Digidexo.com

nyresvikt en nyre

Hva er årsakene til akutt nyresvikt?

Nyrene spiller en svært viktig rolle i den generelle velvære for en person. De utfører forskjellige vitale funksjoner, blant disse er eliminering av giftige avfallsstoffer og å opprettholde elektrolyse balanse. Akutt nyresvikt (ARF), også referert til som akutt nyre-lidelse, er en tilstand som kjennetegnes ved plutselig tap av funksjon av nyrene. Som et resultat av store mengder av giftige og skadelige avfall som samler seg inne i legemet, forårsaker en rekke alvorlige helserisiko, som for eksempel elektrolyttubalanse og blod forsuring.

Årsaker til akutt nyresvikt

Årsakene til akutt nyresvikt er ofte differensiert i tre sjef kategorier: post nyre, nedsatt eller egenverdi, og prerenal årsaker.
Post nyre årsaker er definert som de risikofaktorer som hindrer trasé gjennom hvilke giftige nitrogenholdige avfallsstoffer blir fjernet fra kroppen av en privatperson. Følgelig store mengder avfall akkumuleres, øker sjansene for å utvikle nyresvikt. Nyre eller iboende årsaker skade strukturelle egenskaper og sammensetning av nyrene dermed direkte resulterer i akutt nyrelidelse. Prerenal årsaker ofte forstyrrer og hindrer normal blodstrøm nå nyrene og dermed øke sannsynligheten for å utvikle tilstanden.

Prerenal Årsaker

Ifølge en Mayo Clinic studie, vanlige prerenal forhold som fører til akutt nyresvikt inkluderer alvorlig dehydrering, sjokk, medisinske lidelser som blokkeringer i hjertets arterier, og uregelmessig hjerteslag. Alvorlig dehydrering føre til at pasienten til ansikt innsnevring og innsnevring av arteriene i hjertet som kan redusere blodsirkulasjonen til ulike organer. Begrenset blodtilførselen til nyrene fører til akutt nyresvikt. Andre vanlige prerenal forhold som fører til akutt nyresvikt inkluderer ekstremt lavt blodtrykk og infeksjoner som oppstår i blodet, slik som sepsis.

Egenverdi / nyre Faktorer

Ifølge Mayo Clinic, noen av de vanligste nyre årsaker som fører til akutt nyresvikt inkluderer overdreven bruk av visse medisiner som NSAIDs og aminoglykosider. Disse medikamentene, dersom det tas i overskudd, ofte skade strukturen i nyrene. Som et resultat, er det en betydelig reduksjon i mengden av blod som sirkulerer gjennom nyrene, og dermed øker sjansen for å utvikle ARF. Andre vanlige faktorer som forårsaker nyresvikt inkluderer forhøyede hemoglobinnivå og betennelse i nyrene.

Post nyre Faktorer

Mayo Clinic rapporterer at nyresykdommer som steiner, prostataforstørrelse og blære innsnevring er noen av de vanligste legg nyre faktorer som fører til akutt nyresvikt.

Andre årsaker

I samsvar med forskning utført av Mayo Clinic, leversykdom, diabetes, framdrift alder, og immunsystem sykdommer som sklerodermi blir ofte ansett for å være mulige risikofaktorer som fører til akutt nyresvikt.

Akutt nyresvikt Risk

Nyrene utføre mange viktige funksjoner, inkludert å fjerne giftig avfall og opprettholde elektrolyttbalansen. Akutt nyresvikt er definert som uregelmessig og unormal funksjon av nyrene. Store nivåer av skadelige, giftig avfall blir samlet seg inne i kroppen og kan føre til helsefare som blod forsuring og elektrolyttforstyrrelser.

Akutt nyresvikt Risikofaktorer

The Mayo Clinic identifiserer tre primære typer årsaker til akutt nyre failure.They er pre-renal, postrenal og nyre / risikofaktorer. Pre-renal årsakene er forhold som ofte hindrer den vanlige flyten av blod gjennom nyrene, derav øke sjansene for å utvikle akutt nyresvikt. Postrenal faktorer er forhold som hindrer passasjer kroppen bruker for å bli kvitt giftig avfall. Som et resultat, blir store mengder avfall akkumulert og forårsake akutt nyresvikt. Nyre årsaker, også kalt indre årsaker, skade strukturelle sammensetning og egenskaper av nyrene og la dem sårbare for nyresykdommer inkludert akutt nyresvikt.

Prerenal Risikofaktorer

Pre-renal risikofaktorer som fører til akutt nyresvikt inkluderer sjokk, akutt dehydrering, medisinske tilstander som uregelmessig og unormal hjerterytme, blokkeringer i arteriene i hjertet blant andre. Akutt dehydrering ofte resulterer i innsnevring og innsnevring av arteriene i hjertet, og dermed redusere blodsirkulasjonen i hele kroppen og øker sjansene for å utvikle akutt nyresvikt. Noen av de andre vanlige pre-renal risikofaktorer som forårsaker akutt nyresvikt inkluderer infeksjoner i blodet som sepsis, og ekstremt lavt blodtrykk.

Postrenal Risikofaktorer

Nyresykdommer som steiner, innsnevring av blære og prostata utvidelse er noen av de generelle postrenal risikofaktorer for akutt nyresykdom.

Egenverdi / nyre Risikofaktorer

Overdreven og regelmessig inntak av visse legemidler som NSAID'er (vanligst aspirin og ibuprofen) og aminoglykosider er en av de vanligste renale / iboende årsaker resulterer i akutt nyresvikt. Når det tas regelmessig, de ovennevnte medisiner ofte skade strukturen i nyrene, redusere blodstrømmen og som et resultat øke sjansene for å utvikle akutt nyresvikt. Økt hemoglobinnivå og hevelse opp av nyrene er noen av de andre vanlige nyrerisikofaktorer for akutt nyresvikt.

Få andre årsaker

Diabetes, immunsystem lidelser som sklerodermi, leversykdommer, og framdrift alder blant annet er noen av de mulige risikofaktorer som fører til akutt nyresvikt.

Typer av homeopatisk medisin for nyresvikt

Nyresvikt er en vanlig og farlig sykdom med konsekvenser som påvirker alle andre organer i kroppen. Milde mangler i nyrefunksjonen kan være uten symptomer, men når sykdommen fremskritt, kan det føre til mange alvorlige symptomer som anfall, vevsødeleggelse, gastrointestinal blødning og koma. Komplett nyresvikt krever rutine dialyse før transplantasjon operasjonen kan utføres. Homøopatisk medisin har hatt suksess i behandling av nyresykdom - en sykdom som mainstream medisin gir ingen kur.

