Digidexo.com

blæreproblemer overgangsalder

Hetetokter og blæreproblemer

Hetetokter og blæreproblemer er symptomer på overgangsalder. Kvinner går gjennom overgangsalder mellom 40 og 65. Menopause er tiden i en kvinnes liv når kroppen hennes er i endring, og forbereder seg på å ikke lenger menstruere. I løpet av denne tiden, de kvinnelige hormonene begynner å svinge, og dette kan føre til ubehagelige forhold, blant annet hetetokter og blæreproblemer som blærekatarr.

Symptomer

Alvorlige symptomer på overgangsalder er på grunn av endringer i hormoner som kroppen produserer, for eksempel mengden av østrogen produseres i eggstokkene. De fysiske symptomer på overgangsalder varierer for hver kvinne. Mensen kan bli uregelmessig. Du kan oppleve hetetokter. Underlivet kan bli tørrere og membranene bli tynnere på grunn av endringen i østrogennivåer som produseres, som kan føre til problemer med urinblæren. Du kan føle deg sløv og trøtt. Du kan få vekt. Osteoporose og hjertesykdom blir to vanlige helseproblemer under og etter overgangsalderen.

Hetetokter

Under overgangsalderen kan du oppleve hetetokter. Samtidig ha en varm flash, vil kroppen din plutselig blir varm og svett i ca 30 sekunder eller opptil 10 minutter. Ansiktet ditt kan bli rød og du kan ha røde klatter på overkroppen og armene. Hetetokter kan vekke deg fra søvnen; disse kalles nattesvette.

Løsning

For å redusere forekomsten av hetetokter, spise mer soya basert mat, ifølge National Institute on Aging. Den fytoøstrogener i soya matvarer er lik østrogen og ser ut til å bidra til å redusere menopause symptomer, spesielt hetetokter. Foods høy i fytoøstrogener er korn, linfrø, havre, tofu, tempeh, soya burgere, belgfrukter, soyamelk, soyabønner, soyamel og soyaproteiner.

På grunn av lessening mengden av kvinnelige hormoner, østrogen og progestin, kan legen din råde menopausal hormonterapi eller MHT. Ta hormoner kan redusere mye av menopausale symptomer. Det er mye uenighet om hormonbehandling og risikoen for kreft forbundet med det.

Lav dose antidepressiva er noen ganger foreskrevet for å redusere hetetokter og humørsvingninger.

Ta 400 internasjonale enheter av vitamin E som et daglig tilskudd for å redusere hetetokter.

Blærekatarr

Blæreproblemer (cystitt) under menopause er vanligvis på grunn av en infeksjon forårsaket av bakterier som skyves opp gjennom urinrøret. Symptomer på blærekatarr inkluderer hyppig vannlating, svie, blod i urinen, smerter, feber, hyppig trang til å urinere eller illeluktende urin.

Grunnen til at du kan være mer utsatt for cystits i overgangsalderen skyldes underlivet blir tørrere og tynnere. Enhver type friksjon på nå tørrere, tynnere hud kan irritere den, noe som kan gjøre samleie smertefull eller ubehagelig. Etter samleie, kan du ha dager med ubehag fra vaginitt, som i utgangspunktet betyr betennelse i skjeden. Mulig-infeksjon kan bli introdusert inn i blæren.

Forebygging

For å forhindre blærekatarr under overgangsalderen, kan reseptbelagte vaginal hormonelle kremer smøre skjeden og tykkere blæren og vaginal vegger. Drikk tranebærjuice og ta vitamin C. Tørk fra foran til bak, og hindrer bakterier fra å berøre urinrøret.

Etter samleie, ta en beroligende havremel bad. Det er havremel bath produkter tilgjengelig i mange butikker, eller du kan lage din egen. Koke et par porsjoner med havregryn til det er ganske bløt. Sett den i en sil og kjøre den under kranen som badevannet ditt er å fylle. Unngå badestamper og badevannet som er for varmt, da dette tørker ut huden din enda mer.

Bruk Vitamin E olje på vaginal området som en seksuell smøremiddel for å lindre tørrhet.

Legen din kan forskrive en østrogen krem ​​for å hjelpe til med vaginal tørrhet og hjelpe med samleie.

Blære problemer forårsaket av overgangsalder

Selv om mange kvinner knytte overgangsalder med hetetokter og nedsatt seksuell lyst, få er klar over det faktum at endringen av livet kan også føre til potensielle blæreproblemer. Forstå blæreproblemer at menopause kan føre kan hjelpe deg å unngå disse smertefulle bivirkninger.

Urinveisinfeksjoner

Ledsaget av symptomer som svie ved vannlating, blodig eller illeluktende urin og et vedvarende behov for å urinere, urinveisinfeksjoner (UVI) forekommer oftere hos kvinner i overgangsalderen.

Inkontinens

En manglende evne til å fullstendig kontrollere blæren, urininkontinens ofte oppstår hos kvinner opplever menopause som følge av svekket bekkenmusklene.

Årsaker

Under overgangsalderen, kroppens synkende nivåer av østrogen (kvinnelig hormon) tynner slimhinnen i urinveiene, noe som senker sin evne til å motstå bakterier, ifølge University of Maryland Medical Center. Redusert østrogenproduksjonen fører også til svekket bekkenmusklene.

Behandling

Selv om legen din må diagnostisere og behandle urinveisinfeksjoner (vanligvis med et antibiotikum), kan du ofte bruke bekken muskel øvelser for å redusere forekomstene av urininkontinens som du opplever.

Forebygging / løsning

Viktige skritt du bør ta for å hindre blæreproblemer i overgangsalder inkluderer drikker rikelig med vann og tørke forfra og bakover etter bruk av badet. Utnytte bekken muskel øvelser før du begynner opplever inkontinens vil typisk redusere sjansene for å utvikle dette problemet.

Kirurgi alternativer for kvinner med fødselsblæreproblemer

Kvinner opplever urininkontinens eller lekkasje dobbelt så ofte som menn, på grunn av effektene av fødsel, graviditet, overgangsalder og anatomiske forskjeller i urinveiene, ifølge National Kidney og Urologiske Sykdommer Clearinghouse. Fødsel kan svekke den interne strukturer som støtter blæren, forårsaker urinlekkasje når du trener, hoste, le, nyse eller bøye. Postpartum blæreproblemer som ikke svarer til andre former for behandling kan bli behandlet med kirurgi.

Sling Surgery

Suburethral slynge kirurgi kan anbefales hvis urinrør er ikke i riktig posisjon eller urethral lukkemuskelen er svak. Urinrøret er røret som fører urin fra blæren til den ytre åpning i huden. Under operasjon, er seilet plassert under urinrør, og gir ytterligere støtte for blæren og urinrøret. Seilet kan være laget av et syntetisk materiale eller netting eget vev og kan være justerbar.

Kirurgi kan utføres ved hjelp av en åpen kirurgisk prosedyre eller gjennom en minimal invasiv laparoskopisk prosedyre. Hvis du har laparoskopisk kirurgi, vil flere små kutt gjøres i magen og vagina. Legen din vil passere et tynt rør som inneholder en miniatyr kamera og kirurgiske instrumenter gjennom disse åpningene.

