Digidexo.com

gjennomsnittlig blodtrykk

Hva er gjennomsnittlig blodtrykk på en Mann?

Hva er gjennomsnittlig blodtrykk på en Mann?


Mens både menn og kvinner søker det samme normalt blodtrykk lesing av 120/80, kan variasjoner kjøre det nummeret opp eller ned naturlig under daglige aktiviteter. Det er ingen sann gjennomsnittet for menn, som det er så mange variabler. Hvert kjønn har en tendens til å slite med høyt blodtrykk på ulike stadier av voksenlivet.

Definisjon

Blodtrykket er kraften av blodstrømmen i hjertet og blodårene.

Tolkning

Ifølge American Heart Association (AHA), blodtrykket opplesninger består av to tall. Jo høyere tall angir blodtrykket i løpet av hjerte sammentrekning, mens det lavere tall angir blodtrykket, mens hjertet slapper.

Gjennomsnittlig blodtrykk

Det er ingen forskjell mellom mannlige og kvinnelige målinger; en lesning av 120/80 regnes som den "normale" tall for en frisk voksen. Blodtrykket kan variere fra 120/70 til 140/90, avhengig av fysisk stress eller tiden på dagen.

High Blood Pressure

Ifølge AHA, menn har større risiko for høyt blodtrykk enn kvinner inntil midten alder, når kvinner blir mer sannsynlig enn menn for å få tilstanden. Gravide kvinner også overfor økt risiko for høyt blodtrykk.

Kontrollere blodtrykket

AHA anbefaler å kontrollere faktorer som vekt, saltinntak, alkoholforbruk, røyking og stress for å opprettholde normalt blodtrykk.

Gjennomsnittlig blodtrykk opplesninger Per Age

Gjennomsnittlig blodtrykk opplesninger Per Age


Livskvalitet betraktelig da sunn livsstil opprettholdes. I USA, om lag 50 millioner mennesker lider av høyt blodtrykk. Venstre ubehandlet, kan tilstanden føre til nyresvikt, hjertesykdom, slag eller død. Viktigheten av å overvåke blodtrykket er kritisk.

Funksjon

Blodtrykket er kraften av blod på veggene i blodårene som blodet sirkulerer gjennom vener, arterier og kapillærer. Beregningene er representert med to målte tall; systolisk trykk og diastoliske trykket. I skriftlig format, vises systolisk nummer først.

Blodtrykket opplesninger

Det er tre områder for blodtrykk som identifiserer helserisiko. Normal blodtrykk hos en voksen person er ca 120/80, høyt blodtrykk kjent som hypertensjon er 140/90 eller høyere, og en hvilken som helst kombinasjon nedenfor 120/80 regnes lavt blodtrykk kjent som hypotensjon. Blodtrykksmålinger kan variere avhengig av emosjonell tilstand, holdning, aktivitet eller temperatur. Readings fra et gjennomsnitt på to separate målinger bør vurderes å gjøre rede for disse variantene.

Blodtrykket varierer etter alder

Diagrammet nedenfor ifølge www.disabledworld.com, er en refleksjon av gjennomsnittlig områder for blodtrykket på ulike aldre:

Alder 15 til 19 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 105 117 120
Diastolisk Range 73 77 81

Alder 20 til 24 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 108 120 132
Diastolisk Range 75 79 83

25 til 29 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 109 121 133
Diastolisk Range 76 80 84

30 til 34 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 110 122 134
Diastolisk Range 77 81 85

35 til 39 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 111 123 135
Diastolisk Range 78 82 86

40 til 44 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 112 125 137
Diastolisk Range 79 83 87

45-49 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 115 127 139
Diastolisk Range 80 84 88

50-54 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 116 129 142
Diastolisk Range 81 85 89

55-59 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 118 131 144
Diastolisk Range 82 86 90

60-64 Min. Avg. Maks.
Systolisk Range 121 134 147
Diastolisk Range 83 87 91

Advarsel

Høyt blodtrykk symptomer kan omfatte svimmelhet, blodig nese eller hodepine. Disse symptomene kan ikke vises uttalt for år før høyt blodtrykk er i sin avanserte stadier og muligens livstruende. Oppsøke lege for regelmessig vurdering av blodtrykk og eventuelle symptomer som kan være relatert til blodtrykket status.

Betraktninger

Blodtrykket kan bli påvirket av vekt, diett, mosjon og medisinering. Dietter som inneholder lite natrium eller ingen natrium valg, grønnsaker, magre alternativer og magre eller meatless alternativer kan hjelpe med å kontrollere høyt blodtrykk. En halvtime med mosjon daglig kan senke blodtrykket. Oppsøke lege for et program som overvåker eller reduserer høyt blodtrykk nivåer.

Hva er gjennomsnittlig blodtrykk for et menneske?

Opprettholde normalt blodtrykk er svært viktig. Heldigvis kan sunne livsstilsvalg gå en lang vei i å opprettholde et normalt nivå; du kan ta medisiner om nødvendig også.

Blood Pressure Numbers

Den øverste nummeret måler blodtrykket ditt mens hjertet slår og bunnen tiltak trykket mellom beats.

120/80 eller lavere angir ideelle blodtrykk. En lesning av 90/60 indikerer lavt blodtrykk. Enhver avlesning med den øverste rekke falle mellom 120 og 139 og bunnen mellom 80 og 89 anses pre-hypertensjon. En avlesning på 140/90 eller høyere indikerer høyt blodtrykk.

Viktigheten av normalt blodtrykk

Høyt blodtrykk kan føre til en rekke problemer, inkludert hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt, synstap og nyreproblemer.

Diett for sunt blodtrykk

Begrense saltinntak til 2400 mg eller mindre. 1500 mg eller mindre kan dramatisk påvirke nivåene. Spis en diett rik på hele, ubehandlet mat som frukt, grønnsaker, bønner og helkorn. Spis mat rik på kalium. Begrense alkohol.

Livsstils forslag

Håndtere stress. Ikke røyk. Opprettholde en sunn vekt. Øv dyp pusting. Øvelse for 30 minutter daglig.

