Digidexo.com

høyere temperatur etter tanntrekking

Forholdsregler Etter tanntrekking

Tannleger fjerne tennene når de blir forfalt ved roten og kan ikke berges, når de blir overfylt eller når visdomstennene blir påvirket. Tannlegen din kan anbefale tanntrekking for å lindre smerte og forbedre din tannhelse. Prosedyren foregår i de tannleger 'kontor eller på en poliklinisk oral kirurgi sentrum. Riktig omsorg etter kirurger fjerne tennene hindrer infeksjoner, hevelse og ytterligere skade tann.

Umiddelbar Etter Care

Risiko for infeksjoner er høyere rett etter tannleger trekke tenner, så etter tannlegens instruksjoner forskyver alvorlige problemer. Tannleger plassere sterile gasbind pads på det åpne såret i 30 til 45 minutter for å kontrollere blødning. Dental Health Magazine sier at du bør ikke drikke fra et strå, spytte, skylle eller røyk i minst 24 til 48 timer etter operasjonen. Bladet sier heller ikke å gni såret med tungen din og bruke gasbind pads eller kalde våte teposer hvis det begynner å blø. Du bør unngå kraftig mosjon og arbeide for et par dager eller til tannlegen gir deg tillatelse.

Hevelse Reduksjon

Hevelse i munn, kinn, øyne og ansikt oppstår etter en tanntrekking, vanligvis forverring to eller tre dager etter operasjonen, ifølge Seacoast Dental Implant & Oral Surgery Center. Ispakninger påført på siden av ansiktet minimere svelling. Påfør isposer kontinuerlig i løpet av dagen, eller bruke dem 20 minutter på og 20 minutter av. Dersom hevelsen ikke reduseres etter 24 til 36 timer, ring din lege. Anvende varmepakninger i den side av ansiktet 36 timer etter operasjonen.

Tørre Sockets

Tørre stikkontakter utvikle seg når blodpropper dannes i området hvor tennene er fjernet og forårsake smerter i nærheten eksponerte ben og nerver. Denne tilstanden bremser helbredelsesprosessen. Tørre stikkontakter oppstå når du røyker, tar oral prevensjon, ikke øve skikkelig etter-kirurgi omsorg, og hvis du opplever tann eller tannkjøtt infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på tørre stikkontakter inkludere utsatte bein; utstrålende smerter som stråler ut i ører, øyne, tempel og hals; dårlig ånde; og hovne kjertler. Tannleger må spyle dine kontakter for å fjerne noen matvarer eller stoffer avleiret inne det utsatte området.

Pain Forebygging

Tannlegen gir smertelindring anbefalinger før numbing medisiner slites av å forhindre ubehag. Oral Facial Surgery Center sier å ta Tylenol, Extra Strength Tylenol eller ibuprofen hver tredje eller fjerde time for mild smerte og ubehag. Tannleger foreskrive sterke smertestillende medikamenter for sterke smerter fra infeksjoner og tørre stikkontakter. Reseptbelagte medisiner forårsake døsighet og redusere refleksene dine, så du bør ikke kjøre bil eller drikke alkohol. Vedvarende smerter kan tyde på alvorlige problemer, og du må ringe tannlegen din.

Care of Mouth Etter tanntrekking

Tanntrekking er kirurgisk fjerning av en tann som vanligvis ikke kan bli frelst ved andre tannteknikker. Vanlige årsaker til tanntrekking inkluderer avansert periodontal sykdom, nerve-ending infeksjoner, unormal vekst, og skadet utover reparasjon av en rotfylling. Fordi tanntrekking er en operasjon, må det treffes tiltak for å sikre riktig healing.

Blod og Hevelse Forebygging

En gasbind bandasje hjelper danne en blodpropp i tanntrekking, redusere blødning, sier Ifølge New York Universitys Langone Medical center. Derfor, til det første trinnet ta etter tanntrekking er å bandasjere den utpakkede området. Fast plassere en gasbind bind over den utpakkede området, bite ned, og la bandasje på plass for en minst et par timer. Hvis blødning er tung, kan det hende at bandasjen skal erstattes hvert 30. minutt. For hevelse, foreslår Langone Medical Center søker en ispose i 10 minutter om gangen.

Medisiner

Under operasjonen vil du bli gitt en bedøvelse. Ikke forsøk å kjøre bil eller betjene tungt maskineri i minst 24 timer etterpå, råder University of Oregon Health Care Center.

Antibiotika vil bli gitt for å beskytte munnen mot infeksjoner som kan oppstå fra kirurgi såret. The University of Marylands Medical Center anbefaler å ta dine antibiotika så lenge som din fastlege eller annet helsepersonell råder, selv om du føler deg bedre.

For smertelindring, University of Oregon Health Care Center antyder 600-800 mg ibuprofen eller Tylenol. Hvis smertene vedvarer, kan det hende at fastlege eller annet helsepersonell foreskrive smertestillende. Vær sikker på å følge doseringsanvisningen.

Kosthold og Rest

Hold deg til en væske eller myk diett i 24 timer etter oral kirurgi, råder New York Universitys Langone Medical Center. Ikke drikker gjennom sugerør eller røyk for de første dagene etter operasjonen. Få nok hvile og væsker. Hvis du har mye smerter, blødning, kvalme eller feber og frysninger, ta kontakt med din fastlege eller annet helsepersonell umiddelbart.

Hvorfor Swish Salt Water Etter tanntrekking?

Hvorfor Swish Salt Water Etter tanntrekking?


Det kan være nødvendig for tannlegen å trekke en tann når tannen har blitt overdrevet skadet, enten ved sykdom eller skade. Utvinning er også indisert for en påvirket tann. Skvalpende salt vann etter en utvinning kan hjelpe deg å helbrede.

Hvorfor Salt Water?

Salt vann, spesielt når laget med havsalt, har makt til å forsiktig rense såret. Det hjelper krympe vev for å hjelpe i helbredelsesprosessen. Regelmessige munnskyllevann, selv de uten alkohol, er for harde. Lag en saltvannskylling ved å legge til 1/2 ts. av salt til en 4 oz. glass med varmt vann. Swish forsiktig.

