Digidexo.com

cyste nyre hos foster

Hva er en Mørbanket Nyre?

Nyrene er de to bønneformede organer på hver side av legemet, som ligger i nærheten av baksiden like nedenfor brystkassen. Dette organet inneholder nephrons, små fartøyene inne i nyrene som filtrerer overflødig væske og avfallsstoffer fra kroppen, transportere dem til oppbevaringsboksen kalt urinrøret før urinering. US National Library of Medicine sier at en lettere skadet nyre oppstår når dette organet blir skadet på grunn av traumer, betennelse eller giftstoffer. Fordi nyrer er plassert i en godt beskyttet område av legemet, kommer vanligvis fra skade blodkar problemer i kroppen.

Nedsatt venetrombose

En diagnose av renal venetrombose indikerer nyrene er småskadd gjøre for å blodpropp i venene som drenerer blod fra nyrene på grunn av svulster og arr i nyrene. Dehydrering fører til kvestet nyrer hos barn og spedbarn, og alvorlige helsemessige forhold føre til denne tilstanden hos voksne. US National Library of Medicine sier at leger behandler blodpropp forårsaker blåmerker nyrene ved forskrivning medisiner som reduserer dannelse av blodpropper.

Arteriell emboli

En arteriell emboli forårsaker forslått nyrer fordi klumper dannes, og forstyrrer transporten av blod til det området av kroppen. Plakk, eller en embolus, blir fanget i arteriene, blokkerer oksygen og blod. US National Library of Medicine sier symptomer inkluderer nyre spasmer og smerter, blemmer og vev død. Leger behandler denne nyre blåmerker tilstand med antikoagulantia og kirurgi for å fjerne blokkeringer.

Avfall Buildup

Nyre filter avfallsstoffer ut av kroppen; imidlertid forekomme forslått nyrer når store mengder av biprodukter bygge seg opp i disse organer. The University of Maryland Medical Center sier at gikt, bly eksponering, giftige reaksjoner på rengjøringsprodukter, medisiner, infeksjoner og immun forhold skatt nyrene, redusere deres evne til effektivt å kvitte seg med avfall. Legenes undersøkelser finne ut om noen av disse forholdene føre til en pasients forslått nyrer.

Symptomer på en Mørbanket Nyre

US National Library of Medicine siterer akutte og kroniske symptomer på en kvestet nyre. Akutte symptomer inkluderer øvre mage og ryggsmerter, hevelse av magemusklene, blod i urinen, manglende evne til å urinere, svette og deigaktig hud. Kroniske betingelser består av forstoppelse, irritabilitet og vekttap.

Hvordan diagnostisert

Leger diagnostisere tilstander som forårsaker en forslått nyre ved å ta sykehistorien for å finne ut om de har blitt utsatt for giftstoffer, enten de lider av blodårer forhold, hva slags medisiner de svelges, og om de har hatt en nylig infeksjon. Når leger samle den nødvendige informasjonen, føler de nyrene for ømme punkter og kjøre en rekke blodprøver, skanninger og røntgen. US National Library of Medicine sier at leger behandler kvestet nyrer med smertestillende og betingelser spesifikke medisiner. Pasientene tilbake til legene etter en til to uker av sengeleie, og leger overvåke dem for tegn på ytterligere skade nyre eller fiasko.

Pilonidal Cyste Informasjon

En pilonidal cyste refererer til en defekt i den sakrale regionen (halebenet) som kan inneholde hår, hud og vev, ifølge Mayo Clinic. Cyste kan være ufarlig eller det kan bli infisert og forårsake smerte, hevelse og væske drenering. Pilonidal cyster forekommer hos unge hvite menn med en økt mengde hår i den sakrale regionen (Referanse 2)

Symptomer

Symptomene på en pilonidal cyste er smerter og hevelse over halebenet området, og puss (væske-lignende stoff) lekker fra området. Ring legen din dersom du har disse symptomene.

Befolkning

Ifølge Mayo Clinic, er pilonidal cyster finnes i flere menn enn kvinner. De forekommer hyppigst hos personer mellom 15 og 24, men alle aldre kan bli påvirket.

Årsak

Pilonidal cyster er medfødt (tilstede ved fødselen) eller ervervet. Ifølge Mayo Clinic, avbrudd av løs hår på halebenet gjennom traumer eller friksjon (gni huden og stramtsittende klær) kan føre til pilonidal cysts.If løst hår penetrerer huden, ser kroppen håret som et fremmedlegeme og starter å angripe det. Dette resulterer i en pilonidal cyste.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for pilonidal cyste inkluderer familiens historie, halebenet skade, fedme, og økt hår og svette i halebenet området.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, den første behandlingen for en infisert pilonidal cyste inkluderer snitt (kutting) og drenering av en lege. Hvis pilonidal cyste fortsatt infisert, er kirurgi nødvendig.

Hva er binyrene lidelse?

De menneskelige binyrene er ansvarlig for mange funksjoner, blant annet å opprettholde forbrenningen og graviditet og kontroll med kjønnsmodning hos barn. Når noe går galt i binyrene selv eller i en del av kroppen som påvirker binyrene, da binyrene lidelser oppstår. Noen eksempler på disse binyrene lidelser er sykdommer som Cushings syndrom og medfødt adrenal hyperplasi.

Funksjon

Binyrene kan finnes på toppen av begge nyrer hos en person. De er formet som en trekant, og er omtrent en tomme høy og tre inches lang. Den indre del av binyrene kjent som binyremargen utskiller hormoner, med adrenalin være en, som har en effekt på slike kroppsfunksjoner som hjertefrekvens, svette, og blodtrykk. De ytre delene av binyrene produserer hormoner som omhandler fett, proteiner og karbohydrater. Mannlige kjønnshormoner og stoffer som styrer salt og kalium nivåene er også utskilt fra denne binyrebarken.

Effekter

Binyrene lidelser skje noen ganger når den delen av den menneskelige hjerne kalles hypothalamus er ikke i stand til å produsere hormoner som blir brukt til å styre binyrene. Hypofysen er også ansvarlig for en slik hormonproduksjon, og hvis de ikke fungerer som de skal da binyrene lidelser kan føre til. Troubles inne binyrene som infeksjon eller sykdom bidrar også til lidelser, med produksjon av hormoner i for høye eller lave mengder den viktigste faktoren.

