Digidexo.com

cyste ved kragebein

Hvordan er en cyste på leveren behandlet?

Detection

En enkel cyste er en formasjon som fylles med klar væske. De fleste er liten (noen få millimeter i lengde) og ufarlig. Selv om det er sjelden at pasienter med cyster på leveren å oppleve symptomer (ca 5%), når de oppstår de kan omfatte smerter og ubehag i magen. En lever cyste kan oppdages ved en CT (computertomografi Scan en avansert røntgenteknikk), eller en ultralyd (en mye brukt diagnostisk prosedyre bruker høyfrekvente lydbølger for å hente bilder) og sjelden krever ytterligere medisinsk hjelp, som cyster ikke forstyrre normal funksjon av leveren.

Behandling

De fleste pasienter med enkle cyster er kvinner, spesielt over en alder av femti. For de kvinner som krever medisinsk intervensjon, drenering en cyste ved punktering av den med en nål og å tillate fluidet å bli frigitt er typisk ikke en effektiv behandling. Væsken bare re-akkumulerer i løpet av noen dager. Mest sannsynlig må en stor del av cyste veggen fjernes.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi (en undersøkelse av området ved hjelp av en laparoskop) er en effektiv behandling for fjerning av smertefulle cyster på leveren. Denne operasjonen er minimal invasiv og krever bare noen få små snitt for å fjerne cyste; ofte resultatene er vellykket, da gjentakelse av en cyste er usannsynlig. Pasienter som gjennomgår denne prosedyren kan være nødvendig å tilbringe en natt på sykehuset. Selv om utvinning ganger kan variere, kan de fleste individer gjenoppta normale aktiviteter i løpet av få dager.

Hva er behandlingen for en sinus maxillaris Cyste?

Overkjevens bihulene sitter på hver side av nesen, under kinnet benet. Ifølge Mayo Clinic, er en cyste en sekk som kan fylles med luft, væske eller andre stoffer.

Identifikasjon

En lege vil bestille en x-ray eller CT scan for å avgjøre om en cyste er til stede. Ifølge Dr. Peter J. Casano, en lomme spesialist, cyster i bihulene er vanlig, spesielt i sinus maxillaris.

Symptomer

Sinus maxillaris cyster kan føre til hevelse og ømhet rundt kinnet bein området. Men ifølge Dr. Casano, de fleste overkjevens cyster forårsake ingen symptomer eller problemer.

Komplikasjoner

Når en sinus maxillaris cyste forårsaker feil drenering eller kronisk ømhet den trenger sannsynligvis fjernet. Likeledes, hvis kronisk sinusitt eksisterer, fjerning kan anbefales.

Endoskopisk kirurgi

Endoskopisk bihulekirurgi bruker et fleksibelt medisinsk verktøy, et endoskop, slik at legen å se innsiden din nese og bihuler. Legen kan deretter fjerne cyste ved å klippe og / eller utsuging det ut.

Caldwell-Luc Prosedyre

Den Caldwell-Luc prosedyren innebærer å kutte tannkjøttet for å få tilgang til nedre maxillaris gulvet. Siden utviklingen av endoskopisk kirurgi denne prosedyren blir sjelden brukt. Ifølge New York Eye og Ear Infirmary, er denne prosedyren nyttig for å fjerne cyster som er forårsaket av påvirket tennene.

Rettsmidler for en Nedsatt kortikal Cyste

En renal cyste, eller nyre cyste, er en fluidfylt sekk som utvikler seg i den ene eller begge nyrer. Disse sacs inneholde en vannaktig væske og har vanligvis en rund eller oval form. Vanligvis benign (noncancerous), nyrecyster sjelden føre til problemer. Faktisk kan mange mennesker går gjennom hele livet uten å vite at de har en nedsatt cyste. Hvis du mistenker at du har en nyre cyste, se inn behandlingstilbud så snart som mulig.

Symptomer og Detection

Symptomer på nyre kortikale cyste inkluderer smerter i ryggen og magen og langs din side mellom ribbeina og hip; hyppig vannlating; blodig eller mørk urin; og feber. Hvis du opplever noen av disse symptomene, snakk med din lege, som kan undersøke deg og bestille tester som kan oppdage nyrecyster. Din lege vil bruke en ultralyd, computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI) for å skanne nyrene dine og se etter cyster.

Behandling

Hvis du har en liten nyrecyster som ikke forårsaker du noen problemer, vil legen som regel la den være alene, selv om hun kan følge opp med flere skanninger i seks til 12 måneder. Men hvis du opplever symptomer på en nyre kortikale cyste, vil legen sannsynligvis sende deg til en urolog, som er spesialist på diagnostisering og behandling av nyreproblemer.

Din urolog vil avgjøre om dine nyrecyster har vokst tilfeldig, eller om de har gitt fra polycystisk nyresykdom (PKD) --- en arvelig sykdom målene nyrene og fører til vekst av nyrecyster. Små eller få nyrecyster vil vanligvis ikke skade deg, men flere eller store cyster kan føre til smerter, infeksjoner og skader på nyrene. Hvis din urolog mistanke PKD, planlegge halvårlige skanner for å se på tilstedeværelsen av cyster i nyrene.

En lege kan renne og permanent herde små nyre kortikale cyster ved å stikke en nål direkte inn i dem. Fremgangsmåten fjerner væsken og erstatter den med alkohol, noe som fører til at vevet som utgjør cyste å stivne.
Større cyster kan kreve kirurgisk fjerning. De fleste kirurger foretrekker laparoskopisk kirurgi, som innebærer mindre snitt, kortere liggetid og en raskere restitusjon. Under operasjonen, vil kirurgen renne cyste av væske og deretter fjerne eller brenne bort sine ytre lag av vev.

Forskjellen mellom en Cyste og kvise på nesen

Forskjellen mellom en Cyste og kvise på nesen


Folk bruker vanligvis ordet "kvise" som en oppsamlingsbegrep for huden blemishes. Men teknisk sett, på nesen, så vel som andre deler av ansiktet, er en kvise en verkebyller, en skavank som kan inneholde en rød base med en gul eller hvit tupp, ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, eller NIAMS. Cyster, på den annen side, er dypere enn vanlige kviser.

