Digidexo.com

autisme og raserianfall

Tegn og symptomer på autisme hos barn

Gjeldende sats for diagnostisering av autismespekterforstyrrelser (ASD) hos barn er en i 150. Av disse tre av fire er gutter. Dette inkluderer barn med gjennomgripende utviklingsforstyrrelse (PDD), autisme og Aspergers syndrom. Et økende antall elever med ASD blir integreres, og det blir stadig mer sannsynlig at du vil møte et barn med autisme eller annet sted en gang.

Tidsplaner

Barn med ASD følger ofte stive tidsplaner, ute av stand til å håndtere den minste endring i sine forutsigbare rutiner.

Tale

Noen barn med autisme vil være fullstendig ikke-verbal, mens andre kan snakke i en oppstyltet eller formell måte. Andre kan fortsatt viser ingen forskjell, men kan bli fiksert på et bestemt emne og kjempe ethvert forsøk på å snu samtalen til et annet emne.

Sosial fungering

Det er vanskelig for barn på autisme spektrum lidelse å lese sosiale signaler. De kan ikke forstå hvorfor du smile eller rynke.

Kjører

Fordi de ikke kan forstå risikoen involvert, kan barna løpe vekk, noen ganger inn i trafikk, eller kaste seg ned på gulvet når de blir opprørt.

Repeterende atferd

Selv stimulerende atferd (stimming) vanlig i autistiske barn kan inkludere rocking, flagrende eller gni et stykke stoff om og om igjen for komfort.

Raserianfall

Raserianfall og selvskading er også mulige tegn på autisme hos barn.

Berømte Ties

Noen kjente personer som er mistenkt for å ha Aspergers syndrom er Albert Einstein og Amelia Earhart.

Er Tantrums et tegn på autisme?

Alle barn kaste raserianfall før eller senere. De er det perfekte utløp for all den frustrasjon et barn føler om ikke å være i stand til å kommunisere hva hun vil - eller bare fordi verden er så stor, komplisert og forvirrende når man er så ung. Men noen ganger at raserianfall er ikke bare et raserianfall. Noen ganger kan en tantrum - eller en gjentatt antall raserianfall - kan være et tegn på autisme.

Lengde

Normalt vil et barn med autisme kaste lengre raserianfall som kan vare godt over en time.

Intensitet

Intensiteten av tantrum vil være større enn den for en ikke-autistiske barn. Den autistiske barn kan selv ikke merke deg når du prøver å roe henne ned, og hun er veldig sannsynlig ikke vil betale noen oppmerksomhet til de vanligste beroligende teknikker.

Alder

Det er ingen aldersgrense på raserianfall i autistiske barn. I stedet for å havne som barnet aldre, de kan til og med bli verre, spesielt i puberteten.

Forskjeller

Forskjellene å se etter inkludere lengden og intensiteten av raserianfall, samt deres frekvens og selvskadende atferd som kan inngå.

Årsaker

De vanligste årsakene autistiske barn kaste raserianfall er kommunikasjonsproblemer, sensoriske problemer eller bare enkle overstimulering.

Løsninger

De tre beste måtene å bidra til å roe en autistisk barn å ha et raserianfall skal fjerne barnet fra miljøet (hvis miljøet er årsaken til problemet), dype trykk (klemmer, holder) og rocka eller annen bevegelse.

Førskolen Autisme Symptomer

Førskolen Autisme Symptomer


Autisme er en sentral nervesystemet lidelse som fører til problemer med kommunikasjon og sosiale interaksjoner, repeterende atferd og et smalt spekter av interesser. I små barn, er det referert til som en nevrologisk lidelse som begynner i barndommen eller tidlig barndom. Ifølge March of Dimes, noen barn med autisme utvikle seg normalt for det første året av livet, men begynner å falle bak i sosiale ferdigheter eller unnlater å utvikle normale språkkunnskaper innen det andre året av livet. Selv om noen er diagnostisert så tidlig som 18 måneder, er det mange ikke får en offisiell diagnose til rundt en alder av 3. Autisme påvirker så mange som 1 av hver 150 barn i USA, og gutter er fire ganger mer sannsynlig å bli diagnostisert med autisme enn jenter.

Språk Delay

En av de første ledetråder som en førskole-alder barn kan ha autisme er en språkforsinkelse. Med riktig intervensjon på dette stadiet, barn med autisme kan og gjør målbare gevinster i språkutvikling. Fordi autisme kan variere fra mild til alvorlig, varierer graden av språkforsinkelse mellom individer, noe som gjør det vanskelig å skille mild forsinkelser forårsaket av autisme fra andre utviklingsforstyrrelser eller miljømessige påvirkninger på små barn.

Kommunikasjon

Svekkede kommunikasjonsevner stede med manglende evne eller nedsatt evne til å uttrykke behov og ønsker, manglende evne til å initiere eller opprettholde normal samtale, oddetall eller vanlig språkbruk, gjenta ord eller setninger da snakket med, eller rett og slett ikke å svare på verbale signaler og vises som om døve .

Sosiale interaksjoner

Sosiale interaksjons nedskrivninger gjenspeiles i barnets manglende evne til å leke med jevnaldrende, unnlatelse av å tilstrekkelig tolke nonverbal kommunikasjon og kroppsspråk (for eksempel øyekontakt og ansiktsuttrykk), unnlatelse av å forstå følelser og følelser uttrykt eller underforstått av andre, og en til tider uforklarlig uttrykk av enten latter eller tristhet, uten åpenbar årsak.

Repeterende atferd

Repeterende atferd kan ta form av gjentatte åpne og lukke dører, spinning hjul på lekebiler, Drilling i en sving, eller stable blokker eller leker på samme måte hver gang. Barnet kan utvikle en bestemt rutine og være ute av stand til å bryte rutinen. Han kan utvikle rare vaner som alltid fjerne venstre sko først eller plassere lekene sine på samme sted hver gang. Forstyrrelser fra rutinen kan føre til betydelig stress og føre til raserianfall eller følelsesmessige utbrudd.

Interesser

En smal spekter av interesser kan holde barn med autisme fokusert på ett emne. De kan utvikle en interesse for mekaniske leker med en spesiell fascinasjon med bevegelige deler eller blinkende lys. Som de forfaller, kan noen utvikle interesser i tall, datoer, kalendere eller uvanlige fakta, for eksempel baseball gjennomsnitt eller andre isolerte trivia.

Spille

Spill kan bestå av rituelle aktiviteter som viser liten variasjon fra dag til dag. Barn med autisme er ofte svært bokstavelig, utviser en mangel på fantasifull lek og ofte foretrekker å spille alene i stedet for å oppsøke lekekamerater. Selv om de kan vise tegn på vedvarende oppmerksomhet når du spiller med en gjenstand, når den ikke er engasjert i en aktivitet for sine valg, er oppmerksomhet begrenset.

Vanlige tegn på autisme

Mange folk ikke forstår autisme eller tegn og symptomer som går med det. Mytene om autisme må tørkes bort og virkeligheten av autismespekterforstyrrelser trenger å bli forstått. Bare gjennom kunnskap kan mennesker med autisme bli forstått og akseptert. Her er noen vanlige tegn på autisme og årsakene til at de oppstår.

