Digidexo.com

de quervain zastrzyk

Jakie są zabiegi dla De Quervaina zapalenie pochewki ścięgna?

Zapalenie pochewki ścięgna de Quervaina jest stanem, w którym na stronie ścięgien nadgarstka u podstawy kciuka stanu zapalnego. Zapalenie ogranicza ruch ścięgna. Stan powoduje ból i obrzęk nadgarstka podczas skręcania lub chwytania obiektu. Leki i, w ciężkich przypadkach, operacja może być potrzebne do leczenia pochewek ścięgien de Quervaina.

Przyczyny

Istnieją dwa główne ścięgna nadgarstka i kciuka, które wchodzą w grę, gdy uchwycić lub chwytania przedmiotów. Te ścięgna prowadzonych w małej tunelu z przedramienia do podstawy kciuka i zwykle poślizg naturalny. Przewlekłe nadużywanie ścięgien powoduje stan zapalny i ograniczenie ruchu. Podnoszenia ciężkich przedmiotów, może zmniejszyć mięśnie i ścięgna, takich jak podnoszenie dziecka, torby z zakupami lub podnoszenia obiektów w swojej pracy.

Objawy

Objawy zapalenia pochewki ścięgna de Quervaina to ból i obrzęk u podstawy kciuka, torbieli wypełnionej płynem znajduje się gdzie ból pochodzi, trudności w ruchu kciuka lub nadgarstka i drętwienie tyłu kciukiem i palcem wskazującym. Szczypanie, chwytanie i przytrzymywanie pogorszy ból w okolicy nadgarstka i kciuka.

Leczenie zachowawcze

Lekarz może rozpocząć leczenie przez unieruchomienie nadgarstka i kciuka pozwalając ścięgna leczyć. Szyna lub klamra może być używany do utrzymywania ich prosto. Over-the-counter leki, takie jak Motrin lub Advil może zmniejszyć stan zapalny i złagodzić ból. Podgrzewać do sztywności i zimne okłady na obrzęk pomóc ścięgna leczyć. Gdy leki OTC nie pomagają ból, lekarz może przepisać kortykosteroidów zastrzyki. Zastrzyki te podaje się w miejscu, bólu i powinien szybko zmniejsza stan zapalny.

Terapia

Lekarz może zalecić fizykoterapeuty jeśli zapalenie pochewki ścięgna ciężkie de Quervaina diagnozuje. Fizjoterapeuta może zalecić sposoby na zmniejszenie nacisku na nadgarstki i ćwiczeń mających na celu wzmocnienie mięśni wokół nadgarstka i zmniejszyć ból i obrzęk.

Chirurgia

Gdy środki zachowawcze nie pomaga, operacja może być opcja. W procedurze, chirurg sprawdzić osłonkę otaczającą ścięgien, które są zaognione i otworzyć osłonę, aby zmniejszyć presję i dać więcej miejsca. Czas regeneracji powinny czterech do sześciu tygodni.

Zapobieganie / Rozwiązanie

Uniknięcia powtarzania ruchów dłoni i nadgarstka w jak największym stopniu. Kiedy twoja praca wymaga tego rodzaju ruchów, dostosować sposób poruszania dłonią każdy dzień tak różne ścięgna będą wykorzystywane w codziennej rutyny.

Den beste behandling for de Quervains Tenosynovitt

For folk flest, til aktiviteter som krever at du biter din knyttneve forårsake noen problemer. Senene i håndleddet og tommelen flytte uten hindringer. Men da området rundt disse sener blir irritert og betent, kan det bli vanskelig, om ikke smertefullt, å bevege hånden din på denne måten, spørre tilstanden de Quervain sin tenosynovitt. Overforbruk og repetitive stress til håndleddet og tommelen er to av de vanligste årsakene til denne tilstanden. Men det finnes behandlinger tilgjengelig for å få lindring, noen bedre enn andre.

Egenomsorg Treatment

En av de beste behandlingene for de Quervain sin tenosynovitis innebærer en rekke egenomsorg tiltak. Når berørt med denne tilstanden, immobilisere den urolige håndleddet og tommelen. Du ønsker å sikre at du ikke lenger kan bevege håndleddet fra venstre til høyre, så vel som tommelen over hånden din. Den mest effektive metoden er med en spenne kjent som en Spica splint. Denne enheten er ikke bare begrenser bevegelse av håndleddet, men holder også tommelen på plass for å bedre behandle tilstanden og hvile de berørte sener.

Når smerten treff, spesielt innen de første 48 timene av ubehag, is området langs innsiden av håndleddet opp til kors tommelen. Dette kan redusere betennelse og dermed redusere eventuelle tilhørende smerter. Og mye som enhver annen skade, bruke is, men ikke lenger enn 20 minutter fire til fem ganger i løpet av dagen. Hvis smerten er fremdeles tilstede etter 48 timer, oppvarme området for den samme tidsperiode som glasur. Selv om dette ikke vil redusere inflammasjon, kan det tjene til å redusere smerte og smidige området.

Du kan også være lurt å vurdere å ta et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) for ytterligere å redusere hevelse samt smerter. En over-the-counter produkt, for eksempel ibuprofen eller naproxen, fungere godt i denne situasjonen, så ta den anbefalte doseringen på pakken, som vanligvis er en eller to tabletter hver fire til seks timer.

Fysioterapi

Det kan være lurt å se en fysioterapeut hvis smertene vedvarer. Siden tilstanden er ofte forårsaket av overforbruk eller repetitive stress, er det ganske lett for det å gjenta seg. En fysioterapeut eller annet helsepersonell bedre kan hjelpe deg med å finne måter å styrke området gjennom målrettede øvelser og styrketrening, samt bidra til å endre visse aktiviteter som kan være informasjon om at tilstanden.

De Quervain sin Tenosynovitt Treatment

De Quervain sin tenosynovitt er en tilstand med kapper av senen på tommelen side av håndleddet. Seneskjede er som casing på en hot dog - det beskytter hva som er inni. Når dette skjede blir betent eller hovne, det begrenser mengden senen er lov til å bevege seg.

Tegn og symptomer

Ifølge Mayo Clinic, "de viktigste symptomene på De Quervain er tenosynovitis inkluderer: smerte og hevelse nær bunnen av tommelen, nummenhet i baksiden av tommelen og pekefingeren, en væskefylt cyste i samme område som hevelse og smerte, vanskeligheter med å bevege tommelen og håndleddet når du gjør aktiviteter som involverer fatte eller klemming; 'stikker' eller 'stop-and-go "følelse i tommelen når du prøver å flytte den, og en pipende lyd som sener prøver å flytte frem og tilbake gjennom betente lommer. "

Årsaker

Årsakene til De Quervain sin tenosynovitis er mange og omfatter overforbruk av håndleddet når hagearbeid, spille musikk, sy eller strikke eller skrive. Andre årsaker er direkte skade håndleddet eller sene, arrvev fra en tidligere skade eller leddgikt.

Andre årsaker

Nye mødre er spesielt utsatt for De Quervain sin Tenosynovitt. Dette er fordi du tar vare på et spedbarn skaper vanskelig hånd posisjonering. Dessuten kan en håndleddsbrudd gjøre noen mer utsatt for De Quervain som følge av økte spenninger på tvers av sener.

