Digidexo.com

nerveskader etter operasjon

Symptomer på nerveskader etter operasjonen

Noen ganger i løpet av operasjonen er det mulig at nervene kan bli skadet. Denne skaden kan oppstå på grunn av et nick fra en villfaren skalpell, et blåmerke som oppstår på nerve, eller på grunn av betennelse i vevet rundt nerven. I mange tilfeller nerveskader vil gå bort over tid, som den skadde delen av nerve helbreder eller betennelsen går bort. I andre tilfeller kan nerveskader fra en operasjon repareres kirurgisk. Men noen ganger symptomene er permanente.

Tap av ennervation

Ett symptom på post-kirurgisk nerveskade er prikking eller nummenhet i ett område av kroppen. Den kriblende kan ligne en "pins og nåler" følelse.

Nerve smerte

Nerveskader etter kirurgi kan også resultere i nevropatisk smerte, som vanligvis er en alvorlig brennende smerte.

Plassering av symptomer

Disse symptomer kan oppstå langt fra selve operasjonsstedet som den skadede nerve kan forsyne fjerne deler av kroppen.

Forverring av symptomer

Disse symptomer kan bli dårligere på grunn av plutselige bevegelser eller uvanlig kropps posisjonering, slik som de som oppstår under søvn.

Symptomer og smertestillende medikamenter

Smerter som kommer fra postoperativ nerveskader vil ofte ikke bli mildnet av smertestillende medikamenter, og med narkotika.

Symptomer på nerveskade Etter Knee Surgery

Folk søker kne kirurgi for å reparere nerver, leddbånd eller andre skader i kneet området. Selv om mange mennesker opplever smertelindring etter kirurgiske prosedyrer, muligheten for nerveskade, eller nevropati, skjer i sjeldne tilfeller. Ulike symptomer på nerveskader etter kneoperasjon påvirke følelsen i beina og påvirke måten folk flytter.

Redusert Sensation

US National Library of Medicine sier at et symptom på nerveskader etter kne kirurgi inkluderer en redusert følelse i beina eller føtter. Dette føles ofte som en nummenhet eller prikkende følelse i ekstremiteter.

Dra Toes

Et annet symptom som nerveskader har oppstått etter kne kirurgi er en dregging tå når folk prøver å gå.

Svake ankler eller føtter

US National Library of Medicine sier at pasienter som har nerveskade etter kneoperasjon føler meg svak i anklene eller føtter.

Foot Drop

Personer med symptomer på nerveskader etter kneoperasjon erfaring fots drops, som i manglende evne til å holde sin fot opp.

Vanskeligheter med å gå

US National Library of Medicine sier at symptomer på nerveskader inkluderer vanskeligheter gåing eller en endring i gangmønster etter en passende healing tid.

Trangvinkelglaukom behandling etter operasjon

Den vanligste kirurgisk behandling for trangvinkelglaukom er en in-the-kontor prosedyre kalt en laser perifer iridotomy. Dette kan enten være en planlagt prosedyre eller en nødprosedyre gjennomført i løpet spiss vinkel nedleggelse. Laseren perifer iridotomy eller LPI, kan gjentas etter behov for å sikre opprettholdelsen av et korrekt intraokulært trykk. Oftest begge øyne bør behandles som det er en 80 prosent sjanse det andre øyet vil lide vinkel nedleggelse etter det første øyet gjør.

Umiddelbart etter operasjonen

En LPI er oftest gjort i kirurgens kontor. I hovedsak blir laseren som brukes til å lage et annet lite hull eller pathway tillater den vandige FLUD av øyet å renne riktig redusere trykket i øyet. I tilfelle av en spiss vinkel lukking, med akutt operasjon, vil flere øyedråper gis til pasienten, så vel som en oral diuretikum for å redusere trykket i øyet. Lammende dråper vil bli brukt for å hindre smerte under operasjonen og steroid øyedråper kan gis etter operasjonen for å fremme helbredelse.

The Day of the Surgery

De fleste øyeleger vil be deg om å gå tilbake til klinikken dagen etter operasjonen for en rask trykk sjekk. Dette vil innebære bare ta en liten stund, og kan utføres av en optisk tekniker eller din optiker snarere enn din kirurg. Legen vil ønske å kontrollere at prosedyren har redusert trykket i øyet.

Long-Term Care etter operasjonen

Selv om laser kirurgi vil skape nye virkemidler for å redusere trykket i øynene dine, oppfølging omsorg inkludert vanlige trykk sjekker og daglig øyedråper er nesten alltid nødvendig. Avhengig av alvorligheten av glaukom, legen kan bestille flere dråper per dag, og operasjonen kan måtte gjentas. Noen pasienter rapporterer å se små prikker i deres synsfelt etter operasjonen. Dette er ikke uvanlig, men bør rapporteres til legen din dersom det skjer.

Hvordan å massere hovne ben etter operasjon

Etter operasjonen, legen vanligvis forteller pasienten å stå opp og gå så snart som mulig. For noen er dette ikke noe problem. Når operasjonen er i bena, men det kan være komplikasjoner, ikke minst som er hevelse, stivhet, sårhet og smerter. Massasje er en god måte å bidra til å gjenopprette mobilitet til de lavere ekstremiteter; det er også en god måte å redusere hevelse og forbedre hudens fuktighetsnivå. Men du bør sørge for at stingene er ikke irritert.

Bruksanvisning

Forbered deg på Massasje

•  Kontroller at du har legens tillatelse til å utføre massasje på beina. Det kan være spesielle hensyn for å unngå eventuelle komplikasjoner, som for eksempel blodpropp eller cancervev stede i beinet. Massasje, selv mild massasje, kunne bryte av en blodpropp eller kreft celle og forårsake en livstruende blodpropp eller spredning av kreft. Når en av disse er til stede, bør massasje aldri utføres med unntak av en utdannet, lisensiert massasjeterapeut og bare under tilsyn av lege. Hvis legen sier massasje er greit, fortsetter.

Bruk puter å heve bena over hjertet. Heve bena hjelper lette drenering av overflødig væske som kan ha bygget opp i bena, som hvis venstre ukontrollert kan slå inn i en tilstand som kalles ødem. Siden massasje hjelper flytte væske gjennom kroppen, og hever bena gjør arbeidet til den personen som gir massasje så mye enklere.

Påfør et tynt lag med vitamin E olje til ben og føtter. Dette ikke bare gjør at hendene til å gli lett over huden på bena, det hjelper næring og fukte huden.

Utfør en Sirkulasjons Massasje

Expose beinet, og starter på kneet, lett gni hendene mot hoftene. Bruk feiende strøk, men vær forsiktig med å bruke for mye press. Etter flere slag på toppen av leggen, bevege hendene langs sidene av benet og gjenta slag. Hvis du kan, kjører hendene langs ryggen av bena.
Etter endt låret, gjentar slag på leggene, alltid jobber oppover, mot hjertet.

