Digidexo.com

leverkreft symptomer

Leverkreft Symptomer

Leverkreft Symptomer


Leverkreft utspring i cellene i leveren, og det er en form for kreft som er vanskelig å oppdage tidlig. Av den grunn, er prognosen for leverkreft ofte ganske dystre. Leverkreft er en av de få kreftformer som er økende i form av nye diagnoser, ifølge Mayo Clinic. Tidlige stadier av leverkreft vanligvis ikke viser mange symptomer. Når kreften har kommet til mer alvorlige stadier, kan følgende symptomer observeres.

Magesmerter

Mange leverkreftpasienter rapporterer smerte i deres øvre del av magen som er konsistent og varer i lange perioder av gangen. Det er vanlig for denne smerten til også stråle ut til ryggen eller skulderen.

Kvalme og Vekttap

Kvalme og oppkast er begge symptomer på leverkreft, i tillegg til tap av appetitt. Som et resultat, vil mange leverkreftpasienter gå ned i vekt på grunn av hyppig oppkast eller mangel på ønske om å spise. Du kan også føle seg veldig full uten å ha spist mye mat.

Gulsott

Gulsott kan også oppstå med leverkreft. Gulsott fører øynene og huden for å ta på seg en gulaktig fargetone og kan også føre til svært mørk urin.

Forstørret Liver

Leveren kan bli utvidet som følge av leverkreft, noe som kan resultere i abdominal hevelse eller oppblåsthet. Du kan være i stand til å føle en merkelig masse på din høyre side.

Fatigue

Som mange andre kreftformer, kan leverkreft føre til følelser av tretthet og svakhet. Alle føler seg lei på et tidspunkt, men hvis din trøtthet er alvorlig og begynner plutselig uten forvarsel, bør du oppsøke lege.

Symptomer på Advanced leverkreft

Leverkreft er en tilstand som normalt stammer i en annen del av kroppen og finner sin vei til leveren over tid. Fordi leveren kreft er normalt en videreføring av en kreft som sprer seg i hele kroppen, er det vanlig for folk som lider av leverkreft dør innen ett år etter diagnose.

Smerte

En av de vanligste symptomene på fremskreden leverkreft er sterke magesmerter forårsaket av en stor svulst. Smerten kan stamme på øvre høyre side av magen. Det kan være et verkende og vedvarende smerte, og det kan også være en skarp og brennende smerte. Det kan også stråle ut til ryggen og fall mellom skulderbladene. Smerte kan være merkbar i underkant av høyre side av ribbensburet og hvor som helst langs den høyre side av kroppen.

Etter den tid magesmerter fra en svulst er tydelig, er det mulig at en stor del av leveren er allerede infisert med kreftceller og kreften kan være på randen av å spre seg til andre organer i kroppen. Det er ikke uvanlig for dette å være den første leverkreft symptom en person opplever, og det er heller ikke uvanlig for denne å bli forsinket i utviklingen av tilstanden.

Fordøyelsessymptomer

Som leverkreft fremskritt det kan begynne å påvirke fordøyelsessystemet. En av de mer vanlige symptomer er tap av matlyst, noe som kan føre til gradvis vekttap og tretthet. Abdominal oppblåsthet og ubehag kan også forekomme.

Gulsott

Når leveren begynner å svikte, begynner galle (den gule væske som gjør leveren) for å lekke inn i resten av kroppen, forårsaker gulsott. Gulsott vil føre til at huden til å ta på seg en gul farge, og det hvite i øynene blir gult også. Kvalme og oppkast kan følge dette og urin kan slå en mørkere farge.

Fatigue

Som leverkreft fortsetter å utvikle seg, utvikler tretthet. Det er vanskelig å fokusere eller betale oppmerksomhet, og du kan være svimmel og desorientert.

Diagnose

Leger kan bruke blodprøver som en innledende screening-fremgangsmåte for å fastslå om kreft kan være til stede, men for å gjøre en pålitelig diagnose en biopsi av leveren er nødvendig. For å bestemme den nøyaktige plasseringen av kreftceller en lege vil vanligvis bruke et instrument som kalles en laparoskop, som er en liten mikroskop plasseres inn i legemet for å analysere leveren. En angiografi brukes for å fastslå om kreft sin opprinnelse i leveren, eller hvis det begynte i en annen del av kroppen.

Tilstand og symptomer på leverkreft

De to forskjellige typer leverkreft er primær og sekundær. Tidlige stadier av primær kreft starter i leveren og forblir inne i leveren. Sekundær leverkreft, også kalt metastatisk kreft, begynner på et annet organ i kroppen, og sprer seg til leveren. Det er ulike forhold eller typer av leverkreft også.

Angiosarkom

Angiosarkom eller hemangiosarkom er svært sjeldne. Bare én prosent av alle primære leverkreftformer faller inn under denne type.

Leverkreft

Leverkreft, også kjent som HCC eller hepatoma er den vanligste typen av leverkreft. Ut av 100 tilfeller av leverkreft, gjør lever opp 85 av disse tilfellene.

Cholangiocarcinoma

Cholangiocarcinoma er teknisk galleblæren kreft fordi den begynner i cellene som linje gallegang. Ut av 10 tilfeller av leverkreft, dette er en ansvarlig for en eller to av disse tilfellene.

Hepatoblastoma

Hepatoblastoma er en annen sjelden form for primær leverkreft. Denne angriper hovedsakelig unge gutter under tre år.

Leverkreft Symptomer

Symptomer på leverkreft omfatter konstante smerter i høyre subcostal området, tap av appetitt, anemi, adynamia, svakhet, kvalme og oppkast. Leveren kan føle forstørret, med abdominal hevelse.

Leverkreft og Skrumplever Symptomer

Personen begynner å svekkes, og smerter i leveren øker. De kan ha gulsott, feber og hyppige neseblødning.

Hvordan Lær om leverkreft Diagnose Process

Hvordan Lær om leverkreft Diagnose Process


I motsetning til mange typer kreft, leverkreft kan ikke bli oppdaget som et resultat av karakteristiske symptomer. Dette er fordi leverkreft ikke vanligvis kommer i leveren i seg selv, men ofte sprer seg dit fra andre områder av kroppen som har utviklet kreft. Siden symptomene er noen ganger vanskelig å oppdage, er det viktig at de som er mest utsatt for denne typen kreft er proaktive i screening prosessen.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med legen din hvis du er i en høyrisikogruppe og erfaring leverkreft symptomer som kronisk magesmerter.

Be legen din om kosttilskudd restriksjoner før diagnosen er utført. For eksempel har noen prosedyrer krever at du ikke spise eller drikke vann kvelden før. Du kan bli bedt om å avstå fra å ta spesifikke medisiner.

