Digidexo.com

hudkreft spredning symptomer

Hudkreft Melanom Symptomer

Melanom er en type hudkreft som oppstår i cellene i det ytre hudlaget som produserer pigment (melanin). De fleste melanomer vokse fra føflekker på overflaten av huden, og symptomer på melanom inkluderer endringer eller nye føflekker som utvikler plutselig og ser annerledes ut fra de vanlige føflekker som du har. Vurdere denne informasjonen fra American Cancer Society og Mayo Clinic om symptomene på melanom.

Asymmetri

En føflekk på huden din som ikke har samsvarende sider er et symptom på melanom samt andre typer hudkreft.

Uregelmessig Border

Føflekker på huden din som har uregelmessig grenser, for eksempel fillete eller humpete sider og uskarpe kanter, er et tegn på melanom.

Fargerike

Melanom hudkreft kan inneholde flere farger, inkludert nyanser av brunt, rødt, lilla, blå og svart; melanomer sjelden matche din hudfarge.

Stor Størrelse

Hudkreft slik som melanom er vanligvis på minst en kvart tomme i diameter, og kan vokse større i løpet av kort tid.

Nye Vekster

Nye vekster som vises på huden din, spesielt nye føflekker som ikke stemmer overens med andre føflekker, er et symptom på melanom.

Endre Moles

Føflekker eller små flekker i huden din som forandrer, spesielt i form eller farge, er et symptom på melanom som krever rask medisinsk evaluering.

Slow Healing

En sår på huden din som helbreder sakte eller blir verre, kan faktisk være melanom, og krever evaluering av en hudlege eller generell lege.

Mens Health Problems

Mens Health Problems


Menns helseproblemer kan være unik for sitt kjønn, slik som erektil dysfunksjon, prostata og testikkelkreft, og de som også slår kvinner, men påvirker menn mer, for eksempel hjertesykdom, hjerneslag, lungekreft, ulykker og selvmord. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kvinner i gjennomsnitt overleve menn av cirka fem år. Den gjennomsnittlige levealder for en mann i USA i 2003 var 74,8 år.

Hjertesykdom og slag

Hjertesykdom er den hyppigste dødsårsaken hos mennesker som har høyere risiko for å lide av sykdommen enn kvinner (se referanse 1). Men de kan arbeide for å forebygge hjertesykdom ved å forbruke aa diett lav på mettet fett, inkludert minst to og en halv time med trening i uken, unngå å røyke, begrense alkoholinntaket, og kontrollere blodtrykket og kolesterolnivået.

Ring lege eller 911 umiddelbart hvis du opplever brystsmerter, kortpustethet, svimmelhet, svakhet, nummenhet, tap av syn eller tale, koordineringsproblemer eller andre relaterte uforklarlige symptomer. Behandlinger for hjerteinfarkt og slag må gis umiddelbart, da de er mest effektive når de gis bare minutter etter hendelsen.

Kreft

Lungekreft er den nummer én morder av menn, og følgelig røykeslutt er den beste måten å unngå å få sykdommen (se referanser 1). Prostatakreft er den nest ledende type sykdom hos menn, så å ha en vanlig prostata eksamen og prostata screening tester anbefales. Testikkelkreft er en ledende kreft hos gutter og unge menn, som skal lære å utføre testikkelselv eksamener. I tillegg bør menn og gutter som arbeider eller spiller i solen bruke solkrem og klær som dekker armer og ben for å forebygge hudkreft.
Symptomer som bør vurderes av en lege inkluderer vekttap, tap av matlyst, svakhet, tretthet, hoste opp blod, blod i urinen eller avføring, og nye klumper og humper. Føflekker og hudlesjoner som er nye, har vokst eller endret i størrelse eller farge, eller klø eller blø bør behandles av lege.

Ulykker

Menn er mer sannsynlig å bli skadet i en ulykke og er dobbelt så sannsynlig som kvinner til å lide en traumatisk hjerneskade. I tillegg er de 12 ganger mer sannsynlig enn kvinner til å lide en arbeidsplass skade, og mannlige high school-elever er mindre sannsynlig å bruke bilbelte enn sine kvinnelige kolleger (se referanser 1). Følgelig bør hanner aldri kjøre under påvirkning av alkohol eller narkotika, hjelm og gjøre sikkerhet til en prioritet på arbeidsplassen.

Selvmord og depresjon

Selv om kvinner er mer sannsynlig å forsøke selvmord, menn er mer sannsynlig å dø som et resultat. I 2004 var 80 prosent av selvmords dødsfall menn (se referanser 1). Det er antatt at det fenomenet er et resultat av menn er mindre tilbøyelige til å snakke om sine problemer, eller søke hjelp. Tegn på depresjon inkluderer følelsen stresset, overveldet, irritert, argumenterende, har problemer med å sove, et tap av energi, en gevinst eller tap av vekt og et tap av interesse for vanlige aktiviteter.

Seksuelt overførbare sykdommer

Smertefull vannlating, for eksempel følelsen av at du er urinering glass kan være et tegn på gonoré, noe som kan øke sannsynligheten for å utvikle HIV (se referanser 1). Klamydia er også vanlig, og menn kan overføre det uten symptomer, forårsaker bekken inflammatorisk sykdom og infertilitet (se referanser 2). Få testet, vet din HIV-status, og dele disse resultatene med partneren din.

Erektil dysfunksjon

Erektil dysfunksjon, vedvarende manglende evne til å oppnå eller opprettholde en ereksjon for samleie, rammer mellom 10 og 20 millioner mennesker i USA Det er ofte forårsaket av blod fartøy sykdommer, selv om opptil en fjerdedel av tilfellene er på grunn av bivirkninger fra medisiner for hypertensjon eller av depresjon (se referanser 3). Andre årsaker inkluderer røyking, kronisk alkoholisme og i sjeldne tilfeller lavt testosteron. Medisiner som sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis) og vardenafil (Levitra) brukes til å slappe av glatt muskulatur for å forbedre ereksjonen. Menn som tar nitrater og noen blodfortynnende bør ikke ta disse medisinene, og de som har en historie med slag, hjertesykdom eller blodtrykksproblemer bør diskutere erektil dysfunksjon med sin lege før du fortsetter med noen løpet av behandlingen.

Tegn og symptomer på hudkreft ved eksponering for sollys

Tegn og symptomer på hudkreft ved eksponering for sollys


Hudkreft er unormal vekst av hudceller som følge av eksponering for ultrafiolett lys, for eksempel direkte stråler fra solen, ifølge Mayo Clinic. Dette kan være årsaken til de tre vanligste hudkreft; Men symptomene og varselskilt for hver type er forskjellige. Å vite noen av symptomene kan oppmuntre en tidlig tur til legen, som kan være viktig for å redusere risikoen knyttet til sykdommen.

Melanom

Melanom er den mest alvorlige typen hudkreft. Det er den ledende årsak til hudkreft dødsfall, ifølge Mayo Clinic. Det kan behandles med hell, men er mer sannsynlig å bli stoppet hvis det oppdages tidlig.