Omsorg for Utvinning nettstedet

Etter at du har en tann trukket, har du et hull i tannkjøttet som strekker seg ned i kjevebenet. I en frisk person, bein og vev til slutt fylle ut. I mellomtiden må du ta vare på deg selv og utvinning området. Det anbefales at du skylle med saltvann tre ganger om dagen i flere dager. I tillegg holde aktivitetsnivået på et minimum slik at du ikke øke blodtrykket og føre til at såret å blø mye. Myk mat anbefales, men drikker gjennom et sugerør er ikke, som det skaper press på området.

Betraktninger

Noen tanntrekking er relativt enkle, mens andre tilfeller er mer traumatisk. Din alder, tannhelse og generell helse vil være viktige hensyn i å ta vare på deg selv og utvinning området etter ekstraksjon. Sørg for å følge tannlegens instruksjoner. De fleste vil være i stand til å gi deg skriftlige instrukser for å ta med hjem og følge. Nesten alle tannleger vil anbefale å bruke en saltvannskylling.

Hva skjer med Bone Chips Etter tanntrekking?

Hva skjer med Bone Chips Etter tanntrekking?


Broken bein chips er vanlige rester av dental ekstraksjon. De er ofte forvekslet med biter av tannen og kan dukke uker etter ekstraksjon selv. Disse brikkene kan normalt fjernes på egen hånd, men de noen ganger trenger hjelp av en tannlege som skal fjernes på en sikker måte.

Grunner for Extraction

Tennene er fjernet for en rekke forskjellige grunner. Prosessen med utvinning er normalt utføres på oppsprukket eller omfattende råtnet tennene for å unngå infeksjon og ubehag. Fjerning av visdomstennene i alderen 18 til 24 er en annen vanlig årsak til utvinning.

Prosessen med Extraction

Å trekke ut en tann, har det omkringliggende bein å bli noe utvidet for å la tannen som skal trekkes fra sokkelen. Dette gjøres normalt ved å rocking tannen mot sokkelen, noe som fører minutt frakturer. Når tannen er trukket fri, ofte små beinfragmenter er fortsatt festet til kjevebenet. Når sprekkene helbrede, kan de slipper disse bein fragmenter, eller sekvester.

Hva skjer med sekvester Etter Extraction

Den sekvester normalt feste til hoveddelen av kjevebenet under healing. Men healing kan stoppe, og sekvester som ikke leges fullt blir død som de mister sin blodforsyning. Når sekvester har blitt nekrotisk (død), mater kroppen dem fra healing kontakten. Dette krever ofte tannlegen for å trekke ut sekvester fordi fragmentene kan føre til at pasienten smerte.

Dental Kompetanse

På grunn av sin likhet, sequestrii er ofte forvirret for tennene fragmenter at tannlegen har gått glipp av. De er imidlertid ikke; sequestrii er en vanlig komplikasjon ved ekstraksjon. De er ikke en feil tannlegen gjort fordi de ofte er umulig å oppdage ved tidspunktet for ekstraksjon.

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking


Tannleger ofte advare pasientene om mulighetene for å bli tørr socket etter tanntrekking. Dry socket, kjent som alveolar osteitis i tekniske termer, er en alvorlig, smertefull tilstand som oppstår oftest etter en tanntrekking. Det oppstår når en tann trekkes og blodpropp ved siden av ekstraksjon synet blir forskjøvet eller oppløst. Når dette skjer, er bein og nerver under tannen utsatt, noe som resulterer i ekstrem smerte. Det er flere måter å forebygge tørr socket skjer etter en tanntrekking.

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking

•  Lær din risiko. Visse mennesker, for eksempel kvinner som tar prevensjon og de som røyker, har høyere risiko for å utvikle en tørr socket enn andre. Hvis du tar p-piller, antyder MayoClinic.com planlegge din utvinning i løpet av dager 23 til 28 av menstruasjonssyklusen når østrogennivået er lavere. Hvis du røyker eller bruker andre tobakksprodukter, anbefaler MayoClinic.com stoppe 24 timer før inngrepet.

Unngå å bruke et sugerør. Den suger bevegelse som oppstår når du suger gjennom et sugerør faktisk kan føre til blodpropp på stedet av utvinning å løsne og løsne.

Ikke røyk. Røyking fører til forurensning på stedet av ekstraksjon, som også kan være en årsak til et tørr-kontakten. Den suging og blåsing av bevegelse som kreves for å røyke fremmer også forskyvning av blodpropp på tannside.

Bruk is. Påfør en ispose til kjeve på siden av utvinning med jevne mellomrom. Gjøre dette for de første 24 timene etter ekstraksjonen for å redusere smerte i 15 til 20 minutter av gangen. Denne brønnen bidra til å redusere hevelse og stoppe blødningen, hjelper blodpropp leges raskere.

Spis myk mat. Når spise etter en tanntrekking, unngå å spise på siden av munnen når det gjelder utvinning fant sted og ikke spise harde eller crunchy matvarer. Spis ting som potetmos, suppe og pudding.

Unngå overdreven munnen skylling. Følg tannlegens instruksjoner om å skylle munnen. Mange tannleger kan anbefale at du skyller med jevne mellomrom med en varmt vann og salt blanding for å hjelpe rense såret. Unngå over-skylling eller bruke sterke munnvann produkter.

Ta kontakt med tannlegen din. Hvis du tror du har en tørr socket, ring tannlegen din umiddelbart for å finne ut hva du bør gjøre og hvordan å lette din smerte og hjelpe utvinning området helbrede.

Hint

 • Hvis du røyker før 24 timer, våt gasbind pad før du setter den i munnen og holde den utpakkede området våt med vann, mens røyking på motsatt side.
 • En tørr socket er ekstremt smertefullt, og kan ikke bli savnet. Kontakt tannlegen din umiddelbart for å sikre at du får riktig behandling med en gang.
 • Bare ta medisiner når du er i smerte.
 • Unngå å ta aspirin eller andre blod tynnere typen medisiner for å forhindre ingen blodpropp å danne, lage en tørr socket eller infeksjon.
 • Sleeping blir lettere hvis du hviler oppreist de første nettene etter en utvinning.
 • Flere ting kan løsne blodpropp forårsaker en tørr socket: røyking, hoste, nysing for hardt, skylling for hardt, berøre området med fingrene eller tungen.
 • Ikke får en tørr socket behandlet kan være farlig og smertefull. Sørg for at du kontakte tannlegen din om du føler deg ut av det vanlige ubehag forbi utvinning tid.

