Digidexo.com

sepsis svimmel

Slik Spot Symptomer på Sepsis

Sepsis oppstår når kroppen kjemper en infeksjon. Du får feber, hjertet slår raskere, og du puster raskt. Dette er vanlig og er vanligvis ikke livstruende. Sepsis kan slå alvorlig, men. Alvorlig sepsis skjer når kroppens naturlige immunsystem respons på infeksjon plutselig spark i overdrive. Eldre, unge, og alle som har et svekket immunforsvar er mest utsatt. Her er hvordan du kan oppdage symptomene på sepsis.

Slik Spot Symptomer på Sepsis

En ta hensyn til kroppen din. Er du kjemper en infeksjon? Var du nylig utsatt for en sykdom? Sepsis oppstår ut av en infeksjon et sted i kroppen din. Selv noe så enkelt som en vanlig forkjølelse kan gi opphav til alvorlig sepsis, selv om årsaken er vanligvis en bakteriell infeksjon, og ikke er en viral en.

Tenk på din nyere historie. Var du nylig på sykehuset, eller hadde en IV? En infeksjon kan forekomme som reaksjon på bakterier inn kroppen under en operasjon eller ved IV-rør.

Legg merke til dine symptomer. Har du en svak feber, eller vekselvis, lav kroppstemperatur? Har du en rask puls eller hurtig pust? Dette kan bety starten av sepsis.

Overvåk symptomene dine nøye. Er din feber blir verre? Er du forvirret, svimmel eller omtåket? Har du diaré, utslett eller blødning? Dette er alle symptomer på alvorlig sepsis eller sepsis sjokk, og du bør oppsøke lege umiddelbart.

Hint

 • I nyfødte, tegn på sepsis inkludert pustevansker, dårlig spising, legarthy, og vedvarende høye eller lave temperaturer.

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro


Det tar ikke lang tid å innse at en tur på DC Metro kan være humpete. Alle disse støt kan gi noen mennesker hodepine. Med all stopp, gå, og shuffling-- det er lett å bli svimmel. Togene reise under jorden, over bakken, og gjennom tunneler. Togene reise opp til 60 miles per time. Noen ganger, togene brått komme til en stopp for å la passasjerer av og på. Det er nok til å gi noen reisesyke.

Hvordan unngå å bli svimmel når Riding the DC Metro

•  Få inn foran bilen. Det er der føreren av toget sitter.

Finn et sete og ser fremover. Det er seter vendt fremover, bakover, og sidelengs. Det er også god plass for stående. Hvis du er utsatt for å få reisesyke på toget, er det best å sitte ned, vendt fremover.

•  Se opp foran vinduet i toget. Selv om glasset er farget, vil du kunne se i forkant av toget. Å kunne se hva som kommer opp kan hjelpe deg å unngå reisesyke.

Hold hodet opp. Noen folk lese eller ignorere sine omgivelser ved å se ned. For personer med reisesyke, kan ser ned forårsake svimmelhet og kvalme.

Lukk øynene mens i tunnelene. Det kan ikke være nødvendig å lukke øynene. Det kan også gjøre at du føler deg verre å lukke øynene. Men for noen mennesker, er det lys i tunneler eller gjenstander i nærheten utsiden av vinduene som forårsaker svimmelhet. Hvis dette er tilfelle, holde hodet opp og lukket øynene. Når toget kommer til en fullstendig stopp, åpne øynene.

Vent på toget til å stoppe helt før du står opp. Mange mennesker vil stille opp på døren før toget stopper. De ønsker å være sikker på at de kan gå av toget før folk begynner å få på. Når toget har stoppet helt, vil du ha noen få sekunder før dørene åpner. For å unngå å bli svimmel, opphold sitte ned før toget stopper.

Hør på musikk i hodetelefonene. Dette vil ikke fungere for alle. Men for noen, tuning ut lyden av toget stoppe og gå kan hjelpe din sinnstilstand og holde deg fra å bli svimmel.

Ta medisin for å oppveie reisesyke. Dramamine er en medisin bevist å redusere reisesyke. Det finnes også reseptbelagte medisiner som leger kan foreskrive.

Hint

 • Gjør hva som fungerer best for deg. Ikke alle forslag fungerer i alle tilfeller.
 • Noen mennesker har alvorlig reisesyke og vil ikke være i stand til å ri DC Metro tog i det hele tatt.

Slik unngår du at en Sepsis Infeksjon i Blood

Sepsis er en medisinsk tilstand som kommer med noen form for infeksjon som kommer ut av kontroll i kroppen. Vanligvis er dette en bakteriell infeksjon, men kan være viral eller sopp. Tilstanden, også kalt SIRS (system inflammatorisk respons syndrom) er farlig, og krever umiddelbar sykehusinnleggelse slik at den kan behandles. Sepsis kommer i forskjellige former. Ved alvorlig sepsis, organ dysfunksjon eller svikt resultater. Med septisk sjokk, synker blodtrykket raskt som vitale organer er fratatt oksygen rikt blod når det kardiovaskulære systemet svikter. Sepsis oppstår når infeksjonen kommer inn i blodet i seg selv.

Slik unngår du at en Sepsis Infeksjon i Blood

At Risk

En vite om du er i fare for sepsis. De som i fare inkluderer de helt unge eller veldig gamle, de med en genetisk disposisjon, og de med svekket immunforsvar. Du er også i faresonen hvis du er på sykehuset som pasient, har en pre-eksisterende infeksjon, eller har en alvorlig skade som et skuddsår.

Vet hva de vanlige triggere er for sepsis. Sepsis skjer når en infeksjon kommer ut av kontroll i kroppen. Hvis du har visse infeksjoner, har du større sjanse for å utvikle sepsis. Disse inkluderer urinveisinfeksjoner, lungebetennelse, mage infeksjon som for eksempel blindtarmbetennelse eller peritonitt, infeksjoner i hjernen eller ryggmargen, og hudinfeksjoner (spesielt de som er forårsaket av åpninger laget for katetre og administrere intravenøs væske).

