Digidexo.com

plutselig lammelse i tommelfingerleddet

Tegn på multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår når kroppens immunsystem eroderer det beskyttende laget som dekker nervene. Konsekvensene er irreversible. I alvorlige tilfeller, folk mister evnen til å gå og snakke. Sykdommen kan ramme i alle aldre, men oftest treffer folk som er mellom 20 og 40 år.

Felles tidlige tegn

I utgangspunktet kan sykdommen føre til balanse problemer, lem svakhet, prikking i huden, følelse av nummenhet og dobbel visjon eller uskarphet.

Mindre vanlig tidlig tegn

Sjeldnere tidlige symptomer inkluderer problemer med koordinasjon, utydelig kommunikasjon, plutselig lammelse og kognitive problemer.

Fatigue

Fatigue blir svært vanlig som multippel sklerose utvikler seg. Det har en tendens til å være mest ekstreme i midten av ettermiddagen. Assosiert med tretthet er mental utmattelse, muskelsvakhet og alvorlig døsighet.

Strange Sensations

Personer med multippel sklerose opplever ofte en "pins og nåler" følelse som kan være svært ubehagelig. Andre opplevelser som peker til sykdommen er en brennende følelse; kløe; nummenhet; og skarpe rivende og stikkende smerter.

Svimmelhet og svimmelhet

Personer med multippel sklerose ofte føler deg svimmel og ør. Rommet kan føles som det er spinning, en tilstand som kalles vertigo. Disse følelsene skyldes ødeleggelse av de komplekse nervebaner som håndterer visjon og diverse andre hjerne innganger er nødvendig for riktig balanse.

Slik unngår du at Bells parese

Bells parese er svakhet eller lammelse av ansiktsmusklene som følge av akutt betennelse i en ansikts nerve. Hvert år i USA, påvirker det ca 40.000 mennesker, de fleste i 20- eller over 60. Mens de fleste av de plagede fullt igjen i løpet av tre til seks måneder, om lag 10 prosent lider tilbakevendende symptomer, og noen få som får symptomer for livet. Vanlige symptomer er plutselig lammelse på den ene siden av ansiktet, ansikts hengende, endringer i spytt og tåreproduksjon, og øresmerter. Det som følger er tiltak for å bidra til å forhindre utbruddet av Bells parese.

Bruksanvisning

•  Bruk kondom når engasjerende i seksuell aktivitet. Bells parese er ofte forårsaket av herpes simplex virus, som spres gjennom seksuell kontakt.

Vær forsiktig hvis kommer i nær kontakt med noen plaget med kyssesyke. Viruset som forårsaker mono, kjent som Epstein-Barr-viruset, har også vært knyttet Bells parese.

Bruk en langermet skjorte og lange bukser når du går eller camping i skogområder. En annen infeksjon knyttet til Bells parese er Lyme sykdom, som er forårsaket av bitt av en hake. Utfør en tick inspeksjon når du avslutter programmet skogen.

Bruk en beskyttende ansiktsskjerm ved mulig når engasjerende i en aktivitet hvor fysisk kontakt kan oppstå, for eksempel sport. Et hardt slag mot ansiktet kan føre til utbruddet av Bells parese.

Vask hendene ofte for å unngå forkjølelse og influensa, som også er risiko factros i utbruddet av Bells parese.

Tips og advarsler

 • Viruset som forårsaker vannkopper og helvetesild (herpes zoster) har vært knyttet til Bells parese. Andre risikofaktorer inkluderer graviditet og diabetes. Rimelig forsiktighet anbefales, men ikke frykt i forebygging av denne tilstanden.
 • Bells parese kan skade hornhinnen i øyet. Hvis den lidende ikke er i stand til å blinke, må øyedråper brukes i løpet av dagen, og et øye gel om natten.

Hvordan diagnostisere Bells parese

Hvordan diagnostisere Bells parese


Bells parese påvirker mennesker i alle aldre, men det er mest vanlig hos personer som er gravide, har autoimmune mangler eller øvre luftveisplager. Det er en lammelse på den ene side av ansiktet forårsaket av svellingen av ansiktsnerver. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men det er ikke farlig og vil til slutt forsvinne. En lege må bekrefte en diagnose, men det er tegn og symptomer du kan se etter.

Bruksanvisning

•  Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever en plutselig lammelse på den ene siden av ansiktet, inkludert muskler i øyelokket. Du kan oppleve en flat eller hengende utseende på den ene siden av ansiktet.

Legg merke til eventuelle smerter du kan oppleve, spesielt bak eller foran øret på den berørte side. Du kan også legge merke lyder synes høyere enn før.

Merknad hvis du opplever en endring i smak, spytt eller rive formasjon som er noen ganger symptomene på Bells parese.

Legge til rette for en eksamen av legen din. Han kan foreslå en elektromyografi å fastslå omfanget av nerve engasjement og alvorlighetsgraden av lammelser.

Har du en MR eller CT scan gjort, dersom legen mener det er nødvendig å diagnostisere hva som forårsaker press på ansikts nerver. I tillegg til Bells Palsy, kunne lammelse også være forårsaket av tumorer eller en infeksjon.

Tips og advarsler

 • Hvis øyet ikke vil lukke ordentlig, kan det hende du trenger for å beskytte den med en lapp eller en wrap rundt plastglass. Det vil bli irritert eller skadet dersom de utsettes for støv og skitt.
 • Som muskelstyrke avkastning, bruker ansiktsmassasje og øvelser for panne, kinn, lepper og øyne til å bidra til å styrke musklene.

Hvordan vite advarsel tegn på en Stroke

Et hjerneslag kan være en veldig skremmende ting. 80% av slag er forebygges, men det er den tredje høyeste dødsårsaken i USA.

Bruksanvisning

•  Det er en svært sjelden tilstand som kalles en Beauty Parlor Stroke Attack. Dette er når du er på salongen, og de vasker håret i sink.You lener tilbake med hodet ditt og din arteria carotis er strukket og i en ubehagelig position.In denne posisjonen arterien kan fordi vridd. Dette er en svært sjelden condition.If du vil føle deg mer komfortabel, spør kosmetolog å sette et håndkle under nakken. Ikke vær redd for å gå til skjønnhetssalongen.

