Digidexo.com

polymyalgia rheumatica og trening

Flere Tilstand Symptomer på Polymyalgia rheumatica

Polymyalgia rheumatica er en tilstand som forårsaker betennelse i hele kroppen. Det er en vanlig tilstand som forekommer hos eldre voksne. Det er en uforutsigbar tilstand som kan begynne plutselig og deretter forsvinner etter en viss tid.

Time Frame

Polymyalgia rheumatica kan utvikle seg sakte over tid eller det kan begynne plutselig uten forvarsel. Tilstanden kan vare i flere måneder eller et par år.

Symptomer

De viktigste symptomene på polymyagia rheumatica bære store smerter og stivhet påvirker hofte, lår, skulder, arm og nakkemuskler. Smerte og stivhet kan begynne på den ene side av legemet og senere bevege seg til den andre siden også. Andre symptomer kan være tretthet, slapphet, tretthet, lett feber og anemi.

Betraktninger

Polymyalgia rheumatica generelt påvirker eldre voksne som er ca 70 år eller eldre. Dessuten er det mye mer vanlig i kaukasiske kvinner.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, mellom 10 og 20 prosent av alle personer som utvikler polymyalgia rheumatica har også en tilstand som kalles kjempecellearteritt. Giant celle arteritis kan føre til blindhet, slag og aortaaneurisme.

Behandling

Milde symptomer på polymyalgia rheumatica kan behandles med over-the-counter medisiner som aspirin og ibuprofen. Kortikosteroider medisiner kan også brukes til å behandle polymyalgia rheumatica. Moderat trening kan også hjelpe kontroll symptomer.

Polymyalgia rheumatica Øvelser

Polymyalgia rheumatica lider opplever smerter i nedre rygg, hofter, lår, nakke og skuldre. Smerten er betydelig og kan være forårsaket av betente blodkar. Øvelse for fleksibilitet, kardiovaskulær helse og styrketrening kan hjelpe lindre tilhørende smerter.

Fleksibilitet og Range of Motion

Stretching og range-of-motion øvelser vil hjelpe muskler og ledd fra å bli stiv eller stram, noe som kan øke smerten. En god range-of-motion trening er skulder sirkler. Hold armene til sidene i skulderhøyde. Sirkle dem fremover i små sirkler og deretter bakover. Forsiktig øke sirklene for å bli større til du når ditt behagelig bevegelsesområdet.

En god øvelse for hoftene er hip sirkler. Stå sidelengs ved siden av en vegg og bruke den for balanse. Plasser din høyre hånd på veggen og løfte venstre ben. Bøy venstre kne og sirkel beinet frem ti ganger og deretter bakover 10 ganger. Snu deg rundt og gjøre det samme med høyre ben.

Cardio Exercise

Aerob trening som sykling, turgåing og vannaerobic vil styrke ditt hjerte og lunger, samt bygge muskulær utholdenhet. Personer med polymyalgia rheumatica best vil dra nytte av svømming eller vannaerobic i et varmt basseng, fordi det øker blodsirkulasjonen og myker opp leddene. Ved hjelp av en stasjonær sykkel vil være lettere på leddene enn utendørs sykling. Cardio trening øker blodsirkulasjonen og reduserer stivhet, men for mye kan stamme muskler og faktisk øke din smerte. Rådfør deg med din lege om riktig mengde trening for å gjøre, men vanligvis 30 minutter om dagen er ideelt. Du må kanskje starte sakte og bygge opp. En journal vurdering din smerte nivå etter trening kan også hjelpe deg med å finne ut hvor mye trening er bra for deg.

Styrketrening

Styrketrening bygger styrke og tone i musklene. Trening tre dager i uken vil øke styrke, hvor to dager vil hjelpe deg å opprettholde den styrken du har. Leie en personlig trener som har erfaring trening klienter med polymyalgia rhematica, eller be legen om å foreslå visse øvelser som passer for din tilstand. Akkurat som med aerobic trening, er det viktig å finne den riktige mengden av styrke øvelser for å styrke musklene uten å overtrening dem.

Baksiden utvidelsen er en nybegynner øvelse for å styrke korsryggen. Ligg på magen og plasser hendene bak nakken, interlacing fingrene. Klem abs og setemuskler og løft overkroppen opp fra bakken. Hold nakken rett med ryggraden, slik at du ser på bakken. Senk deg sakte ned til bakken.

Knebøy styrke dine ben og hofter. Stå med føttene skulder bredde hverandre og hendene på hoftene. Lene seg frem og bøy knærne senke kroppen mot gulvet. Ikke gå lavere enn det som er behagelig for deg. Stå opp igjen rett til å fullføre knebøy.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Polymyalgia rheumatica

Polymyalgia rheumatica er en kronisk betennelsessykdom som forårsaker utbredt muskelbetennelse. Selv om tilstanden er vanlig, er noen lider feildiagnostisert. I stedet for å diagnostisere pasienter med polymyalgia rheumatica, noen leger feilaktig utelukke at deres pasienter har leddgikt, fibromyalgi og andre autoimmune sykdommer som fører til kronisk betennelse.

Bruksanvisning

•  En av de avslørende tegn på polymyalgia rheumatica er kroniske smerter i muskler, bein og ledd. Smerte kan være mild eller alvorlig. Faktisk, noen lider håndtere ødeleggende smerte, der de ikke klarer å utføre daglige aktiviteter.

Som de fleste inflammatoriske sykdommer, polymyalgia rheumatica forårsaker tretthet. Lider kan håndtere perioder med ekstrem trøtthet eller kronisk lav-energi.

Fordi denne tilstanden kan noen ganger angripe låret og beinmuskulaturen, kan lider har problemer med å stå eller gå. Svakhet kan også presentere seg selv i ryggmuskulaturen, skulder muskler og knærne.

Ofte lider er diagnostisert med polymyalgia rheumatica etter en rutinemessig blodprøve viste høye nivåer av muskelenzymer. Kronisk betennelse utgivelser muskelenzymer i blodet. En X-ray, kan MR og nevrologisk test bidra til å identifisere polymyalgia og lignende forhold.

I noen tilfeller, polymyalgia rheumatica lider utvikle et tilbakevendende feber.

En utilsiktet vekttap kan være et tegn på polymyalgia rheumatica. Lider kan oppleve en nedgang i vekt minus en endring i trening eller matvaner.

Polymyalgia rheumatica Behandlinger

Når du utvikler polymyalgia rheumatica, kan musklene blir stive og verkende. PMR er en leddgikt lidelse som forårsaker betennelse i vev og ledd. PMR kan oppstå plutselig, og uten forvarsel. Hos de fleste mennesker kan symptomene forsvinner innen ett til to år. I løpet av denne tiden, kan smerten fra tilstanden blir uutholdelig. Heldigvis finnes det måter du kan behandle din tilstand.

NSAIDs

For milde til moderate smerter, bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, kan bidra til å behandle symptomer på smerter og betennelser. NSAIDs kan omfatte medisiner som aspirin eller ibuprofen. NSAIDs er ikke ment å bli tatt som en form for langtidsbehandling. Tar NSAIDs på daglig basis kan føre til alvorlige bivirkninger som for eksempel intestinal blødning, høyt blodtrykk, leversvikt og nyreproblemer.

