Digidexo.com

nevrotisk personlighet

Hvor å Endre en vanedannende personlighet

Gambling, narkotikamisbruk, butikktyveri, pornografi, og selv overspising er alle eksempler på vanedannende atferd. En vanedannende personlighet omfatter spesifikke psykologiske egenskaper som gjør det mer sannsynlig å danne en avhengighet. Disse egenskaper inkluderer en antisosial personlighet, problemer med å utsette tilfredsstillelse, dårlig stress-mestring, depresjon og utrygghet. Hvis du kjenner igjen noen av disse trekkene i deg selv, ikke få panikk. Det er mange tips som kan hjelpe deg å motvirke disse personlige egenskaper og hjelpe deg å leve et sunnere liv.

Hvor å Endre en vanedannende personlighet

•  Lag en liste over de tingene som du er mest sannsynlig å bli avhengige. Vit at du kan hindre en avhengighet fra utviklingsland med selvkontroll og sterk viljestyrke. Unngå noen substans eller aktivitet som er egnet til å føre til avhengighet.

Lær om de negative aspektene av vanedannende oppførsel som du kanskje bukke under. For eksempel kan alkoholisme føre til en skadet leveren, gastrointestinale problemer, og demens. Å bli klar over alle de negative tingene som er knyttet til en mulig avhengighet kan hjelpe deg å holde seg borte fra dem.

blir avhengige av sunne aktiviteter. Melde deg på et yogakurs eller gjøre en øvelse trening. Disse aktivitetene slipper Feel Good kjemikalier som kalles endorfiner som induserer glede og lykke. Disse aktivitetene kan også bidra til å kontrollere stressnivået.

Lær stressmestring teknikker som dyp pusting, lytte til avslappende musikk, meditasjon, og sosialt samvær med venner.

break store oppgaver i mindre oppgaver, slik at du ikke føler deg så overveldet at du slår til en avhengighet. Prioritere tiden slik at det som må gjøres umiddelbart blir gjort først, slik at andre oppgaver for et senere tidspunkt.

Identifiser oppnåelige mål som du kan jobbe mot. Ta små skritt som kan hjelpe deg å nå målet ditt. Legg merke til disse trinnene i en journal, slik at du kan se progresjon at du gjør.

Overvåk dine tanker. Skriv ned negative tanker og komme opp med argumenter mot dem. Negativ tenkning kan bli en vane som river ned selvtilliten din og gjør deg pessimistisk.

Skriv ned 4:58 ting om deg selv at du er fornøyd med. Gjør dette på en daglig basis. Fokus på denne listen over positive ting når din indre kritiker begynner å tynge deg down.This øvelsen bidrar til å bygge din selvtillit.

Tilgi og glemme tidligere feil. Ikke tillat deg selv å bli fanget i fortiden.

Søk profesjonell hjelp hvis du føler at du har personlige problemer som du ikke klarer å takle.

Hint

 • Hvis du har et problem med avhengighet, være snill mot deg selv hvis du tilbakefall. Tilgi deg selv og bo positivt at du vil overvinne din avhengighet.

Personlighets Påvirkninger i Spilleavhengighet

Personlighets Påvirkninger i Spilleavhengighet


Spilleavhengighet fører til atferdsendringer hos psykologiske, fysiske, sosiale eller yrkesfaglige områder av livet ditt. Disse atferdsendringer kan inkludere rastløshet, irritabilitet, avhengighet eller tap av kontroll mens gambling. Noen personlighetstrekk kan påvirke spilleavhengighet, som kan forstyrre livet aktiviteter eller press noe nært forhold.

Definisjon av Problem Gambling

Spilleavhengighet er klassifisert som en impulskontrollforstyrrelse der lider ikke kan styre spillelyst tross vite de negative konsekvensene. De som tillater gambling å forstyrre dagliglivets aktiviteter - for eksempel kontinuerlig tenke eller bruke mer tid og penger gambling - kan ha et spilleproblem. Gamblere trenger ikke å delta i gambling hver dag for å bli avhengige. Så lenge avhengighet fører til avbrudd i livet aktiviteter, problem gambling overflater.

Personlighetstrekk

Impulsivitet, depresjon og antisosial atferd er knyttet til spilleavhengighet. En person med antisosial atferd trekker seg fra sosiale arrangementer eller sosial aktivitet med andre, unnlater å følge normale sosiale standarder og viser impulsiv, uansvarlig og hensynsløs atferd. Både genetiske og miljømessige faktorer forårsaker antisosial personlighetsforstyrrelse. Impulsivitet betyr plutselig opptrer uten tanke. En person med impulsiv atferd kan være utsatt for spilleavhengighet på grunn av hennes manglende evne til å kontrollere impulser. Personer som lider av depresjon kanskje være genetisk kablet å lide av depresjon. WebMD antyder at 30 prosent av personer med depresjon også lider av rusproblemer.

Løsninger

Det første trinnet i å overvinne en spilleavhengighet er erkjenner problemet. Tap av penger, anstrengte relasjoner og et kontinuerlig ønske om å gamble er store tegn på spilleavhengighet. Gruppe støtteprogrammer og kognitiv atferdsterapi er tilgjengelig for dem som anerkjenner disse skiltene og innvirkning på deres personligheter. Etter søker hjelp, er det nødvendig for dem å opprettholde en endret livsstil med kontinuerlig innsats.

Hva gjør Nevrotisk Depressiv Mean?

Hva gjør Nevrotisk Depressiv Mean?


Depresjon rammer nesten 15 millioner mennesker per år. Siden ikke alle depresjon lider vil vise de samme symptomene, noen leger bruker flere kategorier som "nevrotisk" eller "psykotisk" for å skille typer depresjon.

Definisjon

Nevrotisk depresjon er mer kjent som dystymi, eller dysthymic depresjon. Det er ansett å være en mild form for depresjon med ingen identifiserbar årsak.

Nevrotiske Symptomer på depresjon

The National Alliance på mental sykdom oppføring av symptomene for alle typer depresjon, inkludert nevrotisk depresjon, inkluderer vedvarende tristhet eller irritabilitet, endringer i søvnvaner, vanskeligheter tenkning, mangel på interesse for tidligere lystbetonte aktiviteter, og ha dårlig samvittighet eller håpløs.

Nevrotiske vs. Psychotic

Nevrotisk depresjon er vanligvis kontrasteres med psykotisk depresjon som, i motsetning nevrotisk depresjon, inkluderer symptomer som hallusinasjoner og vrangforestillinger sammen med de andre symptomene på depresjon.