Kvise Årsaker

Kviser oppstår når håret; hudceller; og sebum, en fet sak som hudens talgkjertlene utskiller, blokkere hudens porer. Ifølge NIAMS, gjør blokker to ting: det hindrer sebum fra å bli sluppet til hudens overflate, og det strømmer de bakterier som lever på huden. Kroppen reagerer ved å forårsake huden på nesen og andre berørte områder for å bli opphisset.

Cyste Årsaker

Cyster og kviser har lignende opprinnelse. Hovne hårsekkene og traumer til huden er ofte skylden for de smertefulle cyster som sitter på nesen, ifølge Mayo Clinic. Hudskader som for eksempel skrubbsår resultere i hudcellene blir blokkert under hudens overflate. The Mayo Clinic bemerker at cyste-forårsaker hovne hårsekker oppstår når talgkjertlene sprekke. Den typiske gjerningsmannen bak disse brister er betennelsesfremkallende hudsykdommer som akne.

Behandling

Du kan behandle en nese cyste ved å plassere en varm og fuktig vaskeklut over nesen. Denne handlingen gjør at cyste å renne, ifølge US National Library of Medicine. Over-the-counter behandlinger slik som benzoylperoksyd, salisylsyre og svovel kan redusere størrelsen på en kvise på nesen. Disse behandlingene er tilgjengelig som gele, kremer og pads. Hvis en kvise blir betent, deretter en hudlege eller annen helsepersonell kan gi reseptbelagte medisiner.

Forholdsregler

The Food and Drug Administration råder forbrukerne til å konsultere en hudlege før påføring over-the-counter behandlinger for å cyster. Rengjør huden skånsomt og grundig med en mild rensemelk, som harde rensemidler kan gjøre akne lesjoner verre, ifølge NIAMS. Akne lider må også unngå fristelsen til å berøre, presse eller klemme nesen. Dette kan føre til at kvise eller cyste å forlate et arr bak etter at den helbreder.

Hvordan behandle akne cyster

Hvordan behandle akne cyster


Akne cyster er myke, pus-fylt og betente lesjoner som oppstår dypt i dermis. De er også referert til som akne knuter, og er notorisk vanskelig å behandle med vanlige akne medikamenter slik som benzoylperoksyd og salisylsyre. På grunn av det faktum at akne cyster oppstår dypt inne i huden, må de bli behandlet av en hudpleie profesjonell for å minimere arrdannelse og hindre dypere infeksjoner.

Bruksanvisning

•  Få en glykolsyre eller alpha hydroxy syre (AHA) peel. Dette er en kjemisk peeling som må gjøres på en hudlege kontor. Det fører til at huden å få blemmer og løsner, fjerne akne cyster og avslørende sunn hud.

Ta oral antibiotika som tetracyklin, doksycyklin (Vibramycin), minocycline (Minocin) og erytromycin. Dette er kraftige akne medikamenter som virker innenfra for å kvitte kroppen av akne cyster ved å ødelegge bakterier som forårsaker disse lesjonene. Husk at disse antibiotika er alvorlige medisiner som må være foreskrevet av en hudlege.

•  Prøv Accutane. Dette er en svært kraftig acne medisiner som også har alvorlige bivirkninger. Det må ikke tas av kvinner som er gravide eller planlegger å bli gravid i nær fremtid. Det fungerer ved å kontrollere veksten av P. acnes bakterier - bakterier som forårsaker porene til å bli infiserte og akne cyster å danne.

Få en kortison injeksjon. Dette er en on-the-spot injeksjon administrert av en hudlege som går direkte inn i akne cyste å ødelegge bakterier og redusere betennelse. Dette er den ideelle behandling hvis du bare har én eller to akne cyster og ønsker å bli kvitt dem i en relativt kort tidsperiode.

Tips og advarsler

  • Sørg for å diskutere og forstå alle behandlingstilbud med en hudlege før bestemme hvilken som er riktig for din tilstand. Hydrat huden daglig med en oljefri fuktighetskrem.
  • Hold ut av solen for å hindre brenning av din sensitivisert hud etter behandling.

Hvordan behandle Cyster med hjem rettsmidler

Cyster er unormale, saclike strukturer som inneholder væsker, halvfaste eller gass. De varierer i størrelse og kan manifestere seg hvor som helst i kroppen din. Mens noen cyster er synlig og følbar, cyster som påvirker indre organer som nyrer og lever kun kan oppdages gjennom imaging tester. Ifølge MedicineNet, er behandling for cyster avhengig av deres sak, størrelse og plassering i kroppen din, og kan nødvendiggjøre kirurgisk fjerning eller drenering i alvorlige tilfeller. Ennå, kan du behandle mange godartede cyster med hjem rettsmidler for å oppmuntre naturlig drenering, redusere hevelse og lindre smerte.

Chalazion

En chalazion, også kjent som en "meibomian" cyste, påvirker din øvre eller nedre øyelokk. Denne betennelsen oppstår på grunn av en blokkering i dreneringskanal eyelidâ € ™ s olje kjertel. Unn din infisert øyelokket med en varm komprimere for å øke blodtilførselen til området, redusere hevelse og oppmuntre drenering fra cyste. Plasser en varm, fuktig håndkle på øyelokket i minst fem minutter, fire ganger om dagen. Masser området rundt øyelokket med fingertuppene flere ganger i løpet av dagen, og nøye rengjøre den med en baby shampoo en gang daglig til infeksjonen opphører.

Bakerâ € ™ s Cyste

Også kjent som en "popliteal" cyste, er en Bakerâ € ™ s cyste en væskefylt hevelse som påvirker området rundt kneet. Et problem med kneet felles eller dets bindevev som en brusk tåre eller leddgikt kan føre til denne smertefulle tilstanden, noe som forverrer når du bøye kneet. Hvil kneet så ofte som mulig ved å heve den, og minimere fysisk aktivitet for å forebygge smerter i kneleddet. Plasser en ispose på det berørte området for å redusere hevelse. Pakk kompresjonsbind rundt kneet for å gi støtte for kneleddet. Lindre knesmerter med over-the-counter (OTC) medisiner som ibuprofen eller acetylsalisylsyre.