Få regelmessige legekontroller for å se om du har noen av disse risikofaktorer eller vanlige triggere. Hvis du er i faresonen, må du gå til legen oftere.

Ta antibiotika før en operasjon. Hvis du får en operasjon, dette gjør deg mer utsatt for sepsis fordi kroppen bruker mye av sin energi på å hjelpe deg å helbrede, forlater mer utsatt for infeksjoner. Det åpne såret bidrar også til dette sikkerhetsproblemet. Sørg for at legen din starter du på antibiotika før du får operasjonen.

Endring i-bolig kateter og intravenøs nål regelmessig. Sepsis infeksjoner kan stamme med en infeksjon forårsaket av hudinfeksjoner som følge av åpninger laget for kateter og intravenøs nål, så sørg for at disse skiftes oftere hvis du bruker ett.

Gå til legen hvis du tror du har noen form for infeksjon. Generelt, hvis du har feber over 100 grader Fahrenheit, kan du ha en infeksjon. Dessuten kan du ha kalde frysninger eller andre tegn på infeksjon. Du trenger å bli behandlet for en infeksjon, slik at den ikke kommer ut av kontroll og føre til sepsis.

•  Gå til sykehus umiddelbart hvis du begynner å få noen av symptomene for sepsis. Disse symptomene er høy feber, rask puls, risting eller frysninger, lav mengde urin, lav kroppstemperatur, og hyperventilering. Den største ledetråd er forvirring eller delirium. Hvis du behandles umiddelbart for sepsis, kan du være i stand til å hindre det fra å komme inn i blodbanen.

Hint

 • Etter hvert som du blir eldre og har flere medisinske tilstander er det godt å vite om andre forhold som kan utvikle seg som et resultat. Alltid snakke med legen din om ting å se etter at du kanskje ikke er klar over kan være alvorlige medisinske plager som er farlige for kroppen din.
 • Hvis du får sepsis, og du går til sykehuset, vil det første målet være å få kroppen din under kontroll, for eksempel å få blodtrykket opp og få kontroll over den underliggende infeksjon. Du vil få blodtrykket medisiner og antibiotika.
 • Sepsis er en alvorlig medisinsk tilstand som kan være livstruende. Ikke noen gang ta denne tilstanden lett. Søke behandling umiddelbart, og gå med ambulanse om nødvendig. Når feberen blir høy, og du er delirisk og forvirret, har situasjonen fått dårlig og kan være vanskelig å kontrollere.
 • Ikke la en infeksjon gå. Du trenger antibiotika i tilfeller av bakterielle infeksjoner og medisinsk behandling for alle andre typer. En ukontrollert infeksjon kan føre til sepsis eller en annen livstruende tilstand.

Kan Kronisk nyresvikt Årsak Sepsis?

Hva er Kronisk nyresvikt?

Kronisk nyresvikt er en tilstand der nyrene gradvis skadet av en sykdom eller lidelse. Spesielt skaden, som med IgA nefropati er pådratt på de glomuli i nyrene, som er vene holdige kapillærer som fører inn i nyrene. Dette hemmer langsomt nyrene evne til å filtrere ut blod, både blokkerer blodet gjennom nyrene og sulter det av oksygen.

Kronisk nyresvikt kan fortsette i mange år før det resulterer i fullstendig nyresvikt. Det er diagnostisert ved påvisning av overdrevent høye nivåer av blodkomponent kjent som kreatin i urin. Punktet der kreatin nivåer stige høyere enn to milligram per desiliter er kjent som point of no return. Selv bør sykdommen forårsaker kronisk nyreinsuffisiens bli kurert, strømmen av blod inn i nyrene er så redusert at nyrene fortsetter å svekkes av seg selv.

Hva er sepsis?

Sepsis er en tilstand hvori det menneskelige legeme oppviser en kraftig samlet inflammatorisk respons. Høy feber og ekstremt høye nivåer av hvite blodlegemer er også til stede. Til syvende og sist, kan skade på kroppens organer og død føre. Sepsis er sluttresultatet av en smittsom prosess kjent som sepsis, eller blodforgiftning, hvori sykdomsfremkallende organismer som bakterier infisere og formere seg i menneskeblodbanen. Høye doser av antibiotika er nødvendig for å bekjempe infeksjonen, ved hvilket punkt den inflammatoriske respons og feber avta.

Hvordan virker Kronisk nyresvikt Årsak Sepsis?

Kronisk nyresvikt er preget av dårlig blodgjennomstrømning i glomuli inn og ut av nyrene. Avanserte stadier av kronisk nyresvikt resultat på en slik dårlig blodgjennomstrømning at det kan basseng innenfor nyrene. Stillestående blod, akkurat som med stillestående vann, er en perfekt grobunn for bakterier som hvite blodlegemer er ikke i stand til å finne eller oppdage infeksjonen før det er godt i gang. Infeksjonen, når den er spredt over hele blodet, resulterer i sepsis.

Hvordan diagnostisere Sepsis

Hvordan diagnostisere Sepsis


Sepsis er en alvorlig infeksjon i blodet av en toksinproduserende bakterier. Infeksjonen kan stamme fra hvor som helst i kroppen, men felles områder omfatter tarmen, nyrer, lever, lunger og hud. Sykehuspasienter kan bli smittet gjennom sengen sår, IV linjer og kirurgiske avløp. Andre mennesker som er spesielt utsatt for sepsis inkluderer de med hjernehinnebetennelse og bein infeksjoner. Følgende trinn viser hvordan å diagnostisere et tilfelle av sepsis.

Hvordan diagnostisere Sepsis

gjenkjenne de generelle symptomer på sepsis. Disse inkluderer forvirring og delirium, risting frysninger, redusert urinmengde, feber, hyperventilering og rask hjerterytme.

Se etter mer alvorlige symptomer som sepsis utvikler seg. Blodtrykket synker, og pasienten går inn i sjokk og store organsystemer mislykkes. Sepsis har en dødelighet på opp til 60 prosent hos pasienter med underliggende sykdommer og kan også betydelig true ellers friske mennesker.