Behandling

Behandling for alle typer depresjon er vanligvis en kombinasjon av medisinering og psykoterapi. Det finnes mange typer antidepressiva tilgjengelig, og en lege vil arbeide med en pasient å finne ut den beste tilnærmingen.

Prognose

Prognose for nevrotisk depresjon er bra så lenge behandlingen er søkt. Eventuelle medfølgende eller underliggende faktorer (for eksempel alkoholisme) må tas opp i behandling, og medisinering bør kun brukes kortvarig.

Hvordan utvikler jeg en vinnende personlighet med Subliminal CD?

Hvordan utvikler jeg en vinnende personlighet med Subliminal CD?


Ved hjelp av subliminal CDer kunne hjelpe en personlig utvikle en vinnende eller positiv personlighet gjennom kraften i forslaget. Men subliminal CDer alene vil ikke forvandle en persons personlighet. Mer innsats er nødvendig for å påvirke permanent endring.

Funksjon

Subliminal CDer høres ut som vanlige musikk-CDer. Vanligvis lyder eller musikk på CDer er beroligende og milde. Under musikk, bekreftende meldinger skjult på en måte som gjør dem ikke hørbar. Argumentet er at underbevisstheten hører disse meldingene og meldingene vil be endret atferd.

Emner

Subliminal CDer inneholder en rekke meldinger. Siden hvordan vi tenker om oss selv har en betydelig innvirkning på hvordan vi opptrer, CDer forsøke å forbedre hvordan vi tenker om oss selv. Noen personlighets skiftende CDer er fokusert på å være mer positiv, noen på å redusere stress og litt på å være lykkeligere eller mer utadvendt. Disse positive, bekreftende og instrukser blir gjentatt mange ganger på CDer. De fleste programmer foreslår å lytte minst en time om dagen.

Betraktninger

Noen forskere, som Ian McLaren, professor i kognitiv psykologi ved University of Exeter, sier at det er lite bevis slike CDer hjelpe en person lære nye ferdigheter eller ny informasjon. Men det er bevis for at subliminal meldinger har en målbar effekt på en lytter i å foreslå foreninger. Det er mulig at subliminal CDer kan utløse en bestemt tanke når en person er i en situasjon foreslått av CDer.

Virkningene av en hjernesvulst på en persons personlighet

Hjernesvulster er en avvikende oppbygging av celler som kan oppstå i nesten alle område av skallen. Noen hjernetumorer samle seg på overflaten av halvkuler, mens noen tumorer akkumuleres i de indre hulrom av flikene. Mens mange folk automatisk anta hjernesvulster er kreft, ikke alle svulster er ondartet. Imidlertid kan både godartede og krefthjernesvulster forårsake en rekke merkelige bivirkninger hos pasienter, hvorav den ene er et skifte i personlighet.

Årsaker

Hjernesvulster er hovedsakelig forårsaket av en av to faktorer: DNA mutasjoner eller spredning av kreftceller. Svulster som starter i hjernen, som kalles primære hjernesvulster, er vanligvis et resultat av celle DNA mutasjoner forårsaket av hypofysen. Disse svulstene kan være enten godartet eller kreft.

Den andre måten er å danne hjernetumorer når kreftceller fra en annen del av kroppen, for eksempel brystkreft eller prostatakreft, migrere til hjernevev og akkumuleres. Unødvendig å si, disse svulstene er alltid ondartet.

Symptomer

Som svulster vokser på eller i hjerneceller, irritere de, klemme, og sil det omkringliggende vev som resulterer i en rekke symptomer. Noen vanlige symptomer på hjernesvulst er hodepine, tilfeldig oppkast, svekket balanse, nedgang i fysisk følelse, kramper, tap av hørsel og følelsesmessige forstyrrelser. Hvilke symptomer er erfarne er et resultat av hvor svulsten ligger i hjernen, og hvor stor den er.

Betraktninger

En av de mest karakteristiske symptomene på hjernesvulst er uforklarlig endring i personlighet. Personlighet er en kompleks kombinasjon av vaner, minner og oppfatninger, som alle er lagret i frontallappen i hjernen, som ligger rett bak pannen. Det er nesten sikkert at vekster rundt dette området av hjernen vil føre til personlighetsforstyrrelser, men svulster i andre områder av hjernen kan føre til endringer i form, stier og tetthet av frontallappen som også kan føre til personlighetsforandringer.

Effekter

En vanlig måte som en hjernesvulst kan påvirke en persons personlighet er å forårsake kjemisk depresjon skyldes en forstyrrelse i den normale produksjonen av hjernen kjemikalier serotonin og melatonin. Obsessive-compulsive atferd og seksuell dysfunksjon er også ofte observert. Men kan også manifestere i en rekke andre personlighets skift, slik som intensiverer visse pre-eksisterende atferd eller eksentriske hjernesvulster. I noen tilfeller kan en hjernesvulst helt endre en persons personlighet, slik som å snu en vanlig selskapelig person sky eller en typisk konservativ person inn i en hensynsløs risiko taker.

Behandling

Det er flere behandlinger tilgjengelig for hjernesvulster som potensielt kan lindre disse personlighetsforstyrrelser og returnerer en pasient til det normale. En kombinasjon av kjemoterapi og kognitiv rehabilitering terapi, for eksempel, kan bidra til å redusere størrelsen på svulsten mens styrke personlighetstrekk. Kirurgi for hjernesvulster er også effektive i å fjerne vekst, men de bærer risikoen for å gjøre de personlighetsforandringer permanente ved å skade hjernen videre gjennom traumer. The National Brain Tumor Society sitert en vaktmester som sa: "Jeg tok en person inn i kirurgi og kom ut med en annen."

Fire typer av personlighets Styles

Fire typer av personlighets Styles


Ulike typer av personer med visse preferanser, liker og interesser er klassifisert i ulike personlighetstyper. Personlighetstyper har spesielle egenskaper som skiller dem fra hverandre; de inneholder også ulike atferdstendenser. For eksempel kan noen som elsker å bedre livskvaliteten for andre bli klassifisert som elskverdig, mens en svært høyt, hyper og energisk person kan klassifiseres som uttrykksfulle.

Analytisk

Personer som er analytisk er innadvendt, nysgjerrig, reservert, gode problemløsere og er godt organisert. De foretrekker fakta, eller dokumentasjon for å bli presentert for å bevise sannheten. De fleste matematikere, vitenskapsmann og filosofer er analytiske mennesker. Arbeide med andre er ikke en preferanse med denne personlighetstypen, som analytiske mennesker foretrekker å arbeide alene, og observere andre på avstand. Analytiske folk kan bli sett på som disiplinert, forsiktige og altfor strukturert.