Egentlig et hjerneslag er en hjerne attack.Blood strømmer gjennom hjernen, og det er en blodpropp som hemmer blod flow.Warning tegn på et slag, men er ikke begrenset til: plutselig tap av tale, plutselig manglende evne til å gå, plutselig lammelse eller svakhet på den ene side av legemet, og uforklarlig alvorlig hodepine.

Risikofaktorer for hjerneslag inkluderer, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, overvekt, røyking, økt alkoholinntak, mangel på mosjon, og hvis du har en familiehistorie med strokes.Remember at rundt 80% av slag er preventable.You kan gjøre ting som å senke kolesterol og vekt, noe som kan gjøres ved trening, og slutte å røyke og drikke alkohol. Noen ting som, kjønn, familiehistorie, og rase kan ikke endres.

Hypertyreose og vekttap

Den vanligste formen for hypertyreose er Graves 'sykdom, forårsaket når kroppens immunsystem angriper skjoldbruskkjertelen og fører til en overproduksjon av hormoner. Dette påvirker direkte stoffskiftet, prosessen der kroppen omdanner mat til energi, som kan påvirke kolesterolnivået ditt, ditt hjerte, bein og muskler.

Symptomer på hypertyreose

I milde former for hypertyreose, kan du ikke oppleve noen symptomer, og bare bli diagnostisert gjennom omfattende medisinske tester. Som hypertyreose utvikler seg, kan du begynne å oppleve en intoleranse for varme, svette, nervøsitet eller angst, irritabilitet, svakhet eller mangel på energi, tretthet eller økt hjertefrekvens.

Vekttap og andre gastrointestinale effekter

De fleste pasienter diagnostisert med hypertyreose klager over vekt, tap, selv om de føler behov for å konsumere mer mat og drikke enn normalt. Mange pasienter klager også over dårlig fordøyelse, urolig mage, diaré eller en økning i antall daglige avføring. Disse bivirkningene er knyttet til de sykdomsinduserte forhøyet angstnivå og nervøsitet.

Mer alvorlige problemer

Flere alvorlige bivirkninger, dersom ikke diagnostisert og behandlet på riktig måte, inkluderer nedsatt fertilitet, plutselige lammelser, skjelvinger, mentale forstyrrelser, søvnproblemer, fortykkelse eller fortynning av huden på steder. Graves 'sykdom er lett å kjenne, da det kan føre til at øynene til bule, ofte ganske merkbart. Andre tegn er betennelse i øynene, hårtap, fortykkelse av huden, et utslett på leggen og ankelen området, eller endringer i synet som ser sterkt lys.

Behandling for Hypertyreose

I de tidlige stadiene av behandlingen, kan legen din starte på en beta-blokkere medisiner for å eliminere effektene fra hypertyreose til du og din lege kan ta en beslutning på permanent behandling. Mens antithyroid medisiner er vanligvis bare gis til pasienter med milde former for denne tilstanden, er radioaktivt jod den vanligste og trygg form for behandling. Radioaktivt jod er administrert i en dose under oppsyn av legen din; denne formen for behandling trygt ødelegger skjoldbruskkjertelen uten å ha noen annen effekt på kroppen din. Kirurgi er reservert for alvorlige tilfeller, eller i tilfeller der de nevnte behandlinger ikke kunne brukes på grunn av pasientens helsehistorie. I begge tilfelle er legemet ikke lenger er i stand til å produsere de hormoner som det er behov for.

Etter behandling

Etter riktig behandling for hypertyreose, bør legen fortsette å gjennomføre rutinemessige blodprøver for å overvåke dine skjoldbrusk hormon nivåer. Mens mange pasienter er fine, andre etter hvert begynner opplever symptomer og viser tegn på hypotyreose, som vektøkning. Disse pasientene vil trolig ta supplerende thyreoideahormoner for resten av deres liv.

Tegn og symptomer på skjoldbrusk

Tegn og symptomer på skjoldbrusk


Skjoldbruskkjertelen er plassert i fronten av halsen og produserer hormoner som regulerer kroppsenergi, kroppens bruk av andre hormoner og vitaminer, og veksten og modningen av kroppens vev. Når skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som det skal i kroppen viser tegn og symptomer.

Hypotyreose

Hvis skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok thyroid hormon, oppstår hypotyreose. Kroppen går inn i en slow-down modus når det ikke er nok thyroid hormon tilstede. Kvinner lider av hypotyreose oftere enn menn, og det blir mer vanlig etter hvert som de blir eldre. Symptomer er tretthet, svakhet i musklene, forstoppelse, vektøkning eller manglende evne til å gå ned i vekt, tørr hud, forstørret skjoldbruskkjertel, håravfall og hevelse i ansiktet og øynene. En laboratorietest er nødvendig for å fastslå om hypotyreose forårsaker tegn og symptomer siden de kan også være relatert til andre forhold.

Hypertyreose

Når skjoldbrusk produserer for mye av hormonet, er hypertyroidisme resultatet. Alvorlighetsgraden av tegn og symptomer som kan være relatert til mengden av hormon som produseres og alderen på den person. Tegn og symptomer inkluderer irritabilitet, vekttap eller gevinst, takykardi (rask hjerterytme), økt appetitt, diaré, hevelser i bena eller plutselig lammelse, søvnløshet, og endring i visjon. Som med alle skjoldbrusk tilstand, bør en blodprøve gjøres for å avgjøre om symptomene blir forårsaket av hypertyreose.

Andre Thyroid Disorders

Det finnes andre lidelser i skjoldbruskkjertelen som kan føre til symptomer på sykdom. En nodule i thyroids kan tyde på kreft eller en overproduksjon av skjoldbruskkjertelen hormon. En betennelse i skjoldbruskkjertelen som heter tyreoiditt kan føre til sårhet i halsen og en endring i hormonnivået. En struma er hevelse i skjoldbruskkjertelen som også kan indikere et problem og bør kontrolleres.