Behandling

Behandling for DeQuervain sin tenosynovitis innebærer immobilisering av tommelen og håndleddet med en skinne eller bånd, unngå repeterende tommelbevegelser, unngå klemming med tommelen, bruke varme eller glasur det berørte området og bruker ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen.

Kirurgi

Mens kirurgi er vanligvis ikke nødvendig, i ekstreme tilfeller kirurgi kan lindre betennelser, smerter og stress på sener på grunn av De Quervain sin tenosynovitt.

De Quervain sykdom og revmatoid artritt

De Quervain sykdom og revmatoid artritt


Revmatoid artritt er en ødeleggende autoimmun sykdom som kan påvirke organer, ledd og vev rundt leddene. Personer med revmatoid artritt kan utvikle en sekundær tilstand som kalles de Quervain sykdom, en smertefull betennelse i håndleddet sener i bunnen av tommelen.

Historie

I 1859 en lege i London som heter Sir Alfred Garrod utviklet den kliniske begrepet "revmatoid artritt" for å beskrive sykdommen. De Quervain sykdom ble oppdaget av sveitsiske kirurg Fritz de Quervain i 1895.

Symptomer

Symptomer på revmatoid artritt inkluderer leddsmerter, hovne eller ømme ledd, røde og puffy hender, tretthet, morgenstivhet, manglende matlyst, feber og vekttap.
Symptomer på de Quervain sykdom inkluderer smerte og hevelse nær bunnen av tommelen, nummenhet i baksiden av tommelen og pekefingeren, og problemer når du beveger tommelen og håndleddet.

Årsaker

Mens revmatoid artritt er en årsak til de Quervain sykdom, er en annen årsak repetitive stress til hånd og håndledd, slik som å skrive, strikking, golf eller tennis. En person kan også utvikle de Quevarian sykdom fra en skade i hånden eller håndleddet.

Behandlinger og Rettsmidler

Revmatoid artritt førstelinjemedikamenter er hurtigvirkende og brukes til å redusere smerter og betennelser. Slow virkende andre linjer legemidler brukes for sykdomsremisjon og forebygging av potensielle joint degenerasjon. Hvis fugen er for syke kirurgi kan være nødvendig.
Behandlinger for De Quervain sykdom inkluderer en kombinasjon av hvile, spjelking, is, anti-inflammatoriske medisiner og kortison injeksjoner.

Forebygging

Det er ingen forhindring for revmatoid artritt, fordi den eksakte årsaken til sykdommen er ukjent.
Minimere gripende, kronglete og repeterende håndbevegelser er en mulig måte å hindre smerter fra de Quervain sykdom.

Misforståelse

Å ha revmatoid artritt betyr ikke at man vil utvikle de Quervain sykdom. Likeledes har de Quervain sykdom betyr ikke at personen har eller vil utvikle revmatoid artritt.
Mens noen kan få de Quervain sykdom eller revmatoid artritt, begge forholdene vises oftere hos kvinner enn hos menn.

Berømte Ties

Kjente mennesker som har revmatoid artritt inkluderer Lucille Ball (skuespiller), James Coburn (skuespiller), Kathleen Turner (skuespiller) og Pierre Auguste Renoir (maler).

Hvordan behandle de Quervain er senebetennelse

De Quervain er senebetennelse er en tilstand der skjede, eller fôr, i sene i håndleddet blir hoven og begrenser bevegelse av senen. Det påvirker senen på tommelen område av hånden din. Hvis du lider av det, vil du oppleve smerte og ubehag i tommelen og håndleddet. Det er gjort verre av repeterende bevegelser som involverer bevegelige håndleddet side til side eller gjør en klype bevegelse med tommelen. Skrive, spille piano og hagearbeid er ofte skyldige i å bringe på de Quervain er senebetennelse.

Bruksanvisning

Bruk en splint eller en spenne til å immobilisere tommelen og håndleddet. Hold dem rett til å tillate senen å hvile. Ha på seler når du skriver eller gjør repeterende bevegelser aktiviteter.

Unngå bevegelser som er repeterende helt, når det er mulig. Sett av tid for hånden til å hvile mellom handlinger.

Unngå å bevege tommelen i en knipe bevegelse. Bruk den andre hånden når det er mulig. Unngå å krysse tommelen over håndflaten.

Unngå side-til-side bevegelser med håndleddet. Plukk din hånd opp når du strekker deg for tastene på tastaturet, i stedet for å snu håndleddet.

Alternativ oppvarming pads og is behandlinger på tommelen og håndleddet. Påfør en behandling annenhver time.

Ta anti-inflammatoriske medisiner for å redusere hevelse og lindre mindre smerter. Sørg for at over-the-counter smertestillende er ikke-steroid.

Snakk med legen din om kortikosteroid injeksjoner for å lindre hevelse.

Delta på alle fysiske eller ergoterapi avtaler og følge opp med alle foreskrevne styrkeøvelser. Ikke hopp øvelser som disse er utformet for å lindre smerte, styrke musklene, og redusere eventuelle irritasjon i sener.

Tips og advarsler

  • Når glasur eller oppvarming håndleddet og tommelen, gjelder ikke direkte varme eller kulde. Du vil ønske å bruke et kjøkkenhåndkle eller vaske tøy mellom isen eller varmekilde og huden din for å unngå skade på huden. For varme og is, gjelder behandling i 20 minutter om gangen.
  • Hvis du følger alle disse trinnene og retninger av helsepersonell, og du fortsatt ikke opplever lettelse, kan legen anbefale kirurgi for å bidra til å redusere smerte og irritasjon. Operasjonen er en poliklinisk prosedyre der legen din vil kutte i skjeden i sene og avlaste trykket det forårsaker.
  • Før du begynner noen hjemme behandlinger, snakke med helsepersonell.

De Quervain sin Tenosynovitt syndrom

En av de mest vanlige typer av senebetennelse, De Quervain s tenosynovitis syndrom fører til smerte ved basen av tommel ved flytting av tommelen bort fra hånden. Den inflammasjon påvirker væskefylt kappe, eller i synovium, som omgir sene. Denne lidelsen fører til problemer i gripe eller hånd kronglete bevegelser. Som carpal tunnel syndrom eller tennisalbue, denne skaden vanligvis resultater fra overforbruk.

Symptomer

Noen mennesker med De Quervain sin tenosynovitis syndrom også oppleve smerte og hevelse på håndleddet i nærheten av tommelen. Smerte kan øke når du flytter enten tommelen eller håndleddet, og folk kan føle smerte når trykket er brukt der.

Kjønn og alder

Kvinner er mer sannsynlig å ha De Quervain sin tenosynovitis syndrom enn menn er, og folk mellom 30 og 50 år gamle er oftere rammet.

Betraktninger

Gravide kvinner er mer sannsynlig å få syndromet, som er personer med diabetes eller revmatoid artritt.

Behandling

Behandlingen innebærer vanligvis splinting tommelen og håndleddet for å hindre bevegelse. Leger kan foreskrive anti-inflammatoriske medisiner for å redusere smerte.