Medisiner

Du kan ta medisiner hvis livsstilsendringer alene ikke kan senke blodtrykket. De fungerer på forskjellige måter; noen redusere væskevolum av blod mens andre utvider blodårene eller slappe av blodkar. Ofte foreskrevet medisiner inkluderer Capoten, Diovan, Lopressor og Procardia.

Kan Coffee føre til høyt blodtrykk?

Det ser ikke ut til å være en helt entydige svar på spørsmålet om hvorvidt kaffe forårsaker høyt blodtrykk. I noen mennesker, som kan være ekstremt følsomme for koffein, kan dette være tilfelle. I andre mennesker som er vanlige koffein brukere, ser det ikke ut til å ha noen innvirkning på blodtrykket rente overhodet. Selv i andre tilfeller ser det ut til at koffein kan være fordelaktig å holde blodtrykket nede.

Expert Insight

Dr. Sheldon G. Sheps av Mayo Clinic rapporterer at mengden koffein som finnes i 02:58 kopper kaffe er i stand til å heve systoliske trykket 3 til 14 millimeter kvikksølv (mm Hg) samt heve diastolisk trykk 4 til 13 mm Hg hos personer uten høyt blodtrykk. Effekten av koffein på blodtrykket kan være mer uttalt hos noen som ikke regelmessig konsumerer koffein.

Teorier / Spekulasjoner

Forskere har konkludert med at koffein kan stimulere binyrene, forteller det å frigjøre mer adrenalin og kortisol. Når dette skjer, kan blodtrykket øke. Det troen av noen forskere at koffein fører til at blodårene til å trekke ved å blokkere hormonet adenosin, som bidrar til å holde fartøyene bredt, ifølge Mayoclinic.com

Mixed Outcomes

Studier har vist at mennesker som regelmessig drikker koffein har en høyere gjennomsnittlig blodtrykk enn de som ikke bruker koffein. Men studier har også vist at de som drikker koffein regelmessig synes å utvikle en toleranse for det, og til slutt er det ikke synes å være en langsiktig effekt på blodtrykket.

Kvinner

En annen studie viste at kvinner som drikker koffeinholdige drikker (ikke inkludert kaffe) kan kjøre en høyere risiko for å utvikle høyt blodtrykk, mens kvinner som drikker kaffe med koffein kan faktisk ha en redusert risiko for høyt blodtrykk.

Effekter

Enda mer forvirrende er resultatet av en studie gjort i 2007, ifølge Mayo Clinic, som viste at kvinner som drikker seks kopper koffeinholdige skrinet per dag har en lavere risiko for høyt blodtrykk enn kvinner som drikker tre eller færre kopper daglig . Men den samme studien bemerket at kvinner og menn som aldri drikker kaffe har også lavere risiko for å anskaffe høyt blodtrykk.

Bevis

Matt Pitcher, en sertifisert fitness trener, av Ineedcoffee.com, bemerker at en 1997 studie utført av National Institute of Healths Joint National Committee on forebygging, avdekking, vurdering og behandling av høyt blodtrykk fant at det var "ingen direkte sammenheng mellom koffein inntak og forhøyet blodtrykk ... i de fleste epidemiologiske undersøkelser. " I tillegg studier vurdert i Progress in Cardiovascular Diseases konkludere med at endringer i blodtrykket ikke ser ut til å oppstå når koffein regelmessig fortært.

Betraktninger

Hvis du tror koffein forårsaker blodtrykket til å gå opp, sjekke blodtrykket innen 30 minutter av å drikke en koffein drikke som du vanligvis spiser. Ifølge Mayoclinic.com, om blodtrykket øker med 5 til 10 poeng, kan du være svært følsomme for koffein og bør vurdere å kutte ned.

Forklaring av blodtrykk

En av de vitale tegn på at lege eller pleieassistent tar på hvert legebesøk er blodtrykk. Blodtrykket er en verdi som brukes til å måle den kraft som skapes ved å sirkulere blodet når den beveger seg gjennom arterier i kroppen. Overvåking blodtrykk gjør at medisinske fagfolk til å vurdere om en pasient kan ha et problem med hypertensjon eller hypo-spenning.

Innhenting Målinger

Det verktøy som brukes for å oppnå en blodtrykksmåling er formelt kjent som en blodtrykksmåler eller blodtrykk maskin. De fleste kontorer bruker automatiske maskiner som tar målingene og vise dem på en liten digital skjerm, men det er tider og situasjoner når manuelle målinger er tatt. Slik tar manuelle målinger, blir mansjetten plassert på den øvre arm og pumpet fullt av luft. Når lufttrykket i mansjetten når 200 mm Hg på måleren, blir luften sluppet langsomt, mens den medisinske profesjonelle lytter gjennom et stetoskop kjedelig for tapping lyder skal begynne og slutte. Begynnelsen av lydene markerer det systoliske trykket, mens den ende av lydene markerer det diastoliske trykk, noe som gir de to tall som utgjør en blodtrykksmåling.

Variasjoner og normer

Blodtrykksmålinger varierer fra tid til annen, og er avhengig av en persons daglige kosthold, nåværende kroppstemperatur, siste fysiske aktiviteter og emosjonelle tilstand, blant andre faktorer. Sunn blodtrykk standarder som styrer det systoliske trykket bør være i området fra 90 til 119 mmHg, og det diastoliske trykk i området fra 60 til 79 mmHg. Gjennomsnittlig blodtrykk varierer fra ett individ til et annet, og bør overvåkes for å finne ut om det er et problem.

Problemer og mulige utfall

Hypertensjon er en tilstand hvor en person gjennomsnittlig blodtrykk lesing er mer enn 120 systolisk og diastolisk mer enn 80. Hypertensjon betyr at hjertet arbeider enda vanskeligere å presse blodet gjennom kroppen, som strekker seg ut av hjertet og gjør den svakere. Hypertensjon har vært knyttet til nyresvikt, aneurismer og hjertesykdommer som slag og hjerteinfarkt.

