Digidexo.com

navel brokk voksen

Navel brokk symptomer hos voksne

Når kroppens vev eller et internt organ spretter ut av sin normale plass i kroppen, kalles det en brokk. En navle brokk --- også kjent som en navlebrokk - kan ofte sees hos nyfødte babyer, men de kan påvirke folk i alle aldre. De oppstår når en del av tarmen presser gjennom et svakt punkt i bukveggen, forårsaker en bule. Navle brokk symptomer hos voksne er ofte forskjellige fra de i barn.

Årsaker

Noen mennesker er født med svake mage vegger, noe som gjør dem utsatt for brokk. Alder kan også være en medvirkende faktor til veggens svekkelse. Men flertallet av navle brokk er sett hos personer som er overvektige og hos kvinner som nettopp har født. The Mayo Clinic antyder at kvinner som har hatt flere svangerskap kan også være i fare. Ascites, som er en tilstand som fører overskytende fluidum å samle seg i bukhulen, kan også være en underliggende årsak.

Symptomer

Den mest åpenbare navle brokk symptom hos voksne er det uforklarlig bule rundt navlen. Bule kan være mer merkbart når løfte tunge gjenstander, hoste eller på annen måte belastende. Huden kan også være rød eller følsomme for berøring. Hvis du ikke ser klump, kan du føler det når du trykker på navlen din, selv om du kanskje ikke føler det eller se det når du ligger nede.

Diagnose

En lege kan vanligvis oppdage en navle brokk under eksamen. En ultralyd kan også gis for å bestemme det beste løpet av behandlingen.

Behandling

Legen vil legge pasienten på ryggen og prøve å presse, eller redusere, brokk tilbake på plass. Hvis dette ikke fungerer, vil legen vanligvis anbefale operasjon. I løpet av den kirurgiske prosedyren et innsnitt er gjort i bunnen av navlen, og brokk vev er returnert til sin rette plass i magen. Navlebrokk kirurgi er vanligvis utføres på poliklinisk basis.

Komplikasjoner

Det er alltid en sjanse for at en del av tarmen vil bli sittende fast i den svulmende posisjon. På dette punktet legen ikke vil være i stand til å presse den inn igjen, og det er referert til som en strangulated brokk. Blodstrømmen i en strangulated brokk vil stoppe, forårsaker smerte, kvalme og oppkast. Akutt kirurgi er nødvendig for å behandle dette problemet.

Bukveggen brokk symptomer

Bukveggen brokk symptomer


Ordboken definerer en brokk som "utstikket av et organ eller vev gjennom en åpning i dens omkringliggende vegger, spesielt i mageregionen." Selv om brokk kan skje i mange steder, abdominal brokk, eller brokk som presser gjennom bukveggen, er den vanligste plasseringen. De ulike typer mage-vegg brokk inkluderer lyske (75 prosent av magevegg brokk), umbilical (10 til 30 prosent), lår, operasjonssåret, spigelian, obturator og magesekkens. Disse brokk generelt føre til litt smerte, men er identifisert av de buler de danner. Mens noen av de buler kan vises på andre steder enn mageregionen begynner brokk med en gjennomtrengning gjennom bukveggen. Selv om tunge løft og belastende ikke vil føre til en brokk, vil det gjøre brokk mer opplagt fordi handlingen presser tarmene mot svake områder i bukveggen.

Lyskebrokk

Disse brokk oppstår i lysken der låret møter kroppen og vises som en bule. Lyskebrokk er funnet i menn 25 ganger mer enn hos kvinner. Disse brokk kan være direkte eller indirekte. Forskjellen er der brokk stammer. Indirekte brokk følge stien av testiklene når de nedstammet fra magen. Denne banen stenger vanligvis som en mannlig aldre, men hvis den ikke gjør det, gir det hullet gjennom bukveggen som brokk trenger. Indirekte brokk kan også forårsake stikkene i pungen. Direkte brokk oppstår i nærheten av stedet der du finner indirekte brokk, men langs et område i bukveggen der det er tynnere.

Umbilical Hernias

Under graviditet, navlestrengen mellom mor og foster gir fosteret næring, men ledningen penetrerer også fosterets bukveggen. Før fødselen, lukkes det hullet i bukveggen. Når det ikke skjer, kan det åpne veien for et navlebrokk, som er sett på som en utvekst i navlen området når et barn blir født. Små brokk som regel nære på egen hånd etter den tid et barn når toårsalderen. Større brokk krever kirurgi rundt samme alder. Hvis en voksen får en navlebrokk, er det vanligvis på grunn av graviditet, fedme eller overflødig væske i mageområdet.

Femoral Hernias

Femoral brokk følge veien til lårarterien fra magen inn i låret. Dette brokk fører til en bule under lyskeområdet, vanligvis i midten av låret, og det har en tendens til å forekomme hos kvinner. Det er en høy risiko for at denne type brokk vil bli irreducible og strangulated. En strangulated brokk betyr at dens blodtilførsel er kuttet av.

Operasjonssåret og Spigelian Hernias

Operasjonssåret brokk er forårsaket av abdominal kirurgi. Operasjonen etterlater bukveggen svak, noe som kan føre til en brokk. Disse brokk kan selv komme tilbake etter at de har blitt reparert.

Spigelian brokk er sjeldne og kan bli funnet som utstikkere langs siden av midten av buken. Disse brokk følger kanten av rectus abdominis muskel.

Obturator Hernias

Dette er en sjelden brokk som er funnet generelt hos kvinner. Dette brokk ikke forårsaker en utvekst, men det kan blokkere tarmer. Det fører også til kvalme og oppkast. Tarmene presse inn i bekkenhulen gjennom en åpning i bekkenbeinet.

Magesekkens Hernias

I motsetning til andre abdominal brokk, epigastrisk brokk er fremspring av fett i stedet for tarmen som presser gjennom magen midtlinjen mellom navlen og bunnen av brystkassen.

Brokk symptomer

Den uvanlige bule fra en brokk er den mest merkbare indikasjon på at du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er at det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Best Brokk Treatment

Et brokk er en ruptur ofte funnet i magen eller lysken regionen. Det er ofte først lagt merke til som en klump som vises når en del av vev lining bukhulen pauser gjennom et svakt bukveggen. Dette kan være ubehagelig når brokk blir forstørret og kan være livstruende dersom en del av tarmen blir fanget inni. Den beste brokk behandling er kirurgi. Den type kirurgi er avhengig av plasseringen av brokk.

