Digidexo.com

leddbånd tommel

Leddbånd i tommelen

Leddbånd i tommelen


Tommelen bare har én type leddbånd, kalt leddbånd, hvis formål er å hindre sideveis bøyning i hvert ledd. En tøff band av vevet som forbinder benet med ben, et ligament både støtter og beskytter de andre vev og strukturer i kroppen. I tommelen, er jobben av leddbånd å koble de tre bein og støtte de to leddene som utgjør tommelen.

Den leddbånd

Den leddbånd er til stede i tommelen på fire steder: en gang på hver side av skjøten, der den første og metacarpale phalange møtes, og en gang på hver side av skjøten, der den første og andre phalange møtes. Metacarpals er bein som utgjør fingrene i håndflaten av hånden vår, og phalanges utgjør de eksterne sifrene i fingre og tommel. Der leddbånd forbinder de to første ben kalles Metacarpalphalaneal (MCP) felles, og sistnevnte forbindelse kalles interfalangealledd (IP) felles.

Leddbånd i fingrene

Den leddbånd er til stede i alle fem fingre, så vel. De fire fingre, fra indeksen til pinky har en ekstra ligament kalt volar plate at tommelen ikke innehar. Hva er viktig om volar plate (og tommelen sin mangel på sådan) er at den ligger på toppen av leddet, hindrer det fra hyperextending, eller bøyd utover en 180 graders vinkel. Den volar plate er tilstede på hver av de IP-leddene nærmest den håndflaten. Fordi tommelen ikke har denne ekstra stabiliserende ligament, den har et større spekter av bevegelse og funksjonalitet.

Andre bindevevs

Tommelen har også to andre typer bindevev som hjelper MCP og IP leddene flytte komfortabelt. Den første typen er den artikulære brusk, også kalt artikulert, som danner en liten gummihette over enden av hver metacarpale og phalange (i hele hånden samt tommelfingeren). Dette vevet virker som en støtdemper og letter jevn bevegelse. Den andre typen av bindevev i tommelen er sene, som forbinder muskelen til beinet. I tommelen, som i de andre sifre, blir dette vevet kalt extensor sene. Den strekker seg fra underarmen, over beina i håndleddet og håndflaten, og kroker på phalanges på den første IP-leddet, i en struktur kalt extensor hette. Denne senen forenkler forlengelse og forkortelse av finger og tommel muskler.

Cell salter og avrevne leddbånd

Cell salter og avrevne leddbånd


Alternativ medisin har tilbudt hjelp til mange pasienter som har funnet tradisjonelle medisinske behandlinger utilstrekkelig. Homeopatisk medisin fokuserer på personen som en helhet med et spesielt fokus på forebygging av sykdom og trivsel. Cell salter er kosttilskudd som brukes i homøopatisk medisin som kan hjelpe revet ligament healing.

Hva er Cell salter?

Enzymene i kroppen krever grunnleggende mineraler for å fungere på riktig måte. Celle salter, også kalt tissue salter, inneholder mange av disse viktige mineraler. Det er 12 grunnleggende celle salter: tre kalsium-basert, tre kalium-baserte, tre natrium-basert, en jernbasert, en magnesium-basert og en silika-baserte. En homøopatisk lege vil velge den beste blanding av disse salter til behandling av en gitt tilstand.

Salter for avrevne leddbånd

Ifølge Elixir.com, kalsiumbasert celle salter er viktige for benhelse og hud helbredelse. Mangel på kalsium fosfat kan manifestere seg som verkende smerte mens mangel på kalsium fluor kan føre til langsom sårtilheling. En annen viktig spilleren er magnesium-fosfat, som finnes inne i cellene av muskler og nerver. Disse celle salter kan være nyttige i å forebygge og behandle revet ligamenter.

Ulempene

En avrevet leddbånd er veldig vanskelig å reparere uten hjelp av kirurgi. Det finnes ingen studier som beviser effekten av celle salter for ligament reparasjon. Imidlertid er det mange anekdotiske historier celle salter skal hjelpe helbredelsesprosessen i forbindelse med kirurgi.

Hva gjør leddbånd Shrink?

Leddbånd er elastiske band av vev som kobler bein og andre interne kroppsdeler sammen. De bidrar i kroppens bevegelse og stabilitet. Som alle deler av kroppen, kan leddbånd bli skadet. Noen mennesker opplever en strekking av leddbånd. Å vite hvordan å krympe leddbånd kan hjelpe deg bedre behandle problemet.

Betennelse

Revet eller strukket leddbånd helbrede og stram, eller krympe, på grunn av betennelse prosessen. Denne prosessen gjør at skadede leddbånd å vokse og gå tilbake til sin fulle styrke. Betennelse er en naturlig prosess, men i tilfeller hvor ligamenter ikke helet etter betennelse, kan det være kunstig startes.

Heat

Varme fører bokstavelig kollagen at senene består av å smelte. Når smeltet, leddbånd krympe og stramme. Dette var en populær teknikk som brukes av leger for litt tid å behandle strukket leddbånd. Imidlertid har det blitt funnet at leddbånd behandlet på denne måten til slutt strekke seg igjen.

