Digidexo.com

kronisk tonsilitt

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter

Kjennetegn på nevropati og kroniske rygg smerter


Kroniske ryggsmerter er et svært vanlig problem hos personer med varierende grad av fysisk aktivitet. Betegnelsen "kronisk" beskriver en situasjon som har vært konstant eller periodisk over en periode på måneder eller år. Enten det innebærer nakken, korsryggen eller thorax området, kan kroniske smerter dramatisk endre en persons liv. Dette er spesielt sant når nevropati er i roten av ryggsmerter.
.

Beskrivelse

Klinikere vanligvis beskrive to kategorier av kronisk smerte: nociseptive og nevropatiske smerter. De samme gruppene gjelder kroniske ryggsmerter. I en 2006 utgaven av "Current Medical Research & Meninger" journal, rapporterte forskerne at stimulering av spesifikke nociceptors --- eller smertereseptorer --- fører til nociceptive smerter. Smerte grunn nevropati, på den annen side, resulterer fra skade eller sykdom
av, nervevev verket. I neuropati, nerver funksjonssvikt og kan ikke lenger nøyaktig prosessere de signaler de mottar.

Spinalnerver

Nervene er i hovedsak cordlike bunter av axon fibre. Axoner er lange, rørformede strukturer som overfører signaler fra nerveceller. Spine Helse lege Peter Ullrich bemerker at 31 par nerver oppstå langs ryggsøylen, fra nakken til korsryggen. Nerver forlater ryggmargen ved et punkt kalt nerveroten, og sende mindre grener nevnte perifere nerver, til ulike områder av kroppen. Noen av de 31 parene av spinal nerver kan bli skadet, noe som fører til nevropatisk ryggsmerter.

Typer

Den "Current Medical Research and Opinion" journal Artikkelen påpeker ulike typer kroniske ryggsmerter på grunn av nevropati. For eksempel, det påpeker at lesjoner av smerte reseptor spirer i en degenerert ryggvirvel plate føre til lokal nevropatisk smerte. Komprimeringen av nerveroten, på den annen side, forårsaker mekaniske nevropatisk smerte rot. En tredje type, som kalles roten inflammatorisk nevropatisk smerte, forekommer som degenerative plater utløse inflammasjon langs ryggraden. Betennelse er normalt en defensiv reaksjon i kroppens immunsystem til skade, infeksjon eller irritasjon.

Årsaker

The Robbins & Cotran Pathologic Basis of Disease viser ulike mulige kilder til midlertidig eller permanent nerveskade: betennelser, traumer, giftstoffer, metabolske forstyrrelser, genetiske defekter og svulster. Men de vanligste identifiserbare årsaker til nevropatisk ryggsmerter er degenerative forhold og nerve komprimering. Spinal nerver kan komprimeres eller klemt av en glapp, herniated, sprukket eller svulmende plate, samt av bein sporer.

Kliniske funksjoner

Ifølge Spine Helse, pasienter vanligvis beskrive nevropatisk ryggsmerter så skarp, alvorlig, dyp, svie eller kaldt. I tillegg til den typiske vedvarende nummenhet eller prikking, den "Current Medical Research & Meninger" Journal bemerker at depresjon og søvnløshet ofte følger kroniske ryggsmerter. For det tredje kan banen over det berørte nerve forårsake nevropatisk ryggsmerter å stråle til armer, hender, ben eller føtter. Endelig Spine Universe inkluderer kronisk allodyni og hyperalgesi som kjennetegn funksjoner på nevropati. I allodyni, vanligvis smertefri stimuli, for eksempel laken eller lett berøring, produserer smerte ved kontakt. Hyperalgesi, på den annen side, viser til en økt følsomhet for normalt smertefulle stimuli.

Diagnose og behandling

Den diagnostiske prosessen for nevropatisk kroniske ryggplager omfatter en grundig pasientens historie og fysisk undersøkelse, så vel som avbildningsstudier og nerve tester. Vellykket behandling i stor grad avhenger av tidlig anerkjennelse og aggressiv behandling av nevropatisk smerte, sier "Spine Universe" lege Steven Richeimer. Behandlingen krever ofte en kombinasjon av alternativer, inkludert medisinske prosedyrer, for eksempel steroidinjeksjoner og kirurgi; psykologiske behandlingsformer, som for eksempel atferdsmodifisering og avslapningstrening; og fysisk rehabilitering. Spine Helse talsmenn spesielt aktive ryggsmerter øvelser og individualisert rehabiliteringsprogram for å redusere hyppighet, alvorlighetsgrad og varighet av episoder av kroniske ryggsmerter.

Forebygging

Skader, aldring, generell helsetilstand og livsstil påvirker risikoen for å utvikle kroniske ryggsmerter. Selv om fysisk trening bidrar til å forbedre og opprettholde god helse, kan feil type eller metoder øvelser plassere overdreven belastning på ryggraden og øke risikoen for ryggsmerter. Riktig teknikk og beskyttelse er derfor spesielt viktig når engasjerende i high-impact aktiviteter. For å bidra til å forhindre ryggsmerter, eMedicine Health anbefaler at slike low-impact aktiviteter som svømming, turgåing og sykling.

Årsaker til kronisk muskelsmerter

Årsaker til kronisk muskelsmerter


Mens effekten av en aktiv livsstil kan omfatte perioder med akutt muskelsmerter, kan langvarig kronisk muskelsmerter ofte være et resultat av en mer alvorlig medisinsk tilstand. Mange sykdommer, syndromer og plager som inkluderer kronisk muskelsmerter er ofte mulig å behandle og håndterbare hvis riktig medisinsk behandling er søkt så snart symptomene i utgangspunktet oppstår.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er et syndrom som forvirrer det medisinske fellesskapet. Selv om ingen er sikker på de riktige underliggende årsakene til fibromyalgi, er nummer én symptom uopphørlig, altomfattende muskelsmerter. Den muskelsmerter kan være bankende, skyting, knivstikking, rykninger eller verkende og kan bli ytterligere forverret av søvnforstyrrelser, overveldende tretthet, depresjon, synsproblemer, dårlig konsentrasjon, hodepine og irritabel tarm syndrom.

Diabetes

Diabetes kan utløse åreforkalkning i kroppen og hindre tilstrekkelig sirkulasjon, som til slutt kan føre til muskel kramper og smertefullt å gå. Diabetes pasienter kan også utvikle diabetisk amyotrophy, en tilstand der pasienter med skadede nerver forsyninger til føtter og hender erfaring muskel nedgang rundt hoftene og skuldrene og utvikle muskelsmerter og rykninger.

Guillain-Barre syndrom

Guillain-Barre-syndrom er en sjelden tilstand der kroppens perifere nervesystemet er angrepet av sitt eget immunsystem. Denne lidelsen, som finnes i flere mennesker i Kina og Japan enn i den vestlige verden, har symptomer på muskelømhet, prikking, progressiv muskelsvakhet, akutt nevromuskulær paralyse, refleks dysfunksjon, ryggsmerter, stiv nakke, pins og nåler opplevelser og en rekke andre lokale symptomer.

