Digidexo.com

Hår tap hos gravid

Hvorfor Bells parese er vanlig hos gravide kvinner

Bells lammelse er en midlertidig paralyse av ansiktsmusklene, vanligvis på den ene side av ansiktet. Av grunner som ikke er helt klart, er denne tilstanden tre ganger mer sannsynlig hos gravide enn i den generelle befolkningen. Selv om tilstanden kan være skremmende (mange pasienter i utgangspunktet tro at de har hatt et slag), og symptomene plagsom, er parese ikke et symptom på en underliggende tilstand, og ikke utgjør en risiko for fosteret.

Hva er Bells parese?

Hver side av ansiktet har en ansikts nerve (også kalt den syvende hjernenerven), som ligger i kanalen som bein som går fra skallen, under øret, til de ansiktsmusklene. Ansikts nerve styrer bevegelsen av ansiktsmusklene. Bells parese oppstår når en av de to ansikts nerver har blitt skadet eller svekket.

Symptomer

Den primære symptom på Bells lammelse er lammelse på den ene halvdel av ansiktet. Dette manifesterer seg vanligvis gjennom svakhet eller rykninger i den berørte side av ansiktet, eller en hengende øyelokk eller munnviken. Andre symptomer inkluderer siklende, et tørt øye eller munn, overdreven rive på det ene øyet, en nedskrivning av smak, svimmelhet, problemer med å spise eller drikke, overfølsomhet i øret av den berørte side, og ansikts forvrengning.

Årsaker til Bells parese hos gravide kvinner

Ingen vet sikkert hvorfor gravide kvinner er uforholdsmessig høy sannsynlighet for å utvikle Bells parese. En teori er at kvinner i slutten av svangerskapet er mer utsatt for virusinfeksjoner, spesielt herpes simplex I, som antas å utløse Bells parese. En annen teori er at økningen i blodvolum og væsker under svangerskapet fører til hevelse i ansiktsnerven og de nærliggende vev, noe som fører til kompresjon av den syvende ansikts hjernenerve.

Behandling

Den ikke-gravide befolkningen med Bells parese er vanligvis behandles med steroider eller antivirale medisiner, som antas å redusere betennelse og hevelse av ansikts nerver. Imidlertid, gravide kvinner som gjennomgår behandling sjelden bruk av steroider under graviditet er antatt å være skadelig for fosteret. Gravide kvinner med Bells parese bør overvåkes nøye, men som tilstanden er knyttet til livstruende tilstand for svangerskapsforgiftning.

Prognose

Prognosen for gravide kvinner som utvikler Bells parese er generelt god. Ifølge emedtv.com, de fleste gravide kvinner fullt igjen fra sine symptomer innen seks måneder etter diagnose. Det er imidlertid den grad av nerveskade som til slutt bestemmer utvinning tid. Kvinner som har lidd av omfattende skader kan aldri helt seg selv igjen fra sine symptomer.

Alkohol og narkotikamisbruk hos gravide kvinner

Det har lenge vært holdt at rutinemessig alkoholforbruk og bruk av narkotika under svangerskapet skaper overdreven risiko for fosterutvikling og pågående problemer etter at barnet er født. The Surgeon General første advart gravide om risikoen ved alkoholbruk under svangerskapet i 1981 og har oppdatert den advarselen gjennom årene til å omfatte risiko fra andre stoffer som kan sette barnets utvikling.

Risiko

Forbruk av alkohol under svangerskapet kan føre til en tilstand som kalles føtalt alkoholsyndrom som er knyttet til lav og med farlig fødselsvekt hos barn. Eksponering for legemidler inkludert illegale rusmidler, alkohol, nikotin og selv reseptbelagte medisiner kan føre til en rekke risikoer inkludert:

Lav fødselsvekt Dårlig hjernens utvikling Begrenset fysisk utvikling høyere forekomst av misdannelser

Dagens trender

En fersk rapport fra Substance Abuse and Mental Health Services Administration (SAMHSA) viste både positive og negative utviklingstrekk i Amerika i denne saken. SAMHSA rapportert at de fleste kvinner er å følge advarsler om rusmiddelbruk under svangerskapet, men alkoholbruk blant gravide kvinner er fortsatt urovekkende høyt. Den nasjonale undersøkelsen bemerket at ca 1 av 8 kvinner beskyldt for å drikke et beløp under svangerskapet.

Risiko ved Stoff

En kort oppsummering av noen av risikoene ved stoffet vokser, ikke overraskende, mer farlig som de stoffene få mer vanedannende og farlig.

Alkohol: føtalt alkoholsyndrom, Fetal Alcohol Effects, alkoholrelaterte fødselsskader, som alle produserer varierende grad av unormal fysisk utvikling, lærevansker og atferdsproblemer. Marijuana: Høy risiko for dødfødsel, spontanabort, lav fødselsvekt og fosterets misdannelser. Nikotin og tobakk: Forårsaker lav fødselsvekt, risikerer prematur fødsel, risiko for dødfødsel og spontanabort og SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). Kokain: Alle de komplikasjoner som er nevnt ovenfor pluss prenatal slag, nyre og puste lidelser, kan Abruptio morkaker og babyer blir født avhengige. Heroin og andre narkotiske stoffer: Alle de ovennevnte, pluss spedbarn kan bli født som lider av tilbaketrekning og alt det er effekter. Mødre eksponert for HIV kan passere den på sine barn ved fødselen. Metamfetamin, PCP, sniffing, steroider, OTC: Risiko for alvorlige fysiske misdannelser og abnormaliteter som mangler eller ubebygde lemmer og organer.

Reseptbelagte medisiner

Selv om de er foreskrevet av legen din, reseptbelagte medisiner bære fødsel og utviklings risiko også. Det er best å diskutere all risiko med legen din før du starter noen medisiner.

Senking Risk

Den beste måten å holde noen risiko for det ufødte barnet lav er å avstå fra enhver og alle rusmiddel stoffer under svangerskapet.

Hvordan man skal håndtere Memory tap hos eldre

Hvordan man skal håndtere Memory tap hos eldre


Minne tap symptomer kan oppstå hos eldre av ulike grunner som aldring, stress eller andre mer alvorlige medisinske tilstander. Håndteringen av minne tap av kjære kan være vanskelig, men det er mye lettere å håndtere når årsaken til hukommelsestap er fant. Det er ikke botemidler for de fleste årsakene til hukommelsestap, men å finne roten av problemet vil hjelpe deg til bedre metoder for design av mestring og omsorg for din kjære.

Bruksanvisning

•  Vurdere om eldre person i livet ditt faktisk har et hukommelsestap problem. Som mennesker alder, de stereotype som blir glemsom, blant annet. Betale hensyn til din kjære ens oppførsel. Hvis du oppdager en drastisk økning i glemsom aktivitet som får tapt mens du reiser til et sted at han har reist til utallige ganger før, så er det på tide å ta affære.

