Digidexo.com

tegn på colon cancer

Tegn på Colon Cancer Retur

Selv om tanken på tilbakevendende kreft kan være for mye å bære, er det langt bedre å behandle situasjonen proaktivt enn å vente på at kreften å spre seg til botemiddel nivåer. Selv ser på og venter på at tilbakefall av kreft virker som en pessimistisk forsøke, anser det som noe mer enn en nødvendig forsikring mot din levetid. Derfor bør du være fullt klar over de mulige tegn og symptomer på tilbakevendende tykktarmskreft.

Colon Cancer

Ifølge MedlinePlus, er tykktarmskreft kreft som begynner i enten tykktarmen eller endetarmen. Noen risikotykktarmskreft faktorer inkluderer en familiehistorie med sykdommen, tilstedeværelse av Crohns sykdom eller kolitt, eller en personlig historie med brystkreft eller andre kreftformer. Noen generelle symptomer på tykktarmskreft inkluderer blod i avføringen eller uforklarlig vekttap.

Gjentakende Colon Cancer

Selv der tykktarmskreft har blitt fullstendig fjernet fra kroppen, må du likevel være årvåken i tilfelle kreft avkastning. Ifølge American Cancer Society, kan tilbakevendende kreft dukke opp igjen i den opprinnelige plasseringen, eller i andre organer i hele kroppen, så du må være på vakt mot eventuelle mistenkelige symptomer. Rapportere alle avvik til din behandlende lege i løpet av din kontroller.

Tilbakevendende symptomer

Ifølge American Cancer Society, de tilbakevendende symptomer på tykktarmskreft er de samme som de opprinnelige symptomer: magesmerter, endringer i avføringsmønster, blokkering i tarmen, anemi eller tynne avføring. Hvis tykktarmskreft ikke vokse i den opprinnelige plasseringen, er det sannsynlig å komme tilbake i leveren. Symptomer på leverkreft inkluderer magesmerter, hoven mage eller gulsott.

Dealing med tilbakevendende symptomer

Det er best å ta retur kreft tidlig, slik at sannsynligheten for en vellykket bekjempe cancer økes. Dermed, hvis du tror du opplever noen av de nevnte symptomer, planlegge en avtale med legen din umiddelbart. Når valget står mellom å høres ut som en hypokonder eller unnlater å oppdage kreft tidlig, er den tidligere klart det minste av to onder.

Behandling

Behandling for tilbakevendende kreft avhenger av de konkrete fakta i saken, men de generelle regimer er de samme: kjemoterapi, stråling eller kirurgi. Ofte er planen å krympe den eksisterende svulst med kjemoterapi, etterfulgt av fjerning gjennom kirurgi. Behandlingen kan også omfatte resectioning tarmene å omgå svulst eller ved hjelp av en stent for å holde tarmen åpen, men disse er nødhjelp tiltak som bare brukes når typiske behandlinger er beviser ineffektiv.

Advarsel tegn for Colon Cancer

Advarsel tegn for Colon Cancer


Tykktarmskreft er den nest største årsaken til kreftdødsfall i USA, med 55.000 mennesker dør hvert år, ifølge Harvard Center for Cancer Prevention. Tykktarmskreft er kjent som en silent killer, dens symptomer ofte ikke vises før de senere stadier. Det er imidlertid, varselsignaler å se etter.

Betydning

Tykktarmskreft er ansett for å være et svært behandles sykdom dersom det er oppdaget tidlig. Grundig og rettidig testing som oppdager polypper i sine tidlige stadier kan forebygge 95 prosent av tykktarm kreft tilfeller.

Funksjon

Tykktarmskreft ofte begynner som en polypp, en godartet vekst i slimhinnen i tykktarmen. Hvis venstre uoppdaget og ubehandlet, vil polyppen fortsette å vokse i antall og størrelse, noe som øker risikoen for å utvikle tykktarmskreft.

Risikofaktorer

De som kan ha større risiko for å utvikle polypper og tykktarmskreft inkluderer de som har hatt polypper i det siste, de med en familie historie av tykktarmskreft, folk med inflammatorisk tarmsykdom og de som er over 50 år.

Varselskilt

De fysiske faresignaler du kan være erfaring inkluderer blod i avføringen, endringer i avføringen som forstoppelse eller diaré som varer lenger enn 10 dager, smerter i magen, konstant tretthet og vekttap.

Forebygging

Den beste forebygging mot tykktarmskreft er å begynne regelmessige screenings for polypper i en alder av 50 (tidligere dersom du har risikofaktorer). I dag den beste eksamen for påvisning av polypper og tykktarmskreft er en koloskopi.

Behandling

Hvis det blir oppdaget kreft i tykktarmen, de vanligste formene for behandling omfatter kirurgi, cellegift og stråling.

Tegn på Colon Cancer i en Mann

Tegn på Colon Cancer i en Mann


Tegn på tykktarmskreft kanskje ikke alltid like åpenbare. Mange kolon kreft symptomer kan virke som symptomer på andre problemer som irritabel tarm syndrom og Crohns sykdom. Symptomene på tykktarmskreft i en mannlig er de samme som for en kvinne, men sykdommen er litt mer vanlig hos menn. I 2005, det siste året det foreligger statistikk er tilgjengelig, ble 72 007 menn diagnostisert med tykktarmskreft i USA sammenlignet med 69 398 kvinner. Du bør være oppmerksom på tegn og symptomer relatert til utbruddet av tykktarmskreft.

Forstoppelse

Forstoppelse er ofte en av de første symptomene for utbruddet av tykktarmskreft hos menn eller kvinner. Fordi en svulst kan være under oppseiling i din kolon, kan dette hindre passasje av galle og avfall, forårsaker forstoppelse. Hvis du har vanskeligheter med å ha avføring, eller er alvorlig anstrengende å ha avføring, bør du rådføre deg med legen din. Du bør være oppmerksom på endringer i avføringsmønster, som går oftere eller sjeldnere. Begge kan være et tegn på et problem.

Innsnevring av Krakk

Som en tumor kan danne innsiden av kolon, kan det i veien for avfallsmaterialer og forårsake en innsnevring av avføringen. Fordi banen for avfall er blokkert, er det mindre plass for avføringen å passere gjennom. Dette fører til en betydelig innsnevring av avføring, og noen ganger kan forlate deg med en følelse av en ufullstendig avføring.

Magekramper og Pain

Mage kramper kan vises for et mangfold eller grunner. Mage kramper kan oppstå på grunn av forstoppelse, eller kan være relatert til de effekter av svulsten presser mot tarmveggene. Denne hindringen kan også gi magesmerter som det kan hindre gass, ikke la det ordentlig flytte ned i tykktarmen og ut i kroppen. Mage kramper er ikke alltid et tegn på tykktarmskreft, men hvis du føler konsekvent magesmerter, sammen med andre symptomer, bør du rådføre deg med legen din.

Rektal blødning

Hvis du oppdager blod i avføringen eller kommer ut av endetarmen etter avføring bør du kontakte legen din umiddelbart. Rektal blødning er ofte forårsaket av blødning av tumoren. Det er ikke uvanlig å skade indre kolon vegger mens lider av en svulst, som resulterer i ytterligere rektal blødning. En lege kan utføre en fekal okkult blod test for å finne ut om din rektal blødning skyldes tykktarmskreft eller andre problemer.

Oppkast og kvalme

Hvis du lider av kvalme og oppkast mens du har noen av disse andre symptomene kan det være lurt å rådføre seg med legen din. Kvalme og oppkast er vanlige tegn på at en svulst er hindrer tykktarmen og kan forårsake luft og gass for å bli fanget.

Uforklarlig vekttap

Uforklarlig vekttap kan oppstå av flere årsaker knyttet til tykktarmskreft, selv om legene er ikke helt sikker på hvorfor. De synes det kan være relatert til de effekter av en svulst inneholdt i kolon vegger, hindrer muligheten av legemet for å absorbere næringsstoffer. Enkelte eksperter har spekulert i at vekttap skjer først og fremst på grunn av den fysiske belastningen og toll av sykdommen.

