Digidexo.com

jodinnhold i tang

Jod mat liste

Jod mat liste


Mange folk ikke innser hvilken rolle jod spiller i deres hverdag, eller hvordan den fungerer i kroppen sin. Jod er et mineral som er vesentlig for vekst og funksjon av skjoldbruskkjertelen. Mangel på jod i kostholdet kan føre til hypotyreose, en underaktiv skjoldbruskkjertel, eller i ekstreme tilfeller, en hevelse i skjoldbruskkjertelen under kjeven, kalles struma. For å unngå dette, er det viktig å inkludere jod-rik mat i ditt daglige kosthold.

Iodized Salt

En av de mest brukte krydder, er iodized bordsalt en stor kilde til jod. Inneholder 300 mikrogram jod per 100 gram, inneholder iodized salt dobbelt kroppens daglige behov for jod. Iodized salt kan legges til et bredt utvalg av retter, som pasta, salater, smørbrød og sauser. Imidlertid kan for mye salt være en dårlig ting, som overflødig natrium kan føre til vannretensjon og en topp i blodtrykket, så pass på å holde seg til den daglige anbefalte mengden på 2400 milligram. Dette kan enkelt gjøres ved å sjekke etikettene på forberedt og pakket mat og holde orden på ditt daglige inntak av natrium og jod.

Seaweed

Tang er en populær diett stift i Asia og mange øya land. Verdsatt for sin smak og fiberinnhold, har tang også et høyt innhold jod. Fordi tang får sin jod fra vannet og den vokser i jord, jodinnhold i tang varierer. Men saltvanns tang inneholder vanligvis mellom 500 og 8000 milligram jod. Dette kan inntas i sushi ruller og tang salater, eller som en sandwich eller wrap fylling. Brunalger har den høyeste jodinnhold, grønne og røde alger begge har mindre jod, men fremdeles er gode diettkilder jod.

Yoghurt

Kumelk er en god kilde til jod, med en kopp to prosent melk gir 39 prosent av det daglige anbefalte servering av jod. Fordi yoghurt er en kultivert, melkebasert produkt, er det en enda høyere jodinnhold i yoghurt enn det som finnes i melk. En kopp fettfattig yoghurt inneholder 58 mikrogram jod og 58 prosent av det daglige anbefalte servering av jod. Det høye innholdet av jod i melk og melkebaserte produkter kan tilskrives jod-beriket fôr som melkeku er lei. Dette jod-beriket fôr er spist av storfe og jod går over i melken, som er hvordan det blir konsumert av mennesker.

Tang brukes til å miste vekt

Finn ut mer om tang, hvis du leter etter en trygg og enkel måte å øke stoffskiftet, forbedre thyroid funksjon, og gå ned i vekt. Vekttap studier tyder på at bruk av tang eller tang kosttilskudd kan hjelpe deg å forbrenne fett. (Se referanser.) Det kan ikke være lenge før en ekte anti-fedme pillen er utviklet fra brun tang. Og i mellomtiden kan du bruke tang som en del av din velbalansert kosthold, trene regelmessig, og likevel gå ned i vekt.

Brown Seaweed Compound Burns Fat

I 2006 ble det rapportert om resultatene av Dr. Kazuo Miyashita sin tang forskning ved American Chemical Society landsmøte. På Hokkaido University i Japan, legen og hans kolleger matet rotter en konsentrert substans som heter fucoxanthin, hentet fra brun tare. Ekstraktet syntes å øke produksjonen av et protein som bidrar i metabolismen av fett. De overvektige rotter mistet 5 til 10% av kroppsvekten sin.

Den sammensatte fucoxanthin gjør noe med et protein som kalles UCP1, forårsaker fett oksidasjon og konvertering av energi til varme. Det stimulerer protein til å brenne fett, spesielt hvitt fettvev, hva slags fett rundt våre indre organer. Dette tyder på at brune tang kosttilskudd ville være effektive for å redusere magefettet. Den brune tang, også kjent som tare eller wasame, blir ofte brukt til å legge smak til miso suppe og andre japanske oppskrifter. Før du begynner å spise en diett av miso suppe, husk det ville ta mye av brun tang for å gå ned i vekt.

Menneskelig Anti-Fedme Pill er rett rundt hjørnet

Ifølge Dr. Miyashita, ville det ikke være praktisk for folk å konsumere nok fucoxanthin i form av tang for å gå ned i vekt. Til slutt, når en konsentrert form av stoffet er utviklet, vil du kunne få tilgang til nok fucoxanthin å miste vekt. "Menneske studier er planlagt," forskeren sier, estimerer at så tidlig som 2011 en anti-fedme pillen vil være tilgjengelig for forbrukerne, laget av et sammensatt hentet fra brun tang.

Another Way Seaweed kan hjelpe deg å miste vekt nå

Fordi høye nivåer av jod finnes også i brun, rød og grønn tang, er det tenkt å være nyttig for skjoldbruskkjertelen funksjon. "Sunn funksjon av skjoldbruskkjertelen er avgjørende for å opprettholde forbrenningen og hindrer opphopning av kroppsfett," skriver Burton Goldberg i "alternativ medisin". Bruke tang og tang kosttilskudd kan akselerere vekttap ved å støtte skjoldbruskkjertelen. Imidlertid er jod vanskelig for kroppen å absorbere, i henhold til Goldberg, som anbefaler at det også ta vitamin A for å øke absorpsjonen jod.

Tang er en kraftpakke av næringsstoffer

Tang er rikt på mineraler som bare ikke finnes i høye nok mengder i maten vår, men de er alle nødvendige for optimal helse og metabolsk effektivitet. Forfattere Seibin og Teruko Arasaki liste tang blant "grønnsakene i havet", som er navnet på deres bok. De rapporterer at "alle de mineraler som kreves av mennesker, inkludert kalsium, natrium, magnesium, kalium, jod, jern og sink er til stede i tilstrekkelige mengder. Dessuten er det mange sporstoffer i tang." Du kan få alle viktige vitamin fra disse "grønnsaker" fra havet, også, inkludert vitamin A i form av betakaroten. Også, B1, B2, B6 og niacin, vitamin C, pantotensyre, folsyre og selv små mengder av vitamin B12 er alle tilstede, noe som sjelden forekommer i land grønnsaker.

Husk, tang er høy i natrium som kan føre til høyt blodtrykk. Pass på å sjekke med legen din før du legger tang for din helse regime.