Tilbring tid med eldre følgesvenn. Det er mulig at han kan være klinisk deprimert. Depresjon, angst og stress føre til glemsomhet i mennesker i alle aldre. Hvis en person har nylig mistet en ektefelle, nær venn eller søsken, og du merker en betydelig endring i atferd eller utseende, bør du oppsøke psykiater. En psykiater vil kunne å måle emosjonell stabilitet av din kjære. Det er mulig at hvis diagnosen er depresjon, kan din kjære trenger løpende rådgivning eller medisiner for å løse problemet.

Kontakt lege. Med noen få tester, vil en lege kunne fortelle deg årsaken til din kjæres hukommelsestap. Hukommelsestap er et symptom på flere medisinske tilstander slik som Alzheimers sykdom og demens.

Sjekk inn på din kjære ofte. Som hukommelsestap symptomer fremgang, er det mulig at din kjære ikke vil leve et livskvalitet. Han kan glemme å rense seg selv, spise, vaske huset eller utføre andre vedlikeholdsgrunnleggende som mange gjør uten å gi det en tanke. Hvis du oppdager dette problemet til et overskudd, kan det være lurt å sjekke inn på din kjære oftere eller vurdere å ansette en live-in omsorgsperson. Dette vil sørge for at din kjære ens helse vil bli overvåket, så vel som hans sikkerhet.

Øvelse tålmodighet. Din eldre er glad i er ikke mer fornøyd om den ekstra stress som hukommelsestap bringer enn du er. Hjelpe så mye som du kan mens også slik at en trygg mengde uavhengighet.

Innrømme din kjære til en assistert-levende anlegget hvis symptomene fortsatt fremgang. Hvis eldre følgesvenn har blitt diagnostisert med Alzheimers eller demens, er det som oftest et spørsmål om tid før han vil trenge 24-timers omsorg. Vanligvis er denne type omsorg for stor for en jobb for en person å håndtere.

Effekten av koffein på det ufødte barnet

Effekten av koffein på det ufødte barnet


Det er et velkjent faktum blant gravide kvinner at de trenger å være forsiktig med hva de spiser. Drikke alkohol og røyke sigaretter er åpenbart off-limits for kvinner som bærer barn. Men mange kvinner lurer på om koffein En kopp eller to med kaffe om morgenen er noe som mange mennesker føler de trenger for effektivt å kunne våkne opp. Men som med mange stoffer, trenger koffein for å inntas i moderate mengder av gravide kvinner for å forebygge mot abort eller fare for det ufødte barnet.

Typer av koffein

Før man vurderer effekten av koffein på ufødte barn, er det viktig å vite hva vanlige matvarer og drikker inneholder koffein. Kaffe, te, energidrikker og brus er velkjent koffein inneholder gjerningsmennene. Imidlertid bør gravide også oppmerksom på at sjokolade barer og drikker som varm sjokolade har koffein i dem, som gjør mange reseptbelagte piller inkludert anacin, Dristan og Midol.

Effekter på graviditet

Mens gravid, vil koffein passere gjennom en kvinnes morkake til hennes baby. En av de viktigste risikoene som er involvert med koffein for gravide kvinner er for abort. Tallrike studier har vist at inntak av koffein før og under svangerskapet har en effekt på foster tap hos gravide kvinner. En studie ved Kaiser Permanente Division of Forskning viste at kvinner som har tatt 200 milligram koffein per dag --- tilsvarende to kopper kaffe eller fem bokser med brus --- hadde dobbelt så spontanabort risiko for kvinner som unngikk koffein helt.

Effekter på Child

The March of Dimes bemerket i en studie som, fordi det ufødte barnets kropp systemer for å bryte ned og eliminere kjemikalier ikke er fullt utviklet ennå, kan koffein nivåer forblir forhøyet i barnets lenger enn hos moren. Dette kan føre til problemer for babyer som fødselsskader og lav fødselsvekt. Babyer som er berørt av mer enn 500 mg koffein per dag kan også oppleve pusteproblemer, økt hjertefrekvens og mer tidsbruk våken etter fødselen.

Hvor mye er for mye?

Lese produkt etiketter er svært viktig for mødre å være som overvåker sine koffein inntak. For eksempel kan en 8 oz kopp brygget kaffe inneholde alt 65-300 mg koffein, ifølge AmazingPregnancy.com artikkel: "Hva er effekten av koffein på graviditet og er det et trygt beløp?" Mødre bør ta oppmerksom på hvor sterkt deres kaffe og te er brygget, og ikke være flau for å spørre.

Andre alternativer for mødre

Hvis koffein er en absolutt nødvendighet for å komme seg gjennom dagen, bør vordende mødre prøver sitt beste for å holde det til ett koffeinholdige drikke om dagen. Ideelt skjønt, øker naturlig energi som en rask spasertur, yoga stretching, eller spise snacks som tørket frukt og nøtter kan erstatte koffein for venter mødre og ber Tracy Flanagan, MD, direktør for kvinnesykdommer, Kaiser Permanente i Nord-California.

Strep Symptomer hos voksne

Streptokokker bakterier er ansvarlig for tilstanden kjent som strep hals. Mens strep hals er kjent som mer av en barnesykdom, kan det slå voksne også. De Streptokokker bakterier er også funnet i andre deler av kroppen, og mens en strep-infeksjon hos en voksen vanligvis er ufarlig, kan det noen ganger skape komplikasjoner som kan få ganske farlig.

Identifikasjon

Strep er en bakteriell infeksjon forårsaket av bakterier som kalles streptokokker. De fleste er kjent med begrepet "strep hals", men de Streptokokker bakterier er til stede i tarmer, endetarmen, urinblæren og andre abdominal organer. Symptomene på en strep infeksjon i et spedbarn er det samme som en voksen; forskjellen er at med et spedbarn komplikasjoner fra strep kan være mye mer alvorlig enn for en voksen. Et barn med strep kan utvikle komplikasjoner som revmatisk feber, som kan angripe ledd og hjertet, hvis strep ikke blir riktig behandlet.

Strep Throat

De første symptomene på strep hals er en merkbar rødt utslett i halsen ledsaget av hvite støt. Hvis mandlene er fortsatt til stede, så mandlene kan være dekket i hvite støt eller med pus. Personen vil ha en svært vanskelig tid å svelge, og lymfeknutene i nakken svelle merkbart. Det er mulig at voksne med strep hals kan oppleve noen symptomer i det hele tatt, og kroppen vil kvitte seg med bakteriene på egen hånd.

Abdominal symptomer

Noen av symptomene på en strep infeksjon i mageregionen, eller noen annen del av kroppen, feber, pustevansker, tap av appetitt og magesmerter. I mer alvorlige forhold, kan symptomer som et rødt utslett på huden, smerter eller stivhet i ledd og kvalme være til stede. Disse symptomene på strep bakteriell infeksjon i en voksen er sjeldne, og de bør rapporteres til lege umiddelbart.