Lyske (lyske) Brokk

Lyskebrokk utvikle seg når vev fra tarmen bryter gjennom en tåre eller svakt område i nedre bukvegg. Bule at resultatene kan være smertefullt, spesielt når du løfter noe tungt eller når du hoster. En lyskebrokk i seg selv er ikke farlig, men det kan føre til farlige komplikasjoner. Kirurgisk reparasjon av brokk er vanligvis anbefales. Dette kan oppnås med en av to operasjoner.

Med en herniorrhaphy, gjør kirurgen et snitt i lysken og presser tarmen tilbake i magen. Han reparerer revet eller svekket muskel ved å sy det sammen.

Med en hernioplasty, setter kirurgen et stykke syntetisk mesh over hele lyskeområdet. Lappen er sikret med masker, stifter eller klipp. Hernioplasty er ofte utført med én lang innsnitt kuttet over brokk. Oftere det utføres laparoskopisk med et par små snitt i stedet for én stor en.

Umbilical (navlen) Brokk

En umbilical brokk oppstår når en del av tarmen stikker ut i et svakt område av abdominal-musklene. En vanlig navlebrokk er en baby utstående navlen. De finnes oftest hos spedbarn, men voksne kan utvikle dem også. Umbilical brokk gjerne i nærheten av seg selv etter den tid et spedbarn er 1 år gammel. Umbilical brokk som ikke har forsvunnet etter alder 4 eller voksen angrep navlebrokk, kan kreve kirurgi.

Med en navlestreng brokk, gjør kirurgen et lite innsnitt på undersiden av navlen. Den utstikkende vev blir satt tilbake i bukhulen og bukhuleveggen åpningen sutureres lukket.

Hiatal brokk

En hiatushernie utvikles ved åpning av mellomgulvet, hvor det slutter seg til spiserøret magen. En del av magesekken bryter gjennom åpningen. En liten hiatal brokk vanligvis ikke vil føre til problemer og kan ikke engang bli oppdaget. En større hiatal brokk kan tillate mat og syre til å skli tilbake opp i spiserøret, noe som kan føre til brystsmerter og halsbrann. Svært store brokk må kanskje repareres kirurgisk.

Med en hiatal brokk, gjør kirurgen et snitt i midten av abdominal delen. Han strammer esophageal hiatus med masker for å hindre prolaps. Han trekker deretter den øvre delen av magen i spiserøret bak og brytes den rundt den nedre delen av spiserøret for å skape en ventil som vil forhindre en hvilken som helst magesyre fra å være i stand til tilbakeløp i spiserøret.

Bochdalek brokk symptomer

En Bochdalek brokk er en medfødt defekt av mellomgulvet; det er også kalt en diafragmabrokk. Et hull i membranen utvikler seg mens fosteret er i livmoren, og abdominal organer vandrer opp i brysthulen. Brokk og dens ledsagende symptomer er vanligvis åpenbare når barnet er født. Det er en livstruende tilstand og korrigeres ved operasjon.

Beskrivelse

En Bochdalek brokk er forårsaket av et hull i venstre side av mellomgulvet, ifølge University of Virginia Health System. Membranen er den muskel som skiller brysthulen fra resten av magen. Når fosteret utvikler, gjør membranen ikke danne riktig, etterlot et hull, og mens fosteret er i livmoren, kan dens indre organer migrere gjennom hullet.

Symptomer

Symptomer på en Bochdalek brokk vises kort tid etter fødselen, ifølge National Institutes of Health (NIH). Babyen vil vanligvis ha problemer med å puste på grunn av press på lungene hans fra andre organer, eller han kan puste veldig raskt. Han kan også vises blå fra mangel på oksygen. Leger kan merke uregelmessig brystet bevegelser, hurtig puls, tarm lyder i brystkassen i stedet for magen, og en mage som vises mindre full enn normalt for en nyfødt.

Behandling

Kirurgi er den eneste behandling for en Bochdalek brokk, i henhold til NIH. En kirurg skyver ford organer tilbake til sin rette stilling og lukker hullet i membranen. Avhengig av barnets tilstand, kan legene plassere barnet på livet-støtte maskiner for å hjelpe henne å puste inntil lungene hennes har en sjanse til å utvikle seg videre.

Langsiktige komplikasjoner / symptomer

Babyer som har hatt en Bochdalek brokk kan ha langsiktige helsemessige bekymringer, ifølge University of Virginia Health System. Barnet kan ha kronisk lungesykdom på grunn av hennes utgangspunktet underutviklede lunger. Barnet kan ha gastroøsofageal reflukssykdom, i hvilken magen syrer kommer opp i spiserøret; denne tilstanden er smertefullt og kan føre til problemer. Andre kan ikke vokse skikkelig --- ofte kalles "unnlatelse av å trives" --- eller har utviklingsmessige forsinkelser eller hørselstap. Medisinsk intervensjon kan være nødvendig i mange år, avhengig av omfanget av de komplikasjoner.

Symptomer hos voksne

I svært sjeldne tilfeller kan en voksen utvikle en Bochdalek brokk, ifølge en rapport publisert i 2009 utgaven av "The Internet Journal of Surgery." En voksen med denne medisinske tilstanden opplever noen av de samme symptomene som babyer manifest, inkludert rask pust, pustevansker, hurtig puls og smerter i magen, spesielt etter å ha spist. Som med spedbarn, er dette en livstruende krise og krever øyeblikkelig legehjelp.

Tegn og symptomer på brokk

Tegn og symptomer på brokk


Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, ca 4,5 millioner mennesker har en bukveggen brokk hvert år. Brokk er forårsaket når organer, slik som tarmer, dytte inn i en svekket bukveggen. Noen mennesker er født med naturlig svake mage vegger. Men belastningen fra løfte tunge gjenstander eller selv fedme kan også føre dem.

Lyskebrokk

Av alle bukveggen brokk, lyskebrokk --- også kjent som lyske brokk --- er den hyppigste, ifølge eMedicineHealth. De er forårsaket av en svak bukvegg enten fra fødsel eller på grunn av kirurgi, fedme, anstreng eller andre aktiviteter som skaper press på magen. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Den mest merkbare tegnet er en bule i lysken. Hvis bule kan skyves tilbake, er det ofte smertefri. Hvis den ikke kan det, kan den lyskebrokk forårsake forstoppelse, kvalme og smerte.