La legen din vet om du er allergisk mot noen stoffer som kan brukes i diagnostisering prosessen, er gravide, eller har hatt andre operasjoner eller prosedyrer.

Få en klar forklaring av diagnostiske tester. Det er en plikt for legen din for å forklare din tilstand og diagnostiske tester til deg i klare og konsise vilkår. Disse testene kan omfatte CT, ultralyd, MR, angiografi (en X-ray som ser på blodårer) eller en blodprøve som brukes til å sjekke for alfaføtoprotein (AFP).

Vær proaktiv om din helse, spesielt hvis du er på en høy risiko for leverkreft. Hvis du har høy risikoforhold som for eksempel skrumplever eller hepatitt B eller C, lære om symptomer på leverkreft.

Følg opp ved å gjøre positive forandringer i livet. Hvis du ikke allerede har sluttet å røyke og slutte eller begrenset drikking, nå er tiden.

Gjør deg klar for muligheten for en kreftdiagnose. Hvis, faktisk, du har leverkreft, kan det være lurt å ha en kjær ved din side i legekontoret.

Tips og advarsler

  • Spør alltid legen din om hvorfor han eller hun er å anbefale en spesifikk test, og hvis det er noen rimeligere, mindre smertefulle eller mindre invasive alternativer for testen. Du bør gå inn i den diagnostiske prosessen med all tilgjengelig informasjon og alternativer.
  • Hvis din diagnose kommer tilbake positivt for leverkreft, lære om alle de behandlinger som er tilgjengelig for deg. Legen din vil trolig henvise deg til en onkolog, som er spesialist på kreft, eller til en leversykdommer, som spesialiserer seg i leveren. Gjennom pasientens Bill of Rights, er det din rett til å ha noe å si i behandlingen.
  • Selv om det er symptomer på leverkreft, er de også symptomer assosiert med andre sykdommer.
  • Dersom det fastslås at du har kreft, vil du ønsker å snakke med noen (en profesjonell terapeut eller åndelig veileder) som kan hjelpe deg i den emosjonelle komponenten i behandlingen.

Tegn og symptomer på leverkreft hos menn

Leverkreft er en vanlig og alvorlig kreft som rammer menn oftere enn kvinner. Det er den femte vanligste kreftformen på verdensbasis. Sciencedaily.com rapporter, "Menn utvikle leverkreft på det dobbelte av frekvensen av kvinner i USA. I andre land, spesielt i Asia, kan satsen for menn være åtte eller ti ganger så stor som for kvinner." Det har blitt anslått at 250.000 mennesker utvikler leverkreft hvert år. Leverkreft ofte viser noen tidlige varseltegn, og det kan bli alvorlig ganske raskt. Men det er symptomer på leverkreft som alle kan forstå og diagnostisere. Mange av disse symptomene er felles for både menn og kvinner, så er det noen forskjeller i symptomene etter kjønn. Det er flere hann-spesifikke symptomer, så vel. Ved å forstå disse symptomene og hvordan de samhandler, er det mulig å fange leverkreft tidlig.

Symptomer felles for begge kjønn

Som leverkreft skrider frem, vil smerter bli følt på høyre side av buk, ved leveren. Denne smerten vil ofte spre seg til høyre skulderblad og øke etter hvert som leverkreft fremskritt. Andre fysiske symptomer inkluderer feber, trøtthet, kvalme og oppkast. Gulsott eller gulfarging av hud og øyne, er et annet symptom. Massive utilsiktet vekttap er et annet faresignal. Og til slutt, forverret hepatitt eller cirrhose symptomer utvikles. Disse symptomene bør bli sett ut for når det er mistanke om leverkreft i begge kjønn.

Testikkel Hevelse

Oftest assosiert med testikkelkreft, testikkelkreft hevelse kan også oppstå i andre former for kreft. Kreft fra leveren kan ofte spredning til testikler. Hvis du har hevelse eller klumper på testiklene, varsle lege umiddelbart. Ofte vil menn ignorere dette problemet så klumpene er nesten alltid smertefritt.

Ereksjonsproblemer

Enhver kreft som oppstår i mannens mageregionen er sannsynligvis vil føre til ereksjonsproblemer. Kjønnsorganene er svært følsomme for endringer i kroppens kjemi og vil sannsynligvis reagere når noe er alvorlig galt. The Mayo Clinic viser flere medisinske problemer som forårsaker erektil dysfunksjon, blant annet hjertesykdom, bruk av tobakk, kreft, multippel sklerose, og selv ting som depresjon og angst. En mann med leverkreft vil ofte utvikle erektil dysfunksjon som kroppen forsøker å tilpasse seg endringer i kroppen hans. Erektil dysfunksjon er et forvarsel for mange sykdommer.

Forstørret brystene

Ofte vil menn som lider av leverkreft har forstørret brystene. Dette vil gå langt utover den normale størrelsen på en manns bryster og er også utover normal hevelse eller oppblåsthet som kan oppstå. De vil ofte hovne opp til størrelsen på en kvinnes bryster og vil være svært ubehagelig og noen ganger smertefullt å ta på. Dette symptomet er ganske rart og ikke et vanlig symptom på mange sykdommer. Dette er et viktig symptom å se opp for hvis du har mistanke om leverkreft. Ascites, eller væske hevelse i magen, bør også bli sett.

Blod i urinen

Blod i urinen er et annet tegn på leverkreft. Ofte forbundet med testikkelkreft eller prostatakreft, kan blod i urinen også være forårsaket av problemer i leveren. Når rammet av kreft, vil leveren ofte bli fylt med blod, og noe av dette blod vil gjøre det gjennom urinrøret og ut i urinen av den mannlige.

Er disse symptomene Automatisk leverkreft?

Disse symptomene er ikke nødvendigvis automatisk tegn på leverkreft. De er ofte tegn på andre former for kreft, inkludert prostata og testikkelkreft. Men disse symptomene er også vanlig å leverkreft hos menn. Hvis du har flere av disse symptomene, se en lege umiddelbart. Alle disse potensielle problemområder bør testes umiddelbart hvis kreft er mistenkt.

Tegn og symptomer på leverkreft og hepatitt C

Tegn og symptomer på leverkreft og hepatitt C


Leveren er et organ i magen som fungerer i å rydde ut farlige giftstoffer i blodet. I motsetning til andre organer i kroppen, leveren er i stand til selv-reparasjon. I likhet med andre organer i kroppen, leveren er utsatt for skader fra infeksjoner eller kreftsvulster. Leverkreft, eller "hepatoma," har forskjellige årsaker, noen kjente, andre ukjente. Hepatitt C er forårsaket av hepatitt C-virus (HCV). Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, kan hepatitt virus infeksjoner føre til leverkreft. Både hepatitt og hepatoma ha lignende symptomer.