Sosiale ferdigheter

Barn med autisme kan vise tegn som unnlater å svare på hans eller hennes navn, begrenset øyekontakt, vises døv uten reell hørselstap, motstand mot å bli berørt eller holdt, og foretrakk å leke for seg selv. Mange av disse skiltene kan være frustrerende for voksne og foreldre er det viktig å forstå at barnet er ikke å være trassig.

Språkkunnskaper

Språkferdigheter en tendens til å utvikle seg senere hos barn med autisme, og noen ganger ikke i det hele tatt. De fleste barn med autisme vil begynne å snakke senere enn forventet; noen som snakket tidligere kan miste den evnen. Barn med autisme vanligvis ikke få øyekontakt når du snakker eller gjør forespørsler. Når autistiske barn lærer å snakke, kan de gjøre det med uvanlig tone eller rytme, slik sang eller robot-aktig. Barn som har autisme vanligvis kan ikke starte eller gjennomføre samtaler. Noen barn vil gjenta ting som de har hørt.

Behavior

Når autistiske barn blir overveldet enten gjennom stimulering eller sanseopplevelse, de vanligvis ty til selvstimulerende atferd. Disse atferd kan inkludere rocking, spinning, hånd flagrende eller noen ganger gjenta trøstende setninger. De kan utvikle rutiner og ritualer og bli opprørt hvis disse endringen. Barnet kan også være i konstant bevegelse, eller bli betatt med en del av et objekt, som hjulene på en lekebil.

Sensoriske Problemer

Barn med autisme har vanligvis mange sensoriske problemer. De kan ha sanseopplevelse å gjøre noe som kan virke normalt for oss, som en tur til en matbutikk.

På butikken, blir barnet bombardert av alle de fargerike etiketter, lukten av mat og av menneskene rundt dem, lyden av handlekurver i bevegelse og lysstoffrør nynner, den blomstrende stemme over intercom system, lyden av elementer droppied inn kurver, og følelsen av kaldt metall og hard plast mot sine ben hvis de sitter i en handlevogn.

Butikken blir en jungel av severdigheter, lyder, lukter, og taktile opplevelser som er for mye for barnet, og kan lett føre til en sanseopplevelse, raserianfall eller selvstimulerende atferd.

Behandling

Autisme pleide å være tenkt som en tilstand som ikke kan behandles, men nå blir det sett på som overkommelig og selv behandles til en viss grad. Barn som er diagnostisert tidlig med autisme spektrum lidelse har en større fordel av å lede et mer normalt liv enn de diagnostisert senere. De kan behandles med medisiner og spesialisert utdanning, slik at de kan lære å arbeide på en normal eller nær normalt nivå som mulig. Mens graden av autisme spiller en rolle, kan tidlig behandling for barnet gjøre en stor forskjell. Atferdsterapi også arbeide for autistiske barn.

Early Childhood Autism

Autisme er en hjerne lidelse som er preget av alvorlige svekkelser i språk og sosial interaksjon. Autisme varierer mye i alvorlighetsgrad fra ett barn til den neste. Imidlertid, de grunnleggende trekkene er de samme til tross for variasjoner i alvorlighetsgrad. Autisme kan ikke kureres, men det kan behandles med tidlig intervensjon som tar sikte på å trene og omskolere den autistiske hjernen slik at barnet kan kommunisere og samhandle tilstrekkelig med andre.

Early Detection

Autistiske symptomer er ofte først lagt merke til rundt en alder av to. På dette punktet, kan omsorgspersoner og barneleger stemme bekymringer enten om mangel på tale av en alvorlig tilbakegang i tale. Dessuten kan omsorgspersoner merke at barnet ikke svarer på forespørsler om sosialt samspill med andre, og at barnet stiller rare oppførsel.

Språk Symptomer

Et lite barn med autisme kan bli forsinket med tale eller ikke snakke i det hele tatt. I tillegg, kan barnet begynne med vanligvis tale, men da plutselig tilbakegang. Barnet kan også tale med en unaturlig rytme eller tone. Mange barn gjenta ord og uttrykk eller kan bare ekko hva de hører heller enn å snakke opprinnelige ord av sine egne.

Sosiale Ferdigheter Symptomer

Barn med autisme kan motstå å gjøre øyekontakt, og kan ikke svare når hans / hennes navn kalles. Dessuten kan barnet misliker fysisk kontakt og mangler empati. Ofte ganger, kan barnet synes å være tapt i løpet av hans / henne selv.

Behavior Symptomer

Barn med autisme ofte utføre selvstimulerende atferd som spinne rundt flere ganger, vugger frem og tilbake og flagrende hendene kontinuerlig. Autistiske barn motstå endringer i rutiner og kan ha raserianfall ofte når rutiner blir forstyrret. Dessuten kan de være altfor følsom for sanseinntrykk.

Tidlig Intervensjon

Tidlig innsats for barn med autisme resultater i de beste utfall for barnet. Små barn med autisme kan ha stor nytte av tale og språk terapi. Også terapier som lærer sosiale ferdigheter eksplisitt er gunstig også.

Hvordan snakke til et barn med autisme

Kommunisere med en autistisk barn kan være frustrerende for sitt voksne omsorgsperson, selv når den autistiske barnet kan snakke. Naturen av en autistisk barns lidelse gjør forståelse verbale og visuelle signaler vanskelig for ham. Hvis du bor sammen med en autistisk barn eller har daglig kontakt med en, må du huske disse trinnene for å bidra til å kommunisere effektivt.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med en autistisk barn øye, som han ikke vil ofte starte samtalen selv. Ser en autistisk barn direkte i øynene hans vil bidra til å få hans oppmerksomhet og etablere et ønske om å kommunisere.

•  Vær bokstavelig. Autistiske barn ofte ikke kan forstå figurative bruk av språk og er konkrete i sin tenkning. I stedet for å si: "leken er over det," sier, "leken er under stolen."

innlemme bruk av tegnspråk og gester når du snakker til et barn med autisme. En autistisk barn med alvorlig hemmet taleutviklingen kan svare på enkle tegn og kan lære å bruke skiltene selv å kommunisere. Tegn og gester kan da føre til verbal kommunikasjon.

Gi ros. Autistiske barn bør bli tildelt verbal ros ofte, spesielt for å utføre en oppgave, kontrollere utbrudd og deres innsats med å kommunisere med andre mennesker.

Unngå roping eller svarer negativt på en autistisk barns raserianfall. Kommunisere med ham rolig ved hjelp av enkle setninger, og gjenta deg selv hvis det er nødvendig.

Advar en autistisk barn om eventuelle endringer i hans rutine. Fordi autistiske barn krever struktur og vane, kan den minste avbrudd i sin daglige timeplan bli propaganderte. Sørg for å snakke ham gjennom eventuelle endringer som kommer. Gi ham tid til å absorbere informasjonen.

Emosjonelle Kjennetegn på autisme

Autisme er en utviklingsforstyrrelse som involverer sosiale, kognitive og emosjonelle underskudd i hjernen. Det kan variere i alvorlighetsgrad fra mild til invalidiserende og inneholder et spekter av relaterte lidelser som ADHD og Aspergers syndrom. Autistiske mennesker har problemer med behandlingen følelser og kan derfor vise unormale følelsesmessige reaksjoner på ulike stimuli.