Kortikosteroider

Kortikosteroider omfatte medisiner som prednison, som er en lav dose kortikosteroid. Symptomer er umiddelbart løst etter å ha tatt et kortikosteroid. Ifølge Mayo Clinic, hvis behandling fra et kortikosteroid ikke løser symptomer, kan du bli lider av en annen tilstand. Det er viktig når du tar coticosteroids, for å følge legens instruksjoner om dosering. Stoppe behandling før avsluttet behandling ditt kan gjøre deg syk.

Diett

Ifølge Mayo Clinic, noen medvirkende årsaker til PMR inkluderer genetikk, miljøfaktorer, og problemer med immunforsvaret. Kosthold kan bidra til å utvikle sterkere bein, samt holde høyt blodtrykk unna. Spise mat som frukt og grønnsaker, hele korn, og protein, men i små porsjoner, kan bidra til å etablere et sterkere immunforsvar i tillegg.

Trening

Etter at du begynner å ta kortikosteroider, vil symptomer på smerte bli redusert. Doing lav innvirkning øvelser som strekker eller svømming kan bidra til å redusere symptomer på smerte. Ifølge Mayo Clinic, stretching bidrar til å holde leddene og musklene smidig. Prøv å gjøre minst 30 minutter med trening om dagen.

Komplikasjoner

Polymyalgi rheumatica kan føre til en komplikasjon som kalles kjempecellearteritt. The Mayo Clinic bemerker at 10 til 20 prosent av personer med polymyalgia rheumatica utvikle kjempecellearteritt. Når du utvikler kjempecellearteritt, kan slimhinnen i blodårene dine blir betent og hoven. Til slutt, kan kjempecellearte føre til alvorlige tilstander som hjerneslag, aortaaneurisme eller synstap.

Polymyalgia rheumatica Treatment

Polymyalgia rheumatica er tilstand karakterisert ved betennelse og utbredte smerter og stivhet i muskler, særlig i musklene i nakke, skuldre, lår, hofter og overarmer. Tilstanden har ingen kjent årsak, og det kan komme plutselig, selv om det ofte går bort av seg selv innen et år eller to. Behandling er fokusert på lindring av symptomer og forbedre den generelle livskvaliteten.

Medisinsk behandling

Den vanligste metode for behandling av polymyalgi rheumatica er gjennom bruk av kortikosteroider såsom prednison, for å kontrollere inflammasjon og smerte. Lindring av symptomene bør komme nesten umiddelbart. I tilfelle at det ikke skjer, så årsaken til smertene er mest sannsynlig ikke polymyalgia rheumatica og må en ny diagnose gjøres.

Når symptomene begynner å avta, vil du redusere dosen av kortikosteroider gradvis til et beløp som er nødvendig for å kontrollere betennelser og smerte, men hvor mye vil bli brukt er forskjellig for hver enkelt. Flertallet av folk som tar kortikosteroider for tilstanden slutte å bruke dem etter to år, og langvarig bruk kan føre til alvorlige bivirkninger, som for eksempel osteoporose, høyt blodtrykk og grå stær.

Utover dette, kan over-the-counter medisiner som ibuprofen og paracetamol brukes til å gi midlertidig lindring for milde symptomer assosiert smerter og betennelser. Disse bør ikke brukes lang sikt fordi overdreven bruk kan føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert indre blødninger, leversvikt, høyt blodtrykk og væskeansamling.

Livsstil Treatment

I tillegg til medisinering, kan regelmessig mosjon bidra til å lindre smerter og få deg til å føle deg bedre i det lange løp. Det kan redusere stress, bedre humør og bidra til å holde av vekten som kan tjente som en bivirkning av bruk av kortikosteroider. De mest effektive øvelsene er lav-effekt øvelser som sykling og svømming, spesielt kombinert med moderat daglig stretching. Hvis du ikke vanligvis trener, diskutere en øvelse plan med legen din. Trening bør innføres gradvis og utført i ca 30 minutter om dagen.

Tilstrekkelig mosjon er mest effektivt når det brukes sammen med et sunt kosthold. Å spise hele korn, frukt, grønnsaker og magert kjøtt og unngå overflødig salt og fet mat er anbefalt å hjelpe avverge vektøkning, tynning bein og høyt blodtrykk. Tilstrekkelige mengder kalsium og vitamin D er anbefalt, gjennom mat eller kosttilskudd, fordi de bidrar med beinhelse.

Til slutt, er å hindre overdreven bruk av musklene rådet. Ta ting sakte, og unngå å løfte tunge gjenstander uten noen form for hjelp.

Polymyalgia rheumatica Pasientinformasjon

Polymyalgia rheumatica Pasientinformasjon


Polymyalgia rheumatica (PMR) er en leddgikt lidelse der leddbetennelse gjør musklene stive og verkende. Det vanligvis påvirker voksne over 50, og gjennomsnittsalderen for diagnose er 70. Symptomene kan utvikle seg gradvis, men i mange tilfeller oppstår de plutselig.

Symptomer

Symptomer på PMR kan omfatte muskelverkende og stivhet, som regel i lår, overarmer, skuldre, nakke og hofter. Du kan også oppleve trøtthet, svakhet, en lavgradig feber, utilsiktet vekttap, ansiktssmerter og anemi. Verkende kan begynne på den ene siden av kroppen din, men trolig vil utvikle seg til begge sider som sykdommen utvikler seg. Symptomene er vanligvis verre når du står opp om morgenen eller etter lange perioder med hvile. Du kan også oppleve smerter i løpet av natten.

Årsaker

PMR resultatene fra en reaksjon fra immunforsvaret som angriper leddene. Ifølge Mayo Clinic, er årsaken ikke kjent. Imidlertid, er det antatt å være forbundet med noen virus, herunder adenovirus (som forårsaker luftveisinfeksjoner), human parvovirus B19 (en infeksjon som vanligvis påvirker barn) og humant parainfluensavirus. Fra 10 prosent til 20 prosent av de som rammes av PMR kan også ha kjempecellearteritt, noe som resulterer i betente og hovne blodårer i templer, nakke og armer.

Diagnose

Symptomer på PMR ligner på mange andre forhold. Derfor vil legen din trenger å utelukke andre problemer å stille en diagnose. Du kan forvente å ta blodprøver for å se etter tegn på betennelse, revmatoid faktor (et immunsystem protein) og blodverdier. Hvis du er diagnostisert med PMR, kan legen prøve å finne ut om du også har kjempecellearteritt.

Behandling

Behandling omfatter vanligvis ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og aspirin. Bruk av disse stoffene lang sikt kan føre til intestinal blødning, høyt blodtrykk, nyreproblemer, væskeretensjon og leverfeil. PMR også kan bli behandlet med kortikosteroider slik som prednison. Langvarig bruk av steroider kan føre til problemer som osteoporose, grå stær, høyt blodtrykk, vektøkning og nedsatt immunsystemets funksjon.

