Digidexo.com

hagtornddråper-utløpsdato

Hvordan finne den utløpsdato for en BCBS PPO Health Insurance Policy

Blå Kors Blue Shield (BCBS) tilbyr personlig og ansattes helseforsikring over hele USA. Hver stat har separate & ldquo; hubber & rdquo; å håndtere staten & rsquo; s forsikringer for BCBS. Hvis du føler at din plan er i ferd med å utløpe, må du finne ut nøyaktig når så du vet ikke å planlegge noen lege avtaler når du ikke er dekket. Utløpsdatoen kan være på kortet ditt, men hvis ikke, må du sjekke en annen måte.

Bruksanvisning

Sjekk kortet ditt. Noen BCBS kort liste aktiv og utløpsdato på kortet. Hvis kortet viser ikke en utløpsdato, kan du gå til trinn to.

Ring kundeservice telefonnummer på baksiden av kortet.

Følg telefonen ber å bli videresendt til en kundebehandler; du kan også prøve å trykke & ldquo; 0 & rdquo; på telefonen eller si & ldquo; kundeservice & rdquo; inn i telefonen. Hver stat vil håndtere telefonen tjenesten annerledes. Selv om du kan få tak i kvalifisert informasjon gjennom automatisert system, utløpsdatoen kan eller ikke kan være oppført. Det er best å bare snakke med en representant.

av en prat med representanten. Representanten vil be deg om å bekrefte noen personlig informasjon som fødselsdato og personnummer før du gir deg all informasjon på kontoen. Etter at informasjonen er bekreftet, vil representanten kunne informere deg når planen utløper.

Tips og advarsler

 • Dersom du ikke finner din BCBS kort, kan du finne din tilstand & rsquo; s BCBS kundeservice telefonnummer fra BCBS nettsted (se Ressurser).
 • Alternativt kan du registrere og vise BCBS konto på din tilstand & rsquo; s BCBS hjemmeside. Dette betyr ikke alltid vise din plan & rsquo; s utløp, skjønt. Du kan også finne din tilstand & rsquo; s BCBS nettsiden gjennom hoved BCBS nettsted (se Ressurser).

Hvordan Bestem Utløpsdato for en matvare

Hvordan Bestem Utløpsdato for en matvare


Bestemme mat utløpsdatoer kan være forvirrende. Først er det spørsmålet om hva den dato produktet egentlig står for. Deretter er det spørsmålet om hvor lenge et produkt er spiselig før det virkelig utløper. For å være sikker på at du bare spise mat som fortsatt er trygt å spise, følger disse retningslinjene.

Bruksanvisning

•  Ta hensyn til ikke bare datoen på et produkt, men hva datoen står for. En ut på dato er den siste dagen at en butikk kan holde produktet på sine hyller, men det er ikke den siste dagen du kan konsumere produktet. En best hvis brukt på dato viser også til produktets kvalitet, men ikke sikkerhet. Imidlertid viser en holdbarhetsdato eller en utløpsdato for sikkerheten til produktet. Husk at disse datoene er forslag og ikke håndheves av offentlige reguleringer. (Referanse 1)

Ikke sette din tro strengt på datoen som er oppført på pakken. Hvis du er bekymret for at et bestemt produkt lukter dårlig, eller det synes å være noe galt med den, ikke forbruke produktet, selv om datoen på pakken er god.

Følg US Department of Agriculture (USDA) retningslinjer for hvor lenge mat kan spises trygt etter kjøpet. For eksempel bør fjærkre skal forbrukes i løpet av en dag eller to, mens eggene kan vare 3-5 uker. (Referanse 1)

Kast ut all mat som ikke er lagret korrekt. Når en bedervelige matvarer har blitt utelatt over natten, for eksempel retningslinjene ikke lenger gjelder. Det er bedre å ikke risikere helsen.

Tenk på hva slags mat du har å gjøre med. Et stykke frukt som har gått dårlig kan bare smake dårlig, men et stykke kylling som har gått dårlig kan gjøre deg syk.

Tips og advarsler

 • Oppbevare mat riktig. En utløpsdato betyr ikke mye hvis kjøleskapet er kjøling mat på over 40 grader, eller hvis din pantry har for mye fuktighet.

Hvordan bruke Buttermilk som har passert utløpsdato

Hvordan bruke Buttermilk som har passert utløpsdato


Mens bakterier ødelegge mange matvarer, de bevare noen få utvalgte i stedet. Gammeldags pickles, surdeigsbrød forretter og meieriprodukter gir bare noen bemerkelsesverdige eksempler. De er kolonisert av bakterier som produserer melkesyre, som hindrer veksten av mindre ønskelige bakterier og muggsopp. Buttermilk, for eksempel, får sin tang og holdbarheten fra disse bakteriene. Ordinær melk kan ødelegge i løpet av noen dager, men kulturmelk kan være bruk godt forbi sitt beste på dato.

Forstå Datoer

Buttermilk er ikke pakket med en faktisk utløpsdato, som er reservert for matvarer som kan bli farlig over tid. I stedet er kjernemelk emballasje trykt ved meieriet med en rekke mindre strenge datoer. Noen ansette en "selge" dato, for å la forhandlere vite når det skal kastes. Andre skrive ut en "bruk av" eller "best før" dato, som representerer meieri anslag - vanligvis konservative - for hvor lenge melk vil beholde sin beste smaken. Ingen av disse er hardt og fort, fordi holdbarheten av butter avhenger i stor grad av hvor nøye du holde det kaldt. Du kan vanligvis bruke butter fritt for én til to uker tidligere denne datoen, og noen ganger lenger.