Angst og frykt

På grunn av en økt følsomhet for lyd, berøring og andre sanseinntrykk, mennesker med autisme er mer sannsynlig å vise unormale nivåer av frykt for ting neurotypical folk finner ikke-truende. Lyden av en røykvarsler, for eksempel - en liten irritasjon for folk flest - kan føre til en autistisk barn til å dekke ørene og gråte eller løpe vekk i frykt.

Personer med autismespekterforstyrrelser er mer sannsynlig at lider av spesifikke og sosiale fobier enn sine neurotypical jevnaldrende. Ifølge Springerlink.com, autistiske barn er mer sannsynlig å ha medisinske og situasjonsbaserte fobier enn andre lignende alderen fag, og deres fobier er mer nært knyttet til spesifikke problematferd enn de av neurotypical barn.

Sosiale Underskudd

En av de definerende trekkene ved autisme er unnlatelse av å utvikle gode sosiale ferdigheter. Dette symptomet synes å ha røtter i de delene av hjernen som er ansvarlig for følelser. Ifølge Dawn Neumann, Ph.D, manglende evne til automatisk å forstå en annen persons emosjonelle tilstand basert på ansiktsuttrykk, kan tonefall og kroppsspråk bidrar til de sosiale underskudd sett i autisme, som kan skyhet som ofte kjennetegner sykdommen.

Emosjonell ustabilitet

Autistiske mennesker viser ofte tegn på følelsesmessig ustabilitet, som uprovosert gråt, raserianfall og dramatiske humørsvingninger. Disse utbrudd kan være forårsaket av forvirring av sosiale situasjoner eller ved sensoriske stimuli overveldende hjernen. Ofte, folk med ASDer opplever frustrasjon med deres manglende evne til å artikulere følelser og ønsker, som kan føre til ragnarokk og uprovoserte utbrudd. Følelser av kjedsomhet og understimulering kan også føre til emosjonelle sammenbrudd i enkelte tilfeller.

Depresjon

Depresjon er en vanlig komorbid tilstand hos mennesker med autisme. Ifølge Autism: The International Journal of Research and Practice, autistiske mennesker er på et høyere risiko for depresjon og andre stemningslidelser enn den generelle befolkningen. Symptomer på depresjon inkluderer lav energi, tap av interesse i hobbyer, følelser av håpløshet og lav selvfølelse.

Depresjon har både fysiologiske og miljømessige faktorer. Personer med ASDer kan oppleve depresjon som følge av avvisning fra sine jevnaldrende, mislykkede forsøk på vennskap og frustrasjoner som kommer med kommunikasjon og sosiale vansker.

Unngå negative følelser

Fordi autisme kan forårsake sanseopplevelse, er det viktig å hjelpe de berørte mennesker føler seg som om de har en følelse av kontroll over sine nærmeste omgivelser. Unngå situasjoner der høye lyder, sterke lukter og andre potensielt-overveldende sansestimuli er sannsynlig å være til stede, og praktisere stress-reduksjon teknikker som dyp pusting å håndtere dem når de oppstår.

Oppmuntrende sunn kommunikasjon og undervisning empati kan hjelpe autistiske mennesker bedre forstå sine egne følelser og andres følelser. Øv skikkelig sosial atferd og fokusere på å bygge selvfølelse basert på individuelle styrker og talenter.

Tidlige tegn på autisme hos barn

Autisme er en utviklingsforstyrrelse anslås å forekomme hos 1 av 100 barn, for det meste gutter. En autisme diagnose oppstår vanligvis mellom andre og tredje bursdager, men ofte tegn og symptomer på autisme starte godt før da. Nyere studier tyder på at noen barn med autisme vise tegn så tidlig som seks måneders alder. Fordi tidlig behandling fører til en bedre prognose, er det fordelaktig å vite tidlige tegn på autisme.

Sensoriske Vanskeligheter

Sansemessige problemer er svært vanlig hos barn med autisme. Autistiske barn med sensoriske problemer har endret sensorisk respons til lyd, berøring, smak, syn og lukt. Indikatorer for sensoriske problemer tidlig i livet kan omfatte overreaksjon til lyder eller skarpt lys. Mange ganger, autistiske barn er kresen eaters tidlig, helt unngå visse teksturer eller temperaturer på matvarer på grunn av sine problemer med smakssansen.

Social Problems

Sosiale nyrefunksjon er vanligvis opplagt i en tidlig alder i autistiske barn. Det er vanlig for autistiske barn til å foretrekke alene lek og unngå å være rundt andre. Generelt autistiske barn unngå nærhet, inkludert hengiven fremskritt. Kyss, klemmer og kos er ofte for nær for barn med autisme. Ofte synes autistiske barn døv, nekter å snu når deres navn eller noen ønsker deres oppmerksomhet. Øyekontakt er også sporadisk og sjeldent. Autistiske barn kan ikke smile i respons til noen smilte til dem.

Endringer

Autistiske barn elsker rutine, og ofte blir stiv med det. Noen forstyrrelser av sin rutine kan føre til nød. Begynnelsen tidlig i livet, kan ting som rommets layout endringer og daglige rutine endring bry barn med autisme.

Språk Forsinkelser

En av de vanligste tegnene på autisme barn er språkforsinkelse. Autistiske barn vanligvis ikke babble eller imitere lyder tidlig i livet.

Spill Problemer

Barn med autisme ikke leke med noen leker på riktig måte. De kan bare spille med deler av et leketøy, for eksempel å spinne hjulene på en lekebil stedet for å gjøre det gå. På grunn av tendensen til autistiske barn å ha restriktive interesser, er det vanlig for en autistisk barn å bare spille med noen spesifikke leker.

Atferdsproblemer

Det finnes en rekke atferdsmessige problemer forbundet med autisme. Utbrudd og raserianfall som er altfor alvorlig for barnets alder og for situasjonen er vanlig. Noen barn med autisme er hyperaktive, og kan virke høy-vedlikehold tidlig. Andre synes å bli sittende fast i en flekk, knapt bevegelse, helt passiv. Autistiske barn har også stereotype atferd som spinnende objekter, flagrende, toe-walking og spinning.

Advarsel

Hvis du har noen mistanker barnet ditt har autisme, rapportere dem til ditt barns barnelege. Barnelegen kan henvise barnet til en utviklingsmessig barnelege for en fullstendig vurdering av barnets utvikling og mulige problemer.

Fysiske og emosjonelle symptomer på autisme

Autisme faller under paraplyen av autismespekterforstyrrelser (ASD) sammen med Atypisk autisme (PDD-NOS) og Asperger syndrom. Som symptomer på disse lidelsene har en tendens til å overlappe, kan bare en medisinsk faglig beste fastslå hvilke symptomer tilhører hvilke kategorier. Nedenfor er generelle symptomer til de som vanligvis diagnostisert med autisme, men husk at hvert tilfelle kan være ganske unikt.

Fysiske symptomer

Brutto motor samordningsproblemer som kan påvirke gange, sportslige aktiviteter, og i tidlig barndom, krypende.

Finmotorikk vanskeligheter som kan påvirke håndskrift og presisjon aktiviteter (f.eks, skjæring, farging, osv).

Overfølsomhet. Dette kan inkludere reaksjoner på lys, lyder, smaker, lukter og taktile stimuli. Det kan også forklare hvorfor barn med autisme ofte er kresen om maten de spiser og teksturer forbundet med dem.