Betydning

En adrenal lidelse er Cushings syndrom, som forekommer hovedsakelig hos voksne mellom 25 og 50. Det er vanligvis utfelt av binyrene som produserer for mye kortisol, et hormon som styrer stress. Tumorer i hypofyse region ofte føre dette noe som resulterer i overproduksjon av Cushings syndrom. Sykdommen er preget av slike symptomer som fedme, diabetes, sterk hår på kroppen, tretthet, hypertensjon og sammen med eventuelle seksuelle problemer.

Funksjoner

Medfødt adrenal hyperplasi er en binyre lidelse som er genetisk opprinnelse. Kroppen kan ikke produsere nok kortisol og gjør for mye av et hormon som kalles androgen. Symptomene på medfødte adrenal hyperplasia inkluderer kortpustethet, kviser, uregelmessig menstruasjon hos kvinner, ansiktshår hos kvinner, og i alvorlige tilfeller dehydrering, lavt blodsukker og lavt blodtrykk. Det kan også oppstå problemer med å ha et høyt nok nivå av salt i kroppen, og godartede eller ufarlige tumorer hos menn.

Typer

Det er andre binyrene lidelser som er mye sjeldnere enn disse. De omfatter kreft i binyrene, som oppstår i bare to av en million mennesker. Pheochromocytoma er en sykdom som involverer dannelsen av en tumor i medulla del av hjernen som fører til høyt blodtrykk, med 800 tilfeller rapportert årlig i USA. En tilstand som kalles hyperaldosteronisme er ganske sjelden og rammer kvinner i aldersgruppen mellom 30 og 50, med hypertensjon kommer om på grunn av for mye av et hormon som styrer natrium og kalium nivåene i kroppen.

Brain & Vitamin Nutrition

Som et komplekst organ, har hjernen spesifikke ernæringsbehov. Et godt kosthold støtter hjernen. Ett vitamin gruppen er avgjørende for nevrologiske funksjon: B-vitaminer.

Støtte for psykisk helse

Vitamin B6 eller pyridoksin, er ett viktig næringsstoff. Det er nødvendig for fremstilling av nevrotransmittere, så som dopamin eller serotonin, og den spiller en rolle i produksjon av hormoner. En mangel på B6 har vært knyttet til angst, depresjon og søvnløshet. B6 finnes i kjøtt, fjærfe, meieriprodukter og hele korn.

Drivstoff for kroppen

B-vitaminer bidra til å bryte ned maten fortært til energi hjernen kan bruke (glukose). Noen B-vitaminer, som B12, finnes bare i animalske matvarer, så veganere og strenge vegetarianere kan trenge en B12 supplement.

Energi og fokus

B6 er essensielt for produksjonen av neurotransmittere, slik som dopamin. Dopamin hjelper hjernen i fokus. Barn og voksne med ADHD som ikke ønsker å være på medisiner har blitt pekt på B6 og B12 kosttilskudd for å øke produksjonen av dopamin og aktiverer den enkelte til å fokusere. B6 er blitt oppdaget noe mer effektive enn noen resept ADHD medisiner.

B-vitaminer og fysisk helse

En mangel på B-vitaminer har vært knyttet til pellagra, søvnløshet, anemi og migrene. Mangel på folsyre, spesielt hos gravide kvinner, har vært knyttet til Spina bifida hos foster og spedbarn. Veganere og gravide kvinner oppfordres til å ta en kompleks B supplement.

Advarsel

For mye av B-vitaminer, særlig B6-kan føre til problemer. En overflod av B6 kan føre til problemer i psykisk helse. Ikke ta mer enn den daglige anbefalte dosen av B6.

Trinn av apoptose

Årsaker

Celledød av to grunner: enten cellen blir skadet av et fremmed årsak, som en sykdom, og dør gjennom nekrose, eller en celle går gjennom en naturlig, programmert død kalt apoptose. Dette planlagt celledød kan oppstå som en naturlig faktor for utvikling hos foster eller hjernevev, eller som en måte å forholde seg til en celle som har blitt en trussel mot kroppen gjennom sin feil.

Signaler

Cellen går gjennom apoptose som en følge av signaler som kan sendes enten iboende eller ekstrinsisk. Indre signaler er gitt fra en celle som er skadet eller mangler ernæring, mens ytre signaler er signaler fra kroppen til cellen, kanskje som et biprodukt av kjemoterapi.

Steps

Når det oppstår apoptose, først krymper, blir cellen deretter rundere som proteinet i cellen er spist. Den kromatin, mitokondrier, kjerne, og den membran som omgir kjernen dårligere. Cellen begynner å bryte fra hverandre i mindre fragmenter som kalles blebs, som i sin tur absorberes av de fagocytiske celler som omgir den.

Er Sonograms Bad til babyen din?

Er Sonograms Bad til babyen din?


En sonogram eller ultralyd, ikke har vært knyttet til noen skade på et foster under svangerskapet. Imidlertid har effekten av gjentatte ultralydundersøkelser på et foster ikke blitt undersøkt. Mens anses generelt trygt, anbefales det at kvinner får ultralyder kun som anbefalt av lege.

Bruk

Ultrasounds regnes som trygge som en del av rutinemessig prenatal testing. Leger kan bruke ultralyd for å bekrefte en graviditet, sjekke fosterets vekst og utvikling, bestemme barnets stilling i livmoren og bestemme kjønn på babyen.

Typer

Under rutinemessig svangerskapskontroll, vil mange kvinner motta en standard ultralyd, som frembringer en 2-D bilde av fosteret, mens noen kvinner kan også gjennomgå en transvaginal ultralyd tidlig i svangerskapet, når en sonde er plassert inne i vagina for å frembringe et bilde av fosteret. Andre typer ultralyd, for eksempel avansert ultralyd eller foster ekkokardiografi, kan ikke være en del av rutinemessig testing og kan kun bestilles dersom det er mistanke om et problem eller hvis mor har en høy-risiko svangerskap.

Bekymringer

Ultralyd sikkerhet har trukket kritikere i de senere år med bekymringer over ultralyd bruk. Noen av disse kritikerne spørsmål ved sikkerheten til de nyere, mer kraftige maskiner med hensyn til et foster, og også spørsmålet hvor ofte ultralyd blir brukt, spesielt tidlig i svangerskapet.