Hiatal brokk

Når spiserøret har en større enn normal åpning der den møter magen, kan en del av magen skli opp gjennom spiserøret og inn i brystet. Dette er hva som forårsaker en hiatal brokk. Og selv om det høres ubehagelig, de fleste hiatal brokk er symptomfri. Men hvis du får symptomer, vil du mest sannsynlig få halsbrann og maten kan rape opp. Disse er begge tegn på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), forårsaket av hiatal brokk.

Lårbrokk

En lyskebrokk viser som en klump i den øverste delen av låret. De hyppigst dukker opp hos kvinner og kan føre til smerter i lysken regionen når bøyd over eller plukke opp ting. Hvis en lyskebrokk blir sittende fast --- kalt kvelning --- du kan føle kvalme eller smerte. En strangulated lyskebrokk bør behandles raskt som det kan stoppe blodstrømmen, til slutt forårsaker koldbrann.

Navlebrokk

Selv om de er mest vanlig med spedbarn, voksne kan også få navlebrokk. Hos spedbarn er de forårsaket når musklene som inneholder blodårer i magen ikke klarer å helt tett. De fleste navle brokk ende opp med å stenge av en alder av ett. Men hvis de er fortsatt til stede i en alder av fire, eller de dukker opp i voksen alder, kan de kreve kirurgi. Umbilical brokk kan bli sett på som en bule presser navlen utover. På babyer, de er synlige når barnet er anstreng eller gråt.

Operasjonssåret brokk

Gamle kirurgiske arr som har blitt strukket ut kan opprette en tynne delen på bukveggen. Tarmene kan bule gjennom dette tynne området, forårsaker en operasjonssåret brokk. Det vil se ut som en klump rundt området der du tidligere har grodd arrvev. Vanligvis operasjonssåret brokk er smertefri. Men hvis du er anstreng, løfting eller hoste tungt, kan du finne det øm å ta på.

Obturator brokk

Obturatoren brokk er sjelden og kan være vanskelig å diagnostisere. Det er en brokk som stikker ut fra bekken hulrom i bekkenbenet. De normalt forekommer i tynne kvinner som er i deres 70s eller 80s. I motsetning til andre typer brokk, trenger obturator brokk ikke produsere varemerke fysisk bule. Du kan bare ha en følelse av forstoppelse eller kvalme. Dette gjør dem vanskelig for leger å diagnostisere.

Hvordan kan et brokk Utvikle?

Hvordan kan et brokk Utvikle?

Hva er en brokk?

Hernias skje når en del av et organ eller kroppshulrom - vanligvis små deler av tarmen eller fettvev fra bukhulen - stikke frem, eller bule, fra det området hvor de normalt er inneholdt. Dette skjer vanligvis når en bukveggen utvikler tårer eller svake punkter. Brokk er klassifisert i henhold til hvor de forekommer:

Inguinal brokk er vanlig hos idrettsutøvere og menn. De oppstår som en bule i pungen eller lyske. Femoral brokk vises i den øvre delen av låret og er mer vanlig hos kvinner. Operasjonssåret brokk ofte skje gjennom en abdominal arr.

Umbilical brokk er ganske vanlig hos nyfødte og utvikle når muskelen rundt navlen ikke klarer å helt tett.

Årsaker og risikofaktorer

Årsaken til en brokk kan være vanskelig å avgjøre, selv om de er noen ganger forårsaket av tunge løft eller ekstrem sportslig aktivitet. De blir ofte sett hos spedbarn og små barn. De er mer vanlig hos gutter enn jenter og forekommer i 5 av 100 barn. Symptomer ofte ikke blir lagt merke til voksen alder.

Blant risikofaktorer for å utvikle en brokk er familiemedlemmer som har hatt dem. Også de som er diagnostisert med cystisk fibrose er mer sannsynlig å utvikle brokk. Baby gutter som har retinerte testikler ofte får dem, og folk som er overvektige har større sjanse for å utvikle en. Til slutt, anstrengende å urinere eller ha avføring kan noen ganger føre til brokk å utvikle.

Behandling av Hernias

Brokk er vanligvis behandles med en mindre operasjon, kalt brokk reparasjon. I de fleste tilfeller vil legen skyv brokk tilbake til riktig sted og reparere hull som det stakk. Noen ganger hullet er dekket med et nett-lignende materiale for å gjøre det sterkere. Brokk noen ganger føre til en livstruende reduksjon av blodstrøm, noe som gjør det viktig å søke legehjelp med en gang hvis du mistenker at du kan ha et brokk.

Helbrede Tid for Epigastrisk brokk reparasjon Surgery

Epigastriet, eller umbilical, brokk er vanlig hos barn og voksne, ifølge National Institutes of Health. Kirurgisk reparasjon er utført hos barn hvis brokk ikke har stengt av tre år eller fire og til voksne som brokk er store eller smertefullt.

Forskjellig Healing Times

De fleste epigastrica kirurgiske reparasjoner er gjort laparoskopisk. Dette resulterer i mindre snitt, mindre traume til operasjonsstedet og raskere tilheling ganger enn med tradisjonelle åpne kirurgiske teknikker.

Mens du Healing

Kirurgiske området ubehag vil vare omtrent en til to uker etter operasjonen, ifølge publiserte retningslinjer. Vent to dager for å dusje, og unngå anstrengende, strekker såret, tunge løft og hard trening i minst to uker.

Pediatriske pasienter 'Recovery

Forvent spedbarn og barn å ha kirurgiske området ubehag for den første uken eller to, og til å gjenoppta normale aktiviteter etter to til fire uker.

Voksen Recovery til Daglige aktiviteter

Følg legens instruksjoner om omsorg for snittet hjemme; vende tilbake til normale daglige aktiviteter bør ta to til fire uker, avhengig av den kirurgiske teknikken.

Relapse Er Rare

Når du er fullt helbredet, er svært lav for friske pasienter risikoen for magesekkens brokk gjentakelse, sier NIH.

Symptomer på hiatal brokk

Symptomer på hiatal brokk


Også kalt en hiatus brokk, er en hiatal brokk en anatomisk abnormitet som oppstår når den øvre delen av magen stikker fra bukhulen inn i brysthulen. Dette utstikket skjer gjennom en ventil åpning i mellomgulvet kalles lavere esophageal sphincter (LES). Den delen av den øvre del av magen som stikker inn i brysthulen kalles en hiatushernie. Skissert nedenfor er noen symptomer på denne tilstanden.