Tegn og symptomer på infeksjon etter en total kneprotesekirurgi

Tegn og symptomer på infeksjon etter en total kneprotesekirurgi


En total kneprotesekirurgi innebærer kirurgi for å åpne opp kneet og erstatte kneet bein. Som alle andre større operasjon, har kneet kirurgi risiko. En av de mest alvorlige risikoer er postoperativ infeksjon, hvor bakterier på huden og i miljøet infisere operasjonsstedet. Mens infeksjon er sjeldent, vel vitende om tegn og symptomer er viktig, slik at infeksjonen kan behandles.

Rødhet og hevelse

Når bakterier infisere det kirurgiske området, reagerer immunsystemet ved å sende hvite blodceller til infeksjonsstedet. Som de hvite blodlegemer bekjempe de invaderende organismer, de slipper kjemikalier som kalles cytokiner som dreper bakterier. Tilfeldigvis cytokiner også ødelegge tilstøtende celler. At ødeleggelse resulterer i rødhet og hevelse.

Fever

De samme cytokiner som brukes til å bekjempe infeksjonen også utløse en økning i kroppstemperatur. Feber arbeider for å bekjempe infeksjoner siden bakteriene som forårsaker infeksjonen er ikke i stand til å overleve i den høyere temperatur miljø som sine proteiner begynner å bryte ned. Dessverre kan en vedvarende feber forårsake skade på følsomme organer slik som hjernen. Dette er grunnen til at en feber må kontrolleres med medisiner.

Sårvæske

Noen infeksjoner kan ikke resultere i noe mer enn et eksudat (puss) kommer ut av operasjonsstedet. Den eksudat består av proteiner som utskilles av kroppen, og hvite blodceller og bakterier. Mens noen oser er normalt etter operasjonen, dersom sårvæske er gul eller lukter stygt, bør det være grunn til bekymring.

Hvordan virker Water Stabil Temperatur?

Hvordan virker Water Stabil Temperatur?


Det er en god ting vannet er så rikt på jorden. På alle skalaer --- fra nivået av celler til nivået av havene --- har vann et utjevnende effekt på temperaturen. I motsetning til de fleste andre stoffer, har vann unike kjemiske egenskaper som isolerer den fra plutselige temperaturendringer og selv bidra buffer temperatur skift i det omgivende mediet, som luft. Av disse egenskaper, det viktigste er vann høy spesifikk varme. En materialets spesifikke varme er definert som mengden av varme pr masseenhet (vanligvis et gram) som er nødvendig for å heve temperaturen av en grad Celsius. Vann spesifikke varme er en kalori per gram --- høyere enn noen annen rikelig stoff på planeten. Vann er i stand til å oppta en uvanlig stor mengde varme før sin egen temperatur stigninger.

Vann høy egenvekt gjør den til den ideelle kjølevæske i bilmotorer og fabrikker. Det forklarer også hvorfor innsjø vannet holder seg varmt i høst, og kan ikke nå sommertemperatur før godt etter luften gjør. Denne effekten påvirker luften i mindre grad, spesielt nær havet, ved å bremse hastigheten av sommertemperaturen pigger og temperaturen avtar i høst. Dette ekstra stabilitet er en livreddende ressurs for planter og dyr som ikke er i stand til å tåle ekstreme temperatursvingninger. Selvfølgelig, historier i økologi er sjelden enkle, og i hvilken grad vann buffere ethvert system er påvirket av plasseringen, volumet av vann, sin eksponering for sollys eller skygge, og om det renner ut et hav eller en bekk.

Selv om de ikke drive dem, mange barn høre om fisken bolle eksperimenter, der vekselvis varmt og kaldt vann kan helles inn i fisken bolle. Selv når området er bare noen få grader, vil de drastiske, plutselige skift drepe en gullfisk. Det samme prinsippet gjelder i naturlige systemer. Vanntemperatur alene avgjør hvilke dyr kan leve i et område. Noen dyr er i stand til å fungere bare innenfor et smalt temperaturområde, eller har livsstadier som utløses av bestemte temperaturregimer. Sekundært, påvirker vanntemperatur levetid ved å bestemme mengden av oksygen som er tilgjengelig for respirasjon, så vel som frekvensen av biologiske og kjemiske prosesser. Generelt høyere temperaturer redusere tilgjengeligheten av oksygen og øke hastigheten på de kjemiske og biologiske reaksjoner.

Effekter av temperatur på E. Coli

Effekter av temperatur på E. Coli


E. coli er en type bakterier som vanligvis finnes i tarmkanalen hos større pattedyr. Mennesker naturlig havn visse stammer av E. coli i tarmen, men andre stammer kan forårsake alvorlig gastrointestinal sykdom. Tilfeller av matforgiftning er ofte knyttet til E. coli smitte fra storfe og kan infisere biff og upasteurisert melk. Det kan også spres til grønnsaker og frukt gjennom gjødsel kompost. En av grunnene til E. coli er for eksempel en vanlig kilde til human sykdom, er dens motstand mot varme og kulde.

Frysing

Frysing av matvarer som er infisert med E. coli stopper veksten av bakteriepopulasjon så lenge maten forblir frosset. Ved temperaturer på 0 ° C (32 ° F) E. coli-bakterier er i stand til å dele opp, holde populasjonen stabilt. Ved temperaturer på -18 ° C (0 ° F) E. coli begynner å dø. Lagring av mat ved denne temperatur i en uke vil redusere populasjonen til omtrent 10 til 30 prosent opprinnelige nivåer. Etter to uker ved denne temperatur, synker overlevelsesevnen til 1 prosent. Imidlertid kan infeksjonen reassert seg selv ved høyere temperaturer, og frysing bør ikke anses som en fremgangsmåte for sterilisering.