Studier

The American Institute of ultralyd i medisin bioeffekter Komiteen har uttalt at det har vært noen bekreftede skadevirkninger på fostre som følge av ultralyd. Mens alt ikke er kjent om effekten av ultralyd på et foster, har studier ikke klart å vise en sterk sammenheng mellom ultralyd og misdannelser hos foster eller barn.

Betraktninger

En ultralyd vil hjelpe legen din oppdager abnormiteter i et foster, men er kun nødvendig hvis det er et medisinsk problem. Det er ikke nødvendig for svangerskapskontroll, spesielt hvis en mor har en sunn graviditet.

Informasjon om Fetus Vekst

Fosterets utvikling av en menneskelig baby foregår over tre tremånedersperiodene kalt trimester. Under hvert trimester, utvikler fosteret spesifikke kjennetegn som kan overvåkes som han nærmer seg forfall.

Første trimester

I løpet av første trimester, det befruktede egget implantater seg i livmoren, deler embryo i to halvdeler (man blir hos foster, den andre blir placenta), begynner hjertet å slå, og navlestrengen begynner å danne.

Second Trimeseter

Embryoet er nå kjent som et foster. I løpet av denne trimester, blir risikoen for abort betydelig mindre. Organer og funksjoner begynner å dannes, og barnets sanser begynne å utvikle. Barnet begynner å høre og å ha en følelse av berøring.

Tredje trimester

I løpet av denne trimester, barnets netthinne utvikle, og hun åpner øynene. Barnet setter også på kroppsfett, begynner å bruke lungene hennes og er født.

Kjønn

Du kan bestemme kjønnet på babyen ved ultralyd etter hans reproduktive organer utvikler i løpet av andre trimester.

Lengde og vekt

I de første ukene av svangerskapet et foster er mindre enn 1 cm lang og veier mindre enn 1 oz. Han vil vokse til et foster som starter på ca 10 inches lang og 10 oz. og vil etter hvert utvikle seg til en nyfødt baby i snitt ca 20 inches og bare over 8 pounds.

Hårvekst

Et foster begynner å vokse hår rundt uke 22. Øyevipper og bryn utvikle først, etterfulgt av hår på babyens hode. Ved første, har foster hår uten pigment og ser lyse hvite

Excretory system Aktiviteter

Excretory systemet, som består av nyrer, lever og hud, bidrar til å kontrollere mengden avfall som finnes i kroppen. Når du svetter, er du utvise eller skiller ut væske fra kroppen din. Når du bruker badet, er du også fjerne avfallsstoffer fra kroppen din. Denne fjerning av avfall er viktig for å holde deg sunn og å holde kroppen fungerer riktig og effektivt.

Regulering Vann & Salt Levels

Kroppen trenger visse nivåer av vann og salt for at naturlige funksjoner som skal utføres. Excretory systemet utfører denne oppgaven ved å eliminere de skadelige avfallsstoffer og stoffer fra kroppen og holde vann og salt næringsstoffer som er nødvendige for å opprettholde riktig nivå.

Det er viktig å ta hensyn til effekten at den eksterne miljøet har på det ekskretoriske system, og opprettholdelse av vann- og saltnivåer i kroppen. For eksempel må dyr som lever i vannet gjennomgå en mye annerledes oppgave å opprettholde de riktige vannstand enn dyr som lever i Sahara-ørkenen. Likeledes kan det samme eksemplet brukes for dyr som lever i vann, men kan leve i ferskvann eller saltvann. Ytre miljø i hvert scenario spiller en viktig rolle i excretory prosessen hver organisme system må påta seg.

Eliminere avfall

Encellede organismer bare har sine avfall skilles ut eksternt i organismens omgivelsene. Imidlertid, kompleksiteten av flercellede organismer, slik som eksisterer i mennesker eller andre dyr, krever at et organ eller en gruppe av organer eksisterer innenfor organismen for å eliminere avfall fra kroppen.

Organer som lever og nyrer hos mennesker er brukt for å eliminere avfall. Hvert organ har ansvaret for å sørge for at avfallet blir fjernet, mens de grunnleggende materialer som bidrar til å holde kroppen i gang igjen inne i kroppen. Leveren produserer et kjemikalie som kalles peroxisome, noe som bidrar til å bryte ned giftstoffer som kommer inn i kroppen din slik at disse giftstoffene kan omdannes til urin som forlater kroppen når du går på do. Leveren har også enzymer som bryter ned legemidler, alkohol og andre giftige stoffer. Dette er grunnen til at å drikke alkohol mens du er på visse medisiner, for eksempel Tylenol, kan være farlig: leveren blir nødt til å bryte ned både Tylenol og alkohol og kan bli overtaxed.

Som lever, nyrer også takle giftstoffer, men deres primære funksjon er å fjerne nitrogen fra blodet.

Fjerne skadelige stoffer

En av de mest vanlige avfall som finnes i kroppen er nitrogen. Legemet tar proteiner og bryter dem ned for å brukes som brensel for å holde legemet i gang. Det er nitrogenforbindelser i protein som må fjernes fra kroppen. Nitrogen er et svært giftig stoff. Dersom det forblir i kroppen, det vil kombinere med hydrogen i kroppen for å danne ammoniakk, som kan være dødelig. Faktisk kan en hvilken som helst gift som forblir i kroppen for lenge potensielt føre til sykdom eller død ved å forgifte organene som kreves for å opprettholde pust og kognitiv funksjon.

Som organismer ta i unaturlige stoffer, slik som de fra å røyke eller drikke alkohol, det øker stress forårsaket på excretory systemet. Hvis excretory systemet ikke fungerer på riktig måte, er kroppen i ekstrem fare og skaden kan være hinsides reparasjon. For eksempel når en person overdoser på alkohol eller narkotika, er kroppen i stand til å filtrere disse giftige stoffer ut raskt nok, og de giftige stoffene hemmer normal funksjon av livsnødvendige organer.

Hvor snart kan du vite hvilket kjønn babyen er?