Lavt gjennomsnittlig blodtrykk, eller hypo-spenningen blir en bekymring når andre faktorer, for eksempel utmattelse, svimmelhet eller besvimelse oppstå som et resultat. Hypo-spenning resultater i kroppens deler ikke mottar tilstrekkelig tilførsel av oksygenrikt blod som de krever.

Remedy

Medisiner for å senke blodtrykket kan fås ved å besøke en lege, men naturlig rettsmidler har vist seg effektiv i å senke blodtrykket. Måter å redusere blodtrykket inkluderer: ser på din vekt, trene, redusere saltinntaket og slutte å røyke.

Betraktninger

Ikke bli skremt hvis en blodtrykksmåling er høy for en enkelt lese; husk at det er avhengig av mange faktorer. Hvis verdiene ser ut til å få høy bare under legebesøk, kan pasienten ha "hvit frakk syndrom." Dette betyr ganske enkelt at de blir nervøse og deres blodtrykket stiger når de besøker legen.

Normalt blodtrykk Range for kvinnerBlodtrykket er kraften av blodet mot blodårene. Når den måler over normalt nivå, det kalles høyt blodtrykk og øker risikoen for å få slag. Det er også en forløper til hjerte og nyresykdommer. Når du har denne medisinsk tilstand, hvis årsaken er ukjent, er det svært vanskelig å gjøre det gå unna. Medisinering, spesiell diett og mosjon bidra til å redusere den. Kvinner har unike blodtrykksrelaterte problemer forårsaket av andre fysiske forhold.

Grunnleggende

Blodtrykket alltid blir registrert med ett nummer, deretter en skråstrek, deretter et annet nummer ved siden av eller under den. Det systoliske, eller øvre tallet, kommer alltid først. Det er trykket når hjertet faktisk slår. Det diastoliske nummeret er på bunnen, og bør være et mindre antall. Dette er trykket mellom hjerteslag. Tallene er en måling av millimeter kvikksølv (mmHg) registrert på blodtrykksmansjett enhet.

Identifikasjon

Et blodtrykk på 120/80 eller lavere regnes som normalt for voksne, kvinner inkludert. Utvalget over dette, med systolisk under 140 og diastolisk under 90, regnes som borderline og bør overvåkes nøye. Noe konsekvent over 140 over 90 kalles hypertensjon eller høyt blodtrykk, og må tas opp. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute, 25 prosent av alle voksne amerikanere har høyt blodtrykk.

Betydning

Kvinner kan utvikle økt blodtrykk med utbruddet av graviditet, bruk av p-piller og i overgangsalderen. De kan ikke ha høyt blodtrykk, men bør følges nøye. Høyt blodtrykk under svangerskapet kan føre til mindre fødselsvekt eller tidlig ankomne i babyer og nyre eller andre helseproblemer for mødre. Fedme og arvelighet også plassere kvinner har høyere risiko for hypertensjon. Ifølge American Heart Association, afro-amerikanske kvinner har statistisk høyere gjennomsnittlig blodtrykk enn deres kaukasiske kolleger.

Betraktninger

For å redusere blodtrykket lesing nivåer, måle det i morgen før du starter din daglige rutine. Hvis du besøker et legekontor, unngå ettermiddag avtaler og hektisk aktivitet før du ankommer. Ta noen rolige minutter å slappe av før du måler blodtrykket. Ikke ta dype åndedrag; bare puste normalt. Hold føttene flatt, ikke krysset, og ikke flytte rundt eller snakke mens din blodtrykksmåling er tatt.

Tips

Sjekk blodtrykket minst annethvert år, oftere når det er mistanke om et problem. Å holde et tett øye med blodtrykket, overvåke deg hjemme og rapportere resultatene til legen din som du ba om. De fleste drugstores bære manuelle mansjetter. Finn et med en automatisk digital avlesning for letthet og nøyaktighet i lesning. Bruk den på samme tid hver dag for å sikre konsistens i målingene. Hvis det er en feil på lesing, vente 10 minutter eller mer før du prøver igjen.

Hva er formelen for beregning av blodtrykk?

Hva er formelen for beregning av blodtrykk?


Blodtrykket er trykket av sirkulerende blod mot blod fartøy vegger. Denne målingen, som vanligvis er tatt med et stetoskop, manometer og oppblåsbar mansjett pakket rundt en arm, gir en rask indikator på en persons helse. Blodtrykk mansjetter må være riktig anvendt og oppblåst for blodtrykksmålinger for å være nøyaktig.

Blodtrykket blir målt i millimeter kvikksølv - mmHg skrevet som - fordi det historisk sett blodtrykks beregninger ble gjort ved hjelp av en søyle av kvikksølv fortrenges av trykket generert av hjertet, og målt i millimeter. I dag digitale blodtrykk maskinene er i stand til nøyaktig å beregne blodtrykket automatisk.

Systolisk blodtrykk

Systolisk blodtrykk måler hvor hardt hjertets venstre ventrikkel kontrakter for å sirkulere blod gjennom kroppen. Normal voksen blodtrykk er 120/80, der den øverste (første) nummeret er det systoliske trykket.

Diastolisk blodtrykk

Diastolisk blodtrykk måler trykket i blodårene når hjertets kammer er avslappet og fylling med blod. I et normalt trykk på 120/80 voksent blod, er diastole (andre) nummer bunnen.

Arteriell blodtrykket

Beregning arterielle blodtrykk (BP) ved å multiplisere minuttvolum (CO) ved vaskulær motstand (VR): (Ref 1)

BP = CO x VR

Minuttvolum er frekvensen av blodstrøm produsert av hjertet. Vaskulær motstand er motstanden av blodårer til blodstrømmen, som påvirkes av blodvolumet og blodårer størrelse.

Midlere blodtrykk

Bety arterielle blodtrykket (MAP) er caluculated ved hjelp av ligningen:

MAP = [(2 x diastolic)+systolic] / 3

MAP måler gjennomsnittlig blodtrykk over hele hjerte syklus av systolen og diastolen. Fordi hjertet bruker dobbelt så mye tid i diastolen, mens kamrene fylles med blod, diastolen teller dobbelt så mye som systole, når kamre kontrakt.

