Digidexo.com

sort gallestein

Typer av gallestein

Typer av gallestein


Gallestein, også kalt gallestein, består av fordøyelsesvæsker som danner til harde, steinlignende innskudd i galle. Et flertall av gallestein dannes i galleblæren. Gallestein størrelser varierer fra så lite som et sandkorn til like stor som en golfball.

Kolesterol gallestein

Kolesterol gallestein er den vanligste typen av gallestein. Disse gule gallestein består primært av uoppløst kolesterol.

Sort Pigment gallestein

Svart pigment gallestein dannes når gallen inneholder et overskudd av bilirubin, et pigment i blodet som passerer gjennom leveren. Bilirubin kombinerer med kalsium for å danne svarte gallestein.

Brown Pigment gallestein

Brune pigment gallestein dannes når bakterier endrer bilirubin i galleblæren. Den endret bilirubin deretter kombinerer med kalsium og fett for å danne mørkebrune gallestein.

Ceftriaxone gallestein

Pasienter tar ceftriaxone antiobiotic tidvis danne gallestein. Medisinen kombinerer med kalsium i galle å utvikle harde avleiringer.

Risikofaktorer

Personer med diabetes og skrumplever er mer sannsynlig å ha steiner form i sine gallbladders. Gallestein er også mer vanlig i indianere, kvinner og personer eldre enn 40 år.

Hvordan behandle en gallestein

Gallestein dannes i gallen, og de lå i galleblæren. De er forårsaket av kalsiumsalter og kolesterol. Det er flere risikofaktorer for å anskaffe gallestein, inkludert overvekt, kvinne eller eldre. Når gallestein angripe, kan symptomer som kvalme og magesmerter oppleves. Smerten knyttet til dem kan være alvorlige. Med det i tankene, er det flere måter som gallestein kan behandles.

Hvordan behandle en gallestein

Gjør ingenting i det hele tatt. Det er noen tilfeller når gallestein blir oppdaget gjennom rutinemessige kontroller for andre forhold. Når dette er tilfelle, de egentlig ikke komme med noen symptomer, så legen vil anbefale bare venter den ut for å se om noen symptomer.

Få din galleblæren fjernes. Hvis gallesten og symptomene er alvorlige nok, er kirurgi brukes til å fjerne galleblæren fra kroppen. I laparoskopisk kirurgi, er et lite innsnitt gjort og galleblæren fjernes ved små verktøy. I åpen kirurgi, er et stort innsnitt gjort i magen og galleblæren fjernes deretter.

Ta noen tabletter. Det er et medikament som kalles ursodiol som brukes til å oppløse små steiner, også kalt gallesalter. Du må kanskje ta disse tablettene i mange år for å hindre gjentakelse av nye steiner.

få dem brutt opp. Lydbølge terapi er et annet behandlingsalternativ som kan utnyttes. I denne fremgangsmåten, blir lydbølger som har en veldig høy frekvens sendes inn i galleblæren til å bryte opp steiner. Etter dette skjer, er ursodiol tabletter gitt for å løse opp noen fragmenter som kan stå bak.

Bruk en løsning. Et annet alternativ behandling er utført ved bruk av et kateter. Etter at kateteret er innført i galleblæren, blir en oppløsning sendes gjennom det som hjelper til å oppløse gallestein. Dette skjer over et par timer og har en god suksessrate når det gjelder tilbakefall.

Hjem rettsmidler for gallestein fjerning

Hjem rettsmidler for gallestein fjerning


Hjem rettsmidler for gallestein fjerning, som kan omgå behovet for galleblæren fjerning kirurgi, omfatter bruk av urter, tarmrensemidler og vanlige husholdningsartikler. Mens mange hjem rettsmidler for gallestein fjerning kan være uavhengig vellykket, mange velger å innlemme to eller tre metoder for å sikre at deres gallbladders bli og forbli gallestein gratis.

Gold Coin Grass

Ved hjelp av gullmynt gress, en urt, er en tradisjonell kinesisk metode for å fjerne gallestein. Selv om det kommer i andre former, erverve mynt gresset i skjær form fordi det har blitt funnet å være den mest effektive til å fjerne gallestein. Ta 1 spiseskje med skjær hver dag gjennom munnen til du er ferdig flasken, for omtrent to til tre uker. Det rette mykgjør og knuser steinene over tid og gallestein vil sakte bli utvist fra kroppen din.

Intestinal rensing

Kjøpe bentonitt leire og pulverisert psyllium skall. Sug ikke mer enn 1 spiseskje av leire i en kopp med filtrert vann i 12 timer. Etter blanding 1 ss psyllium skall inn i concoction, drikke og spise blandingen umiddelbart. Drikk en kopp varmt vann før du går til sengs. Når du våkner opp, drikke to kopper varmt vann og plass ut seks mer kopper varmt vann hele dagen. Gjenta prosessen for en til to uker før alle intestinal hindringer er ryddet og avføringen går tilbake til normalt.

Galleblæren Flush

Galleblæren flush hjemme bøte vil ta deg et par dager å fullføre. På den første dagen, spiser bare, ikke-fet mat for ikke-behandlet, for eksempel grønnsaker og frukt. Slutte å spise minst en time før sengetid og drikke en blanding av en kvart kopp friskpresset sitronsaft og en kvart kopp extra virgin kaldpresset olivenolje. Gjenta denne prosessen i 15-minutters intervaller til du har drukket til sammen 1 kopp olivenolje og 1 kopp sitronsaft. Legg deg ned og sove på høyre side. Når du våkner opp neste morgen, bland 2 ts av ikke-iodized havsalt inn i 4 kopper varmt vann og drikke ned blandingen. Drikk buljong og spise lett kokte grønnsaker hele dagen. Gallestein vil forlate kroppen din på den andre dagen.

