Digidexo.com

nummem vrist svie

Vrist og ankel smerter

Vrist og ankel smerter


Enten du har lidd en idrettsskade eller er usikker på årsaken, vrist og ankel smerter kan sette en reell bulk i din daglige rutine. Denne typen smerte kan stoppe de fleste fysiske aktiviteter, og inntil skikkelig ivaretatt, kan det føre til ytterligere skade.

Ankel Pain

Smerter i ankelen er vanligvis beskrevet som generelt ubehag, skarpe eller bankende og er ofte forbundet med hevelser. Ankelen kan skade mens resten med smerter som viser betydelig økning i stående, eller ved å rotere foten. Muskler og sener kan også være øm å ta på.

Årsaker

Ifølge University of Maryland Medical Center, er ankel smerter ofte forårsaket av skade som en forstuing, eller leddgikt, urinsyregikt og infeksjon. Pseudogout og gikt er begge tilstander hvor enten urinsyre eller kalsium er deponert i leddene. Alle disse årsaker kan produsere smerte, hevelse og rødhet.

Vristen Pain

Vristen er området på toppen av foten, mellom ankelen og tærne, der lissene på skoene ville hvile. Ubehag kan variere fra en kjedelig verke, svie eller skyting til stikkende smerter og er vanligvis forverret av ineffektiv bue støtte i fottøy. Området kan også vise hevelse, rødhet og være smertefullt å ta på.

Senebetennelse & Flat Feet

Senebetennelse kan føre til vristen smerter og er ofte et resultat av en påkjenning, minor degenerasjon eller en ruptur av senen. Hvis du er en ivrig turgåer eller løper, kan du oppleve senebetennelse. Ifølge Penn State Hershey Medical Center, er Pes Planus også en gjerningsmann av vristen smerte. Pes planus er når buen eller vristen kollapser til poenget med å berøre bakken; Det er referert til som flat fot. Dette er en vanlig tilstand der buen utvikler aldri i ungdomsårene eller faller når folk nå sine 60- og 70-tallet.

Forebygging / Løsninger

For å forebygge skader, slitasje sko som passer ordentlig, og hvis du spiller sport, sørg for at de er designet for den aktuelle idretten. Varm alltid opp før og kjøle seg ned etter noen fysisk aktivitet, og strekke seg for å holde musklene løs og smidig. Gå ned i vekt og bygge muskler for å redusere belastningen på leddene og redusere risikoen for skader.

I tilfelle en ankel eller vrist skade, er det noen innledende skritt du kan ta for å lindre smerte. Over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen sammen med en kald kompress kan redusere smerte og hevelse. Holde foten hevet for å redusere blodstrømmen og stans fysisk aktivitet til smerten forbedrer vil hindre ytterligere skade. Hvis utbruddet av smerte er plutselig og alvorlig, følger en skade eller du har åpenbare hevelse eller feber, må du kontakte en medisinsk faglig for behandling.

Årsaker til svie og prikking Feet

Årsaker til svie og prikking Feet

Symptomer

Hvis føttene brenne og prikke, kan det være et tegn på en mer alvorlig sykdom. Hvis du har gjort mye gåing, løping eller fysisk aktivitet i de siste dagene, og har ingen andre symptomer, kan din brennende eller prikkende føtter være et resultat av overanstrengelse. Hvis du har vært utsatt for solbrenthet, kan dine kriblende føtter være et resultat av soleksponering. Men hvis du har andre symptomer forbundet med brennende eller prikk føtter, bør du få sjekket ut av en lege så snart som mulig. Hvis du er overvektig, har luftveisproblemer, en alvorlig hodepine, oppkast, kvalme, menstruasjonsforstyrrelser, eller annen alvorlig og alarmerende symptom, er det sannsynlig at dine prikking føttene er tegn på en mer alvorlig sykdom. Oppsøke lege umiddelbart og diskutere dine symptomer med ham for å finne en personlig diagnose.

Årsaker

Svie og prikking føtter kan være et resultat av dårlig sirkulasjon, solbrenthet eller fysisk anstrengelse. Hvis brenning og kribling føtter er ditt eneste symptom, og du har gjort mye fysisk anstrengelse eller vært ute i solen for en lengre periode, kan det være lurt å overvåke dine symptomer før du ser en lege. Hvis dine andre symptomer inkluderer vektproblemer, kan kriblende føtter være et tidlig tegn på diabetes. Hvis du har luftveisproblemer, hodepine, oppkast, menstruasjonsforstyrrelser eller kvalme i forbindelse med kriblende føtter, kan det hende du har hiv eller en alkoholrelatert lidelse. For å redusere smerte av brennende og kriblende føtter, ta paracetamol eller suge føttene i kaldt vann i 10-minutters intervaller. Disse midlertidige rettsmidler er på ingen måte en kur for eventuelle lidelser knyttet til brenning og kribling føtter og det er viktig at du ser en lege dersom symptomene blir alvorlige eller skremmende.

Advarsler

Svie og prikking føtter kan være et resultat av hiv og aids, eller et sent stadium alkohol uorden. Ikke unngå å se en lege hvis du tror dine svie og prikking føttene kan være relatert til disse lidelsene. Prikk føtter kan også være et resultat av mer alvorlige forstyrrelser slik som Bamforth syndrom, en sjelden sykdom hvor det er en åpning i taket av munnen, noe som resulterer i skjoldbruskforstyrrelser. Kriblende føtter kan også være et resultat av en farlig rygg skade, så hvis du har hatt en bilulykke eller annen skade nylig bør du oppsøke lege umiddelbart om dine kriblende føtter. Kriblende føtter kan også skyldes immobilisering, så hvis du ikke har trent så mye som du skal, bør du oppsøke lege så snart som mulig.

Lindring av smerte fra en høy vrist

Foten er et eksempel på teknisk geni. Den støtter ca 32.000 skritt per uke, ifølge Dr. Andrew Feldman, forfatter av The Jock Doc Body Repair Kit. Med løping, har foten for å tåle virkningen av nesten fire ganger kroppsvekten din. Og hvis du har en høy vrist (arch), kan du utvikle smerter fra forhold som plantar fasciitis (betennelse i bindevevet på undersiden av foten), eller en fallende bue. For å få lindring, redusere betennelse og støtte føttene.