Nedsatt immunitet. Barn med autisme kan fange sykdommer enklere som forkjølelse eller infeksjoner (ikke nødvendigvis på grunn av lavere immunrespons, men kan være et svar på hvordan barnet kommuniserer med sine omgivelser).

Gastrointestinale problemer, inkludert gut smerter, luft i magen og løs avføring.

Dårlig muskeltonus eller fedme (på grunn av mangel på atletisk aktivitet i noen tilfeller).

Repeterende atferd (dvs. tics) og en tendens til raserianfall som kan synes å være forårsaket uten grunn.

Emosjonelle symptomer

Lett irritert eller frustrert av endring i rutiner eller miljø. Preferanse for likhet og problemer med å tilpasse seg endringer, stor eller liten.

Problemer med å uttrykke fysisk kjærlighet eller reagerer vanligvis til demonstrasjoner av det. Et barn med autisme, for eksempel, kan ikke være lydhør overfor en person klemmer ham, selv om han tillater noen å røre ved ham.

Demonstrerer, til tider, en opptreden av en mangel på empati og vil ikke vite hvordan de skal uttrykke bekymring på riktig måte.

Mangel på ansiktsuttrykk og manglende evne til å tolke andres & rsquo; ansikts eller nonverbal kropps signaler.

Kan misliker å bli berørt eller kommer i fysisk kontakt med andre.

Klarer å formidle verbale signaler med tale eller kroppen som tone eller tonehøyde. Kan heller ikke tolke disse samme egenskapene som andre viser, som kan føre til misforståelser og dårlig kommunikasjon med de som er uvant med autisme.

Sosiale Symptomer

Tendens til å spille av seg selv eller engasjere seg i forseggjort fantasifull lek til det punktet at barnet virker sosialt tilbaketrukket.

Vanskelig å engasjere seg i samtalen. Et barn med autisme kan enten snakke svært lite eller snakke besatt om ett emne og ikke engasjere den andre personen i normal samtale gi og ta.

Kan ikke forstå vitser eller humor uttrykt av andre. De med autisme har en tendens til å ta alt veldig bokstavelig, og som et resultat, kan feiltolke vanlige sosiale situasjoner.

Vanskeligheter i samspill med en sammenligningsgruppe. En person med autisme er ofte uvitende om subtile, ikke-verbal kommunikasjon og ofte har vanskeligheter med å forstå slang eller sjargong av hennes aldersgruppe.

Vil unngå øyekontakt og ikke svare på om han mener han er ikke direkte blir snakket med.

Erfaring vanskeligheter i visse normative situasjoner og med de riktige sosiale reaksjoner. De med autisme trenger å bli minnet på å svare på noen da snakket med, for å si hei og farvel, og mange andre interaksjoner mest tar for gitt. Mennesker med autisme trenger et mangfold av sosiale skript for å blande med andre.

Slik behandler Autism Spectrum Behavior

Å ha et barn diagnostisert med autisme er ekstremt overveldende for alle foreldre. Dessverre er tilstanden til autisme ofte forbundet med en rekke atferder som strekker seg fra aggresjon til eiendom ødeleggelse til selvskading. Men når barnet er positivt diagnostisert som å være på autismespekteret, kan du være i stand til å få tilgang til en rekke ulike behandlinger for å hjelpe til med hans tilstand. Jo tidligere barnet ditt begynner terapi tjenester, jo mer innflytelse disse behandlingene er sannsynlig å ha på hans generelle oppførsel.

Bruksanvisning

•  Leie en atferd analytiker til å arbeide med barnet ditt med en autismespekterforstyrrelse. En atferdsanalytiker vil observere barnets atferd og hypoteser mulige årsaker til hvorfor visse atferd forekommer. Oppførselen analytiker vil deretter utvikle en plan for å hjelpe deg å styrke eller oppmuntre til atferd som du ønsker å se oftere og hjelpe deg å motvirke atferd du ønsker å se sjeldnere. Atferdsanalytikere kan også arbeide med utviklings av selvhjelpsferdigheter, sosiale ferdigheter og verbal atferd.

Har barnet ditt delta i logopedi. Barn på autismespekteret har vanligvis en forsinkelse i tale kommunikasjonsevner. Vansker med kommunikasjon kan føre til mistilpasset atferd som et barn går til andre lengder som gråt eller kaste et raserianfall for å få det som han vil. En logoped kan hjelpe arbeid på barnets kommunikasjon gjennom bruk av bilder, tegnspråk og / eller tale avhengig av hans ferdighetsnivå. Etter hvert som barnet lærer å be om ønskede elementer, be om en pause eller for å få hjelp, bør du se en nedgang i sine maladaptive atferd.

Arbeid med en ergoterapeut. Barn på autismespekteret kan være bak deres typiske jevnaldrende når det gjelder å møte fin- og grovmotoriske milepæler. I tillegg kan barn med autisme opplever følsomhet for teksturer, lyder og bilder. En ergoterapeut vil gjøre en vurdering av barnets nåværende ferdighetsnivåer og utvikle et program for å forbedre på nåværende ferdigheter. Hver dag hendelser som dressing, grooming, og å spise og til og med fritidsaktiviteter kan bearbeides. Etter hvert som barnet utvikler kompetanse til å gjennomføre daglige aktiviteter, vil han sannsynligvis vise mindre mistilpasset atferd for å unnslippe vanskelige oppgaver

Sørg for at barnet har en individuell opplæringsplan for å løse sine spesialpedagogiske behov innen skoleverket. Det kan være nødvendig for barnet å bli innrullert en spesiell utdannelse klasse for å løse eller muligens ha en endret læreplan i et typisk klasserom. Ved å sørge for at skolen er klar over ditt barns spesielle behov, vil du sikre disse behovene blir ivaretatt. Når riktige tilpasninger og forventninger er på plass, bør mistilpasset atferd være på et minimum.

Homøopatiske midler for autisme

Homøopatiske midler for autisme


Spesifikke homøopatiske midler for autisme bestemmes ved å identifisere de bekymringer knyttet til sykdommen. Ikke hver person diagnostisert med autisme har alle symptomene, og noen er mer alvorlige enn andre. Etter å ha laget en omfattende liste over de spesielle områder av interesse, undersøke homøopatiske midler knyttet til symptomet. Urte kosttilskudd er vanligvis følger med homeopatisk behandling selv om andre alternativer er tilgjengelige.

Urte kosttilskudd

Når du vurderer homøopatiske midler for aggressiv atferd i de diagnostisert med en autistisk spektrum lidelse, urte kosttilskudd som fungerer best. De fleste av de tilgjengelige kosttilskudd spesielt opprettet for aggresjon inneholde mer enn én ingrediens. En kombinasjon av to eller flere urter som er kjent for deres beroligende effekt vil også fungere for nervøse eller symptomer assosiert med irritabel autisme.

Kamille er et populært valg for å utrydde fiendtlige atferd og beroligende irritabilitet eller opposisjon. Selv om kamille primært lindrer en urolig mage, er det også utmerket for å roe en opphisset individ. Kamille kommer i te eller tablettform.

Rooibos er en te som bidrar til å forbedre noen av de intellektuelle problemstillinger knyttet til autisme. Den inneholder mineraler som sink og magnesium, som er gunstig for nervesystemet. Regelmessig inntak naturligvis fjerner giftstoffer og andre skadelige oksidanter fra hjernen.