Alfalfa & Tang Helse Fordeler

Alfalfa & Tang Helse Fordeler


I de senere årene har tang og alfalfa vært spioneringen som supermat på grunn av deres høye vitamin og mineral konsentrasjoner. Tare og alfalfa (spirer) er tilgjengelig på helsekostbutikker i sine friske former, men de blir stadig solgt i pulverisert og capsuled former også. Noen mennesker tar høye konsentrasjoner av tang og alfalfa for å løse helseproblemer. Tare og alfalfa selges ofte som en kombinasjon vitamin fordi de utfyller hverandre så godt. Les videre for å lære mer om tang og alfalfa og hvordan de kan nytte for din helse.

Historie

For mange år siden, begynte kinesiske leger forskrivning alfalfa som et middel for fordøyelseskanal problemer. Alfalfa er innfødt til Vest-Asia, og leger i India også foreskrevet alfalfa blader og deres blomstrende topper for fordøyelsesbesvær. I USA, 19. århundre legene foreskrevet alfalfa å stimulere amming hos ammende mødre.

Tare har lenge vært et fast innslag i den japanske dietten fordi det er rikelig i farvannet rundt Japan. Tyreoideasykdom er praktisk talt ukjent i Japan, og mange forskere tilskriver dette til det faktum at den japanske diett har tradisjonelt omfattet store mengder av tare.

Betydning

Alfalfa og tare kan gjøre en betydelig forskjell i helsen til de som har vitamin eller mineral mangler. Fordi de er så rik på vitaminer og mineraler, alfalfa og tare er ideelle supplement til nesten enhver diett. Alfalfa er spesielt rik på vitamin K, som mange amerikanere ikke får nok av. Tare er svært høy i mineraler, spesielt jod, sink og mangan. Disse mineralene er svært viktig for personer med skjoldbrusk problemer.

Typer

Alfalfa og tare kan både bli funnet i pulverisert kapselform i helsekostbutikker eller vitamin butikker. I sin ferske staten, er tare oftest funnet i asiatiske markeder. Den kan tilberedes og spises som en frisk grønnsak. Tørket tare brukes i sushi. Alfalfa har tradisjonelt vært et dyr avling, men alfalfaspirer er en svært populær mat. Alfalfaspirer er deilig i salater og sandwicher.

Fordeler

De helsemessige fordeler av alfalfa og tare er mange. Alfalfa kan bidra til å løse problemer med nyrene, autoimmune problemer, leddgikt og kikhoste. Det har også vist seg å hindre slag og senke kolesterolnivået. Tare kan øke immunforsvaret, forbedre energinivået og leverfunksjon, kontrollere appetitten og hjelpe med skjoldbrusk problemer.

Advarsel

Innenfor de siste årene, har høye nivåer av arsen blitt funnet i tare kosttilskudd. Arsen er et tungmetall som er naturlig til stede i miljøet, men tas i høye doser, er giftig arsen. Forskere advarer mot å ta høye doser av tare på grunn av dette. Arsen funnet i tare kosttilskudd kan føre til hukommelsestap, håravfall og ekstrem trøtthet.

Hva er fordelene med Nori Tang?

Hva er fordelene med Nori Tang?


Japansk nori tang er den mest populære tang og en multi-million dollar industrien. Nori er vanligvis selges som flate ark og er ofte ristet. Dette tang er ikke bare deilig, men det gir også en rekke helsemessige fordeler.

Vitamin og mineral innhold

Nori er noen ganger kalt "The Reservoir av vitaminer" på grunn av sitt høye innhold av vitaminer. Nori tang inneholder en høy mengde av vitaminer som vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, niacin, vitamin C, vitamin B12 og vitamin B5. Nori inneholder også så mye jern som ett egg.

Aminosyre

Nori inneholder så mye proteiner som soyabønner, og er lett fordøyelig og assimileres i kroppen. Den tang er også rik på aminosyrer og inneholder alaline, asparaginsyre, glutaminsyre og glycin.

Essensielle fettsyrer

Nori inneholder eikosapentaensyre, eller omega-3 fettsyrer, som er nødvendige for menneskers helse. Omega-3 fettsyrer spiller en rolle i hjernens funksjon, vekst og utvikling. Dette essensielle fettsyrer har også vært kjent for å redusere risikoen for hjertesykdommer.

Eksperimenter med Tang

Eksperimenter med Tang


Tang er den dagligdagse betegnelsen på alger. Mer enn 10.000 arter av tang kan finnes i saltvann, ferskvann og også på land. Tang er delt inn i tre grupper: rød, brun og grønn. Den vanligste miljø for tang å vokse i utstillinger brakkvann, rikelig sollys og noe å feste til (steiner eller korallrev). Tang er kjent for sin høye næringsinnhold og har tradisjonelt blitt brukt i Øst medisinsk, som mat og som en avgiftende agent for huden. Siden begynnelsen av det 21. århundre, har andre bruksområder for tang foreslått; eksperimenter har blitt gjennomført som bruker tang som biobrensel og plantegjødsel.

Trekke ut Jod

Ribbon tang eller laminaria, inneholder jod, som kan trekkes ut for å behandle skjoldbruskmangler som kan forårsake hjerneskade og svekke cellevekst. Utvinningen av jod er et eksperiment som kan gjennomføres i et klasserom. Når tangen er oppvarmet, blir det til aske, karakterisert ved at jod er tilstede som jodid. Asken blir deretter plassert i kokende vann, filtrert og deretter oksyderes ved hjelp av hydrogenperoksyd. Tang er en av de beste naturlige kilder for jod, som er avgjørende for et sunt menneske system.

Hjemmelaget Exfoliants

Tang er en naturlig exfoliant. Påføres lokalt, det øker sirkulasjonen i blodet og naturlig renser huden, fjerner uønskede giftstoffer og etterlater huden glatt og strålende. Næringsstoffene i tang suge inn i porene i huden, noe som gir ytterligere ernæringsmessige fordeler, som for eksempel vitaminer A1, B1, B2, B6, B12, C, E, K, pantotensyre, folsyre og niacin. I tillegg til de mer enn 60 sporelementer, inneholder noen Tang også mer enn 12 mineraler, inkludert kalsium, magnesium, fosfor, jern, sink og mangan. Hjemmelaget tang masker er enkle å lage. Pulverisert tare (et annet ord for tang), aloe vera gel og destillert vann kombinere til ønsket konsistens. Bruke det lokalt i 10 til 15 minutter vil gjøre underverker for huden din.

Hjemmelaget plantegjødsel

Tang inneholder et overskudd av alle næringsstoffer som en plante trenger for å overleve, vokse og være sunn, inkludert vitamin D, som finnes i sollys. Tang kan være en ledsager til innendørs planter samt hage grønnsaker. Plassere uvasket (ramsalte) Tang på toppen av jord vil hindre skadedyr og parasitter, som snegler, fra å spise dyrke grønnsaker. Du kan lage en naturlig gjødsel fra tang "tea" ved å blande tang med regnvann, la det trekke i en uke eller to, og deretter spraye den på planter.