Hvordan de behandler gallestein Do?

Gallestein er hindringer laget av kolesterol og eller kalsiumsalter som dannes i galleblæren eller i gallegangene. Selv om gallestein ofte forårsake ingen symptomer, kan noen tegn på gallestein være kvalme eller magesmerter.

Kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, er kirurgi den foretrukne måten å behandle gallestein. Galleblæren er fjernet under operasjonen. Gallestein kirurgi, eller cholecystektomi, er en av de mest vanlige operasjoner i De Forente Stater.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi bruker et lite rør inn gjennom magen. Snittene for laparoskopisk kirurgi er små. Et kamera festet til røret hjelper leger ser graden av blokkering samtidig gi en innvendig visning av magen i løpet av galleblæren fjernes.

Åpen kirurgi

Åpen kirurgi bruker et stort snitt i buken for å fjerne galleblæren. Åpen kirurgi er oftest brukt i alvorlige tilfeller.

Salttabletter

Bile salt tabeller brukes til å bidra til å oppløse kolesterol steiner. For best resultat, er disse salttabletter ofte tatt flere år.

Sjokkbølger

Sjokkbølgebehandling, eller ekstrakorporal sjokkbølgen lithotripsy, bruker lydbølger til å ødelegge gallestein. Sjokkbølge terapi er mest brukt når det er en liten sten eller et mindre antall steiner.

Perkutan Elektro Litotripsi

Perkutan elektro lithotripsy bruker energi blasts å bryte fra hverandre steiner. Denne fremgangsmåten bruker et kateter satt inn i galleblæren for å levere energi-blaster.

Definisjon av gallestein

Ifølge Mayo Clinic, kan gallestein være så liten som et sandkorn eller så stor som en golfball. Leger diagnostisere gallestein ved hjelp av blodprøver, mageultralydundersøkelser og andre diagnostiske tiltak. Når gallestein blir symptomatisk, kan din lege indikere en kolecystektomi, galleblæren fjernes eller gallestein-oppløsende medisiner.

Betydning

"Gallestein er herdet forekomster av fordøyelsesvæske som kan dannes i galleblæren", ifølge Mayo Clinic.

Identifikasjon

Selv om mange mennesker med gallestein aldri oppleve symptomer, kan gallestein forårsake andre symptomer hvis de blir forstuet i en kanal og føre til blokkering. Disse symptomene omfatter plutselig, intens smerte i øvre høyre del av magen, ryggsmerter og høyre skuldersmerter.

Typer

Kolesterol gallestein og pigment gallestein er de to vanligste typene av gallestein. Kolesterol gallestein er vanligvis gul og består hovedsakelig kolesterol mens pigment gallestein er vanligvis mørk brun eller svart og inneholder bilirubin, et kjemikalie som bryter ned de røde blodcellene i galleblæren.

Årsaker

Selv leger er ikke sikre på hvorfor gallestein utvikle, tror de at kolesterol og bilirubin overproduksjon i galle, fordøyelsesvæske i galleblæren, bidrar til gallestein utvikling. I tillegg, når galleblæren ikke tømmes effektivt, kan gallen bli over konsentrert og bidrar også til dannelse av gallesten.

Forebygging / løsning

For å forebygge gallestein, opprettholde strenge måltid tidsplaner, holde seg fysisk aktiv og opprettholde en sunn vekt i henhold til legens råd.

Naturlige metoder for å fjerne gallestein

En gallestein er en liten, steinaktig objekt dannet herdet kolesterol eller bilirubin i galleblæren, et lite organ som lagrer galle laget i leveren. Til tider gallestein forårsake ingen symptomer og er ingen grunn til bekymring. Skulle symptomene oppstår og vedvarer, innebærer behandling oppløsning av gallestein eller komplett kirurgisk fjerning av gallbaldder.

Symptomer

I tilfelle at du opplever gallestein, primære symptomer er smerter i øvre høyre kvadrant av magen, som varer alt fra 30 minutter til timer; smerter mellom skulderbladene; og smerter under området av den høyre skulder. Mer alvorlige symptomer som tilsier øyeblikkelig legehjelp omfatter utvidet perioder med smerter, ofte varer lenger enn fem timer; influensalignende symptomer som kvalme, trøtthet, oppkast og feber; gulsott (gulfarging av huden); og avføring fargen av leire.

Naturlig behandling

En metode for fjerning av gallestein naturligvis innebærer en diett utviklet for å mykne dem, og åpne opp galle kanaler for å tillate enkel fjerning. Effekten av behandlingen er strengt anekdotisk, og som sådan er det lurt å oppsøke lege om alle mulige alternativer før du begynner noen form for alternativ eller naturlig gallestein fjerning behandling. Populært alternativ helse supporter Dr. Lai Chiu-Nan foreslår følgende diett for å fjerne gallestein:

For fem dager konsumere 04:56 glass eplejuice eller epler, som kan hjelpe mildne gallestein. I mellom dette bør du spise som du normalt ville spise, uten unormale endringer i kostholdet ditt. På dag seks, ikke spise middag; i stedet, konsumere en teaspoorn av Epsom salt oppløst i et glass vann. Gjenta to timer senere. Denne er utformet til å åpne opp kanaler av galleblæren. To timer etter den andre dosen konsumere en blanding av en halv kopp olivenolje og en halv kopp med frisk sitronsaft. Dette er laget for å belegge steinene og gir mulighet for enkel passasje. Når du sitt fornødne i morgen, bør grønne gallestein vises i avføringen.