Komplikasjoner

Giant celle arteritis oppstår som oftest i arteriene dine templer, som er skadet av betennelse. Hvis venstre ubehandlet, kan denne alvorlige komplikasjonen føre til synstap eller svakhet i øyemusklene, samt livstruende tilstander som en aortaaneurisme, slag eller skade på andre blodkar.

Livsstil

Regelmessig trening kan bidra til å redusere PMR smerte og kan hindre deg i å få vekt som et resultat av å ta steroider. Lav effekt øvelser som gåing og svømming, sammen med mild strekking, kan hjelpe deg å opprettholde fleksible ledd og muskler. Et sunt kosthold er viktig for å støtte immunforsvaret, samt å forebygge høyt blodtrykk, diabetes og tynning bein.

Polymyalgia rheumatica Diagnose

Polymyalgia rheumatica er aa lidelse som forårsaker alvorlig betennelse i muskel-skjelettsystemet. Smerter og stivhet kan utvikle innenfor hofter, nakke og skuldre. Symptomene dukker opp plutselig. Noen mennesker kan utvikle symptomer over natten. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, polymyalgia rheumatica sjelden rammer mennesker under 50 år, med sykdommen blir mer vanlig i eldre voksne. Før en diagnose kan stilles, vil legen utelukke andre tilstander som etterligner polymyalgia rheumatica, slik som revmatoid artritt.

Sed Rate

Sed rate er en type blodprøve som undersøker senkning av unclotted blod. Blod måles med referanse til hvor raskt sette seg etter blodceller blir plassert i et reagensrør. Ifølge Mayo Clinic, kan en sed sats øke dersom betennelse er til stede. Hva dette betyr, er at blodcellene vil falle raskere enn hva som er normalt. En sed hastigheten alene ikke kan diagnostisere polymyalgia rheumatica, som andre forhold kan føre til betennelse.

RF Antistoff

Den revmatoid faktor er en type test som avgjør om kroppen din er å skape revmatoid faktor antistoffer. Reumatoidfaktorer er kjent som autoantistoffer, eller proteiner som er produsert av immunsystemet til utilsiktet angripe vev i kroppen din som er sunt. RF-testen er et kjennetegn ved diagnose av polymyalgi rheumatica på grunn av det faktum at RF er tilstede i mennesker som lider av autoimmunsykdommer, slik som reumatoid artritt. Personer som lider av polymyalgia rheumatica ikke har RF tilstede i deres system.

Andre tester

Andre blodprøver kan bli pålagt å undersøke blodplater og røde blodceller til stede i blodet ditt. Ifølge Mayo Clinic, hvis du lider av polymyalgia rheumatica, kan blodplatetallet være unormalt høy. Dine røde blodceller vil også være lavere. Mange mennesker som lider av polymyalgia rheumatica er blodfattig som følge av lavt antall røde blodceller.

C-Reactive Test

Leveren produserer en type protein som kalles C-reaktivt protein Disse proteinene hjelpe kroppen din til å bekjempe eventuelle skader eller avverge tegn på infeksjoner. Du må kanskje ta en blodprøve for å påvise tilstedeværelse av disse proteinene. Hvis du har polymyalgia rheumatica, vil C-reaktivt protein nivåer være forhøyet.

Komplikasjoner

Når du har blitt diagnostisert med polymyalgia rheumatica, vil legen begynne å teste deg for kjempecellearteritt. Giant cell areteritis er en komplikasjon av polymyalgia rheumatica. Ifølge Mayo Clinic, vil opp til 20 prosent av personer som lider med polymyalgia rheumatica utvikle kjempecellearteritt. Når du lider av kjempecellearte dine arterielle foringer blir hovne. Giant celle arteritis hovedsakelig påvirker blodårene i tinningene, men arteriene i nakken, overkroppen og armene kan bli rammet. Giant celle arteritis kan til slutt føre til synstap, hjerneslag og en aortaaneurisme.

Alternativ behandling for Polymyalgia rheumatica

Ofte feilidentifisert først som revmatoid artritt, er polymyalgiac rheumatica en dårlig forstått tilstand av betennelse, stivhet og smerter i musklene i kroppen, vanligvis i rygg, nakke og skuldre. Mens vestlig medisin har en tendens til å behandle denne tilstand med steroider, er det flere alternativer som benytter mindre kjemiske metoder.

Bakgrunn

Polymyalgiac rheumatica fått navnet sitt fra det greske ordet for "smerter i mange muskler". Det er en auto-immun sykdom vanligvis påvirker pasienter over 50 år. Det skaper betennelse og smerter i musklene. Den underliggende årsaken er ukjent.

Tradisjonell behandling

Tradisjonell vestlig behandling innebærer injeksjon eller inntak av steroide medisiner for å redusere betennelse. Hvis steroider lykkes i å lindre smerte, indikerer det en adrenal ubalanse i pasienten. Ned sidene til steroidbehandling over tid omfatte tung slitasje på fordøyelsessystemet, spesielt på leveren.

Alternative behandlinger

Ikke-medikamentell behandling forslag til polymyalgia florerer og er avhengig av de spesifikke symptomer.

Forbruket av alkohol er sterkt frarådes. Alkohol skaper flere kjemiske forhold i kroppen som fraråder lindring av inflammasjon ansvarlig for å forårsake den polymyagia smerte.

En endring i kosthold er mest sikkert anbefales. Det er mange "rensing" dietter nevnt i forskning som kan bidra til å avgifte systemet og oppmuntre ditt immunsystem til å begynne å jobbe mer effektivt. Dietter høy i stekt og sukkerholdige matvarer kan påvirke immunforsvaret. Kosttilskudd fra vitamin B-familien er anbefalt til mange pasienter som lider polymyagia samt omega-6 fettsyrer (eller fiskeolje kosttilskudd) som både øker immunforsvaret og har anti-inflammatoriske egenskaper.

Mange problemer i kroppen stammer fra en tilstand av dehydrering. Kroppen består av mer enn 80% vann og konsumere 8 til 10 glass vann hver dag bidrar til å rense systemet for alle slags giftige stoffer, holde organer fungerer og regulere kjernetemperatur.

Akupunktur og kinesisk medisin har en historie med suksess i behandling av alle slags immunologiske og inflammatoriske lidelser. Å se et riktig lisensiert akupunktør eller herbalist kan åpne opp en rekke nye, godt guidet behandlingsstrategier for deg.

Rheumatica Vs. Revmatoid

Rheumatica Vs.  Revmatoid


Polymyalgia rheumatica og revmatoid artritt er inflammatoriske tilstander, ifølge National Institutes of Health (NIH). Mens det er likheter i noen av symptomene, er det betydelige forskjeller i diagnostikk, behandling og varighet av vilkårene.

Årsaker

Som i 2009, har verken tilstand en etablert årsak. Reumatoid artritt, er imidlertid vurdert å være en autoimmun sykdom, noe som betyr at immunsystemet angriper feilaktig kroppen.

Symptomer

Symptomer på begge tilstander er tretthet, anemi, feber og stivhet. Rheumatica vanligvis forårsaker smerter i musklene, mens revmatoid artritt vanligvis forårsaker leddsmerter.