Magesmerter

Ett av symptomene på både hepatitt og hepatoma er magesmerter. Dette er på grunn av plasseringen av leveren, og på grunn av betennelse assosiert med både hepatitt og hepatoma.

Fordøyelsesproblemer

De lever funksjoner i fordøyelsen ved å produsere galle for å hjelpe i absorpsjon av fett. Da leveren er syk, blir produksjonen av galle redusert, og det er også de mange enzymer som leveren bruker for å avgifte blodet.

Gulsott

Gulsott er gult skjær huden oppnår når bilirubin (en kjemisk forløper av galle) begynner å akkumuleres i blodet som leveren ikke er i stand til å konvertere det til galle og andre vannoppløselige former. For mye bilirubin blodet påvirker hjernen så vel.

Psykiske problemer

Opphopning av bilirubin og andre giftstoffer i leveren ikke er i stand til å håndtere ha skadelige effekter på andre organer i kroppen. Den mest følsomme av disse organene er hjernen. En person med ubehandlet hepatitt og hepatoma vil begynne å vise tegn på hjerne toksisitet som forvirring, hukommelsestap, og i de mest alvorlige tilfeller, koma og død.

Hvordan identifisere symptomer på leverkreft

Leverkreft, også kjent som hepatoma eller leverkreft, rammer hovedsakelig voksne, men det er oftest funnet hos menn over 40 år. Mens de nøyaktige årsakene til leverkreft er ukjent, er det visse risikofaktorer forbundet med sykdommen, inkludert alkoholisme, hepatitt og misbruk av anabole steroids.There er ingen kjent kur for leverkreft, men forebyggende tiltak, for eksempel unngå alkohol, vaksiner mot hepatitt B og screening tester for de som er identifisert som høy-risiko suggested.Learning hvordan å identifisere symptomer på leverkreft kan muliggjøre enkeltpersoner til å søke tidlig hjelp og behandling, noe som kan bidra til å unngå komplikasjoner som leversvikt eller spredning av kreft til andre vitale kroppsorganer.

Bruksanvisning

•  Kjenn din øvre høyre magen av og til for å sørge for at du ikke føler noen rare klumper eller ujevnheter. Ofte er et tegn eller symptom på leverkreft evnen til å føle en hard klump i øvre høyre kvadrant av magen.

Ta en titt på huden og øynene. Ofte, leverskade eller funksjonsfeil fører til at huden til å ta på en gulaktig cast, oftest kjent som gulsott. Det hvite i øynene kan også vises kjedelig og gult.

Vær oppmerksom på eventuell uforklarlig vekttap som kan eller ikke kan være ledsaget av en nedgang i appetitt. Ofte kan også bli abdominal smerte følt. Noen individer oppgir at smerten føles som en muskel pull.

Se etter tegn på ustabilitet som svakhet eller skjelving som kan være en indikasjon på lavt blodsukker i kroppen din. Også se opp for økende hodepine, sult eller svetting.

Ta temperaturen. En feber er en viktig indikasjon på at kroppen din kjemper noe.

Tips og advarsler

  • Hvis du merke noen av de ovennevnte tegn og symptomer, planlegge et besøk med helsepersonell. Han eller hun kan også være lurt å utføre ulike blod- og leverfunksjonstester som skal brukes til å bidra til å gi en diagnose.
  • Venstre ubehandlet, vil leveren kreft spre seg til andre kroppens organer og vev. Mens prognose og behandling vil avhenge av alder, hvor langt kreften er, og din generelle generelle helse, kan symptomene være lettet gjennom medisiner og behandlinger for å hjelpe forlenge livskvalitet.

Symptomer på den siste etappen av leverkreft

Symptomer på den siste etappen av leverkreft


Leveren er kroppens største indre organ. Ligger på høyre side av kroppen under lungene og under ribbeina, serverer leveren mange vitale funksjoner, inkludert å bryte ned fett, filtrering visse skadelige stoffer fra blodet, og produsere kolesterol. Leverkreft er en sykdom som begynner i leveren snarere enn en som ekspanderer inn i leveren. Leverkreft er en av de mer farlige former av sykdommen fordi det er få symptomer før kreften har nådd avanserte stadier.

Størrelse

The American Cancer Society anslår at mer enn 18.000 amerikanere vil dø av leverkreft i 2009 og ytterligere 22 620 nye tilfeller av enten gallegang eller primær leverkreft er forventet å bli diagnostisert. Menn er mer enn dobbelt så sannsynlig som kvinner til å utvikle leverkreft.

Forebygging / løsning

Leverkreft presenterer sjelden symptomer i tidlige stadier av sin utvikling. Svulstene, som er små i sine tidlige stadier, er vanskelig å oppdage ved rutinemessige fysiske undersøkelser, og det er for øyeblikket ingen pålitelige screeningtester tilgjengelig selv om en alfaføtoprotein blodprøve kan noen ganger oppdage tilstedeværelsen av ulike typer kreft, inkludert leverkreft. Ultralyd-teknologi kan også være i stand til å detektere tilstedeværelsen av en tumor.

Betraktninger

De fleste av de symptomer forårsaket av leverkreft i senere stadier kan også være forårsaket av andre forhold. The American Cancer Society oppfordrer pasienter som opplever uforklarlig vekttap, tilbakevendende tap av matlyst, feber, kvalme, gulsott, en merkbar masse under huden på høyre side, uforklarlige magesmerter eller hovne årer i buk-området for å søke legehjelp.

Funksjoner

Svulstene er involvert i leveren kreft kan skille ut hormoner som kan resultere i høye nivåer av kalsium i blodet. Dette kan gi kvalme, forstoppelse, forvirring eller en generell følelse av svakhet. Disse hormonene kan også resultere i lavt blodsukker. Noen menn kan oppleve brystforstørrelse eller krymping av testiklene.

Tester

Hvis legen mistenker leverkreft, kan pasienten bli utsatt for et batteri av tester som kan omfatte røntgen og CT-skanning, magnetic resonance imaging (MRI) eller ultralydundersøkelser. Legen kan også anbefale en angiografi for å kartlegge blodstrømmen i blodkar eller en laparoskopi, som kan gi ham eller henne en bedre oversikt over dine indre organer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på leverkreft

Hvordan gjenkjenne symptomer på leverkreft


Leveren er det største organet i den andre enn huden kroppen og er ansvarlig for å fjerne en rekke skadelige giftstoffer. Det er også butikker og prosesser næringsstoffer lagres i tarmen, som er nødvendig for utførelsen av ulike kroppsfunksjoner. Når cellene i leveren akkumuleres og formere seg på en ukontrollert måte, er resultatet et kreft levertumor. Den tidligere tegn og symptomer på leverkreft oppdages, jo tidligere sykdommen kan diagnostiseres og behandles.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på smerter i øvre høyre del av magen. Mens smerter her betyr ikke nødvendigvis leverkreft, er det plasseringen av leveren.