Sjåfør

Drivere nyte et utfordrende miljø, og spenningen ved å oppnå en vanskelig oppgave; suksess kommer innenfra. Drivere er resultatorientert, praktiske og tidsbevisste; de kan få mye gjort i løpet av kort tid. De liker å snakke med folk, og i samtale, drivere er direkte og rett på sak. Drivere vet hva de vil i livet, og som et resultat, er lett beslutninger. Beskrivende adjektiver for denne type personlighet inkluderer risikabelt, selvsikker og konkurransedyktig.

Vennlig

Den elskverdige typen er omsorgsfull, pålitelig, troverdig, støttende og nyter å sikre den positive andres velferd. Elskverdig folk gjøre gode medarbeidere, venner og lagkamerater, og er gode på høyt nivå lederstillinger. De liker ikke at ting skal være upersonlig, og komme overens med de fleste. Adjektiver for elskverdig personlighetstype er hensynsfull, vennlig, lojal, tålmodig, sympatisk og støttende.

Expressive

En uttrykksfull person er alltid sent ute, har en tendens til å forplikte seg til for mange ting og har derfor en rushed livsstil. Uttrykksfulle mennesker har store personligheter, er begeistret for liv og alltid ha energi som er smittsom. De er flinke til å generere ideer, men kunne bruke hjelp i å bringe disse ideene til virkelighet. Å være uttrykks betyr å være sosial, dramatisk, manipulerende, selvsikker, verbal og raske til å ta en beslutning.

Personlighets Kjennetegn på barn av alkoholikere

Personlighets Kjennetegn på barn av alkoholikere


Alkoholisme påvirker hele familien, ikke bare den personen drikking. Når barn må forholde seg til en alkoholisert forelder eller foreldre, det påvirker deres evne til å utvikle seg på en sunn måte. Omsorgssvikt og overgrep er ofte en del av det å vokse opp som barn av en alkoholisert. Alkoholisme i familien kan påvirke et barns personlighet. Etter hvert som hun blir eldre, kan et slikt barn vil vise egenskaper som strekker seg fra aggresjon og depresjon til selvpålagte isolasjon og lav selvfølelse.

Sinne

Et barn kan vise sinne når du arbeider med en mor eller far som er alkoholiker. Han er sannsynlig å føle sint og klandre seg selv for sin mors drikking. Han er også sannsynlig å føle seg sint på henne for ikke å stoppe hennes destruktive atferd, selv når hun kan ofte lover å gjøre det. Anger kan resultere i aggresjon mot den alkoholiske forelder, så vel som andre personer. Fighting, opprør og komme i trøbbel på skolen er alle karaktertrekk av barn oppdratt av en alkoholisert forelder. Det er vanligvis et manglende fokus på skolearbeid, noe som kan føre til lave karakterer. Lærere og medstudenter kan også bli offer for aggressive utbrudd.

Angst

Angst er vanlig hos barn av alkoholikere, fordi de frykter for sine foreldres trivsel. For eksempel kan datter av en alkoholisert far bekymre seg for at han vil skade seg selv mens du drikker. Alkoholisme kan også føre til kamper mellom hennes far og mor, og etterlot henne i midten og fryktet det verste. Som barn av en alkoholisert, kan hun stadig bekymre henne hjem liv. Hun er sannsynlig å føle livredd for å bli avvist og forlatt.

Depresjon

Barn av alkoholikere kan ofte virke innadvendt, ensom og deprimert. De kan mangle venner og holde seg selv i skolen. Ut av forlegenhet for deres hjemmesituasjon, de ofte ikke vil ta med venner hjem. De er sannsynlig å dømme seg selv hardt og har en tendens til enten å presse seg selv til å være perfekt, og gjør svært godt i skolen eller mister all interesse for utdanning og motta dårlige karakterer. Følelser av lav selvverd og selvforakt ofte kommer inn i bildet. Depresjon hos barn kan føre til destruktiv atferd som alkoholmisbruk, narkotika og selvmord.

Lav selvfølelse

Lav selvfølelse kan påvirke barn av en alkoholisert til et punkt der han stadig søker godkjenning fra andre. Han kan føle seg usikre om seg selv og sine handlinger. Et kjennetegn han kan vise er en kameleon-lignende tendens. Med andre ord, han kan handle og oppføre seg slik han tror andre mennesker ville foretrekke på grunn av sin frykt for avvisning.

Kan en person være Bipolar & Har flere personligheter?

Bipolar lidelse og dissosiativ identitetsforstyrrelse er to alvorlige psykiske sykdommer som påvirker mange amerikanere årlig. De som lider av dissosiativ identitetsforstyrrelse ofte lider av bipolar lidelse.

Bipolar Definert

Bipolar lidelse er en psykisk sykdom som fører til humørsvingninger og manisk oppførsel. Uten medisinering og / eller terapi de som lider av denne sykdommen ofte ikke kan kontrollere hvordan de oppfører seg.

Flere personligheter Definert

Dissosiativ identitetsforstyrrelse er en sykdom som fører folk til å ha flere personligheter eller forestille seg ting som ikke eksisterer. Dette er ofte forårsaket av en traumatisk hendelse i livet.

Bipolar Symptomer

En som er bipolar kan oppleve ekstrem lykke og ekstrem sinne i løpet av minutter. Andre tegn er dårlig dømmekraft, rusmisbruk, tristhet, selvmordstanker, racing tanker, angst, søvnløshet og økt sexlyst.

Multippel personlighetsforstyrrelse Symptomer

Noen symptomer på dissosiativ identitetsforstyrrelse er suicidale tendenser, alkoholmisbruk, spiseforstyrrelser og psykoselignende symptomer. Store tegn er depresjon og humørsvingninger.

Forbindelse

Personer som lider av bipolar lidelse ikke alltid lider av dissosiativ identitetsforstyrrelse, selv om fikk pasienter generelt har bipolar lidelse i tillegg. De to sykdommene blir generelt behandlet med samme medikament og en person skal delta i terapi så vel.

Common

Ikke mange mennesker lider med dissosiativ identitetsforstyrrelse. Kun 1% av befolkningen er diagnostisert, men 7% går udiagnostisert.

