Digidexo.com

senskader etter cellegift

Hvordan bygge tilbake din immunsystem Etter Chemo

Kjemoterapi er en effektiv behandling for kreft. Dessverre, reduserer denne medisinen din antall hvite blodlegemer, noe som svekker immunforsvaret og øker risikoen for infeksjon. Men heldigvis finnes det måter for å bygge opp immunforsvaret etter cellegift og redusere sjansene for å bli syk.

Hvordan bygge tilbake din immunsystem Etter Chemo

•  Bli aktiv. En stillesittende liv eller å være overvektig kan svekke immunsystemet. Engasjere seg i fysisk aktivitet for å forbedre immunforsvaret. Trening i minst 30 minutter tre ganger i uken eller delta i andre former for fysisk aktivitet som hagearbeid, sport eller dans.

Spis et sunt kosthold. En diett rik på antioksidanter og omega-3 reduserer risikoen for kreft og betennelser og fremmer et sunt immunsystem.

Drikk rikelig med væske. Væsker som appelsinjuice, vann og te kan bidra til å bygge ditt immunforsvar etter cellegift. Appelsinjuice inneholder vitamin C - en allment kjent immun booster. Vann spyler giftstoffer fra kroppen din, mens te inneholder antioksidanter som avverge bakterier og infeksjoner.

Ta en multivitamin. Snakk med legen din for å se om en multivitamin er riktig for deg. Vitaminer som er nyttige i forbedring av immunsystemet etter kjemoterapi omfatter vitaminene A, B-kompleks og C. Nødvendige mineraler inneholder sink, jern og selen.

Reduser fettinntaket. En høy-fett diett kan redusere immunforsvaret. Velg lav-fett alternativer som magert kjøtt, og begrense inntaket av transaksjoner og mettet fett.

Øk inntaket av protein. En lav-protein dietten resulterer i en reduksjon av hvite blodceller og øker risikoen for infeksjon. Gode ​​kilder til protein er sjømat, fjærkre, bønner, egg og soya.

Hva Hjelper Nevropati i føttene etter Chemo behandlinger?

Foot nevropati, eller nerveskader, er en relativt vanlig bivirkning av kjemoterapi. Det er et direkte resultat av kjemoterapi tendens til å skade friske kroppens systemer i løpet av sin kreft-bekjempelse aktiviteter. Selv om effektene av kjemoterapi nevropati kan spre gradvis etter behandling, i noen tilfeller er de langvarig eller permanent. Heldigvis finnes det mange alternativer tilgjengelige for å håndtere smerte og ubehag av foten nevropati.

Medisinering og terapi

Hvis du føler smerte, prikking og nummenhet i foten nevropati etter cellegift økt, informere legen din umiddelbart, slik at han kan begynne å ta opp dine symptomer. Generelt sett, vil han bruke den minst kraftige behandlingsmetode som viser positiv effekt. Low-level smerter kan være vellykket lettet med over-the-counter-steroide anti-inflammatoriske (NSAID) medisiner som ibuprofen, naproksen eller acetylsalisylsyre, eller med en aktuell capsaicin krem. Høyere nivåer av smerte kan behandles med antiseizure medisiner eller med lavdose antidepressiva. Hvis din smerte nivå er alvorlig, kan legen din vurdere bruk av et opioid som kodein. Alle smertestillende midler bære en viss grad av risiko, så ta kontakt med legen din om eventuelle medisiner han kan foreskrive.

For å få ytterligere lettelse, vurdere å kontakte en fysioterapeut for å få råd og nyttige øvelser. Du kan også dra nytte av avslapningsterapi, akupunktur, ergoterapi eller biofeedback. Oppsøke ressurser eller tjenester som er tilgjengelige i ditt område.

Self-Care Teknikker

Det er visse trinn du kan ta for å minske virkningene av foten nevropati. Først, være klar over miljøfaktorer som gjør symptomene verre. Hvis du er spesielt påvirket av varme eller kulde, gjør hva du kan for å unngå eksponering for disse forholdene. Unngå sko eller klær som legger til ubehag. Hold deg unna alkohol; bortsett fra forverring eksisterende symptomer, kan det føre til ytterligere skade på nervene. Sett deg ned når det er mulig å unngå ekstra stress på føttene. Hvis du også har diabetes, må du flittig kontrollere blodsukkeret. Som alkohol, vil høyt blodsukker direkte skade på nervene.

Beskytt føttene til enhver tid. Bruk sokker og sko enten innenfor eller utenfor, og etablere en vane å sjekke føttene for tegn på skade overflaten eller infeksjon. Fortell legen din om eventuelle endringer som de oppstår.

Forebygging som Treatment

Hvis du er under cellegiftbehandling, være oppmerksom på at bruk av visse medisiner vil øke sjansene dine for å opprettholde foten nevropati. Hvis din nåværende medisiner forårsaker problemer, spør legen din om det er noen passende alternativer som ikke bærer denne risikoen. Legen din kan også være i stand til å justere din nåværende behandling for å redusere nevropati risiko, eller i noen tilfeller hindre fremtidige problemer helt.

Potensielt effektive teknikker inkluderer spre ut behandling over flere dager, og å bremse ned hastigheten ved hvilken som helst individuell chemo behandling er innført i kroppen. Det kan også være mulig å midlertidig stanse behandlingen til dine nevropati symptomene avta. Spør legen din hvis noen av disse løsningene vil fungere for deg.

Kreft Fighting Urter

Kreftbehandling oftest innebærer de tradisjonelle terapier av stråling, kirurgi og kjemoterapi, men det finnes en rekke lovende kreftbekjempelse urter som ofte blir benyttet i tillegg til tradisjonell medisinsk behandling. Noen kreft kjemper urter er også antatt å hindre dannelse av kreft.

Østrogen moduler urter

Hvitløk er tenkt å tilveiebringe beskyttelse kreft ved å redusere proliferasjon av østrogen-aktiverte cancerceller som fører til en redusert tumor-størrelse, spesielt i østrogenrelaterte kreftformer slik som bryst- og livmorkreft. Den aktive komponent i hvitløk, kan allicin øke T-celleformering, og fremme cellulær immunitet, stimulere makrofag toksisitet på tumorceller. Hvitløk er også tenkt å ha antiviral, antibakteriell og soppdrepende aktivitet. Det kan øke selen absorpsjon som er en viktig beskyttende mekanisme mot utvikling av nye tumorer.