Andre naturlige behandlinger

En rekke enkle endringer i livsstil kan bidra til å senke risikoen for gallestein angrep og hindre nye gallestein fra forming. I tillegg til forbruker rikelig mengder vann, kan en diett høy i fiber og lite mettet fett være gunstig ikke bare i behandling av gallestein, men for din generelle helse. Gallestein kan være mer utbredt hos personer med en mangel på vitamin C og E og kalsium, men det er ingen medisinske bevis som støtter dette. Som sådan, ta kontakt med legen din før du starter en ny vitamin diett.

Hva som forårsaker gallestein hos barn?

Galleblæren er et lite organ som lagrer galle før kroppen er klar til å bruke den for fordøyelsen. Når galle er nødvendig, galleblæren frigjør det i tarmen. Galle er produsert av leveren og hjelper til med fettfordøyelsen. Det består av vann, fett, salter, proteiner, bilirubin og kolesterol. Gallestein vanligvis form når kolesterol stivner, men gallestein kan også dannes fra herdet bilirubin. Gallestein er mer vanlig hos voksne, men barn også noen ganger få gallestein. Vanligvis barn som utvikler gallestein har ingen spesiell grunn eller underliggende tilstand ansvarlig for gallestein formasjoner; imidlertid flere faktorer og forhold øke risikoen for gallestein formasjoner hos barn. I tillegg, de barna som har foreldre som har hatt gallestein er mer sannsynlig å utvikle gallestein selv.

Blood Cell Unormalt

Barn med unormale røde blodceller kan utvikle gallestein. Hemolytisk anemi (spherocytosis) er et problem som oppstår når røde blodlegemer brytes ned for fort og deretter cellenes hemoglobin endres til bilirubin. Bilirubin hoper seg opp i galleblæren og kan danne gallestein.

Andre underliggende forhold

Barn med cystisk fibrose og sigdcelleanemi noen ganger utvikle gallestein. Dessuten kan barn med nedsatt immunforsvar være en større risiko for å utvikle gallestein. Svekket immunsystem, kan forekomme som et resultat av sykdommer, som HIV, eller kreftbehandlinger, slik som kjemoterapi.

Fysiske forhold

Overvektige barn har større sannsynlighet for å utvikle gallestein. Dessuten kan barn som har hatt flere abdominal kirurgi eller en rygg skade være mer utsatt for å utvikle gallestein.

Intravenøs ernæring

Barn som har vært på en materør for en lengre periode er på et høyere risiko for å utvikle gallestein. Intravenøs feedings påvirke flyten av galle ved å bremse den ned, noe som kan fremme dannelsen av gallestein. Ifølge University of Maryland, om lag 40 prosent av personer som har fått intravenøs feedings utvikle gallestein.

Symptomer

Et barn som har gallestein kan oppleve intense smerter i øvre høyre side av magen og ryggen. Smerten kan oppleves når som helst, men det ofte følger måltider som inneholder fettete matvarer. Barn med gallestein kan også oppleve kvalme og / eller oppkast.

Diagnose og behandling

Gallestein kan påvises via ultralyd. Den eneste effektive behandlingen for gallestein er å fjerne galleblæren (kolecystektomi). Galleblæren er fjernet laparoskopisk under narkose. Siden galleblæren eneste funksjon er å lagre galle, er det ikke en viktig del av fordøyelsessystemet. Uten en galleblæren, vil gallen bare flytte direkte fra leveren til tarmene.

Gallestein symptomer hos barn

Gallestein symptomer hos barn

Galleblæren er et lite organ som holder galle. Det ligger like under leveren og sammen med bukspyttkjertelen og leveren gjør opp galle systemet. Disse organene hjelpe produsere og lagre galle og enzymer som hjelper kroppen å bryte ned fett i leveren. Gallestein er mer vanlig hos voksne, men barn kan utvikle dem. Mens noen barn kan utvikle gallestein, ifølge Seattle Children Hospital, barn med arvelig blodproblemer, fedme eller en familiehistorie med gallestein er på et høyere risiko. Gallestein er faste partikler som dannes i gallen og kan variere i størrelse fra så liten som et sandkorn til så stor som en golfball. Mens de fleste gallestein er ikke symptomatisk og ikke skape problemer, hvis det er mange av dem eller en stor en, kan det føre til ubehag.

Magen Pain

Ifølge eMedicine Helse, smerter i øvre høyre side av magen er det vanligste symptomet av gallestein hos barn. Smerter forbundet med gallestein vil intensivere etter at barnet spiser en fet måltid fordi fettet i maten fører til at galleblæren til kontrakt. Den intensiverte smerter kan vare i flere timer, og vil vanligvis gå bort av seg selv. Imidlertid vil smerten komme tilbake med hver galleblæren angrep.

Ryggsmerter

Siden ungdommer er i stand til å finne sin smerte enklere, kan de klage over ryggsmerter eller skuldersmerter. Dette vil bli ledsaget av smerter i øvre høyre mageområdet.

Kvalme

Hvis gallestein flytte ut av blæren, kan de forårsake blokkering i hvilket som helst av de kanaler som forbinder til galleblæren, bukspyttkjertelen eller leveren. Dette kan føre til at barnet har en følelse av kvalme og i noen tilfeller oppkast. Hvis oppkast fortsetter over en lengre tidsperiode, kan det føre til barnets kropp bli dehydrert. Mer væske enn normalt skal konsumeres for å holde kroppen riktig hydrert.