Hvordan analysere Personality hjelp Spesifikke Personlighets Teorier

Hvordan analysere Personality hjelp Spesifikke Personlighets Teorier


Utforske din egen personlighet og personligheten til dem i livet ditt kan være en ekstremt belyse og givende opplevelse. Dessverre, læring spesifikk av ulike personlighets systemer kan være skremmende, så vel som tidkrevende. Men med noen få tips, triks og retningslinjer, kan prosessen bli tilgjengelig for alle. Når du føler deg komfortabel med en personlighet skrive system, kan du finne ut hva som gjør deg unik og forstå de skjulte dynamikken mellom deg selv og kjære.

Bruksanvisning

Analysere personlighetstype

Utforsk noen av de viktigste personlighets skrive systemer og velge hvilke du ønsker å fordype deg i først. Tre av de vanligste systemene er det Myers-Briggs, Enneagrammet og Big Five. Forskning hver av disse for å få en følelse av noe som ville være den mest givende for deg å undersøke først. For eksempel, er Enneagrammet en arketypisk system hvor en person er en av ni typer, mens Big Five og Myers-Briggs gi forskjellige score for ulike elementer.

Finn en versjon av den testen du ønsker å begynne med - online eller i papirutgave. En lett tilgjengelig nettside med en overflod av legitime personlighetstester er similarminds.com. Fyll ut testen, og pass på å vurdere atferd og egenskaper som du legemliggjøre og vise mesteparten av tiden.

Send inn din test på nettet eller scorer det for hånd hvis du bruker en bok i papirutgave. Undersøke din score nøye, og kopiere dem ned i en notatbok som referanse. Hvis du bruker Myers-Briggs eller Big Five, være spesielt oppmerksom på de elementene som du skåret høyt eller lavt på, mens du betaler mindre oppmerksomhet til de elementene som du scoret rundt midten. For eksempel, hvis du scorer en 52% på utadvendthet og en 48% på innadvendthet, denne tendensen ikke skiller deg mye fra normen. Men hvis du scorer 82% på bedømming og 18% på å oppfatte, er dette en ekstrem del av din personlighet og fortjener mye oppmerksomhet.

Ved utsatt testene igjen på en dag, en uke eller en måned og ta hensyn til hvor mye din score skift basert på din nåværende humør og tankesett. Dette kan være spesielt viktig for personlighetstester som Enneagrammet, hvor sluttresultatet er passende til en bestemt type blant ni. Denne testen gir ni poeng for hver type, der du får en prosentandel rating for 0 til 100 for hver type. Undersøke de tre høyeste poengsummene og deretter lese beskrivelser av hver av disse typene. Det er til syvende og sist du som bestemmer hvilken type passer best, ikke stillingen.

Oppfordre dine venner og familie til å gå gjennom den samme leteprosessen, og når de varsle deg om deres type, ta deg tid til å lese opp om deres type, slik at du kan få en følelse for det utover en tekstlig profil. Se etter informasjon om hvordan dine to personlighetstyper samhandle, og se om du kan få noen innsikt fra det.

Tips og advarsler

 • Husk at du kan falle inn i en bestemt type personlighet, men at du er individualistisk på mange måter utover type.
 • Unngå å skrive dine venner og familie eller due-holing dem inn i en bestemt kategori. Ingen vet noengang et individ så vel som den enkelte selv, og det kan være skadelig å plassere innsnevringer på en annen på denne måten.

Hvordan takle en vanedannende personlighet

For mye av noe kan bli dårlig. Det er en forskjell mellom å tilbringe en helg med dine venninner i Las Vegas gambling og går inn i større gjeld på grunn av spilleavhengighet. Det er en forskjell mellom å ha et glass vin mens du tar et boblebad etter en lang dag med jobb og har 10 glass vin for å trappe ned på slutten av kvelden. Noen med en vanedannende personlighet er mer tilbøyelige til å bli avhengige av ting som kan være greit i moderate mengder enn noen uten en vanedannende personlighet.

Bruksanvisning

•  For å takle en vanedannende personlighet du har til å omgi deg med et godt støtteapparat. En av personene i din støtte systemet må være en lisensiert mental helse profesjonell. Hvis du fortsatt kjemper avhengighet til et punkt der du misbruker alkohol eller narkotika, har usikker sex på jevnlig basis eller gambling livet besparelser bort, må du kanskje intens terapi eller rehabilitering.

Når du har kuttet ned på eller stoppet de addicting atferd, må du gjøre vedlikeholdsarbeid. Noen med en vanedannende personlighet har å konsekvent arbeide med å velge sunn atferd og kan trenge å forbli i terapi i årevis. Dette kan bety møte med en terapeut en gang i uken eller annenhver uke.

Delta på 12-trinn møter selv om du har sluttet dine vanedannende atferd. Hjelpe andre få hjelp kan minne deg hvorfor du velger sunn atferd i stedet for å snu ryggen til alkohol eller gambling.

Snakk med nære venner og familiemedlemmer om dine problemer, og be dem om å støtte deg i å prøve å komme seg. For eksempel, hvis du har en alkohol avhengighet, er det ikke uvanlig å spørre venner og familiemedlemmer til å avstå fra å drikke rundt deg.

Oppsøke familieterapi hvis nødvendig. Ofte familier er revet i stykker av avhengighet og trenger intensiv familieterapi for å reparere forholdet.

Belønn deg selv for å nå milepæler. Ha en fin middag for å feire en måned ren eller har en feiring etter ett år med ikke gambling. Hvis du jobber mot bestemte mål du vil ha mer suksess.

Se etter lykke i sunne måter. For eksempel, hvis du er en artist og elsker å male, ta en kunst klasse og tilbringe helger gjøre det du elsker. Begynne å meditere eller praktisere yoga. Tilbringe tid med venner og familie på en jevnlig basis.

Finne ut sunne måter du kan redusere stress, for eksempel trene, dyp pusting og ta en boble bad. Brainstorm ideer med din terapeut. Hvis du har en liste over sunne måter å håndtere stress du ikke vil slå til usunn atferd som narkotika og gambling.

Tips og advarsler

 • Ikke slå deg opp hvis du har et tilbakeslag fordi alle har tilbakeslag. I stedet søker den hjelpen du trenger. Gå tilbake til terapi eller begynne å delta på lokale 12-trinn møter igjen på en jevnlig basis.

Er det noe slikt som en vanedannende personlighet?

Er det noe slikt som en vanedannende personlighet?


Den vanedannende personlighet egenskap er en relativt ny og fortsatt debattert konseptet i psykologi. Teorier antyder at visse mennesker er disponert for å bli avhengige av en atferd eller stoff på grunn av en kombinasjon av faktorer.

