Digidexo.com

bakterie fra tenner inni bihulen

Hjemmelaget rettsmidler for fjerning av plakk fra tenner

Det er allment kjent at plakk er skadelig for tennene, forårsaker en rekke problemer som kan føre til tap av tenner. Tannleger er godt rustet til å ta vare på disse problemene, men det finnes metoder du kan øve hjemme for å forhindre plakk og bedre tannhelse.

Tannbørsting tips

Puss tennene ofte og effektivt. Selv om dette kan virke selvforklarende, er det noen tips som du kan ha oversett som vil hjelpe deg å slutte plakk. For eksempel bør du holde penselen i en 45-graders vinkel til munnen; som gjør at halve børsten å treffe tennene og en halv å treffe tannkjøttet, effektivt renhold begge områder. Du bør også endre tannbørsten regelmessig, fordi en utslitt tannbørste vil gi nesten ingen beskyttelse sammenlignet med en ny en. Til slutt bør du alltid pusse etter måltider for å umiddelbart stoppe enhver plakk oppstår.

Se hva og hvordan du spiser

Du bør selvsagt unngå sukkerholdige matvarer, men også holde seg borte fra karbonisert drinker. Hvis du må unne deg en sukkerholdig brus eller drikke, og deretter bruke et sugerør. Når du drikker brus og lignende ut av en flaske, kan, eller glass, du egentlig bade tennene i de skadelige sukker som forårsaker plakk. Ved hjelp av et sugerør vil gjøre væsken bypass tennene og hodet rett for halsen.

Kjøp Tooth vennlige produkter

Se etter noen få produkter som faktisk inneholder ingredienser for å bekjempe plakk. For eksempel inneholder sukkerfri tyggegummi et naturlig søtningsmiddel som hjelpemidler i å løse opp plakk. I tillegg, ved bruk av munnvann som inneholder ingrediensene domiphen bromid eller klorid cetylpridinium er en proaktiv måte for å forebygge tannhelsen, siden disse bestanddeler faktisk kan bekjempe utviklingen av plakk.

Hvordan å lindre smerte Fra Tennis Elbow

Tennis albue er en ubehagelig tilstand av den øvre albuen forårsaket av repetitive strai bevegelser som utføres når du spiller tennis og lignende idretter. De som lider av tennisalbue opplever smerte og verking rundt den ytre benete delen av albue, håndledd svakhet, ømhet i ledd og vanskeligheter med å klemme eller holde på objekter. Selv om tennisalbue er vanligvis ikke en alvorlig medisinsk tilstand, er det ofte vanskelig å behandle med det enkle faktum at sener og muskler som er i smerte blir brukt regelmessig, selv når du ikke spiller tennis.
Det er flere enkle ting som kan gjøres for å lindre smerter og ubehag forårsaket av tennisalbue.

Bruksanvisning

•  Slutt å utføre aktiviteter som ytterligere irritere albuen. Selv om dette kan være utfordrende i noen tilfeller vil begrense bruken av armen la betennelsen til å gå ned og albuen kan helbrede.

Ta ibuprofen eller lignende smertestillende for å lindre forbigående smerter fra tennisalbue. Selv om smertestillende ikke vil eliminere problemene forårsaket av tennisalbue, vil det gjøre ubehag lettere å bære.

Masser albuen regelmessig for å løse opp spenninger i den, og lindre smerte. Begynne å gjøre styrkeøvelser når smerten har minsket for å hindre ny skade.

Påfør en ispose flere ganger hver dag for å redusere betennelser og redusere smerte forårsaket av tennisalbue.

Snakk med legen din om en operasjon som et kortikosteroid injeksjon hvis smertene vedvarer til tross for tiltak for å hindre det. Selv om et kortikosteroid injeksjon er ikke en langsiktig løsning på tennisalbue, kan det raskt redusere betennelse i albuen.

Tips og advarsler

 • Før han gikk i enhver aktivitet som kan føre til tennisalbue strekk i fem til ti minutter.

Hvordan bli kvitt smerter Fra Tennis Elbow

Du trenger ikke å være en tennisspiller å få "tennisalbue". Faktisk er det en svært vanlig diagnose. Den tekniske betegnelsen på denne tilstanden er lateral epikondylitt. Det betyr at du har for mye eller brukt for mye kraft til håndleddet. Ofte backhand er å klandre for tennisspillere, eller repeterende bevegelser i andre tilfeller. Det kan skje plutselig eller gradvis. Resultatet er smerter i håndleddet eller albuen området, og det kan bli så alvorlig at selv skjelvende hender gjør vondt. Men smerten kan minimeres med riktig pleie.

Bruksanvisning

Hvil albuen og håndleddet. Ifølge alles Sports Medicine Book, jo tidligere du gjenkjenne smerte som tennisalbue og ta vare på den, jo bedre blir du. Du må slutte å gjøre de aktivitetene som forårsaket den innledende skaden. Hvis du kjenner smerter tidlig, hvile en dag eller to kan gi lindring. For alvorlige tilfeller kan det være nødvendig å fullstendig hvile området for en uke til 10 dager.

Bruk is eller kalde omslag. Du kan fryse vann inne i en liten pappbeger og gjøre en is massasje over det berørte området. Siden det er inflammasjon er involvert, kan is minimalisere svelling og redusere smerte. Anvende kald terapi for ikke mer enn 15 til 20 minutter av gangen. Hvis du fange tennisalbue tidlig, ising og strekke musklene kan raskt redusere smerte og få deg tilbake til alle aktiviteter.

Bruk en slynge eller motkraft enhet. En enkel slynge over skulderen og under albuen kan immobilisere armen for å redusere sjansen for ytterligere skade. Det vil også gjøre deg mindre sannsynlig å åpne dører, håndhilse, og andre enkle aktiviteter som forårsaker smerte. En motkraft enhet som en Cho-Pat splint legger press slik at muskelen vil stabilisere og redusere smerte.

Strekk musklene er festet til albuen og håndleddet. For å strekke disse, strekker armen ut foran deg. Det kan være lurt å ha albuen bøyd å starte. Pass på at håndflaten vender ned. Så bruk den andre hånden til å bøye hånden av den berørte albuen under så langt du orker det. Hold strekker og gradvis rette ut armen så det er ingen bøy i albuen.

Når smerten har avtatt, styrke musklene for å redusere sjansen for å få tennisalbue igjen. Ifølge alles Sports Medicine Book, er den beste øvelsen for styrking omvendt håndleddet krøller. Du kan gjøre disse ved å hvile armen på et bord eller en stol arm og la hånd og håndledd dingle av. Deretter løfter hånden opp og trykker på håndleddet tilbake så knokene sikter mot underarmen. Prøv 10 repetisjoner.