Blære Neck Suspension Surgery

Blærehalskirurgi kan være nyttig hvis halsen av blæren har falt etter fødsel. Et snitt i magen i løpet av denne åpen kirurgisk prosedyre, som krever generell eller spinalbedøvelse. Sting er plassert i blærehalsen, koble den til skambenet leddbånd eller skambeinet brusk. Stikkblærehalsen til en av disse strukturene forsterker urinrøret og blærehalsen, og hindrer sagging.

Recovery

Din utvinningen vil variere avhengig av om du har en åpen eller laparoskopisk kirurgi. Du vil ha en kortere utvinning perioden hvis du har laparoskopisk kirurgi. Forvente å oppleve en viss grad av smerte eller ubehag i noen dager til noen uker etter operasjonen. Over-the-counter og reseptbelagte smertestillende medikamenter kan bidra til å lindre smerte. I noen tilfeller kan vannlating bli vanskelig etter operasjonen, og du kanskje må bruke et kateter for å hjelpe deg med å urinere. Et kateter er et tynt rør som er ført inn gjennom urinrøret inn i blæren, slik at blæren til avløp. Du legger kanskje merke litt blod i urinen etter operasjonen. Dette er normalt, men du bør kontakte legen din dersom blødningen fortsetter etter noen dager, eller hvis blødningen er tung.

Det kan ta litt tid for din blæren til å venne seg til sin nye posisjon, og du kan oppleve blære spasmer som resultat. Som blære leges, vil krampene stoppe. Legen din kan forskrive medisiner for å bidra til å kontrollere spasmer, hvis det er nødvendig. Under utvinning perioden, bør du unngå tung trening og løfting eller anstreng når du har avføring. Du bør ikke ha sex, bruke tamponger eller Douches, eller sette noe inn i skjeden din for seks uker etter operasjonen, ifølge American Congress of Fødselsleger og Gynekologer.

Sjeldne komplikasjoner av kirurgi inkluderer infeksjoner og manglende evne til å urinere uten kateterisering. Kirurgi for å fjerne slynge eller stingene som holder den på plass kan være nødvendig for å avhjelpe problemet.

Hva er meningen med overgangsalder?

Hver kvinne, når hun fyller hvor fruktbarheten slutter, går gjennom overgangsalder. Gjennomsnittsalderen til erfaring overgangsalder er 51, i henhold til det nordamerikanske Menopause Society, men hver kroppen reagerer på overgangsalder på et annet tidspunkt.

Symptomer

Tegn og symptomer på perimenopause (bokstavelig oversatt som "rundt overgangsalderen") og overgangsalder oppstå på grunn av de skiftende østrogennivået i en kvinnes kropp. Noen symptomer inkluderer endringer i menstruasjonen, søvnvaner og humør.

Hetetokter

Hetetokter er den vanligste tegn på overgangsalder hos kvinner. Vanligvis forekommer i 30 sekunder til 10 minutter, disse blinker som regel ende med en kald chill.

Blæreproblemer

Kvinner kan ha problemer med å kontrollere blæren under overgangsalderen. Det er ganske vanlig å oppleve urin siving når ler, løping, jogging, hoster eller nyser.

Seksuell appetitt

Endringer i seksuell appetitt oppstår i overgangsalderen. Noen kvinner er mindre sannsynlig å ønske sex, mens andre kvinner opplever en økning i opphisselse.

Ufrivillig barnløshet

For å lindre symptomer på overgangsalder, mange kvinner velger å bruke hormonbehandling, for eksempel progestogen, østrogenbehandling eller østrogen-progestogen terapi.

Blæreproblemer hos eldre kvinner

Eldre kvinner ofte opplever blæreproblemer forbundet med graviditet, hormonelle endringer under overgangsalderen, og svekkelse av muskler knyttet til aldringsprosessen. Infeksjon kan forårsake blære problemer enten for varigheten av infeksjonen, eller ved å forårsake skader som trenger medisinsk behandling utover behandling av infeksjonen.

Dysuri

Dysuri er smertefull vannlating, vanligvis en brennende følelse. Det kan være forårsaket av flere andre forhold. Urinveisinfeksjon er tilstedeværelsen av bakterier i urinveiene. Når urinrøret og blæren er smittet, kan det resultere i bekkensmerter og smertefull vannlating. Vaginal gjær infeksjon forårsaker irritasjon i skjeden, noe som fører til en brennende følelse ved vannlating. Interstitiell cystitt er betennelse i blæreveggen. Dette kan også føre til dysuria.

Inkontinens

Inkontinens er en vanlig tilstand hos eldre kvinner. Stressinkontinens er en lekkasje av urin fra blæren når trykk utøves på bekkenet. Dette skjer ved hoste, nysing eller anstrengende aktivitet. Urge-inkontinens er preget av blæren muskelsammentrekninger som skaper behovet for å urinere, umiddelbart. Urin er tapt før man kan finne anledning til å tømme blæren. Urininkontinens kan være forårsaket av graviditet og fødsel, hysterektomi og fedme. Det kan også være forbundet med urinveisinfeksjoner og andre sykdommer, blant annet diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er mest vanlig hos middelaldrende kvinner. Det er ikke en infeksjon. Mest vanlig er blæren smerte forbundet med interstitiell cystitt ikke er konstant. Det kan gå bort i flere uker eller måneder. Interstitiell cystitt er preget av hyppige, presserende behov for å urinere og inkontinens. Blære smerter er ofte til stede når blæren fylles eller tømmes. Behandling av interstitiell cystitt kan variere. Medisiner, nervestimulering, livsstilsendringer og bekken muskel øvelser brukes til å behandle interstitiell cystitt.

Prolaps

Prolaps er manglende evne av bekkenmusklene skikkelig støtte blæren. Dette kalles også cystocele. Fødsel kan skade eller strekke musklene. Fallet i østrogen forårsaket av overgangsalder og aldring bidrar til å svekke de bærende bekken muskler. Blære prolaps forårsaker en tung følelse, eller trykk, i bekkenet. Det kan behandles ved hjelp av øvelser for å styrke bekkenbunnsmuskulaturen, som støtter blæren med en vaginal innsats kalles et pessar, eller kirurgisk reparere blæren.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner kan bli mer vanlig hos postmenopausale kvinner på grunn av vevsforandringer rundt skjeden og urinrøret. Bakterier fra huden og anus kan komme inn i urinrøret og blæren, som normalt er sterilt. Blære infeksjoner kan føre til bekkensmerter, hyppig og presserende behov for å urinere, og dysuri. I alvorlige tilfeller kan blod være til stede i urinen. Gjentatte urinveisinfeksjoner kan bidra til kronisk inkontinens.

Overgangsalder og muskel tap

Menopause påvirker hver kvinne annerledes. Noen kvinner opplever hetetokter, søvnforstyrrelser, depresjon, vektøkning og / eller muskel tap. Mens overgangsalderen er ikke en sykdom, symptomer og bivirkninger er reell og behandles. Opprettholde og forebygge muskel tap, en hyppig symptom, er mulig og tilrådelig.

Signs

De tidligste tegn på overgangsalder inkluderer uregelmessig menstruasjon, fortynning av håret, vaginal tørrhet, og humørsvingninger. Menopause oppstår når ett år er gått uten en periode. På dette punktet, kan en kvinne også legge merke til tap av muskelmasse og svakhet.