Trening

Repetitive fysioterapi og omfanget av bevegelse øvelser kan bidra til å krympe skadet leddbånd. Denne type behandling virker godt i forbindelse med den naturlige helbredelsesprosessen. I alvorlig strukket leddbånd, kan denne behandlingen fungerer godt også.

Bred leddbånd og bekkensmerter

Bred leddbånd og bekkensmerter


Den brede ligament er en del av strukturen i en kvinnes reproduktive system. Peritoneum er en membran som linjer bukhulen; den brede ligament er et teltlignende fold i bukhinnen som fester livmor, eggledere og eggstokker til bekkenet. Forstyrrelser i den brede ligament er sjeldne, ifølge eMedicine, men de kan føre til bekkensmerter.

Anatomy

En kvinne har bare en bred ligament, men det har tre deler: mesovarium, mesosalpinx og mesometrium. Noen ganger vil du se de tre delene referert til som de brede leddbånd, selv om det er teknisk unøyaktig.

Den brede ligament strekker seg fra sidene av livmoren til sidene av bekkenveggene og til bekkenbunnen. Funksjonen av den brede ligament, er å holde livmoren i sin normale stilling, hjelpe opprettholde dets forhold i forhold til egglederne og eggstokkene.

Betydning i graviditet

Problemer med brede ligament er mest sannsynlig skje i løpet av svangerskapet. Graviditet kan føre til spenninger i det brede ligament, som kan føre til hofte eller bekken smerter. I sjeldne tilfeller kan en ektopisk (utenfor livmoren) graviditet oppstår på den brede ligament. Alle ektopisk svangerskap er potensielt farlig. Dessuten er en uvanlig komplikasjon som kan oppstå under fødselen eller etter fødselen av en baby bred ligament hematom, som er utgangspunktet et stort blåmerke.

Andre Broad Ligament Disorders

I tillegg til levering av en baby, andre mulige årsaker til bred ligament hematom er kirurgi og traumer.

En sjelden årsak til kroniske bekkensmerter hos kvinner er Allen-Masters syndrom, også kjent som den universelle felles cervix syndrom. Dette syndromet har bare begrenset dokumentasjon, og ikke alle leger mener det eksisterer. Teorien er at en rift oppstår i bindevevet av de brede ligament, forårsaker overskytende mobilitet av livmorhalsen med minimal, om noen, uterin bevegelse.

En annen sjelden forekomst er svulster på den brede ligament. Den vanligste av disse sjeldne svulster er en leiomyoma, som er godartet og ofte uten symptomer. Imidlertid, hvis tumoren blir stor nok, kan den presse livmoren til motsatt side og potensielt komprimere ureter (røret som fører urinen fra en nyre til urinblæren), forårsaker urinveisobstruksjon.

Smitte kan også påvirke den brede ligament gjennom parametritt, en infeksjon i vevet av peritoneum. Parametritt regnes som en form for bekkeninfeksjon.

Komplikasjoner

Hematom av den brede ligament kan være en potensielt livstruende tilstand. Ifølge eMedicine, vanlige symptomer er ryggsmerter, fylde eller trykk i recto-anal området, en trang til å skyve eller svimmelhet. Kvinner kan etter hvert utvikle lavt blodtrykk og anemi.

Betraktninger

Fordi brede ligament problemer er sjeldne, kan de også være vanskelig å diagnostisere. Magnetic resonance imaging (MRI) er den vanligste måten å diagnostisere brede ligament lidelser.

Hjelp til Smertefulle Sener og leddbånd

Sener - som fester bein til muskel - og leddbånd - som fester bein til bein - er plassert på leddene, slik som knær, albuer, skuldre, ankel og hofte. Smerter i sener kan være forårsaket av senebetennelse, ledd belastning, leddgikt og visse sykdommer som fibromyalgi. En person kan bidra til å lindre smerter ved hvile, immobilisering, is, varme, medisiner, kosttilskudd, massasje og trening.

Rest, Ice & Heat

Hvis du har sene eller ligament smerter, er det best å avstå fra noen fysiske aktiviteter for en stund. Dette vil bidra til å forhindre ytterligere skade på felles. Avhengig av plasseringen av skaden din, bør du vurdere iført en spenne eller skinne for å immobilisere leddet. I løpet av de første 48 timene, legg is på direkte på kilden til smerte ved 20-minutters intervaller i løpet av dagen (hver tredje eller fjerde time). Is forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer), som begrenser strømmen av blod og lymfe til den skadede ledd. Når første hevelsen har gitt seg, kan du bruke en varmepute for å fremme blodtilførselen til sener og leddbånd.

Medisinering

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen (Advil, Motrin) og naproxen (Aleve) kan bidra til å redusere betennelse, hevelse og smerter i sener eller leddbånd. Disse Cox-2-hemmere begrense virkningene av Cox-2 enzymer og prostaglandiner, kroppens naturlige inflammatorisk respons på sene eller ligament irritasjon. Aktuell kremer som Bengay kan gi noen lettelse. For mer ekstreme smerter, kan legen forskrive orale steroider eller gi deg en kortison skudd. Muskelavslappende kan også bidra til å lindre smerte.

Kosttilskudd

Enkelte kosttilskudd som glukosamin og chondroitin er klinisk bevist å lindre senebetennelse og leddgikt. Disse kosttilskudd hjelpe legge brusk til den eksisterende basen og øke leddvæske å bedre bidra til å smøre kroppens ledd.