Normal gjennomsnittlig arterietrykk verdier for voksne er mellom 70 og 110. Hvis MAP faller under 60, hjertet, hjernen, og nyrer vil ikke får nok blod og oksygen for å fungere.

Betraktninger

Hjertet, hjernen, nyrer, hormoner og nervesystemet fungerer sammen for å regulere blodtrykket. Hvis blodtrykket er for lavt eller høyt, kan hjerte- eller nyresvikt oppstå. Normal hvile blodtrykk for voksne er systolisk (øverste rekke) mindre enn 120 mmHg og diastolisk (nederst nummer) mindre enn 80 mmHg. Gående lav eller høy blodtrykk kan korrigeres med medisiner eller endringer i kosthold og mosjon.

Hva er årsaken til en rask reduksjon i blodtrykk?

Lavt blodtrykk, også kjent som ortostatisk hypotensjon, er en unormal fall i blodtrykket. Denne tilstanden skjer når blodtrykket etter hvert hjerteslag er lavere enn normalt, melder Qunicy Medical Group i Quincy, Ilinois. Organer som hjertet og hjernen ikke får nok blod. Svimmelhet og besvimelse er ofte et resultat.

Identifikasjon

Gjennomsnittlig blodtrykk ligger mellom 90/60 millimeter kvikksølv til 130/80 millimeter kvikksølv, melder Quincy Medical Group. En dråpe av bare 20 mg kvikksølv kan føre til helseproblemer for visse mennesker.

Typer

Det er tre hovedtyper av hypotensjon - ortostatisk hypotensjon, nevralt mediert hypotensjon og alvorlig hypotensjon. Ortostatisk hypotensjon er forårsaket av en brå endring i kroppsstilling, slik som å bevege seg fra en liggende stilling til stående en. Nevralt mediert hypotensjon, utbredt hos unge voksne og barn, er brakt om når en person har stått for lenge. Alvorlig hypotensjon oppstår fra en rask tap av blod eller støt.

Årsaker

En reduksjon i blodtrykket kan tilskrives medisiner som diuretika, blodtrykk medisin, smertestillende og antidepressiva. Også lavt trykk kan bli brakt videre av visse betingelser, inkludert hjertesvikt, dehydrering og diabetes.

Effekter

En plutselig nedgang i blodtrykk kan føre til uklart syn, svimmelhet og ørhet. Når blodtrykket faller raskt, kan en person faller bevisstløs og alvorlig skade seg selv ved å falle og bryte bein i kroppen.

Forebygging / løsning

En reduksjon i blodtrykket kan være forårsaket av en rekke årsaker. Behandlingen avhenger av årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden. I alvorlige tilfeller, antibiotika og et IV kan være nødvendig. Dersom hypotensjon er forårsaket av medisiner, se din lege til å endre medikamenter eller dosering. Andre rettsmidler inkluderer å holde hydrert eller legge til mer salt i kostholdet ditt. Healtblurbs.com anbefaler å prøve naturlig rettsmidler, for eksempel øke øvelse, senke alkoholforbruket, unngå stress, unngå å stå i lange perioder, og spise små måltider fylt med karbohydrater.

Normal blodtrykk i tenåringer

Normal blodtrykk i tenåringer


Overvåking blodtrykk hos tenåringer er kritisk viktig i forebyggende medisin. Høyt blodtrykk hos tenåringer kan være et tidlig tegn på helseproblemer senere i livet. Ved å forstå hvordan man skal beregne den normalt blodtrykk hos tenåringer kan vi identifisere disse tidlige varseltegn og veilede tenåringer mot en mer sunn fremtid.

Blodtrykksverdier

Gjennomsnittlig blodtrykk for en 15 år gammel tenåring er ca 125/79 mmHg, men eksakt alder, vekt, høyde og kjønn må også vurderes ved fastsettelse ideelt blodtrykk.

Beregning BP

At National Institute for Health anser en ungdoms blodtrykket til å være høy hvis avlesningen er over den nittiende persentil for høyde. Noen leger kan bruke body mass index (BMI) for å beregne ideelle blodtrykket for alle under 18 år.

Normale variasjoner

Trykket av tenåringer blod kan variere sterkt avhengig av hormonelle endringer i løpet av dagen, aktiviteten på tid og stress. Tre høye målinger, på ulike dager, i en rad for å diagnostisere høyt blodtrykk (hypertensjon).

Årsaker

Tenåringer kan ha sekundær eller essensiell hypertensjon. Sekundær hypertensjon er forårsaket av nyre eller hjerteproblemer. Essensiell hypertensjon har vært knyttet til fedme, dårlig kosthold, redusert aktivitet og slektshistorie.

Betydning

Hypertensjon hos tenåringer kan fortsette inn i voksenlivet og føre til hjerteskade, åreforkalkning, nyreskader og hjerneslag.

Normal blodtrykk Range for tenåringer

Blodtrykket kan virke som en ubetydelig bekymring for tenåringer, men selv tenåringer kan utvikle høyt blodtrykk og andre problemer knyttet til blodtrykk. Høyt blodtrykk kan være et tegn på ting som kommer for barnet ditt, og hvis fanget tidlig kan redusere sin risiko for senere helseproblemer.

En Normal Range

Det normale området av blodtrykket for ungdom er den samme som for voksne, bare litt lavere. En sunn voksen vil typisk ha et blodtrykk på 120/80. Tenåringer bør ha omtrent det samme med et typisk utvalg av 100/60 til 145/95. Jo yngre barnet er, desto lavere bør trykket være. Blodtrykk over 120/80 bør sjekkes av en lege.

Hypertensjon på Rise

I 2004 fant forskere fra Tulane University og National Heart, Lung and Blood Institute at tenårings blodtrykk har stadig vært en økning siden 1988. Det systoliske trykket, eller topp nummer, har steget med 1-2 mm og det diastoliske trykket, eller lavere tall, har steget 3-4 mm. Forskeren bemerkes at den gjennomsnittlige blodtrykk hastigheten økte med samme fart som den gjennomsnittlige fedme hastighet.