Sibirsk ginseng, er ikke teknisk sett en ginseng, men en plante som heter Eleuthero som har blitt brukt som et anti kreft urt fordi det binder seg til østrogen og progesteron reseptorer, blokkerer tumor stimulerende aktivitet. Det er også en immunostimulant som ser ut til å stimulere T-celler og naturlige killer (NK) celleproduksjon som deretter virker til å ødelegge kreftceller.

Immunmodulerende urter

Katteklo, også kalt pau d'arco, er en av de mest brukte anti-kreft urte behandlinger. Det fungerer som en immun stimulator og stabiliserer hvite blodlegemer. Det kan redusere over produksjonen av hvite blodlegemer i tilfeller av blodkreft og kan bidra til å øke hvite blodceller hos pasienter som har gjennomgått kjemoterapi. Det har vist antiviral og anti kreft aktivitet på flere forskjellige typer kreft, inkludert leukemi, glioma og neuroblastom. Det har også vært mye brukt til behandling av hiv og aids.

American Ginseng, også kalt Panax quinquefolius, kan bidra til å aktivere kroppens eget immunforsvar mot kreft og kan være spesielt nyttig i kreft som er mulig å behandle med immun modulatorer som melanom, tykktarmskreft og ikke-småcellet lungekreft. Det kan fungere ved å øke T-hjelpercelledannelse, T-lymfocytter og naturlige killer (NK) celler, som virker til å ødelegge kreftvevet.

Astragalus er en urt som kan aktivere immunsystem ved å øke produksjonen av T-celler og lymfokinet aktivert killer (LAK) celler som arbeider for å drepe kreftceller. Det hjelper også å gjenopprette hvite blodlegemer etter cellegift og kan bidra til å forhindre nyreskade til assosiert med kjemoterapi.

Antioksidanter

Katekiner, i stor grad til stede i rødvin, er potente antioksidanter som kan slutte cellulære prosesser som forårsaker svulst utvikling og vekst. Katekiner antas å forebygge kreft formasjon og beskytte mot kreft metastasering.

Grønn te er en kraftig antioksidant som kan hindre genetisk celleskader forårsaket av både kreft og kjemoterapi. Det er også tenkt å blokkere østrogenreseptorer i østrogenavhengige tumorer slik som brystkreft og livmor kreft og kan redusere tumorblodtilførsel i andre kreftformer.

Barberry ekstrakt inneholder den aktive komponenten, berberin som kan retardere formering av kreftceller og stoppe tumorvekst. Berberin er også en antioksidant som kan hindre dannelsen av nye tumorer.

Virkningene av cellegift etter behandling

Kjemoterapi er en type behandling som oftest brukes for kreft. Det er ofte en effektiv behandling av kreft, men siden det involverer slike kraftige medikamenter, er det en risiko for at pasienten vil oppleve bivirkninger. Noen av disse bivirkningene er små og gå bort, men noen er alvorlig og kan forårsake langsiktige komplikasjoner.

Infertilitet

Infertilitet som en etterbehandlingseffekt av kjemoterapi kan påvirke både menn og kvinner. Denne bivirkningen skjer oftest flere måneder til flere år etter kjemoterapi har blitt administrert.

Hjerteproblemer

De fleste pasienter som har kjemoterapi vil ikke oppleve hjerteproblemer, men noen vilje, og i noen tilfeller denne skaden kan være permanent. De som får cellegift sammen med en gruppe stoffer som kalles biologiske terapi narkotika er på det høyeste risikoen for å utvikle hjerteproblemer som en etter-behandling bivirkning av kjemoterapi. De med pre-eksisterende hjerteproblemer er mer sannsynlig å oppleve ytterligere problemer.

Lung Problemer

Noen pasienter som har hatt kjemoterapi vil oppleve lungeproblemer som en etterbehandlingseffekt. Den vanligste lungeproblemer er problemer med å puste og kortpustethet. Den kortpustethet er mest vanlig under trening eller gå opp en skråning slik som trapper eller bakker. Disse lungeproblemer oppstå på grunn av kjemoterapi narkotika forårsaker lungevevet blir tykkere og mindre fleksibel.

Fare for Second Cancer

Alle pasienter som har hatt cellegift står overfor risikoen for kreft deres reoccurring. Denne risikoen er større i månedene etter behandling, og vil sakte avta etter som årene går. Imidlertid vil noen pasienter som opplever en kreft tilbakefall står overfor en mye vanskeligere kamp. De kan også bli nødt til å bruke forskjellige kjemoterapi narkotika, fordi noen pasientens organer vil er blitt resistent mot kjemoterapi brukes til å behandle sine første kreft.

Nerve Damage

Nerveskader, også referert til som perifer neuropati, kan forekomme etter kjemoterapi. Perifer neuropati er en tilstand som forårsaker smerte på grunn av nerveskader. De fleste pasienter med denne tilstanden opplever nummenhet og smerter i føttene og hendene. Mange pasienter vil merke en nedgang i sine symptomer over tid, men da på grunn av kjemoterapi kan det ta flere år, og noen pasienter lider permanente nerveskader.

Nevrokognitive senskader av kjemoterapi

For mange barn med kreft, kan kjemoterapi være en sann livredder, eller kan i det minste forlenge et barns liv. Men kjemoterapi ikke uten kostnader. En av disse er senskader - uønskede bivirkninger av cellegift som oppstår etter behandling, eller ikke går bort etter behandling. Noen av disse sene, uønskede bivirkninger påvirker nevrokognitiv systemet.

Typer av kreft i Hvilke nevrokognitive senskader blir ofte sett

Nevrokognitive senskader av kjemoterapi er sett oftere i to typer kreft hos barn: Akutt lymfatisk leukemi (eller alle) og barndommen hjernesvulster, for eksempel medulloblastoma.

Hvorfor nevrokognitive Late effekter er sett i disse kreftformene

Høyere doser av stråling blir brukt i kjemoterapi for å behandle disse to typer kreft, eventuelt står for den høyere forekomst av nevropsykologiske senskader som finnes i disse kreftformer.

