Digidexo.com

konjunktival cyste

Hvorfor er det en boble på øyet mitt?

Hvorfor er det en boble på øyet mitt?


Utseendet av en liten klar eller væskefylt boble på øyets overflate er ofte en indikasjon på en konjunktival cyste (også kjent som et retensjon cyste.) Konjunktival cyster er vanlige og ikke livstruende, selv om de kan indikere en underliggende problem.

Kjennetegn

Cyster på øyet vanligvis vises klar, hvit eller fylt med væske. De er vanligvis liten og vanskelig å se med det blotte øye. En cyste som fortsetter å vokse eller begynner å forårsake ubehag kan være en indikasjon på en mer alvorlig sak og bør sees av en øyelege med en gang.

Årsak

Konjunktival cyster vanligvis er forårsaket av akkumulering av tåre produkter fra øyet som er blitt fanget i conjunctiva. Andre årsaker omfatter, men er ikke begrenset til, øyeskader, infeksjon eller allergiske reaksjoner.

Behandling

Behandling er vanligvis ikke nødvendig for konjunktivale cyster med mindre de ikke går bort på egenhånd. Hvis cystene er å være sta, vil en øyelege ta en laser og prikk overflaten av cyste for å frigjøre fluid. Legen vil også foreskrive en anti-inflammatorisk medisiner hvis han eller hun føler det nødvendig.

Hvordan behandle en baker Cyste

En rift i kneet brusk eller leddgikt leddene kan føre til for mye væske til å samle og bygge opp bak kneet. Denne hendelsen kan fall mange irriterende og smertefulle symptomer i kneet som ømhet, hevelse, tetthet og trykket på baksiden av kneet. De fleste Bakers cyster kan behandles med hell hjemme, men hvis din vedvarer eller er ekstremt ubehagelig, ta kontakt med helsepersonell.

Hvordan behandle en baker Cyste

•  Ta over-the-counter smerte medisiner, for eksempel ibuprofen, naproxen, eller paracetamol, hvis du trenger det for smerte.

Resten så mye som mulig.

Bruk is til baksiden av kneet. Pakk is i klut og holde den på området i ca 20 minutter. Gjør dette hver 3 til 4 timer. Dette vil bidra til å redusere betennelse.

Beskytt kneet ved å pakke den i et kne wrap. Dette vil komprimere området, og hjelpe med hevelse.

Bruk puter å heve beinet så ofte som mulig, spesielt om natten.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

En baker cyste - en væskefylt område bak kneet - kan snike seg på noen uten advarsel, men det er ofte forbundet med slitasjegikt eller brusk tårer. Symptomene er ofte irriterende, fordi smerte og stivhet kan lede deg til å begrense dine aktiviteter, men vanligvis ikke uutholdelig. De fleste Bakers cyster forsvinner på egen hånd; andre trenger å bli aspirert eller kirurgisk fjernet.

Hvordan gjenkjenne en baker Cyste

Se etter symptomer og tegn på en baker cyste. Disse inkluderer smerter i kneet, hevelse på baksiden av kneet, stivhet når utvide eller bøye beinet, eller en kul på baksiden av kneet som føles som en vannballong.

Sammenlign din vanlige kneet med kneet som du mistenker har en baker cyste. Ofte, selv om hevelsen er for mild til merke når du ser på det alene, vil det være merkbar når du sammenligner knærne.

Merknad dersom symptomene dine føler seg verre etter trening, bøying eller vandre. Baker cyster ofte verke eller produsere en følelse av press etter aktivitet.

Gjør en avtale med din lege, som kan gi en definitiv diagnose, og kan også bidra til å bestemme den underliggende årsaken. Det er viktig å skille mellom en blodpropp og en baker cyste. Disse forholdene dele lignende tegn og symptomer. En klatt blodpropp er svært alvorlig og krever ulik behandling.

Hint

  • Din lege vil vanligvis skinne et lys gjennom hovne området for å visualisere væske. Han kan også gjøre omfanget av bevegelse tester i knærne.
  • Noen vanlige testene legen kan bestille inkludere røntgen, untrasound og MR.
  • Det er sjelden, men du kan lide av kroniske smerter og begrenset bevegelse.

Hvordan er en cyste på leveren behandlet?

Detection

En enkel cyste er en formasjon som fylles med klar væske. De fleste er liten (noen få millimeter i lengde) og ufarlig. Selv om det er sjelden at pasienter med cyster på leveren å oppleve symptomer (ca 5%), når de oppstår de kan omfatte smerter og ubehag i magen. En lever cyste kan oppdages ved en CT (computertomografi Scan en avansert røntgenteknikk), eller en ultralyd (en mye brukt diagnostisk prosedyre bruker høyfrekvente lydbølger for å hente bilder) og sjelden krever ytterligere medisinsk hjelp, som cyster ikke forstyrre normal funksjon av leveren.

Behandling

De fleste pasienter med enkle cyster er kvinner, spesielt over en alder av femti. For de kvinner som krever medisinsk intervensjon, drenering en cyste ved punktering av den med en nål og å tillate fluidet å bli frigitt er typisk ikke en effektiv behandling. Væsken bare re-akkumulerer i løpet av noen dager. Mest sannsynlig må en stor del av cyste veggen fjernes.