Sjekk det første

Nyinnkjøpte melk har en særegen aroma av sine egne. Selv om det er definitivt frisk og har ost-aktig overtoner, er dens lukt ren og frisk. Hvis du oppdager en plutselig endring i sin lukt, det er vanligvis et tegn på svinn. Muggsopp og uønskede bakterier kan gi butter en funky notat minner om blå oster, eller en kraftig ubehagelig lukt av vellagret gym sokker. Hvis kjernemelk begynner å misfarges, eller å skille i tynne flytende og faste biter, er det også forbi sin glanstid og skal kastes. Noen klumper er vanlig i kulturmelk, men den omkringliggende væsken bør fortsatt være tykk og lukter friskt.

Deiger og Batters

Buttermilk er smaken kan bli sterkere med tiden, så å bruke det i deiger og rører - hvor smaken blir maskert - er ofte et godt alternativ. Mange oppskrifter på pannekaker, kjeks, muffins og kaker ringe for melk eller syrnet melk for å hjelpe dem reise, eller låne dem en behagelig frisk smak. Hvis din favoritt oppskriften krever søt melk, kan du lett tilpasse den. Bare erstatt hver kopp søt melk med kulturmelk, og hver teskje bakepulver med 1/4 teskje natron. Brus samhandler med kulturmelk, og skaper karbondioksid bobler som surdeig din oppskrift.

Andre bruksområder

Selv om kulturmelk er smaken ikke er universelt verdsatt, er det en forfriskende kald drikke i sin egen rett. Hvis du liker kjernemelk, men finner sin smak for sterk etter at den passerer sin friskhet dato, vurdere å bruke den til å lage indisk-stil "lassi" i stedet. Denne tradisjonell indisk drink krever tynning melk eller vanlig yoghurt, deretter blande den med krydder eller frukt og serverer den med is. Alternativt inkludere det i smoothies i stedet for yoghurt eller søt melk. Det er også ofte innlemmet i siste øyeblikk inn i varme og kalde supper å låne kropp og smak, en annen bruk som utvanner og masker sterkere smak av gamle kjernemelk.

Hvordan Les utløpsdatoer på Food Packaging

Hvordan Les utløpsdatoer på Food Packaging


Det er så mange datoer på mat etiketter at det er ofte utfordrende for en forbruker å lese dem. Den salg etter dato er datoen at produktet må trekkes av hyllen i butikken. Best hvis brukes av dato er datoen som produsenten anbefaler å spise produktet av for ønsket friskhet. Bruken av dato er den siste datoen anbefalt for bruk av produktet. Forbi denne datoen produktet ikke kan oppfylle selskapets ideelle standarder for friskhet, men det kan være i stand til å bli fortært. Utløpsdatoen er den siste datoen matvaren bør spises.

Bruksanvisning

Hvis du kjøper et produkt som melk, ost eller brød, datoen bør være tydelig merket på pakken og ikke i en kode. Følg retningslinjene i innledningen den bestemme ut på dato. Hvis du kjøper fra deli, sørg for at produktet har gjeldende dato og be en deli arbeidstaker når det ble gjort og hva holdbarhetsdatoen er.

Hvis du kjøper en eske eller hermetisert produkt, se på bunnen av produktet for en firesifret kode. Hvis det første tallet er en 1-9, eller en O, N eller D, bruker du en for januar, to for februar og så videre frem til september, og deretter en O, N, og D for oktober, november og desember henholdsvis . Hvis den første bokstaven er en AL, bestemme måned hjelp En for januar, B for februar og så videre.

Bestem dag i måneden at produktet utløper ved å undersøke de to neste tallene i serien; de to sifrene refererer til den dagen i måneden.

Bestem året ved å sjekke det siste sifferet i serien. Hvis tallet er en 1, legge til gjeldende tallet foran den. For eksempel, hvis det siste sifferet er 3, erkjenner at produktet utløper i 2003.

Hva skjer med egg når de utløper?

Hva skjer med egg når de utløper?


Snarere enn å bestemme dato for egg forringende, utløpsdatoer bestemme egg friskhet. Etter egg utløper, de holder seg i opptil tre uker når nedkjølt, i henhold til Georgia Egg Commission. Etter denne perioden, reduserer kvaliteten av eggene. Egg kan erverve en dårlig smak. Eller de kan miste muligheten til å optimalt utføre matlagingsfunksjoner som å hjelpe bakt varer stige og holde sin form når sprakk.

Om utløpsdatoer

Den føderale regjeringen krever ikke eggprodusenter å stemple en utløpsdato på egg eller eggekartonger. Individuelle tilstander bestemme krav til egg utløpsdatoer, ifølge USDA. USDA gjør imidlertid bestemme utløpsdatoen på egg som bruker USDA karakterer. Kartonger for disse eggene må vise en tresifret kode som viser den dagen i året (2nd januar for eksempel vil være 002) at eggene ble pakket. Utløpsdatoen for disse kan ikke være mer enn 45 dager fra pakken dato.

Lagring Tid

Stedet for å lagre egg på kjøleskapdøren, anbefaler American Dietetic Association at folk lagre sine egg inne i kjøleskapet og bort fra potensielle utkast. Egg opprettholde kvalitet lenger når holdes ved temperaturer på 40 grader Fahrenheit eller lavere. Ifølge University of Maine Cooperative Extension, lave temperaturer treg fuktighet og karbondioksid tap. Lave temperaturer også forhindre akkumulering av potensielt farlige bakterier. Når lagret på riktig måte, råtne egg forekommer sjelden, ifølge Georgia Egg Commission. Egg, men kan fordampe på innsiden.