En av de første tankene for ventet foreldre lurer på om deres baby kommer til å være en jente eller gutt. Mesteparten av tiden vil du vite bare for nysgjerrighet, men noen ganger er det på grunn av andre bekymringer som sex relaterte genetiske sykdommer. Uavhengig av årsaken, bestemmelse av kjønn kan gjøres på flere måter, men de fleste metoder ikke er nøyaktige inntil i det minste den åttende uke etter unnfangelse eller 10 uker etter begynnelsen av den siste menstruasjonssyklus.

Hjem Testing

Hjem tester hevder de er i stand til å fastslå fosterets kjønn så tidlig som fem til 12 uker etter unnfangelsen, eller sju til 14 uker fra den siste perioden. De fleste av disse testene koste mer enn $ 200. Blodprøver for sirkulerende Y-kromosom-DNA er grunnlaget for de fleste av testene. Kits som tester urinen for progesteron for å bestemme kjønn kan gjøres på åtte uker etter unnfangelsen. The Federal Trade Commission bemerker at i hjemmet testene ikke er regulert og kjøpere kan ikke være trygg på deres nøyaktighet er bevist.

Ultralyd

Å ha en ultralyd er den vanligste måten for foreldre å finne ut om deres baby er en mann eller kvinne. Den attende-tjuesjette uke er den mest nøyaktige tid til å bestemme kjønn, men barnet må være i en posisjon til å se underlivet. Pålitelighet varierer avhengig av utstyr og legens kompetanse.

Fostervannsprøve

En fostervannsprøve kan gjøres for å screene for noen genetiske lidelser, misdannelser og kjønn. Noe av væsken i livmoren er fjernet med en kanyle. Testing er vanligvis gjort etter den 15. uke, men kan gjøres så tidlig som det 11. uke for noen genetisk testing hvis berettiget. Det kan ta to til fire uker etter resultater. Fordi det kan føre til en spontanabort i en i 300 til 500 tilfeller, er denne prosedyren gjøres bare når svangerskapet er vurdert på et høyere risiko for kromosom eller genetiske problemer.

Chorionic Villus Sampling

Chorionic villus sampling (CVS) er en prosedyre for å undersøke celler fra morkaken. Disse cellene har samme DNA, inkludert kjønnskromosomer X og Y, som fosteret og kan bli undersøkt for kromosomavvik. Det er vanligvis gjort mellom 11. og 14. uke, men kan gjøres så tidlig som den åttende svangerskapsuke. Det er gjort bare for svangerskap som har en høy risiko for kromosomavvik. Denne prosedyren er nesten 99 prosent nøyaktig, men Mayo Clinic sier det kan føre til spontanaborter opp til 1 prosent av tiden og kan også føre til infeksjoner, for tidlig fødsel og skade på fosteret. Skade på fosteret er primært sifrede skader dersom prosedyren gjort før ni uker.

Gamle koner historier

Det er mange gamle koner 'tales som hevder hvordan du bærer barnet, hvis du har dårlig fordøyelse, hva slags mat du begjærer, hjertefrekvens hos foster og andre ting vil nøyaktig fortelle deg om det er en gutt eller en jente. Ingen av disse er sanne, men de kan være gøy å gjøre dem alle til å se hvor mange spår en kvinnelig eller en mannlig.

Kan en Cortical Nyre Cyste Årsak Lyske smerter?

Nyrecyster

Kortikale nyrecyster er en type nyre cyste som blir mer vanlig som folk blir eldre. Mens forekomsten av nyrecyster hos barn er sjelden, er mer sannsynlig hos personer etter fylte 50. Ifølge en februar 2001 artikkel publisert i Parkhurst Veksling, kortikale og parapelvic cyster står for mellom 60 og 65 prosent av alle nyre tilstanden masser. Mange ganger en person opplever ingen symptomer. I tilfeller der smerter, blødning eller infeksjon oppstår, kan trenge cyste som skal fjernes. Nyrecyster er ofte forårsaket av rørformet obstruksjon. I de fleste tilfeller er en renal cyste godartet. Selv om det er sjelden at en godartet nyre cyste å slå kreft, bør en lege nøye vurdere eventuelle cyste å utelukke mulig malignitet.

Symptomer

Mens noen mennesker med nyrecyster kan tilskrive smerter i korsryggen til cyste, bør en enkel cyste ikke forårsake smerte. Hvis en person diagnostisert med en kompleks kortikale nyre cyste klager over smerter i nedre del av ryggen eller lysken eller smerter ved vannlating, kan det være en annen tilstand. Konstant smerter kunne indikere tilstedeværelse av en malign masse, noe som innebærer at en hvilken som helst kreft kan allerede være tilstede i de senere stadier. Selv om malignitet er fast bestemt på ikke å være årsaken til smerter, en lege vanligvis bestiller en rutine urinalysis og urin kultur for å være sikker på at lysken eller ryggsmerter er ikke på grunn av infeksjon eller annen medisinsk tilstand.

Pain

Nyrecyster vokser sakte. Men når en cyste vokser stort nok, og begynner å trykke på andre organer, kan en person oppleve smerte. Store kortikale nyrecyster ofte legge press på magen og tarmene, eller på nyrene selv. I noen tilfeller, kan strekking av veggen av cysten være årsaken til smerten. Infeksjon eller blødning fra en nyre cyste kan være andre årsaker til smerte. Infeksjon fører til nyrevevet å hovne opp, strekke nedsatt kapsel. Den renale kapselen er tykt lag av fibrøst bindevev som omgir hver av nyrene. Dette kan føre til en konstant, verkende type smerte. Flankesmerter, som er karakterisert som smerter i siden som følte et sted mellom den nedre brystkasse og bekken, er vanligvis forbundet med nyreproblemer. Smerter i flanken eller nedre del av ryggen ofte stråler ut i midten av magen eller lysken rett under magen. Medisinske tilstander som involverer nyrene er en vanlig årsak til lyskesmerter hos kvinner og menn begge.

Nyre Cyste Cures

Nyre Cyste Cures


Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, nyrecyster er små sekker fylt med luft eller væske som vokser i nyrene av ulike grunner. De kan være en normal del av aldring, eller de kan føre til sykdom eller unormal fosterutvikling. Kuren varierer, avhengig av årsakene til de cyster og om de forårsaker smerte og påvirker andre organer. Ofte er de ikke trenger noen behandling i det hele tatt, men når de trenger å bli kurert, det finnes ulike alternativer som spenner fra medisiner til kirurgiske inngrep.