Definisjon

Vanedannende personligheter er preget av lav toleranse for stress eller frustrasjon, lav selvfølelse, humørsvingninger, impulsiv atferd, angst og depresjon. Mens lidelse er anerkjent av mange psykologer, er dens nevrologiske grunnlaget ennå ikke forstått, og noen er fortsatt skeptiske. Vanedannende mønstre av atferd er tenkt av de fleste å være et resultat av miljømessige og psykologiske faktorer.

Atferd

Personer med vanedannende personligheter er mer utsatt enn de fleste til stoffet avhengighet og misbruk, men problemet kommer med atferd. Vanedannende atferd som gambling, spiseforstyrrelser og seksuell aktivitet kan forekomme som reaksjoner på stress. Eksperimentering med, og avhengighet til, kan narkotika og alkohol følge vanedannende atferd som disse.

Behandling

Uansett vitenskapelige bevis som støtter eksistensen av vanedannende personligheter, kan folk som lider av vanedannende oppførsel kan lindres med rådgiving eller psykoterapi. Atferdsterapi er viktig å finne årsaken og eliminere effekten av avhengighet.

Hvordan utvikle en sjarmerende personlighet

Hvordan utvikle en sjarmerende personlighet


En sjarmerende, glad personlighet vil gjøre et varig inntrykk på alle rundt deg. Noen mennesker er født med en personlighet som vil gjøre andre stå opp og ta varsel. For noen er dette sjarmerende personlighet ikke iboende og vil ta arbeidet med å utvikle og finpusse. Med selvrefleksjon og hardt arbeid er det mulig å endre din personlighet til en som folk vil bevege seg mot.

Bruksanvisning

•  Snakk med venner, familie og kolleger. Lytt til hva de sier, hvordan de sier det og hvordan de presenterer seg selv til verden. Lag en liste over alle grunnene til at de har en vinnende, sjarmerende personlighet og integrere disse kvalitetene inn i din egen. For eksempel, hvis du beundre noen for å være en god lytter, må du huske å lytter oppmerksomt når du snakker til andre også.

Utforsk en lidenskap eller utvikle en hobby som du er begeistret. Dette kan være alt fra maling til å spille piano, eller golf eller baseball. Finne en skjult talent vil bygge din selvtillit, gjør din personlighet mer attraktiv.

Skriv ned fem attributter som gjør deg til en fascinerende, unikt individ. Velg bare gode sidene om deg selv, for eksempel din godhet, oppriktighet, entusiasme eller nysgjerrighet. Minn deg selv hver dag at du er en fantastisk person, som vil løfte ditt humør og lysner din personlighet.

La din sans for humor til å skinne gjennom. Selv i de tøffeste tider, vise andre hvordan de skal se på den lysere siden av livet ved å gjøre et passende spøk eller fortelle en humoristisk historie. En god sans for humor vil gjøre noens personlighet mer sjarmerende.

Snakk ber andre til enhver tid. Unngå å sladre eller gjør folk føler seg dårlig om seg selv. Forbli nådig og slag i det hele tatt ganger for å la alle vite at du er raus og ikke hevngjerrig eller uhøflig.

Husk din oppførsel. Alltid si "please" og "thank you." Kalle folk med fornavn og unngå å bli for høy eller blasfemisk. En person med en sjarmerende personlighet er høflig og nådig til alle tider.

Hvordan å få øye på en vanedannende personlighet

Mer omtale av vanedannende personligheter maner frem bilder av narkomane og spilleavhengige. Avhengighet trenger ikke å være negativt, annet enn at deltakeren blir avhengige. Det er mange tilvenningen at du aldri kan vurdere en avhengighet fordi de ikke forårsaker skade og ser ut til å være positiv innflytelse på personens liv. Mange vil bli overrasket over å høre at de kan ha en vanedannende personlighet. Hvis du ikke drikker, gamble eller misbruk av narkotika du kan feilaktig anta at konseptet ikke gjelder for deg, men det kan. Hvis du tilbringer mye tid på aktiviteter til utelukkelse av alt annet; selv om det er sunn aktivitet, som sykling eller gå på treningsstudio, kan det være et tegn på avhengighet. Les videre for å lære hvordan å få øye på en vanedannende personlighet.

Bruksanvisning

•  Observer atferd og se etter områder der du eller noen du kjenner tilbringer uforholdsmessig mye tid på en bestemt aktivitet, forsømmes eller unngå andre sysler. Dette kan selvfølgelig medføre negative og ødeleggende avhengighet, som rusmisbruk eller spilleavhengighet, men det kan ta mange former.

Spill din første tanke om morgenen. Hvis dine tanker er umiddelbart sentrert på en bestemt aktivitet hver dag ved oppvåkning, kan du bli avhengige. Hvis din første tanke om morgenen er å komme tilbake på Internett for å spille den multi-player spill du er så inn i, kan det være et tips av at du bare kan bli avhengige.

Vet at å unngå aktiviteter eller arrangere aktiviteter i din nye "hobby" bør gi deg en anelse om at denne nye hobby er å ta opp litt mer plass i livet ditt enn det burde. Det er ingenting galt med å gjøre tid for en hobby du liker, og det er absolutt ingenting galt med å bruke tid på aktiviteter din finne avslappende og stimulerende, men hvis du er neglisjere andre viktige områder av livet ditt, det tid for å gå tilbake og vurdere din oppførsel.

Evaluere effekten av din oppførsel. Betyr aktiviteten fremme en sunn livsstil som fremmer vekst? Hvis ja, så er du sannsynligvis på rett spor. Har den nye aktiviteten stengt ute viktige personer og kjære fra livet ditt? Betyr det forstyrrer normale sunne relasjoner? De må du kanskje revurdere din atferd og begrense hvor mye tid du bruker på din nye interesse.

Begrens mengden tid du bruker på denne nye interessen. Prøv å sette bestemte tider når du er fri til å forfølge dine hobbyer uten å forstyrre andre forpliktelser. Hva aktiviteten er spiller ingen rolle, så lenge det ikke er skadelig eller ulovlig, er det hvor mye tid du bruker på det som forårsaker problemet.

Unngå å lage unnskyldninger for å komme ut av dine vanlige oppgaver, slik at du kan følge din nye funnet interesse. Hvis du har til å lyve om det, så vet du allerede at det forårsaker et problem. Dette et rødt flagg at interessen kan være på vei mot avhengighet.