Symptomer inkluderer en endring i en eksisterende føflekk på grunn av overeksponering for UV-stråler. Dersom føflekken blir asymmetrisk, skifter farge, begynner forårsaker smerter, blødning eller sår og blir større enn tuppen av en blyant viskelær, så er det viktig å ha en lege undersøke det umiddelbart.

Små lesjoner med røde, hvite eller blå grenser langs stammen av kroppen eller på beina også indikere mulige melanom. Mørke lesjoner på håndflatene, såler av føttene eller på slimhinner er også varselsignaler. En hard, blank bump hvor som helst på kroppen kan også være grunn til bekymring.

Basalcellekarsinom

Basalcellekreft er den vanligste typen hudkreft. Heldigvis er det også den mest lett behandles og har en tendens til ikke å spre seg. Det starter med hvite, voksaktig utseende humper på ansikt, ører eller nakke som ofte oppstår i områder overeksponert for sollys. Forandringene kan også vises på brystet eller ryggen, men har ofte et arr-aktig, hudfarget utseende eller brun som en fregne.

Plateepitelkarsinom

Plateepitelkarsinom er litt mer farlig enn basalcellekreft fordi det er mer sannsynlig å spre seg. Likevel, dette er kreft lett behandles hvis oppdages tidlig. Det manifesterer ofte som fast, røde nupper på ansikt, ører, hals, armer eller hender. Det kan også vises som en flat lesjon med en sprø overflate i de samme områdene. Det kan også være skjellete utseende.

Hva er Tegn og symptomer på hudkreft hos barn?

Hva er Tegn og symptomer på hudkreft hos barn?


Hudkreft er ikke så vanlig blant barn som det er blant voksne. Imidlertid er hudkreft på vei oppover, og antall barn diagnostisert med noen form for hudkreft øker hvert år. Ofte folk ikke klarer å bruke solkrem på seg selv og på sine barn for å beskytte dem fra skadelig ultrafiolett (UV) stråler fra solen. Å ikke gjøre dette kan føre til hudskader, og i noen tilfeller hudkreft. Hudkreft er en sykdom som utvikles i det ytterste lag av huden. Det finnes forskjellige typer hudkreft, og hver har sine egne spesielle tegn og symptomer. Heldigvis, hvis du er klar over symptomene på denne sykdommen, hudkreft kan lett oppdages og behandles.

Basalcellekarsinom

Basalcellekreft er den vanligste blant barn og blant hudens kreftpasienter generelt. Det vises på huden som enten en forhøyet voksaktig eller Pearly brak som vises på nakken ørene eller ansikt, eller det kan se ut som en kjøttfull farget flat lesjon som vises arr-aktig på ryggen eller brystet. Basalcellekarsinom sjelden sprer seg til andre deler av kroppen, og tidlig diagnose og behandling vil sikre at det ikke er noen varig skade på omgivende vev. De fleste basalcellekreft vises på hud som utsettes for sol. Voksne og barn løper høyere risiko for å få basalcellekreft hvis de har hatt en organtransplantasjon.

Plateepitelkarsinom

Plateepitelkarsinom ofte utvikler seg i lyshudet mennesker, og folk som har blitt stadig utsatt for solen for en svært lang tid. Tegn og symptomer kan inkludere: en skjellende flekk på huden med en rød, betent base; en fast, rød kul på deler av eksponert hud; eller en ikke-healing lesjon. Disse er ofte funnet på lepper, hals, ører, hode, hender og armer. Plateepitelkarsinom kan effektivt behandles hvis diagnosen tidlig. Imidlertid vokser denne form for kreft og raskt kan spre seg. Plateepitelkarsinom er den vanligste hudkreft som oppstår hos barn og voksne som har gjennomgått en organtransplantasjon.

Melanom

Melanom er den mest dødelige formen for hudkreft, fordi det kan spre seg raskt til lymfesystemet og indre organer i kroppen. Denne formen for kreft generelt starter fra en muldvarp. Tegn og symptomer kan inkludere: en enkel føflekk hvor som helst på huden at endringer i farge, størrelse, form og tekstur; kuppel formet humper plassert hvor som helst på kroppen og mørke lesjoner på håndflatene, såler, tær og fingertupper. Melanom normalt ikke forekommer hos barn, men sjeldne tilfeller har blitt observert og øker i frekvens. Melanom lesjoner hos barn ofte vises forskjellig fra de som finnes på voksne, og er noen ganger feildiagnostisert. Lesjoner knyttet til melanom hos barn kan være lysere i fargen (nesten som en rosa mol) og har godt -defined grenser. Imidlertid kan noen barn fremvise den klassiske voksne tegn og symptomer på føflekkreft.

Risikofaktorer for hudkreft

Noen mennesker har høyere risiko for å få de ulike formene for hudkreft enn andre. Personer som har lys hud, skjøre hud, føflekker, forstadier til hudkreft, eller et svakt immunsystem er på et høyere risiko for å utvikle hudkreft. Flere andre faktorer kan bidra til en person for å utvikle denne sykdommen. Disse faktorene omfatter: historien om solbrenthet, sol eller stor høyde klima, familie eller personlige historie av kreft, overdreven eksponering for sollys, økt alder, og eksponering for noen miljøfare. Du kan redusere risikoen ved å bruke solbeskyttelse og unngå overeksponering for solen.

Tegn og symptomer på hudkreft

Tegn og symptomer på hudkreft


Hudkreft oppstår vanligvis på deler av kroppen som har vært hyppig eksponert for sollys, selv om det kan dukke opp hvor som helst på kroppen din, ifølge Mayo Clinic nettsiden. Fair hud, arvelighet, aldring og hyppige solbrenthet alle sette deg på en økt risiko for hudkreft. Det er viktig å kjenne tegn og symptomer på denne sykdommen; noen hud kreftformer, som melanom kan være dødelig.

Asymmetri

Sjekk asymmetri av dine føflekker; hvis du var å trekke en linje gjennom midten av området, bør begge sider matche. Det er lett å huske tegn på hudkreft ved å tenke på A, B, C, D, (asymmetri, border, farge og diameter).

Borders

Føflekker har vanligvis enda grenser. Se etter føflekker som har ujevn, laftet eller tunger kanter. Du bør gjøre en hud eksamen minst en gang i året foran en full lengde speil for å undersøke alle deler av kroppen din for å se etter endringer i eksisterende føflekker eller nye.

Farge

Føflekker har vanligvis en enkelt brun farge i dem, hvis føflekken din har svarte, brune eller ujevne nyanser av brunt eller noen andre farger, har det undersøkt av en hudlege. Uvanlige farger som blå, rød og hvit kan dukke opp på en eksisterende molo og regnes ikke som normalt.

Diameter

Du kan ha en muldvarp som har forblitt den samme størrelse i mange år, og det plutselig begynner å vokse seg større. En lege bør sjekke ut en føflekk som er større enn en blyant viskelær.