Fakta

Ifølge National Kidney Foundation, mer enn 26 millioner amerikanere har enten nyresykdom eller står i fare for å utvikle nyresykdom. Ubehandlet nyresykdom fører til kronisk nyresvikt (CRF), også kjent som kronisk nyresvikt. Imidlertid kan den underliggende årsaken til nyresykdom variere. Hypertensjon og diabetes er vanlige bidragsytere, men genetikk, kronisk infeksjon, lupus og nyrestein er andre årsaker til nyresykdom.

I Encyclopedia of Homeopathy, bemerker Dr. Andrew Locke, "Homøopater mener at god helse kommer fra en likevekt mellom sinn og kropp, som blir vedlikeholdt av en" vital kraft "som regulerer kroppens selvhelbredende evner."

I motsetning til homeopati, ikke moderne, konvensjonell medisin ikke kurere nyresvikt. Narkotika, nyretransplantasjoner og nyre dialyse prosedyrer er ikke definitive botemidler. Narkotika bare forsinke fullstendig fiasko mens dialyse og transplantasjon bare fungere som erstatning for normal sunn funksjon av nyrene. Homeopati har imidlertid medisiner som behandler skadede nyrer. Medisinene stimulere kroppens immunsystem til å reparere nyrene.

Fremgangsmåter for behandling

Der på to dominerende tilnærminger til homeopatisk medisin: den klassiske og komplekset. Den klassiske homøopatisk tilnærming behandler sykdommer med et enkelt middel som samsvarer med pasientens "iboende konstitusjonelle type og symptombilde." På den annen side, homøopatisk utøvere anvender generelt komplekse tilnærming, ved hjelp av flere løsninger for å behandle alvorlige plager og symptomer assosiert med nyresvikt.

Dr. Harshad Raval, MD Homeopati, i Gujarat, behandler India kronisk nyresvikt ved bruk av dette komplekset homøopatisk tilnærming. Hans valg av virkemidler avhenger av grundige medisinske tester og grundig pasient analyse, tar hensyn til en rekke variabler, inkludert men ikke begrenset til pasientens medisinske bakgrunn, symptomer, personlighet og mentale tilstand.

Rettsmidler for nyresvikt

Homeopatiske medisiner - referert til som rettsmidler - som behandler nyresvikt varierer avhengig av pasienten og rubrikkene (forhold) forbundet med rette. Det er imidlertid noen vanlige rettsmidler som homøopatiske leger bruker ofte fordi de rettsmidler 'rubrikkene adresse kardinal symptomer på nyresvikt.

Følgende er noen av de vanligste legemidlene og rubrikkene de dekker som er assosiert med nyresvikt: Ammonium carb er rubrikkene er hyppig og smertefull vannlating, hvit, blodig, sparsom, grumset eller illeluktende urin, mental treghet og trøtthet. Apis Mel rubrikkene er generelle ødem eller hevelse, nyrebetennelse og undertrykkelse av urin. Arsen alb sin rubrikkene er vanskelig urinering, uremi, nefritt, sparsom og brenning eller ufrivillig vannlating.

Aurum Met rubrikkene er smertefulle oppbevaring av urin og urin med slimete som sediment. Belladonna er rubrikken er betente nyrer. Berberis 'rubrikkene er hypertensjon, nyre (nyre) steiner, mørk gul eller grønn urin og nervesmerter som kommer fra nyrene. Cannabis ind sin rubrikken er urinveisinfeksjoner. Cantharsis 'rubrikkene er ømhet i nyre områder, renal kolikk og nefritt (nyrebetennelse). Chelidonium er rubrikkene er hyppige natt vannlating, rikelig urinering og blek hvit urin. Cicuta sin rubrikkene er hyppig vannlating, kraftfull vannlating, oppbevaring av urin og kramper. Colocynthis 'rubrikken er kramper i nyrene.

Cuprum Aas sin rubrikkene er dårlig nyrefunksjon, smertefull vannlating og misfarget urin. Cuprum møtte sin rubrikkene er sengevæting, undertrykkelse av urin, klart vannaktig urin, hyppig vannlating av illeluktende, seig urin og skyting smerter i urinrøret. Glonoine sin rubrikkene er hyppige natt vannlating og nyrebetennelse. Helonia sin rubrikkene er nyrebetennelse, albumenous (hvit) urin, anemi, irritabilitet og sløvhet. Juniper rubrikkene er væskeansamlinger og tyngde i nyrene regionen. Kali carb sin rubrikken er nyrestein, og det er generelt middel for sykdommer i nyrene.

Opium er rubrikkene er uremi (en form for blodforgiftning), generell ødem, svart avføring, hvit urin, undertrykkelse av urin, hevelse i brystet, slimete urin, uremisk kramper og treghet i kroppen. Fosfor 'rubrikkene er nyre hevelse, ekstrem tretthet, uremi og grumset urin med sediment. Plantina sin rubrikkene er røde skyet urin og treg, men hyppig vannlating. Sanicula sin rubrikkene er blære irritasjon, nyrestein og nyrebetennelse. Solidago er rubrikkene er nyrer føler oppblåst, ømme nyrer og problemer med vannlating. Terebinthum sin rubrikkene blir misfarget urin, nyrebetennelse og urinveisbetennelse. Urea 's rubrikkene er generelle ødem (hevelse på grunn av væskeansamlinger) og svakhet.

Dr. AS Chatterjee, en homøopatisk lege i Calcutta, India, har funnet ut at urea er en av de beste medisinene som brukes i behandling av nyresvikt, mens Dr. Rajneesh Kumar Sharma av Homeo Cure og forskningssenter i Uttaranchal, sier India at toppen løsninger for behandling av denne sykdommen er opium og APIer mel.

Fordeler med Homeopati

Alle stadier av nyresvikt kan ha nytte av homeopati, og med ende stadium nyresvikt når dialyse er overhengende. Også har homøopatisk medisin fordeler etter en nyretransplantasjon drift ved å redusere sjansene for donor avvisning. Avhengig av alvorlighetsgraden av nyresvikt, kan homeopatiske medisiner fremme nyre oppreisning. Dette betyr at vellykket behandling av nyresvikt med homeopati kan eliminere behovet for livslang behandling som konvensjonell medisin krever.

Kostnaden for homøopatiske midler er bare en brøkdel av prisen for allopathic medisin (ikke-homøopatiske medisiner som farmasøytiske legemidler). Dette gjør homøopatiske midler et levedyktig valg i behandling av nyresykdom av seg selv eller sammen med konvensjonell medisin.

Resultater av homeopatisk medisin

Før 1980-tallet, kliniske studier testing fordelene av homøopatiske midler var sjeldne. Fortsatt i dag, er vitenskapelig forskning i et omfang som kan sammenlignes med store farmasøytiske testing sjeldne. Derfor er de angitte krav fra homeopatisk medisin i behandling av nyresvikt har ikke blitt mye bevist i henhold til standard vitenskapelig studie.

