Digidexo.com

hormonnivå kvinne

Hormonnivået i kvinner

Når en kvinnes hormonnivåer slipp eller skyte i været, det har en dyp effekt på hennes følelser og hennes fysiske selv. Hormoner svinger drastisk i løpet av puberteten, før en kvinnes menstruasjon, under graviditet, etter fødselen og igjen under perimenopause og overgangsalder. Når konjunkturendringer forstyrre nivåene av østrogen, progesteron og andre hormoner, påvirker dette muligheten for hjernen kjemikalier, som for eksempel serotonin, som kontrollerer stemninger, for å fungere skikkelig, ifølge Mayo Clinic.

Kontroversielle

Det medisinske miljøet vet at østrogen er kritisk til en kvinne helse, selv om dens fordeler er blandet når det gjelder hvordan det påvirker det kardiovaskulære systemet. Østrogen er ansett som en kontroversiell hormon. Fortsatt forskning på sine fordeler og risiko, spesielt når det kommer til perimenopausal og menopausal kvinne, må gjøres så leger og forskere kan fange opp mer informasjon om hvordan det påvirker en kvinnes hjerte-karsystemet.

The Good

Cleveland Clinic påpeker at østrogen reduserer dårlige kolesterolet (LDL) og øker gode kolesterolet (HDL). Østrogen absorberer også frie radikaler som kan skade kroppens vev og arterier, og fremmer blodpropp dannelse, selv om det kan også spør endringer i kroppen som har motsatt effekt. Dette hormonet utvider blodkar, noe som gjør at økningen av blodstrøm, og østrogen jevner ut og slapper av fartøy.

Når østrogennivået falle betydelig under perimenopause og overgangsalder, leger mener at kvinner er på et høyere risiko for å utvikle hjertesykdom fordi de ikke lenger beskyttet av naturlig østrogen. Når østrogen avtar, bygger dårlige kolesterolet opp og dette kan føre til utvikling av kolesterol og fett i arteriene, noe som bidrar til hjerteinfarkt og slag. Som et resultat, kvinner er ofte foreskrevet hormonbehandling (HRT).

The Bad

I 2002, forskere ved National Institutes of Health (NIH) National Heart, Lung and Blood Institute sette en stopper for en studie av kvinner Health Initiative, der kvinner ble tatt kombinert østrogen og progestin terapi. Det ble oppdaget at hormonbehandling upped risikoen for en kvinne å anskaffe brystkreft, blodpropp i lungene og ben og lider av et hjerneslag eller hjerteinfarkt. To år senere, NIH stanset østrogen alene studie som ble utført på kvinner som hadde gjennomgått hysterektomier. Det ble oppdaget at østrogen alene behandling ikke reduserte en kvinnes sjansene for lider av et hjerteinfarkt, men helt klart gjorde øke hennes risiko for blodpropp og hjerneslag.

Androgener og deres rolle

Testosteron er et mannlig hormon (androgen), men kvinner har det, også. Det er det hormonet som sparker libido til handling. Hvis en kvinne er testosteronnivået blir for høyt kan det resultere i hann-mønster baldness, akne, utvikling av ansikts-og kroppshår, forstørret klitoris, økt muskelmasse, en dypere stemme, omfordeling av kroppsvekt og infertilitet. Kvinner som har polycystisk ovariesyndrom har høye nivåer av testosteron. Lave nivåer av testosteron kan føre til mangel på libido eller seksuell disinterest.

"Annet" Hormone: Progesteron

Progesteron er en annen kvinnelig kjønnshormon. Faktisk er det den dominerende hormonet fra den tiden en kvinne ovulates hver måned før hun begynner sin menstruasjon. Dette hormonet spiller en viktig rolle i utviklingen av fosteret, samt hele svangerskapet, ifølge Power-surge.com. Hvis en kvinne har for lite progesteron, kan hun ha problemer med å bli gravid. I tillegg, hvis hennes progesteron produksjonen er utilstrekkelig hun kan lide av østrogen dominans eller overbelastning, ømme bryster, irritabilitet, oppblåsthet, PMS humørsvingninger og krever søtsaker.

Betraktninger

Ikke undervurder kraften av dine hormoner. Hvis du tror at hormoner kan være ute av kilter, diskutere dette med legen din. Noen kvinner finner lindring i urtemedisiner mens noen perimenopausal og postmenopausale kvinner velger hormonbehandling tross for risikoen. Vurdere å forbedre kostholdet ditt og ta et daglig vitamin supplement. Dette kan hjelpe deg å komme tilbake på sporet. Trening er alltid gunstig.

Hvor å Test en kvinne hormonnivåer

Hormoner er kjemikalier som produseres av kjertler i kroppen din. Disse kjemikaliene regulere mange prosesser i kroppen, inkludert vekst, nedbryting av mat, produksjon av energi, pubertet og reproduksjon. Ved å måle visse hormonnivåer, kan en kvinne avgjøre om hun er fruktbar, premenopausale eller overgangsalderen. Tre forskjellige typer tester kan måle en kvinnes hormonnivåer.

Bruksanvisning

•  Diskuter med legen din hvorfor du tror du trenger å ha dine hormoner testet. Det er mange hormoner i kroppen din, og de krever ulike typer tester. Legen din vil fortelle deg om du bør ta en blodprøve, urinprøve eller spytt test.

Bestill et hjem hormon test kit, hvis legen anbefaler en spytt test. Du kan bruke et utvalg av spytt for å bestemme hormonnivåer. Hvis du mensen bør du ta testen 18-21 dager etter første dag i menstruasjonen. Hvis du tar hormoner bør du teste nær slutten av hormon-behandlingssyklus. Hvis du er postmenopausal, kan du ta testen når som helst. Spytt test kan måle så mange som åtte forskjellige hormoner.

Gjør en avtale for å få blodet trukket, hvis legen din sier at du skal få en blodprøve. Sørg for å spørre legen din om du bør raskt før har blodet trekkes fordi noen tester krever at du har ingen mat og ingen andre enn vann i minst åtte timer før du er testet væsker.

Finn ut om du trenger å ta med en urinprøve til legekontoret, hvis legen foreslår en urinprøve, siden du også kan bestille et kit eller kjøpe en på apoteket og ta testen og tolke resultatene hjemme. Hvis du bruker en av hjemmetester, være sikker på å følge instruksjonene nøye. Ellers testen kan ikke være nøyaktig. Pass på at du forstår hva en "midtstrøms urinprøve" er, så du trenger ikke forurense prøven og påvirke resultatene.

Tips og advarsler

  • De fleste forsikringsselskaper vil dekke kostnadene av hjemmet spytt test hvis legen gir den til deg. I alle fall må du få legen din tolke resultatene.

