Digidexo.com

hoven vrist og ankel

Vrist og ankel smerter

Vrist og ankel smerter


Enten du har lidd en idrettsskade eller er usikker på årsaken, vrist og ankel smerter kan sette en reell bulk i din daglige rutine. Denne typen smerte kan stoppe de fleste fysiske aktiviteter, og inntil skikkelig ivaretatt, kan det føre til ytterligere skade.

Ankel Pain

Smerter i ankelen er vanligvis beskrevet som generelt ubehag, skarpe eller bankende og er ofte forbundet med hevelser. Ankelen kan skade mens resten med smerter som viser betydelig økning i stående, eller ved å rotere foten. Muskler og sener kan også være øm å ta på.

Årsaker

Ifølge University of Maryland Medical Center, er ankel smerter ofte forårsaket av skade som en forstuing, eller leddgikt, urinsyregikt og infeksjon. Pseudogout og gikt er begge tilstander hvor enten urinsyre eller kalsium er deponert i leddene. Alle disse årsaker kan produsere smerte, hevelse og rødhet.

Vristen Pain

Vristen er området på toppen av foten, mellom ankelen og tærne, der lissene på skoene ville hvile. Ubehag kan variere fra en kjedelig verke, svie eller skyting til stikkende smerter og er vanligvis forverret av ineffektiv bue støtte i fottøy. Området kan også vise hevelse, rødhet og være smertefullt å ta på.

Senebetennelse & Flat Feet

Senebetennelse kan føre til vristen smerter og er ofte et resultat av en påkjenning, minor degenerasjon eller en ruptur av senen. Hvis du er en ivrig turgåer eller løper, kan du oppleve senebetennelse. Ifølge Penn State Hershey Medical Center, er Pes Planus også en gjerningsmann av vristen smerte. Pes planus er når buen eller vristen kollapser til poenget med å berøre bakken; Det er referert til som flat fot. Dette er en vanlig tilstand der buen utvikler aldri i ungdomsårene eller faller når folk nå sine 60- og 70-tallet.

Forebygging / Løsninger

For å forebygge skader, slitasje sko som passer ordentlig, og hvis du spiller sport, sørg for at de er designet for den aktuelle idretten. Varm alltid opp før og kjøle seg ned etter noen fysisk aktivitet, og strekke seg for å holde musklene løs og smidig. Gå ned i vekt og bygge muskler for å redusere belastningen på leddene og redusere risikoen for skader.

I tilfelle en ankel eller vrist skade, er det noen innledende skritt du kan ta for å lindre smerte. Over-the-counter smerte medisiner som ibuprofen sammen med en kald kompress kan redusere smerte og hevelse. Holde foten hevet for å redusere blodstrømmen og stans fysisk aktivitet til smerten forbedrer vil hindre ytterligere skade. Hvis utbruddet av smerte er plutselig og alvorlig, følger en skade eller du har åpenbare hevelse eller feber, må du kontakte en medisinsk faglig for behandling.

Anbefalt Diet for gikt lider

Urinsyregikt er en smertefull tilstand som vanligvis angriper stortåen, men kan påvirke andre ledd som albue, håndledd, finger, kne, helbrede, vrist og ankel.

Hvis du lider av gikt, vet du at det kan bli smertefullt nok til at den minste berøring er uutholdelig.

Symptomer på gikt

Ifølge MedicineNet.com, gikt angrep kommer på raskt. Symptomene begynner med smerter ledsaget av varme i fellesområdet, hevelse, ømhet og rødhet.

Akutte gikt angrep kan føre til feber i gikt lidende, og episoder av gikt kan vare i noen timer til dager eller uker.

Årsaker

Mens alle har urinsyre i kroppen, hvis du lider av gikt, du utvilsomt har akkumulert høyere nivåer. Urinsyre er produktet av nedbryting av puriner, som finnes i mange matvarer. Hvis kroppen din ikke er i stand til å behandle urinsyre, så oppstår en overdoser.

Urinsyre forårsaker natrium urat krystaller å danne i leddene. Disse krystallene kan føre til smertefull inflammasjon. Over tid kan harde avleiringer i leddene, slutt å skade dem.

Hvem får gikt

Ifølge Gout.com, streik gikt vanligvis mellom 40 og 50 hos menn, og etter overgangsalderen hos kvinner.

Hos kvinner, kan andre forhold som for eksempel høyt blodtrykk som påvirker nyrene, eller medisiner som påvirker kroppens evne til å behandle urinsyre, være en medvirkende faktor.

Menn er mer utsatt for gikt angrep enn kvinner, og barn og unge voksne sjelden lider av gikt.

Diett for gikt

Å spise den beste maten for gikt, må du forbruker en diett som inneholder mat som er frisk, med minst behandlingen mulig.

For sunt gikt kosthold, konsentrere seg om å hjelpe kroppen din å kvitte seg med urinsyre - drikk rikelig med væske, med fokus på å drikke mye vann for å skylle ut systemet.

Bio-Medicine rapporterer at å spise lav-fett meieriprodukter kan bidra til å redusere risikoen for gikt, så sørg for å få meieri porsjoner i hver dag.

Low-purine matvarer vil produsere mindre urinsyre i kroppen din. Disse inkluderer ris, pasta, oliven, egg, frukt, grønne grønnsaker, tomater, brød, kaffe og sjokolade. Merk at selv om kaffe og sjokolade er lav i puriner, bør du likevel ende på dem i moderasjon.

Matvarer for å unngå

Ditt kosthold for gikt innebærer ikke bare å spise de beste mat for gikt, men unngå purin produsere matvarer som kan hjelpe utløse eller forverre gikt.

Ifølge Gout.com, matvarer som bør unngås hvis du lider av gikt er: innmat, biff, svin og lam, havregryn, tørkede bønner, linser og erter, sopp, spinat, asparges, blomkål og alkohol. Sjømat som sardiner, ansjos, sild, kamskjell, hyse, ørret og torsk bør også unngås.

