Digidexo.com

muskelsykdom ustøhet

Tegn og symptomer på muskelsykdom

Tegn og symptomer på muskelsykdom


Muskelsykdom oppstår i både skjelettmuskulatur og glatt muskulatur. Skjelettmusklene er muskler som brukes for bevegelse, som å gå. I mellomtiden, glatte muskler er musklene i organer som hjertet eller magen. Ulike typer av muskelsykdommer inkluderer muskeldystrofi, fibromyalgi og muskelatrofi.

Svakhet

Svakhet oppstår når de berørte pasienten ikke kan bevege seg, selv når pasienten setter innsats i bevegelse. Imidlertid kan svakhet også være et tegn på andre problemer som påvirker musklene som degenerative lidelser, nevrologiske sykdommer og svulster.

Stivhet

Når det er vanskeligheter med å strekke en muskel, er det referert til som stivhet eller en stiv muskel. For eksempel muskel hypertoni fører active reflekser (kramper), noe som fører til muskelstivhet.

Gang

Noen pasienter med muskelsykdommer vil lide av en endring i gangart eller vandre evne. Gang kan bli vanskelig på grunn av smerter, svakhet og stivhet. Det kan bli sett på som halthet, smerte når han går og ustøhet.

Pain

Mange muskulære sykdommer, så som fibromyalgi, kan forårsake mild til alvorlig smerte. Smerte kan også beskrives som kjedelig, verkende, skarp eller stikkende.

Andre symptomer

Noen muskulære sykdommer, så som muskeldystrofi, kan føre til sekundære sykdommer som diabetes. Det kan også være andre kroppslige endringer som frontal balding, grå stær, besvimelse og svimmelhet.

Overgangsalder & Ustødig Walking & Standing

De fleste kvinner er i midten av 40-tallet til 50-tallet når de går gjennom overgangsalderen. Mange endringer skjer når en kvinne forlater hennes reproduktive år og går inn i overgangsalderen, og disse kan påvirke helsen hennes på ulike måter, blant annet hennes balanse.

Trening hjelper

Hvis du ikke regelmessig trening, kan du begynne å miste din følelse av balanse når du blir eldre. Trening hjelper opprettholder følelse av balanse samt styrker bena, slik at du ikke vil være like sannsynlig å bryte et bein hvis du skulle falle på grunn av ustøhet. Tinajuanfitness.info forklarer at trening holder vår bevegelse reflekser skarp samt hjelpe oss å opprettholde sterke muskler.

Osteoporose endrer Posture

Som kvinner og menn alder, våre bein begynner å miste styrke sammen med våre muskler. Bones tynn og når dette skjer det kalles prosessen med osteopeni, bemerker Healthinaging.org. Hvis du oppdager at du har blitt kortere og at du begynner å bøye seg over deg sannsynligvis har osteoporose, som er porøs bein sykdom. Hvis din holdning og tyngdepunkt er endret på grunn av denne tilstanden, det kommer til å påvirke din mobilitet og din stødighet mens du går.

Underliggende tilstander

Noen mennesker opplever en forbigående svimmel til tider, noe som er svimmelhet. Andre kan føle ustø og ør, som roter til sin balanse når de prøver å komme inn i en stående posisjon eller når de går. Svimmelhet kan være et tegn på en rekke underliggende medisinske tilstander, ifølge Menopause-symptoms.femhealth.net, og bør bringes til seg oppmerksomheten din lege.

Balanse lidelser

Balanse lidelser kan skje med hvem som helst alder. Men med alle endringene som skjer i en kvinnes kropp som hun går inn i overgangsalderen, kan hun være mer sannsynlig at lider av en underliggende tilstand som forårsaker henne å være ustø på bena. Ifølge National Institute of døvhet og annen kommunikasjon Disorders, kan en balanse lidelse kommer fra et problem som oppstår i et organ kalt labyrinten som ligger i det indre øret. Labyrinten er integrert i vår balanse eller vestibular system. Labyrinten systemet samhandler med våre øyne, bein og ledd for å bevare kroppens posisjon. Hvis det er noe galt med nervesystemet eller hjernen, kan vi utvikle balanse lidelser.

Andre hensyn

I tillegg, hvis du lider av leddgikt eller et øye muskel ubalanse, kan dette føre til at du blir ustø. Hvis det er motstridende signaler i hjernen din, kan dette forårsake reisesyke. Blodsirkulasjon lidelser som påvirker hjernen eller indre øret kan føre til ustøhet som kan aldring, fordi vår balanse system er ikke så god som den en gang var.

Phantom Beslag

Phantom Beslag


Phantom beslag, en undertype av partielle anfall lidelse, forårsake forvrengning i sansene for syn, hørsel, smak, lukt og berøring. Noen mennesker er født med phantom anfall lidelse, mens andre utvikler det på senere stadier i livet. Noen ganger referert til som sensoriske beslag, fantom anfall vanligvis bare vare noen sekunder og mangler ofte kramper og andre synlige symptomer, noe som gjør dem vanskelig å oppdage.

Typer

Phantom beslag er forskjellig fra person til person, og det er mange typer. Under visuelle anfall, kan pasientene se lysglimt, oppleve levende hallusinasjoner, eller mister synet for en kort periode. Svimlende anfall forårsake svimmelhet og ustøhet. Olfactory anfall føre til at pasienter lukte fantomlukter som røyk eller en metallisk lukt. En pasient som har en auditiv anfall hører lyder, og med musikk, ikke gjenkjennes av andre. Somatosensoriske anfall, preget av en prikkende eller varm følelse i hele kroppen, er de hyppigst rapporterte fantom anfall.

Diagnose

Det er ingen enkelt test i diagnostisering fantom anfall. En fullstendig undersøkelse av en nevrolog er nødvendig mistenkte anfallslidelser. Phantom beslag er vanskelig å diagnostisere og er lett forveksles med andre medisinske tilstander, spesielt psykiske lidelser. Utelukker andre lidelser er det første skrittet for diagnosen. MRI og EEG kan vise hjernens aktivitet indikasjon på fantom anfall, men "normale" resultater ikke nødvendigvis utelukke anfallslidelser. Pasientens beskrivelse av symptomene er ofte den mest verdifulle eiendelen i diagnostisering fantom anfallslidelser.