Prevalens

Ifølge National Nyre og Urologiske Sykdommer dataarkiverings Clearinghouse, enkle nyre cyster er svært vanlig, spesielt hos eldre voksne. Clearinghuset sier at opptil 30 prosent av personer over 70 år utvikle minst én nyre cyste. Nyre cyster som kommer fra andre årsaker, som sykdom eller unormal fosterutvikling, er mer sjeldne. Clearing sier ca 600.000 amerikanere har polycystisk nyresykdom, og Barnesykehuset i Boston sier at multicystic dysplastiske nyren skjer en gang i hver 4300 fødsler.

Enkle nyrecyster

De fleste nyrecyster er ikke forårsaket av sykdom. I stedet utvikler de hos ellers friske mennesker. The Mayo Clinic sier at de finnes oftest hos personer over 50 år Disse cystene pleier å være ufarlig og trenger ikke å bli kurert med mindre de blir store nok til å forårsake problemer med de omkringliggende organer. Den vanlige behandlingen er drenering for mindre cyster eller fjerning av en kirurg for større funn.

Polycystisk nyresykdom

Polycystisk sykdom er en tilstand der klynger av cyster utvikle seg i nyrene. Denne tilstanden kan være smertefullt, og det er oftest behandles med over-the-counter (OTC) smertestillende midler. Legemidler som ibuprofen er vanligvis sterke nok til å lindre ubehaget. Hvis OTC medisiner er ikke effektive, sier Mayo Clinic cyster kan være kirurgisk drenert. De kan også trenge denne vaksinen hvis de blokkerer alle omkringliggende organer eller blodårer. Drenering består av å fjerne vannaktig væske inne cyste sekker.

Multicystic dysplastic Nyre

Multicystic dysplastiske nyren innebærer nyrecyster som utvikler før barnet er født. Nyrene vokser abnormt hos fosteret, noe som resulterer i en masse av cyster i stedet for en normal, fungerende organ. Heldigvis cyster utvikler vanligvis på bare den ene side, slik at barnet har en normal nyre. Ifølge Barnesykehuset i Boston, består vaksinen av kirurgisk fjerne cyster. Dette kan gjøres ved innsnitt eller gjennom en laparoskopisk prosedyre.

Diagnose

Nyrecyster må diagnostiseres før de kan kureres ved hjelp av egnede tiltak. The National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse sier dette er oftest gjort med en CAT scan eller ultralyd.

Hva er årsakene til Nyre Dilatasjon i et foster?

Hva er årsakene til Nyre Dilatasjon i et foster?


Fetal nyre dilatasjon er anomali oftest oppdages gjennom rutinemessige ultralydundersøkelser, ifølge Cornell University Department of Urology. Videre leger ved Cornell forklare at tilstanden kalles prenatal hydronefrose, og betyr at det kan være et problem med urin flyt. Det er viktig å huske at inntil halvparten av fostrene som har prenatal hydronefrose ikke lenger har tilstanden på barsel ultralyd.

Obstruksjon

Den vanligste årsaken til foster nyre dilatasjon er en hindring av noen type. Leger ved Wayne State University Department of Urology forklare at det "er ikke uvanlig å se utvidelse av nyre drenering system av et foster før fødselen", og at de fleste blokkeringer er funnet i begynnelsen av røret som forbinder nyrene og urinblæren. Hindringer variere i alvorlighetsgrad og blir behandlet deretter. Milde blokkeringer er generelt alene og kun observert.

Posteriore urethrakutane Ventiler

Hvis det ikke er noen blokkering tilstede for å forklare føtal nyre dilatasjon, kan en annen mulig årsak være bakre urethral ventiler. Ifølge Urologi Web, ventilene er medfødte membraner som forårsaker en hindring. Membranene kan føre til et stort spekter av symptomer, fra mild ugyldig problemer til nyresvikt i et spedbarn. Serum studier og renale studier er utført for å bestemme graden av tilstanden.

Prune Belly syndrom

Sviske Belly syndrom, en medfødt tilstand som innebærer misdannelser i urinveiene, er den minst sannsynlige årsak til foster nyre dilatasjon, som forekommer hos færre enn 1 prosent av alle tilfeller, ifølge Cornell University. Sviske magen syndrom, også kalt Eagle-Barrett syndrom, er oppdaget i om lag en av 40.000 fødsler, med 95 prosent av tilfellene å være mann, ifølge Prune Belly syndrom Network. Prognosen for et barn diagnostisert med sviskemagesyndrom bestemmes av graden av strekking i urinveiene.

Angst Medisinering Effekter på foster Nyre Development

Angst Medisinering Effekter på foster Nyre Development


Ifølge National Institute of Mental Health, 40 millioner amerikanere lider av angstlidelser i et gitt år. Behandling stiller særlige bekymringer for gravide kvinner. Mens medisiner kan bære risiko, ubehandlet angst bærer også risikoen. Likevel, mens mer forskning er nødvendig, etter tiår med bruk av tusenvis av kvinner er det bare en håndfull av rapporterte tilfeller på effektene av angst medisinering på føtal nyre utvikling.

Effekter av Anti-Angst medisiner

Benzodiapines (BZD) som valium og atavan, er "anti-angst" medisiner; det vil si, de er foreskrevet spesielt for å behandle angst. Det er svært lite bevis for skadevirkninger, til tross for bruk siden 1960-tallet. Ett tilfelle av nyrefeil funnet hos fosteret av en kvinne tar benzodiazepin, chlorazepate (tranxene) ble rapportert i 1980 av legene DA Patel og AR Patel i Journal of American Medical Association. Det er også bevis knytter benzodiazepiner til lav fødselsvekt; og lav fødselsrate kan i sin tur føre til utviklingsproblemer i nyrene. Men flere nyere og omfattende vurderinger av bevis publisert, for eksempel i 2004 utgaven av Farmakologisk omtale rapportere ingen sammenheng mellom foster nyre utvikling og BZDs. I tillegg er en studie av forskere ved Semmelweis-universitetet i Budapest, Ungarn fant ingen tegn til medfødte misdannelser hos barn født av kvinner på svært høye doser av benzodiazepin diazepam (valium). Hovedtyngden av forskning, så viser ingen effekt på foster nyre utvikling.