Leukoencefalopati

En av de nevrokognitive senskader som finnes i akutt lymfatisk leukemi (ALL) er leukoencefalopati, eller unormal hvit substans i hjernen. Symptomer på dette er slapphet, kramper, sløret tale, ataksi og hukommelsestap.

Mineralizing mikroangiopati

Mineralizing mikroangiopati er en annen nevrokognitiv sent bivirkning sett etter behandling av ALL. Det innebærer forkalkning i basalgangliene og hvit substans, tydelig på MR og CT-skanning. Symptomer inkluderer problemer med motorikk, hukommelse, oppmerksomhet og konsentrasjon.

Mangler sett i Survivors av Hjernesvulster

Mange barn behandlet for hjernesvulster som medulloblastoma dukke opp med problemer med verbal IQ, problemer med romlige hukommelse og motoriske ferdigheter underskudd. Avhengig av området av svulsten, underskudd variere.

Sein bivirkningene av cellegift

Sein bivirkningene av cellegift


Kjemoterapi anvendes til behandling av mange forskjellige typer kreft. Dette er fordi kjemoterapi dreper de slemme kreftceller i kroppen din. Problemet er at det også dreper de gode celler i kroppen samtidig. Dette fører til mange ubehagelige bivirkninger for kreftpasienter. Noen av disse bivirkningene kan vare lenge etter at kjemoterapi er avsluttet.

Time Frame

Senskader av kjemoterapi kan begynne å dukke opp et par uker etter at behandlingen er avsluttet. Effektene kan også vente til et par år etter behandlingen til overflaten. Det er ingen måte å fortelle om eller når bivirkningene vil dukke opp.

Langtidseffekter

Kjemoterapi kan føre til flere helseproblemer som oppstår og vare i lang tid. Disse inkluderer kronisk tretthet, leverproblemer, hjertesvikt, nyresvikt, infertilitet og symptomer på overgangsalder.

Senvirkninger

Noen effekter av kjemoterapi ikke møter opp før måneder eller år nedover veien. Disse inkluderer lungesykdom, grå stær, osteoporose, sterilitet og andre former for kreft.

Betraktninger

Kjemoterapi kan føre til ytterligere sene bivirkninger hos barn som har blitt behandlet for kreft. Barn kan oppleve et stunt i deres vekst, fedme, lærevansker, problemer med hukommelsen, synstap, hørselstap og selv en risiko for andre kreft.

Advarsel

Når du bestemmer om ikke å begynne kjemoterapi, må man veie fordelene mot risikoen. Potensielle bivirkninger kan være verdt risikoen hvis livet ditt er i fare.

Vekttap etter kjemoterapi

Kjemoterapi refererer til medikamenter som gis oralt, intravenøst ​​eller ved injeksjon i rekkefølge for å behandle den ukontrollerte deling av celler, typisk forårsaket av kreft. Vekttap kan være assosiert med kjemoterapi, enten det er direkte eller indirekte. Hvis kjemoterapi i stor grad påvirker vekten din det kan påvirke din generelle helse, noe som resulterer i en lav toleranse for behandlingen.

Identifikasjon

Det er normalt at vekten å svinge litt opp eller ned etter kjemoterapi. Men hvis du mister mer enn 5 kg. i en uke under kjemoterapi, bør du informere legen din, ifølge www.chemocare.com. Betydelig vekttap kan være et resultat av kroppen reagerer på kjemoterapi eller underliggende årsaker som har resultert fra behandlingen.

Årsaker

Vekttap på grunn av kjemoterapi er generelt et resultat av kvalme, oppkast, diaré, dehydrering og tap av appetitt. I løpet av de sene stadier av cellegift behandling, kan noen pasienter utvikle anoreksi, eller en fullstendig aversjon mot mat, noe som kan resultere i en dramatisk vekttap, ifølge University of Florida Shands Cancer Center.

Forebygging / løsning

Den beste måten å behandle vekttap etter kjemoterapi er å gjøre ditt beste for å opprettholde vekten ved å spise godt. Legen din kan behandle underliggende årsaker til vekttap som kvalme, oppkast og diaré for å bidra til å redusere betydelig vekttap.

Betraktninger

Legen din kan henvise deg til en ernæringsfysiolog. En kostholdsekspert vil kunne anbefale matvarer som legger et høyt kaloriinnhold i kostholdet ditt. Disse matvarer inneholder vitamin beriket drikke, melkeprodukter, egg, kjøtt og oljer. Dietitians kan hjelpe deg å finne ut om vekttap er et resultat av dårlig kosthold og matvaner. Kosttilskudd kan være en annen anbefaling for å hjelpe deg å opprettholde vekten etter kjemoterapi.

Advarsler

Hvis du opplever uregelmessige hjerteslag, rask pust, vekttap bestående av 5 kg. eller mer i uken, ekstrem tretthet, forvirring og svimmelhet, bør du ta kontakt med lege umiddelbart. For mye vekttap kan være farlig for kroppen og kan også være dødelig hvis den ikke behandles riktig.

Hvordan bruke My Hair for My Wig Etter Chemo

Kjemoterapi kan resultere i mange uønskede bivirkninger som hårtap. Ifølge Chemo Care, kan hårsekkene være følsomme for cellegift siden dine hårsekkceller formere like fort som kreftceller. Som et resultat, er raskt voksende celler mye som kreftceller søkt om av cellegift og ødelagt. Inntil håret vokser tilbake, kan du velge å bruke en parykk. Det er mulig å bruke ditt eget hår for å lage en parykk, men du bør klippe håret minst to måneder i forkant av første chemo behandling.

Bruksanvisning

Forberedelser

Be din familie til å donere hår hvis håret ikke er minst 10 inches lang. Mange parykk maskin trenger en tilstrekkelig mengde hår for å foreta en parykk.

Ta en måling av hodet ditt som en parykk maker med en nøyaktig måling av hodet ditt. Du bør bruke hårnåler til tett feste håret på sidene av hodet for å måle rundt skallen din.

Enten har et familiemedlem eller deg selv måle omkretsen av skallen din. Deretter måler fra starten av hårfestet (toppen av hodet) til nakken din (det punktet der hodet møter halsen). Til slutt, måle hodet fra øre til øre.

Skriv ned dine mål å sørge for en parykk maker. En parykkmaker vil da kunne bruke disse målingene til å gjøre deg til en bedre tilpasning parykk.