Årsaker

Phantom beslag er symptomer på feil hjernens aktivitet. Små barn og eldre pasienter blir unntakene, årsakene til anfall er vanligvis ikke identifiserbare. Leger søke underliggende årsaker til anfall hos bestemme den beste løpet av behandlingen. Genetiske avvik, kan hjernen lidelser og skader være faktorer i noen tilfeller av fantom anfall.

Behandling

Medisinering er vanligvis vellykket i behandling av fantomanfallslidelser. Behandling av enhver underliggende forstyrrelse er vanligvis lykkes i å kontrollere anfall. Alternative behandlinger inkluderer nervestimulering terapi, en lav-karbohydrat, høy-fett diett, og i sjeldne tilfeller kirurgi. Isolerte anfall kan ikke kreve noen behandling.

Advarsel

Mange mennesker med phantom beslag lidelse er uvitende om at de har denne tilstanden. Det er ikke uvanlig for en fantom anfall å være en aura - advarsel - for en mer betydelig beslag. Selv om det medisinske miljøet generelt ser fantom anfall som godartet, kontakt lege hvis du tror du har hatt noen form for anfall.

Tegn og symptomer på primær progressiv MS

Omtrent 400.000 amerikanere lider av multippel sklerose (MS), en nevrologisk tilstand forårsaket av ødeleggelse av isolasjonen rundt nerver. Primær progressiv MS er en av fire kategorisert typer av sykdommen.

Betydning

Primær progressiv MS påvirker omtrent 10 til 15 prosent av pasientene, ifølge All About MS. Denne typen MS er preget av klassiske symptomer MS som forverrer og fortsette over tid.

Time Frame

Tegn og symptomer på primær progressiv MS utvikler vanligvis når du er i 30-årene og 40-årene, i motsetning til andre typer multippel sklerose som begynner i yngre alder, melder Alt om MS.

Typer symptomer

En av de vanligste symptomene på MS er tyngde eller nummenhet i armer og ben på den ene siden av kroppen din, eller i begge beina samtidig. Andre symptomer er tap av syn som vanligvis påvirker ett øye om gangen, dobbel eller tåkesyn, randomisert prikking eller smerter i hele kroppen din, en elektrisk følelse når du slår hodet, risting, mangel på koordinasjon, ustøhet når han går, trøtthet og svimmelhet .

Tegn på primær progressiv MS

Ofte, MRI avsløre lesjoner på ryggraden hos pasienter som har primær progressiv MS, men det er mulig å ha tilstanden uten å vise noen tegn til lesjoner. Andre tegn på sykdommen inkluderer tilstedeværelsen av visse proteiner i spinalvæske hentet fra en Spinal Tap og en fremkalt potensial test som avslører en bremse i nerve conduction, ifølge Cleveland Clinic.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, kan de tegn og symptomer på primær progressiv MS forverres over tid og komplikasjoner kan utvikles som et resultat, for eksempel alvorlig depresjon, epilepsi, glemsomhet, seksuell dysfunksjon, nedsatt blærekontroll, muskelkramper og lammelse.

Vestibulær migrene symptomer

En migrene er i siste instans en nevrologisk lidelse som er preget av en alvorlig hode smerter så intens at det kan være ødeleggende, forårsaker en person til å søke pusterom unna enhver støy eller lys før tilstanden passerer. Men, har en vestibular migrene lagt symptom på svimmelhet, noe som faktisk kan forverre denne hodesmerter og andre smertefulle effekter som ofte følger en migrene. Når noen lider av en vestibulære migrene, vil hun vanligvis opplever visse kjennetegn, enten i en relativt kort periode (innen få minutter fra hverandre) eller et relativt trukket ut episode (timer).

Aura

Den første symptom på en vestibulære migrene (eller migrene) vil vanligvis være en slags visuell forstyrrelse som ofte kalles en aura. Dette kan manifestere seg som lysglimt, opplyste forstyrrelser til dine eksterne enheter eller flekker i synsfeltet.

Vertigo

Hvis du lider av en vestibulære migrene, vil du alltid oppleve en viss følelse av svimmelhet eller ørhet som bare kan beskrives som vertigo. I møtet med et angrep, vil din visuell persepsjon alter, følelsen som om rommet er spinning eller vippe ut av forhold til deg.

Ustøhet

Mens flere av et symptom på svimmelheten selv, vil mange mennesker generelt mister sin følelse av balanse på grunn av svimmelhet, noe som gjør det vanskelig å gå, bevege seg eller stå.

Kvalme

Ikke overraskende, vil en vestibulær migrene også bringe om symptom på kvalme. Igjen, dette er en følge av den måten som vertigo påvirker kroppen, nemlig magen. Mange vil også føle behov for å spy mens du går gjennom et angrep.

Tinnitus

Mange ganger, vil en person som lider av en vestibulær migrene også overfor noe som kalles tinnitus, som er egentlig en ringing i ørene.

Pain

Etter vertigo fra det vestibulære migrene har satt inn, nesten hver person arbeider med denne type lidelse vil føle symptom på smerte. Denne smerten vil til slutt bli isolert på hodet (ofte referert til som en hodepine), men kan renne ned på halsen.

Følsomhet for lys og lyd

Mye som en standard migrene, vil de fleste også ha en viss følsomhet for både lys og lyd.

Naramig bivirkninger

Naramig er et merkenavn for stoffet naratriptan, foreskrevet for å behandle migrene hodepine. Naramig er tilgjengelig i mange land, men i USA, kan naratriptan kun kjøpes merket Amerge inn under. Utallige bivirkninger er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger forbundet med Naramig omfatter svimmelhet, tretthet, munntørrhet, tretthet, prikking i hender eller føtter og ustøhet.

Kort Side Effect

I tillegg kan Naramig kort forverre hodepine og kvalme før lindre dem.