Thyroid Disease

Hypertyreose og hypotyreose kan bidra til kroniske muskelsmerter. Begge disse forhold kan utfelle myopatier, sykdommer som forstyrrer muskelvev på grunn av unormale biokjemiske substanser, metabolske tilstander og inflammasjon. Hypotyreose kan skape kroniske muskelsmerter som carpal tunnel syndrom, tarsal tunnel syndrom og senebetennelse. Hypertyreose, eller Graves sykdom, kan pasienten miste muskelstyrke og tone og pådrar vanskeligheter holder gjenstander, trapper og nådde over hodene deres.

Dermatomyositt

Dermatomyositt er en sykdom som forårsaker muskelsvakhet og betennelser samt hudinflammasjon. Sykdommen, som er mer vanlig hos kvinner enn hos menn, slår sakte i musklene i nakke, overarmer og ben og gradvis musklene atrofi mens permanent forkorte dem. Disse symptomene er ledsaget av en grå-røde utslett i lokaliserte områder av kroppen og en lilla hevelse rundt øynene.

Hvordan til å behandle kronisk migrene uten reseptbelagte legemidler

En migrene hodepine kan ødelegge dagen din - og hvis det ikke er behandlet på riktig måte, kan du fortsatt være lidelse flere dager senere. Selv om det er reseptbelagte legemidler som er tilgjengelige for å lette din smerte, noen ganger migrene svarer godt til behandlinger du kan gjøre selv, samt over-the-counter medisiner.

Hvordan til å behandle kronisk migrene uten reseptbelagte legemidler

•  Legg merke til de tidlige varseltegn på en migrene. Du kan legge merke til så tidlig som halv time før utbruddet av smerte som du opplever tegn på en klassisk migrene. Disse tegn er sensing en "aura" eller opplever synsforstyrrelser som flekker eller tåkesyn. Men de fleste migrene er ikke klassiske migrene. De fleste kronisk migrene er kalt "vanlige" migrene. Vanlige migrene, i motsetning til klassiske migrene, ikke begynn med synsforstyrrelser. Vanligvis starter de med en matt bankende på den ene siden av hodet. Andre symptomer kan være kvalme, brekninger, svimmelhet, forvirring og trøtthet.

Stopp hva du gjør og starte behandling. Forlate arbeidet, hvis du kan. Slippe bort fra at sosiale engasjement. Slå av datamaskinen eller TV. Catch migrene tidlig, for jo lenger du deltar i mental eller fysisk aktivitet, det er det verre sannsynlig å få. Og jo tidligere du delta på migrene og begynne å behandle den, jo mer vellykket behandling være.

medisinere din migrene med en anti-inflammatorisk over-the-counter medisiner. Noen smertestillende midler som kan hjelpe inkluderer ibuprofen, aspirin og paracetamol, men sjekk med legen din om hvilken medisin som passer for deg. Det er også over-the-counter smertestillende midler formulert spesielt for migrene som kombinerer flere smertestillende ingredienser.

Ta ingefær kapsler. Ikke en anti-inflammatorisk, hjelper ingefær likevel med kvalme. Du kan finne ingefær hjelper spesielt hvis du opplever magesyke.

Drikk en kopp kaffe. Selv om koffein i kaffe kan til tider være en trigger som forårsaker migrene, noen ganger kan det også redusere smerten av migrene. Annet enn kaffe, motstå fristelsen til å spise eller drikke noen av de andre vanlige utløse mat, noe som kan gjøre migrene verre. Blant mulige triggere er MSG (mononatriumglutamat), sjokolade, peanøtter, sitrusfrukter, dyrkede meieriprodukter, kjøtt behandlet med natriumnitrat - inkludert pølser, kjøttpålegg og bacon - og rødvin.

Redusere betennelse ved hjelp av en eller alle av disse metodene: Påfør et kaldt omslag eller ispose til hodet, nakke og skuldre der det er smerter og ømhet. Foruten å gi umiddelbar lindring, blir dette blodet flyter vekk fra hodet. Hvis migrene er bare begynnelsen, stupe hendene og armene opp til albuene i vann så varmt som du kan godt ta det. Du kan være i stand til å avverge migrene hvis du kan få blodet flyter vekk fra hodet og inn i hendene. Alternativt kan du ta en varm, grunt bad - ikke så varm at du skålde deg selv - og lev bare underkroppen, slik at blodet flyter vekk fra hodet. Hvorfor disse behandlingene? Migrene er vaskulære hodepine som involverer ekspanderende av blodkar i hodet ditt. Når du får blodet til å flyte vekk fra hodet, du hjelpe disse blodårene returnere tilbake til det normale - og det betyr lettelser smerte.

Hvil på et sted uten støy, skarpe lys og lukter. Koble telefonen. Senk blinds. Spør resten av husstanden ikke å forstyrre deg annet enn å se på deg innimellom. Mange mennesker som lider av migrene er svært følsomme for intense lyder, lys og lukter. Hvil i minst et halvt oppreist stilling. Dette hindrer blodet rushing til ansiktet ditt og gjøre migrene verre.

Hint

 • Disse anbefalingene er kun for voksne - ikke for barn.
 • Før du prøver noen av disse behandlingene, sjekk med legen din for å være sikker på diagnosen og for å sørge for at disse behandlingene er riktig for deg.
 • Ikke overdose på noen av de over-the-counter medisiner som er nevnt ovenfor. Hvis du trenger mer enn standard dose for å behandle migrene, få en resept.
 • Gravide kvinner bør ikke ta ingefær rot pulver. Ingefær rot pulver bør ikke tas uten vann på grunn av mulig forbrenning av spiserøret.

Årsaker til kronisk migrene hodepine

Årsaker til kronisk migrene hodepine


Migrene er en fellesbetegnelse som kan gjelde for alle alvorlig hodepine som forårsaker følsomhet for lys og lyd. Kronisk migrene er en lidelse som fører til smerter i kraniet på grunn av økt fartøy og kapillærene; vanlig hodepine smerte er forårsaket av blodkar innsnevring. Smerten forbundet med kronisk migrene er ofte beskrevet som bankende, ensidig smerte, konsentrert på den ene siden av hodet. Selv om de ulike typer migrene lider under mer enn 30 millioner amerikanere har en rekke årsaker, forstå de mulige risikofaktorer går langt i å hjelpe migrene forebygging.

Migrene og Aura

Migrene med aura og migrene uten aura er de to mest utbredte kategorier av migrene. "Aura" refererer til en nevrologisk fenomen som forekommer i ca 30 minutter før intens migrene smerte. Auras kan inkludere skimrende hallusinasjoner, synstap, talevansker og svimmelhet. Bortsett fra aura, klassisk migrene symptomer inkluderer intens hodepine smerte, lysfølsomhet, kvalme og oppkast. Hodepine frie migrene er en sjelden form for migrene som forårsaker aura fenomen uten de andre klassiske migrene symptomer.