Tips og advarsler

 • Profesjonelle tennisspillere får sjelden tennisalbue. Så riktig forehand og backhand teknikk virkelig kan redusere risikoen for å få det. Den anbefalte strekningen for tennisalbue kan også brukes som en test for å sjekke om du har denne tilstanden.
 • Unngå å prøve å gjøre stretching og styrke øvelser til smerten er borte, slik at du ikke kompromiss skjemaet. Når du gjør omvendt håndleddet krøller, gjøre det uten motstand i begynnelsen. Du kan legge hånd vekter senere når du er sikker på at du kan gjøre flere sett på ti repetisjoner smertefritt.

Hvordan lage din egen 3/8-tommers-tykke Foot Sett Fra viskoelastisk Memory Foam Sheet Material

Hvordan lage din egen 3/8-tommers-tykke Foot Sett Fra viskoelastisk Memory Foam Sheet Material


Innleggsåler gi lindring til verkende føtter og bidra til å forhindre smertefulle tilstander som plantar fasciitt. Butikk-kjøpte innstikk er ofte dyre, men å gjøre en fra minne skum er langt mer kostnadseffektivt og krever ingen spesielle ferdigheter eller verktøy. Skreddersydde inserts gir demping og støtte som trengs av utøvere så vel som folk som jobber på beina hele dagen.

Hvordan lage din egen 3/8-tommers-tykke Foot Sett Fra viskoelastisk Memory Foam Sheet Material

Juster en linjal langs det ene hjørnet av skum pute og mark til en dybde på 3/8 "på alle fire sider. Tegn en linje for å koble poeng og skjære rett gjennom skum med en tapetkniv. Kast den buede delen av puten og holder den rektangulære skumarket.

Fjern innstikk fra tennis eller tursko og plassere dem på ark med 3/8 "-thick viskoelastisk minne skum.

•  Spor omrisset av hver pakning til skummet ved hjelp av en permanent markør. Bruk knappenåler for å holde innsatsen på plass på skum hvis du har problemer med å holde det stille mens sporing.

Klipp ut hver skisse fra skum ark ved hjelp av et verktøy kniv. Sett skum inn i skoene dine for å teste passform. Plasser overflaten du kutter i trinn 1 mot sålen av skoen.

Hold inserts friske ved å legge talkum eller natron før hver bruk. Vask setter ofte ved å plassere dem i en mesh bag og inkludere dem i en delikat-syklus vask.

Hint

 • Memory skum kan bli funnet på møbeltrekk og sengetøy leverandører, eller kjøpes på Internett, se Resources seksjoner.
 • Vask en del av minnet skum før måle og kutte ut inserts for å kompensere for eventuelle krymping.

Hvordan velge en god vitamin for en tenåring

Hvordan velge en god vitamin for en tenåring


Tenåringer gjennomgå en vekst sprute rundt starten av deres ungdomsårene. På denne tiden de ernæringsmessige og energibehovet for gutter er høyere enn på noen andre tider av sitt liv, mens en jente høyeste ernæring og energibehovet kommer når hun er gravid eller ammer. En god multivitamin kan hjelpe din tenåring til å bli mer aktive og å leve et lykkeligere livsstil, ifølge Science Daily.

Hvordan velge en god vitamin for en tenåring

•  Forstå din tenåring kosttilskudd behov. The American Academy of Pediatrics anbefaler et totalt inntak på 2200 kalorier for jenter i alderen 11 til 24. Deres ernæring bør bestå av ni deler av brød, frokostblandinger, ris og pasta, fire eller fem porsjoner melk, yoghurt eller ost, fire porsjoner med grønnsaker , tre porsjoner frukt, to eller tre melkeprodukter og totalt seks gram av kjøtt, fjærfe, fisk, tørre bønner, egg og nøtter daglig. De bør ikke forbruke mer enn 73 gram fett og 12 teskjeer av tilsatt sukker. Gutter i alderen mellom 11 til 14 bør ha en kalori totale inntaket av 2500, stigende til 3000 når de er 15 til 18 og slippe til 2900 når de er 19 til 24. Alle aldersgrupper bør spise 11 porsjoner av brød, frokostblandinger, ris og pasta , fem porsjoner grønnsaker, fire porsjoner frukt og totalt syv gram av kjøtt, fjærfe, fisk, tørre bønner, egg og nøtter daglig. Gutter 11 år til 18 bør spise fire eller fem porsjoner med melk, yoghurt og ost, de i alderen 19 til 24 bør slippe til to eller tre porsjoner. 11 til 14 år gammel bør bare forbruker 83 gram fett, som stiger til 100 gram for 15 til 18 år tenåringer. Totalt tilsatt sukker bør ikke overstige 18 teskjeer. Samtidig med deres økte ernæringsmessige behov, er dette stadiet når barna kan utvikle dårlige matvaner og bøye seg for gruppepress. Sjansen for dine tenåringer spise slikt et sunt kosthold er slank, spesielt når de spiser på skolen eller på sine venners hjem, noe som resulterer i at du trenger liten idé om hva de har spist. En god multivitamin er viktig i denne perioden.

Innse at deres skiftende organer har økt behov for vitaminer og mineraler. Fysiske og biokjemiske endringer finner sted, så de trenger næringsstoffer for å hjelpe disse endringene. Folsyre og vitamin B12 hjelpemidler med den raske vev syntese, og vitamin B6 og D er nødvendig i større mengder for vev og skjelettvekst. Behovet for vitamin B1, B2 og B3 øker også som deres kaloriinntak øker. Vitaminene A, C og E hjelp med struktur og funksjon av nydannede celler. Nærværet av kalsium, sink og magnesium er nødvendig under de voksende årene for å øke bentetthet.

verve hjelp av din tenåring i å velge en god multivitamin. Imponere på ham viktigheten av et godt kosthold og behovet for å spise regelmessig på denne avgjørende fasen av sitt liv. Du kan appellere til hans forfengelighet, vise ham hvordan et godt kosthold kan føre til ser attraktiv og vil hjelpe ham til å lede en mer aktiv livsstil. Hvis du kan, bringe ham til en ernæringsfysiolog, men hvis ikke, gå på shopping sammen. Jo mer involvert han er, jo mer sannsynlig at han vil være å ta sine kosttilskudd. Se etter en som inneholder vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E d-alfa, biotin, kalsium panthothenate, cholin, bioflavinoids, nikotinsyre, nikotinamid, beta-karoten, jod, kalsium, krom , jern, magnesium, selen og sink.

Hint

 • Spør etter forslag fra tenåringen når du tilbereder mat hjemme, og be dem bidra til å forberede den. Har næringsrik snacks i skapet for å hente ut når hun kommer på leting etter en energi boost.
 • Ikke ta med mat inn i huset som du ikke vil ha henne spise.
 • Svært næringsrik mat og tar et godt supplement er avgjørende i løpet av tenårene for biologisk og intellektuelle utvikling. Forstyrret vekst og pubertetsutvikling kan forekomme.

Hvordan bruke en TENS Unit for Calf Pain

Kalv smerter kan skyldes en rekke ting, inkludert overanstrengelse, kramper og muskelskader. Dessuten er det så mange behandlingsalternativer for å lindre slike smerter som det finnes årsaker. Mange mennesker som lider av smerter slipp på medisiner og i stedet velger behandlinger som transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) enhet terapi. Elektronisk smertelindring er et regime som kan gis i hjemmet.