Andre bivirkninger

Andre mulige Naramig bivirkninger inkluderer varme eller kalde sensasjoner, flushing, svimmelhet, prikking i nakken eller hodet og en følelse av tyngde i armer eller ben.

Sjeldne bivirkninger

Sjeldne bivirkninger som krever legehjelp inkluderer blodig diaré, brystsmerter eller press, besvimelse, muskelsvakhet på den ene siden, vond hals eller press, kalde hender eller føtter, synsproblemer og rask, langsom eller uregelmessig puls.

Allergisk reaksjon

Sjelden, noen mennesker har en allergisk reaksjon på Naramig. Tegn er utslett eller elveblest, kløe, hevelse, kraftig svimmelhet og pustevansker.

Migrene hodepine årsaker

Om lag 28 millioner amerikanere lider av migrene angrep. Alle som noensinne har lidd de ødeleggende effektene av en migrene kan fortelle deg at det ikke er "bare en hodepine." Med symptomer som kan inkludere aura, kvalme og overfølsomhet for lys og lyd, er migrene en nevrologisk sykdom som ofte blir misforstått og feilbedømt.

Årsaker

En vanlig hodepine er forårsaket av innsnevring av blodårene. Migrene smerte er nettopp det motsatte: utvidelse av blodårene produserer smerte. På midten av 1990-tallet, oppdaget forskerne at roten årsaken til migrene ble genetisk basert. Faktisk, innen år 2000, ble tre migrene gener oppdaget, og nesten alle migrenepasienter (også kalt "migrenepasienter") ble vist å ha en nær slektning som også led av migrene.

Triggere

Hva bringer på en migrene varierer i henhold til migraineur. Noen faktorer er kontrollerbar, mens andre ikke er det. Noen ganger kan en migrene skjer først etter flere triggere har oppstått. Ukontrollerbare triggere inkluderer hormonelle endringer og værmønstre, mens kontrollerbare triggere kan omfatte lys eller blinkende lys, alkoholforbruk, smog, sterke lukter (som for eksempel parfyme), søvnmønster, stress, overanstrengelse, visse medisiner og visse matvarer eller kosttilskudd mønstre, som for eksempel hoppe over måltider. Felles mat utløser inkluderer sjokolade, rødvin, alderen ost, MSG, mat som inneholder nitrater og for mye koffein.

Effekter

Migrene kan faktisk være livstruende og kan føre til en rekke alvorlige fysiske problemer, inkludert slag, permanent tap av syn, aneurismer, epilepsi, koma, dental forhold og med død. Tre av fire migrenepasienter er kvinner, og 5 til 10 prosent av barn under 18 år lider av migrene angrep. Ingen kur er tilgjengelig ennå for migrene, bare behandlinger for symptomene.

Symptomer på migrene

Omtrent 15 prosent av migrenepasienter opplever en "faresignal" at en migrene kommer. Denne advarselen tar form av en endring i hjernens funksjon som kan manifestere seg på ulike måter. Litt erfaring det som er kjent som "aura", som er en visuell forstyrrelse som kan framstå som det er beskrevet av Seymour Solomon, MD, som "en bue av glitrende (scintillating) sikk-sakk linjer." Det kan også synes å være "hull" i synsfeltet, der du kan se en del av det du ser på. Ifølge Dr. Solomon, kan andre slike endringer i hjernefunksjonen omfatter "nummenhet i den ene siden av ansiktet og hånden, svakhet, ustøhet, eller endret bevissthet." Den hodepine smerte følger "advarsel", og kan være på en eller begge sider av hodet, men som regel ikke på baksiden av hodet. Denne smerten utmerker seg ved å være en alvorlig, bankende smerter som kan ta alt fra fire timer til flere dager å gå bort.

Berømte migrenepasienter

Lewis Carroll, forfatter av "Alice in Wonderland", led konstant migreneanfall. Andre kjente migrenepasienter er Virginia Woolf, Elvis Presley, Claude Monet, Julius Cæsar, Loretta Lynn, Napoleon, Vincent Van Gogh, Mary Todd Lincoln, John F. Kennedy og ledere på begge sider av borgerkrigen: Ulysses S. Grant og Robert E . Lee.

Kan Ear Problemer bli assosiert med migrene?

Migrene er en vanlig foreteelse blant personer i alderen 15 til 55. Det er vanligvis en familie historie med migrene. Øre problemer har vært forbundet med visse typer migrene. Disse kan forårsake reisesyke samt andre balanse relaterte problemer.

Identifikasjon

Migrene påvirker mer enn 29,5 millioner amerikanere og tre ganger flere kvinner enn menn. Migrene kan påvirke mange områder av kroppen, inkludert ørene. Denne type er referert til som en vestibular migrene.

Symptomer

Symptomer på en vestibulære migrene kan føre til balanseproblemer, svimmelhet, bevegelsesfølsomhet, svimmelhet og ustøhet. Videre kan hørselen bli berørt, som lyder kan sløvet og øresus kan forekomme.

Årsaker

Den sannsynlige årsaken til migrene forbundet med øre problemer er en innsnevring av blodårer, i og rundt hjernen. Men eksakte årsakene til migrene fortsatt noe av en gåte.

Betraktninger

Ifølge eksperter ved Johns Hopkins University, er det ikke uvanlig for folk å oppleve indre øret og balanseproblemer blottet for hodepine smerte. Tilstanden kan fortsatt betraktes som en vestibulære migrene.

Triggere

Visse matvarer eller miljømessige forhold - omtalt som triggere - kan motregning en migrene episode. De inkluderer koffein, sjokolade, visse matvarer, stress, søvnforstyrrelser og hypoglykemi.

Neurontin vs Topimax for migrene hodepine

Neurontin vs Topimax for migrene hodepine


Neurontin og Topimax er to legemidler som er foreskrevet for daglig bruk for å forhindre migreneanfall. I ordningen med migrene narkotika, begge disse er relativt nye. Som mange forebyggende medisiner, de fungerer ikke for alle.