Sykdommer som forårsaker kvinner å få håret Facial

Selv ufarlig i seg selv, kan ansikts hårvekst være pinlig for kvinner og kan være et symptom på en alvorlig tilstand. Hirsutisme, som rammer både menn og kvinner, er en medisinsk betegnelse for overdreven hårvekst hos atypiske steder som haken, overleppen, mage, bryst og rygg. Den mye hår er tykk og mørke, i motsetning til naturlig fint hår som normalt finnes på kroppen. En overdreven mengde av det mannlige hormonet, androgen, er vanligvis årsaken.

Polycystisk ovariesyndrom

Ofte referert til som PCOS, er polycystisk ovariesyndrom en ubalanse av hormoner som forårsaker eggstokkene til å utvikle væskefylte sekker som kalles cyster. Symptomer på polycystisk ovariesyndrom er uregelmessige menstruasjonssykluser, ufruktbarhet, fedme og overdreven hårvekst i ansiktet, bryst, lår, brystvorte området og magen.

Cushings sykdom

Med denne sykdommen, kroppen produserer en overdreven mengde av kortisol på grunn av en tumor hypofysen. Kortisol er ofte referert til som "stresshormon". Hypofysen er kontrolleren av kortisol produksjon i kroppen. Symptomer på Cushings sykdom er økt vekt rundt overkroppen mens bena og armene forblir tynn, økt helbredende tid med mindre riper og hudinfeksjoner, tynn og lett forslått hud, rund og oppblåst i ansiktet, økt tretthet, depresjon, tykk vekst av kroppshår, uregelmessige menstruasjonssykluser hos kvinner, høyt blodtrykk og økt blodsukker målinger.

Medisiner

Visse medisiner som danazol, testosteron, anabole steroider, glukokortikoider, minoxidil, cyklosporin og fenytoin har bivirkninger som kan forårsake ansikts hårvekst hos kvinner. Det er viktig at du ikke stoppe noen av disse medikamentene uten å snakke med din behandlende lege først.

Sjeldne årsaker

I noen tilfeller kan eggstokkene eller binyrene svulster føre til overdreven vekst av ansiktshår hos kvinner. Symptomer inkluderer rask hårvekst sammen med acne, redusert bryststørrelse og økt muskelmasse. Disse symptomene må vurderes av legen din.

Vanlige behandlinger

Avtagende hann hormonnivåer som kan oppnås med vekttap. Midlertidige behandlinger består av voksing, barbering, napping, riktige kremer og bleking. Permanente behandlinger som elektrolyse og laser hårfjerning kan være kostbart. Anti-androgen medisiner som reduserer hårvekst kan være foreskrevet av lege, men ta tre til seks måneder for å være effektive. En resept krem ​​kan også brukes til å bremse ansikts hårvekst, men tar 4-8 uker for å være effektive.

Lave testerone symptomer hos kvinner

Testosteron er produsert av kvinnens eggstokker og binyrer. Vanligvis frembringer en kvinne omtrent 10 prosent av mengden av testosteron laget av et menneskes legeme. Lavt testosteron hos kvinner er vanligvis på grunn av en hormonell ubalanse.

Identifikasjon

Testosteron er produsert av en kvinnes kropp sammen med østrogen og progesteron. En kvinne produserer mindre testosteron som hun aldre, og dette kan føre til symptomer på grunn av utilstrekkelige hormonnivået i kroppen.

Betydning

Den mest betydningsfulle symptom på lavt testosteron hos en kvinne er lav libido. Andre symptomer inkluderer ofte tretthet, depresjon, tørrhet i skjeden, smertefulle samleier, hetetokter og økt fett i buken.

Årsaker

Lavt testosteron hos kvinner kan være forårsaket av diabetes, fedme, høyt blodtrykk, sykdom i hypofysen og overforbruk av p-piller. Den naturlige aldringsprosess kan også føre til mindre produksjon av hormoner østrogen og progesteron, så vel som testosteron.

Naturlig behandling

Dr. John R. Lee er en Harvard-utdannet lege som har skrevet flere bøker om lavt testosteron hos kvinner. Lee rapporterer at en av de mest effektive behandlinger for denne tilstanden er ved hjelp av en naturlig progesteron krem ​​i minst seks måneder. Dette vil øke progesteron i kvinnens kropp, og i sin tur vil øke testosteron produksjonen. Kremen er gnidd inn i huden og absorberes av kroppen.

Tilleggsbehandling

Progesteron krem ​​bør brukes i minst seks måneder. Hvis symptomene er fortsatt ikke løst, deretter en naturlig testosteron booster kan bli prøvd. Naturlig testosteron behandlinger er tilgjengelig fra compounding apotek, og Lee anbefaler at bare disse behandlingene brukes. Syntetisk testosteron tilskudd anbefales ikke på grunn av potensielle ubehagelige bivirkninger.

Hva er årsakene til Spider årer i kvinner?

Hva er årsakene til Spider årer i kvinner?


Spider årer er forstørret årer nær hudens overflate som forgreiner ut eller ligner røde og blå spindelvev. WomensHealth bemerker at edderkopp årer kan bli funnet på ansiktet, bekken ben og dekke små eller store områder. Spider årer er det synlige resultat av problemer med blodårene og er synlig på menn; Men kvinner er spesielt utsatt for denne tilstanden.

Vaskulære skader

Spider årer er en mindre versjon av åreknuter som er unormale, utvidede blodkar forårsaket av svekkelse i veggen av blodårene, ifølge Cleveland Clinic. Edderkoppen årer kan eksistere alene eller gren av fra større, ofte vridd eller svulmende åreknuter. Ikke bare er utseendet på åreknuter eller edderkopp årer stygge, kan tilstanden føre til kløe, hevelse og smerter. Legs kan føle seg trøtt med bankende eller prikking i huden. Selv om edderkopp årer er vanlig og kan være ubehagelig, er de ikke en alvorlig medisinsk tilstand.

Medical History

En familie historie av åreknuter eller edderkopp årer øker oddsen for å utvikle åreknuter og edderkopp årer med 50 prosent. Medisinske tilstander som øker presset på årer eller magen kan føre til vaskulær skade. The Cleveland Clinic bemerker leversykdom, væske i magen, forrige lysken kirurgi eller hjertesvikt er noen forhold som kan føre til åreknuter eller edderkopp årer. Trauma eller skade på huden, inkludert tidligere operasjoner på de årer eller bruken av topiske steroider kan også være å utvikle faktorer. Overdreven eksponering for solens ultrafiolette stråler kan forårsake områder av solskadet hud å utvikle edderkopp årer --- inkludert ansiktet.

Hormonelle endringer

Kvinner opplever en rekke store hormonelle endringer fra pubertet til menopause, i tillegg til månedlige svingninger i hormonnivået. P-piller inneholder hormoner som kan forårsake en rekke bivirkninger, inkludert vaskulære skader. Graviditet ikke bare kommer med dramatiske hormonelle endringer, men også øker mengden av blod i kvinnens kropp i henhold til WomensHealth. Graviditet øker også buktrykket for en lengre periode.