Bartholins Cyste

En Bartholins cyste rammer kvinner og resulterer i en opphopning av puss i ett av Bartholinske kjertler, som er plassert på hver side av skjedeåpningen. Lindre ubehag forbundet med små Bartholinske cyster ved å ta sitz bad før du oppleve lettelse. Halv fylle et badekar med varmt vann og sitte i den tre ganger om dagen for å oppmuntre cyste til avløp.

Pilonidalcyste

Vanligvis utbredt i menn enn hos kvinner, oppstår en Pilonidalcyste på bunnen av halebenet. Cyste danner en pus-fylt abscess som ligner en kvise, og avhengig av alvorlighetsgraden av symptomene, kan være ledsaget av feber, smerter eller betennelse rundt bunnen av ryggraden. Hindre Pilonidalcyste fra voksende og lindre smerten ved å ta varme bad inntil tilstanden bedres. Kontrollere smerter og betennelser med OTC smertestillende medisiner.

Hvordan vite om hånden eller håndleddet smerte er en Ganglion Cyste

Hvordan vite om hånden eller håndleddet smerte er en Ganglion Cyste


Har tilbakevendende hånd eller håndleddet smerte som du nettopp har krittet opp til senebetennelse eller carpal tunnel syndrom? Det kan være en ganglion cyste i joint - noe som er mer vanlig enn du kanskje tror. I mitt tilfelle, det tok 10 år med av og på smerter før jeg endelig oppdaget at jeg hadde en tilbakevendende ganglion cyste. Her er hvordan du kan finne ut om din smerte er faktisk en ganglion cyste ...

Bruksanvisning

En Ganglion cyster, også kalt "Bibelen Bølgeblikk" fordi de pleide å være "kurert" med en fast klask fra en bibel eller annen tung bok, er ganske vanlige væskefylte sekker som dannes i håndleddet (og noen ganger ankel) leddene. De ballong-lignende cyster er ikke-kreftceller og kan blusse opp på ulike tider. Ganglion cyster er i utgangspunktet sekker med leddvæske (ellers kjent som leddvæske) vanligvis festet til en sene i leddet. De kan forårsake betydelig smerte og begrense felles bevegelse, men årsaken eller trigger for disse cyster er fortsatt ukjent. De er mer vanlig hos kvinner enn menn.

Hvis du vil finne ut om hånden eller håndleddet smerte skyldes en ganglion cyste, ta en god titt på håndleddet i spørsmålet. Bøye hånden ned slik at du kan se øverst i hånden rett foran håndleddet felles. Er det et brak som danner når hånden er bøyd fremover? Det er mest sannsynlig en ganglion cyste.

Hvis det er ingen kul på toppen av hånden din, kan du prøve å bøye håndleddet tilbake og sjekke undersiden av leddet. Noen ganger ganglion cyste vil manifestere på bunnen av skjøten. Bump kan være ganske følsom når trykket er brukt, spesielt hvis det er direkte på toppen av en sene eller nerve.

Hvis det ikke ut til at du har et brak, dra til legen din for å diskutere behandlingsalternativer. Vanligvis vil de prøve å tømme ganglion cyste ved å stikke en nål og tegne ut leddvæsken - en ganske rask og smertefri prosedyre. Dessverre, i de fleste tilfeller vil cyste reformere igjen. Hvis dette skjer, vil legen sannsynligvis anbefale å ha en ortoped kirurgisk fjerne cyste.

Hint

  • Sammenlign håndledd eller hånd du har smerter i med den andre hånden, slik at du kan se de vanlige humper stede i håndleddet felles å sørge for at du faktisk ser en ganglion cyste.
  • En håndleddet klammeparentes, som du kan plukke opp på det lokale stoffet butikken, kan bidra til å forhindre overdreven håndleddet bevegelse og redusere smerte til du kan få riktig behandling.
  • Sjekk alltid med legen din for å kontrollere tilstanden din.

Naturlig hjemme rettsmidler for behandling Cyster

Naturlig hjemme rettsmidler for behandling Cyster


Epidermoide cyster, ifølge Mayo Clinic, er bitte små faste klumper som vises oftest på ansikt, hals og overkropp. Selv vanligvis ufarlig og smertefritt, kan de bli betente.

Mange kvinner i 30-årene og 40-årene utvikle bryst cyster, godartede væskefylte klumper som forsvinner av seg selv etter menopause. Mange kvinner også utvikle ufarlige funksjonelle cyster på eggstokkene. (Referanser 1 og 2, og Resource 1) Noen få naturlige rettsmidler kan lindre ubehag av slike cyster.

Epidermoide Cyster

Dr. Jack Lesher, MD, av Medical College of Georgia, forteller at den beste tilnærmingen til omsorg for epidermoide cyster er å la dem være i fred. Disse cystene, men noen ganger bli betent. Beskytte din mot støt med gasbind kan forhindre det.

Gi avlastning for betent eller væskende cyster med en kompress. Påfør en varm våt vaskeklut til cyster et par ganger hver dag for å stimulere blodsirkulasjonen og spyle ut inflammatoriske stoffer. Varmt vann kan sprekke cyster. (Referanse 2)

Dr. Joseph Bark, MD, en Lexington, Ky., Hudlege, advarer om at sprekker en cyste setter deg i fare for infeksjon. Aldri selv behandle cyster ved å klemme dem. Dette kan presse sine væsker videre inn i vev, genererer et immunsystem frigjøring av inflammatoriske stoffer for å avverge fiendtlige invasjonen.

Rengjør et uhell sprukket cyste med varmt vann og antibakteriell såpe, bruke hydrogen peroxide, og bandasjere det før du ser legen din. (Referanse 2)

Bryst Cyster

The Mayo Clinic Dr. Sandhya Pruthi, MD, sier at noen kvinner hevder å ha funnet lindring ved å redusere deres inntak av koffein. Eliminere kaffe, sjokolade, cola og koffeinholdige energidrikker for å finne ut om denne strategien vil fungere for deg. (Referanse 2)

Det samme gjelder for salt. Saltinntak kan forårsake væskeretensjon. Begrense mengden salt i maten kan gi lindring fra smertefulle væskefylte cyster. (Referanse 2)

Dronningens Hospital, basert i Storbritannia, sier tar nok nattlysolje å levere 320mg av gamma linolensyre daglig kan hindre bryst cyster fra utviklingsland. Få kapsler på en helsekostbutikk eller apotek. Rådfør deg med legen din før du starter denne behandlingen. (Referanse 3)

Unn deg det beste støttende BH du kan finne. Trykkavlastning på din brystvev kan være nok til å lindre smerter fra bryst cyster. (Referanse 2)

FunctionalOvarian Cyster

Mens funksjonelle cyster på eggstokkene forsvinner vanligvis av seg selv, anbefales hjem rettsmidler for behandling av bekkensmerter forbundet med dem inkluderer bruk av varme til bekkenet å lindre muskelspenninger. Å drikke kamille te kan også slappe av disse musklene.