Typer Foot Bukseseler

Typer Foot Bukseseler


Foot bukseseler brukes til å behandle en rekke forhold som påvirker føtter og ankler. Foot bukseseler brukes i forhold som footdrop, ankel svakhet, polio, nevrologiske problemer, klumpfot, fot og ankel deformiteter, og bein reparasjoner i ankelen. Fot bukseseler også anvendes for sår og skader føtter på undersiden av foten.

Imøtekommende fot ortoser

Imøtekommende fot ortoser er designet for å gi trøst til skadede områder på undersiden av foten. De er laget fra et stort område av materialer, slik som kork, lær, plast, skum og gummi. De er mer fleksible og mykere enn funksjonelle fot ortoser. Disse proteser er opprettet ved hjelp av en tre-dimensjonal modell av foten enten ved å ta en gipsform av foten, å trå inn i en boks av sammenpressbart skum eller skanning av foten med en mekanisk eller optisk scanner.

Funksjonelle fot ortoser

Funksjonelle fot ortoser brukes til å korrigere avvik i foten funksjon. De er laget av halvstivt, stiv plast eller grafittmateriale. De er tynnere enn accommodative fot othoses og kan passe inne sko. De kan også lages av en tre-dimensjonal modell av foten på samme måte som de accommodative fot ortoser. Funksjonell fot ortoser behandle toe leddsmerter, bue og vrist smerter, ankel og hæl smerter. Smerter i foten fører også unormal ben, kne og hofte funksjon. Så, funksjonelle fot ortoser også behandle senebetennelse, bursitt forhold og shin splinter.

Ankel fot ortoser

Ankel fot ortoser, også kjent som AFOs, behandle en tilstand som kalles dropfoot. Dropfoot oppstår når du har en begrenset eller fullstendig tap av evne til å heve foten på ankelleddet. På grunn av dette funksjonshemming, kan tærne på foten drag langs bakken og foten ikke heves riktig. Det finnes mange typer av ankel fot ortoser. Typen en lege eller terapeut bruker avhenger av din enkelt tilfelle. Det er korte ben faste AFOs, dorsalfleksjon bistå korte ben AFOs, solid ankel AFOs (med eller uten bakre stopp) som er tilgjengelig med dorsalfleksjon bistå, full etappe bakre blad våren AFOs og energiretur AFOs.

Hvordan gjenopprette fra en vridd ankel

Hvordan gjenopprette fra en vridd ankel


Twisted ankler, eller forstuet ankler, oppstår når leddbånd i ankelen er strukket eller vridd feil vei. Det skjer ved å falle, skli, landing galt eller tripping. Vanligvis utenfor leddbånd er skadet. Inne ligament skader er sjeldne. Hevelse årsaker mye av smertene. Forstuet ankler varierer i alvorlighetsgrad. En mild forstuing helbreder i en uke, men en dårlig en kan ta en måned eller mer. Før administrering av noen omsorg, sjekk for pauser. Beinbrudd trenger en lege oppmerksomhet umiddelbart.

Bruksanvisning

•  Ta vekten av den skadde ankelen. Fjern sokk og sko. Pakk en frossen ispose rundt hoven ankel, og sette den andre ispose i fryse til senere.

Pakk bandasje stramt nok til å holde ispose sikkert, men ikke stramt nok til å kutte av sirkulasjon. Bruk klipp for å feste bandasjen på plass. Komprimering reduserer hevelser og tilbyr støtte.

Still forstuet ankelen på en stol. Heve ankelen bidrar til å redusere hevelse.

Fortsett til hevelsen er nede. Endre isposer hver tredje til fjerde time. Etter at hevelsen er nede, kan bandasjen være behov for støtte.

Hvis du vil begynne å gå, forsiktig legge vekt på ankelen. Hvis det gjør vondt, stoppe og fortsette behandlingen.

Tips og advarsler

 • Swap isen pakker en gang i timen for de første 12 timene. Øk tiden med hver pakke som dagene fremgang. Krykker kan være nødvendig å gå i noen dager.
 • Hvis forstuing ikke blir bedre i løpet av 24 timer, eller det er en skarp smerte eller blåmerker, se en lege.

Virkninger av forstuet ankel

Virkninger av forstuet ankel


Forstuet ankler oppstår når leddbånd tåre eller strekk. Du kan forstuer en ankel når du vrir foten i en vanskelig måte. De fleste tilfeller av forstuet ankler ikke krever behandling hos lege, men hvis det er sterke smerter, har skaden undersøkt av en lege å avgjøre om beinet er brukket.

Hevelse

En revet eller strukket leddbånd kan bli betent og forårsake ankelen å svelle. Dette kan gjøre det vanskelig å bruke sko mens ankelen er hoven. Hvile og is bidrar til å redusere hevelse. Pasienter bør vente til hevelsen er redusert før du forsøker å legge vekt på ankelen.

Smerte

Smerten av en forstuet ankel kan være alvorlige. Ice reduserer smerte og hevelse, eller over-the-counter smertestillende midler kan minske smertene også. Smerte er mer alvorlig når vekten er lagt på ankelen, men du kan oppleve smerte når ikke å sette vekt på skaden. Det er varierende grad av alvorlighet i en ankel forstuing. I alvorlige ankelskader, kan legene må reparere en revet ligament.

Vanskeligheter med å stå eller gå

En forstuet ankel gjør det vanskelig å legge vekt på det skadde beinet. Stå eller gå bør begrenses til hevelse og smerte avta. Du trenger ikke å stoppe all fysisk aktivitet, ifølge Mayo Clinic.

Blåmerker

En forstuet ankel kan knuse sammen med hevelse. Dette skjer vanligvis når det er en revet ligament.

Vanskelighetsgrad Flytte ankel

Pasienter med en forstuet ankel vil være ute av stand til å slå ankelen eller bøye foten i noen tilfeller. Fysioterapi etter at hevelsen har avtatt, vil bidra til å gjenopprette funksjonen til ankelen. Behandlingen bidrar til å bedre utvalg av bevegelse og fleksibilitet til healing ankelen.

