Digidexo.com

kan buspirone påvirke blodsukkeret

Hvordan vet Diabetiker dietter påvirker blodsukkeret?

Hvordan vet Diabetiker dietter påvirker blodsukkeret?


Hvis man følger en diabetiker diett hjelper deg å kontrollere blodsukkernivået ved å forhindre eller minimere store stigning og fall i blodsukkeret. Et næringsrikt, del-kontrollert diett av komplekse karbohydrater, proteiner og sunne, uskadde fett bremser fordøyelsen og utgivelsen av glukose i blodet og krever kroppen til å produsere mindre insulin. God blodsukkerkontroll bidrar til å eliminere eller minimere vanlige effekter av diabetes, blant annet hjertesykdom, hjerneslag, leversykdom, blindhet, nerveforstyrrelser og amputasjon.

Hva er diabetes?

Diabetes er diagnosen gis når en person ikke produserer nok insulin til å opprettholde normale blodsukkernivået (type 1), eller når en person er insulinresistent og krever store mengder insulin for å opprettholde normale glukosenivåer (type 2). En type 1 diabetiker må få tilskudd av insulin for å holde seg friske, med doser beregnet basert på hva han spiser og drikker. En type 2 diabetes - den vanligste typen - kan kreve medisinering, men ofte kan kontrollere blodsukkeret gjennom kosthold og mosjon.

Hvordan Foods påvirker blodsukkeret

Karbohydrat mat inkluderer frukt, grønnsaker, korn, korn, enkle sukkerarter (inkludert honning) og melk. Å spise karbohydrater påvirker blodsukkeret svært raskt, i ca 15 minutter. Inkludert fiber med karbohydrater bremser prosessen, slik at en høy-fiber grovt brød vil øke blodsukkeret mindre enn hvitt brød, og en fiberholdig grønnsak som brokkoli påvirker sukker nivåer enda mindre.

Protein og fett

Proteiner innvirkning blodsukkeret ca to timer etter å ha spist, og fett har nesten ingen effekt. Derfor er det viktig for en god diabetisk diett for å inkludere en balanse av protein, fett og karbohydrat med hvert måltid eller snack.

Spise en balansert diabetiker Diet

En god, grunnleggende diabetiker kosthold inneholder tre små måltider og ett eller to mellommåltider, fordi å spise for mye på en gang reiser også blodsukkeret. Hvert måltid eller mellommåltid bør inneholde en passende mengde protein og fett, sammen med høy-fiber karbohydrater. Din lege eller ernæringsfysiolog kan gi deg råd om de delene du bør spise for dine spesifikke omstendigheter. For generelt god helse, bør du velge mat i en stat som er naturlig eller minimal behandlet. Steking og andre med høy temperatur tilberedningsmetoder bør unngås, også.

Porsjonskontroll

Når du spiser en del-kontrollert diabetiker diett med balanserte mengder av komplekse karbohydrater, proteiner og uskadde, sunt fett, blodsukkeret stiger langsomt, krever mindre insulin, og faller sakte. Du eliminere høye pigger og lave dråper i blodsukker, holde sunnere og føle seg bedre.

Hvordan kan Graviditet påvirke eggløsningstester?

Hvis du er bruker eggløsningstester til å forutsi eggløsning, kan graviditet påvirke resultatene av testene. På grunn av likheten i hormoner i forbindelse med eggløsning og graviditet, kan eggløsningstester slår positivt både når du har eggløsning og når du er gravid.

Graviditet Hormone

Graviditetstester måler hormonet humant choriongonadotropin, eller hCG, for å oppdage graviditet. Når et egg er blitt befruktet, reiser det nedover egglederen og implantater i en kvinnes livmor. Etter implantering, begynner embryoet produserende hCG, som kan bli detektert i kvinnens urin. Hjem graviditetstester oppdage dette hormonet på ulike nivåer for følsomhet og slå positivt når oppdages på disse nivåene.

Eggløsning Hormone

Eggløsning er utgivelsen av et egg fra en eggstokk hver måned. Hvis dette egget er befruktet, blir kvinnen gravid. Før eggløsning, lanserer en kvinnes kropp luteiniserende hormon, som kalles LH. Dette hormonet er utgitt i økende mengder i flere dager før eggløsning. Like før eggløsning, overspenning LH, forårsaker frigjøring av et egg.

Eggløsningstest

En eggløsning prediksjon kit eller testen oppdager en LH-stigning i en kvinnes urin. Disse testene fungerer på en lignende måte som graviditetstester, men blir lest på en annen måte. Både en graviditetstest og en eggløsningstest har en kontrollstrek og en testlinje. Med en graviditetstest, indikerer to linjer et positivt resultat. Men med en eggløsningstest, to linjene ikke nødvendigvis indikerer et positivt resultat. Fordi LH bygger seg opp før eggløsning, vil du se to linjer på en test i flere dager før eggløsning. Resultatet er positivt når testlinje er mørkere enn styreledningen og LH-bølge har blitt detektert. Når LH-stigningen er oppdaget, vil eggløsningen skje i 12 til 36 timer.

Eggløsningstest som graviditetstester

På grunn av likheten av hCG og LH på molekylært nivå, kan eggløsningstester oppdage graviditet også. Forskjellen mellom LH og hCG er en beta-underenhet festet til hCG. Nettstedet peeonastick.com illustrerer forskjellen ved å beskrive LH og hCG som eneggede tvillinger. Forskjellen mellom dem er at hCG har på seg en lue og LH er det ikke. Så eggløsningstest vil slå positivt når den oppdager det ene av de eneggede tvillinger. Men fordi graviditetstester er også på jakt etter hatten på tvilling, vil en graviditetstest ikke slå positivt under eggløsningen. Så hvis du er gravid, vil en eggløsningstest slå positivt.

Betraktninger

Sensitivitets nivåer av eggløsningstester er generelt lavere enn følsomhetsnivåer hjemme graviditetstester. Fordi eggløsningstester er å påvise økningen av LH, de er laget for å ha lavere følsomhet. Hvis de er for sensitive, vil de slå positivt ved tilstedeværelse av LH. Fordi LH er til stede i flere dager før eggløsning, må eggløsningstester gjøres å forutsi høye nivåer, eller surge, av LH. Eggløsningstester har en gjennomsnittlig sensitivitet på 30 mIU. Og tidlig hjem graviditetstester kan påvise graviditet på nivåer så lavt som 12,5 mIE, ifølge peeonastick.com. Så en graviditetstest vil ofte slå positivt før en eggløsningstest vil slå positivt.

Hvordan virker blodsukkeret stige?

Glukose

Sukker nivåer stige skyldes i stor grad til glukose, som er et sukker produsert takket være karbohydrater og mat fordøyelsen. Det gir kroppen energi, men det er mange grunner til at disse blodsukkernivået stiger i kroppen. Når blodsukkernivået stiger for høyt, er det kjent som hyperglykemi, og dette kan føre til diabetes.