To mer enkle hjelpemidler, i henhold til Blue Shield of California, er å urinere så snart du må, og å spise nok fiber for å forhindre forstoppelse. Nøkkelen er å unngå alt som øker trykket bekken. (Resource 1)

Se din gynekolog som helst du har uvanlig bekkensmerter. Ikke anta at problemet er funksjonelle cyster på eggstokkene.

Hva er meningen med cyster?

Hva er meningen med cyster?


En klump under huden din, eller hvor som helst på eller i kroppen din kan være en cyste eller en kreftsvulst. Cyster er vanlig, og de fleste er ufarlige. Avhengig av deres plassering, men de kan føre til smerter og ubehag. Når du ser eller føler noen nye vekster på eller i kroppen din, kan du kontakte din lege eller annet helsepersonell.

Kjennetegn

Et lukket, saclike struktur forming på kroppsvev er en cyste. Cyster inneholder vanligvis et flytende, gassformet eller halvfast stoff. Størrelsen varierer fra mikroskopiske til store nok til å forårsake organ fortrengning, melder MedicineNet.

Typer

Det er hundrevis av typer cyster, mange oppkalt etter verts kroppsdel. Noen er sanne cyster innkapslet av celler utskiller væske. Andre er pseudo inneholder ingen spesielle grensecellene.

Sebaceous cyster dannes innenfor kjertler i huden. Fibrocystic cyster dannes i brystet. Ovariecyster er en type av ovarial tumor, som kan inneholde andre kroppsvev i tillegg. En Baker eller knehasen cysteformer bak kneet, og ganglion cyster oppstå på sener og ledd. Chalazions er cyster dannes i øyelokket kjertelen. Pineal cyster vokse innenfor hjernens pinealkjertelen. Bukspyttkjertelen cyster inneholde væske og er i bukspyttkjertelen. Tarlov cyster er lokalisert i de sammenvokste bein i bunnen av ryggraden, ifølge MedicineNet.

Årsaker

Infeksjon, tilstopping av kjertler eller obstruksjon av væskestrømmen kan føre til cyster. Cyster kan også danne rundt fremmedlegemer i hud eller utvikle seg som et biprodukt av svulster, kroniske inflammatoriske tilstander, genetiske forhold, defekter i embryo organutvikling, og slitasje. Noen parasitter forårsake cyster i løpet av muskel, hjerne, øye, lunge og levervev.

Tegn og symptomer

Cyster av huden og vevet like under huden er vanligvis merkbar. Cyster i brystene kan påvises gjennom berøring. Cyster av indre organer, for eksempel nyrer og lever, kan bare gi symptomer når de er store eller ubeleilig plassert.

Diagnose

Selv om det er sjelden, kan cyster være assosiert med alvorlige infeksjoner eller ondartede svulster. Det første funnet av cyster i indre organer er ofte et resultat av ultralyd, computertomografi eller magnetisk resonans imaging. Leger anbefaler og bestille diagnostiske tester for å fastslå tilstedeværelsen av en cyste og dens årsak.

Behandling

Årsaken, størrelse og plassering av en cyste bestemme dens behandling. Svært store cyster forårsaker symptomer kan kreve kirurgisk fjerning. Noen ganger kan imidlertid en enklere prosedyre for å bryte sammen en cyste ved innsetting av en kanyle inn i dens hulrom, og drenering av fluidet være alt som er nødvendig. Det er viktig å adressere den underliggende medisinsk tilstand når en cyste resultater fra behandling for en kronisk tilstand.

Hvis en lege har bekymringer om at en cyste kan være kreft, innebærer standard behandling kirurgisk fjerning, ifølge MedicineNet. Kirurgen samler også aspirert væske fra cyste og biopsier cyste veggen for å finne ut om kreftcellene er til stede.

Hvordan behandle arachnoid Cyster

Hvordan behandle arachnoid Cyster


Araknoide cyster oppstå på spinalaksen, vanligvis nær lateral sulcus og de er også ofte i spinalkanalen. De er som regel godartet og medfødt opprinnelse, men noen kan oppstå som et resultat av svulster eller kirurgi. Veggene i araknoide cyster er foret med arachnoid saken og dannes når en arachnoid membran deler. Følgende trinn viser hvordan du behandler araknoide cyster.

Bruksanvisning

•  Vurdere behandling av asymptomatiske araknoide cyster å være kontroversiell. Noen kirurger mener at disse cyster bør alltid være kirurgisk dekomprimeres mens andre ikke argumentere for noen behandling hvis cyste er liten og ikke forstyrre omkringliggende vev.

Utfør en tradisjonell skifteprosedyre. Den økte intrakranielt trykk forårsaket av arachnoid cyste er lettet ved å implantere en shunt i cyste. Dette tapper cerebralspinal væske inn i ventriklene i hjernen eller bukhinnen. Denne prosedyren har en høy grad av tilbakefall, imidlertid.

Bruk mikrokirurgisk teknikk og endoskopiske verktøy for å utføre en endoskopisk fenestration av arachnoid cyste inn i subarachnoidal plass. Denne prosedyren er minimal invasiv.

Vesenet yttermembranen og åpne arachnoid cyste ved hjelp cystoperitoneal eller pleural skifting. En ventriculoperitoneal shunt også bør vurderes for barn med hydrocephalus.

Forvent utvinning fra enten kirurgi for å være rask når overflødig væske blir omdirigert. Pediatriske pasienter vil ha en beskyttende hjelm under restitusjonsfasen og har sine utviklingsmessige milepæler overvåkes nøye. Et hulrom kan forbli etter operasjonen; Dette er ikke en svikt i behandlingen.

