivåer av magnesium. Du kan også utvikle hypokalsemi på grunn av en vitamin D-mangel, nyre dysfunksjon, manglende evne til å konsumere kalsium, pankreatitt eller medisiner som antibiotika eller antiepileptika.

Symptomer

I utgangspunktet kan du ikke føler noen symptomer. Ifølge Merck Manualer, symptomer som forvirring, delirium, depresjon, hukommelsestap og hallusinasjoner. Når kalsiumnivået blir gjenopprettet, disse symptomene ikke lenger vises. Andre symptomer er prikking i lepper, tunge og tips av fingre eller tær. Du kan også oppleve muskelsmerter og kramper, pustevansker, kramper og unormale hjerteslag.

Diagnose

En blodprøve kan fange tilstanden før symptomene blir alvorlige. Blodprøver kan også bli gjennomført på nyrene dine for å se hvordan de fungerer. Magnesium, fosfat, parathyroid hormon nivåer og vitamin D-nivåer måles også.

Kosttilskudd

Ifølge Dr. Daniel J. Drucker ved University of Toronto, er kalsiumtilskudd anbefalt løpet av behandlingen. Til tider kan vitamin D være nødvendig å hjelpe kalsium blir absorbert inn i kroppen din. Det er viktig å ta kosttilskudd i henhold til legens anbefalinger. For mye kalsium eller vitamin D kan føre til dannelse av nyrestein og svekkelse av nyrefunksjonen.

Tiaziddiuretika

Noen ganger når du tar kalsiumtilskudd og vitamin D, kan store mengder kalsium blir utskilt gjennom urinen, noe som kan forverre symptomene. Tar en liten mengde av diuretika kan bidra til å redusere utskillelse av kalsium. Legen din kan forskrive tiazider. Ifølge Dr. Drucker, kan bruk av tiaziddiuretika hjelpe dem som har alvorlig hypokalsemi, som en form for langtidsbehandling.

Diet

Spise mat som inneholder kalsium kan bidra til å holde kalsiumnivået balansert. Røde bønner, grønnkål, grønne grønnsaker, sardiner, laks, meieriprodukter, appelsiner og appelsinjuice er gode kilder til kalsium.

Hva er farene ved å spise Spoiled Krabbe?

Hva er farene ved å spise Spoiled Krabbe?


Krabbe Ben er en allment spist sjømat parabolen. Som alle bedervelige matvarer, krabbe ben er utsatt for svinn. Du bør alltid unngå å spise bortskjemt mat. Matforgiftning er et vanlig resultat av inntak av dårlig eller kokt krabbe kjøtt. Det er noen giftstoffer som forurense krabber og skalldyr som kan forårsake problemer med helsen din, uansett hvor fersk sjømat er.

Staphylococcus

Staphylococcus er en vanlig type matforgiftning forårsaket av bakterier som trives i bortskjemte kjøtt og andre matvarer som har gått dårlig. Hvis du spiser bortskjemte krabber ben som vert denne bakterien, vil du oppleve symptomer enten umiddelbart eller innen et par timer. De vanlige symptomene på denne type matforgiftning inkluderer kvalme, oppkast, diaré, svakhet og magesmerter. Symptomene vanligvis forsvinne i løpet av få timer. Medisinering er ikke nødvendig i de fleste tilfeller, men vann og væsker kan bidra til å forhindre dehydrering fra væsker tapt til oppkast og diaré.

Vibrio Parahaemocyticus

Vibrio parahaemocyticus er en bakterie som er funnet i krabber og andre skalldyr. Å spise rå eller kokt krabbe bein som har bortskjemt setter deg i fare for smitte fra denne bakterien. Symptomer på denne typen infeksjon er diaré, magekramper, kvalme, frysninger, feber og oppkast. Disse symptomene kan oppstå i løpet av 24 timer etter inntak. Sykdommen varer vanligvis i tre dager og så den trekker seg. Personer med svekket immunforsvar kan oppleve en alvorlig og langvarig sykdom. Antibiotika er bare foreskrevet for alvorlige tilfeller av infeksjon.

Lammende Skalldyr Forgiftning

Lammende skalldyr forgiftning er forårsaket av biotoksiner produsert av et hav plante som heter dinoflagellate. Skalldyr spiser disse biotoksiner og bli infisert. Krabber som spiser andre infiserte skalldyr blir deretter smittet. Matlaging infiserte skalldyr eller krabber ikke ødelegge toksin eller gjøre det trygt å spise. Det er umulig å si uten laboratorietesting hvis sjømat er infisert. Derfor kan du bli syk med paralyserende skjellforgiftning selv om dine krabbe ben er ikke nødvendigvis bortskjemt. Symptomer på denne sykdommen inkluderer kvalme, en følelse av flytende og prikking i lepper, tunge, fingre og tær. Disse fornemmelser begynner mellom noen få minutter og noen få timer etter inntak. Du kan også miste kontroll over dine lemmer og har problemer med å puste. Personer med alvorlige tilfeller av paralyserende skjellforgiftning bli lammet i sitt bryst og buk. Musklene som kontrollerer deres puste stengt ned, og de til slutt kveles i løpet av 30 minutter.

Andre skalldyr Forgiftninger

Noen ganger giftstoffer blir inntatt av skalldyr som er hjemsøkt av krabber. Disse krabber ta giftstoffer i sine egne systemer og deres kjøtt blir utrygt å spise. Symptomer på nevrotoksiske skalldyr forgiftning vises innen tre timer etter å ha spist dårlig krabbe. Symptomer inkluderer nummenhet, tap av koordinasjon, urolig mage og prikking i munn og lemmer. Disse sykdommene er vanligvis ikke-dødelig og trekker seg tilbake i løpet av tre dager. Amnestisk skalldyr forgiftning er preget av urolig mage, svimmelhet, forvirring, kortsiktig hukommelsestap og krampeanfall. Disse symptomene vises innen 24 timer etter inntak.

Symptomer på munnherpes

Symptomer på munnherpes


Munnherpes begynne med en prikking i leppe. Klyngen av blemmer som følger av vanligvis vises nær hjørnet av munnen. Munnherpes vil utvikle en gul skorpe og klare opp i ca en uke. Munnherpes sjelden gå bort permanent etter ett utbrudd. Viruset lever i en nerve i kjeven og går igjen når den utløses av stress eller sykdom.

Beskrivelse

Munnherpes er en form for oral herpes, vanligvis herpes simplex 1, selv om ca 5% av mennesker med munnherpes har herpes simplex 2, som er relatert til genital herpes. Det er anslagsvis 100 millioner feber blemme utbrudd i USA og opp til 80% av voksne og barn har minst én feber blemme utbrudd i sitt liv.