Beta-celler

Ved å strebe etter å forstå blodsukker, er det avgjørende å forstå hvordan Beta-Cells påvirker systemet. Beta-Cells er små celler som lever i bukspyttkjertelen. Den beta-celle er celle bak produksjon, lagring og frigjøring av insulin inn i blodstrømmen. Disse cellene er alltid i arbeid gjør insulin, som har form av små granuler.

Konvertering av glukose, og Slipp

I en sunn person, og under normale omstendigheter, er en jevn insulinnivå opprettholdes via bukspyttkjertelen. Når insulinnivået blir for lavt, forstår leveren denne endringen, og legger mer glukose i blodet. For å oppnå dette, konverterer leveren eventuelle lagrede karbohydrater, eller glykogen, til glukose og utgivelser dette utover i blodet. I uheldige tilfelle at ingen glykogen er tilgjengelig, kan leveren ta protein eller protein fra muskelmassen og omdanne den til glukose for å oppnå dette samme formål.

Første og andre fase insulin release

Insulin frigjør til slutt skje i to trinn: første og andre faser, og kombinasjonen av disse faser. Disse fasene arbeide på en måte som regulerer insulinnivåer. Men hvis andre fasen insulin release er tregere enn den burde være, eller om den første fasen vakler, blodsukkernivået vil stige for høyt i det som kalles nedsatt glukosetoleranse. Etter et måltid, vil denne tilstanden holde blodsukkernivået for høyt og de nivåene sakte tilbake til det normale. Hvis denne tilstanden forverres og blodsukkeret holder seg over 200 mg / dl etter et måltid, problemet er da kjent som diabetes.

Insulinresistens og Beta-Cell Død

Insulinresistens er ofte bak svikt for første og andre fasefrigjøringstrinn. I tilfellet med insulinfrigjøringen, muskel-og levercelle-reseptorer slutter å virke, fordi de ikke er i stand til å reagere på den nødvendige måte til insulin. Således, i denne tilstand kan det ta en utrolig mengde insulin for å levere glukose til cellene som har behov for det. Første fase insulinfrigjøringen kan også bommer for å gjøre jobben sin og føre til økte blodsukkernivået på grunn av død og / eller dysfunksjonell opptreden av betaceller, som kan eller ikke kan gå hånd i hånd med insulinresistens, avhengig av situasjonen . I tilfelle av døende beta-celler, de gjenværende celler har til effektivt å klokke inn overtidstimer å håndtere basale insulinfrigivelse. Som et resultat, kan overskytende ikke lagres i granulene som en feilsikker. Også, i noen mennesker med type 2 diabetes, i forsøk på å reagere på insulinresistens kan føre til celledød. Det finnes dusinvis av slike muligheter bak dødsfallet av disse cellene, som alle fører til høyt blodsukker.

Hvordan virker Alkohol påvirker blodsukkeret?

Hvordan virker Alkohol påvirker blodsukkeret?

Hva er Blood Sugar?

Glukose, som er det vitenskapelige navnet for blodsukkeret er kroppens drivstoff eller energi som er nødvendig for å mate hjernen, kroppens vev og nervesystemet ditt. Kroppen din gjør blodsukker eller glukose fra karbohydrater, proteiner og fett som du spiser. Det er viktig for kroppen å utføre på et optimalt nivå for å opprettholde blodsukkernivået.

Hvordan virker Alkohol påvirker blodsukker?

Selv om folk flest liker å drikke alkohol, er det en gift for kroppen din. Alkohol hindrer kildene til blodsukker og hormoner (insulin og glukagon) som trengs for å opprettholde en tilstrekkelig blodsukkernivået. Det egentlig ingen rolle hvor mye eller hvor ofte du drikker, alkohol kan påvirke kroppen din hver gang det er konsumert. Når du drikker, utskillelsen av insulin øker, forårsaker lavt blodsukker. Det kan også skade kroppens hormonelle responsen som normalt korrigerer lavt blodsukker. Stordrikkere kan tappe deres kroppens glykogenlagring i løpet av noen timer. Med tiden vil overdreven drikking redusere effektiviteten av insulin, noe som resulterer i høye blodsukkernivåer.

Farene ved blodsukkernivået

Er Høyt blodsukker ille? Er lavt blodsukker ille? Teoretisk sett, de er både dårlig. Enten det er fra alkohol eller noen annen kilde, når produksjonen av insulin er redusert eller stoppet, redusere blodsukkeret forårsaker en lavt blodsukker tilstand som kalles hypoglykemi. Hvis høyere konsentrasjoner av insulin er produsert, ville det føre til et høyt blodsukker tilstand som kalles hyperglykemi. En primær kilde til drivstoff for kroppen din er sukker, hjernen din trenger sukker og er avhengig av resten av kroppen din til å gi sukker til det. Hvis blodsukkeret blir for høy eller faller for lavt, kan dette ha en negativ innvirkning på kroppen din.

Betyr Diet 7 Up påvirker blodsukkeret hos diabetikere?

Diabetikere må være forsiktig med sitt forbruk av sukker-loaded matvarer. Selv diett drikker kan fortsatt inneholde noe sukker. Drikker som Diet 7Up, men er helt uten sukker og en akseptabel del av diabetiker diett.

Hva er diabetes?

Ifølge diabetes.org, er diabetes en sykdom der kroppen ikke produserer eller skal bruke insulin; 7,8 prosent av befolkningen har diabetes. Diabetikere må følge en diett av kosthold og trening som opprettholder kontroll over deres blod sukker, eller mengden av glukose i blodet. Forlengede, forhøyet blodsukker kan føre til sirkulasjonsproblemer, noe som fører til skade på viktige organer.

Hvordan Sugar-Free Foods Hjelp?

Sukkerfrie matvarer inneholder lite eller ingen sukker. De kan hjelpe diabetikere ved å tillate dem å spise eller drikke visse matvarer uten å bekymre deg for hvordan maten vil påvirke deres blod sukker. Sukker-fri mat er vanligvis lav eller ingen-karbohydrat versjoner av carb-tunge matvarer, for eksempel brus, brød, kaker og paier.

Sukkerfrie Issues

Dessverre ikke alle sukker-fri mat er laget det samme. Remakes av karbohydratbaserte matvarer, for eksempel kaker eller paier, kan ikke bruke sukker som en ingrediens. Men de kan fortsatt inneholde mel og melk, noe som kan øke blodsukkeret. Sukkerfrie matvarer kan også bruke sukkeralkoholer, for eksempel sorbitol og maltitol. Ifølge ifc.org, disse har en meget langsommere nedbrytning hastighet, og krever derfor meget liten eller ingen insulin til å behandle. En del av sukkeralkoholen er ufordøyelig, noe som kan føre til ubehagelige bivirkninger, inkludert gass, oppblåsthet og kramper. I tillegg er noen mennesker har en allergisk reaksjon på den kjemiske fenylalanin, som er i sukker-fri søtningsmiddel aspartam. Dette er en av ingrediensene i Diet 7 Up.