Bone cyst symptomer

Unicameral bein cyster, eller enkle bein cyster, er væskefylte hulrom som finnes i bein og er de vanligste bein cyster. Disse cystene er noncancerous og finnes vanligvis i overarmen eller lårbeinet. Enkelte ganger kan de være tilstede i bekkenet, ankel eller hæl. Symptomer på alle bein cyster er få og kan ligne symptomer på andre lidelser.

Vanskelig å oppdage

Bein cyster er vanskelig å oppdage med mindre de er oppdaget gjennom etterforskningen av et annet problem. Ofte disse cyster er funnet under behandling av et bein etter en pause. Cyste kan spille en rolle i å gjøre et beinbrudd mer sannsynlig, og i så fall pausen i seg selv kan ha ekstra hevelse, smerter og deformitet knyttet til den. Mange ganger et bein cyste vil gå ubemerket med ingen symptomer i det hele tatt, ifølge American Academy of ortopediske kirurger (AAOS).

Smerte og vektbærende

Selv om bein cyst symptomer er nesten ikke-eksisterende før en tilhørende brudd, noen ganger kan pasienten oppleve smerter eller ømhet pre-brudd. Hvis benet inneholder cyste har overdreven vekt lagt på det, så av og til pasienten vil oppleve noe ubehag. Igjen, før det oppstår et brudd folk vanligvis avvise cyste som et mindre problem.

Detection

Den mest vanlige påvisningsmetode benyttes i å finne en cyste ben er gjennom vanlige røntgenbilde. Siden leger ofte finne cyster ved behandling av en eksisterende pause i benet, vil røntgen viser ofte at årsaken er den svekkede sted i benet forårsaket av tilstedeværelsen av cysten.

Sjeldnere magnetic resonance imaging (MRI) eller computertomografi (CT) skanning brukes til å oppdage en cyste, ifølge Children Hospital Boston. MR er en diagnosemaskin som bruker magneter og radiofrekvenser til å produsere tverrsnittsbilder for å bestemme utstrekning og type cyste. Dette vil vanligvis skje etter røntgendeteksjon. En CT-scan bruker X-ray og datateknologi for å vise detaljerte tverrsnittsbilder av kroppen. Det gir mye mer detaljert enn vanlig røntgen og kan også brukes til å bestemme graden og typen av bein cyster.

Age, Sex and Cause

Bein cyster oppstår vanligvis hos barn i alderen fem og 15. Men ifølge Children Hospital i Boston, ungdommer og voksne kan utvikle bein cyster i noen tilfeller. Cyster også en tendens til å skje langt oftere hos gutter enn hos jenter. Cystene kan helbrede spontant eller med behandling og de kan noen ganger føre til noen problemer hos barn som de vokser. En spesielt invasiv cyste (en aktiv cyste) kan ødelegge vekstplater, noe som resulterer i kortere bein. Det er ingen kjent årsak for bein cyster, ifølge AAOS.

Behandling

Behandling for bein cyster er primært kirurgisk. Enhver ikke-kirurgisk tilnærming innebærer ganske enkelt å observere og forebygge brudd i de berørte ben.

Kirurgisk behandling kan inkludere drenering av væske fra cyste og utføre et bein pode eller bruke en erstatning substans, slik som bein fra et bein bank eller beinmarg fra pasienten, for å fylle cyste. Denne behandlingen er vanligvis forbeholdt tilfeller der cyste kompromisser normal funksjon.

Hvordan behandle epidermal Cyster

Hvordan behandle epidermal Cyster


En epidermal cyste er en masse av epidermale celler som har blitt skjøvet inn i dermis som et resultat av traume. Det er foret med epitel og inneholder en cytokeratins og 10, som er i det minste delvis ansvarlig for inflammasjon. Denne betennelsen og gjentatte traumer kan spille en rolle i en epidermal cyste er sporadisk progresjon til et karsinom. Følgende trinn viser hvordan du skal behandle en epidermal cyste.

Bruksanvisning

Unn betent, uinfiserte epidermale cyster med triamcinolon injiseres under lesjonen. Epidermal cyster trenger ikke behandling dersom de er asymptomatiske.

Fjern infiserte cyster ved innsnitt og gi drenering. Dette er den raskeste og enkleste fremgangsmåte for å fjerne epidermale cyster, men er hyppige gjentakelser, fordi foringen ikke blir fjernet, og fortsetter å produsere keratin.

Bruk en komplett reseksjon som den mest definitive behandling. Denne metoden har minst sjanse for tilbakefall eller mangler en endring til malignitet. Såret kan sys umiddelbart eller tappes før stengetid. Den primære ulempen er større såret med en større sjanse for arrdannelse.

Utfør mini-snitt for å drenere epidermal cyster og fjerne slimhinnen gjennom åpningen. Dette kan også gjøres med trephination og en punch biopsi. En annen teknikk er å sette inn en diatermi nål inn i cyste å dekomprimere den. Fôret kan da nås hvis nødvendig. Sårene fra alle disse teknikkene er ofte små nok til å gro sekundært.

Gir antibiotika mot stafylokokk-infeksjoner etter operasjonen.

Healing pilonidal cyster Naturligvis

Symptomer

Pilonidal cyster kan eller ikke kan forårsake symptomer. En av de viktigste tingene å se etter er en dimpling av huden på stedet av halebenet. Andre symptomer kan være smerter, ubehag, rødhet og hevelse.

Behandlinger

Tar et varmt bad er en naturlig måte å behandle en Pilonidalcyste så vel som en effektiv måte for å forhindre en infeksjon. Påføring vitamin E til det berørte området kan bidra til å helbrede en Pilonidalcyste også. En annen metode for å helbrede pilonidal cyster er å suge en bomullsdott i lakserolje. Fest bomullsdott til cyste i flere dager med en bandasje. Den lakserolje skal helbrede Pilonidalcyste ved å tegne ut rusk på innsiden av det.
For å hindre pilonidal cyster fra å komme tilbake, er det viktig å utøve god hygiene. Vaske området grundig, og tørk den før påkledning. Unngå å legge mye press på halebenet, som inkluderer å ikke sitte i lengre perioder av gangen. Hvis du er overvektig, kan du bidra til å forhindre tilbakevendende pilonidal cyster ved å miste vekt. Selv om du behandler den Pilonidalcyste vellykket, kan du fortsatt være utsatt for tilbakefall. Barbering av hår rundt området av Pilonidalcyste er svært nyttig å hindre tilbakefall av koke.