Andre typer migrene

Migrene av andre typer er klassifisert av forskjeller i symptomer. Abdominal migrene er indikert med magesmerter uten en klar fordøyelses eller gastrointestinal årsak eller lidelse. En basilaris arterie migrene fører til forstyrrelser i basilaris arterie som forsyner hjernen med oksygenrikt blod; symptomer inkluderer talevansker, svekket motorisk evne og svimmelhet. Carotidynia kan føre til hevelse som ligger rundt halsen er arteria carotis og produsere intense smerter i de nedre regioner av ansiktet, inkludert kjeven eller nakke. Oftalmoplegisk migrene smerte er konsentrert i øynene og kan produsere oppkast og synsnerven lammelser. Status migrene gir smerter i perioder som varer lenger enn 72 timer.

Hormoner

På grunn av den rollen østrogen spiller i migrene, kvinner har større risiko for å oppleve migrene symptomer enn menn. Svingninger i østrogennivået forårsaket av menstruasjonssyklusen kan øke forekomsten av migrene symptomer. Medisiner som påvirker hormonelle nivåer, for eksempel p-piller, kan føre til østrogennivået å svinge. Graviditet, overgangsalder og månedlige perioder ser størst forekomst av migrene symptomer hos kvinner. Ifølge MAGNUM, oppstår de fleste svangerskapsrelaterte migrene symptomer i første trimester av svangerskapet.

Genetikk

Migrene er genetisk basert, noe som betyr at familiehistorie er en viktig risikofaktor i å oppleve migrene. Ifølge MAGNUM, nær 38 millioner amerikanere har en genetisk tilbøyelighet til å lære mer migrene symptomer. Hvis en av foreldrene av en person lider av migrene, har den enkelte en 50 prosent sjanse for å oppleve migrene. At risikoen er ikke oppblåst av psykologiske eller miljømessige årsaker.

Andre årsaker

Stress fra karriere eller familieliv kan øke forekomsten av migrene symptomer. Overdreven sensoriske stimuli, spesielt visuelle eller auditiv (lyd), kan utløse migrene. Visse matvarer, for eksempel øl, rødvin, sjokolade, koffein og alderen oster kan øke en persons mottakelighet for migrene. Fasting eller generell underernæring kan også bidra til migrene. Andre årsaker er barometer endringer i miljøet, endringer i søvnmønster og visse medisiner.

Behandlinger

Legemidler foreskrevet for å lindre migrene faller inn i to kategorier: smertestillende medisiner og forebyggende medisiner. Smertestillende medikamenter inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), triptaner, anti-kvalme medisiner og sovetabletter. Disse stoffene blir brukt under et migreneanfall og tar sikte på å hemme symptomer som allerede finnes. Forebyggende medisiner inkluderer kardiovaskulære medikamenter, antidepressiva, anti-beslag medisiner og Botox. Disse stoffene kan bidra til å hemme forekomsten av migrene symptomer hos personer med risiko for hodepine.

Komplikasjoner

Migrene behandlinger forårsake en rekke bivirkninger. NSAIDs tatt for migrene lettelse kan forårsake magesmerter, blødninger og sår. Som kroppen bygger opp motstand mot de smertestillende medisiner, en tilstand som kalles "rebound hodepine" kan forekomme, der smertestillende medisiner selv kan utløse migrene symptomer. De som bruker høye doser av medisiner mer enn ni dager ut i måneden er i faresonen. Triptaner og visse antidepressiva kan føre til serotonin-syndrom, et overskudd av serotonin som produseres i kroppen. Denne komplikasjonen kan føre til skjelving, diaré, feber, muskelstivhet og kramper, og det kan være dødelig hvis ubehandlet.

Hva er kronisk daglig migrene?

Hva er kronisk daglig migrene?


Det finnes mange typer migrene. Som navnet antyder, kronisk daglig migrene forekommer nesten hver dag. De er også kjent som kronisk migrene, transformert migrene eller kronisk daglig hodepine.

Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, symptomer på kronisk migrene inkluderer bankende smerter på den ene siden av hodet, kvalme og ekstrem følsomhet for lys og lyd. Smertene forverres når pasienten beveger seg.

Diagnose

The Mayo Clinic bemerker også at for migrene å bli diagnostisert som kronisk, de trenger å skje 15 eller flere dager i måneden i minst tre måneder på rad.

Misforståelse

En pasient trenger ikke å oppleve en aura før hodet smerte begynner. Auras er visuelle hallusinasjoner eller lyder som er forestilt seg.

Medisiner

Ifølge National Headache Foundation, kronisk migrene medisiner inkluderer smertestillende og en daglig forebyggende medisin som blodtrykk medisiner, antidepressiva eller antiepileptika.

Ekspertråd

The National Headache Foundation anbefaler også pasienten holde en migrene journal for å identifisere eventuelle kjemikalier, matvarer eller stressfaktorer som kan utløse et migreneanfall.

Hvordan behandle kronisk obstruktiv lungesykdom

Kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungesykdom der lungene er skadet, noe som gjør det vanskelig å puste. Med KOLS er det vanskelig å få luft inn og ut fordi rørene som frakter luft i ut av lungene er delvis obstructed.Cigarette røyking er den vanligste årsaken til kols. Puste i andre typer irritanter, for eksempel forurensning, støv eller kjemikalier, kan også forårsake eller bidra til KOLS.

Hvordan behandle kronisk obstruktiv lungesykdom

•  Slutte å røyke. Pasienter som fortsetter å røyke har en raskere forverring i lungefunksjon enn de som sluttet. Ikke røyke vil også bremse utviklingen av sykdommen. Når en person har sluttet å røyke, bør personen unngå å være rundt røykere og forurenset luft. Røyking og forurenset luft kan irritere lungene.

•  Ta medisin. En lege kan forskrive bronkodilaterende legemidler. Bronchodilators slappe av musklene som omgir puste rør og utvide dem, slik at flytrafikken inn og ut lettere. En lege kan også foreskrive legemidler som kalles kortikosteroider, som reduserer hevelse i øvre luftrørene. En lege kan også foreskrive medisin som skal leveres gjennom en oppmålt-dose inhalator (MDI) eller en tørr pulver inhalator (DPI), hvori medisinen er leveres til lungene som en spray, tåke eller fint pulver.

•  Tren regelmessig. Folk kan tro at trening vil bare føre til en kortpustethet. Dette er usanne. Trene vil forbedre en persons pusteevne. Det vil styrke brystmusklene og redusere kortpustethet.

få vaksinert. Å ha influensa kan være skadelig for lungene og forårsake alvorlige problemer hos personer med KOLS. En influensavaksine bør tas hvert år. Det vil redusere sjansene for å få influensa. En person bør også få en pneumokokkvaksine. Vaksinen vil hindre personen fra å få lungebetennelse og KOLS komplikasjoner.

Har kirurgi. For personer med alvorlig KOLS, kan kirurgi være nødvendig. Kirurgi er for folk som ikke har hatt forbedringer fra å ta medisin og mesteparten av tiden har en svært vanskelig tid puste. Det er to typer av kirurgi. En er Bullektomi. I denne fremgangsmåten, leger fjerne ett eller flere svært store luftblærer fra lungene. De luftrom kan bli så store at de forstyrrer puste. Den andre operasjonen er lungevolumreduksjon kirurgi. I denne fremgangsmåten, kirurger fjerne deler av skadet vev fra lungene.