Behandling

Behandling av skjoldbrusk lidelser er viktig å gå tilbake til en normal livsstil. Sunn livsstil, inkludert å spise en balansert diett, sove nok og trene flere ganger i uken, bidrar til å kontrollere symptomer på skjoldbrusk sykdom. Medisinering er tilgjengelig for hyper- og hypotyreose. Hvis symptomene endre eller verre er det viktig å kontakte lege umiddelbart.

Hvordan kontrollere Stress Fra Bells parese

Bells lammelse er en nevrologisk lidelse som fører til plutselig lammelse av den ene siden av ansiktet. Bells parese tar noen uker til flere måneder å bli bedre. Årsaken til Bells parese, oftest trodd av leger, er stress. Mestring av stress kan være den avgjørende faktoren i å unngå Bells parese, helbredelse din lammelse raskere og lære deg hvordan håndtere stress i fremtiden.

Bruksanvisning

•  Konsentrer deg om pusten din. Pust dypt og utvide magen så mye som mulig. Overvåk dette ved å plassere hånden på magen for å sjekke for ekspansjon. Dyp pusting gjør at hele kroppen til å slappe av og få synkronisert. Gjenta prosessen 10 ganger.

Lukk øynene og forestill deg selv i et fredelig miljø. Tenk om en beroligende og avslappende sted, for eksempel en ferie sted. Fokus på lydene, luktene og de tingene du ser rundt deg. Som du synke videre inn i denne tanken, du blir mer avslappet.

Praksis yoga som en form for avslapning. Gjør yoga i et studio eller i ditt eget hjem. Det finnes mange ulike former, for eksempel Hatha yoga, som fokuserer på kontrollert pusting. Yoga trening bygger opp din reaksjon på stress og sender kroppen til en mer avslappet tilstand som du takle Bells parese. Praktisere yoga tre til fire ganger i uken for maksimalt utbytte.

meditere ved å lukke øynene og fokusere på en enkelt lyd eller ord. Lyden må være en lav tone og repeterende. Gjenta dette om og om igjen tar tankene dine ut av den logiske, daglige tenkning. Den stimulerende natur repetisjon tillater deg å flykte og mentalt slappe av.

Tegn et varmt bad. Du kan fylle karet med ulike bade dufter og oljer for å oppmuntre avslapning. Aromaterapi og lys er oppmuntret.

Tips og advarsler

 • Depresjon er en ubalanse i hjernen og er en alvorlig medisinsk tilstand. I tilfelle at du har blitt deprimert som en direkte sammenheng til Bells parese eller stress i livet ditt, ta kontakt med din lege for en diagnose.

Hvordan diagnostisere Campylobacter Poisoning

Hvordan diagnostisere Campylobacter Poisoning


Den vanligste matbåren bakteriell organisme i USA er Campylobacter jejuni, ikke Salmonella, som mange tror. Det er i magen på sunne kyr, høner, griser og kalkuner, så direkte kontakt med disse dyrene kan bringe det videre. Selv om det er vanligvis ikke dødelig, har det vært dødsfall fra Campylobacter forgiftning. Følg disse trinnene for å holde seg våken til denne felles bakteriell infeksjon.

Bruksanvisning

•  Merk avføringen du har. Som alle matbårne infeksjoner, Campylobacter forgiftning forårsaker diaré. Oppsøk lege hvis du ser blod i avføringen.

Tell hvor mange ganger du kaster opp. Dette er ikke så vanlig i Campylobacter-infeksjoner, men du bør være bekymret hvis du ikke kan holde noe nede i mer enn 24 timer.

Sjekk for magesmerter og kvalme sammen med diaré eller oppkast. Dette kan bety at vedlegg eller andre tarm organer har blitt rammet av bakterien. Du bør oppsøke lege hvis det vedvarer i mer enn et par dager.

Ta lager av hva fjærfe du har spist i løpet av de siste fire eller fem dager. Kylling er blant de vanligste syndebukkene for Campylobacter forgiftning. Selv restaurant mat er mistenkt.

Husker noen melkeprodukter du inge som kan ha vært upasteurisert eller rå. Siden Campylobacter bakterier lever i ku tarmen, melkeprodukter trenger å gå gjennom en dekontaminering prosess for å bli kvitt dem.

minnes om du drakk noe godt vann i de siste dagene. Vann kan bli forurenset hvis det ikke går gjennom en filtreringsprosess.

Vær oppmerksom på hva som skjer etter at du har fått over Campylobacter forgiftning. I sjeldne tilfeller fører bakterien Guillain-Barre syndrom, som kan bringe på plutselige lammelser og forlater deg med mild til alvorlig nevrologisk skade.

Tips og advarsler

 • Mens Campylobacter ikke vokser godt i kjøleskapet, det overlever på mat igjen ved romtemperatur.
 • Du vil ikke ofte høre om Campylobacter forgiftning epidemier som de pleier å være isolerte tilfeller.
 • Sykdommen varer vanligvis fra en til tre uker, men 25 personer av mennesker har et tilbakefall av symptomene.

Perifer nevropati Laser Treatment

Perifer neuropati, som forekommer i forskjellige former, er en tilstand som oppstår når nerver som er koblet til hjernen og ryggmargen er skadet eller sykt. Heldigvis kan laserbehandling hjelpe administrere smerter og betennelser forårsaket av perifer neuropati.

Typer

Perifere nevropatier er vanlig blant personer over 55 år, ifølge WebMD. Carpal tunnel syndrom, Guillain-Barré syndrom (plutselig lammelse) og mononevropati, der en enkelt nerve er skadet av noen skade, er vanlige former for nevropati.

Betydning

Perifer neuropati, i alle dens ulike former, forårsaker ubehag og varierende grad av smerter og betennelser, som påvirker ens livskvalitet. Laserbehandling er i stand til å fremskynde helbredelsesprosessen av nerver og gi midlertidig smertelindring.