Neurontin

Neurontin eller gabapentin, er godkjent av amerikanske Federal Drug Administration for å forebygge anfall og nerve smerte, for eksempel smerter forårsaket av helvetesild. En off-label bruk av medikamenter som er en migrene forebyggende.

Topimax

Topimax, eller topiramat, er en anti-anfall medisiner som er godkjent av FDA som en migrene forebyggende. Slik fungerer det akkurat å forhindre hodepine er ukjent, men det ser ut til å hjelpe noen nevrotransmittere.

Bivirkninger av Neurontin

Bivirkninger av Neurontin inkluderer kvalme, brekninger, svimmelhet, ustøhet, tretthet og vektøkning. Det har også noen psykiske bivirkninger som humørsvingninger, angst, fiendtlighet og selvmordstanker.

Bivirkninger av Topimax

Bivirkninger av Topimax omfatter svakhet, tretthet, svimmelhet, forvirring, søvnighet, konsentrasjonsvansker, prikking i hender og føtter, tap av appetitt og vekttap. Det kan også ha noen psykiske bivirkninger som humørsvingninger og angst.

Betraktninger

Begge medisiner har bivirkninger som kan være problematisk. Men den eneste måten å vite hvordan en medisin vil påvirke deg - enten i ødeleggende bivirkninger eller for å forebygge migrene - er ved å prøve det under legens tilsyn.

Hvordan identifisere Benign paroksysmal posisjons Vertigo

Benign paroksysmal posisjonsvertigo er en ganske ufarlig tilstand, men det kan føre til ekstremt ubehag. Det er preget av en følelse av at rommet er spinning. Folk som har denne tilstanden vil merke det når de endrer fra en sittende eller stående stilling, eller når de går fra stående til liggende eller omvendt. Benign paroksysmal posisjonsvertigo er en av de vanligste årsaker til svimmelhet.

Hvordan identifisere Benign paroksysmal posisjons Vertigo

Hvordan identifisere Benign paroksysmal posisjons Vertigo

•  Forstå hvordan det føles å ha denne tilstanden. Benign paroksysmal posisjonsvertigo er preget av en følelse av svimmelhet, ustøhet, tap av balanse, en følelse av at du eller dine omgivelser er spinning, en følelse av svimmelhet, kvalme eller oppkast.

Vit når du skal se en lege om din tilstand. Du bør få sjekket ut om din svimmelhet varer lenger enn to uker. Dessuten vil du trenge medisinsk hjelp hvis symptomene er ledsaget av en alvorlig hodepine, feber på 101 grader eller høyere, dobbelt syn eller tap av syn, hørsel tap, problemer med å snakke, svakhet i armer eller ben, tap av bevissthet, nummenhet eller prikkende følelse eller smerter i brystet eller langsom hjerterytme.

Vær oppmerksom på andre problemer benign paroksysmal posisjonsvertigo kan forårsake. Alvorlige tilfeller kan forårsake konstant oppkast som kan føre til dehydrering. Også svimmelhet og spinning sensasjon kan potensielt forårsake skader på grunn av den økte risikoen for å falle.

Hint

  • Risiko for å utvikle godartet paroksysmal posisjonsvertigo øker med alderen.
  • Hodeskader kan føre til godartet paroksysmal posisjonsvertigo.

Bivirkninger av Halcion

Siden introduksjonen i 1983, har Halcion (triazolam) blitt brukt til behandling av kortsiktig søvnløshet. Vanligvis tas en gang daglig før sengetid, produserer den en beroligende effekt innen en halv time som varer 4 til 6 timer. Siden den har en relativt hurtig innsettende og kort virkningstid, er det mindre sannsynlig enn tilsvarende medisiner for å forårsake døsighet dagen etter. Det finnes imidlertid en rekke mulige bivirkninger forbrukerne bør være klar over.

De vanligste bivirkningene

De vanligste bivirkningene av Halcion er dagtid døsighet, svimmelhet og ustøhet.

Mindre vanlige bivirkninger

Mindre vanlige bivirkninger av Halcion inkluderer kvalme, oppkast, tåkesyn, hodepine, nervøsitet, glemsomhet og forvirring.

Utslett

Utvikling av et utslett er også uvanlig. Hvis et utslett oppstår, bør du slutte å ta Halcion og kontakte lege.

Kjøring og arbeid

Siden Halcion kan føre til redusert årvåkenhet og bremset reaksjoner, unngå kjøring og utfører farlig arbeid før du lære hvordan det påvirker deg.

Alkohol og medisiner

Andre legemidler som har en beroligende effekt på sentralnervesystemet (for eksempel anti-angst narkotika, antihistaminer, antidepressiva, antipsykotika, narkotiske smertestillende og noen sove medisiner) vil trolig øke de sedative egenskapene Halcion. Alkohol vil også ha denne effekten.

Langvarig bruk

Halcion kan bli vanedannende hvis tatt over en lang periode. Sin tiltenkte virkning kan også bli svakere.

Hva er forholdet mellom Vertigo & Stress?

Hva er forholdet mellom Vertigo & Stress?


I medisinske termer, er vertigo en "illusjon av bevegelse." Lekfolk bruke uttrykket å referere til forhold som strekker seg fra svimmelhet til tap av balanse, men disse er ikke ekte vertigo. Mens sjelden forårsaket av stress, er vertigo ofte relatert til stress.

Definisjon av Vertigo

The Mayo Clinic definerer vertigo som en følelse av ustøhet. Ofte er det den direkte følge av endret posisjon av hodet.

Typer av Vertigo

Vertigo faller inn i to kategorier. Perifer vertigo stammer fra forstyrrelser i det indre øret. Midt vertigo involverer sentralnervesystemet.

Årsaker Vertigo

Nesten enhver svekkelse av det indre øret eller i sentralnervesystemet kan potensielt føre til svimmelhet, men de fleste tilfeller kan spores tilbake til det indre øret fordi det er der kroppen opprettholder romlig følelse og balanse.