Is og Elevate

Is vristen og heve foten for å lindre smerte. Cold terapi vil redusere hevelse. Bruk is i 20 minutter og deretter ta is av og holde foten forhøyet (over nivået av hjertet) i ytterligere 20 minutter. For en is massasje, fryse vann i en liten papir kopp, deretter gni isen i cupen direkte på buen i flere minutter om gangen.

Stretch

Strekke konseptet på undersiden av føttene med en golf eller tennis ball. Rull foten i små sirkler og frem og tilbake på toppen av ballen med moderat trykk i 10 til 15 minutter på hver fot. Dette kan avlaste tetthet som forårsaker smerter i buen. Gjør disse strekningene to ganger om dagen (morgen og kveld) vil gi best resultat.

Wear Riktig Arch Støtter

Få bue støtte for vristen. Ifølge en ansatt hos Gode Feet butikk i Colorado Springs, kan en høy bue forårsake en brennende følelse og kan oppmuntre deg til å gå på tå hev. Iført en bue støtte vil tillate foten å være balansert og fordele vekten jevnt. Dette tar trykket av hælen, ball, og bue, og reduserer smerte. Det er faktisk fire fot buer som trenger støtte for at du skal kunne gå skikkelig.

Bruk en Night Splint

Prøv en natt splint. Dersom du utvikler plantar fasciitt, ​​holder en natt splint foten bøyd og frigjør spenningen fra bunnen av foten mens du sover. Disse enhetene kan også strekke ut leggen. Stramme kalv muskler kan bidra til foten smerte.

Bruk komfortable sko

Velg komfortable sko. Når jeg prøver på nye sko, ta deg tid og plass, ett om gangen, fordi hver fot er unik. Hvis en sko legger press på noen del av foten din, kan det føre til smerter. Se på både sko og sørge for at de er symmetriske, ifølge Dr. Garrick og Dr. Radetsky, forfattere av alles Sports Medicine Book. Dette vil gi deg mye informasjon om kvalitet. Kjøp holdbare, godt laget sko som passer deg komfortabelt.

Slik unngår du at Allergi svie i øyne

Slik unngår du at Allergi svie i øyne


Allergi påvirker 40 og 50 millioner amerikanere, ifølge American Academy of Allergy og Astma Immunology (AAAAI). Hver person reagerer forskjellig på allergier. Noen mennesker opplever hudreaksjoner som elveblest og utslett, mens andre reagerer med svie og kløe i øynene. Forebygging er den beste måten å behandle noen allergi. Det er både naturlig og medisinske måter å forebygge allergi svie i øyne.

Bruksanvisning

Allergi-Free Eyes

•  Unngå hva forårsaker øynene dine til å brenne. Hvis det er visse matvarer, unngå dem, eller om det er støv, holde huset rent. Hold deg innendørs der luften er filtrert og resirkulerte å unngå allergener som finnes i uteluften. Hold et øye med hva du spiser, drikker og utsetter deg for.

Ta en muntlig antihistamin for å hindre brenning av øynene. Ta Benadryl hvis allergi oppstår som svar på enkelthendelser. Ta en over-the-counter 24-timers antihistamin som Claritin eller Zyrtec hvis allergi er pågående og konsekvent. Bruk antihistamin øyedråper før du forlater huset for å unngå utendørs allergier fra å påvirke dine øyne. Drikk rikelig med vann mens du tar antihistaminer, som de tørker opp slim i kroppen.

Bruk saltvann dråper i hvert øye for å unngå irritert, brennende øyne. Plasser to dråper i hvert øye, tre til fem ganger om dagen. å rense øyet og holde det fuktig. Påfør dråpene i morgen, ettermiddag og kveld for de beste resultatene.

Bruk en saltvannskylling med et øye cup. Kjøp et øye cup og saltløsning fra lokale apotek. Fyll øyet kopp halvfull med saltvannsoppløsning. Hold kopp over en vask og senke hodet for å passe din rundt øyepartiet over øyet cup. Kuk hodet hele veien tilbake slik at væsken er på øyelokket. Åpne øyet og flytte øyeeple fra side til side i 20 til 30 sekunder. Bøy hodet bakover ned over vasken og fjerne øyet cup. Rengjør øyekopp grundig med såpe og vann, og gjenta på det andre øyet. Gjenta denne prosessen to eller tre ganger daglig.

Kramper & Svie med nevropati i leggene

Kramper & Svie med nevropati i leggene


Når kramper og brenning oppstår i ben som et resultat av nerveskader, refereres dette til medisinsk som perifer neuropati. Perifer neuropati kan resultere fra en rekke sykdommer, skader, narkotikabruk og eksponering for giftige stoffer. For å behandle smerte, har den underliggende årsaken til fastslås. Ifølge MedlinePlus, vanlige årsaker til perifer neuropati er diabetes, direkte nerve skade, langvarig eksponering for kulde, lupus, kreft og kjemoterapi.

Kramper & Svie med nevropati i leggene

Rapport beinet smerte til en lege. En helse-omsorg utøveren vil bestille tester for å fastslå årsaken til nevropati. Ifølge MedlinePlus, kan noen av disse testene inkluderer blod arbeid og bildediagnostikk som røntgen og CT-skanning. Når en sykdom eller annen mulig årsak er fant, kan du bli henvist til en nevrolog som kan utføre nervetester. Slike tester kan omfatte en elektromyografi som vil inspisere den elektriske aktiviteten i musklene og nerveledningshastighet tester som kontrollerer hastigheten på elektriske impulser i en nerve.

Følg den anbefalte protokollen for å behandle årsaken til smerten. Spis sunt og ta medisin hvis du er diagnostisert som diabetiker. Slutte å drikke hvis alkoholforbruket er diagnostisert som kilden til nevropati. Lag din klær hvis legen din avgjør at langvarig eksponering for kulde forårsaker din smerte.

•  Styr smerten ved å ta foreskrevet medisiner. Nervesmertestillende inkluderer anti-convulsants og anti-depressiva som gabapentin, fenytoin, pregabalin, karbamazepin og duloksetin. Hvis smertene er ødeleggende og grenser bevegelse, alternativ terapi som fysisk eller ergoterapi og / eller ortopediske enhetene kan anbefales.

Installer rekkverk og fjerne hindringer fra gulvet i dine omgivelser som kan videre hemme gå eller forårsake farlige sklir og faller. Ansette bruk av bukseseler, splinter eller rullestol for å hjelpe med mobilitet hvis legen anbefaler dem. Disse tiltakene også minske presset til trykkpunkter som knær og ankler der ny nerveskader kan oppstå. Justere plasseringen av kroppen din til å ta presset ut av beinmuskulaturen hvis du har til å forbli i en holdning i lang tid.