Low Level Laser Treatment

Lavt nivå laserbehandling (lllt) er typen behandling som brukes til behandling av perifer nevropati betingelser. LLLT ble godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) i 2002 som en trygg og effektiv metode for midlertidig smertelindring for en rekke forhold, og er nå brukt til å behandle nevropatier.

Slik fungerer det

LLLT bruker ikke varme konsentrert lasere som mange andre laser behandlinger. I stedet bruker den lav intensitet lysstråler som penetrerer huden overflaten av det berørte området og stimulerer de skadede celler og vev, utløser dem til å fungere skikkelig, og regenerere nye, friske celler. De laserstråler sette av kroppens immunforsvar til å fremme rask helbredelse.

Fordeler

Lllt behandling stimulerer nervefunksjon og øker blodtilførselen til målområdet. Det stimulerer immunforsvaret og fremmer rask sårheling, redusere betennelse og lindre akutt og kronisk smerte. LLLT prosedyrer er smertefri og har ingen bivirkninger.

Effektivitet

Chiroweb.com rapport om laser behandling for smertelindring sier at på 4000 pasienter i en studie på LLLT effektivitet, rapporterte mer enn 80 prosent en betydelig reduksjon i smertefulle symptomer. Den footpaincenter.com rapport om LLLT sier at en annen studie av 69 pasienter med kroniske nevropatier viste at mer enn 90 prosent av pasientene opplevde større enn 50 prosent lettelse etter behandling.

Tegn på en mulig Stroke

Hjerneslag er den ledende årsaken til uførhet og den tredje største dødsårsaken blant voksne. Det oppstår når blodet ikke kan strømme til hjernen, forårsaker hjerneceller til å dø fordi de ikke får riktig oksygen og næringsstoffer. Ettervirkningene av et hjerneslag inkluderer lammelser, smerter, nummenhet og problemer med å snakke, tankeprosesser og følelser. Men en slagpasient som mottar behandling i mindre enn 60 minutter kan unngå uførhet, noe som gjør det viktig å kjenne de faresignaler.

Plutselig nummenhet eller prikking

Et hjerneslag offeret kan føle at en av hans lemmer eller ansikt har gått nummen eller prikking. Dette kan indikere plutselige lammelser. Be ham om å heve armene i luften eller å smile så stor som han kan. Hvis en arm eller på siden av smilet hans er hengende, er det en indikasjon på lammelser.

Manglende evne til å forstå kommunikasjon eller snakke ordentlig

Et hjerneslag offeret kan plutselig vise sløret tale eller koss ord. Utydelig tale er vanlig, og mange folk legger merke til det med en gang. Imidlertid kan virvar talen være forvirrende fordi du kanskje ikke engang vet at det er et problem. Et hjerneslag offeret med jumbled tale vet hva hun ønsker å kommunisere, men når hun prøver å si det høyt eller skrive det ned, kan ulike ord eller de riktige ordene i annen rekkefølge komme ut i stedet. Spør en mulig slag offer å gjenta en setning etter deg, og lytte etter eventuelle misdannelser.

Problemer med å se og vandre

Et hjerneslag offeret kan ha ett eller begge øyne plutselig blir uskarpt eller blind. Dessuten kan de ikke være i stand til å gå skikkelig, selv om de ikke viser egenskapene til lammelser. Det vil bare se ut som et tap av balanse eller koordinasjon gjennom hele kroppen. Slaget offeret vil ikke vite hvorfor hun ikke kan koordinere sine bevegelser.

Plutselig alvorlig hodepine

Det finnes to typer slag: iskemisk og hemoragisk hjerneslag. Iskemisk oppstår når en blodpropp stopper blodtilførselen til hjernen. Hemorragisk oppstår når en blodåre brister i hjernen. Hemoragisk er mindre vanlig av de to typene, men avslørende symptom er en plutselig, svært alvorlig hodepine. Det vil komme ut av den blå med noen kjent årsak.

Ring 911 umiddelbart hvis du merker noen viser ett eller flere av disse symptomene.

Hvordan Unn Vocal Cord Lammelse

Hvordan Unn Vocal Cord Lammelse


Stemmebåndslammelse har et bredt utvalg av årsaker, alvorlighetsgrad og behandlinger. Det kan rydde opp etter seg selv, svare på noen få økter av terapi eller kreve kirurgi. Det er viktig ikke å ignorere den plutselige utbruddet av symptomene, siden den enkelte ikke kan huske opplever noen hode eller nakke traume, eller det kan være noen merkbar årsak. Å få behandling er viktig, og heldigvis, ikke for vanskelig.

Bruksanvisning

Unn Vocal Cord Lammelse

Søk medisinsk hjelp når de opplever symptomer som plutselig vokal svakhet eller redusert pitch, breathiness, en grov eller "gurgle" lyden til stemmen, svelgeproblemer (hyppige choking eller aspirasjon av mat) og kortpustethet.

ha en lege fastslå omfanget av lammelse. Det mest vanlige er for bare en av de stemmebåndene (også kalt stemmebåndene) for å bli påvirket (ensidig).

Start med minst invasiv måte å behandle stemmebånd lammelse mindre legen din anbefaler deg noe annet. Dette ville være stemmeterapi, pusteøvelser, strategier for å kontrollere tonehøyde og volum, og plassering av hode og nakke for optimal vokallyd.

Gå til legen din igjen hvis symptomene fortsetter. Ikke legg den av.

Få detaljer fra legen din om nøyaktig hva som vil bli gjort, hvorfor og hva effekten vil bli. For å behandle ensidig lammelse, innebærer operasjonen vanligvis bevege den inaktive stemmebånd nærmere den aktive ene, eller "forsterke" lammet snor med injeksjoner av kollagen eller noen annen substans.

Hold styr på alvorlige symptomer som choking, blokkering av luftveiene eller gjentatt aspirasjon av mat eller væske. Ring legen din umiddelbart dersom noen av disse oppstår. Dette kan tyde på dobbel lammelser, som kan være livstruende.

Stol på legen din. Han må kanskje utføre en trakeotomi å tillate luften for å nå luftrøret (luftrør). Dette krever ved hjelp av et rør gjennom en åpning utsiden av halsen, i stedet for gjennom munnen.