Historie

Munnherpes har eksistert i århundrer. Under en epidemi i det gamle Roma keiser Tiberius utestengt kyssing på offentlige seremonier i et forsøk på å kontrollere blemmer.

Tilbakevendende symptomer

Feber blemme symptomene ikke begynne umiddelbart - det er en inkubasjonstid på 1-26 dager. De fleste mennesker har synlige symptomer i 6 til 8 dager etter inkubasjon. Den mest åpenbare symptomet er blemmer ved hjørnet av munnen eller rundt munnen. På stedet av feber blemme, vil det være smerter og kribling. Den kriblende signaliserer ofte blemme er i ferd med å dukke opp.

Andre symptomer

Andre symptomer kan ledsage feber blemmer eller advare deg de kommer. En forhøyet temperatur - det vil si en feber - er ikke uvanlig under en feber blemme utbrudd. Hovne lymfekjertler kan også følge feber blemmer og disse kan forårsake sår hals og gjøre det vanskelig å svelge. Viruset som forårsaker feber blemme kan også ha en effekt på hele kroppen, forårsaker generelle smerter i kroppen.

Forebygging / løsning

Når munnherpes er til stede, de er svært smittsom. En person med blemmer bør unngå eller berører kyssing andre som de er spredt ved hud-til-hud kontakt. Du må også unngå å berøre blemme selv for ikke å spre viruset til andre deler av kroppen din.

Hvordan bli kvitt en kald sår i 2 dager

Å ha en kald sår er ikke bare phyiscially ubehagelig, men på grunn av den stygge natur en kald sår vi ofte blir flau også. Medisiner lover rask healing tid, men her er en sikker brann måte å bli kvitt kaldt sår på bare 2 dager.

Hvordan bli kvitt en kald sår i 2 dager

Merknad de første tegn og symptomer på en kald sår, som vanligvis inkluderer prikking i leppe, kløe i leppe, brenning av leppen, feber eller sår hals.

Vask hendene grundig før du tar noen medisiner eller bruker noen medisiner til det berørte området. Skitne hender vil gjøre den kalde sår infeksjon verre.

Ta to lysin piller ved første tegn av prikking, kløe eller svie. Lysin er et stoff som ikke er tatt opp av kroppen, er det oppnådd gjennom kosten. Det er funksjon er å fremme sunn hud og lepper.

Påfør Abreva krem til det berørte området så ofte som nødvendig i løpet av dagen. På den andre dagen, igjen ta to lysin piller og bruke Abreva til det berørte området. Av denne dagen blemmer som danner vanligvis ikke vil komme til en full knopp. Hvis de allerede har dukket opp, fortsette å gjelde Abreva ofte og ta lysin, vil dette stoppe prosessen av viruset fra å bli verre.

Kast ut noen chapsitcks, leppe pinner, og leppe liners som ble brukt i de tre dagene før symptomene dukket opp.

Hint

  • Drikk rikelig med vann når du tar lysin.
  • Aldri plukke eller pop forkjølelsessår blemmer

Singulair Granulater bivirkninger

Singulair granulat, også kalt Singulair, er en type medisin som brukes til å behandle og forebygge astma symptomer. Det er ment å bli tatt med på en vanlig, langsiktig basis. Noen brukere kan oppleve bivirkninger, hvorav noen er alvorlig.

Døsighet

Ifølge drugs.com, en av de vanligste bivirkningene av Singulair er døsighet, som kan bli forverret med andre medisiner som forårsaker tretthet eller beroligende midler, som alkohol.

Alvorlige allergiske reaksjoner

Ring legen din umiddelbart hvis Singulair granulat forårsake en alvorlig allergisk reaksjon. Symptomer kan inkludere tetthet i brystet, tung pust, elveblest, hevelse i ansiktet, kløe og utslett.

Forverring av symptomer

I noen sjeldne tilfeller kan Singulair forverre astma symptomer. Ring legen din dersom du begynner tungpustethet ukontrollert, får en luftveisinfeksjon, har en vedvarende rennende nese, eller nummen og prikking føtter og hender.

Gulsott

Singulair Granulat kan påvirke leverfunksjonen, som resulterer i gulsott. Hvis huden din eller øynene blir gule i fargen, kan dette tyde på gulsott, så ring legen din.

Mentale endringer

I sjeldne tilfeller kan Singulair forårsake selvmordstanker, hallusinasjoner, alvorlige humørsvingninger og aggressiv atferd. Rapportere disse endringene til legen din umiddelbart.

Andre bivirkninger

Singulair Granulat kan føre til uregelmessige hjerteslag, søvnløshet, muskelsvakhet, kvalme, magesmerter, hodepine og beslag. Snakk med legen din om eventuelle bivirkninger som kan oppstå.

Tegn på en Stroke hos eldre

Et hjerneslag kan ofte snike seg på eldre, med pasienter muligens ha Forbigående iskemiske anfall (TIA), som er svært små slag, eller å ha noen tegn på en forestående slag i det hele tatt. TIA kan ikke bli lagt merke til, avhengig av hvor alvorlig de er. En pasient kan bare ikke føler meg veldig bra. Noen tegn på slag kan bli oversett fordi de etterligner typiske problemer i eldre mennesker. Det er viktig ikke bare for en pasient å kjenne tegn på et slag, men også for alle som hjelper ham, fordi jo mer de vet, jo raskere de kan stoppe effekten av et slag.

Lammelse

Et hjerneslag påvirker vanligvis enten på venstre eller høyre side av kroppen. Det kan føre til ben, armer eller ansikt å gå nummen. Prikking kan være en av de første faresignaler. Med et slag, disse fysiske symptomene kommer meget raskt, mens med aldring, gjør de ikke.

Psykologiske effekter

En pasient kan bli svært opphisset og forvirret, og vet ikke hva som skjer. Hun kan miste evnen til å huske ting, for eksempel hvor hun er eller hvem hun er med. Hun kan gå i svart eller gå bevisstløs. Hun kan ha problemer med å snakke, være ute av stand til å snakke i det hele tatt eller slurring hennes ord i et forsøk på å få dem ut. Hun kan også miste evnen til å forstå alt som blir sagt eller skrevet.

Visuelle tegn

En pasient visjon kan bli formørket og skyet. Han kan bare være i stand til å se ut av det ene øyet. Han kan ikke ha noen side, eller perifer, visjon.

Klossethet

Siden en pasient kan bli lammet på den ene siden, kan han ikke være i stand til å gå. Hvis slaget ikke har tatt bort sin evne til å gå, kan han bli veldig klønete, snubler i sine egne ben, som kan stamme delvis fra det faktum at han er ør. Det kan ta mye krefter bare for å være i stand til å stå.