Advarsel

Hvis du mistenker en infeksjon har oppstått på stedet av den Pilonidalcyste, må du kontakte legen din. En infisert cyste krever et snitt for å drenere cyste. Hvis infeksjonen har spredt seg til andre områder, kan det hende at legen trenger å forskrive antibiotika også.

Polycystisk nyresykdom dietter

Polycystisk nyresykdom er en arvelig tilstand hvor pasienten er berørt med de vekster av flere cyster ved nyrene, noe som resulterer i en unormal økning i nyre størrelse. Symptomer inkluderer hypertensjon, mage ømhet, urinering av blod og lokalisert smerte. Selv polycystisk nyresykdom kan behandles med medisiner som diuretika og blodtrykket medisiner, kan tilslutning til en spesialisert diett bidra til å redusere symptomer, gjenopprette en viss grad av kontroll over livet ditt.

Protein Anbefalinger

Ifølge forskere og leger ved Cleveland Clinic, bør personer som lider av polycystisk nyresykdom unngå høy-protein dietter der det er mulig. Selv om forskning på den optimale proteininntaket for personer med diagnosen polycystisk nyresykdom er mangelfulle, på et minimum bør du ikke bevisst engasjere seg i enhver diett som krever over gjennomsnittet forbruk av protein. Dermed holde protein inntaket til mindre enn 40 prosent av kostholdet ditt hvis du er plaget med polycystisk nyresykdom.

Sodium Anbefalinger

Avdelingsoverlege leger ved FreeMD.com ytterligere anbefaler begrensning av natrium inntak for å bekjempe polycystisk nyresykdom. Generelt, overdrevent inntak av natrium legger ekstra stress på nyrene fordi de er ansvarlig for å opprettholde væskebalansen i kroppen. Dermed begrense det daglige inntaket av natrium til færre enn 2 g mens slanking å bekjempe polycystisk nyresykdom. For å oppnå dette, kutte ned på bearbeidet mat og hermetikk, da disse har en tendens til å inneholde overflødig salt.

Væskeinntak

The Cleveland Clinic anbefaler også et høyt nivå av væskeinntak for å hjelpe kroppen din klarer polycystisk nyresykdom. Dette skyldes det faktum at hormonet vasopressin blir aktiv under perioder av dehydrering. Tilstedeværelsen av vasopressin har vært knyttet til utvikling av cyster, så holder den begrenset med konstant væskeinntak kan bidra til å holde polycystisk nyresykdom under kontroll. Konsumere minst 100 oz. vann per dag.

Koffein Intake

Cleveland Clinic leger også oppmerksom på at koffein bør unngås hvis du lider av polycystisk nyresykdom. Koffein forstyrrer noen naturlige stoffer i kroppen som kalles fosfodiesterase som bidrar til å hindre dannelse av cyster. Således, mens å gi opp din daglige koffein vane kan være vanskelig, er det jo lettere valget langt når sammenlignet mot utilsiktet utløser dannelsen av flere cyster.

Generelle anbefalinger

Utover det, konsumere en diett rik på hele korn, grønnsaker og frukt, sammen med å begrense forbruket av trans-og mettet fett der det er mulig. Et balansert måltid bør inneholde en proteinkilde, en frukt, en grønnsak, en hel korn og noen sunne umettede fettsyrer.

Voksen Bendelorm Behandlinger

Voksen Bendelorm Behandlinger


Bendelorm infeksjoner skyldes inntak av mat eller drikke som inneholder bendelorm egg eller larver. Modne bendelorm feste seg til veggen av den nedre tarmen og produsere egg. Ifølge Mayo Clinic, de fleste bendelorm infeksjoner gå ubemerket hen, og ikke skape helseproblemer for den smittede. Imidlertid kan invasive infeksjoner bendelorm som vandrer utenfor tarmen føre til komplikasjoner slik som cyster på lever og lunger.

Praziquantel

Praziquantel er i en gruppe legemidler som kalles "anthelmintics", som brukes til å drepe parasittiske ormer, melder PubMed Health. Praziquantel kommer vanligvis i tablettform. En tablett tre ganger daglig, er vanligvis tilstrekkelig for å kurere infeksjonen bendelorm. Bivirkninger er relativt milde og kan inkludere hodepine, svimmelhet, tretthet, magesmerter, kvalme og feber. Merk at praziquantel bare rettet mot en voksen bendelorm og ikke bendelorm egg. Avføringsprøver tatt etter vellykket behandling vil vise om noen bendelorm egg forblir i kroppen.

Anti-inflammatoriske

Hvis bendelorm larver migrere utsiden av tarmen, blir de sies å være "invasive", og kan føre til ytterligere symptomer som cyster. Cyster kan bli betent, noe som krever anti-inflammatorisk behandling. eMedicine rapporterer at leger kan foreskrive en klasse for anti-inflammatoriske, kortikosteroider, for å redusere betennelse. Ifølge Mayo Clinic, orale kortikosteroider påvirker hele kroppen, og har vært kjent for å forårsake bivirkninger inkludert forhøyet trykk i øynene, væskeretensjon, økt blodtrykk og humørsvingninger.

Kirurgi

Bendelorm-indusert cyster kan fjernes kirurgisk, avhengig av deres størrelse og plassering. Typiske steder cyster som krever kirurgi inkluderer leveren, lungene og øynene. Cyster som ikke fjernes kan til slutt true organfunksjon og helse. Cyster som krever kirurgi kan skape symptomer som magesmerter, kronisk hoste, hodepine og brystsmerter. Under operasjonen, kirurger identifisere den nøyaktige plasseringen av cyste gjennom røntgen og fjerne cyste ved hjelp av en sterk sugeenhet, indikerer eMedicine.

Forebygging

Når behandlet, bør pasientene bruke forebyggende tiltak for å sikre bendelorm infeksjon som ikke skjer igjen. Forebyggende metoder foreslått av Mayo Clinic inkluderer alltid vaske hendene etter håndtering av mat og bruk av toalett, grundig matlaging kjøtt ved temperaturer på minst 125 grader Fahrenheit og unngå kontakt med avføring fra husdyr. Også alltid vaske maten din når du reiser i områder der bendelorm infeksjon er mer vanlig.