Slapp av og nyt livet ved å balansere dine interesser. Hvis du merker at du går litt over bord ved å tilbringe overdreven mengder tid i ett område, mens de ignorerer andre, et skritt tilbake og ta god titt på hvordan du velger å tilbringe tid. Du kan arrangere tider for din hobby eller interesse uten å la det ta over livet ditt, selv om du har en tendens til å ha en vanedannende personlighet. Det er ikke satt i stein, og du trenger ikke å følge din naturlige tendens til å bli helt oppslukt i den nye jaktstarten.

Vær oppmerksom på din tendens til vanedannende atferd, selv om de ikke er destruktive atferd de kan frarøve deg verdifull tid du kan og bør tilbringer med dem du er glad i. Å være klar over dine tendenser vil gå langt i retning av å lede en balansert sunn livsstil.

Tips og advarsler

 • Overvåke din egen oppførsel.
 • Sett tidsfrister for dine ønskede aktiviteter.
 • Alltid kontakt lege for ulovlige eller ødeleggende avhengighet som du ikke kan kontrollere.
 • Unngå å lage unnskyldninger.
 • Unngå å lyve om hvordan du bruker tiden din.

Personlighet Endre grunn av hodeskade

Personlighet Endre grunn av hodeskade


Siden hjernen er det organet av tanken som styrer resten av kroppen, kan traumatisk hjerneskade ofte resultere i endringer av tanker og atferd som forvandler personlighet i merkbare måter.

Typer

Hjerneskader kan påvirke frontallappen (nær pannen), temporallappene (på siden av hodet), isselappen (øverst til baksiden av hodet), occipital lobe (helt bak på hodet) , cerebellum (på toppen av halsen), eller hjernestammen (i midten av hjernen), i henhold til braininjury.com.

Effekter

Frontallappsfunksjoner skader spesielt kan forårsake personlighetsforandringer, inkludert apati, mangel på hemming, aggresjon og paranoia, ifølge en artikkel i The Journal of Neurophychiatry og kliniske Neurosciences. Det kan bli vanskelig å lage og gjennomføre planer eller opprettholde oppmerksomhet.

Forebygging / løsning

Effektene av hjerneskade generelt avta over tid, men ofte ikke noen gang gå bort helt. Psykoterapi og medisiner blir ofte brukt til å behandle symptomene, ifølge brainandspinalcord.org.

Advarsel

Langsiktige forhold kan utvikle år etter skaden som likevel knyttet til den opprinnelige skaden, herunder demens, Alzheimers sykdom og Parkinsons sykdom, ifølge brainandspinalcord.org.

Berømte Ties

Muhammad Ali led av Parkinsons sykdom, og det var mistanke om at dette til slutt resulterte fra en hjerneskade under kampene, ifølge Center for nevro Health.

Achievement, Motivasjon og personlighet faktorer

Achievement, Motivasjon og personlighet faktorer


Noen individer synes å naturlig har det som trengs for å presse utover forventningene til normen. Motivene og belønninger som kommer sammen med excel er små deler av ligningen i forhold til personlighet. En høy grad av motivasjon og evne til å oppnå går hånd i hånd med visse personlighetstrekk som gjør prestasjon mulig.

Besluttsomhet

Høye achievers tendens til å være vedvarende og målrettet, og er ikke redd for å sette i tid og krefter som er nødvendig for å nå sine mål. De faktisk foretrekker oppgaver som er moderat utfordrende og ikke er lett svaiet å gi opp i ansiktet for å mislykkes. Det virker som disse individene besitter nok selvtillit verdt å motstå smuldrer når en oppgave blir frustrerende. Når en person er ikke nødvendigvis noe mer talentfull eller intelligent enn normen, kan denne avgjørelsen være nøkkelen til høy prestasjon.

Lidenskap

En implisitt attributt til prestasjon er lidenskap, eller et individs iboende glede om et emne eller oppnå i seg selv. Å ha en naturlig lidenskap for læring eller utfører kan være en stor ressurs i banen mot prestasjon, fordi mange av de oppgavene andre ville finne uutholdelig ville bare nytes av en person som er lidenskapelig om et emne. For eksempel kan noen elever bare nyte matematikk for sin egen skyld og vil avansere mye raskere enn sine kolleger som forakter det.

Konkurranseevne

Mange høye achievers har en naturlig tilbøyelighet mot konkurranse og liker å streve for å være den aller beste. Disse personene kan ha en høy investering i deres selvbilde og søke anerkjennelse fra andre for å validere sin egenverd. De kan aktivt plassere seg selv i situasjoner hvor de vil bli sammenlignet med andre, for eksempel stave bier, avanserte plassering klasser og jobber i næringslivet eller markedsføring. Selv om de kan ta andreplassen som en hard slag, de er vanligvis i stand til å støv seg av og prøv igjen raskt.

Selvkontroll

Forsøk har vist at barn som er i stand til å vise selvkontroll og forsinkelse tilfredstillelse er mye mer i stand til høy prestasjon. Motivasjon til å motstå impulser som reguleringsplan ut til TV eller trykker sekk før etterbehandling ens sett mål kan være avgjørende for å lykkes. Å kunne motstå disse kortsiktige former tilfredstillelse tillate den enkelte å holde ut for mye mer tilfredsstillende gratifications.

Hva Forms din personlighet?

Hva Forms din personlighet?


Personlighet er et komplekst system påvirkes av flere faktorer. En debatt om hvorvidt naturen eller nurture har en mer betydelig innvirkning på dannelsen av personligheten har pågått i århundrer, og det ser ut til at vi er ikke nærmere et klart svar i dag. Hva synes åpenbare er at både arv og miljø har en viktig rolle i å gjøre en person som hun er.

Genetikk

Genetikk omfatte natur aspekt av personlighet og innebærer at hvert individ er født med et sett av gener som disponerer ham til visse egenskaper og atferd. En persons genetiske makeup vil bestemme hans hjernens kjemi, som vil avgjøre hvor nevrotransmittere som serotonin og dopamin funksjon innenfor den enkelte. Disse nevrotransmittere kan avgjøre om noen er belønning avhengig, nyhet søkende, impulsive eller vedvarende. Psykiske lidelser, inkludert schizofreni og bipolar lidelse har vært knyttet til genetikk og har en betydelig innflytelse på personlighet.

Kultur

Hver kulturs verdier vil resultere i prizing ett sett med personlighetstrekk og frowning på en annen. For eksempel er mange asiatiske kulturer ofte orientert med familie og prestasjon, og dermed produsere folk som ofte er bestemt, vedvarende og lojal; laid-back og frisinnet kjennetegn er motet. Utover verdier, en kulturs religion, skikker og sosioøkonomisk status kan påvirke personlighet. Et individ fra en tredje verden land er mindre sannsynlig å bli materialistiske enn noen fra Hollywood.