Innse at gulfarging av huden eller det hvite i øynene kan være et tegn på gulsott. Gulsott er vanligvis forårsaket av leversykdom eller obstruksjon av galle duct, som begge kan være forløpere til eller symptomer på kreft.

Monitor vedvarende symptomer som hevelse i mageregionen eller en følelse av fylde i magen.

Vit at symptomer som oppkast, kvalme, tretthet og betydelig vekttap ikke bør ignoreres. Dette kan være symptomer på leverkreft eller annen type leversykdom.

Husk at personer som har hatt kontakt tilstander som skrumplever og hepatitt B eller C har høyere risiko for å utvikle leverkreft.

Avstå fra røyking og drikking av alkohol når en diagnose er gjort. Du ønsker å gi deg den beste muligheten for utvinning.

Tips og advarsler

  • Hvis du opplever mange av symptomene på leveren kreft, har legen din ta blodprøver og andre diagnostiske tester.
  • Spør legen din om kliniske studier. Du kan være kvalifisert til å delta i lovende behandlinger.
  • Husk at du har krav på all informasjon om din tilstand fra legen din. Lær om dine rettigheter ved Institutt for helse-og omsorgs (se Ressurser nedenfor).
  • Siden din mentale tilstand er ekstremt viktig, bør du vurdere å diskutere tilstanden din og behandlinger med en mental helse profesjonell eller åndelig veileder.

Hva er de End Stage Symptomer på leverkreft?

Leverkreft (kreft) begynner i cellene i leveren, som er plassert i den øvre høyre del av buken. Ifølge Merck.com, leverkreft er den mest vanlige form for kreft i verden. Av leverkrefttilfeller i USA, de fleste begynner når kreften rammer et annet område av kroppen og deretter sprer seg til leveren.

Symptom: Magen

I de senere stadier av leverkreft, kan bukhulen blir hovne med væske. Tilstanden kalles ascites.

Symptom: Gulsott

Uker før døden, vil leveren gulsott forverres gradvis. Med gulsott, huden og det hvite i øynene vises gule. Urin er ofte mørkt. Pasienter kan oppleve kløe og lys avføring. Tap av matlyst, oppkast, kvalme og feber kan forekomme også.

Andre symptomer

Forvirring og søvnighet kan forekomme, og pasienten kan ha problemer med irritabilitet, agitasjon, asterxis (flakse av håndleddet) og delirium. Koma kan også føre.

Prognose

Død resulterer normalt innen seks måneder etter diagnosen leverkreft, og vil skje fra gastrointestinal blødning, kakeksi (vekttap, tretthet, muskelatrofi, tap av matlyst og svakhet), leversvikt, eller metastaser (spredning av sykdom fra ett område i kroppen til et annet område i kroppen) til lungene eller regionale lymfeknuter eller inn i portalen blodåre (en vene i bukhulen).

Støttende Care

Hospice sykepleiere eller sykehuset kan gi råd om end-of-life støttende behandling for familien for å lette pasientens ubehag.

Tegn og symptomer på Stage Four leverkreft

Leverkreft påvirker leveren, noe som er det organ som filtrerer blodet i kroppen. Leveren tillater blodet som skal renses for giftstoffer og forurensninger som akkumuleres i blodet. Stage fire leverkreft er når kreften har kommet til et punkt der det har spredt seg til andre organer og steder i kroppen. Stage fire leverkreft er vanligvis ikke operativ. Vanligvis er folk diagnostisert når de er i de senere stadier av leverkreft, i stor grad fordi de ikke kan oppleve betydelige symptomer før de har avansert utover scenen en eller to.

Primær leverkreft

Primær leverkreft, i henhold til CancerHelp UK, er en kreft som starter i leveren og har ikke spredd fra andre deler av kroppen. Hepatocellulær leveren kreft er den vanligste formen for primær leverkreft, står for opptil 85 prosent av alle leverkreft. De andre typer leverkreft er cholangiacarcinoma (starter i galle duct), angiosacrcoma (starter i blodårene i leveren) og hepatoblastoma, noe som er svært sjeldent og vises kun i barn.

Vekttap

En av de viktigste symptomer på stadium fire leverkreft, i henhold til CancerHelp UK, er uforklarlig vekttap. Ofte, folk med stadium fire leverkreft har en vanskelig tid å spise eller føler sult. Dette symptomet er svært vanlig og generelt legene vurdere en betydelig uforklarlig vekttap å være 10 prosent av kroppsvekten din hvis du ikke er slanking eller prøver å gå ned i vekt.

Hoven mage

Ifølge CancerHelp Storbritannia, er en annen svært vanlig symptom på scenen fire leverkreft en hoven mage. Dette symptomet er ofte på grunn av hevelse i leveren selv. Som leveren svulmer og er betent, er det omkringliggende vevet presses fremover og magen presset utover. En annen grunn til magen sveller er på grunn av størknet blod som er inneholdt i leveren som den blir mindre og mindre i stand til effektivt å behandle rene og blodet.

Gulsott

Gulsott er en tilstand der huden, finger og tånegler og det hvite i øynene begynner å gulne ifølge Mayo Clinic. Dette symptomet er svært vanlig blant personer med stadium fire kreft fordi leveren ikke fungerer effektivt for å rense kroppen for giftstoffer og forurensninger i blodet. Som et resultat av disse giftstoffene begynner å bygge seg opp i kroppen, snu hud, negler og øye gulaktig hvite i farge.

Kvalme og oppkast

Ifølge Mayo Clinic, en annen vanlig symptom blant personer med stadium fire leverkreft er kvalme og oppkast. Dette symptomet er vanlig fordi gallekanalen er koblet til leveren. Den gallegang er også koblet til galleblæren som bistår i fordøyelsen ved å produsere galle som behandler fett og mat stoffer. Som leveren begynner å stenge ned, er gallegang også berørt, noe som gjør en person føler seg kvalm og indusere oppkast etter et måltid.

Tegn og symptomer på alkoholholdige leversvikt

Tegn og symptomer på alkoholholdige leversvikt


Leveren er et viktig organ som behandler giftstoffer og bryter ned kroppens fett, karbohydrater og proteiner. Kronisk misbruk av alkohol kan føre til leverskader, fordi overforbruk av alkohol kan legge for mye belastning på leveren. Når leveren blir alvorlig skadet, svikter hele organet. Denne tilstanden kan utvikle seg raskt i løpet av få dager eller uker (kjent som akutt leversvikt) eller gradvis over måneder eller år (kronisk leversvikt). Det finnes en rekke symptomer som signal akutt eller kronisk leversvikt fra alkoholmisbruk.