Biodrivstoff

Siden 2004 har det vært utført eksperimenter som bruker tang til å produsere etanol, noe som kan benyttes som et alternativt drivstoff. Etanol er tradisjonelt laget fra landbasert biomasse, som mais, men tang kan dyrkes mye raskere. Seaweed produksjon bruker også mindre plass enn crop- eller trebaserte brensler, og det absorberer sju ganger mer karbondioksid fra atmosfæren enn trær gjør. Det er også billigere å produsere, noe som gjør det til et miljøvennlig alternativ for fremtidig alternativ energibruk.

Virkningene av tang på tinninglappene

Virkningene av tang på tinninglappene


Brain traumer, herunder tangforløsning, kan forstyrre noen hjernefunksjon. Brain traumer kan føre til overdreven søvnighet, hukommelsestap, konsentrasjonsvansker, depresjon, irritabilitet og følelsesmessige utbrudd, og mange andre normale aktiviteter utført av hjernen.

Sortering ut årsaken til hjerneskade kan være en vanskelig oppgave. Neuropsychologists bruker tester for å finne dysfunksjon i bestemte områder av hjernen, for eksempel temporallappene, og definere omfanget og alvorlighetsgraden av det.

Pinsett Levering og Epilepsi

En klinisk studie publisert i 1990 viste at tang levering av nyfødte dramatisk økt risiko for epilepsi. Studien ble gjort av Dr. MC Maheshwari, ved Institutt for nevrologi ved All India Institute of Medical Sciences, i New Delhi, India. Denne studien viste at 381 barn født med tang levering og 372 født uten assistanse ble fulgt i 4-7 år. Tjueto barn i tang gruppen utviklet epileptiske anfall, mens bare 10 barn i "normal" gruppe utviklet epilepsi. Mens nevrologer mener at de fleste tilfeller av tinninglappen epilepsi (TLE) hos barn skyldes kramper oppstår under feber, er det en type TLE som er forårsaket av hodeskade som resulterer i støt (blåmerker) eller hemorrhaging (blødning internt). Et vanskelig tangforløsning kan føre til denne typen traumer.

Symptomer på tinninglappen Damage

Temporallappene er plassert på sidene av hodet over ørene. Hvis hjernen er skadet i disse områdene, kan disse symptomene være gjenkjennelig: problemer med å gjenkjenne ansikter eller forstå ord når talt, problemer med å identifisere og verbalise om objekter, kort sikt minne tap, endringer i interessen for seksuell atferd, vedvarende snakker, og en økning i aggressiv atferd.

Temporal Lobe Beslag

Ifølge Mayo Clinic, kan tinninglappen anfall innledes med en advarsel, kalt en "aura". Auraen er et mini-anfall, og kan identifiseres som en plutselig rush av frykt, deja vu, en merkelig lukt eller smak, eller en "magen i halsen" følelsen. Folk opplever TLE anfall forblir delvis bevisst, men mister sin bevissthet om sine omgivelser, og husker ikke hva som skjedde under anfallene.

Under anfallene, TLE pasienter stirre, smellkyss leppene, svelge eller tygge gjentatte ganger, og plukke på fingrene. Etter beslaget, disse menneskene føler seg forvirret, er uvitende om at de hadde et anfall, og kan ikke huske hva som skjedde under anfallet. Omtrent halvparten av TLE beslag blir fulgt av grand mal anfall, som inkluderer å miste bevisstheten.

Religion og TLE

En uvanlig fenomen blant TLE pasienter ble publisert i februar 2003 utgaven av Epilepsy & Behavior. Studien ble utført av Dewhurst og Beard i Storbritannia. De studerte seks TLE pasienter som ble født av tangforløsning. Hver pasient opplevde tinninglappen traumer under fødselen, inkludert mild hemiplegi (en form for cerebral parese som forårsaker lammelse av en del av den øverste halvdelen av kroppen). Disse pasientene hadde uvanlige mystiske evner, og alle hadde "plutselig" og dramatiske religiøse konverterings erfaringer.

Tang for behandling av osteoporose

Tang for behandling av osteoporose


Regelmessig inntak av tang og tare, også kjent som hav grønnsaker, kan i stor grad redusere sjansene for å få osteoporose, som regnes som en forebygges livsstilssykdom. Tang er uvanlig høy i antioksidanter, vitaminer og mineraler som beskytter mot degenerative sykdommer. Ifølge Oceanvegetables.com, våre kyst- forfedre samlet og inkludert tang i sitt vanlige kosthold og opplevd dramatiske helsemessige fordeler som lang levetid og langvarig god helse.

Holde Bones Sunn

Dine bein er i live og bygges opp og brytes ned daglig. Som vi alder, utarter vår bentetthet. Hvis vi ikke har en livsstil rik med daglig mosjon og optimal ernæring, kan tap av benmasse stige bein vekst, og over en lengre periode blir osteopeni i sine første stadier, og osteoporose i mer alvorlige tilfeller. Osteoporose er blitt kalt en "silent killer" fordi du ikke føler tap av benmasse før du bryte et bein, og det vil ikke gro. En næringsrik diett og regelmessig mosjon er de viktigste komponentene for å opprettholde bentetthet.

Seaweed Tilbyr Superior Nutrition

Innspilt bevis på tang som en supermat dateres tilbake til 300 f.Kr. i Kina. Mange kyst stammer fra Middelhavskysten, nordiske landene, Island, Alaska, Stillehavskysten, og Hawaii høstet, dyrket og inge tang regelmessig, og som et resultat, nøt robust god helse. Gram per unse, tang er høyere på vitaminer og mineraler enn noen annen mat. De phytochemical celler i sjø grønnsaker forynge, fornye og reparere cellevekst. Tang har 14 ganger mer kalsium per unse enn melk gjør og er mer lett absorberes i kroppen. Det er også en enorm kilde til magnesium, som hjelpemidler absorpsjonen av kalsium og er en naturlig kilde for vitamin D som er avgjørende for benhelse. Ved å innlemme sjø grønnsaker i kostholdet ditt på en konsistent basis, kan du øke bein helse og muligens avverge osteoporose, eller bentap, som du blir eldre.

Høsting Seaweed

Tang må nøye høstes for å unngå forurensning og må transporteres med ikke-motoriserte fiskebåter. Det er lett tørkes i sollys og har medfødt langsiktig stabilitet. Den har en ubegrenset levetid oppbevaring når oppbevares tørt og vekk fra sollys. Det er tryggere å kjøpe tang på en dagligvare eller asiatiske markedet enn å høste det selv på grunn av risikoen for forurensning.