Graviditet

En av de mer vanlige voksne grupper som blir infisert med Streptokokker bakterier er gravide. En strep infeksjon i en gravid kvinne kan føre til en urinveisinfeksjon, noe som vil forårsake symptomer som feber og magesmerter. Det er også en mulighet for at infeksjonen vil føre til betennelse i slimhinnen i livmoren, og dette kan resultere i smerter i mageområdet som bør bli sett på av en lege umiddelbart.

Sepsis

Ifølge Mayo Clinic, ca 200.000 mennesker dør hvert år av sepsis. Sepsis er en tilstand av blodet som er forårsaket av en bakterieinfeksjon, så som Streptokokker bakterier. Sepsis er vanlig hos gravide og hos voksne over en alder av 65. De vanligste symptomene på sepsis er feber, rask puls og pustevansker. I noen tilfeller faller blodtrykket så raskt at pasientene går inn i det som er kjent som sepsis sjokk, som kan være en meget alvorlig og potensielt dødelig tilstand. Sepsis er dødelig i om lag 25 prosent av tilfellene.

Grunner for Stretch Marks hos menn

Ifølge Medical News Today, menn er like sannsynlig som kvinner for å få strekkmerker. Strekkmerker er forårsaket av en hormonell ubalanse som endrer hvordan huden produserer kollagen. Mens denne ubalansen oppstår vanligvis hos gravide kvinner, kan både menn og kvinner utvikler strekkmerker.

Hormonell ubalanse

En hormonell ubalanse kan utløses av en rekke aktiviteter som kan føre til strekkmerker. Grunner for strekkmerker hos menn inkluderer rivende vekst som ungdom, idrettsutøvere bulking opp raskt for å bygge muskler og gjennomgår raske vekttap eller gevinst. Nærings-mangel kan også føre til strekkmerker hos menn.

Styrketrening

Det er mer vanlig for menn å utvikle strekkmerker under styrketrening fordi de har en tendens til å få muskelmasse raskere enn kvinner. Kroppsbyggere som tar kosttilskudd for å sette fart på utviklingen av muskelmasse kan utvikle flere strekkmerker enn menn som ikke deltar i denne type trening.

Berørte områder

Menn som løfter vekter vil typisk utvikle strekkmerker på sine skuldre, fordi dette er den delen av kroppen der den største muskelutvikling vanligvis oppstår. Strekkmerker forårsaket av rask vektøkning eller tap er vanligvis funnet på armer, ben og rumpe.

Behandling

Strekkmerker hos menn kan behandles med kremer og fuktighetskremer er utformet for å reparere huden og gjenoppbygge kollagen nødvendig for å imøtekomme den strekkes huden forårsaket av ny muskelmasse og raske endringer i vekt. Ulike kosmetiske prosedyrer som kjemisk peeling og dermabrasion kan også redusere synligheten av strekkmerker.

Fakta

Ifølge Medical News Today, menn med organer overprodusere hormonet kortikosteroid er mindre sannsynlig enn andre menn for å få strekkmerker.

Traumatiske Frontal Lobe hjerneskader hos barn

Folk pleide å tro barn var bedre enn voksne når håndtere en traumatisk hjerneskade. Men ifølge braininjury.com, er det bevis som beviser det motsatte. Hjerneskader kan være mer skadelig for barn enn til voksne.

Årsaker

Barn gjennomgå hjerneskader på grunn av bil og sykkel ulykker, sport, faller og barnemishandling. Det er vanskeligere å bestemme mengden av hjernen tap hos barn på grunn av skader fordi voksne har tidligere registreringer av intelligens for å sammenligne før og etter skade.

Betraktninger

Per braininjury.com, barnehodeskaller er bare en åttendedel så sterk som voksne. En hodeskade kan lett føre til mer hjerneskade til et barn enn til en fullt utviklet voksen.

Misforståelse

Mange funksjoner i frontallappen utvikler ikke før senere. Derfor kan det være vanskelig å identifisere noen form for lidelse forårsaket av hodeskade før disse ferdighetene ikke klarer å dukke opp.

Expert Insight

En studie fra 2006 ledet av Jeffrey E. Max, MBBCh, avslørte personlighetsforandringer hos barn 6 til 24 måneder etter alvorlige hodeskader.

Betydning

Fra Max undersøkelse, 13 prosent av barn i alderen 5 til 14 hadde personlighet forandrer 6 til 12 måneder etter skade, og 12 prosent utviklet personlighet endringer i det andre året.

Relief fra kalde sår mens gravid

Herpes simplex virus (HSV) er en vanlig tilstand hos voksne som resulterer i sår på huden. HSV-1 er den stamme av den sykdom som forårsaker ansikts sår, også kjent som forkjølelsessår. Disse sårene kan være smertefullt og kan spre seg til barnet ditt gjennom direkte kontakt. Heldigvis finnes det behandlinger og fremgangsmåter for å finne lindring forkjølelsessår under og etter graviditet.

Anti-viral terapi

The American College of Fødselsleger og Gynekologer (ACOG) anbefaler bruk av antivirale medisiner for HSV infeksjoner hos gravide kvinner. Anti-virus medisiner, for eksempel valacyclovir, acyclovir og famciclovir, er reseptbelagte behandlinger som er trygge for bruk mens hun var gravid. Disse medikamentene forkorte varigheten av forkjølelsessår utbrudd og virus Shedding. De kan også selektivt inhiberer virusreplikasjon, noe som betyr at de spesifikt mot HSV-infiserte celler. Konsultere legen din for å finne ut hvilke anti-viral er best for din kalde sår lettelse og HSV behandling under svangerskapet.

Over-the-counter behandling

Over-the-counter aktuelle behandlinger gi umiddelbar, men forbigående, forkjølelsessår symptomlindring til gravide lider. Bruk av disse kremer og salver til lesjoner og berørte områder redusere varigheten av forkjølelsessår. Disse behandlingene begrense også knyttet ubehag. Bruke dem flere ganger per dag etter behov og som anvist. Det er ingen rapporterte farer for gravide ved hjelp av disse behandlingene, men du bør konsultere legen din før du bruker noen aktuell forkjølelsessår lettelse produktet, uansett.

Neonatal Herpes Risiko og forebygging

De fleste kvinner som har opplevd forkjølelsessår før svangerskapet har utviklet HSV antistoffer. Disse mødrene er ikke sannsynlig å spre HSV til sine babyer, som kan forårsake neonatal herpes, en potensielt livstruende tilstand. Imidlertid kan mødre som har sine første HSV utbrudd under svangerskapet ikke utvikler disse antistoffene i tid for å beskytte sine babyer. Hvis dette er tilfelle, kan legen anbefale en antiviral medisiner blant annet prenatal omsorgstiltak.

Hva er behandlinger for gravide rusmisbrukere?