Hint

  • Ifølge Nevropati Association, er 30 prosent av nevropatier forårsaket av diabetes og nærmere 20 millioner amerikanere har blitt diagnostisert med sykdommen. I tillegg til smerte, neuropati fører til svakhet og nummenhet. Venstre ubehandlet, perifer neuropati kan deaktivere en pasient, noe som gjør daglige gjøremål krevende. Så snart symptomer blir oppdaget, er det best å søke behandling.

Svie i urinrøret Med ingen Bakterier

Svie i urinrøret Med ingen Bakterier


Mange kvinner vet elendighet av en urinveisinfeksjon, og hvor lett symptomene kan komme tilbake til tross for antibiotikabehandling. Men noen ganger symptomer er til stede, og tester viser ingen infektive organismer. Mindre enn 1 prosent av personer som berøres av urinveissmerter uten bakterier er menn. Når brennende følelse fortsetter og tester viser ingen bakterier er tilstede i urinen, det er mange mulige årsaker og behandlinger som kan gjøre slutt på lidelsene.

Historie

Leger først ta en nøye historie når symptomene begynte og endringer hva livsstil skjedde på den tiden. Noen kvinner rapporterer at symptomene forverres i perioder knyttet til menstruasjonssyklusen. Bytte fra p-piller som inneholder østrogen til de som bare inneholder progesteron kan eliminere urethral brenner for noen kvinner.

Identifikasjon

Interstitiell cystitt (IC) er en smertefull blære tilstand som har et bestemt sett av symptomer og muligens ulike årsaker, men leger nå klumpe andre smertefulle urinveier i en bred kategori som heter Smertefull blære syndrom (PBS). The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer publisert denne definisjonen: "IC / PBS omfatter alle tilfeller av urinveisproblem som ikke kan tilskrives andre årsaker som for eksempel infeksjon eller steiner." Selv om det ikke infiserende organismer som finnes i urinen til IC / PBS-pasienter, er tilstedeværelsen av antiproliferativ faktor (APF), som ser ut til å hindre normal reparasjon av urinveiene foring, et vanlig funn, ofte sammenfallende med andre inflammatoriske tilstander så som fibromyalgi eller irritabel tarmsyndrom.

Teorier / Spekulasjoner

Noen kjemikalier og diett matintoleranse betingelser har lenge vært kjent for å irritere urinveis vev hos noen individer. Den interstitiell cystitt Association (ICA) gir retningslinjer for blære-safe matvarer og foreslår å holde en dagbok over symptomer og mat spist. Foods å unngå å inkludere konsentrert tomat produkter som saus eller ketchup, alkohol, kaffe, te, brus og aromatiserte drikker, bearbeidet mat, helbrede eller flavored kjøtt, ost, frosne desserter, pickles, krydret mat, rå løk, surkål, soyabønner, tofu , syre frukt (inkludert tyttebær), chips, nøtter (unntatt cashewnøtter), junk mat, rask mat og kunstige søtstoffer.

Ifølge cøliaki Foundation, er mange inflammatoriske sykdommer også knyttet til gluten intoleranse eller cøliaki. Hvis unngå matvarer på ICA listen ikke helt klart opp urethral brenning, en glutenfri diett (unngå alle produkter som inneholder hvete, bygg og rug) gir håp. For enkelte individer, eliminering av melkeprotein eller kasein, er det også nødvendig for en tid. Gluten intoleranse er livslang, men meieriprodukter kan tolereres etter gluten-indusert betennelser avtar.

Forebygging / løsning

Varme bad og varmeflasker plassert over blæren kan lindre smerte. For midlertidig og rask lindring av urethral brenning bruke tea tree olje til ytre øregangen.

Av og til diagnostiske tester viser irritasjon ved overgangen hvor urinrøret slutter seg til blæren. Rimso er en reseptbelagte medisiner skjema dimethylsulfoxyd som behandler slike betennelser og smerte med bare milde bivirkninger. En lege kan avgjøre om Rimso er hensiktsmessig for denne type interstitiell cystitt.

Unngå feminine hygiene spray, kommersielle Douches, boble bad, bind eller toalettpapir inneholder duft. Vask kun med varmt vann. Hvis såpe brukes, bør det være en mild naturlig såpe.

Advarsel

Blod i urinen kan være et tegn på mer alvorlig sykdom. Kontakt lege.

Negative effekter av Sugar

Negative effekter av Sugar

Sukker kan ha skadelige virkninger på menneskekroppen over tid. Det er ikke så ufarlig som det virker. Vanligvis brukes hvitt sukker er bleket med klor blekemiddel. Dette er et farlig stoff å svelges. The American Heart Association (AHA) gir et sett av retningslinjer sukkerforbruket. Den anbefaler ikke mer enn 6 ts. om dagen for kvinner og 9 menn. Den gjennomsnittlige amerikanske diett består av 22 ts. eller mer om dagen.

Inflamation

Sukker forårsaker frie radikaler for å danne som forårsaker betennelse i kroppen på cellenivå. Dette fører til endringer i hudfargen og utseende. Vanlige effekter inkluderer dype rynker, saggy hud, mørke ringer under øynene, poser og forverring av akne, som er egentlig en inflammatorisk sykdom.

Svekker Immunitet

Immunforsvaret er svekket etter å ha spist sukkerholdige matvarer. Dette gjør kroppen mer mottagelig for infeksjoner. Sukkerinntak reduserer antall hvite blodlegemer, som igjen svekker immunforsvaret.

Gjær infeksjon

Candida, eller gjær infeksjoner, er lei av sukker. Symptomer på en gjær infeksjon inkluderer kramper, leddsmerter, alvorlig kløe og svie. Disse infeksjonene utløse sterke krav til sukker, selv når det er uønskede bivirkninger på kroppen og gi abstinenssymptomer hvis sukker er stoppet brått.

Emosjonelle problemer

Angst, økning i PMS symptomer og ekstreme oppturer og nedturer i følelser er mulige bivirkninger av sukkerforbruket. Depresjon er også vanlig hos mennesker med en sterk sukkeravhengighet. Sukker kan utløse kronisk utmattelse, overspising og irritabilitet.