Resume logopedi etter operasjonen for å forbedre din pust og stemmebruk og for å lære nye vokal vaner.

Hint

 • Noen tilfeller av stemmebånd lammelse klart opp av seg selv innen et år eller så. Av denne grunn en lege ofte ikke vil behandle tilstanden med kirurgi eller andre invasive tiltak til han er sikker på at pasienten trenger det.
 • Stemmebånd lammelse påvirker åpningen mellom stemmebåndene gjennom som du puster. Hvis bare den ene siden er lammet, kan pusteproblemer være minimal. Hvis begge sider er berørt, kan plassen stenge, krever radikal kirurgi.
 • Følg du legens råd. Operasjonen er nødvendig for dobbel stemmebånd lammelse, en trakeotomi, er ubehagelig og krever endringer i livsstil å vedlikeholde, men uten det kan du kvele i hjel.
 • Hvis du har aspirert (pustet inn) mat eller væske i lungene, kan kirurgen må behandle deg for lungebetennelse i tillegg.

Lammelse på grunn av diabetes

Diabetes, en kronisk sykdom som medfører uregelmessigheter i kroppens evne til å bruke sukker, påvirker millioner amerikanere. Sykdommen er snikende, forårsaker nyresvikt, blindhet, hjerteinfarkt og slag. Hvis du har diabetes, er i faresonen for diabetes, eller har en familiehistorie med diabetes, kan ett ekstra symptom på diabetes-relatert sykdom involverer lammelser.

Vocal Cord Lammelse

Stemmebånd lammelse kan bli brakt videre av et slag, som kan være forårsaket av diabetes. The Mayo Clinic forklarer at med denne lidelsen, blir nerveimpulsene til strupehodet avbrutt, noe som resulterer i muskellammelse. Dersom stemmebåndene er lammet i en lukket stilling, blir luftstrømmen inn i lungene påvirkes. Hvis det er lammet i åpen stilling, kan din stemme bli breathy, hes eller svak.

Bells parese / nevropati

Neuropati oppstår når høye blodglukosenivåer er til stede over en lang tidsperiode. Diabetisk nevropati er nerveskader av diabetes. Bells lammelse (lammelse på den ene siden av ansiktet) er forårsaket av fokal neuropati, en type av diabetisk neuropati, hvor en gruppe av rammede nerver forårsaker plutselig svakhet eller smerte. Symptomer inkluderer dobbelt syn.

Diabetes Mellitus

Diabetes mellitus (gastroparese) er en medisinsk tilstand der musklene i magen er lammet. Mat og sekreter kan ikke tømmes normalt fra magen, noe som resulterer i kvalme og oppkast. Denne tilstanden kan også være forbundet med lammelse av tynntarmen og tykktarmen. Nevrologiske langsiktige komplikasjoner fra diabetes kan føre til disse lammende gastrointestinale forstyrrelser.

Stroke

The American Diabetes Association rapporterer at to av tre personer diagnostisert med diabetes vil dø av slag eller hjertesykdom. Lammelse er en av de mest vanlige handikap som resultat av hjerneslag. Lammelse eller svakhet kan påvirke bare ansiktet, arm eller ben, eller kan påvirke hele den ene siden av kroppen og ansiktet.

TIA

Forårsaket av et midlertidig avbrudd i blodtilførselen til hjernen, en forbigående iskemisk attakk (TIA) produserer symptomer som ligner på et slag --- imidlertid vanligvis bare varer noen få minutter, noe som resulterer i ingen permanent skade. Symptomer omfatter plutselig svakhet og nummenhet eller lammelse i ansiktet, armen eller beinet, vanligvis på den ene siden av kroppen. The Mayo Clinic rapporterer en risiko for denne lidelsen er diabetes, som smalner arteriene til hjernen gjennom opphopning av fettavleiringer.

Hva er behandlingen for ansikts lammelse?

Selv om et hjerneslag eller svulst kan forårsake ansikts lammelse, Bells parese står for 75 prosent av ansikts lammelser tilfeller, ifølge National Institute of Health. Behandlingsalternativene spenner fra medisiner til fysioterapi til alternativ medisin.

Symptomer

Ansikts nerve går fra hjernen til ansiktet og sitter i en benete kanalen. Betennelse fra infeksjon eller skade forårsaker nerve til å gni mot beinstruktur og resulterer i ansikts lammelse. Dine symptomer kan inkludere plutselig svakhet eller lammelse på den ene siden av ansiktet som gjør det vanskelig å smile eller lukke øyelokket. Du kan også sikle, mister smakssansen, og erfaring øresmerter, hengende øyelokk, svimmelhet, ansiktsrykninger, munntørrhet og en manglende evne til å blinke.

Risiko

Selv om den eksakte årsaken til Bells parese er ukjent, har herpes simplex virus og varicella zoster virus vært innblandet. Skade på ansiktet eller hjernen, svulster som komprimerer nervene i ansiktet, og nevrologiske sykdommer som multippel sklerose og Guillain-Barre syndrom all øke risikoen for ansikts lammelse. Bakterielle infeksjoner som tuberkulose, syfilis og ørebetennelser også forårsake Bells parese.

Behandlinger

Behandling for Bells parese bør startes i løpet av vindu av muligheter, syv til ti dager etter tilstanden starter. Behandlingen er rettet mot å lindre kompresjon, årsaken til tilstanden.

Prednison, et kortikosteroid, reduserer betennelse i ansiktsnerven. Antivirale medisiner er effektive når et virus som forårsaker lammelse.

Fysioterapi bidrar til å unngå risiko risiko for permanente kontrakturer i ansiktet. Masserer ansikts muskel leverer blodet tilbake inn i området, bidrar til hastighet helbredelse til ansikts nerve og hindrer ansikts skjemmende forårsaket av lammelser.

Eye Treatment

Øyet på lammet siden av ansiktet kan bli tørr fordi du ikke kan blunke. Øyedråper, som du kan trenge så ofte som en gang i timen, smøre øyet. Bære en øyelapp om natten for å beskytte hornhinnen. Ekstremt tørre øyne kan føre til synstap.