Nedkjøling

Kjøling drastisk bremser, men ikke helt stoppe, veksten av E. coli. Infiserte matvarer holdes mellom 4 ° C (39 ° F) og 7 ° C (44 ° F) viser minimal vekst. Imidlertid er E. coli ikke er vesentlig skadet av forlenget eksponering for disse temperaturer. Den kan overleve på ubestemt tid ved alle temperaturer over frysepunktet. Kulde er et viktig skritt i å bremse spredningen av E. coli, men det vil ikke påvirke en etablert befolkning.

Romtemperatur

E. coli vokser raskest ved temperaturer over 10 ° C (50 ° F). Når infisert mat flyttes fra et kjøleskap til en romtemperatur-miljø, begynner E. coli-vekst nesten umiddelbart. Når maten har blitt oppbevart i romtemperatur i seks timer, har vekstrater fullt restituert fra eventuelle effekter av frysing og kjøling. Matvarer som kan inneholde E. coli bør ikke holdes ved romtemperatur i mer enn en time før koking.

Varme

E. coli blir drept ved en temperatur på 70 ° C (160 ° F). Mat oppvarmet til denne temperatur bør ikke inneholde høye nok nivåer av E. coli for å forårsake sykdom hos mennesker. Det er meget viktig at alle deler av maten er oppvarmet til minst 70 ° C. Mens utsiden av en hamburger kan lett komme disse temperaturene når den er kokt, vil trolig være mye kulere, og i stand til å huse E. coli-smitte i sentrum av en sjelden hamburger. Selv riktig tilberedt mat bør ikke oppbevares i romtemperatur i mer enn seks timer, så det kan fortsatt være nok overlevende bakterier å etablere en befolkning som kan smitte.

Hvordan ta vare på munnen etter å ha en tann trukket

Det er ulike grunner til å ha en tann trukket. Tanntrekking korrigere fylt visdomstennene og lindre smerten av en sta tann infeksjon. Beroligende midler, som for eksempel lystgass gass og Valium, bidra til å redusere angst at du kan føle deg om å ha en tann trukket. Det er viktig å riktig omsorg for utvinning området etter inngrepet for å unngå smitte.

Bruksanvisning

•  Bo i din tannlege kontor for en kort tid umiddelbart etter utvinning prosedyre. Hvis utvinning ikke krever masker, sitte stille i ca 10 minutter. For ekstraksjoner som krever masker, er det viktig å hvile i minst 30 minutter. Dette for å hindre overdreven blødning i utvinning området.

Ta over-the-counter medisiner, for eksempel Advil eller Tylenol, for eventuelle smerter som du kan oppleve. Hvis smertene er for intens, kan du kontakte tannlegen din, og be om en resept smertestillende.

Pakk en liten ispose i et mykt håndkle og trykk det mot kjeven din. La ispose på kjeven i ca 20 minutter. Dette hindrer hevelse og bidrar lette smerte. Hvis du fremdeles føler smerte, kan du gjenta denne prosessen, men vente 20 minutter i mellom hver økt.

Lag en saltvannsløsning ved å blande 1 ts. av salt med en kopp varmt vann. Bruk denne løsningen til å forsiktig skylle munnen minst tre ganger om dagen. Du bør også skylle med saltvann etter hvert måltid. Å gjøre dette vil holde maten ut av hullet der tannen var og sal av infeksjon.

Puss tennene minst to ganger om dagen, etter vanlig rutine. Unngå å pusse direkte på utvinning området, fordi det kan føre til blodpropp som beskytter det å komme løs.

Hint

 • Drikk rikelig med væske og begrense kostholdet til myk mat for de første 24 timene etter tanntrekking.
 • Hold deg rolig de første dagene etter utvinning. Ved å gjøre dette, vil du holde blodtrykket lavt, noe som vil redusere blødning og fremskynde helbredelsesprosessen.
 • Unngå sigaretter, snus, alkohol og varm, krydret mat for de første 24 timene etter ekstraksjon.
 • Se etter symptomer på en tørr socket, som er når blodpropp som var dekket den tomme sokkelen kommer løs og eksponerer bein og nerver, advarer Houston tannlege Dr. Minh Nguyen. Ring tannlegen din hvis du opplever alvorlige, konstante smerter ledsaget av en øreverk og en ubehagelig smak i munnen.

Hvordan ta Temperatur Under armhulen

Hvordan ta Temperatur Under armhulen


Leger ta en persons temperatur flere forskjellige måter. Temperatur er tatt muntlig, rektalt, og ved hjelp av digitale termometre i øret. De fleste av metodene for å ta en temperatur gjøre barn kaste et raserianfall, men tar temperaturen under armhulen er vanligvis akseptabelt med et barn over tre år gammel. Ta en barnets temperatur under armhulen ved hjelp av et glass eller digitalt termometer. Det er enkelt for alle, og tar bare noen få minutter.

Bruksanvisning

Ved hjelp av en Glass termometer

•  Tørk av termometeret med en alkoholserviett. Expose en av personens armhulen områder. Rist termometer og tilbake, slik at temperaturen av termometeret går ned. Pass på at temperaturen er mindre enn 96 grader. Plasser termometeret under armhulen. Sørg for at bare hud berører termometer. Hvis det berører klær, vil det ikke lese ordentlig.

•  Brett persons arm over brystet med armen holdes tett mot kroppen. Hvis det er et lite barn, holder barnets arm mot brystet hans. Pass på at termometeret er sikkert i armhulen.

Vent fem minutter. Fjern termometer. Kontroller temperaturen og tilsett 1 grad. Rengjør termometeret med såpe varmt vann, og skyll den godt.

Ved hjelp av et digitalt termometer

Expose en av personens underarm områder. Tørk av termometeret med en alkoholserviett. Slå på det digitale termometeret, og vent til du hører et pip. Plasser termometeret under armhulen. Sørg for at bare hud berører termometer.

Brett personens arm over brystet. Hvis det er et lite barn, holder barnets arm mot brystet hennes. Pass på at termometeret er sikkert i armhulen.

Vent til digitalt termometer gjør en gjentatt pipelyd. Fjern termometer. Kontroller temperaturen og tilsett 1 grad. Tørk av termometeret med en alkoholserviett.