Vertigo og Stress

Mens stresset ikke regnes som en årsak til svimmelhet, kan svimmelhet føre til stress, og stress kan forverre tilstanden. I en studie utført på 190 pasienter ved Science Links Japan, resultatene indikerte at 31,8 prosent ble også opplever stress. Ulike medikamenter tas for å bekjempe stress kan føre til svimmelhet, fra alkohol til antidepressiva og beroligende midler.

Relaterte faktorer

I Science Link Japan studien ble vertigo knyttet til tretthet og søvnløshet i 46,3 prosent av pasientene. Det er teoretisert at siden stress kan føre til tretthet og søvnløshet, stress er relatert til tilstanden. Stress kan også føre til blodtrykksendringer som kan forverre svimmelhet ved å påvirke blodstrøm og metabolisme i det indre øret.

Fysiske årsaker til svimmelhet

Fysiske årsaker til svimmelhet


Svimmelhet er et vidt begrep for ulike fornemmelser som svimmelhet, ustøhet, tap av balanse og svimmelhet, eller en spinnende følelse, ifølge Mayo Clinic. Mens svimmelhet kan være foruroligende og noen ganger ødeleggende, det vanligvis ikke indikerer en livstruende tilstand. Det er mange mulige årsaker til svimmelhet, inkludert fysiske og psykiske grunner; mens noen mennesker kan oppleve svimmelhet grunn mentale tilstander slik som angst lidelser, de fleste årsaker til svimmelhet er et resultat av en fysisk problem.

Brain Disorders

Alvorlige nevrologiske tilstander som hjerneslag, hjerneblødning, hjernesvulst eller multippel sklerose kan føre til at du opplever en type svimmelhet som kalles vertigo. I tillegg kan hodepine og migrene gjøre deg svimmel. Det er viktig å huske at hvis du opplever svimmelhet som følge av en alvorlig forstyrrelse i hjernen, vanligvis, vil du også oppleve flere nevrologiske symptomer som tap av balanse, syn og tale endringer og ansikts nummenhet og svakhet.

Inner Ear Problemer

Indre øret infeksjoner kan føre til at du føler deg vedvarende svimmelhet sammen med kvalme, oppkast og balanse problemer i flere dager. Ménières sykdom, eller en tilstand hvor mye væske akkumuleres i det indre øret kan også føre til at du opplever svimmelhet som varer alt fra en halv time til flere timer. Akkurat som med indre øret infeksjoner, folk som har Ménières også lider av flere symptomer som balanseproblemer og øresus, ifølge MedlinePlus.

Hjertesykdommer

Problemer knyttet til hjertet kan også føre til svimmelhet. Hjertesykdom kan hindre hjertet i å pumpe ut tilstrekkelig blodstrøm som fører til følelse av å besvime eller ør, ifølge Mayo Clinic. Noen hjertesykdommer som forårsaker svimmelhet inkluderer hjerteinfarkt, arytmi (uregelmessig hjerterytme) eller en unormal hjerterytme hvor hjertet slår for fort eller for sakte.

Unormal blodtrykk

Å ha unormale blodtrykket-høy eller lav kan forårsake svimmelhet. Hvis du har veldig høyt blodtrykk, kan dette føre til skader på hjernen, som igjen kan føre til at du opplever svimmelhet, ifølge eMedicineHealth. Tilsvarende, hvis det er en nedgang i blodtrykket etter stående eller sittende opp for brått, kan du også føle deg svimmel, ør eller svak, ifølge Mayo Clinic.

Medisiner bivirkninger

Flertallet av reseptbelagte legemidler liste svimmelhet som en potensiell bivirkning, ifølge eMedicineHealth. Men noen medisiner er mer sannsynlig å få deg til å føle deg svimmel; for eksempel anti-anfall medisiner, beroligende midler og sedativa tendens til å gjøre at du føler deg ustø. Blodtrykk medisiner som senker blodtrykket betydelig kan gjøre deg svimmel eller ør. Legemidler som forårsaker dehydrering som diuretika kan gjøre deg svimmel også. Hvis et stoff er årsaken, når du slutter å ta stoffet svimmelhet går unna.

Hvordan lage krykke Pads for barn

Hvordan lage krykke Pads for barn


Det er ille nok når barn har skader eller sykdommer som krever bruk av krykker. Situasjonen blir bare verre når barn blir møtt med trykk og ubehag krykker føre under sine armer. Krykke pads lette smerter og absorbere armhulen press, slik at et barn å opprettholde bedre kropp posisjonering og redusere risikoen for ytterligere skadet seg. Du kan lage krykke pads for barn billig og med en rekke elementer som du kanskje allerede har rundt i huset.

Hvordan lage krykke Pads for barn

Mål topper av krykker, på langs, ved hjelp av en linjal eller målebånd. Dette vil gi deg en idé om hvor lenge krykke pad trenger å være.

Plasser små, fargerike eller mønstrede puter på toppen av krykker, basert på dine mål. Kontroller at putene ikke strekker for langt ut på hver side, fordi dette kan hindre et barns balanse.

Pakk duct tape rundt putene, slik at de er godt på plass. Unnlatelse av å tape tett ned putene vil resultere i glidning, slik at barnets ubehag og ustøhet.

Dekorer pute pads, etter at de er ordentlig tapet på krykker. Mål omkretsen av pute pads for å finne ut hvor mye dekorative frynser du trenger. Skjær at lengden av frynser.

Lag en linje av stoff lim på kantene av din frynser. Fest frynser rundt dine pads, og bruke fast press inntil overholdt. La putene tørke helt før du bruker.

Hint

  • Kontroller at putene du bruker for pads ikke er for tykk, for da vil de føle klumpete og vanskelig, i stedet for beroligende.
  • Før du lar barnet ditt til å bruke krykkene fritt, la ham ta dem for en snurr med deg i nærheten. Han kan føle seg ustø og redd fordi krykkene vil føle annerledes med ekstra polstring lagt. Dette setter ham i fare for å falle og skade seg selv. Hvis elektrodene virkelig ser ut til å være årsaken til frustrasjon, bør du vurdere å endre sin størrelse eller plassering.

