Digidexo.com

hva er ikke-allergisk rhinitt

Symptomer på ikke-allergisk rhinitt

Nonallergic rhinitt er en sinus tilstand som etterligner høysnue (allergisk rhinitt) - men uten kløende øyne, nese og svelg. Det er viktig å merke seg at nonallergic rhinitt ikke er forverret ved eksponering for luftbårne allergener som pollen og muggsopp som irriterer lomme passasjer, men det er forårsaket av ting som for eksempel miljø røyk, medisiner og til og med vanlig bruk av nesespray. Mer belastende enn livstruende, nonallergic rhinitt kan styres med visse munn- og nese behandlinger, samt ved å unngå "triggere" som gjør symptomene verre.

Hva er Ikke-allergisk rhinitt?

Nonallergic rhinitt ser ut til å ha de samme øremerker som allergisk rhinitt - en rennende, tett nese som aldri synes å bli bedre. Nonallergic rhinitt oppstår når blodårene i nesen fôr utvide og føre til hevelse - og dermed forårsaker overdreven slimproduksjon. Nonallergic rhinitt har mange triggere, men disse vanligvis inkluderer røyk, lukt og luftforurensning. Andre, kan omfatte endringer i barometertrykk, bruk av visse medisiner, inntak av visse matvarer, og underliggende helsemessige forhold.

Diagnostisering Ikke-allergisk rhinitt

Leger vanligvis diagnostisere nonallergic rhinitt ved elimineringsprosess. I tillegg til en fysisk undersøkelse, kan huden testing og blod testing utføres for å utelukke tilstedeværelse av allergi. Andre underliggende årsaker til rhinitt symptomer kan inkludere en merkelig septum eller nesepolypper. En lege kan anbefale visse imaging tester, for eksempel en neseendoskopi eller en CT av bihulene for å sikre disse forholdene ikke eksisterer.

Nonallergic rhinitt Triggers

Nonallergic rhinitt kan utvikle seg når en person blir utsatt for overdreven smog, eksos, sigarettrøyk, eller røyk på arbeidsplassen - inkludert flydrivstoff og eksos, løsemidler eller kjemikalier. Langvarig bruk av nesedråper eller spray, selv de som er solgt over disk, kan utløse nonallergic rhinitt. Helsemessige forhold som astma, lupus eller cystisk fibrose kan også føre til denne tilstanden. Kvinner er mer disponert for nonallergic rhinitt.

Behandling av Ikke-allergisk rhinitt

Milde tilfeller av nonallergic rhinitt kan styres ved å unngå situasjoner og miljøer som utløser den, mens mer uhåndterlig tilfeller kan omfatte medisinsk behandling. Behandling for nonallergic rhinitt kan omfatte over-the-counter eller reseptbelagte orale slimhinneavsvellende midler; eller saltvann, antihistamin, decongestant, kortikosteroider, eller anti-drypp anticholingergic nesespray. The Mayo Clinic advarer at over-the-counter orale antihistaminer - som Benadryl, Tavist og Claritin - vanligvis ikke fungerer så bra i behandling av ikke-allergisk rhinitt.

Forebyggende tiltak

Nonallergic rhinitt kan være en gjennomgripende tilstand; men kan symptomene reduseres ved å unngå triggere som gjør det verre (for eksempel sigarett røyk og eksos). Unngå overforbruk av nese decongestants er viktig, som å bruke disse for ofte kan ofte forverre symptomene. Nøkkelen i å lykkes administrere nese rhinitt ligger i å finne en vellykket behandling regime med hjelp fra lege.

Hva er behandlingen for Ikke-allergisk rhinitt?

Nonallergic rhinitt er nasal betennelse preget av en rennende nese, nysing, kløe og lunger. Årsaker kan inkludere luftforurensning, dyr dander, krydret mat og visse medisiner. Mange typer behandlinger for ikke-allergisk rhinitt eksisterer, men ingen behandling kan håndtere alle de mulige symptomer.

Hjem Behandling

Bruk luftfuktere på jobben og hjemme. Varm fuktighet vil hjelpe lindre stuffiness og løsne opp slim. Blåse nesen regelmessig. Forbli hydrert ved å drikke rikelig med væske, men unngå koffeinholdige drikker, som kan forverre symptomene dine. Bruk en pære sprøyte og skylle nesegangene ofte å fjerne irritanter. Skyll innsiden av nesen med en hjemmelaget saltvannsoppløsning eller over-the-counter saltvannsnesespray for å tynne slim.

Decongestants

Dekongestanter spray eller tabletter er primært brukes til lunger. Slimhinneavsvellende tabletter som pseudoefedrin er tilgjengelig over disk eller ved resept. De reduserer opphopningen av innsnevring av blodårene i nesen, men kan også forårsake bivirkninger som nervøsitet eller søvnløshet. Et annet alternativ er en slimhinneavsvellende spray som oxymetazoline. Ikke bruk slimhinneavsvellende spray i mer enn tre eller fire dager. De kan føre til overbelastning å forverres etter at du slutter å bruke dem.

Antihistaminer

Prøv antihistamin spray. Perorale antihistaminer synes ikke å hjelpe behandle nonallergic rhinitt, men antihistamin spray som azelastin kan redusere kløe, nysing, lunger og andre nonallergic rhinitt symptomer. Imidlertid kan effektiviteten av antihistaminer variere. De er mest nyttig for folk som lider av både nonallergic rhinitt og allergisk rhinitt og hvis viktigste symptomene er rennende neser.

Antikolinergika

Den antikolinerge narkotika ipratromium er ofte brukt som en astma inhalator medisiner, men er også tilgjengelig som en nesespray. Mindre enn 10 prosent av personer som bruker ipratromium nesespray lider av noen bivirkninger. Vurder å bruke ipratromium nesespray hvis viktigste symptomet er en rennende nese.

Nasal Kortikosteroider

Nese kortikosteroid spray er en annen nonallergic rhinitt behandling. Legen din kan forskrive kortikosteroid medisiner som flutikason eller mometason hvis andre behandlinger bevise uhjelpsom. Kortikosteroid spray er nyttige for å kontrollere nysing, nese, rennende nese og kløe forbundet med noen typer av ikke-allergisk rhinitt.

Kirurgi

Vurdere kirurgi hvis andre nonallergic rhinitt behandlinger er ineffektiv. Kirurgi kan anvendes i forbindelse med andre behandlinger. Vidian neurectomy kirurgi er mest nyttig for behandling av en rennende nese. Cryosurgery er en affektiv kirurgi for lunger, men etter at operasjonen kan det være langvarig overbelastning, og muligheten for skade på nese. Konsultere legen din for andre kirurgiske alternativer og behandlingsanbefalinger.

Medisin for ikke-allergisk rhinitt

Flere behandlingstilbud er tilgjengelige for de som lider av ikke-allergisk rhinitt. Både over-the-counter og reseptbelagte medisiner er tilgjengelige i form av muntlige medisiner og nesespray.