Laparoskopisk kirurgi

Laparoskopisk kirurgi (en undersøkelse av området ved hjelp av en laparoskop) er en effektiv behandling for fjerning av smertefulle cyster på leveren. Denne operasjonen er minimal invasiv og krever bare noen få små snitt for å fjerne cyste; ofte resultatene er vellykket, da gjentakelse av en cyste er usannsynlig. Pasienter som gjennomgår denne prosedyren kan være nødvendig å tilbringe en natt på sykehuset. Selv om utvinning ganger kan variere, kan de fleste individer gjenoppta normale aktiviteter i løpet av få dager.

Slik Cure Lever Cyster

Lever cyster eller lever cyster, er små væskefylte bobler som dannes i leveren hulrom. De fleste lever cyster er godartede, og de forårsaker ingen symptomer. Imidlertid kan cyster forstørre, forårsaker lider å oppleve smerter i høyre øvre del av magen. Fordi disse cyster presentere få tegn, mange tilfeller er udiagnostisert eller funnet ved et uhell. Heldigvis finnes det måter å kurere lever cyster og lindre eventuelle discomforting symptomer.

Slik Cure Lever Cyster

•  Har legen din jevnlig overvåke cyster. Hvis lever cyster ikke forårsaker symptomer som smerter, kan legen din fraråder behandling. Imidlertid vil legen din sannsynligvis overvåke cyster for å sikre at de ikke øker i størrelse.

Be en lege for å drenere cyster. Hvis leveren cyster ikke renne av på egen hånd, kan en lege gjøre et lite snitt og utføre en drenering prosedyre.

Tenk kirurgisk fjerning. Fordi leveren cyster kan forstørre og forårsake smerte, kan leger velger å fjerne cyster. Snakk med legen din og diskutere kirurgiske alternativer.

Behandle den underliggende medisinsk tilstand. Ofte lever cyster er et symptom på en annen medisinsk tilstand, slik som Caroli sykdom, polycystisk nyresykdom, eller echinococcosis. Leger vil utføre en rekke tester, så som en biopsi eller X-stråle, til å diagnostisere den underliggende sykdommen. Etterpå kan de velge å fjerne cyster.

Ta antibiotika. Lever cyster kan bli infisert. Hvis en infeksjon skulle oppstå, ta antibiotika.

Hint

  • Det er ingen måte å forhindre lever cyster. Bortsett fra smerte, kan symptomer på forstørret cyster inkluderer abdominal hevelse og gallegang obstruksjon.

Hvordan behandle pilonidal cyster

En Pilonidal cyste, eller lomme med stykker av hud og hår på innsiden, danner på undersiden av halebenet, mellom rumpeballene. Menn er mer utsatt for pilonidal cyster enn kvinner er, med de fleste tilfeller oppstår mellom 15 og 24. Det er antatt pilonidal cyster er forårsaket av inngrodde hår eller gjentatt skade / mishandling til halebenet regionen. Hvis symptomer utvikler seg, de inkluderer smerter og betennelser, rødhet og hevelse rundt korsryggen, noen ganger med tilhørende drenering. Feber er også til stede i sjeldne tilfeller.

Hvordan behandle pilonidal cyster

Hvordan behandle pilonidal cyster

•  Besøk din fastlege hvis pilonidal cyste blir infisert og symptomer oppstår. Han vil utføre en enkel prosedyre på kontoret hans for å drenere cyste. En lokal bedøvelse vil bli injisert rundt cyste området til nummen det, så et snitt vil bli gjort og håret og andre saker inne cyste vil bli fjernet. Legen vil da pakke såret for å tillate det å helbrede fra innsiden og ut. The Mayo Clinic sier opp til 60% av tilfellene er kurert med denne prosedyren.

Rengjør og påfør ny pakking et par ganger daglig inntil helbredet. Noen drenering kan forekomme etter inngrepet, slik pakking må skiftes ut. Ta forholdsregler mot drenerings flekker av seg ekstra undertøy og anvende ny pakke raskt nok.

Foreta kirurgiske prosedyrer dersom pilonidal cyster vedvarer. Tilbakevendende pilonidal cyster med sinus veisinfeksjon krever mer invasive kirurgiske prosedyrer. Kirurgiske alternativer inkluderer åpen eller lukket kirurgi. Begge prosedyrene involverer åpne cyste og rense ut alle hår og andre stoffer, sammen med rengjøring sinus traktater. Med åpent sår kirurgi, blir såret pakket og igjen å helbrede som i den tidligere fremgangsmåte, mens det ved lukket sår kirurgi, blir såret sydd lukket. Åpent sår kirurgi tilbyr en bedre kur rate enn lukket såret kirurgi.

Hold den kirurgiske området rent per legens anvisninger, redo pakking og dressing som anbefales, og barbere rundt i området for å unngå smitte og gjentakelse av pilonidal cyste. Hold området rent og tørt, og ikke sitte lenger enn nødvendig for å fremme helbredelse tid. Det anbefales også at overvektige pasienter ned i vekt for å unngå gjentakelse av cyster.

Ta ibuprofen eller annen over-the-counter smertestillende medikamenter ved behov og din lege tillater. Medisinering er ikke sannsynlig å være nødvendig med det første enkel prosedyre, men det kan bli kalt for i de mer avanserte kirurgiske prosedyrer.

Hva skyldes godartede cyster?

Cyster i leveren er vanlig og kan også være tilstede ved fødselen. Generelt sett, lever cyster viser ingen åpen symptomer og er godartet i naturen. I noen tilfeller kan lever cyster bli forstørret eller infisert, og vil deretter presentere visse medisinske problemer. Imidlertid synes det samlede resultatet om cyster i leveren for å være en av et lavt nivå av bekymring for eventuelle langtidseffekt eller reduksjon i levealderen.