Fysisk sykdom

En pasient kan bli veldig dårlig i magen, eller har det som synes som en migrene hodepine.

Store Stroke Signs

Hvis en pasient har et stort slag, kan han miste bevisstheten helt og falle. Han kan ha svært dyp pusting som er tvunget og tung. Han kan ha kinnet bevegelse med pust, men bare på den siden som slaget rammet. Hans øyne kan rulle i den retningen også. Hans blodtrykk lesing kan være høy til å begynne med. Han kan gå i koma hvis medisinsk hjelp ikke er søkt umiddelbart.

Melkeallergi og Acid Reflux Disease

Flere studier har blitt gjennomført for å knytte matallergier og gastroøsofageal reflukssykdom (GERD.) En stor andel av studiene var basert på informasjon fra pediatriske pasienter som lider av både GERD og melkeallergi. Det er viktig å forstå GERD, dens symptomer, virkninger på kroppen, og behandling. Erkjenner matallergier og kroppens naturlige forsvarsmekanismer er også avgjørende.

Hva er GERD

GERD er en forstyrrelse av røret som forbinder munningen og magen. Dette rør, esophagus, har et sett av muskulære ringene ved sin base kalt den nedre spiserørlukkemuskel. Disse ringene bidra til å holde mageinnholdet som finnes i magen. Når lukkemuskelen er svak eller skadet, kan mageinnholdet og fordøyelsesenzymer syrer strømme tilbake opp i spiserøret, forårsaker smerte og irritasjon. Mange mennesker som lider av GERD føler en brennende følelse i brystet som beveger seg opp i spiserøret. Mageinnholdet kan gå inn igjen i munnen og etterlater en ubehagelig smak. Noen pasienter kan ha problemer med å sove og erfaring hoste når liggende. Leger kan foreslå antacids å redusere magesyre, eller skrive en resept på legemidler som hemmer syrepumpene i magen.

Symptomer på en melkeallergi

Selv om matallergier i USA ser ut til å være på vei oppover, er årsaken uklar. Fordi det er ingen kur for matallergier, er den eneste behandlingen strenge unngå maten i spørsmålet. Kroppens immunsystem angrep allergener som det gjør noen utenlandske inntrenger. Lanserer en serie av kjemiske reaksjoner, er histamin sluppet løs i kroppen og kan angripe en eller flere systemer, blant annet hud, fordøyelseskanalen, og luftveiene. Dette kan forårsake kløe, svie eller blemmer i huden, kramper, oppkast eller diaré, hvis fordøyelseskanalen er involvert, eller hevelse, og prikking i lepper, ansikt, tunge og luftveier. Livstruende reaksjoner, inkludert opphovning, er kjent som anafylaksi.

Hvor er Link?

Informasjon samlet ved å intervjue mødre med nyfødte barn ble inkludert i en studie for å se om en kobling eksisterte mellom GERD og melkeallergi. Studien ble anmeldt i 1999, og fant spedbarn lider av hyppig oppkast og kolikk-lignende atferd var ikke lydhør for medisiner foreskrevet for reflux. Disse samme spedbarn begynte å vise tegn til bedring når formelen de ble matet ble endret til en elementær aminosyre-basert formel. Når soya eller melkebaserte formler ble re-introdusert til disse babyene, de gerd symptomer returnert.

Forskning fortsetter

En annen studie undersøkte barn under ett år som lider av GERD symptomer. I halvparten av pasientene, en immunglobulin E blodprøve viste en melkeallergi. For barn som er plassert på en melkefri diett, hadde tjue prosent forbedrede GERD symptomer. Når melkeproteiner ble gjeninnført til spedbarns kosthold, sju av ti av disse barna begynte å lide av GERD igjen. Den offisielle tidsskriftet til American Academy of Pediatrics, Pediatrics in Review, fant dette bevis kan tyde på en sammenheng mellom melkeallergi og Gerd.

Konklusjon

Selv om forskning antydet en link mellom disse to forholdene, avgjørende bevis har ennå ikke samlet inn. Men hvis en pasient lider av GERD symptomer, og ikke reagerer på vanlig behandling, kan det være gunstig å utføre allergitesting. Hvis en melkeallergi er til stede, kunne fjerne allergenet fra pasienten eventuelt løse GERD symptomer.

Hva er den riktige måten å vikle et ess bandasje?

En enkel Ace bandasje er en ressurs for alle hjem medisinskapet. De kan brukes til å bidra til å stabil leddene fra en mild til selv alvorlig forstuing. De kan også beskytte leddene fra hevelse på grunn av senebetennelse. Ess bandasjer bør være farten til verktøy for felles vedlikehold. Men Ace bandasjer er helt ubrukelig med mindre innpakket riktig.

Innpakning en Elbow

Plasser albuen i en bøyd kjeltring på en 65- til 70-graders vinkel. Ta wrap med rullen som vender opp og begynne å rulle rundt armen, som starter på bicepsen og overlappende bandasjen om 1/2 eller 1/3 av sin bredde hver gang du går rundt. Fortsett å rulle på denne måten til området rett under albuen og utenfor skurken er dekket. Når området er dekket, bruker resten av bandasjen å pakke den direkte området av albuen. Passformen må være tettsittende men ikke for stramt. Movement bør begrenses, men armen skal ikke være nummen eller prikking. Hvis nummenhet forekommer, pakk inn bandasjen i en løsere passform.

Innpakning en Wrist

Begynn med roll vendt oppover rett under håndleddet. Vikle to ganger rundt håndleddet og deretter bringe vikle opp over håndflaten og mellom tommelen og pekefingeren. Gjenta bevegelsen og deretter bringe brytes rundt håndleddet og tilbake rundt håndflaten og første finger. Fortsett innpakning på denne måten til rullen går ut, nok en gang gjør wrap tettsittende men ikke nummen.

Innpakning en ankel

Plasser rullen vendt opp på toppen, midten av foten, rett over tærne. Rull vikle rundt foten, overlapp wrap 01.02 til 01.03 bredden på bandasjen mens beveger seg mot ankelen. Når du kommer til hælen, ta med sjal rundt ankelen, slik at hælen utsatt. Den festes rundt ankelen må gjøres i et 8-tall, noe som betyr at hvis wrap er på venstre side av foten, må det tas til høyre side før sirkle til baksiden av ankelen. Gjør to figur 8 før du går opp på leggen til kalven. Fortsett innpakning opp på leggen, igjen overlapp bandasjen 01.02 til 01.03 sin bredde inntil rullen går ut.

Advarsler

Surr aldri så hardt at den kroppsdelen blir nummen, begynner prikking eller blir blå. Vikle bør begrense bevegelsen, men aldri avskåret blodstrøm. Husk at leddet er hva som må stabiliseres så lagre den strammeste innpakning for det området.