Barndom Hjemlig

Ulike elementene vedrørende en persons hjem liv som barn kan forme personligheten. Om begge foreldrene var i hjemmet, var det en skilsmisse, eller barnet ble oppdratt av en besteforelder kan alle ha en varig virkning. Barn uten en av samme kjønn foreldre mangler ofte en konsekvent rollemodell, noe som kan skape identitet. Paritet kan også gjøre en forskjell; første barn er ofte energisk, middels barn har en tendens til å være fredsstiftere, kan de siste barna være oppmerksomhetssøkende og bare barn har en tendens til å modnes raskere.

Erfaringer

En persons erfaringer i tidlig i livet er regnet som en viktig faktor i personlighet, men hennes opplevelser gjennom hele livet kan fortsette å forme den. For eksempel kan noen genetisk begavet med intelligens har funnet ut at hun jobber veldig bra på skolen og ble belønnet for dette. Dette kan føre til en sterk følelse av tillit til hennes evner. Traumatiske opplevelser kan også ha en innvirkning. En person som ble misbrukt kan bli trukket tilbake, hemmelighetsfull og har tillit problemer.

Hva er nevrotiske personlighetstrekk?

Begrepet "nevrose" er ute av moten i formell psykiatri. Det ble fjernet fra Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders i 1980 og er nå mer av en colloquialism for quirky, angst-inspirert atferd. Skjønt, kan atferd går under forskjellige navn, uvanlige atferd skyldes høy angst. De er ikke atferd av en person som er psykotisk (løsrevet fra virkeligheten.)

Obsessive håndvask

Obsessive håndvask eller annen obsessive atferd er preget av et ritual som føles som et krav, men gir ingen reell nytte. For eksempel kan obsessive håndvasker føler behov for å vaske hendene gjentatte ganger, kanskje i veldig varmt vann, for å berolige angst eller emosjonell nød, selv om hendene er hygienisk og trenger ikke rengjøring. Atferden, mye som en avhengighet, feeds bare den nevrotiske syklus av å svare på ubehag med en ineffektiv, tvangsmessig atferd.

Selv Mutilation eller Cutting

Skjæring eller andre former for nevrotisk selv lemlestelse er ofte gjort av tenåringer. Praksisen er vanligvis ikke et selvmordsforsøk, men en vanskelig-å-kontroll nevrotisk reaksjon på ekstremt stress. Kutteren skader seg selv, ofte for å føle en direkte sammenheng mellom årsak og virkning eller kontroll som synes fraværende fra hennes liv. Skjæring er bare en nevrotisk trekk hvis kutteren er fullt klar over oppførselen, ønsker ikke å gjøre det, men har ikke alternative mestringsevne.

Fobier Slike Som Agorafobi

Det er ingenting usunn om frykt. Faktisk er det en kritisk overlevelse mekanisme. En fobi er en irrasjonell frykt. Det er en frykt som ikke har grunnlag i virkeligheten, eller en frykt som er overdreven i forhold til faktisk risiko. Ett eksempel er agorafobi. Noen ganger beskrevet som en frykt for offentlige steder eller forlate huset ditt, kan agorafobi være en overveldende frykt som påkaller angstanfall helst lidende føler han ikke kan unnslippe en situasjon.

Dystymi

Depresjon er ikke alltid tenkt som nevrotisk, men depresjon og angst er nært beslektet. Dystymi er en vedvarende, lavnivå depresjon, ofte forårsaket av vedvarende angst. Dystymi er ofte ledsaget av quirky og antisosial atferd. En vanlig, nevrotiske trekk av dystymisk person er en urealistisk følelse av at han har en mer akutt forståelse av verden.

Hvordan hjelpe noen som har en splittet personlighet

Hvordan hjelpe noen som har en splittet personlighet


En splittet personlighet er mer kjent som Dissosiativ Identity Disorder, som klassifisert av Diagnostic and Statistical Manual - IV - Text Revision. DID er en ekstremt kompleks lidelse som tar mange år å klassifisere. En person med en splittet personlighet kan utvise andre lidelser, som depresjon og angst, som må utelukkes før en diagnose er gjort. Ifølge National Alliance på psykiske lidelser, må en person ha minst to distinkt forskjellige personligheter før han ble diagnostisert med DID. Noen med en splittet personlighet kan være helt uvitende om tilstedeværelsen av "endre" personligheter og lider episoder av hukommelsestap, ofte glemmer hendelser og tidsperioder.

Bruksanvisning

Skriv ned noe uvanlig personen sier eller gjør. Hvis din venn eller familiemedlem virker "out of character" for seg selv, gjøre notater av dagen og tidspunktet for forekomsten. Record noe uvanlig du varsel - slik som å skrive med en annen hånd eller plutselig ikke bruker briller. Når en annen personlighet overtar, hans vesen endres.

Gjør taleopptak av forskjellige personligheter. Noen med flere personligheter kan ha opp til 100 forskjellige "personligheter." Noen endrer er mer dominerende enn andre, og noen kan komme ut under bestemte, stressituasjoner. Fordi ulike kjønn er ofte identifisert hos personer med split personligheter, kan vokale toner endres.

Oppmuntre din venn eller familiemedlem til å søke profesjonell, psykiatrisk hjelp. Riktig diagnose og medisiner kan bidra til å kontrollere dissosiativ lidelse. Det kan ta flere år for en skikkelig diagnose, men en psykiater kan begynne utelukker andre psykiske lidelser.

Sjekk inn med din venn eller familiemedlem ofte. Ofte folk med DID vise andre psykiske lidelser symptomer som depresjon, selvmordstanker og handlinger og atferd som selvskading og spiseforstyrrelser. Hvis du mistenker at din venn er en fare for seg selv eller noen andre, kontakt øyeblikkelig hjelp umiddelbart.

Tips og advarsler

 • Hold notater og opptak for mental helse profesjonell. Holde poster og presentere informasjonen til en lisensiert psykiater kan hjelpe med en skikkelig diagnose og raskere behandling for din venn eller familiemedlem.
 • Ikke møt din venn eller familiemedlem med dine opptak hvis personen er uvitende om egne personligheter. Dette kan være forvirrende og opprørende til den personen, og kan føre til selvskading.