Diet 7 Up og Diabetes

Diet 7 Up er trygt for diabetikere å drikke. Den eneste innvendingen er hvis diabetiker har fenylketonuri, en stoffskiftesykdom som ikke kan håndtere fenylalanin, fordi han vil ha en reaksjon på aspartam. Det er ingen karbohydrat bærende ingredienser i Diet 7 Up.

Advarsler

Selv om Diet 7 Up er trygt å drikke for diabetikere, er porsjonskontroll fortsatt viktig. For mye av et stoff er usunn. I tillegg inneholder Diet 7 Up natrium --- bare 45 gram, men likevel verdt å merke seg for diabetikere. Mange med type II diabetes lider av høyt blodtrykk, som er påvirket av natrium inntak.

Hva Organer Kan binyrene påvirke?

Binyrene er et par trekantede formede organer som ligger på toppen av nyrene; de skiller ut mer enn 50 hormoner i kroppen. De er også ansvarlig for produksjon av kroppens fire store stresshormoner: adrenalin, kortisol, DHEA og noradrenalin. De nivåer av kortisol (for høy eller for lav) kan føre til flere helseproblemer, som berører forskjellige deler av kroppen.

Funksjon

Hormonene produseres av binyrene styre en rekke av kroppens funksjoner, som for eksempel å opprettholde metabolske prosesser (blodsukkernivået og betennelser), regulerer kroppens salt og vannbalansen, kontrollerende "fight or flight" reaksjon på stress, opprettholde svangerskapet, inititating og styring av kjønnsmodning i barndommen og puberteten, og produsere kjønnshormoner slike som østrogen og testosteron.

De HPATG aksen

Hypothalamus-hypofyse-binyre-skjoldbrusk-gonadal aksen er en viktig del av nevroendokrine system og det styrer og regulerer mange prosesser i kroppen, som immunsystemet, seksualitet, fordøyelse og energi. Endringer i denne aksen generere ubalanser av skjoldbrusk hormoner og gonade (eggstokkene eller testiklene) hormoner. Når binyretretthet setter inn, er det ofte et tilfelle av hypotyreose stede også.

Effekter

Personer med binyrene mangler ofte har unormale blodsukkernivået og mentale forstyrrelser, som for eksempel økt frykt og angst. Andre symptomer inlcude søvnforstyrrelser, lav skjoldbrusk funksjon, PMS, seksuell dysfunksjon, manglende evne til å gå ned i vekt og / eller for å få muskelmasse, kronisk utmattelsessyndrom, lavt immunforsvar, og økt risiko for hjerteinfarkt.

Betraktninger

Adrenal helse kan opprettholdes ved å følge naturlige og enkle trinn som å holde en sunn diett av hele, ubehandlet mat; balansere blodsukkeret; trening, praktisere anti-stress teknikker; og får 7 til 8 timer søvn en natt.

Misforståelse

De fleste konvensjonelle leger bruker tester som bare gjenkjenne ekstrem underproduksjon eller overproduksjon av hormon nivåer. Den eneste prøve som vil gjenkjenne adrenal tretthet, i alle sine faser, er det spyttkortisol test. Adressering adrenal dysfunksjoner første kan forhindre påfølgende effekter på andre organer i kroppen.

Kan Dehydrering påvirke min allergi?

Kan Dehydrering påvirke min allergi?


Ifølge en undersøkelse ledet av International Bottled Water Association Cornell Medical Center, og 75 prosent av amerikanerne er kronisk dehydrert. Ifølge Webmd.com, én av fem mennesker har allergi eller astmasymptomer. Betyr dehydrering årsaken allergisymptomer å vises eller blir verre?

Årsaker til dehydrering

Dehydrering kan oppstå fra inntaket av koffein, som finnes i kaffe, te, brus eller noen smertestillende medikamenter. Antihistaminer, antidepressiva, angstdempende medisiner og flere andre typer medisiner, også kan føre til dehydrering. Siden den gjennomsnittlige amerikaner bruker bare 4,6 porsjoner med vann om dagen, noe som er mindre enn de anbefalte åtte porsjoner, ikke drikker nok vann er en åpenbar årsak til dehydrering. Hvis noen bruker koffein, øker åtte anbefalt daglig 8-oz. porsjoner med vann er en god idé.

Ikke nok vann

Når kroppen er dehydrert, er histamin økes og legemet frigjør kortisol. Kroppen frigjør også kortisol når du inntar koffein. Kortisol undertrykker produksjonen av hvite blodceller, svekket immunsystem. Hvis et allergen er tilstede, enten i legemet (matallergi), eller utenfor kroppen (miljø allergi), vil symptomer slik som nysing, astma, elveblest eller utslett forekomme.

En annen faktor å vurdere

Dehydrering fører alvorlig tørr hud, spesielt i de kaldere månedene. Tørr hud kan også utløse kløe og elveblest sammen med en tilstand som kalles dermatitt, hvor huden er rødlig, tørr og flassende.

Visste du dette?

Mer enn 70 prosent av faste vev er sammensatt av vann.

Enkel Immunitet Boost

Å drikke det minimum av åtte porsjoner med vann per dag kan virke som mye, men det skader ikke å prøve. For å hjelpe kroppen beholde væske, det hjelper også å legge en klype salt i vannet. En annen måte å holde vann er ved å drikke fersk juice. Drikker mer koffein-fri væske forbedrer immunitet og generelle helse.

Kan Mobic påvirker søvnen?

Kan Mobic påvirker søvnen?


Mobic, også kjent som Meloxicam, er et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID) foreskrevet for å lindre smerter og betennelser relatert til leddgikt, sier revmatolog Dr. Tina Bunch. Instruksjoner for denne medisinen bør følges nøye på grunn av alvorlige potensielle bivirkninger, noen som kan ha direkte eller indirekte påvirker søvnen.

Søvnforstyrrelser

Bivirkninger knyttet direkte til søvn omfatter svimmelhet, tretthet, ekstrem tretthet, humørsvingninger, eller en manglende evne til å sove på grunn av andre smertefulle bivirkninger.

Hjerte / Sirkulasjons bivirkninger

Alvorlige potensielle kardiale og sirkulasjons bivirkninger inkluderer hjerteinfarkt, slag, høyt blodtrykk, hjertesvikt, indre blødninger, og anemi. Flere av disse kan føre til tretthet og en manglende evne til å føle seg uthvilt etter søvn.

Gastrointestinale bivirkninger

Potensielle gastrointestinale bivirkninger omfatter sår i mage og tarmer, magesmerter, forstoppelse, diaré, tjæreaktig avføring, gass, blod i urinen, kvalme og oppkast. Mange av disse vil avbryte søvn eller føre til ubehag som hindrer søvnen.