Alder og aktivitet

Jo eldre en kvinne blir, jo større er sjansene hun utvikler edderkopp årer. Aldring er ikke bare tidens gang, er det den patologisk forverring av kroppens vev, inkludert karsystemet. Dårlige livsstilsvalg fremskynde aldringsprosessen hos unge kvinner som fører til helseproblemer og stygge edderkopp årer. Fedme er ikke bare et resultat av dårlige valg, men den ekstra kroppsfett øker buktrykket og får kroppen til å produsere mer blod. Fedme reduserer også aktivitet som er en årsak til edderkopp årer. Kvinner som står i lange perioder av gangen, for eksempel kasser og servitriser er i faresonen, som tyngdekraften trekker blodet nedover, men det er ikke tilstrekkelig bevegelse for riktig sirkulasjon.

Forebygging og omsorg

Uavhengig av en kvinnes genetisk eller medisinsk historie, har hun kontroll over edderkopp årer. Ikke røyke sammen med sunt kosthold, regelmessig aktivitet og unngå soleksponering forbedre hudens generelle utseende og bidrar til å hindre edderkopp årer. Ikke ha klær for stramt rundt midjen som hindrer god sirkulasjon. For kvinnen som allerede har edderkopp årer, bemerker WomensHealth at legehjelp forbedrer hudens utseende, lindrer symptomene og hindrer ytterligere komplikasjoner.

Vekttap tips for kvinner

Vekttap tips for kvinner


Selv om utallige strategier veve gjennom trenings litteratur om å miste vekt, har kvinner vært frustrert over å finne at mens de klarte klippet vekt, hadde de problemer med å holde den av. Men det er bare en måte å opprettholde vekttap, og det er gjennom å endre livsstil. Hvis du har prøvd en rekke ulike metoder og klarte ikke å oppnå din vekt-tap mål, ikke gi opp. Ved tålmodig nærmer seg en fornuftig rutine, kan du faktisk trimme midjen for godt.

Spis fornuftig og ofte

Sunt kosthold er oppnådd gjennom å balansere magre proteiner, hele korn, og frukt og grønnsaker. Spise en rekke små måltider hver dag gir kroppen din den evigvarende energi den trenger for å brenne kalorier. Selv om ulike kjepphest dietter oppfordrer dieters å kutte kaloriinntaket, er ditt fokus bedre anvendt til å ta i hel, naturlig mat. Mens det er sant at å redusere kaloriinntaket vil føre til vekttap, fokuserer for mye på kalori mengder hemmer en helhetlig, varig tilnærming til vekttap, som hver persons caloric behov er forskjellige. I stedet, unngå matvarer som ikke tilfredsstiller - stekt eller foredlede produkter som pommes frites eller potetgull; disse matvarene redusere den totale energi og spike insulin nivåer, noe som gjør at du ønsker å spise mer.

Tren regelmessig

Omfattende fordelene ved trening er enumerable, og opprettholdt vekttap avhenger av noen type ukentlig treningsopplegg. Trene regelmessig øker metabolismen, noe som forbedrer din evne til å forbrenne kalorier. Basere måltider på mat med høyt protein og fiber (fisk, naturlig mandel eller peanøttsmør, kyllingbryst, hele brød og pasta), sammen med noen form for hjerte-aktivitet som jogging, gange eller sykling, kan tillate deg å kaste en til two pounds i en uke. Vær realistisk om trening, imidlertid. Lytt til kroppen din. Ikke presse grensene dine eller arbeide gjennom smerte. Å miste vekt kan være morsomt, og trenger ikke være smertefullt.

Hydration

Resterende godt hydrert er viktig for enhver vekttap plan. Etter hvert som du blir mer aktive, krever kroppen naturlig mer vann. Drikker minst fem pints (16 oz. Hver) i løpet av dagen holder du fornøyd, eliminere trang til snack på mat med høyt mettet fett. Vann bør erstatte sukkerholdig drikke som saft og brus, som disse elementene vil forlate deg dehydrert. Selv om du kanskje elsker kaffe, prøve å kutte ned til en hver dag, og i stedet fokusere på vann. Vanninntaket styrer stoffskiftet nivåer, som hjelpemidler i vekttap.

Rutine og Rest

Vanskelig arbeidstakere kan undervurdere kraften av hvile og avslapning. Men å bygge søvn og rutine inn i timeplanen din er avgjørende for å opprettholde vekttap og en sunn livsstil. Hormonnivået er naturlig opprettholdes når kroppen er uthvilt og fungerer på en vanlig tidsplan; slike rutiner også redusere sannsynligheten for overspising. Viktig å erkjenne er at å miste vekt kan være en stor endring i kroppen; utvikle mønstre med fornuftig sove og spise reduserer stress mens du opplever dette verdig fysisk reise.

Urter som øker testosteron hos kvinner

Urter som øker testosteron hos kvinner


Kvinner trenger testosteron akkurat som de trenger østrogen og progesteron. Som kvinner alder, våre hormoner tendens til å komme ut av balanse. Hvis vi har for mye av det ene og for lite av annet, våre systemer komme ut av kilter. For mye testosteron er ikke gunstig fordi det kan føre til håravfall og andre maskuline egenskaper, men noen er nødvendig for kvinner å ha et tilfredsstillende sexliv.

Maca

Den ideelle måten å behandle testosteronmangel hos kvinner er gjennom nonestrogenic urter, for eksempel maca, som inneholder ingen hormoner. Maca er en plante som er innfødt til Peru. Den dyrkes i Andesfjellene, og har blitt brukt i tusenvis av år av peruanere. Det antas å øke styrke og utholdenhet, øke libido og balansere hormoner, ifølge naturlig progesteron-østrogen-supplements.com.

Nonestrogenic Urter

Den gode ting om nonestrogenic urter er at de balanserer testosteronnivå hos kvinner så vel som østrogen. Dette oppnås ved å nære de hormonelle kjertler, som deretter drive mer effektivt.

Phytoestrogenic Herb

Noen anser klaseormedrue å være et godt supplement for kvinner med hormonelle ubalanser; Imidlertid bør det bemerkes at klaseormedrue er en phytoestrogenic urt. Den fytoøstrogener er svært lik østrogen. Klaseormedrue vil øke østrogennivået og gjør dette ved å levere noen av de manglende østrogen hormoner. Hvis du ty til klaseormedrue, vil kroppen din være mindre sannsynlig å produsere østrogen på egen hånd, noe som vil resultere i en ytterligere reduksjon i hormonnivået, ifølge naturlig progesteron-østrogen-supplements.com.

Horny Goat Weed

Bispelue er en annen urt som øker testosteronnivået, ifølge naturlig urte-remedies.net.