Bruksanvisning

•  Diskuter behandling TENS med en fysioterapeut eller fastlegen som kan anbefale passende maskininnstillinger og intensitetsnivåer for å trekke ut maksimal smertelindring fra denne formen for behandling.

Bestem deg for optimal plassering av elektrodene. Noen ganger vil folk oppsøke TENS plassering diagram for å finne ut hvor elektrodene skal plasseres på kroppen. For leggen smerte, er en elektrode ofte plassert nær bunnen av leggmuskelen, og en annen elektrode er plassert lenger nede, like over ankelområdet. Figur konsultasjon er anbefalt for de som ikke oppfordre TENS assistanse fra en lege.

Rens huden på de plassene hvor elektrodene skal plasseres. En spritserviett er valgfritt, men ikke nødvendig. Det er imidlertid nødvendig å sørge for at området er skikkelig tørt før du fortsetter.

Fest TENS enhet ledningene til engangselektroder ved hjelp av ledningen pins. Vær sikker på at ledningene er i god stand før du aktivere maskinen.

Fjern baksiden fra TENS elektroder og feste dem til de utpekte steder på beinet. Som TENS-elektroder har ofte en sterkt lim, er det viktig å gjennomføre dette trinn i et enkelt forsøk.

6. Aktiver maskinen ved å dreie sakte puls og puls varighet kontroller. Hvis en lege har indikert en startnivå for disse innstillingene, går av disse retningslinjene. Ellers bør maskininnstillingene være forhøyet til en kriblende følelse føles, som er når musklene blir aktivert. Med mindre angitt av lege, bør musklene ikke trekke seg sammen i løpet av denne behandlingen.

La maskinen jobbe på leggen i 5 til 15 minutter, avhengig av alvorlighetsgraden av smerte. Denne behandlingen bør utføres minst en gang per dag. Som musklene vokse vant til prosedyren, kan puls og varighet nivåer må være forhøyet.

Tennis kneproblemer

De fleste av oss har hørt om "tennisalbue", men å spille tennis på hard-overflate domstoler tvinge knærne å ta ganske pounding også. Knee sårhet fra tennis vanligvis innebærer kneskålen. Det er forårsaket av repetitive stress fra den plutselige svinger og stopper og skarpe bevegelser fra side til side som oppstår vanligvis i løpet av en runde tennis, spesielt i et spill av singler.

Knee Stress

Når overflødig stress er plassert på knærne, kan musklene rundt leddene dine blir utmattet og betent. Såre knær prøver å fortelle deg at de trenger tid til å komme seg. Hvis du ignorerer skiltene, vil betennelse og vevsskade vedvarer, og du vil øke sjansen for skader på tennisbanen.

Fremre knesmerter

Den knesmerter oftest led av ivrige tennisspillere er anterior, eller foran, knesmerter. Sårhet skyldes enten chondromalacia (oppmykning av brusk) av patella (kneskålen) eller senebetennelse (når senen er betent og smertefullt). Fremre knesmerter er et direkte resultat av hoppende bevegelse som oppstår når en tennisspiller serverer ballen.

Jumpers Knee

Hopperkne (patellar senebetennelse) er en irritasjon og betennelse i den tykke patella senen der den kobles rett under kneskålen (patella). Hver gang en tennisspiller hopp, små mikroskopiske rifter oppstår i senen til slutt tendinitis utvikler.

Behandling Tennis kneproblemer

Den mindre smerte forbundet med hopperkne og fremre knesmerter kan vanligvis behandles med hvile, is, kompresjon og høyde (ris) og muligens en over-the-counter smerte medisiner som aspirin eller ibuprofen. Legen din kan også foreskrive anti-inflammatoriske medisiner.

De fleste kneproblemer forbundet med å spille tennis forbedre seg betydelig innen en uke eller to. Konsultere legen din dersom din smerte vedvarer i mer enn et par dager.

Seriøse Tennis kneproblemer

Hvis du lider et stort slag til knærne, som i tilfelle av et fall eller hvis knærne låse eller du hører en høy lyd, søke akutt medisinsk hjelp uten forsinkelse.

Ta Time Out

En viktig, men noen ganger ignorert del av et treningsprogram eller styrketrening programmet er å avstå fra å arbeide de samme muskelgruppene i flere dager på rad. Det samme rådet gjelder i spillet i tennis. Den gjentatte bevegelser i seg selv er ikke å klandre for kneproblemer - men unnlater å gi tilstrekkelig utvinning tid er.

Warm-up

Tar noen anti-inflammatoriske medisiner, som ibuprofen, før du spiller tennis kan hjelpe lindre noen post-game kne sårhet.

United State Tennis Association har produsert DVD av oppvarmingsøvelser for å forberede kroppen for spillet.

Virkningene av dyprensing av tenner

Virkningene av dyprensing av tenner


Dyprens av tennene er der din tannlege renser under tannkjøttet over tennene. Denne fremgangsmåten fjerner plakk og bakterier og bidrar til å forebygge tannkjøttsykdom. Dyp rengjøring er normalt ikke en rutinemessig prosedyre. Snarere er det utført der pasienter ikke har besøkt tannlegen i år eller er ikke å opprettholde god munnhygiene. Deep rengjøring kan være smertefullt slik at pasientene er vanligvis tilbys bedøvelse.

Forebygging av tannkjøttsykdom

Plakk og tannsten på tennene skaper ideelle forhold for bakterier å formere seg og vokse. Bakterier irritere tannkjøttet, forårsaker dem til å falle og blø. Blødende tannkjøtt er en mulig symptom på gingivitt, den tidlige fasen av tannkjøttsykdom. Dyp rengjøring bidrar til å hindre gingivitt sprer ned mot røttene av tennene, eliminerer bakterier og stoppe erosjon av benet holder tennene på plass. Dyprens av tennene bidrar til å forebygge tannkjøttsykdommer, eller klarer det hvis allerede er til stede.

Fjerne plakk under tannkjøttet

En del av den dype-renseprosessen er skalering. Dette fjerner tannsten fra tenner og plakk fra dypt under tannkjøttet, så langt som til roten. Disse stoffene inneholder tusenvis av bakterier som angriper tannkjøttet og tennene.

Glatting av Root Surface

Root planende er også utført under dyp rengjøring. Dette er glatting av rotoverflaten. Plakk legger lettere til grove overflater. Glatting av overflater av roten gjør den er mindre i stand til å holde fast og bakterier innenfor den for å forårsake skade og irritasjon. Infisert tannstruktur blir også fjernet under denne prosess.