Kvinner som bruker narkotika mens de er gravide må få behandling for helsen til barnet sitt og seg selv. Noe en gravid kvinne setter i kroppen hennes vil potensielt krysser placenta og inn i hennes baby. En baby født avhengige kan lider av lav fødselsvekt og smertefulle abstinenssymptomer. Et foster utsatt for narkotika og alkohol er i fare for misdannelser, noe som kan føre til døden. Avhengighet utvinning er fysisk og følelsesmessig vanskelig. Heldigvis er det mange behandlinger tilgjengelig for å gjøre prosessen enklere og muliggjøre levering av en sunn spedbarn.

Nikotinavhengighet

Nikotinavhengighet er spesielt vanlig blant gravide kvinner. Babyer født av mødre som røyker ofte lider av lav fødselsvekt. Ideelt sett, hvis du røyker og du er gravid, bør du slutte cold turkey. De fleste røykeslutt medisiner inneholder nikotin, som stiller de samme truslene for fosteret som røyking. Chantix, en resept smoking-cessation narkotika, har ikke blitt evaluert for sikkerhet hos gravide kvinner. Rådgivning og gruppeterapi er tilrådelig for gravide kvinner som røyker.

Alkoholisme

Alkoholforbruk under svangerskapet fører til fødselsskader kalt Fetal Alcohol Spectrum Disorders, eller FASDs. The March of Dimes nettside sier at opptil 40.000 barn blir født med en FASD hvert år. Alkohol avhengighet bør behandles tidlig i svangerskapet siden barnet utvikler mest i første trimester. Milde alkohol abstinenssymptomer som tremor og agitasjon vare en kort tid og trenger ikke behandling. Abstinenssymptomer som påvirker fosteret som takykardi, feber og kramper bør behandles symptomatisk. Rask hjerte-rate kan konverteres med medisinering adenosin. Adenosin har en ekstremt kort halveringstid, og vil ikke skade fosteret. Feber kan behandles trygt med paracetamol. Kramper forårsaket av alkoholabstinens er vanligvis behandles med benzodiazepiner som klonazepam tatt til lavest dose mulig å minimere risikoen for fosteret.

Street narkotika

Kokain, metamfetamin og heroin skade fosteret. Kokain og metamfetamin kan stoppes umiddelbart. Uttak fra disse stoffene er ubehagelig, men ikke farlig. Tilbaketrekking fra disse stoffene bør foregå i et medikament rehabilitering anlegget for å bidra til å håndtere eventuelle følelser eller fristelser som kan føre til tilbakefall.

Heroin tilbaketrekking er ekstremt vanskelig og potensielt farlig. En kvinne som ikke er gravid ville bli plassert på opiat metadon. Metadon også utgjør trusler mot fosteret. Hvis du tar metadon i løpet av de siste ukene av svangerskapet, kan barnet oppleve abstinenssymptomer. Buprenorfin er et medikament som reduserer suget etter heroin, og alle andre opiater, uten å produsere en "høy" følelse. The Food and Drug Administration har godkjent bruken av to former for buprenorfin, Suboxone og Subutex. Informasjon om buprenorfin og fosterets helse er begrenset. Likevel, fordelene med buprenorfin oppveier risikoen ved bruk av heroin.

Marijuana

Marihuana avhengighet er rent psykologisk. Røyke marihuana presenterer de samme problemene som sigarettrøyking. En kvinne som ulovlig røyker marihuana mens hun er gravid bør slutte umiddelbart fordi marihuana krysser placenta. Hvis en kvinne bruker skrevet marihuana, bør hun bestemme med sin lege om hun skal fortsette behandlingen.

Betraktninger

Legemidler som brukes intravenøst ​​plassere mor og baby i fare for blodbårne sykdommer. Sykdommer som hepatitt og HIV kan overføres til babyen. Alle nyfødte testes for narkotika. Hvis det blir funnet narkotika i barnets system, kan mor mister foreldreretten til barnet.

Gallestein symptomer hos kvinner

Gallestein symptomer hos kvinner


Mild og intermitterende smerter i gropen av magen er en vanlig og ofte subjektive symptom av gallestein. Gallesalter, kolesterol og utslitte blodceller samle seg i galleblæren. Rikelig grønne og gule krystaller, som varierer i størrelse og form, danner herdet plakk i galleblæren. Gallestein er vanlig hos overvektige kvinner med høye nivåer av østrogen. Å miste vekt, unngå fettrike matvarer og shunning kjepphest dietter kan redusere en kvinnes risiko for å utvikle disse rike galle innskudd.

Pain

Kilt i galle duct, et rør som fører til tarmene, steinene 'bevegelse eller mangel forårsaker intermitterende smerter. Beskrevet som kjedelig, knivstikking eller kramper, sprer smerten fra høyre side av magen til ryggen og opp i høyre skulderblad. Legens beskrive "tause gallestein" som symptom-mindre galleblæresykdom. Når symptomene er tydelige, kvinner opplever akutte smerter i sin øvre del av magen. Denne smerten kommer plutselig etter å ha spist et fettrikt måltid. Rapporter om akutte smerter kan vare fra 30 minutter til flere timer, ifølge New York University Langone Medical Center.

Kvalme

Kvalme og oppkast kan forekomme i løpet av en time til flere timer etter å ha spist. For mye galle som kommer inn i tynntarmen eller leeching i magen kan føre til galleblæren sykdom. Fanget i åpningen av gallegang, samler galle krystall og danner stein blokkeringer. Ute av stand til å absorbere den overskytende gallesalter og kolesterol gjennom slimhinnen i tynntarmen, kvalme og oppkast forekomme. En følelse av at magen er full er rapportert i galleblæren sykdom samt løs og leire-farget avføring. For å korrigere denne kombinasjonen av mage reflekser, intermitterende smerter i øvre del av magen og feber, kirurgi kan være nødvendig.

Fever

Tette gallegangene engorge med galle krystaller og kolesterol, forårsaker betennelse. Smitten kommer inn i septisk pose med bakteriell rusk som lekker inn i tynntarmen. Immunsystemet omgir gallegang med betent vev for å beskytte andre organer og vev fra eksponering for smitte fra galleblæren. Rushing gjennom blodet, hvite blodlegemer skylle ut bakteriell infeksjon midlertidig. Dette tiltaket alene er ikke nok. Trapped gallestein bli galleblæresykdom. Symptomer på høy feber, smerter i øvre del av magen, kvalme og oppkast kan indikere behov for kirurgi.

Betraktninger

Denne genetisk lidelse kan øke galle krystalldannelse hos gravide kvinner. Personer med overflødig billirubin fra sigdcelleanemi og kronisk hemolytisk anemi også er i faresonen. Skrumplever, kan komplikasjoner fra diabetes og benmarg eller organtransplantasjoner føre gallegang dysfunksjon som fører til dannelse av gallesten. I tillegg de som har økt risiko for galleblæren sykdom inkluderer personer som er indiansk, afrikansk-amerikanske og spanske. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp for symptomer på akutt smerte med tilhørende feber.

Kan du ta Chantix når gravid?