Acid Reflux

En av de mest vanlige symptomer på hiatushernie er sure oppstøt, en tilstand karakterisert ved en tilbakespyling av mat og mage-syrer fra magen i spiserøret. Hiatal brokk forårsaker denne tilstanden ved å svekke den nedre esophageal sphincter og forårsaker den til å svikte. Den LES er en ring av muskler som tjener som en ventil for å holde mageinnholdet i magen.

Halsbrann

Når mage væsker er tilbakestrømmet, den sure innholdet i disse væskene irriterer eller inflames ubeskyttet cellevev som linjer i spiserøret. Dette fører til en varm, brennende følelse og smerte i brystet som stråler oppover fra magen inn mot munnen. Dette skjer vanligvis i løpet av eller etter å ha spist et måltid.

Oppstøt

Oppstøt også resultater fra svekkelsen av LES av en hiatal brokk. Dette tillater ufordøyd mat i magen for å bli evakuert opp og inn i spiserøret. Disse mageinnholdet kan regurgitated helt opp i halsen, og til og med inn i munnen.

Raping og kvalme

Et annet symptom på hiatal brokk er raping. Raping resultater når gass som samler seg i magen frigjøres gjennom svekket LES. Denne gass som ellers ville være inneholdt i magen mesteparten av tiden.

Komplikasjoner

I alvorlige tilfeller av hiatal brokk, kan komplikasjoner utvikle. For eksempel, hvis en hiatal brokk er vridd eller strangulated den kutter av blodtilførsel. En strangulated hiatal brokk forårsaker vanskeligheter med å svelge (dysfagi) og sterke brystsmerter.

Betraktninger

Symptomer på en hiatal brokk utløses eller forverres når du legger deg ned, len deg forover eller belastning fra å løfte en tung gjenstand. Disse symptomene kan også utvikle eller forverre seg i tredje trimester av svangerskapet. Dette er fordi utvide livmoren kan presse magen oppover mot mellomgulvet, som påvirker LES og skjerpende symptomene på hiatal brokk.

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen


En identitet krise oppstår ofte når det skjer noe som rister din følelse av hvem du er. Identitetskriser er vanlig hos ungdom som har behov for å prøve på mange identiteter før du oppdager hvem de egentlig er, men de har også regelmessig oppstå i voksen alder. Noen faktorer som kan fremkalle en identitetskrise i en voksen inkluderer jobb tap, barn å forlate hjemmet, og utroskap.

Hvordan komme over en identitetskrise som voksen

Revurder livet ditt. Se på hvilke ressurser du har og hva evner du har. Bare fordi din situasjon kan ha endret betyr ikke at du har mistet alt, og minner deg selv om hva du har hjelper deg å finne ut hvem du er.

godta endringene som har skjedd. Etter en stor endring som fører deg til å stille spørsmål identiteten din, kan du bli fylt med en trang til å gå tilbake til slik livet var. Selv om dette er en normal reaksjon, akseptere at det er umulig, og innse at det er på tide å bevege seg fremover.

Utforsk dine andre interesser. For eksempel kan en tapt jobb være rask du trenger å utforske andre profesjonelle muligheter.

Snakk det ut. En identitetskrise kan la deg følelsen tapt og drift, slik at folk du kjenner og stoler på, forankre deg. Snakk med dine venner og familie og sprette ideer på dem, og la dem trøste deg. En identitetskrise er grovt, så åpner deg til de kjære som er der for deg.

Oppsøke profesjonell hjelp om nødvendig. En identitetskrise kan alvorlig forstyrre livet ditt, og en utenforstående observatør kan være i stand til å gi deg den innsikten du trenger for å løse problemet.

Athletic Pubalgia & Sports Brokk

Athletic Pubalgia & Sports Brokk


Sport brokk er faktisk bare en mindre formell navn for atletisk pubalgia. Denne tilstanden fører til smerte i lysken og nedre mageområdet. Det er et problem som er vanskelig å behandle, og til og med lengre perioder med hvile synes ikke å bidra til å lindre symptomene. Det er først og fremst en bekymring for profesjonell, seriøs eller eliteutøver.

Hva er en sport brokk eller Atheletic Pubalgia

Sport brokk har blitt en catch-all setning relatert til smerter i lysken, nedre del av magen, området av pubis symfyse (skambenet), lår adduktorer (musklene som presser lårene sammen) og hip flexors (musklene som beveger hoftene). En brokk oppstår når et organ buler gjennom beskyttelses muskel rundt den. Det er en skade som ikke ble anerkjent før på 1990-tallet, og selv i dag er det noen tvetydighet om hva det er.

En historie av Term

Siden 1960-tallet, har idrettsutøvere klaget over disse symptomene, og flere måtte avslutte lovende karriere på grunn av dem. Rundt 1990 begynte idrettsmedisin spesialister for å definere symptomene på atletisk pubalgia. De foretrakk dette begrepet til idrett brokk siden symptomene var til tider ikke de av en brokk. Som et spørsmål om faktum, var det flere ulike klager som falt under paraplyen av begrepet sport brokk. Ved begynnelsen av 2000-tallet, leger som bruker ultralyd og MRI var bedre å forstå tilstanden.

Som lider Atheletic Pubalgia

Athletic pubalgia eller sport brokk kan påvirke enhver idrettsutøver, men er særlig utbredt i idretter som krever raske svinger og retningsendringer. Fotball, basketball, fotball og hockey alle har forårsaket denne tilstanden i sine seriøse spillere.

Symptomer og Diagnose

Symptomer omfatter smerter i lysken, hippe området og øvre del av låret, og kan bevege seg rundt for å forårsake en brennende følelse i anal området. Hoste og nysing kan forverre smertene. Disse symptomene vil ikke gå bort selv med lengre perioder med hvile. Leger i 2010 bruk ultralyd og MRI for å prøve å analysere problemet. Det finnes tilfeller, men ,, når utforskende kirurgi er nødvendig for å finne problemet.

Behandling

Den minst invasiv behandling er en diett av fysioterapi. Dessverre har det ikke vært mye suksess med denne ikke-invasiv behandling. Hvis dette er tilfelle, vil du trenger kirurgi for å rette problemet. Siden en rekke ting kan være årsaken til problemet, har hver operasjon for å være skreddersydd for den enkelte sak. Men generelt, vil kirurgen åpne nedre mageområdet og sett på rectus abdominis mucscle til pubis. Fra dette punktet, må han avgjøre om du har andre problemer med lårene eller hoftene og behandle dem på riktig måte.