Sarsaparilla

Testosteron og progesteron produksjonen antas å bli forfremmet av urten sarsaparilla, som inneholder steroide saparins som antas å etterligne aktivitetene menneskelige hormoner.

Naturlig hormonbehandling for kvinner

Naturlig hormonbehandling for kvinner


Naturlige hormoner, også referert til som bioidentical hormoner, er laget av planter og dyr, og brukes som en form for hormonbehandling, eller HRT. Denne type behandling er også kalt BHRT, som står for bioidentical hormonbehandling. Mens naturlig, er komponentene i BHRT strukturelt produsert i et laboratorium, og vanligvis er forsterket, eller blandes sammen i et apotek. Forstå det grunnleggende Naturlig HRT hjelper kvinner ta et informert valg i sin hormonbehandling.

Fakta

Som mennesker alder, deres hormonnivået avtar vanligvis. Kvinner kan også ha varierende hormoner i alle aldre. Individuelle hormonnivået gå opp og ned med jevne mellomrom, slik at det ikke er en test for et normalt nivå av en bestemt hormon, men heller en rekke og et forhold.

Mange mennesker er uvitende om at kvinner har testosteron også. Det er vanligvis en stabiliteten til disse hormonene, men de kan bli ute av balanse, eller utilstrekkelig, og det er da HRT er nødvendig. Skifte hormoner kan gjøres med syntetiske hormoner eller naturlige hormoner.

Funksjoner

Hormoner stimulere og produsere responser i cellene ved å sende meldinger kjemiske gjennom sirkulasjonssystemet. De fleste av våre følelsesmessige og fysiske reaksjoner er relatert til spesifikke hormoner. De mest vanlige hormoner for HRT inkluderer østrogen, progesteron. Østrogen er egentlig en gruppe av hormoner og inkluderer østriol, østron og østradiol.

Fordeler

Naturlige hormoner fungerer veldig annerledes enn syntetiske hormoner. Begge er laget i et laboratorium, men BHRT hormoner er laget for å være molekylært akkurat som de kroppen vår gjør. Syntetiske hormoner føre til reaksjoner som ligner naturlige hormoner, men de er ikke strukturelt det samme.

Funksjon

Nesten hver system og funksjon i kroppen vår er regulert av hormoner. Substitute hormoner ikke vise det samme fysiologisk aktivitet som naturlige seg. På molekylært nivå, hormoner arbeide med reseptorer, tilsvarende en nøkkel passer inn i en lås, i henhold til internasjonal hormon autoritet Dr. John Lee, MD. Noen ganger syntetiske hormoner kan "låse" reseptoren, og noen ganger de ikke kan. Unaturlige hormoner kan også gi uønskede bivirkninger.

Hvor befinner Naturlig HRT

Farmasøyter som gjør individualisert resepter kalles sammensatte farmasøyter. Noen kan til og med teste hormonnivåer og forholdstall. Denne typen apotek er en ressurs for informasjon om HRT og de arbeider også med naturlige hormon legemiddelrekvirenter. Compounding farmasøyter kan hjelpe kvinner å velge den beste metoden for individuell naturlig hormonbehandling.

Hvordan kan kvinner i overgangsalderen Reduser Testosteron?

Hvordan kan kvinner i overgangsalderen Reduser Testosteron?


For kvinner i overgangsalderen som er bekjempelse forhøyede nivåer av testosteron, kosthold rettet til å håndtere hormonnivået kan hjelpe. Mens en legens råd bør være første skritt mot å redusere testosteronnivå, kan kosttilskudd endringer optimalisere effekten av eventuelle foreskrevne behandlinger og kanskje etter hvert erstatte dem.

Reduser fettinntaket

En 1997 Pennsylvania State University studie fant at å redusere mengden av fett (enumettet og mettet) i kosten til mindre enn 20 prosent av det daglige kaloriinntaket betydelig lavere testosteronnivå.

Når redusere fettinntaket for å redusere testosteronnivå, er målet å maksimere inntaket av flerumettet fett som fett i laks (eller annen type fet fisk) og vegetabilske oljer. Mettet fett fra rødt kjøtt og eggeplommer er høyt kolesterol (en annen testosteron stimulerende) og mye mindre sunt for deg enn enumettede (plantebasert) fett. Videre deres høye sink nivåer stimulere testosteron produksjonen.

Erstatte kjøtt med Soy

En 2000 Cambridge University studie fant at erstatte kjøtt i kostholdet ditt med tofu kan redusere testosteronnivå. Ikke bare på grunn eliminere animalsk protein menes å eliminere en mulig kilde til testosteron økning, men fordi tofu har blitt funnet å redusere nivået av testosteron hos dem som bruker den. Ved å eliminere den tidligere, og som omfatter det sistnevnte, kan menopausale kvinner betydelig redusere testosteronnivåene.

Hvis du ikke er forberedt på å kutte alle animalske produkter ut av kostholdet ditt, bør du vurdere å fjerne noen av de største synderne. Proteinet i egg bidrar til å beskytte kroppen fra en dukkert i testosteronnivået. Rødt kjøtt og fjærfe inneholder høye nivåer av sink, som støtter testosteron produksjonen.

Unngå Testosteron-Økende Foods

Redusere inntaket av sink, som finnes i matvarer som brun ris, ost, østers, pinjekjerner og kalkun. Fordi testosteron produksjonen er avhengig av dette mineralet, kan høye nivåer av disse matvarene i kostholdet ditt drivstoff testosteron nivåer.

Matvarer som asparges inneholder høye nivåer av vitamin E, som også stimulerer produksjonen av testosteron.

Mat høyt på vitamin B6 som egg, avocado og laks og annen fisk ikke bare øke produksjonen av testosteron, men også øke sin innflytelse.

Foods som produserer enumettet fett som nøtter, oliven, olivenolje, rapsolje og avokado bør unngås eller brukes i begrensede mengder. Forskning viser at folk som bruker høye nivåer av enumettet fett har høyere nivåer av testosteron. For matlaging, bruke safflower olje, solsikkeolje eller maisolje i stedet for olivenolje eller rapsolje. Disse tre oljer er rike på flerumettede fettsyrer, som er sunnere for deg, og vil holde testosteronnivå intakt.

Symptomer på hypotyreose i menopausal kvinner

Symptomer på hypotyreose i menopausal kvinner


Hypotyreose, også kalt treg eller svak skjoldbruskkjertelen, er en tilstand der skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon. Under overgangsalderen, kvinner har også svingninger i andre hormonnivåer, primært progesteron og østrogen. Noen ganger de to problemene kan sameksistere og forårsake utfordringer i å få riktig behandling.