Legene er enige om at du ikke bør røyke mens de er gravide. I dag er det mange alternativer for røykeslutt, eller slutte å røyke, for eksempel reseptbelagte stoffet Chantix. Men er Chantix trygt for gravide? Svaret er ennå ikke kjent.

Chantix

Chantix er et reseptbelagt legemiddel for røykeslutt. Vareniklin er et annet navn for Chantix.

Hvordan Chantix Works

Når du røyker, nikotin fra sigaretten ber hjernen til å frigjøre dopamin, en kjemisk som forårsaker en behagelig følelse. Chantix ber hjernen til å frigjøre dopamin i lavere nivåer, slik at du unngår nikotin abstinenssymptomer som irritabilitet. Chantix hindrer også nikotin fra å forårsake en dopamin utgivelsen, slik at røyking ikke lenger er så behagelige.

Hvordan ta Chantix

Folk vanligvis tar Chantix i 12 uker. Til å begynne med tar de en lav dosering en gang per dag. De gradvis trappe opp til en større dose to ganger per dag.

Side Effects

Chantix kan forårsake kvalme, livaktige drømmer, hodepine og andre bivirkninger. Chantix kan forverre eksisterende mentale tilstander eller forårsake slike forhold oppstår på nytt.

Chantix og graviditet

Ingen studier har blitt gjennomført på Chantix bruk hos gravide eller ammende kvinner. Derfor, hvis du er gravid, kan bli gravid, eller ammer, bør du ikke bruke Chantix.

Blære infeksjon Cure for gravide

En urinveisinfeksjon eller blære infeksjon kan være ubehagelig når som helst, men ikke på noe tidspunkt er det mer merkbare enn under svangerskapet. Med den ekstra vekten av et foster trykke på blæren, er det vanlig for noen urin for å forbli fanget i blæren, noe som resulterer i en oppbygging av bakterier og infeksjon. Men det er mange måter å behandle og kurere blæren infeksjoner hos gravide kvinner.

Identifisere en blære infeksjon

Før du kan behandle en blære infeksjon, må du vite de vanligste symptomene. Typiske klager inkluderer brennende ved vannlating, økt haster, følelsen som du ikke kan holde det, blod i urinen, smertefulle samleier, skyet og sterkt luktende urin og smerter i blæren. Hvis du opplever noen av disse symptomene, er det viktig å følge behandlingsalternativene nedenfor.

Antibiotika

Antibiotika er den mest effektive måten å behandle en blære infeksjon hos gravide kvinner. Et typisk forløp av antibiotika vil kjøre i omtrent syv dager og er helt trygg for babyen din. Får behandling tidlig er viktig for å unngå spredning av smitte til nyrene.

Cranberry Juice

Herding blære infeksjoner innebærer en god mengde forebygging. Making tranebærjuice en vanlig del av kostholdet ditt er en fin måte å skylle bakterier fra blæren og forebygge infeksjoner. Du kan drikke usøtet juice hver dag for å redusere smertefulle symptomer og for å hindre fremtidige infeksjoner. Tranebærjuice bør brukes sammen med seks til åtte glass vann om dagen.

Ikke hold den

Så snart du føler at du trenger å gå på do, gjør det. Holder urin kan oppmuntre til opphoping av bakterier i blæren og selv strekke blæren. Dette kan være svært smertefullt, spesielt med den ekstra press av et foster. Sitte rett opp og rock hoftene frem til å bidra til å tømme blæren helt.

Hygiene

Holde underlivet rent er en fin måte å hindre blæren infeksjoner og redusere nåværende symptomer. Tørk alltid forfra og bakover etter å gå på do og klatt tørr etter å tømme blæren. Donning en ren par undertøy hver dag er viktig, som er urinering før og etter samleie.

Blindtarmbetennelse symptomer hos kvinner

Blindtarmbetennelse symptomer hos kvinner


Tillegget, en liten finger posen ca 3 ½ inches lang, strekker seg fra slutten av tykktarmen på nedre høyre side av magen. Blindtarmbetennelse refererer til tilstanden der tillegget blir infisert og betent. Blindtarmbetennelse symptomer hos kvinner er generelt den samme som for menn. Unntaket er gravide kvinner, som ikke kan oppleve noen av de vanlige symptomene. Blindtarmbetennelse krever vanligvis operasjon for å fjerne den infiserte vedlegg.

Betydning

Blindtarmbetennelse er mer vanlig hos kvinner i alderen 10 og 30, men det kan oppstå i alle aldre. Det er viktig at symptomene ikke bli ignorert fordi hvis blindtarmbetennelse står ubehandlet, kan alvorlige komplikasjoner utvikle. Vedlegget vil til slutt sprekke og den smittsomme pus vil renne ut i bukhulen, forårsaker betennelse i slimhinnen. Denne tilstanden, som kalles peritonitt, kan være dødelig hvis det ikke blir behandlet raskt og aggressivt.

Tidlige symptomer

De første symptomene på blindtarmbetennelse hos kvinner er vanligvis kjedelig smerte og ubehag rundt navlen området. Smerten beveger seg etter hvert ned på høyre side av magen og til slutt legger seg i området rundt vedlegget, vanligvis i nedre høyre del av magen. Men den nøyaktige plasseringen av tillegget varierer fra person til person, så plasseringen av blindtarmbetennelse smerte kan også variere. Den magesmerter forverres vanligvis over en periode på 6 til 12 timer.

Andre symptomer

Andre symptomer på blindtarmbetennelse kan forekomme etter bekkensmerter begynner. Disse skiltene er oppkast, kvalme, ingen matlyst, abdominal hevelse og en lavgradig feber. Symptomer kan også omfatte forstoppelse, manglende evne til å passere gass og diaré. Området der de smerte settles kan være øm å ta på og risting som hoste eller gang kan gjøre vondt verre.

Årsaker til Appendisitt

Årsaken til blindtarmbetennelse er noen ganger ikke klar, og det er ingen medisinske bevis som tyder på at det kan forebygges. Det kan være forårsaket av en hindring av noe slag som herdet avføring eller matavfall. Det kan også forekomme som et resultat av en tidligere infeksjon eller inflammasjon. I begge tilfeller kan bakteriene raskt spre seg inn i området og forårsaker betennelse i vedlegg. En kreft obstruksjon kan også forårsake blindtarmbetennelse.

Blindtarmbetennelse symptomer hos gravide

Blindtarmbetennelse er vanskeligere å diagnostisere under svangerskapet fordi mange av sine symptomer, som magesmerter hos kvinner er også forbundet med svangerskapet. Spesielt kan gravide kvinner ikke opplever smerter i nedre høyre side av magen. Som et resultat, bør enhver abdominal smerte oppleves under graviditet anses som en mulig symptom på blindtarmbetennelse. Blindtarmbetennelse kan bli alvorlige svært raskt og behandling er mye lettere hvis tillegget ikke har sprukket.