Finn laboratorieresultater som tyder på sepsis. Den hvite blodlegemer bør være ute av normalområdet med et lavt antall blodplater, bør blodgasser viser acidose og nyre funksjon kan være unormal tidlig i sykdomsforløpet.

Observer ytterligere funn å støtte en diagnose av sepsis. En perifer smøre kan vise ødeleggelse av røde blodceller og blodforskjellen kan vise umodne hvite blodceller. Fibrin nedbrytningsprodukter kan være forhøyet.

Bekreft diagnosen sepsis ved å identifisere bakterier i en kultur vokst fra et blodutstryk. Dette kan ikke være mulig hvis pasienten er allerede på antibiotika.

Slik unngår du at Sepsis

Slik unngår du at Sepsis


Sepsis, en alvorlig sykdom som involverer infeksjon og betennelse, kan være forårsaket av noen toksinproduserende bakterier. Den kroppens respons på infeksjon er normalt rettet mot infeksjonsstedet, men den systemiske immunrespons blir i tilfelle av sepsis. Sepsis kan bli alvorlig raskt og alvorlige tilfeller har en 28- til 50 prosent dødelighet. Behandling er spesielt utfordrende for små barn. Følgende trinn viser hvordan du kan forhindre sepsis.

Slik unngår du at Sepsis

Vaksiner pasienter på riktig måte. Dette er det viktigste trinn i å forebygge mange former for sepsis. Spedbarn i USA blir rutinemessig vaksinert mot enkelte stammer av pneumokokker og hemofile influensa type B.

Bli informert av spesifikke lokale infeksjoner mens du reiser.

Få umiddelbar evaluering for feber hos nyfødte. En feber kan være et tidlig symptom på en alvorlig infeksjon.

Overføre pasienter med vedvarende sirkulasjons, metabolske og respiratoriske problemer til en intensivavdeling (ICU). Begrense bruken av venøse eller urinkateterisering. Gi generell støttende behandling, herunder vedlikehold av en tilstrekkelig blodtilførsel med intravenøs væske. Praktisere god generell hygiene, spesielt hendene, mens besøke pasienter på en intensivavdeling.

Test for Gruppe B Streptoccocus (GBS) under svangerskapet fordi denne bakterien er en vanlig kilde til sepsis hos nyfødte. Vaginal og rektale vattpinner bør tas rundt den 36. uke av svangerskapet og like før fødsel for kvinner uten en historie med GBS sykdom. Kvinner som har hatt GBS sykdom under en tidligere graviditet bør få antibiotikaprofylakse under fødselen.

Hva er meningen med Neonatal sepsis?

Neonatal sepsis refererer til en bakteriell infeksjon i blodet som oppstår under nyfødtperioden, opp til 90 dager etter fødselen. Antibiotikabehandling er vanligvis effektiv, men neonatal sepsis er fortsatt en ledende årsak til barnedødelighet. Ifølge Merck hjemmeside, opptil åtte av hver tusen babyer kontrakt neonatal sepsis.

Årsaker

Neonatal sepsis er forårsaket av en rekke bakterier, inkludert E. coli, gruppe B streptokokker og Candida.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for neonatal sepsis inkluderer mors blødning, mors infeksjon, preeklampsi, prematur fødsel og langvarig sykehusinnleggelse.

Symptomer

Symptomer på neonatal sepsis inkluderer endringer i barnets kroppstemperatur, diaré, langsom puls, oppkast, kramper, gulsott og pusteproblemer.

Time Frame

Tidlig debut av neonatal sepsis skjer innen den første uken etter fødselen. Symptomene begynner vanligvis innen seks timer etter fødselen. Late-onset neonatal sepsis oppstår etter den første uken opp gjennom spedbarnets første 90 dagene av livet.

Diagnose

Leger utføre blodprøver, røntgen, lumbale punkteringer og urin kulturer å diagnostisere neonatal sepsis.

Behandling

Spedbarn med mistanke om neonatal sepsis er vanligvis gitt antibiotika umiddelbart, før laboratorietester har blitt analysert. Rask behandling har en høy grad av effektivitet.

Meningokokk sepsis hos barn

Meningokokk sepsis kalles også meningococcemia, noe som betyr at bakterier har invadert blodet. Organismen som forårsaker denne livstruende sykdom kalles Neisseria meningitidis (eller N. meningitidis). Alle barn i alderen barndom til førsteårsstudent regnes i fare ifølge Meningitt Angels, den største meningitt og meningokokksykdom bevissthet og utdanning organisasjon i verden.

Symptomer

Tidlige symptomer på meningokokk sepsis hos barn inkluderer feber, irritabilitet, hodepine og stiv nakke. Den samme bakterien også forårsaker hjernehinnebetennelse. Noen barn utvikler meningitt som deretter utvikler seg til sepsis. Senere symptomer er forvirring, utslett og blåmerker. Utslettet er en lilla rød og kan noen ganger utvikle seg rett foran øynene dine. Når bakteriene er i blodet, begynner det å angripe organer og forårsake indre blødninger. Denne typen sepsis kan være dødelig i løpet av noen få timer etter symptomdebut. Hvis barnet ditt eller noen du kjenner viser symptomer på meningokokkinfeksjon, få ham til legevakten. Tidlig påvisning er den eneste sjansen til å redde livet hans.

Årsak

Bakterier som forårsaker meningokokk sepsis liv i luftveiene hos noen mennesker uten å forårsake sykdom og uten deres kjennskap. Den kan spre seg til et utsatt barn ved åndedretts dråpene når den personen hoster eller nyser. Det er flere stammer av N. meningitidis som betyr at det er mulig å stryke en individuell mer enn en gang.

Diagnostikk og behandling

Ved ankomst til beredskapsrommet, vil det diagnostiske tester inkluderer blodprøver for å undersøke for tilstedeværelse av organismen i blodet og for kroppens respons på infeksjon. Blod vil også bli undersøkt for tegn på indre blødninger som skjer når de organer blir angrepet av bakterier. Spinalvæske og urin vil bli undersøkt, så vel med hensyn til nærvær av N. meningitidis. Intravenøs væske og antibiotika er startet umiddelbart og noen nødssituasjon støtte er gitt. Pasienter med meningokokk sepsis er innlagt på intensivavdelingen overvåkes nøye i akuttfasen av dette farlig infeksjon.