Hudreaksjoner

Mulige hudreaksjoner er utslett, elveblest, hevelse, nummenhet, blemmer, peeling, gulnet, og kløe. Hver av disse kan gjøre sover komfortabelt vanskelig.

Organ Disorders

Nyresvikt, leversvikt, problemer med å puste eller svelge, astma og hevelse av tungen, øyne eller hals er mulig i tilfelle av overdose. Disse hindrer søvn, fremme utmattelse, og kan være dødelig.

Kontakt legen din

I tilfelle at du opplever noen av disse bivirkningene, eller noen forhold som ikke er nevnt som virker uvanlig, kontakt legen din umiddelbart. En lav dose av denne NSAID regnes som trygt, men eventuelle bivirkninger kan være livstruende, særlig hvis de blir ignorert.

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?

Kan hypothyroid påvirke nivåer av HCG?


Humant choriongonadotropin (hCG) er et hormon aktiv under svangerskapet, ifølge registrert kostholdsekspert Katherine Zeratsky av Mayo Clinic. Lav skjoldbrusk nivåer er ofte assosiert med vektøkning og HCG har en svak stimulerende respons på skjoldbruskkjertelen. Selv HCG kosttilskudd er solgt for vekttap og er tenkt å stimulere skjoldbruskkjertelen; HCG har ikke vist seg effektiv for dette i forskningsstudier. Skjoldbrusk nivåer påvirker ikke nivåer av HCG i kroppen: det er HCG nivåer som kan påvirke skjoldbrusk nivåer.

HCG i graviditet

Under graviditet, HCG nivåene øker for å opprettholde progesteron nivå, ifølge leger Gerard Burrow og Lauren i Golden. Når morkaken overtar progesteron produksjon, HCG nivåer falle av. Dette HCG økningen stimulerer skjoldbruskkjertelen og kan resultere i en skjoldbrusk "stamme" som kan predisponere kvinner til skjoldbrusk sykdommer senere. Høy HCG nivåer er assosiert med hypertyreose som ofte forårsaker hyperaktivitet, uregelmessig puls og vekttap, men kan noen ganger føre til depresjon, inaktivitet, tap av energi og muskelsvakhet, melder nettstedet Health i Aging.

HCG og mannlig infertilitet

Stanford University rapporterer at en liten andel av mannlige ufruktbarhet tilfeller er forårsaket av problemer med hormoner. Hypotyreose kan forårsake infertilitet hos 1 prosent av menn. Det er behandlet ved å redusere jod i kosten eller ta skjoldbruskkjertelhormon. Tilstanden panhypopituitafism er komplett hypofysen fiasko. Supplere med hypofysen hormoner og HCG kan stimulere testosteron og sperm produksjon, sier Stanford.

En 1997 venezuelanske studie sett på testosteronnivå og svar på HCG hos menn med hypotyreose og hypertyreose. Forskerne fant at 60 prosent av hypothyroid menn rapporterte redusert libido på grunn av lavt testosteronnivå. Ubehandlede hypothyroid menn hadde normale reaksjoner på HCG men lave svar til en annen viktig hormon: gonadotropin-frigjørende hormon (GnRH). Tilskudd av skjoldbruskkjertel hormon forbedret dette svaret.

Hormoner og aldring

Kjønnshormoner avta med aldring og er involvert i mange flere prosesser enn bare reproduksjon. Testosteronbehandling kan hjelpe menn med lavt testosteronnivå. Østrogen og progesteron erstatning terapi kan hjelpe kvinner med fallende hormonnivåer, men bærer risiko.

Veksthormoner også avta med alderen, og denne nedgangen er knyttet til økt kroppsfett og redusert muskelstyrke, ifølge nettstedet Health i Aging. Veksthormon kosttilskudd har vist seg å hjelpe folk med sykdommer i hypofysen eller hypothalamus [ikke skjoldbruskkjertelen] men har vært knyttet til flere betydelige bivirkninger.

HCG Diet

LA Times reporter Elena Conis forteller at interessen for HCG kosthold er basert på en diskreditert kosthold fra 1930-tallet. Dr. ATW Simeons behandlet barn med en medfødt sykdom som kalles Fröhlich syndrom med HCG. Barn med Fröhlich har treg reproduktive organ vekst og tendens til å være overvektige. Simeons fant at HCG injeksjoner hjulpet disse barna til å gå ned i vekt.

Legen samlet en svært lav-kalori diett sammen med HCG injeksjoner for folk uten Fröhlich og hevdet at HCG gjort fett mer tilgjengelig for brenning og hindret svimmelhet, overdreven sult og svakhet i hans klienter. HCG diett har folk begrense sitt kaloriinntak til 500 kalorier om dagen.

Fra 1959 til 1995, studier av HCG diett av israelske forskere, University of California forskere, Fort Carson Army Hospital og nederlandske forskere har alle funnet at HCG injeksjoner ikke var relatert til vekttap og HCG ikke undertrykke sult eller lindre svakhet .

Dr. Michael Snyder på HCG Diet

Vekttap kirurg Dr. Michael Snyder sier at ingen bevis finnes for at inntak av HCG øker nivået av hormonet blod eller at HCG øker metabolismen. Han sier at hvis HCG gjorde øke metabolismen, ville vi se anorektisk gravide kvinner. Det er alvorlig kalori-reduksjon som er årsaken til vekttap på HCG kosthold, sier Snyder, og i motsetning til skjoldbrusk erstatning terapi, er HCG feedback loops ikke nøye overvåket. HCG nivåer er assosiert med problemer av skjoldbruskkjertelen og supplere HCG har ikke vist seg å være en trygg behandling. HCG nivåer bare har en svak effekt på skjoldbruskkjertelen og hypotyreose og HCG nivåer ikke har en sterk tilknytning i form av vekttap.

Kan du påvirke Kolesterol ved Fasting?

Kolesterol består hovedsakelig av HDL (high-density lipoproteiner), LDL (low-density lipoproteiner) og triglyserider. Fasting for 8 til 14 timer påvirker disse nivåene.

Fasting Kolesterol Panel

En fastende kolesterol panel er en blodprøve legen din vil utføre for å bestemme kolesterolnivået. Etter at du har fastet i 8 til 14 timer (vanligvis over natten), vil legen din trekke blod fra en vene i armen for å bestemme din LDL, HDL og triglyserider nivåer.

Fett

Fasting er viktig før kolesterol panel fordi det er nødvendig for en nøyaktig kolesterol lesing. Siden en fet måltid kan føre til at kolesterolnivået å være forhøyet, eliminerer faste som komplikasjon.

Karbohydrater

Å spise et måltid høy i enkle karbohydrater kan øke triglyserider og resultere i en unøyaktig kolesterol panel lesing. Fasting for 8 til 14 timer vil bringe det tallet ned til det nivået det er normalt i kroppen din.