Non-AllergicRhinitis

Ifølge Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning, ikke-allergisk rhinitt forårsaker slimhinnen i nesen til å svelle stimulere slimkjertler og forårsaker en nesten konstant rennende nese.

Nesespray

Saltoppløsning er tilgjengelig, over-the-counter, i form av nesespray. Kortikosteroid nesespray som Nasonex og Flonase er ofte foreskrevet for ikke-allergisk rhinitt som ikke svare på decongestants.

Orale slimhinneavsvellende midler

Orale slimhinneavsvellende midler som Sudafed og Actifed smale blodårer inne i nesen, redusere lunger forårsaket av rhinitt.

Advarsel

Nesegangene kan bygge opp en toleranse på noen nesespray. Ikke bruk nesespray lenger enn anbefalt på pakningen eller av en lege.

Betraktninger

Orale antihistaminer som Benadryl og Claritin er ment for allergisk rhinitt og kan ikke være like nyttig for ikke-allergisk rhinitt.

Hva er Perennial allergisk rhinitt?

Hva er Perennial allergisk rhinitt?


Staude allergisk rhinitt er medisinsk korrekte betegnelsen for høysnue. Høysnue er en misvisende benevnelse fordi det verken forårsaket av høyet heller ikke det føre til feber. Navnet høysnue ble til fra de mange allergikere som også jobbet i åkre og led hodepine samt andre symptomer og var uneducated om de sanne hvordan menneskekroppen, per Medicinenet.com

Symptomer

Symptomer for helårs allergisk rhinitt er lik en kald, inkludert; en tett rennende nese, nysing, hovne, kløende eller røde øyne, tretthet, sår hals og så videre. Allergisk rhinitt påvirker nesten 20 prosent av den amerikanske befolkningen, og symptomene kan variere fra person til person.

Årsaker

Kroppens immunsystem er utviklet for å bekjempe skadelige fremmedstoffer som virus og bakterier. Årsaken til allergisk rhinitt er kroppens overivrig respons til ikke-skadelige stoffer som pollen, dander og mold. Kroppen angriper disse stoffene og at angrepet er allergisk rhinitt. De vanligste partiklene som forårsaker allergisk rhinitt er kjæledyr dander, pollen, sopp, støv og kakerlakker, per University of Maryland Medical Center.

Risikofaktorer

Det er fire viktige faktorer som kan øke risikoen for én person blir påvirket av helårs allergisk rhinitt; familiehistorie med allergi, er av det mannlige kjønn, har andre allergier som matallergier eller bli utsatt for passiv røyking.

Diagnose

Leger vil stille spørsmål om de fire store risikofaktorer, slik som familien din historie og tilstedeværelse av kjæledyr i hjemmet. En vanlig test som legene vil utføre en fysisk eksamen for å sjekke din generelle helse. En annen test er en hudtest, som vil teste hva du er allergisk mot. Huden Testen utføres ved å bruke små mengder av ulike allergener til nåler og lett å skrape huden din med dem, og deretter venter ca 20 minutter for å sjekke for allergiske reaksjoner.

Behandling

Den beste behandling for allergier er forebygging eller unngå allergener som forårsaker din allergisk rhinitt. Forskjellige medikamenter som antihistaminer eller slimløsende midler kan brukes for å bidra til å kontrollere de forskjellige symptomer, så vel. Et tredje alternativ er immunterapi eller allergi skudd. Disse bildene er en serie med injeksjoner av allergenet med gradvis større doser i håp om å få kroppen din vant til allergenet.

Om Ikke-allergisk rhinitt hos barn

Hvis barnet ditt ser ut til å hele tiden ha en tett nese, men ikke har allergi, kan hun lide av en nasal lidelse som kalles nonallergic rhinitt (NAR). Ifølge Dr. William E. Berger, professor ved Institutt for pediatri ved University of California, Irvine, ca 1 i 5 personer som lider av rhinitt (neseslimhinnen betennelse) har nonallergic rhinitt. Siden Forskerforbundet er relativt uvanlig hos barn, eliminere andre årsaker til symptomene er legens beste måte å avgjøre en positiv diagnose.

Fakta

Når barnet ditt har nonallergic rhinitt, blodårene i nesen utvide. Denne utvidelsen fyller din lille ens nasal fôr med ekstra væske og blod, som fører til hevelse i nesen som forårsaker symptomene på NAR. Mange foreldre til barn som lider NAR anta sine små er allergisk, men NAR oppstår ikke som følge av en allergisk reaksjon. Selv om mange tilfeller av nonallergic rhinitt hos barn er ikke alvorlig, kan ubehandlet NAR symptomer lar barnet føler seg elendig og kan påvirke sin dag-til-dag liv.

Symptomer

Hvis barnet ditt har nonallergic rhinitt, vil hun vanligvis vise symptomer av og på gjennom hele året. De vanligste symptomene på NAR hos barn er en tett eller rennende nese og postnasal drypp (slim i halsen). Ofte er disse symptomene vare i timer eller dager om gangen, avhengig av alvorlighetsgraden av barnets lidelse. Sjeldnere, kan barnet ditt også vise nasal kløe og nysing. Hvis din lille ens NAR symptomene er alvorlige eller ikke svarer til over-the-counter medisiner for tett nese, bør du vurdere å ta henne med til legen for diagnose og behandling.

Årsaker

Selv om nonallergic rhinitt ikke innebærer en allergisk reaksjon hos barn, kan visse triggere bidra til - eller til og med føre - barnets nasal hevelse, inkludert forandringer i fuktighet sterk lukt temperatur eller og. Ofte plutselige endringer i temperatur eller fuktighet føre membranen barnets nese hovne op; på samme måte, sterke lukter og andre luftbårne irritanter, for eksempel passiv røyking og alvorlig luftforurensning kan føre til Forskerforbundet i barnet ditt. Andre mulige årsaker inkluderer noen medisiner, krydret mat og hormon endringer under puberteten.

Diagnose

Siden symptomene på nonallergic rhinitt er så lik de av allergisk rhinitt og bihuleproblemer, vil ditt barns barnelege vanligvis må først utelukke allergi og sinus problemer som mulige årsaker. Mulige allergitester som legen kan utføre inkluderer en hudtest (små mengder av ulike allergener injiseres under barnets hud for å teste for en reaksjon) og en blodprøve (en lab sjekker barnets blod for nivåene av visse antistoffer som indikerer nærvær av forskjellige allergier). Din lille ens lege kan også bruke spesialisert utstyr for å kontrollere barnets nese for nese unormalt (for eksempel nesepolypper) som kan tyde på bihuleproblemer. Vanligvis kan diagnose ikke bli ferdigstilt før legen eliminerer disse to vanlige årsaker til rhinitt symptomer.