Typer

Ifølge Cleveland Clinic er det flere typer cyster som kan bli funnet på leveren. Den vanligste kalles en hepatisk cyste, som ganske enkelt er en boble som har utviklet seg på leveren. Disse er vanligvis liten og kan være tom eller inneholder fluid. Hydatid cyster utvikle seg på grunn av tilstedeværelsen av larver av parasitten Echinococcus i leveren. I sjeldne tilfeller kan neoplastiske cyster utvikle seg på leveren, men disse er assosiert med cyster på eggstokkene og vanligvis ikke kommer i leveren.

Årsaker

Leverlever cyster er generelt ansett for å være medfødt i naturen. Den aksepterte hypotesen om deres opprinnelse er at små svulster (microhamartomas) som utviklet seg langs galletreet (galle duct) har blitt utvidet og fyll med galle, forårsaker cyster å vokse. Abscesser kan også utvikle seg på leveren fra bakteriell eller amøbisk vekst i intestinal traktater som beveger seg til leveren. Selv om disse kan bli problematisk, de er oftere godartet i naturen.

Symptomer

De fleste enkle lever cyster vil ikke påvise noen påviselige symptomer, med mindre de vokser i størrelse eller antall. Merkbare symptomer kan utvikle seg i disse forholdene, inkludert en vag følelse av ubehag eller svak smerte i området, en følelse av fylde eller for å bli mett uten å ha spist og av og til kvalme eller oppkast. Hvis en lever cyste vokser stort nok, kan det føre til at luftveissymptomer oppstår.

Diagnose

Ifølge UPMC Liver Cancer Center grunn av asymptomatisk natur fleste godartede cyster, er de generelt ikke blir oppdaget før en undersøkelse er gjennomført i forbindelse med unormalt i funksjon av leveren eller magesmerter. Lever cyster kan også bli oppdaget av ultralyd imaging tester. I tilfeller hvor usikkerhet er til stede når det gjelder statusen av en påvist cyste (s), kan en biopsi av leveren vev pålegges å avgjøre hvorvidt cyste er godartet eller ondartet.

Behandling

Med mindre lever cyster er funnet å være problematisk på grunn av smerter eller unormal nyrefunksjon, er kirurgisk fjerning vanligvis ikke indisert. Endringer i kostholdet kan bli anbefalt å støtte kroppens immunforsvar, noe som vil hjelpe leveren i behandlingen av blod og opprettholde sunne ernæringsmessige nivåer. Reduksjon av fettholdige næringsmidler er antatt å være fordelaktig for riktig leverfunksjonen. Disse kan inkludere meieriprodukter, stekt mat og matvarer som kan inneholde steroider eller hormoner.

Facial cyst fjerning prosedyrer

De fleste cyster som utvikler på en persons ansikt er kjent som epidermoid cyster, som er ganske enkelt støt av godartet vev fra overhuden som har mislyktes i å kaste. Dette forårsaker disse epidermal cellene til å flytte under huden, hvor de kan samle seg, formere seg og danne inn i cyster. Selv om disse cystene er sjelden smertefull eller skape noen problemer, mange mennesker vil ha dem behandlet eller helt fjernet for kosmetiske formål. Behandlingstilbud varierer sterkt, kjører fra de minst invasive til mer aggressive tilnærminger av fjerning, spesielt når cyste er betent eller infisert.

Medisiner

Når en cyste har utviklet seg og blitt betent, de fleste leger anbefaler en rekke kortikosteroid injeksjoner for å behandle tilstanden. Over tid vil cyste minske i størrelse, men ikke nødvendigvis gå helt bort. Drenering, fjerning og kirurgi er de eneste metoder for å virkelig "fjerne" den godartet vev.

Drenering

Hvis kortikosteroid medisiner ikke klarer å gi positive resultater, kan du gå gjennom en prosedyre hvor cyste er faktisk drenert. Med denne formen for behandling, er et lite innsnitt gjort direkte inn i cyste slik at eventuelle væsker i sin struktur kan skille ut og fjernes. Dette reduserer størrelsen av cysten, ofte til et punkt der det ikke lenger kan sees.

Kirurgi

Hvis cyste avkastning, ville en kirurgisk prosedyre utføres for å faktisk fjerne cyste. For noen, blir bare en del av cyste fjernet, særlig når cyste er ganske liten i naturen. Med denne form for fremgangsmåten, blir noe av innholdet uttrykt og veggen av cyste er fjernet. Dette minimerer vanligvis arrdannelse, som er viktig når du arbeider med ansikts cyster.

For andre er hele cyste fjernet, spesielt når andre prosedyrer ikke har stoppet cyste fra reformering. I denne situasjonen, er et stort innsnitt gjort og hele klump av vev ekstraheres fra ansiktet.

Laser Surgery

Ikke så invasiv som "standard" kirurgi, innebærer denne form for behandling ved bruk av en karbondioksyd-laser rettet mot det påvirkede området av ansiktet. Som laseren trenger inn i huden, den emitterte energi faktisk desintegrerer den benign vev med praktisk talt ingen arrdannelse.

Foot cyst kirurgi komplikasjoner

En cyste, også noen ganger referert til som en ganglion masse, er en sekk som inneholder vev som er likeledes omgitt av en type vev som kalles epitel. Cyster inneholder ofte en semi-væske eller et fluid, og de kan utvikle seg på mange områder av foten. Ifølge Premier Podiatry, kan foten cyster noen ganger utvikle for ingen grunn, men traumer til foten kan også føre til utvikling av en fot cyste. Pasienter med kirurgi for sin fot cyster bør være oppmerksom på at foten cyste kirurgi komplikasjoner kan oppstå. For å hindre at foten cyster oppstår igjen, excising dem kirurgisk er vanligvis det beste alternativet.