Diagnose

Ifølge NIH, er det ingen spesifikke tester for å diagnostisere rheumatica, og feber av ukjent årsak kan være det eneste symptomet. Diagnose for revmatoid artritt, imidlertid oppnås med et anti-CCP-test (cyklisk peptid citrullinert test).

Rheumatica Treatment

Rheumatica blir behandlet med lave doser av kortikosteroider, slik som prednison.

Revmatoid Artritt

NIH bemerker at revmatoid artritt krever en mangeartet behandling tilnærming som inkluderer medisiner, inkludert reseptbelagte antirheumatoid medisiner, anti-inflammatoriske medisiner, kortikosteroider og Cyclooxygenase-2 (COX-2) hemmere. Andre behandlinger inkluderer fysioterapi og øvelser, samt kirurgi.

Long Term

Rheumatica er en selvbegrensende tilstand som vanligvis løser i løpet av fire år. Revmatoid artritt aldri løser og vanligvis krever behandling for livet.

Årsaker til Polymyalgia

Navnet Polymyalgia - også kjent som Polymyalgia rheumatica (PMR) - kommer fra det greske ordet for muskelsmerter. Denne inflammatorisk sykdom resultater i stive og verkende muskler i nakke, skuldre, overarmer, hofter og lår. Sykdommen rammer personer over en alder av 50. For noen pasienter, utbruddet av polymyalgia symptomene oppstår plutselig.

Genetikk og miljø

Ifølge Mayo Clinic, er de utløser av polymyalgia ikke forstått, men kan skyldes en feil i immunsystemet (som involverer miljømessige og genetiske faktorer).

Aldring

Den naturlige aldringsprosessen bidrar også til utvikling av polymyalgia.

Mulig form for leddgikt

The American College of Rheumatology bemerker også at nye bevis "antyder at PMR er en leddgikt med en spesiell tendens til å involvere skulder- og hofteledd, og bursa (eller sekker) rundt disse leddene."

Viral infeksjon

Ifølge William C. Shiel, Jr., MD, medisinsk skribent for MedicineNet, en teori om polymyalgia involverer samspillet mellom genetiske faktorer og miljø: En persons immunsystem blir stimulert av en virusinfeksjon.

Kreft Link

Dr. Shiel bemerker også at, i sjeldne tilfeller, er kreft knyttet til polymyalgia. Kreften kan føre til en inflammatorisk immunrespons, manifestert som polymyalgia symptomer.

Polymyalgia Hjem Utbedring

Symptomene på polymyalgia kan være nesten uutholdelig. Den inflammatoriske lidelsen er kjent for å forårsake smerter i hele kroppen. Polymyalgia lider erfaring stive muskler og ømme ledd, spesielt om morgenen og etter gjenværende sittende eller stille i lengre perioder. Ofte lider merker en kraftig reduksjon i range-of-bevegelseskapasitet nakke, hofter og skuldre.

Identifikasjon

Ifølge American College of Rheumatology, er polymyalgia en leddgikt syndrom som rammer bare eldre voksne. Median alder for personer som er diagnostisert med sykdommen er 70. Kvinner er mer utsatt for polymyalgia enn menn. Lave doser av kortikosteroider er den vanligste behandlingen for sykdommen og College of Rheumatology rapporterer at behandlingen er vanligvis raskt lykkes i å lindre symptomene på polymyalgia. I tillegg kan pasientene gjøre ting hjemme for å hjelpe lindre smerten.

Diett

The Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning anbefaler en diett rik på frisk frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk og korn for å hjelpe lindre symptomene på polymyalgia. Stiftelsen foreslår også pasienter begrense forbruket av salt, sukker og alkohol. Og bestemte matvarer har den naturlige evne til å bekjempe betennelser.

Laks er rik på anti-inflammatoriske fettstoffer som kalles omega-3 fettsyrer. Disse fett naturligvis bidra til å kontrollere inflammasjon i ledd og muskler. Noen andre typer fisk, som for eksempel tunfisk, sardiner og sild, også bære omega-3 fettsyrer.

Salater og olivenolje kan også bidra til å redusere betennelser og lindre smerte. Kirsebær, blåbær og gurkemeie, en vanlig ingrediens i karri pulver, er noen andre matvarer som er sagt å hjelpe kontroll betennelse. Sikre inntak av matvarer med anti-inflammatorisk egenskaper kan bidra til symptomer på polymyalgia.

Trening

The Mayo Foundation anbefaler å trene regelmessig for å holde musklene spennes og løs. Lav effekt øvelser som gåing og svømming kan bidra til å holde musklene fra stivne og forårsaker ubehag. Stretching er en viktig faktor i kampen for å holde fra varig ømme og stive muskler.

The Cedars-Sinai Medical Group råder pasienter til å starte forsiktig hvis de ikke er vant til å trene og å oppsøke lege før du starter en ny øvelse diett.

Over-the-counter medisiner

Ifølge South Florida Sun Sentinel spaltist Dr. Paul Donohue MD, hvis symptomene på polymyalgia er milde de kan bli vellykket behandlet med over-the-counter medisiner. I en juli 2009 artikkel, foreslo Donohue bruker aspirin, ibuprofen eller naproxen, som alle har anti-inflammatorisk egenskaper.

The Mayo Foundation understreker at pasienter bør tempoet seg selv og prøve å unngå å belaste såre muskler ved å bruke forsiktighet når løfte eller bære tunge eller store gjenstander. Også pasienter skal rotere enkle oppgaver med vanskelige for ikke å overarbeid slitne muskler. Lider bør gjøre daglige oppgaver så enkelt som mulig.

Diagnosen polymyalgia trenger ikke å bety unødig smerte og lidelse. Pasienter har makt til å holde sine symptomer under kontroll.

Polymyalgia Cures

Polymyalgia rheumatica eller polymyalgia, der pasienter klager over stivhet og smerte i sine hofter, skuldre og nakke på grunn av betente muskler, kan behandles med umiddelbar rettsmidler og medisiner som involverer steroide og ikke-steroide medisiner. For langsiktige effektene bør imidlertid denne medisinen være kombinert med en grundig behandling varig måneder, kanskje år.

Steroide medisiner

For alvorlige tilfeller av vesentlig intens smerte og uro av legemet på grunn av polymyalgi, blir pasientene spurt om å ta små doser av en hvilken som helst medikamentinneholdende glukokortikoid steroider, som for eksempel prednisolon. Disse sterke legemidler er kjent for å hjelpe til med reduksjon av muskelbetennelse, kaster opp positive resultater i løpet av kort tid. Du kan kreve å bruke kortikosteroider for en så kort periode som et halvt år til så lenge en periode som et par år. Noen alvorlige pasienter med polymyalgia er også kjent for å kreve steroidbehandling for mye lenger enn det. Når forbedring setter inn, bør styrken og frekvensen av steroid inntak bli redusert med den praktiserende lege. Dette blir avgjørende for å redusere sjansene for steroid bivirkninger som kan inkludere gevinst på vekt, høyt blodtrykk, diabetes, immun undertrykkelse der du blir lett utsatt for infeksjoner, grå stær, grønn stær, avrunding av ansiktet, osteoporose og søvnløshet. Men før å kutte ned på dosen av inntak av steroider for polymyalgia kur, er det avgjørende å søke medisinsk råd fra en profesjonell, da dette kan gjøre tilstanden ta en tur til det verre på enkelte punkter av behandlingsprosedyren.