Hint

 • Hoste er svært viktig i å rydde lungene. Det er noe en person med KOLS bør gjøre hver dag. Personen kan lære fra en lege hvordan å tømme lungene for slim med to eller tre hoste.
 • Lære å puste riktig er en annen svært viktig lærdom for personer med KOLS. En person bør se en lege for dype pusteteknikker.
 • En lungetransplantasjon kan være nødvendig for noen mennesker med svært alvorlig KOLS.

Hvordan identifisere tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse påvirker millioner av mennesker årlig. Tilstanden kan være forårsaket av mange forskjellige ting som infeksjoner og mugg, sopp og allergier, og selv fysiske attributter som for eksempel en merkelig septum. Det er egentlig ganske enkelt å finne ut om du har kronisk bihulebetennelse når du vet hva du skal se etter.

Hvordan identifisere tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse

Hvordan vet jeg om du har kronisk bihulebetennelse

•  Først må du vite at bihulebetennelse er en tilstand som forårsaker betennelse i slimhinnene i bihulene. Betennelsen fører deretter væske buildup som blokkerer sinus hulrom og hindrer normal slim drenering.

•  Deretter må du finne ut om de symptomene du opplever er virkelig bihulebetennelse. Noen av de vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine, pustevansker gjennom nesen, sammen med smerter i ansiktet og bak øynene. Disse er ofte ledsaget av gul eller grønnlig drenering fra nesen og ned i halsen din. Uten behandling drenering vil tilfellet en sår hals og hoste. Du kan også oppleve smerter i kjeven, tenner og ører. Noen mennesker har også kvalme forbundet med sinus drenering. Du kan også legge merke til at du er trøtt lett på grunn av puste trøbbel.

Hvis du har disse symptomene i mer enn tre måneder rett, eller de holder reoccurring selv med behandling, da har du kronisk bihulebetennelse.

Hint

 • Bo innendørs i de tidlige morgentimene vil hjelpe med allergi. Prøv en neti pott.
 • Alltid oppsøke lege hvis tilstanden vedvarer. Sjekk med legen din før du tar over skranke medisiner hvis du er på reseptbelagte medisiner.

Om Kronisk Munntørrhet

Om Kronisk Munntørrhet


Spytt er en viktig ingrediens i å opprettholde normal funksjon av din munn, svelg og selv tenner. Kronisk tørr munn, offisielt kjent i det medisinske feltet som Xerostomia, kan føre til mange alvorlige problemer i tillegg bare mindre irritasjon eller problemer med å tygge på grunn av mangel på lett flytende væske i munnen.

Funksjon

Spytt er produsert av tre kjertler som ligger i munnen, og består nesten utelukkende av vann. De gjenværende partier av spytt er laget av proteiner og enzymer. Spytt strømmer gjennom munnen og halsen for å holde tenner, tunge og kinn fri for gjenstander som kan utvikle skadelige bakterier. Kronisk munntørrhet reduserer eller helt stanser produksjonen av spytt i munnen periodisk i løpet av dagen og over en lang tidsperiode.

Funksjoner

Enzymene i spytt gir samme nytte for din munn at antistoffer sørge for blodet ditt. Spytt senker nivået av surhet i plakk som bygger seg opp i munnen for å forsinke den naturlige råtnende prosessen med tennene. Det senker også sjansen for at du vil få en infeksjon i munnen ved å ødelegge fremmede bakterier eller mikrober. Den flytende konsistens av spytt hjelpemidler også i fordøyelsen av mat. Munntørrhet hindrer spytt fra å utføre sine tiltenkte funksjoner og øker sjansene for at du vil utvikle sykdom eller få hull i tennene.

Identifikasjon

Du kan fortelle om du lider av kronisk tørr munn ved å se etter spesifikke symptomer. De vanligste symptomene er en hyppig brennende følelse på tungen, til sår på kinnene eller tungen, rask utvikling av tannråte eller hulrom, dårlig ånde som gjenstår selv etter børsting, manglende evne til å smake mat og problemer med å svelge mat.

Betraktninger

Kronisk tørr munn kan være et tegn på mye mer alvorlige problemer som diabetes, Sjøgrens syndrom, skade på spyttkjertlene eller skade på nerveendene fra et slag mot hodet. Skade på spyttkjertlene kan forårsake permanent tørr munn, hvilke ingen medisiner er i stand til å herde. Hundrevis av forskjellige reseptbelagte medisiner føre til munntørrhet som bivirkning, så bør du kontakte legen din hvis du utvikler tilstanden etter å ha blitt foreskrevet et nytt legemiddel.

Forebygging / løsning

Redusere sannsynligheten for å anskaffe kronisk tørr munn ved å pusse tennene tre ganger om dagen og redusere mengden av koffein og sukker du inntaket, som disse stoffene kan skade spytt kjertler. Du kan holde spytt renne når du opplever tørr munn ved å holde en sukkerfri harde drops i munnen eller ved å blande natron i vann og gurgle blandingen noen få timer. Urte kosttilskudd som goldenseal rapporteres å være i stand til å hjelpe i spyttproduksjon, men de har ikke blitt godkjent av FDA, så deres effektivitet ikke kan garanteres.

Årsaker til kronisk magesmerter

Kronisk magesmerter kan føre deg til å være i en evig tilstand av ubehag og angst. Årsakene til kronisk magesmerter er varierte, og inkluderer lidelser og infeksjoner i fordøyelsessystemet, kjønnsorganer og urinveier. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og National Library of Medicine om årsakene til kronisk magesmerter.

GERD

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) kan føre til at du har kroniske smerter i øvre del av magen, og kan bli verre etter å ha spist og samtidig legge ned.

IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan føre til at du har kroniske magesmerter, magekramper og forstoppelse som veksler med diaré.

Gallestein

Kroniske smerter i øvre del av magen som er ledsaget av kvalme og kronisk fordøyelsesbesvær kan være et resultat av gallestein, som krever rask legehjelp.

Divertikulitt

Divertikulitt er en kronisk betennelse i små områder av tarmen, og kan føre til kroniske magesmerter og problemer med å fordøye visse typer matvarer.

PID

Bekkeninfeksjon (PID) kan føre til kroniske smerter i nedre del av magen og bekkenet hos kvinner, og er forårsaket av infeksjoner i det reproduktive systemet.

Endometriose

Kvinner med kroniske underlivssmerter kan ha endometriose, en sykdom i slimhinnen i livmoren.

Urinveisinfeksjoner

En urinveisinfeksjon kan gi smerter i nedre del av magen, og kan være kronisk hvis infeksjonen står ubehandlet.

Hvordan er kronisk bronkitt diagnostisert?

Pulmonary Function Test

Den første testen vil du vanligvis gå gjennom for å avgjøre hvorvidt du har kronisk bronkitt, som regnes som en kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) er en lungefunksjonstest. Denne type test avslører den totale funksjon av luftveiene ved å måle hvor mye luft lungene dine kan holde og puster ut. Når du deltar i en lungefunksjon test, vil du bli koblet opp til et spirometer som du vil blåse luft. Du kan bli bedt om å ta denne testen en rekke ganger under ett besøk for å måle funksjon av luftveiene ved hvile og ved stress (som i hovedsak er fysisk anstrengelse).