Making Your Wig

Sett håret i en hestehale. Ha stylist klippe håret like over hestehale. Hvis du ønsker å gi din parykk volum, kan du plassere flere hår bånd i hele håret, og har din stylist kuttet over båndene.

Send målingene du har gjort av hodet og håret til en parykkmaker som Omsorg og komfort; en tjeneste som gir parykker for chemo pasienter). Det kan være lurt å ta bilder av hvordan håret ditt så før håret blir kuttet. Du kan også gi parykk maker frisyren bilder av hvordan du vil at din parykk å se.

Spør din lege eller ditt forsikringsselskap dersom kostnadene med å lage en parykk kan være tilgjengelig for deg. Ifølge Omsorg og komfort, kan du be legen din for en ekstra kranie Protese (parykk) resept. Noen forsikringsselskaper kan gi kostnaden for enten en del av din parykk, eller dekning for alle kostnader ved din parykk.

Tips og advarsler

 • Ifølge Omsorg og komfort, kan noen parykker ta opptil to måneder å lage.
 • Gi håret til en parykkmaker før cellegift for å sikre at din parykk vil være klar når du har startet din behandlinger.
 • Be familie å donere håret for din parykk. Deres hår kan være farget for å matche håret.
 • Ikke vent til du begynner chemo å lage en parykk, så håret kan begynne å falle ut under behandlingen og en måned etter behandlinger begynte.

Slik Regain Immunitet Etter Chemo

Kjemoterapi er ment for å drepe kreftceller for å hindre dem fra å multiplisere i kroppen din. Normale celler i kroppen din har evnen til å slutte å dele. Men kreftcellene fortsetter å dele seg og dermed formere seg raskt. Svulster kan utvikle og din lege kan bruke cellegift som et alternativ til å behandle kreft. Selv om chemo hensikt er å gjøre deg frisk, kan effekten av behandlingen svekke immunsystemet, siden friske celler blir ødelagt sammen med kreftceller. Holde immunforsvaret sunn etter chemo er viktig å bidra til å få deg tilbake på sporet til føler deg frisk igjen.

Bruksanvisning

Eat Right

•  Snakk med en ernæringsfysiolog om hvordan å formulere et sunt kosthold mer rettet mot din livsstil. Å spise riktig mat etter chemo er avgjørende for å hjelpe deg å få din helse.

Tenk om å ta en multi-vitamin for å få næringsstoffer som du kanskje ikke får ved å spise. Du må være i stand til å minimere muligheten for lider av ernæringsmessige mangler.

Hvis du opplever alvorlig utmattelse eller mangel på appetitt, inkludere mer protein i kostholdet ditt. Protein kan bidra til å gi deg mer energi hele dagen. Ifølge Chemo Care, noen gode kilder til protein er nøtter og belgfrukter.

Spis mer frukt og grønnsaker, som inneholder fytokjemikalier. Fytokjemikalier er viktige forbindelser som avgis av planter, frukt og grønnsaker. Spis mer antioksidantrike matvarer som cantaloupe og aprikoser. Spis greener grønnsaker som brokkoli og grønnkål.

Unngå stress

Selv om det er lettere sagt enn gjort, trenger kroppen din til å bli beskyttet mot stress. Unngå stress kan hjelpe deg med å få tilbake immunitet raskere enn hvis du er stresset. Når du er stresset, kroppen din er mer tilbøyelige til å gi etter for sykdommer og infeksjoner.

Prøv å bli med i en støttegruppe. Ifølge BreastCancer.org, ble det funnet at kvinner som hadde brystkreft og sluttet støttegrupper levde lenger enn pasienter som ikke gjorde. En av de tro var at støttegrupper kan tilby stressreduksjon som kan bidra til å øke immunforsvaret.

Be din lege dersom hans sykehustilbud stress reduksjon terapi. Slike behandlinger kan inkludere yoga eller meditasjon. Involvere deg i en klasse kan bidra til lavere nivåer av stresshormoner som adrenalin.

Tips og advarsler

 • Det er viktig å holde seg frisk etter å ha fått cellegift.
 • Vask alltid hendene dine når du kommer i kontakt med mennesker. Dette vil hindre deg fra å få alvorlig syk.
 • Når du føler deg opp til det, innlemme øvelsen i din daglige rutine. Trening kan bidra til å forbedre humøret, få oksygen pumping gjennom dine organer og bidra til å øke kroppens immunrespons.
 • Hold deg unna de som er syke. Du er immunforsvaret allerede er kompromittert når du er ferdig chemo behandlinger.
 • Ikke prøv urte kosttilskudd med mindre legen din gir deg den gå videre. Legen din bør validere noen former for alternative metoder for å få tilbake immunitet.

Kumulative bivirkninger av cellegift

Kjemoterapi er en intens form for behandling gis til person som lider av kreft. Det fungerer ved å innføre kraftige stoffer i blodet som drepe kreftceller, og kan administreres i intravenøs eller pilleform. Selv om kjemoterapi er en av de mest aggressive og vellykkede typer kreft behandling tilgjengelig, også frembringer den kumulative mange bivirkninger på grunn av det faktum at det dreper friske celler i tillegg til kreftceller.

Ny Cancer

En vanlig kumulativ bivirkning av kjemoterapi er en økt risiko for å utvikle en ny form for kreft etter behandling.

Digestive Forstyrrelse

Personer som gjennomgår kjemoterapi har en tendens til å oppleve fordøyelsesforstyrrelser som en kumulativ effekt, som chemo narkotika målrette raskt divId celler, slik som de som finnes i magen og tarmene. Kronisk diaré, dårlig fordøyelse og dårlig næringsopptak er vanlig.

Hjertesykdom

Cellegiftbehandling gjør pasientene mer utsatt for å utvikle hjertesykdom. Dette kan skje på grunn av eliminering av sunne celler i muskelvevet, noe som gjør den svakere og mindre i stand til å bevege seg blod. Hjertesvikt er også en mulig bivirkning ved behandling.

Håravfall

Hårtap, spesielt tap av øyenbryn og hår på hodet, er en vanlig kumulativ bivirkning av kjemoterapi som kan ta mange måneder etter behandling for å korrigere.