Fastende glukose nivå

Mens du har blod trekkes for din faste kolesterol panel, kan legen din vil at du skal få din fastende glukose nivå også. Dette måler mengden av sukker i blodet ditt. Forhøyede kolesterolverdier og forhøyede glukosenivået er sammen en trussel mot kardiovaskulær helse.

Betraktninger

Selv om kolesterolnivået går ned igjen etter faste, så snart du spiser en annen måltid høy i mettet fett eller enkle karbohydrater, kan kolesterol pigg igjen. Du vil ikke senke kolesterolet ved å faste, bare negere muligheten for en unøyaktig lesing på grunn av et tungt måltid.

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Hvordan kan Aspirin påvirke fordøyelsesdomenenavnsystemet?

Historie

Fra gammelt av har barken av noen trær (som piletrær) er fjernet og inge som et pulver for lindring av smerte. I det 19. århundre, ble natriumsalisylat brukes regelmessig for leddgikt smerte, men det var bitter og forårsaket mageirritasjon. I 1899, Felix Hoffmann, en tysk kjemiker, skapte den første rene syntetiske medisiner ved å kombinere salisylsyre og eddiksyre. Resultatet ble kalt acetylsalisylsyre og markedsført som Aspirin ved Bayer Company.

Bivirkninger

Mange tar Aspirin uten bivirkninger. Fordi Aspirin er en syre, og den blokkerer et enzym som styrer magesyre, kan økt surhet i magen forårsake økt skade på magesekken med mer hyppig bruk. Det kan være alt fra relativt mild magesmerter til magesår og andre gastrointestinale blødninger. Tar Aspirin på en full mage kan hjelpe i å absorbere syren, men belagt Aspirin har ingen effekt på mage surhet.

Alternatives

Fordi Aspirin fungerer også som en antikoagulant (det bremser blodpropp og hemmer blodplater klumper), noen leger anbefaler regelmessige Aspirin doser for pasienter med høyt blodtrykk. For smertelindring, spesielt i tilfeller av alvorlige smerter (bakrus, migrene), kan andre smertestillende midler bli mer effektive. Aspirin tilhører en gruppe legemidler som kalles NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler), som også inkluderer Ibuprofen og Naproxen. Forskjellige pasienter kan tolerere forskjellige typer av NSAIDs bedre enn andre.

Hvordan kan Leddgikt påvirkes eller hindres ved Diet?

Leddgikt er en smertefull, plagsomme og noen ganger ødeleggende betennelse i leddene i kroppen din. Det finnes flere typer leddgikt, men den vanligste er slitasjegikt. Det skjer når brusk i leddene slites bort. Selv om legene ikke vet nøyaktig hva som forårsaker det, de har en ganske god idé. Fedme og muskelsvakhet er to av de medvirkende faktorer, slik at kostholdet kan spille en rolle i å forebygge eller forsinke prosessene som forårsaker leddgikt.

Hvordan det utvikler

Brusk er en jevn stoff på slutten av dine bein. Det fungerer som en pute. Over tid blir det glatte overflaten ru og begynner å bryte ned. Når det slites fullstendig bort, begynner benet for å gni på ben, og resultatet er skade og smerte.

Potensielle årsaker

Fedme og muskelsvakhet er to av mange faktorer som kan forårsake brusk å bryte ned og leddgikt å utvikle. Med fedme, er leddene satt under mer press enn de ble bygget for å håndtere, og bidrar til nedbryting av brusk. Muskelsvakhet er forbundet med mange årsaker til smerter og uførhet.

Role of Diet

Diet er en viktig faktor i å forebygge fedme, og derfor kan betraktes som en faktor i å forebygge artritt. Dietter varierer i effektivitet fra person til person, men generelt, ernæringseksperter anbefaler dietter som er lav i mettet fett og komplekse sukker.

Som for muskelsvakhet, vil en diett rik på magre proteiner fremme utviklingen av muskelsystemet. Også har muskelsvakhet mange årsaker, blant annet hjerneslag, lav kalium og lav natrium, så et balansert kosthold kan bidra til å unngå disse betingelsene.

Kan Kolesterol påvirke stoffskiftet?

Kolesterol ikke direkte heve eller senke stoffskiftet, men en usunn total kolesterol nivå og lavt stoffskifte kan være relatert. Endre kosthold alene er ikke nok til å forbedre kolesterolnivået.

Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom innebærer en kombinasjon av faktorer som dobbelt risikoen for hjertesykdom. Høye triglyseridnivåer, lav HDL ("godt" kolesterol) nivåer, høyt blodtrykk, høyt blodsukker og fedme er forhold som til sammen utgjør metabolsk syndrom.

"Gode" kolesterolet

Kutte ned på fett og kolesterol senker totalkolesterol, men det senker også det "gode" kolesterolet (HDL), som ikke er gode nyheter. Trening er den beste måten å øke HDL. Jo mer du trener, desto høyere metabolisme være.

Crash dietter

Når du er crash dieting, er du frata deg av vitaminer og næringsstoffer (som vitamin C), som er avgjørende for å holde HDL nivåer forhøyet. Crash dietter også bremse stoffskiftet og kick-starte kroppen i overlevelse eller lagringsmodus.

"Dårlig" kolesterol

Øke stoffskiftet gjennom jevn trening og en diett lav på fett og kolesterol kan bidra til å fremme vekttap og senking av de "dårlige" kolesterolet (LDL). Å bo på en sunn vekt er en bedre måte å holde LDL ned enn å bruke medisiner.

Metabolsk Stress Test

En metabolsk stress test, som du kan be om fra legen din, vil hjelpe deg å finne din maksimale arbeidsbelastning. Dette vil hjelpe deg å finne hvor din optimale fettforbrenningen sonen er og hjelpe deg i å miste vekt mer effektivt og holde HDL nivåer forhøyet.

Kan Allergi påvirke dine ører?

Kan Allergi påvirke dine ører?


Eksponering for allergener som forårsaker immunglobulin E (IgE) antistoffrespons i hele kroppen, noe som fører til kjemiske histamin utgivelser. Histamin forårsaker betennelse som resulterer i slimproduksjon, som fører til luftveisreaksjoner og ørebetennelser.

Betydning

Betente nesegangene, bihuler og luftveier føre til økt slim i de øvre luftveiene, forårsaker allergisk lunger, nysing, kløende, rennende øyne, pustevansker og ørebetennelser.

Funksjon

Eustachian rør fungere som dreneringsveier for mellomøret, men de er koblet til nese og hals, fylle med overflødig væske fra nese og luftveier allergisk lunger.

Effekter

Eustachian rør blir tilstoppet med væske og ikke klarer å drenere mellomøret. Dårlig drenering gjør at rusk, overflødig voks og slim for å sitte i mellomøret.

Potensiell

Overskytende væske i øret hulrom som følge av allergier gir et fuktig miljø som bakterier og virus trives. Bakterier og virus infiltrere øret, forårsaker øreinfeksjoner.