Recovery og Rehabilitering

Recovery bør begynne med en fire ukers periode med hvile uten sportslige aktiviteter. Etter denne perioden, bør du begynne en periode med rehabilitering under tilsyn av din trener eller fysioterapeut.

Prognoser og Advarsel

De fleste idrettsutøvere kan gå tilbake til sin idrett innen åtte til ti uker etter operasjonen. Likevel, i ca 15 til 20 prosent av tilfellene kan det være varige effekter som vil hemme ytelsen. Laproscopic kirurgi har vært prøvd og er sikkert mindre inngrep enn åpen kirurgi. Ortopediske kirurger i 2010 råde deg til ikke å akseptere dette alternativet som de har hatt til å gjenta denne prosedyren med åpen kirurgi.

Hvordan lage din egen Truss for en brokk

Hvordan lage din egen Truss for en brokk


En brokk oppstår når bukveggen svekker og deretter tårer eller buler, slik at den indre mage fôr for å presse gjennom og danner en kul eller avrundet sac. Noen ganger, kan abdominal eller intestinal vev skli inn i sac også, forårsaker smerte og alvorlige helseproblemer. Brokk oppstår vanligvis i lysken eller mageregionen, eller rundt navlen, og er forårsaket av overdreven belastning, for eksempel fra løfte-eller en naturlig svakhet.

Mens kirurgi er den eneste langvarige løsning for en brokk, kan en fagverk brukes for å lindre smerte på kort sikt. Dette er et belte eller pad bæres over brokk å holde abdominal vev fra å skli inn i sac. Selv om disse kan kjøpes på nettet eller på en medisinsk forsyning butikk, kan du lage din egen med noen forsyninger som du kan ha på hånden.

Hvordan lage din egen Truss for en brokk

•  Se en lege hvis du tror du har en brokk. Symptomer inkluderer smertefull hevelse eller buler i magen eller lysken, og smerte når du hoster, løfte eller å ha en tarmen bevegelse. Bule vil forsvinne når du blir liggende nede. Det er viktig å ha en lege diagnostisere tilstanden din og sikre at du ikke har en "strangulated" eller vridd brokk, eller en "fengslet" eller fanget brokk; disse er farlig og potensielt livstruende.

Ta av alle klær som dekker brokk. Den fagverk må påføres direkte mot huden for å gi en riktig mengde trykk.

Hold komprimering sjal rundt midjen din og legge seg ned på ryggen, enten på en seng eller på gulvet.

Plasser brettet vaskeklut eller medisinsk pad direkte over brokk.

Trekk den ene enden av kompresjons vikle rundt vaskeklut eller puten, slik at den ikke kan gli ut av plass. Sakte stå og surr sjal rundt kroppen din, trekke den stram slik at kluten eller puten er skjøvet tett mot brokk.

Fest komprimering wrap med de medfølgende klipp, noe som gjør at de er forsvarlig festet og ikke vil løsne lett.

•  Bend og bevege forsiktig for å kontrollere trykket av puten og tetthet av flyten. Mens du ønsker både å være fast på plass, holder brokk i, trenger du ikke vil at det skal være så stramt at normal bevegelse er ubehagelig eller smertefullt.

Hint

  • Redusere matinntaket kan lindre smerte fordi en full mage øker presset på skadde området.
  • Du bør være godt tilpasset for en truss; dette er bare en midlertidig løsning til du kan bli skikkelig behandlet av legen din, eller få en medisinsk brokk truss.
  • Du bør ikke bruke en truss hvis en brokk ikke kan skyves inn igjen, eller hvis truss forårsaker smerte eller ubehag.
  • Ikke prøv å behandle en brokk på egen hånd; medisinsk intervensjon er nødvendig, og jo raskere du er diagnostisert og behandlet, vil lettere behandling være.

Hvordan avlaste Brokk Pain

Hvordan avlaste Brokk Pain


Hernias oppstå når tårer i et bestemt kroppsvev tillate et annet organ for delvis å presse gjennom, forårsaker smerte og ubehag, så vel som alvorlige helserisiko. Det finnes to hovedtyper av brokk: hiatal og inguinal. Hiatal brokk oppstår når magen trenger gjennom membranen, og inguinal brokk oppstår når en del av tarmen som trenger gjennom den nedre bukveggen.

Hvordan avlaste Brokk Pain

Lindrende Brokk Pain

•  Gå til legen. Hvis legen din er enig i at din brokk er liten nok til å ta en vente-og-se-tilnærming, fortsetter deretter til flittig overvåke dine symptomer. Enhver endring i størrelsen av brokk eller intensiteten av smerten kan kreve en ytterligere medisinsk vurdering.

slappe av og finne en behagelig stilling. For de typer ur-og-vente av brokk, kan du velge å ta en over disk smertestillende medikamenter i fem til syv dager. Dette kan hjelpe kjedelig den første smerten av brokk.

Brew og drikke kamille te. Ifølge hjem rettsmidler, har denne urten vært kjent for å bidra til å berolige noen av smerte forbundet med brokk. Det har også vært kjent for å hjelpe til avkobling, og brukes som et smertestillende for mange forskjellige typer av smerte.

Bruk is til det berørte området. La isen å bo i posisjon 20 minutter. Ta isen ut i 20 minutter, og på nytt i ytterligere 20 minutter. Gjenta denne syklusen to til tre ganger per dag.

Svelg den anbefalte dosen av rupturewort med vann. Ta hensyn til anvisningene på pakken. Rupturewort er en valgfri hjemme bøte ofte anbefalt å avlaste brokk smerter. Du kan også legge til en dash av cayenne pepper til maten eller til 7:56 gram vann, som Cayenne har også blitt kjent for brokk lettelse. Alle naturmidler bør tas med forsiktighet og under tilsyn av en lege eller erfaren herbalist. Urter er ikke regulert av FDA.

Hint

  • The Mayo Clinic anbefaler inntak av høy-fiber mat og opprettholde en sunn vekt som to av de beste måtene å forebygge brokk. Røykeslutt og unngå å løfte tunge gjenstander vil også bidra til å forhindre brokk. Smerten av hiatial brokk kan bli løst ved å heve hodet mens du sover og spiser mindre, hyppigere måltider.
  • Hvis brokk blir forstørret eller mer smertefullt, vil du mest sannsynlig trenger å ha det fjernet kirurgisk. Hernioplasty og herniorrhaphy er de to mest vanlige prosedyrer for å korrigere brokk. Hernioplasty er ofte foretrukket; på grunn av dens bruk av et fiberoptisk rør med et lite kamera, er korrigert brokk laparoskopisk. Brokk kan være farlig hvis de ikke blir overvåket av helsepersonell. Ikke la brokk ubehandlet.