Heve bena individuelt, og gjenta massasje slag. Høyden lar tyngdekraften gjøre noe av jobben for deg, men du fortsatt trenger å bruke hendene for å sikre at eventuelle overskytende væske er forsiktig flyttet ut av benet. Igjen, jobber alltid mot hjertet.

Hvis hevelsen vedvarer, kan det hende du må utføre en svært lys lymfatisk-drenering massasje. For dette, må du ha en veldig lett berøring, bokstavelig talt vekten av en nikkel. Bruk små, langsomme, sirkulære bevegelser starter like over kneet og beveger seg oppover, mot hoftene. Dette åpner opp det lymfatiske kapillærene, slik at overflødig væske til å gå inn og fjernes enkelt.

Tips og advarsler

  • Hvis vitamin E olje ikke er tilgjengelig, kan du bruke mandel, avocado eller jojobaolje. Hvis de ikke er tilgjengelige, kan du bruke fuktighetskrem, men du må kanskje bruke den på nytt under massasje.
  • Arbeid aldri uten tillatelse fra legen.
  • Hvis det overhodet er mulig, har en utdannet massasjeterapeut utfører lymfatisk-drenering massasje eller i det minste vise deg hvordan du gjør det. Trykket og tempoet er svært viktige aspekter ved en vellykket lymfatisk-drenering massasje.

Brystforstørrelse Komplikasjoner etter operasjon

Brystforstørrelse Komplikasjoner etter operasjon


Under en brystforstørrelse, plasserer en plastisk kirurg implantater i brystene for å gjøre dem vises større og fyldigere. Vanligvis er denne prosedyren for kosmetiske formål samt å gjenopprette den naturlige fylde av brystene som har gått tapt på grunn av vekttap eller graviditet. Selv om denne fremgangsmåten er generelt sikker, kan det være komplikasjoner etter operasjonen.

Infeksjon

Infeksjoner i brystene kan oppstå dager eller uker etter operasjonen. Symptomer på en infeksjon er rødhet på snittet punktet, hevelse, feber eller ømhet. Standard antibiotika kan behandle de fleste infeksjoner; men i alvorlige infeksjoner, antibiotika vil ikke være nok. I stedet fjerning av implantater før infeksjonen har klarert er nødvendig. Bytte av implantater senere er på skjønn av plastisk kirurg. I alvorlige tilfeller kan en infeksjon føre til toksisk sjokksyndrom (TSS). Infeksjoner etter brystforstørrelse er sjeldne, som pasienter, under og etter operasjonen, ta antibiotika.

Capsular Contraction

Capsular Sammentrekninger forekommer naturlig i kroppen med innføringen av et fremmedlegeme. Denne tilstanden fører en kapsel å danne rundt implantatet, og mens dette skjer med alle implantater, hvis kapsel former for tett rundt implantatet det fører capsular sammentrekning. Denne tilstanden fører til at implantatet å se forvrengt. I alvorlige tilfeller kan implantatet bli misshaped og være unaturlig vanskelig å ta på. Legene vurdere dette komplikasjon gjennom en fire-nivå karaktersystem kjent som The Baker Grading System. Disse karakterene er:

Klasse I: Naturlig, myk følelse og utseende.
Grade II: Bryst (e) er litt fast, men opprettholde naturlig utseende.
Klasse III: Bryst (e) er fast å ta på og har en forvrengt utseende.
Grace IV: Bryst (e) er vanskelig, smertefullt å berøre, og har et forvrengt utseende.

For å behandle denne tilstand, må kirurger fjerne implantatet.

Sensasjon

Etter brystforstørrelse kirurgi, kan pasienten legge merke til sine bryster endre i følsomhet innenfor hele brystet og brystvorten området. Alvorlighetsgraden av sensasjons endringer varierer fra pasient til pasient. Noen kan helt løs sensasjon innenfor dette området av kroppen, mens andre kan oppleve økt følsomhet. Den mest merkbare forandring i følsomheten er under tilhelingsprosessen umiddelbart etter kirurgi. Bare bryst implantater sier endringene i følsomhet kan ta så lenge som to år for å bli gjenopprettet til normal; Men flertallet av pasientenes følsomhet nivåer tilbake til normal raskere enn to år.

Carpal tunnel Øvelser etter operasjon

Carpal tunnel syndrom er forårsaket når en handling er utført gjentatte ganger mens setter stress på og komprimere median nerve, som går langs håndleddet. Mens symptomene er ubehagelig og kan være ødeleggende å oppleve, er det mulig å redusere eller kurere denne sykdommen ved gjennomgår kirurgi. Men for å få en vellykket gjenoppretting er det nødvendig å øve noen rehabiliteringsøvelser.

Øvelser Stress Ball

Åpner hendene bredt slik at fingrene blir utvidet. Deretter lage en knyttneve med begge hendene, hold i noen sekunder og slipp. Ikke over-anstrenge deg. Gjør knyttneve bruker litt kraft. Bruk en stress ball hvis du finner ut at det er vanskelig for deg å gjøre en knyttneve. En stress ball er et nyttig rehabilitering verktøy fordi det er flere øvelser som du kan gjøre med det. En er knuger det i enten en eller begge hendene hvis du har mer enn én ball. Klem og slippe ballen flere ganger på rad. Gjør denne øvelsen for 10 repetisjoner på ulike tidspunkt i løpet av dagen.

Wrist Bending

Stå opp og utvide armene ut slik at de er hevet foran deg. Bøyer håndleddene opp og møter håndflatene utover slik at du er i en stående push-up posisjon. Når håndleddene er bøyd, slappe av dem og la hendene henge ned mens du holder armene utvidet. Fortsett å gjøre hendene til en knyttneve og deretter bøye håndleddet nedover mens du holder hendene i knyttneve posisjon. Hold hver posisjon i ett sekund. Slipp nevene og la hendene slappe av. Ta med armene ned, riste dem ut, og deretter gjenta for 15 repetisjoner. Gjør dette minst tre ganger om dagen.

Håndledd Rota

Mens enten sittende eller stående, ta armene opp slik at de er strukket over hodet. Ta hendene inn i en lys knyttneve. Rotere hvert håndledd i motsatt retning. Rotere ett håndledd klokken og den andre mot klokken. Når du har rotert i minst 10 repetisjoner, bytter retninger. Gjør denne øvelsen så mange ganger som du er komfortabel med. Fordi dette er en øvelse som omhandler primært med håndleddet bevegelse, kan det ikke være mulig for deg å gjøre mye i løpet av tidlige stadier av utvinning.

Øvelser for å øke Breathing Endurance etter en operasjon

Alle operasjoner innebærer en risiko. En kollapset lunge og nedsatt lungefunksjon er to alvorlig risiko. Innsamling av sekret i lungene kan føre til lungebetennelse. Pusteøvelser kan bidra til å unngå disse risikoene og øke lungefunksjonen etter operasjonen.