Andre behandlinger

Andre behandlinger for ansikts lammelse inkluderer akupunktur, ansikts øvelser, avslapping terapi og botox injeksjoner.
De fleste tilfeller av Bells parese slutt løse i løpet av noen uker til flere måneder. Lidelsen er ikke livstruende, men kan komme tilbake og gi varig skade i et lite antall tilfeller.

Tidlig oppdagelse og behandling reduserer risikoen for permanent skade.

Hvordan å stoppe et angrep av søvn lammelse

Hvordan å stoppe et angrep av søvn lammelse


Nesten alle lider av en sporadisk anfall av søvnparalyse. En sovende person plutselig våkner fra en drøm å finne han eller hun ikke kan bevege seg. Ofte synes det å være noen andre i rommet, en ondskapsfull tilstedeværelse som ikke kan sees eller som virker oppsatt på å kvele den sovende. Som skremmende som et angrep av søvnparalyse kan være, kan noen teknikker stoppe det og hindre fremtidige angrep. Følg disse trinnene for å finne ut hvordan.

Bruksanvisning

•  Innse at du lider av noe mer enn en miscue. Hjernen din, som hindrer deg fra å handle ut dine drømmer ved lammende kroppen din, rett og slett ikke har innsett at du har vekket. Det fortsetter å drømme, det er derfor du ser ting som egentlig ikke er der, og hvorfor du ikke kan flytte.

Prøv å bryte lammelse ved å konsentrere seg på å flytte kun én finger eller tå. Hvis du ikke kan gjøre dette, prøve å flytte øynene dine, ser side til side så raskt som du kan klare. Hvis du kan få en eneste kroppsdel ​​i bevegelse, er dette ofte nok til å bryte lammelse, dispelling drømmebilder og slik at du kan sitte opp.

Kom deg ut av sengen. Gå på do eller få en drink fra kjøkkenet.

Når du vender tilbake til sengs, sove på din side. De fleste angrepene av søvnparalyse forekomme til folk som sover på ryggen.

For å unngå fremtidige angrep av søvnparalyse, vedta en vanlig sovende tidsplan. Sørg for at du får tilstrekkelig hvile. Iverksette tiltak for å håndtere stress i hverdagen. Slutt å ta søvn hjelpemidler hvis du kan.

Tips og advarsler

 • Søvnparalyse er noen ganger forbundet med narkolepsi. Hvis du lider av plutselige anfall av søvnighet på dagtid, se en lege.

Hva er årsakene til plutselig vektøkning og oppblåsthet?

Menstruasjon

En av de typiske årsaker til plutselig vektøkning og oppblåsthet oppstår når en kvinne har sin månedlige menstruasjonssyklus. En av grunnene til dette er på grunn av væskeansamlinger. Det finnes en rekke andre symptomer som også kommer sammen med den, for eksempel irritabilitet, humørsvingninger, depresjon og angst.

Graviditet

En annen tilstand som kvinner kan støte på er graviditet. I løpet av svangerskapet, mange kvinner får mellom 25 og 35 pounds. Men i første trimester, kan det være vektøkning akkompagnert med oppblåsthet.

Hormon ubalanser

Kortisol er et fettlagringshormon som er gitt ut av kroppen i tider med stress. Hvis dette hormonet kontinuerlig blir frigitt, så vekten kan tilsettes raskt til kroppen. En annen årsak til et høyt kortisol utgivelsen er fra en tilstand som kalles Cushings syndrom. Dette påvirker generelt folk som er 20 til 50 år gammel.

Eggstokkreft

Eggstokkreft er ofte feildiagnostisert, fordi den har et par forskjellige symptomer som ligner de av andre forhold. Noen av skiltene er oppblåsthet, vektøkning og følelser av fylde.

Cøliaki

Cøliaki er en tilstand som påvirker fordøyelsessystemet. Personer som lider av denne sykdommen mangler evnen til å bryte ned proteindelen av hvete, kalt gluten. Matvarer som stammer fra rug, bygg eller hvete inneholder gluten. Hvis en person som har cøliaki spiser disse typer matvarer, kan hun lide av symptomer som gass, magesmerter, oppblåsthet og vektøkning.

Hva er årsaken til plutselige fall i blodtrykket?

Et plutselig fall i blodtrykket er svært farlig og kan forårsake andre alvorlige problemer som besvimelse, svimmelhet og selv uventede fall som resulterer i injuries.There kan være mange årsaker til et plutselig fall i blodtrykket og alle av dem er like om og bør tas opp av lege. Hvis ikke behandles, blodtrykksfall kan føre til dødsfall i noen tilfeller.

Sepsis

Sepsis er en tilstand som oppstår når en infeksjon invaderer blodbanen og overvelder kroppens system og organer. Ifølge American Heart Association, bakterier fra infeksjonen produserer toksiner som påvirker blodårene, og kan resultere i en rask og dyp fall i blodtrykket. Dette kan føre til døden hvis ikke raskt behandles av lege.

Ortostatisk hypotensjon

Ortostatisk hypotensjon oppstår når en persons blodtrykk synker etter å ha stått opp fra sittende eller liggende stilling. Denne tilstanden kan oppstå på grunn av noen medisiner som brukes for Parkinsons sykdom, hjertesykdommer eller diabetes. Dehydrering og langvarig sengeleie kan også være en årsak til denne tilstanden. Varsle legen din så snart du er klar over dette problemet er nødvendig. Endre medisiner eller behandling for medisinsk lidelse kan hindre personen fra å bli alvorlig skadet fra et fall på grunn av en besvimelse spell.

Nevralt mediert hypotensjon

Ifølge American Heart Association, er nevralt mediert hypotensjon forårsaket når blodtrykket faller etter å ha stått i lange perioder. Denne tilstanden er mest sett hos unge mennesker og er forårsaket når det er en feilkommunikasjon mellom hjernen og hjertet. Denne tilstanden kan føre til svimmelhet, besvimelse og kvalme. Du bør søke umiddelbar behandling for denne tilstanden.