Tips og advarsler

 • Vent minst 30 minutter før du tar et barns temperatur etter at han har hatt et bad. Bading påvirker barnets faktiske temperaturen lesing.
 • Når du sjekker glass termometer, hold den i øyehøyde under et sterkt lys, så ser termometeret er enklere.
 • La aldri barn være uten tilsyn mens du tar henne temperatur.

Hvordan vite om en blodpropp dannet over en tanntrekking

Hvordan vite om en blodpropp dannet over en tanntrekking


Blodpropp er viktig i helbredelsesprosessen etter tanntrekking. Tapet av en hvilken som helst clot å følge prosedyren tann kan føre til "tørr socket", som kan infisere området etter ekstraksjonen. Hvis en blodpropp ikke danner eller om det er løsnet det kan skade eller forlenge helbredelsesprosessen. En tannlege må umiddelbart kontaktes hvis dette skjer. Propper kan komme ut av stilling i løpet av de første 24 timene etter ekstraksjon fra sprek skylling eller spytting. Suging fra et strå eller røyking kan også løsne en blodpropp. Varme væsker, for eksempel kaffe eller suppe, kan løse opp blodpropp.

Bruksanvisning

•  Hold gasbind over utvinning området så fast trykket er brukt i ca en time. Tannlegen gir vanligvis deg med gasbind etter ekstraksjon. Du vil forlate kontoret med gasbind i munnen over det behandlede området.

Fjern gasbind nøye for å se om blødningen har stoppet.

Påfør mer gasbind for å styre noen blødning i løpet av de første 24 timene. En lett fuktet tepose er en effektiv gasbind erstatning og selv bidrar i dannelsen av blodpropp på grunn av te garvesyre. Hvis blødningen vedvarer etter 24 timer, ta kontakt med tannlegen din.

Når blodpropp starter forming vil du legge merke til en mørk rød film-lignende stoff over utvinning. Det kan også se ut og føles som en myk sjokoladebit.

Vær forsiktig når du berører området og bare ta det hvis det er vanskelig å se blodproppen, avhengig av hvor utvinning ligger. En tannlege speil kan bidra i denne prosessen. Du skal bare ha å røre stedet kort, men ikke i det hele tatt hvis du kan se den mørke blodpropp.

I stedet for børsting, skyll forsiktig med en blanding av salt og vann for de neste dagene.

Hint

 • Svikt av en blodpropp å danne bare skjer i ca 5 prosent av tanntrekking. Det kan resultere i smerter etter flere dager. Hvis ingen blodpropp former eller om det er løsnet, bør tannlegen gjelder medisiner til kontakten.

Slik Care for en tann etter ekstraksjon

Slik Care for en tann etter ekstraksjon


Etter å ha en tann trukket ut, er det viktig å ta vare på munnen din. Forvente å oppleve litt smerte, hevelse og muligens enda blødninger etter en dag eller to etter inngrepet. Ta medisiner og riktig pleie kan redusere alle de ovennevnte og få deg tilbake til din daglige rutine raskere. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

•  Ta alle reseptbelagte eller reseptfrie smertestillende tannlegen foreskriver. Tannlegen din kan også foreskrive en antibiotika. Ta det til enten klare opp en infeksjon du allerede har eller hindre utvinningsområdet fra å bli smittet.

Slapp av når du kommer hjem. Fysisk aktivitet kan føre til blødninger i utvinningsområdet. Det er viktig å unngå å forstyrre den ekstraherte område i det hele tatt.

Lag en saltvann blanding av 1 ts. salt til en 8 oz. glass med varmt vann. Bruk dette til å skylle munnen flere ganger om dagen. Saltvann blandingen reduserer hevelse og smerte hvis brukt de første dagene.

Hold pusse tennene og tungen etter at tannen er trukket, børsting veldig sakte i området av utvinning.

Hint

 • Sett isposer på siden av ansiktet ditt for å redusere hevelse. Hevelse og blødning skulle ende innen to dager etter operasjonen.
 • Ikke gni området der tannen var med tungen din. Dette kan spre bakterier til utvinningsområdet.
 • Komplett healing tar en til to uker.
 • Ikke ligge flatt etter inngrepet. Dette kan fremme overdreven blødning. Prop hodet opp på en pute.
 • Ikke spis hard mat. Hold deg til myk mat og væsker som pudding, supper og gelatins.
 • Røyker ikke etter tanntrekking.
 • Unngå spytter og bruke sugerør. Disse handlingene kan føre til mer blødning.

Fish Oil for tanntrekking Pain

Fish Oil for tanntrekking Pain


Tannhelse er et viktig område for personlig helse og hygiene. Tenner spille en viktig rolle i fordøyelsesprosessen, og tillate oss å smile. Mange enkeltpersoner, men unnlater å møte den anbefalte tann vedlikehold av to pusseøkter per dag, og svært mange av dem å unngå også tannlegekontor før reparasjon er umulig. Dette resulterer i tanntrekking, og utdrag ofte føre til midlertidig smerte som kan være plagsom for noen, særlig de med lav terskel for smerte. Fiskeolje, men tilbyr hjelp til de som lider av post-utvinning smerter, og det hjelper også unngå uttrekk.

Fakta

Fiskeolje er en naturlig forekommende omega-3 fettsyre som finnes i fisk og annen sjømat. Kaldtvannsfisk som laks er rik på omega-3, som er en essensiell fettsyre som har mange helsefordeler. Informasjon i dag viser at fettsyrer tilby tannhelse fordeler. Fiskeolje hjelper fordi det forsterker tann struktur og fordi den har anti-inflammatorisk egenskaper. Anti-inflammatoriske er stoffer, omtalt i enkelte legemidler, som reduserer smerte og fremme helbredelse.

Ekstraksjoner

Tennene er hentet fra munnen når de blir ødelagt eller skadet og kan ikke repareres. Når tennene er pakket ut, blødning, hevelse og betennelse forekommer ofte. Tannleger kontrollere blødning ved å plassere gasbind i tomt tann socket. Deretter bite ned på gasbind i en periode på omtrent en time. Jo hardere du trykker bidrar til å stoppe blødningen. Målet for å påføre trykk er å danne en blodpropp i tannen kontakten. Dette blodpropp hjelpemidler i helbredelsesprosessen av tyggegummi.