Forståelse Hypotyreose

Skjoldbruskkjertelen er en liten, sommerfugl-formet kjertel i halsen som er en del av det endokrine systemet. Når det er en ubalanse i dette systemet, kan det noen ganger være utfordrende å finne den eksakte årsaken. I hypotyreose, ikke skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av hoved thyroid hormon, kalt T4 (også kalt tyroksin). Den T4 hormonet har også å bli endret til en annen form som kalles T3, i leveren før den brukes av kroppen. Under enhver forstyrrelse i denne delikate prosessen, kan et sammenbrudd føre til hypothyroid symptomer, ifølge Womentowomen.com.

Symptomer

Vanlige tegn på en treg skjoldbruskkjertelen kan være tretthet, vektøkning, tørr hud og hår, håravfall, forstoppelse, depresjon, irritabilitet, hukommelsesproblemer, intoleranse for kulde, unormale menstruasjonssykluser og muskelkramper, ifølge Endocrineweb.com. Mange av de samme symptomer er en del av menopause.

Betydning

Lav skjoldbruskkjertelen blir ofte ignorert som et potensielt problem hos kvinner som går gjennom overgangsalder. Fordi symptomene på begge hypothyroid og menopause er like, og av og til begge problemer eksisterer på samme tid, er mange kvinner bare behandlet med østrogen og / eller progesteron for menopause, selv om den underliggende årsak til problemet kan være thyroid-relatert, i henhold Dr. Richard Shames, MD, på Thyroid-info.com.

Identifikasjon

Testing thyroideafunksjonen gjøres vanligvis i form av blodprøver som kalles TSH (Thyroid hormon), T3 og T4 tester. Noen leger foretrekker å teste T3 og T4 med en test kalt en gratis T3 og fritt T4, som mer nøyaktig måler mengden sirkulerende skjoldbruskkjertel hormon. En skjoldbrusk antistofftest kan også bestemme autoimmune problemer som kan være årsaken en svak skjoldbruskkjertelen.

Behandling

Behandling for hypotyreose i overgangsalderen er lik behandling av skjoldbrusk problemer under enhver tid i en kvinnes liv. Skifte skjoldbruskkjertel hormon med medisiner kan bidra til å gjenopprette metabolsk funksjon av skjoldbruskkjertelen. Den vanligste syntetisk form av skjoldbruskkjertelen er levotyroksin natrium og selges under navnet Synthroid, Levothroid og Levoxyl. Naturlige former for skjoldbruskkjertelen kan være foreskrevet og kalles Armour eller Natural Thyroid en eller Natural Thyroid 2 (NT1 eller NT2).

Både syntetiske og naturlige former arbeide for å gjenopprette funksjon og gi lindring fra hypothyroid symptomer innen et par uker. Mange kvinner må ta thyroid replacement therapy utover overgangsalder og for resten av sitt liv.

Betraktninger

I tillegg til menopause og hypotyroidisme, lignende symptomer eksisterer og er vanlig for kvinner i form av adrenal tretthet, hvor binyrene er overstreket, og insulinresistens, noe som henviser til glukose behandlingen i kroppen.

Begge disse situasjonene bør vurderes som potensielle kilder til symptomene når de behandles for overgangsalder og hypotyreose.

Testosteron symptomer hos kvinner

Lav libido og nedsatt seksualdrift er symptomer kvinner kan oppleve når testosteron nivået synker i den kvinnelige kroppen, ifølge USA Today helse Scout.com. Og som kvinner alder, og gå gjennom overgangsalder, alle sine hormonnivået reduseres, blant annet testosteron. Imidlertid kan andre symptomer på lavt testosteronnivå oppleves som godt.

Testosteron

Testosteron (mannlig dominerende kjønnshormonet, som er medvirkende i utviklingen av mannlige kjønnsorganer) er også et hormon som finnes i kvinner. Men dens rolle i kvinnelig seksualitet tar baksetet til en kvinnelig hovedsake hormoner: østrogen og progesteron. Men selv om testosteron spiller ikke så fremtredende rolle hos kvinner som det gjør menn, er det fortsatt virkninger kvinnelig seksualitet ved å bidra til å påvirke seksuell lyst og pågangsmot.

Alders Induced Symptomer

Som en kvinne aldre, hennes hormonnivået begynner å avta. Og ifølge University of Michigan Health System, er nedgangen i hormonet testosteron i aldring kvinner betydelig. Faktisk er testosteron nivået av en 50 år gammel kvinne halvparten av hva hun hadde av testosteron når alderen 25. Dette dramatisk reduksjon i testosteronnivå kan produsere seksuelle symptomer som et resultat (tap av libido og seksuell stasjonen).

Lav Libido Symptom

Ifølge University of Michigan Health System (UMHS), er over 40 millioner kvinner anslås å lide av lav libido (seksuell lyst). Og mens noen av disse kvinnene lider dette symptomet skyldes andre forhold som depresjon, trøtthet eller stress, andre lider symptomet på grunn av de reduserer nivåene av testosteron i kroppen.

Sex Symptom Study og løsning

I en studie utført av University of Michigan Health System (UMHS), fase to prøve av studien indikerte at bruk av testosteron patch var gunstig i å øke lav libido blir opplevd av kvinnelige deltagerne på grunn av lavt testosteronnivå.

Men mens testosteron patcher kan være gunstig i å øke testosteronnivå (og libido) i den kvinnelige kroppen, bør det utvises forsiktighet i forhold til doseringsnivå av plasteret brukes, ifølge UMHS, siden høyere testosteron doser kan produsere uønskede maskuline bivirkninger som overflødig kroppshår.

Lav Sex Drive Symptom

Noen kvinner med fallende testosteronnivå er fortsatt interessert i sex mentalt, men de merker en markant fysisk nedgang i deres kjøre for det. Denne fysiske stasjonen nedgangen kan skyldes lavere testosteronnivå, akkurat som lav libido (seksuell interesse). Og ifølge Mayo Clinic, kan sexlysten nedgang være knyttet til hormonelle endringer som kvinner opplever i overgangsalderen.

Andre Testosteron Symptomer

Hvis en kvinne opplever for mye testosteron i kroppen, og nivået av den er for høy, kan hun lider av følgende symptomer: akne, hirsutisme (for mye hår på kroppen), så vel som humør og personlighetsforandringer.

Hvordan forstå Hormonnivåer

Opprettholde en sunn hormonbalanse er viktig for å opprettholde forsvarlig helse. En over produksjonen, eller under produksjonen av hormoner kan føre til problemer som for eksempel infertilitet, tidlig menopause og selv kroppen toksisitet. For å kunne forstå hormonnivået, må du ha en rekke hormonprøver for å måle din nåværende hormonnivåer. Hormon testing kan bidra til å nøyaktig teste hormonnivåene for å se om det er noen mangler i hormonnivået og mulige årsaker til hormonmangler som menopause, følelsesmessig stress, inflammatoriske kjemikalier eller skade.