Komplikasjoner

Når et barn overlever meningokokk sepsis, det fortsatt kan være noen komplikasjoner. Angrepet på organer redusert blodtilførsel til bena og kan kreve amputasjoner og hudtransplantasjon. Leddgikt og betennelse rundt hjertet kan også føre.

Forebygging

God håndvask er viktig for alle og er spesielt så etter nysing eller hosting. Dekk en hoste eller nyse med en vev eller nys i albue å holde hendene rene. Lær barna denne praksisen. En vaksine er tilgjengelig som forhindrer de fleste stammer av organismen som forårsaker meningokokk sepsis. Det finnes vaksine preparater tilgjengelig for babyer, barn og tenåringer. Snakk med legen din om vaksinasjon.

Sepsis Fra et C-Diff Infeksjon

Sepsis Fra et C-Diff Infeksjon


Clostridium difficile (C-diff) er bakterier som finnes i hele naturen, men ikke en del av den normale bakterier (flora) i tarmen. Men ifølge SJ McPhee og MA Papadakis i "Nåværende medisinsk diagnose og behandling," C-diff koloniserer kolon på om lag 3 prosent av friske voksne og 20 prosent av innlagte pasienter. C-diff spres gjennom fekal-oral rute når fecal-forurenset hendene berører en gjenstand eller overflate, og etterlater bakterier, og deretter en annen person berører forurenset varen og deretter munnen eller mat.

Begynnelsen Infeksjon

En gang inne i tarmen, begynner C-diff å formere ved å slippe sporer. Hvis en person er sunt, vil de andre bakterier i tarmen holde C-diff i balanse, men hvis personen er svak, eldre eller immunsupprimerte og mottar antibiotika (for eksempel klindamycin ampicillin, cefalosporiner eller fluorokinoloner), den normale bakterier kan begynner å dø, slik at C-diff, som er motstandsdyktig overfor mange antibiotika, for å formere seg raskt.

Kolitt

Som C-diff multipliserer, frigir det giftstoffer A og B, og enzymer, som skader cellene i slimhinnene i tarmen, spesielt i den nedre del av tykktarmen og rektum. Innsiden av tykktarmen blir irritert og hoven (kolitt) og begynner å erodere bort som sår danner, forårsaker kramper og diaré. I respons på infeksjon, produserer kroppen feber og økte hvite blodceller for å bekjempe infeksjonen. Rusk fra den skadde fôr og hvite blodceller dannes puss og patcher kalt pseudomembranes i tykktarmen.

Diaré

Ifølge Mayo Clinic, kan de med milde infeksjoner har 2 eller 3 vandig avføring daglig, men som infeksjonen forverres, kan avføring øke til 10 til 15, forårsaker dehydrering. Mucosal slimhinnen i tykktarmen inneholder blodkar, og giftstoffer og enzymer gjør årene mer gjennomtrengelig, slik at blod kan lekke inn i tarmen, eller sår kan erodere fartøy bort, forårsaker blodig avføring. C-diff kan også gå inn i blodstrømmen, det første trinnet i sepsis, en livstruende infeksjon.

Sepsis

Med sepsis, kroppen produserer en inflammatorisk respons til C-diff i blodet, slik at pulsen til å øke. Den hvite blodlegemer fortsetter å stige og oksygennivået i blodet synker, slik at personen kortpustet og noen ganger forvirret. Hvis bakterier velde kroppen begynner blodtrykket til å falle så lavt at organene ikke får nok blod og oksygen, og de organer (for eksempel til lungene og nyrene) begynner å svikte. Tykktarmen kan begynne å forstørre (megacolon), og kan perforere, søle fecal materiale og bakterier i hele magen og spre smitte.

Behandling

Behandling er vanligvis 10 dager med antibiotika (metronidazol eller vankomycin) som C-diff er sensitive. Men ifølge "Nåværende medisinsk diagnose og behandling," alvorlig eller tilbakevendende infeksjon krever lengre behandlingstid på 6 uker. Med sepsis, kan personen trenger intravenøs væske og intravenøs metronidazol ved høye doser for lengre perioder av gangen eller til symptomene forsvinner. Hvis megakolon eller perforering skjer, kan kirurgisk reparasjon og noen ganger fjerning av hele eller en del av tykktarmen være nødvendig.

Utfall

Identifisere en infeksjon tidlig og umiddelbart stoppe antibiotika som er årsak til C-diff infeksjon vil løse symptomene, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, i ca 23 prosent av de smittede. Dødsfall fra C-diff sepsis er sjeldne.

Demens på grunn av sepsis

Demens på grunn av sepsis


Demens og delirium er nærstående lidelser. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Intensive Care Medicine i 2007, er delirium en vanlig komplikasjon av sepsis, som er en immunsystem uorden.

Demens

Demens refererer til en gruppe av symptomer forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Symptomer på demens kan være hukommelsestap, svekket tale og språk evne, adferdsforstyrrelser, humørforstyrrelser, personlighetsforandringer og hallusinasjoner.

Funksjoner

Ifølge Mayo Clinic, delirium og demens ofte overlapper hverandre og kan dele vanlige årsaker. Demens og delirium forårsaket av infeksjoner og immunsystem lidelser kan være reversible.

Sepsis

Sepsis er en alvorlig sykdom forårsaket av kroppens reaksjon på bakteriell infeksjon. En overaktiv immunsystem kan forårsake blodpropper for å blokkere strømmen av blod til organer, som kan føre til organsvikt, og død.

Betraktninger

Ifølge Medline Plus, eldre, spedbarn og de med svekket immunforsvar er mest sannsynlig å få sepsis. Demens ofte er assosiert med død sepsis hos eldre.