Risiko for diabetes

Når det er en konstant kilde til sukker i kroppen, er bukspyttkjertelen nødvendig å arbeide hardere. Dette overforbruk kan føre til at den slites ut og gjøre det ineffektive i å rydde ut sukker fra blodet. Diabetes kan bli resultatet.

Fedme

Bearbeidede karbohydrater ofte inneholder tilsatt sukker. Denne kombinasjonen fremmer fettlagringen i kroppen. De vanedannende egenskaper av sukker kan føre til at du spiser mer enn det som er hensiktsmessig eller nødvendig for kroppen.

Nye utviklingstrekk i behandling av perifer nevropati

Nye utviklingstrekk i behandling av perifer nevropati


Perifer nevropati er en nevrologisk lidelse som involverer skadet sensoriske nerver i ekstremiteter. Symptomer inkluderer prikking, svie, muskelatrofi eller nummenhet. Mens det er ingen kur, er det noen lovende nye utbygginger i behandling av perifer neuropati.

Behandlingsmålene

De primære målene for behandlingen er å behandle symptomer og redusere risiko for ytterligere skade for å fremme regenerering av perifere nerver. Siden perifer neuropati ofte påvirker diabetikere, bør riktig glukose styring også tas opp.

Gabapentin

Ifølge Kathy Brooks-Rock, RN, BSN, kan dette antikonvulsive medikament øke nivåer av y-aminosmørsyre (GABA) i hjernen og hemmer frigjøring av norepinefrin, dopamin og serotonin, nevrotransmittere mistenkt for å utløse smertereseptorer.

Pregabalin

Denne forbindelsen er kjemisk lik gabapentin, men er bedre absorbert. Siden mindre av stoffet er nødvendig for å oppnå sammenlignbare smertestillende effekter, er det mindre fare for uønskede bivirkninger på sentralnerve-systemet.

Alpha Lipoic Acid

Ifølge en studie publisert i 26 mars 2003 utgaven av Diabetes Care, intravenøs kosttilskudd med antioksidanter alpha liponsyre betydelig reduserer smerte forbundet med diabetisk nevropati grunn til å forbedre glukosemetabolismen.

Bilde Energy Therapy (PET)

PET bruker infrarødt lys til å stimulere nerve regenerering ved å stimulere nitrogenoksid utgivelse, som slapper av kapillærene og øker blodsirkulasjonen.

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?

Hva er årsakene til Prikking i venstre arm?


Når det oppstår prikking i armen din, enten det er venstre eller høyre arm, kan det være grunn til parestesi, noe som betyr at du opplever unormale følelser i huden, for eksempel prikking eller svie og kløe. Parestesi er generelt resultatet av perifer nerveskade.

Nevrologisk System

The Mayo Clinic forklarer at nerveskader kan forårsake perifer neuropati, signalisert av prikking og nummenhet. Nerveskade kan være et resultat av infeksjon, skade, eksponering for giftstoffer og metabolske problemer. Diabetikere ofte lider av nerveskader.

Betraktninger

Kribling i armen kan være forårsaket av en subluxated første ribbe, som er referert til som torakal utløps et syndrom. Når dette skjer, kan det nerve og arterie i halsen bli klemt, forårsaker diffuse kribling i stedet prikking i en bestemt del av armen, ifølge Chriopractic-help.com. Dette er beskrevet som en dermatomal mønster.

Eksempel

Et eksempel på dermatomal mønsteret er når du føler prikking i overarmen på siden og kanskje også i nedre arm. Dette kalles C5 dermatome og kan føre til svake biceps og deltoid muskler samt tennisalbue hvis den ikke behandles.

Neck Nerver

En irritert hals nerve fører til at huden din til å bli veldig følsom. Til slutt armen kan bli nummen.

Leddene

Leddene i halsen må flytte for å holde seg friske. Hvis noe skjer som fikser disse leddene, og de er ikke lenger bevegelig, sulter dette brusk av næringsstoffer og oksygen og giftige avfallsstoffer bygge opp. Avfallsprodukter irritere nerve i nakken, noe som fører arm kribling.

Leddgikt eller skiveutglidning

Hvis du har leddgikt og endringer forekommer i underarmen som følge av denne tilstanden, kan dette resultere i smerter i armen samt kribling. Prikking i venstre eller høyre arm kan også være et resultat av en skiveutglidning i ryggen.

Hvordan diagnostisere PHN

Hvordan diagnostisere PHN


PHN står for for post postherpetisk nevralgi. Det farmasøytiske selskapet Novartis, forklarer at tilstanden er preget av dvelende nerve smerter etter et utbrudd av helvetesild eller varicella zoster virus. Smertene kan vare i måneder eller år. Risikofaktorer for utvikling av PHN inkluderer å være eldre enn 50 år, smerte før utseendet av helvetesild utslett, mer alvorlig smerte under en helvetesild utbrudd, smerter i en nerve i ansiktet og mangel på følelse i det området av huden påvirkes av herpes utbrudd. På grunn av disse sekundære symptomer, trenger du ikke kliniske tester for å diagnostisere tilstanden.

Hvordan diagnostisere PHN

•  Ta kontakt med en lege. Prøv å huske omtrentlig dato for din helvetesild utbrudd og datoen helvetesild utslett løst. Spill den første dagen du opplevde smerter etter helvetesild utslett løst. Dette vil gi legen en idé om omfanget av nerveskader. Sørg for at du forteller ham det området av kroppen påvirkes av smerte. Hvis smertene er først og fremst lokalisert til området av den forrige utbrudd, kan legen din vurdere din dvelende smerte til et resultat av post postherpetisk nevralgi.

Forklar symptomene dine i detalj. I stedet for å bare si at du føler smerte, beskrive din smerte med adjektiver som skyting, svie eller verkende. Endo Pharmaceuticals forklarer at denne smerten kan kan komme og gå. Husk å fortelle legen din om din nerve smerte er følsom for berøring, et utkast av vind eller en endring i temperatur. Andre hud symptomer inkluderer noen svette i området av smerte, tap av muskelmasse og endring i farge eller temperatur på det berørte området.