Effekter av Anti-depressiva

SSRI, "anti-depressiva," nå blir også brukt mye til å behandle angstlidelser. En gjennomgang av enkeltrapporter i 2002 av Food and Drug Administration (FDA) funnet tre tilfeller av nyre unormalt i fostre av kvinner som tar celexa (SSRI antidepressive noen ganger brukt til å behandle angst), men det var ingen mønster funnet i saker og utstedte FDA ingen advarsel. De samme vurderinger av virkningene av BZD anmeldt SSRI og rapportere ingen bivirkninger på føtal nyre utvikling.

Ubehandlet angst

Ubehandlet angst kan føre til lavere fødselsvekt, muligens fra lavere kortisolnivåer eller livmor arterie motstand. Panikkanfall under svangerskapet kan føre til føtal distress og redusert ernæring. Ubehandlet angst og depresjon (ofte co-forekommende med angst) kan også føre til lavere nivåer av svangerskapsomsorg, spedbarn-mor bonding, og muligheten for høyere nivåer av hyperaktivitet hos barn opp til ni.

Alternative behandlinger

Psykoterapi ("samtaleterapi") kan være førstevalget for behandling hos gravide kvinner med moderate nivåer av angst. Kognitiv atferdsterapi, i særdeleshet, har tydelig vist effekt for både angst og depresjon. Øvelsen har også demonstrert effektiviteten for behandling av angst hos gravide kvinner, samt meditasjon og yoga.

Betraktninger

BZD i tredje trimester kan utgjøre en risiko for sedasjon, tilbaketrekning, og "floppy baby" syndrom. SSRI har en uklar rekord i form av medfødt misdannelse, men ser ut til å ha noen negative effekter på IQ, eller andre neurobehavioral funksjoner.

Nyre infeksjon symptomer hos menn

Nyre infeksjoner hos menn er forårsaket av bakterier som kommer inn gjennom urinrøret og reiser opp gjennom urinlederne, urinblæren og inn i nyrene. Infeksjoner i nyrene redusere kroppens evne til å behandle og filtrere avfall og hvis venstre ubehandlet kan føre til alvorlige nyreskader. Symptomene på nyre infeksjoner hos menn begynne med urinveisproblemer og kan spre seg til andre deler av kroppen hvis tilstanden ikke er ubehandlet.

Hyppig vannlating

Ifølge Mayo Clinic, kan nyre infeksjoner hos menn føre en hyppig behov for å urinere som er vedvarende selv etter vannlating, særlig om natten.

Smertefull vannlating

Smerte eller en brennende følelse under eller like etter vannlating er et vanlig symptom på nyre infeksjoner hos menn.

Magesmerter

Inflammasjon og trykk fra svelling og væskedannelse i og rundt nyrene kan forårsake magesmerter og distensjon.

Lyskesmerter

Smerter i lysken, setet og ryggen kan resultere fra nyre infeksjoner som sprer seg til blæren og urinlederne hos menn.

Fever

Nyre infeksjoner er forårsaket av bakterier som kommer inn gjennom urinrøret, og kroppens reaksjon på bakterier kan omfatte en høy feber og nattesvette.

Blood

Blood (hematuria) eller puss fra infeksjoner i nyrene kan gå over i urinen, som er et symptom på en alvorlig nyreinfeksjon og krever rask behandling.

Oppkast

Alvorlige nyreinfeksjoner som er igjen ubehandlet kan føre til kvalme og oppkast og resultere i tretthet og dehydrering.

Symptomer på en nyre infeksjon hos barn

Nyre infeksjon muligens vil føre til en eller flere av disse tegn og symptomer: hyppig vannlating; sterk, vedvarende trang til å urinere; svie eller smerter ved vannlating; magesmerter eller press; skyet urin med sterk lukt; puss eller blod i urin; manglende evne til å urinere; behov for å urinere i løpet av natten; rygg, side eller lysken smerte og feber.

Hos spedbarn og små barn, tegn og symptomer på nyre infeksjon kan inkludere irritabilitet, tap av matlyst, løs avføring og nye episoder av sengevæting (enurese). I eldre voksne, mentale forandringer som forvirring noen ganger er tegn på en nyre infeksjon.

Hyppig vannlating

Et barn med en nyre infeksjon vil sannsynligvis trenger å urinere ofte. Det er alltid viktig å ta hensyn til hvor ofte et barn bruker badet på en dag. En plutselig økning i frekvens er et tegn på en nyre infeksjon. Hvis du oppdager et barn er urinering ofte. det er viktig å spørre henne om det gjør vondt å tisse, så smertefull vannlating er en indikator på infeksjon. I tillegg ta hensyn til hvor mange ganger et barn prøver å bruke på badet, men da erklærer: "Ingenting kom ut." Et annet tegn på nyre infeksjon er en hyppig trang til å urinere uten evne til å gjøre det.

Unormal urin

Hvis et barn er urinerer oftere enn normalt, ta hensyn til urin. Instruere barnet ikke å skylle før du eksamen urinen. Hvis urinen er uklar eller har en sterk lukt, kan noe være galt. Dersom urinen har puss eller blod i den, er det en høy sannsynlighet for nyreinfeksjon. Ring barnelege og forklare systemer; gjøre en avtale for barnet å bli undersøkt så snart som mulig.

Sengevæting

Sengevæting er et tegn på nyre infeksjon hvis barnet har vært bor tørr om natten for lange mengder tid. Dette skiltet er mer et tegn på en nyre infeksjon hos eldre barn, fordi yngre barn kan gå tilbake til sengevæting for en rekke grunner (for eksempel høyt stress eller endringer i normal rutine). Eldre barn er mer sannsynlig å prøve å dekke opp sengevæting, så det er viktig for barn å forstå det er ikke noe å skamme seg over. Snakker om det er det første skrittet for å behandle problemet og stoppe sengevæting ved å behandle nyre infeksjon.

Feber og smerte

Feber er vanligvis et tegn på at kroppen kjemper en infeksjon. Når et barn er å ha vannlating problemer kombinert med feber, er det en god sjanse for at en nyre infeksjon er den skyldige. I tillegg, kan barnet klager over smerte i den nedre ryggen eller på siden av underlivet, hvor nyrene er plassert. Feberen og smertene kan bli hjulpet med Barnas Tylenol. Kontakt alltid lege hvis feberen er ca 102 grader F.