Steroide medisiner

Av de to gruppene av legemidler som brukes i behandling av polymyalgia, er den steroide variasjon mer vanlig. Brukes til behandling av pasienter med ikke-så-alvorlige tilfeller av polymyalgia klager, innebærer denne metoden administrering av ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs som ibuprofen eller acetylsalisylsyre, eller en hvilken som helst apotek erstatning tilgjengelig med en resept fra lege. Disse stoffene er kjent for å få ned smerten betraktelig. Disse også lindre stivhet i berørte deler av kroppen og gi komfort. Selv NSAIDs er ikke så kraftig som steroider, disse likevel bør tas med litt mat, fordi de har kapasitet og tendens til å føre til blødninger og sår, og kan resultere i en urolig mage. Med NSAIDs, bør doseringen gradvis senkes til den når den minst nødvendig for kontinuerlig helse for å regulere polymyalgia tilstand og unngå tilbakefall. Dette kan gjøres med konstant råd fra en medisinsk faglig.

Generelle tiltak

Som for noen sykdom, med polymyalgia også, leger råder pasienter til å utføre regelmessige kroppslige øvelser og vedlikeholde generell fitness. Dette, sammen med en balansert næringsrik diett og riktig restitusjon, vil bidra til å styrke svake muskler og bein, gi bedre immunitet, og forebygge vektøkning.

Hva er en ESR Blood Test?

Hva er en ESR Blood Test?


Senkning (SR) er også kalt Sed Rate senkningsreaksjon. Det er en enkel test benyttet for å bestemme hvor mye inflammasjon er i kroppen, men det kan ikke diagnostisere den spesifikke tilstand som forårsaker betennelse.

Hvordan ESR Blood Test Works

Betennelse endrer proteiner i røde blodlegemer slik at de bindes til hverandre i klumper, noe som gjør dem tettere enn normale røde blodceller. En ESR test bare bemerker hastigheten som blodlegemer synker til bunnen av et reagensglass. Jo raskere blodcellene faller, er det mer betennelse i kroppen din.

Primære Anvendelser av ESR Test

ESR testene er oftest brukt til å diagnostisere revmatoid artritt, polymyalgia rheumatica og kjempecellearteritt (GCA). Revmatoid artritt forårsaker betennelse i slimhinnen i leddene, noe som resulterer i smerte, leddskader og noen ganger misdannelse. Polymyalgia rheumatica er en inflammatorisk lidelse som forårsaker stivhet og smerte vanligvis i skuldre, nakke, overarmer, hofter og lår; kjempecellearteritt (GCA) refererer til betennelse i den arterielle slimhinnen og forårsaker hodepine, kjeve smerter og tåkesyn.

Økt ESR

Økt ESR har mange årsaker, inkludert graviditet, menstruasjon, infeksjon eller anemi. Mange sykdommer som nyresykdom, syfilis, tuberkulose, skjoldbrusk sykdom og lupus også forårsake ESR priser til å være høyere enn gjennomsnittet. I tillegg kan enkelte medisiner som p-piller, vitamin A, dekstran og metyldopa (Aldomet) forårsaker ESR avlesninger som er høyere enn normalt.

Svært høy ESR

I tillegg til polymyalgia rheumatica, gigantiske celle arteritis og revmatoid artritt, andre vanlige årsaker til en svært høy ESR omfatter nekrotiserende vaskulitt (betennelse i blodkarene) og makroglobulinemi primær (kreft av B-lymfocytter, en type hvite blodlegemer).

Low ESR

Selv om en lav ESR er vanligvis ikke en grunn til bekymring, er det verdt å merke seg at lever-eller nyresykdom, hjertesvikt og noen protein unormalt samt sigdcelleanemi eller forhold som føre til en økning i enten røde eller hvite blodceller kan forårsake lavere enn normalt ESR resultat. Medisiner som aspirin, kortison og kinin kan også resultere i en lavere ESR.

Diskuter din ESR testresultater med en Doctor

Fordi det er så mange forhold som kan påvirke en ESR test, er det viktig å diskutere resultatene med en kvalifisert lege som er klar over alle dine medisinske tilstander og medisiner du tar. Den ESR blodprøve er ansett som en screeningstest, og kan ikke brukes til å diagnostisere enhver tilstand. Det er imidlertid nyttig for screening for visse inflammatoriske tilstander, eller i å overvåke fremdriften.

Inflammatorisk smerte Informasjon

Inflammatorisk smerte Informasjon


Inflammatorisk smerte er resultatet når immunsystemet utgivelser hvite blodceller og kjemikalier for å bekjempe fremmedlegemer som virus og bakterier. Betennelse bringer med seg varme, rødhet, hevelse og smerte. Det kan også omfatte tretthet, feber og frysninger, tap av appetitt og muskelsmerter. Noen ganger betennelse kan skyldes autoimmune tilstander, der immunsystemet skader friskt vev. Betennelse kan føre til smerter i noen del av kroppen din.

Leddgikt

Revmatoid artritt er en autoimmun tilstand som resulterer i hovne og vonde ledd. Den kronisk betennelse i leddene kan skade brusk i leddene. Skulder senebetennelse eller bursitt kan være forårsaket av en leddgikt betennelse i sener eller bursa (demping mellom bevegelige bein). Giktisk leddgikt er betennelse forårsaket av et overskudd av urinsyre og rammer oftest felles av stortåen. Polymyalgia rheumatica rammer hovedsakelig øvre armer, skuldre, nakke, hofter og lår, noe som resulterer i muskelsmerter og stivhet.

Hjertesykdom og slag

Betennelse kan føre til åreforkalkning, oppbygging av fettavleiringer i slimhinnen i blodårene dine. Ifølge American Heart Association, er c-reaktivt protein (CRP) et protein i blodet som øker når du har systemisk inflammasjon. Høye nivåer av CRP kan forutsi risikoen for hjerte-og karsykdommer og hjerneslag.

Fordøyelsessystemet

Kronisk betennelse ofte kan påvirke fordøyelsessystemet. Tegn på betennelse i dette området kan inkludere hyppig diaré eller obstipasjon, oppblåsthet, gass og smerte, halsbrann og sure oppstøt. Visse matvarer kan føre til betennelse, som safflower, mais, solsikke, peanøtt og soya oljer, og raffinert sukker. Folk som spiser høy-karbohydrat, lav-protein dietter oftere oppleve tarmbetennelse.

Miljø

Kjemikalier kan trigge immunforsvaret og føre til betennelse. For eksempel vanlige kjemikalier du kan bli utsatt for hver dag inkluderer latex, lim, syntetiske fibre, plast, lim, rengjøringsmidler og luftrensere. I tillegg, pesticider, tungmetaller (som bly og kvikksølv) og forurensning kan bidra. En vanlig følge av eksponering for disse kjemikaliene er en smertefull hodepine.