Johannesurt har anti-depressiv effekt og hjelper de med autisme. Søvnproblemer fra angst eller en kjemisk ubalanse i hjernen avta når Johannesurt er en del av behandlingsplanen. Regulering søvn ved å øke serotonin i hjernen med en naturlig anti-beroligende har andre fordeler som redusert irritabilitet og en roligere, mer positivt syn.

En profesjonell herbalist eller homeopat kan diagnostisere og skape et supplement for de symptomer assosiert med hver persons konkrete saken.

Kosttilskudd Justeringer

Visse elementer i de typiske dietten er irriterende for de med autisme. Fjerne dem fra kosten ved hjelp av en spesiell diett har potensial til å bidra til å lindre problemer som irritabilitet, trass, raserianfall og aggressive utbrudd.

The Gluten-Free Kasein-Free kosthold er den mest populære kosttilskudd behandling for autisme. Eliminere matvarer som inneholder gluten eller kasein reduserer visstnok symptomer og atferd som ofte påvirker mennesker med autisme. Gluten er i alle hvete produkter og kasein er et derivat av melk, så fjerne disse elementene fra kostholdet krever forskning og engasjement. Spesielle produkter er tilgjengelig for kjøp i de fleste dagligvarebutikker, selv om de har en tendens til å være dyrere enn de vanlige versjonene. Rice er den ingrediensen byttet hyppigst i en GFCF kosthold, i melk og mel former. Spesielle brød, kaker, pasta, korn og andre høyt ønskede elementene kommer i GFCF varianter.

Feingold Diet er en annen vanlig homeopatisk middel for behandling av autisme. Programmet mener at kunstige fargestoffer og ingredienser, så vel som noen andre hovedkomponentene i mat, har en negativ virkning på de med sykdommen. Nøye undersøkelse av person med autisme kosthold avslører vanligvis en høy mengde av fargede fargestoffer, kunstige ingredienser, sukker og andre skadelige tilsetningsstoffer. Skifte kunstige ingredienser med mer naturlige elementer bidrar til å regulere kroppen og skar ut atferd knyttet til deres bruk.

Tidlig advarsel tegn på autisme

Autisme er en utviklingsforstyrrelse som rammer opp til 1 av 100 barn i dag. Eksperter mener at noen barn viser advarselen tegn på autisme som et spedbarn. Disse symptomene vanligvis øke med alderen, slik at for spedbarn, vil symptomene være svært mild og vanskeligere å skille fra hverandre. Andre barn med autisme synes å utvikle seg normalt i flere måneder, så stopp framdrift eller regress i ferdigheter. Abnormiteter er vanligvis skilles mellom utvikling begynner å øke og autistiske barn ikke klarer å gå videre.

Social Impairment

Barn med autisme vanligvis vise sosiale spørsmål fra en tidlig alder. Ofte disse barna foretrekker å være alene og spille alene. Autistiske barn motstå forsøk på nærhet og hengivenhet, som kosing, klemming og kyssing. De trenger ikke engasjere seg i felles oppmerksomhet med andre, for eksempel å peke på ting av interesse eller se på hva andre ser på. Øyekontakt med autistiske barn er vanligvis sjeldne og inkonsekvent. Selv som babyer, synes noen autistiske barn døv. De trenger ikke svare på deres navn eller forsøk på å gjøre dem lytte. Men disse samme barna høre og svare på andre lyder rundt seg, som for eksempel musikk eller små lyder.

Endringer

Autistiske barn vanligvis hater forstyrrelser i rutine, og foretrakk konsistens og likhet. Dette inkluderer daglige aktiviteter, rekkefølgen av hendelser og selv ruten tatt til et bestemt sted.

Unormal Play

Autistiske barn ofte leker med leker upassende. Vanlige eksempler er interesse for kun deler av leker, for eksempel å spinne hjulene på leker i stedet for å gjøre dem kjøre eller legge ned for å se på spinnende hjul. Autistiske barn ofte bare leke med en bestemt leketøy eller visse typer leker på grunn av begrensede interesser.

Språkproblemer

En av de mest markante nedskrivninger av autistiske barn er språket. Noen autistiske barn ikke snakke til de er i skolealder. Andre snakker, men bare for å gjenta det de har hørt. Tale mønstre, tone og volum er andre språkproblemer forbundet med autisme.

Sensoriske Issues

Sansemessige problemer og autisme går hånd i hånd. Sensoriske problemer forårsake autistiske barn å ha unormale sensoriske respons på lyd, berøring, smak, lukt og syn. Deres nervesystemet klarer å regulere sansene, forvirrende hva du skal forsterke og hva du skal filtrere ut. De sensoriske vansker gir over- eller under følsomhet for sanseinntrykk. Disse sansemessige problemer forstyrrer barnets evne til å fungere daglig.

Atferdsproblemer

Autistiske barn har ofte atferdsproblemer. Alvorlige raserianfall er svært vanlig, som varer langt utover det normale for alderen. Tiltak mot sinne eller frustrasjon inkluderer skriking, selvskading, fysisk vold eller forstyrrende atferd generelt. Barn med autisme kan være ekstremt hyperaktiv, uten evne til å roe ned. Andre autistiske barn sjelden bevege seg og nekte å delta i noen aktiviteter. Selv stimulerende atferd, eller stimming, er vanlige atferd av autistiske barn. Disse inkluderer spinning og kjører i sirkler, så vel som å holde ting foran sine øyne eller stirrer på bevegelige objekter.

Advarsel

Rapportere eventuelle mistanker om autisme til barnets barnelege og be om en henvisning til en utviklingsmessig barnelege for evaluering. Utviklingsbarneleger er spesialister i diagnostisering av autismespekterforstyrrelser. Catching advarselen tegn på autisme tidlig og begynner behandlingen øker prognosen for barnet.

Hvordan å gi avlastning til familier med autisme

Hvordan å gi avlastning til familier med autisme


Autisme avlastning er så viktig for familier hvor et familiemedlem har autisme at det nå er ansett som en grunnleggende behov. En frist omsorgsarbeider kan gi barneomsorg på et passende nivå, slik at familien til å dekomprimere og slappe av etter en viss tid. Les videre for å lære mer om hvordan å gi avlastning til familier med autisme.

Bruksanvisning

Bli kjent med rutinene

Bli kjent med, så fullstendig som mulig, rutiner den autistiske familiemedlem. En autistisk person er gift med hans rutiner. En god avlastning arbeidstaker vil vite hvordan å opprettholde disse rutinene for fred i sinnet til den autistiske person.

Ponder hvor viktig konsistens er når du arbeider med autisme. Du er en ny person, og det vil være noen endring i rutinen når du begynner å gi avlastning. Kommer på samme tid, ta den samme ruten (hvis du skal transportere autistisk person til et annet sted) og sier det samme hilsenen kan hjelpe overgangen.

Skriv notater om rutinene slik at du ikke vil glemme dem.

Snakk med familien om et belønningssystem

Vær kreativ med straffene. Autistiske barn har ulike ideer om belønninger enn andre barn. En tid ut kan straffe ett barn, men forsterke atferden til en annen.

Snakk med familien og spør hva som fungerer i veien for belønning. Mer tid med et musikkinstrument kan fungere, for eksempel.

Observer at straffene kan forverre atferden til en autistisk barn. Mange fagfolk peker på effekten av å omdirigere barnets oppmerksomhet fra en uønsket atferd til en mer konstruktiv en, som kan hjelpe deg og barnet unngå raserianfall og motstandsdyktig atferd.