Hvordan spise tang

Seaweed kommer i forskjellige forhåndsdefinerte varianter som kan tilberedes på en rekke måter. Nori tang er ofte brukt for å lage sushi og leveres forhåndspakket i papir tynne rutene. Du kan rulle opp noen ris, grønnsaker og fisk og lage en tanginnpakning, eller du kan spise den rett ut av pakken som en næringsrik snack av seg selv. Andre varianter som arame og tare er tykkere og grovere, og er best hvis dynket i vann i en time eller så før steking i supper, stir-frites eller oksekjøtt, svinekjøtt, kylling eller vegetarretter.

Tang for RosaceaIfølge Food for Your Healing er rosacea en hud sykdom som fører til at huden til å rødme og inflame. Å spise tang har visse egenskaper som kan lette symptomene på denne sykdommen, heller enn å bruke den lokalt.

Fakta

Eksterne faktorer, som for eksempel kalde og varme temperaturer ytterpunktene, og interne faktorer, som for eksempel inntak av varm og krydret mat, føre rosacea til å blusse opp, sier sunn hud Guide. Vitaminer innenfor tang, ved inntak, minske disse smertefulle faktorer.

Fordeler

På grunn av tang naturlige vitamin B beløp, kan det lette rødhet og betennelse i rosacea, ifølge Food for Your Healing.

Betraktninger

Tang kan legges til salater eller spist i sushi ruller. Ifølge sunn hud Guide, bruker kokt tang er lettere å fordøye, men å spise den rå eller kokt fortsatt gir de samme hjelpe egenskaper.

Interessant Fact

Tang er en lav-kalori mat som hjelper rosacea lider, mens høy-kalori karbohydrater som pasta kan forverre tilstanden, ifølge sunn hud Guide.

Advarsel

Før du legger noe mat til en rosacea diett, sørg for at det ikke medfører en blusse opp. Hvert individ reagerer på matvarer annerledes.

The Tang og tare i Maryland

The Tang og tare i Maryland


Det finnes mer enn 7000 varianter av tang i verdens hav og sjø. Mange av disse variantene vokse i farvannet utenfor of Marylands kyst. Når den nye verden ble utforsket, nybyggere avhengige av tang som vokste hovedsakelig langs kysten som matkilde. I dag er tang oppdretts utenfor kysten av Maryland på grunn av sin ernæringsmessige og medisinske egenskaper. Marylands tang varianter kan deles inn i seks kategorier, inkludert tare, bull tare, brunalger, rødalger, havsalat og irsk mose.

Tang

Giant tare er en flerårig, som vokser fra en spore, og fortsetter å trives for et gjennomsnitt på sju år. Selv tare er mer utbredt langs Stillehavskysten, forekommer det langs kysten av Maryland også. Ifølge National Marine helligdommene, tareskog vokser i klart vann med en dybde på opp til 90 fot. Tare trenger et høyt nivå av lys penetrasjon å trives, oppstår som oftest i områder med steinete kystlinje, og foretrekker kaldere vann for å varme. Tare har ankere, kalt holdfasts, i motsetning til en fibrøs rotsystem. De holdfasts klamre seg til overflaten av steiner for å holde tare fra å bli skylt ut i havet. Gassblærer i tare største bladverket holde den øvre delen av anlegget i nærheten av overflaten av vannet for bedre lysabsorpsjonen og vekst.

Bull Tare

Bull tare er en årlig, noe som fullfører sin livssyklus i en enkelt vekstsesong. Den vokser med en hastighet på omtrent 10 inches om dagen, og når en moden stammen høyde på 30 til 60 fot. Bull tare er betydningsfull for kyst økosystemet fordi det gir boliger for virvelløse livet i havet, inkludert kråkeboller, krabber og snegler. Det er oppdrettet og slaktet for bruk i kommersielle produkter, inkludert medisinsk-grade ernæring kosttilskudd og ansiktsmasker. Bull tare er gull sett i vannet, men vasker i land og tørker til en matt brun farge.

Red Alger

Det er mellom fem og seks tusen varianter av rødalger i verden, noen som vokser utenfor kysten av Maryland. Røde alger foretrekker ren-kjører saltvann, i områder der bevegelsen er pågående. Fossilene av disse algene kan dateres tilbake til minst den kambriske perioden av historien. Rødalger buildup bidrar til bygging av kalkstein skjær i sjøen.

Brown Alger

Brunalger er funnet på grunt vann i subtidal eller fjæra soner. De foretrekker områder med kaldt vann, og er rikelig i havområdene utenfor of Maryland. Brune alger har en gull til brun pigment skapt av samspillet mellom klorofyll og andre pigmenter som skjuler de grønne undertoner. Brunalger er høstet for bruk i kosmetikk og legemidler.

Sea Lettuce

Havsalat er en tang som vokser i plater i stedet for lange bladlignende strukturer. Bladene har bøyde kanter og likne løs blad salat, som det har blitt navngitt. Når du er i vannet, vises havsalat lys grønn eller rød, men når dehydrert det blir svart eller hvit. Som tare, fester det til svaberget ved holdfasts, og vokser i vann opp til 75 meter dyp, i fjæra områder og myrer. Sea salat er meget motstandsdyktig mot forurensning næringsstoff, og som et resultat er ansett som et signal plante. Når det finnes i store bestander, er det et tegn på høye nivåer av forurensning i vannet.

Irish Moss

Irish Moss, som er foreslått av navnet, er oftest høstet langs kysten av Irland og Wales, men forekommer utenfor Maryland kysten også. Irish Moss er teknisk medlem av rødalger familien. Anlegget er myk, men rik på brusk, og varierer i farge fra gul til dyp lilla. Den brukes som en fortykkelse element i gelatin desserter og iskrem fordi den har en rik og glatt gelé konsistens når kokt.

Typer Obstetriske tang

Typer Obstetriske tang


Tang er medisinsk utstyr som brukes til å bistå fødsel når hodet av barnet sitter fast i fødselskanalen. Mer enn 600 typer tang har blitt utformet; derimot, er færre enn 10 i dag brukes av medisinske fagfolk. Den generelle utformingen av en pinsett består av to blader som passer til barnets hode, skaft som kobler knivene til håndtaket eller håndtak, en låsemekanisme som styrer hvor tett skiven oppfyller hodet, og et håndtak eller håndtak. Pinsett kan deles inn i tre kategorier: klassisk, modifiserte klassisk og spesialiserte.