Imidlertid har små prøvelser og utfallet basis praksis, slik som de av Dr. Harshad Raval og Dr. Rajneesh Kumar Sharma, viste verifiserbar utbytte av homeopatiske midler som brukes i behandling av nyresvikt. I sin januar 2009 artikkelen «New Hope for nyresvikt eller nyre Pasient i Behandling av Homeopati," Dr. Harshad Raval rapporterer at i de 10 årene før 2009, hadde sin praksis sett mer enn 2200 nyresvikt tilfeller. Langsiktig pasienten oppfølging av disse pasientene har vist at 25 til 40 prosent av pasientene ble kurert.

Medisinsk Advarsel

Nyresvikt er en kompleks sykdom assosiert med mange sykdommer og sykdommer. For eksempel, hypertensjon ofte følger med nyresvikt. The National Kidney foundation stater, "Hypertensjon fører CKD [kronisk nyresykdom] og CKD forårsaker hypertensjon." Dette gjør nyresykdom en farlig tilstand som må behandles av en kvalifisert medisinsk faglig. Pasientene må selv ikke foreskrive virkemidler i et forsøk på selv godbit. Dette er syk anbefales. En trenet homøopatisk lege skal fastsette hvilke rettsmidler for å behandle nyresvikt etter riktig diagnose og grundig pasient analyse.

Med homeopatisk medisin som med allopathic medisin, kosthold er en integrert del av behandling av nyresvikt. Pasienter som lider av denne tilstand, må følge en streng diett reduserende natrium og protein og styring av kalium, kalsium og fosfor. Den foreskrevne diett omfatter også et høyt kaloriinntak sammen med vitaminer og essensielle aminosyrer.

Hva er årsaken til høye nivåer av kalium i kroppen?

Hva er årsaken til høye nivåer av kalium i kroppen?


Hyperkalemi er betegnelsen til kalium høye nivåer som sirkulerer i blodsystemet i kroppen. Kalium er et nødvendig elektrolytt brukes for riktig funksjon av metabolismen, hjertefrekvens, regulering av muskelvev og fordøyelse. Mens kalium er nødvendige, høye nivåer av den har mange bivirkninger som kan føre til flere livstruende tilstander, inkludert hjertesvikt og nyresvikt. Liggende årsakene til hyperkalemia kan stamme fra enten kosthold eller feil celle utskillelse av elektrolytten.

Årsaker

Nyrene er ansvarlig for å holde homeostase for nivåer av kalium og andre elektrolytter. Høye nivåer av kalium kan signalisere nyresvikt, inklusive nyre-sykdom, glomerulonefritt, akutt eller kronisk nyresvikt, lupus nefritt eller obstruktiv uropati. Andre årsaker kan være fra lave nivåer av aldosteron, et hormon som brukes i regulering av kaliumnivået.

Symptomer

Noen pasienter med mild økning i kalium i blodet vil føle ingen tegn til noen symptomer. Det vanligste symptomet på hyperkalemi er en uregelmessig hjerterytme. Arytmier er vanlig i hyperkalemi siden kalium er en av de viktigste ioner er brukt i aksjonspotensialet i hjertemuskel vev. Pasienter kan også ha andre symptomer, inkludert kvalme, oppkast eller tretthet. En hyperkalemic Pasienten kan også ha en langsom og knapt synlig puls.

Akutt behandling

Pasienter med hyperkalemi kan gå inn hjertestans når som helst. Hyperkalemi behandling er avhengig av tilstanden til pasienten. Korttidsbehandling for akutte tilfeller inkluderer dialyse og diuretika. Kalsium blir brukt til å bekjempe unormal hjertefrekvensen, og natriumbikarbonat er en potent buffer som normalt finnes i kroppen for å holde pH ved nøytral. Natriumbikarbonat anvendes til å behandle acidose forårsaket av økte kaliumnivåer i blodet på grunn av nyre-svikt.

Langtidsbehandling

Langtidsbehandling fokuserer på livsstil endringer i kostholdet. Senke kaliuminntak er den viktigste endringen som vil reversere langvarig effekter av hyperkalemi. Siden hyperkalemia er ofte et tegn på kronisk nyresvikt, er loop-diuretika gis til pasienter for å bidra til å kontrollere kaliumnivå og væskeretensjon.

Eksamen og Diagnose

Fordi hyperkalemia hovedsakelig påvirker hjertefrekvens, er flere tester gjøres for å overvåke hjertet helse. EKG er vant til å se etter potensielt fatale arytmier. EKG er også nødvendig å observere noen langvarig bradykardi (langsom hjertefrekvens) og ventrikkelflimmer. Legene vil også ta tester som overvåker eventuelle høye nivåer av serumkalium for å avdekke progressive kronisk nyresvikt.

Symptomer på Kidney Trouble

Nyrene fjerner avfallsstoffer og bidra til å opprettholde kjemisk og vannbalansen i kroppen. Nyre skade kan skyldes eksponering for visse giftstoffer, for eksempel pesticider, kjemoterapeutiske medikamenter, løsningsmidler eller tungmetaller.

Ødem

En viktig tegn på nyre problemer er ødem, noe som fører væske til å akkumuleres i kroppen. Tegn på ødem inkluderer hevelse i ankler eller hender og kortpustethet.

Uremia

Uremia oppstår når giftig avfall akkumuleres i blodet, noe som resulterer i oppblåsthet, rygg eller magesmerter, frysninger, feber, tap av matlyst, kvalme, oppkast, skyet eller blodig urin og urin haster.

Nefrotisk syndrom

Et annet tegn på nyresykdom er nefrotisk syndrom, noe som fører til ødem og overskudd av protein i urinen.

Nyrestein

Nyrestein er ansamlinger av mineralsalter som kan lodge i urinveiene, forårsaker utstrålende smerter fra øvre del av ryggen til nedre del av magen og lysken, rikelig svette, hyppig vannlating, puss og blod i urinen og andre symptomer.

Nyresvikt

Nyre (eller nedsatt) svikt kan forårsakes av, eller følge med på andre lidelser, så som kongestiv hjertesvikt, diabetes, kronisk hypertensjon, leversykdom, lupus og sigdcelleanemi.

Tegn og symptomer på høyt nivå av magnesium i Blood

Elektrolytter er mineraler viktig for helsen som har en elektrisk ladning. De omfatter kalsium, kalium, natrium og magnesium. Disse mineraler er viktig for muskelfunksjon og regulering av blod surhet. Høye nivåer av noen av disse mineraler kan være farlig.

Årsaker

Høye nivåer av magnesium (hypermagnesemia) blod hovedsakelig forekommer i løpet av nyresvikt, som nyrer ikke kan fjerne det overskytende magnesium. Andre årsaker inkluderer utilsiktet forgiftning med Epsom salter, misbruk av avføringsmidler eller antacida, og intravenøs magnesium terapi.