Bivirkninger av Minocyclin

Minocycline er en reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av et bredt spekter av bakterielle infeksjoner, slik som akne. Det er et tetracyklin-antibiotikum, og slag bakterier lokalisert inne i legemet. Den forsinker veksten og spredning av bakterier, og gjør det mulig for immunsystemet til å ødelegge det. Noen bivirkninger er mulig grunn til å ta Minocycline.

Vanlige bivirkninger

Flere mindre og vanlige bivirkninger av Minocycline eksisterer. Disse bivirkningene skje ofte til brukere av medisinen, og antas å være mindre siden de pleier å visne bort raskt. Men hvis bivirkningene somle eller forsterke, informere legen din. Disse bivirkningene er appetitt tap, hud fargeendringer, sollys følsomhet, svimmelhet, følelse ør, hvirvlende opplevelser, har en hard tid å svelge, diaré, kvalme, oppkast og ustøhet.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er en mulighet med Minocycline bruk. Disse mulige skadelige Minocycline bivirkninger omfatter muskelsvakhet, muskelsmerter, leddsmerter, utflod eller irritasjon, ekstrem hudreaksjon på grunn av solen, unormal svakhet eller tretthet, betennelse i bukspyttkjertelen (med symptomer som raskere puls, kvalme, ømhet magen, og kaster opp), peeling, hoven, rød, eller blemmer på huden, sår på innsiden av munnen, hevelse, smerte eller rødhet på innsiden av munnen, ekstrem diaré, magesmerter, magekramper, hodepine, hørselstap, blodig avføring , uskarpt syn, utslipp av tannkjøttet, blødninger i tannkjøttet og øresus. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis noen av disse bivirkningene oppstår.

Allergiske Reaksjoner

Alvorlige allergiske reaksjoner er en mulighet med Minocycline, men ikke svært vanlig. De kaller for akutt legehjelp, siden de kan føre til potensielt farlige konsekvenser. Noen tegn på allergisk reaksjon på Minocycline har en hard tid puste, hudutslett, kløe, elveblest og tetthet i brystet eller tyngde.

Gravide og ammende

Gravide kvinner bør unngå bruk minocyklin, på grunn av det faktum at det kan føre til skade på fosteret (for eksempel permanente tenner misfarging). I tillegg bør ammende kvinner unngå medisiner, siden det utskilles inne i morsmelk og kan ha en effekt på utviklingen av babyens tenner og bein.

Overdose

Overdoser på Minocycline kan føre til noen alvorlige konsekvenser. Hvis du er bekymret for at du har overdose på denne medisinen, få øyeblikkelig legehjelp. Noen tegn på Minocycline overdose er kvalme, oppkast og diaré.

Vertigo Triggers

Vertigo Triggers


Noen gang føler at din verden er spinning og du er ikke sikker på hvorfor? Vertigo, også kjent som svimmelhet, er et symptom på en sykdom eller noe ute av balanse i kroppen din. Personer klaget over svimmelhet kan oppleve sensasjonen av spinning, hvirvlende, svimmelhet, ustøhet eller følelse som de kan besvime. Vertigo er vanligvis en indre øret problem og er et vanlig helseproblem hos voksne.

Hvorfor er My Head Spinning?

Svimmelhet resultater når det er en forstyrrelse i en av de områder av det vestibulære system, som omfatter det indre øret, vestibulære nerve, hjernestammen, og cerebellum.

Vertigo Symptomer

Vertigo er vanligvis identifisert av en svimmel, ør følelse eller føler at du og din verden er spinning hver gang du flytter. Men vertigo kan også bære symptomer på kvalme, synssvekkelse, tretthet, rask hjerterytme, svetting, muskelsmerter, kognitiv svikt og følsomhet for lys og lyd. I tillegg til svimmelhet, kan andre perifere vestibulære lidelser omfatter øret press, øresus eller hørselstap. Svimmelhet forårsaket av et slag eller migrene eller annen sentral vestibulær lidelse kan inkludere symptomer på nedsatt bevissthet, manglende evne til å snakke, muskelsvakhet og mangel på koordinering. Den primære risikoen for å vertigo er økt sjanse for å falle og mulig skade på grunn av opplevelser av svimmelhet og ustabilitet.

Perifere vestibulære Vertigo Triggers

Indre øret lidelser kan være forårsaket av indre øret infeksjoner, hodeskade, bygge opp av kalsium og protein krystaller i øregangen og indre øret degenerasjon. Medisiner, miljømessige kjemikalier og giftstoffer, og alkohol kan også føre til svimmelhet. Viral eller bakteriell ørebetennelse, forkjølelse, influensa, hjernehinnebetennelse, skader og hodeskader eller andre årsaker til betennelse til øret og hjernen membraner kan alle gi symptomer av vertigo.

Sentral vestibulær Vertigo Triggers

Vertigo kan også være et symptom på en mer alvorlig lidelse, inkludert kardiovaskulære lidelser, migrene, multippel sklerose, svulster, hjerneslag og andre forstyrrelser i sentralnervesystemet, hodeskader og noen lidelse der en kroppslig system er ute av balanse. Din lege vil finne årsaken til din svimmelhet ved å administrere en fysisk og nevrologisk undersøkelse, og hvis nødvendig, vil han be om blodprøver, imaging tester og nevrologiske tester for å diagnose lidelsen forårsaker din svimmelhet.

Hva er behandlingen for lavt blodsukker?

Hva er behandlingen for lavt blodsukker?


Lavt blodsukker oppstår vanligvis hos personer med diabetes, men ikke alltid. Det er andre årsaker til lavt blodsukker hos personer som ikke er diabetiker, som inkluderer for mye alkohol, visse sykdommer, medisiner eller metabolsk dysfunksjon. Avhengig av hvor lavt sukkernivået er, kan lider oppleve alt fra kvalme og nervøsitet til forvirring, tåkesyn og problemer med å gå, selv anfall eller koma. Lavt blodsukker er oppdaget av en fysisk undersøkelse og blodprøver. Din tidligere medisinsk historie er også tatt hensyn til.