Tips og advarsler

  • Når du gir avlastning til familier som arbeider med autisme, er du ikke bare gi omsorg til den autistiske familiemedlem. Du er også å hjelpe familien som helhet. Ha en pre-care møte for å finne ut hvordan man best kan arbeide med familiens rutiner, i tillegg til den autistiske familiemedlem vaner.
  • Pass på at du klikker med familiene til folk for hvem du skal gi omsorg, og bygge et tillitsforhold. Hvis det er mangler, kan avlastning faktisk gir mer stress til familiemedlemmer. De kan lure på om den autistiske familiemedlem skal komme tilbake fra avlastning mer traumatisert eller trassig. Fortell dem dine ideer for en tidsplan og en arbeidsmetode. Arbeide mot en avtale.

Hvordan oppdage tegn på autisme

Hvordan oppdage tegn på autisme


Som i 2010, har CDC fastslått at ca 1 av 110 amerikanske barn har autisme. Det er nesten en prosent av alle barn i USA. Erkjenner tegn på autisme tidlig er svært viktig fordi det er bedre å få behandling før heller enn senere. Jo raskere du behandler noen for autisme, jo mer sannsynlig er det å komme seg fra den. Autisme er en funksjonshemming som påvirker tale og evne til å sosialisere. Andre fellestrekk som definerer autisme inkluderer odde oppførsel for et barn, obsessive compulsive atferd, selvstimulering atferd og intense raserianfall.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med din barnelege du merker unormal atferd. Din barnelege kan anbefale en psykolog for å diagnostisere barnet ditt.

Stol alltid på magefølelsen. Hvis barnelege er ikke en profesjonell i feltet av autisme og ikke tror barnet ditt har autisme, høflig be dem om å henvise deg til en profesjonell som kan riktig diagnostisere barnet ditt. Du kan også søke på Internett for profesjonelle. Skriv inn din by eller postnummer og ordet autisme. En liste over lokale fagfolk som kan diagnostisere barnet ditt sammen med andre nettsteder med verdifull informasjon vil pop-up.

Ta hensyn til barnets tale. Hvis barnet ditt ikke babble ikke av 12 måneder eller viser tegn til tale av 16 måneder, så det kan være mulig at barnet ditt har autisme. Også et tap av tale til enhver alder eller mangel på to ord setninger som bærer mening er også store tegn på at barnet ditt kan ha autisme.

Ta hensyn til hvordan barnet ditt reagerer på deg. Hvis barnet ikke reagerer på hans navn eller noen ganger reagerer og noen ganger gjør ikke det er også et tegn på potensiell autisme. Også, hvis barnet ditt vises døv til tider, men da andre ganger ikke, det er også et tegn. I tillegg, hvis barnet ditt ikke er varme mot deg, ikke klarer å få øyekontakt, eller misliker kontakt, for eksempel klemmer da kan han ha autisme.

Ta hensyn til barnets atferd. Noen atferd for å ta til etterretning er intense hyppige raserianfall uten noen åpenbar grunn, konstant gynge atferd som du ikke kan få barnet ditt til å stoppe, og hånd-flagrende. Noen andre tegn til å ta til etterretning er hvis barnet ditt blir besatt med visse leker eller linjer dem opp og insisterer på ikke å flytte dem, gjør repeterende bevegelser eller gjentar den samme talen om og om igjen, mangler lysten til å leke med andre barn rundt hennes alder , og / eller om hun har en ekstrem reaksjon på noen form for endring i hennes miljø, kosthold eller rutine. Hvis barnet ditt viser noen av disse symptomene, så hun kan ha autisme. Oppsøke en profesjonell diagnoser.

Få behandling. Jo før du får behandling for barnet ditt det bedre. Hun er mer sannsynlig å komme seg fra autisme symptomer hvis hun får behandling tidlig i barndommen. Ifølge WebMD artikkelen "Forskere See Recovery Fra autisme", som rapporterte om et møte den internasjonale foreningen for autisme forskning avholdt, er sjansene for å komme seg fra autisme synes å være en i 10. Sjansene var høyere hvis intervensjon er tidlig. ABA (Applied Behavior Analysis) viste de beste resultatene for å flytte noen av spekteret.

ABA går tilbake til BF Skinner som utviklet condition til undervist dyr visse atferd basert ved å belønne dem når de gjorde ønsket atferd. ABA fungerer på samme måte, belønne et barn på spekteret for når de viser en ønsket atferd som gjør øyekontakt eller for å vise et smil.

Det er mange behandlingstilbud tilgjengelig for autisme. Legen vil mest sannsynlig anbefale ABA og ergoterapi som de viktigste behandlingstilbud, men det finnes andre alternativer også tilgjengelig ..

Her er tre andre alternativer for å også ta til etterretning.

Floortime er en strategi utviklet av barnepsykiater Stanley Greenspan. Premisset bak floortime er at foreldrene prøver å kommunisere på samme nivå som barnet - i hovedsak inn i barnets verden.

Sønnen-Rise Program ble opprettet av forfattere / lærere Neil Kaufman og Samahria Lyte Kaufman. De er grunnleggerne av Autism Treatment Center of America. Som Floortime, The Son-Rise Program innebærer også å bli med barnet i hvilken aktivitet de gjør inkludert repeterende atferd.

PECS lærer den enkelte med autisme hvordan du kommuniserer med bildekort. Dette ligner på sign-språk. Selv ikke virkelig en behandling, er PECS svært verdifull for alle foreldre som har barn er enten nonverbal eller har begrenset tale.

Tips og advarsler

  • Å få en autisme diagnoser kan være hjerte breaking news. Fremtiden du håpet for barnet ditt kanskje ikke kommer til å realiseres, og du blir møtt med hundrevis av risting følelser. Husk at barnet ditt er fortsatt barnet ditt, og at det alltid er håp for henne. Ikke gi opp, og husk at noen med autisme har mye å lære deg.

Hvordan gjenkjenne Kjennetegn på autisme

Hvordan gjenkjenne Kjennetegn på autisme


Lær hvordan å gjenkjenne hva som kjennetegner autisme.

Autisme er en hjernens utvikling lidelse preget av svekket sosial interaksjon. Det er en type begrenset og repeterende atferd. Tegnene på autisme er ofte tydelig fra en svært tidlig alder.

Det er flere karakteristiske mønstre som du vil gjenkjenne i et barn som har autisme. Ved først å lære å gjenkjenne hva som kjennetegner autisme, vil du ta det første skrittet mot å hjelpe mennesker med autisme.

Bruksanvisning

Antall personer som er kjent for å ha autisme har økt dramatisk siden 1980-tallet, blant annet som følge av endringer i diagnostiske prosedyrer. Det er også et bredt utvalg av behandlingstilbud tilgjengelig for autisme.

Alle typer autisme har autistiske symptomer i ulike grader. Imidlertid vil ikke alle autistisk person viser hver karakteristisk for autisme. Noen barn vil ha flere tegn på autisme enn andre barn.

Vanligvis kan et barn med autisme har problemer med ulike aspekter av deres liv. Disse vanskelighetene vil variere fra antisosial atferd til regelrett aggressivitet overfor andre.