Symptomer

Tegn på mild hypermagnesemia kan omfatte tretthet, hodepine, slapphet, kvalme og redusert senereflekser. Mer alvorlige tilfeller har symptomer på forvirring, muskelsvakhet og lammelser, snubler gange, lavt blodtrykk og respirasjonsdepresjon.

Advarsel

Svært høye nivåer av magnesium i blodet fører til en alvorlig uregelmessig hjerterytme, som kan utvikle seg til hjerte-og respirasjonsstans hvis den ikke behandles umiddelbart.

Mild saksbehandling

Milde tilfeller av magnesium overbelastning kan ofte bli behandlet med intravenøs kalsium. Dersom en pasient blir behandlet med magnesium terapi, avbryte behandlingen vanligvis gir deg korrekt magnesium balanse med mindre han har en nyresykdom.

Alvorlig sak Treatment

Dialyse blir brukt til alvorlig høye nivåer av magnesium blod eller for personer som også har nedsatt nyrefunksjon. Pasienten kan trenge luftveiene og hjerte støtte.

Diabetes Protein Vs. Stivelse

Stivelse og protein er begge nødvendige delene til et sunt kosthold. Proteiner og stivelse er to av de tre næringsstoffene kroppen bryter ned og konverterer til kalorier som brukes til energi, den tredje være feit. Den beste måten å behandle diabetes er å drive sunn matvaner rik på både komplekse stivelse og magre proteiner.

Hva gjør Protein Do?

Aminosyrer i protein er avgjørende for riktig funksjon av kroppens organer. Personer med diabetes kan ikke riktig produsere eller bruke insulin, noe som resulterer i potensielle nyresvikt. Nyrer er organer som drar nytte av næringsstoffene i proteiner for funksjon og reparasjon. Derfor er det anbefalt for diabetikere å forbruke cirka 30 prosent av sine daglige kalorier fra magre proteiner som kylling, fisk og bønner.

Hva gjør Stivelse Do?

Stivelse er komplekse karbohydrater. Når brutt ned, disse karbohydrater blir til glukose for å brukes som mat for cellene dine. På grunn av mangel på insulin, kan diabetikere ikke på riktig måte å behandle glucose. Derfor må diabetikere regulere blodsukkeret ved å forbruke mindre sukker. Enkle stivelse er mat med høyt sukker og lite fiber innhold. Diabetikere bør holde seg borte fra enkle stivelse i favør av de mer komplekse. Rundt 20 prosent av det daglige kaloriene bør komme fra stivelse.

Som er bedre for deg?

Hver diabetiker kropp er annerledes, og det som trengs for å regulere en persons blodsukkernivået er annerledes. Disse kravene kan endre seg fra dag til dag. Kroppen trenger både protein og stivelse for å fungere optimalt. Derfor er det vanskelig å si noe som er bedre for folk med diabetes generelt. Diabetikere må sjekke blodsukkeret daglig, og deres daglige kosthold må justeres tilsvarende.

Er det bedre Proteiner og Starches å konsumere?

Både stivelse og protein er nødvendig for en balansert diett. Men det finnes bedre alternativer for hva slags proteiner og stivelse en person med diabetes bør spise. Magre proteiner, som for eksempel hvitt kjøtt kylling og fisk, er bedre enn biff eller svinekjøtt. Komplekse stivelse, for eksempel frukt og grønnsaker og helkorn, er bedre enn hvit ris eller hvitt brød. Fordi vektkontroll er en måte å kontrollere og forebygge visse typer diabetes, disse alternativene er også bedre for all-around helse.

Hvordan dietter, som Atkins, påvirker diabetes?

The Atkins Diet er en ernæringsmessig plan høy i protein forbruk og minimal i karbohydratinntak. Diabetiker spesialister anbefaler en godt avrundet diett der 20 prosent av det daglige kaloriene kommer fra stivelse, 30 prosent fra protein og resten fra fett. Imidlertid har det ikke vært noen bevis på at en diett høy på protein vil ha negative effekter på en person med diabetes. Daglige ernæring justeringer og blodkonsentrasjonsmålinger er nødvendig for noen diabetiker helse og stabilitet.

Effekter av Drinking Sjøvann

Effekter av Drinking Sjøvann


Sjøvann smaker bittert. Den inneholder mineraler slik som kalium og jod, og dets saltinnhold er omtrent 35 promille. Dette betyr i en kubisk mil av sjøvann, ville mengden av salt være 120 millioner tonn. Ocean vann er også tre ganger mer salt enn blodet ditt. Drikker sjøvann er ikke tilrådelig siden dens effekter er tørste, dehydrering, nyresvikt og til slutt død.

Tørst

Menneskekroppen kan ikke behandle mengden salt som finnes i sjøvann. Når du har normalt salt i kostholdet ditt, er du drikker ekstra væske for å fortynne salt. Når du begynner å drikke store mengder av sjøvann, celler blir fratatt vann fordi saltet i blodet trekker vann ut av cellene. Denne reaksjonen fører til at hjernen til å sende meldinger til kroppen din for mer ferskvann. Dermed drikke sjøvann gjør deg tørstere.

Dehydrering

Når du fortsetter å drikke sjøvann, er du tørst og munnen føles tørr. Dehydrering begynner å sette inn. Du kan føle deg trøtt og svimmel. Du kan ikke urinere og du vil føle deg forvirret. Ved alvorlig dehydrering, vil huden din føles innskrumpet og tørr. Øynene dine vil bli nedsunket i ansiktet og blodtrykket vil falle. Feber, rask hjerterytme og rask pust er også symptomer på alvorlig dehydrering. Dersom legehjelp ikke er søkt, kan delirium eller bevisstløshet oppstår.

Nyresvikt

Nyrer holde blodet rent og kroppen din kjemisk balansert. Mennesker har to nyrer, formet som bønner, på hver side av ryggraden under brystkassen. Hver dag, nyrene behandle ca 200 qts. av blod, som en sil, for å fjerne omtrent 2 qts. av avfall og ekstra vann. Dette avfallet blir urinen. Drikker sjøvann kan føre til nyre, eller nyre, svikt ved forårsaker nyrene til å jobbe overtid for å fjerne uønsket salt og andre urenheter. Du vil urinere mer, mister mer vann. Drikker sjøvann vil til slutt føre til at nyrene til å mislykkes fullstendig.

Død

Når nyrene svikter, vil kroppen din fylles med overflødig vann og avfallsstoffer. Denne tilstanden kalles uremi. Hvis du bare drikker sjøvann, vil kroppen din bli forurenset av sjøvann. Du vil føle deg svak og sliten. Hvis venstre ubehandlet, vil du dø. Hvis du er tilfeldigvis finne medisinsk behandling på dette sent stadium av nyresvikt, kan nyrene aldri fungere igjen. Du trenger en transplantasjon eller å gjennomgå dialyse, som er når du bruker en spesiell maskin for å filtrere blod av avfall. Mange pasienter som bruker dialyse må gjøre det på en daglig basis.