Årsaker til høyt blodtrykk

Fedme er en vanlig årsak til høyt blodtrykk hos ungdom, men det er ikke det eneste. Stress, mangel på søvn og dårlig kosthold kan føre til høyt blodtrykk. For noen barn, er hypertensjon bare i sine gener.

Komplikasjoner

Høyt blodtrykk i ung alder kan være en indikasjon på mange plagsomme helsemessige komplikasjoner senere. En økt blodtrykk øker sterkt risikoen for hjertesykdom og slag. Aterosklerose (åreforkalkning), nyresvikt, synstap og diabetes er noen flere av de senere komplikasjoner.

Opprettholde et sunt blodtrykk

Husk at selv om barnet ditt kan ha hatt en høy lesing en gang, dette betyr ikke at hun har hypertensjon. Ta mange målinger over tid og vurdere gjennomsnittet med standarden. Har legen din stille en diagnose.

Hvis barnet ditt har hypertensjon, er det forholdsregler du kan hjelpe ham ta for å få trykket tilbake til det normale. Regelmessig mosjon, et sunt kosthold og vekt (for hans høyde), og de-stressing teknikker vil gjøre underverker for blodtrykket og generell helse. Snakk med barnet ditt om risikoen ved røyking og drikking, da disse aktivitetene kan øke blodtrykket.

Hva regnes som en farlig lavt blodtrykk Reading?

Hypotensjon betyr lavt blodtrykk, mens hypertensjon betyr høyt blodtrykk. Hvis du tror du opplever problemer på grunn av lavt blodtrykk, som svimmelhet, er det viktig å oppsøke lege, som du kanskje har en underliggende medisinsk tilstand. Hvis du er på noen medisiner, sjekk med legen din for å se om det kan føre til endringer i blodtrykket.

Hypotensjon

Ifølge American Heart Association, har lavt blodtrykk er i forhold til din egen normalt blodtrykk. Det er, i stedet for et bestemt antall på hvilket blodtrykket er for lavt, har et plutselig fall i det normale blodtrykket anses farlig. En dråpe av 20 mmHg eller mer kan forårsake alvorlige reaksjoner (se Ressurser).

Symptomer

Symptomer på et plutselig fall i blodtrykket omfatter svimmelhet, besvimelse, tretthet, kvalme, tåkesyn og hyperventilering.

Årsaker

Årsaker til et plutselig fall i blodtrykket kan være ganske alvorlig, og inkluderer et hjerte eller nevrologisk problem, alvorlig allergisk reaksjon eller en alvorlig infeksjon. Det kan også være forårsaket av overdreven blodtap og dehydrering.

Normale verdier

En gjennomsnittlig blodtrykk lesing er ca 112/64 mmHg. En blodtrykksmåling under 120/80 mmHg er trygt.

Angst

I noen tilfeller, blodtrykksmålinger er unøyaktige på grunn av angst og stress en pasient kan føle fra å bli undersøkt av en lege. Stress kan føre til blodtrykket til å stige.

Normal blodtrykk nivå hos kvinner

Normal blodtrykk nivå hos kvinner


Kvinner må opprettholde normale blodtrykksverdier for å redusere risikoen for alvorlige helsemessige komplikasjoner. Ofte vi ser for oss en mann i 40-årene når vi tenker på høyt blodtrykk, eller hypertensjon, men sannheten er at kvinner er like sannsynlig å utvikle høyt blodtrykk som menn. Kombinere bruk av p-piller, graviditet eller overgangsalder endringer med høyt blodtrykk og du har et alvorlig helseproblem som vender millioner av kvinner hvert år.

Normale verdier

Ifølge American Heart Association, er en blodtrykksmåling i henhold 120/80 anses normal hos kvinner. Pre-hypertensive nivåene er 120 til 139/80 til 89 mm Hg og vil kreve livsstil modifisering. Alt over som krever aggressiv behandling.

Age

Gjennomsnittlig blodtrykk øker som kvinner alder. Etter 50 år, vil én av to kvinner har høyt blodtrykk.

Livsstil

Blodtrykket er direkte knyttet til livsstilsvalg. Hypertensjon kan være forårsaket av en stillesittende livsstil, dårlig kosthold, stress og visse stoffer inkludert koffein, nikotin og p-piller.

Graviditet

Graviditet induserte hypertensjon er en alvorlig og vanlig komplikasjon. Hyppige blodtrykkssjekk er nødvendig for å bidra til å forhindre alvorlig maternal og føtal distress.

Betydning

Opprettholde et sunt blodtrykk synker betraktelig risikoen for hjerteinfarkt, hjertesvikt, hjerneslag og nyresvikt. Spør legen din om måter å administrere din blodtrykk ved eller nær normale verdier.

Naturlige måter å få ned høyt blodtrykk raskt

Høyt blodtrykk kan føre til eller komplisere andre helsemessige problemer. Det er forbundet med slag og hjertesykdommer og kan være forhøyet vekt, stress og sykdom. Blodtrykket blir å betrakte som høy når den øverste rekke er over 140, og den nederste rekke er over 90. En typisk gjennomsnittlig blodtrykk lesing er 120/80 eller mindre. Hvis du pleier å ha høyt blodtrykk på en regelmessig basis, mer enn sannsynlig legen din har du på medisiner; Men det er noen naturlige måter du kan senke blodtrykket når det spikes.

Fisk

Hold en fisk tank eller en liten bolle med fisk i ditt hjem eller på skrivebordet på kontoret. Det har blitt vist at bare sitter og ser på fisken beveger seg i deres miljø senker blodtrykket. Det er mer enn sannsynlig at du fokuserer på noe annet enn det som er bekymringsfullt eller stresse deg ut som fører til at blodtrykket til å falle. Det hjelper også at du sitter stille og avslappende. Når blodtrykket er normalisert, kan du gjenoppta dine aktiviteter med en roligere, mer fokusert holdning.