Kirurgi

De fleste mennesker reagerer godt på spjelking og medisinering, men noen ganger kirurgi er nødvendig for å frigjøre sener.

Hvordan lindre smerte Fra de Quervain er senebetennelse

Hvis du delta i aktiviteter som involverer repeterende bevegelser eller jobben krever dem, kan du utvikle de Quervain er senebetennelse, en tilstand oppkalt etter den sveitsiske kirurg som identifiserte den i slutten av det 19. århundre. Når du beveger håndleddet fra side til side eller flytte tommelen i en knipe bevegelse om og om igjen, kan du føre seneskjede som går langs tommelen side av hånden din blir hovne og betente. Når dette skjer, vil du sannsynligvis oppleve smerte og ubehag på, gjør det vanskelig å gjennomføre dagligdagse aktiviteter. Du kan bidra til å lindre smerten ved å følge noen enkle trinn.

Bruksanvisning

•  Unngå aktiviteter som krever at du flytter håndleddet fra side til side. Løft hånden din og flytte den til ut-av-rekkevidde tastene når du skriver, for eksempel, i stedet for å snu håndleddet. Også bruke den andre hånden når du trenger å bevege tommelen i en knipe bevegelse. Unngå å bevege tommelen over hånden din, noe som irriterer senen.

Bruk en skinne eller bånd, som anvist av orthopedist eller helse-omsorg leverandøren, for å bidra til å holde tommelen og håndleddet i ro. Ha på skinne eller bånd når du tar del i å skrive og andre repeterende-motion aktiviteter. Prøv å holde håndleddet og tommelen rett til å tillate senen å hvile.

Påfør en varmepute og ispose på det berørte området annenhver time. Veksler mellom varmt og kaldt, men ikke la enten behandling på i mer enn 20 minutter om gangen.

Ta ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner (for eksempel Advil eller Aleve) som anbefalt av din helse-omsorg leverandøren for å redusere hevelse og gi smertelindring.

Delta på alle foreskrevne avtaler med en fysisk eller ergoterapeut, og fullføre noen hjemme-øvelser anbefalt av terapeut eller orthopedist.

Hvis smertene vedvarer, ta kontakt med din helse-omsorg leverandøren om kortison injeksjoner som kan hjelpe lindre smerter og betennelser.

Tips og advarsler

  • Fysisk og ergoterapi er utformet for å gi lindring fra smerte og hevelse. Din terapeut vil vise deg øvelser for å hjelpe deg, samt nye måter å fullføre de oppgavene som forårsaket symptomene dine i første omgang.
  • Hvis du fortsatt har smerter etter å ha fulgt disse trinnene for en periode bestemmes av legen din, vil han trolig planlegge deg for en poliklinisk kirurgi for å inspisere sene og kan kutte senen, også, for å lindre smerter og press.
  • Varme og is behandlinger bør aldri brukes direkte på bar hud. I stedet bruker en vaskeklut som en buffer mellom varmeputen eller ispose og huden din.

Hjem rette for De Quervain s

De Quervain s tenosynovitis oppstår som et resultat av betennelse i de to sener som strekker tommelen bort fra hånden. De Quervain er årsakene smerte og hevelse på bunnen av tommelen og vanligvis resulterer grunn av kronisk overforbruk av håndleddet. Når du er diagnostisert med de Quervain tallet, kan legen din anbefale en kortikosteroid injeksjon og fysioterapi for å gjenvinne bruk av håndleddet. Det finnes også flere trinn som kan tas hjemme for å behandle tilstanden og forhindre ytterligere skade.

Behandlinger på Hjem

For å redusere smerte og hevelse bruke en skinne eller bånd til å immobilisere håndleddet og tommelen. Dette er en viktig komponent til innledende behandling som immobilisering av håndleddet og tommelen vil hjelpe hvile og rette sener. Bruke varme eller is komprimerer til håndleddet kan bidra til å lindre smerter i tillegg til å bruke over disk anti-inflammatoriske legemidler som naproxen og ibuprofen. Din lege eller fysioterapeut bør også være i stand til å gi øvelser for hånd og håndledd styrking. Forsøk disse øvelsene konsekvent kan hjelpe deg å gjenvinne bruk av hånden og håndleddet raskere.

Livsstil Justeringer

I tillegg til behandling av smerte, bør visse livsstil justeringer gjøres for å hindre tilbakevend eller forverring av tilstanden. Det er viktig å unngå repeterende hånd og håndledd bevegelser når det er mulig. Det er spesielt viktig å unngå repeterende tommelen eller klemming bevegelser samt sidehåndleddet bevegelser. Ta hensyn til bevegelser som synes å forårsake hevelse, smerte eller nummenhet i tommelen og håndleddet. Unngå disse bevegelsene og informere din lege eller fysioterapeut dersom særlige bevegelser forårsaker smerte.

Nye moms

De Quervain s er ofte funnet i nye mødre som lidelse er trolig forårsaket av repeterende bevegelser av å utvide armene og løfte babyen med tommelen og håndleddet. Hvis det er mulig, er det bedre å løfte barnet ved hjelp av hele armen i stedet for å plassere alle av vekten i hendene. Å gjøre disse enkle justeringer tidlig etter diagnoser og under første gangs behandling er viktig for å hindre ytterligere smerter og seneskader. Når smertene og symptomene har avtatt, er det avgjørende å fortsette å unngå repetitive tommelen og håndleddet bevegelser. De Quervain sin tenosynovitis vil trolig oppstår på nytt hvis repeterende bevegelser ikke stoppes og tilstanden vil trolig fortsette å øke i alvorlighetsgrad ved hver utbruddet.

Jak wyeliminować ból neuropatyczny

Neuropatii jest stanem, w którym nerwy usterka peryferyjnego. Jest to najczęściej związane z cukrzycą, jednak można rozwijać alkoholu, narkotyków lub raka związanego z neuropatią, aby wymienić tylko kilka. Neuropatia może być bolesne, jak twoje obwodowych nerwów, które kontrolują swoje umiejętności ruchowe, czuciowe i autonomiczne nerwy są zaangażowane. Te nerwy połączyć mózg z rdzeniem kręgowym i wysyłać wiadomości do skóry, mięśni i narządów wewnętrznych; czasami te sygnały obejmować ból. Objawy neuropatii są, utrata czucia w nogach, rękach i nogach, które będą mieć wpływ na równowagę, ból i uczucie mrowienie w kończynach, męskiej impotencję, problemy urologiczne, zaparcia, nudności, zaburzenia mowy i nietolerancja ciepła. Istnieją różne zabiegi, leki i terapie, które mogą pomóc zmniejszyć, a czasem wyeliminować objawy bólu neuropatycznego.

Instrukcje

Eliminacja bólu związanego z neuropatią biorąc leki przepisane przez lekarza. Leki przeciwdepresyjne nie są podane do ludzi tylko z powodu depresji, że łagodzi nerwobóle, zgodnie z National Diabetes Information Clearing House. Przejąć przeciwbólowych ból licznik do kontroli łagodnego bólu neuropatycznego.