Årsaker

Muskelsvakhet følger menopause spesielt når en kvinner fører en stillesittende livsstil. Røyking og dårlig ernæring også bidra til muskelsvakhet. Livsstilsendringer og økt aktivitet kan hjelpe utrolig.

Forebygging / løsning

Øvelses og kalsiumtilskudd kan brukes til å hindre tap av muskel og smerte. Disse også er anbefalt å holde skjelettet sterkt og forhindre brudd og pauser.

Styrketrening

Styrketrening er den beste forebyggende tiltaket mot muskelsvakhet. Muskel tap fører til muskelsvakhet med stigende alder. Styrke trening, før, under og etter menopause vil bekjempe dette tap.

Fleksibilitet

Yoga, Pilates, Ti Chi, og tøyningsøvelser bedre fleksibilitet, balanse og forebygge muskel svakhet.

Vitaminer

Kalsium og vitamin D-tilskudd er et must for kvinner i overgangsalderen. Også sollys og et sunt kosthold vil beskytte mot bentap, muskeltap og muskelsvakhet i menopausal kvinner.

Hvordan til å behandle multippel sklerose blæreproblemer

Hvordan til å behandle multippel sklerose blæreproblemer


Går ut sosialt kan være et mareritt for en person med multippel sklerose (MS) arbeider med en blære kontroll problem. Problemet bør tas opp med en lege. Sammen en MS pasient og lege kan komme opp med en plan som inneholder medisiner og ledelse. Det ultimate målet er å finne en løsning for å eliminere blæredysfunksjon.

Hvordan til å behandle multippel sklerose blæreproblemer

•  Fortell legen din om dine problemer før du prøver å kontrollere blæren dysfunksjon på egen hånd. Noen kontrollmetoder kan være mer skadelig for kroppen din.

drikke væske uten koffein. Koffein er en blære irriterende og kan føre til mer blæreproblemer.

Ta en tranebær supplement eller drikke tranebærjuice daglig. Tranebærjuice er bevist å hindre bakterier fester seg til blæreveggene.

Plan fremover når du går ut sosialt. Mens ikke kommer virker som den enkleste plan, er det sikkert ikke den mest underholdende. Planlegg hyppige bad stopper og lære hvor fasilitetene er i forkant av tid til å hjelpe lette ditt sinn.

Bruk absorberende pads eller annen urin beskyttende slitasje å fange ulykker. For noen MS-pasienter, disse er nok til å hjelpe dem å fortsette sin hverdag uten å bekymre.

Prøv medisiner legen anbefaler for blærekontroll. Med litt eksperimentering, finne en medisin som fungerer godt for deg.

Hint

  • Ikke prøv å håndtere blære problemer på egen hånd. Fortell legen din om blæren dysfunksjon slik at han kan hjelpe deg med å håndtere problemet.
  • Ikke begrense væske for å stoppe blæreproblemer. Det anbefales at du drikker 6 til 8 glass vann om dagen. Drikke mindre kan føre til andre medisinske problemer.

Multippel sklerose og overgangsalder

Ifølge National Multiple Sclerosis Society (NMSS), har om lag 2,5 millioner mennesker over hele verden blitt diagnostisert med multippel sklerose (MS). Flere kvinner enn menn har MS, som gjør flere kaukasiere enn andre raser. Uttrykket multippel sklerose refererer til virkningene av sykdommen; nemlig flere plaketter eller Screlose. Disse plakk er et resultat av inflammatorisk sykdom fra en autoimmun sykdom som oppstår i sentralnervesystemet. Kroppens eget immunsystem angriper beskyttende myelin skjede som omgir nervene. Skade på myelin skaper avbrudd i strømmen av nerveimpulser fra hjernen og ryggmargen som strekker seg gjennom legemet. Som et resultat, opplever MS pasient en mengde svekkende symptomer som påvirker funksjonen og den totale livskvaliteten. Kvinner, spesielt, står overfor flere utfordringer som de kommer inn menopause. Når menopausale symptomer kombinere med multippel sklerose, en postmenopausal kvinne krever ofte en grundig medisinsk undersøkelse for å vurdere hennes muligheter for omsorg.

Typer og symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose er presentert i en av de fire former. Pasienter kan bli diagnostisert med relapsing-remitting, primær progressiv, sekundær progressiv, eller progressiv relapsing. Relapsing-remitting MS kan overgangen etter ca ti år inn i sekundær progressiv MS; Imidlertid kan bruken av sykdomsmodifiserende midler kan hjelpe til å dempe de sykdommer 'progresjon. Individer som lider av multippel sklerose kan oppleve et stort utvalg av symptomer, som strekker seg fra meget milde til alvorlige. Ofte pasienter som ennå ikke diagnostisert med MS søke hjelp av sin lege når de merker en plutselig innsettende synsforstyrrelser. Optikusnevritt er et vanlig symptom på MS, noe som vanligvis ettergir etter noen uker eller måneder. Andre symptomer er hodepine, svimmelhet, nummenhet og kribling, depresjon, ekstrem trøtthet, blære og tarm endringer; spastisitet og smerte.

Symptomer på overgangsalder

Menopause oppstår når en kvinne ikke har hatt en menstruasjon i ett år eller når kirurgisk indusert av en hysterektomi. Fordi menopause er ledsaget av en nedgang i østradiol og østrogen hormoner, kan ubehagelige symptomer oppstå. Hetetokter, nattesvette, hjertebank, glemsomhet, og følelsesmessig labilitet er vanlig. Kvinner opplever menopause på ulik alvorlighetsgrad. Som et resultat, er ikke alle kvinner krever hormon-erstatningsterapi (HRT).

Behandling av multippel sklerose

Nevrologer og primær-omsorg leger behandle multippel sklerose på to nivåer; nemlig sykdom modifikasjon og symptomer ledelse. Sykdom-modifikasjons medikamenter omfatter interferoner, slik som Betaseron og avonex, samt Copaxone, som er en kombinasjon av fire aminosyrer. Andre sykdomsmodifiserende stoffer er anbefales avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen. Selv om disse stoffene ikke kurere MS, bidrar de til å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av eksaserbasjoner. Fordi MS-symptomer er unike for hvert individ, leger foreskrive disse stoffene som gir best sikkerhet, effekt og toleranse for pasienten. Ofte foreskrevet medisiner for MS symptomer inkluderer Amantadine, Meclizine, Elavil, Neurontin, og Dilantin. Alvorlige eksaserbasjoner er ofte behandlet med IV kortikosteroider for å redusere betennelse. Det er flere andre medisiner som kan hjelpe lindre MS-symptomer. Legen din er den beste til å bedømme hva som passer for deg.

Overgangsalder og HRT

Fordi menopause resultater fra en nedgang i østrogen, progesteron og østradiol, kan man være tilbøyelig til å erstatte det som mangler. Imidlertid har hormon-erstatningsterapi (HRT) kommet i søkelyset som et resultat av utfallet av betydelig forskning. Ifølge en 2001 artikkel av Elizabeth Barrett-Connor og Cynthia Stuenkel har leger forskrevet HRT i over 50 år. Målet var å holde kvinner på HRT lang sikt for å beskytte hjertet, bein, og kognitiv funksjon. Den nye anbefalingen er å bruke HRT for kortvarig behandling av menopausale symptomer, fordi fordelene ved langvarig bruk ikke oppveier risikoen.