Hvordan forstå Hormonnivåer

•  Gå til legen og få de riktige hormon tester gjort for å forstå hormonnivået. Hvis hormonnivået er faretruende lav, kan legen din foreslå en fremgangsmåte som hormonbehandling. Etter å ha studert hormonprøver, legen din vil studere mønstre og trender i hormonnivået over tid, for å fastslå hvilke spesifikke hormonbehandling er nødvendig.

Be legen til å forklare resultatene av spytt test. Spytt-testing er mest vanlig benyttet hormon test ved måling av visse hormoner, for eksempel DHEA og kortikal, to svært viktige adrenal hormoner. Spyttprøver er vanligvis brukes til å oppdage nivåer av kjønnshormoner, som produseres i kvinner av eggstokkene og binyrene. De spyttprøver vil bli samlet inn på ulike intervaller i løpet av dagen, for å måle hjernebark nivåer, noe som ofte kan svinge i løpet av dagen.

Vent på resultatene av serum hormon test. Fordi ikke alle hormoner kan identifiseres gjennom spytt alene, serum hormonprøver er gode alternativer. En serum hormone testen er en blodprøve som skal teste ikke bare for insulin og thyroid hormon nivåer, men vil også gi en omfattende metabolske profilen av pasienten. Serumet test vil også teste for en rekke andre mulige, beslektede problemer som anemi, diabetes, leversykdom og mulige skjoldbrusk lidelser.

Be legen for å sjekke hormonnivåer, blodsukker og insulin og hemoglobinnivå med spytt og blod flekk kombinasjon test. Disse testene er kraftige verktøy for å vurdere et bredt spekter av hormonnivåer. Legen kan forklare resultatene av disse testene, og gir deg en bedre forståelse av hormonnivået.

La legen til å gjennomføre en skjoldbrusk test. Å ha en skjoldbrusk test er viktig fordi det vil gi legen en sjanse til å finne ut om hormon ubalanse kan være relatert til en skjoldbrusk sykdom. Legen vil teste et hormon i legemet, kalt stimulerings thyroid hormon (TSH). TSH blodnivåer er kjent for å øke når skjoldbrusk ikke produserer tilstrekkelige mengder av hormoner.

Be legen om å forklare resultatene av mannlig hormon test. Leger vil bruke en blodprøve for å teste hormoner som er dominerende i den mannlige kroppen slik som testosteron, androstendion og DHEA-S. Hvis du er en mann og du mister håret, har en lav sexlyst og infertilitet eller erektil dysfunksjon, kan det være lurt å få en hormontest for å se om hormonene dine er på riktig nivå.

Hint

  • For å riktig forstå hormonnivåer, og hvordan de kan påvirke kroppen din, først gå se en medisinsk helse utøveren å få riktig hormon testing.

Hvordan redusere testosteron og insulinnivået i Kvinner

Kvinner trenger testosteron for å sikre et aktivt sexlyst og optimal benhelse. Ifølge 2004 studie i Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, kvinner med høyere testosteronnivå er på et høyere risiko for hjerte-og karsykdommer og kan utvikle en insulinresistens enn kvinner med lavere testosteronnivå. Insulin er et viktig hormon ansvarlig for sekresjon glukose og magnesium er nødvendig for å fylle cellene. Når kroppen har løftet testosteronnivå, kan det føre til en overproduksjon av insulin, og bidrar til en insulinresistens. Denne motstanden kan til slutt føre til mange hjerte-og karproblemer.

Hvordan redusere testosteron og insulinnivået i Kvinner

En lavere testosteronnivå ved å begrense dyr og mettet fett. Innlemme mer grønnsaker og frukt i kostholdet ditt. Bitter melon er blant de mest effektive frukt undersøkt i å senke testosteron og høye insulin nivåer. En 1999 Bangladesh klinisk studie konkluderte med at bitter melon har glukosid og store rene cucurbutanoid - forbindelser som er ansvarlig for å senke disse hormonnivåene.

Spis en lav korn og lite sukker diett. Ifølge American Diabetes Association, kan sukker redusere testosteronnivået med 25 prosent. Sukker funnet i karbohydrater kan øke insulinnivået med 25 prosent og bør reduseres eller elimineres for å bekjempe insulinresistens.

får nok mosjon. Aerobic og hjerte fitness kan ha en positiv effekt på å senke testosteron fordi det fremmer vekttap og kan kjempe kortisol nivåer, også kjent som stresshormonet som produserer usunn buk fett. Daglig mosjon spurter hjelpe kroppen distribuere glukose skapt av insulin i de områdene som er mangelfull. Dette fører til at fordelingen av insulin til å arbeide mer effektivt ved å tilveiebringe energi til cellene.

redusere fysisk og følelsesmessig stress nivåer. Stress har en direkte sammenheng på høyt testosteronnivå, fordi det øker kortisolnivå som kan i sin tur føre til hjerte sykdommer og vekt-relaterte problemer. For høyere enn normalt insulin nivåer, stress kan produsere fight or flight respons som binyrene og blodsukkeret raskt øke. Foreta nødvendige endringer i livsstil for å redusere stress.

Senk både testosteron og insulin gjennom medisinske behandlingstilbud. Vurdere hormonbehandling for å øke og opprettholde sunne testosteronnivå. Lavere insulin nivåer med fedmekirurgi, eller med kosmetiske og palliativ behandling, for å korrigere en insulinresistens.

Hormonbehandling for å bli kvinne

For en mann til kvinne transseksuell, gir hormonbehandling en medisinsk avledet andre puberteten som er avgjørende for utviklingen av feminine egenskaper. Som med naturlige puberteten, er hormon-indusert pubertet en langsom prosess som tar opp til fem år å fullføre. Det er vanlig i løpet av denne tiden for en mann til kvinne transseksuell å ha kjønnsskifteoperasjonen eller en orchidectomy, som åpner for lavere østrogeninntak etter kirurgisk fjerning av testiklene.

Møte med en terapeut

En transseksuell som vurderer hormonbehandling for å feminize kroppen må gjennomgå psykologisk evaluering før behandlingsstart. Når en evaluering er gjennomført og den enkelte blir diagnostisert som transseksuelle, kan hormonbehandling være foreskrevet. Denne diagnosen er ikke automatisk og vanligvis tar minst tre måneder, selv om det ikke er uvanlig for evalueringsperioden tar lengre tid.

Etter hormonbehandling har blitt foreskrevet, må pasienten deretter gjennomgå en medisinsk fysisk for å kunne fastslå innledende østrogen og testosteron nivåer for benchmarking formål. Det fysiske er også nødvendig for å kunne gi en fullstendig medisinsk bakgrunn for legen som skal overvåke den pågående hormon-terapi behandling plan for komplikasjoner.

Østrogen hormonbehandling

Østrogen, som regnes som det kvinnelige hormonet, spiller den viktigste rollen i overgangen fra mann til kvinne. Selv østrogen er tilgjengelig i patch form og som injeksjoner, oral estrogens vanligst, gi tilfredsstillende resultater og er relativt billig.