Skorper

Hvis en flekk på huden danner en skorpe og begynner å helbrede og deretter utvikle en ny skorpe, er dette et symptom på at noe er galt.

Fortykkelse av huden

Hvis du legger merke til et lite område på ansiktet, halsen eller hendene som er skjellete eller blir tykkere, dette er et annet symptom på hudkreft. Denne type symptom kan vises på alle område av kroppen din, men vanligvis i områder som har hatt den mest soleksponering.

Endringer

Hvis du har en føflekk som blør, blir større, blir sårdannelse eller mørkere, er dette et symptom som ikke bør ignoreres.

Strange Vekster

Sjekk huden for voksaktig eller perle vekster; dette er ikke normalt i henhold til Texas Agri Life Extension Service.

Healing Process

Healing av noe lyte, sår, utslett, blemmer, kvise eller en annen uvanlig vekst skal skje innen et par dager. Hvis healing tar lengre tid enn et par uker, bør du ta kontakt med hudlege.

Tegn og symptomer på melanom hudkreft

Melanom oppstår når kreft utvikler seg i melanocyte celler som produserer hudens pigment. Selv den minst vanlige typen hudkreft, er melanom også den farligste formen fordi det fører til flest dødsfall.

Melanomer

Melanomer er hudkreft, oftest funnet på kroppsdeler med tidligere eksponering for ultrafiolett (UV) stråling fra solen eller solarier. De kan også utvikle seg i områder med lite eller ingen UV-eksponering.

Føflekker

Mange melanomer vises plutselig eller utvikle eksisterende normale føflekker. I begge tilfeller representerer ABCDE guide felles kjennetegn: asymmetrisk form, uregelmessig grense, flere farger, stor diameter (6 mm eller mer.) Og utviklende utseende.

Eye Melanomer

Okulære melanomer kan utvikle seg i cellene i retina som inneholder pigment, øyelokket sin foring og sjiktet av øyeeplet som inneholder pigment. Den første ofte mangler symptomer, mens de to siste kan gi irritasjon eller visjon med mørke flekker.

Nail Melanomer

Melanomer under neglen er mer vanlig blant folk med mørkere pigmentering. De ser ut som svarte eller brune blåmerker og kan vokse seg større eller spre seg til skjellaget.

Andre Melanomer

Melanomer i fordøyelsessystemet og urinveiene, munn og skjeden kan føre til blødninger og kløe, begge symptomer på andre vanlige forhold, noe som gjør detektere melanomer vanskelig.

Symptomer på hudkreft på nesen

Hudkreft kan dukke opp hvor som helst på kroppen, men det er mest vanlig på de områder som er utsatt for sol dag inn og dag ut. Ansiktet er spesielt utsatt for kreftutvikling, og med nesen er den mest fremtredende trekket, tenderer det til å se de fleste ansiktskreftdiagnoser. Det finnes mange typer hudkreft, som alle bærer forskjellige symptomer. Behandlingen er tilgjengelig for alle typer, selv om en prognose vil avhenge av typen av kreft og når det ble diagnostisert.

Talg Gland Carcinoma Symptomer

En type hudkreft kalles talgkjertel carcinoma. Det er relativt sjelden og kan være være ganske aggressive. Med utspring i oljekjertlene, kan denne kreft spre seg raskt hvis ikke diagnostisert tidlig. De typiske symptomene gjelder utvikling av harde knuter på huden som ikke vondt ved berøring.

Plateepitelkarsinom Symptomer

Plateepitelkarsinom er en krefttype som er veldig lett å behandle, hvis det er diagnostisert på et tidlig stadium. Det spres ikke veldig lett og dukker opp hvor som helst på kroppen i en av to former: det kan se ut som en skjellende lesjon eller det kan være en hard klump som er veldig rød.

Kaposis Sarkom Symptomer

Kaposis sarkom er en svært sjelden type hudkreft som påvirker blodårene i huden. Det er sjelden og har en tendens til å spre seg til andre deler av kroppen raskt. Dette kreft vises på kroppen i røde flekker, på grunn av blodkaret betennelse. Slimhinner kan også bli påvirket.

Melanom

Den farligste av hudkreft former kalles melanom. Det fører til mange dødsfall fordi den vokser og sprer seg raskt. Melanom kan danne hvor som helst på kroppen, eller kan dukke opp i et eksisterende molo. De vanligste symptomene er en føflekk som endrer på et tidspunkt, lesjoner som er mørkere enn din vanlige hud, en brun lesjon med svarte eller mørke brune flekker og sår som har blå, røde eller hvite flekker.

Basalcellekreft Symptomer

Den vanligste diagnosen type hudkreft er basalcellekreft. Det ikke sprer seg lett og er relativt enkelt å behandle, hvis det er diagnostisert tidlig. Det viser seg vanligvis i en av to konfigurasjoner --- enten en brunaktig lesjon eller et støt som har en perlelignende kvalitet.

Merkel cell carcinoma Symptomer

En meget sjelden form for hudkreft kalles Merkel cell carcinoma. Det påvirker hårsekkene, og er vanskeligere å behandle fordi den vokser så fort. Det har også en tendens til å spre seg til andre deler av kroppen raskt, noe som øker sannsynligheten for komplikasjoner. Det kan vise seg som en liten knute eller en like stor som to inches over med en blå, rosa eller rød farge.

Tegn og symptomer på spredning Ovarian Cancer til Lunger

Tegn og symptomer på spredning Ovarian Cancer til Lunger


Ifølge Medline Plus, er eggstokkreft ganske vanlig, å være den femte vanligste kreftformen hos kvinner. Hvis venstre ubehandlet, vil eggstokkreft slutt metastaserer i hele kroppen til andre organer, inkludert lungene. Selv om eggstokkreft ikke er normalt kjent for metastasizing inn i lungene, er det mulig, så vær klar over den potensielle symptomer.

Hoste

Vedvarende hoste er en potensiell tegn på at eggstokkreft har spredning til lungene. Ikke bekymre deg med en forbigående hoste, eller en hoste som har en lett merkbar årsak, da disse er lite sannsynlig å indikere metastatisk lungekreft. Men vær klar over en hoste som varer i en unaturlig mengde tid eller er av overraskende intensitet. Vær spesielt forsiktig hvis du hoster opp blod.

Lokalisert Pain

Lokalisert smerte i, eller bak, er brystkasse annen potensiell tegn på at eggstokkreft har spredd seg til lungene. Vær på vakt mot smerte som er vedvarende eller alvorlig, og smerter som ikke har noen forklarlig årsak.

Kortpustethet

Metastatisk lungekreft vil hindre pustekapasiteten etter hvert som normale, friske celler blir erstattet av kreftvev. Derfor er redusert lungekapasitet en indikasjon på metastatisk lungecancer. Aktiviteter som resulterer i unormal kortpustethet, for eksempel mens du gå i trapper eller gå, kan være symptomatisk for metastatisk lungekreft.