Hyperbar Chamber & svulmende plater

Hyperbar Chamber & svulmende plater


Den hyperbar kammer er en maskin som du lå i, svært lik en tanning bed. Den brukes til å gi systematisk lindring av flere plager som migrene, kronisk utmattelsessyndrom, depresjon og angst. Det hjelper også hastighet utvinning fra kirurgi, øker energi, utholdenhet og konsentrasjon, lindrer verkende muskler og ledd, og gir en følelse av foryngelse. Det er hyppig brukt av profesjonelle sports-spillere.

Funksjon

Den hyperbar kammer avgir rent oksygen på innsiden av det, mye som en tanning bed avgir lysstråler, mens personen ligger inne. Fordi kvaliteten på oksygeninnholdet som vi puster blir kontinuerlig forurenset med andre ting som smog og eksos, er hyperbar kammeret en god kilde til rent oksygen og trygt og effektivt tillater kroppen å absorbere mer oksygen.

Typer

En Multi kammeret er et kammer hyberparic at flere personer kan bruke på samme tid. Oksygenet blir administrert til hver person gjennom en ansiktsmaske eller en slags plast hette tettsittende. En sykepleier eller assistent kan gå inne i kammeret og hjelpe pasienten med utstyret eller i nødstilfeller. Forskjellige andre gasser enn oksygen kan administreres til den enkelte pasient, for eksempel et nitrogen eller heliumblanding, uten å forstyrre behandlingen av de andre pasienter eller den ansatte.

En monoplace kammer er vanligvis 100 prosent oksygen og bare har nok plass inne for én person. Pasienten er vanligvis liggende på en hellende seng og oksygenet blir administrert inn i kammeret. Noen av kamrene har pustemasker som er tilgjengelige for andre gasser som for eksempel luft. Sykepleieren eller assistent kan tendens til pasienten fra utsiden av kammeret.

Herniated eller svulmende plater

En herniated plate refererer til mellomvirvelskiver som ligger mellom hver virvel i ryggsøylen. Disse platene tillate bevegelse av ryggsøylen, absorbere effekten av slitasje på nakke og rygg og skille ryggvirvlene. En prolaps er svellet i størrelse, eller buler, og er svært smertefullt i det området hvor platen er plassert. Hvis den svulmende plate er svellet på en måte som presser det mot en nerve, kan det også føre til smerte og ubehag i andre områder av legemet. En prolaps i nakken kan føre til begrenset bevegelighet og smerter i nakke samt armene. Armene kan også føle seg nummen eller prikke. Hvis platen er i ryggen, kan bena oppleve noen smerter, nummenhet eller prikking sammen med begrenset bevegelighet i ryggen.

Hyperbar behandling

Selv om det ennå ikke er vitenskapelig bevist, er bruken av hyperbar oksygenbehandling for svulmende plater blir mer akseptert på kiropraktikk kontorer overalt i landet. Logikken bak dette er hyperbar oksygenbehandlinger redusere betennelse og hevelse i kroppen, noe som ville påvirke en svulmende plate for å gå tilbake til normal størrelse etter flere behandlinger. Hyberbaric oksygenbehandlinger også øke hastigheten på skade helbredelse i legemet ved å tillate øket blodsirkulasjon og oksygen å trenge gjennom kroppen. Sjekk med din lege eller kiropraktor for å avgjøre om hyperbar oksygenbehandling ville være fordelaktig for din sykdom.

Risiko

Selv om hyperbar oksygenbehandling er veldig trygt når det brukes riktig, kan komplikasjoner oppstå. Oksygenforgiftning, også kalt oksygentoksisitet, kan oppstå når en person utsettes for høye doser av oksygen i en lengre tidsperiode. Overflødig oksygen fører til kjemiske endringer i kroppen som negativt påvirke celleprosesser.

Andre komplikasjoner kan oppstå som følge av øket trykk i forbindelse med kammeret behandling. Dette inkluderer smerte og blodig utflod fra tette bihuler, øresmerter og ruptur av trommehinnen. Infiserte eller reparert tennene kan bli smertefullt eller eksplodere hvis gassen blir fanget i dem.

Hva er årsaken til nummenhet i fingertuppene?

Hva er årsaken til nummenhet i fingertuppene?


Vi alle bli kaldt, veldig kaldt, fra tid til annen, spesielt hvis vi ikke er kledd varmt nok om vinteren. Men hvis den minste og mest minimal eksponering for kulde fører fingertuppene til å gå nummen og blir hvit, eller du ikke har vært utsatt for kulde i det hele tatt ennå fingertuppene er nummen, du kan ha en av flere forhold.

Raynauds sykdom

Ifølge Dr. Sheldon G. Sheps av Mayo Clinic, kan Raynauds sykdom føre fingrene til å gå nummen. Legene vet ennå ikke hva som forårsaker Raynauds, men det ser ut til at angrepene er en overreaksjon til kroppens reaksjon på kulde. Blodårene gå inn i en vasospasme som seriøst kompromisser blodtilførselen til fingrene. Denne forstyrrelsen kan forårsakes ved hjelp av vibrerende verktøy gjentatte ganger, eller ved å medisinske tilstander så som sklerodermi, Buergers sykdom, revmatoid artritt og aterosklerose, i henhold til Sheps. I tillegg til nummenhet i fingertuppene, kan fingrene blir hvite hvis du lider av Raynauds.

Buergers

Buerger sykdom oppstår blant folk som bruker tobakksprodukter. Det er en sjelden tilstand av årer og arterier i bena og armene. Hvis du lider av Buergers, blodkar hovne opp og kan bli blokkert av tromber, eller blodpropp. Denne tilstanden generelt gjør seg kjent først i føttene og hendene, og kan spre seg til større deler av kroppen din. Det ødelegger huden vev, og kan føre til infeksjon og til og med koldbrann.

Frostbite

Frostbite, selvfølgelig, fører til nummenhet i hender. Hvis hendene dine er kald og blek, og kjøttet blir smertefullt og rødt som den frosne delen av hånden din tiner, indikerer dette frostskader. Hud og underliggende vev kan fryse.

Vibrasjons Hvite fingre

Det er et syndrom som kalles vibrasjons hvite fingre, i henhold til Onlinehealthblog.co.uk. Hvis fingertuppene er nummen, hvit, prikking eller kald, eller hvis du opplever en nåler-og-pins sensasjon, kan du ha VWF. Kramper kan også oppstå fordi blodtilførselen til fingrene har vært begrenset. Hvis du har en ekstremt alvorlig tilfelle av VWF, kan det føre til koldbrann og huden sår. Denne tilstanden er også forårsaket av bruk av vibrerende verktøy.