Alternativ Egg Storage

Utløpt, eldre egg kan ikke anses som frisk, men de er ikke ubrukelig. Den Georgia Egg Commission bemerker at det er lettere å skrelle hardkokte eldre egg. Hardkokte egg vanligvis vare rundt en uke i kjøleskapet. Frysing egg kan også forlenge brukervennlighet. The American Dietetic Association tyder slighting slo eggene deretter plassere dem i fryseren-tryggere beholdere. Frosne egg vil vare opptil et år ved temperaturer under 0 grader Fahrenheit.

Advarsel

Til tross for utløpsdatoer, bør forbrukerne unngå å spise mat laget med rå egg. Små barn, eldre og mennesker med nedsatt immunforsvar er mer utsatt for å utvikle en bakteriell infeksjon når de utsettes for bakterier som salmonella, ifølge University of Maine Cooperative Extension. Vanlige matvarer som inneholder rå egg som ingrediens inkluderer cookie dough, hjemmelaget majones og Caesar salat. The American Dietetic Association anbefaler å erstatte rå egg med en væske pasteurisert egg erstatning for å unngå potensielle reaksjoner.

Hvordan å finne ut når en DEA Utløper

Hvordan å finne ut når en DEA Utløper


Drug Enforcement Administration (DEA) tilbyr DEA påmelding til leger og andre medisinske utøvere som spre lovlige legemidler til pasienter. Hver registrert DEA er gyldig i 3 år og må fornyes før utløpsdatoen for å tillate en lege for å fortsette lovlig utlevering reseptbelagte legemidler til pasienter. Det finnes en rekke metoder du kan bruke for å finne ut når din DEA utløper.

Bruksanvisning

•  Ring DEA State Licensing Board på 202-307-4025 for å sjekke utløpsdatoen for DEA. Snakk med DEA agent og gi din DEA registreringsnummer og navn og kontaktinformasjon for din bedrift.

Sjekk din registrering papirene. Din utløpsdato er 3 år fra datoen registreringen ble godkjent. Din utløpsdato er også oppført på DEA registrering godkjenning papirene.

Les fornyelses varsel når det kommer i posten. Den post ut fornyelse DEA registrering merknader ca 45 dager før din påmelding utløps. Fornyelses varsel sier din utløpsdato.

Hvordan Les utløper på General Mills Cans

Hvordan Les utløper på General Mills Cans


En av de første tingene folk se på på en mat-produkt kan i disse dager er "selge" dato. Dette er informasjon som brukes av butikker for å finne ut hvor lang tid ting kan forbli på sine hyller. Men General Mills gjør kode sine hermetikk med mer informasjon for å hjelpe deg, forbrukeren, finne ut hvor lenge et produkt kan ha blitt sittende på sokkelen. Denne informasjonen vil komme godt med når du kommer inn på baksiden av pantry.

Bruksanvisning

Lese kodene

Finn koden på hermetisert bra. Dette er vanligvis plassert på bunnen av boksen, eller i en hvit boks eller annet sted på etiketten.

Les koden på etiketten. Det vil se omtrent slik ut: A623W

Tolk koden, ifølge Betty Crocker nettside, ved å se på det første brevet, som betegner den måneden at produktet ble pakket. Hver bokstav tilsvarer en måned i året. "A" er en kode for januar. Så listen måned koden vil se slik ut:

A - Januar

B - Februar

C - mars

D - April

E - mai

F - Juni

G - July

H - August

Jeg - September

J - Oktober

K - November

L - Desember

Tolk koden for året produktet ble produsert. Neste nummer er det siste sifferet av året produktet ble pakket i. Så hvis antallet av året kode er "6", produktet ble pakket i 2006.

Tolk dag og måned produktet ble pakket ved å se på de neste to sifre. Hvis andre og tredje tall er "2" og "3", produktet ble pakket den 23. i den måneden.

Tolk koden for stedet der produktet ble pakket. Se etter den siste bokstaven. Ifølge Betty Crocker nettside, hvis koden er "W", betyr det at produktet ble pakket på General Mills 'vest Chicago anlegget.

Oversett hele koden som en blokk med informasjon. Å oversette den hypotetisk-kode er oppgitt her, vil du finne følgende informasjon:

A - Dette produkt ble pakket i januar

6 - Dette produktet ble pakket i 2006

23 - Dette produktet ble pakket i 23.

W - Dette produktet ble pakket på vest Chicago anlegget.

Tips og advarsler

 • Merk at dette settet med koder er for produksjonsdato. General Mills sier at produktene har en holdbarhet på minst åtte til tolv måneder. De fleste av dem kan brukes hvor som helst fra to til fire år etter sin produksjon eller utløpsdato.
 • Hvis noen av dine hermetikk ser oppblåst (det kan i seg selv), blir bulkete, eller hvis forseglingen er brutt, kaste dem bort.

Slik kjøper du billig kosttilskudd

Som du sikkert allerede vet, er det et stort kosttilskudd markedet i USA, med dusinvis av merker å velge mellom for alle typer kosttilskudd som du ønsker å ta. Men det du kanskje ikke har lagt merke til er at det kan være en stor variasjon i pris fra en kjøpmann til en annen selv for nøyaktig samme merke av kosttilskudd. Her er hvordan du kan finne de beste tilbudene når du ønsker å kjøpe billig kosttilskudd.