Rest

Ligge og hvile kan bidra til å senke blodtrykket raskt. Kommer til å sove ville være en utmerket måte å ta tankene bort fra stress i livet, men noen ganger bekymringer forhindre dette. Så hvis du kan i det minste finne en måte å ta tankene bort fra ting og fokusere på noe annet mens du ligger nede, kan det hjelpe. Noen eksempler kan være å se på TV eller lese. Disse tingene har en tendens til å ta deg til et annet sted, og fjerne deg fra dine bekymringer.

Avslapping teknikker

Visse avstressende teknikker kan bidra til å senke blodtrykket raskt og naturlig. Pusteøvelser og yoga er blant disse. De slappe kroppen din, fokusere tankene og roe deg. Med yoga, blir musklene strukket for å trekke ut spenninger og knuter at stress skaper, og pusteteknikker brukes for å bremse pulsen. Progressiv avslapning fungerer på en del av kroppen om gangen, sakte avslappende det og deretter gå videre til den neste. Det begynner vanligvis ved føttene og beveger seg opp inntil den når hodet. Breathing holdes jevn og langsom, mens du konsentrerer deg om å slappe av hver del.

Ikke stress relatert

Hvis blodtrykket ikke er forårsaket av stress eller bekymring, så er det sannsynligvis er oppstått på grunn av en helsetilstand - som å være overvektig - eller en sykdom. Hvis dette er tilfelle, en lengre, mer involvert prosess er nødvendig for å senke blodtrykket som daglig mosjon og en endring i kostholdet. Disse er ikke raske løsninger for å senke blodtrykket, men de har en tendens til å vare hvis du holder deg med dem.

Normalt blodtrykk for en Teen mellom alderen 13-15 år

Tenåringer bør holde styr på sine blodtrykk verdier, da dette er en viktig del av forebyggende medisin. Tenåringer i alderen 13 til 15 år har gått gjennom mange kroppslige forandringer, og oppdage tidlige varseltegn vil hjelpe dem med å administrere deres helse senere i livet.

Den gjennomsnittlige verdien

Gjennomsnittlig blodtrykk verdi for folk er vanligvis 120/80. Imidlertid kan unge tenåringer ofte viser lavere verdier, for eksempel 110/70. Ved beregning av blodtrykket, må flere faktorer vurderes, slik som din alder, høyde og vekt.

Høyt og lavt blodtrykk Verdier

Tenåringer trenger å se opp for høyt blodtrykk, som er noe over 140/90, samt lavt blodtrykk, som er noen leser under 90/60.

Hvordan beregne blodtrykk

Ved beregning av en tenåring blodtrykk, leger ofte bruker kroppsmasseindeks, eller BMI. BMI er et mål på kroppsfettet som er basert på høyde og vekt.

Svingninger i verdi

Tenåringer i alderen 13 til 15 år gammel vil ofte oppleve svingninger i sine blodtrykket opplesninger. Dette er helt normalt som tenåringer ofte gjennomgå stress så vel som fysiske endringer i kroppen sin.

Når å være bekymret

Tenåringer trenger å være klar over farene ved høyt blodtrykk, kalt hypertensjon. Forårsaket enten av fedme og mangel på mosjon, eller ved hjerteuregelmessigheter, bør høyt blodtrykk alltid overvåkes.

Ideelle blodtrykket opplesninger for barn

Ifølge en studie utført av National Heart Lung and Blood Institute (NHLBI) publisert i "Journal of American Medical Association," amerikanske barne gjennomsnittlig blodtrykk har steget omtrent to poeng mellom 1988 og 2000 økning i frekvensen av overvekt og overvektige barn er i stor grad ansvarlig for denne økningen. Blodtrykket bør overvåkes jevnlig hos barn, og behandling gis dersom det blir et gjennomgående problem.

Førskolebarn

Den NHLBI sier at i barn i alderen 1 til 4, bør den gjennomsnittlige ideelle blodtrykket lesing være 85/37 til 93/50 hos gutter og 86/40 til 91/52 hos jenter.

Ages 5 til 8

Gutter i alderen 5 og 8 vil ha en ideell blodtrykk lesing på mellom 93/53 til 97/59, og gjennomsnittlig lesning for jenter er 91/54 til 98/58.

Preteens

Gutter i alderen 9 til 12 har en gjennomsnittlig ideelt blodtrykk på 100/61 til 106/62. For jenter i denne aldersgruppen har NHLBI etablert en gjennomsnittlig lesning av 100/59 til 105/62

Ungdom

Ved puberteten, ideelle blodtrykk hos barn er nær det av voksne: barn fra 13 til 17 har gjennomsnittlig ideelle lesninger av 106/62 til 118/67 hos gutter og 107/63 til 111/66 hos jenter.

Expert Insight

Ifølge National Institutes of Health, blodtrykk naturlig stiger som barn alder. Mens det er et bredt spekter av normale ideelle blodtrykket nivåer for barn, hvis målingene er jevnlig på den høye enden, barnet bør vurderes for hypertensjon.

Hva er årsakene til hypertensjon i Pediatrics?

Mens hypertensjon er mer vanlig i voksen alder, kan hypertensjon også påvirke barn. Barndom hypertensjon kan føre som følge av fedme, eller det kan oppstå som et symptom på underliggende helsemessige forhold.

Betydning

Ifølge Boston Children Hospital, er hypertensjon ikke bare en voksen tilstand. For noen begynner hypertensjon i barndommen. Forekomsten av barndommen hypertensjon vanligvis øker etter hvert som utbredelsen av barndommen fedme øker.

Typer

Barndom hypertensjon kan oppstå som følge av overvekt og er mer sannsynlig å skje hvis det er en familiehistorie med hypertensjon. Imidlertid kan hypertensjon også oppstå som et resultat av underliggende sykdommer som endokrine systemproblemer, nyresykdommer og misdannelser i blodårene. Ifølge Boston Children Hospital, omtrent 10 prosent av de barna som har hypertensjon som følge av underliggende helsemessige forhold, har funksjonsfeil nyre vener og arterier.

Identifikasjon

Leger analysere et barns blodtrykksmålinger ved hjelp av tabeller designet av National High Blood Pressure Education Program. Barn anses å ha høyt blodtrykk hvis blodtrykket lesing er høyere enn 90 prosent av gjennomsnittlig blodtrykk på andre barn av samme kjønn og alder.