Łaty Użyj skóry, zastrzyki i kremy do kontrolowania bólu. Ból związany z neuropatią mogą być łagodzone w plastry i kremy, które są stosowane na skórę. Te kremy są dostępne przez lekarza i to krem ​​kapsaicyna, która jest wykonana z pieprzem cayenne i łatek lidokainy i zastrzyki. Wcierać krem ​​lub umieścić plaster na nogi, jak to jest zazwyczaj jednym z najbardziej bolesnych obszarów, gdy masz neuropatii.

kontroli cukrzycy w celu zmniejszenia objawów neuropatii, w tym ból nerwu. Jeść odpowiedniej diety cukrzycowej i śledzić insuliny, aby utrzymać poziom glukozy w granicach normy. Poprawić swoje zdrowie żywieniowe suplementów witaminy.

Ćwiczenia fizyczne lub inne leczenie zgodnie z zaleceniami lekarza, aby zwiększyć kontrolę i siłę mięśni, które może wyeliminować ból. Fizykoterapia i ćwiczenia mogą zwiększyć krążenie krwi i poprawić równowagę i wzmocnienie mięśni.

wyeliminować ból z pościel i koce na nogi w nocy za pomocą urządzenia o nazwie "łóżko kołyska" lub płyta kolana. Urządzenia te koce się podnieść, aby nie naciskać na bolesnych stopach.

Wskazówki

  • Przestać brać narkotyki i pić alkohol, jeśli masz narkotyków lub alkoholu neuropatii indukowanej. Najistotniejszą metodą leczenia w odwracaniu objawów neuropatii jest kontrolowanie lub ograniczanie, co powoduje jej. Nie będzie w stanie leczyć neuropatię alkoholu lub narkotyków, jeśli nadal pić lub ćpać.

Leki stosowane w bólu z Porażeniem Mózgowym

Ból z porażeniem mózgowym (CP), zaburzeń neurologicznych, które wpływają koordynacji mięśniowej i ruch ciała może być spowodowany przez szczelne mięśni. Różne leki mogą pomóc zapewnić CP bólu.

Rodzaje

Przeciwskurczowe i przeciwskurczowe wstrzykiwania są zazwyczaj rodzaj leków stosowanych w łagodzeniu bólu CP.

Przeciwskurczowe

Przeciwskurczowe zazwyczaj są w formie tabletek. Diazepam (Valium) baklofen (Lioresal) i dantrolen sodu (Dantrium) są przykładami przeciwskurczowe.

Wstrzykiwania przeciwskurczowe

Iniekcji przeciwskurczowe są wstrzykiwane bezpośrednio do organizmu. Botox wstrzykiwań i alkohol "myje" są rodzaje przeciwskurczowych iniekcyjnych do łagodzenia bólu CP.

Korzyści

Leki stosowane w mózgowym porażeniem dziecięcym łagodzenia bólu rozluźnić mięśnie, co pomaga funkcjonować porażenie mózgowe chorych lepiej.

Skutki uboczne

Przeciwkonwulsyjne może doprowadzić do zmęczenia. W rzadkich przypadkach może zastrzyki z botoksu mogą powodować problemy z oddychaniem lub połykaniem.

Ortopedia i porażenie mózgowe

Ortopedia jest dziedziną medycyny, która traktuje warunków wpływających na kości, więzadła, stawy, ścięgna, mięśnie i / lub nerwów. Lekarz ortopeda może być wezwany do leczenia pacjenta z porażeniem mózgowym, zaburzeń neurologicznych, które upośledza koordynację mięśni i ruchy ciała.

Znaczenie

Cele leczenia ortopedycznego na porażenie mózgowe obejmują zmniejszenie sztywność mięśni i zapobiega deformacji. Ortopedyczne stosowane techniki, aby osiągnąć te cele obejmują leków, ortezy i chirurgii.

Leki

Ortopedzi może przepisać baklofenu lub botox do pacjentów, aby zmniejszyć sztywność mięśni. Baklofen można podawać albo doustnie albo za pomocą wszczepionej chirurgicznie pompy. Botox jest podawany poprzez zastrzyki i rozluźnia mięśnie, blokując przekazywanie impulsów nerwowych.

Ortezy

Ortezy są niestandardowe wsparcie zużyte urządzenia do przechowywania części ciała w prawidłowej pozycji i zapobiega deformacji. Dla pacjentów z mózgowym porażeniem, ortopedzi może przepisać ortezy, w tym AFOs Ortezy (kostka), stopa tylnych szelek, wkładki do butów i immobilizera kolanowych.

Chirurgia

Typowe problemy związane z mózgowe porażenie, które mogą wymagać interwencji chirurgicznej to nieregularny chód i hip dyslokacji. Zwolnienie przywodziciela, rozdzielając mięśni przywodziciela w pachwinie lub osteotomii miednicy, przemieszczenie biodra, mogą być wykonywane w leczeniu tych problemów. Dodatkowo procedura chirurgiczna grzbietowej kręgosłupa zwane selektywne rizotomię można wykonać, aby zmniejszyć sztywność mięśni.

Rozważania

Leczenie porażenia mózgowego to wspólny wysiłek. Ortopedyczne lekarze mogą pracować z innymi profesjonalistami medycznymi, takimi jak fizjoterapeutów i terapeutów zajęciowych, w trakcie leczenia.

Choroby szyjki macicy Spondylotic

Szyjki macicy choroba spondylotic, znany również jako szyjnego kręgosłupa, to eleganckie określenie na łatwe do zrozumienia stanu. Z biegiem czasu, kości w szyjce ścierania, powodując objawy związane z kręgosłupa szyjnego. W większości przypadków mogą być leczone za pomocą prostych metod, chociaż w niektórych przypadkach przejść do punktu, w którym jest potrzebna operacja rekonstrukcji kręgosłupa.

Definicja

Kręgosłupa szyjnego jest pojęciem ogólnym dla zwyrodnienia kręgosłupa w szyi (które są znane jako kręgów szyjnych). To zużycie może mieć wpływ na kręgi, powodując ostrogi kości, i ma również wpływ na szyjki płyty, które działają jako podkładki między każdym kręgu. Te zmiany w strukturze szyi może uciskać nerwy, powodując ból i utratę czucia w szyi, barków i ramion, w ciężkich przypadkach, niebezpiecznych powikłań.

Przyczyny

Numer jeden przyczyną szyjnego kręgosłupa starzeje się - w czasie, kości naturalnie zużywają się. Warunkiem jest największy wpływ na ludzi, ponad 40, choć ludzie mają tendencję do rozwijania szyjny kręgosłupa wcześniej niż kobiety. Jeśli mieszkasz na tyle długo, prawdopodobnie będziesz doświadczać pewnego stopnia szyjnego kręgosłupa - 70% kobiet i 85% ma objawy kręgosłupa szyjnego w wieku 60 lat - choć nie każdy cierpi z tego bolesne objawy zwyrodnienia. Poprzedni uraz szyi może sprawić, że bardziej narażone na rozwój raka szyjki spondylozy.