Unormal Vekttap

Vekttap kan være et annet symptom på kreft sprer seg i kroppen. Mens vekten kan svinge normalt ved 3-5 pounds daglig avhengig av nærhet av ditt siste måltid, væskeansamlinger, og andre faktorer, være forsiktig hvis vekten reduseres med mer enn åtte til ti pounds uten noen rimelig forklaring. Hvis du har vært å spise normalt, og vekten er fortsatt synkende, kan det være et tegn på kreft som har spredning.

Symptomer på hudkreft på Hands

Hudkreft er ganske vanlig og kan påvirke omtrent hvilken som helst del av kroppen. Selv om det er spesielt i stand til å dukke opp i områder som ofte er utsatt for solen, er den ikke begrenset til disse områdene. Hendene er spesielt utsatt for mange typer hudkreft. For å søke passende legehjelp raskt, er det viktig å forstå hvordan de ulike typer hudkreft presentere seg symptomatisk.

Melanom

Melanom er langt den mest alvorlige av hudkreft typer og er kjent for raskt sprer seg i hele kroppen. Det kan slå en føflekk du allerede har i en kreft en eller kan utvikle seg på egen hånd. De vanligste symptomene er en føflekk som endrer på et tidspunkt i form, størrelse eller farge; en muldvarp som blør; en lesjon som har blå, svart, hvit eller røde flekker om sin kant eller en mørk lesjon som dukker opp på håndflaten.

Basalcellekarsinom

Hudkreft kan også ta form av basalcellekreft. Denne type er meget vanlig og relativt lett å behandle. Det betyr ikke ofte spre seg. Den vanligste formen er en flat lesjon eller en voks-lignende bump. I begge tilfeller blir disse kreftformene fjernes lett og ofte ikke oppstår på nytt.

Talg Gland Carcinoma

Talgkjertel carcinoma er en annen type hudkreft. Det er meget aggressiv og slår rot i oljekjertlene, ofte sprer seg raskt derfra til andre deler av kroppen, inkludert organer. Fargeløse knuter er det vanligste symptomet på denne hudkreft type og kan dukke opp hvor som helst på kroppen.

Merkel Cell Carcinoma

En sjelden type hudkreft kalles Merkel cell carcinoma. Denne typen viser seg som svært blanke knuter forankret i hårsekkene. Disse knuter er ofte enten rosa, blå eller rød og kan få like stor som to inches tvers. Det sprer seg veldig raskt å lage rask diagnose og behandling er avgjørende.

Plateepitelkarsinom

En annen type hudkreft er plateepitelkarsinom. Denne typen viser seg som en traust nodule med rød farge eller en flat, skjellete lesjon. Mens det sprer seg litt lettere enn basalcellekarsinom, er det fortsatt ganske enkelt å behandle og å forhindre fra å spre seg til andre deler av kroppen.

Kaposis Sarkom

Kaposis sarkom er en annen sjelden type hudkreft som faktisk begynner i blodårene i huden. Dette fører til purpuraktig områder for å utvikle seg på huden eller i slimhinnene. Det ser vanligvis hos personer med undertrykt immunsystem, og kan være vanskelig å behandle.

Tegn og symptomer på hudkreft Føflekker

Tegn og symptomer på hudkreft Føflekker


Hudkreft i føflekker kalles melanom og er en av de (dødeligste) typer hudkreft. Normale føflekker vises som små, ofte formet (vanligvis runde) brune flekker. Ifølge American Cancer Society, melanocytter er hudceller som danner føflekker. Dette er de typer celler som kan bli melanom. Det er viktig å kjenne tegn på melanom og for å se en lege så raskt som mulig for undersøkelse.

Utseende

Eventuelle endringer i utseendet på en føflekk kan være en indikasjon på kreft, ifølge Skin Cancer Foundation. For eksempel kan grensen av mol- være uregelmessig, slik som haivng kanter, eller fargen på mol kan være forskjellig. Flere nyanser av brunt i en føflekk eller en uvanlig farge kan forekomme i melanom. Føflekker som har en uregelmessig form kan være et faresignal, som normale føflekker er vanligvis symmetrisk. Symmetrisk betyr at hvis du tegner en linje gjennom midten av føflekken, begge omganger ser det samme. Hvis du har en familiehistorie med melanom, er du på en økt risiko for å utvikle det.

Tekstur

Endringer i teksturen av en føflekk kan være et tegn på melanom. Dersom føflekken blir tykkere, klør, blør, skorper over, danner en skorpe eller eroderer, bør du få den sjekket av en hudlege uten forsinkelse. Ifølge American Cancer Society, er den tidligere melanom oppdaget og behandlet, jo bedre er sjansene for at det vil bli kurert. Hvis melanom har trengt epidermis, kan det veldig lett spre seg til andre områder av kroppen din.

Størrelse

Størrelsen av en molo kan indikere tilstedeværelse av hudkreft, i henhold til Skin Cancer Foundation. Et mol som er større enn 1/4 tomme i diameter (6 mm) eller større enn størrelsen av et blyantviskelær, kan være kreft. Det er viktig å merke seg at kreft kan også bli detektert når mol er mindre. Det er viktig at du blir kjent med huden din og eventuelle føflekker du har, slik at du vil legge merke til om det er noen endringer eller nye føflekker.

Tegn og symptomer på hudkreft i ansiktet

Tegn og symptomer på hudkreft i ansiktet


Hudkreft er mest sannsynlig å dukke opp på de delene av kroppen som er utsatt for sol: ansikt, hodebunn, nakke, armer og ben. Hvis du har en ny vekst eller preg på ansiktet ditt, inspisere den nøye for å se om det samsvarer med noen av de vanligste krefttypene. Snakk med legen din dersom du er usikker på, eller hvis du trenger mer informasjon.

Basalcellekarsinom

Basalcellekreft er den vanligste typen hudkreft. Det er også den minst sannsynlige til å spre og den enkleste å behandle, med en kur rate på 98 prosent. Det er mest sannsynlig skje i ansiktet og andre soleksponerte områder av kroppen, og vanligvis vises som en liten, kuppelformet bump. Overflaten er glatt, og kan beskrives som "voksaktig" eller "perle." Bump kan være dekket med små blodårer. Det kan være svært vanskelig å skille en basalcellekarsinom fra en ufarlig hudfarget muldvarp. Trenger Legen kan utføre en biopsi for å avgjøre om veksten er kreft. Basalcelle kreft vokser meget langsomt og er lite sannsynlig å spre seg til andre deler av kroppen.

Plateepitelkarsinom

Plateepitelkarsinom er lett å behandle hvis det er fanget tidlig. Det er om lag 25 prosent så vanlig som basalcellekarsinom, og rammer menn oftere enn kvinner. Det er mest sannsynlig i ansikt, hodebunn, ører og baksiden av hendene på lys-skinned mennesker som har en historie med soleksponering. Plateepitelkreft kreft kan ta en av to former. De kan fremstå som fast, grov, smertefulle røde nupper som kan være omgitt av sol-marmorert hud. Alternativt kan du finne en skjellende, sprø lesjon eller en oppdatering av skjellende hud. Disse kreftformer vokser langsomt i begynnelsen, men hvis den forblir ubehandlet kan spre seg til andre deler av kroppen. Den farligste plasseringen av plateepitelkreft kreft er underleppen. Hvis du oppdager en vekst på leppe, bør du oppsøke lege med en gang.