Forebygging / løsning

Barn med kroniske øre infeksjoner er vanligvis diagnostisert med allergi mot mat eller miljømessige sniffestoffer som for eksempel pollen og støvmidd. Antihistaminer og steroider lindre allergisymptomer, mens antibiotika behandle ørebetennelser.

Hvordan du kan overvinne et platå på Atkins Diet

Treffer et vekttap platå mens på Atkins dietten kan være svært frustrerende, spesielt hvis du har jobbet veldig hardt og har oppnådd stor vekttap som en dag synes bare å stoppe. Men det er flere grunner til vekttap kan bli stanset, og flere måter å sparke starte vekttap motoren igjen.

Bruksanvisning

Overvinne en Plateau på Atkins

•  Se etter skjulte kilder til karbohydrater.

Over tid kan du begynne å tenke på at du vet dietten i-og-ut og ikke lenger trenger å holde styr på karbohydrater fordi du er kjent med hva matvarer inneholder dem. Men hvis du treffer et platå, prøv å gå tilbake til det grunnleggende og forske på maten du spiser før du spiser dem.

Selvfølgelig, trenger du egentlig ikke trenger å gjøre dette med kjøtt eller egg eller mest hele matvarer, men visste du at selv små mengder grillsaus, ketchup eller salatdressinger kan inneholde nok karbohydrater for å kaste av din kosttilskudd innsats? Kanskje du har slått den helt av salat dressing du brukte til å kjøpe, eller begynte å spise litt sukker-gratis godteri. Disse produktene kan ha mer karbohydrater enn du tror, ​​så sjekk etikettene og skrive ned alt du spiser i noen dager for å se om du var forbruk skjulte karbohydrater.

Ikke hopp over måltider eller snacks.

En del av grunnen til at Atkins fungerer så bra er fordi det holder blodsukkeret lavt og konsekvent gjennom hele dagen. Hvis du sulter deg selv, selv om du ikke skjønner det, kan kroppen din bytte fra fett-brenning modus til fett-lagring modus. Kroppen din har en innebygd mekanisme som gjør det for å spare energi og forbrenne mindre kalorier hvis den tror det er sultne. Å provosere stoffskiftet, prøv å snike i noen ekstra carb-vennlig snacks hele dagen for å sørge for at fettforbrenningen maskin er godt drevet og ikke stoppet.

Sjekk din kaffe, te og brus inntak.

Selv drikke søtet med kunstig, kalori og carb-free søtstoffer kan forårsake økning i insulin produksjon og avverge fortsetter vekttap. Koffein i disse produktene kan også påvirke blodsukkeret. Hvis du drikker mye av disse produktene, kan du prøve å eliminere eller redusere dem til å bryte din platå.

Sjekk din saltinntaket.

Du kan beholde vann hvis du er inntak av for mye natrium. Overflødig vann kan føre til overflødig kroppsvekt og vekttap boder. Hvis du tror du kan være forbruker for mye natrium, prøver å se hvor mange high-natrium matvarer som buljong, sauser, dressinger, sauser og ost du spiser. Prøv å holde natrium inntaket til under 2400mg per dag, ifølge Mayo Clinic.

Finn ut om du er overspising.

Selv om Atkins ikke nødvendig telling av kalorier for folk flest, er det noen personer som er eller blir motstandsdyktig mot vekttap. For disse personene kan telle kalorier hjelpe dem å bryte sine platåer. For de fleste mennesker, avhengig av fysisk aktivitet, 1500-2000 kalorier per dag er tilstrekkelig.

Bivirkninger av Orapred hos barn

Orapred ODT er mest brukt til å behandle alvorlige allergier, astma, luftveissykdommer og revmatiske lidelser. Generisk kjent som prednisolon natriumfosfat, har dette steroidet et bredt spekter av andre anvendelser, inkludert behandling av hud-sykdommer, magesår, øyesykdommer, pusteproblemer og leukemi. Leger også foreskrive Orapred for multippel sklerose, tuberkulose og hjernehinnebetennelse, blant andre sykdommer.

Vanlige bivirkninger

Når du bruker denne medisinen, kan barn oppleve problemer med å sove, følelser av depresjon, økt svetting og appetitt, vektøkning, kvalme og oppblåsthet. Sine sår kan leges saktere og de kan føle seg svak og ukoordinert. Du kan også legge merke thinning av deres hud og økt hårvekst. Andre bivirkninger er mulig, og kan tyde på alvorlige problemer. Alltid fortelle legen din hvis du merker noe uvanlig eller problematisk i et barn å ta Orapred.

Alvorlige bivirkninger

Straks varsle barnets lege hvis det oppstår alvorlige bivirkninger. Disse inkluderer tungpustethet, vektøkning på mer enn fem pounds i to dager, hevelse, alvorlig øyesmerter eller tåkesyn, hodepine, brystsmerter, diaré, nummenhet eller uvanlige tanker eller atferd. Humørsvingninger og personlighetsforandringer noen ganger oppstå hos barn som tar denne medisinen. Orapred kan også redusere eller hemme vekst. Av denne grunn bør vekst overvåkes nøye dersom denne medisinen er tatt i lengre perioder.

Tegn på allergisk reaksjon og Overdose

Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis barnet viser tegn til en allergisk reaksjon eller overdose. Tegn på en allergisk reaksjon på Orapred inkluderer problemer med å puste, elveblest, hevelse i ansikt, lepper, tunge eller svelg. Tegn på overdose inkluderer blåmerker, tørr skjellende hud, oppblåsthet, hodepine, økt appetitt og svetting, mental ustabilitet og svakhet.

Dosering og Dosering

Hold Orapred i sin pakke til barnet er klar til å ta den. Tabletten skal da plasseres på barnets tunge. Det kan svelges, med eller uten vann, eller tillates å oppløses i munnen. Aldri kuttet eller dele en tablett. Legen bør bestrebe seg på å finne den laveste effektive dose for å minimere Orapred mulige effekt på vekst. Dosene bør alltid bli redusert gradvis. Hvis medisinen er stoppet brått, kan enkelte tilstander forverres.

Betraktninger

Orapred gjør det vanskeligere for barn å bekjempe infeksjoner. Barn som nylig har fått en live immunisering eller som har en alvorlig soppinfeksjon bør ikke ta Orapred. Det kan også påvirke blodsukkeret. Hvis barnet ditt har diabetes, sørg for å sjekke blodsukkeret ofte. Alle barn som bruker denne medisinen bør overvåkes for vekt, høyde, blodtrykk, infeksjoner, sår og osteoporose på en jevnlig basis.

Advarsler

Grunnet Orapred effekter på immunsystemet, kan vannkopper og meslinger føre til alvorlige eller fatale konsekvenser for barn som ikke har mottatt disse vaksinasjoner. Denne medisinen kan også forårsake grå stær, grønn stær eller Kaposis sarkom. Orapred skal aldri avbrytes brått eller uten veiledning fra en medisinsk faglig.