Kumulative effekter for kvinner

Det er flere kumulative bivirkninger av cellegift for kvinnelige pasienter, inkludert tidlig overgangsalder, uregelmessig menstruasjon, småblødninger gjennom hele menstruasjonssyklusen og infertilitet.

Hvordan bli gravid etter livmorhalskreft

En kvinnes evne til å bli gravid og bære frem barn etter livmorhalskreft er helt avhengig av stadium av livmorhalskreft som ble behandlet og prosedyrene gjort for å fjerne kreften. Hvis livmoren og et parti av livmorhalsen forbli, og den reproduktive organer er ikke blitt gjort steril med terapi slik som stråling, så er det en mulighet for at kvinnen kan tenke et barn. En radikal trachelectomy later en del av livmorhalsen intakt og er et behandlingsalternativ for tidlige stadier av livmorhalskreft som kan bevare fruktbarheten og gi en sjanse for unnfangelse.

Bruksanvisning

Conceiving Etter livmorhalskreft

•  Diskuter dine alternativer med legen som behandlet din livmorhalskreft. Hvis du hadde en hysterektomi å fjerne kreften, vil du ikke være i stand til å unnfange og bære et barn, siden du ikke har en livmor. Hvis du hadde stråling eller annen behandling som har gjort deg infertile, vil du ikke være i stand til å bli gravid ved hjelp av konvensjonelle metoder.

Gjør en avtale med en fruktbarhet spesialist hvis du har frosset egg før behandling og har beholdt livmor. Prosedyrer for eksempel in vitro fertilisering kan brukes med frosne egg og fersk eller frossen sæd. In vitro fertilisering er en prosess hvor befruktning finner sted i et laboratorium, og den resulterende embryo settes inn i livmoren.

Snakk med legen din om surrogacy. Hvis du ikke lenger har en livmor, men har frosset egg eller er åpne for eggdonasjon, kan du være i stand til å ha et barn gjennom en surrogat. Surrogat vil bære fosteret gjennom hele svangerskapet.

Hvis du beholder din livmor og har ikke hatt stråling eller cellegift som gjør deg steril, så du kan bli gravid naturlig. Hvis du har hatt en prosedyre som en kjegle biopsi eller radikal trachelectomy, kan det hende at livmorhalsen ikke være sterk nok til å opprettholde en graviditet og bør du bli overvåket av en fødselslege på grunn av spontanabort og for tidlig fødsel risiko.

Tips og advarsler

 • Snakk med legen din om alternativer for å bevare fruktbarheten når du først diagnostisert med livmorhalskreft, som han kan være i stand til å tilby deg ulike behandlinger i et forsøk på å beholde fertiliteten.
 • Prosedyrer som kjegle biopsier ikke har en innvirkning på fruktbarheten, men det kan være en økt risiko for spontanabort og for tidlig fødsel etter cervicalcancer.org.

MDS Etter cellegiftbehandling

MDS eller myelodysplastisk syndrom, er en av flere sykdommer som kan påvirke blod og benmarg. Det finnes to typer av MDS, primær MDS og sekundære MDS. Primær MDS kan variere fra mild til alvorlig, med alvorlige former utvikler seg til en leukemi kalles akutt myelogen leukemi. Kjemoterapi og strålebehandling årsaken til den andre type MDS: sekundær MDS. Sekundær MDS en tendens til å være mye mer alvorlig enn primær MDS; de unormalt i kromosomene er mer alvorlig og prognosen er vanligvis ganske dårlig.

Hva er MDS

MDS påvirker benmargen (vevet i bein der cellene er lagret). Normalt umodne celler (kalt stamceller) forblir i benmargen som de går gjennom en prosess som kalles hematopoiesis. I løpet av hematopoiesis, umodne celler utvikler seg til enten hvite blodlegemer, røde blodlegemer eller blodplater. I MDS pasienter, betyr hematopoiesen ikke skje på riktig måte. Som et resultat, er umodne celler (kalt blaster) og unormale celler (kalt dysplastics) slippes ut i blodet. Antallet av normale celler avtar, senke blodlegemer og resulterer i en rekke uønskede symptomer.

Sekundær MDS

Sekundær MDS er forårsaket av strålebehandling eller kjemoterapi, vanligvis administreres som behandling for en annen type kreft. Sekundær MDS kan utvikle seg mellom to og ti år etter eksponering for kjemoterapi narkotika og stråling. Ifølge Atlas of Genetics og cytogenetikk i onkologi og hematologi, de vanligste medikamenter assosiert med utvikling av sekundære MDS inkluderer anthracyclins, alkykating agenter og epipodofyllotoksiner.

Symptomer

Symptomer inkluderer anemi, svakhet eller tretthet, en tendens til blåmerker eller blør lett, og hyppig feber av infeksjon. Hvis du har gjennomgått kjemoterapi eller stråling og begynner å oppleve noen av disse symptomene, er det viktig å diskutere dem med legen din for å utelukke sekundær MDS.

Behandling

Behandlingen varierer avhengig av tilstand og pasientens behov. Fordi prognosen er dårlig for sekundær MDS, mange pasienter velger kun støttebehandling. Støttende omsorg innebærer behandling for symptomene på MDS, i motsetning til behandling for sykdommen. Dette kan inkludere blodoverføringer for å øke blodlegemer (for å hjelpe avverge infeksjon eller redusere tretthet eller andre symptomer) og / eller blodplatetransfusjon for å administrere blødninger og blåmerker.

Kjemoterapi kan være et alternativ for å behandle selve sykdommen. Kjemoterapi er laget for å drepe kreft samtaler. Kun 30 til 40 prosent av alle MDS pasienter (de med både primær MDS og sekundære MDS forårsaket av kjemoterapi) dra nytte av denne formen for behandling.

Benmargstransplantasjon og / eller stamcelletransplantasjon er den eneste behandlingen som har vært relativt vellykket på forårsaker MDS å gå inn i remisjon. Det er mange mulige bivirkninger forbundet med denne formen for behandling, og pasienter med høy alder eller andre medisinske problemer kan ikke være gode kandidater for en transplantasjon.