Massage & Exercise

To av de beste måter å lindre sene og ligament smerter er trening og massasje. Både fremme blodstrømmen til felles, og bringer oksygen og næringsstoffer som trengs for healing, som vitamin C. Massasje kan øke mobiliteten i leddene og eliminere arrvev, noe som kan påvirke fremtidig smerte eller skader.

Øvelser kan både strekke og styrke din tilstøtende muskler, sener og leddbånd, og som legger stabilitet til leddene. For eksempel å strekke kneleddet, trekke tilbake på beinet og holde det mot baken i 10 sekunder. Bøye håndleddet i forskjellige retninger kan bidra til smerte i omliggende sener og leddbånd. Ved å trykke på ryggen på gulvet kan styrke korsryggen og bidra til å lindre smerter i korsryggen.

Hvordan er Sener og leddbånd annerledes?

Hvordan er Sener og leddbånd annerledes?


Sener og leddbånd er både fiber bindevev. De har ingen blodårer, så de er veldig treg til å helbrede hvis de blir skadet. Deres forskjeller fokusere på hvor de er festet.

Sener

Sener koble musklene til knoklene. De kan også legge muskler til strukturer, som øyeeplet.

Ligaments

Leddbånd koble bein til bein. De hjelper til å stabilisere ledd og holde bein på plass.

Forstuinger

En forstuing er en strukket eller revet ligament. Vanlige steder er ankelen og kneet.

Stammer

En stamme er et strukket eller revet muskel eller sene, ofte kalt en "trakk muskel." En vanlig anstrengt senen er hamstring.

Fun Fact

Hvis den fremre korsbånd (ACL) som kjører nær kneet er revet, er det ofte podet med en sene, hamstring, som er på baksiden av leggen.

Hvordan styrke Sener og leddbånd

Sterke sener og leddbånd er grunnlaget for å utvikle høye nivåer av muskelmasse, ifølge "The Body Sculpting Bibelen for menn." Sener og leddbånd er fiberkabler som kobler leddene til skjelettet og beskytte deg fra å skade deg selv under hard trening. Stretching daglig i kombinasjon med å blande opp treningen rutine kan hjelpe deg å forbedre din rutine i det lange run.Your kroppen trenger for å ha tilstrekkelig støtte for å styrke musklene, noe som betyr at du trenger å utføre kort rekkevidde bevegelser under treningen å bygge opp sener og leddbånd, ifølge BodyBuilding.com.

Bruksanvisning

•  Strekk i 10 minutter for å varme opp. Warm-ups bidra til å forberede kroppen din for anstrengende aktivitet ved å løsne opp leddene og kan lindre stølhet etter en treningsøkt også.

Bruk høy styrketrening, noe som tvinger deg til å jobbe sener og leddbånd mer enn du vanligvis ville på grunn av mengden av vekten. Som kroppen din blir vant til vekten, gradvis øke mengden til å sjokkere dine sener i å jobbe hardere.

Trening med en kort utvalg av bevegelse. Trene normalt funker musklene, men redusere rekkevidden til knebøy, benkpress, skulderpress eller leg heiser fokuserer på sener og leddbånd.

Ta det sakte. Å legge for mye press på sener og leddbånd kan føre til en sprukket ligament eller senebetennelse, som er betennelse i sene.

Tips og advarsler

  • Arbeid med en personlig trener hvis du er usikker på dine oppgaver.

Hva er behandlingen for avrevne leddbånd & Kneskade?

Kneet er den største og en av de mest komplekse leddene i kroppen. Måten den er bygget og de påkjenninger det gjennomgår gjør den utsatt for skade. En av de mer vanlige skader i kneet er en revet ligament. Dette er en smertefull skade og kan føre til kirurgi. Her er noen behandlinger for avrevne leddbånd i kneet.

RICE Metode

Det første du bør gjøre hvis du har mistanke om et avrevet leddbånd eller annen kneskade er få av benet. Etter (R) ressant, gjelder (I) ce i minst 20 minutter på og 10 minutter av, i flere timer. Sett en (C) ompression wrap på kneet, for eksempel et ess bandasje, for å oppmuntre hevelse å jage. (E) levate beinet over midjen. Søk medisinsk hjelp umiddelbart.

Oppkvikkende og ikke-kirurgiske alternativer

I tilfelle av en svært mild revet leddbånd, og alvorlighetsgraden kan bare fastslås med MR-bilder og røntgen hos ortopedisk legekontor, oppkvikkende, hvile, og ikke-bruk kan brukes til å se om leddbånd kan helbrede. Hvis det ikke gro, vil fysioterapi deretter brukes til å styrke den, og musklene rundt kneet for å hjelpe utbetale vekt og stress normalt tatt på av det området av kneet. Leddbånd i kneet er beryktet for å re-skade, så er det viktig å følge veiledning av legen nøye.

Kirurgi

De fleste avrevne leddbånd i kneet må repareres gjennom kirurgi. Dette er oftest gjort artroskopisk og er vanligvis gjort på som et poliklinisk. Legen vil gjøre tre små snitt og bruke verktøy gjennom disse for å nå kneleddet å reparere og korrigere eventuelle ligamentskader hun finner. Etter snittene er stengt, går pasienten hjem for å komme seg og begynne fysioterapi. Betydningen av fysisk terapi kan ikke overvurderes, som ligament må rehabbed helt å unngå reinjury.