Hovne Ankel Behandlinger

Hovne ankler er ofte kalt ødem, som er forårsaket når det er væske beholdes i kroppen, spesielt rundt ankler, føtter og ben. Hevelse rundt anklene kan oppstå av mange vanlige årsaker, inkludert en diett høy i natrium og karbohydrater, traumer til ankelen området, væskeansamlinger og graviditet.

Symptomer

Hovne ankler er ofte mest merkbare mot slutten av dagen, siden kroppen har vært å beholde vann; vil imidlertid de som lider av hovne ankler hele tiden begynner å legge merke til anklene hevelse på starten av dagen og får mer ubehagelig som dagen skrider frem. Andre symptomer på hovne ankler inkluderer vektøkning, høyt blodtrykk, økt vannlating, andre hovne ekstremiteter og med hodepine.

Behandling

En av de mest vanlige hoven ankel-behandlinger er elevasjon. Raising anklene høyere enn hjertet reduserer hevelser, men også lindrer press på ankel og kneledd samt nedre del av ryggen. Bruke 30 minutter heve anklene for å redusere hevelse eller til hevelse har sunket. Hvis du ligger på en seng, bruke to puter til å hvile anklene på, noe som også vil holde dem forhøyet.

Hvis du har hyppige hevelse i ankler, besøke et apotek eller ortopedisk kontor for å kjøpe støtte sokker eller slange. Støtte sokker kommer i ulike farger, lengder og press avhengig av dine behov. Du kan snakke med en podiatrist å få skreddersydde sokker eller slange.

Hvis du er gravid eller har intermitterende hevelse, til behandlinger som øker muskelaktiviteten forbedre sirkulasjonen og blodstrøm kan bidra til å redusere hevelse. Begrens inntak av natrium til mindre enn 2400 milligram per dag, og drikke minst 64 gram vann for å redusere ansamlinger i ben og ankler.

Hvis hevelsen er ubehagelig, ta Tylenol, Aleve, Motrin eller aspirin for smertelindring. For kronisk hovne ankler, spør legen din om reseptbelagte vann diuretika slik som hydroklortiazid. Vanlige merkenavn av denne medisinen er Ezide og Hydrodiuril.

Hvordan å bandasje en forstuet ankel

En savnet trinn, eller en utløst trapp kan forårsake en ankel for å slå feil vei, og resulterer i hevelse og smerte. Det er ikke ødelagt, men det er forslått og hoven og det gjør vondt. Mens du holder den hevet og i ro er den foretrukne behandling, støtte det når du flytter er viktig å holde den fra ytterligere skade.
Pakke det i en kompresjonsbandasje vil tilby riktig nivå av støtte.

Bruksanvisning

Hvordan å pakke en forstuet ankel

•  Skjær moleskin eller skum inn i U-formede biter og ha dem klar, slik at de kan brukes til ankelen når det trengs. Skummet vil gi et ekstra lag med demping og støtte rundt ankelen.

Fjern skoen og sokken fra berørte foten og sørge for at huden er tørr. Selv om det er sannsynlig at foten vil svette etter komprimering bandasje brukes, begynner med en tørr overflate vil holde huden i bedre form. Sørg for å tørke ut huden hver gang du re-vikle bandasjen.

Fjern kompresjonsbandasje fra beholderen sin, sørg for å la den rullet. En rullet bandasje er lettere brukt fordi du kan trekke den mer stramt mens du går. Sjekk for å være sikker på at din komprimering bandasje har enten en borrelås eller klipp som vil tillate deg å feste bandasjen når den er brukt.

Sett foten i en 90 graders vinkel. Plasser rullet enden av bandasje på undersiden av foten, på buen og pakk det rundt foten to fulle ganger. Alltid begynne å rulle bandasjen under skaden og jobbe deg oppover.

Ved det tredje vikle strekk bandasjen over hele forsiden av foten og over ankelen, rundt baksiden av foten og krysser over foten igjen og under buen, noe som gjør et åttetall rundt hælen, som skal gjenstå. Når du kommer til ankel, legg skum utskjæringer, hvis du har dem, og pakk over dem, sikre dem på plass.

6. Gjenta prosessen flere ganger, hver gang innpakning bandasjen omtrent en halv tomme større. Bandasje på foten skal bevege seg mot hælen, mens den delen av bandasje på benet bør bevege seg oppover mot leggen din.

Når du har kommet til enden av rullen, bruke borrelås grep for å feste den på plass. Hvis bandasjen ikke kommer med en borrelås grep, bruk en sikkerhetsnål til å feste det.

Tips og advarsler

 • Dra bandasjen slik at den er stram, men ikke stramt.
 • Selv pakket det er viktig å holde av foten og holde det løftet for å redusere hevelse.
 • Bare en lege kan diagnostisere en forstuing så sørg for å se en lege og få en x-ray for å sørge for at ankelen ikke har noen form for brudd.
 • Hvis foten føles tingly eller nummen, umiddelbart pakke bandasjen som det er trolig for stramt.

Slik unngår du at Ankel Pain

Hvis anklene er smerter, hevelse eller blåmerker, er dette artikkelen for deg. Jeg vil forklare hva som forårsaker ankelen smerte og hvordan du kan forhindre det i fremtiden.

Bruksanvisning

•  Hvis du er en veldig aktiv person du kan utvikle Achilles senebetennelse. Dette er en langsom hevelse i ankelen din over en periode på flere uker på grunn av betennelse i sener. Du kan også ha væske eller sirkulasjonsproblemer. Hvis anklene har blitt hoven i mer enn en dag, og du har ingen andre symptomer, kan det være væskeansamling. Hev bena og flytte rundt. Lengre perioder med inaktivitet kan føre til dette. Den siste årsaken til ankel smerter er dyp tromboflebitt. Hvis kalven er smertefullt, hovent, og øm når du legger vekt på den, kan det hende du har denne tilstanden. Grunnen til dette ubehaget er en blodpropp som blokkerer en blodåre dypt i leggen. Se legen din om blodfortynnende da dette vil hjelpe.