Behandling

Behandling for NAR hos barn varierer avhengig av alvorlighetsgraden av barnets symptomer. Du kan være i stand til å kontrollere milde symptomer ved hjelp av en pære sprøyte for å skylle barnets nese passasjer daglig; faktisk, ifølge Mayo Clinic, denne teknikken (kalt nasal lavage) er en vellykket behandling for Forskerforbundet. Andre vanlige hjem rettsmidler inkluderer bruk en luftfukter og sikre barnet ditt drikker rikelig med vann og blåser nesen regelmessig. Hvis symptomene er alvorlige, vil barnets lege mest sannsynlig foreskrive decongestants eller antihistaminer, ofte i en spray form. The Mayo Clinic sier at over-the-counter muntlig antihistaminer vanligvis ikke kontrollerer NAR symptomer så vel som de gjør allergisk rhinitt symptomer.

Hvordan behandle Ikke-allergisk rhinitt

Nonallergic rhinitt er en vanlig plage som rammer mer enn 50 millioner mennesker i USA alene, ifølge American Academy of Allergy, Asthma and Immunology. Både voksne og barn kan utvikle tilstanden. Symptomene er de samme som i allergisk rhinitt, inkludert lunger og rennende nese. Imidlertid er betingelsen ikke er forårsaket av en allergi. I noen tilfeller, miljømessige irritanter utløse symptomer, mens det i andre, kan folk reagerer negativt på visse lukter, medisiner, mat, eller endringer i været.

Hvordan behandle Ikke-allergisk rhinitt

•  Ta en over-the-counter decongestant å redusere nesetetthet. Medisiner som inneholder pseudoefedrin eller fenylefrin arbeid ved innsnevring av blodkarene i nesen.

Bruk en saltvannsnesespray for å tynne slim og hastighet helbredelse av sår, rå nese. Saltvann nesespray er tilgjengelig på de fleste apotek og dagligvarebutikker, eller du kan lage din egen ved å blande 1/4 teskje salt i åtte gram av varmt vann. For å redusere brenning forårsaket av salt, tilsett en klype natron til løsningen før bruk.

Prøv et antihistamin nesespray. Mens orale antihistaminer er generelt ineffektiv på å behandle nonallergic rhinitt, nesespray ofte bidra til å redusere eller eliminere symptomer. Antihistamin nesespray er tilgjengelig på resept fra legen din.

Spør legen din om et kortikosteroid nesespray er passende for ditt tilfelle. Kortikosteroid spray kan redusere betennelser og lindre lunger i noen mennesker med nonallergic rhinitt.

Unngå å bruke slimhinneavsvellende nesespray i mer enn tre dager av gangen, ifølge Mayo Clinic. Langvarig bruk kan føre til rebound lunger.

Kjør en luftfukter inne på soverommet mens du sover for å løsne tykt slim og klart hode lunger. Rengjør luftfukteren daglig for å hindre vekst av mugg og bakterier.

Tenk kirurgi dersom symptomene er forårsaket eller forverret av nesepolypper eller en avveket septum. Hvis nonallergic rhinitt symptomer unnlater å svare på andre behandlingsalternativer, spør legen din om en henvisning til en spesialist for kirurgisk vurdering.

Hva er årsaken til allergisk rhinitt?

Også kalt høysnue eller allergi, allergisk rhinitt forårsaker kløende øyne, rennende nese og lunger. The Centers for Disease Control og Prevention rapporterer at fra april 2008 til 2009, 16900000 amerikanere opplevd høysnue.

Identifikasjon

Allergisk rhinitt oppstår når du støter på en gjenstand som kroppen din mener feilaktig er skadelig, forårsaker din immunsystem til å lage antistoffer. Når du kommer nær objektet igjen, frigjør kroppen din et protein som kalles histamin på grunn av antistoffer.

Effekter

Når kroppen frigjør histamin, har proteinet to effekter på kroppen: betennelse og muskelkontraksjon. Dette fører til hovne, rennende øyne, nysing og pustevansker.

Typer Allergener

Noen allergi triggere er sesongarbeid, for eksempel pollen fra trær eller gress, i løpet av våren eller sommeren eller sporer i varmt vær. Andre triggere skje året rundt, inkludert støvmidd, kakerlakker og dander fra dyr.

Risiko

Ifølge Mayo Clinic, menn og førstefødte barn har høyere risiko for å utvikle allergisk rhinitt enn andre mennesker. I tillegg, familiehistorie, som blir født under pollensesongen og eksponering for sigarettrøyk i barndom også bidra til utvikling av høysnue.

Løsninger

Kortikosteroider, antihistaminer, decongestants og reseptbelagte legemidler som Montelukast eller Atrovent kan bidra til å eliminere dine symptomer på allergisk rhinitt. Allergivaksinering og skylle nesegangene er andre mulige behandlinger.

Tegn på allergisk rhinitt i et barn

Allergisk rhinitt, eller høysnue, er en tilstand der irriterende stoffer som pollen, støv, mugg og røyk årsaken neseproblemer som somle lenger enn en kald. Mens han bodde med allergi er ikke morsomt, kan betale oppmerksomhet til skiltene hjelpe barnet ditt med å leve et sunt og lykkelig liv. Nøkkelen til dette er å vite hva som utløser barnets symptomer og hvordan du effektivt behandle dem. Hvis de er sesongmessige allergier, ofte barnelege vil foreslå en over-the-counter antihistamin. Hvis de er flerårig, kan legen anbefale å se en allergolog som kan finne ut nøyaktig hva barnet ditt er allergisk mot og foreslå et kurs i behandling, som kan omfatte allergi skudd.

Nasal Issues

Nysing, rennende nese og snufsende er vanlige tegn på allergi. Andre nasale problemer inkluderer neseblod, nesetetthet, dryppende nese (hvor drenering fra nesen går ned på baksiden av halsen), puster gjennom munnen og forstørret adenoids. Drenering fra en rennende nese og nysing er generelt klart når du arbeider med allergisk rhinitt. Dersom barnet bor med allergier ubehandlet, kan disse problemene føre til snorking og søvnapné.

Ear Issues

Barn med allergisk rhinitt kan ha hyppigere ørebetennelser fordi nesegangene og bihulene blir overbelastet og sikkerhetskopiere inn i ørene. Barn kan også klager over at deres ører er kløende.

Øyeproblemer

Et barns øyne kan være vassen, kløende og kan utvikle hyppige infeksjoner som øyekatarr, også kjent som rosa øye. Dette skjer fordi bihulene og nesegangene blir blokkert med lunger og føre til en opphoping av slim.

Søvnforstyrrelser

Søvn kan bli forstyrret hos pasienter som arbeider med allergisk rhinitt på grunn av søvnapné og snorking. Både søvnapné og snorking er forårsaket av hyppig nesetetthet. Over tid, nesegangene bli betent permanent. Denne mangelen på søvn kan føre til dårligere på skolen, atferdsproblemer og problemer med fokus på oppgaver. Noen barn opplever også sengevæting og søvnløshet, i henhold til barnesykehuset i Boston.