Fever

En feber er kroppens naturlige måte å si at noe er galt. Det kan skje når som helst på kroppen kjemper en infeksjon og kan også være et tegn på at en gallestein er årsak til et problem et sted i kroppen. Den feber vil vanligvis være ledsaget av andre symptomer, og hvis barnet er mistenkt for å ha gallestein, kan en ultralyd utføres av en lege for å bekrefte tilstanden og på riktig måte å behandle den.

Gulsott

Gulsott er en gulaktig farge på øyne og hud. Dette er forårsaket av høye nivåer av bilirubin i blodet. Bilirubin utskilles i galle, så hvis gallestein blir et problem, er det kan gjøre barnets hud har en gulaktig fargetone som også vises i det hvite i øynene.

Slik håndterer gallestein

Ifølge American Association Gastroenterologisk (se referanse 2), er gallestein krystallisert biter av galle som dannes i galleblæren, som er plassert under nyre. Disse steinene kan reise forbi galleblæren og kan til slutt nå andre deler av kroppen, inkludert bukspyttkjertelen, hvor de kan bli en alvorlig medisinsk problem. Det er flere måter en person kan håndtere gallestein for å holde denne potensielt farlig tilstand i sjakk.

Slik håndterer gallestein

•  Opprettholde en sunn livsstil. Dette inkluderer å spise en redusert kaloriinntak hvis du er overvektig, og utføre minst 30 minutter fysisk aktivitet, for eksempel sykling, svømming eller jogging, flere dager i uken. Vekt bør også være tapt langsomt, med en hastighet på omtrent 1 til 2 pounds per uke. Rapid vekttap kan også føre til dannelse av gallestein, ifølge WebMD (se henvisning 3).

Legg fiber til kosthold. Ifølge Mayo Clinic, (se Referanse 2) fiberrike matvarer som frukt, grønnsaker og korn kan bidra til å forhindre dannelsen av nye gallestein. Matvarer som inneholder umettet fett, som nøtter og fisk, kan også innføres i en persons kosthold for å administrere gallestein.

•  Innføre matvarer som inneholder vitamin C, vitamin E og kalsium. Disse matvarer, for eksempel kylling, kalkun, gulrøtter, mandler og kiwi, kan bidra til å redusere risikoen for dannelse av gallestein, ifølge Mayo Clinic (se referanse 2).

Unngå å hoppe over måltider. Ifølge Mayo Clinic (se referanse 2), fastende eller avbryte en normal spising tidsplan kan øke risikoen for dannelse av gallesten.

Hint

  • Kontakt legen din umiddelbart hvis du utvikler alvorlige symptomer på gallestein, inkludert frysninger, feber, gulfarging av hud eller det hvite i øynene.

Hvordan bli kvitt de sorte tåneglene

Hvordan bli kvitt de sorte tåneglene


Svart tåneglene oppstå på grunn av en soppinfeksjon. Ifølge Mayo Clinic, soppinfeksjoner er mer vanlig i tærne enn hendene fordi området er utsatt for mørke, fuktige områder, som for eksempel sko, oftere, noe som fører til at soppinfeksjon å danne og spre seg. Det er flere måter å hjelpe behandle de sorte tånegler som oppstår fra en soppinfeksjon, både hjemme og med hjelp av legen din.

Hvordan bli kvitt de sorte tåneglene

•  Fyll en vask med en del eddik og to deler varmt vann. Bløtlegg de infiserte tåneglene i bassenget i 20-30 minutter, to til tre ganger i uken. Ifølge Mayo Clinic, dette suge kan bidra til å fremme sunne tånegler og hindre vekst av bakterier som kan gjøre de svarte tåneglene verre.

Dekk til infiserte tånegler med tea tree olje eller krem en gang om dagen i en uke. Ifølge WebMD, kan dette bidra til å helbrede sopp toe infeksjon.

Snakk med legen din om en resept anti-fungal medisinering. Disse medisiner, for eksempel laminere og sporanox, kan tas oralt, og vil langsomt helbrede infeksjoner over en periode på seks til åtte uker, ifølge Mayo Clinic.

Snakk med legen din om en resept på anti-sopp tånegl polsk. Disse medisinert polerer, slik som Penlac, er plassert på det berørte området for opptil sju dager om gangen, og ifølge Mayo Clinic, kan daglig bruk av polsk bidra til å rydde opp en soppinfeksjon i tåneglene.

Hint

  • Unngå å få en soppinfeksjon ved iført sandaler i offentlige dusjer, endre sokker hver dag og ved å vaske hendene etter berøring av en infisert tånegl.
  • Munnvann kan brukes i stedet for eddik og vann-blanding for å suge frem i 20 til 30 minutter, to til tre ganger i uken.

MTBE og gallestein

MTBE, eller metyl-tert-butyleter, har løsemiddel egenskaper som gjør at det kan oppløse gallestein. The New York Times Health Guide refererer til denne type behandling som kontakt oppløsning terapi.

Beskrivelse

Hopkins Technology beskriver MTBE som en løsning som vanligvis anvendes for å oppløse stoffene i laboratoriearbeid. Den kjemiske ligner sterkt bedøvelse kalt dietyleter i sammensetningen. Ifølge New York Times Guide Health, denne formen av eter beholder sin flytende tilstand når det innføres i legemet.