Andre risikofaktorer

En studie gjort ved Columbia University Medical Center og New York Presbyterian Hospital tyder på at risikoen for å utvikle sekundær MDS etter kjemoterapi behandling kan bli forsterket av visse andre faktorer, blant annet bruk av GM-CSF eller G-CSF i behandling av brystkreft. Denne studien har imidlertid konkludert med at frekvensen av suksess ved bruk av cellegift i behandling av primær brystkreft oppveier risikoen for MDS.

Hvordan avlaste jeg angst effekter etter Chemo?

Hvordan avlaste jeg angst effekter etter Chemo?


En av de mest stress ting som kan forårsake angst hos en person mottar en kreftdiagnose. Etter å ha blitt diagnostisert med kreft, kan en person oppleve mer angst effekter enn vanlig. Angst effekter kan inkludere rastløshet, irritabilitet, følelser av frykt, konsentrasjonsvansker og utålmodighet. Det er normalt å føle seg mer engstelig under visse tider under kreftbehandling. En av disse tider er under og etter kjemoterapibehandlinger. Det er lett for sinnet å vandre og tenke på de mulige bivirkninger av cellegift, som håravfall, tretthet, kvalme, smerter, diaré og blodpropp problemer. Det er flere måter å lindre angst effekter etter chemo behandlinger.

Bruksanvisning

Bruk refleksologi å hjelpe deg å slappe av og holde seg rolig. Refleksologi er en form for massasje med trykket som er satt på flere områder av kroppen, spesielt hender, føtter og ører. Nervene i disse områdene er koblet til visse kroppslige organer eller andre deler av kroppen. Massasjeteknikker som brukes i refleksologi bidra til å redusere stress og spenninger, samt forbedre sirkulasjonen av blod. Refleksologi kan hjelpe en person å hvile enklere når engstelig følelse oppstår.

Hold positive. Det er alltid godt å ha en positiv holdning, men det er enda mer viktig når du går gjennom kjemoterapi behandlinger. Etter behandlingen, bero deg selv at du gjør alt du kan for å hjelpe behandle sykdommen din, og fortell deg selv at du kan slå den.

Finn et støttesystem. Familie og venner er flott å snakke med om din frykt. Et annet godt støtteapparat ville være en kjemoterapi støttegruppe. Når angst kommer inn i bildet, er det nyttig å fortelle folk hvordan du føler deg. Når du uttrykke din frykt til folk som bryr seg, eller til andre som går gjennom det samme, kan du få forsikring og kan føle deg mer avslappet.

Lytt til musikk etter kjemoterapi avtaler eller helst du føler deg engstelig. Du kan føle deg veldig engstelig etter kjemoterapibehandlingen. Klassisk musikk eller musikk som er treg i tempo kan hjelpe deg med å slappe av og føle deg roligere.

Bruk progressiv muskelavslapping etter kjemoterapibehandlingen. Dette er en avspenningsteknikk som har du fokusere på en kroppsdel ​​om gangen. Start med tærne og puste dypt. Fokusere på at kroppsdelen og ta noen dype åndedrag. Neste, flytte opp til å fokusere på ankelen. Ta ytterligere noen få åndedrag. Som du fokuserer på en bestemt kroppsdel, konsentrere seg om å slappe av den aktuelle muskelen. Fortsett å flytte opp kroppen din, avslappende hver muskel som du fokuserer på. Innen du når toppen av hodet ditt, bør du føle deg roligere.

Hvordan takle bivirkningene av cellegift

Hvordan takle bivirkningene av cellegift


Håndteringen av de bivirkninger av cellegift kan være utfordrende i beste fall. Jeg håper noen av disse tipsene vil hjelpe deg og din familie og venner som du fatt på sa reise.

Bruksanvisning

•  Den mest merkbare bivirkning av cellegift er hårtap. Noen tar dette på full kraft, og bare klippe håret umiddelbart eller barbere hodet i påvente av den uunngåelige hårtap. Andre bekjempe den hvert steg på veien.

Lære å bruke skjerf for kvinner er en fin måte å takle hårtap. Velmenende venner og familie kan bidra til å samle fargerike eller favoritt scarfs samt hatter at pasienten kanskje har lyst før hårtap begynner.

Jeg kjente en gang en gal som barberte hodet da hennes søster gikk gjennom kjemoterapi. De gikk gjennom håravfall sammen på den måten, og det var slik en dyrebar gave. Jentene var 17 og 18 på den tiden, og ingen som ikke kjenner dem egentlig visste hvilken som var pasienten. For en fantastisk gave som søsteren ga.

Kvalme og oppkast. Snakk med legen din og vet bivirkningene av medisiner du skal ta. Hold en journal som du går, slik at du vet hvilke medisiner tendens til å påvirke deg mer enn andre.

Spis mindre måltider oftere. I stedet for 3 måltider om dagen prøve seks måltider per dag å holde dem mindre og hyppigere ofte bidrar til å lindre kvalm følelser ledsaget av cellegift.

Germ krigføring. Folkemengder og offentlige steder kan være en utfordring til chemo pasienten. Med hvite blodverdier lave og bakterier i fellesområdene på en all time high det bare ikke fornuftig å ta deg ut i det offentlige og utsetter deg for disse bakteriene.

Lag en plan. Hvis du må gå ut i offentligheten bære en maske. Send en betrodd venn på et ærend i stedet. Planlegge rundt de dager da dine teller vil være lav og har tenkt å ha disse dager hjemme med sunne venner og familie.

Du trenger ikke å fullstendig isolere deg, men jeg bruker sunn fornuft.

Fatigue. Få mer hvile etter behov. Du kan føle deg for sliten til å gjøre noe. Ha en betrodd venn eller familiemedlem til å hjelpe deg hvis det er nødvendig. Har enkle oppgaver, men ingenting komplisert planlagt for dagene umiddelbart etter behandlinger.

Tips og advarsler

 • Det greit å henge et skilt på døren din som forklarer at hvis noen har vært syk de siste to ukene for å behage ikke besøke, men heller gå hjem og ringe.
 • Det greit å fortelle folk du er for sliten for selskapet.
 • Det greit å bli hjemme og ta vare på deg selv.
 • Unngå folk med forkjølelse og virus er ikke alltid forstått av andre. Ikke la det få deg ned og ikke gi i. Det kan være livstruende for deg.