Midlertidig Ubehag

Bortsett fra fordelene med dyp rengjøring av tenner, er ubehag ofte en kortsiktig bivirkning. Dyp rengjøring utføres dypt under tannkjøttet, en følsom region som ofte fører til mye smerte. Tennene kan bli mer sensitiv og blø. Din kan slappe av din daglige dental rutine for en stund, som tanntråd og børsting kan vise seg smertefullt. Skylling med saltvann eller klorheksidin kan hjelpe.

Cancer Prevention

Oral Cancer Foundation sier at i USA, ble omtrent 37.000 personer diagnostisert med kreft i munnhulen i 2010. Deep rengjøring av tennene bidrar til å forebygge kreft i munnhulen fordi din tannlege undersøker for sine tegn og symptomer. Oral kreft er svært kureres når diagnostisert i de tidlige stadier.

Polerte tenner

En del av dyp rengjøring session innebærer flekkfjerning. Te, kaffe og tobakk flekker er polert vekk, slik at du med et hvitere smil.

Hvordan velger jeg en Tens Unit Do?

Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) bruker lavspent elektrisk stimulering gjennom elektroder koblet til en maskin for å blokkere smertesignalene fra å nå hjernen. TENS enheter for hjemmebruk er tilgjengelig gjennom apotek, nettbutikker og medisinsk forsyning selskaper. Noen forsikringsselskaper vil dekke kostnadene for en TENS enhet delvis eller i sin helhet med en Doctora € ™ s resept, selv om en resept er ikke nødvendig å kjøpe en enhet.

Funksjoner

Sjekk med din lege eller fysioterapeut for å finne ut hvilke funksjoner du trenger for å oppnå de beste resultatene fra TENS terapi for din spesielle tilstand. Noen viktige funksjoner for å se etter i alle enheter inkluderer batterilevetid, kontroller og bredde kontroll. Noen mindre kost titalls enheter bruke vanlige engangsbatterier. I mange tilfeller er høyere kostnader ved en enhet med et oppladbart batteri lett rettferdiggjort av besparelser fra å lade enheten i stedet for å kjøpe nye batterier. Høyteknologiske maskiner som TENS enheter har en tendens til å slite ut engangsbatterier raskt. Hvis du har leddgikt eller en annen tilstand som påvirker din fingerferdighet, prøver å kjøpe enheten fra en lokal butikk, slik at du kan ta på knotter og knapper og kontroller at de er lett for deg å operere. Noen titalls enheter har svært enkle innstillinger, mens andre kommer med mange ekstra funksjoner som flere timerinnstillinger som kanskje ikke er nødvendig for de fleste pasienter. Se etter en TENS enhet som har evnen til å justere bredden kontroll, som er hvor lenge maskinen skal være på før den slås av. Bredde kontroll er det som gjør at du kan bestemme nivået på smertelindring du mottar.

Garantier

Selv om mange titalls enheter er rimelige, de er fortsatt en stor elektronisk kjøp. Evaluere eventuelle garantier som følger med de ulike enhetene du vurderer å sikre at du får mest for pengene. Maskiner som ikke kommer med garantier på enhetene selv eller komponentene kan ende opp med å koste mer i slutten når reparasjoner eller reservedeler er nødvendig. Garantier på kablene er spesielt viktig, siden kostnadene ved nye kan være så mye som en helt ny enhet. Snakk med din lege eller terapeut om selskaper og merkevarer de kjenner og stoler på når du velger din enhet.

Trials

Mange selskaper tillater pasienter å prøve sine titalls enheter i sine hjem i en begrenset periode for å sørge for at enheten vil fungere for dem. Siden forskjellige titalls enheter har slike varierende funksjoner, intensitetsnivåer og elektrode oppsett, den beste måten for deg å avgjøre om en enhet vil fungere for deg er å prøve det. Hvis du ikke klarer å finne et selskap som vil gi deg en gratis prøveperiode, sørg for at du forstår sin returrett fullt. I det minste, prøv TENS terapi fra en maskin i ditt Doctora € ™ s eller therapistâ € ™ s kontor for å finne ut om elektrisk stimulering bidrar til å lindre din smerte i det hele tatt.

Hvordan bruke en TENS Unit

Et titalls enhet eller transkutan elektrisk Nerve Stimulator er en bærbar enhet som brukes for å behandle smerte som et alternativ til medisinering. TENS enheter gir elektrisk stimulering til nerver i områder med smerte. Sensasjonen fra TENS enhet elektroder forårsake nerver til å endre meldingene de sender til hjernen. TENS enhet pads gi nerver en prikke som avbryter oppfatningen av smerte. Ved hjelp av en TENS enhet for smerte er ikke en kur, det bare gir inntrykk av å oppleve mindre smerter. Titalls enheter bruker ni volts batterier og de er mindre enn en personlig CD-spiller.

Bruksanvisning

•  Vask huden. Påfør rubbing alkohol hvor du planlegger å stikke TENS-enheten pads og la området tørt.

Gni gel på siden av putene som går mot huden. Bruk gasbind tape for å holde TENS enhet pads på plass.

Plugg ledningen kontaktpinnene i TENS enhet elektroder inne putene. Plugg den andre enden av ledningene inn TENS-enheten.

Vri bryterne opp langsomt til stimulering er tilfredsstillende. En innstilling styrer intensiteten av det elektriske signal, det andre styrer hastigheten.

Clip TENS-enheten på et belte eller bære den i en lomme til å bruke ditt skjønn.

Tips og advarsler

 • Hvis et titalls enheten tilbyr ingen lettelse, eller hvis smertene blir verre, endre plasseringen av putene. Ta elektrodene en gang om dagen og rengjør huden under.
 • Ikke ta med en TENS enhet inn i badekar eller dusj.

Test for Tennis Elbow

Albuen er en av de mest brukte leddene i det menneskelige legeme. Hvis det ikke fungerer ordentlig, da en persons evne til å fullføre oppgaver og omsorg for seg selv er begrenset. En tilstand som kan påvirke albuen og resultere i slike restriksjoner er lateral epikondylitt (tennisalbue). En enkel test kan avgjøre om tennisalbue er til stede, og hvor alvorlig det er.

Slik fungerer det

Testen for tennisalbue er gjort av en lege, vanligvis under et besøk til legekontoret, men det kan også utføres andre steder på grunn av sin enkelhet. Legen stabiliserer albuen først ved å plassere den i hånden sin. Hånden som stabiliserer albuen er plassert slik at legens tommelen er plassert på den laterale epicondyle (utvendig fremspring på bunnen av humerus ben). Legen spør deretter brukeren å foreta en neve med hånden til den arm som har albuen støttes. Deretter har legen pasienten bevege hånden mens de gjelder svak motstand. Hvis smerten er følt i området av den laterale epikondyl under denne bevegelse, og motstanden, så tennisalbue test betraktes som positiv.

Når det er gjort

Den tennisalbue testen er gjort når det er mistanke om at overdreven bruk av albueleddet bidrar til albue smerte. Kilder til slik overforbruk inkluderer friidrett, samt repeterende bevegelser som kan oppstå i jobb eller hjemme innstilling.