Lag en liste over alle medisiner og inngrep du har prøvd å kurere smertene. Husk hvordan smerten forstyrrer dine daglige aktiviteter. Dette gjør at din lege for å vurdere alvorlighetsgraden av din tilstand. Skriv ned eventuelle andre medisiner du tar enten foreskrevet eller kjøpt over disk. Registrere mengden og hyppigheten av medisiner forbrukes. Inkluder noen diett kosttilskudd du tar for eksempel vitaminer eller urter. I tillegg til forskrivning en behandling for nervesmerter, kan din lege kreve en endring eller reduksjon i noen narkotika eller supplement som kan forstyrre helbredelsesprosessen.

Carpal tunnel Øvelser for håndleddet

Carpal tunnel Øvelser for håndleddet


Carpal tunnel syndrom er en progressiv nevrologisk lidelse forårsaket av press på median nerve i underarmen og hånden. Lidelsen er først preget av følelser av kløe, nummenhet eller prikking i håndflatene og utvikler seg til svie, skyting smerter og kramper. En medisinsk faglig kan anbefale visse øvelser for å lindre noe av smerten og ubehag forbundet med carpal tunnel syndrom.

Finger peker

Sitt på en stol med føttene fra hverandre. Begynn med å lage en knyttneve. Åpne knyttneve og bringe fingrene oppover slik at de peker rett opp. Gjenta denne øvelsen opp til 10 ganger med hver hånd.

Finger Fans

Sitt på en stol med føttene fra hverandre og ta hånden til en knyttneve. Slapp hånden og peke fingrene rett ut i en vifte. Strekke fingrene så mye som er behagelig. Gjenta denne øvelsen opp til 10 ganger.

Elastiske bånd

Vikle en strikk rundt fingrene. Forsiktig strekke fingrene åpen slik at de ligner en fan, og deretter bringe dem lukket igjen, holde strikken på plass. Gjenta 10 ganger.

Wrist Snorer

Hold en arm ut foran deg. Ta tak i utstrakte hånden med den andre hånden og bøy håndleddet tilbake. Hold posisjonen i 10 sekunder og gjenta øvelsen 10 ganger, fem ganger med hvert håndledd. Gjenta ovenstående øvelse, bare å trykke på håndleddet ned i stedet for opp.

Mine Pointer Finger & tommel kribler

Mine Pointer Finger & tommel kribler


Prikking av pekeren - pekefingeren - og tommelen er symptomer på to vanlige tilstander kjent som perifer neuropati og carpal tunnel syndrom. Å vite årsakene til symptomene hjelper deg å bestemme riktig behandling, enten det er en livsstilsendring, reseptbelagte medisiner eller kirurgi. Tidlig diagnose er nøkkelen til å redusere problemene knyttet til disse problemene.

Mulige årsaker

Prikking i pekefingeren og tommelen kan indikere utbruddet av perifer neuropati. Det skyldes nerveskader fra en traumatisk skade, diabetes, eksponering for giftstoffer eller metabolske problemer. Symptomer vanligvis starter i føttene eller hendene og kan reise opp armer og ben. Andre symptomer inkluderer jabbing, elektrisk-lignende smerter, svie, følsomhet for berøring og mangel på koordinering. Carpal tunnel syndrom oppstår på grunn av skader ervervet av repeterende bevegelser, som for eksempel å skrive, med en skrutrekker eller skriftlig. Det er ofte ledsaget av håndleddet smerte og forverres med aktivitet.

Behandling av perifer nevropati

Diagnostisering av symptomene ved en lege er nyttig i planlegging behandlinger. Over-the-counter smertestillende midler, for eksempel ibuprofen og paracetamol er ofte nyttig i de tidlige stadier. Resepter for sterkere smerte medisiner kan være nødvendig senere hvis tilstanden forverres. Antidepressiva, slik som amitriptylin og nortriptylin er ofte effektive i behandling av symptomer på perifer neuropati. Antiseizure narkotika, for eksempel gabapentin, karbamazepin og phenotoin fungerer også godt i å redusere nerve smerter hos noen individer. For folk som har problemer eller irriterende bivirkninger med resepter, lidokain patcher hjelpe med symptomene. En transkutan elektrisk nervestimulering enhet er et annet alternativ for noen pasienter. Behandlingen krever sending av elektriske impulser til området, og gjentatt behandling ofte minsker symptomene.

Carpal Tunnel Treatment

Carpal tunnel kirurgi fjerner presset på median nerve. Vanligvis er det en ut-pasient prosedyre. Det tar år å utvikle alvorlige symptomer fra carpal tunnel syndrom; derfor er det ikke påtrengende å ha kirurgi. Du kan vente til tiden er praktisk. Ofte, en lokal bedøvelse i armen er alt som er nødvendig under prosedyren. Etter fremgangsmåten, de fleste eller noen av prikking forsvinner mindre du hadde en alvorlig sak eller hadde carpal tunnelsyndrom i mange år.

Nyttige tips

Å gjøre endringer i livsstil generelt hjelper symptomene på perifer neuropati eller hindrer dem fra forverring så mye over tid. Unngå å støtte på albuene for lengre perioder da det kan føre til nye nerveskader. Få en hånd massasje eller gjøre det selv. Dette stimulerer nervene, forbedrer blodsirkulasjonen og kan redusere smerte. Forbruker et sunt kosthold sikrer at du får riktig ernæring. Få rikelig med mosjon, røykeslutt og begrense alkoholforbruket bidrar også med ubehag ved å sikre kroppen din er sunn og aktiv. Bruke hendene ulikt kan bidra til å redusere carpal tunnel symptomer. Holde håndleddene rett så mye som mulig når du skriver eller utfører andre håndbevegelser. Dette avlaster trykket på median nerve. Iført håndleddet splinter om natten bidrar til å holde håndleddene rett mens du sover.

Hvordan identifisere Whiplash

Hvordan identifisere Whiplash


Du har vært i en bilulykke eller i en sportsbil uhell. Den neste dagen, føler du deg smerter i nakken. Det kan være en whiplash. Begrepet whiplash ble først brukt i 1928 for å beskrive en felles bløtvev nakkeskade, som også kalles en hals forstuing eller nakke press.

Hvordan identifisere Whiplash

Se etter tegn på ulykke Impact

•  Vær oppmerksom på eventuelle smerter eller smerter eller uvanlig svimmelhet og med flere dager til en uke etter ulykken. Symptomer som nakkesmerter kan skje umiddelbart etter skaden, eller kan bli forsinket i flere dager eller måneder. Andre symptomer annet enn nakkesmerter er hodepine, svimmelhet, svie eller prikking i nakken og skulderen eller ryggsmerter. Noen ganger, folk opplever problemer som hukommelsestap, konsentrasjonsvansker, nervøsitet, irritabilitet, søvnproblemer, tretthet og depresjon.