Hvis du har en ankel forstuing eller belastning, bruker RICE rette. RICE er Rest, Ice, komprimering og Høyde. Dette er en veldig god selv - omsorg tiltaket. For smerte og ubehag, ta aspirin, ibuprofen eller paracetamol.

Du kan lindre smerten av Achilles senebetennelse ved å sette inn en heis eller pad i hælen på skoen.

Få riktig mengde ben trening. Gå for en kjøre utenfor eller på en tredemølle. Gå til butikken i stedet for kjøring. Du må holde muskler og vev rundt ankelen sterk.

Hvis skade oppstår, kan du suge føttene i kaldt vann i 15 minutter tre ganger i døgnet for å redusere hevelse. Du kan også bære en kirurgisk støtte strømpe på foten. De bidra til å redusere kronisk hevelse. Se legen din om å få deg en kirurgisk støtte strømpe.

Prøv og holde så fleksible som mulig ankelen så etter at hevelsen går ned. Roter den flere ganger og holde den løs.

Du kan unngå skader ved å ha de riktige skoene. Hvis du skal kjøre slitasje joggesko. Hvis du spiller basketball ha høye topper. Hvis du er på føttene hele dagen, setter polstret såler i skoene dine for bedre støtte. Hvis du spiller fotball, støtter sted bue i skoene for å unngå ankelskader som å rulle innover eller utover.

Hvordan behandle Ankel Pain

Hvordan behandle Ankel Pain


Svært få mennesker hadde aldri lidd ubehag av ankelen smerte på et tidspunkt i livet. Ankel smerte kan være forårsaket av en rekke faktorer, men oftest av en skade eller ikke-støttende sko. Heldigvis er det mange svært effektive løsninger der ute for å hjelpe behandle ankelsmerter hjemme.

Bruksanvisning

Endre skoene dine. Med mindre ankelen smerte er et resultat av en idrettsskade, kan skoene være å klandre. Prøv å kjøpe et par av høy-top, ankelstøtte tennissko. Hvis din linje av arbeids frowns på eller ikke tillater uformell fottøy må du kanskje få en melding fra legen din at iført røde roser er medisinsk nødvendig. Arbeidsgiveren din kan ikke nekte deg det privilegium hvis legens ordre. De fleste leger ville være glad for å etterkomme dette.

Hvil ankelen. Hvis du har ankel smerter så noe er galt. Vandre rundt på ankelen og fortsetter å legge press på det ikke kommer til å hjelpe deg å helbrede. Situasjonen vil trolig forverres. Prøv å holde av føttene for minst et par dager.

Hev ankelen. Dette er spesielt viktig hvis ankelen er hoven. Sørg for at ankelen er forhøyet selv mens du sover.

Bruk is for å få ned hevelsen. Dette gjøres vanligvis umiddelbart etter en ankelskade, men isen kan brukes til å få ned hevelse på noe punkt i helbredelsesprosessen.

Drikk grønn te eller te med ingefær. Grønn te og ingefær er både naturlige anti-inflammatoriske og vil bidra til å redusere hevelse.

6. Ta ibuprofen. Ibuprofen er mer enn en smertestillende medikamenter, det er også en anti-inflammatorisk. Hvis tatt i forbindelse med den grønn te eller ingefær te, kan det gi en vesentlig bedring i løpet av 20 minutter.

Hakk opp løk og plassere dem i et omslag rundt ankelen. Dette er en gammel hjem rette for hevelse og kommer sterkt anbefalt av homøopatisk samfunnet. Løken er helt trygt å bruke med grønn te / ingefær te og ibuprofen for ankelsmerter.

Bløt berørte foten i varmt vann og kamfer. Dette er ment å bidra til å redusere hevelse og hjelpe kvitt ankelen av smerte. Det er også svært beroligende.

Fortsett å beholde så mye vekt som mulig av ankelen din i minst to uker. Dette kan bety å kjøpe en ankel støtte eller seler, eller ved hjelp av krykker eller stokk. Selv om det er litt flaut å gå rundt med krykker eller stokk, det å foretrekke fremfor alternativet, som er avkastningen av ankelen smerte.

Tips og advarsler

 • Hvis ankelen smerte forverres selv når foten er forhøyet bør du umiddelbart oppsøke lege. Du kan ha et brudd heller enn en forstuing, og dette krever umiddelbar medisinsk behandling.

Fordeler og ulemper ved en ankel Brace for en forstuing

Fordeler og ulemper ved en ankel Brace for en forstuing


Ved hjelp av en spenne er en god idé når du forstuer ankelen, men den beste spenne av alt er dine egne sterke muskler. Avstiving er en del av prisen (Protection, Rest, Ice, Compression og Elevation) protokoll for akutte forstuinger. En spenne kan støtte den skadde leddet og holde deg på føttene. Ankelen brace kommer i to varianter - rigid og kompresjon.

Rigid Brace

Den stive brace nesten immobilizes ankelleddet, en spesiell fordel i løpet av de første timene etter skade. En ulempe er at en stiv ankel spenne kanskje ikke er umiddelbart tilgjengelig.

Den stive brace kommer i ulike forkledninger. Hvert design gir betydelig sidestøtte, noe som er en god ting. Den store ulempen er at det kan maskere tegn på mer alvorlige skader. Hvis du tror du trenger en stiv brace, bør du oppsøke lege.

Komprimering Brace

En trykkavstiver begrenser også felles bevegelse, men mindre enn en stiv spenne. På den annen side, de fleste hjem har én eller to på hånden. Så snart du kan etter spraining, vikle ankelen med en trykkavstiver. Det stabiliserer overstretched eller avrevne leddbånd (beskytt), og bidrar til å begrense hevelse (kompresjon). Så mye som du kan, hold spenne på de første 48 til 72 timer.

Den trykkavstiver kommer som enkle elastiske strimler, elastisk vevd inn i form av en ankel, innretninger som blonder å justere kompresjon og toeless trykk sokker. Det er enkelt og smertefritt å vikle et elastisk bånd bandasje rundt en svie felles.