Andre tegn på tykktarmskreft

Noen andre mulige tegn på kreft i tykktarmen er anemi, tretthet, føler behovet for å ha avføring etter bare går, en gulfarging rundt øynene, som er kjent som gulsott, og tap av matlyst. Hvis du har noen av disse symptomene blandet med andre symptomer, bør du kontakte lege umiddelbart.

Tegn på Colon Cancer hos barn

Tegn på Colon Cancer hos barn


Tykktarmskreft, også referert til som store tarmen eller kolorektal kreft, er et atypisk pediatrisk kreft. Svulster er vanligvis finnes på høyre side av tykktarmen for et barn, som også oftere enn ikke resulterer i mildere symptomer. Kur priser er høyere for barn hvis utgangspunktet diagnostisert i de tidlige stadier av sykdommen. Derfor, familiehistorie og symptom bevissthet, samt regelmessige screenings er forsvarlig tiltak for å ta med barn som er disponert for tykktarmskreft.

Atypisk og Aggressiv

Vestlige land ser omtrent 300.000 til 1,5 millioner barn diagnostisert med tykktarmskreft. Kolorektal kreft er svært behandles hvis fanget tidlig, er imidlertid svært vanskelig å gjøre tidlig påvisning hos barn kontra voksne med denne tilstanden. Ikke alle screeningtester som brukes i voksen diagnose er gjennomførbart med barn. Kolorektal kreft svulster har aggressive vekst atferd hos barn i forhold til voksne, forverring prognose når kompilert med forsinket diagnose og behandling. Disponert genetiske faktorer knyttet til de fleste av disse kolorektal kreftsvulster hos barn. Derfor kan leger som øker overvåking til disse barna forbedre den generelle prognose.

Family History

Siden forekomsten for barn diagnostisert med denne sykdommen er lite sannsynlig, leger sjelden mistenker det. Men, foreslår forskerne leger bør være mer årvåken med barn som har rektal blødning eller en familiehistorie med kreft (kreft familie syndrom), som brystkreft, livmor, eggstokkreft eller prostatakreft. Videre Kravarusic et al. bemerker at barn med en genetisk predisposisjon for utvikling "adenomatøs polypose, juvenil polypose syndrom, og Peutz-Jeghers syndrom" har mottakelighet for tykktarmskreft, derfor krever økt medisinsk tilsyn fra sine leger. Mens mange polypper er godartet, kan de være en forløper til kreft.

Symptomer

Kolorektal kreft kan vokse i mange år og forbli asymptomatisk, noe som gjør deteksjon ekstremt vanskelig i den tidlige fasen hvis stole på symptomer alene. Når et barn blir symptomatisk, kan ulike symptomer være til stede. Noen symptomer opplevd er: forstoppelse; unormalt tynne avføring, med trang en blyant (forårsaket av et kolon eller endetarms obstruksjon); nedre magekramper; blodig avføring (hematochezia); uforklarlig vekttap; kvalme og oppkast; gass ​​og oppblåsthet og konstant trøtthet.

Screening

Siden symptomene har en tendens til å være asymptomatiske, foreslår forskere leger utfører rutinemessige screenings for barn disponert for kolorektal kreft som en måte å øke den samlede prognose. Avføring kan bli testet, eller en barium klyster, koloskopi, sigmoidoskopi eller virtuell koloskopi kan utføres. Uavhengig av hvilken som helst test, et laboratorium analyse av vev i siste instans avgjør om det er kreft. Derfor, en biopsi av celler, væske eller vev i tykktarmen må tas og undersøkes for å fastslå om kreft er tilstede.

Unngå forsinket diagnose

Ubesvarte og utsatte kolorektal diagnoser er blant noen av de vanligste malpractice dresser. Derfor bør foreldre få en kopi av screening og sørge for at nødvendige avtaler er planlagt. Hvis tiden sensitive avtaler ikke kan planlegges snart nok med legen, gjør en avtale med en annen lege. Forskjeller i anbefalinger mellom første og andre legen krever en forklaring. Viktigst, lytte til din intuisjon og få en second opinion fra andre leger hvis det er det magefølelsen forteller deg.

Tegn og symptomer på Stage III Colon Cancer

Tegn og symptomer på Stage III Colon Cancer


Tykktarmskreft oppstår i tykktarmen eller endetarmen. Dette kreft begynner vanligvis som godartede polypper. Over tid kan de polypper langsomt utvikle seg til kreft. Hvis du har opplevd colorectal polypper eller Crohns sykdom, sjansene for å få tykktarmskreft øker. Tegn på scenen III tykktarmskreft finnes bare gjennom diagnostiske tester som en koloskopi. Stage III er kategorisert i tre grupper. Disse nivåene er stadium IIIA, stadium IIIB, og scene IIIC. Etappene fortelle hvor kreften er lokalisert, hvor den har spredd seg, og hvor mange lymfeknuter som er berørt.

Tegn på Stage IIIA Colon Cancer

Hvis du er i stadium IIIA, har kreften spredd seg fra det innerste vev laget av kolon veggen til de midtre lagene. Den vil også ha spredt seg til tre lymfeknuter.

Tegn på Stage IIIB Colon Cancer

Stage IIIB kreften har spredd seg forbi midten vevet lag av tarmveggen. Det kan også spre seg til nærliggende vev rundt tykktarmen eller endetarmen. Det kan også ha spredt seg forbi kolon veggen og gått inn i nærliggende organer.

Tegn på Stage IIIC Colon Cancer

Stage IIIC kreften har spredd seg til fire eller flere lymfeknuter. Det kan ha spredt seg til eller forbi middel vev lag av tarmveggen, eller til nærliggende vev rundt tykktarmen eller endetarmen. Andre organer kan nå ha kreft.

Symptomer

Symptomer på stadium III tykktarmskreft forblir omtrent den samme gjennom alle stadier. Du kan oppleve noen av disse problemene, eller ingen i det hele tatt. Du kan ha diaré eller forstoppelse som varer mer enn et par uker. Du kan finne blod i avføringen eller oppdage at du er blødning fra endetarmen. Blodet kan se lyse rødt eller nesten svart i fargen. Du kan føle deg som om du trenger å ha avføring, selv om du bare hadde en. Du kan ha avføring som er tynnere enn normalt. Du kan oppleve kramper, har en vedvarende smerter i nedre del av magen, eller lider av gass smerter eller oppblåsthet. Mageregionen kan føle konstant full, eller du kan oppleve en plutselig vekttap uten slanking. Du kan ha en konstant følelse av tretthet eller utmattelse. Røde blodceller kan redusere (anemi). Du kan ha kvalme og oppkast. Følelsesmessig, kan folk med kreft viser tegn på sinne, frustrasjon, eller depresjon.

Vekttap og Colon Cancer

Tykktarmskreft starter når en celle i kolon muterer og ikke lenger følger reglene for hvor ofte det skal dele. Cellen begynner å dele seg og vokse, noen ganger raskt. Polypper og tumorer utvikles, og hvis de blir stort nok, blir de betraktet som kreft. Noen ganger forekommer vekttap i sammenheng med kreft i tykktarmen.

Tidlige symptomer

Vekttap, ledsaget av oppkast, konstant trøtthet, ubehag i magen og trange avføring er tidlige tegn på tykktarmskreft, ifølge Inside "Colon Cancer - Part II" av Dr. Carlton Fraser (se Reference 3).

Årsak

Polypper og tykktarmskreft svulster raskt forbrenne mat og næringsstoffer matet til kroppen. Dette fører til at vekttapet. Senere, kan behandlingen også føre til vekttap fordi det senker ønske om mat og fører til kvalme.

Advarsel

Rapportere uforklarlig vekttap på 10 pounds eller mer til en lege, råder American Cancer Society.

Forebygging / løsning

Vanlig kolon screenings å hindre spredning av kreft i tykktarmen. Å holde vekten på et normalt nivå ved å spise frisk frukt og grønnsaker er også viktig, sier professor Jonathan Rhodes, en gastroenterologi konsulent.

Behandling

Avhengig av alvorligheten, er tykktarmskreft behandlet med forskjellige kombinasjoner av kjemoterapi, strålebehandling og kirurgi.