Takle narsissistiske personligheter

Dealing med narsissistiske personligheter er frustrerende og utmattende. Den eneste måten å effektivt håndtere en narcissist er å forstå hvordan narcissist kom til å være på denne måten og for å endre måten du svare på personens provokasjoner. En narcissist kan gjøre at du føler deg som om hver lille motgang i hans eller hennes liv er liksom din feil. Du må ha tillit til dine meninger, være i stand til å kommunisere dem effektivt og børste av urettferdig behandling.

Identifikasjon

Narsissister er egoistiske og selvopptatte. De krever konstant anerkjennelse for alle sine tilsynelatende fantastiske egenskaper. De må oppnå status av noe slag eller gjøre alle andre tror de har en slags status. De liker å bli misunt. De har en begrenset kapasitet, om noen, for å bry seg om, forståelse og lytte til andres behov og ønsker. Syttifem til 80 prosent av narsissister er menn.

Teorier / Spekulasjoner

Psykologer har ikke pekt én årsak til narsissisme. Men mange mener at narsissisme begynner i barndommen, når et barn er enten bortskjemt, altfor avhengige eller ensom og fratatt --- eller en kombinasjon av disse tre.

Den bortskjemt barn fikk lov til å tro at han fortjente spesielle hensyn. Han fikk alt han ønsket, og han aldri måtte føle noen form for ubehag. Han hadde aldri å ta ansvar for noe. Den avhengige barnets foreldre gjorde alt for ham. Barnet følte inhabil, og som den bortskjemt barn, aldri måtte ta ansvar for sine handlinger, sliter eller føler ubehag eller frustrasjon. Den avhengige barnet mener alle bør vente på hender og føtter, og han kan ikke ta en avgjørelse uten andres innspill. Den ensomme, fratatt barnet vokste opp og føler kjærlighet var betinget og folk kan ikke stoles på. Dette barnet ble ydmyket i ett åndedrag og skrøt om i den neste, som var veldig forvirrende og gjorde ham til å føle seg usikre. Dette barnet vokser opp og føler som om han aldri skulle komme nær noen.

Betraktninger

Du må ha en sterk følelse av selvtillit for å kunne håndtere en narcissist. Hvis du ble mishandlet som barn, vil narcissist dra nytte av traumer og mobbe deg inn i samsvar sikker på at du vil til slutt gi etter. Hvis du følte at du ikke kunne leve opp til dine foreldres forventninger, narcissist vet du vil ønske å behage ham og vil spille på dette før du gir i. Hvis du var følelsesmessig fratatt eller forlatt som barn, vil narcissist dote på deg til å suge deg, og da vil begynne å utøve sin makt over deg. Fordi du ikke ønsker å bli forlatt igjen, vil du gjøre hva narcissist ønsker.

Strategi

For å håndtere en narcissist effektivt, må du endre dine svar. Fighting tilbake fungerer ikke fordi den narcissist føles angrepet --- og vil piske opp mer å overbevise deg om at han har rett. Rolig angi hvordan du føler deg uten å skylde på ham. Fortell narcissist du vil ikke tolerere å bli behandlet på denne måten. Så fortell ham at du vil bli glad for å høre når han snakker til deg mer respektfullt. Hvis du har til, foreslår ord narcissist kan bruke som er mer respektfullt.

Nedleggelse når narcissist angrepene virker ikke. Øver svar slik at du er forberedt når narcissist angriper deg. Øver sier dine behov direkte uten å skylde på narcissist.

Kjører bort når narcissist angrepene gjør ting verre. Stå på bakken, forteller narcissist hvordan du føler og rolig fastslå at han er å være respektløse. Hvis du trenger plass, forteller ham. Dette vil hindre ham fra å komme etter deg. Sørg for at du er tydelig at du trenger en viss tid og fortelle narcissist når du kommer tilbake for å løse problemene.

Advarsel

Narsissister kan spinne en samtale så raskt at du ender opp med å glemme hva som startet argumentet i første omgang. Dette er hvordan en narcissist holder deg ut av balanse slik at du ikke kan utfordre ham. Lytte veldig nøye til hva en narcissist sier går en lang vei mot å kunne rolig og effektivt håndtere ham. Bruke enkle, rasjonelle forklaringer; hver gang narcissist forsøker å vri samtalen rundt å kaste skylden for en hendelse på deg, rolig gjenta de enkle etablerte fakta i situasjonen. Denne taktikken vil hjelpe deg å kommunisere dine behov, og samtidig hjelpe deg til å føle deg mindre forvirret og frustrert av argumentet.

Hvordan å overvåke narsissistisk personlighet

Selv om den narsissistiske personlighet kan virke umulig å administrere (mye mindre pris på), er det noen grunnleggende trinn du kan ta for å gjøre arbeidsplassen litt mer behagelig og avslappet.

Bruksanvisning

•  Forstå narsissistiske personlighetstrekk. Mayoclinic.com gir en omfattende beskrivelse av hva du kan forvente fra en narsissist. Symptomer inkluderer fast overbevisning om at en slik person er overlegen alle andre, bemerket overdrivelse om minimale prestasjoner, problemer med sjalusi, ekstreme stahet og mangel på samarbeid, forakt for andre og følelsesmessig ustabilitet. Hvis du observerer disse trekkene i en supervisee, er du mest sannsynlig å gjøre med en narcissist.

Kvitter en godt utført jobb. Ifølge Winning-teams.com online artikkelen "narsissistisk personlighet og atferd på jobben", kan narcissist føler seg utilstrekkelig og dårligere enn andre. Ofte den narsissistiske personlighet skyldes misbruk i barndommen eller mangel på oppmerksomhet. Erkjennelsen av godt arbeid vil hjelpe deg å få den narcissist tillit og selvtillit.

Kritisere nøye. Narsissister er ekstremt følsomme for kritikk. Bruke svært forsiktig og objektiv frasering, og holde kritikk veldig business-orientert.

Stay positive. Ifølge "The Productive narsissisten: The Promise og fare av Visionary Leadership," narsissister er i stand til å lykkes og til og med ledelse. Fokus på narcissist potensial for suksess i stedet for fiasko. Selv om dette kan begynne som en teknikk for å unngå spenninger, kan det bli grunnlaget for en fruktbar virksomhet partnerskap.

Tips og advarsler

 • Aldri fortelle en narcissist at han er en narsissist. Det er mot sin hensikt. Vær sikker på at trinn 2, erkjenner god jobb, ikke slå inn smiger. Narsissister misliker blatant smigrere, og selv subtile smiger kan bare gå til hodet og forverre deres allerede forvrengt oppfatning.