Keys

Legen som utfører tennisalbue testen ser for viktige symptomer for å avgjøre om testen er positiv. Ømhet er den primære signal om at det er et problem. Legen vil også se på hvor godt pasienten er i stand til å rotere håndleddet og albuen uten smerte; graden av rotasjon gir legen en idé om hvor i armen og hvor alvorlig problemet egentlig er. Endelig, vil legen se etter svakhet, ettersom smerter i albuen kan påvirke hvor godt en person er i stand til å presse mot et motstandskraften og å forstå.

Differensialdiagnoser

Ikke alle albuesmerter er et resultat av tennisalbue. Smerter i albuen og armen også kan være forårsaket av problemer andre steder i kroppen, for eksempel forskyvning som bevirker kompensasjon i den ene siden av legemet. Legen som utfører tennisalbue test altså først bør sjekke nakke, skuldre og rygg for å utelukke differensialdiagnoser.

Behandling

Dersom tennisalbue testen er positiv, legen sannsynligvis vil fore resten av skjøten. Dette gjør det mulig å redusere inflammasjon og hindrer ytterligere skade på albuen. Hvis tennisalbue ikke blir bedre gjennom hvile albuen, kirurgi kan anbefales. Varmeputer og kalde omslag kan gi midlertidig lindring fra tennis albue smerter inntil problemet kan kureres.

Fysiologiske effekter av TENS

Fysiologiske effekter av TENS


TENS, også kjent som transkutan elektrisk nervestimulering, er en form for smertebehandling som bruker elektroder plassert på huden for å sende elektriske impulser til nerver og muskler. TENS er ofte brukt til å behandle leddgikt smerter, migrene smerter og andre kroniske smertetilstander. Leger kan også foreskrive TENS for smerte etter kirurgiske inngrep. TENS er ofte et alternativ til narkotiske basert smertelindring, og en fysioterapeut kan administrere den, eller pasienten kan administrere det hjemme. Bruk av TENS terapi har både teori og dokumentert fysiologiske effekter på kroppen.

Gate Theory

Porten teori om smerteoppfattelse, foreslått av Melzak og Wall i 1965, er at det er en "gate" gjennom hvilke nerver sender smerte meldinger til hjernen. Behandling basert på denne teorien TENS sender elektriske impulser flom langs større nervebanene og lukke porten slik at hjernen får aldri smerte meldinger fra de mindre nerver i den berørte delen av kroppen.

Endorfin Theory

Noen av forskning på de fysiologiske virkningene av TENS er knyttet til stimulering av endorfiner. Endorfiner er de naturlige smertestillende hormoner skilles ut av hypofysen. Teorien hevder at den elektriske stimuleringen fra TENS maskin oppfordrer hjernen til å utskille mer endorfiner, redusere oppfatningen av smerte.

Iskemisk Theory

Iskemi er en reduksjon av blodtilførsel til et spesielt område av kroppen. TENS-talsmenn si at det bidrar til å øke blodstrømmen for noen pasienter gjennom vasodilatasjon, eller utvidelse av blodkarene. Teorien er at elektrisk stimulering fra TENS fører til at blodårene utvider seg og redusere smerte.

Fysiske bivirkninger

TENS form for smertebehandling presenterer noen bivirkninger. Imidlertid kan pasienter oppleve rødhet eller irritasjon på nettstedene der elektrodene fester for behandling. Overforbruk av TENS kan føre til muskelrykninger på grunn av overstimulering. Noen pasienter kan oppleve en kriblende følelse i nærheten av elektrode.

Hva er fordelene med Tanntråd tenner og tannkjøtt?

Hva er fordelene med Tanntråd tenner og tannkjøtt?


Etter din tannlege råd og tanntråd daglig kan gjøre mer enn bare å rense tennene og tannkjøttet. Tanntråd - ved hjelp av spesialdesignet string å hente ut plakk og mat fra tenner - kan hjelpe deg å ha en mer polert og rent smil, forebygge sykdommer og spare penger på medisinsk regninger i det lange løp. Spør tannlegen din til å vise deg hvordan du skal bruke tanntråd.

Renser tenner

Børsting alene etterlater anslagsvis 30 prosent av matrester mellom tennene, som kan føre til tannråte. Floss kan få disse partiklene ut, hindre forfall og redusere sjansen for å få hull i tennene.

Fjerner Plakk

Tanntråd når plakk mellom tennene og på den andre bittesmå overflater penselen kan ikke få tilgang. Hvis plakk bygger seg opp og stivner, kan bare en muntlig tannpleier eller tannlege fjerne den.

Reduserer risikoen for gingivitt

Bakterier i tartar buildup samle på tannkjøttet og kan kun nås ved hjelp av tanntråd. Tanntråd forstyrrer bakterier og stopper den fra å produsere syrer, som skader og hovne tannkjøttet (gingivitt). Leaving denne tannkjøttsykdom ubehandlet fører til bein sykdom og tap av tenner.

Freshens Breath

Matrester som sitter fast mellom tennene råtner og føre til dårlig ånde.

Comforts Mouth

Stuck matrester kan forårsake irritasjon og ubehag i munnen.

Reduserer risikoen for hjertesykdom

Studier har vist at personer med tannkjøttsykdom er mer sannsynlig å få hjertesykdom eller har et hjerteinfarkt.

Sparer penger

Hvis ikke tanntråd forårsaker dental eller helseproblemer, vil du tilbringe mye mer å ta opp disse problemene enn prisen av floss, spesielt hvis du ikke har forsikring.

Hvordan være en Taller Tenåring

Hvordan være en Taller Tenåring


Når du skriver inn ungdomsårene, vil kroppen fortsette å endre og utvikle seg. Fordi fysisk vekst er forskjellig fra tenåring til tenåring, er det ikke uvanlig at "vekst spruter" i høyden for å oppstå senere i noen tenåringer enn i andre. Men hvis du er en tenåring som ønsker å bli høyere, er det noen positive måter du kan øke sjansene for å bli høyere. Men først må du forstå at høyden er et resultat av genetikk, og det er ingen måte å magisk bli høyere over natten. Og det viktigste er ikke å gjøre noe som kan være potensielt skadelig for kroppen din.

Bruksanvisning

•  Begynn en strekk rutine. Bli med på en yoga eller pilates klasse på et treningsstudio, eller kjøpe DVDer å øve hjemme. Dette kan øke din høyde ved å forlenge ryggraden samt musklene dine. Stretching i praksis som yoga og pilates er ikke bare bra for din mentale og fysiske form, men også en god måte å forlenge musklene og bedre holdning. For spesifikke strekninger kan du gjøre hjemme, se Resources nedenfor.

Ta vare på deg selv. Kombinere en sunn diett med hyppig trening hvis du ønsker å vokse høyere. Spis rikelig med frukt og grønnsaker, unngå sukker og salt snacks slike som godteri og potetgull og drikke minst åtte kopper vann om dagen. Sørg for at du får nok mosjon: 30 minutter om gangen i minst fem dager i uken. Du trenger også å få en god natts søvn. Mens du sover, er kroppen din å lade og får resten den trenger for å fungere skikkelig.