Andre betingelser

Therapygloves.com forklarer at finger nummenhet kan være forårsaket av det arbeidet du gjør hvis det innebærer repetitive bevegelser. Dette kan føre til belastningsskader, eller RSI. Det er mulig å skade nerver i fingrene, samt nerver i hender, håndledd, armer og nakke hvis du har vedvarende en skade, eller hvis du fortsetter å gjøre de samme bevegelsene om og om igjen, dag inn og dag ut. Selv skriver eller tekste for mye kan føre til belastning og skade på fingrene. Carpal tunnel syndrom kan føre til nummenhet i hender og fingre.

Allergiske Reaksjoner på Green Tea

Selv om det ikke er et vanlig allergen, kan grønn te forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker. Lær symptomene på matallergi fra grønn te og hvordan gjenkjenne dem på deg selv eller andre.

Introduksjon

Som matallergier blir mer vanlig, er det viktig å lære å gjenkjenne tegn på en allergisk reaksjon, og finne ut hva maten utløste allergi. På grunn av sin helsemessige fordeler, er flere mennesker å drikke grønn te regelmessig nå. Imidlertid synes økningen i grønn te forbruk også å ha forårsaket en økning i mistenkt allergi mot det også.

Identifikasjon

For å finne ut om du lider av en matvareallergi, må du kanskje å eliminere alle mulige triggere fra kostholdet ditt. De vanligste matallergier er hvete, gluten (finnes i hvete, rug, bygg og kommersielle havre produkter), egg, melk (og andre meieriprodukter), skalldyr, soya og nøtter (peanøtter og tre nøtter). Grønn te er ikke den vanlige mistenkte for en matallergi, men det er absolutt mulig som du kan være allergisk mot noe. Allergiske reaksjoner på grønn te er utslett; elveblest; hevelse, svie eller prikking i lepper og tunge; pustevansker (og muligens astmaanfall); magesmerter, oppkast og diaré. Enhver reaksjon som påvirker åndedrettet er svært alvorlig og muligens også dødelig, sammen med reaksjoner som inkluderer tap av bevissthet og et plutselig fall i blodtrykket.

Betraktninger

Hvis du er faktisk allergisk mot grønn te, kan symptomer på allergiske reaksjoner vises så raskt som det minutter etter drikking, eller de kan ikke komme ut for et par timer. Det vil også være nødvendig for deg å lære om grønn te allergi. For eksempel, er to komponenter i grønn te ofte skylden for den allergiske reaksjonen er koffein og tannin, som alle te inneholder. Du må også unngå alle te, ikke bare grønn te, fordi alle varianter av te kommer fra samme plante, Camellia sinensis. Mengden av behandlingen te gjennomgår avgjør hvilket utvalg te er; grønn te er minimalt bearbeidet og svart te er ferdigbehandlet.

Konklusjon

Mens grønn te kan være årsaken dine allergiske reaksjoner, en av de helsemessige fordelene av grønn te, ironisk nok, er at det synes å bekjempe allergier (hoste, nysing og rennende øyne, for eksempel) i folk som ikke er allergisk mot te eller koffein og tanniner den inneholder. For å bekrefte din allergi mot grønn te, må du gå til en lege som spesialiserer seg på allergier, spesielt hvis du ønsker å finne ut om du har andre allergier.

Advarsel

Grønn te, og de andre te i tillegg, kan finnes i matvarer, ikke bare som en drink. Som sådan, bør du være sikker på å unngå matvarer som inneholder grønn te, som vanligvis markedsført som helseprodukter, snack produkter eller mulig som et supplement inneholder ecgc, det kjemiske stoffet i grønn te som gir det mange av dens helsemessige fordeler.

Hvordan identifisere en klemskade

En knuseskader oppstår når to objekter komprimere en del av kroppen. Klemskader er vanlig i idrett, under en bilulykke eller annen større ulykke, og i hjemmet. Mindre klemskader inkluderer slamming fingeren i en dør eller slå tåen i skapet døren. Disse er vanligvis lett å behandle. Store knusningsskader kan kreve kirurgi, og definitivt krever øyeblikkelig legehjelp. Det er noen vanlige tegn når du prøver å finne ut om du eller noen andre lider av en klemskade.

Bruksanvisning

Fokus hensyn til den delen av kroppen som opplevde komprimering. En klemskade fører ofte brukket bein, så se etter vansiret benbygning eller blødning fra et komplisert brudd.

Se etter hevelse eller blåmerker på stedet av komprimeringen. Disse symptomene kan oppstå umiddelbart etter klemskade eller vises neste dag. Hevelse i magen indikerer mulig skade på leveren eller tarmen.

Ta hensyn til noen nummenhet du føler rundt det området av en klemskade. Hvis noen andre er skadd, spørre ham om noen steder er nummen eller prikking.

Se en lege hvis du opplevd kompresjon på kroppen din, etterfulgt av stølhet eller ømhet. Konstante smerter som ikke vil gå bort med vanlige behandlinger, for eksempel heving og isposer, indikerer en klemskade.

Se for alvorlig hevelse i huden eller store røde flekker som tyder på blødning under huden. Denne tilstand, som kalles kammer syndrom, er en alvorlig symptom forårsaket av klem- og krever kirurgi.

Tips og advarsler

  • Hvis du eller noen du elsker har en alvorlig klemskade, holde deg rolig og ringe for medisinsk nødhjelp.
  • Selv små skader kan føre til infeksjon, så se en lege hvis du ser infeksjon innstilling til en mindre klemskade av hånden eller foten.

Tegn og symptomer på en Soy Allergy

Tegn og symptomer på en Soy Allergy


Hvis du er allergisk mot soya og er å unngå det, få i vanen med å lese etikettene på din favoritt bakevarer, frokostblandinger, kjeks, supper, morsmelkerstatning og selv peanøttsmør. Mange produkter i disse dager inneholder soya protein og smaks tilsetningsstoffer. Minst 15 allergener finnes i soya protein, men det er fortsatt ikke kjent nøyaktig hvor soyaprotein utløser en allergisk reaksjon. I dag soya allergi blir mer og mer vanlig hos voksne.

Vanlige tegn og symptomer

Allergiske reaksjoner på soya kan begynne i løpet av minutter eller timer med inntak av soya. De fleste reaksjonene kan være ubehagelig, men ikke alvorlig. Reaksjonene varierer og kan omfatte en eller flere av følgende symptomer: eksem, kviser, elveblest, magesmerter, kvalme eller oppkast, kortpustethet, rennende nese, tetthet i brystet, pustevansker, diaré, svimmelhet, besvimelse, kløe, slapphet og hevelse. Den allergisk reaksjon på soya kan også gi en prikking i lepper eller ansikt, hals eller tunge eller konjunktivitt, vanligvis kjent som rosa øye. En reaksjon på en soya produkt kan vare så lenge som 48 timer. Siden soyabønner er en belgfrukt, hvis du har en soya allergi du kan kryssreagere med andre belgfrukter, som peanøtter, kikerter og snittebønner.

