Digidexo.com

nyrelidelser

Bivirkninger av DMSA

DMSA er en organosulfur forbindelse som inneholder organiske forbindelser blandes med svovel. Det er generisk for Dimercaptosuccinic syre og brukes til å behandle barn med blyforgiftning. Som med alle reseptbelagte medisiner, kan bivirkninger oppstå mens du bruker DMSA.

Bivirkninger

De vanligste bivirkninger mens du bruker DMSA er appetitt tap, kvalme, oppkast, diaré og bløt avføring. Bivirkninger er normalt og kan kreve en justering periode. Hvis symptomene forverres, må du kontakte lege.

Alvorlige bivirkninger

DMSA sjeldne bivirkninger omfatter frysninger, feber, synkope (besvimelse) og utslett. Hvis unormale bivirkninger oppstår, kontakt lege umiddelbart for å hindre uønskede hendelser.

Forholdsregler

DMSA er klassifisert som et radioaktivt materiale og korrekt håndtering vil være nødvendig. Dosen administreres i injeksjonsform og bør brukes mellom ti på fire timer etter fremstillingen.

Advarsel

DMSA inneholder sulfhydryl forbindelser som kan gjøre urin, avføring og gass til stede med en svovelsyre lukt. Den bivirkning er normalt og krever ingen medisinsk behandling.

Andre bruksområder

DMSA blir også brukt ved diagnostisk testing for å utføre en DMSA scan. Denne skanningen er utført på barn for å teste anatomi og fysiologi av nyrene for en nyrelidelse.

Hva er årsakene til akutt nyresvikt?

Nyrene spiller en svært viktig rolle i den generelle velvære for en person. De utfører forskjellige vitale funksjoner, blant disse er eliminering av giftige avfallsstoffer og å opprettholde elektrolyse balanse. Akutt nyresvikt (ARF), også referert til som akutt nyre-lidelse, er en tilstand som kjennetegnes ved plutselig tap av funksjon av nyrene. Som et resultat av store mengder av giftige og skadelige avfall som samler seg inne i legemet, forårsaker en rekke alvorlige helserisiko, som for eksempel elektrolyttubalanse og blod forsuring.

Årsaker til akutt nyresvikt

Årsakene til akutt nyresvikt er ofte differensiert i tre sjef kategorier: post nyre, nedsatt eller egenverdi, og prerenal årsaker.
Post nyre årsaker er definert som de risikofaktorer som hindrer trasé gjennom hvilke giftige nitrogenholdige avfallsstoffer blir fjernet fra kroppen av en privatperson. Følgelig store mengder avfall akkumuleres, øker sjansene for å utvikle nyresvikt. Nyre eller iboende årsaker skade strukturelle egenskaper og sammensetning av nyrene dermed direkte resulterer i akutt nyrelidelse. Prerenal årsaker ofte forstyrrer og hindrer normal blodstrøm nå nyrene og dermed øke sannsynligheten for å utvikle tilstanden.

Prerenal Årsaker

Ifølge en Mayo Clinic studie, vanlige prerenal forhold som fører til akutt nyresvikt inkluderer alvorlig dehydrering, sjokk, medisinske lidelser som blokkeringer i hjertets arterier, og uregelmessig hjerteslag. Alvorlig dehydrering føre til at pasienten til ansikt innsnevring og innsnevring av arteriene i hjertet som kan redusere blodsirkulasjonen til ulike organer. Begrenset blodtilførselen til nyrene fører til akutt nyresvikt. Andre vanlige prerenal forhold som fører til akutt nyresvikt inkluderer ekstremt lavt blodtrykk og infeksjoner som oppstår i blodet, slik som sepsis.

Egenverdi / nyre Faktorer

Ifølge Mayo Clinic, noen av de vanligste nyre årsaker som fører til akutt nyresvikt inkluderer overdreven bruk av visse medisiner som NSAIDs og aminoglykosider. Disse medikamentene, dersom det tas i overskudd, ofte skade strukturen i nyrene. Som et resultat, er det en betydelig reduksjon i mengden av blod som sirkulerer gjennom nyrene, og dermed øker sjansen for å utvikle ARF. Andre vanlige faktorer som forårsaker nyresvikt inkluderer forhøyede hemoglobinnivå og betennelse i nyrene.

Post nyre Faktorer

Mayo Clinic rapporterer at nyresykdommer som steiner, prostataforstørrelse og blære innsnevring er noen av de vanligste legg nyre faktorer som fører til akutt nyresvikt.

Andre årsaker

I samsvar med forskning utført av Mayo Clinic, leversykdom, diabetes, framdrift alder, og immunsystem sykdommer som sklerodermi blir ofte ansett for å være mulige risikofaktorer som fører til akutt nyresvikt.

Gitelman Diet

Gitelman Diet


Gitelman syndrom er en sjelden autosomal recessiv nyrelidelse. Det er ofte referert til som mer mild form for Bartters syndrom. Det påvirker nyrene og vanligvis går ubemerket før etter seks år.

Betydning

Lider av Gitelman syndrom vanligvis er mangelfull i kalium, natrium og magnesium. Disse mineraler er tapt gjennom urinen heller enn å bli absorbert av kroppen. De som har Gitelman syndrom beholde mer kalsium, skjønt.

Magnesium

En gjennomsnittlig person krever et minimum daglige mengden av magnesium - omtrent 6 mg per kg, eller ca 350 og 450 mg. Gravide eller syke individer krever mer - ca 10 mg per kilo eller 600 mg, ifølge The Bartter Site.

Kalium

Enkeltpersoner trenger mellom 2000 og 4000 mg kalium per dag. De som ikke har nok kalium vil føle generell svakhet og muskeltretthet, ifølge The Bartter Site.

Gode ​​Snack Foods

Snacks høy i magnesium og kalium kan være til nytte de med Gitelman syndrom. Nøtter, for eksempel peanøtter, cashewnøtter og ristede mandler, er gode kilder til både kalium og magnesium. Diett alene ikke vil rette næringsstoffer mangler forbundet med Gitelman syndrom.