Colon Cancer Back Pain Symptomer

Tykktarmskreft er den vanligste fordøyelses kreft, og kan ofte ha noen symptomer for en stund før sykdommen er omfattende. Av denne grunn er det viktig å anerkjenne de tidlige varselsymptomene på tykktarmskreft og at mange leger anbefaler periodiske screening tester og eksamener for å fange sykdommen så tidlig som mulig.

Colon Cancer og Back Pain

Tykktarmskreft forårsaker noen symptomer i en tidlig fase, og ryggsmerter er en uvanlig symptom. Ryggsmerter og tykktarmskreft er ikke nødvendigvis korrelerer konsepter; kolon er et hult organ med muskuløse, noe elastiske vegger, massene som svulster forårsake noen symptomer før de er ganske store og avanserte. Også, fordi innholdet i tykktarmen er meget væske-basert, med vann som blir absorbert som passerer avføring langsomt gjennom lengden av tykktarmen, trenger endringer i avføringsvaner på grunn av obstruksjon ikke skje før colontumorer er ganske stor.

Mulige symptomer på Colon Cancer: okkult blødning

Blødning i tykktarmen er en ledende advarsel symptom på kreft i tykktarmen. Blodtap som er åpenbart og lyse rødt, men er ikke en typisk funn av tykktarmskreft. Lyse rødt blod, for eksempel synlige striper på krakk og på toalettpapir antyder som oftest blødning svært nær utsiden av kroppen, for eksempel en blødning hemorrhoid eller blodtap fra en anal fissur, selv om det likevel krever evaluering av lege. Blodtap som er et tegn på tykktarmskreft er vanligvis "okkult", som betyr at det er skjult inne i avføring og ikke opplagt. Avføringsprøver kan bli testet med kjemikalier som kan identifisere tilstedeværelsen av blod i avføringen. En slik test er ofte en rutinemessig screening test gjort under fysiske undersøkelser for å vurdere tilstedeværelse av okkult blod.

Mulige symptomer på Colon Cancer: Trøtthet og Anemi

Siden svulster forårsake noen symptomer selv, tegn og symptomer fra kronisk blodtap kan være det første symptomet å oppstå. Kronisk blodtap, selv i svært små mengder, kan føre til anemi, som er en advarsel tegn på tykktarmskreft. Kroppen er i stand til å lage røde blodlegemer så fort som det er å miste dem, og et lavt antall røde blodlegemer - referert til som anemi, resultater.

Røde blodlegemer transporterer oksygen rundt i kroppen. Når det er en mangel på normale røde blodcelletall, oksygen-bæreevne reduseres og kan føre til tretthet, en manglende evne anstrenge seg og ørhet. Når en rutine blodprøve avslører anemi, vil en lege søke etter en årsak til at anemi, inklusive testing for skjult blod i avføring for å utelukke tykktarmskreft.

Kan Colon Cancer Årsak ryggsmerter?

Som forklart, "ryggsmerter" er ikke en typisk eller tidlig tegn på kreft i tykktarmen, men kan forekomme med avansert sykdom som svulstene begynner å hindre passasje gjennom tykktarmen. Tykktarmen har en sterk muskel i dets vegg som trekker seg sammen på en koordinert bølgelignende bevegelse, kalt peristaltikk, som tjener til å skyve innholdet i tykktarmen sammen mot utsiden av legemet som vann absorberes og avføringen blir mer fast stoff. Dersom det er en tilstopping inne i tykktarmen, kan det oppstå kramper. Smertene kommer ofte og går, snarere enn å være konstant. Denne smerten er oftest følt i magen, men når hindringen er delvis eller tidlig og forårsake forstoppelse, kan en vag følelse av fylde og oppblåsthet føre. På grunn av obstruksjon, er avføringen ikke fullt evakuert slik at folk med tykktarmskreft kan ofte ha følelsen at avføring er ufullstendig og kan begynne å bruke mye tid på badet forsøker å lindre følelsen.

Akutte magesmerter og Colon Cancer

I noen tilfeller kan svulster vokse ubemerket eller uoppdaget inntil alvorlig skade og svekkelse av veggen i tykktarmen har oppstått. I slike tilfeller, perforering, noe som betyr et hull, kan det danne seg gjennom veggen av tykktarmen i nærheten av tumoren. Når dette skjer, ømhet for press og smerte oppstå på stedet av perforeringen. Hvis hullet er stort nok til å tillate lekkasje av innholdet i tykktarmen inn i bukhulen, kan akutt smerte med feber og inflammasjon forekomme. Peritonitt, som betyr betennelse i nedre bukhulen, kan være akutt smertefull. Buken blir ekstremt øm å ta på, og vandre og selv puste og hoste - noe trekkene betente tarmer om i den betente bukhulen - er smertefullt. Akutt peritonitt er et kirurgisk tilfelle, og perforeringen i tarmveggen må repareres.

Behandling for metastatisk Colon Cancer

Dessverre er kreft mer vanlig enn noen gang før. Det er så mange forskjellige typer kreft, og det er ikke ett organ i kroppen som ikke er mottakelige for den glupske sykdom. En type kreft som er svært vanlig er tykktarmskreft. Nesten 150 000 tilfeller av tykktarmskreft vil bli diagnostisert hvert år, og mange mennesker vil dø av sykdommen. Det finnes mange former for behandling for tykktarmskreft, men hvordan hver person reagerer avhenger av den enkelte sak.

Hva er Colon Cancer?

Et annet navn for tykktarmskreft er kolorektal kreft. Tykktarmskreft er den nest vanligste kreftformen, og er den nest største årsaken til kreft-relaterte dødsfall i USA. Tykktarmskreft involverer kolon, rektum, og, som oftest, appendix. Tykktarmskreft er når kreftcellene utvikle seg i tykktarmen. Det er en aggressiv kreftsykdom som normalt ikke vil bo i ett område. Det kan lett spre seg til lymfeknutene, som da hjelper det bevege seg lett til andre organer.

Tegn på metastatisk Colon Cancer

Tegn på tykktarmskreft avhenger av hvor kreften, eller hoved svulst, er plassert. Vanligst, med kreft i tykktarmen, er svulsten som ligger et eller annet sted i tykktarmen. Hvis dette er tilfelle, vil det vanligvis være endringer i avføringsmønster. Ett stort skilt er blod i avføringen. Blodet enten kan være lyse rødt eller kan være veldig mørk. Det kan være følelser av forstoppelse eller en følelse av tarmen er ikke tømming helt. Pasienten kan oppleve kramper, mye luft og oppblåsthet. Mange kolon kreftpasienter opplever en innsnevring av deres avføring, eller skinny avføring. De vil oppleve tretthet og vekttap for uforklarlige grunner.

Tester for tykktarmskreft

Når en pasient søker medisinsk behandling for disse symptomene, vil han sannsynligvis bli henvist til en gastroenterolog. Legen kan først utføre en digital endetarms eksamen for å se om han føler en svulst med fingeren. Hvis han mistenker noe unormalt, vil han sannsynligvis deretter bestille en koloskopi. Dette innebærer å sette inn et omfang inn i endetarmen slik at legen kan se inne i endetarmen og i tykktarmen og nedre tarm. Hvis noen svulster er sett, kan han ta en vevsprøve og sende dem til laboratoriet for å se etter kreft materiale. Han vil også bestille en okkult test. Det er der avføringen blir undersøkt under et mikroskop for blod. Han kan også bestille en lavere GI-serien, som er en test som involverer fargestoff. Fargestoffet hjelper legen å se den nedre gastroenterologi kanalen mer tydelig.

Slik finner du ut Behandlinger for Colon Cancer

Hvis kreft er funnet, vil gastroenterolog henvise pasienten til en onkolog. En onkolog er en kreft spesialist. En onkolog vet hvilke typer behandlinger som fungerer best for hvilke typer kreft, samt hvilken behandling som er nødvendig under forskjellige stadier av kreft. Normalt kreft er funnet i et av fire stadier; I, II, III eller IV. Hvis kreften allerede har spredning til andre organer, og er allerede i en høyere utviklingstrinn, kan legen må være veldig aggressive med sin behandling. Hvis kreften er lokalisert, kan han ikke trenger en aggressiv behandling plan ennå.