Neste enkleste å bruke er snøring brace, som gir mer støtte enn bare en elastisk bånd, men også er mer uhåndterlig, og kan tilbys i en rekke størrelser. Selv tilgjengelig i mange drugstores, er det usannsynlig å være i ditt hjem første gang noen trekker en ankel.

En annen type, den formede, vevet spenne, kan skade å trekke på, men gjelder trykket ved de riktige vinkler for en ankel. Det er ingen gjetting om hvordan å vikle brace, men hvis ankelen er veldig hoven eller foten din er usedvanlig stor eller liten, kan vevet seler ikke passer i det hele tatt.

Sokken lignende brace gir veldig lett støtte, noe som ikke er bra i løpet av de første to-tre dagene av skade. Bruk den i stedet for å unngå re-wrenching ankelen etter helt healing. Dens enestående fordel er at det vil passe i mange sko. Alle andre seler passer i vanlige og joggesko bare med problemer eller ikke i det hele tatt.

På tidspunktet for Injury

Det anbefales ikke å spenne den skadde ankelen så hardt at du begrenser blodstrømmen. Også, ikke fortsette normale aktiviteter. En overstretched ligament krever også hvile og reduksjon i betennelse (is og høyde). Til slutt, ikke holde spenne på mens du sover, med mindre legen din råder deg til å gjøre det, siden du kanskje ikke merke hvis det er for stramt.

Brace Detrimental?

Det får deg over kneika av smerte og hevelse etter en forstuing, men tillater ikke den relative komforten av en ankel brace å forføre deg inn ignorerer tegn til ytterligere skade. Hvis konsekvent smertene vedvarer utover en uke eller to, hvis rødfargede hevelse holder ut, eller hvis du får feber, må du oppsøke lege.

Ikke holde spenne på for lenge, heller. Iført en ankel brace kan bli en syklus der forstuet leddbånd og omkringliggende vev svekke og stram. Dette kan føre til permanent reduksjon i omfanget av bevegelse, tap av balanse og fleksibilitet. En eller flere av disse faktorene øker sjansen for ny skade.

Også, ikke gå tilbake for raskt til en aktivitet som krever overdreven vektbærende (for eksempel fotturer), balanse (ballett er ett eksempel) eller plutselige bein vendinger (som basketball). En spenne kan gjøre disse aktivitetene er mulig, men i det lange løp, er det bedre å la forstuing gro først.

Rehabilitering

Ta spenne av fra tid til annen etter de første par dager og begynne hensiktsmessig stretching, styrke og balanseøvelser. Sjansen er ankelen vil snart være god som ny.

Forstuet ankel og avrevne leddbånd Recovery Time

Forstuet ankel og avrevne leddbånd Recovery Time


Kronglete en ankel er en vanlig foreteelse i hverdagen. Det er så enkelt som å tråkke på noen andres fot eller tråkke forkjært på en fortauskant. Når det vridd ankel blir hoven og smertefull, ifølge WebMD, har du mest sannsynlig har forstuet den. Det betyr å strekke eller rive leddbånd i ankelen.

Det kan skje med hvem som helst

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS), ca 25.000 mennesker opplever ankelskader hver dag. Selv om det ofte skjer med de som er engasjert i idrett eller fysiske treningsaktiviteter, kan det skje med hvem som helst å tråkke på en ujevn overflate.

Hvordan det skjer

Senene blir strukket når foten vendinger eller svinger utover normal bevegelse og deretter vekten (utover normal kraft stepping) overføres ved landing. Oftest, ifølge Web MD, ruller ankelen utover og foten svinger innover. Det fører til at leddbånd på utsiden av ankelen til å strekke og slitasje. Noen ganger, ruller ankelen innover og foten svinger utover, skadet leddbånd på innsiden av ankelen.

Alvorlighetsgrad

Leger diagnostisere ankelskader. De klassifisere forstuinger basert på alvorlighetsgraden. Ifølge AAOS, Grade 1 er en mild belastning (liten strekk av ligament), Grad 2 er moderat (delvis rive av ligament), og grad 3 er alvorlig (fullstendig rive av ligament).

Recovery

De fleste ankelskader vil gro i fire til seks uker, ifølge AAOS. Hvile er en nøkkelkomponent til utvinning. Glasur ankelen, kompresjon og elevasjon også er nødvendig. For Grade 2 forstuing eller verre, immobilisering eller splinter hjelpe årsaken. En støpt og kirurgi, selv om sjeldne, er brukt for Grad 3 forstuinger.

Forebygging

Styrke og fleksibilitet er viktig for å forebygge ankelskader. Det er også viktig å varme opp før kraftig aktiviteter. Vær oppmerksom på hvor du går, gå og løpe. Også ta hensyn til faresignaler, som smerte eller ubehag i ankelen, og suspen aktivitet.

Hvordan å gjøre Ankel Pump Øvelser

Hvordan å gjøre Ankel Pump Øvelser


Hvis du har en ankel forstuing eller annen ankelskade, kan du gjøre noen øvelser for å rehabilitere ankelen. En av disse er ankelen pumpe øvelsen. Hvis du har hatt ankel kirurgi, kan du gjøre denne øvelsen rett etter operasjonen, så lenge smertene har sunket nok til at ankelen din kan håndtere det. Følgende trinn viser deg hvordan du gjør ankel pumpe øvelser for å styrke ankelen.

Hvordan å gjøre Ankel Pump Øvelser

•  Sitt på en stol.

Hev benet med den skadde ankelen på en annen stol polstret med en pute eller sofa pute, eller på sengen slik at beinet er i en rett linje.

Hang ankelen utenfor kanten av stolen, pute eller sengen. Du kan også plassere din ankelen på et sammenrullet håndkle slik ankelen henger utenfor kanten.

Ta tå oppover mot taket og ta det ned igjen. Denne bevegelsen skal være smertefri, så ikke løft det noe høyere enn ankelen kan ta.

Gjør denne bevegelsen om og om igjen sakte i ca 15 til 20 sekunder i begynnelsen.