Gulsott

En av de avslørende tegn på leverfunksjonsfeil er gulsott, som ofte indikert av gulfarging av hud og det hvite i øynene. Gulsott oppstår fordi skadet leveren ikke lenger kan bryte ned de røde blodceller og prosess bilirubin til å bli utskilt. Misfarging av huden og det hvite i øynene er forårsaket av overdreven bilirubin i blodet.

Mottakelighet for blåmerker og blødninger

En skadet leveren kan ikke riktig syntetisere proteiner trengs for å hjelpe blodpropp, slik at personen til å knuse og blør lett. Mindre tilfeller av blødning, slik som et lite kutt eller skrape, kan ikke stoppe på egenhånd.

Forvirring, desorientering (hepatisk encefalopati)

På grunn av den skadede leverens manglende evne til å filtrere giftstoffer i blod, kan giftstoffer akkumuleres og forårsaker hepatisk encefalopati, noe som resulterer i desorientering. Hvis behandlet, disse symptomene er vanligvis reversible. Hvis ikke behandles, kan imidlertid føre til problemer i koma og til slutt død.

Væske i bukhulen (ascites)

Væske kan lekke fra skadet leveren og bygge opp i bukhulen, forårsaker den til å svelle. En person som lider av denne lidelsen har typisk en hoven mage, forårsaker et tap av appetitt, og noen ganger pustevansker på grunn av trykket av den oppblåste bukhulen mot lungene.

Forstørret milt

Leversvikt kan også resultere i en forstørret milt. Milten er nødvendig for å beskytte kroppen mot infeksjon.

Nyresvikt

Nyrene fjerne avfallsprodukter fra kroppen, og regulere salt, vann og elektrolytter i kroppen.

Andre vanlige symptomer

Tretthet, kvalme, svakhet og generell sviktende helse er også vanlige symptomer på leversvikt. Andre komplikasjoner som kan oppstå er leverkreft og blødningen av vener i spiserøret. En person som opplever akutt leversvikt kan gå fra å være "helt frisk" til nær døden i løpet av få dager. Kronisk leversvikt er vanligvis mer gradvis, hvor en persons helse forringes over en lengre tidsperiode inntil en stor nedfall av helse oppstår, som fører til sykehusinnleggelse.

Tidlig Hepatitt C Symptomer

Hepatitt C er en betennelse i leveren som forårsaker vev å være rød, hoven og betent. Dette resulterer ofte i leveren ikke fungerer som den skal. Leveren er et organ i underkroppen som har mange viktige funksjoner. Leveren bekjemper infeksjoner i kroppen og fjerner skadelige kjemikalier og stoffer fra blodet. Det hjelper kroppen å fordøye mat og selv lagrer noen næringsstoffer og vitaminer. I denne artikkelen vil du lære om symptomer og behandlinger for Hepatitt C.

Betydning

Hepatitt C-viruset forårsaker denne sykdommen. Virus er bakterier som forårsaker sykdom samt bakterier som kommer inn i kroppen. Folk ofte passere sykdommen på hverandre. Alle kan få sykdommen, men noen mennesker er mer utsatt for å få det. Mennesker som er født med en mor som hadde hepatitt C-viruset i kroppen hennes er mer sannsynlig å kontakte sykdommen. De som har mer enn en sex partner uten tilstrekkelig beskyttelse har en økt sjanse for å fange hepatitt C. Voksne og barn som mottar blodoverføringer eller ulike blodprodukter er i faresonen. Folk som bruker illegale rusmidler er også utsatt for hepatitt C. Du kan kontrakt sykdommen ved å ha sex med en partner som har det, ved hjelp av en nål som er infisert, eller ved hjelp av en infisert person tannbørste eller barberhøvel.

Funksjon

Viruset kan ta 10 år eller mer før symptomene utvikler seg. Da noen skade har blitt gjort for å immunsystemet og funksjonen av leveren. Det fører gul hud som kalles gulsott. Hvis du utvikler et kutt vil det ofte ta lenger tid før det slutter å blø. De med viruset kan ha en rekke symptomer --- hoven mage eller ankler; ofte vil du lett får blåmerker; tretthet, tap av matlyst, mørk gul urin og gul avføring.

Funksjoner

Kronisk hepatitt er en kronisk infeksjon i kroppen. Noen mennesker fjerne infeksjoner fra kroppen; andre ikke. Uten behandling kan Hepatitt C føre til alvorlige sykdommer som leverkreft og skrumplever. Det er diagnostisert gjennom blodprøver, som legen din kan administrere. Også --- en leverbiopsi er en test som ser for leverskade hvis symptomene foreslår at du har kronisk hepatitt C. Legen vil bruke en nål og fjerne en liten bit av leveren for analyse. Det er behandlet med reseptbelagte legemidler. Tidlige symptomer kan utvikle fem til tolv uker etter å ha blitt eksponert for viruset.

Betraktninger

Bare kronisk hepatitt C blir behandlet med legemidler. De mest vanlige midler som brukes er en kombinasjon av peginterferon og ribavirin. Denne kombinasjonen angriper hepatitt C-viruset, og de behandlinger siste 24 til 48 uker. Den beste måten å unngå Hepatitt C er å aldri dele narkotika nåler med andre, alltid hansker når du berører andres blod, bruke kondom og bruke annen beskyttelse når du har sex, ikke låne en annens tannbørste eller barberhøvel, og ikke gi blod hvis du har virus eller mistenker at du gjør. Hvis du mistenker at du har infeksjon, gå til en lege så raskt som mulig for å få behandling.

Forebygging

Noen livsstil og kosthold endringer du kan gjøre er:
Ikke drikk alkohol.
Prøv å unngå medikamenter som kan forårsake leverskader som en bivirkning. Noen over mot narkotika som Tylenol er skadelig for leveren i noen mennesker.
Dekk alltid noen kutt, slik at du ikke får dem forurenset.

Alternativ behandling

En alternativ behandling som brukes til å behandle symptomer på hepatitt og andre leversykdommer er urten melk tistel. Sjekk med legen din for å finne ut om denne behandlingen kan være aktuelt for deg --- sammen med andre medisiner han kan foreskrive.

Leverskade og hepatitt symptomer

Hepatitt er betennelse i leveren og har en rekke årsaker som inkluderer virus, giftstoffer i miljøet, og arvelig. Symptomene på hepatitt og leverskader er generelt de samme uansett hva årsaken til hepatitt, selv om ikke alle med leverskade har symptomer. Folk som tror de har symptomer på hepatitt bør sees av en lege og evaluert for tegn på skade på leveren.

Identifikasjon

Hepatitt kan diagnostiseres gjennom laboratorietester for virusinfeksjoner og leverfunksjonsprøver samt av lege prøve.