Hvordan identifisere symptomer på hiatal brokk

Hiatal brokk er ganske vanlig. Folk har ofte små brokk uten selv å vite det. Problemet kommer når de brokk blir for store. Her vil vi gå over noen ting å se etter hvis du mistenker at du har en hiatal brokk.

Hvordan identifisere symptomer på hiatal brokk

Hvordan vite om du har en hiatal brokk

•  Den første og viktigste steget i å avgjøre om du har en hiatal brokk er å vite nøyaktig hva man er. En hiatal brokk er plassert der spiserøret møter magen din, og er forårsaket av en del av magesekken presser gjennom i spiserøret.

Nå som du vet hva en hiatal brokk er, er det noen symptomer å se opp for. Hvis følgende symptomer er plagsomme eller vedvarende bør du sjekke med din lege: HeartburnBelchingChest PainNausea

En annen ting å være klar over med en hiatal brokk er at symptomene er verre når du ligger nede eller bøyer seg frem, og når anstreng eller løfte tunge gjenstander. Hiatal brokk vil også bli verre under svangerskapet.

Til slutt, se opp for følgende symptomer som de indikerer en forverring av din hiatal brokk mest sannsynlig forårsaket når den delen av magen din poking gjennom i spiserøret blir vridd og blodgjennomstrømningen er avskåret. Hvis du opplever noen av symptomene oppsøke lege umiddelbart! Alvorlig brystet painDifficulty swallowingObstruction i spiserøret

Hint

  • Lær selvhjelp behandlinger for hiatal brokk.
  • Slutte å røyke.
  • Sjekk alltid med legen din når du opplever brystsmerter.

Hvor å Sjekk for en brokk

Et brokk er et brudd eller svakt punkt i vevet som holder et organ på plass. Avanserte brokk kan resultere i et organ som arbeider seg gjennom hullet. De kan ta lang tid å utvikle, eller kan skje umiddelbart etter en slags traume. Uansett må brokk bli identifisert og pasienter bør ha en lege engasjert til å fikse dem.

Hvor å Sjekk for en brokk

•  Undersøk din torso for buler eller hevelse. Dersom et organ har trengt muskel, kan du være i stand til å se den lille bump at resultatene fra dette. Ha noen sjekke ryggen og andre steder du ikke kan se på egen hånd.

Trykk mykt inn i kroppen din til å prøve å føle for en brokk. Noe utenom det vanlige kan være manifestasjonen av et brokk. Eventuelle støt eller myke anomalier kan være et organ svulmende gjennom musklene. Akkurat som tilfellet er med en visuell kontroll, har en venn sjekke hard å nå deler. Vanligste stedene for brokk er inni magen knapper og i lysken.

•  Vurdere smerten du føler, hvis du har noen i det hele tatt. Brokk kan forårsake skarpe og sløve typer smerte. Fordi du kunne ha vridd organer, hvis smertene blir verre når du står, kan smerten være et resultat av din brokk. Hvis du har ekstra vondt når du trykker på en mistenkt brokk, kan dette være ytterligere bekreftelse.

4 Sett inn den fryktede slags brokk sjekk. Mens det ikke kan være hyggelig, diagnostisere en brokk i lysken er noe som bør gjøres. Du kan se etter en brokk i lysken ved å få i oppreist stilling. Trykker fingrene ned i pungen huden og trykker fingeren mot skam tubercule. Du bør være i stand til å føle inguinal ring. Påfør stress, som om du skulle bruke badet. Hvis du føler noe malplassert, kan dette være et brokk.

ser under overflaten ved bruk av medisinske røntgenstråler. Leger kan bruke røntgen for å diagnostisere en brokk for deg.

Hva er et brokk?

En brokk er en vanlig tilstand som oppstår når tarmen glir gjennom bukveggen inn i kroppens hulrom, forårsaker en synlig bule. Noen typer brokk er mer utbredt blant menn, selv om brokk kan også forekomme hos kvinner og barn. Medvirkende faktorer inkluderer alder, tunge røyking og fedme.

Typer

Det finnes forskjellige typer av brokk som forekommer på forskjellige deler av kroppen. Det er mulig for en person å ha to typer av brokk samtidig i lyske-området. Lyskebrokk oppstår i lysken, og er den vanligste typen. Ventral brokk er en type brokk som oppstår like over navlen området og gjør ikke vondt så mye som de andre. Navlebrokk skjer innenfor navlen. Noen mennesker har hiatus brokk der magen stikker inn i brystkassen.

Effekter

Brokk er vanligvis synlig og form som en klump rundt magen eller lysken. En murrende smerte vanligvis følger klump, noe som forverrer når personen er aktiv eller hoster. Klump eller bule blir større etter hvert og blir mør. Det kan være ganske ubehagelig og bli mer komplisert hvis de fangede vev er avskåret fra blodtilførsel, skade dem. Hiatus brokk kan forårsake halsbrann og dårlig fordøyelse.

Identifikasjon

Siden brokk er vanligvis synlig, vil legen sannsynligvis være i stand til å diagnostisere det med en gang, med mindre noen underliggende helseproblemer finnes som trenger ytterligere medisinsk undersøkelse. En fysisk undersøkelse er gjort når symptomer på brokk er til stede og det er smerter i lysken eller mageområdet, selv uten en synlig klump. Legen kan utøve press, eller be pasienten om å hoste, slik at brokk kan bli sett.

Betraktninger

Noen andre tilstander kan ligne på en brokk, så du bør ikke forsøke å selv-diagnostisere dette problemet. En kjedelig verke i magen kan på grunn av en urinveisinfeksjon eller en nyrestein. Klumper i magen kan være et resultat av tykktarmen eller prostatakreft. Selv om en brokk er vanligvis ikke farlig, kan forholdene som har lignende symptomer være.

Forebygging / løsning

Når diagnosen er ferdig, kan du kreve kirurgi for å reparere brokk eller behandle komplikasjoner. Kirurgi er den mest effektive måten å behandle en brokk. Brokk kan ikke kureres med medisiner eller trening. Iført en truss eller brokk belte noen ganger lindrer smertene til en viss grad, og kan bidra til å forhindre brokk fra svulmende ut, men blir ikke kvitt av brokk. Heldigvis er brokk kirurgi vanligvis ikke en hasteoperasjon og kan planlegges i god tid.