Pain Relief

En tanntrekking forårsaker traumer til munnen. Denne traume fører ofte til skader på både det myke vevet rundt en tann og hevelse. Ett virkemiddel for å behandle hevelse er å plassere en ispose på ansiktet på stedet av utvinning. Når smertene vedvarer, tannleger anbefaler en rekke reseptfrie medisiner. Disse inkluderer paracetamol, som finnes i Tylenol og andre merker, og ibuprofen, som vanligvis finnes i merkevarer Advil og Motrin. Noen leger foreskrive narkotika.

Fish Oil Relief

Et alternativ å få noen fordel for behandling av post-utvinning smerte er bruken av fiskeolje. Mye informasjon om fiskeolje og andre omega-3-fettsyrer tyder på at stoffet gir antiinflammatorisk lindring. Kroppen har to typer celler, kalt eikosanoider, som spiller rollene i betennelse. Noen er pro-inflammatorisk. De forårsaker skade ved å ødelegge vev, inkludert tannkjøtt. I mellomtiden, anti-inflammatoriske former motvirke denne ødeleggelsen ved å stoppe betennelse og ved å fremme helbredelse. Fordi tanntrekking har skader på tannkjøttet og annet mykt vev i munnen, fiskeolje anti-inflammatoriske egenskaper bidra til å gi smertelindring og bidra til å redusere hevelse og betennelse.

Gum Helse

Ifølge en studie ved leddgikt og revmatisk sykdom Center på St. Barnabas Medical Center i New Jersey, har anti-inflammatorisk effekt av omega-3 fettsyrer vist fordeler for å redusere betennelse og reparasjon av periodontal sykdom skade. Periodontal sykdom inkluderer gingivitt, noe som kan føre til blødende tannkjøtt og ømme tannkjøtt. Betent tannkjøtt resultere i økte smerter etter tanntrekking. Derfor kan inntak av fiskeolje på en jevnlig basis bidra til å lindre smerter forbundet med tannekstraksjon ved å unngå tannkjøtt sykdommer som forårsaker akutt smerte.

Betydning

Fiskeolje evne til å redusere og korrekt periodontal sykdom er en bemerkelsesverdig funn. Beregninger viser at om lag 80 prosent av verdens befolkning lider av gingivitt, som forårsaker betennelse og fører til alvorlig irritasjon når tennene er trukket ut eller når tannkjøttet trekker seg tilbake. Fiskeolje inneholder også vitamin D og fosfor. Kroppen bruker både til å styrke tennene, noe som reduserer forråtnelse og sannsynligheten for at du trenger å gjennomgå en utvinning.

Hvordan sjekke en temperatur under armen

Hvordan sjekke en temperatur under armen


Kontrollere en persons temperatur under armen, kjent som armhulen området, er ofte lettere enn å ta en rektal temperatur hos barn og andre som ikke kan være i stand til å hjelpe deg i riktig å ta en muntlig temperatur lesing. Imidlertid aksillære målinger er mindre pålitelige enn de som oppnås oralt eller rektalt. Ifølge "Mosby sin lærebok for sykepleier assistenter," Sheila A. Sorrentino sier dette nettstedet skal bare brukes når du bruker andre nettsteder er ikke mulig. Den normale kroppstemperaturen tatt fra under armen varierer 96,6 til 98,6 grader Fahrenheit. En høyere temperatur angir en feber.

Bruksanvisning

•  Tørk av underarm med en ren og tørr klut.

Løft armen, og plasser tuppen av termometeret i sentrum av den under armen der armen møter kroppen.

Plasser persons arm ned og over brystet sitt for å holde termometeret på plass. Om nødvendig, ta med personens arm ned og hold termometeret på plass for hånd for henne.

Vent fem til 10 minutter hvis du bruker et glass termometer, som indikert av termometer instruksjoner. Hvis du ikke har instruksjoner, vent i minst åtte minutter. Hvis du bruker et digitalt termometer, vent til du hører lydsignalet.

Ta ut termometeret og les av temperaturen.

Tips og advarsler

 • Instant-les tempel termometre er et annet alternativ å vurdere, fordi de er raskere og mer nøyaktig enn andre metoder, inkludert digitale øret termometre.
 • Anvendelse av et glasstermometer ikke lenger er anbefalt, på grunn av risikoen for knust glass og kvikksølvforgiftning.

Silica Gel Absorption Rate Vs. Temperatur

Silica gel pakkene blir brukt som et tørkemiddel i mange produkter fra sko til medisiner til mat. Det er sterkt absorberende, ikke-giftig og billig.

Silika kan ta omtrent 40 prosent av sin vekt i vann på grunn av de små porer på overflaten som suger opp vann gjennom kapillær kondens og absorpsjon.

Temperatur

Silikagel er mest effektive ved temperaturer på 77 grader Fahrenheit og lavere. I dette temperaturområde, når silika sin topp vannkapasitet på 35 g vann for hver 100 g silikagel i ca. 5 timer. Silikagel effektivitet synker eksponentielt med temperaturen over 77 grader.

Alternatives

Alternative tørkemidler til silika omfatter: molekylsiler, leire og kalsiumoksyd. Kalsiumoksid er mer absorberende ved lav luftfuktighet. Molekylsikter er mer effektiv ved høyere temperaturer. Leire har en tilsvarende effektivitet til silisiumdioksyd, og kan brukes om igjen.

Sikkerhet

Selv silikagel er relativt ikke-toksiske, er det et irritasjonsmoment. Unngå innånding, svelging og kontakt med hud og øyne. Skyll det forurensede området med vann i 15 minutter bør kontakte oppstå.

Effekten av temperatur på respirasjonsfrekvens

Frekvensen av respirasjon øker med økende temperatur inntil en optimal temperatur er nådd, hvoretter den avtar. Dette skyldes enzym (dvs. en hvilken som helst av en rekke komplekse proteiner som produseres av levende celler) kinetikk.

Respirasjon

Respirasjon er det enzym-mediert prosess hvorved celler produserer energi.

Enzyme Kinetics

Enzymer er proteiner som katalyserer reaksjoner. De er temperaturfølsom.