Årsak

Delirium og demens er forhold som faller inn under de mer generelle termer "mental status Change" eller "akutt forvirringstilstand." Sepsis er en mulig årsak til mental statusendring.

Behandling

Behandling av sepsis behandler demens forårsaket av sepsis. Midler som brukes til behandling av sepsis kan inneholde antibiotika og vasopressorer, som er legemidler som øker blodtrykket.

Hvordan behandle Sepsis

Hvordan behandle Sepsis


I de fleste tilfeller, har kroppen en effektiv måte å bekjempe infeksjoner og bringe kroppen tilbake til helse. Men tilstedeværelsen av sepsis betyr at kroppen selv lider en infeksjon som kan være livstruende. Over 750.000 mennesker er diagnostisert med sepsis hvert år, og mer enn 215.000 vil dø av det. Mens standard behandling kan ikke hjelpe nok folk, tidlig oppdagelse og aggressiv behandling kan senke dødeligheten.

Bruksanvisning

Unn Sepsis

•  Bestem den aktuelle kildekontroll og antiinfektiva. Pasienter med visse vilkår, for eksempel koldbrann og alvorlige brannskader, kan kreve kirurgisk kildekontroll.

2 Lete kardiovaskulære støttetiltak, spesielt siden hypotensjon går ofte sammen med alvorlig sepsis. Dette trinnet innebærer å forbedre blodtrykket og iverksette tiltak for å unngå septisk sjokk.

Skaffe luftstøtte for å begrense oksygene og ventilasjonsproblemer. De fleste pasienter krever enten intubasjon eller mekanisk ventilasjon.

Oppsøk renal replacement therapy for å løse slike problemer som redusert urin og utgang andre symptomer på nedsatt nyrefunksjon.

Lær om blodsukker og behandle unormal insulinnivåer. Hyperglykemi er et vanlig symptom på alvorlig sepsis.

6. Finn ut om aktivert protein-C, et stoff som har vist lovende resultater for å øke pasientens ernæringsmessig støtte.

Tenk andre nødvendige former for støttebehandling, slik som sedasjon eller behandling for dyp venetrombose.

Tips og advarsler

 • Vinne sepsis krever utdanning og forståelse. Se Sepsis.com for omfattende informasjon om denne sykdommen (se Ressurser nedenfor).
 • Når sepsis lander en pasient på intensivavdelingen, er det viktig å stille de riktige spørsmålene. Noen nyttige spørsmål er oppført på Eli Lilly and Company hjemmeside (se Ressurser nedenfor).
 • Sepsis lider skal ikke behøve å føle at de er alene. De kan søke støtte og informasjon fra organisasjoner som Den internasjonale Sepsis Forum (se Ressurser nedenfor).
 • Tidlig påvisning er avgjørende. Når sepsis har spredd seg i hele kroppen, er behandling i de fleste tilfeller for sent.
 • Sepsis har visse faresignaler, slik som unormal kroppstemperatur, pustevansker, unormal hvite blodlegemer og racing av hjertet. Husk at tidlig påvisning gjør det lettere å behandle sepsis.
 • Kjenn risikofaktorer for sepsis. Slike faktorer inkluderer avanserte alder, HIV-infeksjon, alkohol avhengighet, diabetes og visse medisinske behandlinger som kan la en pasient utsatt for økt forekomst av infeksjoner.

Hva er den komponenten i Ultram som gjør deg svimmel?

Ultram er en ikke-narkotiske medisiner som brukes til behandling av moderat til alvorlig smerte. Tramadol er det generiske navnet av dette stoffet som er et analgetikum som frembringer en virkning i de opioide reseptorer i hjernen. Derfor er det ikke nødvendigvis kjemikalier i Ultram som gjør deg svimmel, men hvordan kjemikalier og reseptorer i hjernen din reagerer på Ultram.

Narkotika og alkohol

Det er en grunn til at de fleste medikamenter komme med en advarsel om å avstå fra å drikke alkohol. Ved å kombinere alkohol og medikamenter med Ultram øker virkningen av medisinen. Hvis du tar Ultram alene gjør at du føler deg svimmel, kombinere det med andre stoffer vil øke som sensasjon.

Seratonin syndrom

Tar mer enn anbefalt dose av Ultram kan resultere i seratonin syndrom. Denne tilstanden oppstår når for mye seratonin akkumuleres i systemet, noe som resulterer i ørhet, kvalme og mulige anfall.

Hodeskade

På grunn av Ultram enes virkning på opioidreseptorer i hjernen din, kan svimmelhet resultere fra å ta Ultram etter å ha en hodeskade. Hjernen din kan reagere på medisiner annerledes når det er press eller traumer i skallen din.

Stoffskiftesykdom

En stoffskiftesykdom forstyrrer hvordan kroppen behandler alt du putter i den. Hvis et stoff som Ultram kan ikke fullt ut forbrenne i systemet ditt, kan alvorlige bivirkninger oppstår, minst som er svimmelhet.

Overdose

Hvis du tar mer enn den foreskrevne mengde av denne medisinen, kan oppbygging av et opioid-reseptor agonist forårsake svimmelhet, kvalme, tretthet, grunne pust, klam hud, svakhet og ørhet.

Hvordan identifisere Sepsis

Sepsis er en infeksjon som er tilstede i blodet eller i mykt vev. Alle som kjemper en alvorlig infeksjon kan utvikle sepsis, selv om folk med undertrykt immunsystem eller personer med kroniske sykdommer, som diabetes, har større risiko. Sepsis er også en større trussel etter noen surgeries.Sepsis kan føre til at kroppen til å gå inn i sjokk. Sjokk kan raskt vise seg å være dødelig, og på grunn av dette, er sepsis et medisinsk nødstilfelle som krever øyeblikkelig legehjelp. Hvis noen du kjenner har en infeksjon, er det tegn på sepsis du bør se opp for. Hvis du oppdager noen av de tegn på sepsis, bør du rådføre deg med helsepersonell umiddelbart. Ideelt sett vil en person som lider av en alvorlig infeksjon allerede være på sykehuset under medisinsk behandling. Hvis det ikke er tilfelle, bør de bli satt under en lege omsorg så snart som mulig.