Melanom

Melanom er den farligste typen hudkreft og resulterer i den høyeste andelen dødsfall. Melanom kan dukke opp hvor som helst på kroppen, og er mindre sannsynlighet for å forekomme i ansiktet. Det er oftest funnet på stammen, hode og nakke av menn, og armer og bein av kvinner. Melanomer vises vanligvis som føflekker, men har uregelmessig opptredener. De kan være spraglete, uregelmessig i form, smertefull og kan også blø. De kan vokse og endre seg i størrelse. Melanomer kan også vises som røde, hvite, blå eller blå-svarte flekker, skinnende, fast støt, eller mørke lesjoner på slimhinnene i munn og nese. Hvis du oppdager en mistenkelig flekk, har det undersøkt av en lege med en gang.

Andre muligheter

Det finnes andre typer av cancer, men de er sjeldne. Hvis du ikke er sikker på om en vekst på ansiktet ditt, bør du oppsøke lege. Mange andre forholdene er tatt for kreft, inkludert føflekker, solflekker, psoriasis, eksem, arr, vorter og godartede svulster. Imidlertid kan en vekst indikerer en mer alvorlig tilstand som, mens ikke kreft, kan kreve behandling.

Tegn på at hudkreft har spredning

Hudkreft er en alvorlig sykdom som dreper en av seks personer som er diagnostisert med det, ifølge American Cancer Society. Metastase er den farligste stadium av denne sykdommen. Metastasering betyr at kreften har spredd seg "betydelig" for å fjerne organer og lymfeknuter. Det er klassifisert som fire-trinns kreft. Stage fire cancer er den farligste stadium av kreft, selv om det er alltid en mulighet for utvinning. Ethvert tegn på hudkreft bør behandles umiddelbart, i samråd med din lege, for å designe den mest aggressiv behandling for denne alvorlige sykdommen.

Biopsi

En biopsi er gjort når legen tar en prøve av vev. Dette kan gjøres på flere måter. Noen ganger prøven vil bli tatt ved å kutte med en skalpell. Denne typen biopsi krever fjerning av 1-3 lymfeknuter som er i området av kreft siden disse er de mest sannsynlige områder for å fortelle legen om kreften har spredd seg. Dette kan gjøres i løpet av utforskende operasjon for å bestemme arten av kreft. Andre ganger prøven vil bli tatt med en tynn nål aspirasjon som suger ut vev / væske som må undersøkes.

Røntgen

X-stråler er nyttige fordi de hjelper legen å fastslå omfanget av kreft. Siden kreft har noen fysiologiske likheter med hud og siden det er et bra sted for kreft å "sette seg fast i filteret" kreft noen ganger sprer seg til lungene. Ifølge Cancer Research UK, er kreften spredt seg til lungene fra huden ikke vanlig, men er noe som legen må utelukke før du fortsetter fordi det kan endre behandling beslutninger når legen tilpasser behandlingstilbud for å møte dine spesifikke behov.

LDH nivåer

Ifølge Mosby s Diagnostic and Laboratory Test Reference, laktat dehydrogenase (LDH) nivåer er viktige indikatorer på cellebrudd eller lyse. Det kan indikere når traumer er tilstede hvis nivåene er høyere enn normalt. Selv om LDH nivåer anses en uspesifikk indikator på sykdom eller skade, kan de typer LDH også være en anelse om hva slags celler er sprekker. Av seg selv ikke denne test indikerer ikke metastasert kreft, men brukes i forbindelse med andre funn.

CT scan

Computertomografi (CT) skanner er dyrere enn vanlige røntgenbilder og gå utover bruken diskutert for røntgen tidligere i denne artikkelen. Tidligere diskuterte vi bruk av røntgenbilder for å sjekke lungene for metastasering, men CT-skanning gi deg en tredimensjonal skanning for å få en full indre syn på kroppen. Dette hjelper din lege jakten på unormale former i kroppen som kan tyde på vekster og blokkeringer uten behov for kirurgisk leting. Dette brukes i forbindelse med andre tester for å fastslå kreftmetastase.

PET

Positronemisjonstomografi (PET) skanninger brukes til å bestemme plasseringen av kreft. Testen innebærer å bruke lave nivåer av stråling for å markere plasseringen av kreft. Siden kreft er mer "hungy" enn typiske celler og glukose har en tendens til å samle seg i den. Dette betyr at det er en forskjell at legen kan se på en tredimensjonal kartet over kroppen skapt av denne testen. Dette, i kombinasjon med annen informasjon som din lege samler inn, hjelper din lege foreta et kart som gir dem det store bildet at de kan sammenligne med de andre resultatene.

MR

Magnetic resonance imaging (MRI) bruker høy energi magneter og radiobølger som en annen måte å kartlegge det indre av kroppen din. Dette fungerer fordi de radiobølger og den magnetiske energi danne et signal som blir plukket opp og tolket av datamaskinen i en detaljert tredimensjonalt kart. Dette kartet viser forskjeller i den måte at hydrogenbindingene er i samspill med andre atomer i kroppen som skaper en effekt som kan gi et meget fullstendig bilde av alle lagene i kroppen. Selv om denne skanningen er viktig, må den også brukes i kombinasjon med alle de andre opplysningene som din lege samler.

Tegn til hudkreft i Kids

Hudkreft ikke bare utgjøre et problem for voksne. Det kan også være litt av en fare for barn. Og, med de fleste av våre barn roaming strendene og treffer bassengene i sommer, den potensielle risikoen for hudkreft (melanom, basalcellekreft og plateepitelkreft) er enda mer utbredt. Mens forebygging er virkelig den beste tilnærmingen til hudkreft, bør du også blitt venne med kjennetegnene eller indikatorer for hudkreft.

Hudforandringer

Den første og fremst tegn på hudkreft hos barn ville være en endring i form, størrelse eller farge på en hud vekst, inkludert både føflekker og fødselsmerker. Den enkleste metoden for å merke disse endringene er å bruke noe som kalles "ABCD regelen", som står for asymmetri, border, farge og diameter. Hva du trenger å se etter er en endring i en føflekk eller føflekk der den ene halvdelen av lyte ikke samsvarer eller korresponderer med den andre halvparten (asymmetri). Du bør også merke hvis kantene på denne lyte blir uskarpt eller fillete (kant), dersom det er en endring i farge eller spredning av farge (farge), og hvis lyte har vokst eller dukket (diameter).

Forhåndseksisterende Moles

Mens hudkreft vil utvikles generelt i "" umerkede områder av kroppen, trenger mol utgjøre et potensial til å bli cancerøs. Når du ser på en muldvarp for tegn på hudkreft i barna, se etter en endring i heving av vekst, rødhet i huden rundt, en skalering eller skorpedannelse på føflekken selv, en blødning og til og med en oppmykning av lyte. Noen ganger kan en føflekk kan også bli kløende, brenne eller være øm å ta på.