Energi av Activation

En viss mengde energi er nødvendig for en reaksjon forekomme når et enzym støter dets substrat. Dette kalles energi av aktivering. Molekyler har mer energi ved høyere temperaturer, derfor reaksjonene er mer sannsynlig å skje. Molekylene også flytte rundt mer og så er det mer sannsynlig å kollidere og potensielt reagere.

Denaturering

Høye temperaturer kan skade strukturen til et protein. Hvis formen på en enzymeâ € ™ s aktive området (der den får kontakt med sine underlag) er tapt, da det ikke kan fungere. Høye temperaturer redusere frekvensen av åndedrett fordi de skade enzymer som er involvert i åndedrett.

Optimal temperatur

Den temperatur ved hvilken et enzym fungerer best kalles optimal temperatur. Over dette begynner proteinet som skal bli skadet av varmen.

Effekter av temperatur på bakteriell vekst

Bakterier kan vokse i et bredt spekter av temperaturer. Effekten av temperatur avhenge av hva slags bakterier du arbeider med.

University studie av temperatur på Bakterier

En studie av studenter ved James Madison University i Harrisonburg, Virginia, utsatt Escherichia coli (E. coli) og Bacillus megaterium til tre høye temperaturer: 27 grader C eller 80 grader C, 37 grader C eller 98 grader F og 42 grader C eller 108 grader F. Begge bakteriene ble dyrket beste til lavest av temperaturer.

Ulike Temps for ulike bakterier

Bakterier er gruppert i tre kategorier for optimal temperatur basert vekst: psychrophiles eller psychrophilic, mesophiles eller mesofil og termo eller varmekrevende. Phileo i gresk betyr "elsker". Psychro- betyr "lav temperatur."

Psychrophilic bakterier er bakterier som vokser best i lave temperaturer, som for eksempel 32-68 grader F (0 til 20 grader C). Eksempler på psychrophilic bakterier er grunnleggende jordbakterier som Arthrobacter og psychrobacter. Arthrobacter er bakterier med ernæringsmessige og medisinske fordeler, men psychrobacter er en gjerningsmann i sykdommer som hjernehinnebetennelse.

Mesofile bakterier vokser best i lunkent å kjøle varme temperaturer, 77-113 grader F (25-45 grader C).

Termofile bakterier trives best i varme til varme temperaturer, som for eksempel 122-158 grader F (50 og 70 grader C). Eksempler på termofile bakterier er Bacillus flavothermus og thermus aquaticus. Bacillus flavothermus er en sporedannende bakterier som finnes i jord. Thermus aquaticus bor i varmt vann. Det er en svært viktig bakterier som hjelpemidler i kodingen, omkoding og reproduksjon av DNA og RNA.

Hyperthermophilic bakterier vil vokse ekstrem varme, 158-230 grader F (70-110 grader C).

Extreme Frysing

Ekstrem frysing kan stoppe bakterievekst og / eller drepe bakterier helt. Fra -30 grader C og under, bremser bakterievekst raskt. Dette er nyttig i å vite hvordan du lagrer mat, spesielt mat holdt i skoler, restauranter og sykehus.

Extreme Oppvarming

Ekstrem varme vil også stoppe bakterievekst og / eller drepe bakterier helt. Den høyeste temperatur over det optimale for eventuelle bakterier vil hemme vekst eller drepe bakteriene. En høyere temperatur enn den høyeste optimale temperatur for en hyperthermophilic bakterie ville stoppe reproduksjon av at bakterien.

Virkelige liv

Hvis en bakterie er i kroppen din, vil den trives inntil kroppen din spikes feber (kroppen hever sin egen temperatur) for å drepe bakterier. Likevel kan kroppstemperaturen bare gå så høyt --- det er derfor antibiotika er noen ganger nødvendig for å drepe skadelige bakterier.

Når er utstilt et kjøttprodukt i et supermarked, varmen av belysning av visningsområdet øker bakterievekst og fremmer en raskere nedbrytning av kjøttet.

Sykehus normalt holde den sentrale air condition lav fordi det hemmer veksten av bakterier i rommene til pasientene. Følgelig er det mindre sjanse for infeksjon for pasientene.

Betydning

Det er viktig å vite hvordan temperaturen påvirker bakterievekst, slik at sykdom kan forebygges eller utryddet, mat kan bli bevart lenger og liv kan reddes.

Hvorfor er pH i Public Water høyere i sommer?

Hvorfor er pH i Public Water høyere i sommer?


PH-verdien av vann er en viktig faktor i å måle hvor sunt et legeme av vann er, og hvor godt den kan opprettholde livet. PH-nivået i overflatevann kan variere i henhold til miljøforhold som sesongmessige endringer. Siden offentlig vann er ofte avhengige av overflatevannkilder og filtrering fjerner bare visse kjemikalier og organismer, kan endringer i overflatevann pH bære inn i offentlig vannsystem. PH i offentlig vann er generelt høyere i sommermånedene fordi pH i overflatevann er høyere.

Vann pH

PH-nivået i vann viser hvordan surt eller alkalisk vann, og er også et mål på konsentrasjonen av hydrogenioner i vannet. En lavere pH-verdi fra 1 til 6,5, betyr at vannet er surt, eller har en høyere konsentrasjon av hydrogenioner. En høyere pH, 7,5 til 14, er basisk eller har en lavere konsentrasjon av hydrogenioner. PH-nivået i vannet er viktig fordi de fleste vannlevende planter og dyr trenger for å leve i en bestemt pH-område for å trives. Endre pH fra en nøytral pH på rundt 7, som er ideelt for de fleste ferskvannsøkosystemer, enten mer surt eller basisk pH kan forstyrre et økosystem og forårsake skade.

Sollys

De fleste økosystemer er satt opp for å opprettholde en viss pH-nivå naturlig, kan så små naturlige variasjoner bli tolerert. Om sommeren er det mer sollys, noe som øker fotosynteseaktiviteten av mikroorganismer, alger og planter i vann, forårsaker dem til å bruke opp den oppløst karbondioksid (CO2) i vannet. Siden karbondioksid i vann (H2O) har allerede blandet med atomene i vann for å danne naturlige karbonsyre (H2CO3), er syrer i vann reduseres. Denne reduksjon av syren øker vannets pH.