Klassiske pins

Klassiske tang brukes når barnets hode er synlig ved åpningen av fødselskanalen og trenger ikke å bli rotert, eller når barnets hode er ikke mer enn 1,2 inches fra åpningen av fødselskanalen, enten som krever rotasjon eller ikke. Klassiske tang har korte skaft, som de ikke er ment å nå langt i fødselskanalen. Eksempler er Eliot, Simpson og Wrigley tang.

Eliot tang har blitt grundig buede kniver, som gjør dem mer egnet for andre og påfølgende fødsler, som rommeligere fødselskanalen ikke forme barnets hode så mye som i en første fødsel. Simpson tang er lik Eliot, men kurven for bladene er mer langstrakt, slik som å passe skikkelig på hodet til et spedbarn som er blitt støpt ved passasje gjennom fødselskanalen. Både Eliot og Simpson tang har et bekken kurve, designet for å imøtekomme vinkelen fødselskanalen, noe som kan brukes til å søke trekkraft til barnets hode.

Wrigley tang brukes når barnets hode er rett ved inngangen av fødselskanalen; Derfor, har de ingen bekken kurve og liten evne til å anvende trekkraft.

Modifisert Classical

Modifiserte klassiske tang design er klassisk design som har blitt litt modifisert for å håndtere ulike fødselssituasjoner. De har generelt lengre Shanks, og så brukes når barnets hode sitter fast i fødselskanalen mellom 1,2 inches og 2 inches fra fødselskanalen åpningen. Eksempler inkluderer Tucker-McLane pinsett og Luikart Modifikasjon tang.

Tucker-McLane tang har rundet blad kurvatur som Eliot pinsett, for å montere en runde og formerte spedbarn hode (en som ikke har endret form fra å bli presset gjennom fødselskanalen).

Luikart Modifikasjon tang er "fenstrated"; det vil si, bladene inneholder åpninger for å minske trykket på barnets hode. Annet enn å bli fenstrated, Luikart Modifikasjon tang er identiske med Simpson tang.

Spesialiserte pins

Specialized tang er designet for svært spesifikke fødselssituasjoner og brukes ikke ellers. Eksempler inkluderer Kielland, Barton og Piper tang.

Kielland tang brukes når barnet er mellom 1,2 og 2 inches fra fødselskanalen åpning og må roteres før de blir hjulpet ut. Kiel tang har en avrundet bladkrumning, og en svært liten bekken kurve, for å tillate rotasjon uten skade på fødselskanalen.

Barton tang har en fast buet blad og en hengslet kniv for å bistå når et spedbarn hode sitter fast sidelengs i fødselskanalen, overfor en av morens hofter fremfor ryggraden hennes.

Piper tang har en dyp bekkenkurve som er spesielt designet for å hjelpe når et spedbarn hode blir sittende fast under en setefødsel, som oppstår når bena ut av fødselskanalen før hodet.

Bruker av Mixter tang

Bruker av Mixter tang


Mixter tang, også kjent som den rette vinkelen klemme, er et kirurgisk instrument brukes hovedsakelig av generell, vaskulær, og kardiotorakal kirurger, samt i visse gynekologiske prosedyrer. De kommer i en rekke lengder og skarphet i vinkel. Formen av klemmen er ideell for okkluderende blodkar, bistå i disseksjon og passerer rundt suturer strukturer.

Occluding blodkar

De fleste kirurgiske klemmer er buet til rundt 45 grader. Dette gjør tilgang blodkar og strukturer mer ergonomiske; imidlertid visse strukturer enten er for dyp, eller i altfor vanskelig stand til på riktig måte tilstoppe med disse klemmer. 90-graders-buet mixter tang tillater disse strukturene som skal okkluderes mer effektivt.

Dissekere

De Mixter tang hjelpemidler i disseksjon i noen måter. På grunn av sin vinkel, kan det nå rundt potensielle fartøyer og andre viktige strukturer når andre klemmer og tang kan ikke. Et eksempel på dette er cystisk kanalen og arterien under en galleblæren operasjon. En rett vinkel klemmen er oftest brukt for å eksponere disse strukturer fordi de er skjult og krever å bli eksponert på alle sider.

I tillegg gir den mixter en rett flate å klippe sammen når dele vev som er tilstoppet. Et eksempel på dette er å dele et blodkar: Fartøyet er fastklemt og kuttet langs tang.

Passerer Stingene

Nok en gang er det klemmen form som gjør den ideell for denne bruken. Suturer må noen ganger bli passert under en struktur for å være knyttet rundt den. Suturen gripes av klemmen, og spissen er posisjonert i henhold til den ene side av strukturen, og ut på den andre. En lang vev tang blir brukt til å ta enden av suturen holdes av klemmen, og trekkes opp igjen, sikring av sutur rundt strukturen.

Hvordan å rense vanning bipolar tang

Hvordan å rense vanning bipolar tang


Vanning bipolar tang bruke strøm via en elektro generator enhet for å etse vev under kirurgiske inngrep. Vanning vanligvis anvender en saltoppløsning som strømmer ut gjennom en av de tenger utstikkerne for å hjelpe til å redusere vev forkulling. Ifølge forskning utført av Shekhar Sharma og kolleger i "Indian Journal of Plastic Surgery" i 2008, ved hjelp av et vanningsanlegg system i elektro reduserer vev forurensning på tang tips og reduserer assosiert vevskade fra klissete. Men brutto vev forurensning fremdeles forekommer som kan tette åpningen på en vanning bipolar tang. Metoden for rengjøring av elektro instrument skiller seg fra en vanlig rengjøring prosedyren fordi du ikke må bruke alkohol nedsenking.

Bruksanvisning

•  Pre-rene de vanning bipolar tang umiddelbart etter den kirurgiske prosedyren. Hold pinsett under kaldt til lunken rennende vann for å vaske av vev og blod.

Fyll et kirurgisk instrument rengjøring servant med en løsning av vann og et lavtskummende protein-oppløsning vaskemiddel med en pH mellom 7 og 9. Se produsentens instruksjoner om vaskemiddel konsentrasjonsforhold og vanntemperatur.

Fordyp pinsett inn i såpevann. Bruke et ikke-metall kirurgisk instrument rengjøringsbørsten for å fjerne grov vev eller koagulanter som tetter pinsett irrigasjonsåpningen. La pinsett til å suge i henhold til vaskemiddelprodusentens instruksjoner, men ikke over 2 timer.

Tøm vaskemiddel fra bassenget. Hell demineralisert vann gjennom vanning kanal i bipolar tang for å skylle ut eventuelle rester igjen av den tette.

Bruk en fin-spiss tang pennen til å fjerne alle løse rusk som tetter åpningen under skyll prosedyren. Spyl kanalen igjen med demineralisert vann for å fjerne små partikler til å fullføre fjerningen av en tresko før desinfisering og sterilisering av bipolar tang.