Deep-pusteøvelser

Øve dype pusteøvelser ved å ta dype jevne åndedrag vil bidra til å øke lungekapasiteten og puste utholdenhet. Puste inn så langt du kan, og deretter exhaling helt åpner og øvelser lungene. Denne prosessen bidrar også klare lungene av noe slim som kan samle som et resultat av å motta anestesi. Legen din kan be deg om å gjøre denne øvelsen flere ganger i timen.

Incitament Spirometri

Insentiv spirometri utføres med et apparat som kalles et insentiv spirometer, et håndholdt apparat du puster inn som måler kapasiteten på lungene. Den består av et munnstykke koblet til en slange som kobler inn i en vertikal kolonne med en liten ball i den. Som du puster inn, flytter ballen opp den vertikale kolonnen, og gir deg en visuell referanse av lungekapasiteten. En luftveiene terapeut forteller deg den riktige metoden for denne behandlingen. Legen din kan bestemme at du utfører denne pusteøvelse en gang i timen eller oftere hvis det er nødvendig.

Snurpet Lip Breathing

Også kjent som pustekontroll, hjelper snurpet leppe puste øke lungefunksjonen og bedre oksygenering. En luftveiene terapeut vil be deg om å puste inn gjennom nesen og puster gjennom munnen. Exhaling bør ta to til tre ganger lenger enn innånding. Som med andre pusteøvelser, vil legen avgjøre hvor ofte du bør gjøre dette for maksimal effekt.

PEP Therapy Og Huff Hoste

Positivt ekspiratorisk trykk og huff hoste brukes for å utvide lungekapasitet og fjerne sekret fra lungene. En luftveiene terapeut vil hjelpe deg å gjøre denne behandlingen. PEP-enhet skaper press som du puster inn sin ventil. Denne motstanden hjelper deg trene lungene. Etter to serier med 10 pust hver, er 02:58 Huff hoste gjort. Du huff hoste ved forsiktig å si "huff" som du hoster. Dette bidrar klart sekret som kan ha samlet inn i lungene dine.

Fordelene med pusteøvelser etter operasjonen

I en studie gjort av Chest Foundation, 73 prosent av pasientene som fikk pusteøvelser etter operasjon for fire dager hadde bedre lungefunksjon enn den gruppen som ikke gjør pusteøvelser.

Problemer etter Spinal Fusion

Problemer etter Spinal Fusion


Spinal fusjon er et kirurgisk inngrep der en skadet eller syk spinal plate er erstattet med et bein pode. Ifølge Nord-California Nevrokirurgi Medical Group, er to eller flere ryggvirvler smeltet sammen for å lage en solid enhet, og over tid vil benet gro på plass. Under en spinal fusjon prosedyre, er ryggrad fjernet, og et bein vil ta sin plass. Beinet holdes på plass for å helbrede ved hjelp av stenger eller skruer. Spinal kirurgi er en svært delikat prosedyre, og noen pasienter kan oppleve problemer etter sin rygg fusjon.

Anestesi

Alle pasienter som gjennomgår spinal fusjon kirurgi vil bli bedøvet med narkose, og selv om det er relativt uvanlig, kan noen pasienter oppleve anestesi komplikasjoner. Ifølge freds Health Organization, er det en mulighet for at en pasientens hals reflekser kan bli undertrykket som resulterer i avsetting og manglende evne til å puste. Andre mulige anestesi komplikasjoner inkluderer knebling, hoste, tale-boksen muskelspasmer, bronkial rør muskelspasmer, stemmeboks hevelse, heshet, sår hals og skade på lepper og tenner. Alvorlige komplikasjoner omfatter hjerneslag, blodtrykksendringer, hjerteinfarkt og hjerterytmen endres. Døden er mulig, men det er sjelden. Ifølge freds helseorganisasjon, oppstår død i omtrent én av 250 000 pasienter som fikk narkose.

Blødning

Blødning er en potensiell spinal fusjon kirurgi problem, men den nordlige California Nevrokirurgi Medical Group sier at dette er nå ansett som et uvanlig problem. I de fleste spinal fusion operasjoner, bare pasienter mister ca 03:57 gram av blod. Det er sjelden at en pasient vil kreve en blodoverføring etter denne prosedyre.

Infeksjon

Ifølge Nord-California Nevrokirurgi Medical Group, vil om lag 1 prosent av pasientene utvikler en infeksjon som en spinal fusjon problem. Selv om dette problemet er sjelden, er det nesten alltid ganske alvorlig når det forekommer. Hvis en pasient gjør utvikle en infeksjon, det oftest tar flere måneder å fullt behandle den.

Smerte, Healing og maskinvare

Ifølge Nord-California Nevrokirurgi Medical Group, er smerter etter inngrepet den vanligste spinal fusjon problem. Dette problemet oppstår som oftest når tre eller flere spinale nivåer er smeltet sammen. I noen tilfeller kan fusjons ikke gro på riktig måte. Dette kan føre til mer smerte og behovet for en ekstra operasjon. Noen pasienter kan også oppleve smerter forbundet med skruer eller bein pode.

Nerve Damage

Ifølge Nord-California Nevrokirurgi Medical Group, kan en liten prosentandel av pasientene opplever nerveskader etter å ha en spinal fusjon kirurgi. Pasienter som har nerveskader vil ofte oppleve smerte, svakhet eller nummenhet. Omtrent 1 prosent av menn kan oppleve utløsning problemer. Problemene forårsaket av noen nerveskader er ofte løst etter seks til tolv måneder.

Hva er gallestein symptomer etter operasjonen?

Hva er gallestein symptomer etter operasjonen?


Gallestein er små steinlignende formasjoner som dannes i galleblæren. De kan være svært liten eller kan være så stor som en ping-pong-ball avhengig av hvor lenge de har blitt dannet. Det er en viss økt risiko for å utvikle gallestein problemer etter operasjon eller under et lengre sykehusopphold.

Pain

Smerter i magen kan være et tegn på at noen har problemer med gallestein. Det kan føles som en skarp, skyting smerter eller det kan føles som en krampe smerte. Ifølge National Institutes of Health, smerte forbundet med gallestein vanligvis presenterer i høyre øvre del av magen eller midt øvre del av magen. Det er vanligvis forårsaket av en stein blokkerer passasjen fra galleblæren til den nedre tarm.

Digestive Issues

Det er flere fordøyelses problemer som er knyttet til et problem med gallestein. Ifølge National Institutes of Health, kan disse inkluderer oppkast, dårlig fordøyelse og kvalme. De kan også inneholde overflødig gass og bleke eller leire farget avføring. Krakken farge påvirkes fordi gallestein kan hindre galle fra å nå tarmen, og galle er det som gir avføring en brunlig farge.

Gulsott

Gulsott er en tilstand som forårsaker det hvite i øynene og huden for å ha en gul utseende. Det er forårsaket av en opphoping av bilirubin i blodet. Bilirubin er et biprodukt av gamle røde blodceller, og leveren er det organ som renser bilirubin ut av blodet. Ifølge American Gastroenterologisk Association, når en gallestein setter seg fast i gallegangen og leveren ikke kan kvitte seg med galle og avfall det bygger opp, kan det føre til en opphoping av bilirubin som resulterer i gulsott.