Tilbakefall

Ifølge Surgery.com, kan ganglion foten cyster oppstår på nytt etter at de har blitt fjernet i om lag fem prosent til 15 prosent av pasientene. Dette skjer vanligvis når cyste ikke ble fjernet helt. Hvis cyste har røtter, må disse to fjernes helt for cyste å bli helt borte.

Infeksjon

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter utvikle en infeksjon som en komplikasjon av foten cyste kirurgi. Hvis en infeksjon oppstår, vanligvis påvirker det øverste laget av huden der snittene ble gjort. Ifølge Healthsquare, kan tegn på en infeksjon er hevelse, rødhet, pus, rød striper eller en stygg lukt som fører fra maskene. I de fleste tilfeller når infeksjonen blir behandlet raskt, ingen andre komplikasjoner utvikle.

Overdreven Hevelse

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, kan noen pasienter oppleve overdreven hevelse etter å ha en fot cyste fjernet. Denne komplikasjonen av foten cyste kirurgi kan være spesielt belastende for noen pasienter, og det kan kreve ytterligere behandling. Pasienter som opplever denne komplikasjonen kan ofte bidra til å lindre den ved ising den flere ganger om dagen ved 15-minutters intervaller, og ved å holde den innpakket.

Nerve Damage

Ifølge Fox Mill Foot and Ankle Center, er nerveskader en potensiell fot cyste kirurgi komplikasjon. Denne komplikasjonen er sjelden og oftest rammer pasienter der, som kronisk smerte, og nummenhet og prikking i den berørte foten.

Bivirkninger

Pasienter som har hatt foten cyste fjerning kirurgi kan oppleve hevelse, smerte, prikking eller nummenhet etter operasjonen, ifølge Mount Nittany Medical Center. Disse bivirkninger av foten cyste kirurgi kan vare i flere uker. Disse bivirkningene har en tendens til å avta med tiden, og etter et par dager bør de ikke i stor grad forstyrre pasientens evne til å gå.

Hva er årsakene til Cyster på binyrene?

Usett av det blotte øyet, inneholder kroppen binyrene at når fungerer som den skal påvirke en persons fysiske og mentale velvære. Imidlertid skaper en cyste stede ulike komplikasjoner til en persons helse.

Beliggenhet

Binyrene kan bli funnet på den øverste del av hver nyre. Tre arterier levere blodtilførselen til hver kjertel.

Funksjon

Den binyrene primære formål vedrører produksjon av hormoner. De regulerer en persons fysiske eller psykiske respons på stress.

Symptomer

Hvis binyrene gjør tilstrekkelige mengder av hormoner, kan en av de første indikasjonene være trøtthet eller sykdom. Et signal for cyster kan være magesekken og / eller ryggsmerte, blod i urin eller feber.

Årsaker

En cyste i binyrene, skjønt sjelden, kan det danne seg på grunn av en bakteriell infeksjon eller parasitter. Imidlertid utvikler en mer alvorlig årsak som et resultat av et hypofyse svulst som påvirker kroppens hormonproduksjon.

Forebygging / løsning

Når en lege oppdager en cyste, kan han velge å ikke ta det hvis det vises godartet. Behandling avhenger av størrelse og plassering, og kan reguleres med medisiner og regelmessige kontroller hvis kirurgi og stråling er ikke nødvendig.

Advarsel

Neglisjere avtaler med en lege kan forårsake livstruende resultater når medisinen ikke klarer å regulere hormonproduksjonen. Oppsøk lege så snart som mulig med noen tegn på problemer i dette området.

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?

Hvorfor er en Cyste på en Sinus Kalt Maxillary?


Bihulene kommer i fire par, overkjevens bihulene i kinnbenet området, frontals ved øvre neseryggen, de ethmoids mellom øyne og nese, og sphenoids bak øyne og nese.

Identifikasjon

Leger identifisere cyster med en MR. Når en MR returnerer noe svar, gir en CT scan et mer detaljert bilde. Riktig å identifisere en cyste blir avgjørende fordi mer alvorlige forhold kan etterligne en cyste.

Type

Bare sinus cyster som vokser i sinus maxillaris bli stemplet som overkjevens cyster. Flere typer sinus cyster eksisterer og motta navn basert på plasseringen av sinus de vises. For eksempel blir en cyste i sphenoid sinus merket en sphenoid cyste.

Symptomer

Cyster i sinus maxillaris sjelden gir symptomer, men når en cyste hindrer luftveiene eller forårsaker så kirurgi blir nødvendig en blokkering.

Predisposisjon

Etter maxillaris cyste fjerning kan danne en cyste i samme region. For personer med astma og allergi dette er vanlig. Legene bare fjerne den nye cyste hvis symptomene vedvarer.

Outcome

Etter behandling, pasienter ofte føles hovne og overbelastet. Når dette løser de fleste synes at de opprinnelige symptomene forsvinner. Hvis symptomene begynner å dukke opp igjen, kan legene bestille en scan for å avgjøre om en annen cyste utvikler.

Hva er behandlingen for en sinus maxillaris Cyste?

Overkjevens bihulene sitter på hver side av nesen, under kinnet benet. Ifølge Mayo Clinic, er en cyste en sekk som kan fylles med luft, væske eller andre stoffer.