Bruksanvisning

•  Se etter et utslett. Et utslett assosiert med sepsis kan være hvor som helst på kroppen. Hvis du finner en rød merker eller røde områder, antar denne personen blir septisk. Selv om røde merker er ikke alltid til stede med sepsis, helst et utslett vises på en person kjemper en infeksjon, sepsis kan være cause.Some utslett forårsaket av sepsis er ikke lett å få øye på. De kan ligne små blødninger eller bittesmå røde prikker under huden. Andre ganger, vises utslett som større røde eller lilla flekker. I noen tilfeller av sepsis, kan utslett vises i mange steder på kroppen på en gang.

Se etter tegn på følelsesmessige svingninger og tap av mental klarhet. Hvis infeksjonen lidende blir fiendtlig, weepy, glemsom, forvirret, nervøs eller viser andre atferdsendringer, kan sepsis være årsaken.

Kontroller personer hjertefrekvens og respirasjonsfrekvens. I tilfeller av sepsis, vil hjertefrekvensen og åndedretts noen ganger betydelig øke. Sjekk også for hjertebank. Hjertebank er vanlig, særlig dersom pasienten går inn septisk sjokk.

Sjekk blodtrykk. Trykket av sepsis lidende blod ofte vil være lav. I tillegg kan blodtrykket stuper plutselig og bør overvåkes nøye. Lavt blodtrykk er et tegn på sjokk, og kan være dødelig.

Kontroller for feber og for rystelser. En sepsis lidende kanskje eller kanskje ikke har feber eller frysninger, men hvis noen med en alvorlig infeksjon utvikler feber og / eller frysninger, bør sepsis mistenkes.

Tips og advarsler

 • Ikke forsøk å behandle sepsis hjemme. Sepsis krever alltid medisinsk intervensjon. Søk medisinsk behandling hvis du mistenker at du, eller noen du kjenner, har utviklet sepsis.
 • Små barn, og spesielt spedbarn, bør følges nøye dersom de utvikler en infeksjon som de er mer utsatt for sepsis enn normale, friske voksne.
 • Når en infeksjon har spredd seg, og kroppen utvikler sepsis, kan situasjonen bli farlig veldig raskt hvis medisinsk intervensjon ikke er søkt.

Sykepleie Sepsis Protocol

Sykepleie Sepsis Protocol


Sepsis er en livstruende tilstand som involverer en inflammatorisk reaksjon på infeksjon eller skade. Dets fatale egenskaper kan raskt ta tak hvis venstre ubehandlet. Men ved å følge egnede protokoller, sykepleiere og annet helsepersonell kan gjenkjenne symptomer på sepsis tidlig og behandle pasienter på en riktig måte.

Identifikasjon

Det første trinn i behandlingen av sepsis er å identifisere symptomene. Disse kan inkludere en høy feber kombinert med frysninger, risting, takykardi, rask pust, lavt blodtrykk, svimmelhet, forvirring og desorientering. Visse sepsis pasienter kan også vise et utslett på en begrenset del av kroppen, eller de kan bryte ut i små mørke røde flekker over.

Tidlig Intervensjon

Når sykepleieren gjør behandlende lege klar over symptomene og en diagnose er bekreftet, begynner behandling av tilstanden. Ekstra oksygen er gitt om nødvendig. En venekateter kan settes inn hvis pasienten ikke beholde eller ta i nok væske. En blodoverføring er noen ganger gitt for å øke oksygentilførsel til svekket vev.

Fortsatt behandling

Isolering av sepsis pasienter er avgjørende, spesielt i anlegg som sykehjem, på grunn av risiko for spredning av smitte til andre som immunsystemer kan allerede være kompromittert. Antibiotika og, til tider, steroidbehandling, blir vanligvis gitt for en til to uker for å se om pasienten blir bedre.

Diabetes og økt risiko for sepsis

Hver 15 minutter, noen i USA dør av sepsis, ifølge US Centers for Disease Control and Prevention. Diabetikere og andre personer med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt for sepsis infeksjoner.

Identifikasjon

Sepsis er en infeksjon forårsaket av bakterier. Når du avtale en sepsis infeksjon, vev i hele kroppen din blir betent, noe som resulterer i en rekke medisinske komplikasjoner.

Symptomer

Symptomer på sepsis inkluderer høy feber eller svært lav kroppstemperatur, rask puls og respirasjonsfrekvens, marmorert hud, mangel på vannlating, problemer med å puste, og unormal hjertefunksjon.

Hvorfor Diabetikere?

Diabetikere er mer utsatt for infeksjoner på grunn av en mangel på hvite blodlegemer. På grunn av denne mangelen, er en diabetiker i stand til å bekjempe sepsis når det kommer inn i kroppen gjennom hud, øyne eller munn.

Funksjoner

Selv om det fortsatt i fare for andre komplikasjoner, diabetikere er mindre sannsynlighet for å utvikle respirasjonssvikt fra sepsis infeksjoner enn andre pasienter, men den eksakte årsaken til dette er ukjent.

Behandling

I tillegg til insulin for å holde blodsukkeret i sjakk hele infeksjon, leger vanligvis foreskrive intravenøs antibiotika medisiner for å behandle sepsis. Til tider, kortikosteroider er også nødvendig for å redusere betennelse.

Behandling av Urinary Sepsis

Urin sepsis er definert som en bakteriell infeksjon i blodet. Hvis en urinveisinfeksjon resultater i sepsis, det er en alvorlig tilstand som bør behandles umiddelbart. Symptomer på urin sepsis inkluderer høy feber, rask hjerterytme og en forhøyet antall hvite blodlegemer.

Betydning

Det første trinnet i behandling av urin sepsis er administrasjonen av antibiotika. Siden tid er kjernen, vil legen gi antibiotika umiddelbart. Selv bekrefter de nøyaktige bakterier vil ta tid, vil du bli behandlet i første omgang for de stammer som oftest forårsaker urin sepsis.