Slik kjøper du billig kosttilskudd

Bli medlemsklubber. De fleste store forhandlere av kosttilskudd har spesielle klubbtilbud hvor du kan få en liten rabatt eller en rabatt etter at en viss mengde kjøp. Noen ganger er disse klubbene kan lønne seg over tid, og de fleste av dem er gratis å delta.

Se for supplerer salg. Når du deltar i en forhandler medlemskap klubb, vil du vanligvis bli lagt til en mailingliste og vil da motta salgsbrosjyrer i en post. Du kan holde et øye med disse brosjyrer for å finne de beste tilbudene på de kosttilskudd som du er interessert i.

Kontroller rabatt racks. Mange murstein og mørtel supplement butikker har rabatt rack med tunge rabatter, noen ganger så høyt som 75 prosent, på kosttilskudd som har fysisk skadet flasker eller kommende utløpsdatoer. Hvis du er komfortable å kjøpe kosttilskudd som har korte hylle datoer, kan du noen ganger finne kjempefint tilbud på disse rabatt racks.

Shop online. Generelt, du kommer til å ha mye bedre hell å kjøpe kosttilskudd for billig på Internett. Online selgere ofte prøve å underby hverandre eller tilbyr spesielle rabatter for å vinne virksomhet, og det er ikke uvanlig å finne nettbutikker som selger spesifikke kosttilskudd for 50 prosent mindre enn nærmeste murstein og mørtel butikken (se Ressurser nedenfor).

Husk å sammenligning-butikk, og være villig til å bruke flere forhandlere. Hvis det er spesielle kosttilskudd som du kjøper regelmessig, sjekk for å se hvem som har det beste tilbudet på at supplement før misligholde å kjøpe alle dine kosttilskudd på ett sted. Noen ganger, hvis du bruker kosttilskudd på regelmessig basis, kan du spare mye penger ved å bruke to eller flere ulike leverandører for Nutritional Supplements.

Hint

 • Når du handler på nettet, kan fraktkostnader legge opp hvis du ikke er forsiktig - men mange nettbutikker tilbyr gratis frakt med spesifikke bestilling størrelser, så bør du vurdere å kjøpe i bulk for å unngå heftig fraktkostnader.
 • Husk at hvis en avtale virker for godt til å være sant, kan det være en grunn. Det har vært tidligere hendelser med noen kosttilskudd som inneholder bly eller andre forurensninger, så det er fornuftig å holde seg til et pålitelig merke.

Hvordan vite om Albuterol er utløpt

Albuterol er en av de mest vanlige foreskrevne legemidler for behandling av astma. Det gis vanligvis i form av en inhalert medisiner, men kommer også i sirup og tabletter. The Food and Drug Administration begynte å kreve legemiddelfirmaer til å sette utløpsdatoer på reseptbelagte medisiner i 1979. Dette sikrer at stoffet er testet til å være sikker og effektiv i det minste til den datoen stoffet selskapet anser medisinen er utløpt. Det er viktig å vite når Albuterol er utløpt.

Bruksanvisning

•  Se på toppen av Albuterol inhalator canister. Det vil være seks bokstaver og tall. Under disse bokstavene og tallene er utløpsdatoen. Utløpsdatoen er i en rekke form, to sifre for måneden deretter fire sifre for året. Som et eksempel, "04 2010", som betyr at det vil utløpe i april 2010.

Se nederst på Albuterol Innånding Solution hetteglass. Den ene siden vil ha mye nummer og den andre siden vil ha utløpsdatoen. Utløpsdatoen vil være i form av to sifre for måneden og to sifre for året. Som et eksempel "01 10", som betyr den utløper i januar 2010.

Se på flaske dine Albuterol piller eller sirup. Vanligvis, på nedre høyre hjørne vil være ordene "Utløper" eller muligens "Kast Etter," avhengig av apoteket. Du vil se to sifre for måneden og to sifre for året i form av "01/10", eller to sifre for måneden og fire sifre for året, som i "01 2010." Begge disse mener utløpsdatoen er januar 2010.

Tips og advarsler

 • Hvis du holdt boksen som inhalatoren kom inn, vil utløpsdatoen også være på det, i nedre høyre hjørne.
 • Ampullen kommer i en foliepakke med utløpsdatoen som er stemplet på. På bunnen av foliepakke, er det to bokstaver og to tall, etterfulgt av måneden og året ampullen utløper, som i "Jan10." Også, foliepakkene kommer i en boks som har utløps trykt i nedre høyre hjørne.
 • Aldri la dine medisiner der de er utsatt for varme, som et bad medisinskapet, eller en bil. Dette vil svekke deres effektivitet.
 • Hvis du føler til enhver tid at Albuterol ikke fungerer for deg, ta kontakt med din lege umiddelbart.

Finne ut om utløpt medisinering er god

Finne ut om utløpt medisinering er god


Medisinering har en utløpsdato, og det er viktig å forstå risikoen ved å ta den etter at den er utløpt. I det minste, kan utgått medisinen ikke fungerer så godt. I noen tilfeller, når medisinen har utløpt det kan bli giftig, og tar det kan være dødelig. Generelt er det best å forkaste alle medisiner når den er utløpt.

Bruksanvisning

•  Forskning medisiner som du tar, slik at du er kunnskapsrik på hva som skjer med den når den når utløpsdatoen. Pass på at du lærer farene forbundet med medisiner før du selv vurdere å ta den etter at den er utløpt. Nitroglycerin tabletter og Adrenalin, blant andre, kan føre til døden hvis tatt etter utløpt.