Diett for nyre nyresvikt

Når en persons nyrer er ikke lenger i stand til å kvitte seg med alt av avfallet de normalt ville fjerne, personen er diagnostisert med nedsatt nyresvikt. Avfallet kommer fra maten og væsken som inntas av en person på en daglig basis. I noen tilfeller er nødvendig dialysebehandling når en person har inngått et stadium av renal nyresvikt.

Hva er Nedsatt Nyre Diet?

Personer som har gått inn nedsatt nyresvikt trenger å spise en bestemt diett for å kontrollere sin protein og fosfor inntak. Hvis du lider av nyresvikt, vil du også trenger å regulere hvor mye natrium du forbruker. Etter en nedsatt nyre kosthold vil hjelpe deg å sikre at du er i stand til å skille ut mer avfall fra kroppen din. Etter en nedsatt nyre diett kan forsinke total renal nyresvikt. Som din helsetilstand endres, kan kostholdet endres, også. Du må kanskje også etter hvert gjøre mer endringer i kostholdet, som andre forhold i forbindelse med nyresvikt inkluderer diabetes, hjertesykdom og høyt blodtrykk.

Vanskeligheter med kostholdsendringer

Først, spesielt når du er vant til å følge spesielle kostvaner, er det viktigste å huske på at det å gjøre de nødvendige endringene kan gjøre at du føler deg bedre. Har venner og familiemedlemmer delta og bidra med endringene.

Protein må være begrenset for å hensiktsmessig følge nedsatt nyresvikt diett. Unngå mat som er høy i protein, som fisk, egg og meieriprodukter. Fosfor matvarer inneholder cola, øl og kakao. Disse typer drikkevarer bør også være begrenset. Kalium kan trenge å bli begrenset i individer som er funnet å ha høye nivåer av kalium i blodet. Den anbefalte daglige kvoter for protein, fosfor matvarer, natrium og kalium i nyre nyresvikt diett er: 4 gram protein, 80 mg natrium, 185 mg kalium og 110 mg fosfor pr dag.

Tips for å gjøre endringer

Velg en rekke elementer for den nye kosten. Ved å velge en rekke elementer, kan du unngå å bli lei av dine valg. Hold en liste over elementer som er tillatt i kosten (samt matvarer som skal unngås) med deg til enhver tid å bruke som referanse. Gi en omfattende liste til venner og familiemedlemmer som kan være matlaging for deg eller tilby deg mat. Ikke glem listen når du går innkjøp av mat. Hold en ekstra liste i hanskerommet i bilen i tilfelle du glemmer hovedlisten.

Nyresvikt Problemer

Nyresvikt er preget av tap av funksjon i en eller begge nyrer. Dette kan være en plutselig utvikling eller en som finner sted over en lengre tidsperiode, men det vanligvis involverer oppsamling av avfall og fluidum innenfor kroppen. Mens symptomene på denne tilstanden er bekymringsfull, slik som uforklarlig tretthet, forvirring, pusteproblemer og fordøyelsesvansker, problemer eller komplikasjoner kan ofte være ganske alvorlig.

Væskeretensjon

Væskeretensjon er den vanligste av alle problemene forbundet med nyresvikt. Selv om dette kan føre til at du lider av en hevelse i føtter, ankler og ben, kan det også inkluderer betennelse i andre områder av kroppen. Når dette skjer, kan det føre til hjertesvikt eller lungeødem, som er opphopning av væske i lungene og kan svekke åndedrett.

Anemi

Ofte følger med denne væskeretensjon er komplikasjon av anemi, som i hovedsak svekker blodets evne til å transportere oksygen. Dette fører ofte mye trøtthet og kunne endre rytmen av hjertet ditt og påvirker mental funksjon. Men når anemi forblir ubehandlet, kan det føre til døden.

High Blood Pressure

Nyresvikt kan også utløse en høyde i blodtrykket. Ofte referert til som sekundære hypertensjon, kan akkumulering av avfall og giftstoffer i blod svekke sirkulasjon, forårsaker en økning i trykket i arterieveggene. Til slutt, kan dette skade blodårene og føre til tilstander som aterosklerose (åreforkalkning), aneurismer, hjerte-og karsykdommer og hjertesvikt.

Hyperkalemi

Det er også mulig for å forårsake nyresvikt problemet med hyperkalemi, som er høyden av kalium i blodet. Siden nyrene er ansvarlig ikke bare for å filtrere avfall, men også fjerne kalium fra blodet, kan noen endring i funksjon føre til en topp i de nivåer i blodet ditt. Hvis venstre ubehandlet, hyperkalemia uunngåelig hindrer ditt hjerte samlede funksjon og kan føre til arytmier, også kjent som uregelmessige hjerteslag, eller til hjertesvikt.

Immunrespons

Noen ganger nyresvikt kan skape problemer for immunforsvaret. Over tid, skade påført ditt immunforsvar kan svekke immunrespons, forårsaker mer hyppige infeksjoner - bakterier, virus eller sopp.

Skjelettproblemer

For andre, nyresvikt, spesielt det som er kronisk, kan føre til problemer innenfor dine bein, spørre dem til å bli svakere på mer skjøre enn normalt. Dette kan føre til andre problemer, for eksempel pauser eller brudd i bein plutselige slag eller fall.

Andre problemer

Du kan utvikle andre problemer i forhold til nyresvikt, inkludert en endret seksualdrift som kan føre til impotens og mageproblemer som kan føre til utvikling av magesår. Du kan også pådra seg skade i sentralnervesystemet (CNS) eller til nyrene selv.

Hva er behandlingen for hypotensjon og nyresvikt?

Hypotensjon og nyresvikt er både alvorlige forhold som du trenger diskutere med legen din. Hypotensjon eller lavt blodtrykk, kan forårsake symptomer som besvimelse eller svimmelhet og kan signalisere at du har en alvorlig hjerte-eller nevrologisk problem. Alvorlig hypotensjon kan frata organer av nødvendig blod og forårsake sjokk. Ifølge en 2008 utgave av nefrologi dialyse og transplantasjon, studier har funnet at nyresvikt, hvor nyrene opphøre arbeider og elektrolytter og avfall kan bygge opp i kroppen din på farlige nivåer, er vanligvis innledes med en episode av hypotensjon.