Typer behandlinger for Colon Cancer

For tykktarmskreftpasienter, er det første skrittet ofte kirurgi. Legen som regel behov for å fjerne svulsten sammen med eventuelle andre berørte områder. Han vil som regel bestille en kombinasjon av cellegift og stråling, særlig for pasienter som har høy risiko for kreft sprer seg, eller om kreft påvirker mer enn ett organ. Det finnes også medisiner som er rettet mot kreftceller som normalt ville spre seg raskt. Disse medikamentene er Avastin, Erbitux og Vectibix. De kan gis med cellegift og stråling, og deres jobb er å stoppe kreftsvulster fra å utvikle nye blodkar. Blodårene tillate oksygen og næringsstoffer for å komme til svulster, og dermed la svulstene vokser.

Bivirkninger av Colon kreft behandlinger

Alle medikamenter og behandlinger for kreft har potensial til å produsere bivirkninger. Selv kirurgi kan ha en negativ innvirkning på pasienten. Fjerning av deler av tarmen noen ganger fører til infeksjon eller en kolostomi. Stråling og kjemoterapi kan produsere ekstrem kvalme, oppkast, håravfall, tretthet og lav motstandskraft mot infeksjoner. Avastin, Erbitux og Vectibix har også potensielle bivirkninger. De vanligste er neseblødning, høyt blodtrykk, for mye protein i urinen, tretthet og problemer med å puste, avhengig av hver enkelt pasient.

Overlevelse av tykktarmskreft Pasienter

Overlevelsesraten for tykktarmskreft avhenger mye på hvilket stadium kreften er funnet i. For trinn I pasienter, kan overlevelsen være i overkant av 80 prosent. Men for Stage III, faller overlevelsesraten til 59 prosent. Den tidligere kreft blir funnet, jo større er sjansen for å fjerne tumorer og omgivende kreftceller. En ting som har vært fast bestemt på å øke overlevelsesraten er mosjon. For de som har blitt diagnostisert med tykktarmskreft, får rikelig med mosjon synes å øke overlevelsen. Å ta godt vare på seg selv er svært viktig ikke bare å bekjempelse av sykdommen, men å holde den unna.

Symptomer på Colon Cancer Blødning

Tykktarmskreft oppstår i tykktarmen. Fordi kreft ofte forekommer i både tykktarm og endetarm, mange mennesker er diagnostisert med tykktarmskreft; derimot, er kreft som oppstår i rektum forskjellig fra tykktarmskreft og vice versa.
De fleste tykktarm kreft er saktevoksende kreft som begynner som adenomer eller polypper i slimhinnen i tykktarmen. Tykktarmskreft har ingen symptomer før kreften er relativt avansert, så det er best å ha regelmessige filmvisninger, spesielt hvis du er over 50 og / eller har en høy risiko for å utvikle tykktarmskreft.

Symptomer på Colon Cancer

Mange vil ikke vise noen symptomer på kreft i tykktarmen, og symptomene har en tendens til å variere fra person til person. Noen mulige symptomer på kreft i tykktarmen inkluderer en endring i avføringsmønster (diaré som vedvarer i en uke eller lenger, eller forstoppelse som vedvarer i mer enn to uker), blod i endetarmen eller avføring, pågående magesmerter (gass, kramper eller smerte), magesmerter før eller under en avføring, en vedvarende følelse av at du ikke fullt ut kan tømme tarmer og uforklarlig svakhet, tretthet eller vekttap.
Disse symptomene kan være tegn på kreft i tykktarmen eller andre alvorlige sykdommer. Sjekk med en lege for en diagnose hvis du opplever slike symptomer.

Blod i avføring

Lyse rødt blod i avføringen er vanligvis et tegn på hemorroider eller mindre anal tårer, ikke kreft. Endringer i kosthold, inkludert forbruk av rødbeter eller høye doser av jern, kan gjøre avføringen vises røde, selv om det ikke er blod. Diaré medisiner kan også forårsake krakk å være mørkere eller en annen farge enn vanlig.

Risikofaktorer

Selv om alle som opplever disse symptomene bør du oppsøke lege, bør de som er i risiko for tykktarmskreft være spesielt oppmerksom på de potensielle systemer. Ifølge American Cancer Society, 90 prosent av personer diagnostisert med tykktarmskreft er over 50 år En familie historie av kreft og / eller en personlig historie med polypper også bety en person er utsatt for høyere risiko for tykktarmskreft.

Diagnose

Leger kan diagnostisere kreft i tykktarmen en rekke forskjellige måter. De kan oppdage det under en rutinemessig digital endetarms eksamen, der legen føles inne i endetarmen med en hansker finger for å se om han føler noe unormalt. En fekal okkult blod test (FOBT) kan oppdage spor blod i avføringen. Hvis blod hvis oppdaget, blir ytterligere prøver som kreves for å bestemme hvorvidt blødningen er forårsaket av kreft eller en benign tilstand. En sigmoidoskopi er en test hvor en lege benytter en sigmoidoscope (a tent rør) for å se på den nedre del av tykktarmen for å se etter polypper. Dersom polypper blir oppdaget, blir en polypektomi utført for å fjerne dem. En kolonoskopi refererer til bruken av et colonoscope (tente rør) for å undersøke hele tykktarmen for å lete etter polypper. Endelig innebærer en dobbel kontrast barium klyster ta røntgenbilder av kolon etter en klyster er gitt. Klyster, sammen med luft som pumpes inn i endetarmen, show i x-stråler, sammen med eventuelle polypper.

Behandling

Kolorektal kreft kan behandles kirurgisk og / eller med kjemoterapi avhengig av hvor stor kreften er og om den har spredt (metastasert) til andre områder av kroppen.

Stage III & IV Colon Cancer

Tykktarmskreft er preget av uhemmet spredning av celler lining tykktarmen (den lengste delen av tykktarmen). Ifølge National Cancer Institute (NCI), nær 106.000 nye tilfeller av tykktarm kreft oppdages årlig i USA. I likhet med en hvilken som helst annen kreft form, tykktarmskreft også differensieres i forskjellige trinn, avhengig av den vekst og omfanget av multiplikasjon av kreftcellene.

Colon Cancer Stages

Per National Cancer Institute, er tykktarmskreft delt inn i fem stadier nemlig Stage 0, Stage I, Stage II, Stage III, og Stage IV avhengig av utviklingen av de ondartede cellene. I Stage 0 kreftcellene befinner seg i fôr av tykktarmen. Stage Jeg representerer det stadiet der de unormale celler spredt langs de indre fôr av kolon. I Stage II cellene migrere til nærliggende vev. Mens i Stage III kreftcellene spre seg til nærliggende lymfeknuter og andre nære av organer. Stadium IV, også kalt sluttstadiet, er representert ved spredning av cellene til de fleste av de viktigste organene slik som lever og lunger.

Risikofaktorer

Ifølge Mayo Clinic og National Cancer Institute, visse faktorer som utvikler alder, rase av den enkelte, familiehistorie med tykktarmskreft eller polypper og visse medisinske tilstander som diabetes, blant andre, kan øke risikoen for å utvikle tykktarmskreft. The Mayo Clinic sier at mer enn 90 prosent av alle tykktarm kreft tilfeller er diagnostisert hos personer som er mer enn 50 år gammel. Afrikansk-amerikanere har en økt risiko for å utvikle tykktarmskreft sammenlignet med andre.

Tegn og symptomer på Stage III og Stage IV Colon Cancer

Pr National Cancer Institute, betyr tykktarmskreft viser ikke noen symptomer eller tegn under sin innledende stadier (Stage 0 til Stage II). Men hvis kreften forblir uoppdaget i en tidlig fase visse generelle tegn som uregelmessig avføring, utslipp av blod i avføringen, diaré, tretthet, oppblåsthet, er gass smerter blant annet ofte forbundet med Stage III og Stage IV av tykktarmskreft.

Behandling Alternativer

The National Cancer Institute rapporterer at kirurgi (reseksjon) sammen med kjemoterapi er et vanlig alternativ behandling for personer berørt med Stage III tykktarmskreft. Under den kirurgiske prosedyren de berørte deler av tykktarmen er kirurgisk fjernet for å hindre deres påfølgende sprer seg til andre kroppsdeler. Post-kirurgi leger kan holde kjemoterapi økter der anti-kreft narkotika som Pacitaxel injiseres gjennom blodet for å ødelegge kreftceller og dermed hindre deres videre multiplikasjon.