Tips og advarsler

  • Bruk gummihansker, en kirurgisk maske og kappe for å unngå forurensning fra brutto vev og koagulerende partikler.

Hvilke funksjoner av Mosquito tang?

Hvilke funksjoner av Mosquito tang?


En lege bruker pinsett og hemostats å gripe og holde vev og fremmedlegemer som splinter eller innebygde parasitter; disse instrumentene gi legene kontroll over en distanse. Mygg tang får sitt navn fra sin lille størrelse og lite punkt. Nesen av tang er liten og hele verktøyet utvider for å imøtekomme fingerhull. Formen av hele verktøyet minner om de tynne snabel av mygg og insekt vinger.

Pinsett og hemostats

Pinsett og hemostats er to forskjellige verktøy. Tang er lik pinsett; verktøyet har en sakse form med en spiss i den ene enden. Når brukeren presser håndtaket, tips presse sammen. Jo lengre håndtaket, jo mer kraft som utøves på tuppen. Hemostatene er lik tang. De har tips og sakselignende håndtak. Som tang, jo lenger håndtaket, jo mer kraft spissene utøver. Men hemostats ha et låse skralle mellom sakse håndtak av stykket. Denne skralle holder pinsetten stengt. Dette gjør det mulig for legen å klemme blodkar lukket eller holde vevet ut av feltet.

Mosquito pins

Mygg tang har et lite tips, med kort avstand mellom spissen og hengslene. Dette gir legen mer kontroll og kraft over spissen av instrumentet. Tips av mygg tang er enten rett eller buet. De rette tips gi større lengde, men de buede tips tillater leger å komme rundt objekter og hold objektet sikkert i tuppen av mygg tang.

Mosquito hemostats

Mygg hemostats er lik mygg tang. Imidlertid hemostatene har låsesperre som holder pinsetten lukket. Tips av mygg hemostats kan være enten rett eller buet. Legen låser mygg hemostat lukket å klemme blodåre eller vev under arbeidet.

Bruker for Mosquito tang og hemostats

Leger bruker mygg tang i stedet for nål nesen pinsett for å fjerne splinter, flått og andre fremmedlegemer. De vanligvis bruker mygg hemostats å klemme arterier. De små tipsene fungerer godt for å stenge av små arterier og hindre blod kommer inn i operasjonsområdet.

Liste over Kirurgiske tang

Liste over Kirurgiske tang


Tang er hengslet instrumenter benyttes for å gripe eller griper stedene. De som brukes i det medisinske feltet er produsert fra kvalitet karbonstål for å tåle påkjenningene ved pågående sterilisering. Tang er tilgjengelig i to grunnleggende design, disse er låse og ikke-låse variasjon, selv om det finnes mange typer tang innenfor hver av de to grunnleggende former. Selv om forskjellige midler brukes til å sikre at gripeflaten på låse tang, er det store flertall hengslet på midten.

Hemostatiske pins

Dette instrument, som har en hake for å låse dets blader benyttes for fastklemming av et blodkar for å kontrollere blødning. Også kalt arteriepinsett, er disse instrumentene klassisk brukes av ambulansepersonell for å hindre massive blodtap i alvorlig skadde pasienter som venter på å bli fraktet til sykehus.

Kelly pins

Kelly tang, også betegnes Ster tang, ligne et par av husholdningenes saks, der bladet har blitt erstattet med en sløv grep. Rochester tang, som er tilgjengelig som enten en buet eller rett instrument, innlemme en låsefunksjon, for derved å fungere som en klemme. Denne tang er designet for å gripe og holde fast på vev, inkludert ødelagte blodkar.

Dressing pins

Disse tang, som er mest brukt til å holde og manipulere gasbind og lignende dressing materiale, blir også brukt under obduksjoner. Dressing pinsett kan være buet eller rett, og enkelte modeller har utseendet av pinsett. Poenget eller tuppen av disse tang er sløv, med en grov arbeidsflaten, for å tilby grep. Dressing tang er også brukt for debridering sår (fjerne døende vev og fremmedlegemer) og når du arbeider med sting (masker).

Alligator pins

Disse tenger, med sine lange akselen, benyttes for henting av gjenstander fra innsiden og mellom hulrom i pasientens kropp. Akselen av disse tenger er satt ved en vinkel til håndgrepet, og de er konstruert for å ha en sagtakket spiss, som minner om en alligator munn, hvor det vanlige navnet er avledet. Tuppen av disse tang forblir åpen til de grep (håndtak) er stengt, noe som gir mulighet for effektiv gripende av objekter, selv i vanskelig tilgjengelige områder innenfor en kropp som gjennomgår kirurgi. Av interesse, trenger de taggete tips av denne tang ikke skade levende vev, som man kunne forestille seg at de ville.

Biopsitang

Disse tang, som ligner innenlandske saks, er tilgjengelig i både en låsing og ikke-låse modell og kan kjøpes med enten en rett eller vinklet skaft. Biopsitang ble utformet for å feste og hold levende vev og velges når delikat og presisjonsarbeid skal utføres.

Bruk av Sodium alginat & Sargassum Tang og tare

Alginater er celle-veggdannende materialer som finnes i brunalger eller Phaeophyceae. Deres viktigste organiske bestanddeler er kjededannende hetero-polysakkarider, guluronsyre og mannuronsyre. Mens alginater kan synes å forekomme i de fleste arter av brunalger, de er uttrekk bare i større arter som kelps og wracks. Sargassum er brunalger som nylig har migrert fra sin opprinnelige habitat i Japan til kysten av Irland. De er noen ganger skadelig for helsen spesielt utenfor sitt opprinnelige område.

Emulgator

Sodium alginat finner sine søknader som stabilisator og som en emulgator. Det ble en gang brukt i tekstiltrykkeribransjen. Men, ting har endret seg siden den omveltning av tekstilindustrien samt endringer i tekstil moter. Inntil i dag er natriumalginat brukes i iskrem og meieri-produkter for å forbedre aroma og smak.

Fibre

Natriumalginat molekyler er ikke-polare av natur. Så de er uløselige i polare løsemidler, som vann. Denne egenskapen av natriumalginat har ført til utvikling fibre av høy kvalitet som kan brukes i tekstilindustrien. Natrium alginatfibre også brukes til å veve bandasjer for større sår og brannskader. Dessuten kan de fjernes mye lettere sammenlignet med cellulosebaserte bandasjer. Den harde delen av natriumalginat fibre anvendes i produksjon av brannmannen brannsikre klær.