Rehab

Fysioterapi er uten tvil den mest kritiske delen av noen kneskade eller kirurgi utvinning. En dyktig fysioterapeut kan ta med kneet tilbake til sitt fulle potensial, og med besluttsomhet og viljestyrke på slutten din, kan du godt ende opp med bedre enn du var før skaden din. PT begynner bare timer etter oppvåkning fra kirurgi og starter med re-engasjere quadriceps muskel, som er den første muskelen til å stenge ned når en kneskade oppstår. Omfanget av bevegelse øvelser vil forsikre kneet forblir smidige, og til slutt styrketrening vil styrke kneet for å holde den fra å bli re-skadet. Kontroller at du har en resept fra legen din for PT og følge diett trofast.

Forstuet ankel Vs. Avrevne leddbånd

Forstuet ankel Vs.  Avrevne leddbånd


En ankel forstuing er en skade på ledd er leddbånd, eller bindevev som forbinder bein. Avrevne leddbånd kan forekomme med ankelskader, men ikke alle forstuinger er at alvorlig. Symptomer gi ledetråder om ankelen har revet leddbånd eller er rett og slett forstuet.

Identifikasjon

Ankelskader er preget av en strekking av ligamenter som fører til hevelse i leddet og følelser av smerte. En revet ligament er en komplett etterlønn av et ligament.

Typer Forstuinger

Ankelskader kommer i flere typer. En inversjon forstuing oppstår når ankelen bøyes til utsiden. En vreng forstuing oppstår når ankelen bøyer innover. Den minst vanlig type er den høye ankelen forstuing, som oppstår når foten er plantet og benet roterer til utsiden. Forstuinger er også gradert. En Grade 2 forstuing er en delvis rive, og en grad 3 forstuing er en total tåre.

Symptomer

Forstuinger har smerter i ankelen området med ømhet. Hevelse vil begynne, og det kan bli blåmerker. En tåre vil innebære ekstreme smerter og manglende evne til å bevege de berørte felles eller lem.

Behandling

For ankelskader, er "PRINCE" metoden effektiv: beskyttelse, hvile, is, NSAIDS (smertelindring medisiner), kompresjon og høyde. Avrevne leddbånd krever umiddelbar oppmerksomhet av en medisinsk faglig.

Forebygging / løsning

Stretching daglig er en god måte å holde leddbånd fleksible og mindre skadeutsatt. Utføre en blanding av statisk (nådd et punkt av spenning og holde), aktiv (strekk og holder, som i yoga), og dynamiske (kontrollerte ben og armbevegelser) strekker vil også øke blodgjennomstrømningen.

Revne leddbånd Symptomer

Leddbånd er kraftige band av bindevev som kobler bein og hjelper stabilisere leddene. En revet leddbånd kan alvorlig hinder normal bein og felles funksjon og føre til en rekke symptomer. Det følgende er en kort liste over de vanligste symptomene på en revet ligament.

Popping Sound / Sensation

En avrevet leddbånd ofte produserer en smellende lyd eller følelse i øyeblikket for ruptur. Dette skyldes som de enkelte ligament fiber trekker fra hverandre og snapper, som vanligvis produserer betydelig smerte i tillegg til eventuelle popping lyder eller opplevelser.

Smerte

Smerte er et vanlig symptom på en revet ligament. Når et ligament tårer, enten delvis eller fullstendig, en betydelig mengde av mykt vev irritasjon og svelling resulterer normalt, både innenfor selve revet ligamentfibre, så vel som i den omgivende muskelvev. Dette fører vanligvis moderat til alvorlig smerte nivåer. Alvorlige ligament tårer produserer vanligvis ekstrem smerte og alvorlig bein eller felles dysfunction.

Restricted Joint Movement

Leddbånd å støtte og stabilisere leddene i kroppen og bidra til å opprettholde normale felles biomekanikk. En revet ligament reduserer normal leddfunksjon ved å endre normal muskel virkning og styrke på tvers av en felles, noe som fører til ustabilitet og felles svakhet. En alvorlig ligament rive kan resultere i en frosset eller immobile, felles som forårsaker betydelig uførhet.

Blåmerker

Blåmerker er et vanlig symptom på en revet ligament, spesielt en alvorlig revet eller sprukket ligament. Når et ligament tårer, svarer kroppen ved å øke blodsirkulasjonen og fluidstrømmen til det skadde området. Dette fører vanligvis betydelig hevelse i området rundt ligament tåre. Denne svelling ofte setter tilstrekkelig trykk på blodårene overliggende riveligamentet, noe som vanligvis fører til knusing av huden.

Nummenhet

Nummenhet kan oppstå som et resultat av et avrevet leddbånd hvis de avrevne fiber hemmende på nabonerverøtter. Dette skjer ofte med alvorlige ligament tårer, hvor store deler av revet ligament fiber irritere eller presse mot nervefibrene i umiddelbar nærhet til tåre. Denne typen situasjon som skjer ofte i hofte- og kneledd, der store leddbånd ligger i umiddelbar nærhet til store nervebunter.