Årsaker

Galleblæren kan utvikle gallestein for en rekke grunner. I tilfelle av post-kirurgiske gallestein, er det oftest forårsaket av faktorer som er involvert med utvinning fremfor operasjonen selv. I henhold til National Institutes of Health, omfatter disse årsaker gjenværende stillesittende i en lengre tidsperiode, og som mates intravenøst ​​(ved en IV) i en lang tidsperiode. Det er noen operasjoner som kan øke risikoen for å utvikle gallestein. Blant disse er vekttap surgeries og kirurgi for å reparere magesår.

Behandling

Ifølge American Association Gastroenterologisk, er den vanligste behandlingen for gallestein problemer fjerning av galleblæren. Gallestein selv kan fjernes eller eventuelt behandles med medisiner for å få dem til å bryte fra hverandre, men gjentakelse av gallestein i fremtiden er sannsynlig. Ikke alle gallestein kreve fjerning eller behandling; mange mennesker har gallestein i sin galleblæren uten dårlig effekt.

Om Muscle Tremors Etter kreft behandlinger

Kjemoterapi er utviklet for å behandle hele kroppen i et forsøk på å drepe kreftceller. I sin natur er det giftig og har mange bivirkninger, den mest kjente vesen kvalme og håravfall. Det er mange andre bivirkninger, hvorav den ene er kalt "kjemoterapi-indusert perifer nevropati" eller CIPN. En perifer neuropati er en sykdom i nervene i armer og ben. Det kan ta mange former; nummenhet, smerter, svie og, sjeldnere, muskelskjelvinger. Dette er en urovekkende bivirkning, men det bidrar til å identifisere og styre den. Jo mer du vet om muskelskjelvinger etter kreft behandlinger, jo bedre vil du være i stand til å håndtere denne komplikasjonen.

Hvorfor det skjer

Som chemo går inn i systemet ditt, kan det ikke alltid skille mellom kreftceller og friske vev. Som det angriper tumor, kan det også angripe nervefunksjon. Rystelser som oftest begynner i føttene, etterfulgt av hendene. Ben og armer kan også bli påvirket.

Behandlinger som forårsaker muskelskjelvinger

The American Cancer Society viser følgende klasser av kjemoterapi narkotika som de mest sannsynlige til å forårsake nerveskader: platina narkotika, Thalidomid, Tacanes, epotiloner, Alkoids og Bortexomib. Disse er alle generiske klasser av behandlinger som har mange merkenavn. Det finnes andre muligheter: selve svulsten, kan stress, utmattelse og vitamin uttømming også føre til muskelskjelvinger. Din egen helse historie kan også bidra til skjelvinger, inkludert din alder og en familiehistorie med nevropati.

Løsninger

Problemet med muskel og nerveskader etter kreftbehandling trenger mer forskning, men det har vært forskning.
Vitamin E, kalsium og magnesium har alle blitt undersøkt for beskyttelse av nerver fra skade forårsaket av platina narkotika. Legemidler normalt gitt for å hindre beslag er også studert. Noen pasienter se forbedring når det gis visse aminosyrer og proteiner før og etter behandling. En annen strategi er å justere behandlingen inn mer hyppige mindre doser, eller som et meget langsom infusjon. Onkologer kan også forsinke behandling når nerveskader er tydelig og plass det ut over en lengre periode.

Hva du kan gjøre

Hvis du finner ut at muskelskjelvinger forårsaket av kreftbehandling er verre under visse forhold, unngå disse forhold, som ekstrem varme og kulde, trange klær eller sko som klemmer. Unngå alkohol, da det også kan forårsake nerveskader. Hvis det å være på føttene mye gjør fot rystelser verre, sitte ned når du kan, og ta godt vare på føttene. Hvis du er en diabetiker, må du kontrollere blodsukkeret ditt. Sørg for å snakke med legen og sykepleieren om denne tilstanden, og være nøyaktig om hyppigheten og alvorlighetsgraden av muskelskjelvinger. Du kan rettes til fysioterapi eller ergoterapi for å få hjelp i å utføre daglige oppgaver.

Hva er Ahead

Muskelskjelvinger forårsaket av kreftbehandling kan gå bort når behandlingen stopper. Dette kan skje så snart behandlingen stopper, men til tider tar så lenge som to år. Hvis du har alvorlige muskelskjelvinger, du og din lege må jobbe med behandlinger for å finne best mulig kreftmedisin og tidsramme, og veie fordeler og ulemper med hver.

Hvordan Heal Blære Lekkasje etter operasjonen

Blære lekkasje er et vanlig problem etter operasjoner i urogenitale området, for eksempel nedbrutt kirurgi. Problemet med blære lekkasje kan være så trivielt som en og annen lekkasje hver gang du nyser eller hoster, eller det kan være så alvorlig som umiddelbar vannlating som kanskje ikke engang vente til du kommer til toalettet. Vanligvis helbredelse av blæren lekkasje innebærer noen enkle endringer i livsstil, medisinsk behandling eller kirurgi, alt avhengig av legens råd. Følgende tips kan bidra til å helbrede blæren lekkasje problemet, og forhåpentligvis bidra til å kvitte seg med alle de følelser av angst og forlegenhet knyttet til den.

Bruksanvisning

Bruk Kegel øvelser. En Kegel øvelsen er ubevisst utført når bekken musklene strammes hver gang du prøver å stoppe urin eller gass. Bekken musklene som er involvert i denne øvelsen kan hjelpe den eksterne sphincter, settet av muskler som er involvert i vannlating, for å bli sterkere. Samtidig opprettholde normal pusting og holde lår, setet og magemusklene avslappet, stramme bekkenmusklene i 3 sekunder som om du er unnlatelse flyten av urin, deretter slappe av. Utfør Kegel øvelser regelmessig mens du står eller sitter, når som helst og hvor som helst. Søke råd fra legen din for å bestemme frekvensen av kegal øvelser. Det er nødvendig å bruke disse øvelsene påfølgende operasjonen etter at kateteret er blitt fjernet.

Vurder å bruke biofeedback ved bruk av Kegel-øvelser. Det er et spesielt treningsprogram som er utviklet for å overvåke og evaluere hvor godt Kegel øvelsen utføres. Biofeedback sysselsetter en rekke instrumenter som konverterer de sammentrekninger av lukkemuskelen i et lysglimt eller en tone som viser hvor godt de Kegel øvelser ble gjort. Målet er at pasienten skal utføre muskelsammentrekninger som produserer korrekt tilbakemelding.