I første omgang kan det hende du tror at barnet stiller anti-sosial adferd, men hvis barnet er autistisk han kan bare bli overveldet av alle de sanseinntrykk som kommer fra samspill med sine omgivelser.

Andre vanlige atferdsmessige kjennetegn som autistiske barn utstillingen inkluderer manglende fleksibilitet, raserianfall, ragnarokk, aggressiv atferd, selvskading, og intens opptatthet med en spesiell interesse.

Dessverre, mange barn med autisme lider av kommunikasjonsproblemer. Egenskaper som du kan observere er en mangel på conversational gjensidighet, lite eller upassende øyekontakt, manglende evne til å forstå følelsene dine, og vanskeligheter med å forstå humor.

Barn med autisme vanligvis lider av sosiale problemer. De har problemer med å få og beholde venner, samt en mangel på utviklede sosiale ferdigheter. De er ikke villige til å dele sine følelser med andre.

Forhåpentligvis vil du ha et bedre inntrykk av hvordan å gjenkjenne hva som kjennetegner autisme nå. Det vil imidlertid ta en medisinsk faglig til å diagnostisere barnets tilstand. Bare fordi barnet ditt viser kjennetegn ved autisme betyr ikke at han er autist.

Oppdra et barn med autisme vil definitivt presse deg til dine grenser. Bare husk at når du merke et barn som autistiske mennesker vil se på ham på en annen måte. Dessverre kan dette forsterke den negative atferden, så sørg for å behandle barnet ditt med kjærlighet og respekt som et normalt barn.

Mens du er her bør du ta en titt rundt eHow for mer informasjon om autisme.

Tegn på autisme i førskole

Selv om mange autistiske barn kan begynne å vise symptomer før de begynner på skolen, er dette tiden når symptomene blir mer utbredt og diagnostisering foregår. Dette er symptomer foreldrene tidligere har oversett hjemme fordi de ikke synes alvorlig og kan ha trodd deres barn ville vokse når han var i et skolemiljø.

Sosialisering

Autistiske barn har en vanskelig tid å gjøre og / eller holde venner. Dette er fordi de har ingen begrep om hvordan man skal forholde seg til mennesker eller hvordan de skal kommunisere med dem.

Spilletid

Når det kommer til å spille, vil autistiske barn ofte spille i et område av seg selv. De foretrekker ofte å være alene.

Støynivåer

Områder som gym og lekeplass kan resultere i raserianfall eller anfall av skriking for autistiske barn. Når en fløyte er blåst eller ekko blir hørt i gymsalen, setter den av en rekke emosjonelle atferd for barnet.

Focus

Barn med autisme generelt ikke har evne til å fokusere. Under historie time, kan de stå opp og vandre, krever omdirigering flere ganger for å slutte seg til sine klassekamerater.

Trouble

Autistiske barn blir ofte sendt for å besøke rektor på en jevnlig basis. Dette er på grunn av sine sinte utbrudd og voldelig atferd.

Autisme tegn og symptomer

Ifølge Mayo Clinic, rundt seks av 1000 amerikanske barn er diagnostisert med autisme. Autisme synes generelt hos barn før fylte 3, og påvirker deres sosiale, kommunikasjon og atferdsmessige ferdigheter. Du kan være i stand til å oppdage varselsignaler mellom 18 og 36 måneder, så det er viktig å planlegge en screening med barnelege.

Første advarsel tegnet

Ifølge Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine, kan en av de tidligste advarsel tegn på autisme være hvis barnet ditt ikke klarer å svare deg ropte navnet hans.

Verbale tegn eller symptomer

Barnet ditt kan ha autisme hvis hun begynte å snakke på et senere alder, eller om hun begynte å snakke veldig tidlig og så bare mistet sin ervervet tale. Ifølge Mayo Clinic, kan hun snakke i en svært monotone måte, liksom som en robot, som gjør det vanskelig å forstå hennes krav, og gjør henne mer frustrert. Barn med autisme babble eller gjenta seg selv hele tiden.

Non-Verbal tegn eller symptomer

Barnet ditt kan ha en vanskelig tid i samspill godt med andre, spesielt andre barn, fordi han ikke vet hvordan man spiller "late" som de gjør. Han har også problemer med å holde en samtale med andre, eller holde øyekontakt.

Sosiale tegn eller symptomer

Barnet kan foretrekker å spille av seg selv fordi, som nevnt, gjør han ikke kommunisere godt med andre. Han driver ofte inn i sin egen verden, og ikke hører du kaller hans navn. Han kaster raserianfall når han er opprørt fordi han ikke vet hvordan de skal diskutere sine følelser. Barn med autisme vil ofte cringe når du prøver å holde dem eller kose med dem; de liker ikke å bli rørt.

Gjentatte tegn eller symptomer

Barnet ditt har utviklet en repeterende rutine og vil bli forstyrret hvis noe forstyrrer den. Hun kan ha dannet en merkelig forbindelse med en leke som hun leker med hver dag, og hvis hun ikke finner det, kaster hun et raserianfall. Barn med autisme ofte gjentar de samme ritualene hele tiden, slik som hånd flagrende, rocka eller spinning.

Asperger syndrom og høytfungerende autisme

Høytfungerende autisme og Asperger syndrom er klassifisert som gjennomgripende utviklingsforstyrrelser (PPD) eller som autismespekterforstyrrelser. Noen ganger vilkårene høytfungerende autisme og Aspergers lidelse kan brukes om hverandre; imidlertid, er de to forskjellige typer av lidelser på autisme spektrum. Høytfungerende autisme og Asperger syndrom gjør har noen likhetstrekk, men de har også åpenbare forskjeller.

Autisme

Ifølge Autism-help.org, barn blir ansett for å ha høytfungerende autisme når de har en IQ på 80 eller høyere sammen med evnen til å snakke, lese og skrive. Personer med høytfungerende autisme har sosiale ferdigheter underskudd som kan hindre dem i å forutsi andres reaksjoner og kan også hindre dem fra å lære hvordan de skal samspille godt med andre og å skjelne nonverbale sosiale signaler.

De med høytfungerende autisme kan unngå å gjøre øyekontakt og kan virke løsrevet fra andre rundt dem. For de med høytfungerende autisme, er rutine viktig; Ellers kan den skadde bli svært engstelig eller opphisset i møte med uventede endringer. Noen personer med høytfungerende autisme kan ha en viss grad av motor-ferdigheter eller koordinering mangel, som kan manifestere seg som klossethet.

Aspergers syndrom

Kjennetegn på Aspergers syndrom inkluderer sosiale ferdigheter verdifall og problemer med kommunikasjon, spesielt ikke-verbal kommunikasjon og sosiale signaler. Barn med Aspergers syndrom vanligvis ikke opplever språk forsinkelser, men de kan ha problemer med å bruke og forstå språket riktig. Aspergers syndrom kan bli diagnostisert mye senere enn autisme på grunn av mangel på tidlige språk forsinkelser.

Barn med Aspergers syndrom kan vise andre symptomer, som for eksempel tvangstanker med enkelte fag eller gjenstander, repetitive bevegelser eller atferd, klossethet eller monotone tale, og de kan mangle evne til å beskrive sine egne følelser eller å føle empati for andres følelser. For utenforstående, kan personer med Asperger syndrom synes egoistisk, uncaring eller selvopptatt.