Lengre varig Infeksjoner

Barn med allergisk rhinitt har en tendens til å ta lengre tid å komme seg fra virus og bakterieinfeksjoner som forkjølelse og bihulebetennelse i henhold til barnesykehuset i Boston. Dette kan skje fordi nesegangene er kronisk betent og tar lengre tid å tømme ut slim. Barn kan også utvikle betennelse i mandlene oftere, noe som fører til mandlene og adenoids blir fjernet. Dette skjer fordi mandlene og adenoids blir betent eller forstørret over tid ved drenering nedover baksiden av halsen og kronisk eller hyppig nesetetthet.

Andre reaksjoner

Noen barn kan ha problemer med astma i tillegg. Dette kan presentere som hyppige hosteanfall, tungpustethet eller begrenset pust.

Retningslinjer for allergisk rhinitt Behandling

Allergisk rhinitt er en tilstand der din nese passasjer bli betent. Symptomer assosiert med denne tilstanden vanligvis kløende, rennende øyne og rennende nese. Tilstanden rammer omtrent én av fem amerikanere og kan utvikle seg til nesten alle age.The tilstanden er vanligvis kronisk og, hvis venstre ubehandlet, kan føre til forkjølelse eller andre sykdommer. Det kan også være en genetisk tilstand, men avhengig av miljøfaktorer, kan det bry og bli plagsom for nesten alle. Følgende er retningslinjer for hvordan å behandle og forebygge sykdom.

Diagnose

Allergisk rhinitt, hvis venstre ubehandlet, kan ofte bli alvorlige nok til å forstyrre livet og hverdagsaktiviteter. Hvis det ikke blir alvorlig nok til å forstyrre livet ditt, kan en tur til din lege være nødvendig. Legen vil sannsynligvis gjøre en fysisk eksamen og spørre om din medisinske og slektshistorie. Legen din vil merke noen hevelse i øyne eller nese passasjer og andre fysiske tegn på allergisk rhinitt som mørke ringer under øynene. Når det er fastslått at du lider av allergisk rhinitt, vil legen komme opp med en behandling og forebygging plan for deg å følge. Det finnes en rekke behandlinger, som beskrevet nedenfor.

Typer behandling

Benyttes en rekke medisiner for å behandle allergisk rhinitt. Noen er tilgjengelig over disk, og andre er bare tilgjengelig med en resept. Over-the-counter medisiner inkluderer Benadryl og Claritin. Den tiden av døgnet som du må ta denne medisinen vil avgjøre den du velger å bruke. Noen medisiner, som Benadryl eller Diphenhydramine, bære en advarsel om at det kan forårsake døsighet. Andre, slik som Claritin eller klorfeniraminmaleat, lette de samme symptomene, men generelt vil ikke føre dagtid døsighet. Det finnes også medisiner som inneholder pseudoefedrin, som for eksempel Advil Allergi tabletter. Men på grunn av nye FDA advarsler om de mulige farene ved pseudoefedrin, disse typer medisiner er kun tilgjengelig gjennom apotek og holdes bak disken.

Reseptbelagte medisiner for allergisk rhinitus inkluderer ekstra styrke Zyrtec, Clarinex eller Allegra. Noen av disse medikamentene er en kombinasjon av antihistaminer og slimhinneavsvellende. Din lege vil velge den han mener er riktig for deg. Det finnes også reseptbelagte og over-the-counter nesespray. Reseptbelagte nesespray inkluderer Flonase og Nasonex. Over-the-counter sprayer inkluderer de som Ocean og afrin, og er saltløsninger som bidrar til å fukte og berolige tørre, betente nesegangene. Nesespray kan brukes for en kort eller lengre tid, avhengig av hva legen din anbefaler.

Et annet alternativ kan være allergi skudd, som er gitt ved legens kontor. Allergivaksinering er gitt ved regelmessige intervaller med økende doser, noen ganger i løpet av flere år. Allergivaksinering er vanligvis gitt til lider av alvorlig allergisk rhinitt etter andre behandlinger har vært prøvd og bevist mislykket. Snakk med legen din om hvilken behandling metoden ville være best for din unike situasjon.

Forebygging

Allergisk rhinitt, men noen ganger genetisk, kan utløses av slike miljøfaktorer som kjæledyr dander, pollen, støv og mugg. Selv om det ikke er en kur for sykdommen, kan finne dine triggere i stor grad øke sjansene for å bli mer symptomfri. Iført en støvmaske mens utenfor eller klippe plenen kan redusere antall allergener som kan forverre symptomene dine.

Unngå åpne vinduer i løpet av våren og høsten sesonger når symptomene kan være på sitt verste kan også hjelpe, så vel som å endre dine klimaanlegg filtrene regelmessig og støvsuging tepper, fortrinnsvis med et allergen-reduserende støvsuger. Hvis du lider av alvorlige symptomer, kan en luftrenser også være nødvendig. Redusere allergener så mye som mulig, sammen med en behandlingsplan, kan gjøre allergisk rhinitt mindre ødeleggende og mer håndterlig.

Virkningene av Probiotika på allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt, allergier som vanligvis kalles, finner sted når et miljømessig eller mat allergen bevirker en histaminrespons i kroppen av en følsom person. Hvis du er følsom for allergener --- lider lunger, hoste og nysing når du er i kontakt med pollen eller dyrehår --- kan du velge å bruke legemidler eller velge en mer helhetlig tilnærming.

Hva er Probiotics?

Tarmen er hjem til mange forskjellige bakterier, noen som fremmer fordøyelsen helse, og andre som må holdes under kontroll. Probiotika er navnet gitt til en gruppe tarmbakterier som er gunstig for helsen. Disse bakteriene hører til de Lactobacillus og Bifidobacterium familier.

Behovet for Probiotika

Et moderne kosthold av bearbeidede matvarer med tilsatt sukker og kjemikalier kan påvirke balansen mellom organismer i tarmen din. Den beste måten å gjenopprette balansen er å fjerne svært bearbeidet mat fra kostholdet ditt og legge til flere hele matvarer, som grønnsaker og helkorn. Du kan også supplere din diett med probiotika. Ifølge National Center for gratis og alternativ medisin, en divisjon av National Institutes of Health, "En teori er at hvis du endrer mikroorganismene i en persons tarmkanalen (som ved å innføre probiotiske bakterier), kan du påvirke immunsystemets forsvar . "

Sikkerhet

Probiotika er ikke et farmasøytisk skapt produkt, men mer et naturlig tilskudd av bakterier som allerede finnes i systemet. Supplere med probiotika kan være så trygt og enkelt som å spise yoghurt regelmessig. Ifølge en studie fra 2001 publisert i American Journal of Clinical Nutrition, "Sikkerheten til mikrobene som har vært brukt tradisjonelt i probiotika har blitt bekreftet gjennom en lang periode med erfaring."