Objawy

Ludzie z szyjnego kręgosłupa mogą wystąpić bóle głowy (zwykle w tył głowy), ramię i ból barku, mrowienie lub drętwienie i sztywność karku. Mogą one mieć także brak równowagi i, w niektórych przypadkach, utrata jelita lub kontroli moczowego. Refleks i koordynacja może być ograniczona.

Leczenie

Niektóre przypadki szyjnego kręgosłupa oraz odpowiedzieć na proste leczenie, takie jak korzystanie z ponad-the-counter leki przeciwbólowe, noszenie klamrach szyi, i robi ćwiczenia fizyczne terapii wzmocnić mięśnie szyi. Bardziej zaawansowane przypadki mogą wymagać okresów leżenia w łóżku i trakcji w celu zmniejszenia nacisku na kręgosłup. Zastrzyki steroidowe mogą również pomóc złagodzić ból, wraz z zwiotczających.

Chirurgia

Jeśli ból kręgosłupa szyjnego nie jest wspomagany przez innych zabiegów lub jeśli stan będzie zaawansowany i zaczyna powodować znaczne osłabienie rąk i nóg, operacja może być konieczne. Podczas zabiegu, przepuklina dysków i ostrogi kostne są usuwane. Czasami chore kręgi są usuwane i szyi zrekonstruowane kości pobrane z innych części ciała lub implantu wykonanym z kości i metalu. Chirurg może także usunąć odpoczynku kości nad kanału kręgowego.

Jak leczyć szyjki macicy radikulopatia powodu kości ostrogi

Radikulopatię szyjki macicy jest zasadniczo pochwycona nerwu z powodu jakiegoś nacisku wzdłuż kręgosłupa szyjnego, który składa się z pierwszych siedmiu kręgów począwszy od podstawy czaszki i tworzące całość z karku osoby. W przypadku ostrogi kości, ciśnienie to będzie najprawdopodobniej wynikiem degeneracji. Czasami, gdy osoba doświadcza degeneracji wzdłuż tego obszaru ciała, ostroga kości ostatecznie tworzą. Jak ostroga kości robi się coraz większy, to może zacząć stawiać nacisk na nerw, aż staje się podrażniona i stan zapalny. To może następnie zidentyfikować fizycznej reakcji w każdym obszarze ciała gdzie nerwowych byłoby niemożliwe, tym szyi, ramieniu, ramię lub nawet ręcznie. Niektórzy ludzie odczuwają ból i drętwienie. Inni mogą czuć osłabienie lub zahamował refleks. To naprawdę zależy od osoby, jak radikulopatia szyjki macicy będzie ich dotyczyć. Chociaż objawy i ich natężenie może być inna w każdym, większość ludzi w leczeniu tej choroby, względnie ten sam sposób.

Instrukcje

skonsultować się z lekarzem. Aby prawidłowo traktować radikulopatię szyjki macicy, należy najpierw umówić się na spotkanie z lekarzem. Może ustalić, który nerw jest dotknięte ostrogi kości i określić odpowiednią metodę leczenia.

Zainwestuj w "kołnierz szyjki macicy", która jest ocieplana urządzenie, które owija się wokół szyi, aby unieruchomić ruch. Gdy szyjka jest utrzymywany przez jeden do dwóch tygodni, dotknięte nerwów widać zmniejszenie stanu zapalnego, co obniżyłoby zarówno podrażnienia i bólu.

Uruchom za pomocą over-the-counter lek przeciwbólowy, jak ibuprofen czy aspiryna. Oba leki bez recepty może pomóc złagodzić niektóre z bólu jesteś przeżywa i często może być stosowany z innymi lekami na uśmierzenie bólu. Oczywiście, należy porozmawiać z lekarzem przed zmieszaniem żadnych leków.

Pobierz receptę na łagodnym leków przeciwbólowych. Choć leki nie koniecznie leczyć radikulopatię szyjki macicy, mogą, zgodnie z University of Maryland Medical Center, zmniejszyć stan zapalny i pomóc ból leczenia, które jest ważnym elementem leczenia tej choroby.

Porozmawiaj z lekarzem o zewnątrzoponowego sterydowych zastrzyków. Niektóre osoby radikulopatia szyjki się rzeczywiste korzyści steroidowych zastrzyków, jak będzie to działało jako "nerwu bloker" powoduje zmniejszenie bólu.

Czy ostrogi kości usunięte operacyjnie. Podczas gdy większość ludzi będzie widać pozytywne rezultaty już w drodze leczenia opisanych, niektóre osoby mogą potrzebować, aby przejść chirurgii mieć ostroga kości usunięte.

Wskazówki

  • Chirurgia dla kości ostrogi jest zwykle zrobić, gdy ból nie zmniejsza się od "zwykłej" i leczenia objawy nasilą się, jak ból staje się przewlekły, osłabienie pogarsza lub zanik mięśni zaczynają.

Ściągnięty nerwów Leczenie ramię

Nerwy w ramię może zostać pochwycona gdy zbyt duży nacisk kładzie się na nich przez kości, chrząstki, ścięgien i mięśni, które je otaczają. Jeśli masz ściągnięty nerwów, mogą wystąpić objawy, takie jak mrowienie, ból, drętwienie lub osłabienie w dół ramię i na palcach. Najczęściej, odpoczynek i inne drobne zabiegi mogą pomóc ściągniętym nerwem determinację w ciągu kilku dni lub tygodni. Jednak, jeśli leczenie zachowawcze te nie działają, operacja jest czasami, aby złagodzić ból.

Reszta i fizykoterapii

Najczęściej lekarz poprosi o odpoczynku ramię. Choć może to być niewygodne, prawdopodobnie będzie musiał zaprzestać wszelkich działań, które będą naciskać na ramieniu lub pogłębić kompresji. Czasami trzeba będzie nosić temblak utrzymać ramię bezpieczne. Wizyta u fizjoterapeuty może również uczyć ćwiczenia mające na celu wzmocnienie i odkręcić ramię i podjąć odciążyć nerwu. Można również dowiedzieć się, jakie działania będą jeszcze bardziej pogarszały ściągnięty nerwów.

Leki i Chirurgii

Lekarz będzie prawdopodobnie zalecane leki do łagodzenia bólu podczas spoczywają ramię. Niesteroidowe leki przeciwzapalne takie jak ibuprofen i naproksen jest leczenie pierwszego rzutu stosowane do zwalczania bólu i zmniejszenie zapalenia w ramieniu. Jeśli to nie działa, lekarz może dać ci coś mocniejszego lub daje kortykosteroid zastrzyki obniżyć stan zapalny. Jeśli żadna z tych konserwatywnych środków, może być konieczne do podjęcia operacji ciśnienie od nerwu. Typu operacji waha się w zależności od tego, co dokładnie jest uwięzienie nerwu.

Zapobieganie

Zapobieganie ściągniętym nerwem jest dość prosta. Największą przyczyną zmiażdżenia nerwu jest działalność powtarzalne. Ważne jest, aby robić przerwy w działalności, które korzystają z tych samych mięśni i stawów w kółko, ponieważ będą one zmęczyć i miejsce nacisku na nerwy. Ponadto, utrzymanie dobrej postawy jest kluczem, ponieważ zaokrąglone ramiona obciążać stawów. Ważne jest również, aby wykonywać swoje deltoids i triceps, aby poprawić siłę i klimatyzacji.