Planlegge en umiddelbar undersøkelse av en ryggspesialist hvis det er noen spørsmål om å ha whiplash. Et besøk til en lege kan være nyttig, selv om det ikke synes å være noen bekymring. Fordi nakkeslengskader ikke kan dukke opp umiddelbart, er det noen ganger nyttig å holde seg på den sikre siden og kontrolleres.

•  Behandle nakkesleng hvis det er nødvendig. Behandling kan inkludere iført en krage, ved hjelp av varme terapi for å lindre muskelspenninger og smerter, tar smertestillende medikamenter som analgetika, non-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller muskelavslappende, trener og fysioterapi.

Gå til helsepersonell hvis symptomene fortsetter eller forverres etter 6 til 8 uker. Du må kanskje få røntgen eller har andre tester hvis whiplash er verre enn antatt. Alvorlige nakke skjøte skader som whiplash kan skade mellomvirvelskiver i ryggen. Når dette skjer, kan kirurgisk reparasjon av skivene bli nødvendig.

Hint

  • Selv om de fleste tilfeller av whiplash kommer fra bilulykker, er det også mulig å få whiplash fra sport skader. For eksempel kan du få whiplash snowboard, boksing, spille fotball eller gjøre gymnastikk. Det er også sant at en svært voldelig nys kan forårsake whiplash. Hvis noen smerte oppstår etter en skade eller voldelig bevegelse, se helsepersonell.

Smerter på grunn av problemer med disken i Neck

Smerter på grunn av problemer med disken i Neck


Hvis du opplever smerter i nakke og nærliggende områder som skuldrene, kan det være forårsaket av problemer med cervical disker i halsen. Legen din kan anbefale behandlingstilbud.

Cervical Disks

Cervical disker er myke runde pads som ligger i mellom ryggvirvlene i nakken. De pute ryggraden og bidra til å gi den fleksibilitet.

Diskproblemer

Diskproblemer er mer vanlig hos eldre voksne fordi diskene tørke ut og krympe over tid. Dette gjør det mer sannsynlig en disk vil sprekke. Når dette skjer, kjernen av disken skyver ut gjennom kanten av disken, legger press på ryggmargen.

Neck Pain

Diskproblemer i nakken kan føre til smerter i nakken. Det vil vanligvis oppstår når du beveger nakken og kan føles som prikking, svie eller pulserende.

Andre Pain

Hvis du har problemer med disken i halsen, kan du også oppleve dyp smerte i området av skulderblad. Smerte kan også stråle ned armene.

Behandlinger

Behandlinger for disk problemer i halsen inkluderer anti-inflammatoriske medisiner, immobilisering av halsen og kirurgi for å fjerne den utstikkende del av platen.

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter


Kroniske ryggsmerter er et svært vanlig problem hos personer med varierende grad av fysisk aktivitet. Betegnelsen "kronisk" beskriver en situasjon som har vært konstant eller periodisk over en periode på måneder eller år. Enten det innebærer nakken, korsryggen eller thorax området, kan kroniske smerter dramatisk endre en persons liv. Dette er spesielt sant når nevropati er i roten av ryggsmerter.
.

Beskrivelse

Klinikere vanligvis beskrive to kategorier av kronisk smerte: nociseptive og nevropatiske smerter. De samme gruppene gjelder kroniske ryggsmerter. I en 2006 utgaven av "Current Medical Research & Meninger" journal, rapporterte forskerne at stimulering av spesifikke nociceptors --- eller smertereseptorer --- fører til nociceptive smerter. Smerte grunn nevropati, på den annen side, resulterer fra skade eller sykdom
av, nervevev verket. I neuropati, nerver funksjonssvikt og kan ikke lenger nøyaktig prosessere de signaler de mottar.

Spinalnerver

Nervene er i hovedsak cordlike bunter av axon fibre. Axoner er lange, rørformede strukturer som overfører signaler fra nerveceller. Spine Helse lege Peter Ullrich bemerker at 31 par nerver oppstå langs ryggsøylen, fra nakken til korsryggen. Nerver forlater ryggmargen ved et punkt kalt nerveroten, og sende mindre grener nevnte perifere nerver, til ulike områder av kroppen. Noen av de 31 parene av spinal nerver kan bli skadet, noe som fører til nevropatisk ryggsmerter.

Typer

Den "Current Medical Research and Opinion" journal Artikkelen påpeker ulike typer kroniske ryggsmerter på grunn av nevropati. For eksempel, det påpeker at lesjoner av smerte reseptor spirer i en degenerert ryggvirvel plate føre til lokal nevropatisk smerte. Komprimeringen av nerveroten, på den annen side, forårsaker mekaniske nevropatisk smerte rot. En tredje type, som kalles roten inflammatorisk nevropatisk smerte, forekommer som degenerative plater utløse inflammasjon langs ryggraden. Betennelse er normalt en defensiv reaksjon i kroppens immunsystem til skade, infeksjon eller irritasjon.

Årsaker

The Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease viser ulike mulige kilder til midlertidig eller permanent nerveskade: betennelser, traumer, giftstoffer, metabolske forstyrrelser, genetiske defekter og svulster. Men de vanligste identifiserbare årsaker til nevropatisk ryggsmerter er degenerative forhold og nerve komprimering. Spinal nerver kan komprimeres eller klemt av en glapp, herniated, sprukket eller svulmende plate, samt av bein sporer.

Kliniske funksjoner

Ifølge Spine Helse, pasienter vanligvis beskrive nevropatisk ryggsmerter så skarp, alvorlig, dyp, svie eller kaldt. I tillegg til den typiske vedvarende nummenhet eller prikking, den "Current Medical Research & Meninger" Journal bemerker at depresjon og søvnløshet ofte følger kroniske ryggsmerter. For det tredje kan banen over det berørte nerve forårsake nevropatisk ryggsmerter å stråle til armer, hender, ben eller føtter. Endelig Spine Universe inkluderer kronisk allodyni og hyperalgesi som kjennetegn funksjoner på nevropati. I allodyni, vanligvis smertefri stimuli, for eksempel laken eller lett berøring, produserer smerte ved kontakt. Hyperalgesi, på den annen side, viser til en økt følsomhet for normalt smertefulle stimuli.