Psykologisk stress

Psykologisk stress resulterer i frigjøring av kortisol, et stresshormon, og kortisol har en effekt på immunsystemet. Eksempler på dette er et astmaanfall at resultatene fra en følelsesmessig sjokk, et hudutslett som er forårsaket av stress (elveblest) og smertefulle tarm problemer som oppstår når du er nervøs eller stresset.

Menopause

Overgangsalder kan føre til betennelse på grunn av endringer i hormonnivåene. Menopause, og disse skiftende hormoner kan bidra til en økning i vekt, noe som også kan initiere betennelse. Overflødig fett cellene skape cytokiner (proteiner som regulerer betennelse) og CRP.

Behandling

Behandling for inflammatoriske ledd eller muskelsmerter omfatter vanligvis ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, aspirin eller naproxen. I noen tilfeller kortikosteroider, kan for eksempel prednison være foreskrevet. Andre medisiner som hemmer immunforsvaret inkluderer sulfasalazin, cyklofosfamid, metotreksat, leflunomid, anti-TNF (tumor nekrose faktor) medisiner og mykofenolat.

Årsakene til Temporal arteritt

Ifølge Mayo Clinic, gigantiske celle arteritis (også kalt temporal eller kranie artritt) er en betennelse i slimhinnen i blodårene dine. Det utvikler oftest i hodet, spesielt i timelige arteriene som splittet av fra en blodåre i nakken kalles halspulsåren. Kortikosteroid medisiner vanligvis tilbyr rask lindring av symptomer, og i tid, er sannsynlig fullstendig gjenoppretting.

Effekter

Blodårene dine er bøyelige rør med plumpe, elastiske vegger. Oksygenrikt blod kommer ut hjertet ditt gjennom kroppens hovedpulsåren, aorta. Aorta deretter deler seg i mindre arterier som sender blod gjennom hele kroppen.

The National Institute of Health (NIH) sier timelige, gigantiske celle og kranie arteritis utvikle seg når en eller flere blodårene blir betent og hoven. Hevelse er mest sannsynlig skje i timelige arteriene, som strekker seg fra fronten av ørene opp i hodebunnen. Noen ganger bare en del av en arterie er påvirket av hevelse.

Årsaker

Det er ikke kjent nøyaktig hva som forårsaker betennelse i timelige arteriene. NIH sier det kan være i det minste delvis på grunn av en defekt immunforsvar (hvor kroppen reagerer tilsynelatende skadelige fremmede substanser).

Temporal arteritt kan også oppstå under eller etter en diagnose av polymyalgia rheumatica (en betennelsessykdom som forårsaker smerter og stivhet i hofte eller skulderområdet). The Mayo Clinic sier om lag 50 prosent av personer med temporal arteritt også lider av polymyalgia rheumatica.

Risikofaktorer

Temporal arteritt nesten utelukkende rammer personer over 50 år (gjennomsnittlig debutalder er 70). The Mayo Clinic sier at kvinner er opp til tre ganger mer sannsynlig å utvikle temporal arteritis enn menn.

Temporal arteritt har vært knyttet til alvorlige infeksjoner og store doser antibiotika. NIH sier noen bevis tyder på conidition er arvelig.

Symptomer

De mest utbredte symptomer på temporal arteritis er kronisk og alvorlig hode smerter og ømhet i begge tinningene. Andre mulige tegn er kjevesmerter, feber, vekttap og tåkesyn eller dobbeltsyn.

Komplikasjoner av temporal arteritis kan inkludere blindhet og, i sjeldne tilfelle, hjerneslag.

Behandling

Umiddelbar behandling av temporal arteritt er nødvendig for å hindre permanent synstap. Den primære middel er en høy dose av et kortikosteroid medikament slik som prednison. Selv om symptomene dine kan løfte i noen dager, kan det hende du må ta medisiner i minst ett eller to år.

The Mayo Clinic sier en liten studie har vist at azatioprin (Imuran) kan være nyttig i behandling av gigantiske celle arteritis når det brukes sammen med mindre doser av prednison. Imidlertid er større studier er nødvendig for å bekrefte disse funnene.

NIH sier folk flest til slutt bli helt frisk fra temporal arteritt, men sykdommen kan komme tilbake en gang i fremtiden punkt.

Årsaker til sår hodebunn

Årsaker til sår hodebunn


Sårhet i hodebunnen kan være forårsaket av en rekke tilstander og sykdommer. En enkel spenningshodepine kan gjøre hodebunnen føles ubehagelig. Av og til, en sopp som ringorm eller parasitter som hodelus føre til at hodebunnen til å bli sår. Sjelden, er hodebunnen sårhet forårsaket av kroniske tilstander, sykdommer eller autoimmune sykdommer.

Muskelkontraksjon Hodepine

Muskelkontraksjon hodepine er forårsaket av stress og spenning. Kronisk hodepine på grunn av muskel sammentrekning kan føre til hodebunnen for å føle sår, selv til det punktet hvor det gjør vondt å gre eller børste ens hår. Muskelkontraksjon hodepine avtar vanligvis etter pasientenes stress er lette.

Tinea capitis (Ringorm)

Tinea capitis er en smittsom soppinfeksjon ofte kalles ringorm i hodebunnen. Personer med mindre hodebunnen skader, dårlig hygiene eller konstant våte scalps er i faresonen for å pådra denne infeksjonen. Symptomer kan inkludere bare flekker; kløe, pussfylte sår; betente lesjoner; og små, sorte prikker. Leger bruker anti-fungal medisiner til å behandle ringorm.

Hodelus

Hodelus er vingeløse parasitter som lever i håret og mate ut av små mengder av vertens blod. Lus bitt kan forårsake kløe og hodebunn sårhet. Hodelus er mest vanlig blant barn 3 til 12 år gamle. Symptomer inkluderer skrape; humper og sår på hode og nakke; og lus egg festet til håret. Over-the-counter, rids lus-drapet sjampo i hodebunnen av disse smertefulle parasitter.

Giant Cell arteritt

Denne tilstanden, relatert til polymyalgia rheumatica, fører til betente blodårer i hodebunnen, hode og nakke. Denne betennelsen fører til hevelse og ømhet på grunn av overdimensjonerte celler blokkerer de tynne blodårene i overkroppen, spesielt arteriene i tempelområdet på hver side av hodet. Bortsett fra sårhet, symptomer er tretthet, feber og dårlig matlyst. Leger bruker ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner og kortikosteroid medisin for å behandle kjempecellearteritt.

Pemfigus

Pemfigus er et paraplybegrep for en gruppe av autoimmune sykdommer som forårsaker smertefulle blemmer i hodebunnen, hud og slimhinner. Pemphigus forårsaker hudceller for å skille fra hverandre og fluid fyller de atskilte områder for å gjøre blemmer. Det finnes flere typer av denne sykdommen, hver med sine egne symptomer og diagnose. Leger bruker immundempende og antibiotika for å behandle pemfigus.

Lupus

Kutan lupus erythematosus er en form for lupus begrenset til betennelse i hud og hodebunn. Symptomet oftest observert er en hevet, avrundet, smertefulle utslett i hodebunnen, ansiktet og halsen. Andre lupus symptomer inkluderer verkende, hovne ledd; sår; anemi; og langvarig feber. Forskere er ikke sikker på hva som forårsaker lupus, men de vet at det innebærer en kombinasjon av arvelig trekk, miljø og hormoner. Leger behandle lupus med anti-inflammatoriske medisiner.