Jak Uwolnić ramię ból spowodowany ściągniętym nerwem

Ból ramię może czasami być spowodowane ściągniętym nerwu w szyjce. Ściągnięty nerwów w szyi może być spowodowane ze szczepu, napięcie, złamań, urazów naczyń krwionośnych i kręgów szyjnych. Ważne jest, aby zapobiec się z coraz ściągniętym nerwem przez powstrzymanie się od wykonywania i utrzymywania szyi w jednej pozycji zbyt długo. Po nerw jest uciskany, ciężka odmiana bólu mogą strzelać przez ramię, aw ciężkich przypadkach może to spowodować ramię, by stać nieruchomo.

Instrukcje

Dodanie dwóch lub trzech kostek lodu lub pokruszonego lodu do worka z tworzywa sztucznego. Zastosuj torbę bezpośrednio do obszaru pomiędzy szyi i łopatki. Odmrażać na powierzchni, przez co najmniej 15 minut. Pomoże to zmniejszyć wszelkie obrzęki spowodowane z nerve pinch.

wzięciu lekarstwa sprzedawane bez recepty przeciwzapalne, takie jak ibuprofen i paracetamol. Weź leki zgodnie z zaleceniami na etykiecie i upewnij się, aby pić dużo wody, aby pomóc system odpornościowy. To powinno być najszybszym sposobem łagodzenia bólu.

Powstrzymaj się od aktywności fizycznej, które mogą powodować ból w ramieniu się pogarszać. Odpoczywać jak najwięcej, ale także wykonywać swoją rękę przez cały dzień, delikatnie przesuwając go wokół ruchem okrężnym, aby pomóc rozciągnąć mięśnie i zmniejszyć stan zapalny.

Skonsultuj się z lekarzem, jeśli ból nie ustępuje lub pogarsza w ciągu dwóch do trzech dni. Możesz otrzymać silniejsze przeciwbólowe. Na przykład, lekarz może przepisać przeciwbólowe mięśni lub inne rodzaje bólu recepty przeciwbólowe.

Czy steryd zastrzyk dla skrajnych przypadkach szczypta nerwów, gdzie leki nie wystarcza w leczeniu bólu. Na przykład, jeśli stracisz uczucie w barku lub ramienia, lub jeśli nie można przenieść rękę, należy udać się do izby przyjęć do leczenia. Poinformować lekarza, jeśli ból utrzymuje się, a może on sugerować, dając zastrzyk sterydowy w miejscu gdzie nerw ściśnięte.

Wyzwalania Punkt Zespoły w szyi

Zespoły punktu wyzwalania na szyi są bolesne lub przetargowe obszary, które mogą powodować, że mięśnie do umowy lub skrócić. Punkty spustowe mogą również produkować promieniujący ból. Promieniujący ból pędy lub podróżuje do innego obszaru. O których mowa ból, ból, który jest w innym miejscu, może również wystąpić z punktów spustowych.

Co to jest wyzwalania Punkt?

Punkt wyzwalania hiper drażliwość węzeł lub powięzi mięśnia, co powoduje ból. Powięź internetowej z tkanki łącznej, która obejmuje wewnętrznych struktur ciała, w tym kości, mięśni, naczyń krwionośnych i narządów. Ponieważ te wiązane obszary mogą mieć wpływ na powięź, punkty spustowe w szyi mogą powodować ból w obszarach głowy, klatki piersiowej i ramionach.

Przyczyny

Punkt wyzwalania może być wywołane przez stres lub napięcie prostej od nadużywać lub dłuższy niewłaściwych pozycjach. Przytrzymywania telefonu na ramieniu, na przykład, można utworzyć punkty spustowe, jak można przedłużyć pisania na komputerze lub pozycjonowania głowicy w pozycji do przodu. Przenoszenia ciężkich ładunków na ramionach, takie jak plecaki i torebki, może również generować wyzwalania bólu punktową.

Objawy

Zespoły punktu wyzwalania na szyi obejmują takie objawy jak sztywność, tkliwość i ból w okolicy szyi. Może to wpływać na zakres ruchu szyjki. Objawy mogą również rozwinąć się bóle głowy, ból oka, ból żuchwy, uszu, objawy zapalenia zatok, a nawet zawroty głowy. Niektóre punkty wyzwalające patrz ból szyi do ramion i może doprowadzić do pieczenie lub ból w ramionach lub wewnątrz górnego ramienia.

Leczenie

Aby skutecznie leczyć wyzwalania bólu punktową, ważne jest, aby wykluczyć innej przyczyny medycznej bólu. Po określeniu punktu wyzwalania jest przyczyną objawów, to jest konieczne w celu rozwiązania napięte mięśnie i wprowadzać zmiany stylu życia, w celu odwrócenia ich działania. Zastosowanie technik ciepła i masażu, specjalnie wywołać punkt masażu, w którym umieszczony jest bezpośrednia presja na punkcie wyzwalania i Myofascial technik uwalniania, gdzie delikatne rozciąganie jest stosowane w odniesieniu do obszaru, aby zmniejszyć napięcie powięzi, może znacznie zmniejszyć ucisk i ból. Leki, takie jak środki przeciwbólowe, rozluźniające mięśnie i niesteroidowe leki przeciwzapalne (NLPZ) są przydatne w zwalczaniu bólu i stanów zapalnych. Inne opcje leczenia obejmują kortykosteroidów zastrzyki na miejscu, aby zmniejszyć stan zapalny lub ból i obrzęk w okolicy.

Własna Leczenie

Ogólnie program ćwiczeń rozciągających i może znacznie zmniejszyć objawy i zwiększyć zakres ruchu w okolicy. Techniki zarządzania stresem i zmiany postawy są często niezbędne, aby zapobiec ponownemu wystąpieniu zespołu punktu wyzwalania. Zabiegi te mogą również zmniejszyć własny negatywnych skutków nadużywania, co powoduje punktu aktywacji symptoms.The najlepszą opcję leczenia zespołu punktu wyzwalania na szyi jest zapobieganie.

Terapia bólu szyi

Mimo, że większość ludzi ma jakiś ból szyi od czasu do czasu w wyniku śpiące w niewłaściwy sposób lub patrząc na ekran komputera przez dłuższy okres czasu, zazwyczaj te bóle mogą być szybko usunięte. Jednakże, bardziej przewlekłego bólu, należy poddanych terapii.

Ćwiczenia i rozciąganie

Rozciągać i robić ćwiczenia szyi regularnie. Jednym z powodów, dla których szyje uzyskać sztywny lub ból jest, ponieważ nie są wystarczająco elastyczne. Fizjoterapeuta daje pewne wyobrażenie o rodzaju odcinków i ćwiczeń, które należy zrobić. Proste codziennie odcinek szyi może pomóc złagodzić ból.