Lyske brokk Tegn og symptomer

Lyske brokk Tegn og symptomer


Noen mennesker er ikke engang klar over at de har en lyske brokk, eller lyskebrokk, før de besøker sin lege for en rutinemessig eksamen. Mange ganger, ikke brokk viser ikke noen tegn eller symptomer som det enda eksisterer. En person kan oppleve en bule i hans lysken når du står opp. Dette bule er forårsaket av en utstående tarmen og en person trenger for å søke medisinsk behandling for det. Her er informasjon knyttet til symptomer, tegn, årsaker og behandlinger for en brokk i lysken.

Symptomer hos voksne

Noen ganger kan en lyske brokk viser ingen tegn på at den er der før du står opp og legger merke til en bule, ellers hoste eller belastning. En person som lider en lyske brokk vil mer enn sannsynlig varsel denne bule på hver side av deres skambeinet. Du kan også legge merke smerter i området i lysken når du hoster, løfter eller bøyd over. Det er vanligvis en dregging eller følelse av tyngde i lysken. Menn er mer sannsynlig å utvikle denne type brokk enn kvinner. Noen ganger kan den utstikkende tarmen faller inn i pungen. Hvis dette skjer, er brokk kalles en lyske-scrotal brokk. Noen ganger vil det være smerte og hevelse i pungen og testiklene. Kvinner er mer sannsynlig å utvikle en brokk i femoral kanalen på grunn av en svakhet der. De vil som regel merke bule, samt andre smertefulle symptomer mens du gjør små oppgaver.

Symptomer hos barn

De fleste lyske brokk hos barn skyldes en svakhet i bukveggen. Faktisk er det anslått at fem av hver 100 barn vil lide av en brokk i lysken. I et lite barn, kan brokk gjøre sin tilstedeværelse kjent når barnet hoster, gråter, eller er straining under en normal avføring. Hos eldre barn, brokk vil fremgå mens barnet står under hoste eller anstrengende, så vel som i løpet av en normal avføring.

Årsaker

De fleste lyske brokk er forårsaket på grunn av en svekkelse og økt trykk i bukveggen. Selv om noen lyske brokk synes å ha noen åpenbar årsak i det hele tatt, de fleste brokk som utvikler hos barn skyldes at mageslimhinnen ikke lukker ordentlig ved fødselen. Brokk som utvikler senere i livet antas å være forårsaket av en svekkelse i bukveggen på grunn av aldring, mageoperasjoner, intens og kronisk hoste, eller gjør intens fysisk aktivitet som forårsaker anstreng i området.

Risiko

Lyske brokk kan vokse seg større over tid hvis den forblir ubehandlet. Disse brokk kan føre til press og bli smertefullt i områdene rundt den. Hvis den forblir ubehandlet i et menneske, vil disse brokk strekker seg inn i pungen, og testikler, forårsaker svelling og smerte. Et brokk venstre ubehandlet kan føre til en løkke av tarmen for å bli fanget i bukveggen var brokk begynte. Dette kan føre til smerter og hindrer avføring til det punktet du ikke kan ha ett eller passere gass. Det kan også gi kvalme og oppkast. Dette er en alvorlig tilstand, fordi den innfangede tarmen vil ha sitt blodstrøm avskåret, forårsaker at en del av vevet på å dø. Når dette skjer, er det som kalles en kvelning av tarmen og er livstruende. Kirurgi er nødvendig så snart som mulig.

Forebygging / løsning

Hvis du er født med en svekkelse i bukveggen, er det ikke mye du kan gjøre for å hindre en lyske brokk skjer. Det er ting du kan gjøre for å redusere belaste magemusklene. Prøv å opprettholde en sunn vekt å legge mindre belastning på dette området. Legge fiber til kosthold vil redusere behovet for å stamme under en avføring. Vær forsiktig og vær forsiktig når du slipper å løfte noe tungt; husk å bøye fra knærne når du løfter. Siden røyking kan føre til kronisk hoste, stopp. Iført en truss vil ikke fikse brokk. Det kan bringe komfort for en kort periode, men skaden vil fremdeles være der.

Diagnose / behandling

Mesteparten av tiden vil legen finne brokk ved å gjøre en enkel legeundersøkelse. Hvis brokk ikke forårsaker du ubehag og er relativt lite, kan legen bare vente og se på brokk. Hvis brokk er forstørret og skaper ekstreme smerter, er kirurgi det eneste alternativet tilgjengelig i å fikse det. De to operasjoner som er tilgjengelige for å reparere en lyske brokk er herniorrhaphy og hernioplasty.

Symptomer på en brokk

En brokk er et fremspring av noe slag, hvor en del av enten magen (hiatal) eller i tarmene (inguinale) obtrude inn i et annet område av kroppen. Dette utstikket kan være et resultat av en skade eller en svekkelse av vev, men vil vanligvis føre med seg et sett av symptomer.

Fordøyelsesbesvær

Mange mennesker som har en mer uttalt brokk involverer magen vil ofte oppleve en viss grad av halsbrann eller fordøyelsesbesvær. Dette er på grunn av en endring i funksjonen av dette organ, ved at syrene og maten kan "tilbakestrømning" inn i spiserøret.

Gass

Hvis du noen gang har opplevd noen form for fordøyelsesbesvær, vet du at det vil som regel føre med seg noe gass. Dårlig fra en brokk er ikke annerledes.

Kvalme

Når brokk stammer fra magen, vil folk flest også begynne å føle seg kvalm eller kvalm. Igjen, dette har en mye å gjøre med endringen i magen.

Pain

Uansett hvor brokk befinner seg, vil en person vanligvis føler noen form for smerte, spesielt når brokk er stor. Med en hiatal brokk, vil denne smerten vanligvis isoleres til brystet. Med en inguinal brokk, vil den være plassert i området ved skrittet.

Hevelse

Noen menn som lider av brokk beskjæring av testiklene kan også legge merke noe hevelse i pungen. Dette vil bare skje hvis utstikket presser inn i testiklene.