Initial østrogen dosering for preoperativ mann til kvinne transseksuelle kan inneholde enten 6 til 8 mg østradiol (Estrace eller Estrofem) daglig, 6 til 8 mg østradiolvalerat (Progynova) daglig, eller muligens 5 mg konjugerte equine østrogener (Premarin) hver dag. I visse tilfeller kan halvparten av doseringsmengde være tilstrekkelig, eller mengden kan være nødvendig å øke. Det er viktig for en lege å overvåke hormonnivåer og foreta eventuelle nødvendige justeringer av dosen. I tillegg kan fordi østrogen øker risikoen for blodpropp, tar 81 mg aspirin daglig kan legges til hormonterapi regime.

Reduser Testosteron

Den andre komponenten i å endre fra hann til hunn omfatter reduksjon av testosteron i kroppen. Å tilsette en anti-androgen kan bidra til å senke testosteron til normale kvinnelige nivåer, samtidig som muliggjør lavere doser av østrogen, som kan anbefales avhengig av den enkelte situasjon. Enten på 100 til 300 mg spironolakton (Aldactone), eller 100 til 150 mg cyproteronacetat (Androcur) skal tas hver dag.

Mulige Progestiner

Til tider er progestiner tilsatt til et hormon regime for å øke brystutvikling. Det er motstridende bevis på suksessen progestin, og de anses unødvendig av enkelte leger. Hvis anbefales progestiner, er en typisk daglig dose av medroksyprogesteron (Provera) er 5 til 10 mg. En annen mulighet er 100 mg to ganger daglig av mikronisert progesteron (Prometrium).

Fire Hormoner som bør testes hos kvinner etter overgangsalder

Fordi hormoner er ansvarlig for riktig funksjon og helse, bør kvinner som har gått gjennom overgangsalderen har spesifikke hormonnivået kontrolleres regelmessig. Blod og urin kan brukes til å bestemme hormonnivåer, men blodprøver er vanligvis mer nøyaktig, ifølge Dr. Dixie Mills.

Menopause Basics

Menopause er angitt med fraværet av en menstruasjon i 12 sammenhengende måneder i en kvinne, vanligvis mellom 45 og 55. Menopause er en naturlig tilstand der kvinnens eggstokker slutter å fungere, og ulike hormoner endres.

FSH

FSH er follikkelstimulerende hormon. Det er et hormon som skilles ut av hypofysen som reagerer på lavt østrogennivå. Høye nivåer kan være en indikasjon på en sal tilstand under sykluser, og kan lindre din frykt om endringene som skjer i kroppen din.

LH

LH, eller luteiniserende hormon, er lik den FSH, og vil også falle i overgangsalderen. Høyere nivåer av luteiniserende hormon kan tyde på overgangsalder, men er også nyttig for å bestemme ovarian lidelser.

Østrogen

Østrogen er ansvarlig for kvinnelig seksualitet og menstruasjon. Lave nivåer av østrogen føre til menopausale symptomer som hetetokter, hukommelsesproblemer og humørsvingninger.

Progesteron

Progesteron er ansvarlig for bein vekst, urin regulering og holde depresjonen i sjakk. Lave nivåer av østrogen kan behandles med kremer eller hormonbehandling som vil bidra til å holde nivået fra slippe videre i overgangsalderen.

Tegn og symptomer på Testosteron Mangel på kvinner

Tegn og symptomer på Testosteron Mangel på kvinner


Testosteron er hovedsakelig en mannlig hormon, og er ansvarlig for normal vekst og utvikling av det mannlige kjønn og reproduktive organer. Imidlertid er hormonet også produsert i hunn i binyrebarken. Mangel på testosteron hos unge jenter kan faktisk føre til forsinket pubertet, kortpustethet vekst og fravær av menstruasjon. Hos voksne kvinner, hormonnivået naturlig avta med alderen. Men problemer med utilstrekkelige nivåer oppstår vanligvis i løpet av de fem årene etter overgangsalderen.

Tidlige tegn

En av de mest vanlige tidlige tegn på manglende testosteronnivåer hos kvinner er avtagende seksualdrift eller mangel på libido. Sammen med avtagende seksuell lyst, kan kvinner oppleve tap av sensitivitet i genitalia og brystvortene, som kan påvirke deres evne til å få tennes.

Fysiske endringer

Noen av de fysiske endringene som kan følge lavt testosteronnivå inkluderer unormalt tørr hud og sprøtt hodehår. Noen kvinner rapporterer også tynning eller tap av kjønnshår. En annen fysisk endring kan være mangel på muskeltonus i blæren og bekken-området som resulterer i inkontinens eller urinlekkasje.

Mentale forandringer

Humørsvingninger og mangel på vitalitet og energi er også tidlig varsling tegn på mangelfull testosteron hos kvinner. Noen kvinner rapporterer også en mangel på mental skarphet, samt en redusert følelse av total velvære.

Komplikasjoner

Mer alvorlige konsekvenser av mangelfull testosteron hos kvinner inkluderer tilknytning til muskelsvakhet og osteoporose (bein tap). Kvinner som opplever at noen eller alle av disse symptomene kan ha stor nytte evaluering og mulig testosteron tilskudd. Jo tidligere du varsle din gynekolog til mulige tegn og symptomer, jo raskere diagnose og behandling protokollen kan være foreskrevet.

Hvordan balansere hormoner i en kvinnes

Hormon ubalanser blir ofte misforstått på grunn av det brede spekter av symptomer de presenterer. Men når diagnosen, det finnes enkle måter for kvinner å balansere sine hormonnivåer. Selv om det kan være nødvendig å søke hjelp fra en lege hvis problemene vedvarer, kan hormon balansering også være mulig ved enkle endringer i livsstil.

Hvordan balansere hormoner i en kvinnes

Balansere hormoner

Juster kostholdet ditt. Dietter høy i karbohydrater, trans fett, og midler (som koffein) kan alle føre til hormonelle ubalanser. Å spise mer sunt fett fra naturlige smør eller fiskeolje, og samtidig redusere mengden av koffein og karbohydrater du spiser kan bidra til å gjenopprette normale hormonnivåer. Sørg for å opprettholde et balansert kosthold. Dette betyr å spise et bredt utvalg av matvarer, og gjør det med måte. Du trenger ikke å fjerne sukker fra kosten helt, bare ikke over det.

Regelmessig trening vil også hjelpe moderat kroppens kjemi. Dette kan være noe enkelt, som å gå oftere, eller en godt utviklet yoga rutine. Det viktigste er å holde seg til en rutine.

•  Reduser stress. Bruk avspenningsteknikker som for eksempel å ta tid ut av dagen til å bare lukke øynene og puste. Stress er en viktig årsak til hormon ubalanser i kvinner.