Allergisk reaksjon

En allergisk reaksjon eller anafylaksisjokk kan være en dødelig tilstand. Det er forårsaket når noen har en farlig reaksjon på medisiner som penicillin, X-ray fargestoffer, matvarer (for eksempel sjømat) eller bistikk. Tilstanden er markert med en hurtig blodtrykksfall, samt en svelling av personens luftveier. Hvis tilstanden ikke raskt behandlet, kan luftveiene blokkeres og resultere i kvelning.

Dehydrering

Dehydrering kan være forårsaket når du ikke har tatt i nok væske for å erstatte det som kroppen har tapt. Dehydrering kan oppstå på personer som har over utøves, vært utsatt for økte nivåer av varme, eller har hatt kraftig oppkast og diaré. Dehydrering kan resultere i en plutselig blodtrykksfall på grunn av tap av mengden av væske eller vann som bidrar til kroppens funksjon riktig. Tilstanden kan også føre til svimmelhet og forvirring hos en person, og bør raskt behandlet av en lege.

Plutselige hukommelsestap Årsaker

Plutselige hukommelsestap Årsaker


Hvis du finner deg selv å ha problemer med å huske hvor du forlot dagligvarer etter en tur, eller til og med navnene på de naboene som bor rett over gata fra deg (og har i år), kan det oppstå et tilfelle av plutselig hukommelsestap, som kan føre til svært frustrerende effekter.

Aldringsprosessen

Aldringsprosessen er en vanlig årsak bak plutselig hukommelsestap. Aldring fører til tap av hukommelse på grunn av en rekke faktorer. Disse faktorene inkluderer det faktum at eldre hjerner er ikke like i stand til å suge opp næringsstoffer som forbedrer hjernen, redusert blodtilførsel (som kan endre de kognitive ferdigheter), forverring av hippocampus (som er den delen av hjernen som gir tilgang til minner ) og de fallende nivåer av proteiner og hormoner som stimulerer neural vekst og beskytter hjerneceller.

High Blood Pressure

Folk som lider av høyt blodtrykk (også kjent som hypertensjon) kan også oppleve plutselig hukommelsestap. Blodtrykk som er unormalt høy kan selektivt ødelegge viktige deler av sentrum av hjernen, noe som kan utløse små slag som kan føre til både adferdsendringer og alvorlig hukommelsestap.

Hodeskade

Skade eller traume mot hodet kan også påføre plutselig tap av hukommelse. Sterke krefter som brudd eller gå dypt inn i skallen kan føre til alvorlig hjerneskade på grunn av aggressive sjokkbølger som sendes gjennom hjernen saken. Et eksempel på en situasjon som kan føre til direkte hjernetraume er når hodet treffer styring av et hjul hardt i en bilulykke.

Infeksjoner

Infeksjoner i hjernen kan også føre til plutselig hukommelsestap. Disse infeksjonene påføre inflammasjon av membranen rundt hjernen, slik som i sykdoms meningitt, som er en kronisk sykdom som er karakterisert ved plutselige og ofte kortvarig hukommelsestap.

Blood

Problemer knyttet til blodet kan også påføre plutselig hukommelsestap. Disse hukommelsessendrende problemer inkluderer både avbrudd i tilførselen av blod til hjernen og utilstrekkelige nivåer av oksygen i blodet.

Søvnmangel

Ikke får nok søvn om natten over lengre tid er en årsak til plutselig hukommelsestap. Alvorlig søvnmangel kan ha negative effekter på evnen av hjernen til å produsere og beholde splitter nye minner. Dette er på grunn av nøkkel endokrine og metabolske forstyrrelser som kan emulere aldringsprosessen og sitt toll på minnet.

Plutselig vekttap og nyrer

Plutselig vekttap er vanligvis en indikasjon på en alvorlig medisinsk tilstand. Ett av disse forholdene kan være nyresykdom. Nyrene er en integrert del av legemet. De kastes av giftig avfall og væsker som normalt inge sammen med maten vi spiser. Våre indre organer er avhengige av nyrene for å holde alt i forskriftsmessig stand. Nyre feilfunksjon har en ødeleggende virkning på resten av menneskekroppen.

Vekttap og andre symptomer

Vekttap er bare ett av symptomene på nyresykdom. Det er andre symptomer, inkludert endringer i vannlating, hevelse i underlivet, tretthet og alvorlig utmattelse, synlige utslett og kløe i huden, metallisk smak i munnen, kvalme og oppkast, kortpustethet, kulde i huden, svimmelhet, problemer med fokus , og intense smerter. Plutselige vekttap, av seg selv, er ikke nødvendigvis knyttet til nyresykdom. Men, hvis du opplever noen av disse symptomene i tillegg til plutselig vekttap, se en lege umiddelbart.

Behandling for nyresykdom

Det finnes flere ulike behandlingstilbud for nyresykdom. Hvis du lider av nyre funksjonsfeil, vil følgende informasjon hjelpe deg med å bestemme hvilke løpet av behandlingen som er best for deg.

Hemodialyse er prosessen med å rense og filtrere blodet gjennom en maskin for å midlertidig kvitt kroppen for farlige giftstoffer, samt overflødig vann og salt. Hemodialyse kan bidra til å regulere blodtrykket og gjenopprette riktig balanse til andre viktige elementer i kroppen din, slik som bikarbonat, natrium, kalsium og kalium.

En annen behandling er peritoneal dialyse. Denne prosessen er svært lik hemodialyse ved at den fjerner farlige giftstoffer, overflødig vann og salt fra kroppen din. Men bruker peritoneal dialyse den indre fôr av din egen mage for å filtrere blodet i stedet for å bruke en maskin. Den indre fôr, kjent som bukhinnen, fungerer omtrent som en kunstig nyre for å bidra til å gjenopprette riktig balanse til kroppen din.

Hvis du allerede har gått gjennom en form for dialyse og har ikke blitt noe bedre, må du kanskje velge en nyretransplantasjon. En transplantasjon kirurg vil fjerne nyren din og erstatte den med en sunn en i stedet. Når resten kroppen justerer seg til ny nyre, vil den begynne å fungere normalt. Nyrene vil fjerne avfall og produsere urin på samme måte som den opprinnelige nyre hadde gjort.