Hvordan vet jeg om du har en revne leddbånd i beinet

Det kan være vanskelig å si om beinet har et ligament tåre eller tredje klasse forstuing. Den leddbånd i beinet kalles bakre korsbånd. Den har to deler som blander inn en struktur og er på størrelse med din lillefinger. Din bakre korsbånd er plassert på baksiden av kneet og forbyr din tibia fra å bevege seg for langt tilbake. Mange ganger du ikke vil oppleve smerter i beinet, men i kneet i stedet.

Bruksanvisning

Hvordan vet jeg om du har en revne leddbånd i beinet

Analyser bakre korsbånd for potensiell skade. Du vil ikke høre en "poppe" lyd på tidspunktet for skaden som om du var å rive din ACL. I stedet kan du oppleve symptomer som er vage eller milde. Din skadet kneet kan synke bakover når bøyd, eller det kan gli bakover for langt. Over tid, vil symptomene bli mer merkbare som din smerte forverres. Hvis andre deler av kneet er skadet eller rammet, vil symptomene blir mer alvorlige.

Vet tegn på en revet leddbånd i beinet. Med bakre korsbånd skade kan du merke ømhet eller hevelse i kneet innen tre timer av din skade, ifølge Mayo Clinic. Hevelsen kan forårsake stivhet. Du kan også oppleve smerter som du knele eller sitte på huk, som du løpe, gå ned eller opp trapper eller ramper. Du kan føle litt ustabilitet i kneet. Du kan ha en svak halting eller mild til moderat smerte i kneet.

Forstå årsaker og risikofaktorer av et ligament tåre. Din ligament kan rive hvis du treffer på skinnleggen hardt, hvis skinnleggen er bøyd for langt bakover eller du faller på kne når det er bøyd. Den bakre korsbånd kan rive under kontaktsport, som fotball eller fotball, eller i trafikkulykker.

Kontakt legen din. Legen din vil undersøke kneet og bekrefte diagnosen gjennom tester som MR eller røntgen. MR vil gi legen din detaljerte bilder av din bakre korsbånd. Røntgen av kneet vil ikke vise skaden til bakre korsbånd, men kan vise om din leddbånd rev av en bit av beinet.

Tommel Pain

Hvis du opplever smerter i tommelen, kan du bli lider av leddgikt, carpal tunnel syndrom eller RSI.

Gikt

Når tommelen smerte er et resultat av leddgikt, smerten vanligvis slår på bunnen av tommelen når du klemme eller trykke noe, fordi dette legger press på leddet, forklarer Mayo Clinic. Artritt av tommelen vil manifestere seg i hevelse, ømhet ved roten av tommelen og stivhet. Du vil oppleve en redusert omfanget av bevegelse og miste styrke i tommelen. I tillegg kan en eller bony forstørret ledd danne ved bunnen av tommelen.

Carpal Tunnel og RSI

Carpal tunnel syndrom resultater i tommelen smerte, forklarer Dr. Nathan Wei av Arthritis-treatment-and-relief.com. Repetitive stress syndrom (RSI) kan også forårsake tommelen smerte. Dette syndromet oppstår når en felles har vært over-brukes. Utnytte ergonomisk riktig verktøy og forbedre biomekanikk (kroppen posisjonering og holdning) kan hindre RSI oppstår eller repeterte.

Forbryterne

Tommel leddgikt kan være et resultat av mange faktorer, blant annet arv, svake muskler, kumulative belastningen til denne felles - noe som betyr at det har blitt overarbeidet gjentagelser - skader, stress, alder og overvekt. Brusken i første bein i tommelen, eller første metacarpal, og brusken i scaphotrapezio-trapesformede joint i håndleddet, som er felles som gjør at det store omfanget av bevegelse som tommelen din har, og som lar deg feste og grep objekter, kan forringes over tid. Bone gni mot bein forårsaker smerte.

Hva er Sener og leddbånd Made Of?

Hva er Sener og leddbånd Made Of?


Menneskekroppens struktur og bevegelse er mulig på grunn av bein og muskler som er arrangert for spesifikke funksjoner. Stabiliteten og presisjon i muskel-skjelettsystemet kommer fra spesialiserte bindevev kalt sener, leddbånd og fascia.

Fibrøst bindevev

Det er mange bindevev i kroppen. Den type som vanligvis refereres til er "fibrøs" bindevev. Fibrøst vev er kjent for sin strekkstyrke, og består hovedsakelig av kollagenfibre med minimal elastisitet.

Sener

Sener er bånd av fibrøst bindevev som fester muskelvev til bein. Sener og muskler arbeider sammen for å bevege kroppen. Selv en liten mengde, trenger sener har noen elastisitet å bistå med skadeforebygging.

Ligaments

Leddbånd er band av fibrøst bindevev som fester bein til andre bein. De gir stabilitet til benene og leddene i kroppen. Siden de ikke fester seg til muskler, trenger de ikke bidrar til bevegelse og de har mindre elastisitet enn sener.

Fascia

Fascia er fibrøst bindevev som forbinder muskel vev. Fascia kjører lengden på de fleste muskler for stabilitet i muskelen, og også danner brede bånd kalt aponeuroses å bistå i struktur og stabilitet. Eksempler på aponeuroses inkluderer korsryggen og IT band.