Vanlige bruksområder

Sargassum tang har mange bruksområder. I noen deler av verden, er det brukt som gjødsel. Sargassum tang er en foretrukket tilsetningsstoff som brukes til å opprette en bestemt smak i mange japanske retter som soyasaus. Sargassum tang er en ly for mange marine dyr som det er et ideelt gjemmested fra rovdyr. Det er også og rikelig mat kilde for dem.

Sargassum Tang og tare som Grønnsaker

Folk som bor langs strender i Japan, ofte spiser ferske Sargassum tang som grønnsaker. The Journal of American Medical Informatics Association (Jamia) hevdet at algen tang fremme vekttap ved utlading mer vann trodde vannlating.

Medisinske applikasjoner

Sargassum tang har blitt brukt som en aktuell medisin for å behandle struma (brak i halsen på grunn av utvidelse av skjoldbruskkjertelen) i enkelte provinser i Kina. Det er salt og bittert i smak. Jod mangel fører til svelling av skjoldbruskkjertelen for uten iod i skjoldbruskkjertelen kan ikke produsere nok thyroxin - en kritisk hormon som utskilles av skjoldbruskkjertelen - for å opprettholde kroppens metabolisme. Sargassum tang garantere en kontinuerlig tilførsel av kost jod. I tillegg fremmer algen tang utskillelse av urin, og reduserer ødem. Det er også foreskrevet for å lindre smerter fra hovne testikler og brokk.

Hvordan bruke Tang drikke for å slutte å røyke

Hvordan bruke Tang drikke for å slutte å røyke


De fleste tidligere røykere slutte på egenhånd - ved å kutte tilbake sakte, uten resepter, nikotin hjelpemidler eller smoking-opphør klasser. Faktisk har mer enn 90 prosent slutte på denne måten, ifølge en 2003 American Cancer Society studie. Hvis du har også besluttet å gjøre det på egen hånd, kan du bli overrasket over å høre at en drink du har hatt siden barndommen kan bidra til å befri kroppen av nikotin. Tang frukt-flavored drikke får sin tartness fra sitronsyre, noe som gjør urinen surere og gir det en lavere pH. Den nedre urin pH, jo mer nikotin utskilles, ifølge en studie i det medisinske tidsskriftet Clinical Pharmacology og Therapeutics.

Bruksanvisning

Kjøp din favoritt smaken av Tang å hjelpe flush nikotin fra kroppen din. Appelsin, jordbær, druer, mango og ville bær er noen Tang smaker. Det er lurt å skylle ut nikotin så raskt som mulig, fordi du vil oppleve den sterkeste abstinenssymptomer i løpet av de første dagene, men Notre Dame-universitetet kontor for narkotika og alkohol Education sier noen fysiske abstinenssymptomer kan fortsette i flere uker. Å få ting i gang, velger den dagen du ønsker å slutte å røyke. Natten før du avslutter, avhende left sigaretter og sette røykerelaterte artikler som askebegre, fyrstikker og lightere ut av syne.

Drikk en 8-unse glass eller to av Tang med hvert måltid, som begynner på din avslutte dagen. Høye surhet drinker i løpet av de tre første dagene fart fjerning av nikotin fra blodet ditt til å hjelpe forkorte intens fysisk abstinensperioden, ifølge kaldt kalkun advokat og forfatter John R. Polito. Smoking-opphør guider av organisasjoner som New York Universitys Langone Medical Center anbefaler å drikke mye vann, også.

Fortsett å drikke en mindre mengde Tang daglig for å hjelpe kroppen din kvitte seg med rest nikotin selv som fysiske abstinenssymptomer avta. Noen av symptomene som kan vedvare i flere uker er tretthet, sult, forstoppelse og mangel på konsentrasjon, i henhold til Notre Dame besluttsomhet Program for å slutte å røyke. Når nikotin er ute av systemet ditt, og du har fått gjennom tilbaketrekning perioden, vil dine fysiske suget etter nikotin avta og vil du ha oppnådd et viktig skritt i å slutte å røyke for godt.

Tips og advarsler

  • Hvis du er bekymret for kalorier eller sukker, er oransje Tang tilgjengelig sukkerfri.
  • Drikke fra et strå for å erstatte den suger bevegelse av røyking.
  • Hvis du i stedet for å slutte cold turkey du bestemmer deg for å bruke nikotinplaster, tyggegummi eller pastiller, ikke drikker Tang eller andre sure drikker, som de kan redusere effekten av nikotin-baserte røyke-avvenning, sier National Cancer Institute.

Hvordan bruke Hartmann Alligator tang

Hvordan bruke Hartmann Alligator tang


Hartmann alligator tang er en av mange kirurgiske elementer som er spesielt utformet for enkel eller multippel bruk i en rekke kirurgiske prosedyrer. Ansettelse av disse tang skal gjennomgå en grundig inspeksjon før bruk med pasientpopulasjonen. Klinikker og helsesentre må sørge for at de riktige smitteverntiltak brukes ved håndtering av instrument etter alle kirurgiske prosedyren. I tillegg, riktig bruk av Hartmann alligator tang krever tilslutning til både lokal standard operasjonsprosedyre og aksepterte retningslinjer medisinsk industri.

Bruksanvisning

•  Kontroller sterilisering. Alle holdbare kirurgiske pinsett må gjennomgå skikkelig sterilisering før pasient. Du kan oppnå dette ved å sjekke sterilisering loggene, verifisere eventuelle sterilisering klistremerker, eller ved å bekrefte at volumforseglingen pakke som inneholdt elementet ikke ble skadet eller åpnet før inspeksjon. Ethvert element anses ikke steril etter inspeksjon må gjennomgå hele steriliseringsprosess før pasient.

Inspiser pinsett. Sjekk om det er rusk eller rester som kan forbli etter steriliseringsprosessen. I tillegg, sjekk pinsett for tilstedeværelsen av rust eller vann flekker. Du må ta kontakt med seksjonens standard prosedyre for å avgjøre en handlingsplan for å følge hvis flekker eller rusk er funnet.

Kontroller funksjonaliteten tang. Plasser tommelen i den ytre ringen åpning mens plassere to eller flere fingre i den indre ringen åpningen av tang. Klem håndtaket for å vurdere flytting av kjevene av tang. Bevegelsen skal være enda, og kjevene bør åpne og lukke uten hindring eller overanstrengelse. Du kan også bruke en 2x2 gasbind å vurdere grep styrke av tang. Klem kjeven ende ned på gasbind mens du forsøker å trekke gasbind. Du bør være i stand til å trekke gasbind og slipp den med ingen hindring eller vanskelighet. Hvis en feil blir lagt merke til, så ta kontakt med seksjonens standard prosedyre.