Fortsett øvelsen daglig, og legger litt tid hver dag til du kan gjøre to minutter av denne øvelsen. Etter en stund bør du ha mer utvalg av bevegelse, så løft ankelen så høyt du kan uten å legge smerte.

Hint

 • Lytt til kroppen din og stoppe når ankelen har fått nok. Du ønsker ikke å re-skade ankelen eller gjøre din skade verre.
 • Kombiner denne øvelsen med andre øvelser for å styrke ankelen å gjenvinne styrke, balanse og fleksibilitet som: ankel vendinger, isometriske øvelser (dytte med foten til å plassere kraft på ankelen, arbeider musklene og fikk dem til å trekke seg sammen) og tøyningsøvelser.

Hoven hals Symptomer

En sunn hals er viktig for fysisk velvære. Den styrer ikke bare luftstrøm og substans forbruk, men er også intrikat koblet til nese passasjer og slimhinner. En hoven hals kan føre til betydelige problemer som kan forstyrre, eller hindre, essensielle kroppsfunksjoner. De fleste av symptomene på en sår hals er ganske åpenbare og vanskelig å overse eller ignorere.

Rødhet

Innsiden av halsen kan bli rød rundt luftrøret og spiserøret skyldes betennelse. Dette er vanligvis ledsaget av smerter eller ubehag.

Pain

På grunn av mengden av vev og sensitivitet i halsen, er det utsatt for smerte. Når det sveller på grunn av infeksjon eller irritasjon, kan det bli mer følsomme eller smertefullt, gjør vanskeligere å svelge.

Tørrhet

En hoven hals kan bli tørr og skrapete, forårsaker hoste og heshet.

Problemer med å svelge eller puste

Svelging kan bli hindret på grunn av hals hevelse. Vanligvis er det bare delvis blokkert, men hvis luftstrømmen hindres, kan et besøk til legevakten være nødvendig.

Alvorlige symptomer

Hvis en hoven hals er ledsaget av oppkast, blødning, utslett, eller puss i halsen, kan en alvorlig sykdom være årsaken, som krever øyeblikkelig legehjelp.

Hives Med ankel smerter

Elveblest er røde hovne renner som vises på overflaten av huden. Ankel smerter er ubehag som utvikler i ankelleddet hvor ben og fot møtes. Elveblest og ankel smerter er vanligvis ikke relaterte forhold.

Hives Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienter med hud elveblest merke renner på ulike størrelser eller renner som rydde opp og sanere i andre områder av huden. Hud elveblest kan forårsake kløe, svie eller smerte opplevelser.

Elveblest Årsaker

Elveblest kan skyldes en allergisk reaksjon på mat, medisiner eller miljømessige allergener som pollen, insektstikk eller latex. Elveblest kan utvikle seg fra frigjøring av histamin i kroppen.

Elveblest Behandling

Elveblest kan behandles med orale reseptfrie antihistaminer som difenhydramin, loratadin eller cetirizin. Leger kan foreskrive sterkere antihistaminer som feksofenadin eller desloratadin eller perorale kortikosteroider som prednison å behandle alvorlige elveblest tilfeller.

Ankel Pain Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, kan ankel smerter utvikle seg fra flere årsaker, inkludert gikt, ankelskader eller en form for leddgikt. Ødelagte føtter kan også forårsake ankelen smerte.

Ankel Pain Treatment

Mild ankelskader kan behandles med over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner, hvile og bruke is til ankelen. Alvorlig ankel smerter bør behandles av lege.

Ankel & Foot smerte hos barn

Det kan vekke et barn om natten, eller få en til å halte eller tå-tur i løpet av dagen. Det er mange mulige årsaker til ankel og fot smerter hos barn; noen forsvinner på egen hånd, mens andre krever medisinsk intervensjon.

Growing Pains

Disse smertene vanligvis oppstår om natten. Til tross for sitt navn, de er knyttet til spesielt aktive dager i stedet for vekst, ifølge American Academy of Pediatrics (AAP). Mens mer vanlig i bena, kan voksesmerter presentere seg på føttene. Smerten avtar vanligvis med rubbing / massasje, en varmepute, og / eller over-the-counter smertestillende midler (ibuprofen eller paracetamol).

The AAP råder søker medial råd for "voksesmerter" hvis et barn opplever vedvarende smerte, smerte i morgen eller hevelse, ømhet og rødhet i en felles; leddsmerter knyttet til en skade; eller halthet, svakhet, eller uvanlig tretthet.

Disorders

Toe-walking blant småbarn lære å gå er vanlig og kan føre til et stramt eller smertefull akillessene eller hæl smerter. Når eldre småbarn og barn gå på sine tips-tærne, bør foreldrene ta kontakt med en barnelege som det kan resultere fra en forkortet akillessene eller være et symptom på en underliggende nevromuskulær problem (dvs. muskeldystrofi eller cerebral parese).

Flate føtter, der føttene ikke har normale buer, er vanlig blant barn; de fleste vil ut vokse dem. Flate føtter er vanligvis ikke problematisk; men de kan føre til fot eller ankel smerte hos eldre barn etter overdreven gange eller løping. En podiatrist kan anbefale en hælkappe eller sko innsats.

Skader og infeksjoner

Stress frakturer oftest forekommer hos ungdom engasjert i sportslige aktiviteter. Disse er vanligvis lett å diagnostisere, som smerte oftest setter inn umiddelbart etter skaden og er ledsaget av hevelse og rødhet.

Alvorlig sykdom --- en skade, ikke en sykdom --- er en vanlig årsak til hæl smerter i barn i alderen 8 til 12 (tidlig pubertet). Under vektbærende aktiviteter, kan hæl sener legge for mye press på baksiden av hælen og skadet den. Behandling omfatter glasur hælen (e) og avstå fra den aktiviteten som forårsaket skaden i noen uker til noen måneder.

Infeksjoner i bein eller ledd vanligvis er forårsaket av blodbårne infeksjoner --- ved å tråkke på en infisert overflate med et kutt fots, for eksempel --- og kan forårsake smerte, hevelse, rødhet og smertefull, begrenset felles bevegelse. Disse typer infeksjoner er svært farlig, er så umiddelbar legehjelp nødvendig.