Sitt opp rettere. Sitter rett opp vil forbedre holdningen din og gjøre deg vises høyere. I løpet av tenårene, er kroppen din forandrer seg hele tiden. Sitter rett opp kan oppveie krumning av ryggraden og gi inntrykk av mer høyde.

Snakk med en lege om hormon injeksjoner. Dette er det dyreste alternativet, og det er ikke en beslutning som bør tas lett på. Før du velger for disse bildene, bør du gjøre betydelig forskning og snakke med dine foreldre og lege om problemet. Resultatene av disse bildene er permanente og kan øke din høyde opp til fem inches. Husk imidlertid at du er fortsatt vokser naturlig, så dette bør være siste utvei. Vitaminer og kosttilskudd som tar sikte på vekst kan være rimeligere og tryggere alternativer. Se etter disse i et apotek eller helsekostbutikk.

Tips og advarsler

 • Hormon injeksjoner kan ha alvorlige bivirkninger, og er effektiv bare hvis vekstplater er fortsatt åpen. Du er bedre å ta vare på kroppen din naturlig.

Hvordan bruke en TENS Stimulator Kit

Hvordan bruke en TENS Stimulator Kit


Elektrisk terapi for å kontrollere smerte er ofte administreres via en TENS (Transkutan elektrisk nervestimulering) enhet. Dette er en bærbar, batteridrevet enhet. Pasienten kan administrere behandling uten hjelp av en medisinsk faglig. TENS-enheten tilstreber å kontrollere akutte smerter forårsaket av muskel stammer, leddgikt, migrene og andre smertefulle plager. TENS terapi blir ofte brukt av de som ikke kan eller ikke ønsker å bruke medikamenter for å lindre ubehag. Enheten sender strøm gjennom elektrodeledningene til flekker på huden. Dette gir en tingly følelse til nerver som endrer pasientens oppfatning av smerte.

Bruksanvisning

•  Påfør alkohol til de områdene der du har tenkt å plassere elektrodene. Du vil enten ønsker å dekke det smertefulle området med elektrodene eller omgir området med dem.

Tørk huden din før du setter elektrodene på plass.

Plasser en skvett av gel på undersiden av hver elektrode. Gelen virker som et ledende for elektrisitet. Hvis din medisinske leverandøren gir ikke denne gel, kan det kjøpes over-the-counter i ulike formuleringer inkludert de med aloe vera.

Plasser elektrodetråder på eller rundt den smertefulle områder. Bruk klebrige flekker som leveres med apparatet eller medisinsk tape til å følge elektrodene på huden.

Pin elektrode ledningene i de elektrodene selv. Deretter kobler elektrodene til TENS-enheten. Sett kontrollene på enheten for å styre hastigheten av de elektriske signaler. Starter på en lav innstilling, og gradvis øke til du oppleve en kriblende følelse. Skru ned innstillingen hvis det blir ubehagelig. Snakk med legen din om hvilke nivåer han anbefaler.

Tids din behandling i henhold til legens anbefalinger. Sjekk alltid huden din etter en behandling for å sørge for at det ikke er noe rødhet eller irritasjon. Rapportere eventuelle bivirkninger til legen din.

Fjern elektrodene fra huden din. Slå av enheten og kople ut patcher og elektroder fra maskinen.

Rengjør huden der patcher eller tape var på plass. Bruk såpe og varmt vann. Tørk områder grundig.

9. Påfør lotion til området hvor elektrodene ble plassert. Plasser elektrodene på forskjellige steder neste gang du bruker TENS-enheten.

Tips og advarsler

 • Spør din lege eller medisinsk leverandøren å demonstrere bruken av maskinen før første gangs bruk.
 • Hold batteripakken fra TENS-enheten fulladet så det vil være tilgjengelig for bruk etter behov.
 • Du må ikke sove når du bruker TENS enhet.
 • Ikke la TENS enhet for å bli våt.
 • Ikke bruk en TENS enhet hvis det ikke er foreskrevet av legen din.

Anger Management for tenåringer

Anger Management for tenåringer


Tenårene er kaotisk for noen ungdommer som synes det er vanskelig å gjøre overgangen fra barn til voksen. I løpet av denne tiden, kan tenåringer miste kontroll over sine følelser og de kan piske ut på foreldre, lærere eller søsken i sinne. Hvis ignorert, kan overdreven sinne i tenårene føre til vold, rus eller deltakelse i høyrisikoatferd. Mens tenårene kan være å prøve, kan anger management teknikker hjelpe en tenåring og hans familie kontroll sinte utbrudd.

Identifisere problemet

Anger ikke bare skje; det er en reaksjon på noen eller noe. Ifølge KidsHealth.org, kan hormonelle endringer i et ungdoms kropp øke moodiness og øke risikoen for en tenåring surring ut i sinne. I tillegg er tenåringer bare begynnelsen for å lære å takle stress i hverdagen i form av press på skolen for å fullføre sine studier eller å oppføre seg på en bestemt måte. Barn som bor i et hjem der en eller begge foreldrene utviser sinne er mer sannsynlig å bruke denne metoden for å blåse ut damp når de blir frustrert.

Diffuse Anger

Tenåringer kan oppveie sitt sinne ved å øke deres emosjonelle bevissthet i enhver situasjon. Uansett hva som skjer, kan ungdoms identifisere hva hun føler og hva som fikk henne til å føle på denne måten. På denne måte blir hun en deltaker i å kontrollere sine reaksjoner.

Tenker før du svarer er en annen måte å kontrollere sinne. Når tenåringer lære å identifisere en passende reaksjon, de er mindre tilbøyelige til å piske opp instinktivt. Ved å ta et dypt pust eller mentalt telle til ti, har tenåringen noen sekunder før reagere. Dette selvkontroll kan være vanskelig i begynnelsen, men med praksis, vil tenåring finne det lettere og mer givende enn å reagere i blinde sinne.

Tålmodighet og praksis er nøkler til å lære å kontrollere sinte utbrudd. De fleste tenåringer er flau og skamfull når de mister kontrollen. Endre sint atferd skjer ikke over natten, det tar en forpliktelse fra tenåringer til å kontrollere hennes reaksjon på situasjoner som opprørt henne. Lære å slappe av og ta livet med ro er lært ferdigheter som kommer bare med konsekvent praksis hver gang tenåringen står overfor en potensielt opprivende situasjon.

Tenåringer kan følge en fem-trinns tilnærming til å spre sitt sinne. Først identifisere kilden til sinne gjennom selvbevissthet. Sekund, identifisere tre mulige løsninger. Tredje, identifisere de potensielle konsekvensene av hver løsning. Fjerde, velge et svar bare etter å vurdere løsninger og konsekvenser. Femte, analysere reaksjonen etter at situasjonen er over, på jakt etter argumenter for og imot. Ved å bruke disse fem trinnene, lærer tenåringen til å vurdere en situasjon og reagere hensiktsmessig.