Time din urinering. Planlegg din urinering i stedet for å gå på do hver gang du føler trang. Begynn med å gå på do bare hver time, og du kan gå opp til enda en fire-timers gap når du har etablert full kontroll over blæren. På denne måten er du condition hjernen din til å kommandere blæren. Hvis trangen til å gå på do kommer opp før den innstilte tiden, distrahere deg selv med noen aktivitet.

Unngå mat og drikke som gjør du tisser oftere enn vanlig. Matvarer som sukkerholdig mat, krydret mat, sjokolade og sure frukter har denne effekten på kroppen. Koffeinholdige drikker og alkoholholdige drikkevarer har en lignende effekt.

Spør legen din om muligheten for å bruke medisiner. Antimuskariniske narkotika er de vanlige resepter for overaktiv blærer. Sympatomimetika er også effektive. Videre spør legen om bruk av antikolinerge legemidler. Tenk østrogenbehandling som en løsning hvis du er en kvinne.

Unngå medisiner som kan føre til hyppig vannlating, for eksempel beroligende midler, antidepressiva, antihistaminer, kalsiumkanalblokkere, narkotika og diuretika.

Prøv å miste vekt. Innvollsfett kan føre direkte trykk på blæren. Hvis du vurdere over 29 i kroppsmasseindeks (BMI), er det på tide for deg å vurdere å styre din diett for å miste noen pounds.

Vurder å bruke en kunstig urin sphincter (AUS). Dette er en kirurgisk prosedyre som brukes som et alternativ i tilfeller av vedvarende og alvorlig blære lekkasje.

Be legen din om å bruke en serie av kollagen injeksjoner hvis blæren lekkasje vedvarer selv etter 18 måneder.

Bruk et kateter. Sett denne enheten regelmessig for å tappe urin fra blæren. Vurder å plassere en kondomkateter ved enden av penis for å tømme urin til en pose plassert under klær. Dette alternativet er bare for menn og er nødvendig dersom lekkasjen vedvarer utover 18 måneder.

Tips og advarsler

  • Unngå å drikke for mye før urinkontroll har blitt fullstendig restaurert. Alltid søke råd fra en medisinsk faglig før du tar noen skritt i healing blære lekkasje.
  • Enhver inkontinens enhet med kondom kateter eller klemme eller en vedlagt pose kan i det lange løp holde deg fra å utvikle riktig og nødvendig muskelkontroll å helbrede blære lekkasje. Medisiner kan forårsake en rekke bivirkninger forbundet med sentralnervesystemet eller den gastrointestinale område.

Stell av pasient etter skoliose Reduction Surgery

Pasientbehandling etter skoliose reduksjon kirurgi er en integrert del av utvinning. Etter operasjon for rygg tilstand, kan det hende du må bli på sykehuset i opptil syv dager. I løpet av denne tiden, vil du delta i ergoterapi for å hjelpe deg å lære å bevege seg uten å skade ryggen din. At hjemmet omsorg er like viktig som post-kirurgi sykehus. Riktig vare på snitt, opprettholde et sunt kosthold og unngå anstrengende aktiviteter kan hjelpe deg å gjenopprette raskere.

Post-Surgery Hospital Care

Utvinning fra skoliose reduksjon kirurgi starter på sykehuset. Etter effekten av anestesi har slitt av, kommer du tilbake til sykehuset. I løpet av de neste 4-7 dagene, vil du bli oppfordret til å drikke rikelig med væske. Morfin kan gis for å hjelpe deg å takle smerte. Turgåing, selv korte avstander, er også oppfordret til å opprettholde blodsirkulasjonen og muskelfunksjon.

Innen to eller tre dager, bør du være i stand til å spise små mengder mat. I løpet av de neste dagene, vil appetitten tilbake. Spise små mengder noen få timer hjelper deg å opprettholde en sunn vekt og hjelpemidler i helbredelsesprosessen.

Post-kirurgi ergoterapi

Under oppholdet på sykehuset, vil du delta i ergoterapi (OT) økter. Disse øktene hjelpe deg å lære hvordan du skal kle, gå, knytte skoene og bøye å plukke gjenstander fra gulvet. For resten av livet ditt, må du være oppmerksom på hvordan du bøye og vri ryggraden for å hindre ytterligere skade.

Ergoterapi kan begynne dagen etter inngrepet, avhengig av hvor godt du er utvinne.

På dette punktet, begynne å diskutere at-home forsiktighet med din lege eller fysioterapeut. En skriftlig plan for at-home omsorg forklarer de neste seks til åtte uker vil bli gitt til deg før du er utskrevet fra sykehuset.

Post-kirurgi Home Care

Etter hjemkomsten, starte hjemmetjenesten plan skissert av sykehuspersonalet. Opprettholde en sunn diett høy på protein for å hjelpe deg å gjøre en full gjenoppretting. Drikk rikelig med væske i tillegg.

Siden flere incisions gjort under operasjonen trenger riktig omsorg og oppmerksomhet for å hindre smitte, må snitt rengjøres minst en gang om dagen. En ny dressing må brukes etter rengjøring. Hvis et familiemedlem er omsorg for deg når du kommer hjem, vil sykehuspersonalet opplyse henne om hvordan du skal rense disse sårene. Hvis en infeksjon utvikler seg, går tilbake til sykehuset så snart som mulig.

Begrenset lungefunksjon er vanlig for de som har gjennomgått skoliose sugery. Pusteøvelser bør utføres før du kan puste normalt igjen. Ta noen dype åndedrag eller varamedlem fra dype og korte åndedrag i ett minutt annenhver time i løpet av dagen.

Fitness Restriksjoner

Ikke delta i idrettsaktiviteter i minst tre måneder eller inntil legen din forteller deg noe annet. Øke gradvis fitness aktiviteter for å hindre skade. Svømming, gange eller ved hjelp av en tredemølle er gode måter å begynne å gjenoppbygge muskler og utholdenhet. Velg lav-effekt øvelser og aktiviteter som ikke involverer å bøye eller vri. Yoga, pilates, gymnastikk og stasjonære øvelser som sit-ups bør unngås for å hindre skade på baksiden.

Hvor lenge du drikke Protein Supplements Etter en Gastric Bypass Do?

Gastric bypass operasjon endrer rute for fordøyelsen, noe som begrenser pasientens evne til å konsumere mat - forårsaker vekttap. Etter operasjonen vil pasienten bli pålagt å følge en streng diett, som inkluderer å drikke proteintilskudd til de er tre uker etter operasjonen. Proteiner kosttilskudd er lett å fordøye og hjelp i vev reparasjon, ifølge Duke University.

Hvor lenge å drikke Protein Supplements

De første dagene etter operasjonen vil innebære å drikke klare væsker bare, ifølge Duke University. Etter at pasienten forlater sykehuset (2-3 dager etter operasjon), blir proteintilskudd bli innført. Pasienten skal drikke to gram protein tilskudd hvert 60. minutt (forvente mens du sover). Hvis pasienten blir tørst og har allerede fortært to gram protein væsker, kan hun drikke et par slurker med en redusert kalori drikke som ikke kullsyre.