Bruk pinsett. Plasser tommelen i den ytre ringen av tang mens plassere en eller to fingre i den indre ringen. Klem pinsett når den plasseres i riktig posisjon til å manipulere det berørte område på kroppen. Riktig fungerende Hartmann alligator tang bør lett åpnes og lukkes når manipulert. Kjeven av pinsettangens bør forbli åpen når den ikke er i bruk.

Riktig lagring eller kast brukte tang. Hvis du bruker en engangs sett av tang, så du må kvitte deg med de brukte tang etter hvert kirurgisk bruk, man følger § guidelines.Proper infeksjonskontrollteknikker kan inkludere plassere tang i en container utpekt for bio-fareelementer eller avhending via beholder for skarpe gjenstander eller andre midler. Holdbare pinsett kan være riktig separert og gjennomvåt å forberede seg dekontaminering eller steriliseringsprosess.

Bruk av Adson Tissue tang

Bruk av Adson Tissue tang


Hvis du noen gang har brukt tid i en tannlegestol, så du har sikkert sett Adson vev tang. Denne medisinske instrument faktisk ser ut som en pinsett. De Adson tang blir holdt mellom tommelen og fingrene, og bruke små, interlocking tenner til grep vev. Mens det er en rekke bruksområder for tang i det medisinske feltet, er Adson vev tang som hovedsakelig brukes i tannbehandling.

Bruk # 1: Holde Tissue In Place

Det finnes flere bruksområder for Adson vev tang. Fordi de har små tenner designet for gripende vev, disse tang er ideell for presise, delikate bevegelser. En anvendelse for disse tang holder vevet på plass. Bruke taggete kanter på tang, kan en tannlege eller tannpleier bruke pinsett til å holde vev - som kinnet eller tyggegummi - på plass i løpet av tannkirurgi. Fordi Adson tang har en så fin spiss og små tenner, de gjør lite for å skade vev.

Bruk # 2: Utforskende kirurgi

Adson vev tang er også et viktig verktøy i løpet av tannkirurgi. På grunn av sin lille spissen, blir de lett brukes inne i en pasientens munn. De kan gi en tannlege tilgang til små områder i munnen ved å hjelpe ham omgå større munnspill, som tungen.

Bruk # 3: Flytte gasbind eller kirurgiske bandasjer

Fordi den menneskelige munnen er relativt liten, kan det være vanskelig for tannleger å sette inn store dressinger eller gasbind. Ved hjelp av fingrene kan være både uhygienisk og upraktisk. Adson vev tang kan hjelpe ved å gi en tannlege stor nøyaktighet i å sette inn eller fjerne disse medisinske dressinger.

Adson-Brown Tissue tang

En underkategori av Adson vev tang er Adson-Brown vev tang. De Adson tang har to tenner på den ene side av apparatet, og en enkelt tann på den andre siden. Den Adson-Brown-modellen har flere gode tenner ved enden av verktøyet. De bruker for begge modellene er like, men Adson-Brown vev tang er også brukt i plastisk kirurgi. De fine tenner på disse tang har vist lovende i scoring brusk i neseplastikk (nesekirurgi) og otoplasty (øre kirurgi).

Typer av Dental tang

I odontologi, er det to forskjellige typer tang: de for hardt fjerne tennene, en prosess som kalles exodontia, og de for å flytte instrumenter fra sterilisatoren til skuffen, kjent som overførings tang. Alle tang for fjerning av tennene har flere trekk til felles, nemlig nebb, som er beregnet til å gripe tannen, halsen og håndtaket.

Dental tang for tanntrekking

Tang for fjerning av tenner er designet for å gripes av håndflaten og kan ha en krok som et hjelpemiddel til større innflytelse. Tipsene, kjent som nebb, er designet for å passe godt rundt kronen på tannen ment for utvinning. Området rundt munnen og ansiktet bør ikke bli påvirket av utvinning. Det finnes flere forskjellige typer av tenger for tannuttrekking, avhengig av typen av tannen som skal fjernes.

Typer av mennesketenner

De typer av humant tenner er overkjevens tenner i overkjeven eller kjevebenet, og kjeve tenner i underkjeven eller kjevebenet, om hvorvidt fortenner, cuspids og pre-jeksler, eller jekslene og tredje jekslene. Fortennene er de fire øvre og fire nedre fortennene; øvre og nedre cuspids, eller hjørnetenner, er de enkelttenner funnet på hver side av fortennene; øvre og nedre premolarer eller bicuspids, er de to tenner som finnes på begge sider av cuspids; mens de øvre og nedre jeksler er de tre bakre tenner, den tredje av hvert sett er kjent som visdom tennene.

Tang brukes til ulike typer av tenner

Tang som skal brukes for de ulike typer av tenner, er som følger: For de overkjevens tenner i overkjeven, no. 99-C-tang eller No. 150 Cryer, eller Universal tang, bør brukes for fortennene; no. 286, eller Bayonet, tang for cuspids og pre-jeksler; og nei. 24, no. 88r-2, nei. 18R, nei. 88L-2 og nei. 18L for jekslene. For underkjevens tenner i underkjeven, no. 151 Cryer tang bør brukes for fortennene; no. 103 tang for cuspids og premolarer; no. 16 og nr. 287 for jekslene; og nei. 222 for de tredje jekslene eller visdomstennene.

Hvordan redusere Stikker Med Kleppinger tang

Kleppinger pinsett blir ofte brukt i laparoskopisk kirurgi for å redusere brannskader og fullstendig koagulering av blodårer og arterier. De Kleppinger tang har to flate utstikkerne som hekte en blodåre eller vev; strøm blir så påført, som koagulerer blodet til området. Et vanlig problem med Kleppinger tang er at vevet vil tendens til å holde seg til tang. Dette problemet fører til ytterligere skade på vev og blødninger. Unngå problemet krever hjelp av pinsett riktig.

Bruksanvisning

•  Åpne tang til tang før stoppe den elektriske strømmen. I de fleste Kleppinger tang, blir strøm tilført ved hjelp av en pedal. Ved å holde den strøm som flyter ved åpning av tang, blir endene av tang holdes varm, noe som reduserer muligheten for vevet fester seg til tang.

Stopp når disseksjon er fullført. En vev vil først slå hvit, hovne og deretter kollapse når du bruker pinsett. Holde tangen på plass utover sammenleggingen av vevet vil skape vev for å brenne videre og karbonat. Hvis vev karbonat vevet vil holde seg til tang.

Flytt pinsett side til side for å frigjøre tang hvis stikker har oppstått. Fjern pinsett og vaske av eventuelle vev klamrer seg til tang før du fortsetter.