Advarsel

I 2001 Barrett-Connor og Stuenkel anmeldt resultatene av hormonerstatningsterapi-studier som avslørte nye bekymringer og begrensninger. HRT er effektiv og hensiktsmessig anbefalt for bruk på kort sikt for å redusere hetetokter og nattesvette. Imidlertid er langsiktig bruk knyttet til brystkreft, hjerneslag, hjerteinfarkt og blodpropp. Din lege vil nøye overvåke dine multippel sklerose og menopausale symptomer. Endringer i reseptbelagte medisiner vil bli gjort etter behov.

Anbefalinger

Postmenopausale kvinner som også har multippel sklerose stri med utfordrende og noen ganger ødeleggende symptomer. Med riktige medisiner og livsstilsendringer, kan kvinner videre gjennom overgangen av overgangsalder og multippel sklerose, levde fulle, hyggelig liv.

Overgangsalder og Migrene Hodepine

Blant kvinner som har migrene, kan varierende hormonnivåer i overgangsalderen bety en reduksjon i migrene intensitet og frekvens, men de kan også bety forverring av hodepine. Den mest effektive terapi for menopausal migrene er de som brukes for migrene på grunn av andre årsaker. Behandlinger for menopausale symptomer, for eksempel hormonbehandling eller klaseormedrue, kan faktisk forverre migrene hos noen kvinner.

Migrene

En migrene produserer alvorlig bankende smerte vanligvis på den ene side av hodet. Den hodepine oppnås typisk ledsages av kvalme, oppkast og følsomhet for lys eller lyd, og varer fra fire til 72 timer Migrene er forårsaket av en rekke vaskulære endringer i hjernen. En trigger, for eksempel visse matvarer, stress eller mangel på søvn, føre til blodkar i hjernen til constrict. Andre blodkar overkompensere og utvider seg for å øke blodtilførsel til hjernen. De utvidede blodårer trykk mot nærliggende nerver, forårsaker ødeleggende smerte.

Menopause

Menopause er definert som perioden av en kvinnes liv etter mensen har opphørt for en komplett år; perimenopause er perioden før permanent slutten av menstruasjon når hormonnivået er synkende. Under perimenopause, kvinner ofte opplever symptomer som hetetokter, humørsvingninger og, for noen kvinner, migrene.

Hormoner og migrene

Månedshormonelle svingninger utløse migrene hos noen kvinner. De kvinnelige hormonene østrogen og progestin påvirke hjernens nevrotransmitter nivåer, noe som utløser migrene. I tillegg fallende østrogennivå endre nivåer av proteiner som moderate smerter, økt følsomhet for hodepine. De uforutsigbare hormonelle svingninger i løpet perimenopause endre migrene mønster hos noen kvinner, enten øke eller redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden. Om 66 prosent av kvinnene opplever en bedring av migrene etter overgangsalder, mens migrene vil forverres i 10 prosent og resten har ingen endring, ifølge Dr. Michael P. Goodman, forfatter av The Midlife Bibelen - En kvinnes Survival Guide. Kvinner som alltid har hatt migrene i tiden rundt deres månedlige perioden tendens til å være mer følsomme for hormonelle forandringer, og er mest berørt av varierende østrogennivået i perimenopause. Interessant, forverring migrene under perimenopause er relatert til økt forekomst av andre menopause symptomer, ifølge Dr. Lynne O. Geweke. Geweke er klinisk assisterende professor og direktør ved Headache Clinic ved University of Iowa, Iowa City. Hormonelle relatert migrene tendens til å være mindre alvorlig etter naturlig menopause sammenlignet med overgangsalder indusert av hysterektomi.

Hormonbehandling

Hormonbehandling (HRT) lindrer menopause symptomer, men det er bør ikke være førstevalget for migrene behandling, ifølge Geweke. HRT er forbundet med en økning i hjerte bivirkninger og kan føre til en økt risiko for brystkreft. Videre er migrene rapportert oftere hos kvinner som bruker HRT enn i de som ikke bruker HRT. Hvis HRT er foreskrevet, depotpreparater (enten hud patch eller krem) levere en kontinuerlig dose, sammenlignet med svingende østrogennivået administrert i orale preparater.

Nonhormonal migrene behandlinger

Triptaner (sumatriptan, zolmitriptam, Rizatriptan, eletriptandoser og naratriptan) effektivt behandle menopause-relaterte migrene samt migrene ikke er relatert til hormoner. Livsstilsendringer, som for eksempel å spise regelmessige måltider og unngå mat kjent for å utløse migrene, har liten effekt på menopausal migrene. Naturlig overgangsalder lettelse produkter, for eksempel klaseormedrue og soya, har svake østrogen aktivitet og kan utløse migrene hos noen kvinner.

Overgangsalder og migrene

Overgangsalder og migrene


Ifølge boken "Menstrual migrene" av Susan Hutchinson, kvinner lider av migrene tre ganger så mye som menn. Dette kan være på grunn av endringer i hormonene en kvinne kroppen går gjennom under menstruasjon og overgangsalder. Men en av de vanlige symptomer på menopause er hodepine, slik at diagnose av en menopausal migrene kan være vanskelig.

Årsak

Det er ukjent nøyaktig hvorfor noen kvinner kan få overgangs migrene og ikke andre. Ifølge boken «Migrene For Dummies", noen kvinner kan være genetisk disponert for å ha hjerne som lett kan føre til mistanke om kjemiske aktivitet som kan initiere migrene smerte. Fallet i østrogen er antatt å være årsaken hos kvinner med den genetiske sammensetningen for migrene. Søvnløshet og nattesvette kan også spille en rolle i å utløse migrene.

Symptomer

Migrene har en tendens til å sette alvorlige smerter på den ene siden av hodet, mens hodepinen en tendens til å bli følt på begge sider av hodet. Imidlertid vil ikke alle kvinner som lider av migrene under menopause føle smerte på bare den ene siden av hodet. Andre symptomer ofte følger hodet smerte, inkludert kvalme, svimmelhet og ekstrem følsomhet for lys og lyd.

Behandling

Profylaktisk eller forebyggende medisiner håper å stoppe eventuelle migrene angrep fra utviklingsland. Vanlige medisiner inkluderer østrogen hormonbehandling, høyt blodtrykk medisiner og antidepressiva. Dette er imidlertid off-label anvendelser av disse medikamentene, fordi det ikke er legemiddel tilgjengelig spesielt for forebyggelse av migrene i overgangsalderen.

Good News

Ifølge US Department of Health and Human Services, om lag to tredjedeler av kvinner som lider av migrene før de begynner overgangsalder finne sin migrene smerte minsker når overgangsalderen begynner. Noen kvinner også slutte å ha migrene når overgangsalderen slutter.

Advarsel

"Migrene For Dummies" advarer om at alle over 65 år (mann eller kvinne) som får sin aller første migrene bør gå umiddelbart til sykehuset, fordi dette kan være et tegn på et slag, glaukom, hjerne aneurisme eller annen alvorlig tilstand. Enhver kvinne som får en migrene som føles langt mer alvorlig enn vanlig bør ringe en ambulanse.