Behandling

Hypertensjon hos barn kan behandles med diett og trening hvis årsaken til hypertensjon er knyttet til fedme og spisevaner. Hvis hypertensjon oppstår som et resultat av underliggende helsemessige forhold, vil behandling fokuserer på å behandle de underliggende helsemessige forhold. Blodtrykkssenkende medisiner kan brukes om nødvendig. Ifølge Philadelphia barnesykehus, er medisiner bare nødvendig i ca 1 prosent av alle tilfeller av barndommen hypertensjon.

Betraktninger

Ifølge American Heart Association, bør barn over en alder av tre år ha sitt blodtrykk kontrollert årlig.

The History of Sphygmomanometers

Den blodtrykksmåler er en enhet for registrering av blodtrykk. Ikke før på 1700-tallet var en metode utviklet for innspilling blodtrykk; denne metoden var upraktisk og påtrengende. Et århundre senere, en lege kom opp med den grunnleggende design for sphygmomanometer, som tillot nøyaktige blodtrykksmålinger i en klinisk setting. Evnen til å måle blodtrykket tillates forskere til å oppdage gjennomsnittlig blodtrykk, konsekvensene av forholdsvis lavt eller høyt blodtrykk og virkningene av faktorer som diett på blodtrykket.

Første Metoder for Reading blodtrykk

Den første blodtrykket lesing ble tatt i 1773 av en fysiolog interessert i blodsirkulasjonen. Stephen Hales innsatt et hult rør som er koblet til en 12-fots glassrør inn i en arterie i halsen av en hest; blodet steg 9 meter inn i glassrøret, som angir blodtrykket. Hans enhet var kjent som et manometer. Selv om forbedringer ble gjort til sin utforming, fremgangsmåter for måling av blodtrykket forble invasiv til 1881. De krevde innsetting av et rør inn i en arterie.

Oppfinnelsen av sphygmomanometer

I 1881, Samuel Ritter von Basch - en lege i Wien - kom opp med den grunnleggende design for en sphygmomanometer ved å følge opp på forskning av Karl von Vierordt, som foreslo i 1850 at en ikke-invasiv blodtrykksmåling kunne bare tas hvis pulsen ble stoppet. Von Basch brukes en gummipære fylt med vann for å legge trykk på arterien inntil pulsen forsvant. Gummien pære ble festet til et kvikksølvmanometer, som måler trykket i en væske; mengden av trykk som er nødvendig for å overflødig pulsen var blodtrykksmåling.

Betydningen av Von Basch Design

Von Basch enhet var den første ikke-invasiv og bærbare metode for måling av blodtrykket. Imidlertid, det bare måles det systoliske trykket, som er trykket som hjertet kontrakter (det første tallet i en blodtrykksmåling). Senere forbedringer gjort Von Basch design utbedret dette.

Gjøres forbedringer på sphygmomanometer

I 1896 Scipione Riva-Rocci og Leonard Hill publisert egne artikler der introduserte de en mansjett som skal plasseres rundt armen; den ble blåst opp av en pumpe for å overflødig puls. Dette er tillatt for jevnt trykk for å bli plassert på arterien. NS Korotkoff, en russisk lege, brukt et stetoskop for å lytte til lydene fra arterien som press fra mansjetten ble utgitt. Han rapporterte at trykket lesing når lydene frafalt er det diastoliske trykket, eller trykket når hjertet slapper av. Siden korotkoff oppdaget, har blodtrykket blitt målt diastolically og systolically.

Sphygmomanometer dag

Det er tre hovedtyper av blodtrykksmålere i dag, blant annet kvikksølv, aneroid (ved hjelp av lufttrykk) og digital. Kvikksølv er fortsatt anses å være den mest nøyaktige. Uansett type, er en blodtrykksmåling alltid angitt i millimeter kvikksølv (mm Hg).

Bruk av niacin å senke blodtrykket

Niacin, også kjent som vitamin B3, er en av de åtte vannløselige B-vitaminer. Niacin hjelper kroppen konvertere karbohydrater til sukker for drivstoff. Niacin er vanlig å senke LDL kolesterol, det dårlige kolesterolet, mens øke det gode HDL-kolesterolet, ifølge blodtrykk-updates.com. Niacin også er bevist å hjelpe til med dyslipidemi, som er avbrudd av lipider i blodet. Dyslipidemi er en viktig risikofaktor kardiovaskulær sykdom. Dens fordeler har blitt avhørt, men på hva vitamin gjør for blodtrykket.

Ingen klare bevis

Niacin har vært vist i kliniske studier til betydelig lavere blodtrykk hos personer med høyt blodtrykk, men ikke nødvendigvis hos personer med normalt blodtrykk, ifølge pubmedcentral.com, et medisinsk forskning nettside i samarbeid med National Institutes of Health (NIH).
Disse funnene har kompliserte dommen på vitamin evne til å senke blodtrykket, fordi det ikke kan fastsettes hvorfor behandlingen virker noen ganger og noen ganger ikke. Større, randomiserte studier av Coronary Drug-prosjektet viste enten ingen klare signifikante effekter av niacin eller niacin-holdige regimer på blodtrykk, eller litt lavere gjennomsnittlig blodtrykk enn placebostudier.

Need For spesifikke studier

Selv om niacin har blitt brukt til å behandle høyt kolesterol i flere tiår, det liksom ikke har hatt betydelige mengder klinikken testing spesielt for å bestemme sin effektivitet på hypertensjon. I henhold til NIH, er det antatt at ytterligere analyse av løpende studier av niacin på blodtrykk og fremtid kliniske forsøk utformet spesielt for å lære mer om sin innvirkning på blodtrykket vil gi forskere en bedre forståelse av hva som eventuelt kan fordeler kan forventes .

Forholdsregler

Niacin, når de er tatt med alfa-blokkerende hypertensjon medisiner øker muligheten for bivirkninger som vanligvis forbindes med vitamin, i henhold til blodtrykk-updates.com. Folk tar niacin ofte opplever kvalme, dårlig fordøyelse, gass, oppkast, diaré og aktivering av magesår. Når du planlegger å bruke niacin for å senke kolesterolet, bør du oppsøke lege for å sikre at du får riktig behandling for din tilstand.