Effektivitet

En 2008 studie rapportert på ABC nyheter, viste at gravide kvinner som bruker probiotiske kosttilskudd eller spiser levende kultur yoghurt, kan redusere muligheten for at deres barn skal utvikle allergi. En annen studie, publisert juli 2009 i World Journal of Gastroenterology, undersøkt med 47 barn i skolealder med allergi. Barna mottok enten en kombinasjon av Lactobacillus acidophilus og Bifidobacterium lactis eller en placebo i fire måneder. Forskere konkludert med at "den spesifikke kombinasjonen av probiotika som ble benyttet ble vist å hindre pollen-indusert infiltrering av eosinofiler inn i neseslimhinnen, og indikerte en trend for reduserte nasale symptomer."

Tilgjengelighet

Sjekk din yoghurt etiketten for "levende kulturer." De fleste merker av yoghurt inneholder Lactobacillus acidophilus, men noen også inneholde stammer av Bifidobacterium. Probiotika er også tilgjengelig i pille eller pulverform i helsekostbutikker.

Rolle av steroider i behandling av kronisk allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt forårsaker betennelse og irritasjon i nesegangene forårsaker nesetetthet og overflødig slim. Steroid spray (nasal kortikosteroid spray) er den første linjen behandling for kronisk allergisk rhinitt. Nasal steroid spray omfatte medisiner som flutikason (Flonase), mometason (Nasonex), flunisolide (Nasarel), triamcinolon (Nasacort AQ), beklometason (Beconase AQ), ciclesonid (Omnaris) og budesonid (Rhinocort Aqua).

Behandle betennelse

Steroid spray har en anti-inflammatorisk effekt på inflammasjon som forekommer i de nasale passasjer med allergisk rhinitt. De lette denne betennelsen og gjøre det lettere å puste.

Forhindre Betennelse

Nasal steroid spray ikke bare lindre betennelser i nesegangene, men forhindre det også. De er også hindre nysing, kløende nese og rennende nese som kan oppstå med allergisk rhinitt.

Bruk regelmessig

Steroid spray er foreskrevet for langtidsbehandling og og må brukes i noen uker for å ha en effekt. De kan brukes sammen med andre medisiner som antihistaminer og decongestants.

Short-Term bivirkninger

Bivirkninger kan være irritasjon og tørrhet i nesegangene og nysing. Hodepine og neseblødning, mens uvanlig, garanterer en umiddelbar legens konsultasjon.

Long-Term bivirkninger

Steroid spray kan forårsake vekst problemer hos barn, og glaukom (forhøyet blodtrykk i øyet). Men disse bivirkningene er sjeldne, ifølge "The New York Times" online helse guide.

Er Kirurgi en kur for allergisk rhinitt?

Er Kirurgi en kur for allergisk rhinitt?


Allergisk rhinitt er en av de vanligste sykdommene i dag i USA, påvirker om lag 20 prosent av befolkningen. Dessverre er det ingen kur for allergisk rhinitt, selv med kirurgi, men det er mange måter du kan behandle denne lidelsen. I noen tilfeller kan kirurgi bli anbefalt å hjelpe behandle allergisk rhinitt, sammen med noen andre behandlinger som kan legges til din daglige rutine.

Beskrivelse

Allergisk rhinitt er når en person lider av blokkerte eller betente nesegangene, vanligvis på grunn av allergener både utendørs og innendørs. Noen mennesker er berørt med denne rhinitt året rundt, mens andre har reaksjoner bare på bestemte tider i løpet av året, vanligvis referert til som sesongmessige allergier. Allergisk rhinitt vanligvis oppstår før fylte 30, og kan påvirke en person hele livet. Det blir ofte ansett for å være bestått på barn fra foreldre som også lider av allergisk rhinitt.

Symptomer

Lider av allergisk rhinitt klager over konsistente post-nasal drypp, rennende og kløende øyne, gjentakende nysing passer, nesetetthet, hodepine og tretthet. Det er fysiske attributter forbundet med allergisk rhinitt, som vel som mørke poser under øynene, rødhet i det hvite i øynene, puffy øyelokk og bretter under øynene. Mange har også nesepolypper, som kan fjernes kirurgisk.

Kirurgi

Selv om kirurgi ikke vil kurere allergisk rhinitt, kan det bidra til å gjøre prosessen med behandlingen enklere. For eksempel, hvis pasientens nese har noen form for fysisk defekt som hindrer pusting, kan alvorlig forverre som allergisk rhinitt. Det er to operasjoner som kan utføres for å lindre disse problemene. En er endoskopisk kirurgi, noe som kan bidra til å fjerne nesepolypper eller en avveket septum (skjeve nese). En annen kirurgi er tympanotomy, eller drenering væske fra mellomøret. Rør kan også settes inn i mellomøret (typanostomy), som ofte blir gjort på barn med overdreven øreinfeksjoner.

Medisiner

Over-the-counter medisin er en god kilde til umiddelbar lettelse for folk som lider av mild eller sesongrelatert allergisk rhinitt. Men hvis symptomene er mer alvorlig, kan reseptbelagte medisiner må tas. Antihistaminer, som hjelper til med å blokkere allergiske reaksjoner, kan tas oralt eller påføres huden med kremer eller salver. Legemidler mot nesetetthet bidra til å bryte opp blokkeringen i bihulene og bidra til å rydde opp hodepine og trykkende ører. Øyedråper bidra til å lindre kløe og rødhet, og hydrat tørre øyne. Nasale sprayer kortikosteroid kan også anvendes for å lindre symptomer.

Immunterapi

Immunterapi eller allergivaksinering, kan gis i alvorlige tilfeller av allergisk rhinitt. I utgangspunktet er genet injisert i blodet, som begynner med meget lave doser. Over tid vil doseringen gradvis økes inntil immunsystemet er mindre følsom for det aktuelle allergen. Før forskrivning immunterapi, må legen gjøre enten en hud eller blod allergi test for å se hvilket stoff pasienten har en allergisk reaksjon på. Dette kan være en eller flere forskjellige allergener.

Hva som forårsaker rhinitt?

Selv rhinitt ikke vanligvis føre til medisinsk bekymring, symptomene kan være irriterende og forstyrrende, og føre til vanskeligheter med å få nok søvn om natten. Heldigvis, kan symptomer på rhinitt som slim og prippen og / eller rennende nese behandles med hjem rettsmidler og endringer i livsstil som nasal vanning og økt hydrering, så vel som over-the-counter eller reseptbelagte medisiner. Det er mange årsaker til rhinitt, som er beskrevet nedenfor.

Allergier

Personer med sesong eller konstant allergier kan utvikle rhinitt. Sesongmessige allergisk rhinitt resultater i nese, rennende nese og nysing i løpet av de månedene av året når pollen og muggsopp er på høye nivåer i luften. Personer med allergi mot ting som støv, kjæledyr dander eller Kakerlakker kan ha rhinitt som vedvarer hele året, som er referert til som staude rhinitt.