Undersøkelse av Sputum

En annen test en lege kan bruke til å diagnostisere kronisk bronkitt ville være å teste oppspytt, som er essensielt slim eller slim fra luftveiene. Dette er i stor grad brukt til å utelukke visse sykdommer slik at det kan være lettere for legen å avgjøre hvorvidt du har kronisk bronkitt. Når prøven er tatt, blir den sendt til et laboratorium, slik at cellene i sputum kan analyseres, og årsaken til tilstand kan etableres.

Blood Gas Analysis

For å fastslå hvordan luftveiene fungerer, kan en lege også bestemme seg for å bruke blodgassanalyse for å diagnostisere tilstanden. Mye som undersøkelse av sputum, tas en prøve som vil bli sendt til et laboratorium for å måle både oksygen og karbondioksid. Ved å måle disse to gassene, kan det indikere om luftveiene er tilstrekkelig å få oksygen inn i kroppen din, så vel som tilstrekkelig å fjerne karbondioksid fra blodet.

CT Scan

Noen ganger vil en lege ansette bruk av en CT-skanning, som i siste instans er en mer omfattende røntgenstråle, for å hjelpe i en diagnose. For det meste, vil denne type av test brukes med emfysem, COPD en annen, men kan brukes for å bidra til å etablere og å overvåke tilstanden av kronisk bronkitt.

Kroniske gjær infeksjon symptomer

Gjær infeksjoner, også kalt candidiasis eller moniliasis er forårsaket av en sopp som heter Candida albicans og kan oppstå hvor som helst på eller i kroppen din som er varm, fuktig og holdt dekket eller mørk. Menn, kvinner og barn i alle aldre kan ha gjær infeksjoner, og noen mennesker kan oppleve symptomer på hyppige eller kroniske gjær infeksjoner. Ifølge National Library of Medicine og Mayo Clinic, symptomer på kronisk gjær infeksjoner avhenger av hvor infeksjonen er lokalisert og inkluderer smerte og kløe.

Hudforandringer

Gjær infeksjoner i genital områder, munn eller på brystvortene dine bryster kan forårsake vedvarende hevelse, rødhet og intens kløe i huden din.

Pain

Kroniske gjær infeksjoner i skjeden og kjønnsorganene kan føre til langvarig smerte, spesielt fra friksjon forårsaket av samleie eller skrubbe huden din mens du bader.

Seksuelle Effects

Kvinner med kroniske vaginal gjær infeksjoner kan oppleve en uvanlig mengde utflod, en ubehagelig vaginal lukt, og hevelse som gjør bruk av en tampong eller å ha vaginal sex vanskelig.

Fordøyelses effekter

Babyer og voksne med kroniske muntlig gjær infeksjoner kan ha smertefullt og vanskelig å svelge som følge av hevelse av tungen og betennelse i halsen og spiserøret.

Vekttap

Vekttap kan føre til kroniske infeksjoner i fordøyelsessystemet på grunn av en problemer med å spise og drikke, og kan være et alvorlig helseproblem for babyer og små barn.

Blod Infeksjoner

Hvis soppen kommer inn i blodet, kan kroniske gjær infeksjoner spres gjennom hele kroppen. Uten akutt medisinsk behandling, kan dette være en livstruende tilstand.

Hva fører til en kronisk tett nese?

Hva fører til en kronisk tett nese?


En tett nese kan være et irritasjonsmoment når du har forkjølelse eller influensa, men når drypp og sniffing ser ikke ut til å forsvinne, kan det være en annen underliggende årsak. Finne årsaken til tett nese er første skritt i å finne lettelse.

Høysnue

Høysnue er trolig en av de vanligste årsakene til en kronisk tett nese. Det er den vanligste allergien at mange mennesker får under visse tider av året når pollen teller i luften er spesielt høy. Tilbringe mye tid utendørs og sove med åpne vinduer kan bidra til problemet. Mange foreskrevet og over-the-counter medisiner er tilgjengelig som kan lette symptomer.

Andre Allergier

I mange mennesker, enkle allergier har skylden for en kronisk tett nese. Dette er ofte problemet når allergier kjøre i familien. Situasjonen kan bli verre om vinteren, når mer tid tilbringes innendørs rundt kjæledyr og støv. Allergi kan også føre til forkjølelse å vare lenger og være mer alvorlig, og de øker sjansene for en kald snu til en bihulebetennelse. Det er mange allergitester tilgjengelige for å bestemme hva slags allergi pasienten har. Resultatene av testen kan hjelpe legen anbefale et kurs i behandling, enten det er et medikament eller eliminering av irriterende.

Røyking

Sigarettrøyk er ofte den skyldige i en kronisk rennende nese. Personen med problemet ikke engang nødvendigvis å være røyker. Folk som bor i samme hus som en røyker er utsatt for passiv røyking og kan høste konsekvensene. Passiv røyking er spesielt skadelig for barn, som har underutviklet nesegangene er lett tett og irritert. Den beste måten å unngå tett nese på grunn av passiv røyking er å begrense røyking til utendørs.

Bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse er en tilstand der sinus ubehag og irritasjon varer i lange perioder av gangen på grunn av bakterie-og soppinfeksjoner og andre årsaker. En bakterieinfeksjon er mye mer vanlig, og kan vanligvis behandles med antibiotika.

Nasal Polypper

Nesepolypper er små godartede vekster vev inne i nesehulen. De kan vokse i klynger og forårsake en myriade av irriterende helseproblemer som hodepine, snorking, pusteproblemer og kronisk stuffiness. Denne tilstanden i mer vanlig hos voksne over 40 år og kan være ledsaget av andre forhold som søvnapné, cystisk fibrose, bihulebetennelse og astma.

Airborne Fungus

Hirohito Kita, MD, av Mayo Clinic gjennomført en studie for å teste effekten av luftbåren sopp på mennesker med kronisk nasal stuffiness. Resultatene av studien fant at visse folks immunforsvar reagerte negativt på soppen. Disse menneskene var de som viste nasal stuffiness. Nitti prosent av deltakerne i studien viste et bestemt svar på en sopp som heter Alternaria. En annen sopp som heter cladosporium forårsaket lignende svar. Disse typer sopp er funnet over hele USA, og kan være en viktig årsak i mange pasienter med uforklarlig kronisk stuffiness. Denne oppdagelsen kan hjelpe forskere med å finne en behandling for problemet.

Symptomene på kronisk Meningitt

Symptomene på kronisk Meningitt


Kronisk meningitt er en betennelse i subarachnoid område i vev som omgir hjernen og ryggmargen. Dens symptomer er lik de mer vanlige akutt bakteriell meningitt, men den har forskjellige årsaker, og utvikler seg langsommere - over en periode på minst fire uker, sammenlignet med flere timer eller dager for akutt meningitt. Akutt hjernehinnebetennelse som har blitt behandlet, men ikke kureres kan utvikle seg til kronisk meningitt, i henhold til "Merck Manual Home Edition."