A Parent Rolle

Fanget i en stormfull relasjon med en tenåring som angers lett, kan foreldre svare på sine barns sinne med sinne av sine egne. Disse oppvarmede argumenter kan føre til harme og en eskalerende syklus av ukontrollerbare sinne. Foreldre kan hjelpe sine tenåringer i anger management ved å være en god rollemodell og ved ikke å ta del i kamper når sine tenåringer reagerer i sinne.

Hvis en tenåring viser overdreven sinne som fører til vold, skal foreldre søke hjelp fra en mental helse profesjonell.

Hva er den beste måten å bli kvitt akne arr?

Akne er en vanlig, kronisk sykdom som rammer alle, fra tenåringer til voksne. Det er forårsaket av fet hud, døde hudceller og bakterier på huden, til alle jobber sammen føre til et bredt spekter av hud utbrudd, fra kviser og hudormer å pustler og cyster. Disse utbruddene etterlate arr, som alle er godt synlig på huden. Mens det ikke er en enkelt beste måten å fjerne akne arr, har flere metoder vist seg å være effektive.

Typer

Flere typer av medisinske prosedyrer hjelpe behandle akne arr. Noen av de behandlinger som er tilgjengelige nå foreta arrene mindre merkbare. Andre typer synes å fjerne alle spor av arr. Men prosessen tar tid. Akne arr er av ulike typer: Noen er bare overflate misfarging, mens andre er dypt pitted arr. Den type arr en person har avgjør i løpet av behandlingen. De tilgjengelige metoder omfatter dermabrasion, microdermabrasion, laser resurfacing, filler og kirurgi.

Funksjon

Mikrodermabrasjonssystem påvirker bare overflaten av huden. Med denne teknikken, er en håndholdt enhet som inneholder ørsmå krystaller brukes på huden. Krystallene skrubbe eller polere det øverste laget av huden. En liten vakuumtype-anordning blir så brukt til å fjerne krystallene og hudceller sloughed av. Microdermabrasion har en subtil effekt og er best for små overflate arr. Dermabrasjon er for mer alvorlig akne, fordi det øverste laget av huden er fjernet. Med denne metoden blir en stålbørste rotert over huden. Denne metoden gjør dypere arr som pockmarks mindre synlig. En midlertidig løsning for dypere arr bruker kollagen å fylle arr. Med denne metoden, kollagen - eller, i noen tilfeller, fett - injiseres under huden for å plumpe opp de dypere arr. Laser resurfacing bruker laser eller lysstråler for å fjerne det øverste laget av huden, forårsaker et sår. Varmen fra laseren bidrar til den underliggende hud laget for å helbrede raskt og danner et nytt lag av huden som er mindre arr. Andre lasere bruker ikke intense lysstråler, slik at den øverste huden ikke blir ødelagt. Med disse behandlinger, er det underliggende laget kun oppvarmes, og dette fremmer ny hud vekst. Den mest dramatiske akne behandling er huden kirurgi, hvori arret er skåret ut og ny hud blir deretter podet på området. Denne metoden er reservert for de mest alvorlige og skjemmende arr.

Advarsel

Ingen av disse acre arr behandlinger er garantert å fungere. De beste resultatene er mulig med flere sesjoner av samme behandling over en periode på flere måneder. Ikke alle behandlinger som fungerer for alle. Ferdighetene til lege eller hudlege også spille en viktig rolle i hvor vellykket akne behandlinger er. Microdermabrasion krever mange behandlinger, og fordi resultatene er alltid subtile, kan arrene fremdeles være synlig etter flere behandlinger. Demabrasion behandlinger kan føre til at pigmentet å endre på folk av farge. Med kollagen filler behandling, må du gjenta injeksjoner for å holde effekten. Laserbehandling produserer subtile effekter, slik at prosedyren vil måtte gjentas flere ganger. Huden kirurgi metoden er mer komplisert og innebærer mer risiko, for eksempel ved bruk av anestesi og mulig smitte.

Fordeler

Med klarere hud og mindre synlig akne arr, er en persons selvfølelse forhøyet. Fjerne eller redusere arr kan skape ikke bare fysiske endringer i utseendet på huden, men også psykologiske endringer i en persons psyke. Acne arr behandlinger kan forbedre folks liv ved å gjøre dem til å føle seg bedre om seg selv.

Betraktninger

Alle de acne arr behandlinger er dyre, og mens forbedringer i hudens utseende er fullt mulig, er det ingen garanti for at de vil fungere. Mange helse-forsikringsselskaper vil ikke betale for disse prosedyrene fordi de anses som kosmetisk. Dessuten er ikke alle behandlinger er anvendbare for alle typer av arr. Du må ha en konsultasjon med en erfaren hudlege eller plastisk kirurg for å finne ut hvilke acne behandlinger metoder vil gi de beste resultatene for din situasjon.

Tips om atferdsproblemer med tenåringer

Tips om atferdsproblemer med tenåringer


I løpet av tenårene barn går gjennom puberteten, begynner de å "vokse opp", og det er noen ganger vanskelig for dem å trekke linjen mellom sine barneår og deres raskt nærmer seg voksen alder. De begynner å bli interessert i det motsatte kjønn på denne tiden også, noe som fører til en helt ny sak for foreldre. Håndtere urolige og opprørske tenåringer tar kunnskap, tålmodighet og forståelse.

Gi dem Grenser

Tenåringer begjærer grenser. De vil være mindre sannsynlighet for å gjøre så mange feil som de ville hvis foreldrene bare la dem gjøre hva de vil til enhver tid. Strenge regler vil bare gjøre dem opprører, så bli enige om et sett med regler som begge parter kan leve med det omfatter husarbeid, portforbud tider og dating regler.

Velg deg Battles

I navnet til opprør, og finne sin egen plass i verden, vil tenåringer ønsker å gjøre noen sprø ting. Barn Helse foreslår å la dem gjøre de små tingene, slik at de store tingene ikke vil være en slik kamp når de hører ordet "nei". La dem bære den sprø antrekk eller få en Mohawk, slik at du kan si nei til leppe piercing senere!

Sett deg selv i deres sko

Alle har vært en tenåring på et tidspunkt i livet. Tenker tilbake på disse årene når du arbeider med tenåringer. Sjansene er de samme problemene oppsto på et tidspunkt. Håndtere dem som forelder som forstår. Fortell tenåringer risikoen for å ha sex, tar narkotika og kjører bort. Fortell dem fra synspunkt av noen som har vært der før. Vis dem noen bilder fra tenårene som skal ha blitt brent, slik at de kan se likhetene.

Drug Abuse

Kjenner tegn. Dersom barnet har humørsvingninger, vipper ut mer, synes ikke å bry seg om liv eller regler lenger, eller ser ut til å være sykelig ofte, disse kan være tegn på narkotikamisbruk, ifølge nettstedet Tenåringer med problemer. Snakk med dem. Få dem profesjonell hjelp umiddelbart. Selv om de misbruker et reseptbelagt legemiddel av sine egne de trenger hjelp.