Slik håndterer Blood Pressure

Opprettholde et sunt blodtrykk vil bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom eller slag som du alder. Sunt blodtrykk er viktig uansett alder. Administrerende blodtrykk bør være en del av rutinen for å oppnå generell god helse. Det finnes tiltak du kan gjøre for å hjelpe deg med å redusere et forhøyet blodtrykk og opprettholde et sunt blodtrykk. En blodtrykksmåling av 140/90 eller mer er ansett å være høyt blodtrykk. Du bør arbeide for å ha en blodtrykksmåling mindre enn 120/80 for optimal helse.

Slik håndterer Blood Pressure

•  Bestem din gjennomsnittlige blodtrykksmåling for å finne ut om du lider av høyt blodtrykk (også kjent som hypertensjon). Legen din kan hjelpe deg å finne din gjennomsnittlige blodtrykksmåling ved å be deg om å komme til kontoret for å få blodtrykket lese et par ganger i løpet av en uke eller to. Du kan også beregne din gjennomsnittlige blodtrykket ved hjelp av en blodtrykksmåler hjemme. Ta blodtrykket en gang eller to ganger per dag for to eller tre dager på rad. Skriv ned blodtrykket lesing hver gang. Gjennomsnittlig alle avlesningene sammen for å bestemme din gjennomsnittlige blodtrykk. For eksempel, hvis blodtrykket var 130/80, 150/90, 140/90 og 140/80, gjennomsnittlig blodtrykk ville bli 140/85. Du har lagt sammen toppen antall alle dine målinger og delt på fire. Deretter legges sammen i bunnen antallet av hver lese-og dividert med fire.

med legen din dersom du finner ut at blodtrykket er forhøyet. Hvis systoliske trykket (øverst tall) er mellom 120-139, anses du å ha prehypertension. Det samme gjelder hvis diastolisk trykk (lavere tall) er mellom 80 og 89. Hvis systoliske eller diastoliske målinger er noe høyere enn disse tallene, har du hypertensjon. Du bør snakke med legen din selv om du tror du er bare i prehypertension fase, slik at tiltak kan iverksettes for å forebygge høyt blodtrykk.

•  Bestem det beste løpet av behandling med legen din for høyt blodtrykk. Legen din kan gi deg noen endringer i livsstil å prøve før du velger å ta blodtrykksmedisin. Spør legen din hva du kan gjøre når det gjelder kosthold, fysisk aktive eller stressnivå som kan være årsaken din forhøyet blodtrykk. Hvis din lege vurderer at det er nødvendig å ta blodtrykket medisiner, ta medisinen som foreskrevet. Legen kan også anbefale en kombinasjon av medisiner og endringer i livsstil.

Senk inntaket av natrium, herunder salt, i kostholdet ditt. Husk at de fleste bearbeidet mat, spesielt hermetisert supper, lunsj kjøtt og microwave middager er pakket med natrium. Svært bearbeidet mat bør spises svært lite, om i det hele tatt. Prøv å ikke legge salt til måltider når det er mulig. Ikke kjøp matvarer med salt nivåer av 1,25 gram eller mer eller natrium nivåer på eller over 0,5 gram. Unngå å spise på fast food restauranter å unngå å legge mer salt i kostholdet ditt. Hvis du spiser på en restaurant spørre om det er noen hjerte-sunt måltid alternativer eller hvis kokken kan legge mindre salt ved tilberedning av maten.

Exercise. Trene regelmessig gir en utmerket måte å hjelpe deg med å administrere blodtrykk. Du trenger ikke å være en hard-core fitness fanatisk å senke blodtrykket om trening. Noe så enkelt som å ta regelmessige turer kan hjelpe blodtrykket. Tar en aerobic klasse eller bruke aerobic videoer, svømming og yoga er noen andre morsomme måter å arbeide mot å senke blodtrykket.

Spør din lege eller sykepleier for å vise deg hvordan du bruker en blodtrykksmåler hjemmefra. Ta blodtrykket flere ganger hver uke for å finne ut om trinnene du ta for å redusere blodtrykket jobber. Skriv ned dine målinger for å dele dem med legen din. Kontakt legen din hvis blodtrykket ikke blir bedre etter noen uker, eller hvis blodtrykket blir høyere.

Hint

  • Reduser stress hvis mulig. Hvis du ikke klarer å redusere stress, finne avslapping metoder som fungerer for deg å bidra til å redusere effekten av stress på helsen din.
  • Ikke endre din diett eller trening rutiner uten først å snakke med legen din.

Er Calf Blood Pressure Unøyaktig?

Tar blodtrykket ditt er viktig for dem med historier av høyt blodtrykk. Tar en blodtrykksmåling i leggen er fort gjort.

Blodtilførsel

En frisk kropp opprettholder blodtilførselen på et tilstrekkelig nivå for å fremme vitalitet av nøkkel vev og organer.

Normalt blodtrykk

Selv om det endres på grunnlag av alder, helse og medisinske forhold, er gjennomsnittlig blodtrykk for en sunn ung voksen 120/80 mmHg.

Oppblåsbar mansjett Måling

Ved hjelp av en oppblåsbar mansjett med en trykkmåler festet til armen på nivået av hjertet, kan individer overvåke sin egen blodtrykket.

Mansjettstørrelse

Størrelsen av mansjetten kan påvirke nøyaktigheten av målingene. En mansjett for liten for en stor arm vil føre til en høy avlesning. Hos noen pasienter, er den øvre armen overdrevent stor og det kan bli vanskelig å få en god avlesning. For disse pasientene, foreslår Dr. Peter Hambly, en konsulent anestesilege, at mansjetten brukes på et annet område der omkretsen er mindre, helst et sted på leggen.

Calf Måling

Måle blodtrykket på kalv bare når arm målingene er unøyaktig. Når mansjetten er anvendt på leggen, og trykket er plassert på den bakre tibial puls, kan resultatene være meget nøyaktig.