Influensalignende symptomer

Hodepine, stiv nakke og feber er tre klassiske symptomer på kronisk hjernehinnebetennelse. Siden disse også er tegn på influensa, kan de ikke bli anerkjent som symptomatisk for kronisk meningitt før de vedvare i uker eller ledsages av andre hjernehinnebetennelse symptomer.

Double Vision

Dobbelt syn er en av de vanligste symptomene på kronisk hjernehinnebetennelse. Det kan skje når sykdommen påvirker hjernenerver, som kobler hjernen til deler av hode og nakke, i henhold til "Merck Manual Home Edition." Dobbelt syn kan være ledsaget av lammelse av ansiktet.

Problemer med å gå

Det er ikke uvanlig for personer med kronisk meningitt å ha vanskeligheter med å gå. Dette symptomet kan være ledsaget eller forverret av en ryggsmerter, svakhet, "pins og nåler" opplevelser og nummenhet, som alle er andre tegn på kronisk hjernehinnebetennelse.

Mindre vanlige symptomer

Forvirring, problemer med konsentrasjon, lysfølsomhet, kronisk tretthet, kramper, kvalme, og liten interesse i å spise eller drikke er mindre vanlig, men mulige symptomer på kronisk hjernehinnebetennelse.

Advarsel

Hvis du har noen av disse symptomene, og mistenker at du kan ha kronisk meningitt, bør du oppsøke lege umiddelbart. De fleste av disse symptomene kan også indikere viral hjernehinnebetennelse, som kan forbedre på sin egen løpet av noen få dager, eller bakteriell meningitt, som kan være dødelig i løpet av noen få dager, så en tidlig diagnose er avgjørende.

Hvordan vite hva du gjør når Kronisk llness har en negativ innvirkning på dine relasjoner

Hvordan vite hva du gjør når Kronisk llness har en negativ innvirkning på dine relasjoner


Det er vanskelig nok å takle motta diagnostisering av en kronisk sykdom, men de negative effektene eller virkningen at sykdommen har på dine forhold kan være ødeleggende. Det er fremgangsmåten for å ta som kan hjelpe kronisk syke individer takle sine kjære som ikke kan være så støttende som forventet.

Hvordan vite hva du gjør når Kronisk llness har en negativ innvirkning på dine relasjoner

Les bøker, artikler, og forske på sykdommen din, samt snakke med legen din for å lære så mye du kan om det. Jo mer du vet, jo mer du er i stand til å forklare til din kjære om din tilstand. Mange ganger kjære er ikke like støttende når de ikke forstår hva du går gjennom.

Gjennomføre et møte med dine nærmeste venner og familiemedlemmer for å diskutere hva de kan gjøre for å hjelpe deg. Ikke anta at familiemedlemmer eller nære venner vet nøyaktig hvordan du skal gi deg støtte eller hva du skal gjøre for å hjelpe deg mens du er syk. Du kan rett og slett trenger et lyttende øre, mens andre ganger kan det hende du trenger noen til å hjelpe deg med å gjøre husarbeid rundt huset.

Bli med i en støttegruppe og snakke med en rådgiver eller terapeut. Det kan være en vanskelig pille å svelge, men du må akseptere det faktum at noen av din familie og venner ikke vil være i stand til å takle å se deg syk. Det beste du kan gjøre er å finne en annen kilde til støtte med andre som kan gå gjennom det samme. Diskutere dine følelser med en terapeut.

Gi venner og familie tid til å håndtere sine følelser. Det er mulig at de kan være i fornektelse om sykdommen din. Når de har tid til å la virkeligheten i, kan de begynne å bli mer støttende enn de var da de først oppdaget at du var syk.

forstå når det er på tide å avslutte en negativ sammenheng. Ikke prøv å tvinge noen til å være din venn eller for å være støttende. Når du innser at et nært forhold til en venn eller slektning har en uendelig negativ syklus som følge av sykdom, må en beslutning om å avslutte forholdet. Omgi deg med de som aksepterer deg som du er. Sosial støtte er viktig; positive relasjoner er de som kan endre og være fleksibel for å møte dine behov. Være med venner med hvem du kan nyte aktiviteter som ikke krever mye energi, som for eksempel å snakke, spise i, ser en film hjemme eller lytter til musikk.

Hint

 • Bli kjent med de fem stadier av sorg eller endre. Gjenkjenne når deg, så vel som folk nær deg, gå gjennom ulike stadier; disse inkluderer fornektelse, sinne, forhandling, depresjon og aksept. Gi deg selv og andre en sjanse til å gå gjennom disse stadiene som det gjelder å håndtere sykdommen din, før du avslutter forholdet.
 • Prøv å ikke bli altfor skuffet med venner eller familie som ikke kan være i stand til å takle sykdommen din. Det betyr ikke at de ikke elsker deg; det kan være at de er redd eller ikke sterk nok til å håndtere se deg syk.

Kronisk betennelsessykdom

Kronisk betennelsessykdom


Kronisk betennelsessykdom er en samlebetegnelse for tilstander som involverer kronisk betennelse. Disse forholdene varierer fra allergier til nyresvikt og hjerneslag, og mange er aldersrelatert. De kan påvirke mange områder av kroppen. På grunn av økte nivåer av inflammatoriske cytokiner, et resultat av aldring, kan forskjellige degenerative tilstander utvikle seg. Cytokiner er kjemikalier som sender destruktive signaler til cellene.

Hjertet og sirkulasjonssystemet

Hjerte-relaterte lidelser omfatter inflammatoriske Aortastenose, hvor kronisk betennelse fører til skade på ventiler. Betennelse kan føre til at herjer i hjertemuskelen, som resulterer i hjertesvikt. Hjerteanfall og slag kan oppstå fra koronar aterosklerose, som er forårsaket av kronisk betennelse. C-reaktivt protein er en bestemt inflammatorisk markør som viser en høyere risiko for atheroscolerotic plakk samt andre aldersrelaterte tilstander.

Ledd og muskler

Artritt er et resultat av ødeleggelse av leddvæsken og leddbrusk fra inflammatoriske cytokiner. I forekomst av fibromyalgi, en tilstand som rammer både ledd og muskler, er nivået av inflammatoriske cytokiner høyere. Fibrose er forårsaket av angrepet av inflammatoriske cytokiner for traumatisert vev. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati forårsaker nerveskader som resulterer i redusert sensorisk aktivitet og svakhet i armer og ben.

Organskade

Nyresvikt kan føre på grunn av begrensning av sirkulasjon og skadede nephrons fra kronisk betennelse. Inflammatoriske cytokiner kan føre til skader på bukspyttkjertelen celler. Denne skaden kan senere føre til diabetes. I psoriasis er dermatitt forårsaket av inflammatoriske cytokiner.

Andre betennelsestilstander

Allergi er et resultat av en autoimmun reaksjon på spesifikke stoffer. Dette er forårsaket av inflammatoriske cytokiner. Lupus er en autoimmun sykdom som følge av inflammatoriske cytokiner. Ødeleggelsen av hjerneceller er årsaken til Alzheimers sykdom. Kronisk inflammasjon kan være årsaken til en rekke kreftformer. Inflammatoriske cytokiner kan hemme healing, noe som kan resultere i kirurgiske komplikasjoner.