Andre symptomer

Et barn med en nyre infeksjon kan vise andre symptomer som virker mer som en generell sykdom. Et barn som er ekstremt irritabel, nekter å spise og har løs avføring sammen med vannlating problemer er mest sannsynlig lider av en infeksjon. Noter noen av disse symptomene og varigheten, og fortelle barnets lege.

Recovery Fra cyster på en nyre

Som mennesker alder, de utvikler ofte små væskefylte blærer på eller innenfor sine nyrer kalles cyster. Nyrecyster vanligvis presentere ingen risiko og folk flest vil ikke ha noen symptomer fra dem. Imidlertid kan en stor cyste skape komplikasjoner som det bryter med omkringliggende organer. I tillegg kan nyrecyster fylles med blod og bli infisert. Leger behandler moderat størrelse cyster med polikliniske prosedyrer. Større cyster noen ganger krever mer omfattende kirurgi.

Polikliniske behandlinger

Å behandle moderat størrelse nyrecyster, leger ofte injisere deg med en lang nål som drenerer cyster. Ved hjelp av ultralydbilder, lokaliserer legen cyste og forvalter injeksjon gjennom huden din. Etter at nålen drenerer det av væske, legen fyller den med en alkohol-basert løsning for å herde cyste og hindre fremtidige fakkel-ups. Selv om nålen prosedyren kan virke grusom, risikoen er minimal og du ofte ikke tilbringe natten på sykehuset.

En annen poliklinisk prosedyre som kalles retrograd intrarenal kirurgi (RIR). Kirurgen setter en laser-utstyrt omfang i en naturlig åpning i kroppen og gjør et lite snitt i cyste. Etter cyste avløp, vil kirurgen sette inn et lite rør i nyrene som vil hjelpe drenert cyste helbrede. Du tilbake til legen for fjerning av røret etter to uker. Tube fjerning krever en tilsvarende minimalt invasiv poliklinisk prosedyre.

Kirurgiske prosedyrer

Større nyrecyster kan kreve kirurgi. Operasjoner varierer avhengig av plasseringen av cyster. For store cyster på baksiden av nyrene, kan legen anbefale en perkutan nyrekirurgi. Med et endoskop (et kamera som gjør det mulig for legen å kikke inn i kroppen), vil kirurgen åpne cyste og fjerne en del av det for skikkelig drenering og healing. Selv om denne prosedyren gir noen risiko, leger vil vanligvis sine pasienter til å bli på sykehuset over natten etter å ha mottatt perkutan nyre operasjoner.

Den mest omfattende - men fortsatt minimal invasiv - nyre cyste prosedyren er kjent som en laparoskopi. Laparoscopies brukes ofte for en stor cyste eller flere små cyster. En lege vil gjøre tre små snitt i magen og gjennom disse snittene vil han fjerne cyster. Selv om noen leger tillate pasientene å returnere hjem etter laparoscopies, andre krever at du bli på sykehuset en eller to netter for observasjon.

Recovery Fra Prosedyrer

Siden mange nyre cyste fjerning og drenasje ikke krever innleggelse på sykehus, du ofte har svært lite utvinning tid. For mer kompliserte prosedyrer, vil en eller to netter på sykehuset tillate sykepleiere for å sikre at nyrene forbli infisert. Prosedyrer som krever eksterne snitt og / eller bruk av generell anestesi kan føre til mindre komplikasjoner og krever antibiotika for å hindre smitte. Men de fleste pasientene fortsatt la sykehus i løpet av to dager.

Hvordan hjelpe Nyre Cyste Pain

Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (NKUDIC), ca 30 prosent av personer 70 år og eldre har en nyre cyste. Disse ikke-kreft cyster består av vannfylte sekker i nyrene. De blir oppdaget av CT-skanning, og vanligvis ikke forårsake symptomer med mindre de vokser så store at de legger press på andre organer. Som et resultat, kan du føle smerter i rygg, hofter eller mage som er ledsaget av feber. På dette punktet, en urolog enten drenerer cyster eller kirurgisk fjerne dem.

Drenering

Hvis du føler smerte som et resultat av en nyre cyste moderat i størrelse, kan urologen tømme cyste. Med hjelp av en ultralyd-maskin, setter han en lang nål gjennom huden din inn i cyste. Deretter trekker han ut vannaktig væske og setter inn en alkoholoppløsning i stedet. Vev rundt cyste stivne, noe som gjør forholdene ugunstige for videre vekst.

Kirurgi

Kirurgi er anbefalt for pasienter som har cyster er av betydelig størrelse. Når fjernet, stopper smerte. Ifølge Cedars-Sinai Health System, er det tre former for kirurgi tilbys for nyrecyster: laparoskopi og cyste fjerning, perkutan nyrekirurgi og retrograd inrarenal kirurgi.

En laparoskopi og cyste fjerningsprosedyren er for tallrike cyster som er store nok til å presse den andre organer. Dette er først og fremst en poliklinisk prosedyre. En kirurg gjør tre snitt i magen og trekker ut vil cystene nåler

Perkutan nyrekirurgi anbefales hvis du har store cyster som ligger på baksiden av nyrene. Med hjelp av en X-ray, gjør urologen et snitt i huden din over nyrene og plasserer en hylse mellom de to. Deretter bruker han endoskopiske verktøy for å åpne cyster og fjerne dem. Denne prosedyren er mer omfattende, og du vil sannsynligvis bli innlagt på sykehus over natten.

Retrograd intratenal kirurgi er brukt hvis cystene er i en posisjon at de kan dreneres av en laser. Når laser kutt og avløp nyrene cyste, vil kirurgen plassere et rør, kalt en stent, i ureter. Stenten forblir i to uker før du går tilbake til legen for fjerning sin.

Forebygging

CT brukes til å overvåke nyrecyster som er små og ikke forårsake noen smerter. Legen kan ikke anbefale behandling med mindre du opplever noen symptomer fra cyster. Også, når du har gjennomgått behandling, kan legen din undersøke nyrene dine hver seks til tolv måneder, ifølge familydoctor.org. Du vil bli overvåket dersom en CT scan avslører at nyrecyster har tette vev, eller hvis de inneholder biter av stein-lignende stykker.

Hva er en nyre Cyste?