Vit hva medisinen ser ut. Hvis vurderer å ta utløpt medisiner, se på det først for å se om det er noen endringer i utseendet. Hvis fargen har bleknet, eller det ser ut som det har absorbert fuktighet, ikke ta den. Men ikke alle medisiner endre på utseendet når de har gått dårlig, så dette er ikke alltid en pålitelig vurdering.

Bruk sunn fornuft når det gjelder utløpt medisinering. Hvis medisiner er bare et par dager tidligere utløpsdatoen, sjansene er bedre at det fortsatt kan være bra. Hvis medisinen du vurderer å ta er måneder eller år, etter utløps, er det ikke verdt risikoen for å ta den.

Ring apoteket og fortelle dem navnet på medisiner og utløpsdatoen som er trykt på flasken eller pakken. Spør ham om det er trygt å ta medisiner.

Snakk med legen din før du tar utløpt medisiner. Hun bør også være i stand til å fortelle deg om risiko forbundet med din medisinering.

Tips og advarsler

 • Kjenn din bruk av medisiner og kjøpe det i mindre mengder, slik at den ikke utløper før du har sjansen til å bruke det hele.
 • Det er viktig å avhende alle utløpt medisiner. Spyling av medisiner ned i toalettet kan forurense vannforsyningen. Ring apoteket for å spørre om hvordan du kaster det. De kan du ta den med til dem slik at de kan kaste det på riktig måte.
 • Riktig lagring er nødvendig for alle medisiner. Hvis feil eksponert for fuktighet, varme eller lys. medisiner kan miste sin styrke før de når utløp.

Tar utløpt OTC narkotika

Tar utløpt OTC narkotika


Over-the-counter narkotika er stort sett laget for å behandle milde betingelser og ta bort midlertidig smerte eller smerter fra hodepine, allergier, eller forkjølelse og influensa. Medisiner kan sitte i et skap i årevis uten en person som trenger å bruke dem og bare se dagens lys når hun blir syk og trenger å ta dem. Men det er risiko involvert i å ta utløpt medisiner, enten resept eller over skranke.

Grunner for utløpsdatoer

I 1979 begynte Food and Drug Administration krever narkotika produsenter å stemple en utløpsdato på sine produkter. For de fleste medisiner, kan dette være opp til tre år, selv om noen reseptbelagte medisiner som flytende antibiotika kan ha mye kortere levetid spenner. Utløpsdatoen er en garanti fra produsenten om at medisin aktive ingredienser vil fungere riktig og ikke være farlig å ta opp til den tiden.

Risiko for Utløpt medisin

En utløpt over-the-counter narkotika kan ha mistet noe av sin styrke. For eksempel kan noen av aspirin i en hodepine tablett har degradert, og dette kan ha mindre effekt på å lindre hodepine. En medisin med mindre potens kan være ubetydelig for mild sykdommer som forkjølelse hos voksne, men det kan være farlig for barn, for eksempel hvis en hostesaft ikke kontrollerer feber. En over-the-counter narkotika som ikke fungerer kan også bety den syke mister dager på jobb eller føles syk i lengre tid enn det som ellers ville vært tilfelle.

Medisin komponenter synes ikke å degradere inn farlige stoffer bortsett fra antibiotika tetracyklin, noe som kan være farlig gått ut på dato selv om rapport om dette er kontroversielt blant forskere.

Lagringsproblemer

Produsenter beregne utløpsdatoer ved å utføre holdbarhet studier. Legemidlene kan lagres kjølig og tørt som de optimale lagringsforhold nevnt på medisin etiketten. Men hvis en person holder sin medisin i et skap i det varme og fuktige forhold for et bad, kan dette øke hastigheten på utløps prosessen. Noen ledetråder at medisinering er definitivt ikke egnet til å ta inkluderer pulvertabletter, misfargede narkotika, et stoff som avgir en sterk lukt, skyet væsker, kremer som er herdet eller beholdere som er sprukket.

Fordeler for Produsenter av utløpsdatoer

En kyniker vil kanskje si at korte utløpsdato nytte produsenten fordi forbrukeren må gå ut og kjøpe flere over- the-counter narkotika når de gamle utløper. Men utløpsdato er en sterk retningslinje at medisiner er uegnet forbi denne datoen, og de fleste over-the-counter narkotika er relativt billige og enkle å skifte ut.

Hvordan til Store Xalatan øyedråper

Det generiske navnet for Xalatan øyedråper latanoprost. Denne medisinen er påføres lokalt i øynene; Det er ikke ment å bli brukt oralt. Xalatanbehandling øyedråper brukes for glaukom pasienter, så vel som de med okulær hypertensjon. Dette stoffet kan redusere okulær trykket og bidra til å forhindre synstap. Det er viktig å følge legens doseringsanvisningen nøye. Hvis du har problemer med å administrere dine øyedråper, spør legen din om hjelp. Fortell legen din om eventuelle bivirkninger du opplever. Lagring Xalatan øyedråper er enkel; bare følge noen sikkerhetsregler enkle.

Bruksanvisning

Lagre en uåpnet flaske Xalatan øyedråper i kjøleskapet ditt.

Ikke oppbevar denne medisinen på badet. Det bør holdes borte fra overdreven fuktighet, lys eller varme. Lagre en åpnet flaske Xalatan øyedråper ved romtemperatur.

Hold øyedråper utilgjengelig for eventuelle barn. Holde lokket tett tillukket. Hvis du mistenker at et barn kan ha svelget eller hatt annen kontakt med øyedråper, må du kontakte Gift for instruksjoner.