Complex Regional Pain Syndrome (CRPS)

En kronisk tilstand, presenterer CRPS en kontinuerlig, intens smerte --- brenning, hud følsomhet, svette og hevelse --- etter en skade. Snarere enn avtar ettersom skaden leges, blir smertene verre over tid. CRPS vanligvis påvirker en fot eller hånd, og sprer seg til beinet eller armen da. Forskere har ikke bestemt hva som forårsaker CRPS. Noen mener det sympatiske nervesystemet spiller en viktig rolle i å opprettholde smerten; andre mener det er utløst av en immunrespons.

Advarsler

Fot eller ankel smerte kan være helt godartet, eller et symptom på noe alvorlig. Derfor er det viktig å søke medisinsk råd når barnet ditt lider av nye, eller langvarig, til fot eller ankel smerte få en riktig diagnose og, om nødvendig, en behandlingsplan.

Ankel forstuing hos barn

En ankel forstuing oppstår når leddbånd er skadet. Ankelskader er den vanligste typen av forstuing hos barn. I de fleste tilfeller, ankelskader leges på egen hånd i løpet av noen uker, men mer alvorlige forstuinger kan kreve en lengre rehabiliteringsperiode eller kirurgi.

Typer

Ankelskader er klassifisert som et klasse 1, 2 eller 3 forstuing. En Grade 1 forstuing oppstår når leddbånd er strukket for langt. En Grade 2 forstuing oppstår når leddbånd er revet delvis. Og en grad 3 forstuing oppstår når ligament er kuttet helt.

Årsaker

Barn er mest sannsynlig å forstue ankelen når hopping. Under hopping, kan barnet lande så foten er bøyd innover. Denne handlingen kan strekke eller rive ankelen.

Symptomer

Grad 1 stammer er preget av mild blåmerker, ømhet og hevelse. Et barn med en Grade 1 strekk kan ha en mindre slapp. Grad 2 forstuinger er preget av moderat ømhet, hevelse og blåmerker. Et barn med en grad 2 belastningen vil gå med en krykke. Grad 3 forstuinger er ledsaget av kraftig hevelse og smerte, som hindrer barnet fra å sette noen vekt på den berørte ankelen.

Time Frame

En mild forstuing vanligvis helbreder i ca to uker, men Grade 2 forstuinger kan kreve fire uker med utvinning tid. Grad 3 forstuinger kan kreve en måned eller mer av helbredelse tid.

Behandling

Forstuinger er vanligvis behandles ved hjelp av RICE teknikk. Tillat ankelen å hvile, bruke is, vikle ankelen bruker et ess bandasje og heve ankelen.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

Barn i sin natur er utsatt for ulykker, spesielt cut knær og "fett" hovne lepper. Lips er ekstremt følsomme og reagerer raskt for å såre eller skade. De fleste hovne lepper på barn ser mye verre enn de faktisk er, og foreldre bør prøve å holde seg rolig og samtidig gi riktig behandling. Hevelsen vil gå ned av seg selv etter et par dager, men det er et par måter å redusere betennelser og smerter, beroligende barnet i prosessen. Det er viktig å merke seg at hovne lepper om et barn kan være et tegn på en allergisk reaksjon, så start med å bestemme hvordan barnet fikk hoven leppe.

Hvordan behandle en hoven leppe på Child

•  En av de første tingene å gjøre når barnet ditt kommer til deg med en hoven leppe er å bruke isen til området for å stoppe hevelse. Pakk noen isbiter i et kjøkkenhåndkle eller klut i ansiktet, heller enn å bruke direkte. Du kan også gi barnet en Popsicle; noe kaldt i kontakt med leppen vil fungere. Dersom barnet er svært ung, har en kald bitering.

Hvis hoven leppe er også blødning, tørke blod av med en klut. For å unngå smitte, bruke en antibakteriell tørk å rense området.

Hvis barnet ditt ser ut til å være smerter fra hoven leppe, gi ham en dose av ibuprofen eller paracetamol for ubehag.

Prøv å bruke en te-pose til leppen for å bidra til å redusere hevelse. Suge en te-pose i kaldt vann i noen minutter før du plasserer det på leppen.

Påfør en liten mengde vaselin til leppene. Som huden på leppe og området rundt stigninger, kan det bli tett og sår. Vaseline kan hjelpe fukte området og gjør det være mindre smertefull.

Hvis hoven leppe ikke var forårsaket av traumer og er ledsaget av rødhet og kløe, så er det sannsynligvis en allergisk reaksjon. Gi barnet et antihistamin som Benadryl og ring din barnelege for å få råd. Dersom hevelsen skyldes sår, har barnet sannsynligvis en virusinfeksjon og bør sees av barnelege.

Hint

 • Å ha en hoven leppe kan gjøre det vanskelig å spise, så prøv lage puré mat før hevelsen har gitt seg.
 • Prøv å ha barnet drikke gjennom et sugerør; dette vil være mye mer behagelig, og det vil ikke være noen kontakt med sår leppe.
 • Hvis blødningen ikke synes å være å stoppe og kuttet ser ganske dypt, så masker kan være nødvendig. Ring barnelege.
 • Sjekk alltid inne i barnets munn for å sikre at det er ingen løs, sprukket eller manglende tenner.
 • Hvis barnets leppe ble skadet i et fall, være oppmerksom på muligheten for hjernerystelse. Hvis du har mistanke om en hjernerystelse, ring din barnelege.

Ankel Bukseseler til barn

Ankel Bukseseler til barn


Ankel bukseseler, ellers kjent som ankel-fot ortoser (AFO) tjener to formål for barnet ditt. De hjelper barnet ditt gå bedre, og de hjelper forme barnets fot når han lider av foten misdannelser som høye buer, drop fot eller flat fot. Men noen bukseseler fungere bedre for foten forme enn å gå og vice versa. Den beste brace for barnet ditt er avhengig av hans behov.