Hete

Høyere sommervanntemperaturer forverre problemet, fordi høyere temperaturer øker graden av naturlig oksygentapet fra vannet, noe som fremmer veksten av algene, som i sin tur øker mengden av karbondioksid forbrukes og hever pH-nivå. Alt dette skjer i løpet av naturlige toleranser hvis venstre på egen hånd.

Gjødsel

Mennesker øke denne pH svinge enda mer med innføringen av kjemiske forurensninger som gjødsel, som brukes oftest i løpet av sommermånedene, og er til stede i overvann avrenning i høyere konsentrasjoner i løpet av denne tiden. De fosfater og nitrogen i disse gjødnings skape for stor algevekst, heve pH-verdien i vannet.

Virkning på mennesker

Virkningen av en liten økning i pH-verdien i vannet i sommermånedene har mer av innvirkning på livet i vannet enn det gjør på mennesker. Mennesker har et bredere spekter av hva våre organer finne utholdelig. For eksempel, syre i en appelsinjuice eller en pickle kommer i rundt en 4 og eggehviter komme inn på 8. pH måtte endre en god del for at offentlig vann for å bli utrygt for oss å drikke og på det punktet ville bli justert av kommunene ved tilsetning av sure stoffer.

Hvordan gjenkjenne barndommen hjernehinnebetennelse

Hvordan gjenkjenne barndommen hjernehinnebetennelse


Meningitt kan være en alvorlig sykdom for et lite barn. Det finnes to typer av hjernehinnebetennelse, viral og bakteriell. Behandling for viral hjernehinnebetennelse er relativt enkelt, mens bakteriell hjernehinnebetennelse kan være en alvorlig tilstand som kan føre til hjerneskade eller død hvis den ikke behandles raskt.

Hvordan gjenkjenne barndommen hjernehinnebetennelse

•  Har barnet ditt berøre haken til brystet. Spør ham om dette vondt halsen hans. Et klassisk tegn på hjernehinnebetennelse, både bakteriell og viral, er en stiv nakke.

Spill inn barnets temperatur. Hvis hun har feber, høyere temperatur enn 100 grader F, og viser andre symptomer, oppsøke behandling med barnelege som det er en mulighet for hjernehinnebetennelse.

Observer en ung barnets atferd. Hvis han er sløv eller motstår spise, er dette et tegn på sykdom og muligens hjernehinnebetennelse.

Se etter tegn på pusteproblemer. I små barn kan du legge merke til blå farge i ansiktet, pipende pust eller gisper etter luft. Barn kan også hoste eller virke som de har influensa eller forkjølelse.

Ring legekontoret hvis han viser noen av disse symptomene, og er også oppkast.

Ta barnet til legen med en gang hvis hun virker veldig apatisk eller viser mer enn ett av tegnene på hjernehinnebetennelse.

Hint

 • Symptomene er ikke den samme for hvert barn.
 • Jo raskere bakteriell meningitt behandles, jo mer vellykket utfall.
 • Ikke forveksle tegn på influensa med hjernehinnebetennelse. Prøv haken til brystet test først for å se hvordan barnet reagerer.
 • Unngå usikkerhet og få barnet til en lege hvis du er usikker på hva som forårsaker symptomene.

Hva er årsakene til høy feber hos barn?

Hva er årsakene til høy feber hos barn?

Barn som blir syke får ofte feber. Det er ikke uvanlig. Men bare fordi feber er et vanlig symptom betyr ikke at det bør tas lett på. Høy feber, for eksempel, kan sette et barn i faresonen for en febril anfall. Ifølge boken med tittelen "Ta vare på barnet ditt" av Pantell, Fries og Vickery, kan det være flere årsaker til høy feber hos barn.

Meningitt

En av årsakene til høy feber hos barn er hjernehinnebetennelse. Dette er en alvorlig infeksjon som involverer ryggmargen og hjernen. Takknemlig, er det ikke en vanlig infeksjon. I tillegg til en høy feber, andre symptomer inkluderer irritabilitet og en stiv nakke. En god test for å prøve er å ha barnet prøve og berøre haken til brystet. Kvalme og oppkast er også noen ganger til stede.

Hepatitt

En annen årsak til høy feber hos barn er hepatitt. Dette resulterer når leveren blir betent. Kvalme og oppkast er de første indikatorene. Mens gulsott er ikke alltid åpenbar, er mørk urin. En ting som er universelle med denne infeksjonen er ømhet i magen der leveren ligger - i øvre høyre del av bukhulen.

Roseola

Denne sykdommen er vanligvis finner hos unge barn i alderen tre og yngre. Feberen som følger med Roseola vanligvis varer i tre dager. Det visuelle aspektet av dette er et utslett. Når utslett vises, betyr at feberen går bort. Utslettet varer ca 24 timer eller mindre. Andre symptomer som barnet kan oppleve er rødhet i hals, rennende nese og hovne kjertler i nakken eller bak ørene.

Når skal man oppsøke lege

Ikke alle feber bør involvere å gå til legen. Det er visse retningslinjer å gå etter. Ifølge KidsHealth.org (se Ressurser) bør du ta tre måneder gamle eller yngre spedbarn til legen hvis han har en temperatur på 100,4 grader F (38 grader C) eller høyere. Ta en ungdom til legen om hun har en høyere temperatur enn 102,2 grader F (39 grader C). Når du er i tvil, alltid ringe ditt barns barnelege.

Medisin og Dosering

Vanligvis paracetamol er feber redusering at barneleger anbefaler. Aspirin unngås på grunn av muligheten for en sjelden, men alvorlig problem kalt Reyes syndrom. Hvis feberen ikke reagerer på paracetamol, kan ibuprofen gis. Faktisk, venter fire timer etter paracetamol er gitt er ikke nødvendig før administrering av ibuprofen. I høy feber, barneleger si at vekslende de to legemidlene er nyttig. Dette er tillatt fordi de er to forskjellige typer av medisin. Såvidt dosering, er en utmerket dosering diagram tilgjengelig av Warren P. Silberstein, MD (se Ressurser).