Identifikasjon

En lege vil bestille en x-ray eller CT scan for å avgjøre om en cyste er til stede. Ifølge Dr. Peter J. Casano, en lomme spesialist, cyster i bihulene er vanlig, spesielt i sinus maxillaris.

Symptomer

Sinus maxillaris cyster kan føre til hevelse og ømhet rundt kinnet bein området. Men ifølge Dr. Casano, de fleste overkjevens cyster forårsake ingen symptomer eller problemer.

Komplikasjoner

Når en sinus maxillaris cyste forårsaker feil drenering eller kronisk ømhet den trenger sannsynligvis fjernet. Likeledes, hvis kronisk sinusitt eksisterer, fjerning kan anbefales.

Endoskopisk kirurgi

Endoskopisk bihulekirurgi bruker et fleksibelt medisinsk verktøy, et endoskop, slik at legen å se innsiden din nese og bihuler. Legen kan deretter fjerne cyste ved å klippe og / eller utsuging det ut.

Caldwell-Luc Prosedyre

Den Caldwell-Luc prosedyren innebærer å kutte tannkjøttet for å få tilgang til nedre maxillaris gulvet. Siden utviklingen av endoskopisk kirurgi denne prosedyren blir sjelden brukt. Ifølge New York Eye og Ear Infirmary, er denne prosedyren nyttig for å fjerne cyster som er forårsaket av påvirket tennene.

Recovery Fra cyster på en nyre

Som mennesker alder, de utvikler ofte små væskefylte blærer på eller innenfor sine nyrer kalles cyster. Nyrecyster vanligvis presentere ingen risiko og folk flest vil ikke ha noen symptomer fra dem. Imidlertid kan en stor cyste skape komplikasjoner som det bryter med omkringliggende organer. I tillegg kan nyrecyster fylles med blod og bli infisert. Leger behandler moderat størrelse cyster med polikliniske prosedyrer. Større cyster noen ganger krever mer omfattende kirurgi.

Polikliniske behandlinger

Å behandle moderat størrelse nyrecyster, leger ofte injisere deg med en lang nål som drenerer cyster. Ved hjelp av ultralydbilder, lokaliserer legen cyste og forvalter injeksjon gjennom huden din. Etter at nålen drenerer det av væske, legen fyller den med en alkohol-basert løsning for å herde cyste og hindre fremtidige fakkel-ups. Selv om nålen prosedyren kan virke grusom, risikoen er minimal og du ofte ikke tilbringe natten på sykehuset.

En annen poliklinisk prosedyre som kalles retrograd intrarenal kirurgi (RIR). Kirurgen setter en laser-utstyrt omfang i en naturlig åpning i kroppen og gjør et lite snitt i cyste. Etter cyste avløp, vil kirurgen sette inn et lite rør i nyrene som vil hjelpe drenert cyste helbrede. Du tilbake til legen for fjerning av røret etter to uker. Tube fjerning krever en tilsvarende minimalt invasiv poliklinisk prosedyre.

Kirurgiske prosedyrer

Større nyrecyster kan kreve kirurgi. Operasjoner varierer avhengig av plasseringen av cyster. For store cyster på baksiden av nyrene, kan legen anbefale en perkutan nyrekirurgi. Med et endoskop (et kamera som gjør det mulig for legen å kikke inn i kroppen), vil kirurgen åpne cyste og fjerne en del av det for skikkelig drenering og healing. Selv om denne prosedyren gir noen risiko, leger vil vanligvis sine pasienter til å bli på sykehuset over natten etter å ha mottatt perkutan nyre operasjoner.

Den mest omfattende - men fortsatt minimal invasiv - nyre cyste prosedyren er kjent som en laparoskopi. Laparoscopies brukes ofte for en stor cyste eller flere små cyster. En lege vil gjøre tre små snitt i magen og gjennom disse snittene vil han fjerne cyster. Selv om noen leger tillate pasientene å returnere hjem etter laparoscopies, andre krever at du bli på sykehuset en eller to netter for observasjon.

Recovery Fra Prosedyrer

Siden mange nyre cyste fjerning og drenasje ikke krever innleggelse på sykehus, du ofte har svært lite utvinning tid. For mer kompliserte prosedyrer, vil en eller to netter på sykehuset tillate sykepleiere for å sikre at nyrene forbli infisert. Prosedyrer som krever eksterne snitt og / eller bruk av generell anestesi kan føre til mindre komplikasjoner og krever antibiotika for å hindre smitte. Men de fleste pasientene fortsatt la sykehus i løpet av to dager.

Kan en Cortical Nyre Cyste Årsak Lyske smerter?

Nyrecyster

Kortikale nyrecyster er en type nyre cyste som blir mer vanlig som folk blir eldre. Mens forekomsten av nyrecyster hos barn er sjelden, er mer sannsynlig hos personer etter fylte 50. Ifølge en februar 2001 artikkel publisert i Parkhurst Veksling, kortikale og parapelvic cyster står for mellom 60 og 65 prosent av alle nyre tilstanden masser. Mange ganger en person opplever ingen symptomer. I tilfeller der smerter, blødning eller infeksjon oppstår, kan trenge cyste som skal fjernes. Nyrecyster er ofte forårsaket av rørformet obstruksjon. I de fleste tilfeller er en renal cyste godartet. Selv om det er sjelden at en godartet nyre cyste å slå kreft, bør en lege nøye vurdere eventuelle cyste å utelukke mulig malignitet.