Mer alvorlige tegn og symptomer

En systemisk allergisk reaksjon, kalt anafylaksi, kan komme plutselig og påvirker områder i hele kroppen. Denne type reaksjon, mens sjelden, kan være potensielt dødelig. Akuttbehandling bør søkes umiddelbart. Aspekter av dette alvorlig reaksjon inkluderer rask puls, et plutselig fall i blodtrykket, sikling, hevelse eller en klump i halsen som gjør puste eller svelge ekstremt vanskelig, tilstedeværelse av en metallisk smak, heshet, rødhet og rødme av kroppen, svimmelhet og mulig tap av bevissthet.

Allergiske Reaksjoner på Soy i Spedbarn

Ifølge en artikkel i juni 15, er 2008 utgaven av "American Family Lege," 90 prosent av akutte systemiske reaksjoner på mat hos barn forårsaket av melk, egg, soya, peanøtter eller hvete. Spedbarn og små barn med soya allergi vanligvis vokser dem mellom tre og fem. Det første tegnet på en soya allergi reaksjon i et spedbarn kan begynne når en endring er gjort fra en melkebaserte formelen til en soya-basert en. Disse allergiske reaksjoner inkluderer blod i avføringen, forsinket vekst og kolikk. For å komplisere påvisning av soyaallergi hos spedbarn og små barn, kan tegn på allergisk reaksjon på soya og melk være svært like og kan også ligne på andre helseproblemer.

Tegn på en mulig Stroke

Hjerneslag er den ledende årsaken til uførhet og den tredje største dødsårsaken blant voksne. Det oppstår når blodet ikke kan strømme til hjernen, forårsaker hjerneceller til å dø fordi de ikke får riktig oksygen og næringsstoffer. Ettervirkningene av et hjerneslag inkluderer lammelser, smerter, nummenhet og problemer med å snakke, tankeprosesser og følelser. Men en slagpasient som mottar behandling i mindre enn 60 minutter kan unngå uførhet, noe som gjør det viktig å kjenne de faresignaler.

Plutselig nummenhet eller prikking

Et hjerneslag offeret kan føle at en av hans lemmer eller ansikt har gått nummen eller prikking. Dette kan indikere plutselige lammelser. Be ham om å heve armene i luften eller å smile så stor som han kan. Hvis en arm eller på siden av smilet hans er hengende, er det en indikasjon på lammelser.

Manglende evne til å forstå kommunikasjon eller snakke ordentlig

Et hjerneslag offeret kan plutselig vise sløret tale eller koss ord. Utydelig tale er vanlig, og mange folk legger merke til det med en gang. Imidlertid kan virvar talen være forvirrende fordi du kanskje ikke engang vet at det er et problem. Et hjerneslag offeret med jumbled tale vet hva hun ønsker å kommunisere, men når hun prøver å si det høyt eller skrive det ned, kan ulike ord eller de riktige ordene i annen rekkefølge komme ut i stedet. Spør en mulig slag offer å gjenta en setning etter deg, og lytte etter eventuelle misdannelser.

Problemer med å se og vandre

Et hjerneslag offeret kan ha ett eller begge øyne plutselig blir uskarpt eller blind. Dessuten kan de ikke være i stand til å gå skikkelig, selv om de ikke viser egenskapene til lammelser. Det vil bare se ut som et tap av balanse eller koordinasjon gjennom hele kroppen. Slaget offeret vil ikke vite hvorfor hun ikke kan koordinere sine bevegelser.

Plutselig alvorlig hodepine

Det finnes to typer slag: iskemisk og hemoragisk hjerneslag. Iskemisk oppstår når en blodpropp stopper blodtilførselen til hjernen. Hemorragisk oppstår når en blodåre brister i hjernen. Hemoragisk er mindre vanlig av de to typene, men avslørende symptom er en plutselig, svært alvorlig hodepine. Det vil komme ut av den blå med noen kjent årsak.

Ring 911 umiddelbart hvis du merker noen viser ett eller flere av disse symptomene.

Symptomer på Tomato Allergi

Matallergier varierer fra person til person. De som er allergisk mot tomater må unngå eventuelle tomatprodukter og tomat bi-produkter for å unngå bivirkninger de kan oppleve. En person som er allergisk mot tomater kan oppleve prikking i lepper eller tunge, hevelse i munn og overdreven nysing. Ifølge www.allergy.ygoy.com, "tomat allergi skjer med et svært lite antall mennesker," men kan bli en livstruende problem hvis det går uoppdaget.

Årsak

Årsaken til en tomat allergi er i en bestemt protein som finnes i tomatplante. Noen individs immunsystem gjenkjenne protein som et potensielt skadelig substans. Kroppen begynner å produsere antistoffer og frigjøre histamin i hele kroppen for å avverge protein. Histamin fører til at kroppen reagerer med rennende øyne, lunger, svelg kløende og svelling i forskjellige deler av kroppen.

Symptomer

De vanligste symptomer på en allergisk reaksjon på tomater er: leppe og tunge kribling, rennende nese, rennende øyne, såre øyne, astma, hevelse i lepper, tunge hevelse og kvalme. Det er mange andre symptomer som er mye mindre vanlig som hevelse i ansiktet, vedvarende hoste og oppkast.

Behandling

Hvis reaksjonen er aktuell (på huden), vaske det utsatte området med såpe og vann umiddelbart. Påfør en aktuell antihistamin krem ​​til den lokaliserte området og reaksjonen bør rydde opp innen 15 minutter. Hvis tomatene ble inntatt, ta en over-the-counter antihistamin for å lindre symptomene. Den vanligste allergimedisin for behandling av en tomat allergi er difenhydramin eller Benadryl. Denne medisinen bør begynne bekjempelse av histamin i kroppen din i løpet av 10 til 15 minutter.

Forebygging

For å forhindre en allergisk reaksjon på tomater, bør en person ha allergi blod arbeid gjort. Blodprøver kan enten bekrefte eller fjerne muligheten for en person som har en tomat allergi. Hvis en person er allergisk mot tomater, kan han eller hun også være allergisk mot poteter fordi de inneholder en tilsvarende protein. Når en allergi er bekreftet, bør en person unngå disse matvarene alle sammen.