Snacks

Når du begynner å føle symptomer på lavt blodsukker, for eksempel sult og kvalme, ørhet, ustøhet eller forvirring eller andre symptomer, spise eller drikke mat som inneholder sukker. Dette kan være alt fra en soft drink (ikke-diett), fruktjuice, rosiner, godteri, kjeks eller melk. Glukosetabletter er også tilgjengelig. Disse matvarer vil angi blodet alt fra fem til femten minutter. Du bør bære matvarer med deg som bidrar til å øke blodsukkeret.

Injeksjoner og skjermer

Glukagon injeksjoner gis til folk som lider med svært lave blodsukkernivåer, eller alvorlig hypoglykemi. De med type 1 diabetes er mer sannsynlig at dette alvorlig lavt nivå av blodglukose. Glukagon injeksjoner vil bringe blodsukkeret tilbake til det normale. En glukagon nødssituasjon kit kan bare foreskrives av en lege som kan også utdanne venner, familie eller andre mennesker som vil være i nær kontakt med diabetiker å bli undervist i hvordan å gi injeksjonen.

Glukose skjermer brukes til å sjekke ditt eget blod sukker. Du må få en dråpe blod ved hjelp av en liten lansett enhet i fingertuppen eller underarmen. Bloddråpen overføres til en strimmel og plassert i glukose skjerm, som deretter analyserer blodet og gi deg blodsukkernivået.

Trening

Trening kan senke blodsukkernivået, men nivåene bør sjekkes før trening som noe fysisk aktivitet kan gjøre nivåene for lavt. For å unngå dette, kan legen din foreslå en matbit eller en justering i medisiner samt sjekke nivåer oftere. Modifikasjoner til ditt aktivitetsnivå og hvor mye tid du har trent må kanskje gjøres av legen din.

Oppdage Årsak

Når du har blitt diagnostisert med lavt blodsukker, er det best å se om det er noen endringer i livsstil som du kan gjøre. Noen ganger er det situasjoner som har ført til lavt blodsukker diagnose. Legen kan anbefale å endre din diett eller medisiner. Du kan unngå fremtidige problemer ved å gjøre noen endringer i livsstil.

Behandling for heteslag

Behandling for heteslag


Under normale omstendigheter, kroppen kvitter tilstrekkelig seg av varme gjennom svette. Men når været er ekstremt varmt, kroppen kan ikke være i stand til å holde tritt med etterspørselen. Varme slag, ofte referert til som solen strek, er en alvorlig hypertermiske tilstand, i hvilken temperaturen av legemet løfter seg ukontrollert. Tending til komme plutselig etter en periode med heteslag, er det vanlig blant eldre mennesker. Spedbarn og små barn er blant de som har økt risiko for å utvikle denne tilstanden.

Symptomer

Tegn på at noen kan være lider av klassisk heteslag:
Høy kroppstemperatur, over 104 Fahrenheit. Øker raskt.
Besvimelse eller ustøhet
Forvirring, irritabilitet, uro
Puls kan være svak og treg, eller rask og sterk
Svært lite eller ingen svetting
Varm og tørr hud

Komplikasjoner av heteslag ta beslag, sepsis, koma, hypotensjon, hjertesvikt og nyresvikt, åndenød og lungeødem. Ukontrollerbar koagulering av blodet er en vanlig dødsårsak.

Typer

Det er to forskjellige typer varme strøk. Begge er alvorlige medisinske nødssituasjoner. Anstrengelsesutløst heteslag oppstår under hard trening aktivitet hos friske, yngre mennesker. Nyresvikt er vanlig, og er ledsaget av svette. Vanlig i den eldre befolkningen og de med disponerende helsemessige forhold, oppstår klassisk heteslag i veldig varmt vær.

Årsaker

Varme slag er forårsaket av den manglende evne i kroppen for å kvitte seg med varme, noe som skader indre vev og organer. Spedbarn og barn under 4 år og voksne over 65 har økt risiko.

Andre risikoen for å utvikle heteslag: fedme, fysiske forhold som dehydrering, diabetes og hypertensjon (ukontrollert). Også, bruk av visse medisiner, diuretika for eksempel og street narkotika (dvs. heroin, kokain, PCP og LSD) øke risikoen.

Behandling og First Aid

Senke kroppstemperaturen er det viktigste steget og bør startet i det øyeblikket heteslag er mistenkt. Dette kan oppnås ved å spraye kroppen med kaldt vann, dyppe den i et kjølig bad, innpakning kroppen med kule sengetøy og håndklær og plassere kjøleelementer under armene, hals og lyske områder. Offeret bør flyttes til en skyggefull, kjølig sted vekk fra solen. Medisinsk hjelp skal innhentes umiddelbart. Forsinkelse i å søke legehjelp kan føre til død eller uførhet.

Sykehusinnleggelse er nødvendig for heteslag. Medisinsk personell vil administrere intravenøse fluider og fortsette å bruke metoder for å senke kroppstemperatur. Oksygen er gitt i tilfeller av respiratoriske nød. Urinmengde følges nøye.

Det kan ta alt fra to måneder til ett år å komme seg fra varme strøk.

Andre typer Hypertermi

Heteslag er bare en slags hypertermi. Det finnes flere ulike forhold.

Heat Ødem
Hevelse oppstår i nedre ekstremiteter: ankler og føtter. Periodisk trening og fot høyde hjelper.

Heteslag
Preget av overdreven svetting, svimmelhet, hodepine og generell svakhet. Forhøyet kroppstemperatur på minst 100,4 Fahrenheit, men lavere enn 104 Fahrenheit.

Varme Cramps
Symptomer inkluderer smertefulle muskelspasmer i armer, ben og mage. Dette er på grunn av overdrevent tap av natrium, og kan forekomme ved bruk av diuretiske medikamenter. Det kan være opptakten til heteslag. Effektiv behandling for varme kramper inkluderer oral og intravenøs hydrering og natrium erstatning.