Duke University anbefaler at gastric bypass pasienter konsumere proteintilskudd de tre første ukene etter operasjonen.

Hvor mye protein for å konsumere

Ifølge Duke University, bør gastrisk bypass pasienter velger et protein supplement som har 30 gram eller mindre av sukker og minimum 10 gram protein (per åtte unse porsjoner). Dersom protein supplement er drevet, kan man legge melk (i stedet for vann) for å øke mengden av protein i drikken.

Når til Start Solids

Til din tre ukers etter operasjonen avtale, vil legen din sannsynligvis anbefaler at du starter tørrstoff igjen. Velg mat som er høy i protein og lavt på fett på kalorier. I begynnelsen, velger myk mat (som kokte grønnsaker og frukt) som er lett for kroppen å fordøye. Spise små mengder mat for å unngå å sette press på stifter i buk.

Snakk også med legen din om vitamin forbruk. Under "protein fasen" av gastrisk bypass kosthold, forklarer Duke University pasienter kan ha vitaminmangel. Tar en chewable multi-vitamin (som er lettere på kroppen å fordøye), bør ta vare på disse manglene. Når du velger en vitamin, sørg for at den har 400 mcg av folsyre og 18 gram jern.

Risikoen for blodpropp etter operasjonen

Blodpropp er klumper av blod som blir fanget eller fast i de store vener eller arterier i kroppen. De propper dannes for å stoppe blødning etter operasjoner og er ofte funnet i bena. Når en blodpropp bryter fri og er i blodet det kan gå til hvilken som helst organ og forårsake skade ved å stoppe flyten av blod til det organ. Etter operasjonen, pasientene har høy risiko for blodpropp.

Årsaker

Etter operasjoner, ikke pasienten beveger samt før operasjonen, og propper kan dannes. Når en pasient ikke er å vandre og flytte bena, kan hans hjerte ikke får riktig mengde av blodstrøm. Pumpingen til hjertet reduseres når blodpropper blokkere strømmen av blod. Også fordi pasientens ben kan ha blitt flyttet, slått og vridd til å utføre operasjonen, blod fartøy vegger kan bli irritert og skadet og forårsake blodpropp å danne.

Symptomer

Symptomene på blodpropp etter operasjonen er smerte, varme, rødhet og hevelse i beinet. Pasientene vil også ha kortpustethet dersom blodpropp bryter fri og går til lungene.

Typer operasjoner

Enhver operasjon inneholder risiko for å utvikle blodpropp, men hofte og kne operasjoner har høyest risiko. Det er anslått at 30 til 50 prosent av kne og hofte kirurgi pasienter utvikle blodpropp. Enhver type leddprotesekirurgi risikerer en blodpropp forming og bryte løs. Operasjoner som fører til en pasient ikke er i stand til å bevege seg rundt satt opp risikoen for blodpropp.

Risiko

Noen mennesker har høyere risiko for å utvikle blodpropp etter operasjonen hvis de har visse sykdommer eller livsfaktorer. Røykere, overvektige mennesker, og folk som har høyt blodtrykk eller er på p-piller eller hormonsubstitusjons har større risiko for blodpropp.

Behandlinger

Blodpropp er behandlet med anti-blodpropp medisiner som lovenox og coumadin. Legen vil bestille disse medisinene etter operasjonen, og du må være positiv på dem for 6 til 12 uker. Legen din vil også ringe for blod arbeid for å sikre at nivåene er terapeutisk, og han vil følge blodpropp med ultralyd og røntgenbilder også.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forebygge blodpropp etter operasjonen er å få opp og bevegelse - ideelt sett samme dag eller neste, avhengig av kirurgi. Dessuten kan strømper og pumper brukes på bena å komprimere fartøyene og holder blodet flyter for å stoppe blodpropper fra forming.

Økende vekt etter Gastric Bypass

Gastric bypass kirurgi er en alvorlig medisinsk prosedyre som brukes til å hjelpe sykelig overvektige personer ned i vekt. Operasjonen har en høy sannsynlighet for risiko og komplikasjoner, men den kan også gi forbløffende vekttap resultater på opp til 80 prosent av pasientens kroppsvekt. Forskning fra Beth Israel Deaconess Hospital i Boston, har Massachusetts antydet at rundt fem prosent av pasienter som gjennomgår gastric bypass vil gjenvinne all vekten de har mistet og potensielt mer. For å hindre at dette skjer, er det viktig at pasientene gjør alvorlige livsstilsendringer og følge råd fra sine leger ned til brevet.

Funksjon

Gastric bypass hjelper overvektige personer ned i vekt ved å fjerne en vesentlig del av magen og øvre innvollene. Resultatet er en mage som er omtrent på størrelse med en valnøtt og en fordøyelseskanalen som er mindre i stand til å absorbere kalorier og fordøye store mengder mat på gang. På grunn av den store innsnitt nødvendig for denne prosedyren, er gastric bypass operasjon ekstremt høy risiko, og det er anslått av Mayo Clinic at én av hver 300 pasienter opplever fatale komplikasjoner under inngrepet.

Initial Vekttap

Etter prosedyren, vil pasienten oppleve utrolig raske vekttap som vedvarer gjennom hele det første året etter operasjonen. Det er ikke uvanlig at pasientene å tape mer enn 100 kg. i det første året, og fortsette å tape i et saktere tempo gjennom det andre året. Imidlertid, etter den andre år etter operasjon, kroppen til slutt justeres til virkningene av operasjonen, og det er i løpet av denne tiden som igjen i vekt vil skje.

Vektøkning

Det er ikke uvanlig for gastrisk bypass pasienter for å få 5 til 10 lbs. etter to år med betydelig tap. Dette er vanligvis på grunn av kroppens flate ut, lære å absorbere mer næringsstoffer og kalorier, og også en liten strekk i magen. Men om lag 5 prosent av pasientene fortsetter å få utover disse 10 kg. på grunn av en rekke faktorer som kan føre til vesentlig eller total vekt gjenvinne.

Kognitiv atferdsterapi

Grunnen pasienter er utsatt for å gjenvinne vekt innleggsoperasjon er fordi kirurgi bare adresserer de biologiske problemene rundt fedme, og ikke de mentale seg. De fleste som nå et sykelig nivå av fedme lider av binge spiseforstyrrelser og fundamentalt farlige forhold til mat. Dette er grunnen til at kognitiv atferdsterapi er vanligvis innlemmet som en fasett til kirurgisk prosedyre. Rådgivning kan hjelpe arbeid gjennom disse problemene og sørge for at de følelsesmessige årsaker til at en person blir sykelig overvektige ikke vil føre dem til å gjenvinne all vekten.