Foods

Folk som spiser eller drikker visse typer mat eller drikke kan utvikle rhinitt. Hot Peppers høy i capsaicin, som habanero, kan forårsake rhinitt, som kan andre typer krydret eller varm mat. Folk som drikker øl, vin eller sprit kan oppleve rhinitt på grunn av endringer i blodårene som følge av alkoholbruk.

Hormoner

Kvinner som opplever endringer i hormonnivået kan utvikle rhinitt. Kvinner som har premenstruelt syndrom kan ha rhinitt like før eller i løpet av sine perioder, og gravide kvinner kan ha rhinitt gjennom hele svangerskapet. Menn og kvinner som har underactive skjoldbruskkjertelen kan også lider av rhinitt.

Infeksjoner

Folk som blir syke med visse typer infeksjoner kan få rhinitt som kan vedvare etter andre symptomer på sykdommen har gått bort. Sinus-infeksjoner kan være forårsaket av bakterier, sopp eller virus, og kan føre til rhinitt og sinusitt. De som nylig har hatt influensa eller en kald kan også få rhinitt.

Irritanter

Personer utsatt for eksterne irritanter i miljøet kan utvikle rhinitt. Irritanter som tobakksrøyk, smog, plantevernmidler, vaskemidler og duftende bade kan forårsake rhinitt. Folk som jobber i ekstreme værforhold inkludert svært kalde eller varme temperaturer eller kraftig vind kan også utvikle rhinitt.

Medisiner

Folk som bruker eller misbruker visse typer medisiner kan oppleve rhinitt. Aspirin og ibuprofen er smertestillende midler som kan forårsake rhinitt; medisiner som brukes til å behandle depresjon, høyt blodtrykk og erektil dysfunksjon kan også forårsake rhinitt. Folk som bruker nesespray for lenge eller ved for høy dose kan også få rhinitt.

Allergisk rhinitt og dens innvirkning på astma

Både astma og allergisk rhinitt er systemiske inflammatoriske tilstander som påvirker både de øvre og nedre luftveier. Når en person har både allergisk rhinitt og astma, kan astma forverret. Ifølge den nye "allergisk rhinitt og dens innvirkning på astma (ARIA)" retningslinjer, har det blitt rapportert at nesten 80 prosent av de med astma er også lider av rhinitt. Imidlertid har det vært spørsmål om allergisk rhinitt og virkningen det har på astma. For å svare på disse spørsmålene, har mange studier blitt gjennomført.

Studier

Studiene som er gjennomført har vært gjort i et forsøk på å vise hvor vanlig allergisk rhinitt er i de med astma og hvordan det påvirker astma. For eksempel, en studie utført i Rochester, Minnesota, viste at allergisk rhinitt hadde en prevalens på 59 prosent i de med en astmadiagnoser før fylte 25. I de diagnostisert med astma etter fylte 40, hadde bare 15 prosent allergisk rhinitt .

Studier har også vist at et geografisk forskjell kan forekomme. For eksempel, var forekomsten av allergisk rhinitt hos innbyggerne i rurale Kina under 6 prosent. Den medisinske samfunnet arbeider med å forstå dette, men faktorer som pollen, dyr og midd følsomhet kan ha en innvirkning på hvorfor allergisk rhinitt påvirker enkeltpersoner i enkelte geografiske områder mer enn andre. En forståelse av dette kan hjelpe i behandlingen og forebyggelse av rhinitt hos astmapasienter.

Impact

Diagnosen allergisk rhinitt kommer ofte før en diagnose av astma. Rhinitt forårsaker vanligvis bronkial hyperreaktivitet, selv om ingen astma er til stede, men er assosiert med en økt risiko for å utvikle astma i løpet av fire til fem år. I disse astmapasienter som opplever nesesymptomer med allergisk rhinitt, er det en økt risiko for astma forverring versus de som ikke har nesesymptomer.

Videre kostnadene ved sykdom studier har vist en økning i helsekostnader for pasienter med både astma og allergisk rhinitt. UK Medi-Plus allmennpraksis database studier har også vist en 50 prosent økning i sykehusinnleggelser for astma blant voksne. Denne prosentandelen øker til 250 prosent for barn, og det er bevist at begge aldersgrupper har vist en økning i forskrivning hyppigheten av astma medisiner.

Outcome

I alle innstillinger kontrollert studie som studerer virkningen av allergisk rhinitt på astma, er resultatet for astma pasienter verre enn de som ikke har rhinitt. Flere helseressurser er nødvendig og helsekostnader er økt. Dette er fordi astmasymptomer er mer alvorlige når allergisk rhinitt er til stede.

Hvordan å behandle vedvarende allergisk rhinitt med Akupunktur

Hvordan å behandle vedvarende allergisk rhinitt med Akupunktur


Allergisk rhinitt, vanligvis kjent som høysnue, er forårsaket av en allergisk reaksjon på pollen. Det er preget av kløe i øynene, rennende nese og nysing. Akupunktur er en rekke teknikker for å manipulere deler av anatomien som er ved eller nær overflaten av huden, spesielt med lange tynne nåler.

Bruksanvisning

Se etter bevis som tyder på at akupunktur er et nyttig alternativ behandling. Noen studier har vist at akupunktur var like effektivt som antihistamin terapi i å lindre symptomene på høysnue og mer langvarig.

Vis høysnue som en mangel av Wei Qi ved bruk av akupunktur for å behandle akutte symptomer. Dette er omtrent analogt til motstanden mot luftveisinfeksjoner i vestlig medisin. Den tredje leveren acupoint (LI3), også kjent som Sanjian, er tettest knyttet til behandling av høysnue symptomer.

Se etter konstitusjonelle tegn, samt ved behandling av høysnue med akupunktur. Den underliggende immunsystem ubalansen rettes ved å se etter nyre eller milt mangel.

Inkludere brenning av artemesia vulgaris (burot) i forbindelse med nåling for å forsterke den terapeutiske effekt av akupunktur.

Mottaks to behandlinger per uke i starten, begynner fire til seks uker før pollensesongen starter, hvis det er mulig. Behandlinger kan så gjøres en gang pr uke etterfulgt av en hver annen uke. Hver behandling er ca 40 minutter lang.

6. Få totalt seks behandlinger. Akupunktur terapi er vanligvis avbrytes på dette tidspunkt dersom det ikke er noen forbedring i symptomene.