Bindevevs Damage

På grunn av den kollagene sammensetningen av fibrøst bindevev, den inneholder ingen levende celler og ikke har en direkte blodtilførsel. Dette gjør helbredelsesprosessen vanskelig og lenge kroppen regenererer vevet på et svært sakte tempo. I mange bindevevs skade tilfeller, er kirurgisk reattachment nødvendig.

Hvordan Ease fibular leddbånd Pain

Ligger i kneet, er fibular leddbånd også kjent som den laterale leddbånd (LCL) siden den festes til fibula ben, som ligger på den side av det nedre ben (betyr lateral side). En skade i dette området kan føre til ganske mye smerte. Husk den beste behandling for en skadet LCL under forkortelsen PRIS, som fokuserer på å redusere smerte gjennom å holde ned hevelse.

Bruksanvisning

•  Beskytt ("P" i prisen) det skadde området med seg et kne spenne. Dette vil bidra til å holde smerten nede ved å beskytte mot utilsiktede børster som oppstår under daglig aktivitet. Det vil også bidra til å stabilisere den og hindre reinjury.

Rest ("R") kneet så mye som mulig. Siden han flyttet kneet kan føre til mer smerte, vil resten bidra til å redusere den.

Ice ("I") hele kneet og mid-leg-området. Dette vil holde inflammasjon ned. Hovne ledd kan bli kløende og ubehagelig på grunn av økt væskeansamling og strukket hud. Du trenger bare å ice området til den blir nummen; det ikke er noen terapeutiske fordeler til isen etter det.

Bruk noe å komprimere ("C") området og bidra til å redusere betennelse. Bruk et kne spenne eller Ace bandasje.

Hev benet for å redusere hevelse og fremme lymfe drenering. Kroppens naturlige reaksjon vil være å angripe den skadde fibular leddbånd med hvite blodceller, som fører til hevelse. Heve beinet, og dermed kneet, kan bidra til å skylle de hvite blodceller og lymfe væske ut av området. Bare hvile beinet på en pute eller opp mot en vegg.

6. Ta en smertestillende. I begynnelsen av en fibular leddbånd skade, kan smertene være intens, så legen kan gi noe sterkt nok til å ta kanten av. Etter de første dagene, kan du velge å bytte til noe over-the-counter, som ibuprofen.

Rehab Øvelser for Delvis Torn fibular leddbånd

Rehab øvelser for en kneskade som en delvis avrevet fibular leddbånd variere og bestemmes av omfanget av tåre. Delvis tårer av fibula er vanlig blant folk som spiller kontaktsport, sette gjentatt stress på leddbånd, eller ta del i aktiviteter som ski som er svært avhengige kronglete kne bevegelser. Skaden krever tidlig anerkjennelse av symptomene, rask behandling og rehab øvelser.

Symptomer på en delvis Torn fibular leddbånd

Fibula er den tynne bein ved siden av leggen bein som strekker seg fra kneet til ankelen. Den kobles til enden av femur, eller lårbeinet, ved fibular leddbånd, også kjent som den laterale leddbånd (LCL). Dette ligament holder kneet stabilt på leddet. En delvis revet fibula leddbånd er et annengrads skade på den ytre side av kneet. Symptomer inkluderer smerte og hevelse på siden av kneet, slark i kneet, stivhet og ømhet i det skadde området, en nummen eller svak fot og kne svakhet eller ustabilitet.

Diagnostisere en delvis rive

En fysisk eksamen er den første metoden for å bestemme en delvis avrevet fibular leddbånd. En delvis rive betyr ligament ikke er helt separert fra hverandre. En LCL skade test, hvor kneet er bøyet til en vinkel på 25 grader, mens trykket er plassert på innsiden av kneet, kan også gis. For å bestemme omfanget av slitasje, kan et røntgenbilde av kneleddet eller en MR gjøres. Diagnostikk vil avgjøre om kneskade er en karakter jeg rive, der det er små rifter i leddbånd, eller en klasse II, der ligament lider større delvis tårer.

Kneskade Rehab Treatment

Initial behandling for en delvis revet fibular leddbånd er å bruke is til det berørte området, tar ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner, sitter med kneet hevet over hjertenivå og bruke en knee brace for å begrense side-til-side bevegelse.

Når hevelsen fra LCL skader avtar, kan kneskade rehab begynne. Stretching og styrke er blant de foreskrevne kne rehab øvelser. Spekter av bevegelse og kinetiske øvelser, som husokkupasjon og stepping, anbefales å gjenvinne styrke i kne- og leggmusklene, uten å stresse fibular leddbånd. Som kne skaden leges, kne rehab øvelser utvikle seg til en stasjonær sykkel og quadriceps treningsøkter.

Hva er behandlingen for Betente leddbånd i foten?

Leddbånd er sterke, fleksible fibre av vev som kobler seg til skjelettet. De bli betent vanligvis som et resultat av fersk skade, for eksempel en opprivning av ligament forårsaket av en forstuing. Når dette skjer, blir vevet rundt det berørte ligament røde, hovne, smertefullt og vanskelig å flytte. Heldigvis, fordi skader som disse er vanlige, behandlinger er både rikelig og grei.