Soild AFO

Den solide AFO er ideell for å forme barnets fot. Tilstrekkelig stropping og frem binding av barnets ankel holder formen sin fot i riktig posisjon. Siden brace ikke binde sidene av foten, barnets tær står fritt til å flytte og rulle som han går. Den solide AFO tilbyr også en fleksibel passform. Den 10 graders, oppreist frontward banen av bukseseler fungerer perfekt når barnet bærer joggesko. Imidlertid vil konfigurasjonen av denne spenne ikke passe stillinger av alle barn.

Spiral AFO

Selv om spiral AFO er vanskelig å bygge og justere, de tillater fleksibilitet og kan hemme eller støtte bevegelse i en bestemt retning, avhengig av behovene til barnet ditt. Barn som har mistet sin evne til å koordinere sine muskelbevegelser, lider athetoid cerebral parese eller dystoni, noe som fører til muskelkramper og langvarig sammentrekninger av muskler, ofte nytte av spiral Afos.

Hengslet AFO

Den hengslede AFO lett kan passe inn i ditt barns sko og kontrollere en innover rotasjon av foten. Stroppen på baksiden av denne brace, men gjør bare det å bevege seg så langt frem, noe som begrenser kontroll barnet har over hans bevegelser. Av denne grunn, fungerer den hengslede AFO beste for foten shaping, ikke gå.

Dorsiflexion Assist AFO

Den dorisflexion bistå AFO er lik den hengslede AFO bortsett fra at hvis lar barnet ditt til å gå lettere. Den er utstyrt med en fjær inspirert hengsel som bidrar til å løfte foten når barnet plukker foten opp. Selv om det gjør at barnet en mer normal gangart enn den hengslede AFO, den dorisfexion bistå AFO er fremdeles best for foten shaping, ikke gå.

Grunner for Bilateral Ankel Ødem

Grunner for Bilateral Ankel Ødem


Bilateral ankel ødem er en opphopning av overflødig væske i anklene som forårsaker begge bena til å hovne opp. Denne tilstanden er vanligvis ansporet av noe annet, og behandling vil være rettet mot herding den underliggende årsaken.

Milde tilfeller

Milde tilfeller av bilateral ankelødem kan være forårsaket av høy alder, en diett som består av for mye salt, sittende eller bor i en posisjon i en lengre tidsperiode, graviditet, eller menstruasjonssyklusen.

Bivirkninger

Bilateral ankel ødem kan også være forårsaket av visse medisiner. Legemidler kjent som vasodilatorer, eller legemidler som utvider blodårer, anti-inflammatoriske medisiner, og medisiner som inneholder østrogen kan alle føre til ankelødem.

Andre årsaker

Bilateral ankel ødem kan også være et resultat av å være overvektig, et bein infeksjon, åreknuter, eller en skade eller traume til beinet. Insektbitt eller underernæring kan også være den underliggende årsaken bak bilateral ankel ødem.

Alvorlige forhold

Bilateral ankel ødem kan også være ett av symptomene på en mye mer alvorlig tilstand. Disse forholdene omfatter hjertesvikt, nyresykdom, skrumplever, vene skade, eller lymfatisk obstruksjon.

Forebygging / løsning

For å unngå bilateral ankelødem, ikke sitte eller stå på samme sted for lenge. Du kan også være lurt å kutte ned på salt i kosten og unngå tettsittende klær.

Hjem rettsmidler for en hoven fot

Ødem er den tekniske betegnelsen på en hoven fot. Tilstanden oppstår når fluider blir fanget i vevet. Ben og føtter er vanlige steder for hevelse oppstår. Ødem er vanligvis bare et symptom på en annen tilstand, og det kan effektivt behandles med hjem rettsmidler. Få en sjekk for å finne årsaken til hevelsen før du prøver noen hjemme behandlinger.

Diet

Hypertensjon og høyt inntak av salt kan være årsaken til hovne føtter. Følge en lav natrium diett for å bidra til å redusere hevelse i føttene. Hypertensjon eller høyt blodtrykk kan føre til hjerteinfarkt og hjerneslag. Hovne føtter kan være en indikator på denne tilstanden.
Unngå å legge bordsalt til måltider og sjekke ingrediens etiketter på bearbeidet mat som du forbruker. Normal inntak av natrium bør være i 1500-2400 mg område. På en lav natrium diett, kan du bare konsumere 1200 mg natrium for å redusere nivåene i kroppen.
Ta hensyn til natrium i bearbeidet mat. Den brukes som konserveringsmiddel i mange av disse matvarer, og dette kan signifikant øke natriumnivåer.

Fysisk aktivitet

Øke din fysiske aktivitet kan også lindre hevelse i foten. Det er bare å vandre hver dag er tilstrekkelig til å forbedre muskelfunksjonen i det berørte området, noe som vil fjerne væsken fra vevet. En 30-minutters spasertur minst fem ganger i uken er et sunt nivå av øvelsen. Med svellede fot, kan det være vanskelig å nå den 30-minutters mål. Gå så mye som mulig i begynnelsen, og jobbe deg opp til 30 minutter. Begynn med bare noen få minutter hver dag hvis det er alt du kan håndtere.
Prøv å unngå å stå på føttene på ett sted i lange perioder. Dette tvinger de fluider inn i føttene, og bidrar til svelling. Sett dine hovne føtter opp så mye som mulig. Høyde bidrar til å tvinge fluid ut av det påvirkede vev.
Massere foten for å tvinge væske ut. Dine massasje slag bør bevege seg mot hjertet. Bruk fast trykk for å fjerne hevelse.

Støtte Klær og sko

Legen kan anbefale at du bruker kompresjonsstrømper for å holde press på lemmer som ofte hovne. Strømpene bidra til å holde fluidet samler seg i foten.
Ikke ha tettsittende sko. Dette kan felle væsker i føttene forårsaker dem til å hovne opp. Når jeg prøver på sko, sørg for at de er komfortable og ikke for stram. Senere på ettermiddagen er den beste tiden å prøve på nye sko.