Behandling for Hypotensjon

Hvis du har hypotensjon, legen din vil mest sannsynlig ønsker å behandle den underliggende årsaken som hjertesvikt, diabetes eller hva som er årsaken til problemet. Hvis legen ikke kan finne årsaken til din hypotensjon, vil han trolig foreslå måter å øke blodtrykket. Løpet av behandlingen vil avhenge av din alder og helse, og kan inkludere bruk mer salt, drikker mer vann og iført kompresjonsstrømper. Legen kan også foreskrive medisiner som Fludrocortisone som bidrar til å øke din generelle blodvolum. Midodrine brukes også fordi det begrenser blodårer, noe som gjør det vanskeligere for blodet å strømme.

Nedsatt Treatment

Det første skritt i behandling av nyresvikt er å finne ut hvorfor nyrene sluttet å fungere og behandle dette problemet. Når den underliggende årsaken er løst, vil legen fokusere på å redusere nivåene av elektrolytter og avfall i kroppen din og gi nyrene tid til å gro. Legen din vil anbefale deg drikke så lite væske som mulig og endre kostholdet slik at du spiser mye mat lastet med karbohydrater. Du vil ønske å unngå å spise protein og kalium mens nyrene reparere. Legen din vil også gi tilskudd for å begrense nivåer av kalium i kroppen din, siden for mye kan forstyrre din hjerterytme.

Dialyse

I de fleste tilfeller av nyresvikt, må du gjennomgå dialyse for å ta giftstoffer ut av kroppen din mens nyrene helbrede. Dialyse bruker en maskin på et sykehus for å fjerne disse avfall ut av kroppen din. Måten det fungerer på er at du er koblet opp til en kunstig nyre og deretter blod pumpes ut av kroppen og inn i den nyre. Du er som regel koblet opp av en blodåre i armen. Mens i den kunstige nyre, blir blodet deretter filtrert gjennom falske membraner og deretter returnert til kroppen. Mindre enn en kopp blod er utenfor kroppen under dialyse.

Nyresvikt grunn av leversykdommer

Nyresvikt grunn av leversykdommer


Nyresvikt på grunn av leversykdom kalles hepatorenal syndrom. Det forekommer hos noen pasienter med fremskreden leversykdom eller cirrhose (en arrete leveren).

Lever og nyrer

I hepatorenal syndrom, leveren er ikke i stand til å filtrere toksiner fra blodet, nyrene ikke kan skille ut de giftstoffer og avfallsprodukter, som bygges opp i kroppen.

The Heart

Hjertet arbeider hardere og væske akkumuleres i kroppen på grunn av redusert urinmengde.

Problemer

Pasienter som utvikler hepatorenal syndrom har symptomer som tretthet, nedsatt smakssans, redusert urinmengde, og blodprøver som viser en nedgang i nyrefunksjonen. Andre vanlige symptomer er muskelsvinn, gulfarging av øyne og væskeansamling i magen og bena.

Typer

Type 1 hepatorenal syndrom beskriver en progressiv nedsatt nyrefunksjon med lav overlevelse. Type 2 hepatorenal syndrom er en mindre alvorlig reduksjon i nyre-og leverfunksjon med en overlevelsesrate på 3 til 6 måneder.

Risiko

Ikke alle pasienter med fremskreden leversykdom utvikle hepatorenal syndrom. Personer med alvorlig væskeretensjon er på det høyeste risikoen for å utvikle sykdommen.

Tegn og symptomer på alvorlige nyre Infeksjon

Tegn og symptomer på alvorlige nyre Infeksjon


En nyre-infeksjon, også kjent som pyelonefritt, kan være farlig. Infeksjon oppstår når bakterier inn i urinveiene, reise gjennom urinrøret og formere seg. Bakterier fra andre steder i kroppen kan også gå inn i blodbanen og infisere nyrene. Dette kan skje sjelden etter nyresvikt. Veletablerte behandlinger finnes for nyre-smitte, og sykehusinnleggelse er nødvendig for akutte infeksjoner. Legen din vil avgjøre hvilke løpet av behandlingen som er best for deg etter diagnose.

Akutte eller kroniske infeksjoner

Tegn og symptomer kan oppstå enten svært raskt eller veldig sakte under en nyre infeksjon. En akutt nyre infeksjon starter raskt og symptomene avtar raskt. En kronisk nyre-infeksjon blir dårligere med tiden, og symptomer motstå behandling i et lengre intervall. Kronisk nyre-smitte kan føre til nyresvikt. Forhold som graviditet, diabetes, kreft, nyrestein, og abnormaliteter i urinveiene lavere immunitet og gjøre deg mer utsatt for den typen bakterier som forårsaker nyre infeksjon.

Symptomer og tegn

Symptomer og tegn kommer vanligvis svært raskt og inkluderer feber, frysninger, smerter, urolig mage, ryggsmerter, oppkast, konstant behov for å urinere eller en manglende evne til å urinere, blod eller puss i urinen og smertefull vannlating. Andre symptomer er ubehag, kvalme og magesmerter. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør en lege undersøke deg så raskt som mulig. Sykehusinnleggelse er nødvendig hvis du opplever en alvorlig nyre infeksjon.

Behandling

Antibiotika blir brukt først for å behandle infeksjonen. Selv om du vil begynne å føle seg bedre for noen dager inn i behandling, må du likevel ta hele løpet av antibiotika for å sikre fullstendig gjenoppretting. Under sykehusoppholdet, vil du motta medisin intravenøst. Varigheten av behandlingen avhenger av din tilstand ved ankomst. Tilbakevendende nyre infeksjoner krever omsorgen for en spesialist, enten en nefrolog eller urin kirurg (urolog). Kirurgi kan være nødvendig for fullstendig helbredelse.

Hvordan identifisere symptomer på akutt nyresvikt

Akutt nyresvikt, også kjent som nyresvikt, årsaker nyrene slutter å fungere skikkelig. Nyre-funksjonen er viktig for å bidra til å rense kroppen for avfall, samt til å produsere forskjellige hormoner som opprettholder balanserer og optimal funksjon i kroppen. Nyresvikt kan oppstå som et resultat av en rekke årsaker, inkludert, men ikke begrenset til ulykker, nyrestein, kreft, obstruksjon av blodkar, og stoffmisbruk. Nedsatt eller nyresvikt kan føre til uremi, kronisk nyresvikt, sjokk, koma eller død. Lære å gjenkjenne og identifisere symptomer på akutt nyresvikt kan unngå slike komplikasjoner og rask kontroll og gjenoppretting.

Hvordan identifisere symptomer på akutt nyresvikt

•  Oppdagelsen en reduksjon i mengden av urin som produseres på en daglig basis er en av de første tegn på at nyrene ikke fungerer som den skal. Visse medisiner eller rusmidler kan endre evne nyrene å fungere skikkelig, så betaler oppmerksomhet til dette symptomet er viktig for rask diagnostisering.