Ernæringsmessige faktorer

En annen gjerningsmann for hvorfor en person kan gjenvinne vekt etter gastrisk bypass operasjon er dette langsom, men jevn inkludering av høy fett og høy calorie matvarer i kostholdet. I tillegg porsjonsstørrelser som er større enn nødvendig langsomt utvide størrelsen av magesekken, slik at flere kalorier som skal inntas over tid. Det er viktig at gastric bypass pasienter følger ikke bare bestemt diett skissert av sine ernæringseksperter, men også holder seg til porsjonsstørrelser for å hindre dem fra å gjenvinne vekt etter gastric bypass operasjon.

Hvordan Heal Ligaments Etter Hip Surgery

Healing hip leddbånd etter operasjonen er en prosess som krever tid, oppmerksomhet, medisinering og behandling av en lege og fysioterapeut. Hip kirurgi påvirker vanligvis to av de tre hippe leddbånd: den Iliotibial band eller labrum. Begge båndene er avgjørende for hofte fleksibilitet og bevegelse, og de kan også spille en viktig rolle i funksjonering av kneet. Post-kirurgi behandling programmer vil variere avhengig av ulike faktorer, inkludert din generelle nivå av fysisk form og helse, men det finnes flere standard behandlinger, for eksempel bevegelsesøvelser og medisinering, som vil bidra til å helbrede leddbånd og forbedre din generelle helse.

Bruksanvisning

Følg den umiddelbare etter kirurgi utvinning plan anbefalt av din lege og fysioterapeut. En av de viktigste trinnene i healing etter operasjonen er å følge recovery plan spesielt designet for deg. Mange er overrasket over å høre at de vil begynne å flytte leddbånd i sine hofter nesten umiddelbart etter operasjonen. For å gro skikkelig, må du følge den eksakte råd fra din lege om bevegelse umiddelbart etter operasjonen og under utvinning.

Delta i lav effekt øvelser og stretching. Healing fibrene i Iliotibial (IT) Bandet er avgjørende i healing hofte og kne og i gjenopprettet generell bevegelse. Streching IT-bandet gjennom passiv stretching er en enkel og lav-effekt måte å helbrede hoften etter operasjonen. Følg referansen linken nedenfor for mer infomration om passiv IT bandet stretching.

Ta ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), som foreskrevet eller anbefalt av legen din. Medikamenter som ibuprofen eller paracetamol vil bidra til å redusere betennelser og smerter etter operasjoner og også under gjenopprettingsprosessen. Redusere betennelse vil ikke bare føre til helbredelse av leddbånd, men det vil hjelpe deg å få et utvalg av bevegelse som er nødvendig for å helbrede leddbånd.

Tips og advarsler

  • Etter noen operasjon vil du bli gitt en spesifikk behandling plan som du må følge. Legen din vil gi deg råd om spesifikk medisin som du bør ta for å hjelpe i helbredelsesprosessen, og en fysioterapeut vil guide deg gjennom øvelser og strekninger som vil hjelpe i din helbredelse. Aldri starte et treningsprogram eller behandling uten først å rådføre deg med lege eller fysioterapeut. Dette vil øke utvinningen og redusere ytterligere skade.

Prostatakreft og behandling etter operasjonen

Prostatakreft og behandling etter operasjonen


Prostatakreft er en sykdom hvor ondartede celler dannes i den mannlige prostata, kjertelen som frembringer fluid for å mate og sperm transport. Post-kirurgiske behandlinger kan omfatte strålebehandling, radioaktive frø implantater eller hormonbehandling.

Kirurgiske alternativer

Friske pasienter ofte gjennomgå en operasjon for å behandle prostatakreft, ifølge National Cancer Institute. En radikal prostatektomi, der prostata, omkringliggende vev og sædblærene er fjernet, er en kirurgisk alternativ.

Hva kan man forvente Post-Op

Etter operasjon for prostatakreft, noen menn opplever impotens, urinlekkasje fra blæren eller avføring lekkasje fra endetarmen. En operasjon kalt nervebevarende kirurgi kan bevare nervene som kontrollerer ereksjon, ifølge National Cancer Institute.

Post-Kirurgiske behandlinger

Selv om post-kirurgiske behandlinger varierer avhengig av stadium av prostatakreft og helse og alder på pasienten, er målet å eliminere alle kreftceller og hindre sykdommen fra reoccurring.

Ufrivillig barnløshet

Hormonbehandling enten blokkerer kroppens produksjon av visse hormoner, eller stopper kroppen fra å bruke visse hormoner, som et middel til å dempe veksten av kreft celler i prostata. Narkotika er injiseres en gang hver 3-4 måneder.

Seed Implantater

I denne fremgangsmåten, blir ris størrelse radioaktive frø implantert i prostata. De gir en høyere dose av stråling over et lengre tidsrom enn det ekstern strålebehandling, ifølge Mayo Clinic.

Stråleterapi

Strålebehandling bruker høy intensitet røntgen for å drepe kreftceller eller stoppe dem fra å spre seg, ifølge National Cancer Institute. For ekstern strålebehandling, sender en maskin strålingen, mens intern strålebehandling bruker et kateter eller kanyle for å levere stråling direkte til prostatakreft.

Hva Nerve er mest utsatt Under Hip Surgery?

Hva Nerve er mest utsatt Under Hip Surgery?


De to store nerver som går gjennom det hippe området er den sciatic nerver og femoral nerver. Ifølge University of Missouri School of Medicine, begge disse nervene er i faresonen under hoftekirurgi.

Isjiasnerven

De sciatic nervene starter i nedre del av ryggen, kjøre gjennom baken og ned på baksiden av bena. Hvis du har isjiasnerven skade, kan du være i stand til å rette foten på ankelen eller føle toppen av foten.

Femoral Nerve

De femoral nervene er nær fronten av hoften, i lysken. Hvis du har femoral nerve skade, kan du være i stand til å rette beinet ved kneet, eller å føle forsiden og innsiden av låret eller kneet.

Årsaker

I henhold til Missouri School of Medicine, i de fleste tilfeller er årsaken til nerveskader under hoftekirurgi er uklar, men ting som kan føre til skader omfatter felles bevegelse under operasjonen, trykket på nerven fra hevelse etter operasjon, blødning inn i hofte joint etter kirurgi eller strekke benet for å få benlengde.

Behandling

The Missouri School of Medicine rapporterer at flest nerveskader gå bort alt fra noen uker til et par år. Kun i sjeldne tilfeller er en ny operasjon for å reparere skaden.

Andre navn

Nerveskader kan også bli kalt neuropraxia eller nerve parese.

Leg Svakhet Treatment

Leg Svakhet Treatment


Leg svakhet er et symptom som ofte blir oversett fordi det er vanligvis bare oppdaget av pasientens egen oppfatning. Mange vet ikke engang klar over at de lider av beinet svakhet. Det kan tyde på alvorlige problemer som kompresjon av ryggmargen eller spinalnerver eller alvorlige nervesykdommer. Hvis ikke behandles raskt nok, kan dette føre til permanent skade nerve og andre helseproblemer.