Funksjon

For å oppløse gallestein med MTBE, må leger katetergalleblæren og deretter skylle en liten mengde av den kjemiske gjennom organet. Hopkins Technology sier at mens prosedyren kan ta opp til tre dager å fullstendig ødelegge gallestein, kan steinene begynne å oppløse i løpet av noen timer.

Betraktninger

Leger vurdere MTBE en eksperimentell behandling, og noen spørsmål om bivirkninger og gallestein tilbakefall forbli ubesvart. Hopkins Technology melder at en slik bivirkning, kvalme, kan oppstå hvis noen av MTBE lekkasjer inn i tarmen, og New York Times Health Guide rapporterer at sterke smerter kan også skyldes inngrepet.

ALT & Test for gallestein

ALT & Test for gallestein


Du tror du har et hjerteinfarkt --- intens smerte rett under brystbenet. Men du har en galleblæren problem: enten betennelse eller steiner. Den alaninaminotransferase (ALT) test er et verktøy som hjelper deg å finne ut hvilke.

Gallestein

Galleblæren er en liten sekk festet til leveren som produserer galle, et stoff som er nødvendig i metabolismen av fett. Gallestein er forkalkede organer som utvikler inni galleblæren. Når de vokse seg stor og blokkere galle duct, de er ekstremt smertefullt.

Liver Panel

Galleblæren er en del av den hepatiske (lever) system. ALT testen bruker nivåer av alaninaminotransferase i en blodprøve, og deretter sammenligner disse nivåene med andre indikatorer, for eksempel, aspartataminotransferase (ASAT), alkalisk fosfatase (ALP), bilirubin og total protein. Disse danner en profil --- kalt en "lever panel" --- som betegner ulike leverproblemer.

Nullstilling inn

ALT er et enzym syntetisert i leveren. Nivåer av ALAT er forhøyet under tvang, men forhøyet ALAT kan være forårsaket av mange forhold, blant annet malaria, Crohns sykdom og viral hepatitt. En forhøyet ALT med undertrykt bilirubin, for eksempel, er mer definitive av gallestein, som din lege kunne bekrefte med en ultralyd.

Hvordan passere en Gallestein

Gallestein er herdet stykker av kolesterol og galle som kan dannes i galleblæren over tid. De fleste gallestein er små i størrelse og vil aldri negativt påvirke pasienten, hvis de aldri forlate galleblæren. Imidlertid kan steiner og til sette seg fast i kroppen, forårsaker store smerter. Små steiner ofte bli passert gjennom kroppen naturlig, uten at pasienten å merke deres eksistens - men større stener må passert mer forsiktig, for å unngå skade.

Hvordan passere en Gallestein

•  Spis en høy-fiber diett som inneholder mye sunt fett. Fisk og nøtter er svært nyttig for dette. Dette kan bidra til å forhindre gallestein komplikasjoner, for eksempel utvidelse. Gallestein er derfor mer sannsynlig å passere seg uten hendelsen.

Ta oral gallestein medisiner foreskrevet av legen din. Medisiner kan bidra til å bryte opp gallestein over en lengre periode, slik at de kan passere gjennom systemet. The Mayo Clinic rapporterer at eksperimentene er pågående angående injeksjoner direkte inn i galleblæren som kan redusere steiner mye raskere, men ingenting har blitt godkjent av FDA ennå.

Drikk seks til åtte glass vann om dagen for å holde galleproduksjon effektiv og for å skylle ut gallestein for tiden i systemet.

Hint

  • Be om en kolecystektomi å ha galleblæren fjernet, hvis du har konsekvent problemer med steiner. Dette vil fjerne galleblæren og alle steinene som finnes i den. Kroppen vil fortsatt fungere normalt etterpå, men du kan ha en høyere forekomst av diaré.

Gallestein hos barn

Gallestein er vanligvis en voksen problem, men barn kan noen ganger utvikle gallestein. Gallestein kan forårsake alvorlige smerter og krever medisinsk intervensjon.

Dannelse

Gallestein dannes når galle som lagres i galleblæren stivner til faste masser som kan være svært liten eller så stor som en golfball. Dette er mest sannsynlig til å skje når gallen inneholder store mengder bilirubin, salter eller kolesterol.

Årsaker

Gallestein er mer sannsynlig hos barn som er overvektige, de som har røde blodlegemer abnormaliteter som sigdcelleanemi og de barna som har en familiehistorie med gallestein.

Symptomer

Barn med gallestein vil føle smerter i øvre eller høyre mageområdet. Smertene kan stråle ut til ryggen og kan være verre etter å ha spist mat som inneholder fett. Barnet kan også føle seg kvalm og kan kaste opp.

Diagnose

Gallestein kan diagnostiseres ved hjelp av en ultralyd.

Behandling

Den eneste vellykket behandling for gallestein er fjerning av galleblæren.

Symptomer på gallestein eller nyrestein

Symptomer på gallestein eller nyrestein


Gallestein og nyrestein er ikke akkurat det samme, men de har symptomer ofte lik. Nyrestein er rusk laget av kalkavleiringer som finnes i urinveiene som oppstår når det er høye nivåer av kalsium i urinen. Gallestein, på den annen side, er dannet av høye nivåer av kolesterol. Disse steinene utvikle seg i galleblæren som høye konsentrasjoner av galle og kolesterol danner smertefulle steiner som må være bestått.

Extreme Pain

Oftest det første symptomet på at du vil føle er ekstrem smerte. Dette begynner kraftig og plutselig som steinen beveger seg enten i urinveiene eller galleblæren, forårsaker irritasjon og blokkering. Vanligvis vil du føle skarp smerte i sidene og bak som til slutt reiser nedover magen og inn i lysken. Passerer en nyrestein har ofte blitt sammenlignet med smerten ved å føde.