Diagnose og behandling

Den diagnostiske prosessen for nevropatisk kroniske ryggplager omfatter en grundig pasientens historie og fysisk undersøkelse, så vel som avbildningsstudier og nerve tester. Vellykket behandling i stor grad avhenger av tidlig anerkjennelse og aggressiv behandling av nevropatisk smerte, sier "Spine Universe" lege Steven Richeimer. Behandlingen krever ofte en kombinasjon av alternativer, inkludert medisinske prosedyrer, for eksempel steroidinjeksjoner og kirurgi; psykologiske behandlingsformer, som for eksempel atferdsmodifisering og avslapningstrening; og fysisk rehabilitering. Spine Helse talsmenn spesielt aktive ryggsmerter øvelser og individualisert rehabiliteringsprogram for å redusere hyppighet, alvorlighetsgrad og varighet av episoder av kroniske ryggsmerter.

Forebygging

Skader, aldring, generell helsetilstand og livsstil påvirker risikoen for å utvikle kroniske ryggsmerter. Selv om fysisk trening bidrar til å forbedre og opprettholde god helse, kan feil type eller metoder øvelser plassere overdreven belastning på ryggraden og øke risikoen for ryggsmerter. Riktig teknikk og beskyttelse er derfor spesielt viktig når engasjerende i high-impact aktiviteter. For å bidra til å forhindre ryggsmerter, eMedicine Health anbefaler at slike low-impact aktiviteter som svømming, turgåing og sykling.

Hvordan bli kvitt en skulder Ache

Hvordan bli kvitt en skulder Ache


Skuldersmerter kan være forårsaket av stress, inaktivitet eller for mye fysisk aktivitet. Uansett hvorfor du opplever skuldersmerter, er det ting du kan gjøre for å minimere ubehag mens skulder helbreder.

Hvordan bli kvitt en skulder Ache

•  Ta en varm dusj. La det varme vannet strømme ned på skulderen din, og slipper stress og lindre smerten du føler.

2 is skulderen din for å bidra til å redusere hevelse og betennelse. Mens varme er beroligende, er is også fordelaktig i små doser, og kan brukes i rotasjon med varme for å oppnå maksimal lettelse og hurtigere helbredelse.

Sakte strekke skulderen din. Bare strekke så langt det er behagelig; ikke presse deg selv til du er i smerte. Du bare ønsker å varme opp muskler, ikke forverre skaden.

Ta en smertestillende. Diskuter dine medisiner med legen din på forhånd, så er det smertestillende midler som ikke bør kombineres med bestemte vilkår. Imidlertid vil en over-the-counter smertestillende hjelpe deg å takle som du helbrede.

bruker varme patcher å berolige skulderen din i timevis. Dette er spesielt effektivt for de gangene du må stå stille, som når du sitter ved skrivebordet på jobben. Varme patcher på huden din og gi dyp oppvarming i timevis for å berolige dine skuldersmerter unna.

Hold en dagbok av skuldersmerter. Record om følelsen du føler er skyting, svie eller bankende, og hvor lenge du har opplevd skuldersmerter. Hvis smertene vedvarer i flere dager og du er ikke bedre, se en lege.

Hva er årsakene til brennende følelse i indre lår?

Hva er årsakene til brennende følelse i indre lår?


Det er tider når brennende følelse påvirker lår området. Svie i låret området, kan resultere fra ufarlige saker til alvorlige forhold. Du kan ha bekymringer, enten på grunn av personlig erfaring eller observere andres etappe problemer. Her er noen svar om hva som forårsaker dette ubehagelig tilstand.

Parestesier

De brennende følelse som du kan føle i låret området er en medisinsk tilstand som kalles "parestesi", hvor det føles som pinnene er prikk hele låret. Presset på en nerve kan forårsake dette, spesielt når nerve synes å bli klemt, som påvirker blodstrøm. Spinal problemer kan også forårsake disse brennende, prikkende følelse.

Diabetes

Ett av symptomene på diabetes er svie i låret området. Dette skyldes at når en person har diabetes, kan svie oppstå fra en komplikasjon på grunn av blokkering av blodårer. Med diabetes, bena er gjenstand for infeksjon, nummenhet, kulde og svie.

Åreknuter

Når åreknuter form, føre de i hevelse i beinet som kan være ledsaget av en brennende fornemmelser. Med denne tilstand, årer er forstørret og mørkere i farge. Disse årer bli tydelig og kan se ut som de er forgrening hele lår regionen.

Muskelproblemer

Muskelproblemer kan også føre til svie i låret området, spesielt når musklene er utmattet. Muskelsvakhet kan påvirke dine opplevelser i låret området, utløser musklene til å nappe, føler deg kald eller forårsake svie når under stress. Holde beinet på begrensede posisjoner i lange perioder kan også føre til at musklene til tretthet, forårsaker flere opplevelser.

Isjias

Isjiasnerven er nerve som går gjennom lårene og hoftene, og når dette er komprimert, kan det føre til isjias. Røttene kan bli irritert og når dette skjer, kan smerte kjøre gjennom rygg og ben områder. Isjias kan føre til svie i låret.

Hvordan bli en Stink Bug Smell Off Your Fingers

Hvordan bli en Stink Bug Smell Off Your Fingers


Stinke feil er harmløse insekter som er saktegående og sykdomsfri. Men den største trusselen de utgjør for de som har boliger de bor er at de avgir en stinky lukt, når de føler seg truet eller under angrep. Hvis du tilfeldigvis å squash en stinker bug, være forberedt på det stygg lukt å somle på fingrene. Mens lukten ikke vil vare evig, vil du ønsker å fjerne den så snart som mulig.

Hvordan bli en Stink Bug Smell Off Your Fingers

En DAB litt tannkrem på fingrene, og gni dem sammen kraftig. Tilsett litt vann for å lage en skum. Vaske hendene i varmt vann, etter 1 til 2 minutter av å gni huden med tannkrem.

Hell saften fra en sitron i en bolle. Tilsett en dråpe av varmt vann til løsningen for å fortynne sitronsaft litt. Plasser fingertuppene inn i løsningen. La fingertuppene i bollen i minst 1 minutt. Vær forsiktig - dette vil svi hvis du har noen kutt på fingrene.

Hell 1 ss. eddik i en bolle med vann. Sug fingertuppene i eddik. La hendene soaking i eddik i 2 til 3 minutter.