Burst brokk symptomer

Hernias er definert som "fremspring av et organ eller vev gjennom en åpning i dets omliggende vegger, spesielt i mageregionen." De er relativt vanlig og lett å behandle. Imidlertid kan komplikasjoner oppstå i sjeldne tilfeller, noe som gjør brokk farlig og livstruende. Kanskje det verste av disse er burst brokk. I å lese om brokk, vil du vanligvis finne "burst" brukes på to måter. Den første er ikke så alvorlig, er det andre livstruende.

Burst brokk

Mange ganger er brokk skyldes at det er et hull i bukveggen. Hvis dette er tilfelle, kan kirurgi for å lukke hullet anbefales. Dette er ikke en sikker kur, skjønt. I noen tilfeller blir det reparasjoner sprenge åpne. Dette betyr reparasjonen ikke holder.

Tegn brokk Burst

Hvis du har hatt brokk reparasjon, vil du vite at den har sprukket hvis brokk returnerer. Du vil se tilbake på bule forårsaket av brokk, sammen med de samme typer smerte du følte opprinnelig. Brokk må repareres igjen for å holde fra å få sepsis.

Tegn på alvorlig brokk problemer

Ett tegn på en brokk er at det kan generelt bli skjøvet tilbake inne i bukhulen eller redusert. På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Når blodtilførselen er kuttet av, kan vevet dø i så få som seks timer. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, men vil ikke ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Burst Brokk

Hvis kvelning er alvorlig nok, den delen av tarmen blir kvalt kan sprenge åpne, forårsaker intense smerter. Du vil da bli septisk og har en høy feber. På dette punktet, blir kirurgisk reparasjon et medisinsk nødstilfelle.

Oppsøk Medical Care

Hvis du finner noen brokk eller tror du har symptomer som kan indikere en brokk, gå til legen din. Selv om du kanskje ikke føler ubehag i begynnelsen, briste brokk er alvorlige. Begge typer briste brokk kan forårsake sepsis, som er en forgiftning av blodet fra innføringen av forråtnet materiale.

Tarm brokk symptomer

Tarm brokk symptomer


Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Dette kan skje med magen og hjernen, men den mest vanlige organ som vil herniate er tarmen. Tarm brokk vil gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen.

Årsaker og risikofaktorer

Tarm brokk er forårsaket av svakheter i bukveggen, som omgir tarmen. Disse svakhetene kan være genetisk, men også forårsaket av graviditet.

Tegn og symptomer for reduserbar Hernias

Mange ganger, vil brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule fra en brokk er vanligvis den mest merkbare tegn du har en. Bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Tegn og symptomer for irreducible Hernias

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er blodtilførselen kan bli avskåret. Dette kalles kvelning. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan selv se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.

Behandling

Hvis brokk er reduserbar og forårsaker mindre smerte, kan en lege anbefaler pasienten bære en truss. Dette er et plagg som skal legge press på brokk og hold den. Smertefull eller irreducible brokk vil kreve kirurgi. Med åpen kirurgi, vil legen bruke lokalbedøvelse og lage et lite snitt i pasientens nær herniated området. Tarmene blir deretter presset tilbake inne i bukveggen og veggen er sydd stengt. Dette er den mest vanlige behandling. Laparoskopisk kirurgi bruker narkose og tre små kutt (mindre totalt enn åpen kirurgi cut). Legen bruker deretter en laparoskop og små instrumenter, alt satt inn gjennom snittene å presse innvollene på plass igjen. Åpningen blir deretter stiftes stengt.

Forebygging

Enten du får en tarm brokk er nesten ute av kontroll. Men det er ting du kan gjøre for å redusere risikoen. Unngå å være overvektig og anstrengende å løfte ting. Fedme og belastning skape press på bukveggen som kunne starte en brokk. Også, trene magemusklene for å styrke dem slik at de tåler mer press mot dem.

Testikkel brokk symptomer

Testikkel brokk symptomer


Odd buler rundt testiklene betyr ikke nødvendigvis at det er noe galt med testiklene. Det kan være et brokk. Brokk oppstår når kroppens organer presse gjennom en åpning i veggene som omgir organene. Den mest vanlige organ for at dette skal skje med er når tarmen presse gjennom svake punkter i bukveggen og gjøre seg kjent gjennom buler i magen, pungen, lår, side og nedre del av magen. De brokk som gjør seg merkbar rundt testiklene er lyskebrokk, som også er de mest vanlige mage-vegg brokk.

Lyskebrokk

Lyskebrokk oppstå i lyske-området hvor låret møter kroppen, og er funnet i mennesker med en hastighet 25 ganger større enn kvinner. Selvfølgelig vil kvinner ikke opplever brokk i testiklene, men det er to typer lyskebrokk: direkte og indirekte. Mens begge typer kan forårsake buler rundt testiklene, det skjer nesten alltid med indirekte lyskebrokk og sjelden med direkte lyskebrokk.
.

Indirekte lyskebrokk

Indirekte lyskebrokk begynne når tarmen presse gjennom bukveggen ved å følge stien av testiklene når de ned i pungen under fosterutviklingen. Selv om denne veien stenger vanligvis før fødselen, etterlater det et svakt område i magen. Denne typen brokk viser seg vanligvis etter en kul rundt testiklene.

Direkte lyskebrokk

Direkte lyskebrokk begynne nærheten av stedet for en indirekte lyskebrokk, men ikke langs testikkel banen. I stedet presser det gjennom en nærliggende sted hvor bukveggen er naturlig tynnere. Denne typen brokk sjelden viser seg rundt testiklene, men det skjer.

Tegn og symptomer

Mange ganger brokk viser ingen symptomer. Den uvanlige bule rundt testiklene fra en lyskebrokk er vanligvis den mest merkbare tegn på at du har et problem. Brokk bule kan verke, men ikke være smertefullt, eller det kan være veldig øm. Mens mange ting kunne produsere slike buler, hvis den vokser i størrelse når du står eller belastning, er det sannsynligvis et brokk. Et annet tegn på en brokk er at det kan bli skjøvet tilbake inne i magen. Dette kalles reduksjons.

Faresignalene

På grunn av sammenfiltring med andre organer og vev, kan noen brokk ikke reduseres. Disse brokk er mer smertefullt og kan føre til forstoppelse, kvalme og oppkast. Faren med disse brokk er at blodtilførselen kan bli avskåret. Brokk vil være smertefullt og anbud hvis dette er tilfelle. Personen med brokk kan se og føle deg syk, selv om personen ikke vil ha en feber. På dette punktet har brokk blitt et medisinsk nødstilfelle som krever kirurgi.