Psoriasis

Psoriasis er en kronisk hudsykdom som fører til flekker av betent, kløende eller sår hud dekket med sølvfargede skjell. Psoriasis oppstår ofte i hodebunnen, knær og albuer, men det kan oppstå hvor som helst på kroppen. Leger behandler psoriasis med aktuell krem, lysterapi og systemaimmunterapi medisiner.

Andre forhold som har Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi er en tilstand preget av hele kroppen smerter og tretthet. Spesifikke ømme punkter på kroppen er spesielt smertefullt, og personer med fibromyalgi kan ha smerter i muskler, sener og leddbånd. I tillegg lider fibromyalgi ofte lider av søvnproblemer. Det er andre forhold som fører til symptomkombinasjoner veldig likt fibromyalgi, som ofte kompliserer diagnosen.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en type leddgikt som resulterer i betennelse i leddene. Denne tilstand forårsaker skade på leddene. Symptomer på revmatoid artritt inkluderer leddsmerter, ømme ledd, leddstivhet, tretthet og feber. Smerten og trøtthet forbundet med reumatoid artritt er svært lik den smerte og tretthet forårsaket av fibromyalgi.

Lupus

Lupus er en tilstand som kan påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert ledd, nyrer, lunger, hjerte, blodceller og huden. Lupus symptomer varierer mye blant personer med tilstanden. Også symptomer på lupus kan blusse opp og deretter gå inn i remisjon for en tid. Mulige symptomer er leddsmerter, tretthet, feber, ansikts utslett, munnsår, hudlesjoner, brystsmerter, kortpustethet, hukommelsestap og depresjon. Lupus er vanskelig å diagnostisere og kan feilaktig diagnostisert som fibromyalgi i noen mennesker.

Skjoldbrusk forhold

Skjoldbrusk forhold kan gi symptomer som ligner på de som er forbundet med fibromyalgi. Symptomer på hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel, omfatter muskelsvakhet, tretthet, søvnproblemer, varmefølsomhet, angst, rask puls og vekttap. Symptomer på hypotyreose, eller under aktiv skjoldbrusk, inkluderer muskelsmerter, muskelømhet, svakhet, kald følsomhet og tretthet.

Polymyalgia rheumatica

Polymyalgia rheumatica er svært lik fibromyalgi. Det fører til betennelse som fører til verkende og stive muskler i hofter, lår, armer og nakke. Andre symptomer på polymyalgia rheumatica er tretthet, svakhet, feber, anemi og vekttap. Blodprøver brukes til å lete etter markører som kan indikere polymyalgia rheumatica.

Multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår når kroppens eget immunsystem angriper den ytre tildekning av forskjellige nerver i hele kroppen. Denne skaden hindrer forsvarlig kommunikasjon mellom nerver og hjernen og over tid kan ødelegge nervene helt. Symptomer på multippel sklerose kan omfatte muskelsvakhet, lem nummenhet, synshemning, prikking i huden, smerter i kroppen, svimmelhet, tremor og tretthet. Multippel sklerose er ofte vanskelig å diagnostisere fordi symptomene kommer og går sporadisk. Det er ingen spesifikk test for å diagnostisere multippel sklerose; Dermed er det fullt mulig at multippel sklerose kan bli feildiagnostisert som fibromyalgi i noen tilfeller.

Artrose

Artrose er den vanligste typen leddgikt. Artrose forårsaker leddbrusk å bli ødelagt over tid, noe som resulterer i alvorlige leddsmerter. Denne tilstanden vanligvis påvirker ryggraden, knær, hofter og hender. Andre symptomer på slitasjegikt inkluderer felles ømhet, stivhet, hevelse og utvikling av bein spurs. Tester er tilgjengelige for å diagnostisere slitasjegikt; imidlertid ofte skikkelig prøving ikke gjøres med mindre forespurt av en pasient. Således kan noen ganger bli osteoartritt misdiagnosed som fibromyalgi.

Anti-Inflammatory vs inflammatoriske matvarer

Anti-Inflammatory vs inflammatoriske matvarer


Førtiseks millioner amerikanere --- Det er én av seks personer --- lever i USA i dag har leddgikt eller en leddgikt-relaterte tilstand. Og for mange av disse menneskene, er betennelse den mest smertefulle delen av deres tilstand. Velge riktig mat --- og unngå feil de --- kan gå en lang vei mot å kontrollere betennelser og tilhørende smerter.

Fakta

Betennelse i kroppen oppstår når de hvite blodcellene gå til kamp mot et fremmedelement i kroppen. I de fleste tilfeller er dette ikke en dårlig ting; våre hvite cellene bidra til å beskytte kroppen vår mot virus og bakterier som kan forårsake alvorlig sykdom, og betennelsen er bare en bivirkning.

For folk som har visse helsemessige forhold skjønt --- inkludert revmatoid artritt, senebetennelse, bursitt, gikt eller polymyalgia rheumatica --- kroppens hvite blodlegemer angriper normalt, sunt vev i kroppen som om det er et fremmedelement, forårsaker rødhet, hevelse, smerte og stivhet, spesielt i leddene. Langsiktig betennelse kan føre til permanent reduksjon i felles funksjon.

Inflammatoriske matvarer

Noen matvarer ser ut til å øke betennelse, noe som betyr at folk som lider av betennelse-relaterte smerter bør unngå dem eller spise dem i moderasjon.

Omega-6 fettsyrer, som finnes i mais, solsikke, safflower, soyabønner og bomullsfrø olje, kan gjøre betennelse-forårsaker cyklooksygenase-2 enzymer --- også kjent som COX-2 enzymer --- mer aktive i kroppen din, økende smerte nivåer . Disse fettsyrene er vanlig i stekt mat, snacks, margarin, eggeplommer og kjøtt, så spiser for mange av disse matvarene kan gjøre betennelse mer sannsynlig.

Nightshade grønnsaker, inkludert poteter, tomater og auberginer, kan øke betennelse i noen mennesker på grunn av deres høye solanine innhold, selv om medisinske studier har ikke kunnet bekrefte dette.

Matvarer med høyt sukkerinnhold er også assosiert med betennelse.

Anti-inflammatoriske matvarer

En av de beste anti-inflammatorisk mat kilder kommer fra omega-3 fettsyrer. I motsetning til omega-6 fettsyrer, som synes å fremme betennelse, omega-3 fettsyrer har en kraftig anti-inflammatorisk effekt. Den beste kilden til omega-3 fettsyrer er fet fisk, inkludert laks, tunfisk og makrell. Omega-3 fettsyrer finnes også i valnøtter, linfrø og rapsolje.

Fiber kan også bidra til å redusere betennelse. Forskere ved Tysklands Federal Research Center for ernæring fant at personer som økte sin fiber inntaket til åtte porsjoner om dagen reduserte en av indikatorene på betennelse blod med om lag en tredjedel.