Komplikasjoner

Anafylaktisk sjokk er den vanligste komplikasjonen med en tomat allergi. Anafylaktisk sjokk er når en persons kropp har en tjener reaksjon på tomater som sender hans eller hennes kropp inn i en form for sjokk og begynner å stenge ned. Noen opplever anafylaktisk vil bli kortpustet, gå ut og kan ha et anfall. Hvis anafylaktisk sjokk er en persons reaksjon, må han eller hun legehjelp umiddelbart og bør ringe 911.

Hva er farene ved regelmessig Donerer plasma?

Hva er farene ved regelmessig Donerer plasma?


Ifølge Plasma Protein Therapeutics Association, inneholder blodplasma proteiner som er nyttige for behandling av brannsår og støt pasienter, så vel som de med kroniske sykdommer og sjeldne sykdommer. Fordi plasma ikke kan kopieres eller produsert, donasjoner er den eneste ressursen for mange vitale behandlinger og terapier. Etterspørselen etter plasma verdensbasis topper 20 millioner liter, og i USA mer enn 380 lisensierte plasmasentre godta donasjoner. De fleste tilbyr økonomisk kompensasjon for din tid. Donere plasma kan bidra til å redde liv, men du trenger å holde seg frisk for å kvalifisere seg.

Prosess

Ifølge det amerikanske Røde Kors, er plasma separeres fra andre blodkomponenter gjennom en prosess som kalles aferese. Fullblod er trukket fra din åre inn i en maskin, som deretter isolerer plasma og returnerer andre blodkomponenter til venen din. Selve donasjon tid er rundt en og en halv time. Plasmagivere må være minst 17, veie minst 110 pounds og være i god helse.

Time Frame

The Food and Drug Administration (FDA) fastsetter at plasma kan doneres opp til to ganger ukentlig, med minst 48 timer mellom donasjoner. Kroppen din vanligvis reproduserer plasma i ca 24 timer, men du trenger tid til å komme seg fra donasjon prosessen. Plasmasentre bør råde givere for å begrense aktivitet i 24 timer fordi senket energinivå og tretthet er vanlig.

Effekter

FDA krever plasmasentre for å informere givere av følgende mulige effekter: lokalisert infeksjon ved venepunksjon nettstedet; prikking i lepper eller fingre som følge av bruk av antikoagulantia; "Allergiske reaksjoner som rødme, kløe, elveblest, magekramper, pustevansker, brystsmerter eller bronkospasme, som kan variere i alvorlighetsgrad fra mild til livstruende, kvalme, oppkast, ørhet, besvimelse eller anfall."

Betraktninger

Fordi plasma er 90 prosent vann, kan donere plasma være dehydrerende. Drikk rikelig med vann før og etter å gi, og unngå alkoholholdige drikkevarer og overflødig koffein. Du må også spise noe før donasjon.

Konklusjoner

Ifølge Columbia universitetets helsetjenesten, forskning viser at regelmessig donere plasma er trygt. En liten andel av giverne opplever senket antistoffnivåer og lavt jern nivå, sistnevnte er mer vanlig i pre-menopausale kvinner. Regelmessige donasjoner kan også føre til arrete årer. Plasmasentre bør sjekke nivåene minst hver fjerde måned for å avgjøre om du er kvalifisert til å gi. Ta hensyn til kroppen din. Hvis du føler deg mer sliten enn vanlig, gi deg selv nok tid til å samle krefter før du gir igjen.

Hvordan finne en lokal Plasma senter

Hvordan finne en lokal Plasma senter


Denne artikkelen tar for seg noen grunnleggende informasjon om å donere plasma, fordelene (både økonomiske og humanitære) og elektroniske ressurser for å lokalisere plasma donasjon sentre. Givere kan kompenseres for sin innsats, og givere kan føle stolte av å bistå i å redde liv.

Bruksanvisning

•  Hvis du er interessert i å donere plasma, kan du gjøre det først etter en blodprøve som vil oppdage abnormaliteter slik som høyt blodsukker, HIV / AIDS og hepatitt, blant annet screening identifikatorer og blodtype. Denne informasjonen er oppført som "første skritt" fordi om blodet ditt inneholder unormalt, du vil ikke bli akseptert som donor. Også, givere må avsløre sin medisinske historie. Givere må også være over 18 år og må veie mer enn 110 pounds.

Du kan finne plasma sentre som bruker elektroniske kataloger. Den mest kjente hjemmesiden www.bloodbanker.com. Du kan søke per stat, firmanavn, eller ved Postnummer på deres hjemmeside.

Når du har funnet en lokal plasma sentrum og møte kvalifikasjonskrav, er neste skritt å faktisk begynne plasma donasjon prosessen. Som nevnt i trinn 1, vil blodscreeningtester avgjøre om du er kvalifisert til å donere. Plasma kan bli donert to ganger per uke uten negative helserisikoer. Til å begynne donasjon prosessen blir blod trukket gjennom en engangs rør som er koblet til et automatisk system. Bare den mest behov for komponenten er gitt, mens resten returneres til giveren kropp. Denne prosessen kan ta fra omtrent en til tre timer, avhengig av høyde, vekt og mengden av plasma blir gitt.

Mens automatisert system er i drift, plasmasentre ofte spille musikk eller gi TV eller DVD visning for å få tiden til å gå fortere. Plasmagivere kan oppleve kortsiktige bivirkninger som svimmelhet og nummenhet eller prikking i lepper, fingre eller nese.

Det siste trinnet for givere som søker erstatning er å få betalt. Dessverre, offentlige velferds etater vanligvis krever rapportering av pengene betalt for blod- og plasma donasjoner som inntekt ved fastsettelse kvalifiserte velferdsgoder.

Tips og advarsler

  • Sikkerhetstiltak vanligvis forby givere fra donere i flere dager etter hver donasjon.
  • Donere plasma kan være risikabelt hvis giverne ikke etterfylle blod regelmessig. Givere bør ikke forsøke å donere plasma ved ulike sentre for å unngå tidsbegrensningene mellom besøk for å unngå risikoer som kan oppstå fra blodmangel.

Mercury Toxicity Symptomer

Kvikksølv er et tungmetall som kan finnes i en rekke produkter. Det er i noen av fisken som vi forbruker, batterier, tannfyllingsmaterialer, fluorescerende lyspærer og selv i noen vaksiner. Langvarig eksponering kan skape helserisiko og en rekke symptomer som påvirker hele kroppen.