Symptomer

Mens noen mennesker med nyrecyster kan tilskrive smerter i korsryggen til cyste, bør en enkel cyste ikke forårsake smerte. Hvis en person diagnostisert med en kompleks kortikale nyre cyste klager over smerter i nedre del av ryggen eller lysken eller smerter ved vannlating, kan det være en annen tilstand. Konstant smerter kunne indikere tilstedeværelse av en malign masse, noe som innebærer at en hvilken som helst kreft kan allerede være tilstede i de senere stadier. Selv om malignitet er fast bestemt på ikke å være årsaken til smerter, en lege vanligvis bestiller en rutine urinalysis og urin kultur for å være sikker på at lysken eller ryggsmerter er ikke på grunn av infeksjon eller annen medisinsk tilstand.

Pain

Nyrecyster vokser sakte. Men når en cyste vokser stort nok, og begynner å trykke på andre organer, kan en person oppleve smerte. Store kortikale nyrecyster ofte legge press på magen og tarmene, eller på nyrene selv. I noen tilfeller, kan strekking av veggen av cysten være årsaken til smerten. Infeksjon eller blødning fra en nyre cyste kan være andre årsaker til smerte. Infeksjon fører til nyrevevet å hovne opp, strekke nedsatt kapsel. Den renale kapselen er tykt lag av fibrøst bindevev som omgir hver av nyrene. Dette kan føre til en konstant, verkende type smerte. Flankesmerter, som er karakterisert som smerter i siden som følte et sted mellom den nedre brystkasse og bekken, er vanligvis forbundet med nyreproblemer. Smerter i flanken eller nedre del av ryggen ofte stråler ut i midten av magen eller lysken rett under magen. Medisinske tilstander som involverer nyrene er en vanlig årsak til lyskesmerter hos kvinner og menn begge.

Nyre Cyste Cures

Nyre Cyste Cures


Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, nyrecyster er små sekker fylt med luft eller væske som vokser i nyrene av ulike grunner. De kan være en normal del av aldring, eller de kan føre til sykdom eller unormal fosterutvikling. Kuren varierer, avhengig av årsakene til de cyster og om de forårsaker smerte og påvirker andre organer. Ofte er de ikke trenger noen behandling i det hele tatt, men når de trenger å bli kurert, det finnes ulike alternativer som spenner fra medisiner til kirurgiske inngrep.

Prevalens

Ifølge National Nyre og Urologiske Sykdommer dataarkiverings Clearinghouse, enkle nyre cyster er svært vanlig, spesielt hos eldre voksne. Clearinghuset sier at opptil 30 prosent av personer over 70 år utvikle minst én nyre cyste. Nyre cyster som kommer fra andre årsaker, som sykdom eller unormal fosterutvikling, er mer sjeldne. Clearing sier ca 600.000 amerikanere har polycystisk nyresykdom, og Barnesykehuset i Boston sier at multicystic dysplastiske nyren skjer en gang i hver 4300 fødsler.

Enkle nyrecyster

De fleste nyrecyster er ikke forårsaket av sykdom. I stedet utvikler de hos ellers friske mennesker. The Mayo Clinic sier at de finnes oftest hos personer over 50 år Disse cystene pleier å være ufarlig og trenger ikke å bli kurert med mindre de blir store nok til å forårsake problemer med de omkringliggende organer. Den vanlige behandlingen er drenering for mindre cyster eller fjerning av en kirurg for større funn.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk sykdom er en tilstand der klynger av cyster utvikle seg i nyrene. Denne tilstanden kan være smertefullt, og det er oftest behandles med over-the-counter (OTC) smertestillende midler. Legemidler som ibuprofen er vanligvis sterke nok til å lindre ubehaget. Hvis OTC medisiner er ikke effektive, sier Mayo Clinic cyster kan være kirurgisk drenert. De kan også trenge denne vaksinen hvis de blokkerer alle omkringliggende organer eller blodårer. Drenering består av å fjerne vannaktig væske inne cyste sekker.

Multicystic dysplastic Nyre

Multicystic dysplastiske nyren innebærer nyrecyster som utvikler før barnet er født. Nyrene vokser abnormt hos fosteret, noe som resulterer i en masse av cyster i stedet for en normal, fungerende organ. Heldigvis cyster utvikler vanligvis på bare den ene side, slik at barnet har en normal nyre. Ifølge Barnesykehuset i Boston, består vaksinen av kirurgisk fjerne cyster. Dette kan gjøres ved innsnitt eller gjennom en laparoskopisk prosedyre.

Diagnose

Nyrecyster må diagnostiseres før de kan kureres ved hjelp av egnede tiltak. The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse sier dette er oftest gjort med en CAT scan eller ultralyd.

Hvordan hjelpe Nyre Cyste Pain

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), ca 30 prosent av personer 70 år og eldre har en nyre cyste. Disse ikke-kreft cyster består av vannfylte sekker i nyrene. De blir oppdaget av CT-skanning, og vanligvis ikke forårsake symptomer med mindre de vokser så store at de legger press på andre organer. Som et resultat, kan du føle smerter i rygg, hofter eller mage som er ledsaget av feber. På dette punktet, en urolog enten drenerer cyster eller kirurgisk fjerne dem.

Drenering

Hvis du føler smerte som et resultat av en nyre cyste moderat i størrelse, kan urologen tømme cyste. Med hjelp av en ultralyd-maskin, setter han en lang nål gjennom huden din inn i cyste. Deretter trekker han ut vannaktig væske og setter inn en alkoholoppløsning i stedet. Vev rundt cyste stivne, noe som gjør forholdene ugunstige for videre vekst.