Cytokin Testing

Hvis du lider av en kronisk sykdom, kan legen din bestille en inflammatorisk cytokin blod panel, som kan bidra til å diagnostisere problemet. Dette hjelper legen din finne den beste behandling for din spesielle tilstand. For eksempel kan én type cytokin stimulere veksten av kreftceller. Ifølge Life Extension Foundation, et stoff som undertrykker denne cytokin, som for tiden blir brukt i Japan, vil snart være tilgjengelig i Amerika. Terapier er tilgjengelige for å behandle andre typer av cytokiner.

Behandling

Behandling varierer i henhold til den bestemte lidelse og type cytokin ansvarlig for tilstanden. Et eksempel er den reseptbelagte medisiner Enbrel, som bidrar til å behandle revmatoid artritt. For pasienter som ikke lider av en kronisk sykdom, men som har høye nivåer av C-reaktivt protein, er måten å redusere den med diett og kosttilskudd. Ved å unngå høy glykemisk mat, kokt mat, omega-6 fettsyrer og mettet fett, kan du være i stand til å undertrykke betennelse. Nyttige kosttilskudd inneholder vitamin E, fiskeolje, vitamin K og brennesle blad ekstrakt.

Kronisk hoste Definition

Hvis du opplever en langvarig hoste ikke lar seg behandle med over-the-counter medisiner, for eksempel hoste suppressants, kan det hende du har en kronisk hoste. For å finne årsaken og opprinnelsen din kronisk hoste, kan legen din bestille tester, for eksempel brystet x-stråler, lungefunksjonstester og omfang tester.

Betydning

Kronisk hoste er en hoste som varer lengre enn åtte sammenhengende uker.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, "En og annen hoste er normal --- det hjelper klare fremmede stoffer og sekreter fra lungene og hindrer infeksjon." Imidlertid kan kronisk hoste være forårsaket av en underliggende sykdom, slik som astma, sure oppstøt eller dryppende nese.

Effekter

I tillegg til drenering din energi og avbryte hvile, kan en kronisk hoste føre til svimmelhet, hodepine og urininkontinens.

Forebygging / løsning

Forebygge kronisk hoste kan være vanskelig siden det er ofte forårsaket av en underliggende sykdom. Du kan imidlertid kontrollere kronisk hoste ved å ta hoste drops, ved hjelp av kamfer eller mentolholdig brystet gnir eller drikker varm te og honning. Videre behandling av den underliggende sykdom som forårsaker hosten er tilrådelig.

Betraktninger

Selv om hvem som helst kan utvikle en kronisk hoste, visse grupper er mer utsatt for å utvikle sykdom, inkludert kvinner og røykere, sier Mayo Clinic. Kvinner er mer utsatt for kronisk hoste på grunn av sine delikate hoste reflekser. Røykere er mer utsatt på grunn av de skadelige effektene av røyk på lungene.

Advarsel

Se en lege umiddelbart hvis din kronisk hoste produserer blod eller spytt.

Botemidler for kronisk halitosis

Halitosis er den medisinske betegnelsen på dårlig ånde. Når det blir vedvarende og vanskelig å bli kvitt, er det kjent som kronisk halitosis. Behandling av kronisk halitose er det samme som å behandle et vanlig tilfelle av dårlig ånde, men de metoder som benyttes er vanligvis gjort med mer frekvens og større intensitet. Behandlingen spenner fra enkle hygiene til forebyggende tiltak. Dersom dårlig ånde er forårsaket av en underliggende sykdom, behandling som er det første trinnet.

Årsaker

Årsakene til halitosis er utallige. Den vanligste årsaken er dårlig hygiene, noe som kan føre til en rekke dentale problemer slik som gingivitt og periodontal sykdom, som i sin tur fører til dårlig ånde. Andre ganger den skyldige er matrester fast mellom tennene, eller matvarer som har en spesielt stikkende lukt, som for eksempel hvitløk og løk. Tørr munn forårsaket av tobakksbruk og sover med munnen åpen kan føre til halitosis også. Halitose som følge av en hvilken som helst av disse kan typisk herdes gjennom riktig hygiene.

Ofte kilden til halitosis er en underliggende tilstand som for bihulebetennelse, lungebetennelse, sure oppstøt og nyre infeksjoner. Mens riktig hygiene og over-the-counter pust mints kan gi midlertidig lindring, alvorlig halitosis som følge av annen sykdom eller en infeksjon krever behandling av nevnte tilstand først, vil tøffe grunnleggende forebyggende tiltak som regelmessig bruk av tanntråd og pusse tennene hjelpe.

Hygiene og forebygging

Den enkleste måten å kurere kronisk halitosis er gjennom ansettelse av god hygiene. Tannpuss og tanntråd etter hvert måltid er den foretrukne og faktisk den mest effektive metoden for herding kronisk halitosis, spesielt når den skyldige er matrester og bakterier. Tanntråd hjelper løsne partikler fra mellom tennene mens børsting bidrar til å fjerne plakk og gir umiddelbar friskhet og lettelse. I tillegg, så mye av bakterier som forårsaker dårlig ånde bor i baksiden av munnen, børsting tungen så langt tilbake som din brekningsrefleksen vil tillate vil bidra til å rydde bort de uakseptable bakterier.

Forbruker tilstrekkelige mengder vann eller tygging sukkerfri tyggegummi vil bidra til å stimulere produksjonen av spytt og dermed hindre tørr munn. Det anbefales å unngå brus og alkohol.

De med proteser bør la dem suge i et desinfeksjonsmiddel mens du sover, og de som bærer tannregulering bør være sikker på å rydde grundig mellom hver brakett for å hindre at mat og andre partikler fra å samle og forårsaker halitosis. Planlegge regelmessige tannlegebesøk er avgjørende, så tannlegen kan finne den eksakte årsaken til halitosis bare fra lukten. I tillegg hjelper vanlig tannrengjøring holde tennene sunn og dermed hindrer tilstander som tannkjøttsykdom oppstår.

Andre metoder

Mens riktig hygiene og behandling av den underliggende årsaken (hvis noen) er de mest effektive måtene å kurere kronisk halitosis, andre, mer midlertidige metoder for lindring eksisterer. Sukkerfrie gummier, flavored pust oppfrisker i enten en spray eller flytende form (f.eks Binaca), og mints som Tic-Tacs kan gi umiddelbar, kortvarig lindring.

For en mer naturlig metode, kan tygge på et stykke fersk persille, en kvist av mynte eller peppermynte blader bidra til å gi midlertidig lindring.

Hvis dårlig ånde ikke rydde opp med de nevnte metoder, bør en lege konsulteres, som årsak kan være en mer alvorlig underliggende tilstand.

Kronisk diaré Årsaker

Innledning

Kronisk diaré er diaré som varer i mer enn to uker. Også kjent som vedvarende diaré, kan det oppleves av folk i alle aldre. Mens kronisk diaré er vanligvis dødelig for friske individer, kan det truer livet av dem som har et undertrykt immunsystem. Således er det viktig å forstå årsakene til kronisk diaré for å forhindre det, om det er forårsaket av en infeksjon eller ikke.