Følelser av pågående tretthet og rastløshet er også tidlig stadium advarsler om akutt nyre eller nyresvikt. Endringer i blodtrykket, uforklarlige blåmerker og kraftig kløe er også følt av mange enkeltpersoner.

Oppkast, kvalme og appetitt tap er flere symptomer som dukker opp i senere stadier av akutt nyresvikt.

Avtagende mengder urin utgang, eller en fullstendig mangel på urin kan også utløse alarmen i de som lider av denne tilstanden.

Oppleve uforklarlige endringer i mental eller emosjonell adferd også følge symptomene nevnt ovenfor, som gjør en økende følelse av apati som kan føre til sløvhet og koma.

Hint

  • Medisinske tester kan avgjøre nyrefunksjon, væske og elektrolytt balanser i kroppen. Ta hensyn til kroppen din og merk endringer i normale funksjoner.
  • Nyresvikt kan føre til systemsvikt som resulterer i koma og død. Aldri ta en "vente og se" holdning når det kommer til kroppen din. Hvis du legger merke til en drastisk nedgang i urinmengde eller noen av symptomene nevnt ovenfor, søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Hvordan å behandle symptomer på kronisk nyresvikt

Kronisk nyresvikt er definert som en gradvis svikt i nyrene for å fungere skikkelig. Denne prosessen for svikt kan ta måneder, og i noen tilfeller, til og med år. Fordi nyrene filter avfall fra kroppen og også produserer hormoner som er avgjørende for kroppsfunksjoner, kan en tilstand som reduserer deres effektivitet føre til en rekke medisinske conditions.While eldre individer oftest opplever kronisk nyresvikt, alle aldersgrupper og begge kjønn kan lide dette condition.Left ubehandlet, kronisk nyresvikt fører til terminal nyresykdom (ESRD) og vil kanskje føre til døden. Lære å behandle symptomer på kronisk nyresvikt vil hjelpe enkeltpersoner opprettholde livskvaliteten.

Hvordan å behandle symptomer på kronisk nyresvikt

behandle symptomer på nyresvikt som anvist av legen din. De fleste behandlinger fokus på å bremse utviklingen av sykdommen prosessen. Ofte er nyresvikt skyldes andre medisinske tilstander og sykdommer, så identifisere de som er årsaken til nyre dysfunksjon er det første skritt mot forsvarlig helsehjelp.

Endre kostholdet ditt hvis det er nødvendig. Fordi kronisk nyresvikt bringer med seg en mengde symptomer som vekttap, kvalme og oppkast, hodepine, endringer i urin flyt og anemi, er det viktig å følge kostholdsanbefalinger som tilbys av din lege eller helsepersonell.

Spør om medisiner som ofte brukes til å behandle kronisk nyresvikt. Nyresvikt er ofte behandlet med medisiner som senker blodtrykket, slik som ACE (angiotensin-konvertering exzyme) hemmere eller reseptorblokkere. Disse stoffene bidra til å bevare nyrefunksjoner i mange individer.

Unngå å bruke ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller medisiner. Alltid sørge for at hver av legen din vite hva slags medisiner har blitt forskrevet av andre leger.

Utdanne deg selv på prosessen med dialyse, noe som er en kunstig metode som brukes til å filtrere avfallsstoffer fra kroppen i de enkeltpersoner som lider av nyresvikt. To forskjellige typer av dialyse blir ofte brukt. Hemodialyse innebærer å pumpe blodet ut av kroppen din inn i en kunstig nyre. Peritoneal dialyse innebærer å plassere et kateter i bukhulen, noe som skylles med væske og deretter drenert for å fjerne avfall.

Hint

  • Noen tilfeller av nyresvikt kan forebygges. For å gi deg de beste sjansene som mulig for å unngå en slik tilstand, holde seg borte fra alkohol og narkotika.
  • Kronisk nyresvikt, når venstre ubehandlet, kan føre til terminal nyresvikt og død.

Alvorlig nyre infeksjon symptomer

En nyre infeksjon oppstår oftest når en urinveisinfeksjon (UVI) har spredd seg utover blæren til nyrene. Nyre infeksjoner kan være svært alvorlig, og Mayo Clinic advarer om at en alvorlig nyre infeksjon kan føre til nyreskader, nyresvikt og død. Besøk din lege eller legevakten umiddelbart hvis du merker noen av symptomene nevnt nedenfor.

Vanlige symptomer

Alvorlige nyreinfeksjoner vil inneholde noen av symptomene på mindre alvorlige UVI infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Disse symptomene er smertefull vannlating, skyet eller illeluktende urin og en hyppig behov for å urinere.

Høy feber

En svært høy feber kan være et symptom på en alvorlig nyre infeksjon. The National Institutes of Health (NIH) advarer om at alvorlige infeksjoner kan forårsake en kroppstemperatur som overstiger 102 grader F og varer i mer enn noen dager.

Frysninger og nattesvette

Pasienter som lider av en alvorlig nyre infeksjon kan ha frysninger som forårsaker kroppen til å riste i løpet av dagen, etterfulgt av nattesvette om natten.

Kvalme og oppkast

NIH har funnet at symptomene på UVI kombinert med oppkast kan tyde på at smitten har spredd seg til nyrene og bli alvorlig.

Nedre ryggsmerter

Alvorlige nyreinfeksjoner kan forårsake intens smerte i nedre rygg, eller langs siden av kroppen, i henhold til NIH. Hele lysken kan også føle smertefullt.

Nyre infeksjon symptomer og behandling

En nyre infeksjon, som kalles pyelonefritt, er en form for urinveisinfeksjon. Infeksjonen starter vanligvis i blæren eller urinrøret og reiser til nyrene da. Siden nyre er ansvarlig for filtrering av avfall fra blodet, er det viktig å behandle en hvilken som helst infeksjon omgående.

Vanlige symptomer

Hvis du har en nyre infeksjon, kan du oppleve hyppig vannlating eller en sterk trang til å urinere. Du kan føle en brennende følelse ved vannlating og merker at urinen er grumsete eller sterke lukter. I kontrast, noen mennesker finner ut at de har problemer med vannlating.

Andre symptomer

Andre symptomer på en nyre infeksjon er å se pus eller blod i urinen, magesmerter eller press og behovet for å urinere i løpet av natten. Ryggsmerter, lyske smerte eller hud som er varm og rød kan også forekomme.

Mindre vanlige symptomer

Symptomer som er mindre vanlig og signalisere en alvorlig infeksjon inkluderer nattesvette, alvorlige frysninger og en høy temperatur på over 100 grader. Ekstrem tretthet, mental forvirring eller oppkast er tegn på at infeksjonen er blitt verre.

Komplikasjoner

Nyre-infeksjoner som er igjen ubehandlet kan føre til nyresvikt, og forgiftning av blodet, som begge er livstruende.