Tar Unisom mens gravide

Unisom sovetabletter er ofte foreskrevet av leger til å behandle morgenkvalme hos gravide kvinner. Selv Unisom er Tilgjengelige over-the-counter, snakk med legen din før du tar noen form for medisin under graviditet.

Unisom

Unisom er en over-the-counter søvn hjelpemiddel som er tilgjengelig i tre former. Form av Unisom ofte brukt for å bekjempe kvalme under svangerskapet er søvntablett inneholder 25 mg av den aktive ingrediensen doxylamine suksinat. De to andre former for Unisom, SleepGels og SleepMelts, inneholder difenhydramin HCl og bør ikke brukes av gravide kvinner.

Doxylamine

Doxylamine er et antihistamin som brukes som en søvn hjelpemiddel, eller for å redusere symptomer på forkjølelse eller allergi. Denne medisinen blokkerer histamin og acetylkolin laget av kroppen din som forårsaker døsighet og lindre symptomer som nysing, rennende nese og rennende øyne.

Morgenkvalme

Unisom i kombinasjon med vitamin B6 er ofte anbefalt for å bekjempe kvalme / morgenkvalme, og har blitt klassifisert av FDA som trygt å bruke under graviditet. Unisom og B6 er foreskrevet til hundrevis av gravid kvinne hvert år, lindre morgenkvalme symptomer for mange av dem.

Benedectin

Bendectin var et stoff som inneholdt doxylamine og vitamin B6 som en gang ble ofte brukt i USA for å bekjempe morgenkvalme. Bendectin ble fjernet fra markedet i løpet av en kontrovers at det var årsaken til fødselsskader. Studier etter denne uenigheten fant ingen årsakssammenheng mellom fostermisdannelser Bendectin og.

Siste trimester

Den WebMD artikkel om doxylamine sier at kvinner bør avvikling bruk av produkter som inneholder doxylamine i siste trimester av svangerskapet som antihistaminer kan øke risikoen for bivirkninger som anfall hos nyfødte. Snakk med legen din dersom du fortsatt opplever kvalme i siste trimester.

Hva er årsakene til hypertensjon hos unge kvinner?

Selv om høyt blodtrykk, eller høyt blodtrykk, er mer vanlig hos eldre mennesker, kan unge mennesker også bli berørt. Hypertensjon hos unge kvinner kan ha en rekke årsaker, som alle bør tas på alvor.

Definisjon

Hypertensjon er vanligvis referert til som høyt blodtrykk. Som hjertet pumper blod gjennom blodårene dine, utøver blodtrykket mot blodårene. Hvis dette trykket er for høyt, hjertet og blodårene må jobbe hardere, som setter press på hele kroppen og kan føre til andre medisinske problemer.

Primær pulmonal hypertensjon

Primær pulmonal hypertensjon, også kalt essensiell hypertensjon, er vanligvis arvelige og ikke har noen identifiserbar kilde. En familiehistorie med primær pulmonal hypertensjon er en faktor i å identifisere hypertensjon hos unge kvinner.

Fibromuscular dysplasi

Fibromuscular dysplasi er en overvekst av muskelvev inni blodårene.

Svangerskapsforgiftning

Svangerskapsforgiftning er en type hypertensjon som noen ganger oppstår hos gravide kvinner. Det løser vanligvis seg selv etter at barnet er levert.

Narkotika

Enkelte stoffer kan bidra til hypertensjon, så som MAO-inhibitorer, phenylephrines, steroider og anti-inflammatoriske midler slik som aspirin.

Fedme

Fedme legger ekstra press på hele sirkulasjonssystemet og hever risikoen for høyt blodtrykk og en rekke andre sykdommer.

Fysisk utvikling hos eldre

Fysisk utvikling hos eldre


Som vi alder, er visse fysiske endringer som kan forventes, men med riktig ernæring og mosjon, mange alvorlige forhold kan unngås eller reduseres. Ifølge US Department of Health & Human Services, "fysisk aktivitet kan være en viktig del av styring problemer som kan allerede være til stede, for eksempel diabetes, høyt blodtrykk, eller forhøyet kolesterol. Det er få faktorer bidrar like mye til vellykket aldring som å ha en fysisk aktiv livsstil. " Din fysiske utvikling som du blir eldre er svært avhengig av livsstilsvalg.

Fordeler

Fysisk aktivitet er gunstig på mange måter som vi alder. Ifølge "Leisure senere i livet" forfattere Michael Leitner og Sara Leitner, "Eldre voksne kan reversere effekten av aldring ved tiår ved å starte en moderat men konsekvent treningsprogram senere i livet." Bentetthet er forbedret som styrke og balansetrening øker mobilitet og stabilitet. Risikoen for å falle reduseres gjennom trening som tai chi. Forbedret sirkulasjon og respirasjon er positive utviklings resultater fra fysisk trening. Forbedret blodtrykk, kolesterol, og generell helse er andre fordeler med regelmessig mosjon. Depresjon og ensomhet er betydelig redusert gjennom trening hos personer 65 år og over.

Betydning

Stadig eldre behøver ikke bety tap av selvstendighet og vitalitet. Vedta gode ernæringsmessige og mosjonsvaner bidrar til å redusere nedgangen forårsaket av aldring, men noen grenser er å bli anerkjent og forventet. Ifølge Leitner og Leitner, "Noen data tyder på at eldre blir sunnere og uføreratene synker ... Det er også forskning som tyder på at skrøpelighet er ikke en uunngåelig konsekvens av aldring og at kanskje det kan forebygges grundige sunnere livsstil . "

Betraktninger

Aldring bringer om endringer inkludert de av visjonen. bentetthet, cardio og lunge og andre systemer i kroppen. Et næringsrikt kosthold som sentre rundt friske, sunne frukt og grønnsaker, en nøye utvelgelse og balanse av fett fra kjøtt, fjærkre og meieriprodukter, og reduserte hvite sukker og mel produkter og regelmessig mosjon er viktig for å redusere virkningene av aldring. Alle er forskjellige, skjønt, så sørg for å følge legens råd om dine spesifikke diettbehov. Vektbærende trening som gåing og vektløfting / motstand programmer bidrar til å holde skjelettet sterkt og bygger muskler rundt leddene som beskytter bør et fall oppstå. Walking bidrar til å bygge utholdenhet og styrker cardio funksjoner, og ved gradvis å øke hastigheten og distansen til fots, er hjertet og lungefunksjoner også forbedret.

Forebygging / løsning

Falls er av stor bekymring for eldre voksne. Hvis synet ditt er dårlig, må du huske å bære korrigerende linser og ha øynene sjekket på en årlig basis. Falls er ofte forårsaket av iført gammel resept glasses.Have hørselskontroll og korrigeres ved behov. Bli en øvelse gruppe som tai-chi som hjelper med balanse. Sjekk ditt inntak av alkohol, for det bidrar ofte til ustøhet som kan føre til et fall.