Kirurgi sammen med strålebehandling og kjemoterapi er vanlige behandlinger som brukes til å behandle Stage IV tykktarmskreftpasienter. Under operasjonen, de skadede partier av tykktarmen sammen med deler av de andre organer som påvirkes slik som lunger og lever, er fjernet. Etter operasjonen kan strålebehandling eller kjemoterapi administreres som palliativ terapi for å lindre en av de symptomer assosiert med kreft i tykktarmen.

Fem års overlevelse priser

Ifølge National Cancer Institute, er den relative fem-års overlevelse for Stage III tykktarmskreft lag 69 prosent. De fem-års overlevelse synker til 11 prosent hos personer som lider av Stage IV kreft i tykktarmen.

Liste over kjemoterapi narkotika brukes for Advanced Colon Cancer

Liste over kjemoterapi narkotika brukes for Advanced Colon Cancer


Tykktarmskreft er kreft som starter i tykktarmen eller endetarmen og er noen ganger referert til som tykktarmskreft. Avansert kolorektal kreft er definert av kreft som har spredt seg til andre organer. Avansert tykktarmskreft behandles vanligvis med kjemoterapi narkotika. Hver persons situasjon med tykktarmskreft er unik og spesifikk behandling kan variere fra person til person.

Betydning

Kjemoterapi (cellegift) er medisiner som brukes til å kontrollere veksten av tykktarmskreft og lindre symptomer. De fleste kolorektal chemo narkotika er gitt intravenøst ​​(IV) gjennom en nål direkte i venen din. Men kan noen kjemoterapi medisiner gis muntlig eller gjennom injeksjoner.

Effekter

Kjemoterapi virker ved å drepe kreftceller, men det fører også til blodceller til å dele raskt. Ifølge Cancer hjelp UK, kan chemo medikamenter også lavere antall friske hvite blodceller og andre blodceller. Dette fører folk på cellegift for å være i faresonen for flere infeksjoner, blødningsproblemer og kan også føre til tretthet.

Chemo Narkotika for Advanced Colorectal Cancer

Avansert tykktarmskreft er definert av kreft som har spredt seg til andre deler av kroppen og kreften ikke kan bli hjulpet ved kirurgi. Primær kjemoterapi er chemo behandling for denne fasen av tykktarmskreft. Medisinering gitt kan omfatte en hvilken som helst enkelt eller en kombinasjon av de følgende stoffer:
Fluorouracil (5-FU)

Capecitabine

Tegafur og uracil (Uftoral)
FOLFIRI - Kombinasjonen av folinsyre (folinsyre), fluorouracil og irinotecan

Irinotecan
Oksaliplatin
Irinotecan
FOLFOX - Kombinasjonen av folinsyre (folinsyre), fluorouracil og oksaliplatin

Ifølge den amerikanske National Library of Medicine, de tre mest brukte chemo narkotika i avansert kolorektal kreft er Irinotecan, oksaliplatin og fluorouracil.

Andre medisiner gitt for Colon Cancer

I noen tilfeller kan en lege også foreskrive det som kalles et målrettet medikament, som er en medisin som formerer visse kreftceller. Målrettet medisinering kan gis med kjemoterapi eller alene. For avansert kolorektal kreft, kan dette omfatte medisiner Avastin, Erbitux, og Vectibix.

I tillegg er kjemoterapi og stråling (utslettelse av kreftceller gjennom stråling), noen ganger kombinert for å behandle visse former for kreft i tykktarmen.

Betraktninger for Advanced Colon Cancer

Noen ganger palliativ kirurgi er gjort for å avlaste blokkering i avansert kreft i tykktarmen. Denne type kirurgi er gjort for å lindre symptomer fra blødning og for smerte. Det er imidlertid ikke ment som en behandling for kreft i tykktarmen, i henhold til de Mayo Clinic.

Kirurgi kan gjøres for å fjerne kreftsvulst fra leveren også. Kjemoterapi kan noen ganger bli brukt før eller etter denne type kirurgi for å forbedre prognose.

Venstre Colon Cancer Symptomer

Venstre Colon Cancer Symptomer


Tykktarmskreft refererer til tilstedeværelsen av kreftceller eller tumorer lokalisert i tykktarmen, også kjent som den tykktarmen. Mens individer plaget med tykktarmskreft oppleve en distinkt antall karakteristiske symptomer, er det noen symptomer som varierer avhengig av hvor i tarmen kreft er plassert. Alle som opplever disse symptomene bør søke medisinsk hjelp for en diagnose, siden alle kreftformer er lettere behandles når diagnostisert så tidlig som mulig.

Aspekter

Tykktarmen, også kjent som tykktarmen, kan grovt deles inn i to deler: Høyre eller stigende kolon; og venstre, eller synkende kolon. Den riktige kolon er større i størrelse og diameter enn den venstre colon og passerer på den hovedsakelig flytende innholdet som den har mottatt fra tynntarmen. Den venstre kolon er mindre i diameter, og det materiale som passerer gjennom denne del av tarmen på sin vei til rektum er halvfast stoff. Forskjellen mellom størrelse og materiale i de to delene av kolon resulterer i forskjellige symptomer når kreft er tilstede.

Venstre tykktarmskreft symptomer

Fordi den venstre kolon er den smaleste delen av tykktarmen, og inneholder mer fast materiale, er en kreftsvulst i dette området av kolon mer sannsynlig å resultere i en tarmobstruksjon, enten delvis eller fullstendig. Personer med venstre tykktarmskreft vanligvis opplever alvorlig forstoppelse, oppblåsthet, skarpe magesmerter, diaré og lyse rødt blod i avføringen, som ofte er små og smale.

Generelt tykktarm kreft symptomer

Personer med venstre colon cancer erfaring ikke bare de karakteristiske symptomer på et problem med den aktuelle delen av tykktarmen, men også en rekke forskjellige generelle kolon kreft symptomer. Disse inkluderer uforklarlig og uventet vekttap, ekstrem tretthet, kvalme, oppkast, en dramatisk endring i avføringsmønster og den plutselige utvikling av anemi.

Diagnose

Hvis legen mistenker at du har forlatt tykktarmskreft, er det tre hoved testene som brukes for å bekrefte diagnosen: koloskopi, barium klyster, eller sigmoidoskopi. Den kolonoskopi er den mest vanlige, så vel som den mest definitive, og innebærer å sette inn en colonoscope inn i endetarmen og tykktarmen for å søke etter polypper og svulster, og til å ta vevsprøver. En sigmoidoskopi er lik en kolonoskopi, selv om en sigmoidoskopi ikke kan brukes til å ta prøver og kan bare vise den nedre del av tykktarmen. En barium klyster utføres ved injisering av kontrastvæske, barium, inn i tykktarmen, og ved hjelp av en røntgen for å vise innsiden av tarmen.

Advarsel

Alle tykktarm kreft har potensial til å være livstruende. Hvis du opplever noen venstre tykktarmskreft eller generelle tykktarm kreft symptomer, kontakt lege så snart som mulig. Nøkkelen til å bekjempe kreft er effektivt tidlig og rask diagnostisering og behandling.

Colon Cancer & cøliaki

Cøliaki, også kjent som celiac sprue, er en sykdom i tynntarmen. Det ødelegger slimhinnen i tynntarmen og dens symptomer kan påvirke alle aspekter av dagliglivet for dem diagnostisert med sykdommen. Behandlingen består av å følge en streng diett for å begrense den allergiske reaksjonen og symptomer. Cøliaki har også vært knyttet til andre sykdommer som tykktarmskreft. Mens det er ingen kjent kur for cøliaki, er fremskritt blir gjort.

Cøliaki Årsaker

En allergisk reaksjon mellom gluten og den indre fôr av tarmen er det som forårsaker cøliaki. Proteinet i gluten kalt gliadin er den viktigste årsaken i reaksjonen mellom gluten og tarmslimhinnen. Gluten finnes i alle typer mat og kommer fra hvete, rug, bygg og havre. Forskere er ikke sikker på hvordan gliadin blir giftig som transformasjon ikke er godt forstått.