Behandling med antibiotika

Antibiotika er den ordinære behandling for nyre infeksjoner. Alvorlighetsgraden av infeksjonen vil avgjøre hvilke antibiotika må tas, og den tidsrammen du trenger å ta dem for. Dersom infeksjonen er alvorlig, kan det hende du trenger å bli innlagt på sykehus og gitt antibiotika intravenøst.

Kirurgi

Trenger kirurgi for en nyre infeksjon er sjeldent. Men hvis du har kroniske infeksjoner, kan det hende du har en underliggende strukturelle problem i urinveiene som må tas opp.

Hvordan virker en nyre infeksjon oppstår?

Nyre infeksjoner kan være en smertefull opplevelse som treffer deg tilsynelatende uten forvarsel. Ett minutt du føler fine; det neste minuttet du har høy feber, kvalme og problemer med å bruke badet. For å unngå å ha en nyre infeksjon, bør du forstå din nyre funksjoner og hvor infeksjoner starter.

Nyrer og deres ansvar

Nyrer kan være små, men de tar på en stor rull for kroppen. Nyre er hoved filtrering prosess for kroppen din ved å skylle ut giftstoffer, urea, narkotika, etc. Nyrer sikre at kroppen har riktig mengde vann forblir i systemet ved å skylle ut overflødig væske. De kan også regulere syre / base-balansen i blodet samt bistå blodtrykksregulering og gjør de røde blodcellene.

Med alle disse oppgavene, er det ikke rart at nyresvikt kan ha en traumatisk effekt på kroppen. Nyresvikt kan starte fra en nyre infeksjon. Også kjent som pyelonefritt, nyre infeksjoner vanligvis starter i blæren hvor urinen din er lagret. Dine store tarmen kan huse bakterier som er ment å bli skylt ut av nyrene via urin. Hvis bakterien stikker rundt, kan det reise opp nyrenes rør (urinlederne). Det er da infeksjon kan sette inn.

Symptomer, behandling og forebygging

Symptomene på en nyre infeksjon er alvorlige magesmerter eller brekninger, raskt stigende høy feber, tap av matlyst, skyet urin og en svak følelse. Jo lenger disse nyrene holde smittet, jo større er sjansen for at de vil hovne opp og bli betent. Dette kan også føre til nyreskade, svikt og blodforgiftning.

Heldigvis finnes det behandlinger for nyre infeksjoner som kan holde dem fra å utvikle seg til noe mye verre. 48 timers hvile og antibiotika er de mest foreskrevne behandling. Du vil også bli bedt om å drikke mye vann for å skylle ut nyrene og urinveiene bare i tilfelle det er flere bakterier på lur i systemet ditt.

Forebygging kan være like enkelt. Du bør unngå å sette angre stress på nyrene ved å drikke rikelig med ikke-koffeinholdige væsker eller væsker med høyt sukker og salt innholdet. Eddik og krydret mat kan irritere nyrene. Praktisere god hygiene er like viktig. Unngå iført thongs eller super-tight undertøy som kan komme for nær dine utgangshull. Kvinner anbefales å urinere etter samleie og å drikke rikelig med tranebærjuice.

Nyre dialysebehandling

For de som nyrene ikke fungerer godt nok til å fjerne giftig avfall fra kroppen, er dialyse en livreddende behandling. Nyresvikt kan skyldes fødselsskader, sykdom eller skader. Vanligvis er det en temporær behandling, mens en pasient venter en levedyktig nyre donor og transplantasjon.

Anatomisk Funksjon

Dialyse erstatter jobben av U-formet tubuli i nyrene hvor blodet er filtrert før du flytter inn innsamlingskanaler og dumpet inn i blæren. Det er der-reabsorpsjon og sekresjon av essensielle partikler forekommer.

Sviktende Nyre

Når nyre mislykkes, går de inn i en tilstand som kalles uremia. Er den bokstavelige oversettelsen av denne "urin i blodet", som vil føre til døden.

Kunstig nyre

Dialysebehandling fungerer som en kunstig nyre for å separere blodkomponenter. Det skaper en falsk barriere slik at bare visse elementer for å passere gjennom for reabsorpsjon; basert på molekylvekten av elementet.

Salt Solution

En natrium-løsning anvendes i dialyse, slik at natrium-pumpen kan opprettholde optimale natrium-ion-nivåer via reabsorpsjon. Dette er en aktiv prosess styres av aldosteron hormonnivåer.

Typer av dialyse

Det er to hovedtyper av nyre dialyse: hemodialyse og peritoneal dialyse. Hemodialyse anvender cellulose-membraner nedsenket i væsken, mens peritonealdialyse bruker slimhinnen i pasientens bukhule.

The History of the First Nyre dialysemaskinen

Dr. Willem J. Kolff, en nederlandsk oppfinner, er mye referert til som far til kunstige organer. Kolff skapte den første nyre dialyse maskin tidlig på 1940-tallet. Nyre dialyse tar blod fra kroppen og fjerner urenheter. Kolff, som brukte hverdagslige materialer for å lage sin første nyre dialyse maskin, også oppfant den kunstige hjerte. Kolff døde i februar 2009.

Nyre Idea

Ifølge en 2009 artikkel i "New York Times", ser en ung mann dør av nyresvikt i 1938 inspirerte Kolff å lage kunstige nyrer. Kolff tenkte at hvis han kunne fjerne avfall som bygges opp i blodet han kunne redde pasienter.

Holdt på forskning

Mens Kolff var forsker hans nyre dialyse maskin, tyskerne invaderte Nederland i 1940 Kort tid etter invasjonen, Kolff flyttet til Kampen. Mens i Kampen, Kolff bidro til å skjule mer enn 600 i hans sykehuset for å unngå nazistenes arbeidsleirer. Mens det Kolff fortsatt å forske på sin nyre dialyse maskin og skapte også den første blodbanken.

Først dialysemaskinen

Kolff første maskin ble laget av 50 meter av pølseskinn som er pakket rundt et tre trommel angitt i saltløsning. En pasients blod ble trukket inn i foringsrøret. For å fjerne urenheter, ble trommelen rotert.

Å få blodet tilbake

For å få den tilbake blod inn i sine pasienter, Kolff anvendes en pumpe. Kolff fikk ideen fra sin pumpe fra en vannpumpe Ford selskapet brukt i sine motorer. For hans første pumpen, Kolff brukes bokser og en vaskemaskin.

Ikke en umiddelbar suksess

De første 15 personer som Kolff koblet opp til sin nye "kunstig nyre" døde. I 1945 en komatøse kvinner var den første personen reddet av Kolff maskin. I 1947 Kolff sendte sin første kunstig nyre til USA. I dag, ifølge US Food and Drug Administration mer enn 200.000 mennesker i USA bruker dialyse årlig.