Advarsel

Ifølge Francis Sizer og Ellie Whitney i "Ernæring: Begreper og Kontroverser", "Fysisk aktivitet og kosthold motsette seg en destruktiv spiral av stillesittende atferd og mentale og fysiske tap hos eldre .... Noen folk i deres nittitallet har fått muskelmasse, gjenvunnet eller forbedret sin balanse ... og gjenvunnet noe edelt uavhengighet etter bare åtte uker med vekttrening. " En mangel på regelmessig og kraftig mosjon fører ofte til helseproblemer som diabetes, høyt blodtrykk og kolesterol, som kan føre til andre alvorlige forhold. Administrasjonen on Aging rapporter, "Det var ingen signifikant endring i andelen av eldre mennesker engasjert i fysisk aktivitet mellom 1997 og 2006." Dette fører til alvorlige helseproblemer som du blir eldre, men nyter fysisk aktivitet samtidig opprettholde et sunt kosthold er nøkkelen til en positiv utvikling i løpet av aldringsprosessen.

Akne hos voksne

Akne er vanligvis tenkt som en tenårings hud tilstand, men selv voksne kan få det. Uansett hva din alder, er akne fortsatt forårsaket av tre forhold - overflødig talgproduksjon, bakterier og utgytelsen av døde hudceller som tetter hårsekken. Mens akne kan alders partisk i at den er rettet mot de med mer hormonelle svingninger (unge voksne), hvis du har en familiehistorie med voksen akne, kan du få det også. Kvinner er spesielt utsatt for voksen akne.

Voksen acne

Akne som løser ikke av den tiden en pasient er i hennes midten av 20-årene kalles "vedvarende akne", mens akne som utvikler senere i livet kalles "sent innsettende" akne. Begge typer av akne er generelt angitt på den nedre del av ansiktet, rundt munnen, haken og kjeven, men sent innsett akne kan dannes på andre deler av kroppen, slik som bryst og rygg. Voksne i 30-årene, 40-årene og 50-årene - og enda eldre - kan fortsatt få kviser.

Kvinner og Acne

Kvinner er mer utsatt for å få voksen akne på grunn av endringer forårsaket i sine hormoner. Akne er vanligvis sett hos gravide kvinner, de som slutter å ta p-piller og kvinner går gjennom overgangsalder. Men andre faktorer gjør voksne kvinner mer utsatt for acne, slik som bruk av make-up som er ikke-comedogenic eller ikke-acnegenic. Stress hos kvinner er også mer sannsynlig å resultere i akne.

Behandling for Mild Acne

Acne som er mild i naturen kan løse med god hygiene (vaske det infiserte området to ganger daglig med en mild rensemelk) i forbindelse med en over-the-counter eller reseptbelagte aktuell behandling. Spesielt effektivt for voksne med akne er en kombinasjon av benzoylperoksid og en aktuell antimikrobiell (klindamycin eller erytromycin) foreskrevet av en hudlege. Men aktuelle retinoider også fungere godt for voksen akne når det gjelder behandling av små humper som foran betennelse. I tillegg er retinoider kjent for å redusere fine linjer på forsiden, som er en ekstra fordel for voksne. Hvis du brukte et retinoid å behandle ungdoms akne, kan det hende du har fått foreskrevet en eldre formulering som resulterte i rødhet og svie i huden. Men nyere generasjon retinoider er fraværende disse bivirkningene.

Behandling for moderat til moderat alvorlig akne

Noen ganger, akne krever behandling ved hjelp av mer enn én metode. Oral antibiotika fortsetter å være en populær metode for behandling av akne. De kjemper bakterier som forårsaker betennelse og, når det brukes sammen med en aktuell retinoid, kan være en effektiv måte å få resultater. Imidlertid er muntlig tetracykliner og aktuelle retinoider ikke anbefalt for gravide.

Behandling Alvorlig Adult Acne

Hvis akne er resistente mot alle andre behandlinger, eller hvis en voksen person utvikler smerte cystisk akne som dannes under hudens overflate, en runde av oral isotretinoin kan anvendes for 16 til 20 uker som en metode for å eliminere akne. Fordi dette stoffet tar for seg alle tre årsaker til akne - bakterier, overflødig oljeproduksjon og døde hudceller - er det ansett som den mest effektive metoden for å eliminere cystisk akne. Selv pasienter i 50-årene og 60-årene som får kviser nå og da kan behandles med en lav dose av oral isotretinoin. Dette stoffet er ikke for alle voksne, men. Fordi det fører til fosterskader, er kvinner i fertil år i løpet av behandlingen og motta jevnlige graviditetstester.

Hvordan ta smertestillende piller mens gravid

Hvordan ta smertestillende piller mens gravid


Smerte er en vanlig foreteelse under svangerskapet. I tillegg kan du ha hatt kroniske smerter før graviditeten. Noen smertestillende piller er trygt å konsumere mens andre ikke er det. Det er viktig å kjenne til risikofaktorer på alle medisiner du bruker. Misdannelser og spontanaborter kan skje hvis pasienten ikke følger spesifikke retningslinjer eller ikke lærer hvordan å ta smertestillende piller mens gravid.

Bruksanvisning

•  Unngå smertestillende piller de første tre månedene av svangerskapet. Ifølge FamilyDoctor.org, kan visse reseptbelagte eller over-counter medisiner kan forårsake fødselsskader. Hvis det er mulig, bruke naturlig smertelindring i disse månedene. Dette inkluderer pusteøvelser og meditasjon.

Lær risikofaktorer for over-the-counter medisiner. Ifølge American Family Lege, tildeler FDA hver over-the-counter medisiner en risikofaktor kategori. Tylenol er klassifisert i kategori B som dyrestudier motbevise noen skade på fosteret. I tillegg er Tylenol smerte pille av valget under graviditet. Unngå aspirin gjennom hele svangerskapet og ibuprofen eller Naproxen i løpet av tredje trimester.

Kommunisere at du er gravid til hver lege du besøker. Dette inkluderer tannleger og spesialister. Vanligvis når OBGYN sender deg til en annen lege, kan han ikke vet at du er gravid. Han kan gi deg medisiner eller prosedyrer som kan være skadelig for det ufødte barnet.

Ta den laveste dosen av piller. Når du må forbruke trygge smertestillende piller, starte med en lavere dose. For eksempel kan du ta fire Tylenol når du ikke er gravid. Men mens du er gravid begynne med en Tylenol og øke dosen hvis smertene ikke avtar ikke innen en time. Les alltid advarsler på smertestillende medikamenter og aldri overstige anbefalt mengde i en 24-timers periode.

Tips og advarsler

  • Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, gjør studiet av smertestillende medikamenter hos gravide kvinner ikke forekomme. I stedet drektige dyr teste med alle medisiner. Da FDA kategoriserer medisinen med resultatene. Derfor visse smertepiller er mer enn sannsynlig sikrere enn andre. Rådfør deg alltid med OBGYN før du tar piller. Legen kan anbefale den sikreste løsningen for dine behov.