Medisinsk behandling for en bendelorm

Taeniasis, eller bendelorm infeksjon, vanligvis ikke føre til mange åpenbare symptomer, med intestinal problemer som tap av appetitt eller blokkering ofte forvekslet for andre sykdommer. Men i noen tilfeller kan bendelorm infeksjoner være livstruende, spesielt hvis det angriper nervesystemet. Bendelorm infeksjon i USA er sjeldne, som mat-og landbruks forskrifter har i stor grad eliminert problemet fra matforsyningen.

Diagnose

En tarminfeksjon av bendelorm kan oppdages fra avføring, selv med det blotte øye, så snekken kan enten bli følt i bevegelse, eller vil forlate segmenter i avføring. En lege kan oppdage egg prøver og skjulte segmenter fra en avføringsprøve. En nevrologisk infeksjon i enten hjernen eller ryggraden kan kreve en CT-eller MRI-skanning for å detektere.

Tarminfeksjon

Intestinal infeksjoner er relativt lett å behandle og krever bare en oral dose av praziquantel, og noen ganger albendazole og et anti-mikrobielt stoff, som alle målrette voksen bendelorm. Egg, men er upåvirket, som krever nøye hygiene i intermitterende periode for å hindre ny infeksjon. Vellykket behandling bør bekreftes omtrent tre måneder ned linjen med et egg-fri krakk test.

Cysticerkose

Invasive bendelorm infeksjoner kan føre til utvikling av cyster i øynene, ryggraden eller hjernen. Behandlingen er avhengig av den spesifikke plassering, men omfatter generelt bruk av anti-inflammatoriske medisiner for å minske skaden. Albendazole brukes også til å krympe cyster, sammen med anti-parasittsykdommer. Imidlertid er disse begrenset til infeksjoner i hjernen, som de kan forårsake alvorlige betennelser til cyster i øynene eller ryggsøylen. Epileptisk medikament kan være nødvendig for å behandle infeksjoner som forårsaker anfall.

Kirurgi

I noen tilfeller er det nødvendig å fysisk fjerne cyste ved hjelp av kirurgi, selv om nødvendigheten er avhengig av stedet og alvorligheten av infeksjon. Cyster i leveren, må øyne og lungene tas ut, da de kan true organfunksjon. I noen tilfeller av hjerneinfeksjon, er en shunt er nødvendig for å bidra til å drenere væske oppbygging.

Forebygging

Den beste måten å behandle bendelorm infeksjon er å unngå den i det første sted. Som rått kjøtt er den vanligste bendelorm infeksjon vektor, grundig koking, frysing eller beising av svinekjøtt, storfekjøtt og ferskvannsfisk er nødvendig. Røyking og tørking, men ikke dreper cyster. God hygiene er også en stor avskrekkende - grundig soaping og skylling av hendene før man spiser mat og drikke kan hindre selv infeksjon.

Hva er årsaken til smertefulle støt i hodebunnen?

Hva er årsaken til smertefulle støt i hodebunnen?


Det finnes mange forskjellige typer av tilstander eller problemer forbundet med hodebunnen. Mens en kløende hodebunn og flass kan være pinlig, kan andre hodebunnen problemer preget av smertefulle støt forårsake noe ubehag og bekymring. Imidlertid, i noen tilfeller, dette symptom kan også indikere en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Contact Dermatitis

Kontakteksem er en tilstand der en person opplever en hudreaksjon når de utsettes for fremmede stoffer, kalt irritanter og allergener. Noen typer irritanter er løsemidler og syrer, mens noen allergener er støv, narkotika og mat. Enten irritasjonsmoment kontakt dermatitt eller allergisk kontakteksem kan føre til hodebunnen reaksjoner. Dette inkluderer hud betennelser, rødhet, kløe, smerte og blemmer.

Hodebunnen Folliculitis

Hodebunnen follikulitt, forårsaket av en betennelse i hårsekkene på grunn av ulike faktorer som inkluderer bakterielle infeksjoner, kan utvikle seg i hodebunnen. Det finnes mange ulike former for hodebunnen follikulitt, inkludert akne necrotica. Symptomer assosiert med akne necrotica er utseendet av store pustler eller nupper som er pus-fylt, betent og kan forårsake smerte. Denne tilstanden kan kreve bruk av antibiotika.

Epidermoide Cyster

Epidermoide cyster, også referert til som epidermale cyster, er nupper som er fast og utvikler bremse under huden. Disse cystene kan vokse på hodebunnen og skiller ut et illeluktende, hvitaktig materiale. Noen årsaker til en epidermoid cyste er blokkert eller ødelagt hårsekkene. Når en cyste blir betent, kan det være rødhet, ømhet og litt smerte rundt det. Leger kan behandle noen epidermoide cyster ved hjelp av steroidinjeksjoner. Andre behandlingstilbud omfatter kirurgisk drenering og fjerning av en cyste.

Virusinfeksjoner

Forårsaket av en virusinfeksjon, produserer vannkopper røde flekker som blir til støt eller blemmer på kroppen og hodebunnen. Disse blemmer fylles med væske og kan være kløende og smertefull. Vannkopper er en smittsom sykdom som kan føre til alvorlige komplikasjoner hos noen mennesker. Helvetesild, en annen virusinfeksjon, kan påvirke hodebunnen området og forårsake smertefulle utslett eller blemmer.

Kreft i huden

En type hudkreft, såkalt melanom, kan utvikle seg i hodebunnen. Det er en hud vekst som kan endre seg i farge, form eller størrelse. Det kan også bli en unhealed sår som kan blø. En ondartet melanom i hodebunnen eller nakke er en alvorlig form for kreft som kan være mer dødelig enn andre melanomer som kan utvikle seg på ulike steder av kroppen, ifølge Medical News Today.

Hva er behandlingen for Cystisk lesjon i Bone?

Cystisk lesjoner i beinet er væskefylte hulrom som kompromittere integriteten til normal benvev. De kommer i to grunnleggende former: enkle cyster --- som fyller med en klar væske --- og aneurismiske cyster, som fyller med blod. Behandling for en cystisk lesjon varierer med dens alvorlighet og type av lesjon tilstede.