Ikke bruk denne medisinen hvis du ser partikler som flyter i øyedråpene. Du bør heller ikke bruke øyedråpene hvis du oppdager at de har endret farge eller utseende.

Hold dropper rent ved å ikke tillate det å berøre hvilken som helst overflate, inkludert øyet eller øyelokket. Det kan bli forurenset og forårsake en infeksjon. Hvis du tror din dropper kan være forurenset, må du slutte å bruke det og ringe legen din.

Skal ikke gis Xalatan øyedråper som er åpnet i mer enn seks uker. Hvis flasken har vært åpen så lenge, ringe legen din for å få en ny resept. I tillegg, sjekk medisinen utløpsdato. Kast bort noen øyedråper som har utløpt.

Farene ved Utløpt Food Mix

Farene ved Utløpt Food Mix


Nesten hvert stykke mat som selges i en butikk kommer med en utløpsdato, herunder hermetikk og mat mikser. Butikker vanligvis rotere lager, noe som gjør at eldre matvarer selges før nyere og at utgåtte matvarer er ikke venstre sitter på hyllene. Mange butikker plasserer matvarer på salg eller klaring når maten nærmer seg utløpsdato. Å spise et utgått mat mix kommer med visse problemer.

Endringer i Taste

Når du bruker et utgått mat mix, risikerer du å miste den opprinnelige smaken av miksen. Som blanding sitter på hyllene, begynner det å miste sin opprinnelige smaken. Maten kan ta på seg en litt metallisk smak, spesielt hvis du bruker en blanding lagret i aluminiumsbokser. For tørkede kakemikser, brødblandinger og hvilken som helst type av blanding som er lagret i en plastpose, kan det ferdige produkt utvikle en svakt plastisk eller bitter ettersmak. Vokt dere for bokser igjen sitter på en hylle overfor en vindu og bokser som har en falmet etikett på grunn av soleksponering, som problemet er verre i disse produktene.

Listeria

Listeria er en type av infeksjon forårsaket av å spise noen utløpte matvarer. Bakteriene er vanligvis finnes i animalske produkter, blant annet rått kjøtt og upasteurisert ost, samt noen andre typer kjøtt og melkeprodukter. Det er mindre sannsynlig i mat mikser fordi de blander bruke bearbeidet mat. De med svekket immunforsvar, inkludert de med diabetes, barn og eldre, er mer utsatt for å utvikle en Listeria-baserte sykdom.

Forebygging

Når du kjøper og holde mat mikser i hjemmet ditt, sørg for at du roterer lager like butikkene rotere gammelt og nytt lager. Hver gang du tar et nytt produkt inn i hjemmet ditt, legg det bak de eldre produkter. Hvis en utløpsdato er oppført på emballasjen, og deretter skrive den datoen på forsiden av boksen i store bokstaver, med en svart markør. Omskriving datoen gjør det lettere å finne dato og bruke den før den når utløpsdatoen.

Betraktninger

Datoen som er oppført på produktet kan ikke vise den faktiske utløpsdatoen på produktet. Ofte produsenter liste en ut på dato og ikke en utløpsdato. Den ut på dato indikerer når butikken skal selge varen og indikerer når den når sin friskhet dato. Les alltid datoen nøye og se etter et salg etter eller utløp setning nær dato.

Sikkerhet for Bruke Utløpte Vitaminer

Sikkerhet for Bruke Utløpte Vitaminer


Enten du tar vitamin C for å hjelpe øke immunsystem, eller en kapsel av olje av oregano for å bekjempe plagsomme allergier, har vitaminer blitt en del av hverdagen. Men når du velger å ta vitaminer, ønsker du dem til å fungere skikkelig. Husk å sjekke utløpsdatoen på flasken før du knekke den åpen.

Potens

Ingrediensene i vitaminer brytes ned over tid, for derved å endre styrken eller potens av vitaminer selv. Tar vitaminer etter utløpsdatoen vil ikke ha samme effekt som å ta en nyere vitamin. The Federal Drug Administration (FDA) krever ikke produsenter av vitaminer, også kalt kosttilskudd, å liste en utløpsdato på sine etiketter, så undersøke emballasjen når du kjøper vitaminer for å se at den inneholder alle viktige utløpsdato.

Varians

Ikke alle vitaminer vil ha samme holdbarhet. Forskjellige typer vitaminer brytes ned hurtigere enn andre, og forskjellige måter å behandle de vitaminer påvirke deres holdbarhet. Derfor er det viktig å stole på vitaminer som listen sin utløpsdato på emballasjen og å rette seg etter nevnte dato.

Toksisitet

Selv om utløpte vitaminer ikke skade kroppen ved å bli toksisk eller giftig, vil den ønskede effekt av et vitamin ikke produseres fordi ingrediensene bryte ned og fordelene blir svakere med tiden.

Lagring

Måten du lagre vitaminer kan påvirke en vitamin holdbarhet også. Lagre kosttilskudd i et kjølig, mørkt sted, for eksempel en medisinskapet i et temperaturkontrollert hjem. Sterk varme eller fuktighet, for eksempel, kan fremskynde nedbrytningen av ingredienser i vitaminer, noe som gjør dem utløpe tidligere enn det som er lagt ut på deres etikett.

Betraktninger

Rådføre seg med legen din før du starter noen ny vitamin-regimet, som hun vil være klar over eventuelle interaksjoner med medisiner du tar for tiden. Hold legen din oppdatert når du slutter å ta vitaminer i tillegg, slik at hvis hun trenger å foreskrive medisiner eller annen grunn, hun kjenner rutinen. Også vurdere å sette den økonomi-sized flaske vitamin C tilbake på sokkelen og se igjen på mindre flasker. De kan koste en smidge mer på den tiden, men minst du vet at du kan bruke det hele før utløpsdatoen vevstoler.