Typer

De tidlige symptomer på hepatitt og leverskader kan omfatte mild tretthet og magesmerter, gulsott, oppkast, feber, mørk urin og lys avføring og vekttap forårsaket av dårlig appetitt.

Typer

Avansert hepatitt eller leverskade noen ganger har ingen symptomer, men når symptomene er til stede de kan omfatte indre blødninger, hevelse i buken og beina, blåmerker uten fysiske skader, og vekttap.

Betraktninger

Folk som er smittet med mer enn én type viral hepatitt, eller som har viral hepatitt sammen med leverskader forårsaket av alkohol eller andre medisinske tilstander er mer sannsynlig å oppleve fremskreden leversykdom som skrumplever eller leverkreft.

Misforståelse

Ifølge Centers for Disease Control, voksne som er smittet med hepatitt B eller C virus sjelden opplever symptomer på leverskade, som kan føre til forsinkelser i behandlingen eller føre til overføring av smitte til andre mennesker.

Forebygging / løsning

Vaksiner for hepatitt A og B er tilgjengelig gjennom legekontorer og lokale helsemyndigheter klinikker. Disse vaksiner kan forebygge smitte og påfølgende leverskader.

Advarsel

Hepatitt og leverskader kan føre til mer hyppige sykdommer og infeksjoner, underernæring, og mage varicer (hovne årer som kan revne og forårsake betydelig indre blødninger) og leverkreft.

Innledende symptomer på hepatitt C

Hepatitt C er en type av sykdom som påvirker leveren. Da forblir ubehandlet, kan sykdommen føre til mer alvorlige problemer som leverkreft og leversvikt. Vanskeligheten i å diagnostisere sykdommen er at mange lider opplever ingen symptomer i utgangspunktet. De som finner disse symptomene ofte etterligner forkjølelse.

Lever Troubles

En første tegn på hepatitt C er svellingen av leveren. Dette området av kroppen kan føle ubehag, stramt eller anbud på grunn av hevelsen.

Smerter

Hepatitt C noen ganger presenterer i form av smerter og smerter i muskler og ledd i kroppen. Smerten er vanligvis lav, men det kan være ganske alvorlig som sykdommen utvikler seg.

Tretthet

Tretthet eller utmattelse er et annet tidlig symptom på hepatitt C. Den lidende kan føle seg litt sliten i løpet av dagen eller mot slutten av dagen.

Mage Troubles

Det er to symptomer på hepatitt C som er knyttet til magen. Det er noen lider som opplever problemer med å spise eller ha et tap av matlyst. Den andre symptom vedrører kvalme, med det individ som har vanskelig for å holde maten ned og spising.

Betraktninger

En stor gruppe av personer diagnostisert med hepatitt C opplever ingen symptomer i de innledende stadier. Noen ganger er symptomene forveksles med en forkjølelse eller influensa på grunn av likhetene.

Symptomer og årsaker til hepatitt B

Det er flere forskjellige sykdommer som kan overføres fra en person til en annen gjennom utveksling av kroppsvæsker. De fleste av disse sykdommene bære, ikke bare upraktisk symptomer, men også potensial til å bli noe svært alvorlig hvis venstre ubehandlet. Hepatitt er en av disse sykdommene. I de fleste tilfeller er det ikke noe alvorlig, men noen ganger det vedvarer og kan slå livstruende.

Årsaker

Hepatitt B-viruset overføres fra en smittet person til en infisert person gjennom utveksling av kroppsvæsker. En person kan få Hepatitt B hvis hun har ubeskyttet sex med en infisert person. Deling av nåler med en infisert person i den hensikt ved hjelp av intravenøse medikamenter er en annen måte sykdommen kan bli spredt. Personlige gjenstander som er utsatt for kroppsvæsker, for eksempel en tannbørste, kan også forårsake infeksjon hvis delt med en smittet person. En mor kan overføre sykdommen til barnet under fødsel. Eksponering for åpne sår på en infisert person kan spre sykdommen. Endelig kan uhygienisk tatovering eller piercing utstyr spre Hepatitt B også.

Effekter

Noen mennesker, som regel små barn under 5 år, ikke viser tegn til å ha Hepatitt B. Flertallet gjør imidlertid vise symptomer på sykdommen. Symptomene på hepatitt B, på mange måter, er lik de av influensa. En smittet person kan lide av en feber, trøtthet, hodepine og dårlig matlyst. Kvalme og oppkast, sammen med magesmerter kan også oppleves. En person som lider av Hepatitt B kan også oppleve mørk urin og diaré eller forstoppelse. Muskelsmerter, utslett og leddsmerter er også mulig. Til slutt, gulsott, noe som viser seg som en gulfarging av huden og hvite i øynene, er også et symptom av sykdommen.

Time Frame

En person som er utsatt for Hepatitt B kan oppleve symptomer så snart tre måneder etter eksponering, eller det kan ta så lenge som seks måneder for symptomene å dukke opp. Når symptomene begynner å vises, kan de vare alt fra uker til seks måneder. I tidslinjen av symptomer, gulsott viser vanligvis opp rundt den tiden at de andre symptomene begynner å rydde opp. Mens de fleste voksne som blir smittet med sykdommen ikke krever behandling som sykdommen vanligvis klarner opp på egen hånd, noen, vanligvis med undertrykt immunsystem for en eller annen grunn, oppleve en reaktivering av sykdommen.

Potensiell

Ved kronisk hepatitt B eller hepatitt B-infeksjon som ikke klare seg på egen hånd er venstre ubehandlet deretter mer langsiktige helsemessige problemer kan utvikle seg. Skade på leveren, kan svikt i leveren, leverkreft, selv døden oppstå hvis kronisk hepatitt B forblir ubehandlet. Det er anslått at mellom 2000 og 4000 mennesker mister livet til leversykdom som stammer fra en hepatitt B-infeksjon.

Forebygging / løsning

For å slippe å lide gjennom symptomene på Hepatitt B, bør man alltid praktisere sikker sex. Å sørge for at eventuelle piercing eller tatovering nåler er helt nye og lagres i steril emballasje kan også bidra til å forhindre en hepatitt B-infeksjon. Nåler bør aldri bli delt, og helsepersonell bør være forsiktig når du arbeider rundt nåler, spesielt hvis de vet en pasient er smittet. Personlige gjenstander som er utsatt for kroppsvæsker skal ikke deles. Latex hansker bør alltid advare når dressing et åpent sår.

Symptomer på End-Stage leversykdom

Leversykdom i dag rammer én av ti amerikanere. Ifølge American Liver Foundation, i USA alene "leversykdom og skrumplever er den syvende største dødsårsaken blant voksne i alderen 25 og 64." Den amerikanske kreftforeningens "kreft Tall og fakta 2008" viser en ti prosent, ett års økning i dødsfall av leverkreft. Skrumplever er en irreversibel tilstand som oppstår med progressiv leverskader. Det er siste fasen av leverskade.