Hvordan å rense Etter Chemo

Kjemoterapi for kreft har mange effekter på kroppen. Hjernen fungerer er ikke opp til pari, og det er heller ikke det naturlige immunsystemet etter behandlinger som kjemoterapi. Detoxing er en måte å bidra til å øke hastigheten på utvinning tid etter eksponering for stråling. Detoxing kan være så enkelt som å drikke spesielle te og spise organisk. Det er intensive renser, betegnes ayurvediske renser, som kan gjøres uten at det påvirker anti-kreft effekt av cellegift. Denne type rens må gjøres under kyndig veiledning.

Bruksanvisning

Detox Tea

•  Legg urtene i en te-pose. Varme opp vann til det er nesten kokende.

Hell vannet over urtene.

Bratte te og drikke det hele dagen.

Gjenta i to måneder.

Tips og advarsler

 • Spise minimalt bearbeidet, økologisk mat, spesielt proteinkilder som belgfrukter, magert kjøtt, tofu og nøtter og frø. Unngå alle typer forurensning, inkludert kjemiske røyk fra huset rengjøringsmidler og sigarettrøyk. Ikke drikk alkohol eller spiser kunstig, sukkerholdige og altfor bearbeidet mat. Konsumere fiber hver dag for å ytterligere hjelpe eliminering av giftstoffer. Drikk rikelig med væske.
 • Du må først diskutere med legen din eventuelle rens du kanskje ønsker å utføre.

Etter Effekter av kjemoterapi

Etter Effekter av kjemoterapi


Kjemoterapi er behandling av sykdom, vanligvis kreft, ved hjelp av kjemikalier - levert oralt eller intravenøst ​​- som dreper celler. Alle legemidler har forbundet side og etter effekter, men for optimal helse etter kjemoterapi behandlinger, er det nyttig å få vite om de langsiktige risiko og fordeler forhånd. Cellegift etter effektene er mange og varierte; i beste fall de er ubehagelige, og i verste fall at de er farlige.

Memory Loss

Noen kreftpasienter opplever hukommelsestap eller endringer knyttet til læring, forståelse og dom etter kjemoterapi.

Kognitive effekter

Forskning har vist at kreftpasienter som ble kirurgi, så vel som kjemoterapi led krymping i området av hjernen som arbeider med kognitive evner.

Sekundær Neoplasia

Sekundær neoplasi (vanligvis akutt myelogen leukemi) noen ganger oppstår etter kjemoterapi, og kan bli forsinket med så mye som 30 år.

Immune System

Nesten alle kjemoterapi forårsaker immunsystem depresjon, og kan føre til en reduksjon i hvite og røde blodlegemer, samt blodplater.

Metabolske komplikasjoner

Kjemoterapi behandling for svært store svulster kan føre til metabolske komplikasjoner som kalles tumorlysesyndrom, som kan være livstruende hvis den ikke behandles.

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige og mindre farlige kjemoterapi effekter inkluderer kvalme, oppkast, smerter, hårtap, anemi, forstoppelse og diaré.

Sykehus Behandling Etter magekreft Surgery

Sykehus Behandling Etter magekreft Surgery


Ifølge Mayo Clinic, er magekreft (eller magekreft) ikke veldig vanlig i USA, men er mer utbredt i andre deler av verden. Hvis det oppdages kreften tidlig, kan kirurgi være alt du trenger for å fjerne svulsten. Uansett, som kirurgi er sannsynlig, vil du nesten helt sikkert nødt til å bruke litt tid på sykehuset.

Lengde på Din Hospital Stay

Du vil sannsynligvis være på sykehuset for mellom tre dager og en uke, og muligens lenger. Recovery varierer fra person til person, og er avhengig av den type operasjon utført og om det er noen komplikasjoner.

Innleggelse Monitoring

Mens på sykehuset, vil du bli overvåket i post-kirurgiske komplikasjoner, som for eksempel blodpropp, blødning, infeksjon, organskader nærheten magen (for eksempel leveren) og væske lekker mellom magen og spiserøret (en sjelden komplikasjon) .

Coping med Pain

Forvente å føle smerte rundt snittet for de første dagene etter operasjonen. Mens du er på sykehuset, kan du ha en epidural eller smertepumpe for å administrere din smerte og lar deg starte gjenopprettingsprosessen.

Bivirkninger av smertestillende medikamenter

Smertestillende medikamenter, immobilitet og mangel på å spise eller drikke regelmessig mengder kan føre til forstoppelse etter operasjonen. Din lege eller sykepleier vil være i stand til å komme med forslag om hvordan du kan gjenopprette avføring.

Utlades

Før utslipp vil du bli gitt full instruksjoner om hjemmehjelp, herunder eventuelle endringer i kostholdet som er nødvendige. Avhengig av hvilken type magekreft, kan det hende du også trenger ytterligere behandling, for eksempel cellegift.

Ting å spise etter Chemo

Kvalme og oppkast er vanlige bivirkninger av cellegift, men noen mindre endringer i kostholdet ditt kan gjøre dette stadiet av behandlingen mer utholdelig. Du bør holde deg unna visse matvarer og bevege til andre, men siden chemo påvirker alle forskjellig, må du skreddersy kostholdet til dine egne symptomer og helsebehov. Snakk med legen din om eventuelle symptomer du opplever etter cellegiftbehandling og noen matvarer du spesifikt bør eller ikke bør spise.

Foods å unngå

Hold deg unna din favoritt mat etter kjemoterapi. Kvalme og oppkast kan vende deg mot disse matvarene, en effekt som kan nøle etter behandlingen avsluttes. Unngå fet, fet, krydret og søt mat, fordi disse kan utløse kvalme symptomer. Sure matvarer, for eksempel sitrusfrukter og juice, kan irritere sensitiv system. Hold deg unna koffein og alkoholholdige drikkevarer for å unngå problemer. Generelt, ikke spise noe som har en tendens til å føle seg tung i magen.

Ikke spis noe under oppkast episoder, og sakte lette tilbake til å spise etter oppkast slutter.