Symptomer

Symptomene på cøliaki sprue inkluderer magesmerter, oppblåsthet og luft i magen. Diaré er en vanlig plage samt. Diaré er forårsaket av tarmen manglende evne til å absorbere fett fra maten. Dette redusert absorpsjon av fett og næringsstoffer er en av vanskelighetene med cøliaki. Det kan føre til vekttap, anemi og underernæring. Pasienter med cøliaki kan også lett får blåmerker og merker muskelsvakhet. Cøliaki kan til og med føre til ufruktbarhet.

Tilknyttede betingelser

De med cøliaki kan også oppleve andre forhold. Pasienter kan lide av tilbakevendende og smertefulle munnsår, insulinavhengig diabetes og stoffskiftesykdommer. I de med cøliaki, er revmatoid artritt også mer utbredt. Kreft i tykktarmen er flere ganger mer vanlig hos personer med cøliaki i forhold til de uten sykdommen, ifølge Dr. Dennis Lee.

Colon Cancer

Tykktarmskreft og sin tilknytning til cøliaki er ikke klart. Tykktarmskreft tendens til å utvikles i de som har hatt celiac sprue lenger enn 20 til 30 år. Det er vanskelig å diagnostisere på grunn av betennelse i tykktarmen som oppstår med cøliaki og lignende symptomer. Symptomer på tykktarmskreft kan omfatte anemi, magesmerter, vekttap og feber. I cøliaki pasienter som har symptomer under kontroll og følger en glutenfri diett, kan disse symptomene føre en lege for å sjekke for tykktarmskreft.

Funn

Det er noen leger som mener at man følger en streng glutenfri diett kan redusere sjansen for kreft i tykktarmen for cøliaki pasienter. Selv anbefalt for lindring av symptomer, er en glutenfri diett ennå ikke vist seg effektive i å begrense risikoen for å utvikle tykktarmskreft for cøliaki pasienter. Når cøliaki pasienter er diagnostisert med tykktarmskreft, er prognosen vanligvis dårlig så noe som kan redusere risikoen for tykktarmskreft er absolutt verdt å prøve.

Hvordan virker Colon Cancer påvirke kroppen?

Hvordan virker Colon Cancer påvirke kroppen?

Colon Cancer Oversikt

Mens årsaken til tykktarmskreft er fortsatt ukjent, er så kur. Tykktarmskreft er en av de dødeligste former for kreft, andre i rang til lungekreft, som har hevdet at de fleste ofrene de siste årene. Leger jobber kontinuerlig for å lære mer om tykktarmskreft, behandlingstilbud og risikofaktorer, som nesten 50.000 mennesker er sagt å dø av tykktarmskreft hvert år og en annen 149 000 diagnostisert, Effektene av tykktarmskreft på kroppen er knapt synlig i begynnelsen stadier , men rutine endetarms eksamen kan hjelpe med tidlig oppdagelse og forbedre en persons sjansene for utvinning. Hvis det oppdages tidlig nok, har tykktarmskreft en kur rate på ca 90 prosent. Men hvis tykktarmskreft går ubehandlet, kan effekten på kroppen være ødeleggende.

Detection

En human kolon utgjør det meste av tykktarmen, som typisk er ca. 5 meter lang. Tykktarmen er mellom tynntarmen på toppen av det og endetarmen under den. Tykktarmen jobb er å samle mineraler fra ufordøyd mat kilder, etterfulgt av en transformasjonsprosess der ufordøyd mat blir til ekskreter som elimineres fra kroppen gjennom endetarmen. For en frisk person, vil denne prosessen være konsekvent og uten avbrudd. Men med nærværet av en ondartet tumor, eller polypp, kan rollen til kolon blir nedsatt. Av denne grunn, endetarms eksamen, ellers kjent som koloskopier, er den første forsvarslinje mot kamptykktarmskreft. Tilstedeværelsen av polypper er synlig i endetarms eksamen, der de kan bli fjernet og sendt til biopsi for å finne ut om de er kreft. Årlig followup eksamener etter utseendet av polypper er et must.

Tidlig Stage Symptomer

I begynnelsen stadier av tykktarmskreft, kan milde symptomer oppstår, slik som uforklarlig vekttap, ekstrem tretthet, avføringsendringer og anemi. Mens forstoppelse er en annen vanlig tidlig symptom løs avføring kan være så godt. Kolon polypper kan hindre passasje av avføring forårsaker forstoppelse, men klemme av avføring av en polypp kan føre til at det å bryte opp og vises tynn. Denne situasjonen kan også føre til ubehagelig magekramper. Blood slippes i avføringen kan også være en indikasjon på kreft i tykktarmen. Polypper kan blø, forårsaker en blodig avføring som kan variere i nyanser av lys til mørk rød. Den lysere blodet, jo nærmere polypp er å rektum.

Late Stage Symptomer

Tykktarmskreft som har kommet til de siste stadier av sykdommen kan påvirke andre deler av kroppen. Kreftceller kan begynne å trenge nærliggende vev og spre seg til andre organer, blodet og lymfesystemet. Når dette skjer, kan cellene begynner å produsere polypper eller tumorer i andre deler av kroppen. Behandlingen er mulig, men resultatet er mindre effektive enn tidligere stadium intervensjon.

Behandlinger og forebygging

Behandlinger som effektivt vil kjempe lcolon kreft i senere stadier blir kraftig det forskes. Fjerningen av polypper gjennom kirurgi er en behandling som vanligvis utføres, sammen med kjemoterapi og strålingsterapi. Endringer i livsstil blir også undersøkt for å undersøke deres forebyggende muligheter. En diett høy i frukt og grønnsaker, sammen med daglig mosjon og økt vitamin og mineral inntak, antas å tilby muligheten for å minske sjansene for å anskaffe tykktarmskreft.

Årsaker til Colon Cancer

Tykktarmskreft er en form for kreft som påvirker tykktarmen og andre nærliggende vev. I den vestlige verden, er det den tredje vanligste formen for kreft og er er den nest dødeligste kreft. Tykktarmskreft er ofte tenkt å oppstå fra polypper som vokser i tykktarmen, som til slutt mutere og bli kreft.

Hva er Colon Cancer?

Tykktarmskreft er en eller annen form for kreft i tykktarmen (tykktarmen), vedlegg og endetarm. Det er den tredje vanligste formen for kreft.

Forstadier

Noen ganger polypper dannes i tarmen, noe som øker risikoen for tykktarmskreft. Fjerne disse polypper kan redusere risikoen for tykktarmskreft.

Genetikk

Hvis du har en familiehistorie med tykktarmskreft, kan dette også øke risikoen for å få det, spesielt hvis din historie innebærer nære slektninger. Det er også et genetisk tilstand, kalt familiær adenomatøs polypose, som nesten alltid fører til kreft i tykktarmen.

Diett

En diett som er høy i rødt kjøtt kan føre til en økt risiko for tykktarmskreft. Denne risikofaktoren er spesielt farlig for personer med en diett lav på frukt, fisk, grønnsaker og fjørfe.

Andre faktorer

Alkoholforbruk, røyking og inflammatorisk tarmsykdom kan alle føre til tykktarmskreft. Ulcerøs kolitt, en form for tarmsykdom, er spesielt forbundet med kreft i tykktarmen.

Diett i Colon Cancer

Tykktarmskreft er kreft som rammer endetarmen eller tykktarmen. Ifølge informasjon fra Mayo Clinic, risikofaktorer for å utvikle tykktarmskreft inkluderer alder (individer eldre enn 50), hatt kontakt tarm tilstander som irritabel tarm syndrone (IBS), kolitt eller Crohns, og en diett lav på fiber og høy i fett. Mens det er lite du kan gjøre med de to første risikofaktorer, er det aldri for sent å endre kostholdet. Selv om du allerede har utviklet kreft i tykktarmen, kan et sunt kosthold bidra til å forbedre dine sjanser for å overleve.