Et alternativ til sukker for barn

Et alternativ til sukker for barn


Store mengder av sukker kan føre til en rekke helseproblemer hos barn, inkludert problemer med vekt, hulrom og tannråte. Noen foreldre bekymre serverer sukkererstatninger til barn på grunn av frykt om kreft og andre alvorlige helseproblemer. Imidlertid kan en rekke alternativer til sukker gi barna søte valg uten helsemessige bekymringer.

Sukker erstattere

Når du kjøper prepackaged matvarer og drikkevarer som kjeks og brus for barn, foreldre ønsker å unngå sukker vil trolig velge sukker erstatter som aspartam, sakkarin og. The National Cancer Institute viser at ingen påvist sammenheng mellom bruk av slike søtstoffer og kreft. Det betyr ikke at barn bør innta store mengder, men. Foreldre bør følge FDA-etablerte grenser i henhold til barnets kroppsvekt. Selv om disse søtstoffer ikke inneholder kalorier, bør de inntas i moderate.

Sukkeralkoholer

Sukkerfritt sukkertøy mer sannsynlig inneholder sukkeralkoholer slik som sorbitol, xylitol og maltitol. De er ikke vanligvis kjøpes i poser eller pakker som sukker erstatter og er ikke kalorifritt selv om de har færre kalorier enn sukker. Ifølge American Diabetes Association, kan sukkeralkoholer påvirker blodsukkeret forskjellig fra vanlig sukker - en annen grunn til at de kan gjøre en levedyktig alternativ til sukker. Men bivirkningene inkluderer gass, oppblåsthet, diaré og løs avføring. Sjansene for bivirkninger øker når sukker erstatter er konsumert i større mengder., Spesielt hos barn, slik at barns inntak av sukker alkoholer bør begrenses, også.

Frukt

Ferske frukter gjøre gode alternativer til sukkerholdig snacks når barn ønsker noe søtt. USDA anbefaler en kopp daglig for barn 2-3 år gammel, en og en halv kopper for barn fra fire til 14 og jenter opp til 18, og to kopper for gutter mellom 15 og 18. Selv om frukt inneholder kalorier, de gir også viktig næringsstoffer for voksende organer som vitamin C. Hermetisk frukt kan være pakket i sukkersirup, slik at foreldrene bør lese etikettene nøye.

Flavors

Krydder friske opp mat uten å legge kalorier eller fører til tannproblemer. Muskat og kanel skape en naturlig søt tang og kan bli stenket på brød, frokostblandinger, melkeprodukter og drikker som te, for eksempel. Legge til en liten mengde usøtet kakao til melk, puddinger, frokostblandinger, muffins og pannekaker gir barn en sjokolade smak uten alle de søte. Noen få dråper vaniljesmak eller andre ekstrakter som vørterøl, lønn eller peppermynte kan tilfredsstille en søt craving. Noen selskaper markeds fruktige ekstrakter, samt, for eksempel kirsebær, jordbær, appelsin, banan og kokos.

Hva Foods å unngå på en hypoglycemic Diet

Hypoglykemi, en tilstand som er forbundet med lavt blodsukker kan føre til svimmelhet, svakhet og lav energi. I alvorlige tilfeller eller saker forblir ubehandlet, kan lavt blodsukker føre til forvirring, besvimelse, kramper og død. Hypoglykemi er ofte - men ikke utelukkende - sett hos diabetikere. Å spise små, hyppige måltider og bor klar over symptomene kan avverge et fall i blodsukkeret. Visse matvarer og drikkevarer kan føre til hypoglykemi; unngå dem å holde nivået stabilt.

Alkohol

Alkoholholdige drikker føre blodsukkernivået å falle raskt, spesielt hvis de spises på tom mage. Alkohol kan fortsette å forårsake hypoglykemi i opptil 48 timer.

Sukker

Spist på tom mage, kan sukkerholdig snacks og godteri føre til en rask økning i blodsukkeret fulgt av en stupbratt fall. Sukker gjemmer seg i mange matvarer; lese etikettene. Se etter fruktose, mais sirup eller sukrose.

Aspirin og andre medisiner

Selv om det er ikke mat, er aspirin en ufordøyelig verdt å nevne. I større doser (fire tabletter) kan det påvirke blodsukkeret. Andre legemidler, samt bakterier-bekjempelse sulfas og malaria kinin, kan senke blodsukkeret.

Hvitt brød og enkle karbohydrater

Hvitt brød og andre raffinerte karbohydrater er ikke anbefalt for hypoglycemics. Bedre valg inkluderer hele korn brød og komplekse karbohydrater.

Frites og Chips

Unngå fransk stekte poteter og potetgull. En dårlig ernæring valg for enhver diett, de er spesielt ille for hypoglycemics. Disse potetprodukter kan inneholde trans-fett, men selv forberedt på sunne oljer, kan de forårsake uventede svingninger i blodsukkeret.

Diet Soda

Sukkerfrie brus virke som et godt valg, men bevis tyder på at kunstig søtningsmiddel kan øke sukker cravings og føre til fedme. San Antonio Heart Study indikerte at diett brus drinkers var mer sannsynlig å få vekt enn de som drikker vanlig brus.

Hva er hormonbehandling for menn?

Hormonerstatningsterapi er en medisinsk behandling anvendes for å lindre virkningene av lavt testosteron hos menn. Pasienter som trenger det oppleve en rekke symptomer eller kanskje lider skade eller sykdom som forårsaker lavt naturlig testosteron. Etter å ha sjekket testosteronnivå og utelukker andre forhold, kan leger foreskrive en rekke former for testosteron. Pasienter som lider av visse betingelser bør unngå terapi som den resulterer i en rekke bivirkninger.

Hva er det?

Hormonbehandling er en medisinsk behandlingsregime brukt til å lindre effektene av lavt testosteron produksjon hos menn som de gamle. I menneskelige hanner, begynner produksjonen av testosteron toppene i alderen 18 til 25 og til å avta etter 25 år med en hastighet på om lag to prosent per år. Dette kan føre til en rekke symptomer, inkludert en reduksjon i muskelmasse og bentetthet, tap av energi, redusert libido, og en nedgang i generelle mentale helse og velvære.

For å minske eller reversere disse forholdene og økt livskvalitet, leger har foreskrevet testosteron for å supplere eller erstatte kroppens naturlige produksjon av testosteron.

Symptomer

Noen av symptomene forbundet med testosteronmangel inkluderer lavere libido, konsentrasjonsvansker eller huske, depresjon, tynning hud, erektil dysfunksjon, tretthet, og tap av muskel og økning i kroppsfett. Andre endringer kan omfatte endringer i hvordan kroppen behandler kolesterol, senket antall røde blodceller (mild anemi) og beinskjørhet.

Hvem trenger det?