Blod i urinen

Som steinene prøver å passere gjennom blæreveggene vevet i urinveiene ofte blir revet i stykker av de skarpe, taggete kanter av stein og vil indusere blødning. Hvis du ser uregelmessige mengder blod i urinen du kanskje lider av nyrestein eller gallestein. Som steinen vokser og beveger seg gjennom urinveiene, forventer å ha mer blødninger og ubehag.

Brennende vannlating

En vanlig symptom på gnagsår og blærestein er hyppig, noen ganger svie, urinering. Som steinene flytte ned urinrøret, stadig nærmere blæren, vil du føle og økt trang til å urinere samt andre ubehag, muligens brenning. Dette er vanlig og betyr at det kommer frem til blæren og på sin vei ut.

Feber og frysninger

Du kan også ha en feber og mulige frysninger som en infeksjon kan være til stede. Hvis du føler disse ekstra influensalignende symptomer sørg for at du rådfører deg med en lege umiddelbart.

Extreme magesmerter

Extreme magesmerter er vanligvis forbundet med begge forhold, men mer utbredt i forbifarten gallestein. Et vanlig symptom på dette er en skarp smerte i øvre høyre del av magen, rett under ribbeina. Dette er et resultat av gallestein passerer gjennom tynntarmen. Det vil komme plutselig og kan noen ganger vare noen timer. Smerten kan bli verre plutselig og kan strekke seg til ryggen mellom skuldrene. Sammen med dette du kan føle kvalme, til en oppblåst følelse i magen og en trang spy.

Urter for å kurere gallestein

Galleblæren er et lite organ som ligger under leveren. Den har galle som skal utskilles av leveren for å fordøye fett. Hvis for mange mettet fett er overbelastet i leveren, vil galle forårsake betennelse i galleblæren. Når mettet fett innskudd har blitt opprettet, krystalliserer de med galle å danne gallestein. Dette kan føre til mye smerter i magen og kan også være livstruende hvis steinene ikke straks blir fjernet fra systemet.

Krampe Bark

Krampe bark tilbyr et bredt spekter av fordeler for de med gallestein. Det sedates nerver og hindrer spasmer å gi lindring fra magekramper. Det kan også lindre muskelspenning i tarm, uterus og i ryggen. Det fremmer blodsirkulasjonen, og har vært brukt for å behandle andre tilstander som hypertensjon. Det urt kan finnes i flytende ekstrakt eller pilleform. De fleste spesialitet ernæring butikker og mange online ernæring butikker har krampe bark.

Berberis Bark

Berberis anlegget har blitt brukt i tusenvis av år for å kurere alle typer mageproblemer. Det fremmer strømmen av galle og reduserer inflammasjon av galleblæren. Anlegget pigment i berberis kalles tannin og berberin kjemisk stoff som finnes i anlegget er nyttig i behandling av fordøyelsessykdommer. Det har også en antiseptisk virkning, som forhindrer en matrise av gastrointestinale infeksjoner. Berberis er ikke bare nyttig på spyle gallestein ut av kroppen, men det hjelper også hindre dannelsen av gallestein. Denne medisinsk urt kan dyrkes som hageplante og dyrkes i tempererte klima. Men det er stort sett funnet i Storbritannia og andre deler av Europa. For de som bor i Nord-Amerika, er det lettere å kjøpe den utpakkede eller pulverisert form på nettet.

Catnip Herb og Peppermint Leaf

Begge kattemynte urter og peppermynte bladene har anti-inflammatoriske egenskaper og hjelpe slappe muskler. Kattemynte roer det sentrale nervesystemet og hjelpemidler i fordøyelsen. Det hjelper også å eliminere giftstoffer fra systemet og presse gallestein ut av kroppen. Peppermynte bidrar til å redusere størrelsen av gallestein og kan også oppløse dem. Nedgangen i størrelse gjør dem lettere å skylle ut og benekter behovet for kirurgi i de med store gallestein. Disse urtene er ganske vanlig og kan bli funnet i spesialitet ernæring butikker samt supermarkeder som har homeopatiske seksjoner.

Betent Pancrease & gallestein Prosedyrer

Gallestein kan oppstå når galle i galleblæren danner faste partikler. Disse steinene ofte oppstå når det er høye nivåer av bilirubin eller kolesterol i gallen. Enzymene fra dine gallestein kan begynne å angripe bukspyttkjertelen og omkringliggende vev som kan føre til at bukspyttkjertelen til å bli betent. Denne betennelsen er kjent en pankreatitt.

Symptomer

Gallestein eller en betent bukspyttkjertel kan være smertefullt. Smerten er vanligvis plassert i den øvre middel magen og kan bli verre når du ligger nede. Disse symptomene kan være ledsaget av kvalme og oppkast.

Prosedyrer for gallestein

Det er flere måter å behandle gallestein å hindre pankreatitt. Ekstrakorporal shockwave lithotripsy (ESWL) er en form for behandling som bruker sjokkbølger å bryte opp gallestein. Når steinene er i mindre biter det tillater dem å passere gjennom galle systemet. Medisiner kan også brukes som en form for behandling for å oppløse gallestein. Denne behandlingen vil ta lengre tid å se resultater og gallestein kan danne nytt.