Som med alle alvorlig medisinsk tilstand, bør du oppsøke lege før du fortsetter med noen løpet av behandlingen.

Hva er årsakene til plutselige Balding Spots?

Hva er årsakene til plutselige Balding Spots?


Går skallet er ikke ideelt for folk flest. Selv om du kan knytte skallet som en naturlig del av aldringsprosessen, er det vanlig å bli skremt hvis du plutselig begynner å miste håret eller utvikle hårløse flekker uventet. Det kan være en rekke årsaker bak din tidlig skallet, alt fra medisinske forhold til å starte en ny medisin.

Alopecia areata

Hvis du er ung og frisk, og du plutselig begynner å miste håret, er det mulig at du lider av alopecia areata. Alopecia areata er en autoimmun lidelse som fører folk til å miste håret. Mange mennesker med alopecia er sunt i nesten annenhver kapasitet. Selv om det ikke er livstruende, kan alopecia har en følelsesmessig innvirkning på deg, spesielt hvis du er opptatt av jevnaldrende kommentere om hårtap. Alopecia kan variere i alvorlighetsgrad fra å miste tilfeldige mengder hår til å gå helt skallet. Hos noen pasienter, vil håret selv vokse tilbake og faller ut igjen. Ifølge National Alopecia Areata Foundation, over 4 millioner mennesker i USA lider av denne tilstanden.

Kjemoterapi

Hvis du har blitt diagnostisert med kreft, kan legen anbefale kjemoterapi som en behandling for å hjelpe bekjempe kreft og redde livet ditt. En bivirkning av kjemoterapi er å miste håret. Fordi kjemoterapi er en så sterk og hurtigvirkende behandling, vil deler av kroppen din annet enn kreftceller påvirkes av cellegift. Hårrøttene kan lide store traumer under intens cellegiftbehandling, noe som resulterer i håravfall. Når du er ferdig med cellegift, vil håret vokse ut igjen. Legen din kan ta opp dine spørsmål og bekymringer om potensielle hårtap fra behandlingen.

Reseptbelagte medisiner

Hvis du har begynt å ta en reseptbelagte medisiner og opplever balding, er det viktig å kontakte legen din. Mange reseptbelagte medisiner kan forårsake uønskede skallet. For eksempel Elmiron, et medikament som brukes for å hjelpe pasienter som lider av den kroniske smertefull blære sykdom interstitiell cystitt, kan føre til balding i enkelte brukere. I de fleste tilfeller vil håret vokse tilbake når du slutter å ta medisinen som forårsaker skallet som en bivirkning, men du må aldri slutte å ta medisinen plutselig uten å rådføre deg om at legen først. Andre medisiner som kan føre til hårtap inkluderer p-piller og antidepressiva Zoloft.

Stress

Hvis du lider av ekstrem stress og angst, kan håravfall være en del av kroppens naturlige respons. Hvis du nylig har mistet en kjær, er permittert eller har omsorg for et sykt familiemedlem, er det ikke uvanlig å utvikle økt nivå av angst, selv om du vanligvis ikke er en engstelig person. Hensiktsmessig å håndtere stress kan være nødvendig for å hindre hårtap. Søke hjelp fra en terapeut, få mosjon, meditere eller snakke med legen din om å ta medisiner for å senke stressnivået og stanse din plutselig skallet.

Hvordan forklare plutselig vekttap

Plutselig og drastisk vekttap kan skyldes flere ting. En markert nedgang i appetitt eller starten på en krevende treningsplan kan føre til plutselig vekttap. Hvis ingen av disse tingene er en faktor, kan en plutselig vekttap være en indikasjon på helsespørsmål. Det kan være relatert til fordøyelse problemer, skjoldbrusk lidelser, diabetes eller kreft. Hver gang det er en plutselig vekttap på 10 pounds eller mer, bør en medisinsk profesjonell sees.

Hvordan forklare plutselig vekttap

Hvordan forklare plutselig vekttap

•  Ha thyroid testet. Dette kan gjøres med en enkel blodprøvetaking på legekontoret. Hvis for mye av thyroid hormon produseres, kalt en tilstand hypertyreoidisme er ofte resultatet. De fleste som lider av hypertyreose erfaring plutselig vekttap og vanligvis fortsette å gå ned i vekt.

Forskning symptomene på Crohns sykdom. Det er en sykdom som påvirker fordøyelsessystemet. Det kan føre til tarmen til tom ofte som resulterer i hyppige diaré. Andre bivirkninger er oppkast, smerter i øyet og hudutslett. Hvis du er bekymret for at du kan være lider av Crohns sykdom, se en lege for å starte testprosessen. For å diagnostisere Crohns sykdom, vil legen må kjøre flere tester.

Få blodsukkeret testet for å utelukke diabetes. En av bivirkningene av diabetes er plutselig og uforklarlig vekttap. Grunnen er at når blodsukkeret er for høyt, er muskel brytes ned. Dette resulterer i en usunn og hurtig vekttap. Diabetes kan være ekstremt farlig når det går ubehandlet.

•  Vurder å bli screenet for kreft. Dette er en av de mer uvanlige forklaringer på plutselig vekttap, men det bør ikke utelukkes. Når noen er plaget med kreft, er det vanligvis ekstrem tretthet som følger med plutselig vekttap. Hvis det ikke er tilfelle, må du ikke få vist for kreft til andre forhold er utelukket.

Forskning symptomer på irritabel tarm syndrom (IBS). Per Dr. Marcelle Pick, én av fem amerikanere lider av IBS. De fleste av dem som lider av det kvinner. Det kan være vanskelig å diagnostisere som det er en rekke symptomer. Det kan føre til plutselig vekttap som det fører ofte til diaré.

Hint

 • Drikk minst åtte glass vann per dag.
 • Se en medisinsk faglig til å diagnostisere og behandle alle de forhold som er nevnt ovenfor.