Behandling

For milde skader der et leddbånd er skadet, men ikke revet eller kuttet, kan behandlingen være selv-administreres. Sørg for å la foten hvile og ikke forsøke å fysisk utøve en betent ligament. Når du ligger nede, heve foten over nivået av kroppen din. Påfør en ispose eller pose med frosne grønnsaker til det berørte området for å få ned hevelsen. I tillegg, frysing en flaske tre fjerdedeler av veien full av vann og rulle den sammen konturene av foten din vil hjelpe lindre smerten. Sørg for å plassere et papirhåndkle eller tynt ark av stoff rundt foten din når du søker isen for å hindre frost brenne. Hvis det gjør vondt å bevege foten, pakk den i atletisk tape for å holde den immobile.

Det er flere over-the-counter og reseptbelagte medisiner tilgjengelig som reduserer hevelse i skadet leddbånd. For milde tilfeller kan Tylenol kan brukes murrende smerte og Ibuprofen å holde betennelser minimal. Søke lege råd før du tar høyere nivå smertestillende, spesielt hvis ligament er på noen måte revet eller smerter ikke avta med konvensjonell medisinering.

Hvis et ligament er alvorlig skadet, forstuet eller revet på noen måte, bør du oppsøke lege eller terapeut umiddelbart. Kirurgi kan være nødvendig for å gjenoppbygge eller erstatte ødelagte vev. En støpt vil trolig være nødvendig for å holde foten ubevegelig i en lengre tidsperiode. I tillegg kan en lege foreskrive fysioterapi for å bekjempe atrofi som oppstår som en naturlig følge av skader som alvorlig betent fot leddbånd.

Forebygging

Beskytt fot leddbånd før de blir skadet eller betent. Bruk sko til alle tider når du kjører eller spille idrett. Vær sikker på at fottøyet er riktig størrelse for dine føtter og vedlikeholder funksjonelle polstring i såler, rygger og hæler. Ikke overse ubehag i noen del av foten din, spesielt hvis det vedvarer lengre enn et par minutter. Under ingen omstendigheter bør du fortsette å kjøre eller bruke unødvendig press på føttene hvis de er skadet. Dette kan føre til ytterligere, noen ganger permanent skade på leddbånd.

Hvordan å behandle en forstuet tommel

Hvordan å behandle en forstuet tommel


Tommelen og fingerskader er ganske vanlige skader. Forstuinger kan oppstå som følge av idrettsaktiviteter eller bare fra daglig bruk og overextension. Det er viktig å vite hvordan man skal behandle enhver forstuing, slik at det gror riktig.

Bruksanvisning

Hvil tommelen i minst 48 timer. En forstuing oppstår når en muskel strekker og tårer, så tommelen musklene trenger tid til å gro. Løfte tunge gjenstander eller bøye tommelen kunne forverre forstuing.

Påfør en ispose umiddelbart etter skaden. Is tommelen i 20 minutter, ta isen pakke ut i 20 minutter, deretter på nytt. Fortsett denne kalde terapi diett for de første 48 timene etter skaden. Is pakken terapi senker temperaturen på skadestedet og reduserer svelling.

Bruk en wrap eller spenne på din forstuet tommelen. Påfør kompresjon rundt skadde muskler til å stabilisere og immobilisere tommelen. Dette vil helbrede forstuing ved å begrense bevegelse og redusere væske buildup. En wrap bandasje er vanligvis tilstrekkelig for en forstuet tommel, men hvis din forstuing er alvorlig, kan legen anbefale en Spica splint, som immobilizes tommelen helt.

Heve tommelen. Dette vil redusere smertefull hevelse ved å la noen væske til å renne vekk fra skade.

Ta en anti-inflammatorisk smertestillende. Ibuprofen eller naproxen vil redusere hevelse og betennelse og hjelpe musklene til å gro raskere.

Leddbånd i håndleddet

Leddbånd i håndleddet


Senene er bindevev som holder bein sammen inne i kroppen. Leddbånd er også brukt til å gjøre opp leddene. Leddbånd i leddene har smøremidler som gjør at kroppen til å bevege seg jevnt. Håndleddet har mange leddbånd som gjør at hånden og fingrene til å bevege seg og gripe gjenstander. Leddbånd i håndleddet kan deles inn i dorsal, som er baksiden av hånden og volar, som refererer til fronten av hånden.

Volar Overfladisk Ligaments

De volar overfladiske leddbånd er på forsiden av hånden nær huden. Det største er palmar aponeurosis, som går gjennom håndleddet og opp håndens sentrum. Mindre volar overfladiske leddbånd er radial sikkerhet, flexor retinaculum og trekantede fibrocartilage kompleks.

Volar Deep Ligaments

De volar dype sener er funnet langt under overflaten av huden på forsiden av hånden. Dette er de palmar radiocarpal leddbånd, de palmar intercarpal ligamentene og palmar carop-metakarpale leddbånd. Dette er små leddbånd som forbinder små bein.

Dorsal Overfladisk Ligaments

De dorsale overfladiske leddbånd er på baksiden av hånden nær huden. Dette er extensor retinaculum, synovial overtrekk og strekk sener. Disse leddbånd er store og danne et system av leddbånd som dekker de mindre, dype leddbånd.