Symptomer i sentralnervesystemet

Kvikksølvforgiftning kan produsere disse symptomene i sentralnervesystemet: rastløshet, emosjonelle svingninger, irritabilitet, angst, overdrevne reaksjoner på stimulering, følelser av frykt, ubesluttsomhet, apati, konsentrasjonsvansker, depresjon, tilbaketrekning, suicidale tanker, skyhet, mangel på tillit, ataksi, multippel sklerose, nevromuskulær overføring svikt, amyotrofisk lateral sklerose eller ALS (en motor neuron sykdom), sammen med nummenhet, prikking eller skjelving på hender, fingre, føtter, lepper eller tunge.

Symptomer i munnen, Head and Neck

I munnen, hodet og nakken er det en rekke symptomer som kan være en indikasjon på kvikksølv toksisitet inkludert vond pust, en metallisk smak i munnen, mye spytt, løse tenner, bein tap, blødende tannkjøtt, svie og prikking i lepper eller ansikt, pigmentering på tannkjøttet, sår i munnen, leukoplakia og sårdannelse i ganen, tunge eller tannkjøtt. Andre symptomer inkluderer øresus, hørselsproblemer, svimmelhet og synsforstyrrelser.

Gastrointestinal, hjerte og immun Symptomer

Gastrointestinale symptomer av kvikksølv toksisitet inkluderer ubehag i magen, kramper, diaré, forstoppelse, hyppig og smertefull trang til å ha avføring, økt allergi mot matvarer (spesielt egg og melk), divertikulitt og kolitt. Kardiovaskulære symptomer øke forhøyet kolesterol og triglyseridnivåer, hjertebank og unormale blodtrykket nivåer. Ditt immunsystem er også påvirket av kvikksølv nivåer. Kronisk kvikksølv toksisitet kan føre til immunologiske symptomer som gjentatte infeksjoner, kreft og autoimmune sykdommer (for eksempel lupus, leddgikt, sklerodermi, MS, ALS og skjoldbrusk problemer).

System-Wide Symptomer

Hele kroppen kan bli påvirket av kvikksølv toksisitet fører til skjoldbrusk problemer, allergier, kronisk hodepine, eksem, kald og klam hud, uforklarlige reaksjoner, under-normal kroppstemperatur, overdreven svette, nattesvette, uforklarlige sensoriske symptomer som smerter, nummenhet / brenning, anemi, nyresykdom, adrenal sykdom, endringer i appetitt, vekttap, tretthet, hypoglykemi og dårlig balanse og dårlig koordinering.

Medisinske forhold knyttet til Mercury Toxicity

Visse medisinske tilstander kan være knyttet til kvikksølv toksisitet. Alzheimer-pasienter har ofte betydelig høye nivåer av tungmetaller (som kvikksølv) i hjernen og blod. Kvikksølvnivåene hos pasienter med multippel sklerose 'spinalvæske har vist seg å være høyere enn normalt nivå. Ifølge en studie publisert i 1999 i Journal of American College of Cardiology, hjertet vev av pasienter som døde av idiopatisk dilatert kardiomyopati hadde kvikksølvverdier 22.000 ganger normal nivå.
Dette er ikke en komplett liste, og forskning på kvikksølv toksisitet og de langsiktige helserisikoen som det utgjør fortsatt pågår. Hvis du opplever noen alvorlige eller vedvarende uforklarlige symptomer, bør du kontakte legen din for en vurdering.

Leppe Nummenhet Årsaker

Leppe Nummenhet Årsaker


Leppe nummenhet er ofte referert til som leppe parestesier, som er betegnelsen som brukes for å beskrive noen unormal følelse i leppene, inkludert nummenhet og kribling. Det finnes en rekke allergiske reaksjoner som kan forårsake prikking eller bedøvende følelse i munnen, men leppen nummenhet er strengt tatt ikke er forårsaket av en allergisk respons. Forhold som forårsaker symptomer på leppe nummenhet variere i alvorlighetsgrad. I artikkelen som følger, vil flere forhold som forårsaker leppe nummenhet eller parestesier bli diskutert.

Hyperventilering

Hyperventilering er du puster tungt og raskt. Det er vanligvis brakt videre av angst eller en stressende situasjon. Når du hyperventilerer, du mister en stor mengde karbondioksid fra blodet, som igjen kan føre til ytterligere følelser av angst. Et vanlig symptom på hyperventilering er prikking eller nummenhet i hender, føtter og lepper. Et anfall av svimmelhet vil da oppstå, noen ganger etterfulgt av tetani eller smertefull muskelrykninger.

Perifer nevropati

Sensoriske nerveskader, eller perifer nevropati, kan føre til symptomer på nummenhet, prikking, klyping eller smerte. Ofte, når en person har nevropati, kan begynne nummenhet i føttene, og bevege seg opp til benene, noe som gjør det vanskelig å gå og balanse. De unormale sensasjoner er vanligvis forstørret om natten mens du prøver å sove. Perifer nevropati er en svært vanlig sykdom, og rammer rundt 20 millioner mennesker i USA alene. I 30 prosent av tilfellene av perifer neuropati, er diabetes den skyldige.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er forårsaket av lave nivåer av kalsium i blodet, og kan være et resultat av flere underliggende sykdommer, eller resultatet av viss bruks medikament. I alle fall, kan hypokalsemi bli en alvorlig tilstand hvis den ikke behandles av lege. Det er mange forskjellige symptomer assosiert med denne lidelsen, inkludert tetani, Parasthesias av lepper og tunge, verkende muskler og muskelspasmer. Diagnostiske tester som blod kalsium og fosfatnivåer kan utføres av leger for å diagnostisere hypokalsemi hos en pasient.

Raynauds fenomen

Denne lidelsen er preget av sammentrekning, eller innsnevring, av blodårene i fingre, tær, nese og ører. Denne innsnevring av blodårer, kalt vasospastiske angrep, kan forårsake kramper, prikking og smerter i de berørte områdene. Under en vasospasme, huden kan svinge svært hvit eller blå som oksygen i kroppen avtar. Raynauds fenomen kan være et resultat av andre sykdommer så som sklerodermi eller lupus. Den kriblende eller numbing opplevelser kan påvirke hender og føtter, nese, øreflipper og lepper.

Ciguatera Poisoning

Ciguatera forgiftning er forårsaket av inntak av en tropisk Fiskearter som er forurenset med ciguatoxins produsert av dinoflagellater, som er bitte små planter som mindre fisk lever av. Som livsløpet fortsetter, vil større fisk spiser disse forurenset mindre fisk. Som toksinet beveger seg opp i næringskjeden, blir det mer konsentrert; derfor større tropiske rev fisk har den høyeste konsentrasjonen av ciguatoxins i deres system. Symptomer inkluderer nummen lepper og tunge, kvalme og oppkast, svimmelhet og til og med hallusinasjoner. Ciguatera forgiftning er sjelden, påvirker færre enn 200.000 mennesker i USA befolkningen.