Forståelse og behandling av enkle bein cyster

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, enkle bein cyster --- også kjent som unicameral cyster --- typisk forekommer hos barn og unge voksne under 20 år De fleste ofte vises i overarmen eller lårbeinet, selv om de er også funnet i ankelen, hæl og bekken. Enkle cyster er delt inn i to kategorier. Aktive cyster oppstå i nærheten av de vekstplater som tillater benene å ekspandere og kan føre til alvorlige konstruksjonsproblemer. Latente cyster oppstå unna et bein vekst plate og er generelt mindre forstyrrende.

Hvis barnet ditt har en enkel bein cyste, vil en rekke faktorer bestemme riktig behandling. Disse inkluderer barnets alder, medisinsk historie, generelle helse og toleranse for medisiner. Barnets lege vil også vurdere den nåværende omfanget av cyste, dens sannsynlige fremtidige progresjon og barnets egnethet for kirurgi eller andre korrigerende prosedyrer.

Hovedmålet med behandlingen er å hindre et beinbrudd. Hvis benet rundt cyster er sterk, eller hvis ditt barns aktivitetsmønster ikke presentere en økt risiko for benbrudd, enkel observasjon av cyste kan være en passende første behandlingsalternativ. I tilfeller hvor mer aktiv behandling er nødvendig, flere alternativer er tilgjengelige. Utskrapning og bein poding benyttes som en kombinert teknikk. Først vil en kirurg fjerne væske fra innsiden barnets cyste, deretter kirurgisk skrape sitt interiør med en spesialisert instrument som kalles en curette. De resterende bein hulrom blir deretter fylt med enten donert bein vev eller bein chips tatt fra andre steder på barnets kropp. Alternativt kan steroid injeksjoner anvendes for å helbrede en enkel cyste ved å redusere nærvær av prostaglandin, en fettsyre som blokkerer cyste reabsorpsjon. I tillegg kan benmarg tatt fra barnets hofte bli injisert i en cyste å oppmuntre nye bein vekst.

Forståelse og behandling aneurysmal bein cyster

Aneurysmal bein cyster oppstår vanligvis hos personer under 25 år Disse cystene utvide og endre bein overflaten, og i noen tilfeller også påvirke nærheten bindevev. De mest vanlig påvirker de lange ben av kroppen og ryggraden, og har en tendens til å dukke opp igjen etter behandlingen. Siden aneurismiske cyster inneholde blod, bærer behandling en reell risiko for alvorlig blødning. Som et resultat, kan legen midlertidig blokkere blodstrømmen til det berørte området før du fortsetter. Dette kan bli etterfulgt ved utskrapning og poding. Men hvis cyste ligger i et område som ikke er strukturelt kritisk, for eksempel ribbeina eller fibula, kirurgen kan også fjerne en margin på benet rundt cyste for å redusere sjansene for tilbakefall. Du eller barnet ditt kan også få strålebehandling eller kryoterapi (kirurgisk frysing) for ytterligere å redusere tilbakefall risiko. Konsultere legen din for mer informasjon.

Hva er Pilonidalcyste fjerning?

En Pilonidalcyste er en liten dimpled område eller en liten grop som utvikler seg i bretten mellom en persons rumpe. Infiserte pilonidal cyster kalles pilonidal abscesser og kan bli hovne, ømme og kan kreve fjerning.

Fluid Removal

Leger ofte behandler nye pilonidal cyster ved å gjøre et snitt og drenering væske fra cyste, ifølge Mayo Clinic. Omtrent halvparten av infiserte pilonidal cyster krever ingen ytterligere behandling etter at væsken har blitt fjernet fra cyste og snittet såret har grodd.

Åpent sår Surgery

Pasienter med tilbakevendende pilonidal cyster kan kreve kirurgisk fjerning av cyste og eventuelle hår og rusk fra cyste. Operasjonssåret kan stå åpen og dekket av dressing etter inngrepet for å fremme bedre helbredelse.

Stengt Wound Surgery

En lege kan sy operasjonen såret lukket etter inngrepet for å tillate raskere tilheling. Pilonidal cyster som er fjernet med lukket såret kirurgi har en større sjanse for tilbakevendende enn de fjernes med åpent sår kirurgi.

Etter kirurgi

Pasienter må kanskje endre dressinger mens en kirurgiske sår leges og de kan trenge å barbere området rundt såret for å hindre smitte fra voksende hår.

Årsaker

Pilonidal cyster kan utvikle seg fra overflødig kroppshår som vokser inn i huden, fra å sitte i lengre perioder av gangen eller fra iført tettsittende klær, ifølge US National Library of Medicine. Medfødte pilonidal cyster er tilstede ved fødselen.

Hva er Galactocele av bryst?

Hva er Galactocele av bryst?


Galactoceles er cyster som påvirker melkekjertlene rundt brystvorten. Galactoceles er vanligst etter at en kvinne har avsluttet amming. De er vanligvis ufarlig og lett å forholde seg til, og bør ikke være en grunn til bekymring.

Cyster

Cyster er poser av vev som kan danne hvor som helst på kroppen, inkludert inne organer som lungene. De kan være fylt med mange forskjellige stoffer, og kan være forårsaket av infiserte eller tette kjertler.

Galactoceles

En galactocele er en cyste som har dannet fordi en melkekjertlene har blitt tettet. Brystkjertlene er funnet i brystet. De er koblet til nippelen og forsyne melken som brukes i amming. Galactoceles avvike fra cyster ved at de er fylt med en tykk melk.

Årsaker

Galactoceles kan oppstå når som helst under amming, som blokkeringer til melkekjertlene når de produserer melk kan føre til en. Imidlertid er det mest sannsynlig tid til å utvikle galactoceles like etter amming er avsluttet, når melk er lov til å sitte i kjertlene og stagnere.

Behandling

Galactoceles kan lett stukket hull med en nål og tappet for væske. Imidlertid, hvis den galactocele blir infisert, kan det kreve kirurgisk fjerning.

Betraktninger

Galactoceles føler at klumper i brystet. Ta kontakt med legen din hvis du finner noen klumper i brystet ditt, om du føler det kan bare være en galactocele, da det kan være et symptom på en annen tilstand.