Merket Skin

En annen advarsel tegn på hudkreft hos barna ville være forekomster av føflekker eller hud vekster som ikke var opprinnelig der. Høres innlysende, men disse blemishes vil typisk presentere seg på øvre del av ryggen hos gutter og på bena i jenter. Selv om dette kan være normen, betyr det ikke at gutter og jenter ikke vil utvikle hudkreft på andre områder av kroppen. Generelt, hvor som helst UV-stråler kan berøre har potensiale når den ikke skikkelig beskyttet av solkrem.

Silent Signs

Foruten de mer åpenbare tegn på hudkreft hos barna (så vel som tenåringer og voksne), er det også mindre åpenbare symptomer som kan forveksles med andre helserelaterte spørsmål. Noen mennesker kan utvikle klumper under huden, møter hovne lymfeknuter og erfaring vekttap. De kan også klage over hodepine og hyppig hoste. Noen barn kan faktisk få anfall. Du kan også legge merke til en misfarging under neglen på en tå eller finger. Alle disse kan være tegn på hudkreft, så hvis du skulle være vitne til dette i et barn, må du kontakte lege umiddelbart. Tidlig påvisning er alltid den beste.

Forebygging / løsning

Virkelig, er den beste måten å forebygge hudkreft hos barna til å begrense sin soleksponering, spesielt i rushtiden, som er generelt 10:00 til 04:00 Når barna er ute i solen, sørg for at de er sportslige verneklær, som hatter og t-skjorter eller solkrem med solfaktor på minst 15.

Metastasering av plateepitelkreft hudkreft

Hudkreft er en stor avtale. I disse dager, er flere mennesker blir diagnostisert med hudkreft enn noen gang før. Lange timer, dager og måneder i solen eller slapper i solarium kan gjøre at du ser tonet og buff nå, men du kan ende opp med å betale for det senere. Plateepitelkreft er lett å behandle når oppdages tidlig, men hvis det metastasizes (reiser) et annet sted i kroppen, kan det påvirke andre vitale organer og funksjoner.

Definisjon

Metastasering er prosessen som oppstår når en kreft har spredt seg fra et punkt i origo (primær stedet) til et annet sted, eller steder (sekundær stedet), i kroppen. Når oppdaget og behandlet tidlig, kan de fleste typer hudkreft bli behandlet og kurert før de har en sjanse til å metastasere. Plateepitelkarsinom kan metastaserer, eller reise til andre deler av kroppen. Plateepitelkarsinom ofte metastasizes fra en cancerous hud vekst også kjent som aktinisk keratose gjennom blodkar eller lymfesystemet væsker til viktige organer for å danne vev massene eller svulster som kan variere i størrelse fra en blyant viskelær til en softball.

Årsaker

Squamous hudceller finnes oftest i de indre hudlagene. Denne typen kreft er oftest forårsaket av langvarig eksponering for UV-stråler, men ofte er mer utbredt i de som er aldrende eller de som har familie arvelighet predisponerer dem til visse typer kreft. Personer som solbrenthet ofte og lett, så vel som de som er rettferdig skinned, er mer utsatt for å bli diagnostisert med hudkreft.

Behavior

Plateepitel hudkreft eller plateepitelkarsinom ofte metastasizes til store kroppens organer som lunger, hjerne og lever og til bein og binyrene. Plateepitel hud celle kreft er kjent for å metastasere ganske raskt hvis den ikke behandles tidlig. The National Cancer Institute skriver et faktaark som definerer noen vanlige atferd i metastatisk kreft. For eksempel, lungekreft ofte spredt til hjernen, samtidig som kreft i kolon ofte spredt til leveren. Kreft ofte metastaserer på flere måter - gjennom vev, blodbanen eller lymfesystemet.

Tegn og symptomer på metastasering Cancer

Noen mennesker kan oppleve metastatisk kreft og ikke vite det før symptomene oppstår. For eksempel kan noen som har blitt behandlet for brystkreft som har spredning til hjernen opplever symptomer som hodepine, svimmelhet eller nerve-relaterte symptomer som tåkesyn, problemer med å høre og så videre. Noen opplever kreft som metastasizes til leveren kan oppleve vekttap, gulsott, smerter i magen eller ødem (hevelse eller væskeansamling) i bena. Hver sekundær kreft nettstedet kan tilby ulike tegn og symptomer.

Diagnostikk

I de fleste tilfeller kan diagnostiske tester utføres for å hjelpe finne ikke bare originale kreft (primær) nettsteder, men også sekundære eller metastase nettsteder. Vanlige diagnostiske eksamener kan omfatte, men er ikke begrenset til bein scan røntgen, CT (computertomografi) skanner, nål aspirasjon eller biopsi og MRI (magnetic resonance imaging) eller ultralyd.

Forebygging / løsning

Ifølge National Cancer Institute, er nesten en million mennesker diagnostisert med hudkreft hvert år. For å forebygge hudkreft, unngå langvarig eksponering for solen på dagtid, bruke solkrem hver dag (i alle årstider) og unngå solarium. I tillegg jevnlig sjekke huden for føflekker, støt eller klumper som du ikke legger merke til før, og holde styr på noen fregner eller føflekker som ser ut til å være økende eller endre form eller farge.

Hvordan behandle hudkreft med urter

Hudkreft er en av de vanligste formene for kreft diagnostisert i USA. Men hvis fanget tidlig, er det også en av de enkleste å behandle. Det er to primære former for hudkreft: basalcellekarsinom og melanom. I tillegg til konvensjonell behandling, er det en rekke av urter som kan brukes for å lette ubehag, eliminere symptomer og hindre fremtidig utbrudd og spredning. Basalcellekreft er vanligvis godartet, og kirurgi for å fjerne kreftceller kan utføres i en hudlege kontor. Imidlertid er melanom ofte mye mer alvorlig ettersom det vokser mye mer aggressivt. Eventuelle mistenkelige vekster bør bringes til seg oppmerksomheten til en lege, og under hans veiledning, kan urter brukes til å eliminere samt forebygge hudkreft vekst.

Bruksanvisning

gjelder aloe regelmessig til hud som er utsatt for overdreven UV-stråler for å hindre produksjon av kreftceller. Aloe har lenge vært en populær behandling for solbrenthet for sine beroligende gel og kjølende egenskaper. Imidlertid inneholder denne urteaktig plante også antihistaminer, som hindrer produksjon av flere kjemikalier som nærer kreft. Etter lengre tids eksponering for sol, bør du påføre aloe og en betydelig mengde av vitamin E, som også beskytter huden ved å forby produksjon av mange kreft-nærende kroppslige kjemikalier.

innlemme linfrø i en ellers sunn diett diett. Ifølge University of Maryland Medical Center, er linfrø en god kilde til lignans, som har vist seg å beskytte mot hudkreft, samt å forebygge kreft sprer seg mot lungene.