Hvordan bruke Holistisk Cures for allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt, som er høysnue, oppstår når en person puster inn noe han eller hun er allergisk for, og blir betent eller svellet innsiden av personens nese. Noen av symptomene på allergisk rhinitt er nysing, rennende nese, tett nese, og vassen eyes.People kan være allergisk mot en rekke ting. Noen har utendørs allergi og er allergisk mot gress, trær og pollen. Dette er ofte referert til som sesongmessige allergier. Andre mennesker er allergisk mot ting inne i huset. Disse menneskene kan være allergisk mot støvmidd, muggsopp innendørs, og husholdningenes pets.While ta antihistaminer som Claritin og Zyrtec kan lindre symptomene, er det også noen helhetlig kurer og person kan bruke.

Bruksanvisning

•  Ta urte eller vitamintilskudd. Vitamin C er en stor vitamin for å ta for å lindre symptomene til allergiske reaksjoner. En person kan også ta kalsium, magnesium og sink. Disse vitaminene kan hjelpe til i å hjelpe immunsystemet til å fungere. Urter som er gode å bruke eller feverfew, som er en del av solsikkefamilien, og Echinacea, som er effektivt mot allergi.

Ta eple cider eddik. Det er bra for healing kroppen. Den eplesyre i eple cider eddik gir kroppen energi til å bekjempe sykdom. Apple cider eddik kan tas ved første tegn på en allergi symptom for å stoppe den allergiske reaksjonen fra pågår. En person kan blande eple cider eddik med vann og drikk blandingen med slurker i løpet av dagen eller personen kan drikke blandingen alt på en gang. Ikke forveksle eple cider eddik med vanlig eple cider.

Få akupunktur. De små nåler presset inn i kroppen kan øke energistrømmen til organene og har en rensende effekt. Effekten av akupunktur kan være umiddelbar. Det kan være nødvendig å ha sammenhengende akupunktur behandlinger til de allergiske reaksjonene er permanent borte.

Få en massasje. En massasje kan hjelpe klart slim fra en persons nese og hals. Massasje slag bør gjøres i brystet og halsen området for å lindre allergiske reaksjoner. Massasjeoljer, slik som kamille, kan også brukes til å tømme luft for allergener.

Do yoga. Det har blitt avdekket at yoga reduserer reaksjoner på allergier. Det drenerer også slim fra en persons lungene og bedrer lungefunksjon og pust. Egentlig kan noen form for daglig mosjon bedre lungefunksjon og pust.

Tips og advarsler

  • Det er noen andre holistiske botemidler for allergisk rhinitt som kan brukes. Hver person bør finne en kur som fungerer for ham eller henne. En annen kur er å ha hvitløk. Tar en hvitløk om dagen kan ha så mange helbredende komponenter til det.
  • I tillegg bør en person bruke honning. Honning kan bidra til å roe en alvorlig allergisk reaksjon. Begynne i det små med honning inntak og bruke gradvis mer honning for å hjelpe med allergiske reaksjoner.
  • Aromaterapi er også bra for noen med allergisk rhinitt. Gå til en aromaterapi butikken for å plukke ut en duft å bruke hjemme for å rense luften for allergener.
  • Unngå de tingene som forårsaker allergiske reaksjoner. Det kan være umulig å helt unngå alle allergener en person er følsom for, men det kan være viktig for en persons helse for å redusere eksponering for disse tingene.

Urtemedisin for allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt ofte referert til som høysnue er irritasjon av slimhinnene; det skjer når immunforsvaret overreagerer til elementer i atmosfæren som forårsaker en allergisk reaksjon. Naturlig rettsmidler er foretrukket av noen allergikere enn konvensjonelle metoder, fordi de ikke er vane forming med lite eller ingen bivirkninger. Urte metoder vellykket i behandling av denne sykdommen varierer fra te, kapsler, eller skjær, og selges i helsekostbutikker.

Butterbur

Butterbur kjent som smør dock, er en plante som blir dyrket i Europa, Nord-Amerika og Asia; den har en lang historie med å lindre symptomer assosiert med astma og bronkitt. Forskning har vist at det er effektivt i å redusere slim bygge opp, og er like effektiv som vanlig over disk medisiner. Bivirkningene funnet så langt er hodepine, magesmerter og tretthet.

Goldenseal

Goldenseal kjent som gule puccoon, Indian fargestoff og gurkemeie rot har vist seg effektive i behandling av allergisk rhinitt. Den aktive ingrediensen berberin har antibakterielle og immun-styrke egenskaper som bidrar til å eliminere symptomer som sår hals.

Brennesle

Brennesle har vært brukt i årevis for å behandle allergisk rhinitt, daglig dose for dette produktet er 600 mg per dag i syv dager. Noen leger anbefaler å bruke fryse tørket brennesle før starten av allergisymptomer. Det er ikke tilrådelig for gravide kvinner, små barn og pasienter som lider av visse sykdommer som høyt blodtrykk eller diabetes. Nettle kan dyrkes vellykket for hjemmebruk; men det er viktig å få konkret identifikasjon fra en autoritativ kilde før planting.

Tradisjonell kinesisk Herb

Bimmine en kinesisk urte formel som ble vist i en studie for å redusere noen året allergisk rhinitt symptomer. Studien ble gjennomført i 12 uker. Deltakerne tok formelen fem ganger om dagen; studien viser bimmine var effektivt i inntil ett år. Denne formelen er sammensatt av flere typer urter som kinesisk skull cap (Scutellaria baicalensis), ginkgo biloba, bispelue (Epimedium sagittatum), japansk aprikos (pronus Mume) og andre urter. Denne urten brukes også sammen med akupunktur for å behandle allergier.

Evening Primrose

Nattlysolje har lenge blitt benyttet for behandling av allergisk rhinitt. Den aktive ingrediensen er gamma-linolensyre, en essensiell fettsyre som er effektive i behandling av symptomer forbundet med allergier.

Advarsel

Allergikere bør rådføre seg med lege før du bruker noen naturlig helse rettsmidler. Selv om det er minimale bivirkninger, de med visse sykdommer, slik som diabetes, kan få bivirkninger.

Dietary Probiotiske Tilskudd for allergisk rhinitt

Alternativ medisin blir stadig mer populært, ifølge en artikkel på Msnbc.com, på grunn av misnøye med konvensjonell behandling eller bekymringer om bivirkninger som følger ordinære medisiner. Fordi de er naturlige og forårsake noen bivirkninger, probiotika passer definisjonen av alternativ medisin. Men selv leger anbefaler å bruke probiotika sammen med konvensjonell medisinering for visse vilkår.

Definisjoner

Allergisk rhinitt oppstår, ifølge USA Today Health Scout, når du puster inn noe du er allergisk mot, for eksempel pollen, forårsaker kløende eller rennende nese, nysing, hoste, rennende øyne og andre symptomer som ligner på de av en forkjølelse.

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin (NCCAM), probiotika er kosttilskudd som inneholder "gode" bakterier, som oppveier de "dårlige" bakterier og gjøre kroppen din sterkere. Selv om probiotika er vanligvis brukes til å redusere betennelse, hindre diaré, bedre immunforsvar, og lavere kolesterol og blodtrykk, nye studier viser at de også kan redusere symptomer på allergisk rhinitt.