Dorsal Deep Ligaments

Dorsal dype leddbånd er funnet under rygg overfladiske leddbånd på baksiden av hånden. Dette er den radiale leddbånd, ulnar leddbånd, rygg intercarpal ligament, de carpometacarpal leddbånd og rygg metacarpal ligament. Disse dype leddbånd er korte og små, tilkobling av andre leddbånd og små bein.

Problemer i kneleddene, sener og leddbånd

Kneet er et ledd som består av brusk, bein, muskler, leddbånd og sener. Knee-relaterte problemer kan være svært alvorlige, og i de mest alvorlige kan kreve kne-erstatning kirurgi. For en grunn som ikke er helt forstått av forskere, vises kne-relaterte problemer å forekomme oftere hos kvinner enn hos menn. Problemer med kneet ledd, sener og leddbånd kan ha en rekke årsaker, blant annet leddgikt, meniskskader, forstuinger og senebetennelse.

Knee Mechanics

Patella, eller kneskålen, er festet til quadriceps muskel ved quadriceps senen. Femur (lårbeinet) er koblet til tibia (skinnebenet) ved hjelp av fire leddbånd, som er ansvarlig for leddstabilitet og styrke. Dette er den mediale leddbånd, den laterale leddbånd, fremre korsbånd, og bakre korsbånd. Det er også en fiberstruktur innpakning rundt kneleddet er kjent som et kne kapsel. Interiøret av kapselen er fylt med synovialhinne, et mykt vev.

Diagnose

Kneleddet, sener og ligament problemer er diagnostisert i en rekke måter. Disse inkluderer gjennomgang av pasientens medisinske historie og en fysisk undersøkelse, der en lege tester mobiliteten av kneleddet og søker etter smertekilder ved bøying, rotere og trykke på kneet. Basert disse funnene en rekke andre tester kan benyttes, inkludert røntgen, CAT skanner, bein skanner, MR-prosedyrer, artroskopi, biopsi, og felles aspirasjon terapi.

Gikt

Mange forskjellige typer leddgikt finnes, men den formen som er mest assosiert med kneproblemer er slitasjegikt. Artrose er preget av slitasje av kneet brusk som resulterer i ødelagte felles bein. Det kan være forårsaket av fedme eller ved skade. Behandlinger for slitasjegikt er rettet mot smertelindring, og inkluderer paracetamol, acetylsalisylsyre, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen, og i noen tilfeller kortisoninjeksjoner.

Menisk Damage

Menisci er fiber, brusk-lignende strukturer som kobles til forsiden og baksiden av kneet. De er svært utsatt for skader, og kan bli skadet av unaturlige kne rotasjoner. Avhengig av alvorligheten av menisk-, kan behandlingen være så enkelt som strekkøvelser, eller den kan involvere kirurgi. Det er en veldig vanlig skade blant basketball spillere.

Forstuinger

Forstuinger kan referere til fremre korsbånd tårer, forårsaket ved å vri kneet unaturlig, eller bakre korsbånd tårer, som ofte er et resultat av påvirkning. Forstuinger kan også referere til mediale og laterale korsbånd skade, som er de vanligste formene for ligament forstuing.

Senebetennelse

Senebetennelse er betennelse i en sene, som er forårsaket av repetisjon av en bevegelse anstreng til ledd. Personer som lider av sykdommen føler smerte der patellar (kneskålen) sene tiltrer bein og ofte har vanskeligheter problemer med å kjøre, gå og hopping. Behandlinger inkluderer anti-inflammatoriske og strekker regimenter.

Hvordan helbrede en rift i et leddbånd på Finger Joint

En avrevet leddbånd i fingeren leddet er en vanlig skade, spesielt for de som aktivt deltar i idrett eller friidrett. Avhengig av alvorligheten av riften, kan hånden bli behandlet i hjemmet eller ved kirurgi. Nedenfor er en liste over tiltak man kan følge for å lykkes helbrede en revet finger ligament hjemme.

Bruksanvisning

Behandling

Rest. Det er viktig å hvile på revet ligament i fingerledd for de første 48 timer etter skade oppstår. Ikke gjør noe som coud re-skade eller forverre finger.

Bruk en hånd splint. En splint spesielt designet for å holde fingeren i riktig posisjon, kan leddbånd til å gro raskt og riktig. Splint hindrer potensielt skadelig bevegelse.

isen ligament. Bruke isen til leddbåndet i 15 minutter, en gang per time for den første dagen vil bidra til å redusere hevelse og fremme riktig blodstrøm. Is ligament i 15 minutter en gang hver tredje time for de følgende dagene.

Heve fingerledd. Prøv å holde hånden hevet over hjertet for å hindre blod fra feilaktig sirkulerer rundt ligament. Dette vil redusere hevelse og lette smerter.

Ta en anti-inflammatorisk narkotika. Et stoff gitt av legen din vil redusere betennelse rundt tåre og la felles å gro raskt. Stoffet vil også lette smerte og redusere hevelse.

6. Styrke felles. Utfør finger styrke øvelser som anvist av legen din. Øvelser vil hjelpe felles gjenvinne utvalg av bevegelse og styrke.