Scrub hendene med mild såpe. Få et godt skum, og fortsett å vaske hendene hele dagen frem til lukten er borte.

Multippel sklerose mindre symptomer

Multippel sklerose mindre symptomer


Multippel sklerose (MS) er en gradvis sykdom som hovedsakelig rammer personer mellom 20 og 40. kroppens immunsystem ødelegger de nervene, noe som resulterer i varierte symptomer blant pasienter. Disse symptomene kan ikke gjenkjenne i utgangspunktet, fordi symptomene kan komme og gå. Her er noen symptomer som kan tyde på en utbruddet av MS.

Fatigue

Fatigue er det vanligste symptomet. Det oppstår vanligvis i midten av ettermiddagen og kan føre til muskel og mental utmattelse.

Svimmelhet

Personen kan føle deg svimmel eller ør. Noen ganger omgivelsene vil synes å spinne.

Sensations

Typiske følelsene er ilinger, nummenhet, kløe og svie. Noen pasienter opplever en "pins og nåler" følelse.

Balanse

Gangvansker kan oppstå på grunn av muskelsvakhet. Noen erfaring nummenhet i føttene, eller svakhet i ett lem. En fot kan dra.

Visjon

Visuelle symptomer er vanlige ved MS. Det kan føre til uklart syn, dobbelt syn eller tap av fargesyn.

Informasjon om Muscular sklerose

Informasjon om Muscular sklerose


Muskel sklerose er et annet navn for multippel sklerose. Muskulær sklerose er en svekkende nevrologisk sykdom som griper inn med de signaler som nervene sender til resten av kroppen. Personer med muskulær sklerose, eller MS, som det vanligvis kalles, lider av en rekke symptomer som i betydelig grad kan svekke livskvaliteten.

Symptomer på MS

Muskuløs sklerose er forårsaket når kroppens immunsystem angriper fettvevet rundt ryggmargen og nervene, kalt myelin skjede, forårsaker det å bryte ned. Når skjede bryter sammen, kan det føre herdet flekker, kalt Screlose. Disse flekker hindre nervene fra å sende sine meldinger til resten av kroppen. De delene av kroppen som ikke mottar disse signalene kan ikke fungere, forårsaker dem til å mislykkes. Dette resulterer i uncoordination i hender, armer og ben, endringer i synet eller blindhet, tarm og blære inkontinens, og i mange tilfeller, sterke smerter. Symptomer inkluderer, men er ikke begrenset til nummenhet og prikking i ekstremiteter, svie eller krypende fornemmelser, klossethet, kognitive vansker, tretthet, depresjon, nerve og / eller muskelsmerter, kramper og synsforstyrrelser. Denne listen er på ingen måte uttømmende, og ikke alle MS-pasienter opplever alle disse symptomene.

MS-diagnose

Det er ikke en definitiv test for å diagnostisere MS. MS kan diagnostiseres etter en MR som viser en eller flere lesjoner (Screlose), etter en ryggmargsprøve som er positivt for et enzym som finnes å være til stede i de fleste mennesker med MS, etter en unormal fremkalt visuelle potensialer test, etter to separate og dokumentert stikkflammer eller en kombinasjon av alle de ovennevnte. Det er mulig å ha alle tester komme tilbake negativ og har fortsatt MS. Hvis det er en forutsigbar ting om MS, er det uforutsigbarheten av sykdommen.

Årsaker til MS

Ingen har vært i stand til å bestemme nøyaktig hva som utløser starten av muskulær sklerose, men det er antatt å være en autoimmun sykdom. Vanligvis muskuløs sklerose presenterer seg for personer mellom 20 og 40, men det finnes tilfeller av folk mye yngre enn det, og mye eldre enn at når de første symptomene dukker opp. Det kan ligge latent i kroppen før en sykdom eller traumatisk hendelse utløser det.

Varianter av MS

Det er for tiden fire anerkjente varianter av MS. Tilbakevend-remitting MS er diagnostisert når symptomene oppstår (kalt en fakkel eller en forverring) og deretter gå bort. Fakkelen kan vare timer, dager, uker eller måneder. Primær progressiv MS oppstår når personen opplever en langsom forverring av sykdommen over tid. Sekundær progressiv MS starter som gjentakende-remitting, og gradvis forverres over tid; 50 prosent av personer diagnostisert med tilbakevend-remitting MS vil gå på å utvikle sekundær progressiv MS. Progressive-relapsing MS oppstår når personen har gradvis forverring symptomer, men også opplever flares der symptomene blir mye verre. Forskjellen mellom denne og sekundær progressiv, er at progressiv relapsing MS aldri går i remisjon.

Benign MS

Det er en femte rekke som ikke er anerkjent av alle leger, kalt benign MS. Benign MS er mistanke om hvor en person opplever ett eller flere symptomer etterfulgt av en full og komplett remisjon. Det er ingen uførhet og ingen progresjon av symptomer. Noen godartet MS-syke vil, etter 10 til 15 år, begynner å vise symptomer på progressiv MS.

Behandlinger

Det finnes ingen kur for multippel sklerose, men det finnes behandlinger som kan hjelpe noen av symptomene og kan selv bremse utviklingen av sykdommen. For gjentakende-remitting MS og tidlige stadier av av de andre typene, leger foreskrive medisiner for nerve smerter, muskel relaxers å forebygge og behandle muskelkramper og lave doser av anti-depressiva å behandle trøtthet og depresjon som kommer med MS. Oral eller intravenøs kur med kortikosteroider brukes til å redusere betennelser og skader fra eksaserbasjoner. For mer alvorlige tilfeller, leger fore MS-spesifikke, sykdomsmodifiserende legemidler som Rebif, Tysabri og Copaxone. Andre medikamenter kan bli brukt for å løse spesifikke individuelle symptomer.

Livet expectency

Forventet levealder for personer med muskel-sklerose er nesten den samme som for folk uten muskuløs sklerose fordi det ikke anses å være en dødelig sykdom. Noen av symptomene på sykdommen, men kan skape livstruende tilstander som kan til slutt være dødelig. Manglende evne til å svelge kan føre til kvelnings dødsfall, kan manglende samordning føre til en fatal fall, en tendens til å utvikle lungebetennelse, og alvorlige infeksjoner og andre mindre helseproblemer kan også bli en livstruende tilstand som kan drepe muskel sklerose pasienter.