Årsaker

Nerver fra korsryggen og ryggmargen reise ned til beinet å formidle bevegelse og berøring sensasjon. Vertebrae i korsryggen er ofte påvirket av forhold som sklei disk, isjias og spedalskhet. Disse forholdene forårsaker skade på nerveforsyningen i bena, noe som resulterer i tap av følelse eller muskel fungerer. Tre viktigste årsakene til beinet svakhet er kompresjon av ryggmargen, kompresjon av spinal nerver eller lokale nervesykdommer. Vanligste lokale nervesykdommer inkluderer spedalskhet, nerve kutt skader, syfilis og neurofibroma.

Symptomer

Symptomer som vanligvis følger med leg svakhet er skyting smerte og tap av trykk følelse i bena. Leg svakhet er ofte det første tegn på lammelser som følge av nerve kompresjon i korsryggen, og bør tas på alvor. Personer med hyppige lavere ryggproblemer har større risiko for å lide av beinet svakhet.

Diagnose

Legen vil gjennomføre en fysisk undersøkelse først, ber deg om å gjøre enkle bevegelser. Han vil måle styrken på dine bevegelser ved å motsette seg det med hånden. Touch sensasjon kan testes med en nål eller en bomullsdott å finne arealet av sansetap og finn sannsynlige plasseringen av nerve komprimering.

Diagnostiske tester kan omfatte: røntgen for å utelukke eventuelle brudd; magnetic resonance imaging eksamener å diagnostisere skader eller misdannelser som sklei disk, disk protrusion og nerve kompresjon; eller nerveledningsstudier, hvor små elektroder blir brukt til å måle den elektriske aktivitet av nerver i forskjellige deler av kroppen.

Grunnen for øyeblikkelig behandling

Nervevev vokser ikke tilbake lett, så noen nerveskader er permanent. Siden en skadet nerve ikke kan repareres, kan du bare hindre ytterligere skade ved å ta behandling så snart som mulig. Permanent nerveskader vil sette inn etter bare et par dager for å oppleve leg svakhet. Hvis beinet svakhet blir behandlet innen dette vinduet perioden, kan permanente nerveskader unngås og benbevegelser restaurert.

Behandling: Lokale nerve sykdommer

Leg svakhet vil bli behandlet i henhold til din tilstand. Hvis beinet svakhet er forårsaket av lokal nervesykdom, vil kirurgi ikke være nødvendig og sykdommen trolig vil bli behandlet med medisiner. Du vil mest sannsynlig nødt til å fortsette medisiner for et par måneder, opp til flere år.

Behandling: Isjias eller Fractured Vertebra

Isjias eller brukket ryggvirvel vil vanligvis bli behandlet med en seks ukers periode med sengeleie og smertestillende. Etter denne perioden vil gradvis fysioterapi og øvelser være nødvendig å styrke beinmuskulaturen. Muskelavslappende og Nevro-vitaminer kan være foreskrevet for å bidra til å redusere smerte. Behandlingsprogrammet bør følges omhyggelig, da det ellers er mulig å ende opp med en lamme for livet.

Behandling: Komprimering av Spinal Cord

Kirurgi er ofte den eneste løsningen for å leg svakhet forårsaket av nerve eller ryggmargskompresjon. Uten kirurgi, kan det resultere i permanent lammelse. Etter operasjon for spinal tumor eller disk protrusion, vil du bli pålagt å bære en ortose for om lag seks til åtte måneder for å gi ekstra støtte for ryggen og begrense visse bevegelser. Kirurgi av virvelsøylen eller ryggmargen er ikke uten risiko. Du kan ende opp i lammelse etter operasjonen, og vil bli bedt om å signere en skadeerstatning skjemaet.

Innlegg obstetriske kirurgi komplikasjoner

Mange kvinner er innlagt på sykehus hvert år for å ha obstetrisk kirurgi. Dette er det området av medisin som omhandler omsorg for kvinner under graviditet og fødsel. Den strekker seg også inn i tiden umiddelbart etter fødselen, og til kirurgi utført under fødsel, hovedsakelig keisersnitt. Selv om det er risiko for noen form for kirurgi, kan alvoret i post-obstetriske kirurgi komplikasjoner varierer fra mild til livstruende. På grunn av den tette nærhet av indre kroppsdeler, er det en risiko for perforering. Din lege bør diskutere med deg noen risiko og komplikasjoner som kan oppstå etter operasjonen.

Uterusruptur

Arr på livmoren fra obstetrisk kirurgi bære risikoen for å skille under graviditet og fødsel. Noen ganger, skiller arret nok til at det fører til livmoren til å sprekke. Arret separasjon vanligvis ikke forårsaker et problem, men en sprukket livmor kan være svært alvorlig for en ufødte baby. Risikoen for ruptur avhenger av plasseringen av arr. Hvis arret er vertikal og befinner seg på den øvre del av livmoren, er det en økt risiko for brudd. Hvis du har denne type arr, vil legen anbefale å ha keisersnitt med noen barn i fremtiden.

Wound Dihiscense

Sårdehiscens er et begrep for separasjon av såret eller unormal åpning av den. Symptomene inkluderer rødhet og hevelse på sårstedet, svikt av stifter eller masker, separasjon av sårkantene, sårdrenering eller vev som stikker ut fra det. Disse er alle mulige komplikasjoner fra obstetrisk kirurgi.

Infeksjon

Infeksjon etter C-seksjonen er mindre vanlig, med bare ca 1 til 2 tilfeller per 20 operasjoner. De fleste infeksjoner begynner i livmor, urinveiene, i magen rundt uterus, eller i snittet. Avhengig av plasseringen av infeksjonen, vil behandlingen variere. Interne infeksjoner er mer alvorlig og krever vanligvis sykehusinnleggelse og antibiotika IVs. Ytterligere kirurgi er sjelden nødvendig, men hvis ikke riktig behandlet, kan infeksjonen være livstruende.

Nerveskade

Som med alle kirurgi, er det umulig å utføre denne prosedyren uten å kutte i nervene. Nerveskade etter en C-delen er sjeldne, og i de fleste tilfeller, nervene leges helt. Når de ikke gjør det, kan du ha langsiktig eller kortsiktig skade. Symptomer kan inkludere tap av følelse i huden, muskelsmerter, skjelettsmerter, smerter i huden og problemer med å kontrollere musklene. Disse symptomene bør gå bort etter en periode, men hvis ingen forbedring er lagt merke til, kan ytterligere kirurgi være nødvendig.

Blære Injury

Selv om sjeldne, skader på urinlederne (rør som frakter urin fra blæren) og blære skade er mulig. Dette kan være ved hjelp av blokkering, perforasjon eller brannskader. Disse skadene kan være forårsaket av instrumenter som brukes til å utføre keisersnitt. Vanligvis blir de repareres under operasjonen. Det er mulig at en blære kateter kan være nødvendig for en uke til 10 dager etter operasjonen. Legen kan også gi deg antibiotika. Dersom en skade ikke dukker opp før etter at C-delen, kan ytterligere kirurgi være nødvendig å reparere skaden.