Zrobić odcinka szyi, zegnij szyję tak, że porusza się w kierunku podbródka klatki piersiowej. Rozszerz swoją szyję i przenieść w górę podbródek tak, że idzie do nieba. Następnie przenieść z boku szyi tak, że prawe ucho porusza się w kierunku prawego ramienia. Przytrzymaj ten odcinek na około 20 sekund i powtórz po lewej stronie. Twój fizjoterapeuta może również polecam robić inne ćwiczenia, w zależności od konkretnego stanu.

Należy również wzmocnić swoją szyję, aby zapobiec przyszłej szkody. Oto jedno ćwiczenie: Połóż dłoń jednej ręki na boku głowy. Użyj mięśni szyi wcisnąć głowę na dłoni, ale nie pozwól, twój ruch ręki. Wykonać trzy powtórzenia tego ćwiczenia na każdej stronie i przytrzymaj przez 10 sekund pozy każdorazowo. To ćwiczenie pozwala budować siłę pominięciem dużo dodatkowego stresu na szyi.

Zastrzyki

Lekarz może wstrzyknąć leki ulgę w bólu jako część procesu leczenia, jeśli ćwiczenia i rozciąganie nie wystarczą, aby złagodzić ból. Lekarz może wstrzyknąć kortykosteroid pobliżu korzeni nerwowych w mięśniach szyi. Lek ten został zaprojektowany, aby pomóc zmniejszyć ból czujesz. Lekarz może również wstrzyknąć lidokainę w celu zdrętwiały kark, gdy jest w bólu.

Trakcja

Lekarz może zalecić trakcję pomóc wyprostować szyję, jeśli ból jest związany z niedopasowaniem kości. Trakcja często obejmuje noszenie kamizelki halo. Trakcji wykorzystuje ciężary i koła pasowe pracują razem, aby pomóc wyrównać szyi. Terapia ta powinna być zawsze wykonywana pod kierunkiem specjalisty. Po sobie kamizelkę halo przez pewien okres czasu, twoje kości będą się ustawić z powrotem na właściwym miejscu. W niektórych przypadkach nie jest trakcja ile potrzeba ile jest czasowe unieruchomienie. Lekarze często zalecają miękkie kołnierze do noszenia na kilka dni, aby zapewnić ulgę bólu przewlekłego.

Skutki uboczne zewnątrzoponowego wstrzykiwań szyjki

Szyjnych zewnątrzoponowego zastrzyki są stosowane w leczeniu niektórych rodzajów przewlekłego bólu szyi. Lek jest wstrzykiwany do miejsca, nadtwardówkowego, otaczającej opony twardej w rdzeniu kręgowym. Ponieważ nerwy szyjki są podłączone do rdzenia kręgowego, co pomaga zmniejszyć lub złagodzić ból.

Krwawienie lub wyciek płynu

Jeżeli opona została przypadkowo przebita, krew lub płyn może wyciekać do przestrzeni zewnątrzoponowej. To rzadkie powikłanie zwykle postanawia na własną rękę w ciągu kilku dni lub tygodni, ale jeśli nie, zewnątrzoponowe poprawka może być wykonana. Krew pobrano z kończyny i wstrzyknięto do przestrzeni nadtwardówkowej zatrzymania wycieku.

Ból głowy lub kręgosłupa sztywnością karku

Wyciek płynu może doprowadzić do bólu głowy i kręgosłupa sztywność karku. Pacjent może mieć stałą ból, który nie jest zastąpiony przez leki przeciwbólowe i / lub nie jest w stanie poruszać się szyjkę więcej niż kilka centymetrów, zwłaszcza z boku na bok.

Zakażenie

Od chronione miejsca został otwarty, może się zarazić. To rzadkie powikłanie może powodować ropień lub zapalenie opon mózgowych zewnątrzoponowego. Kilka przypadków odnotowano u chorych na cukrzycę.

Uszkodzenia nerwów

Uszkodzenia nerwów jest rzadkie, ale mogą być śmiertelne. Każdy przypadek jest inny; Prognoza może być w zakresie od silnika i utraty czucia w kończynie na uraz rdzenia kręgowego, co może prowadzić do uszkodzenia mózgu i / lub śmierci.

Krwiak

Krwiak jest rzadkim powikłaniem, które prowadzą do quadriplegia, co jest jeszcze rzadsze. W nielicznych odnotowanych przypadkach pacjenci byli na antykoagulantów i wykonane co najmniej pewne ożywienie po dekompresji chirurgicznej.

Szyjki macicy Radiopathy Leczenie za Neck

Radikulopatię szyjki macicy jest stan usytuowany w szyjce spowodowanej ściśniętej i / lub stan zapalny nerwu. Radikulopatia to termin, który opisuje ból, mrowienie i drętwienie, które pojawią się w szyi i promieniuje w dół do barku i ramion. Pierwsza linia leczenia jest odpoczynek, to zmniejsza ruchy i może ewentualnie złagodzić podrażnienie nerwu. Gdy reszta się nie powiedzie, szyja, dekolt kołnierz lub poduszki sugeruje, aby zmniejszyć obciążenie. Jeśli konwencjonalne leczenie jest nieskuteczne, fizyczna terapia, leki i chirurgii są inne dostępne opcje.

Physical Therapy

Osoby z rozpoznaniem radikulopatii szyjnego poczuje ulgę objawów u szyi i kończyn górnych z fizycznych sesji terapeutycznych. Sesje te będą koncentrować się na szyi ćwiczenia wzmacniające w celu zmniejszenia ciśnienia i kompresji nerwów. Nauka prawidłowej postawy, trakcji szyjnego (prostuje i łagodzi presję na szyi) i stymulacja elektryczna jest również w połączeniu z ćwiczeniami dla ogólnego reżimu terapii. Fizykoterapia generalnie przeprowadza się dwa lub trzy razy w tygodniu i może trwać przez okres sześciu tygodni lub dłużej.

Leki

Niesteroidowe leki przeciwzapalne (NLPZ), rozluźniające mięśnie i opioidowe leki, stosowane w leczeniu bólu szyi, zmniejszenie zapalenia i zmniejszyć drętwienie i / lub uczucie mrowienia. Jeśli te leki nie działają, kortykosteroidów zastrzyki lub zewnątrzoponowym bloki są wykonywane w rejonie szyjki macicy, aby pomóc zmniejszyć ból i obrzęk bloku.

Chirurgia

Operacja jest ostatnia opcja leczenia, gdy wszystkie inne metody leczenia zawiodły na radikulopatii szyjki macicy. Operacje szyjki macicy należą foraminotomy (powiększa przejście do korzeni nerwowych w szyi), discectomy (wyjęciu płyty na karku, który jest przyczyną problemów z nerwów) i połączenie (połączenie dwóch lub więcej kości w C1 do C7 szyi zwiększyć dysk przestrzeń do łagodzenia lub ciśnienia kompresji nerwów).

Przyczyny

Najczęstszymi przyczynami radikulopatii szyjnego zwyrodnienia dysku, to dysk i przepuklinę kręgosłupa, które jest niestabilne. Przepuklina dysków może rzutować na nerw, powodując obrzęk i podrażnienie, gdy tarcze wystawać obszaru szyjnego kręgosłupa. Zwężenie kanału kręgowego jest zwężenie przestrzeni nerwowych korzeni podróżować w szyjce. Gdy to nastąpi, może stać się sprężonym nerwów powodujące ból, mrowienie i drętwienie szyi i kończyn górnych. Kurczy się w płytach spowodowane przez starzenie lub chemicznej, jest spowodowane chorobą zwyrodnieniową dysku. Poduszka zmniejsza przestrzeń kręgu powoduje przesunięcie i naciskać na drugiego, co prowadzi do ściągnięty nerwów.