Hva bør du gjøre med utløpt vitaminer?

Ifølge Mayo Clinic, vitaminer og mineraler bidra med vekst og reparasjon av vev og celler. Du kan få det meste av vitaminer fra mat, spesielt friske grønnsaker og frukt, men du må kanskje vitamintilskudd for helsemessige forhold eller for å gjøre opp hva som mangler i kostholdet ditt. Hvis vitaminer nå sin utløpsdato før du kan bruke dem, bør du vurdere måter å kvitte seg med dem.

Kompost

Male opp dine gamle vitaminer i en kaffekvern og legge dem til kompost. Hvis du eller noen du kjenner bruker kompost for hagearbeid, kan ekstra vitaminer berike jorda. Ifølge Mayo Clinic, utløpt vitaminer miste potensen. Potens kan forbli den samme for små spor av mineraler. Jord fordeler fra flere mineraler som magnesium.

Hvis du har stueplanter, dryss knust vitaminer i potten. Anlegget vil spesielt ha nytte av ekstra mineraler.

Flush

Skyll dine utløpt vitaminer ned i toalettet. Ifølge urte farmasøyt og naturopathic lege David J. Foreman, R.Ph., ND, kan du skylle utløpt vitaminer ned i toalettet. Flushing vitaminer vil ikke forårsaker skade på septiktank. La de vitaminer for å oppløse før spyling. Noen av de mineraler kan ende opp tilbake i vannsystemer som er koblet til et kommunalt kilde. Disse mineraler kan ende opp på bunnen av en holde dam eller tilbake i bakken hvis noen kloakkvann blir filtrert og deretter anvendes på andre måter. Spyle dem i små mengder på en gang. Resirkulere plast vitamin beholdere.

Trash

Kast utløpt vitaminer i søpla. Dette er den mest sløsende måte å bli kvitt av vitaminer fordi de vil mest sannsynlig ende opp i et deponi, og det vil ta dem lang tid å bryte ned og mate jord. Den plastflaske tar mer tid enn de vitaminer for å bryte ned.

Advarsel

Hvis du gjør kaste vitaminer bort i søpla, må du passe på at barn ikke har tilgang til papirkurven. Hvis et barn får i en hel flaske utløpte vitaminer, er det potensial for leverskade. Vitaminer og jern kan være dødelig i høye doser, selv når styrken har blitt kompromittert. Du har ingen måte å vite hvor potent vitaminer er selv når de er utløpt. Noen mineraler og visse vitaminer kan holde sin styrke lenger enn andre.

Hvordan kan jeg vite utløpsdatoen på hermetikk?

Hvordan kan jeg vite utløpsdatoen på hermetikk?


Bestemme utløpsdatoen på hermetikk kan være vanskelig. De fleste produsenter i dag bruker en "best med" datostempel som de er nølende til å bruke en "utløpsdato." Den "beste" dato er den anbefalte datoen for den beste smaken og kvaliteten. Det er foreslått å bruke denne datoen som utløpsdatoen for sikkerhet og kvalitet.

Hvordan kan jeg vite utløpsdatoen på hermetikk?

•  Inspiser toppen og bunnen av boksen for teksten. Dette vil bli skrevet ut på kan i seg selv og ikke etiketten.

Finn uttrykket "Best av" i teksten.

Finn dato følgende ordene "Best av." Datoen kan også være plassert på kan uten tekst knyttet til den.

Tolk datoformatet som brukes. Standard datoformat MM / DD / ÅÅÅÅ, med eller uten skråstreker. Andre kan bare vise måneden og året, for eksempel 12-2008 eller desember / 2008.

Hint

 • Hvis du ikke finner noen dato, eller fortsatt har spørsmål, kan du ringe produsenten og spørre dem om deres dato kodesystem. "Best av" eller Utløpsdatoen er trykt på bokser for en grunn. Ikke konsumere utgått mat som det kan være skadelig for helsen din.

Slik leser du utløpsdatoen på hermetikk

De fleste matvarer i dag kommer med en "best" dato. Dette er faktisk ikke en utløpsdato, men mer som en tid der innholdet vil være best å konsumere. Det anbefales at du behandler datoene som utløpsdatoer for sikkerhet og best kvalitet. Imidlertid kan datoformatet eller sted noen ganger være forvirrende eller vanskelig å finne.

Slik leser du utløpsdatoen på hermetikk

gjennom din pantry Søk etter hermetikk som ikke ble nylig kjøpt. Disse er vanligvis på baksiden av sokkelen.

Løft kan og inspisere toppen og bunnen for teksten trykt på kan selv, ikke etiketten.

•  Se etter uttrykket "beste med" i teksten.

Finn datoen etter uttrykket. Datoen kan også være alene, uten uttrykket.

Legg merke til datoformatet som brukes og tolke den "beste av" eller utløpsdato tilsvarende. De fleste bokser liste datoen i en standard MM / DD / ÅÅÅÅ format, noen med eller uten skråstreker. Andre bare liste måneden og året 12-2008, eller desember / 2008.