Om blæreproblemer

Blæreproblemer er mer utbredt hos kvinner enn hos menn med 10 til 40 prosent av kvinner som er berørt av dette problemet, ifølge FDA rapport, "Tap av blærekontroll." Blærekontroll problemer, også referert til som urininkontinens, lar seg behandle, og i mange tilfeller kan kureres, men, dessverre, de fleste mennesker som lider av dette problemet er for flau til å søke medisinsk hjelp.

Typer

På deres hjemmeside, National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), gir detaljert informasjon om hvilke typer, årsaker og behandling av blæreproblemer og urininkontinens hos kvinner og menn. Stressinkontinens innebærer urinlekkasje når involvert i fysiske aktiviteter, hoste, nysing eller ler. Urgeinkontinens kan være et resultat av slag, infeksjon eller en sykdom, så som diabetes. Denne typen inkontinens innebærer tap av urin etter en umiddelbar og overbevisende trang til å urinere. Blandingsinkontinens er en kombinasjon av stressinkontinens og urge-inkontinens. Noen mennesker har fysiske problemer som fører til urinlekkasje på grunn av problemer med å få på do i tide. Dette problem er omtalt som funksjonell inkontinens.

Årsaker

Blæreproblemer hos kvinner kan være et resultat av infeksjoner, overdreven koffein eller alkoholforbruk eller sykdom-relaterte nerveskader som følge av diabetes, Parkinsons sykdom eller hjerneslag. Urinlekkasje kan også være relatert til traumer fra tidligere kirurgi, eller platen problemer. Diuretika kan forårsake urinlekkasje, så kan medisiner tatt for avslapning som kan til slutt påvirke musklene i blæren. Urininkontinens er også knyttet til fedme, som plasserer overtrykk eller stress på blæren.
Typiske årsaker til blæreproblemer hos menn er en forstørret prostata legge press på urinrøret, eller nerveskader som følge av sykdom eller hjerneslag.

Ikke-kirurgisk behandling

Ikke-kirurgisk behandling for menn og kvinner kan innebære å utnytte Kegel øvelser for å styrke bekkenmuskulaturen, eller for kvinner, innsetting av et pessar ring inn i skjeden for blæren støtte. Medisiner er ofte foreskrevet for å håndtere en overaktiv blære, men for noen pasienter, kan kosttilskudd endringer som inkluderer minimere eller eliminere koffein og alkohol og kontrollerende væske forbruk være alt som trengs. For pasienter som lider av fedme, vekttap kan eliminere problemet med urininkontinens.

Kirurgisk behandling

Kirurgisk implanterte enheter som fungerer gjennom nervestimulering er ofte tilbys pasienter når medisiner ikke klarer å kontrollere urgeinkontinens. Blæren kirurgi, som har en høy suksessrate i henhold til National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), kan utføres i tilfeller av blæren prolaps, en svekkelse av støttende struktur. For kvinner, de operasjoner innebærer plassering av en stropp fremstilt av naturlig vev eller et syntetisk nett for å understøtte blæren. En kirurgisk prosedyre kan utføres for å støtte en svekket uretral sphincter. De lukkemuskelen er ansvarlige for at urin som passerer fra blæren inn i urinrøret fra å lekke ut før den slippes ut ved urinering. En annen type operasjon blir brukt for menn som innebærer å støtte urinrøret med en stropp som er festet til bekkenbenet.

Alternativ Behandling

UrologyChannel, på deres hjemmeside, tilbyr informasjon om alternative behandlinger for blæreproblemer. I tillegg til en spesialdiett for å eliminere muligheten for mat allergi eller sensitivitet, liste de urter som kan brukes i te, for eksempel kløyve, marshmallow rot og buchu, samt vitaminer og andre kosttilskudd som benyttes som anti-inflammatoriske midler, slik som vitamin C, vitamin E, og linfrøolje.

Overgangsalder: Fakta og myter

Den gjennomsnittlige kvinnen starter menopause på ca 50 år Noen kan oppleve skriv overgangsalder tidlig, mens andre kan bli forsinket til slutten av 50-tallet. Menopause er permanent slutten av menstruasjon, noe som betyr at du ikke lenger er fruktbar og eggstokkene har sluttet å produsere egg. Selv om menopause er en naturlig forekomst, kvinner trenger å være forsiktig fordi det kan øke risikoen for hjertesykdom og andre forhold. Det finnes en rekke misoppfatninger om overgangsalder som får folk til å feste urettferdige stereotypier til post-overgangsalder kvinner.

Hormon Replacement

Kvinner Health Initiative gjennomført en studie for å bevise at hormonbehandling hadde høy risiko bivirkninger, og HRT ble allment fordømt som en behandling for overgangsalder. Men mens de fleste av kvinnene studerte var 60 eller eldre, kan HRT være et behandlingsalternativ for kvinner i de tidlige stadier av overgangsalderen. Det kan bidra til å avlaste symptomer som tørrhet i skjeden og hetetokter.

Vektøkning

Selv om metabolic rate bremser ned betraktelig etter overgangsalderen, er det ikke til å unngå at du vil opp i vekt. De fleste kvinner kan forvente å sette på fem til 10 pounds, men du kan kontrollere vekten gjennom kosthold og regelmessig mosjon.

Sex Life

Menopause kan forårsake smerter under samleie og vaginal tørrhet, men det betyr ikke en slutt på sexlivet. Fordi du ikke lenger trenger å bekymre deg menstruasjon eller prevensjon, kan du føle deg mer kontroll. Legen kan anbefale smøremidler eller medisiner for å hjelpe deg.

Depresjon

Kvinner går gjennom overgangsalderen kan oppleve humørsvingninger og symptomer på depresjon. Men du kan forbedre din mentale tilstand ved å kommunisere med mennesker og indulging i avstressende aktiviteter, for eksempel trening.

Ikke Gammel

Tidlig i det 20. århundre, den gjennomsnittlige kvinnen levde i 50 år, så overgangsalderen kan ha signalisert at en kvinne var nær slutten av sitt liv. I moderne tid, en kvinne levetid gjennomsnitt 80 år. Menopause betyr ikke at du er gammel; det rett og slett signaliserer en ny fase av livet ditt.

Lavdose Født contol piller for overgangsalder

Når en kvinne når en viss alder, vil hun gå gjennom overgangsalder. Det kan være en velkommen hendelse for noen kvinner, men for andre, det er nok av bivirkninger på overgangsalder som kan gjøre å gå gjennom det en ubehagelig og nervepirrende opplevelse. Det er imidlertid flere hjelp av behandling på markedet i dag for menopause for å lette virkningen av kroppen og hormoner endring. En form for behandling som er iverksatt for å hjelpe noen kvinner lette i overgangsalderen er en lav dose av p-piller. Det kan bidra til å holde hormonbalanser bli litt mer balansert.

Hva er overgangsalder?

Overgangsalder er opphør av en kvinnes menstruasjonssykluser. Det starter med perimenopause, langsom og gradvis opphør av menstruasjonssykluser, så til slutt menopause, som er slutten på menstruasjonssykluser. En kvinne er vurdert i overgangsalderen når hun har sluttet å ha henne syklus i 12 sammenhengende måneder. Menopause er slutten på en kvinnes reproduktive år. Det er ingen flere egg blir sluppet fra eggstokkene, og østrogen er ikke lenger blir produsert.