Likheter

Høytfungerende autisme og Asperger syndrom er ofte vanskelig å skille fordi mange symptomer overlapper hverandre. Begge lidelser er trolig arvelig i naturen; imidlertid miljømessige årsaker noen ganger også bemerket som mulige årsaker.

En person med enten lidelse har potensial til å ha en vellykket karriere, men han eller hun kan oppleve samlivsproblemer i hele sin levetid. Begge lidelser bære risikoen for komorbide tilstander, som for eksempel sanseintegrasjonsforstyrrelse, ADHD, depresjon, generalisert angstlidelse, Tourettes syndrom, tvangslidelser, bipolar lidelse, gastrointestinale problemer og beslag.

Forskjeller

Barn med Aspergers syndrom har vanligvis bedre kognitiv funksjon enn de med høytfungerende autisme. I tillegg har barn med Aspergers syndrom har ofte mer avanserte verbale ferdigheter og er vanligvis ikke språk forsinket. Imidlertid kan barn med Aspergers syndrom har mer problemer med visuell-romlig persepsjon og visuell-motorisk koordinasjon.

Behandlinger

Mens høytfungerende autisme og Asperger syndrom er teknisk forskjellige lidelser, begge har lignende behandlinger. Begge kan ha nytte av langauge terapi, opplæring i sosiale ferdigheter, ergoterapi og kognitiv atferdsterapi.

Både høytfungerende autisme og Aspergers syndrom, og deres komorbide lidelser, kan behandles med medisiner. Medikamentene kan bli brukt til å målrette ADHD, depresjon og angst. Også, Risperdal mai nyttig i behandling av humørsvingninger, aggresjon og raserianfall som kan oppstå i både høytfungerende autisme og Asperger syndrom.

Hvordan å gjenkjenne tegn på autisme i Spedbarn

Hvordan å gjenkjenne tegn på autisme i Spedbarn


Det er viktig for foreldre å være klar over de første tegnene på autisme hos spedbarn. Autisme er en tilstand der en person står overfor utfordringer i deres evne til sosialt samhandle med andre. De har også en hard tid å gjenkjenne og forstå nonverbal kommunikasjon, inkludert ansiktsuttrykk. Mennesker med autisme ofte engasjere seg i repeterende atferd og kan ha et lite spekter av interesser. Ifølge National Institutes of Health, nesten seks av 1000 barn har noen form for autisme. Autisme er mye mer vanlig hos gutter. Tidlig intervensjon er viktig for å lykkes i de ulike behandlinger for barn med autisme. Det er derfor det er best hvis foreldrene kan legge merke til tegnene på autisme hos spedbarn.

Bruksanvisning

•  Observer barnets samspill med andre. Etter den tid de er seks måneder gamle, de fleste babyer få kontakt med sine foreldre øye, peker på objekter, smiler utveksling med sine foreldre, start babling, og gjør lykkelige ansiktsuttrykk. Fraværet av en eller to av disse milepælene betyr ikke nødvendigvis at en baby har autisme. Men en baby som er uinteressert i menneskelig kontakt, og er mer interessert i livløse objekter bør screenes for autisme.

Se etter tegn på repetitiveness. Dette er en av de mest anerkjente tegn på autisme i småbarn og babyer. Babyer med autisme utvikler ofte en sterk tilknytning til mønstre. De ønsker å gjøre ting på en bestemt måte. Hvis dette ikke skjer, kan de bli svært opphisset. De kan også ha repetitive bevegelser. For eksempel kan de stadig rocke sine organer eller blafre med armene. De kan ha en tvangsmessig til en viss rutine.

Vær oppmerksom på eventuelle tegn til regresjon. Noen foreldre rapporterer at deres autistiske barn ikke viser noen tegn til autisme som babyer. I stedet begynte de å regress på rundt tre år. Så i noen tilfeller kan autisme hos småbarn og babyer først vises når et barn begynner å miste muligheten til å uttale visse ord. Noen barn slutter å snakke sammen og trekke seg helt inn i seg selv.

Vær oppmerksom på eventuelle sensitiviteter til de fem sansene. Noen babyer med autisme liker ikke å bli rørt. I andre tilfeller kan de være ekstremt følsom for lyder som sirener, eller de kan ha en følelsesmessig meltdown hvis de ser visse farger, eller de kan bli opprørt når de er rundt visse lukter.

Legg merke til noen tegn til mangel på emosjonell kontroll. Barn med autisme har ofte en hard tid å kontrollere sine følelser. Dette er forskjellig fra de raserianfall som er vanlig blant spedbarn og barn, fordi de tradisjonelle metodene som foreldre bruker for å dempe raserianfall ofte ikke fungerer med småbarn med autisme. Noen ganger kan de selv brast i ukontrollerbar latter, tilsynelatende uten grunn.

Tidlige symptomer på autisme

Autisme er en utviklingsforstyrrelse som kjennetegnes ved ekstremt svekket sosiale interaktive ferdigheter og vansker med både verbale og verbale former for kommunikasjon. Mange mennesker med autisme også engasjere seg i svært repeterende og uvanlige aktiviteter og atferdsmønstre. Omtrent 3 til 6 barn ut av 1000 personer født har autisme.

Veldig tidlige symptomer

Tidlige symptomer på autisme inkluderer ikke si et eneste ord etter 16 måneder i alder, ikke kurrer eller babling etter et år i alder, ikke vinke, peke eller gestikulerer i det hele tatt etter et år i alder, ikke strenger 2 ord sammen av to år i alder og tap av språk eller sosiale ferdigheter i alle aldre. Skulle en forelder eller vaktmester legge merke til disse skiltene i et barn, bør hun umiddelbart ha barnet sjekket ut og evaluert av en medisinsk faglig.

Svekket sosial samhandling

Det er mye manglende sosial interaksjon tegn som peker mot autisme på et tidlig alder. Noen av disse skiltene inkluderer ønsker å være reservert og alene hele tiden, misliker av kosing og blir kost med, mangel på uttrykk for følelser, lav bruk av kroppsspråk og kommunikasjon som gester, øyekontakt og ansiktsuttrykk, unormal eller mangel på spilletid ferdigheter og opptrer som om han ikke kan høre.

Dårlige kommunikasjonsferdigheter

Dårlig kommunikasjon er et annet tegn på autisme i et barn. Hvis et barn begynner å snakke og kvalitet og innhold er ganske unormal, er at en potensiell symptom. Andre er manglende evne til å holde en samtale gående, gjenta tilbake ord eller uttrykk som er talt til ham, har en hard tid å uttrykke behov og ønsker, forsinkelse på talespråk og mangel på fantasi for spilletid.

Uvanlige vaner

Det er også noen mer uvanlige, repeterende atferd som autistiske barn ofte vise. Noen typer atferd for å se opp for er vedvarende odd spille, tvangshandlinger, rituell atferd, nektet å endre og insistere på uforanderlighet, svært begrensede interesser, repeterende kroppens bevegelser og opptatthet og høy interesse av deler av objekter.

Andre atferd

Noen andre tidlige symptomer på autisme å se opp for er å kaste raserianfall, enten ekstrem overaktivitet eller underaktivitet, selvskadende atferd, aggressiv skuespill, unormal sove eller spise mønstre, begrenset oppmerksomhet span, fryktløshet i farlige situasjoner, enten undersensitivity eller overfølsomhet for smerte, og humørsvingninger.