Diet Advice

Ifølge opplysninger fra American Cancer Society, high-fiber dietter relativt blottet for rødt kjøtt forbruk (og mettet fett) er nøkkelen til å unngå eller besting en rekke ulike kreftformer, tykktarmskreft være fremst blant dem. Derfor bør du holde deg til en diett som består hovedsakelig av plantebasert mat, som frukt, grønnsaker og helkorn av rug, hvete, havre og bygg, samtidig som forbruket av rødt kjøtt og usunn mettet fett. Velg en rekke ulike frukter og grønnsaker i motsetning til alltid å spise de samme elementene for å diversifisere din generelle inntaket av vitaminer og næringsstoffer. Ifølge opplysninger fra American Institute for Cancer Research, rundt to tredjedeler av tallerkenen din på hvert måltid bør inneholde korn, frukt, grønnsaker eller bønner. Den gjenværende tredjedel bør inneholde en kilde til lean protein, slik som sjømat eller kylling og en kilde for frisk umettet fett (nøtter, frø, eller oljer).

Colon Cancer Fighting Foods

Ifølge informasjon fra AICR, visse typer mat som fungerer som anti-kreft mat bidra til vern av tykktarmskreft. Disse inkluderer bønner (på grunn av sitt høye fiberinnhold), alle typer bær (igjen, på grunn av fiber), cruciferous grønnsaker (brokkoli, blomkål og kål, blant andre), alle grønne grønnsaker som spinat og salat, grønn te og alle typer fiber hele korn. Inkludert disse matvarene i din tykktarmskreft kosthold kan bidra til å unngå eller forsinke spredningen av eksisterende tykktarm kreft, og hjelper kroppen din til best hva feiler det.

Diet for Advanced Colon Cancer Med Stomi

Mens standard medisin er den desidert mest effektive middel for å behandle forhånd tykktarmskreft - iscenesetter III og IV - måten du spiser kan ofte utfylle både behandlingsplanen og veien til utvinning. Men det er ikke bare en mat som du bør inkludere i kostholdet ditt når du møter kreft; det er mer en komplett spising diett. Våre vestlige dietter hovedsakelig bestå av ting som animalsk fett, raffinert sukker og svært bearbeidet korn, som alle gjør noe for å forbedre vår helse.

Diet in Advanced Colon Cancer

Ifølge "The Journal of American Medical Association" det synes å være et bindeledd mellom en hovedsakelig vestlig kosthold og økt dødelighet i tykktarmskreft. Selv i avanserte stadier av sykdommen, styrer unna denne type diett faktisk kan øke overlevelsen og også redusere sjansene for tilbakefall hvis kreften går i remisjon.

Som du går gjennom behandling, enten kirurgi, cellegift eller stråling, må du prøve å endre hva du spiser. Selv om du leter etter et sunnere, mer velbalansert kosthold, begrense (eller eliminere) mat som er høy i animalsk fett, for eksempel rødt kjøtt og hel-fett meieri. Det er antatt at animalsk fett fører til en reaksjon i tykktarmen, utløser dannelsen av de unormale celler knyttet til tykktarmskreft. Hvis du for øyeblikket arbeider med tykktarmskreft, spesielt i de mer avanserte stadier av sykdommen, trenger du ikke ønsker å lage denne typen miljø innenfor tarmkanalen. I stedet, øke inntaket av fisk, fjærkre og belgfrukter å oppfylle dine kosttilskudd behov for protein.

Derfra begrense mengden av raffinert sukker og svært bearbeidet korn i kostholdet ditt. Disse stoffene er funnet i (blant andre produkter) søtet frokostblandinger, pasta, kjeks, chips, godteri, brød og prepackaged måltider (både frossen og hylle-stabil). Raffinert sukker har en negativ effekt på de hvite blodceller som bidrar til å kontrollere kroppens immunrespons, og dette er en tid da du virkelig vil at immunforsvaret på sitt beste. Dietter høy i raffinert sukker redusere muligheten av immunceller til å ikke bare bekjempe infeksjoner, men også deres evne til å ødelegge kreftvev.

Som du regulere eller fjerne disse typer matvarer fra kostholdet ditt, innlemme mer frukt, grønnsaker, belgfrukter og helkorn i din spise diett. Disse typer elementer er rike på vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som for eksempel antioksidanter og fiber, som faktisk kan gå en lang vei å forsterke ditt immunrespons og din generelle helse. Spis et bredt utvalg av disse matvarene, som hver del av råvarer eller korn inneholder et mangfold av fordeler. Fargerike frukter og grønnsaker, som de i rødt, gult og grønt, er noen av de beste, men noen fersk mat av disse typer bør være nyttig.

Diett med en stomi

I noen tilfeller av avansert kreft i tykktarmen kan det være nødvendig at etter en del av tykktarmen fjernes under operasjonen, skal du utstyrt med en stomi. En stomi er en bypass opprettet fra innsiden til utsiden av legemet. Det gjør at avfall som skal fjernes når tykktarmen er ikke lenger koblet til endetarmen; avfall samles i en pose festet til det ytre av buken. Heldigvis gjør en stomi ikke nødvendig behovet for å endre kostholdet så mye. Men fortsetter å eliminere animalsk fett, raffinert sukker og svært bearbeidet korn mens du spiser mer frukt, grønnsaker, hele korn, fjærfe, fisk og belgfrukter.

Helt i begynnelsen av livet med stomi, vil du sannsynligvis trenger å endre hvor mye du spiser i løpet av en gitt måltid. Mindre porsjoner spist en rekke ganger i løpet av dagen er det beste alternativet. Men som kroppen din blir mer vant til stomien, kan måltidene dine vokse i størrelse. Og siden hver person er forskjellig, kan du oppleve at enkelte matvarer, selv sunn seg, kan utgjøre noen problemer. De mest vanlige er de produkter som ikke fordøyes så vel som andre, som for eksempel mais, epler, spinat, selleri og muttere. Matvarer som ikke er lett fordøyelig kan føre til blokkering.

Du kan også finne luktproblemer med andre matvarer, som noen fisk, egg, bønner og grønne grønnsaker. Men disse elementene bør ikke forstyrre prosessen med eliminering, så gjerne fortsette å spise disse matvarene hvis de er en del av kostholdet ditt.

Væskeinntak er svært viktig i en diett med stomi. Du virkelig ønsker å være sikker på at du får nok vann eller juice, slik at avføringen ikke blir for vanskelig å passere gjennom stomien. Et godt mål er minst 64 gram hver dag, men det kan være lurt å skyte for mer for å sikre avføringen forblir fuktig.

Hva er sjansen for Surviving Colon Cancer?

Tykktarmskreft er en vanlig kreftform som dreper titusenvis av mennesker hvert år. Hvis tykktarmskreft er diagnostisert på et tidlig stadium, vil de fleste overleve kreft. Samlingen av statistikk av regjeringen tillater oss kvantifisere denne overlevelsesrate.

Stage Survival priser

The National Cancer Institute (NCI) vedlikeholder en database med kreft statistikk kalles Surveillance Epidemiologi og sluttresultatet (Seer). Basert på et utvalg av 120.000 personer diagnostisert med tykktarmskreft mellom 1991 og 2000, de fem-års overlevelse basert på scenen av sykdommen er under. Stage jeg er ansett som den minst alvorlige formen for kreft i tykktarmen, og stadium IV er den mest avanserte.

Stage I Survival priser - 93%.
Stage II Survival Priser - 72-85%
Stage III Survival Priser - 44-83%
Stage IV Survival Priser - 8%.

Amerikanske Colon Cancer dødelighet

Basert på tykktarmskreftdødsfall i USA fra 2002-2006, det aldersjusterte dødeligheten var 18,2 per 100 000 menn og kvinner per år.

Amerikanske Colon Cancer dødelighet - Høyeste Ved Race

Afro-amerikanere hadde høyest tykktarmskreft dødeligheten blant kvinner eller menn, med en dødelighet på 31,4 per 100.000 menn, og 21,6 per 100.000 kvinner.

Amerikanske Colon Cancer dødelighet - Laveste Ved Race

Asia / Stillehavsøyene hadde lavest tykktarmskreft dødeligheten blant kvinner eller menn, med en dødelighet på 13,8 per 100.000 menn, og 10,0 per 100.000 kvinner.

Colon Cancer etter Alder

I USA fra 2002-2006, var median alder hvor mennesker med tykktarmskreft døde var 75 år gammel.