Thyroid Problemer og bli gravid

En sommerfugl-formede kjertel i halsen, er skjoldbruskkjertelen kritisk for metabolisme, men også påvirker blodtrykket og hjertefrekvensen. Hvis du har tenkt å bli gravid, sjekke skjoldbruskkjertelen helse er viktig, ifølge American Thyroid Association. Kvinner som tester positivt for en overaktiv skjoldbruskkjertel bør unngå graviditet før feilen er løst mens kvinner som tester positivt for en lite aktiv skjoldbruskkjertelen kan søke medikamentell behandling og fortsette med graviditet. I begge tilfeller, anbefaler American Thyroid Association regelmessig testing av skjoldbrusk nivåer gjennom hele svangerskapet.

Hypotyreose Før graviditet

Hvis du er hypothyroid og planlegger å bli gravid, er det viktig å ta kontakt med lege siden det kan være nødvendig å justere skjoldbrusk medisiner under og etter svangerskapet. Graviditet påvirker mange forskjellige hormonnivåer og kroppsfunksjoner og, ifølge www.endocrineweb.com, gravide kvinner med en tidligere underactive skjoldbruskkjertelen kan ha for å øke doseringen av medisiner. Hypothyroid gravide kvinner bør ha sine skjoldbrusk nivåer sjekket hver månedene under og umiddelbart etter svangerskapet for å bestemme doseringen medisinering.

Hypothroidism under graviditeten

Graviditet kan maskere symptomer på hypotyreose som i følge www.endocrineweb.com kan utvikle i løpet av svangerskapet. Tretthet, manglende motivasjon og vektøkning er begge indikatorer på en underactive skjoldbruskkjertelen og symptomer på graviditet. Fordi symptomene er like, kan hypotyreose hos gravide kvinner bli oversett. Diagnosen stilles med en enkel blodprøve og gravide kvinner kan behandles på samme måte som den generelle befolkningen, ifølge American Thyroid Association.

Hypertyreose Før graviditet

Den medisinske samfunnet, inkludert American Thyroid Association, anbefaler mot å bli gravid hvis du er hyperthyroid siden den kombinerte stresset av en overaktiv skjoldbruskkjertel, og svangerskapet kan øke risikoen for spontanabort og misdannelser og overstress hjertet. Hvis du er diagnostisert som hyperthyroid før å få gravid endocrineweb.com anbefaler å behandle sykdommen med I-131 radioaktivt jod behandling eller kirurgi, som begge redusere størrelsen på skjoldbruskkjertelen. Etter behandlingen daglig skjoldbruskkjertelhormon pille vil trolig være foreskrevet, men vær oppmerksom på at du bør ha din skjoldbrusk nivåer testet gjennom hele svangerskapet, siden de kan endre seg i løpet av denne tiden, og medisiner må kanskje justeres.

Hypertyreose under graviditeten

I likhet med utviklingen av hypotyroidisme under svangerskap, er utviklingen av hypertyroidisme ofte oversett. Søvnløshet, kvalme eller økt appetitt er symptomer på hypertyreose og graviditet. Imidlertid er det av avgjørende betydning å få skjoldbruskkjertelen under kontroll under svangerskapet, fordi risikoen for abort og misdannelser stige for kvinner med overaktiv thyroids under svangerskapet, ifølge endocrineweb.com. Kontrollerende hypertyreose hos gravide kvinner er litt risikabelt, men propylthiouracil (PTU) er ansett som den sikreste antithyroid narkotika, ifølge American Thyroid Association. Pasienter bør overvåkes nøye fordi medisinen kan også påvirke skjoldbruskkjertelen hos fosteret. Hvis skjoldbruskkjertelen ikke kan kontrolleres, kan kirurgi (selv under svangerskapet) anbefales i alvorlige tilfeller.

Postpartum tyreoiditt

Ifølge endocrineweb.com, en i hver 20 kvinner opplever en skjoldbrusk problem, referert til som postpartum thyreoiditt, innen et par måneder etter fødselen. Denne tilstanden bør løse seg selv i løpet av fire måneder, men hvis det er til stede, kan en ny mor oppleve anfall av hyper- og hypotyreose. Med denne tilstanden kjertelen kan bli betent og, i sin tur, lekke store mengder av thyroidhormoner, skaper en hyperthyroid tilstand. Som kjertel helbreder kan det ikke klarer å produsere nok thyroid hormon, som resulterer i midlertidig hypotyreose. Generelt blir behandlingen ikke er nødvendig for denne tilstand vedvarer, med mindre hypotyroidisme.

Kalde behandlinger for gravide

Forkjølelse er en vanlig sykdom som kan påvirke omtrent alle, inkludert gravide kvinner. Gravide kvinner bør rådføre seg med sin lege før du tar noen form for kaldt medisin siden det kan påvirke babyen inni livmoren. Det er noen medisiner som er trygge for gravide kvinner og noen som kan være skadelige. Andre behandlinger er tilgjengelig som kan bidra til å avlaste forkjølelse hos gravide kvinner.

Saline nesespray

Saltvann nesespray er i utgangspunktet bare en vann og salt løsning, og kan også gjøres hjemme. Det sprøytes inn i nesen for midlertidig å avlaste lunger. Det fungerer ved å gi fuktighet til tørre, tette nesegangene. Det myker også og løser opp tykt slim for å avlaste blokkerte luftveiene. Selv om effekten er kortvarig, betyr det ikke inneholder noe som kan skade mor eller baby. Det kan sprøytes helst bihulene blir overbelastet.

Holde seg hydrert

Øke inntaket av væske er én måte å få lindring fra en kald. Drikker mer væske som vann, fruktjuice og selv tynne supper kan bidra til å avlaste en tett nese. Væsker hjelpe tynne ut slimet slik at det ikke lenger fører en tett nese. Puster lettere hvis luftveiene ikke er blokkert med tykt slim. Drikker mye væske kan også forebygge dehydrering. Hvis kroppen er godt hydrert vil det komme raskere til noen sykdom.

Vitamin C

Vitamin C er en tid-testet behandling for forkjølelse. Det er et viktig vitamin og antioksidant som holder kroppen sterk og sunn. Det hjelper også kroppen til å absorbere mer jern. Studier har vist at folk blir raskere friske fra forkjølelse med hjelp av vitamin C. Ifølge WebMD, vil voksne som tar 200 mg vitamin C hver dag gjenopprette fra forkjølelse 8 prosent raskere, mens barn gjenvinne 14 prosent rask når du tar den samme dosen.

Vitamin C finnes i enkelte grønnsaker og frukt. De fleste vet at appelsiner er en god kilde til vitamin C. Det du kanskje ikke vet er at rød paprika, jordbær, rosenkål, brokkoli, cantelope og tomater er også gode kilder til vitamin C. spise mer av disse matvarene er en naturlig måte å behandle forkjølelse og er derfor trygt under svangerskapet. Vitamin C kommer også i form av piller og tyggetabletter. Rådfør deg med en lege først for den tillatte dose av vitamin C piller for gravide.