Kirurgi er vanligvis den beste fremgangsmåten hvis pasienten ikke har utviklet pankreatitt. Denne fremgangsmåten kan utføres umiddelbart og vil være til hjelp ved forhindring eller videre betennelse i bukspyttkjertelen. Hvis bukspyttkjertelen er betent pasienten vil motta antibiotika via en IV for flere dag før utføre kirurgi. Denne operasjon kalles en cholecystektomi som tillater galle å strømme fra leveren direkte inn i tynntarmen.
Det er to former av galleblæren kirurgi, Laparoskopisk fjerning og åpen kirurgi. Laparoskopisk er den mest foretrukne form for kirurgi som bruker en laparoskopisk cholecystectomy som er et instrument med et kamera som er satt inn i en liten åpning i magen. Dette instrumentet hadde kirurgisk utstyr knyttet til å ta ut gallestein. Denne prosedyren kan ta 20 minutter til en time, og er mindre smertefullt enn åpen kirurgi.
Åpen kirurgi vil kreve aa 3 til 6-tommers snitt i buken for å fjerne gallestein. Denne fremgangsmåten er ikke utføres ofte, og det tar en gjennomsnittlig eller 45 til 90 minutter.

Betent bukspyttkjertel

Det finnes to former for en betent bukspyttkjertel som kan være forårsaket av gallestein: akutt og kronisk. Fremgangsmåten for akutt pankreatitt vil begynne med en IV av antibiotika for å lindre smerte. I visse tilfeller kan pasienten være nødvendig å mate ved et nasogastrisk sonde som settes inn gjennom nese og hals. Denne formen for fôring vil tillate bukspyttkjertelen tid til å leges mens antibiotika arbeider for å redusere betennelse.
Terapeutisk Endoskopisk Retrograd cholangiopancreatography (ERCP) er et rør med en datastyrt kamera festet for å vise bukspyttkjertelen. Denne fremgangsmåten blir utført i akutte og kroniske tilfeller.

Behandlingen for kronisk pankreatitt vil følge de samme trinnene en så akutt tilstand. Etter disse trinnene er fullført, kan legen forskrive syntetiske bukspyttkjertelen enzymer hjelpe mat å fordøye. En næringsrik plan av små lav-fett måltider vil være nødvendig for å behandle denne tilstanden.

Hvordan forebygge gallestein dannes under vekttap

Gallestein er klynger av kolesterol og andre faste materialer som dannes i galleblæren, og rundt 20 millioner amerikanere er plaget med gallestein hvert år. De fleste mennesker ikke engang vet at de har gallestein fordi de ikke har noen smertefulle symptomer. Andre mennesker lider av mage eller ryggsmerter på grunn av deres gallestein, og i sjeldne tilfeller gallestein kan føre til svært alvorlige helseproblemer. Gallestein ofte dannes når en person mister mye vekt i løpet av kort tid. Dette kan unngås, men.

Hvordan forebygge gallestein dannes under vekttap

•  Gå ned i vekt gradvis. Rapid vekttap er en ledende årsak til dannelse av gallestein. Skyt for å miste bare én til to pounds hver uke. Noe mer enn dette kan forårsake gallestein.

Still et rimelig mål for vekttap som du faktisk vil være i stand til å holde tritt med. Å miste 50 pounds i de neste 30 dagene kan høres flott, men det er urealistisk. Eksperter sier at å miste bare 10 prosent av kroppsvekten over en seks måneders periode kan forbedre helsen til en overvektig eller fete voksen.

Ta litt fett i kosten. Dette bidrar til å stimulere galleblæren til kontrahering og tømming, noe som er sunt. Men husk at ikke mer enn 30 prosent av det totale kaloriinntaket bør komme fra fett.

Spis mer fiber og kalsium. Spise en diett som er høy i fiber og kalsium kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle gallestein.

Tren regelmessig, eller engasjere seg i noen form for regelmessig fysisk aktivitet. Studier har vist at personer som er fysisk aktive er mindre sannsynlighet for å utvikle gallestein.

Homeopatiske Gallestein Treatment

Gallestein (choleliths) er stein-lignende eller harde klumper dannet av concretion av for mye kolesterol, bilirubin eller gallesalter i gallen. Når det er for mye kolesterol i galleblæren galle, er typen av stein dannet kalles en kolesterol stein. Når det er for mye bilirubin i galleblæren galle, er typen av stein dannet kalles et pigment stein.
Åtti prosent av gallestein er kolesterol steiner av herdet kolesterol. Disse steinene er vanligvis gul-grønn i fargen. Pigment steiner er mørkere. Stones kan variere i størrelse fra ikke større enn et sandkorn til store marmor størrelse. Galleblæregalle er laget i leveren og lagres i galleblæren, problemer oppstår vanligvis når en sten forsøker å bevege seg gjennom en kanal, og blir sittende fast som forårsaker inflammasjon, infeksjon og skade. Symptomene inkluderer feber, oppkast, frysninger, kvalme, gulsott og en vedvarende, skarp smerte. Ubehandlet eller langvarig gallestein problemer kan være dødelig.

Konstitusjonelle rettsmidler

Homeopati i gallestein behandling er ofte orientert mot konstitusjonelle rettsmidler av kroniske gallestein (langvarige og tilbakevendende gallestein problemer). Et konstitusjonelt middel fokuserer på fordeler til fysiske makeup eller generell helse heller enn å behandle akutte tilstander. Denne orienteringen eller fokus er rettet mot å redusere produksjonen av gallestein heller enn å behandle gallestein som er aktivt påvirker helsen på en kritisk måte.