Årsaker

Infeksjoner som forårsaker kronisk diaré er vanligvis et resultat av parasitter, bakterier eller virus. Parasitter som fører til kronisk diaré er Giardia lamblia, Entamoeba histolytica, og Cryptosporidium. Disse parasittene inn i kroppen gjennom forbruk av skjemt mat og vann. Som med parasitter, bakterieinfeksjoner oppstår når mat eller vann som er forurenset forbrukes. Bakterier som salmonella og E. coli er vanlige årsaker til diaré. Virus som forårsaker kronisk diaré omfatter rotavirus, herpes og virushepatitt.

Kronisk diaré som ikke er forårsaket av en infeksjon, kan være et resultat av en rekke faktorer. Lidelser i bukspyttkjertelen eller tarmen kan føre til sykdommer slik som Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom, som produserer kronisk diaré. Kronisk diaré kan være forårsaket av noen medisiner og matallergier, for eksempel antibiotika eller laktoseintoleranse. Sykdommer som hemmer immunsystemet, som HIV / AIDS, er også kjent utløsere av kronisk diaré.

I noen tilfeller, kan årsaken til kronisk diaré være ukjent, og det kan være vanskelig å foreta en korrekt diagnose. En lege kan utføre en fysisk eksamen og bestille tester for å fastslå årsaken til kronisk diaré hos en pasient. Disse testene analyserer blod og avføringskulturer av bakterier og parasitter, samt virus eller andre typer sykdommer som kan være årsaken. Ytterligere diagnostisk testing som en endoskopi prosedyre eller røntgen kan være nødvendig hvis lab kulturer ikke avsløre årsaken til diaré.

Behandling

Behandling av kronisk diaré avhenger av årsaken. Antibiotika kan være foreskrevet i tilfelle av en bakteriell infeksjon. For tilfeller som ikke er forårsaket av en infeksjon, kan andre medisinsk intervensjon er nødvendig, så vel som forandring i dietten er operasjon. De som lider av kronisk diaré bør jobbe med sin lege for å sikre at de får riktig medisinsk behandling. Det er viktig at de holder seg hydrert, avstå fra forbruk av alkohol og andre drikkevarer som fører til dehydrering og opprettholde et balansert kosthold.

Kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse er en viktig årsak til kronisk bihulebetennelse og kan føre til betydelig ubehag. Slimhinnene i nese, hals og bihuler blir betent og hoven, blokkerer riktig drenering av slim. En infeksjon regnes som kronisk dersom den varer i minst åtte uker, eller hvis du får en til faste tidspunkt.

Symptomer

Primære symptomer inkluderer tykk gul eller grønn utflod og alvorlig lunger som gjør puste gjennom nesen vanskelig. Smerter og plager er vanlig rundt kjever, tenner, øyne, kinn, nese og panne. Din evne til å lukte og smak er sperret og du kan ha en hoste som blir verre om natten. Andre symptomer inkluderer øresmerter, sår hals, dårlig ånde, tretthet og kvalme.

Årsaker

Flere forhold kan be en bihulebetennelse. Allergi kan utløse soppinfeksjoner mens luftveisinfeksjoner inflame bihulene gjør dem en hot spot for bakterievekst. Et svekket immunsystem skaper også en potensiell yngleplass for bakterier.

Antibiotikabehandling

Infeksjonen i seg selv trenger en antibiotikakur. Vanlig antibiotika inkluderer amoxicillin (Amoxil og Trimox), doksycyklin (Doryx og Monodox) eller kombinasjonsbehandlinger trimetoprim-sulfametoksazol (Bactrim, Septra). Tar alt av foreskrevet medisin er svært viktig å sørge for at alle bakterier er utryddet - stopper tidlig kan føre til at infeksjonen å gå tilbake.

Behandling for symptomer på infeksjon

Saline nesespray skyller ut nesegangene og kan brukes flere ganger om dagen. Nesespray som inneholder steroider raskt lette betennelser og inkluderer Flonase og Nasacort.

Steroider som tas oralt eller via injeksjon benyttes til alvorlige tilfeller av inflammasjon. Slimhinneavsvellende midler i form av væsker, tabletter og nesespray er tilgjengelige over-the-counter og på resept. OTC smertestillende midler kan effektivt lettelse smerten som ofte oppstår i ansiktet og munnen.

Andre forslag

Få nok hvile til å bygge opp immunsystemets evne til å bekjempe infeksjonen. Drikke rikelig med væske hjelpe med drenering; hold deg til juice og vann. Varm komprimerer kan lette lunger og ansikts smerter. Steam nesegangene og sove med hodet hevet for å fremme drenering.

Tiltak for å unngå en bihulebetennelse inkluderer å unngå folk som er syke for å minimere risikoen for å kontakte sykdommer som kan føre til bakterievekst og håndtere eventuelle allergier, som spør soppinfeksjoner i bihulene.

Årsaken til en kronisk hoste

Kronisk hoste kan være forårsaket av en bakteriell eller viral infeksjon, produktet av et irritasjonsmoment i lungene eller luftveiene som følge av allergi eller sinusene som drenerer inn i halsen. Kreft og sykdommer som arr lungevev kan også føre til en kronisk hoste som er ledsaget av andre symptomer. Ta alltid kontakt med lege dersom en hoste varer lenger enn tre uker.

Lung Cancer

Kronisk hoste ofte oppstår i røykere og tidligere røykere, selv om det ikke alltid signalisere lungekreft. Røykere kan ignorere en kronisk hoste fordi de har blitt fortalt at det er å forvente, men hvis det er ledsaget av hoste opp blod, manglende evne til å svelge, appetitt, vekttap uten åpenbar årsak, eller alvorlig utmattelse, må du kontakte lege umiddelbart .

Luftveisinfeksjon

En bakteriell eller viral infeksjon i lungene kan forårsake hoste som en måte å prøve å tømme lungene for slim. Sykdommer som bronkitt, lungebetennelse, forkjølelse og kikhoste kan resultere i en kronisk hoste, som kan en viral infeksjon i de øvre luftveier.

Lungefibrose

Lungefibrose er en sykdom som forårsaker lungevevet til arr. Som flere av lungene blir arrete, er mindre oksygen i stand til å komme inn i lungene, noe som kan føre til en kronisk hoste som ikke produserer slim, kjent som en tørr hoste.

Pleuritt

Pleuritt oppstår når pleurae, membraner rundt lungene, bli betent. Våt pleuritt oppstår når væskelekkasje inn i pleuralhulrommet, som er rommet mellom membranen og lungene. Når det ikke er væskelekkasje, det heter tørr pleuritt. Enten tilstand kan føre til en tørr hoste, som er ansett som kronisk når det tar lengre tid enn tre uker for å stoppe.

Astma

Hoste er et vanlig symptom på astma, som er tetthet i brystet, kortpustethet, brystsmerter eller press, og tungpustethet. En astma-relaterte hoste er klassifisert som kronisk fordi astma varer hele av en persons liv.