Påfør en gurkemeie omslag to ganger daglig til kreftområdet. Gurkemeie, som vanligvis finnes i indisk curry, har blitt brukt medisinsk i århundrer. Det er en utmerket kilde til curcumin, en kraftig antioksidant som kan bidra til å redusere kreft cellular aktivitet samt rense kroppen for giftstoffer som øker sjansene for fremtidig tumorvekst. For å gjøre en grøtomslag, kombinerer gurkemeie og vann til en tykk pasta og spre den over huden. La blandingen til å sive inn i huden i 10 til 15 minutter før du vasker grundig.

Tips og advarsler

  • Gurkemeie, en indisk mat stift, kan lage flekker på huden ulike nyanser av brunt, rødt eller oransje. Lyshudet folk bør bruke grøtomslag med forsiktighet.

Hvordan sjekke for hudkreft

Forekomsten av hudkreft er for tiden på vei oppover. En type hudkreft, melanom, er behandles hvis fanget tidlig, men kan være dødelig hvis venstre udiagnostisert. En lege bør undersøke både menn og kvinner en gang i året for tegn på hudkreft, og de med risikofaktorer bør vurdere hyppigere evalueringer. Månedlige self-eksamener skal utføres samtidig som bryst eksamener eller testikkel eksamener for å merke noen forandringer i huden så snart som mulig.

Bruksanvisning

Hvordan sjekke for hudkreft

•  Lær alt du kan om tegn og symptomer på hudkreft, og deretter bli kjent med din egen kropp. Basalcellekreft er vanligvis finnes i områder som ofte er utsatt for sol, og fører til en rekke støt og flekker som kan være liten, hevet, rød eller rosa, og blanke eller voksaktig utseende. Plateepitelkreft oppstår også oftere i områder som er utsatt for sol, og generelt produserer klumper som er skjellete, grov, og flat. Melanom, den dødelige formen for hudkreft, påvirker ofte formen eller størrelsen på eksisterende føflekker, men kan dukke opp hvor som helst på kroppen. Å vite hva du skal se etter, og være kjent med hvordan huden din normalt ser ut, vil i stor grad hjelpe til med å finne endringer som kan være tegn på hudkreft.

Stå foran et speil i full lengde under et sterkt lys. Ta deg god tid, og grundig eksamen hvert område av kroppen din. Bruk et håndspeil for å undersøke ryggen din og andre områder som er vanskelige å se. Hvis du ikke klarer å vise alle områder av kroppen din, spør en venn til å hjelpe.

Kontroller nøye huden din for ABCDs av melanom, og for eventuelle nye flekker, ujevnheter, sår, eller vekster. Oppmerksom på eventuelle spredning av pigment fra grensen til et sted å omgi områder av huden, og holde oversikt over eventuelle endringer i sensasjon, inkludert smerte eller kløe. Endringer i struktur eller overflate av føflekker bør også registreres, slik som oser, blødning, skalering, eller ujevnhet. Når du sjekker huden for melanom, betale ekstra oppmerksomhet til asymmetri, uregelmessige grenser, merkelige fargevarianter, og diameter større enn 6 millimeter. Eventuelle føflekker som viser disse skiltene skal umiddelbart rapporteres til legen din.

Undersøk dine lepper, ører og øyne for eventuelle endringer eller humper. Ved hjelp av en lommelykt, sjekk innsiden av munnen din og så mye av halsen som mulig. Hudkreft kan forekomme i slimhinner, så vel som på overflaten av huden.

Spør en venn til å undersøke hodebunnen for eventuelle mistenkelige endringer. Del håret, eller bruke en hårføner, for å få en nærmere titt på hele hodebunnen området.

Ta bilder av noe som virker unormalt. Disse bildene skal vises til legen din, og kan oppbevares og brukes som en referanse for fremtidige eksamener.

Tips og advarsler

  • Tidlig diagnose og behandling av melanom er avgjørende.

Symptomer på hjernehinnebetennelse i Teens

Symptomer på hjernehinnebetennelse i Teens


Hjernehinnebetennelse er en alvorlig sykdom som kan føre til livslang komplikasjoner eller død hvis det ikke blir diagnostisert og behandlet i tide. Det fører til at membraner rundt ryggraden og hjernen til å bli betent. Tenåringer og barn er spesielt utsatt for å anskaffe hjernehinnebetennelse på grunn av deres mindre aktive immunforsvar og hyppig eksponering for bakterier i skolen.

Årsaker

Ifølge Center for Disease Control hjernehinnebetennelse er hovedsakelig spredt i tenårene gjennom typer bakterier som kalles meningokokker eller pneumokokker som finnes i spytt eller spray partikler i nese og munn. Bakteriene kan også inngås under operasjonen når membranene i nervesystemet blir eksponert. I sjeldne tilfeller meningitt kan utvikles på grunn av kreft hos nervesenter membraner eller en reaksjon på anti-bakterielle og anti-inflammatoriske legemidler. Symptomer på hjernehinnebetennelse forekommer vanligvis i løpet av timer på infeksjon, men kan av og til ta opptil en uke å manifestere.

Identifikasjon

Symptomene på hjernehinnebetennelse kan forveksles med forkjølelse eller influensa i den tidlige fasen, fordi de generelt er tretthet, kvalme og feber. Symptomene vanligvis forverres innen 12 til 24 timer for å inkludere stiv eller sår hals, lysfølsomhet, utslett rundt halsen, unormalt kalde føtter eller hender, og selv beslag.

Betraktninger

Tenåringer med nedsatt immunforsvar på grunn av kroniske sykdommer eller HIV / AIDS er mye mer sannsynlig å bli smittet med bakterietyper som forårsaker hjernehinnebetennelse. En tenåring som viser symptomer bør tas umiddelbart sykehuset som hjernehinnebetennelse kan føre til døden i løpet av 24 timer ifølge en rapport utgitt av Dr. Thompson fra Oxford University i 2006 som viste 103 av de 448 barn diagnostisert det året døde innen en dag.

Forebygging / løsning

Leger anbefaler meningokokkvaksinering for alle barn mellom 11 og 18 år for å forebygge hjernehinnebetennelse. Du kan hindre spredning av bakterier typene som forårsaker hjernehinnebetennelse ved ofte å vaske hendene, dekker munnen når du hoster, og unngå å dele noe der spytt kan overføres slik som vann briller eller chap stick. Hvis du blir diagnostisert med hjernehinnebetennelse din lege kan forskrive antibiotika som behandling.

Advarsel

Meningitt kan forårsake alvorlige problemer hos barn og tenåringer som organer er fortsatt å utvikle for eksempel hevelse hjernevevet, skade nervene i hjernestammen som kan føre til lærevansker og døvhet, og forårsaker kronisk lavt blodtrykk.