Menn over 30 som legger merke til noen av de ovennevnte symptomene kan konsultere legen sin om å motta testosteronbehandling. Andre årsaker til testosteronmangel inkluderer testikkelskade eller infeksjon, kjemoterapi, hypofyse eller hypothalamus skader eller traumer, medfødte tilstander som forårsaker hypogonadisme (lav sædkvalitet), nyresvikt, sarkoidose (en sykdom som inflames lunge og orgel vev), og skrumplever av leveren.

Diagnose

Leger foreskrive hormonbehandling etter en medisinsk eksamen, tar en full medisinsk og medisinering historie, og testing av blod-serum nivåer av testosteron. Hvis testosteronnivået er lavt og sammenfaller med redusert libido, vil legen også måle serum prolaktin og nivåer av luteiniserende hormon (for å sjekke for hypofysen dysfunksjon). Hormonterapi indikeres når serumtestosteron er lav og luteiniserende hormon (en forløper til testosteronproduksjonen) er høy.

En lege kan også stille spørsmål om evne til å opprettholde ereksjon, hyppighet av ereksjon (inkludert nattlige ereksjoner), og hyppigheten av seksuell aktivitet, og oppfordrer til å ha seksuell aktivitet.

En lege kan også se etter endringer i kroppssammensetning, muligens inkludert en test av bentetthet.

Behandling

Pasienter som er foreskrevet hormonerstatningsterapi kan motta testosteron via et antall leveringsmetoder, inkludert intramuskulære injeksjoner, transdermale plastre, kremer, sprayer og påføres huden, og oral testosteron tatt som piller. Doser variere avhengig av modus for behandling; typiske injeksjoner, for eksempel, variere fra 50 til 400 mg, hver to eller tre uker.

Kontra

Overflødig testosteron kan forstørre prostata av eldre menn og er ikke anbefalt for menn som lider av prostatakreft eller kan være utsatt for prostatakreft. Som testosteron kan påvirke lever nivåer og blod serum kolesterol, bør pasienten rådføre seg med lege dersom lider av leversykdom, koronar sykdom, brystsmerter, høyt kolesterol eller har hatt hjertesvikt tidligere.

Testosteron kan også påvirke blodsukkeret og diabetikere bør konsultere lege først og overvåke blodsukkeret nøye mens under behandling.

Bivirkninger

Alvorlige bivirkninger ved testosteron inkluderer høyt blodtrykk, reduksjon av gode kolesterolnivåer, gulsott, og hjerte-og leversykdom. De som mottar hormonbehandling kan også oppleve akne, fet hud og ødem (hevelse i føtter og ankler).

Testosteron kan også ytterligere forbedre mannlige egenskaper, dypere stemme og produsere overflødig ansikts-og kroppshår. Også fordi overflødig testosteron kan konvertere til østrogen, menn er i faresonen for gynecomastia (mannlig brystkreft utvidelse). Denne tilstanden er ikke alltid reversible og kan kreve kirurgi for å korrigere.

Tegn og symptomer på for mye testosteron hos kvinner

Kvinner naturlig produsere små mengder av testosteron, og en høy verdi indikerer vanligvis et medisinsk abnormalitet. Høy testosteron kan føre til en rekke fysiologiske, kosmetiske og psykiske forandringer hos kvinner, og kan også føre til alvorlig helserisiko.

Identifikasjon

Testosteron er et naturlig forekommende steroid hormon som eggstokkene og binyrene av kvinner produserer naturlig i svært små mengder. Det fører både anabole (vev-bygget) og androgene (masculinizing) effekter.

Leger foreskrive testosteron for å behandle en rekke medisinske tilstander, de fleste som påvirker menn (hypogonadisme, hormonbehandling), men testosteron er også brukt til å behandle brystkreft hos kvinner, og eksperimenter har blitt utført med testosteron for å behandle pre-og post menopausal endringer i humør, energi, bentetthet og kroppssammensetning.

Årsaker

Den diagnostiske hjemmeside diagnostisere-me.com rapporterer at det endokrine lidelse polycystisk ovariesyndrom (PCOS) er den vanligste årsaken til høyt testosteron hos kvinner. PCOS fører til cyster å danne i eggstokkene, og fem prosent av alle kvinner vil oppleve denne tilstanden i løpet av livet. Høy testosteron hos kvinner kan også skyldes eggstokkreft og sykdommer, skade eller eksterne forhold (for eksempel stress) som forårsaker lavt østrogennivå.

Høy testosteronnivå kan også forekomme hos kvinner som tar anabole steroider for sport eller bodybuilding, og hos pasienter med kjønnsidentitetsforstyrrelse som tar steroider til overgangen fra kvinne til mann.

Virilisering

Testosteron bygger muskler ved binding til androgen reseptorer i muskelceller, hvor det øker frekvensen av nitrogen syntese. Det stimulerer også fett tap og påvirker fordelingen av adipose (fettstoffer) vev i hele kroppen. På grunn av disse effektene, kan kvinner med høye testosteronnivå opplever endringer i sin kroppssammensetning som gjør sine physiques likne de av voksne menn.

Også kvinner med høy testosteron vil sannsynligvis oppleve utviklingen av maskuline egenskaper, som kan inkludere hirsutisme (veksten av overskytende ansikts-og kroppshår), spesielt på brystet og magen. Høye nivåer av testosteron hos kvinner kan også forårsake kviser, fet hud, hann-mønster baldness, økt svette og en dypere stemme.

Seksuell dysfunksjon

Kvinner med høy testosteron kan oppleve en forhøyet libido og deres høye nivåer av testosteron kan også føre til en forstørret klitoris, som kan være irreversible. Høye nivåer av testosteron kan også forstyrre en kvinnes menstruasjonssykluser, selv forårsaker dem til å stoppe helt.

Andre fysiologiske endringer

Overskudd av testosteron viser en sterk tilbøyelighet til å skade leveren, og kan føre til peliosis hepatitt, en alvorlig tilstand hvori blodfylte cyster inne i lever og / eller milt. Drugs.com rapporterer at testosteron kan endre lever nivåer, og føre til at kroppen til å beholde overflødig natrium og vann, noe som gir ytterligere belastning på lever og nyrer.

Kvinner med høye nivåer av testosteron kan oppleve en forverring av eksisterende hjertesykdom, og endringer i blod serum kolesterol som kan føre til hjerte-og karsykdommer, høyt blodtrykk og åreforkalkning. Høye nivåer av testosteron i kvinner med diabetes kan også påvirke blodsukkeret og dermed forstyrre aktiviteten av insulin behandlinger.

Psykologiske endringer

Høye nivåer av testosteron kan føre til psykologiske effekter som spenner fra moodiness, depresjon, aggresjon, irritabilitet og oppstemthet. Også i en studie med tittelen "Kjønnsforskjeller i finansiell risikoaversjon og yrkesvalg påvirkes av testosteron," og publisert i den 24 august 2009 utgaven av Proceedings of National Academy of Sciences, viste forskere ved University of Chicago at kvinner med høyere nivåer av testosteron ta mer risiko og engasjere seg i mer spenningen-søker atferd.