Fungal Sinus infeksjon behandling

Fungal bihulebetennelse er en sjelden type bihulebetennelse som er forårsaket av sopp som vokser inni bihulene. De tre typer sopp bihulebetennelse er sopp ball bihulebetennelse, allergi sopp bihulebetennelse og invasive sopp bihulebetennelse. Symptomer på en soppinfeksjon inkluderer hevelse rundt nese, panne og kinn, nese og pustevansker. Behandling for sopp bihulebetennelse krever orale steroider, nasal steroid spray, eller kirurgi i ekstreme tilfeller. Kontakt legen din umiddelbart ved første tegn på en bihulebetennelse å forebygge symptomer fra forverring.

Fungus Ball Bihulebetennelse

Ifølge Harvard Medical School Guide, er en sopp ball skapt inne i nesen fra sopp multiplisere over en tidsperiode. Dette forårsakes av en blokkering av sinus ostia, åpningen som forbinder sinus til nesehulrommet. Som sopp bygger opp, det skaper en sopp ball. Medisiner kan ikke effektivt rydde opp bihulebetennelse, og må være manuelt øses ut av sinus. Kirurgen vil bruke en curette, som er en scooping enhet for å fjerne ballen fra bihulene. Når fremgangsmåten er fullført, er ingen ytterligere behandling er nødvendig.

Allergi Fungal Bihulebetennelse

Allergi sopp bihulebetennelse er forårsaket av en allergisk reaksjon på sopp som lever i nesen, som forårsaker betennelse i slimhinnen i slimhinnene. Denne betennelsen fører til ansikts smerter, lunger og et midlertidig tap av lukt. Det er vanlig å ha polypper sammen med soppinfeksjon. Ifølge Mayo Clinic, nesepolypper er små ikke-kreftsvulster i nesen som forårsaker blokkering og midlertidig tap av lukt. Den allergiske reaksjonen fører mucin å produsere i bihulene. Ifølge Harvard Medical Guide School, er mucin tykk og mørk grønn, med en konsistens som peanøttsmør. Behandling for allergi sopp sinusitis er en kombinasjon av nasal spray saltvann for å krympe polypper og antibiotika for å drepe bakterieinfeksjon. Hvis saltvann spray bevise ineffektiv, er nødvendig kirurgi for å fjerne polypper. Polypp fjerning midlertidig avlaster deg av bihulebetennelse, men polypper vokser vanligvis tilbake innen 2 til 3 år, ifølge Harvard Guide Medical School.

Invasive sopp Bihulebetennelse

Denne typen sopp bihulebetennelse er en livstruende tilstand som det angriper sinus vegger, blodårer og til slutt bein. Denne infeksjonen er sjelden og forekommer hos personer med svekket immunforsvar fra: HIV / AIDS-pasienter, pasienter som gjennomgår kjemoterapi, de med ukontrollerte diabetes og de som tar immunsuppressive legemidler. Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen spre seg til øynene og hjernen, forårsaker blindhet og hjernehinnebetennelse, ifølge Harvard Guide Medical School. For å behandle infeksjonen, er fjerning av vev gjennom kirurgi nødvendig og antifungale midler må tas for å bestråle den.

Root Canal & Pain Relief

Det er ikke lenger grunn til å frykte når endodontist er nær. Root kanalene er ikke lenger den skremmende dental prosedyre fra gamle dager; de er en tilnærmet smertefri prosedyre utføres av en endodontist å redde tennene. En endodontist er en tannlege som spesialiserer seg på rotfylling. Rotkanalen er plassen i hver tann består av myk masse vev, som går fra kronen på tannen ned til tuppen av røttene. Når delikat massen i rotfylling blir infisert på grunn av skade eller infeksjon, så kan det være tid for endodontisk prosedyre kjent som en rotfylling.

Fakta

Det finnes ulike typer av skader på tennene som kan bringe om behovet for en rotfylling, slik som sprekker og chips eller dypt forfall. Det er enda noen skader på tannen som er mindre opplagt for øyet og vanligvis bare oppdaget av dental X-ray, men fortsatt krever en rotfylling. Hvis denne infeksjonen står ubehandlet, vil betennelsen vokse til en abscess. En abscess oppstår når infeksjonen inni tannen forårsaker nervene inne for å forstørre og blokkere oksygen. Når dette skjer begynner innsiden av tannen til å forfalle ytterligere og puss vil utvikle seg på spissen av roten.

Funksjon

Endodontist vil delikat bore inn i den urolige tann og rense infiserte området. Det blir ingen smerte i løpet av denne prosessen. Ifølge American Association of Endodontists, når kanalen er ren, "the endodontist fyller rotkanalene med biokompatible materiale, vanligvis et gummilignende materiale som kalles" gutta-perca '. " Endodontist vil deretter forsegle tann. Forseglingen er bare midlertidig og tannen vil være sårbare for sprengning, så det er nødvendig å planlegge et besøk med tannlegen din snart etter denne prosedyren for å få din tann utstyrt for en krone.

Funksjoner

Selve inngrepet er relativt smertefritt. Endodontists generelt prøver å gjøre pasienten så behagelig som mulig før og under prosedyren ved hjelp av de nyeste bedøvelsesmidler, som vanligvis er et skudd som bringer om tap av følelse i og rundt tannen. Mengden av tann smerter før rotkanalen vil indikere om smertelindring vil være nødvendig etter inngrepet. I de fleste tilfeller er rotfylling smerter minimal og kan behandles med over-the-counter smertestillende medikamenter. Følge ettervern instruksjonene fra endodontist.

Advarsel

Abscesser er svært alvorlig og krever umiddelbar oppmerksomhet. Martin S. Spiller, DMD, av Doctorspiller.com belyser alvoret i en abscess. En ubehandlet abscess kan føre til en hjerneinfeksjon som kalles cavernous sinus trombose, som er blodpropp inne i sinus hulrom som stammer fra infeksjon i bihulene, tenner eller ører. Dr. Spiller fortsetter med å nevne en annen livstruende infeksjon som heter Ludwig angina, hvis symptomene er ekstrem hevelse under tungen, haken og halsen. Denne inflammasjon kan bli så alvorlig som for å hindre pusting. Besøk tannlegen din hvis du opplever tann følsomhet for varm eller kald mat og drikke, eller følelsen ømhet eller verkende mens biting ned. Inflammasjon og hevelse i tannkjøttet rundt tannen er andre indikatorer på behovet for akutt dental vurdering.

Betydning

Tenner som har blitt endodontisk brydde for sist så lenge som normale tenner. Men det er tilfeller der en rotfylling ikke kan berge en tann. Det kan være tilfeller når tannen vil gro normalt og deretter utvikle komplikasjoner og smerter senere. Selv om sjeldne, hvis dette skulle skje endodontist må kanskje gjøre om prosedyren for å redde tannen, eller til og med trekke tannen.