Betydning

Leveren er en av de mest vitale organer i menneskekroppen, som utfører flere viktige funksjoner enn 5000 per minutt. Disse funksjonene inkluderer: lagring av glukose, vitaminer og mineraler; lage protein, galle og blod koagulasjonsfaktorer; metabolizing medisiner; og avgifte bakterier, alkohol og andre skadelige giftstoffer. Når skadet, kan leveren reparere seg selv, noe som fører til utvikling av arrvev. Denne oppsamlingen, kalt skrumplever, gjør det stadig vanskeligere for leveren å fungere. Skaden ender som regel i leverkreft eller leversvikt.

Symptomer

Leverskade oppstår over tid; Faktisk er det sjelden å oppleve symptomer i tidlige stadier. Tegn på leversykdom inkluderer: svakhet, tretthet, kvalme, gulfarging av hud eller øyne (gulsott), tap av matlyst, vekttap, feber, magesmerter, kløe og unormale blodkar på huden (edderkopp angiomas). Fordi symptomene oppstår sent og er noe generisk, har en diagnose av leversykdom før moderat cirrhose satt i er sjelden.

Årsaker

Det finnes mer enn 100 typer av leversykdom. Den vanligste er: virusstammer av hepatitt (A, B og C), kronisk alkoholforbruk, fettlever (på grunn av fedme, diabetes, protein feilernæring eller koronarsykdom), skade på gallegangene, arvet lidelser som forstyrrer leverens effektivitet , en opphoping opp narkotika eller andre giftstoffer, og autoimmun hepatitt (kroppens immunsystem begynner å angripe leveren).

Bivirkninger

Cirrhose fører til portal hypertensjon, en økning i blodtrykket mellom milt og lever. Dette kan føre til at mer blod å strømme inn i kapillarene i spiserøret (varicer) eller magen, noe som øker sannsynligheten for indre blødninger. Portalen hypertensjon tvinger også en utvidelse av milten (splenomegali) som hvite blodceller og blodplater blitt fanget. Jo lavere antall blodplater (trombocytopeni) fører til en økning i ekstern blåmerker og blødninger.

Vanskeligheten av galle flyte kan føre til gallestein. Væskeansamling i buken kan være en yngleplass for infeksjon (bakteriell peritonitt). Skrumplever forårsaker resistens mot insulin, som fører til overskytende glukose bygge opp i blodet, og fører til type 2 diabetes. Som leveren blir mindre i stand til å filtrere giftstoffer, bygge de opp i hjernen (hepatisk encefalopati) forårsaker forvirring, hukommelsestap, konsentrasjonsvansker, personlighet og søvn vane endringer, og selv koma. Nyre og lunge svikt er mulige komplikasjoner av skrumplever, som er leverkreft.

Behandling

En leversykdommer tallet (leveren lege) mål er: å behandle den underliggende årsaken til leversykdom, kontrollere bivirkninger forårsaket av år med skrumplever, og forebygging av leverkreft. Felles retningslinjer inkluderer: avholdenhet fra alkohol, vitamin og mineral tilskudd, velge smertestillende midler som ikke inneholder aspirin, hepatitt A og B vaksiner, og en reduksjon i inntak av natrium. Medisiner avhenge av tilstanden, men kan omfatte: betablokkere, diuretika, antivirale midler og kortikosteroider. Levertransplantasjoner anses når alle andre kirurgiske og behandlingstilbud er oppbrukt.

Symptomer på Hepititis C & leversykdom

Et virus som forårsaker hepatitt C. Dens HCV og er sykdommen er ansvarlig for 15 prosent av akutt virushepatitt. Det står også for mellom 60 til 70 prosent av befolkningen er kronisk hepatitt og omtrent halvparten av sluttstadiet leversykdom, skrumplever og leverkreft. Et anslag på over 4,1 millioner amerikanere viser at de har antistoffer og har hatt virus eller fortsatt bære den. Viruset er ansvarlig for over 10.000 dødsfall hvert år. Den har en inkubasjonstid på ca to måneder.

Risikofaktorer

Siden sykdommen spres gjennom infisert blod eller blodprodukter, delte nåler, dårlig steriliserte behov og overføringer med infisert sykdom er vanlige årsaker. På 1990-tallet, forbedrede tester gjort transfusjonsrelatert hepatitt nesten forsvinne. Imidlertid er ulovlig sprøytebruk fortsatt en stor faktor. Av og til hemodialyse for nyresvikt, overføring fra mor til foster, eksponering på åpne sår, seksuell overføring eller en tilfeldig pinne med en infisert nål føre til at personen til å bli smittet. Noen mennesker kan ha viruset, men ingen av de risikofaktorer eller kjent smittet blod.

Tidlige symptomer

Mens mange av de mennesker med tidlig hepatitt C har ingen symptomer, så mange som 80 prosent bekjempe sykdommen av i de tidlige stadier og ser og føles sunt, men det fungerer snikende forårsaker leverskader. De som har symptomer kan oppleve influensalignende symptomer, som forårsaker muskelsmerter, en mild feber, tretthet, kvalme, oppkast og diaré. De kan også oppleve et tap av matlyst.

Senere symptomer

Selv om de fleste føler at de utvinnes fra deres "mistenkt influensa", senere symptomer kan vises. Disse inkluderte veldig mørk, nesten brun, urin og lys avføring. Noen ganger er det magesmerter og huden og øynene gule.

Endelige Symptomer

Legene finner ut at folk med avansert hepatitt C har ofte en forstørret lever, muskelsvinn, en forstørret milt, skrubbsår på huden, hevelse i ankler, væskefylte abdomens, sykdommer eller lidelser som påvirker andre deler av kroppen som diabetes, mental forvirring og lett blåmerker. Det kan føre til andre komplikasjoner som tar livet til pasienten, som for eksempel nyresykdom.

Identifikasjon

Blodprøver identifisere antistoffer i blod produsert av immunsystemet til det viruset. Det identifiserer over 50 prosent av tidlige saker og mest kroniske tilfeller. Når de finner viruset i kroppen, kan legen ta en leverbiopsi til å finne den grad av skade forårsaket av viruset.

Behandling

Forskere finner at den mest effektive behandling for hepatitt C er pegylert interferon alfa. Noen ganger er det mer effektivt ved kombinasjon med ribavirin, kalt Virazole, et antiviralt medikament. Basert på personens alder, helse og testresultater, det leversykdommer, leverspesialist, bestemmer den mest effektive behandlingen.