Lav dose av p-piller

Leger kan forskrive en lav dose av p-piller for noen kvinner i overgangsalderen. Dette er spesielt sant i løpet av perimenopause fase, hvor en kvinne som får fremdeles en periode, men kanskje sporadisk. P-piller er foreskrevet av to grunner: De bidra til å forhindre graviditet, siden dette kan fortsatt være et problem under perimenopause, og de gir hormoner, spesielt østrogen, som kan bidra til å lindre overgangsplager.

Hvor lave doser av Prevensjon Hjelper

P-piller kan hjelpe opprettholde et normalt nivå av hormoner. Pillen kan enten være basert østrogen, progesteron basert på, eller de kan være begge deler. Når hormonnivået endres og bli ubalansert, kan dette forvirre kroppen og kroppen tror kanskje det er tid for en periode. Mange kvinner går gjennom perimenopausal stadier vil ha gjennombruddsblødninger eller uregelmessige perioder på grunn av denne overgangen. De p-piller kan bidra til å holde hormonnivået balansert og dermed eliminere uregelmessige perioder.

Andre symptomer Prevensjon piller Lindre

Hetetokter er et annet symptom på overgangsalder. Det antas at ubalansen av hormonnivået skaper også dette problemet. Selv om det ikke er klart forstått ennå hva som forårsaker hetetokter, lave doser av hormoner eller p-piller, ser ut til å hjelpe med dette problemet også. En annen bivirkning av hormonnivået varierende grunn perimenopause og overgangsalder er hud utbrudd. Kvinner opplever ofte akne problemer igjen i løpet av overgangsalderen. Holde hormonnivået opp og balansert med p-piller kan bidra til å holde huden klar.

Hensyn med å ta p-pillen for overgangsalder

P-piller kommer med bekymringer og advarsler, og alle av dem bør diskuteres med legen din. Kvinner som røyker og er over 35 år bør ikke ta pillen. Røyking og p-piller kan øke blodtrykket. Dette kan gjøre å ta de to sammen en farlig situasjon. Legen din bør være i stand til å gå over alle fordelene med å ta en lav dose prevensjon for å lindre perimenopausal symptomer, samt bekymringer.

Grunner for høy LH hormon nivåer Other Than overgangsalder

LH (eller luteiniserende hormon) er produsert av kroppen og, hos kvinner, regulerer graviditet, menstruasjon og eggløsning. Menn også produsere LH, som bistår testiklene i produksjonen og utskillelsen av testosteron. Unormalt høye LH nivåer kan indikere overgangsalder eller tilstedeværelsen av visse medisinske tilstander.

Anovulation

Høye LH-nivåer er sett i anovulasjon, hvor eggstokkene ikke konsekvent frigjøre et egg hver måned, forårsaker fertilitetsproblemer. Behandlingen innebærer kosthold, mosjon modifikasjon, håndtere stress og bruk av medisiner for å stimulere eggløsning.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er karakterisert ved unormal menstruasjonsblødning og magesmerter fra forhøyede luteiniserende hormon nivåer. De tilstanden gir cyster forming på eggstokkene, forstyrre eggløsningen. Medisiner (som Clomid) eller kirurgi kan redusere symptomene og forbedre fruktbarheten.

Eggstokksvikt

Eggstokksvikt kan være forårsaket av utviklingsmessige problemer (som kromosomavvik eller unnlatelse av å utvikle eggstokker); tidlig eggstokksvikt (forårsaket av autoimmune sykdommer, cellegift eller strålebehandling) eller kronisk anovulasjon (forårsaket av PCOS, en ovarial tumor, skjoldbrusk sykdom eller adrenal sykdom).

Veslevoksne puberteten

Veslevoksne puberteten resultater fra høye LH nivåer. Det er definert som utstillingen av tegn på pubertet før fylte 7 til 8 i jenter eller 9 i gutter. Emosjonelle vansker, fysisk forlegenhet og tidvis tegn på en underliggende medisinsk tilstand er forbundet med tidlig pubertet.

Unormalt høye LH nivåer i menn

Høye LH nivåer hos menn indikerer fjerning eller fravær av testiklene, testikkelsvikt (på grunn av kreft, kjemoterapi behandling, skade eller kusma) eller et kromosomavvik som Klinefelter syndrom.

Overgangsalder & Neck Pain

Som kvinner tilnærming overgangsalder, østrogennivået reduseres betraktelig, potensielt forårsake leddgikt og osteoporose. Tap av østrogen fører til felles, bein og muskelsmerter, som er hvorfor noen kvinner opplever nakkesmerter.

Funksjoner

Overgangsalder og nakkesmerter er en tilstand forårsaket av høy alder og østrogenmangel. Menopausal cervical smerte presenterer med begrensning i mobilitet, stivhet, dype verkende og noen ganger elektrisk-lignende skarp smerte.

Typer

Overgangsalder og nakkesmerter er ofte et resultat av slitasjegikt, noe som kan føre til bein misdannelse og ødeleggelse. Menopausal leddgikt er også sett i ryggraden, fingre, hofter og knær.

Betydning

Menopause og nakkesmerter er en vesentlig symptom fordi det kan signalisere osteoporose, som kan deaktivere. Rask medisinsk intervensjon og diagnose kan håndtere denne tilstanden.

Forebygging / løsning

Nakkesmerter er ikke spesielt vanlig i kvinner i overgangsalderen. Det er ingen kjent for å forebygge denne tilstanden; derimot, kan medisinsk intervensjon med kalsium og vitamin D-tilskudd ofte bremse utviklingen. Analgetika, fysioterapi og mild trening klarer nakkesmerter.

Hensyn.

Overgangsalder og nakkesmerter kan oppstå under perimenopause, tiden før utbruddet av overgangsalder, og er progressiv. Tidlig medisinsk intervensjon kan forsinke dets utvikling; men det kan ikke suspen løpet av artritt og osteoporose. Effektive behandlinger er tilgjengelige og bør diskuteres med lege.

Er kalde frysninger et symptom på overgangsalder?

Er kalde frysninger et symptom på overgangsalder?


Menopause oppstår i alle kvinner oftest under 40-årene og 50-årene. Det er slutten av den månedlige syklus når eggstokkene ikke lenger produserer egg å bli befruktet for unnfangelse. Det er mange scener og mange symptomer til overgangsalder, inkludert kalde frysninger.

Definisjon

Det kan være alt fra 5 til 15 år før selve menopause setter inn. Løpet av denne tiden, eggstokkene fortsette å produsere egg som den naturlige hormoner i en kvinnes kropp nedgang, ifølge Project AWARE.

Intensitet

Symptomene i årene før og overgangen til menopausen er like i naturen. Symptomer er ofte mer intense i løpet av tiden frem til overgangsalderen enn etter det skjer.

Symptomer

Kalde frysninger, hetetokter, nattesvette og en klam følelse er blant de vanligste symptomene på overgangsalder, ifølge Project AWARE. Organisasjonen viser 35 symptomer som kan påvirke kvinner i overgangsalderen.