Hvis alt annet mislykkes, se en lege. Noen ganger problemet kan være mer alvorlig enn du tror, ​​og kan kreve medisinsk behandling som for eksempel hormonbehandling.

Hint

  • Innstilling spise og trene mål kan hjelpe deg holde deg til en rutine. Være rimelig i dine mål. De bør kreve noen endring i din livsstil, men bør ikke være helt uoppnåelig.

Hvilke tester brukes til å diagnostisere en kvinne som har hormon problemer?

Hvilke tester brukes til å diagnostisere en kvinne som har hormon problemer?


Hormon ubalanser er vanligvis diagnostisert med blod eller spytt-tester. Noen ganger er flere tester for å fullt diagnostisere problemet, fordi legene må kanskje se på tilstanden til en kvinnes eggstokker og livmor for å finne ut om hun har cyster eller andre abnormiteter. De kan sjekke tilstanden hennes reproduktive organer med en ultralydundersøkelse. En bekken eksamen kan også være nødvendig.

Blodprøver

Blodprøver brukes til å teste forholdet mellom hormonnivået i blodet. En av de mer vanlige testene er gjort for å måle nivået av en kvinnes skjoldbrusk stimulerende hormon (TSH), eller tyreotropin. Disse testene kan avgjøre om kvinnens symptomer er forårsaket av høye eller lave skjoldbrusk nivåer, eller hvis det er en annen årsak. En annen vanlig test, østrogen fraksjoner / fraksjonert test, blir brukt til å finne ut om en kvinnes kropp produserer eggstokk follikkelstimulerende østrogen. Hormoner forskyve naturligvis gjennom hele måneden, slik at noen ganger mer enn en test er nødvendig. Legen din kan også gjøre en fysisk eksamen for å se om du viser noen fysiske tegn på en hormonell ubalanse som ansiktshår, vektøkning og kviser.

Ultralyd Scan

En ultralydundersøkelse er en annen test som noen ganger brukes til å bekrefte en mulig diagnose eller undersøke nærmere. Noen ganger kvinner med hormonelle problemer kan ha cyster på og rundt eggstokkene.

Bekken eksamen

Noen leger også utføre en bekken eksamen for å se om en kvinnes livmor er unormalt formet eller har noen tegn på merkelige vekster. Under eksamen, føles legen kvinnens nedre del av magen for å få et inntrykk av størrelsen og formen på eggstokkene; Han vil også bruke et spekulum for å se etter celleforandringer. En prøve av celler er tatt fra livmorhalsen og sendt til et laboratorium.

Spytt Test

Spytt testing brukes til å kontrollere nivåene av testosteron, østrogen og andre hormoner i kroppen. Denne testen er ganske nøyaktig, og er mindre inngrep enn andre hormonprøver. Spyttet pinne blir plassert i en beholder, og sendt tilbake til laboratoriet for evaluering.

Urinalysis

En urinalysis er også brukt til å kontrollere hormonelle ubalanser ved å sjekke for stiger og overspenning i hormonnivået. Denne testen måler nivåer av adrenalin og kjønnshormoner som østrogen og adrosterone. Urinprøver må sendes ut innen 24 timer for å få en nøyaktig lesing.

Hvor er fett lagret på Kvinne & Mann Kropps?

Som mange dyr, mennesker har en viss grad av seksuell dimorphism. En vesentlig del av dette er fettlagring. Menn og kvinner lagrer fett forskjellig på kroppen sin.

Mann Fat Storage

Fett hos menn en tendens til å bli distribuert rundt magen regionen. For menn som er overvektige, denne typen distribusjon utgjør en helserisiko, som buk fett er assosiert med fedmerelaterte sykdommer som diabetes og hjertesykdommer.

Kvinne Fat Storage

Kvinner har en tendens til å lagre deres fett i hofter, rumpe og lår. Av denne grunn, kvinner er mindre utsatt for fedme-relaterte plager enn menn, i hvert fall inntil overgangsalderen, når eggstokkene hormonnivåene reduseres og fett beveger seg oppover mot midjen.

Biologiske grunnlaget

Det er betydelige forskjeller i den type fett som er fordelt rundt kroppen. Magefett, eller visceralt fett, omgir de indre organer, noe som bidrar til helserisikoen forbundet med det. Lavere kroppsfett, er imidlertid subkutan og ligger utenfor muskelveggen. Det er genetiske forskjeller mellom disse typer av fett. I tillegg, mannlige og kvinnelige hormoner synes å spille en rolle i fettfordeling og sårbarhet for betennelse.

Hvorfor postmenopausale kvinner utvikle hjertesykdom

Hjertesykdom er nummer én morder av postmenopausale aldrende kvinner. Faktisk, flere kvinner enn menn dør av hjertesykdom. Hjertesykdom dreper også mer postmenopausale kvinner enn alle kreft kombinert.

Hva er hjertesykdom?

Hjertet viktigste oppgave er å pumpe blod til lungene for å få nye oksygen, og å pumpe det oksygenrikt blod til resten av kroppen. Hjertet er en muskel og avhenger av blodtilførsel for å holde det fungerer. Når karene som forsyner hjertet med blod begynner å begrense fra plakk oppbyggingen, idet fartøyet (e) kan eventuelt tett, å stenge av blodtilførselen til den delen av hjertet. Det gjør den delen av hjertemuskelen dør (dvs. hjerteinfarkt).

Naturlige hormoner og hjertesykdom

Hjertesykdom hos kvinner kan være tydelig knyttet til hormonnivåer. Østrogen som produseres naturlig i en kvinnes kropp beskytter hjertet ved å heve gode kolesterolet (HDL) nivå og senke dårlige kolesterolet (LDL) nivåer. Det dårlige kolesterolet forårsaker plakk å danne inne i blodårene i hjertet. De fleste kvinner, med unntak av røykere, er beskyttet mot hjertesykdom før menopausen.

Hormonbehandling

Når kvinner går gjennom overgangsalder, deres naturlige hormonnivået reduseres, forårsaker dem til å være i faresonen for hjertesykdom. Hormonerstatningsterapi som brukes til å bli gitt til kvinner til ikke bare å lindre symptomer på menopause, men også for å beskytte mot hjertesykdom og osteoporose.

Farene ved hormonbehandling

Studier gjennom American Heart Association og kvinner Health Initiative har vist at hormonbehandling (HRT) kan faktisk øke sjansene for høyt blodtrykk, hjerneslag, høyt kolesterol og hjertesykdom. I tillegg, HRT øker betydelig risikoen for brystkreft (se Resources).

Forebygging

En sunn livsstil er den viktigste faktoren i forebygging. Røykeslutt (eller enda bedre, aldri starter), kontrollere vekten, trene og spise sunt er nøkkelen til warding av hjertetrøbbel. Duke University studier viser at det å ta en aspirin om dagen kan redusere sjansen for å dø med 25 prosent hvis du har et hjerteinfarkt (se Ressurser).