Studier

Hvis du bruker probiotika for å behandle allergi symptomer, er det studier for å sikkerhets deg opp. One, i april 2007 utgaven av International Archives of Allergy and Immunology, fant at bruk av probiotika forsinket allergiske reaksjoner forårsaket av rhinitt. En annen studie, oppført i Pub Med, en tjeneste av det amerikanske National Library of Medicine, fant at probiotika bidratt til å redusere nasal allergi symptomer. The American Academy of Allergy Asthma & Immunology siterer litteratursøk (februar 2009), hvor ni av 12 randomiserte, kontrollerte kliniske studier funnet bedring i sesong og helårig allergisk rhinitt med bruk av probiotika.

Typer

Du kan ta probiotika i forskjellige former. Du trenger ikke resept for å få probiotika; spør på apoteket eller se i nedkjølt delen av helsekostbutikk. De fleste yoghurter inneholder naturlig probiotika heter Lactobacillus acidophilus, som bokstavelig talt betyr «syre-elskende melk bakterien." Probiotika er også tilgjengelig i pilleform, som tilbyr høye doser. Bifidobacterium lactis er en bakterie som finnes naturlig i tarmen, men er lagt til piller for en ekstra boost i fordøyelses hjelp. Saccharomyces boulardii er en form for gjær, finnes i tropiske frukter, som også er gjort i probiotiske piller som bekjemper betennelser og svake immnune systemer.

Fordi allergisk rhinitt forårsaker betennelse å forekomme i nesen eller slimhinner, bør alle disse former av probiotika bistå i å redusere symptomene på allergisk rhinitt. Imidlertid har de fleste studier testet og bevist at Lactobacillus acidophilus, som finnes i yoghurt, gjør redusere symptomer på allergisk rhinitt. Spør legen din hvilken type ville være best for deg.

Medisiner for allergisk rhinitt

Symptomene på allergisk rhinitt er lunger, nysing, kløe og rennende nese, og kløende, rennende øyne; allergisk rhinitt er forårsaket av en inflammasjon av passasjene i nesen i respons til allergener. Flere medisiner er tilgjengelige for behandling av symptomene på denne tilstanden.

Antihistaminer

Histamin er en av hovedårsakene av symptomene på allergisk rhinitt og blokkerer dens virkning kan lindre mange av klager; Men kan noen antihistaminer forårsake døsighet. Eksempler på antihistaminer er loratidin, feksofenadin eller cetirizin.

Inhalasjonssteroider

Nasal inhalerte steroider slik som flutikason, mometason og budesonid blokkere effekten av de fleste av mediatorer av allergisk rhinitt; disse er meget effektive medisiner og blir ofte brukt.

Decongestants

Decongestants lindre tett nese symptomer; men de kan ikke brukes i mer enn et par dager på grunn av rebound (økning i lunger). Eksempler inkluderer fenylefrin og pseudoefedrin.

Leukotriene Modifiers

En viktig årsak til allergisk rhinitt symptomer er leukotriener; leukotrien-modifikasjonsmidler slik som montelukast og zafirlukast blokkere virkningen av disse inflammatoriske substanser.

Andre medisiner

Kromolynnatrium nesespray kan anvendes for behandling av allergisk rhinitt av barn eller gravide kvinner; nasal saltvann vasker kan bidra til å lette ubehag.

Immunterapi

Immunterapi, eller allergivaksinering, kan brukes for å øke toleransen til spesifikke allergener.

Den mest effektive for behandling av allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt, også kjent som høy feber, er en allergisk reaksjon som forekommer som respons på en trigger som blir inhalert. Pet dander, pollen, muggsopp og støvmidd er noen av de vanligste lovbrytere. Symptomer på allergisk rhinitt inkluderer nysing, kløende og rennende øyne, kløende hals og nese og / eller hoste. De mest effektive måtene å behandle denne irriterende tilstand er ved å begrense eksponering for allergener, tar riktige medisiner og immunterapi.

Limit Eksponering

Begrense eksponering for allergener er en veldig effektiv måte å behandle allergisk rhinitt. Før du drar utendørs, sørg for å sjekke online Pollenvarslingene å finne ut om teller er høy i ditt område. Hvis de er, prøve å planlegge aktiviteter for innendørs og begrense tid utendørs. For innendørs allergi som kjæledyr dander og pollen, sørg for å bruke HEPA (høy effektivitet partikkelfilter luft) filter på støvsugere, luftrensere og klimaanlegg. Denne kraftige filter kan fjerne mange mikro-sized allergener som flyter rundt i huset. For støvmidd, dekke madrass og puter med spesielle encasings som kan skape en barriere mellom deg og midd. For de med alvorlig allergi, bør du vurdere iført en maske ved rengjøring eller for utendørs bruk for å filtrere ut potensielle allergener.

Medisiner

Ta de riktige medisiner er en effektiv måte å behandle allergisk rhinitt. Antihistaminer og decongestants er to av de mest brukte typer hurtigvirkende medisiner. Antihistaminer motvirke histamin, noe som skaper betennelse i kroppen din under en allergisk reaksjon. Vanligvis er disse tas oralt for å bidra til å redusere at betennelse. Dekongestanter bekjempe dreven overbelastning, som har en tendens til å oppstå i nesen. Nesespray er vanligvis brukt til å bidra til å redusere dette. Avhengig av alvorlighetsgraden av allergisk rhinitt, begge medisiner er tilgjengelige over disk eller ved resept. Hver av disse bør tas ved første tegn på eventuelle symptomer som de kan ta opptil 30 minutter før noen lettelse er filt.

I mer alvorlige tilfeller av allergisk rhinitt, kan legen forskrive forebyggende medisiner. Kortikosteroider og leukotriene stopper er to kraftige anti-inflammatoriske medisiner. En nasal kortikosteroid effektivt kan redusere betennelse i nesen og dermed minske antallet av allergiske responser. En leukotriene blocker, som Singulair, er et medikament som er tatt muntlig å blokkere betennelse skapt av leukotriener (molekyler i kroppen). For maksimal effekt, bør begge disse medikamentene tas daglig i minst flere uker før noen lettelse er filt.

Sørg for å snakke med legen din før du starter noen medisiner, og alltid rapporterer om eventuelle bivirkninger.

Immunterapi

Hvis allergisk rhinitt symptomer skyldes kjæledyr dander, pollen eller støvmidd, så du kan være en god kandidat for immunterapi. Denne serien av skudd, som administreres av en allergolog, inneholder små doser av dine spesifikke allergener. Over tid er dosen økes mens kroppen bygger immunitet. Dette desensitivisering prosessen har potensial til å fullstendig eliminere allergi, men har sine ulemper. Ukentlige besøk til allergolog kan ta flere år før noen lettelse er filt. Se din allergolog for å finne ut om immunterapi er et godt alternativ for deg.