En forbindelse i olivenolje kalles oleocanthal kan også bidra til å redusere betennelser og smerte på samme måte som vanlige leddgikt medisiner gjøre: ved å bremse ned kroppens produksjon av betennelsesfremkallende COX-1 og COX-2 enzymer.

Forskning fra Harvard School of Public Health viste at jordbær senket blod indikatorer for betennelse med 14 prosent når testpersonene forbrukes 16 eller mer av bær hver uke.

Temperatur

Temperaturen der du koker maten kan også påvirke sin betennelse potensial. En studie ved Mount Sinai School of Medicine i New York fant at når visse matvarer ble tilberedt ved svært høye temperaturer, de tendens til å produsere betennelsesfremkallende stoffer i kroppen. Kjøtt og proteiner var de største synderne, så minimere antall grillet, stekt og varmes i mikrobølgeovn kjøtt du spiser.

Betraktninger

De fleste mennesker trenger medisiner for å kontrollere kronisk betennelse og kan ikke administrere deres ubehag med bare kosthold.

Du bør alltid sjekke med din revmatolog eller lege før du tar noen diett plan.

Hva Test er gitt til Diagnoise Fibromyalgi?

Fibromyalgi er en smertefull tilstand som er vanskelig å diagnostisere. Det involverer smerte i fire kvadranter av kroppen som skal være tilstede i minst tre måneder. Smerten kan generelt bli funnet i 11 av 18 bestemte steder av kroppen. Smerten er uforklarlige av andre årsaker.

Testing for Tilstand

Ved testing for tilstanden, leger generelt må utelukke forhold for å nå en konklusjon av fibromyalgi. I første omgang er blodprøver gitt for å utelukke lignende smertefulle tilstander. Blodprøver er gjort for hypothyrodism, infeksjoner, polymyalgia, rheumatica, revmatoid artritt og lupus.

Ytterligere Testing

Hvis alle blodprøvene kommer tilbake negativ, kan en lege bestille ytterligere laboratorieprøver eller bildetester. Disse imaging tester, som MRI, ikke anses å være svært pålitelig i diagnostisering og brukes sekundært av den grunn.

Behandling

Det er ofte vanskelig å finne en lege for å behandle fibromyalgi på grunn av vanskeligheten i diagnosen. I mange år ble det behandlet som en psykologisk tilstand, men er nå sett mer som en nevrologisk tilstand. Det har vært de siste medisinering utvikling som ser ut til å hjelpe pasienter takle smertene, men på grunn av problemer med å finne en lege å behandle for tilstanden, må pasienten være meget utholdende søker behandling.

Tvetydighet

Pasientene må være klar til å håndtere en stor mengde tvetydighet som de venter diagnose. Siden denne tilstanden er diagnostisert ved elimineringsprosess, kan det ta mye tid å få svar som er nødvendig. Lider må være proaktive i å søke behandling, men må også være tålmodig, så mange prøver som måtte gjøres.

Support

Familier og venner av pasientene må være støttende, ikke bare som de venter diagnose, men også når tilstanden er dignosed for enkelte. Fibromyalgi er en tilstand av pågående smerte som kan gjøre bevegelsen vanskelig. Snakke med andre pasienter og ha støttende venner og familie kan hjelpe pasienten å takle tilstanden.

Hva er bivirkningene av Pravastatin?

Pravastatin er et statin narkotika som fungerer i kroppen din for å redusere fettstoffer, deriblant kolesterol og triglyserider. Brukes i forbindelse med kosthold og mosjon, kan det redusere risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. Mens den kolesterolsenkende fordeler er klart, er pravastatin ikke uten risiko for bivirkninger.

Muskel- og bivirkninger

Sjelden har statin narkotika som Pravastatin vært knyttet til alvorlig rhabdomyolisis og myopati. Disse forholdene bidrar til økte nivåer av kreatin kinase, proteinuri, myoglobinuri og nyresvikt. Ytterligere variable som alder, nedsatt lever- eller nyrefunksjon, hypotyreose, diabetes, alkoholisme, liten kropp og kvinnelige kjønn øker risikoen for å utvikle disse bivirkningene. Hvis du merker ømhet, muskelsmerter eller svakhet, bør du kontakte legen din, da disse kan være et tegn på alvorlige muskel bivirkninger.

Store målorganer

Gastrointestinale bivirkninger er vanligst rapporterte og inkluderer magesmerter, oppblåsthet, diaré, forstoppelse, kvalme / oppkast og økt halsbrann. Sjeldne tilfeller av pankreatitt og anoreksi er også rapportert.
Levereffekter, inkludert hepatitt, fett endringer i leveren, skrumplever, fulminant levernekrose og kolestatisk gulsott, er rapportert. I tillegg har noen pasienter opplever pågående heving i sine leverfunksjonstester.
Nyre effekter myoglobinuri og nyresvikt som følge av rabdomyolyse.
Pravastatin kan øke risikoen for progressive grå stær og / eller opthalmoplegia.

Systemiske effekter

Hemotological bivirkninger er trombocytopeni, hemolytisk anemi, leukopeni og TTP (trombocytopenisk purpura).
Nervesystemet kan påvirkes. Bivirkninger som hodepine, tretthet og svimmelhet er rapportert. Hjernenerve dysfunksjon, svimmelhet, tretthet, skjelving, hukommelsestap, perifer nerve parese, perifer nevropati, parestesier og en nedgang i kognitive evner har også blitt rapportert.
Det endokrine systemet kan bli påvirket som skjoldbrusk unormalt, gynekomasti, hypospermi og sur maltasemangel har blitt rapportert.
Immunforsvar kan bli påvirket. Polymyalgia rheumatica, vaskulitt, forhøyet ESR, positiv ANA og en lupus-lignende syndrom har alle blitt rapportert.

Andre effekter

Pravastatin effekt på huden inkluderer utslett, bulløse erytematøse lesjoner, erythema multiforme, toksisk epidermal nekrolyse, Stevens-Johnson syndrom, purpura, foto og alopecia.
Hypersensitive reaksjoner er sjeldne, men flere har blitt rapportert (som urticaria, anafylaksi, angioødem, feber, sykdomsfølelse, frysninger og dyspné).
Andre bivirkninger er søvnløshet, angst, nedsatt libido, erektil dysfunksjon, impotens, depresjon, selvmordstanker, paranoia, vrangforestillinger, mareritt og uro.

Betraktninger

Bare du og din lege kan avgjøre om pravastatin er riktig for deg. Sørg for å fortelle legen din om eventuelle allergier du har og alle medisiner som du tar (inkludert over-the-counter, resept, urte kosttilskudd og vitaminer) for å unngå en potensielt farlig interaksjon eller uønskede pravastatin effekter. Også snakke med legen din om din alkoholforbruk. Mens du tar denne medisinen, bør du følge en lav-fett, lav-kolesterol diett.

Tillegg

I september 2008, USA Food and Drug Administration annonsert at bruk av statin medisiner (som pravastatin) ikke utgjør en økt risiko for amyotrofisk lateral sklerose, best kjent som "Lou Gehrig sykdom." Effektene av statiner var studier i mer enn 40 langsiktige kliniske studier som viste ingen økt forekomst av sykdommen sammenlignet med pasienter som fikk placebo.