Forebygging / løsning

Ifølge National Institutes of Health, de fleste som lider av varmerelatert sykdom er over 50 år. For å unngå hypertermi, er det viktig å drikke rikelig med vann og frukt eller grønnsak juice. Drikk åtte til 10 8-oz. glass væske hver dag for å holde riktig hydrert. Unngå drinker som oppmuntrer væsketap, for eksempel kaffe, cola og alkohol. Unngå langvarig soleksponering; ikke trene utendørs i varmt vær og aldri la barn være inne i en varm bil. Planlegg å trene tidlig på morgenen, så det er mye kulere i løpet av den tiden av døgnet.

Når følelsen spesielt varmt, komme seg ut av solen og inn i et kjølig sted, helst et sted med air condition, for eksempel et bibliotek eller kjøpesenter. Ta en kald dusj eller svamp bad og drikke vann eller Gatorade.

Kjemisk indusert Stress Test Vs. Tredemølle stress test

Kjemisk indusert Stress Test Vs.  Tredemølle stress test


Når diagnostisere visse symptomer, leger foretrekker å ansette en tredemølletest, som gradvis legger hjertet under en belastning for studien. Men noen ganger, regler en pasientens svekkede fysiske tilstand ut en tredemølle. I så fall kan en kjemisk indusert stresstest bestilles.

Tredemølle

Stress Tredemølle tester er foretrukket på grunn av den iboende fysiologiske effekt skapt ved fysisk aktivitet. Den tillater legen et vindu gjennom hvilket å observere virkningen av anstrengelse på symptomene.

Prosedyre

Under en tredemølle stress test, er en pasient koblet til ulike skjermer og bedt om å begynne å gå. Hastigheten økes i en forutbestemt tidslengde, og deretter hjerte og blodtrykksavlesninger blir tatt.

Kjemisk Stress

En kjemisk stress test kan bestilles hvis pasientens fysiske begrensninger, for eksempel dårlig rygg, leddgikt, før slag, svimmelhet eller ustøhet, gjøre bruk av en tredemølle risikabelt.

Kjemisk Prosedyre

En kjemisk stresstest forsøker å duplisere belastningen et hjerte erfaringer fra selve øvelsen, med intravenøst ​​injisere en medisin som øker hjertefrekvensen. Til en forhåndsbestemt tid, hjertefrekvens og blodtrykk målt.

Fakta

Stresstester brukes til å diagnostisere symptomer som brystsmerter, kortpustethet, og koronarsykdom.

Typer av Triptan Meds

Typer av Triptan Meds


Triptan medisiner, også kalt 5-HT agonister, tilhører klassen av tryptamin-baserte legemidler som brukes til å behandle klynge og migrene hodepine. Triptaner arbeid ved innsnevring utvidede blodårer i hodet, noe som bidrar til å lette hodepine smerter, kvalme og lysfølsomhet. Mens Triptan medisiner effektivt behandle fore hodepine, har de ikke forebygge hodepine. Ofte foreskrevet Triptan meds inkluderer sumatriptan, eletriptan, zolmitriptan, naratriptan og rizatriptan.

Sumatriptan

Sumatriptan medisiner er tilgjengelig under merkenavnene Imitrex, Migriptan, Imigran, Illument og Cinie. Sumatriptans er ofte foreskrevet i injeksjon skjemaet for å behandle symptomene på cluster hodepine og i tablettform for å behandle migrene både med og uten aura. Vanlige bivirkninger omfatter svakhet, svetting, svimmelhet, magesmerter, høyt blodtrykk og smerter eller tetthet i halsen eller brystet. Sumatriptans bør ikke kombineres med antidepressiva som påvirker serotoninnivået.

Eletriptan

Eletriptan medisiner, som tilbys under merkenavnet Relpax, er vanligvis foreskrevet til migrenepasienter som lider av lysfølsomhet og kvalme. Eletriptan bør tas ved første tegn på migreneanfall. Bivirkninger inkluderer ofte kvalme, tretthet, svimmelhet, svakhet og tetthet eller smerter i halsen eller brystet. Denne medisinen bør ikke tas sammen med medisiner som inneholder ergot fordi kombinasjonen kan føre til en alvorlig innsnevring av blodårer.

Zolmitriptan

Zolmitriptan medisiner tilbys under merkenavnet Zomig. Dette triptan medisiner er ofte foreskrevet til migrenepasienter som også oppleve kvalme og lysfølsomhet. Bivirkninger kan være svette, ubehag i magen, svimmelhet, svakhet, prikking i huden og spyling. Zolmitriptan og SSRI bør ikke tas sammen eller de kan forårsake uvanlig svakhet og tap av koordinasjon. Tar Tagamet i kombinasjon med zolmitriptan kan doble mengden av zolmitriptan i blodet og fører til zolmitriptan toksisitet.

Rizatriptan

Rizatriptans er tilgjengelig i tablettform under merkenavnet Maxalt. Denne type triptan medisiner er foreskrevet for å behandle akutte migrene. De vanligste bivirkningene er kvalme, tørr munn, svimmelhet og tretthet. Andre bivirkninger inkluderer brystsmerter, mentale og humørsvingninger, uvanlig svakhet og kjeve eller nakkesmerter. Rizatriptans noen ganger føre til synsforstyrrelser, besvimelse, uregelmessig hjerterytme, blodig diaré og ustøhet eller uvanlig svakhet.

Naratriptan

Naratriptin medisiner, som tilbys under merkenavnene Amerge og Naramig, er muntlig tabletter for behandling av akutte migrene. Typiske bivirkninger inkluderer ustøhet, munntørrhet, kvalme, uvanlig tretthet, døsighet, svimmelhet og prikking i ekstremiteter. Enkeltpersoner bør kontakte lege umiddelbart hvis de begynner å føle muskelsvakhet på den ene siden av kroppen, brystsmerter, vond hals eller en usedvanlig treg, rask eller uregelmessig hjerterytme. Denne type Triptin medisinering skal ikke benyttes til behandling av ikke-migrene hodepine.