Typer

Bakteriene som oftest ansvarlig for urin sepsis er Staphylococcus aureus og Staphylococcus epidermidis.

Funksjon

Antibiotika som oftest brukes til å behandle urin sepsis er cefalosporin. Men kan folk som er allergisk mot penicillin ikke bruke denne type narkotika, så alternative antibiotika som ciprofloksacin vil bli brukt i stedet.

Time Frame

Oftest antibiotika vil bli administrert intravenøst ​​i 48 timer. Hvis bedring i tilstanden blir sett, vil du bli tatt av IV og gitt antibiotika.

Advarsel

Hvis venstre ubehandlet, kan urin sepsis føre til septisk sjokk eller død.

Hvordan Test for Sepsis

Hvordan Test for Sepsis


Alle er mottakelig for bakterieinfeksjon i en viss grad, og de komplikasjoner kan ikke være alvorlig dersom infeksjonen er behandlet. Imidlertid er sepsis en tilstand der kroppen ikke kan bekjempe slike infeksjoner. Snarere bakteriene produserer giftstoffer som forårsaker kroppens immunsystem til å overreagere og angripe sitt eget vev og organer. Sepsis kan oppstå i alle aldre, men det er spesielt utbredt hos spedbarn yngre enn to måneder fordi deres immunsystem ikke er fullt utviklet. Denne infeksjonen kan også forekomme hos personer med svekket immunforsvar hemmet på grunn av HIV-infeksjon.

Bruksanvisning

Test for Sepsis

•  Ta beholdning av noen uvanlige symptomer og rapportere dem til legen gjennomføre diagnosen.

Få tak i en blodprøve og få tilfeller av røde og hvite blodlegemer. Dette vil avsløre eventuelle bakterier som er i blodet.

Samle urin ved hjelp av en steril kateter for innsamling fra et spedbarn. Prøven vil bli undersøkt for tilstedeværelse av bakterier.

Test for hjernehinnebetennelse ved å ha en lumbalpunksjon (Spinal Tap) utføres. Beslutningen om å utføre denne testen kan avhenge av pasientens alder og utseende.

Tenk å få en kiste X-ray. En CT-skanning er en annen avbildningsmetode som brukes til å oppdage sepsis.

Kontroller alle slanger som kjører inn og ut av personens kropp. Disse rør kan være bærer bakteriell infeksjon.

Tips og advarsler

 • Bakteriell infeksjon er vanligvis årsaken til sepsis hos nyfødte, spesielt hvis en baby har vært i neonatal intensivavdeling, eller hvis fostersekken var tidlig sprukket før levering. Andre graviditet komplikasjoner, som for eksempel mors feber eller blødning, kan være forløpere til sepsis.
 • Noen tilfeller av sepsis kan forebygges. Gå til Kidshealth for å finne ut hvordan (se Ressurser nedenfor).
 • Bekreftede tilfeller av sepsis blir alltid behandlet på sykehuset. Dette gjør at leger til å overvåke pasienten nøye.
 • Et spedbarn mistenkt for å ha sepsis er vanligvis startet på antibiotika med en gang, selv før en diagnose er bekreftet.
 • Vær på vakt mot eventuelle infeksjoner som kan overføres fra mor til barn under svangerskapet. En enkel vattpinne test før fødselen kan oppdage eventuelle komplikasjoner.
 • Sepsis må ikke stå ubehandlet. Avansert sepsis kan føre til komplikasjoner med et barns nyrer, lunger, hørsel og hjernen.
 • Selv om man ikke har mistanke om sepsis, vite når du skal ringe barnets lege. Babyer som ikke viser noen interesse for fôring, en feber på 100,4 grader F, slapphet, en racing puls eller noen ut-av-det-vanlige atferd trenger øyeblikkelig legehjelp.
 • Testmetoder som involverer nåler bære sine egne risikoer. Nåler kan muligens utsette kroppen for smitte.

Sepsis Grunnet sykehjem Forsømmelse

Sepsis Grunnet sykehjem Forsømmelse


Sepsis beskriver en bakteriell infeksjon i blod som kan bli fatale uten behandling. Den eldre ofte presentere en høy risiko for å utvikle sepsis grunn til å ha svakt immunforsvar, spesielt hvis de har også pre-eksisterende medisinske tilstander. Uriktig eller neglisjerende sykehjem omsorg av beboere med trykksår, kirurgiske eller langsom tilheling sår, eller ved hjelp av intravenøse linjer eller katetre kan resultere i et septisk infeksjon.

Årsak til Sepsis

Sepsis er forårsaket av bakteriell infeksjon, som sprer seg fra en hvilken som helst sårbare punkt av legemet inn i blodet. Noen symptomer på sepsis inkluderer uregelmessig kroppstemperatur, og åndedrett, kvalme, oppkast, kramper og kroppen smerter. M

Seng sår og sår hud

Seng ridd eller uføre ​​innbyggere er sårbare for huden sår eller seng sår. Noen behandlinger inkluderer trykkavlastning i affekt områder, antibiotika, og renhold og tildekking av sår. Uten behandling disse sårene kan blemme, bryte åpne, og bli smittet. Infeksjonen kan etter hvert utvikle seg til sepsis.

Kirurgiske eller Slow Healing Wounds

Beboere utvinne fra kirurgisk eller langsomme healing sår kan kreve antibiotika, regelmessig rengjøring og skifting av bandasjer for å bidra til å redusere muligheten for smitte. Uriktig eller neglisjerende oppmerksomhet, til disse beboerne, kan øke potensialet for en bakteriell infeksjon som kan spre seg fra såret til omkringliggende vev og inn i blodet forårsaker sepsis.

Intravenøse Lines (IV Lines)

Intravenøse behandlinger bære en risiko for infeksjon på grunn av direkte kontakt inn i blodstrømmen gjennom blodåren. Det er en aseptisk fremgangsmåte som krever regelmessig skiftende og rensing av innføringsstedet. Imidlertid kan feil vare føre til bakteriell infeksjon fra utenlandske objekter innenfor linjen og forurenset utstyr. Ansamling av fuktighet, rundt innføringsstedet, kan også resultere i en infeksjon som kan vokse inn i sepsis.