Hint

 • Ikke å finne en dato stavet ut på kan? Produksjonsdatoen er trolig oppført i kode; besøke Mealtime.org for informasjon om lesing de kodede produksjonsdatoer. Deretter legger 2 år til at produksjonsdato for en omtrentlig utløpsdato.
 • Hvis du fortsatt har problemer kan du ringe produsent og prøve å spørre dem til å snakke deg gjennom dating kode på kan.
 • Mye av informasjonen i teksten er plante informasjon ikke nødvendig å finne datoen.
 • Noen bokser bare vise et år og måned. Tenk på dato for å være den første dagen i det børsnoterte måned.
 • "Best av" eller utløpsdatoer er på kanner for en grunn. Ikke konsumere utgått mat som det kan være skadelig for helsen din.

FDA Food Retningslinjer for utløp & Best før-datoer

En utløpsdato er en guide til forbruker med angivelse av dato sist at en matvare kan inntas før det anses bortskjemt. Denne datoen er vanligvis uttrykt på matvaren etikett. The Food and Drug Administration har ingen spesifikke retningslinjer for mat bortsett fra baby formel.

Baby Formula

The Food and Drug Administration krever bare best før og utløps etiketter på baby formel, ifølge Pallavi gogoi i en "Business Week" artikkel fra oktober 2006 baby formel er nødvendig for å inneholde en bestemt mengde av visse næringsstoffer som er angitt på etiketten. Når babyen formel har stått ubrukt i en viss tid, reduserer næringsverdi og formelen kan klumpe seg sammen, blokkerer baby flaske brystvorten.

Betraktninger

Det finnes ingen offisiell system for merking av matvarer som er akseptert over hele USA, i henhold til United States Department of Agriculture. Mat dating generelt ikke kreves av føderal lov, men i nesten 20 stater over hele Amerika, er en slags åpen datomerking som kreves. I andre blir nesten ingen mat merket med utløpsdatoer.

Expert Insight

Utløp og best før etikettene ikke er ment å være absolutte regler på når du skal kaste maten bort, University of Georgia matvitenskap professor, Mark Harrison, fortalte "Business Week." Mange ganger, de datoene er en indikator på kvaliteten i stedet for sikkerheten. Utløpsdatoene er kun ment som Rough Guides. Hvis du spiser noe som er bare forbi sin salg etter dato, er det neppe sannsynlig å gjøre deg mye skade.

FDA Utløps Supplement Dato Regler

FDA Utløps Supplement Dato Regler


I USA, er alle merke prosedyrer for mat, medisiner, kosmetikk, medisinsk utstyr og kosttilskudd guidet av den føderale Food and Drug Administration (FDA). Reglene for hva som må ligge på en etikett varierer avhengig av hvordan FDA klassifiserer et produkt. Hvorvidt en utløpsdato må vises på etiketten avhenger av denne klassifiseringen og er forskjellig for "kosttilskudd" og "mat".

Rollen til FDA

FDA bestemmer reglene produsenter av kosttilskudd må følge hvis de markedsfører sine produkter i USA. Men i motsetning til med narkotika, FDA ikke pre-godkjenne en helse supplement før den er på markedet. Sikre sikkerhet og nøyaktighet på merking forblir produsentens ansvar. FDA overvåker sikkerheten og påstander om kosttilskudd som allerede er på markedet, men har ingen pre-godkjenningsprosessen.

FDAs definisjon av et kosttilskudd

Forskjellen mellom matvarer og kosttilskudd ble definert av FDA i 1994. Selv om de fleste kosttilskudd er knyttet tett til mat, de er differensiert som muntlig produkter ment å supplere en persons kosthold. De mest vanlige kosttilskudd er "vitaminer, mineraler, urter eller andre planteekstrakter, aminosyrer og stoffer som enzymer, vev, organ glandulars og metabolitter."

Utløps Supplement

Hvorvidt et supplement har en utløpsdato er helt avhengig av den spesifikke supplement. FDA krever ikke kosttilskudd for å ha utløpsdatoer. Snarere anbefaler FDA som supplement produsenter inkluderer en utløpsdato, "hvis den støttes av gyldige data som viser at det ikke er falsk eller villedende."

Slik Doner eller resirkulere utløpte medisiner

Slik Doner eller resirkulere utløpte medisiner


Medisiner som har utløpt skal ikke lenger brukes fordi effekten av medisinen kunne avta over tid. Medisinering må ikke skylles ned i toalettet eller kastes i vasken på grunn av sin effekt på jord, vann og dyreliv. I stedet kan medisiner som ikke lenger er brukbare doneres eller resirkulert. En rekke alternativer er tilgjengelige for å kvitte seg med utgåtte medisiner på en sikker måte.

Bruksanvisning

•  Rengjør medisin skap eller en skuff et par ganger hvert år. Se på utløpsdatoer på alle flaskene, og skille de utgåtte medisiner fra de som fortsatt kan brukes.

Kontakt et apotek eller legekontor. Mange ganger, er et resirkuleringsnarkotikaprogram tilbød å trygt avhende utgåtte medisiner.

Forskning for å se om området samfunnet har et returprogram for legemidler. Dette er vanligvis et program som lar enkeltpersoner til å bringe ubrukt medisin til et sentralt sted. Byen håndterer da riktig avhending av medisiner, enten gjennom donasjon eller resirkulering.

Call gratis klinikker i byen eller området der du bor. Be om informasjon om å donere utgåtte medisiner. Noen ganger er disse steder vil akseptere donasjoner som skal brukes i andre deler av verden.

Tips og advarsler

 • Hvis kaste bort en utløpt medisiner, legg den i en lukkbar pose eller beholder med et annet stoff som katt liter eller kaffegrut. Forsegle posen tett og legg den i søpla.
 • Ikke forsøk å donere noen medisiner som virker misfarget eller skadet.