Hva er en nyre Cyste?


Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, enkle nyre cyster er en vanlig tilstand som folk alder. Denne tilstanden er til stede i nesten 30 prosent av personer over 70 år.

Nyre Cyste

En enkel nyre cyste er en lukket pose som inneholder fluidet som dannes i nyrene. Disse cystene er oftest ikke-kreft. Nyrene kan havnen en eller flere cyster.

Symptomer

Vanligvis nyrecyster er asymptomatiske, og en person ikke føler cyste. Imidlertid, hvis cyste er stor nok til å trykke på andre organer kan det være noen smerte følt.

Behandling

Nyre cyster vanligvis ikke utgjøre en helserisiko, og er derfor ikke behandlet. Hvis, derimot, er cyste forårsaker smerte eller forstyrrer organfunksjoner den kan fjernes. Dette gjøres ved punktering cyste med en lang nål eller laparoskopisk kirurgi.

Identifikasjon

Nyrecyster er identifisert gjennom ultralyd eller CT-skanning. Noen ganger er de funnet når legene er ute etter andre forhold.

Polycystisk nyresykdom

Dette er en genetisk sykdom som forårsaker klynger av cyster å danne rundt nyrene eller andre organer. Hvis noen i din familie har denne sykdommen søke profesjonell medisinsk råd om sjansene for å utvikle denne tilstanden.

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

Nyrecyster er forårsaket av polycystisk nyresykdom (PKD), en sykdom som kan føre til smerter og ubehag i lider, særlig i ryggen eller sidene. Selv om PKD er en progressiv, uhelbredelig sykdom, er det behandlingstilbud tilgjengelig for å håndtere smerte og ubehag forårsaket av cyster.

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

Hvordan behandle Nyre Cyste Pain

•  Bestem hva som forårsaker smertene. Nyre cyst smerter kan være forårsaket av infeksjon, cyste utvidelse eller blødning av cyste. Når legen din har bestemt hva som forårsaker ubehag, kan behandlingstilbud bli diskutert.

Utfør kirurgi for å fjerne eller drenere cyster. Hvis en pasient opplever ekstrem smerte på grunn av nyrecyster, kan en kirurg velge å kirurgisk fjerne større cyster eller kloakk eksisterende cyster hvis de er for mange for fullstendig fjerning.

Unn underliggende infeksjoner. Nyrecyster lider er mer tilbøyelige til å lide nyre, blære og urinveisinfeksjoner. For å behandle smerter forbundet med disse infeksjonene, er det viktig å gå til legen din som vil foreskrive antibiotika for å bli kvitt infeksjonen. Når den underliggende infeksjon er blitt behandlet, bør minske smerten.

Gjør sunne livsstilsvalg. Slutte å røyke, spise en diett lav på protein, kalium, salt og fosfor, trene og kontrollere blodtrykket kan hjelpe bremse utviklingen av PKD og bremse ekspansjon og vekst av cyster, og dermed hindre potensiell smerte i fremtiden.

Hva er Tegn og symptomer på nyre infeksjoner hos menn?

Hva er Tegn og symptomer på nyre infeksjoner hos menn?


Nyre-infeksjon, også kjent som pyelonefritt, er en tilstand forårsaket av bakterier som kommer inn i urinrøret, og reiser opp urinveiene i nyrene. Infeksjon av nedre urinveiene kalles urinveisinfeksjon. Menn er mindre utsatt for urinveisinfeksjon enn kvinner fordi de har lengre urethras. Når infeksjonen utvikler seg i de øvre urin komponenter, er det da kalles nyre infeksjon. Sykdommen kan forårsake generell svekkelse og kan utvikle seg til nyresvikt og død hvis ikke riktig behandlet.

Symptomer på nyre infeksjon i menn

Nyre infeksjon hos menn oppstår når bakterier som vanligvis lever i tarmen forurense urinveiene og reise opp til nyrene. Symptomene vanligvis begynne med smertefull vannlating og feber, deretter feber, frysninger, smerte langs flankene, smerter i nedre del av ryggen, kvalme, oppkast og generell sykdomsfølelse. Pasienten kan føle seg ganske syk. Langvarige nyre infeksjoner kan oppstå, med smerter og feber som kommer og går. I eldre menn, kan det imidlertid være ingen av de vanlige symptomer på urinveisinfeksjon. I stedet kan symptomer på delirium, forvirring og blod sepsis oppstår.

Tegn på Nyre infeksjon i menn

Det er viktig at menn søker medisinsk behandling umiddelbart dersom noen av symptomene på nyre infeksjon er til stede. Din lege vil se etter tegn på feber og for ømhet langs sidene eller nedre del av ryggen og vil bestille en urinanalyse for å se om det er hvite blodceller eller bakterier i urinen din. Legen vil avgjøre om du synes å være lider av generell fysisk svakhet eller mental forvirring som kan tyde på nyreinfeksjon.

Hvordan Nyre infeksjon er diagnostisert

Å diagnostisere en nyre infeksjon, tar legen din medisinske historie og gjør en fysisk undersøkelse. Hun vil ta avgjørende signs-- puls, åndedrett og puls - og vil se etter tegn på dehydrering og ømhet i nedre eller midtre rygg. Hun vil også bestille en urinanalyse for å se etter bakterier i urin. Vanlige typer bakterier som er involvert i nyre infeksjon inkluderer Escherichia coli, Klebsiella, Proteus, Pseudomonas, Enterococcus og Staphylococcus saprophyticus.

Hvordan Nyre infeksjonen er behandlet

Hvis diagnosen indikerer nyreinfeksjon, vil legen bestille en empirisk antibiotikum som vil dekke alle sannsynlige typer bakterier som er involvert i infeksjonen. Ytterligere blod-og urinkulturer vil bli gjort i det medisinske laboratoriet. Når den spesifikke bakterien er isolert, vil legen gi eller forskrive antibiotika som best vil eliminere den. Fastsettelse av den riktige bakterien, og behandling av denne med den mest hensiktsmessige antibiotika som er viktig ved behandling av nyre-infeksjoner. Hjemmesykepleien er tilrådelig for ukompliserte tilfeller av nyreinfeksjon, men hvis kvalme og oppkast er alvorlig eller indikasjon på redusert nyrefunksjon, kan sykehusinnleggelse være nødvendig.