Foods å spise

The American Cancer Society antyder spise myke, blid, lettfordøyelig mat på dagen av kjemoterapibehandlingen. Spis tørre matvarer, for eksempel kjeks, toast og tørr frokostblandinger, når du står opp om morgenen og noen få timer til å bosette magen. Nippe til klare væsker hele dagen for å sørge for at du holder deg hydrert. Spis små måltider ofte, slik at du er aldri for sulten eller for full. Prøv matvarer som ikke har sterk lukt og velge kule mat heller enn varme og krydrete retter. Prøv å holde deg til en balansert diett som inneholder magert kjøtt (bakt, ikke stekt), ikke-sukkerholdig brød og pasta, poteter, frukt og grønnsaker som du kan tolerere dem.

Betraktninger

Ikke alle kjemoterapi pasienten opplever kvalme og oppkast, så ikke endre kostholdet ditt før du vet hvordan behandlingen påvirker deg. Selv om du bør drikke rikelig med væske i løpet av dagen, unngå å drikke væske med måltider. Hvis du trenger å hvile, holde hodet hevet i minst to timer etter å ha spist for å unngå kvalme og oppkast. Du bør spise i et kjølig rom som er fri for sterke lukter. Frisk luft og løse klær kan bidra til å lette ubehag etter å ha spist. Daglig mosjon kan bidra til å holde forstoppelse i sjakk, men unngå trening rett etter å ha spist, fordi det kan bremse ned fordøyelsen og øke ubehag.

Forventet levealder Etter en stamcelletransplantasjon for store B-celle Diffuse lymfom

Forventet levealder Etter en stamcelletransplantasjon for store B-celle Diffuse lymfom


Diffuse store B-celle lymfom er en type non-Hodgkins lymfom, en kreft i de hvite blodcellene. Diffus stor B-celle er den vanligste av non-Hodgkins lymfomer, som utgjør omtrent 30 prosent av disse kreftformer, i henhold til Lymfom Research Foundation. Det er en aggressiv, hurtigvoksende lymfom ofte presentere som en hevelse i lymfeknutene. Det er imidlertid forventet levealder med denne kreften faktisk bra, fordi, mens det er aggressive, har den en høy kur rate.

Grunner for en Transplant

Vanligvis er en stamcelletransplantasjon brukes for diffuse store B-celle lymfom når et tilbakefall, eller kreften avkastning, oppstår etter initial kjemoterapi og / eller strålebehandling. Stamcelle behandling gjør at leger til å bruke høyere doser kjemoterapi enn ellers mulig, fordi stamceller vokse nye blodceller for å erstatte celler ødelagt av cellegift.

Kandidater til et Transplant

Ikke alle er en egnet kandidat for en stamcelletransplantasjon for diffuse store B-celle lymfom. En person skal være i god fysisk helse og under en alder av 70 for å bli vurdert, da dette forbedrer levealder for pasienten.

Gode ​​indikatorer

De som tolerert deres innledende behandling av kjemoterapi godt for sine diffuse store B-celle lymfom har en bedre sjanse for et godt resultat med stamcelletransplantasjon.

Typer

Stamcellene kommer fra en donor i allogene transplantasjoner, og er mer risikable prosedyrer, med 20 til 30 prosent av pasientene som dør i løpet av prosessen. Imidlertid eksisterer en høy herdehastighet for de som overlever prosedyren.
Med autologe transplantasjoner, stamcellene komme fra pasienten, og risikoen er lavere, med en 2 prosent dødelighet av fremgangsmåten, men herdehastigheten for overlevende er lavere.

Prognose

Prognosen for en pasient som har hatt tilbakefall og fikk stamcelletransplantasjon er generelt god hvis pasienten er under 70 og i god allmenntilstand. Stamcelletransplantasjoner blir vurdert som svært effektive behandlinger, og en betydelig del av pasientene helbredet etter behandlingen, men hvert tilfelle er individuelt og mange faktorer må tas i betraktning ved bestemmelse levealder.

Hjelp for Pain Etter Helvetesild

Hvis du noen gang har hatt vannkopper du bærer et virus som heter varicella zoster, eller helvetesild. Viruset lever videre i nervecellene i kroppen din der det kan forbli sovende i mange år. Aldringsprosessen, så vel som stress, svekker immunsystemet og kan utløse helvetesild. Det er utstilt som en smertefull, møne-lignende utslett og kan ta så lenge som en måned å avta. Postherpetisk nevralgi kan føre til. Dette er en smertefull tilstand av utslett-berørt område som varer i mange år. Heldigvis er det lettelse for dem som lider.

Lettelser Pain

Hvis du lider av postherpetisk nevralgi så smertebehandling er en del av livet ditt. Legge press den elendige området vil lindre smerten. For eksempel, hvis ryggen din plager deg, sitter i en fast stol med en straight, solid back vil legge press for å lindre ubehag. Dersom den berørte området er på brystet, en god hard cover bok grep tett over området kan lette ubehag. Hvis du er en kvinne som bruker vesken kan gjøre utslaget.

Kule kluter

En kald eller varm komprimere plassert på det smertefulle området kan berolige huden og lindre smerten. Hvis du lider av postherpetisk nevralgi, vurdere iført løstsittende, glatt materiale i stedet for grove, tettsittende klær som kan irritere huden din.

Pain Meds

Zovirax, Valtrex og Famvir er tre medisiner tilgjengelig som hjelpe behandle helvetesild. Disse kan være foreskrevet av legen din. Jo tidligere du starter behandling, jo bedre er sjansene for å forkorte sykdommen og kanskje hindre noen post-helvetesild smerte. Hvis derimot, postherpetisk nevralgi oppstår, over-the-counter smerte medisiner som Tylenol eller Advil kan behandle berørt område.

Vaksine

Omtrent en tredjedel av befolkningen har helvetesild viruset, sier The Centers for Disease Control. Risikoen for å lide av helvetesild stiger etter fylte 50, men øker etter 60. Heldigvis vaksinen Zostavax antas å sterkt redusere risikoen for helvetesild og dens ettervirkninger. Det anbefales for personer 60 år og eldre.

Risiko

Du bør ikke ta Zostavax hvis du er allergisk mot gelatin eller antibiotika neomycin. Hvis du har andre forhold, for eksempel HIV, AIDS, kreft og gjennomgår stråling eller cellegift eller noen form for kreft som påvirker benmargen, bør du ikke ta vaksinen. Vaksiner er tiltalende som en rask løsning på et langsiktig problem, men i tilfelle av postherpetisk nevralgi, det finnes alternativer, og i mange tilfeller, de fungerer.