Symptomer på Hep C

Hepatitt C, også kalt hep C, er en virusinfeksjon i leveren forårsaket av hepatitt C-virus. Det kan bare være ervervet gjennom blod eller seksuell kontakt. Det anses å være svært alvorlig fordi infeksjonen kan gå ubemerket i mange år før symptomene oppstår, risikerer kronisk leverskader. Hvis venstre ubehandlet, kan det utvikle seg til skrumplever eller leverkreft.

Infeksjon med Hep C

Hepatitt C kan kun kontrahert ved direkte kontakt med smittet blod eller ved seksuell kontakt. Før 1992, donor blodforsyningen ikke screene blodgivere eller donert blod for hep C. Noen mennesker kan ha fått hepatitt C gjennom blodoverføringer, men de fleste plukke opp smitte gjennom andre virkemidler, som for eksempel sprøytedeling eller seksuell kontakt. Infeksjon med hepatitt C er ofte asymptomatiske, og 15 til 40 prosent av smittede personer vil være i stand til å bekjempe infeksjonen på egen hånd. Den resterende delen kan gå på å utvikle kronisk hepatitt C som kan føre til skrumplever og øker sjansen for å utvikle leverkreft. Kronisk hep C-infeksjon fører til skader på leveren og reduserer dens evne til å metabolisere giftstoffer i kroppen. Når leveren ikke lenger kan fungere på riktig måte, vil disse toksiner bygge seg opp i blodet og forårsake symptomer på hep C-infeksjon. Symptomer på kronisk hep C kan ikke vises i mange år eller tiår.

Buksymptomer

Over tid vil leveren blir betent og kan hovne opp, forårsaker smerte, så ofte det første symptomet av kronisk hepatitt C-smitte er abdominal ømhet. Fordi leveren er skadet og ikke fungerer normalt, vil det ikke være i stand til å produsere galle til å fordøye mat. Dette kan føre til kvalme og dårlig matlyst, og pasienten kan ikke være i stand til å spise regelmessig, forårsaker vekttap.

Muskel og leddsmerter

Leveren er hovedorganet som brukes for behandling av avfallsprodukter av mange fysiologiske prosesser. Leveren er også ansvarlig for å fullføre nedbryting av blodceller som har dødd ved å fjerne det endelige produktet av bilirubin fra blodet. Da leveren er blitt skadet ved kronisk infeksjon med hep C, er det ikke lenger i stand til å fjerne bilirubin og andre toksiner fra blodet. Oppbygging av disse giftstoffene kan forårsake muskelsmerter og sårhet samt betydelige leddsmerter.

Hudproblemer

Som leverskade utvikler og bilirubin nivåer stige i kroppen, kan huden bli gul. I en tilstand kjent som gulsott, vil høy bilirubin i blodet viser gjennom huden og i det hvite i øynene. Gulsott er ikke alltid opplevd i tilfeller av hepatitt C, men er en klar indikator på høye bilirubin nivåer. Huden kan også bli kløende og irritert fordi endringer i galle behandling av leveren kan føre til en opphopning av galle salter på huden.

Tretthet og feber

Infeksjon med hepatitt C-viruset kan forårsake feber, som er et symptom på en hvilken som helst type infeksjon. Feber forårsaket av hepatitt C er vanligvis lav-klasse, men vedvarende. Leveren manglende evne til å forbrenne og fjerne toksiner fra blodet kan bidra til utvikling av feber. En person kan også bli trøtt og blir fort slitne på grunn av giftstoffer i blodet. Tretthet relatert til hepatitt C kan også økes på grunn av andre symptomer som ikke spiser, feber og smerter og plager.

Hepatitt C Long-Term Symptomer

Hepatitt C Long-Term Symptomer


Tidlige symptomer på hepatitt C kan gå ubemerket hen. Langsiktige symptomer på hepatitt C kan være skadelig for kroppen, selv til døden. Forstå hvordan å bestemme de langsiktige symptomer på hepatitt C.

Hva er hepatitt C?

Hepatitt C er en leversykdom som er smittsom. Sykdommen er et resultat av å bli infisert med hepatitt C virus. Hepatitt C er akutt (kortvarig, som varer i ca seks måneder) eller kronisk (når sykdommen produserer de langsiktige symptomer eller komplikasjoner). Det er ingen medisinsk kur for hepatitt C.

Hvordan er Hepatitt C inngått?

Hepatitt C smitter gjennom blod. En smittet person med hepatitt C passerer viruset sammen til en frisk person. Nå er hepatitt C oftere spres gjennom deling av sprøyter og andre metoder for å injisere narkotika. Før 1992, da general screening av hepatitt C ble gjennomført, sykdommen ble stort sett spredt gjennom blodoverføringer og organtransplantasjoner. Hepatitt C er også en seksuelt overført sykdom (STD). Personer med flere sex-partnere eller de som utsettes for HIV er på et høyere risiko til kontrakt hepatitt C.

Det er ikke nok forskning til å fastslå om hepatitt C spres gjennom piercing eller tatovering. Men hvis tatoveringer er gitt med unsterilized utstyr, hepatitt C er alltid mulig.

Den langsiktige Symptomer

Long-term symptomer eller komplikasjoner av hepatitt C er kjent som kronisk hepatitt C, som danner når hepatitt C-virus forblir i kroppen. Dette kan være en livslang infeksjon og med føre til døden. Av personene som kontrakten hepatitt C, 75 prosent til 85 prosent utvikle kronisk infeksjon. Langsiktige symptomer eller komplikasjoner av kronisk hepatitt C er leverskader, leversvikt, leverkreft eller skrumplever. Cirrhose i leveren er omfattende arrdannelse av leveren forårsaket av hepatitt C-virus. Skrumplever forstyrrer den normale leverfunksjon. Femten prosent av langsiktige kronisk hepatitt C-pasienter utvikler leversykdom. Fem prosent dør av leverkreft. Levertransplantasjoner i USA er hovedsakelig på grunn av hepatitt C. Åtte til ti tusen mennesker dør av hepatitt C hvert år.

Hvordan tallene legge opp

En tredjedel av dem som pådrar seg kronisk infeksjon vil utvikle leveren arrdannelse nevnt og lider av hepatitt C helseproblemer. En fjerdedel av mennesker som utvikler kronisk hepatitt kan bli bedre på egen hånd uten noen av de langsiktige symptomer.

De synlige symptomer

Andre fysiske langsiktige symptomer på kronisk og akutt hepatitt C er tretthet, leddsmerter, muskelverk, kløende hud, magesmerter og gulsott. Gulsott er en tilstand der det er en synlig gulfarging av hud og det hvite i øynene. Symptomene kan ikke vises for år.

Det er viktig å ha pålitelig medisinsk behandling og en skikkelig hepatitt screening for å fastslå om hepatitt C har infisert blod.