Typer

Disse homøopatiske midler har vært nyttig for noen mennesker med kroniske gallestein problemer, og de er oppført her, ikke som anbefalinger for egenbehandling, men som generell informasjon om homeopati og utvalget av potensielle gallestein behandlinger. Det er viktig å huske at gallestein problemer stede med ulike symptomer i hver person og homeopati omhandler presentasjon av symptomer så gallestein behandlinger varierer som foreskrevet av utøvere.
Noen rette behandlinger foreskrevet inkluderer: Chionanthus (brukes for å løse opp gallestein), Calcarea carbonica (for behandling av utmattelse og følsomhet / smerter i øvre del av magen), Belladonna (utvider cystisk kanalen og lindrer smerte - lokal applikasjon), Berberis vulgaris (for ved behandling av smerte, leddsmerter og forstoppelse), bryonia (for behandling av mage ømhet, kvalme, smerter), Borax (som brukes til å oppløse gallestein), Carbo Veg (for kvalme og oppkast), Cardus Marians (for behandling av forstørret leveren), Chelidonium majus (for behandling av kvalme, smerter og tretthet), Kina (gastro-duodenal katarr), Cholestrinum, Fel Tauri (øker duodenal sekreter), Hydrastis (reduserer betennelse), Lycopodium (for behandling av oppblåsthet og fordøyelses problemer og cravings for søtsaker), Nat Sulph (for dårlig), Pulsatilla (anti-inflammatorisk og amoebia), Mag Phos (reduserer spasmer), Colocynthis (for behandling av kramper), Dioscorea (for behandling av luft i magen og plutselig, skiftende smerter), Podophyllum (for behandling av forstoppelse og diaherrea), nux vomica (for behandling av kvalme og fordøyelses kramper) og Terebinthinum (distensjon av abdomen og diaherrea).

Advarsel

Akutt gallestein betennelse eller infeksjon kan være livstruende og kan kreve umiddelbar operasjon. Innsats bør gjøres for å få en kvalitet diagnose og til å søke behandling som er i beste interesse for helse og velferd for den enkelte.

Forebygging / løsning

Homeopatiske gallestein behandlinger som kan aide i å bryte ned produksjonen av gallestein for personer som lider av denne tilstanden i en pågående eller kronisk måte, kan være et godt tillegg til andre sunne livsstilsvalg. Det er viktig å arbeide med en ekspert på homøopatiske midler for å identifisere riktig middel og dosering for den enkelte.

Inform

Hvis tilstanden forverres, og du søker konvensjonell kirurgi eller behandling, må du informere legen din av noen rette du har tatt samt hvor lenge og i hvilke doser. Tydelig kommunikasjon av alle legemidler, supplerende og ernæringsmessige materialer hjelpemidler leger i å forebygge upassende narkotika blandinger.

Sort Seed Oil effekter på kroppen

Sort Seed Oil effekter på kroppen


I hele Midt-Østen og Asia, er anlegget kjent som Nigella dyrket for sine små svarte frø. Disse frøene, som er kjent ved mange navn, blir brukt i krydder, pepper-aktig krydder og en eterisk olje som heter sort frø olje. Svart frø olje har vært brukt i mer enn bare matlaging; Det er også kjent som en skjønnhetsmiddel og et naturlig middel for en rekke sykdommer.

Historie

Det antas at den nigella anlegget har vært kommersielt dyrket i mer enn 3000 år. Anlegget er nevnt i Bibelen, der frøene ble brukt som en ingrediens i brød. Bilder på tempelveggene viser at egyptiske dronningen Nefertiti salvet henne huden med olje for å fremme skjønnhet. En flaske av det har blitt funnet i graven til Tutankhamon, hvor det ble antatt å ha blitt plassert for Faraos bruk i etterlivet. I nyere historie, er profeten Muhammed skal ha hevdet at derivater fra frøene ville kurere alt unntatt død, og Plinius den eldre er registrert som å ha behandlet slangebitt og skorpion stikk med et omslag som inkluderte frøene. I dag er svart frø olje kjent under mange navn, noe som indikerer sitt store bruk over hele verden.

Betydning

Frøene inneholder et antall ingredienser som er gunstig for kroppen, inkludert essensielle oljer, alkaloider, proteiner og saponin. Farmakologiske og toksikologiske tester indikerer at frøet inneholder anti-inflammatorisk, antipyretisk (anti-feber), smertestillende, antimikrobiell og antineoplastiske (anti-malignitet) kvaliteter. Testing på mus har vist at frøene kan øke respirasjon og lavere blodtrykk. Mus og rotter som har fått oljen viser også økt motstand mot kreft.

Funksjon

Den primære bruken av svart frø olje har vært i matlaging, hvor den bitre smaken har ført til dens bruk som en erstatning for pepper eller en krydder når tilberedt med lam eller grønnsaksretter. Når det tas internt, har sort frø olje vært kjent for å hjelpe fordøyelsen og redusere intern gass. Det har også vært brukt som et stimulerende middel.

Fordeler

I tillegg til matlaging, har frøene som brukes i sort frø olje vært brukt i hjem rettsmidler for tusenvis av år. I islamske land, gamle leger foreskrevet det for forkjølelse, allergi og øvre luftveislidelser, som et vanndrivende og en detox. I tillegg kan oljen helles i ørene for å kurere øreverk. I India blir svarte frø gitt til kvinner som nettopp har født indusere post-natal sammentrekninger og fremme amming.

Advarsel

Selv om sort frø olje inneholder mange gode egenskaper, den inneholder også stoffer som kan være skadelige hvis tatt i store mengder. Noen av stoffene omfatter melanthin og niugelline. Når det tas i store doser, er melanthin giftig og niugelline kan føre til lammelser.