Natural Cures for Colon Cancer

Tykktarmskreft er en av de hyppigst diagnostisert kreft i USA Ifølge American Cancer Society, er mer enn 106.000 mennesker diagnostisert med sykdommen hvert år, og nesten 50.000 av dem dør som følge. Tykktarmskreft, som er en unormal vekst i tykktarmen eller endetarmen, kan være asymptomatisk eller avsløre seg selv gjennom rektal blødning og ubehag i magen. Det er vanligvis diagnostisert ved en kolonoskopi screening, og behandling kan omfatte kirurgi, stråling og, eventuelt, kjemoterapi.

Colon Cancer Diet

Den Dana-Farber Cancer Institute i Boston gjennomført en studie av mer enn 1000 pasienter som lider av stadium III tykktarmskreft som ble behandlet med kirurgi og kjemoterapi. Forskerne delte deltakerne inn i to grupper: en som spiste en diett favorisert av amerikanere og andre vestlige land, og en annen som spiste en diett bestående av frukt, grønnsaker og magre proteiner.

Forskerne konkluderte med at gruppen som spiste en amerikansk diett var tre og en halv ganger større sannsynlighet for å oppleve en gjentakelse av tykktarmskreft enn de som spiste frukt- og grønnsak-tilført kosthold. Videre bestemte de at enkeltpersoner bør spise fem på ni serveringer av frukt og grønnsaker hver dag, samt matvarer rike på folsyre, for eksempel grønne bladgrønnsaker, mango, helkorn frokostblandinger og bær.

Roberta Anding, MS, RD, en klinisk ernæringsfysiolog ved Texas barnesykehus i Houston og talsperson for American Dietetic Association sier: "Dietter lav i folsyre kan øke risikoen for å utvikle tykktarmskreft, og har også akselerert vekst i de som allerede har tykktarmskreft. "

Det anbefales at individer konsumerer 1200 til 1500 milligram av magre meieriprodukter hver dag for å forbedre kolon helse, som vitamin D og kalsium arbeider sammen for å holde tykktarmskreft unna.

Melatonin

Melatonin er et hormon som produseres av pinealkjertelen, men det kan også være menneskeskapte, og spiller en rolle i å regulere søvn sykluser, reproduksjon og humør. The American Cancer Society forklarer at melatonin talsmenn tror det sammensatte hindrer frie radikaler fra å skade friske celler. Forskere mener også at fordi melatonin er mistenkt å bære antioksidantegenskaper, kan det undertrykke kreftcellevekst.

Menneskeskapte melatonin er solgt som et supplement i mange helsekostbutikker, men er også funnet i matvarer som kylling, peanøtter, mandler og melk. The American Cancer Society har noen anbefaling på beløp som trengs for å blokkere kreft vekst.

Forsker Barni P. Lissoni gjennomført en studie på effekten av melatonin på 25 pasienter med fremskreden kreft i tykktarmen som ikke hadde respondert på kjemoterapi eller hadde tilbakefall. Den ene gruppen ble gitt uten ytterligere behandling, mens den andre ble gitt en kombinasjon av interleukin-2 og 40 milligram av melatonin hver dag.

Forskerne fant at ni av de 25 pasientene som tok melatonin levd i ett år versus bare tre pasienter som overlevde fra gruppen gitt uten ekstra hjelp.

The American Cancer Society sier at lave nivåer av melatonin er forbundet med risiko for enkelte krefttyper og at livene til de pasienter med en uhelbredelig kreft som tok melatonin ble utvidet. Andre kreftgrupper som tok melatonin opplevd delvis eller full remisjon, mens andre hadde ingen reaksjon på stoffet.

Glutation

Glutathione er sammensatt av tre aminosyrer --- cystein, glutaminsyre og glysin --- og har vist lovende i kampen mot tykktarmskreft på grunn av sin antioksidantegenskaper. Det har hindret kreft vekst i prøverørs studier som involverer dyr, og noen menneskelige forsøk har vært gjennomført.
Forskere Girlat E. Garcia og Brixy F. PERDEREAU gjennomført en studie av 11 pasienter med sent stadium eller terminal tykktarmskreft. Hver pasient ble gitt en 800 mg glutation supplement dayfor to ganger i minst tre måneder. Tillegget ble kombinert med aminosyre, cystein og antocyaniner, som er en form for flavonoid.

Stage IV Colon Cancer Prognose

Tykktarmskreft omfatter alle kreftformer som kommer i tykktarmen. Ofte er tykktarmskreft relatert til endetarmskreft, kreft siden ligger innenfor både tykktarmen og rektum. Denne typen kreft kalles kolorektal kreft.

Flertallet av tykktarm kreft (rundt 95%) begynne med adenomer. En adenom er en polypp som begynner å vokse i kolon fôr. Tykktarmskreft vanligvis vokser sakte, og spredde seg fra polypp til tykktarmen eller endetarmen sentrum. Derfra kan det utvikle seg til nærliggende lymfeknuter eller andre organer. Som de fleste kreftformer, har tykktarmskreft fire stadier (selv trinn II har en A- og B-fasen, og trinn III har en A, B og C-stadiet). Tykktarmskreft er ansett å være trinn IV når den er metastatisk (har spredt seg til andre deler av kroppen distinkte fra tykktarmen og / eller nærliggende lymfeknuter og / eller intestinal organer).

Iscenesettelse av Colon Cancer

Tykktarmskreft, som de aller fleste kreftformer, er iscenesatt under et standardsystem kalt AJCC Staging sytem eller TNM staging system. Den AJCC systemet ble skapt av den amerikanske Joint Committee on Cancer og kalles TNM-systemet fordi T, N og M faktorer er de tre faktorene som brukes i iscenesettelsen av kreft.

Den T antallet bestemmes av en lege som vurderer både størrelsen og vekst av primærkreft. I leverkreft, er T nummer diagnostisert basert på hvor mange lag av kolon svulsten har trengt. Sjiktene består den innerste foring, (mucosa) det tynne lag muskelen ved siden av mucosa (mucosa muscularis), fibrene og vev ovenfor mucosa muscularis (mucosa), kontrahering muskelen laget som hjelper bevege innholdet gjennom tarmen (muscularis propi) og til slutt de ytterste lag (det subserosa og serosa).

N antall refererer til spredning til lymfeknuter (om kreften har spredd seg til nærliggende lymfeknuter). M-nummer refererer seg til om kreften har spredning til andre deler av kroppen distinkte fra tykktarm / endetarm, og generelt fordøyelsessystemet.

Stage IV kreft

Stadium IV kolorektal cancer refererer til en hvilken som helst kreft med T nummer, en hvilken som helst N-nummer, og et antall M M1. Dette betyr at nivået av lag av tykktarmen og lymfeknute involvering er ikke viktig i diagnose av kreft trinn IV. Diagnosen Stage IV kreft er alltid gitt når kreften sprer seg fra det primære stedet (colon) til andre steder på kroppen.

Vanlige Nettsteder av metastaser

Tykktarmskreft ofte metastasizes til lungene, bukhulen fôr (bukhule) eller eggstokkene. The Memorial Sloan-Kettering Cancer Center anslår at om lag halvparten av pasienter diagnostisert med tykktarmskreft erfaring levermetastaser i sykdomsforløpet.

Prognose

Kreft overlevelse bestemmes ved å se på de fem-års overlevelse av pasienter diagnostisert med en bestemt type kreft. Ifølge data fått fra databaser ved National Cancer Institute, som så på overlevelse av ca 120.000 personer diagnostisert med tykktarmskreft 1991-2000, er den 5-års overlevelse for de diagnostisert med Stage IV tykktarmskreft 8 prosent. Imidlertid antyder en studie fra University of Texas MD Anderson Cancer Center at det pr 2009, nye behandlinger, inkludert behandling for livery metastaser, har økt disse overlevelse til 30 prosent.

Behandling

Kirurgi er den vanligste behandlingen for metastatisk kreft i tykktarmen. Operasjonen fjerner kreft på det primære stedet (tykktarmen) og på stedet av metastaser. Kirurgi (inkludert cyrosurgery, en frysing av en del av leveren) kan fjerne metastaser fra både lever og lunger.