Kirurgi

Kirurgi er anbefalt for pasienter som har cyster er av betydelig størrelse. Når fjernet, stopper smerte. Ifølge Cedars-Sinai Health System, er det tre former for kirurgi tilbys for nyrecyster: laparoskopi og cyste fjerning, perkutan nyrekirurgi og retrograd inrarenal kirurgi.

En laparoskopi og cyste fjerningsprosedyren er for tallrike cyster som er store nok til å presse den andre organer. Dette er først og fremst en poliklinisk prosedyre. En kirurg gjør tre snitt i magen og trekker ut vil cystene nåler

Perkutan nyrekirurgi anbefales hvis du har store cyster som ligger på baksiden av nyrene. Med hjelp av en X-ray, gjør urologen et snitt i huden din over nyrene og plasserer en hylse mellom de to. Deretter bruker han endoskopiske verktøy for å åpne cyster og fjerne dem. Denne prosedyren er mer omfattende, og du vil sannsynligvis bli innlagt på sykehus over natten.

Retrograd intratenal kirurgi er brukt hvis cystene er i en posisjon at de kan dreneres av en laser. Når laser kutt og avløp nyrene cyste, vil kirurgen plassere et rør, kalt en stent, i ureter. Stenten forblir i to uker før du går tilbake til legen for fjerning sin.

Forebygging

CT brukes til å overvåke nyrecyster som er små og ikke forårsake noen smerter. Legen kan ikke anbefale behandling med mindre du opplever noen symptomer fra cyster. Også, når du har gjennomgått behandling, kan legen din undersøke nyrene dine hver seks til tolv måneder, ifølge familydoctor.org. Du vil bli overvåket dersom en CT scan avslører at nyrecyster har tette vev, eller hvis de inneholder biter av stein-lignende stykker.

Rettsmidler for en Nedsatt kortikal Cyste

En renal cyste, eller nyre cyste, er en fluidfylt sekk som utvikler seg i den ene eller begge nyrer. Disse sacs inneholde en vannaktig væske og har vanligvis en rund eller oval form. Vanligvis benign (noncancerous), nyrecyster sjelden føre til problemer. Faktisk kan mange mennesker går gjennom hele livet uten å vite at de har en nedsatt cyste. Hvis du mistenker at du har en nyre cyste, se inn behandlingstilbud så snart som mulig.

Symptomer og Detection

Symptomer på nyre kortikale cyste inkluderer smerter i ryggen og magen og langs din side mellom ribbeina og hip; hyppig vannlating; blodig eller mørk urin; og feber. Hvis du opplever noen av disse symptomene, snakk med din lege, som kan undersøke deg og bestille tester som kan oppdage nyrecyster. Din lege vil bruke en ultralyd, computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI) for å skanne nyrene dine og se etter cyster.

Behandling

Hvis du har en liten nyrecyster som ikke forårsaker du noen problemer, vil legen som regel la den være alene, selv om hun kan følge opp med flere skanninger i seks til 12 måneder. Men hvis du opplever symptomer på en nyre kortikale cyste, vil legen sannsynligvis sende deg til en urolog, som er spesialist på diagnostisering og behandling av nyreproblemer.

Din urolog vil avgjøre om dine nyrecyster har vokst tilfeldig, eller om de har gitt fra polycystisk nyresykdom (PKD) --- en arvelig sykdom målene nyrene og fører til vekst av nyrecyster. Små eller få nyrecyster vil vanligvis ikke skade deg, men flere eller store cyster kan føre til smerter, infeksjoner og skader på nyrene. Hvis din urolog mistanke PKD, planlegge halvårlige skanner for å se på tilstedeværelsen av cyster i nyrene.

En lege kan renne og permanent herde små nyre kortikale cyster ved å stikke en nål direkte inn i dem. Fremgangsmåten fjerner væsken og erstatter den med alkohol, noe som fører til at vevet som utgjør cyste å stivne.
Større cyster kan kreve kirurgisk fjerning. De fleste kirurger foretrekker laparoskopisk kirurgi, som innebærer mindre snitt, kortere liggetid og en raskere restitusjon. Under operasjonen, vil kirurgen renne cyste av væske og deretter fjerne eller brenne bort sine ytre lag av vev.

Hva er en nyre Cyste?

Hva er en nyre Cyste?


Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, enkle nyre cyster er en vanlig tilstand som folk alder. Denne tilstanden er til stede i nesten 30 prosent av personer over 70 år.

Nyre Cyste

En enkel nyre cyste er en lukket pose som inneholder fluidet som dannes i nyrene. Disse cystene er oftest ikke-kreft. Nyrene kan havnen en eller flere cyster.

Symptomer

Vanligvis nyrecyster er asymptomatiske, og en person ikke føler cyste. Imidlertid, hvis cyste er stor nok til å trykke på andre organer kan det være noen smerte følt.

Behandling

Nyre cyster vanligvis ikke utgjøre en helserisiko, og er derfor ikke behandlet. Hvis, derimot, er cyste forårsaker smerte eller forstyrrer organfunksjoner den kan fjernes. Dette gjøres ved punktering cyste med en lang nål eller laparoskopisk kirurgi.

Identifikasjon

Nyrecyster er identifisert gjennom ultralyd eller CT-skanning. Noen ganger er de funnet når legene er ute etter andre forhold.

Polycystisk nyresykdom

Dette er en genetisk sykdom som forårsaker klynger av cyster å danne rundt nyrene eller andre organer. Hvis noen i din familie har denne sykdommen søke profesjonell medisinsk råd om sjansene for å utvikle denne tilstanden.