Behandling

Avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene dine, kan legen være i stand til å foreskrive hormonbehandling eller andre medisiner for å lindre ubehag. Kirurgi er et alternativ i alvorlige tilfeller.

Advarsel

Menopause symptomer - inkludert kalde frysninger - kan også være symptomer på andre vanlige sykdommer, inkludert hypotyreose, diabetes og depresjon, ifølge Project AWARE.

Pediatric blæreproblemer

Den første tanken som ofte kommer til hodet av mange mennesker når du tenker på pediatriske blæreproblemer er sengevæting. Selv om dette er en svært vanlig sykdom hos barn, er det ikke den eneste typen blære problem som kan eksistere i den pediatriske sett. Flere mer alvorlige typer blæren sykdommer og tilstander kan plage barn fra en veldig ung alder, og kan kreve medisiner og kirurgi for å behandle. Hvis du mistenker at barnet ditt har en blære problem, gjøre en avtale med sin barnelege eller få en henvisning til en urolog som spesialiserer seg på pediatri.

Sengevæting

De fleste foreldre takle sengevæting og anser det som et problem bare når det betyr å endre ark i midten av natten. Sengevæting er utbredt blant førskolebarn og selv rammer opp til 10 prosent av elementær-alder barn, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste årsaken til sengevæting, eller nattlig enurese, er at barnets blære er ikke sterk nok til å komme gjennom en hel natts søvn uten å tømme, og barnet sover så tungt at han ikke kan vekke seg selv til å bruke badet. Mayo Clinic statistikk viser at nattlig enurese går i familier, som nesten halvparten av barna som har nattlige ulykker har minst én forelder som opplevde sengevæting også. Denne typen pediatrisk blære problem vanligvis ikke krever behandling og løser seg selv etter hvert som barnet blir eldre og sterkere.

Urinveisinfeksjon

Barn kan få blære infeksjoner akkurat som voksne gjør. Urinveisinfeksjon (UVI) symptomer hos barn er i likhet med hva en voksen kan oppleve, inkludert smerte og svie ved vannlating og produsere ubehagelig luktende urin. Barn som har blære infeksjoner kan også kjøre en feber, har diaré og sengevætere når sengevæting ikke er en del av en normal rutine. En UTI er en type blære problem som er lett å rette opp i de fleste barn med et kurs av antibiotika medisiner. Noen barn som har tilbakevendende urinveisinfeksjon kan ha andre underliggende blære eller nyre forhold som trenger legehjelp, men dette er ikke normen.

Prune Belly syndrom

Sviske magen syndrom er en type blære problem som berører baby gutter, og ifølge Mount Sinai Department of Urology, er ganske sjelden. Den eneste måten å diagnostisere sviske magen syndrom er gjennom fysisk undersøkelse, da ingen ytre symptomer på tilstanden vises. Babyer som har denne blære lidelse har en større-enn-normal blære, reflux urin tilbake i nyrene og har retinerte testikler. På grunn av unormalt i magemusklene, barn som har sviske magen syndrom har en mage som vises rynkete som en sviske, derav navnet på tilstanden. Sviske magen syndrom behandles kirurgisk for å reparere nyreskader og urin reflux, gi magen et mer normalt utseende og få ned testiklene. Blæren er vanligvis ikke endres under operasjonen.

Urin reflux og lekkasje

Vesikoureteral tilbakeløp og Ekstrofi er to blæreforstyrrelser som finnes hos barn som hindrer urinen i å slippe ut fra urinrøret på vanlig måte. Vesikoureteral tilbakeløp oppstår når urinen ikke strømmer nedover ut av blæren, men heller tilbake opp i nyrene. Denne tilstanden varierer i alvorlighetsgrad, og er målt ved karakterer fra 1 til 5. De fleste barn som er født med eller utvikle reflux av denne typen faller inn i grad 1 og 2, den mildeste form for tilstanden. Behandling av tilbakeløpskjøling i seg selv er ikke alltid nødvendig for vesikoureteral refluks karakterer 1 til 3, da det har en tendens til å løse seg selv. Barn blir rutinemessig foreskrevet antibiotika som et forebyggende tiltak mot UVI eller nyre infeksjoner. Karakterene 4 og 5 må kanskje kirurgisk reparert.
Ekstrofi er en blære tilstand som er diagnostisert og korrigert i løpet av de første dagene etter at babyen er født. I stedet for å holde en sfærisk form som en vanlig blære gjør det, i tilfelle av Ekstrofi, ligger den flate blære. Den deformert form av blæren forårsaker urin å lekke ut i bukhulen. Kirurgi er utført for å reparere unormalt.

Blokkering

Alvorlige medisinske problemer kan føre til blokkeringer som hindrer urin fra spennende urinrøret og kan være dødelig. En type hindringer kalles posterior urethral ventiler og kan bli oppdaget under rutinemessig prenatal sonograms. Vev dannes i urinrøret ("ventiler" i navnet på tilstanden), noe som gjør det umulig for urin å passere gjennom. Urin reflux kan føre til og forårsake nyre infeksjon hvis problemet ikke er løst. Babyer som er diagnostisert med bakre urethral ventiler gjennomgå en prosedyre innen første uke av fødsel for å reparere blokkeringen.

Blæreproblemer i Kids

Blæreproblemer blant barn er vanlig. Det er tre typer beslektede problemer: Dagtid inkontinens, nighttime inkontinens og urinveisinfeksjoner. Barn blir ofte flau av disse problemene og forsøke å dekke dem opp. Blæreproblemer kan også være et tegn på andre forhold.

Årsaker

Dagtid og nattetid inkontinens også kjent som enurese hos barn er vanligvis knyttet til voksende og bad vaner. På den annen side, kan urinveisinfeksjoner være forårsaket når barn unngå bad turer. De holder sin urin og ikke klarer å tømme blæren helt. Den gode nyheten er at barns blæreproblemer vanligvis gå bort av den tiden de når voksen alder.

Dagtid urininkontinens

Dagtid inkontinens forekommer hos jenter enn gutter. Det oppstår vanligvis på grunn av toalettvaner. Barn urinere oftere enn voksne gjør. Noen barn kan forsøke å undertrykke vannlating ved bruk av atferd som å hoppe rundt eller krysser bena. Hvis du er uvitende om den underliggende årsaken til ditt barns inkontinens, kan en dagbok av bad vaner være nyttig å identifisere avtrekkeren. Oppmuntrende hyppige bad turer kan hjelpe så godt.

Nighttime urininkontinens

Nighttime inkontinens forekommer hos gutter. The National Kidney Foundation sier: "5-7 millioner barn i USA i alderen seks og over våte sine senger om natten." Mens noen ganger, kan sengevæting være et tegn på en psykologisk tilstand som stress og angst, nighttime inkontinens kan oppstå fordi det er vanskelig å vekke et barn opp mens han sov. Det kan også være på grunn av den lille størrelsen av et barns blæren. For å redusere sengetid Wetting, unngå å gi barn væsker innen en time etter sengetid. Det vil også bidra til å vekke barnet opp i hele natt (hver to til tre timer) og eskortere dem til badet.