Slik Spot Symptomer på toksisk sjokksyndrom

De fleste har hørt om toksisk sjokksyndrom på et eller annet tidspunkt, men de kan ikke forstå alvoret av tilstanden. Toksisk sjokksyndrom er en alvorlig bakteriell infeksjon som er i hovedsak knyttet til bruken av tamponger. Prevensjonsmidler, sår og til og med kirurgiske snitt har resultert i toksisk sjokksyndrom. Det er en alvorlig og potensielt dødelig tilstand som trenger øyeblikkelig legehjelp. Enhver kvinne som bruker tamponger bør være oppmerksom på tegn og symptomer på toksisk sjokksyndrom. Tenåringsjenter bør gis litteratur om tilstanden og / eller en forelder eller slektning bør sørge for at de er klar over farene ved toksisk sjokksyndrom. Tidlig diagnose er viktig i behandling og utvinning fra toksisk sjokksyndrom, som er hvorfor det er viktig å kjenne tegn på tilstanden.

Slik Spot Symptomer på toksisk sjokksyndrom

Forvent en plutselig feber og frysninger med utbruddet av toksisk sjokksyndrom. Feberen kan klatre ganske høy raskt. Feber er et vanlig symptom på infeksjon som kroppen forsøker å bekjempe infeksjonen.

Merknad om det er oppkast og / eller diaré. Begge er symptomer på toksisk sjokksyndrom som kan følge av høy feber og frysninger, samt andre symptomer.

Legg merke til om en hodepine er til stede. Besvimelse kan også forekomme. Hodepine kan bli alvorlig. Svimmelhet kan forspill selve tap av bevissthet om besvimelse oppstår.

Se etter utseendet på et utslett. Utslettet kan vises hvor som helst på kroppen og har en tendens til å ligne en solbrenthet.

5 Se om det er svakhet og / eller mental forvirring. En person plaget med toksisk sjokksyndrom kan lider av ekstrem utmattelse. Øynene kan bli blodskutte eller rimmed av rødhet gi dem en blodskutte utseende. Det kan også være en reduksjon i urinering.

Føl huden. Det kan være kjølig, fuktig og klam. Det kan være en rask nedgang i blodtrykket. Pulsen blir svak og rask. Den enkelte trenger umiddelbar sykehusinnleggelse og akuttbehandling siden toksisk sjokksyndrom kan være dødelig hvis den ikke behandles med riktig haster. Venstre ubehandlet en person som lider av toksisk sjokksyndrom kan lide av multippel organsvikt og til slutt død. Ikke vent. Hvis du eller noen du kjenner erfaringer noen av disse symptomene kontakt lege tidlig. Betimelig medisinsk intervensjon kan være forskjellen mellom liv og død.

Hint

  • Ikke bruk super absorberende tamponger siden disse har den høyeste frekvensen av mulige forbindelse til toksisk sjokksyndrom.
  • Veksle mellom tamponger og bind i stedet for kontinuerlig seg tamponger.
  • Vask hendene før og etter bytte tamponger for å hindre spredning av bakterier.

Hvordan identifisere symptomer på pinworms

Selv om ingen foreldre ønsker å tror deres barn har pinworms, er det viktig for dem å være i stand til å identifisere symptomer på pinworms for å initiere rask, effektiv behandling. Pinworms er en intestinal infestation som vanligvis forekommer blant barn og småbarn. Mens ikke spesielt farlige for barn, er tilstanden smittsom, og tidlig identifisering vil bidra til å forhindre spredning til andre familiemedlemmer eller barn. Pinworms er rundt 1.4 til 1.2 tommer i lengde og reise fra tykktarmen til endetarms området, der de forårsaker intens kløe og ubehag. Lett spres gjennom uformell kontakt, blir de lett behandles gjennom medisiner som dreper dem.

Hvordan identifisere symptomer på pinworms

•  Se etter tegn på barnet ditt kløe hans eller hennes anal området. Dette er en av de store indikasjoner pinworm infisering. Området kan være rødlig på grunn av riper.

Ta hensyn til barnets søvnvaner. Er han mer urolig enn vanlig? Pinworms føre til urolig søvn på grunn av smertefull hud irritasjon rundt anal området.

Se etter tegn på rødhet rundt genitalia av jenter, som pinworms kan migrere fra egg lagt rundt anal området til andre deler av underlivet.

Se etter tegn på pinworms. De ser ut som tynne strenger som er gulaktig eller hvit i fargen som kan ofte bli sett i et barns avføring. Noen ganger kan de til og med være flekket rundt analområdet om natten ved bruk av en lommelykt.

Hint

  • Barnemark infeksjoner behandles med medisiner som en to-dose anti-orm narkotika og vil gå bort i løpet av to uker etter behandlingsstart. Ved funn, vaske alt sengetøy, klær og håndklær i kontakt med barnet. Hold negler til alle familiemedlemmer ren og klippe kort til å bidra til å inneholde spre seg.
  • Dersom barnet klager over intens kløe etter at behandlingen er begynt, oppmuntre barnet ikke å klø og å holde fingrene vekk fra munn og nese. Foreldre kan gjelde reseptfrie kremer eller kremer til anal området for å lindre symptomene.

Hvordan oppdage symptomer på pinworms hos barn

Hvordan oppdage symptomer på pinworms hos barn

Symptomer på pinworms er ganske opplagt for foreldre og barn. Pinworms er bitte små parasitter som lever i tarmen. De klekkes eggene i magen og reise seg til tarmene. Noen ganger legger de egg på anus eller utsiden av anus. Det høres ganske ekkelt gjør det ikke. Vel, tro det eller ei, pinworms er ganske vanlig hos barn. Bruk denne artikkelen for å oppdage symptomer på pinworms i dine egne barn.

Hvordan oppdage symptomer på pinworms hos barn

Se for konstant skrape rundt bunnen. Når jeg sier skrape, mener jeg å skrape. Av alle symptomer på pinworms, er dette den mest åpenbare. Det er kontinuerlig og forferdelig kløende følelse.

Se for vaginal kløe hvis du har en liten jente. Symptomer på pinworms reise til vagina i noen tilfeller. Selv pinworms lever i tarmen og anus, de reiser til vaginal området.

Ta hensyn til hvor raskt barnet sovner. Symptomer på pinworms tendens til å få vesentlig dårligere om natten fordi det er når de reiser til anus. Hvis barnet ditt har problemer med å sovne eller har søvnløshet, kan det være et tegn.

Bruk en lommelykt om natten når barnet sover. Skinne det på hennes anus for å se om det er noen bittesmå hvite ormer. Du kan tydelig se symptomer på pinworms. Faktisk kan du selv være i stand til å se eggene.

Vær spesielt oppmerksom på barnets appetitt. Et tap av appetitt er en av de alvorlige symptomer på pinworms. Faktisk, vil barnet ikke miste sin appetitt til Barnemark infestation har vokst betydelig.

Hint

  • Pass på å vaske hendene og ditt barns hender hele tiden. Dette vil forhindre en hvilken som helst mer spredning av parasitten.
  • Ikke la barnet ditt bruke samme ark eller undertøy hver natt hvis hun har en pinworm infestation.