Diagnoza

Szyjki macicy diagnozowania choroby korzeni nerwowych obejmuje pełną historię medyczną i fizycznej w celu określenia czy pacjent jest przystosowana do każdego rodzaju schorzeń kręgosłupa. Lekarz może również zażądać szyjki macicy rentgenowskie, aby zobaczyć czy tarcze lub ostrogi kości są przyczyną objawów. Dalsze badania będą obejmować dodatkowych badań obrazowych za pomocą MRI (rezonans magnetyczny) i TK (tomografia komputerowa). Badania elektryczne w szyi do pomiaru sygnałów nerwowych i / lub impulsy nazwie elektromiografii (EMG) i stymulacji korzeni szyjnych (CRS) są inne opcje diagnostyczne.

Informacja o wstrzykiwań w szyi na ból

Zgodnie Cochrane Collaboration, ponad 25 procent wszystkich ludzi doświadczy pewnego rodzaju ból szyi podczas ich życia. Ból szyi może być spowodowane przez wiele rzeczy, takich jak uraz, zaburzeń medycznych i zmiany zwyrodnieniowe (zużywanie w wyniku starzenia). Pacjenci, u których problemy szyi często wystąpić objawy, takie jak ból, drętwienie, osłabienie, bóle głowy, a także ból, osłabienie i drętwienie, które promieniuje w dół jednego lub obu ramionach. Iniekcje są często stosowane w leczeniu bólu szyi. Istnieje kilka różnych rodzajów iniekcji, które mogą być stosowane i przyczyną bólu szyi pacjenta określi, które podaje się rodzaj zastrzyku.

Leki stosowane

Według DePuy kręgosłupa, większość iniekcji bólu szyi najpierw zaczynają się środka miejscowo znieczulającego do znieczulenia obszaru, który ma być wstrzykiwana. Najczęściej stosowane środki znieczulające są lidokainą (nazywaną również ksylokainy) i bupiwakainy (nazywaną również Marcaine). Lek ten jest szybki i skutecznie działający znieczula powierzchnię szyjki, która ma być wstrzykiwana. Po obszar Zdrętwiały, powodujące ból powierzchnia szyjki będzie wstrzykiwany z kortykosteroidem, który jest mocny przeciwzapalny lek steroidowy. Najpowszechniej wstrzyknięto kortykosteroid jest kortyzon. Lek ten pomaga zmniejszyć stan zapalny w szyi, łagodzi ból szyi pacjenta.

Wyzwalania Punkt Zastrzyki

Zastrzyki punktu wyzwalania są stosowane w leczeniu umiarkowanego do ciężkiego bólu mięśni. Według Neurologii Channel, ten rodzaj zastrzyku ból szyi jest korzystne, pomagając zmniejszyć ból związany z mięśnia, która nie relaks. Dla tej procedury, lekarz weźmie małą igłę i włóż go do bolesnej, napięty mięsień mięśni. Miejscowe środki znieczulające, takie jak lidokaina lub bupiwakainy będzie wtryskiwany do znieczulenia obszaru, łagodzenia bólu. W niektórych przypadkach kortykosteroidy jest również wstrzykiwana.

Zastrzyki sterydowe

Zastrzyki sterydowe obejmują zastrzyki nadtwardówkowych steroidowe, SI wspólne infekcje i fazowane wspólne zastrzyki. Dla tych zastrzyków, lekarz najpierw znieczulić obszar o znieczuleniu. Wiele z tych zastrzyków także skorzystać z pomocy fluoroscope (urządzenia do przetwarzania obrazu), aby pomóc igły do ​​dokładnego obszaru, że zastrzyk pójdzie. Według DePuy grzbietu, na iniekcję nadtwardówkowa steroidów kortykosteroidy wtryskiwany do przestrzeni między kostnej kanału kręgowego i rdzenia kręgowego pokrycia. Przestrzeń ta jest również określana jako zewnątrzoponowego przestrzeni. Przez wspólne wstrzyknięcie uskokiem, kortykosteroid jest wtryskiwany bezpośrednio do płaszczyzny stawu. Stawy są stawy, które pozwalają jej elastyczność kręgosłupa i dołącz do kręgów razem. W przypadku łącznego podania SI, kortykosteroid jest wprowadzany do szczeliny SI. SI jest wspólny przegub, który jest usytuowany między kośćmi miednicy i kością krzyżową.

Zastrzyki sprzętowe

Pacjenci, którzy mieli pewne rodzaje chirurgii kręgosłupa mogą mieć sprzęt, takie jak kołki, śruby, pręty i płyty, w ich szyi. W pewnych przypadkach urządzenia mogą powodować ból. Według DePuy kręgosłupa, przez wstrzyknięcie sprzętowej, lekarz będzie wstrzyknięcie miejscowe znieczulenie wzdłuż boku powodujących ból kręgosłupa sprzętu w celu złagodzenia bólu.

Przeciwwskazania

Według DePuy Spine, pacjenci z niektórych schorzeń lub problemów może nie być w stanie otrzymać zastrzyk w szyję w bólu, ponieważ może to prowadzić do powikłań zagrażających życiu. Pacjenci przyjmujący leki, aby zapobiec ich krzepnięciu krwi i tych, którzy mają skłonność do krwawień w dużym stopniu może nie mieć zastrzyk na ból szyi. Pacjenci, którzy doświadczają wszelkiego rodzaju zakażenia, nie powinny otrzymać zastrzyk na ból szyi aż do ich zakażenia jest całkowicie wyleczony. Pacjenci, którzy mają niestabilne warunki medyczne mogą nie mieć zastrzyk na ból szyi, aż ich stan jest stabilny.

Środki ostrożności

Pewne środki ostrożności należy podjąć przed pacjent ma zastrzyk na ból szyi, aby uniknąć powikłań zagrażających życiu. Według DePuy Spine, u pacjentów przyjmujących niesteroidowe leki przeciwzapalne będą mieć zwiększone ryzyko krwawienia, a może trzeba zatrzymać leków dla określonej ilości dni przed konieczności wstrzyknięcia. Pacjenci z leków alergii lub leków wrażliwości może nie mieć zastrzyk na ból szyi. Pacjenci z niektórych schorzeń należy poinformować swojego lekarza o wszystkich schorzeniach przed mającą wtrysku, aby uniknąć potencjalnie poważne powikłania. Niektóre z tych schorzeń m.in. cukrzyca (wstrzyknięcie może spowodować zwiększenie stężenia cukru we krwi), i daje zastrzyk bólu szyi u pacjentów z niektórymi schorzeniami może powodować zatrzymywanie płynów. Należą do nich wysokie ciśnienie krwi, niewydolność nerek, poważne choroby serca i zastoinowej niewydolności serca.