Urinveisinfeksjoner

De barna som praktiserer bad unna vaner som holder urinen er mer sannsynlig å utvikle urinveisinfeksjoner. For å unngå dette, er det viktig å sørge for at barnet ditt urinerer ofte og tømmer blæren hans. Holde urin i blæren fremmer veksten av bakterier. Tegn å se etter er uvanlig luktende urin, skyet urin, klager over smerter rundt magen og hyppigere vannlating. Som ved behandling av inkontinens, oppmuntre hyppig tømming av blæren kan redusere risikoen for urinveisinfeksjoner hos barn.

Betraktninger

Barn med diabetes er mer sannsynlig å utvikle inkontinens. Forstoppelse kan også være en årsak til både inkontinens og urinveisinfeksjoner. Nighttime inkontinens kan også være et tegn på søvnapné.

Helvetesild og overgangsalder

Helvetesild og overgangsalder


Begge helvetesild og overgangsalder påvirker visse bestander av samfunnet. De er imidlertid ikke forbundet. Menopause er en naturlig del av aldringsprosessen, og bare rammer kvinner. Helvetesild rammer begge kjønn like, og vanligvis oppstår etter fylte femti. Sjansene for å pådra seg sykdommen øker ti ganger i en alder av seksti. Det eneste som overgangsalder og helvetesild har til felles er oppdagelsen av et nytt legemiddel som brukes til behandling av fibromyalgi.

Helvetesild

Helvetesild skyldes det samme viruset som forårsaker vannkopper. Hvis noen hadde vannkopper som barn, kan det ligge latent, og i en tid da personens immunsystem kan være kompromittert, kan sykdommen dukke opp igjen som helvetesild. Det påvirker nerveendene, og fører til blemmer som til slutt bryter ut og forårsake alvorlige smerter. Arrdannelse etter blemmene har tørket er som en lilla utslett. Det kan vare i måneder, forårsaker stort ubehag. Det viser seg på den ene side av legemet, vanligvis ribbe eller rygg, men det kan påvirke ansiktet og området rundt øyet.

Menopause

Overgangsalder begynner rundt 40 år og kan fortsette i 10 år. En kvinne skal ha opplevd overgangsalder når menstruasjonen opphører i ett år. I løpet av den tiden kan hun oppleve hetetokter, stress, depresjon, humørsvingninger, tørrhet i øyne og vagina. Stress kan føre til at immunsystemet til å bli påvirket, og mer utsatt for sykdommer.

Betraktninger

Helvetesild kan være alvorlig for noen som lider av cancer eller HIV, og det kan oppstår på nytt på grunn av svekket immunsystem. Viruset er smittsomt til skorper vises, så det er best å holde seg borte fra barn fordi de kan kontrakten vannkopper. Overgangsalder kan føre til andre forhold, inkludert svekket bein som fører til osteoporose, hjertesykdom, høyt kolesterol og urinveisinfeksjoner. Det er hormonbehandlinger som må undersøkes fordi de kan bære risikoen for blodpropp, hjerneslag og kreft.

Behandling

Antivirale midler kan anvendes i de tidlige stadier av helvetesild som kan redusere effektene av sykdommen. Det er også en vaksine for personer over seksti.
Trening, meditasjon, massasje og aerobic er et par ting som en kvinne kan gjøre for å lindre hetetokter, stress og irritabilitet. Leger liker å foreskrive hormonbehandlinger for å unngå betingelser som kan være forårsaket som et resultat av menopause.

Dual Treatment

Et nytt medikament som brukes for behandling av fibromyalgi har vist seg å være en fordel for menopause, og helvetesild lider. Generisk legemiddel; pregabalin, kan redusere smerte forbundet med shingel som fortsetter godt forbi den helbredende tid av lesjoner, (postherpetisk neuralgi). I noen tilfeller smerte kan fortsette i ett år og opp til ti i sjeldne tilfeller. Forskere ved Mayo Clinic rapporterer at stoffet kan også avlaste alvorlighetsgraden av hetetokter og frekvens med 20 prosent.

Nyre og blæreproblemer

Nyre og blæreproblemer


Nyrene og urinblæren er en del av urinveissystemet, som virker til å skille ut avfallsstoffer, særlig urinstoff, fra kroppen. En frisk voksen utslipp om en kvart og en halv av urin hver dag. Nyrene er i gjennomsnitt omtrent på størrelse med en voksen knyttneve og er plassert under brystkassen, nær sentrum av ryggen. Urin går fra nyrene gjennom urinledere, omtrent hvert 15. sekund, til blæren. Blæren er et lite, hult organ i nærheten av bekken-området. En frisk voksen blære kan holde ca to kopper urinen i opptil fem timer. Nervecellene i blæren sende signaler for å la hjernen vet når den er full og urin trenger å bli utstøtt. Blæren muskler stramme og kontrakt for å tillate urin utskillelse gjennom urinrøret. Nyre-og blæreproblemer kan være forårsaket av sykdom eller skade, eller kan skje bare som kroppen aldre.

Smertefull blære / interstitiell cystitt

Det er ingen bestemt årsak av interstitiell cystitt, eller smertefull blære, ifølge Mayo Clinic. Det er også kjent som frekvens-haster-dysuria syndrom. Symptomer inkluderer urininkontinens og en trang til å urinere, forårsaket av betennelse eller irritasjon av blæreveggene. Det kan føre til stivne av blæreveggene, arrdannelse og, sjelden, sår i blæren fôr. Det ser ut til å påvirke flere kvinner enn menn.

Stones

Nedsatt lithiasis, eller nyrestein, er mineral eller syre saltavleiringer som ikke utvanne i urin og derfor ikke lett passere ut av nyrene. Innskuddene utkrystallisere og kan forårsake mye smerte og kvalme når du passerer gjennom urinlederne ut av nyrene. Nyrestein vanligvis ikke forårsake permanent skade. Blærestein er mineraler som krystalliserer i blæren på grunn av konsentrert urin. De kan være asymptomatiske eller forårsake smerte og blod i urinen.

Infeksjoner

Blærekatarr er en betennelse i blæren vanligvis forårsaket av bakterier. Symptomer på en blære infeksjon omfatte en brennende følelse ved vannlating, et konstant behov for å urinere, blod i urinen, bekkensmerter, sterke lukter urin eller skyet urin. Nyre infeksjoner vanligvis starter i blæren og reise til nyrene; hvis ikke fanget fort nok, kan infeksjonen reise til blodet. Symptomer på en nyre infeksjon kan inkludere pus eller blod i urinen (kalt hematuri), feber, magesmerter, urinretensjon, og en trang til å urinere.

Proteinuri

Et tegn på proteinuri er skummende urin som skjer på en konsistent basis. Constant, overflødig protein i urinen kan tyde på nyresvikt, nyresykdom, diabetes, eller annen alvorlig sykdom eller sykdom. Proteinuri kan også være forbigående og være forårsaket av overdreven trening, feber, utsatt for ekstreme temperaturer, og følelsesmessig stress.

Nyresvikt

Nyresvikt kan føre avfall og væsker til å hope seg opp i kroppen. Det er som regel en langsom, gradvis tap av filtreringsevne nyrene som fører til nyresvikt. Det kan være forårsaket av diabetes eller høyt blodtrykk, nyresykdommer, eksponering for giftstoffer, og hindret urinstrømmen.