Behandling

Behandling for sepsis inkluderer aggressive intravenøs antibiotika for å drepe infeksjonen. En mer alvorlig tilfelle kan kreve ventilasjon for respirasjonssvikt, vasopressor behandling for å stabilisere blodtrykk, smertestillende, og medisiner for å kontrollere blodsukkeret og immunrespons. Invasive kirurgiske prosedyrer kan også være nødvendig å drenere eller fjerne smittekilden.

Forebygging

Sykehjems deltakere kan bidra til å redusere risikoen for sepsis gjennom regelmessig bading av uføre ​​innbyggere, riktig oppmerksomhet og rengjøring av kirurgiske sår og trykksår, og regelmessig skifte av IV linjer.

Symptomer på melkesyreacidose Tilstand

Når en persons oksygennivået blir for lavt, karbohydrater i legemet brytes ned for å gjøre energi, noe som skaper melkesyre. Melkesyrenivåene kan øke under hard trening, og når visse sykdommer eller lidelser redusere blod og oksygen. Høye nivåer av melkesyre føre til melkesyreacidose, en sjelden, men noen ganger livstruende lidelse.

Risikofaktorer

Noen underliggende medisinske tilstander er risikofaktorer for laktacidose. Disse forholdene omfatter nyre og lunge lidelser, lever eller hjertesykdom, diabetes, kreft, ervervet immunsvikt syndrom (AIDS) og visse genetiske lidelser. Enkelte legemidler, slik som metformin (Glucophage) tatt for type 2-diabetes, og medikamenter som er tatt for human immunsviktvirus (HIV), også øke risikoen for laktisk acidose. I tillegg kan folk som opplever hjertesvikt, sepsis eller sjokk utvikle melkesyreacidose.

Primære Symptomer

Selv om det er viktig å identifisere laktisk acidose tidlig, kan dette være vanskelig fordi symptomene er lik de andre lidelser. Identifisere symptomer kan være spesielt problematisk når personen har en annen kronisk sykdom. Tidlige symptomer på melkesyreacidose inkluderer magesmerter, vedvarende og forverres kvalme og oppkast. Personen kan føle seg kald, spesielt i armer og ben. Han er også sannsynlig å føle deg sliten og svak, og har muskelsmerter.

Andre symptomer

Andre mulige symptomer inkluderer rask pust, pustevansker, svette, klam hud og velduftende eller illeluktende ånde. Lavt oksygen til ekstremiteter kan resultere i hender eller føtter blir blå. Den enkelte kan bli trøtt, svimmel og ør.

Progresjon

Hvis venstre ubehandlet, melkesyreacidose symptomer kan utvikle seg til en forstørret og øm lever, alvorlig lavt blodtrykk, svært langsom puls, uregelmessig hjerterytme, besvimelse og koma. Ubehandlet melkesyreacidose eller forsinket behandling kan være dødelig.

Behandling

Diagnostisering av melkesyreacidose bestemmes gjennom blodprøver. Den viktigste behandlingen innebærer å identifisere og korrigere den underliggende årsaken til tilstanden, som kan kreve skiftende medisiner. Leger kan administrere medisin for å gjøre blodet mer basisk. Dialyse er en annen mulighet.

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Demens er et begrep som refererer til en gruppe av symptomer som er forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Sykdommer slik som Alzheimers, Parkinsons sykdom og slag, og toksiske reaksjoner overfor medikamenter og alkohol kan føre til demens. De med demens kan oppleve hukommelsestap, kognitiv svikt, atferdsforstyrrelser, hallusinasjoner og vrangforestillinger. Sluttstadiet demens refererer til terminal fase av alvorlig demens. Sluttstadiet demente har begrenset kognitive evner og kan ikke lenger ta vare på seg selv.

Nedskrivning

De med sluttstadiet demens kan oppleve et tap av psykomotorisk evne, og ikke være i stand til å utføre daglige oppgaver. En sluttstadiet demente kan kreve hjelp å få kledd, turgåing og bading. Pasienten kan være inkontinente. Han kan være ute av stand til å kommunisere godt, viser en svært begrenset ordforråd, eller har tale som er uforståelig. Noen med sluttstadiet demens kan være forvirret og ikke gjenkjenner nære familiemedlemmer.

Sykdom

Ifølge en 2009 studie publisert i New England Journal of Medicine, end-stage demente har en økt risiko for visse sykdommer, bidrar til den omtrentlige seks måneders dødelighet. En sluttstadiet demente kan være spesielt utsatt for å utvikle lungebetennelse, og magesår. Han kan også være i fare for urinveisinfeksjoner og sepsis, som er en livstruende infeksjon forårsaket av bakterier i blodet. Pasienter kan bli dehydrert og erfaring uttalt vekttap. Ifølge New England Journal of Medicine, spiseproblemer er et felles trekk ved end-stage demens.

Ernæring

Sluttstadiet av demente gå ned i vekt for en rekke årsaker. Ifølge alzbrain.org, fôring apraksi, som oppstår når en sluttstadiet demente glemmer hvordan å tygge og svelge, er vanlig og kan forstyrre en pasient forbruker nok mat. Pasienter kan miste viljen til å spise på grunn av depresjon eller nedsatt motorikk. De med sluttstadiet demens kan også være en økt risiko for aspirasjon, som oppstår når maten inhaleres til øvre luftpassasjen.

Pain

Ifølge HelpGuide.org, kan de med i den siste fasen av demens lider av smerte. The end-stage demente kan ikke være i stand til å kommunisere at hun hadde det vondt på grunn av redusert språk evner. Omsorgspersoner kan ha å svare på ikke-verbale signaler som pasienten opplever smerte. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Alder og aldring, kan de med sluttstadiet demens nytte palliativ omsorg. Palliasjon refererer til behandling av symptomene uten herding sykdommen eller tilstanden. Palliasjon kan hjelpe noen med sluttstadiet demens være komfortabel.