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

Nyrecyster er forårsaket av polycystisk nyresykdom (PKD), en sykdom som kan føre til smerter og ubehag i lider, særlig i ryggen eller sidene. Selv om PKD er en progressiv, uhelbredelig sykdom, er det behandlingstilbud tilgjengelig for å håndtere smerte og ubehag forårsaket av cyster.

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

•  Bestem hva som forårsaker smertene. Nyre cyst smerter kan være forårsaket av infeksjon, cyste utvidelse eller blødning av cyste. Når legen din har bestemt hva som forårsaker ubehag, kan behandlingstilbud bli diskutert.

Utfør kirurgi for å fjerne eller drenere cyster. Hvis en pasient opplever ekstrem smerte på grunn av nyrecyster, kan en kirurg velge å kirurgisk fjerne større cyster eller kloakk eksisterende cyster hvis de er for mange for fullstendig fjerning.

Unn underliggende infeksjoner. Nyrecyster lider er mer tilbøyelige til å lide nyre, blære og urinveisinfeksjoner. For å behandle smerter forbundet med disse infeksjonene, er det viktig å gå til legen din som vil foreskrive antibiotika for å bli kvitt infeksjonen. Når den underliggende infeksjon er blitt behandlet, bør minske smerten.

Gjør sunne livsstilsvalg. Slutte å røyke, spise en diett lav på protein, kalium, salt og fosfor, trene og kontrollere blodtrykket kan hjelpe bremse utviklingen av PKD og bremse ekspansjon og vekst av cyster, og dermed hindre potensiell smerte i fremtiden.

Typer Liver Cyster

Leveren er viktig ved at den renser blodet for giftstoffer som ellers ville skade resten av kroppen vår. En sunn leveren er avgjørende i å bygge et sunt immunsystem og en kropp som er i stand til å kjempe og komme seg raskt fra sykdom og skade. Imidlertid er det visse forhold som ikke kan unngås. La oss innse det, vi er ikke helt frisk mesteparten av tiden. Lever cyster er som regel ufarlig, og i visse tilfeller unpreventable. Det er imidlertid fortsatt at sjansen for at de kan føre til andre helseproblemer. Mens behandlingen kan begrenses til kirurgi, løper en liste over forhindrer komplikasjoner lang.

Enkle Cyster

En enkel lever cyste (også kjent som en hepatisk cyste) er en liten boble som kan eller ikke kan inneholde væske. Det er relativt vanlig, ofte godartet og utgjør ingen helserisiko. I tilfeller når cyste ikke vokser, kan det føre til smerter i øvre høyre mageområdet. Det kan også føre til at leveren til å hovne opp og infisere eller blokkere galle duct. Her vil cyste må fjernes. Mange tror at enkle lever cyster er medfødt i naturen. En vekst er vanligvis oppdages ved ultralyd eller CAT skanner, ofte ved en tilfeldighet da en person blir testet for noe annet.

Hydatid Cyster

Hydatid cyster er forårsaket når parasitten Echinococcus granulosus befinner seg i fordøyelseskanalen. Denne parasitten er vanlig blant sau og storfe oppdra områder hvor som helst i verden. Larvene vokse og formere seg i leveren. Som enkle lever cyster, vil en hydatid cyste i utgangspunktet ikke viser noen symptomer. Det vil imidlertid til slutt føre til smerter, og i ekstreme tilfeller kan veksten påvirke membranen.

Neoplastiske Cyster

Neoplastiske cyster er også kalt enten cystadenoma eller cystadenocarcinoma, og årsakene er fortsatt ukjent. De mest sannsynlig forekomme hos kvinner i femtiårene. Disse lesjonene er ikke så vanlig som enkle cyster. Men de bringer om lignende smerter som med enkle lever cyster.

Forebygging / løsning

En biopsi kan gjøres for å bidra til å bestemme hva slags cyste. Denne medisinsk prosedyre innebærer å ta ut et lite utvalg av lesjon og analysere den. Siden mange lesjoner presentere de samme symptomene, vil biopsi hjelpe helsepersonell plan ut en behandling. De fleste lesjoner er godartet. De kan fjernes kirurgisk hvis noen gang de skaper ubehag.

Opprettholde en sunn leveren er også nøkkelen i å håndtere lesjoner. Dette betyr å begrense inntaket av mat som ville overarbeid leveren. Disse inkluderer frityrstekt og fet mat, alkohol, kunstige søtningsmidler, meieriprodukter, fjærkre og kjøtt som inneholder kunstige veksthormoner og antibiotika, og junk food. Drikkevann, samt rå frukt og grønnsaker, vil bidra til å rense leveren og skylle ut giftstoffer. Vitamin E fra naturlige kilder (d-alfa-tokoferol) og selen til å beskytte leveren celler mot skade. Likeledes inneholder linfrøolje-fettsyrer som hjelpe skadede celler.

Betraktninger

De fleste lever cyster vil ikke avsløre noen ytre tegn som magesmerter før de har vokst i senere stadier. I de fleste tilfeller er cyster ofte oppdaget "ved en tilfeldighet" under eksamen for andre sykdommer eller rutinemessig sjekk ups. Mange sykdommer kan se ut som lever cyster, så er det viktig å først utelukke andre sykdommer. Hvis det virkelig er en lever cyste, vil legen må da først utelukke parasitter (for eksempel echinococcosis). Husk at de fleste lever cyster er godartede. I de fleste tilfeller kan opprettholde en sunn leveren bare være nok.